Zima - jaro stále v nedohlednu (3. olympijská)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2016 10:12
zstrakac

XXX.XXX.249.4

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno, teda tady to jen optimismem hýří
Jih od Budějc 10 stupňů, samý mraky.
Včera v rámci rekonvalescence po nemoci jsem si dala 1,5 hodinovou procházku s jezevčíkama a menším synem. Úplná parádička včera v tom jarním počasí.
Večer jsem hledala a hledala, jak to vůbec funguje s kroužkováním drůbeže. Děcka jsou "mladí chovatelé" neboli děda je ukecal a jsou ve svazu chovatelů a vystavujou s ním prácheňský káníky. Tak jsem hledala, jestli když si koupím násadová vejce z čistokrevného chovu, jestli to jde pak nakroužkovat nebo si musím na výstavě koupit okroužkované chovné kusy. A koukám, že stejnak mám teoreticky smůlu, protože se objednávají kroužky na podzim. Takže teoreticky rok předtím než líhnu a seženu vejce si musím rozmyslet, co a kolik budu kroužkovat a objednat si kroužky. Jestli to dobře chápu.

Zkuste dat inzerát na koupení kroužků někdo třeba změní plemeno nebo mu kroužky zbydou a vlastne jaký potřebujete 13,15,16,18,20,22,24 na jaký plemeno.

23.2.2016 10:23
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Děkuji za odpovědi, už jsem napsala jednateli, jestli jde ta doobjednávka.

23.2.2016 11:54
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahoj všichni, u nás prší a prší . Je to otrava. Auto mi ukazovalo před chvilkou -2, ale si myslím, že mu trošku přeskočilo jelikož teď koukám a je + 4, i tak je to nic moc. Raději kouknu z okna a ž mi kvetou krokusy, to j e paráda.

23.2.2016 13:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Také zdravím!
I u nás pořád prší . Kvetou sněženky a talovíny. Krokusy sotva lezou. Ještě si musím počkat.

:)

23.2.2016 13:59
:)

XXX.XXX.52.71

honzapm napsal(a):
A jak to, že to takhle víte? Že vy jste taky školník?

A abyste neřekl, že nemám kule, tak sice jsem chtěl snímek přidat až po Přemyslovi,
ale ten se evidentně nikdy nepochlapí, tak tedy jeden, byť ne uplně aktuální, přidám.

Ani nevím, proč o mně zlé jazyky říkají, že jsem děsnej kočičák.
(s kočkama obvykle neposiluju, jen jsem je držel, aby je nepřejelo auto).

POdoba s hitchem čisté náhodná :).

23.2.2016 14:01
bubko

XXX.XXX.240.41

javorka napsal(a):
Také zdravím!
I u nás pořád prší . Kvetou sněženky a talovíny. Krokusy sotva lezou. Ještě si musím počkat.

Ahojte všetci - viem ako vám je doteraz lialo tu.. vcera a dnes slniecko a velmi teplo + 18 ludia tu bejahu v krátkych rukávoch.. co asi zase nie je dobre. take extremy. Feriho (kohuta) som musela zatvorit, tie nove boli z neho v takom soku, že sa nevedeli zaradiť . Mladik totiž skace na všetkočo sa pohne! a ony chúdence male myslim, že hybridky ešte vôbec nevideli kohúta a tiem milflerky majú o kohutovi inú predstavu takze na pár dní je chudácik Feri v celibáte..

23.2.2016 14:43
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

To je teda záhada, bývam od vás čoby kameňom dohodil-5km a také počasie tu nie je ani náhadou, zamračené, poprcháva a teplota tiež nič moc.

23.2.2016 15:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

:) napsal(a):
POdoba s hitchem čisté náhodná :).

Ale no jistěéééé.

Když "moje" fotka vznikala, Hitch ještě tahal kačera.

23.2.2016 19:12
bubko

XXX.XXX.185.182

mamkamaria napsal(a):
To je teda záhada, bývam od vás čoby kameňom dohodil-5km a také počasie tu nie je ani náhadou, zamračené, poprcháva a teplota tiež nič moc.

V bratislave ked som to pisala bolo ale za chvilku sa aj tu zamracilo a poprchao. Teraz opat prsi. Niekedy staci par kilometrov a je ine pocasie za to ale nemozem.

24.2.2016 04:56
nomad72

XXX.XXX.234.180

Dobré ránko všetkým... východ hlási 0°C dážď a hnusný vietor... práve som obracal a presvecoval vajcia v liahni (12. deň) a tu sú výsledky : z 91 vajec som vybral (z nich nič) 12 kusov...10 vajec bolo úplne čistých a dve neviem, čo by to mohlo byť, (taký profesionál nie som) a pridávam dve fotky, a skúste mi napísať, čo to je (myslím, že kruh smrti? ) a prajem všetkým pekný aj keď sychravý deň...

24.2.2016 05:00
nomad72

XXX.XXX.234.180

A ešte mi napíšte, čo s tými 12-timi vajciami mám urobiť?uvariť a dať kurom zožrať? alebo jednoducho vyhodiť...

24.2.2016 06:49
ovecka

XXX.XXX.203.146

Opravdu ta vaše dvě vejce vypadají na kruh smrti. Já vejce vyřazená po 7.dni z líhně vařím slepicím. Starší už pak ne, jsou dost cítit. Dana.

24.2.2016 06:54
nomad72

XXX.XXX.234.180

ovecka napsal(a):
Opravdu ta vaše dvě vejce vypadají na kruh smrti. Já vejce vyřazená po 7.dni z líhně vařím slepicím. Starší už pak ne, jsou dost cítit. Dana.

Diky, takže sa ich mám zbaviť tak, že ich jednoducho vyhodím do odpadu...

24.2.2016 09:06
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký den,
tady ráno byla chumelenice, na zemi ležela slabá vrstva sněhu. Teď krásně svítí slunce, +2.
To jsem zvědavá, jak dlouho to vydrží. .

Žádné: Hop, hop dnes nebude?

24.2.2016 09:31
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Dobré ráno, jih Čech +4, slabý poprašek sněhu který taje.1/5 modré oblohy, zbytek mraky.
Vejce přeložena naležato. Vypnuto otáčení, teplota snížena, vlhkost zvednuta. Až na drobný problém, že se mi vejce do líhně nevejdou a tři jsou v "patře".

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2016 09:46

Dobre ranko :)

Tak já netrpělivě čekám na založení New vlákna :)

Včera jsem cely den courala po Praze. Lilo a lilo. Příjedu v 6 večer a šok.

Přivítaly me zmokle slepice. Ale úplně promocene na kost.

Oni ty Blbky využily spadleho plotu od Větru a vlitli mi na zahradu. Ale uz se nedokazali vrátit zpět do výběhu. Tak jsem je zavřela a šla spát s obavou co bude ráno.

Naštěstí to snad přežily bez úhony. Vybehly ráno ven a vypadají zas normálně.

Teď si dodávám odvahy jít zkontrolovat co vše mi na zahradě vyhrabaly

I/y si dosadte
dle svého.. Opravovat to na mobilu je fakt vopruz.

24.2.2016 09:50

bubko napsal(a):
V bratislave ked som to pisala bolo ale za chvilku sa aj tu zamracilo a poprchao. Teraz opat prsi. Niekedy staci par kilometrov a je ine pocasie za to ale nemozem.

To mohu potvrdit. U nás přívalovy déšť záplavy. A za lesem opalovacka a desnej humor ze volám ze máme vytópenou garáž.

24.2.2016 09:54

nomad72 napsal(a):
Boha, zastreľte ma... a potom napíšte, že mi zlyhala pištoľ

Nono. Zas tak vtipný to nebylo

24.2.2016 10:52
nomad72

XXX.XXX.234.32

Ráno u nás padal kus sneh, a teraz tak nádherne svieti slnko a teplučko... ja som z toho počasia jeleň... ako v apríli (dubnu)

24.2.2016 11:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

Děti moje téměř vlastní, diskusi uzavírám.
Jeleny a další zvěrstvo očekávám tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3068801/jaro-uz-se-to-blizi

.

24.2.2016 19:13
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To mohu potvrdit. U nás přívalovy déšť záplavy. A za lesem opalovacka a desnej humor ze volám ze máme vytópenou garáž.

Ahoj všichni, jo to znám, u nás svítí slunce, já zalejvám a v Roudnici (cca 2km) na dohled leje a leje . Síla.

24.2.2016 19:45
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak kohout byl sťat sekerkou 30. ledna 2016. A poslední dvě oplozená vejce mají datum 13. února. Takže 14 dní po smrti kouhouta.

24.2.2016 19:46
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Koukám, že taky píšu blbě do starý diskuse.

Přidejte reakci

Přidat smajlík