Jaro - už se to blíží

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2016 11:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak doufám, děcka, se vám tahle diskuse vydrží aspoň na těch 14 dní,
jako ta předchozí, kterou můžete najít tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3059069/zima-jaro-stale-v-nedohlednu-3-olympijska#a3068742.

24.2.2016 11:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nová generace, nová Oumladina, už je nachystána na zlobení. Nebo na radost?

Vlašky žluté a Vlašky lososové z Makro-líhně.

24.2.2016 11:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Obávám se, že ani za 14 dní to nebude vypadat líp. Ale trocha optimismu neuškodí.

24.2.2016 11:31
nomad72

XXX.XXX.234.32

Konečne, ryšavec kurky sú pekné ja budem mať na druhý piatok

24.2.2016 11:37
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):

I když vy už jaro máte. A moc pěkné!

24.2.2016 11:43
veraboskova

XXX.XXX.174.250

honzapm napsal(a):

Paráda Ty pelety, to jsou jak dřevěné pelety pro morče.

24.2.2016 12:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, to jsou dřevěné pelety. Ještě mám kukuřičné, ale ty jsou v jednou takovém pytli, tak jsem to nechtěl zatím načínat. V pátek a sobotu čekám další várku miminek, tak už pak spotřeba stoupne.
Tyhle pelety jsou super. Stačí jich malá vrstvička, jak nasajou nějakej ten bobek, tak nabydou, ale stále jsou suché, takže dobře zakryjou dno a není jich taková spotřeba. Když je nějaká ta peletka už hodně znečištěná, tak ty nejhorší posbírám (jde to i vysavačem na nižší výkon) a je zase čisto, nové nepřidávám, protože vrstva "podkladu" je dostatečná. Takže to vydrží třeba 2 týdny, takže ve finále je to i finančně skousnutelné. Vybírám je hlavně kolem vody, tam se pak vrstva podkladu zvedá.
Už jim strouhám mrkev, zítra přijde na řadu vařené vajíčko. Jsou to malí raptoři. Už mi klovou do prstu.

Věrko, co pěkného jste si nasadila vy?

24.2.2016 12:32
zstrakac

XXX.XXX.249.4

javorka napsal(a):
Obávám se, že ani za 14 dní to nebude vypadat líp. Ale trocha optimismu neuškodí.

U nás čumelenica že není vidět na tu havět na dvoře, teda chumelenice

24.2.2016 12:41
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Honzapm: v sobotu se mají líhnout pohrobečci hempšírky. V druhé líhni mám dvě vejce běžců a ještě nějaké vejce hempšírek. Ale moc z toho nebude, vejce už asi moc nebudou oplozená, už to bylo dlouho po smrti kohouta sekyrkou.

24.2.2016 12:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo jo, Věrko, tak to už jsem doma. Hmm, moc se těším na hempšířátka i na to, jestli vám ten pokus vyjde - bez zkoušení by se člověk nic nedozvěděl, že?

24.2.2016 13:43
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Honzapm: no pokus, já to nejdřív načetla. Všude píšou, že vejce jsou oplozená ještě pár týdnů. Tak jsem se snažila zkrátka z vajec ještě něco dostat . Když jsme kohouta kupovali, tak to bylo vůbec náročné ho sehnat. Jednomu chovateli tady vykradli zahradu, tak neměl nic. A druhý chovatel kohouty odvezl na Moravu ke známému na dokrmení. Ale znal se s mým tátou, tak nám jednoho z Moravy zase přivezl zpátky

ojgwalt

24.2.2016 13:52
ojgwalt

XXX.XXX.134.107

honzapm napsal(a):

Krásné blahopřeji!

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2016 13:53

honzapm napsal(a):
Věrko, to jsou dřevěné pelety. Ještě mám kukuřičné, ale ty jsou v jednou takovém pytli, tak jsem to nechtěl zatím načínat. V pátek a sobotu čekám další várku miminek, tak už pak spotřeba stoupne.
Tyhle pelety jsou super. Stačí jich malá vrstvička, jak nasajou nějakej ten bobek, tak nabydou, ale stále jsou suché, takže dobře zakryjou dno a není jich taková spotřeba. Když je nějaká ta peletka už hodně znečištěná, tak ty nejhorší posbírám (jde to i vysavačem na nižší výkon) a je zase čisto, nové nepřidávám, protože vrstva "podkladu" je dostatečná. Takže to vydrží třeba 2 týdny, takže ve finále je to i finančně skousnutelné. Vybírám je hlavně kolem vody, tam se pak vrstva podkladu zvedá.
Už jim strouhám mrkev, zítra přijde na řadu vařené vajíčko. Jsou to malí raptoři. Už mi klovou do prstu.

Věrko, co pěkného jste si nasadila vy?

Ty peletky taky zkusím, když je tak chválíte. Já se jich obával aby to nežrali kuřata a nebyly z toho nemocné.

24.2.2016 19:21
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahoj všichni, jo to znám, u nás svítí slunce, já zalejvám a v Roudnici (cca 2km) na dohled leje a leje . Síla.
Dnes jsme měli jak na houpačce- ráno krupky, déšt pak slunce, zase déšt. Ale při tom slunci odešlo do nebe posledních 10 loňských kohoutků Mňam, bude na paprice

24.2.2016 19:47
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Jsem to napsala do starýho vlákna, tak to sem překopíruju:
Tak kohout byl sťat sekerkou 30. ledna 2016. A poslední dvě oplozená vejce mají datum 13. února. Takže 14 dní po smrti kouhouta.

24.2.2016 20:17
kastef

XXX.XXX.138.131

U nás dnes chvíli pršelo, chvíli svítilo slunko.
V líhni je 30 vajec a zítra se začnou naklovávat, a další týden druhé kolo.

24.2.2016 20:39
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):
Jsem to napsala do starýho vlákna, tak to sem překopíruju:
Tak kohout byl sťat sekerkou 30. ledna 2016. A poslední dvě oplozená vejce mají datum 13. února. Takže 14 dní po smrti kouhouta.

Tak to je docela super, viďte ?

24.2.2016 22:01
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Andreakiss: jo mám radost, že z toho ještě něco bude.

25.2.2016 08:23
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ráno všem,
v týdnu jsem si pročetla vaši předešlou diskuzi. A ne jen že jsem se pobavila ale i něco zjistila :) Takovou veselou a zároveň tak dlouhou diskuzi bez urážek a hádek jsem dlouho neviděla.. Ráda se k Vám připojím pokud je to možné .

Takže zdravím z Jihomoravského kraje okr. Tišnov dnes -2°C jasno, bezvětrno.
Asi před půl rokem jsme se přestěhovali na vysněný domek s velkou zahradou, kde s přítelem můžeme mýti spoustu opeřenců, ušáků...

25.2.2016 08:49
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Dobré ráno, jih Čech +1, padá snížek bílý. A v líhni už to ve vejcích pípá

25.2.2016 09:23
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký den. U nás v Podkrkonoší je ještě na nule, ale sluníčko svítí jak umí. Hurá, zase nebudeme muset pár dní topit. Včera se konečně začaly objevovat krokusy. Tak snad se toho jara přece jen dočkáme.

Zase žádné hop, hop, hop?

25.2.2016 09:53
nomad72

XXX.XXX.234.152

Dobré ránko všetkým... východ hlási -1 °C, trocha veterno...no ja mám od druhej hodiny kus roboty za sebou a som dnes zobral od kurkoch jedno dosť slušné (čo sa váhy týka) vajce... hop hop nebude, lebo asi prednáša o kosoštvorcoch

NI+PA tak vitaj medzi nami

25.2.2016 13:04
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahoj všichni, Roudnice hlásí + 2 a slunce, v závětří je pěkně teploučko, že se holky opalují ( bez plavek, nestydy ) na písku.
Kurník je vykydaný, nastláná sláma a holky hrabou a hrabou. To se to dnes bude spinkat ve voňavu.
Už jsem našla 3 sněženky v loni jsem tam měla dvě, tak se mi nesmírnou rychlostí množí za pár let jich bude pugét

25.2.2016 13:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Andy, však jste mladice (udatná a fešná, mimochodem),
takže těch sněženek ještě bude přehršel. No nejmíń, možná dva.

Já včera našel první krokusek, a jak tak dneska z gaučíku oknem načuhuju,
už tam v dáli vidím možná ještě jeden.
Jó, kdyby tak někdo ostříhal růže a levandule, možná by ty krokusky i vynikly.

Já vykydal převčírem jeden kurník, a dal tam jen 1,5 - takže jim to vydrží krásné
o něco déle, než když jich tam bylo 4,30.

No a zbytek jsem přistlal, takže to taky vypadá dobře, ale už brzo na to vlítnu,
a to bude hygieny, to budou soudružky i soudruzi koukat.
A já zase koukám po nějakém tom průmyslovém vysavači, na kouty a úžlabiny,
to by bylo, kdyby nějakej na prach, kousky sena a peří fungoval.
To by se Vlaškárium rázem zaskvělo.
Takhle mám jinak vysokou spotřebu košťat, zrovna včera zase jedno dosloužilo.
Zlatý komunisti, to tehdá koště za něco stálo a hlavně vydrželo.
Dneska je to samej šmejd.

Miminka v noci zlobí a ve dne chrápou, to je teda situace...
A už ve vajíčkách škrábe další parta, dnes mají 19. den, člověk si ani na chvilenku
neorazí. Jsem vorvanej jak dvéře vod Kauflandu.

25.2.2016 13:35
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Honzapm: tak to vám rostou pěkní fešáci. Když vy jim taky dáte zdcadlo, se nedivte, že pořád spí. Půlku času papají a druhou půlku na sebe koukaj do zrcadla, a zíraj jak jim to sekne. Ani třeba netuší, že si povídají sami se sebou

25.2.2016 13:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, to zrcadlo je tam zcela nevinně. To totiž bylo tak... Příhoda začíná, jo?...

Já ho mám normálně na vécé, protože si tam dolů přes břuch nevidím,
tak aby bylo jasný, kam mířím, že jo. No ale poněvadž jsem potřeboval
na vécé vyměnit těsnění v nádržce, tak jsem milé zrcadýlko sundal,
aby to nevypadalo před údržbáři blbě, a pak jsem ho fláknul, kde to zrovna šlo.
Takže za vlaškárium. No a poněvadž jsem kdysi slyšel, že zrcadlo je vlastně
super izolant, tak už jsem ho tam nechal. Ať jim je tam dobře.
Sice mám teď na vécé zvýšenou nejistotu, ale zatím se dycky trefím.

No a hlavně - když je tam to zrcadlo, tak mě zas tak moc není líto
a smutno z toho, že mám ty vlašky lososové jenom čtyři.
Vypadá to, že jich je mnohem víc.

25.2.2016 14:35

nooo- muze tohle clovek nejak komentovat?

ale kužátka nadherny ! chjoo ja se asi nedockam

25.2.2016 14:43
horal

XXX.XXX.58.226

Honzíku to je ta mladícká nezkušenost, já než abych se trefoval tak si radši sednu a jeto. V líhní mám násadu o den později, ale v odchovně už pětadvacátý den řádí šumavanky. Venku máme +2° a zataženo. Sem tam upadne nějaká vločka, ale to jenom tak straší. Přes den se na nás chviličkama podívalo i sluníčko, zato měsíc si nás prohlédne pořádně s -5°.
Přeju všem hezký den, a bacha na péro z gauče.

25.2.2016 14:48
nomad72

XXX.XXX.234.246

Přeju všem hezký den, a bacha na péro z gauče.
na tom otomanu se vůbec nedá spát

25.2.2016 14:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

To víte, ženské pokolení je nejen nesmírně všímavé, ale také nesmírně zvídavé.

Jsem myslel, blondýnko, že se zeptáte, kde se tam vzalo to růžové krmítko.
Na to mám taky připravenu jednu příhodu, ale to až večer, po 22. hodině.

25.2.2016 14:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jůů, šumavanky, tak ty by šly.

Zdravíme Vladimíra Vladimíroviče, už máte otočeno?

25.2.2016 14:59
javorka

XXX.XXX.98.207

To tu máme zase téma...

25.2.2016 15:06
nomad72

XXX.XXX.234.246

honzapm napsal(a):
Jůů, šumavanky, tak ty by šly.

Zdravíme Vladimíra Vladimíroviče, už máte otočeno?

Otočené už dávno a konečne som ťa odhalil na tom gauči

25.2.2016 15:09
veraboskova

XXX.XXX.174.250

No ono je to celý takový... jiný . Nejdřív kuřata v akvárku. Pak zas ty pelety. Zasejc něco novýho. Už jsem si říkala, že i v tom zdcadle je nějakej hlubší smysl. Třeba že si kuřata myslí, že maj opticky víc místa nebo jim to projasňuje prostor. Nebo maj pocit bezpečí, že je jich víc.

25.2.2016 15:26

nomad72 napsal(a):
Otočené už dávno a konečne som ťa odhalil na tom gauči

25.2.2016 15:26

honzapm napsal(a):
To víte, ženské pokolení je nejen nesmírně všímavé, ale také nesmírně zvídavé.

Jsem myslel, blondýnko, že se zeptáte, kde se tam vzalo to růžové krmítko.
Na to mám taky připravenu jednu příhodu, ale to až večer, po 22. hodině.

Prijdu mrknout vecer, mistre

25.2.2016 21:40

Jzs jsem to tu nějak zasekla. Uz je aspoň těch deset?

konečně jsem dneska zahledla u potoka zelené koprivy. Chodím je tam vyhlížet :)
NatrhalA jsem pipkam naky sedmikrásky, trosku trávy na prilepseni. A vrhly se na to jak kdyby týden nezraly.
A s tím uklízenim kurniku jsme se teda sešli. Včera jsem kompletně vycistila, vymydliˇa, vystrikaˇa, vyvapniˇA, a podestlaˇa -bohužel něčím novým-z čehož vůbec nejsem nadšena- ale kdyz uz to stalo takový prachy :(
Mate někdo zkušenosti s podestylkou smeford? Třeba nejsem sama kdo "naletel".

25.2.2016 22:17
javorka

XXX.XXX.98.207

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

NatrhalA jsem pipkam naky sedmikrásky, trosku trávy na prilepseni. A vrhly se na to jak kdyby týden nezraly.
A s tím uklízenim kurniku jsme se teda sešli. Včera jsem kompletně vycistila, vymydliˇa, vystrikaˇa, vyvapniˇA, a podestlaˇa -bohužel něčím novým-z čehož vůbec nejsem nadšena- ale kdyz uz to stalo takový prachy :(

Tady máme velké zpoždění, kopřivy ještě nelezou. Mám na zahradě svoje místečko a doufám, že i letos nezklame. Na podzim tam můj muž (který si zahrady téměř nevšimne) trochu řádil. Pak se děsně divil, že nemám radost, když vytrhal kopřivy. Předpokládám, že to moc důkladně neudělal. Kopřivy se jen tak nedají, aspoň doufám.
Co ta podestýlka? Co se vám na ní nezdá? Já jsem viděla jen nějaké video.

25.2.2016 22:29

Javorko dobrý večer

Koprivy tahám očima hlavně na Velikonoce do nádivky. Loni nebyly žádné. Proto me to letos příjemne překvapilo. Taky mám svoje Mistecko :)

No jsem z toho malinko rozpacita. Také jsem shlédla video. Bohužel recenze nikde žádné.
Tak jsem do toho šla bez řádného lustrovani /jak je u me víceméně zvykem/
Za prve me zarazila uz cena o par kacek navíc než bylo inzerovano.
A za druhé to strašně prasi- ikdZ ve videu mi to ani nepřišlo.
Je to podivná konzistence. Spis takové drobečky, které by mely držet víc pohromadě -si myslím.
Nu. Uvidíme. Podestylala jsem včera. Za 14 dni budu vědět víc.
Proste píšu jen svůj pocit. Aby me tu někdo nenapadl ze dělám pomluvy jejich zboží.

25.2.2016 22:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Dejte tomu čas, třeba nakonec budete nadšená. A určitě pak dejte vědět.

25.2.2016 22:40
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, co vyprávění na dobrou noc?

"Jak kuřátka k růžové mu krmítku přišla"

25.2.2016 22:41

Slepice v tom mají tendence hrabat a strašně to prasi, fakt.
I ja jsem to musela rozhrabovat se šátkem přes obličej.

Zlata slama. Ale kde ji furt brát. Ze jo.

25.2.2016 22:43

No to on nás Jeníček bude schválně napinat..
Dyt ho znáte
:).

25.2.2016 22:46

Javorko. Dejte si nějaký obrázek na profil at nevypadáte tak smutne :).

25.2.2016 22:55
javorka

XXX.XXX.98.207

No, to bych ráda. Ale nějak jsem ještě neobjevila nic, co by se mi líbilo.

Dobrou a sladké sny! (třeba o kuřátkách...)

26.2.2016 01:11
nomad72

XXX.XXX.234.215

javorka napsal(a):
No, to bych ráda. Ale nějak jsem ještě neobjevila nic, co by se mi líbilo.

Dobrou a sladké sny! (třeba o kuřátkách...)

Dobré ráno

26.2.2016 07:22
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobré

26.2.2016 07:37

Dobre ranko :)

Tak místo o kuratkach se mi zdalo o jehnatkach a o pstrosech

26.2.2016 08:12
horal

XXX.XXX.58.226

Dobré krásné ráno.
Tak nádherný východ slunce jsem už na jihozápadě čech dlouho neviděl, ale už je po radosti zvedl se opar z dolin a sluníčko je v.... Zato mrazík je -6 a jestli se z toho oparu udělá mlha bude tady námraza pořádná.
Udělal jsem fotku oumladiny, ale nedali si říct aby chvíli postály. Takže foto nic moc, navíc se hned nahrnuli do kouta a bylo po focení. Dobiju baterky do foťáku a zkusím to znova.

26.2.2016 08:18
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Dobré ráno. Jih Čech -1, obloha modrá slunečná.
Ráno v líhni 5 vajec naťukaných, napětí jak to dopadne stoupá.

26.2.2016 08:29

U nás taky -6 a venku nádherné jasno, ale vůbec se mi do te ziminy nechce

Ja blbec si vždycky před spaním přečtu nakou diskuzi viz včera jak umřela jehnatka a pak Z toho nemůžu spát
Ještě ze Honza nepsal o te růžové misticce. Kdo ví o čem by se mi zdálo pak :)

Přemýšlím o te makro líhní. Ale nemám s tím žádné zkušenosti tak abych z toho případného neúspěchu pak neměla nějaké trauma :(

Muže mi prosím někdo objasnit co znamená Moder forum a nemoder forum?

Verko jsem napnuta s Vámi

26.2.2016 09:21
nomad72

XXX.XXX.234.7

horal napsal(a):
Dobré krásné ráno.
Tak nádherný východ slunce jsem už na jihozápadě čech dlouho neviděl, ale už je po radosti zvedl se opar z dolin a sluníčko je v.... Zato mrazík je -6 a jestli se z toho oparu udělá mlha bude tady námraza pořádná.
Udělal jsem fotku oumladiny, ale nedali si říct aby chvíli postály. Takže foto nic moc, navíc se hned nahrnuli do kouta a bylo po focení. Dobiju baterky do foťáku a zkusím to znova.

Čauko... a nemali by sa ti dnes liahnuť nové? a z fotky si nič nerob... kurky sú určite pekné a máš z nich radosť... len mi napíš, ako čistíš tú sieťku dolu... nieje to náročné?

26.2.2016 10:04
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Čauko... a nemali by sa ti dnes liahnuť nové? a z fotky si nič nerob... kurky sú určite pekné a máš z nich radosť... len mi napíš, ako čistíš tú sieťku dolu... nieje to náročné?

Trus většinou propadne, kuřata ho prošlapou. Když tam neco přischne tak to vemu špachtlí ale chci si udělat nějakou škrabku. Ideální by byla ta špachtle ohnutá někde v první třetině, ale mám strach že při ohýbání praskne. Mám jedno sýto navíc a když je to hodně polepený tak ho vyměním a to špinavé opláchnu wapkou a nebo stačí i proudem vody ale to se musí předem namočit. Nevýhode je že se musí pochytat kuřata. Když jsou ještě malý tak jim dávam pod lampu čtverec kartonu obalený hadrem, ale to tak 10 dní a pak ho vyndám. Myslím si ale že pro větší kuřata by bylo lepší pletivo s větším okem aby trus snáze propadal, vyzkouším a uvidíme.

26.2.2016 10:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nazdárek, to je ale krásný den, že?
Takže hop, hop, hop, klov, klov, klov, a už jsou na světě další vlaštičky.

Jejej, to mne tak rozradostnilo, že jsem nelenil, z gaučíku vyběhl (doslova),
a počal jsem si - nejen na Nomádkovu oslavu - zpívati tu jistě známou radostnou písničku:
"Ještě já se podívám, podívám, k těm putinskejm zahradám...
Ještě já se podívám, podívám, k těm putinskejm zahradám...
Jestli je tam ještě, lososová vlaška, tak si na ni zavolám."

Tra la.

26.2.2016 10:59
zstrakac

XXX.XXX.249.4

horal napsal(a):
Trus většinou propadne, kuřata ho prošlapou. Když tam neco přischne tak to vemu špachtlí ale chci si udělat nějakou škrabku. Ideální by byla ta špachtle ohnutá někde v první třetině, ale mám strach že při ohýbání praskne. Mám jedno sýto navíc a když je to hodně polepený tak ho vyměním a to špinavé opláchnu wapkou a nebo stačí i proudem vody ale to se musí předem namočit. Nevýhode je že se musí pochytat kuřata. Když jsou ještě malý tak jim dávam pod lampu čtverec kartonu obalený hadrem, ale to tak 10 dní a pak ho vyndám. Myslím si ale že pro větší kuřata by bylo lepší pletivo s větším okem aby trus snáze propadal, vyzkouším a uvidíme.

A cu malá motyčka.

26.2.2016 11:28
horal

XXX.XXX.58.226

zstrakac napsal(a):
A cu malá motyčka.

To jsem zkusil, akorát jsem dostal vynadáno že jsem babce zas... motyčku. Musela by se nabrousit, je moc tlustá a trus jenom rozmazává. Chce to jenom plíšek a lehký, ta perlinka neni až tak pevná.

26.2.2016 14:05
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Perlinku jsem kdysi zkoušela na vylíhnuté křepelky. Nějak mě to nepřesvědčilo, že je to až tak dobrý. Spíš se trus na to nalepil a křepelkám se pak nalepil na nohy. Pak jsem musela každou křepelku chytit a nožičky jí odmočit ve vlažné vodě a očistit.
Jinak 7 vajec naťuknutých, ven se jim nechce. Termín mají až zítra. Ale počítám, že večer v noci by už se mohlo nějaký "signalizační" kuře vylíhnout.

26.2.2016 14:17
nomad72

XXX.XXX.234.7

veraboskova napsal(a):
Perlinku jsem kdysi zkoušela na vylíhnuté křepelky. Nějak mě to nepřesvědčilo, že je to až tak dobrý. Spíš se trus na to nalepil a křepelkám se pak nalepil na nohy. Pak jsem musela každou křepelku chytit a nožičky jí odmočit ve vlažné vodě a očistit.
Jinak 7 vajec naťuknutých, ven se jim nechce. Termín mají až zítra. Ale počítám, že večer v noci by už se mohlo nějaký "signalizační" kuře vylíhnout.

S tou perlinkou som to skúšal tiež a sa mi to nepozdávalo, preto som sa ho pýtal, ako to čistí...ja im dávam na začiatok (1 týždeň) froté uterák... mňa kuriatka čakajú o týždeň... sa neviem dočkať...

26.2.2016 15:38
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak už se to klube, první je právě venku.

26.2.2016 15:46
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Dvě jsou venku. Já tam nesmím chodit, já tam nesmím koukat, já to nevydržím

26.2.2016 16:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy Věrko, to je drámo. Já su naplé, jak šle. To vám tedy povím.

U nás ráno vyjukla Augustína, nyní rodím jejího sourozenečka a další budou v noci a ráno.

Augustína vás fšecky moc zdraví i pozdravuje, jak kdo chcete.

26.2.2016 16:04
nomad72

XXX.XXX.234.10

Ma nedráždite, lebo ja ten týždeň nevydržím, a povyberám ich zo škrupiny už teraz... inak, милые цыплята !

26.2.2016 16:15
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Dvě jsou venku. Já tam nesmím chodit, já tam nesmím koukat, já to nevydržím

Velká gratulace fšem maminkám, tatínkům, babičkám i dědečkům!

26.2.2016 16:19
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Ja to mám ľahšie, v nedeľu idem pre jednodňové zdr.velsumky, ale aj tak ma nutká, že mu zavolám, ako to ide.

26.2.2016 17:02
horal

XXX.XXX.58.226

A co když to neni Augustína ale Srpen?

26.2.2016 17:04
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Krásný den, i ráno, byl u nás na Roudnicku, ale zima. -5 brrr. Včera jsem vyndala ven do voliéry 24 kusů 14ti týdeních kohoutků a když jsem je v šest ráno krmila, tulili se k sobě náramně. Ale aby si zalezli do boudíčky, to né, prostě chlapi, no tedy vlastně pardon pánové
Také mi to zase v líhni skoro pípá, zítra doufám vyskáčou.
Normálně tu teď sněžilo sice pár vloček, ale a to hlásí 12 stupňů na neděli. To jsou skoky, co ?
Gratuluji Javorko, držím palce
Jinak, Honzo, Augustýna moooc pěkná fešanda

26.2.2016 17:05
nomad72

XXX.XXX.234.10

horal napsal(a):
A co když to neni Augustína ale Srpen?

A čo keď je to 1. máj alebo 2.květen ?

26.2.2016 17:29
veraboskova

XXX.XXX.174.250

honzapm napsal(a):
Tedy Věrko, to je drámo. Já su naplé, jak šle. To vám tedy povím.

U nás ráno vyjukla Augustína, nyní rodím jejího sourozenečka a další budou v noci a ráno.

Mě to taky připadá spíš na toho Srpna.
Jinak aktuální stav 4 kuřata
Jo a dávám sem fotku z r.2014, jsem ségře líhla vlašky.

smeford

26.2.2016 17:51
smeford

XXX.XXX.210.180

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Dobrý den, podestýlku jste koupila ode mne a rád bych věděl v čem jste naletěla. Aktuální cenu mám vždy na stránkách a je tam i cena poštovného... Pokud jste reagovala na starý neaktivní inzerát kde byla možná jiná cena nemohu za to.
Podestýlku nevyrábím pouze prodávám ale neprodával bych nic co nemám sám odzkoušené. Používám jí již dlouho jak u kuřat tak slepic a k slámě bych se nevrátil ani náhodou. Stejně tak mluví plno chovatelů co si jí zde kupují opakovaně. Samozřejmě máte právo vyjádřit svůj názor a nespokojenost ale já jsem vás rozhodně nijak neošidil.
S pozdravem M. Smetana.

26.2.2016 19:03
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Klube se pátý. Vlhkost je aktuálně v líhni 83, není to moc? Se mi zdá, že ta kuřata nějak neosychají. (Na líhni mám nastaveno 70).

26.2.2016 19:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Helejte, přátelé, vy jako myslíte, že Augustína je kluk? A safra...
A já se s ním mazlím, pusinkuju, a tak... Tak to by teda jako nešlo.
Pak bych měl na talíři problém. Tak to bude tedy Čenda, čipera!

Horalku, ty šumavanky už jsou veliké, udatné, panejo.
Je vidět, že aspoň někomu pobyt ve škole svědčí.

26.2.2016 20:22
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Šest
honzapm: stejnak to byl na nás chyták, ten/ta Augustína? A co ta růžová krabička, včera po desáté tu bylo hafo lidí a žádný story

26.2.2016 20:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda to je krááása.
Tolik miminek.

Gratulace od Andrejky měla být pro vás Věrko.

26.2.2016 21:06
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Zase jsem se překoukla ? pardon. Gratuluji Věrko

26.2.2016 21:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, Javorka vypadala vyvedena z Míry tím, jak si tu s Horalkem piss-notujeme,
tak jsem, pro klid veřejného mínění, žádnou růžovou story nevymýšlel.
Klid na vsi je základ, to víme všichni.

Anebo jsem to já, šarmantní džentlmen z Gaučíku, zasejc blbě pochopil,
a ženy se JEN dělají cudnými, aniž by jimi byly?
No nevím, nevím. Budu se muset otočit na levobok a trochu o tom popřemýšlet.

No ale stejně jsem to chtěl říct, a já to teda řeknu!
(ale to není ta večerní story)

Horalku - vy to máte ve škole dobrý, vy si tam můžete vybrat,
jestli půjdete na Dá-mi nebo na Pány.
Ale já (když se teda netrefuju) ne, a na tom pisoárku se docela blbě sedí, víte...

26.2.2016 21:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Je to sice dost mázlý, ale přidávám aktuální, pět minutek staré video
těch mých mega-raptorů. Už mají zase růžovku prázdnou, to je děs.
Jim to musím plnit každé tři hodiny, to je teda spotřeba, to je elánu...
To si toho gaučíku v posledních dnech moc neužiju. To jsem si zas dal...

https://www.youtube.com/watch?v=1Pg0m6RKFsU

.

26.2.2016 22:15
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Nádhera. Za chvíli jim bude to vlaškárium malý. Skočí na lampičku a frnk ho na gaučík.
Čenda už má sourozence koukám

26.2.2016 23:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo jo jo, Věrko, Čenda už má tři sourozenečky. Holky, určitě.
Dneska jsem jim z gaučíku nachystal odchovnu 100 x 60 cm. Ty mám dvě.
A pak ještě jednu 80x40 nebo 85x45, to už si nepamatuju.
Tam půjdou za pár dnů. Dostanou tam pískoviště a smetky ze sena.
Do teď zblajzli tři sklenice směsi, tři mrkve, půlku ukazováčku a dvě vajíčka.

26.2.2016 23:15
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzík, pro samé pusinkování, zapomněl vymyslet růžovou příhodu a teď se vymlouvá!

27.2.2016 04:54
nomad72

XXX.XXX.234.251

Dobré ráno spachtoši no čo? nechce sa vám z tej vyhriatej postele (gauča) ? tak poďme ! hop hop hop, šesť v práci, pracovná sobota volá mimochodom, východ hlási -6 °C, jasné počasie (vidno nádherne hviezdy), bezvetrie, tak dúfam, že bude dnes nádherný deň

27.2.2016 07:06
horal

XXX.XXX.58.226

No tak šest v práci. Z oblohy se na mne šklebí měsíc, venku -6, ale alespoň nefouká. Doufám že ta jasná obloha vydrží celý den a nevyšplhá se k nám zase ten opar aby zaclonil sluníčko. Potřebuju dnes pracovat na zahradě. Na bílení to neni, ale nové tépichy slepicím a králikům musím udělat. Pavouci, pavouci, pavouci ti mne dovedou vytáčet, né aby přes zimu spaly když nemají co chytat. Asi jim to ještě nikdo neřekl že mouchy v zimě spí a tak si pořád předou ty svoje sítě jakobych já neměl nic jiného na práci než jim to jejich dílo ničit. Líheň zatím v klidu, žádné pípání, no vždyť maj čas jednadvacátý den je až zítra a to jsem vajíčka dával navečer. Takže na západní frontě klid. Na šumavskou oumladinu je už zájemce tak babička má už jenom týden na mazlení s ní, zítra příjdou hempšírky a na mne jí zasejc čas nezbyde alespoň dá pokoj. Dneska se k počitači dostanu až na večer, příjdou totiž vnoučata a i když mám tři ty bedny na mne žádná nezbyde, až večer kdy jdou spát. Co by člověk neudělal pro děti. Já celou noc přemýšlel že mne něco chybí a až teď mi to docvaklo. Včera nebyl pokec v knajpě, dva kolegové jsou v práci a jeden marodí.
Tak hezký den.
PS: Vážení spolupisatelé teď než jsem stačil odeslat příspěvek, zažil jsem šok který nikomu nepřeju. Ucpalo se dráteníkům vedení a byly jsme bez proudu. Okamžitě šly deky na líhně a mne zachvátil takový vztek až jsem si vspoměl na Bohůša Stejskala " to mi děláš schválně, tri dni sa nemodlím, no co" . Naštěstí výpadek byl jenom nějakých deset minut. Alespoň jsem slyšel pípat žluťásky. . Na uklidnění padly dva frťany víčkovice. Navíc jsem si dal takovou práci z příspěvkem a myslel jsem že se ztratí a vy budete ochuzeni o moje blábolení , naštěstí ne tak si to užíjte . Ještě jednou přeju hezký den a ať se vám to líhne.

27.2.2016 07:13
nomad72

XXX.XXX.234.251

Tak nech sa darí aj tebe, pán školník

27.2.2016 08:37
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Zdravím po ránu. Venku +1. Ale co venku, důležitější je, co v líhni
Jsem se lekla, když jsem šla po ránu okolo.
Počet vylíhnutých kuřat:
a další vejce co včera nebyla jsou naklovaná.

27.2.2016 09:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy Věrko, by ale udatně pečete. Když já umím počítat jen do deseti,
tak ani nevím, kolik jste mi těch hempčíkrek k snídani napekla?

Uf, Horalku, to bylo napínavé, kam se hrabe To je vražda, nachpsala.

27.2.2016 11:14
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Honzapm: je jich 13, uvidím, jestli budou ještě další. První osmička je přendaná v odchovně.

27.2.2016 11:50
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Krásný slunečný den Vám všem. Věrko, krása, mě jich zatím vyskákalo jen sedm a to včera nebyla ani naťukaná. Jedno má nezatažený pupek, tak uvidím, jak to s ním dopadne, celkově je menší. Sranda je, že tři vypadli z patra líhně, jelikož jsem nějak prohodila vejce a prostě se houpali až do konce . Došlo mi to, až když jsem nemohla najít skořápky , tak uvidím. Něco jsem narychlo prosvítila a dala do dolíhně.

27.2.2016 11:52
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Honzo, tak se zdá, že závidíte Olympionikovi, který se na nás nějak vykaš..., a věnuje se raději manželce, tu teplákovku. Jinak dobrý postoj

27.2.2016 12:45
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Andreo, a co máte za líheň, když vám ta kuřata padají z patra?

27.2.2016 12:57
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Mám Brinseu 190 a nasazuji po týdnu. Vždy po týdnu prosvítím a vyřadím neoplodněná vejce a posunu plato níž. Do prázdných míst nasadím čerstvá. VŽDY (!) si napíši na papír, kolik vajec je nových a ta potom další týden vrátím o patro výš, kde vyřadím opět neoplodněná vejce a dám je na jejich místo. Tím vykryji prázné místo. Asi jsem to před těmi třemi týdny nějak pomotala takže mi vejce zůstala ve spodním třetím platu A kuřata se houpala až do konce. Houpat - automatické naklánění cca po 3 hodinách. Padali tak z 20 cm, přežili tak dobrý.

27.2.2016 13:17
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Jestli jsem to dobře pochopila, tak za týden můžete nasadit minimálně na patro 48 vajec + něco do mezer na spodní patro, tam kde je místo. A jak to vypadá v té líhni s teplotou? Tam je všude stejná? Je to i na křepelčí vejce?

27.2.2016 15:54
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ano, přesně tak. Mám nastaveno 37,5 stupně, a 55 % vlhkost neustále. Poslední tři dny ale navíc vajíčka rosím, ty v dolíhni, takže se vlkost zvedne klidně i na 70 %. Dole v dolíhni má být o stupeň méně. Popravdě jsem to neměřila. Vylíhne se všechno, co je oplozené bez problémů. Teď poprvé (možná ještě kdysi jednou, jak si vzpomínám) jsem měla nezatáhlý pupek. Jinak kuřata jsou suchá pěkná, když se líhnou přes noc, přiklopím je dalším platem, jinak vylézají kolem a pak brečí, že nemůžou zpátky za ségrama

27.2.2016 18:27
nomad72

XXX.XXX.234.46

Salam aleijkum... tak ďalší deň za nami... celkom pekný, aj keď oproti posledným dosť chladný... mám na vás otázku, vy, čo liahnete vo veľkom... skúšali ste vážiť vajcia (v liahni) počas inkubačnej doby? napríklad po 7,14 dňoch?ja som to dnes urobil a zistil som, že v 15-ty deň, čo sú v liahni je úbytok na váhe priemerne 5,25 gramov na vajce čo robí priemerne 8,39 %... skúšal toto niekto?

27.2.2016 18:29
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak u nás po dnešku z 30 vajec 28 krásných kuliček...daří se jim výborně.

27.2.2016 18:36
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Kastef: ty jsou nádherní

27.2.2016 18:46
kastef

XXX.XXX.138.131

S takovým počtem sem nepočítala, je to zbytečně moc, ale jsou krásní, to jo.

27.2.2016 19:30
zstrakac

XXX.XXX.249.4

kastef napsal(a):
S takovým počtem sem nepočítala, je to zbytečně moc, ale jsou krásní, to jo.

Katko, mix nosnic?

27.2.2016 19:38
kastef

XXX.XXX.138.131

Jj, jsou to potomci Dominantů koroptvích a pár kříženců s Leghorn.
Příští týden budu nakládat Australky.

27.2.2016 22:31
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Nomad72: ozval se někdo s tím vážením? Taky by mě to zajímalo.
Jinak u mě aktuálně vylíhlých 20 kuřátek pohrobečků hempšírek. Ráno líheň vypínám.

28.2.2016 00:34
nomad72

XXX.XXX.234.149

veraboskova napsal(a):
Nomad72: ozval se někdo s tím vážením? Taky by mě to zajímalo.
Jinak u mě aktuálně vylíhlých 20 kuřátek pohrobečků hempšírek. Ráno líheň vypínám.

Nikto... čo už

28.2.2016 06:25
nomad72

XXX.XXX.234.157

Dobré ránko lenivci čo? nevstávate? kuriatka kŕmiť? ja už mám nedeľnú polievku (hovädzí vývar) hotovú, domáce rezanky uvarené, knedľa hotová, kačka naplnená plnkou pripravená na pečenie, už len červenú kapustu udusiť... tej mojej žene je super pri mne a ešte spí... tak poďme, šup šup, hop hop hop, šesť v práci

uhuuhu

28.2.2016 07:18
uhuuhu

XXX.XXX.139.226

nomad72 napsal(a):
Dobré ránko lenivci čo? nevstávate? kuriatka kŕmiť? ja už mám nedeľnú polievku (hovädzí vývar) hotovú, domáce rezanky uvarené, knedľa hotová, kačka naplnená plnkou pripravená na pečenie, už len červenú kapustu udusiť... tej mojej žene je super pri mne a ešte spí... tak poďme, šup šup, hop hop hop, šesť v práci

Dobré ranko. Teplicko -6C. Brrr No to jste pilný kuchař Jinak já už jsem v praci od 5.00hod

28.2.2016 07:20
horal

XXX.XXX.58.226

šest v práci od večera mne budilo pípání a to jenom vystrkovaly zobáky. Až k ránu se dve vylouskly a to s patřičnym rámusem. Musel jsem jim rozsvíti světlo, asi se bály tmy prevíti, protože hned ztichly. Dva žluťázci jsou teda na světě, uvidíme jak jsem o vajíčka pečoval, jaká bude ouroda. Jinak Přimda -5°, na západě se ještě šklebí půl mesíce, mlhavo a všude námraza. No typické Přimdské počasí, do toho příjde mrholení a všechno se obalí do ledu. Před pár lety byla námraza na drátech přes 20 cm a sloupy vysokého napětí se lámaly jak špejle. Byli sme tři dny bez proudu. To by byla katastrofa s plnejma líhněma. Brrrr, radši na to ani nemyslet.
Babka až ráno vstane jeji první místo pozdravu bude " tak kolik ich je", už se těší na nová kuřata poněvač jsem už prodal první várku. Šumavanky už mají kupce, ale pudou až v šesti týdnech takže až za čtrnáct dní. Měla obavy o co se bude starat, stejně za chvíli jede do lázní a to budu mít dvě várky kuřat a dvě líhně plné. O kom se mluví nebývá daleko a přesně jak jsem to prezentoval " tak kolik?". No nic jdu si dát snídani, já na rozdíl od nomada mám polévku slepičí, ale také domácí nudle.
Přeju hezký den, i když slovy Míši Dolinové, zakaboňený a ať nám to v líhních a odchovnách zdravě pípá.

uhuuhu

28.2.2016 07:21
uhuuhu

XXX.XXX.139.226

smeford napsal(a):
Dobrý den, podestýlku jste koupila ode mne a rád bych věděl v čem jste naletěla. Aktuální cenu mám vždy na stránkách a je tam i cena poštovného... Pokud jste reagovala na starý neaktivní inzerát kde byla možná jiná cena nemohu za to.
Podestýlku nevyrábím pouze prodávám ale neprodával bych nic co nemám sám odzkoušené. Používám jí již dlouho jak u kuřat tak slepic a k slámě bych se nevrátil ani náhodou. Stejně tak mluví plno chovatelů co si jí zde kupují opakovaně. Samozřejmě máte právo vyjádřit svůj názor a nespokojenost ale já jsem vás rozhodně nijak neošidil.
S pozdravem M. Smetana.

Také by mě zajímalo v čem paní si myslí, že naletěla..Já se tu podestýlku chystám koupit také a zatím jsem slyšel jen chválu. Poštovné je vysoké to ano ale za to nemůže prodejce, že ?

28.2.2016 09:16
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré ranko zdraví Roudnice, teplota na nule, v líhni to pípá. Není taková zima jako včera. Pipky nakrmené, poklizené.
K obědu bude též kupodivu všem slepičí s domácími nudlemi.
Nomáde, vajíčka nevážím v líhni, jsem ráda, že ohlídám správnou vlhkost. I tak slyším doma, že se o pipiny starám lépe než o zbytek rodiny. To teda nechápu
Tak, jdu na tu polévku Slepičkám zdar

28.2.2016 09:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

Lázeňský trojúhelníček se už pomalinku, polehounku také probouzí,
ale jde to z tuha. Panuje stále silný mráz, všechno je bílé, na od sněhu,
ale od mrazu, což je poměrně neveselý pohled.
Ale pohled do vlaškárií je velice radostný, tak si ho užívám, co to jde.

Andy, přesně jste to uhodla s tou teplákofkou. Přesně. Akorát, že kousek vedle.
Mimochodem, závist nikdy nepatřila k mým vlastnostem - díkybohu, naštěstí.

Krásnou neděli fšem vinšuje Honzík z gaučíku.
A páč je to NEděle, tak je asi jasné, co mám na dnešek v plánu...

Kdo chce, může hledat 15 rozdílů oproti videu z předfčerejška.
(napovím - 14 rozdílů je živočišného ražení, patnáctým je přehození lampiček mezi vlaškárii).

28.2.2016 09:55
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Jižní Čechy +3 mlha že není vidět.
Tak už dělám resumé prvního líhnutí. Nasazeno 31 vajec. Z toho 7. den vyřazeno:1 neoplodněné,1 kruh smrti,1 prasklé,2 vyřazeny 11. den. Do dolíhně jsem dala 26 vajec.22 kuřat je venku. Ve třech to chcíplo ale už byla naklovaná. V jednom je ještě pohyb, ale není vůbec naklované.
Ještě fotky dnešních 9 přelovovaných z líhně a obě odchovničky. Tentokrát ne krabice, ale plasťáky s mřížkou nahoře, obrana proti jezevčíkům.

28.2.2016 10:54
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Honzíku z gauče jsem to ale vůbec nemyslela zle, jen jsem vás chtěla trošku pošťouchnout, aby jste třeba právě ukázal nové přírustky a zase nějakou hádanku . Prostě něco pro zasmání

28.2.2016 11:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Andy, ale no tedy, vy nevíte, jak to mají chlapi rádi?
Chválit, chválit, chválit, krmit, chválit, chválit, chválit.
A jak je to jinak, tak je to špatně.

Věrko, máte to moc pěkně udělané. Kuřátka tam jsou určo jako v bavlnce.

No, já teď řeším, jestli nasadit kvočnu nebo nenasadit.
Kdo chce, klidně může hlasovat.
Ta červená výluková vlaška, co kvokala, ale pořád nesla,
předevčírem asi zasedla napevno, i když včera pod ní zase bylo vajíčko.
Ale sedí pevně a je "horká" a když jde ven, tak to je teda macek,
typické kvoční vele-víteco.
Tak teď babo raď. Kuřat mám plná vlaškária - a ještě vod kvočny?
No je fakt, že je děsně fotogenická, a jak je načepýřená a nafouklá,
tak jí to hrozně moc sluší, takže kdyby se kolem ní batolil nějaký ten žlutavý potěr,
tak to by na dvorku zasejc jednou střídala krása nádheru.
Nebo nádheru krása? Teď nevim...

Ale zase co s kvočnou teď, na horách, když ji zjara mají přijít dělníci a fšude budou
jezdit tatrovky s pískem, makadamem, cisterna cementu na podlahy... Cizí lidi...
No, provozní prostory budou (asi) dost omezené. Tak se musím krotiti v rozletu.

Taky bych mohl nechat rekonstrukci na konec léta, ale co když přijde podzim brzo?
Budou mít kluci řemeslníci čas? S tím jarem jakž-takž počítají.
Dneska sehnat spolehlivé pracanty je umění...
A taky to nestálé počasí... Kdyby bylo krásně, prdnu ji na seník, a je to.

Uf, to jsou teda dilemata, až se z toho musím přetočit na gaučíku.

Kvočna Samanta (není vyloučeno, že v minulém díle se jmenovala jinak ).

28.2.2016 12:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

No teda, já se asi zase změním na lišáka.
Dobrou chuť, Vladimíre.

28.2.2016 12:13
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Honzapm: já bych jí sedět nechala, v půlce března se má zase oteplit.
nomad72: provokace. Já měla dneska píknout králíka, ale jaksi jsem ho zapomněla vyndat z mrazáku, tak dneska bude krupičná kaše
Mimochodem naťukává se to poslední vejce hempšírek

28.2.2016 12:56
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Dobrú chuť k obedu !

Nomad72:
Nechte si toho! Kdo se má na to koukat!

28.2.2016 13:01
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás jen špagety carbonara (už tu mám nějak moc vajec).

28.2.2016 13:45
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

No, a u mňa dôchodcovské zeleninové rizoto

28.2.2016 19:10
horal

XXX.XXX.58.226

Tak u nás to už vesele štěbetá, zatím 26 kousků. Araukánám se nějak nechce, tři jsou naklované ale na a ne se posunout dál. Mám s nimi špatnou zkušenost, srašně těžko se líhnou. Proto skoro pokaždé přihodím pár vajíček do každého líhnutí. Kdybych dal várku jenom araukán asi bych byl velice zklamán z výsledku. Jestli se vylíhne všechno co je teď naklováno tak se dostanu ke čtyřicítce, to bude super. (z 53 oplozených).

28.2.2016 20:08
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Tak jsem si přivezla na tajňačku před mužem další líheň . Byla na inzerát, jela jsem tam skoro 150 km. Nikoho nechci kritizovat, ale takovou špínu jsem dlouho neviděla . No, každý jsme nějací.
Nejdřív ji řádně vydrbu a vydesinfikuji a ve středu pustím. Nějak se teď holky předhánění ve snášení. Jen Maransky stagnují

28.2.2016 20:12
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Horale, to já bych na vašem místě jásala už teď.

28.2.2016 20:15
veraboskova

XXX.XXX.174.250

andreakiss napsal(a):
Tak jsem si přivezla na tajňačku před mužem další líheň . Byla na inzerát, jela jsem tam skoro 150 km. Nikoho nechci kritizovat, ale takovou špínu jsem dlouho neviděla . No, každý jsme nějací.
Nejdřív ji řádně vydrbu a vydesinfikuji a ve středu pustím. Nějak se teď holky předhánění ve snášení. Jen Maransky stagnují

A co to je zač ta líheň?
Já mám teď taky děsné dilema. V Covině 2 vejce běžců,4 vejce hempšírek a 30 vajec japonských nosných. Všechno se to má líhnout 10. března.
A do toho zítra musím dát asi do rcom king suro 20 něco přes 40 vajec faraonů a ještě mi manžel přinesl 6 dalších vajec běžců. Jak je nedám do líhně, tak už budou ve sklepě dlouho a už se pak asi nic nevylíhne. Takže celý den kombinuju a kombinuju.

28.2.2016 20:53
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Je to právě rcom king suro. Jednu už mám a jsem s ní moc spokojená. Přemýšlela jsem, že si pořídím tu z makra, ale dnes jsem náhodou uviděla inzerát a tak jsem to zkusila. Nejela jsem sama, mám mamču parťačku, ta mě podpořila a jelo se. Právě ji mám na to, když se semele více vajec. A já jsem si dnes přivezla 34 (myslím ) vajec stříbrných vlašek, takže by jsem měla docela fičák.

28.2.2016 22:16
horal

XXX.XXX.58.226

Takže třicítka je na světě a dvanáct se pokouší na něj vykouknout, těm už ale velké naděje nedávám. Přidal jse namočený ubrousek abych zvýšil vlhkost, tak jim dám šanci do rána. Na skříni čeká na teplo líhně 32 vajíček maransky,20 vajíček od kíženek po kohoutovi araukána a 10 vajíček araukán. Příští týden se mají líhnout Maďarky s australkama a hned po nich jdou do líhne vajíčka české slepice stříbrně kropenaté a zlatě kropenaté. Jestli se to povede bude zahrada plná kuřat.

29.2.2016 03:58
nomad72

XXX.XXX.234.99

horal napsal(a):
Takže třicítka je na světě a dvanáct se pokouší na něj vykouknout, těm už ale velké naděje nedávám. Přidal jse namočený ubrousek abych zvýšil vlhkost, tak jim dám šanci do rána. Na skříni čeká na teplo líhně 32 vajíček maransky,20 vajíček od kíženek po kohoutovi araukána a 10 vajíček araukán. Příští týden se mají líhnout Maďarky s australkama a hned po nich jdou do líhne vajíčka české slepice stříbrně kropenaté a zlatě kropenaté. Jestli se to povede bude zahrada plná kuřat.

Fanatik

29.2.2016 04:09
horal

XXX.XXX.58.226

To jo. Šest v práci. Už jich je 38 a ještě se asi dolíhnou. Už vím že mám trochu přidat na teplotě. Nechtěl jsem se v tom vrtat počas líhnutí, teplota na okrajích byla 38 a uprostřed 37,2. Při každém otáčení jsem je přehazoval zevnítř ven ale to asi nestačí. I ti později vylíhlí mají pupíky zahojeny a jsou čilí tak asi budou v pořádku.

29.2.2016 04:15
nomad72

XXX.XXX.234.99

Ahoj a ty čo tak skoro hore? či kvôli kurkám ?

29.2.2016 04:32
horal

XXX.XXX.58.226

No jasně. Už je další venku a čtyřicátý se o to snaží. Mám radost ža alespoň dvě araukány jsou mezi nima a dvě ještě jsou naklovaný. I tak ale déle než do oběda je nenechám a všechno ostatní zlikviduju. Dal bych si na oslavu kalíšek víčkovice, ale mám dnes nějaké popojíždění tak radši počkám do večera. Mám týden volna, i když já volno pomalu nikdy nemám, ale máme prázdniny. Právě žebych si mohl dát kdybych mohl. No ale 77% v líhni CLEO5 tak to je výkon. Dával jsem do ni 62 vajec a při prvním prosvěcování 9 neoplozenych vyřadil. Při druhém ještě jedno, takže zbylo 52 vajec a nyní je 40 vylíhnuto. Takže pro ty kdož zatracují tuto líheň, neuspěch neni líheň ale olšoví ruce.

29.2.2016 04:40
nomad72

XXX.XXX.234.99

Ešte si nepodal hlásenie o počasí koudelko, ja se z vás asi zbláznim

29.2.2016 04:56
horal

XXX.XXX.58.226

Hned dám vše na pravou míru. Přimda hlásí +1°C, mrholení z mlhy, bez námrazy. Kdyby nebyla mlha asi by bylo jasno a během dne se má zatáhnout a přšet. TV NOVA hlásila na dnešek sněžení a mělo ho napadnout až 20 cm. Rejovi asi podstrčily špatnej papír. No ale těm se nedivím, letos se asi ani jednou netrefili.
Venku to zase na pracovní aktivitu navypadá, tak se moho věnovat kuřatům.

29.2.2016 05:06
nomad72

XXX.XXX.234.99

horal napsal(a):
Hned dám vše na pravou míru. Přimda hlásí +1°C, mrholení z mlhy, bez námrazy. Kdyby nebyla mlha asi by bylo jasno a během dne se má zatáhnout a přšet. TV NOVA hlásila na dnešek sněžení a mělo ho napadnout až 20 cm. Rejovi asi podstrčily špatnej papír. No ale těm se nedivím, letos se asi ani jednou netrefili.
Venku to zase na pracovní aktivitu navypadá, tak se moho věnovat kuřatům.

A východ hlási +3°C, zamračené, bezvetrie, alebo len slabý vietor... a nakoľko na zajtra hlásia dážď, tak ja dnes pracovne, drevo rezať... snáď už posledný krát do jesene... ja budem ešte 3 dni vajcia (v liahni ) obracať a potom už len čakať na výsledky, koľko sa vyliahne

29.2.2016 06:30
horal

XXX.XXX.58.226

Poslední hlášení stavu líhně č1. Celková bilance ze 62 nasazenych vajec 10 neoplozeno,7odumřelej plod,4 nedolíhnuty a 41 vylíhnuto. V procentech 78,8%. Nádherný výsledek na tak primitivní líheň. Už je připravena na očistu a dzinfekci, aby se mohla rozject odpoledne nanovo.

29.2.2016 11:27
nomad72

XXX.XXX.234.246

Salam aleijkum ! no kde ste dnes všetci? a mám na vás jednu otázku : čo dávate piť do napájačiek čerstvo vyliahnutým kuriatkám ? mám na mysli to, či im dávate len čistú vodu, alebo do nej pridávate aj nejaké vitamíny, alebo iné doplnky výživy a v akom množstve, alebo nejaké liečivá... pýtam sa to preto, lebo v piatok - sobotu by sa mi mali liahnuť kurky, a nechcem nič nechať na náhodu alebo byť nepripravený, tak si nájdite chvíľku čas, a napíšte mi to... chcem vedieť, aké máte s čím skúsenosti... za odpovede úprimná vďaka !

29.2.2016 11:42
ovecka

XXX.XXX.203.146

Dávám vodu s Acidomidem pro slepice, aby se v teple nekazila. Jinak přidávám AD3 a Hydrovit E + selen, obojí do vody v týdenních intervelech (v dávce 6 a 3 ml na 100 kuřat). Po loňské výborné zkušenosti budu opět očkovat Livacoxem Q sprayováním 1denních kuřat. Loni nebyl jediný úhyn po přechodu kuřat z kuchyně do teplé odchovny ve včelačském voze (nejde tam udělat 100% desinfekce a tlak kokcidií byl rok od roku větší). Dana.

29.2.2016 11:47
nomad72

XXX.XXX.234.246

A môžeš mi vysvetliť to sprejovanie Livakoxom? čo to je a ako to robíš? fakt toto počujem (čítam) prvý krát... a môže sa po tejto procedúre dávať zmeska s liečivom proti kokci diam?

29.2.2016 11:50
nomad72

XXX.XXX.234.246

Lebo ja to chcem od začiatku kŕmiť týmto : http://www.polnonakuptatry.sk/polnonakup/eshop/1-1-Krmne-zmesi-pre-pre-HYDINU/2-2-Odchov-kurciat-N-O-S-N-I-C-E/5/13-krmna-zmes-odchov-kurciat-lahky-typ a postupne tými ďalšími zmeskami, teda aspoň pokiaľ sa poriadne nevyvinú...

29.2.2016 12:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nomáde, krmím směs složením téměř totožnou, jakou chystáte pořídit vy.
Přesto mám "problém" s vychýlenými letkami u pěti kuřat.
Je jasné, že to je "problém" spíš původem vajec - rodičovského kmenu,
ale následkem toho jsem hledal složení různých směsí, a ta moje
(výrobce Fink Nezvěstice) mi vychází skoro nejhůř - je nejobyčejnější.
Bohužel, u nás v městečku jiné značky není možno koupit.
Vůbec se divím, že jsem v únoru sehnal K1 - to je pořád dokola:
"No pane, to nemáme, na kuřata je eště brzo...".

Dana mi doporučila Hydrovit se Selenem (díky) - a právě Selen obsahuje směs K1
od Energysu. Tahle směs se mi jeví složením nejlepší. Ale nepročítal jsem to až tak důsledně.

Blbé je, že Energys mi zase kuřata až tak nepřijímají.
Směs od Finka "vyžerou" kompletně celou, z Energysu vysbírají jen větší fragmenty,
a ten "důležitý" jemný prášek prostě nechají. Energys musím objednávat.
Mám tu dva nezkrmené pytle Energys K2 granule - to prostě nežerou ani při jednodenní hladovce, tak teď mám přepytlováno - a depku, že se to všechno zkazí - a rozhodně nechci objednávat další pytel - K1 sypkou od Energysu.
Ale asi budu muset.
Ten prášek bych do nich holt nacpal smíchaný s mrkví a strouhaný vejcem,
ale je to přemlouvání, aby to sežrala.

Jinak o tom očkování-vakcinaci je na youtube docela dost videí.
Většina je ale poměrně morbidní.

29.2.2016 12:54
nomad72

XXX.XXX.234.22

Honzapm, ono, aby zožrali z tej sypkej zmesky aj ten prach, treba tú zmesku vlhčiť tak, aby bola sypká, ale aby sa tie prachové častice zlepili s tými ostatnými... ja to tak robím, keď kŕmim staré kury šrotom, a dávam im do toho nutrimix + plastin a nádoba je furt prázdna... a tie videa, idem niečo kuk...

29.2.2016 13:17
beginner

XXX.XXX.210.116

nomad72 napsal(a):
A môžeš mi vysvetliť to sprejovanie Livakoxom? čo to je a ako to robíš? fakt toto počujem (čítam) prvý krát... a môže sa po tejto procedúre dávať zmeska s liečivom proti kokci diam?

Po očkování proti kokcidiím se nesmí kuřatům dávat již žádná antikokcidika.

29.2.2016 13:17
ovecka

XXX.XXX.203.146

nomad72 napsal(a):

Livacox 1ml rozmíchám ve vodě dle návodu a kuřata tímto roztokem posprejuji v malé bedýnce, tak aby byla celá navhčená. Tato dávka je pro 100 kuřat. Celá vakcína je pro 1000 kuřat, ale dá se použít na několikrát běhěm 2-3 měsíců. Mám je v bedynce, kde jsou jedno vedle druhého do oschnutí a potom je přendavám do odchovny. Je nutné, aby nebyla na roštech a měla možnost se hrabat v trusu, tím se imunita upevňuje. Směsi s léčivy proti kokcidioze nejsou vhodné. A z vlastní zkušenosti ani nejsou potřeba. Kuřata jsou naprosto zdravá i po přemístění do prostor a výběhů, kde se kokcidioza už dříve vyskytovala. Dana.

29.2.2016 13:24
nomad72

XXX.XXX.234.22

Tak vďaka za rady, niečo poriešim... mňa skôr zaujímala ta voda na napájanie, acidomid mám, aj ten hydrovit ad3, ten občas dávam aj veľkým kurom... ja som pozeral jednu stránku, kde je tých preparátov neúrekom http://www.farmarik.sk/chovatelske-potreby/vitaminy-a-doplnky-vyzivy/hydina/?view_style=grid&view_count=36&view_sort=position a tak som chcel vedieť, či niečo z tých produktov nedávate vy kurkom...

29.2.2016 13:42
ovecka

XXX.XXX.203.146

Používám pro kuřata Nutrimix D pro výkrm a pro slepice Nutrimix D pro nosnice. Mladé drůbeži dávám výše zmiňovaný Acidomid. Do krmení přidávám Nutriomixy po celý rok, protože si míchám směsi zrnin a granulí, tak aby měli dostatek minerálů a vitamínů. Stále je ve směsi také grit s mušlemi. Dana.

29.2.2016 14:39
beginner

XXX.XXX.210.116

nomad72 napsal(a):
Salam aleijkum ! no kde ste dnes všetci? a mám na vás jednu otázku : čo dávate piť do napájačiek čerstvo vyliahnutým kuriatkám ? mám na mysli to, či im dávate len čistú vodu, alebo do nej pridávate aj nejaké vitamíny, alebo iné doplnky výživy a v akom množstve, alebo nejaké liečivá... pýtam sa to preto, lebo v piatok - sobotu by sa mi mali liahnuť kurky, a nechcem nič nechať na náhodu alebo byť nepripravený, tak si nájdite chvíľku čas, a napíšte mi to... chcem vedieť, aké máte s čím skúsenosti... za odpovede úprimná vďaka !

Dávám každý den čistou vodu. Pokud krmíte směsí K1 pro kuřata, další přidávání vitamínů není potřeba, naopak předávkování některými vitamíny může být pro kuřata nebezpečné.

Každé kuře má v sobě vyvážené množství kokcidií a určitou část vylučuje trusem. Ve vlhkém trusu, teple a vlhké podestýlce se kokcidie rychle množí. Kuřata kokcidie roznesou do krmiva a vody a následně pozřou. Tím dojde k přemnožení kokcidií a kuřata začnou marodit.
Chovatel by měl udržovat v odchovně sucho a co nejvíce zamezit kuřatům kontakt s vlhkým trusem.

Další důležitá věc je teplo. Někdy mám pocit, že chovatelé odchovnu připravují pro kokcidie a ne pro kuřata. V teple se kokcidie rychle množí. Kuřatům bohatě stačí, aby měla teplo jen pod topnou deskou nebo jiným zdrojem tepla, tak, aby se všechna do teplé zóny vešla. Přesně tak jako se chodí zahřát pod kvočnu. V prvních dnech může mít okolí klidně 17-20°C a v dalších dnech i méně pokud se mají jít kam ohřát. Krmivo a vodu postupem dnů dávat na chladnější místo, kde pro množení kokcidií nebudou tak ideální podmínky jako u zdroje tepla.

Další důležitá věc je, jak odolná máte kuřata. Kuřata z hejn, která jsou při vzniku chorob léčena, mají malou imunitu. Jejich odolnost je malá a většinou pokud přežijí, tak je to zase pouze zásluhou nějakých léčiv a koloběh se opakuje.

Musím říct, že někdy mi je ouvej, když čtu, co všechno se dělá pro to, aby drůbež přežila. Navíc mnohdy neodborně, od oka a vyzkouší se na nich víc přípravků, jen aby se zkusilo, jestli nějaký zabere.
Většina lidí líhne víc než pro vlastní spotřebu a tak ta kuřata, mnohdy vyloupnutá ručně ze skořápky, z všelijak léčených hejn, jdou dál do světa a buď chcípnou u nového chovatele nebo je zachrání zase jenom léčivy.

Když je v odchovně všechno v pořádku, kuřata mají vyváženou stravu, čerstvou vodu, sucho a dostatečné teplo pod deskou, tak podle mého názoru, pokud nějaké kuře přesto onemocní, je potřeba ho okamžitě zlikvidovat a nemá v odchovně co dělat.

Možná vám první roky zbude na konci pár kusů z odchovu, ale budou to ti silní jedinci, kteří dají dobrý základ pro hejno. Nemoci se samozřejmě objevit mohou, to by člověk nesměl mezi drůbež pustit nikoho cizího kdo má drůbež, musel by mít drůbež stranou od všech divokých ptáků, myší atd. ale u odolného hejna máte větší šanci, že se s tím poperou i bez vaší pomoci.

Kuděj

29.2.2016 15:38
Kuděj

XXX.XXX.109.21

Begginer máte něco spoličného se Smedfot? Někde jsem vás četl, ale nemůžu někde najít inzerát na tu vaší podeztýlku.Jestli je granulovaná a kolik stojí. Paní nahoře psala, že je prachová.

29.2.2016 16:35
nomad72

XXX.XXX.234.194

Beginner, ako tak rozmýšľam, ono, asi na tom niečo bude... a asi to aj tak urobím... ja som voľakedy liahol dosť veľa, aj kurky, aj husi, aj prepelice, a po dvojročnej pauze to chcem zase liahnuť väčšie množstvo, len pre seba, bo minulý rok mi susedov pes riadne zredukoval stavy hydiny... a vtedy som sa nijako špeciálne o mladé nestaral a darilo sa mi celkom slušne v odchove, a hydina bola silná a zdravá... všetkým vďaka za príspevky...

29.2.2016 19:27
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Zdravím tentokrát večer. Dneska po 14ti dnech poprvé v práci
Horale gratuluju ke kuřátkům, ty počty jsou suprové. Ale podle mě nejenom ruce, ale i chovný materiál máte dobrý
Jinak já kuřatům dávám černý čaj na pití a nebo vodu s propoulem. Dřív jsem líhla ségře i vlašky a zajímavé bylo, že jsem měla s kokcidiózou problém pokaždé u vlašek. Ať už byla kuřata hempšírek pohromadě s vlaškama, tak vlašky byly skoro kaput a hempšírky byly veselé a hravé
Vejce vlašek jsem pokaždé měla ne od sebe, ale kupované nebo od ségry.
Ten livacox mě zajímal, ale bylo to hodně drahé a na těch mých pár hepšírek asi i zbytečné. Spíš jsem úplně poprvé když jsem líhla na rady veterináře dávala Salgen. Vakcinace proti salmonele. A teď nad tím zase uvažuju, protože máme na zahradě druhým rokem kachny.

29.2.2016 19:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

No tedy Věrko, taková hana vlašek a reklama na hempčíkrky?
Tátovi se hempšírky taky moc líbí, pořád do mě hučí,
jenže von je přes ten pekáč, já přes ta bílá vajíčka, lehká plemena, mno...
Stejně mám ty pokusné vlašky žluté (a červené) jen proto, že JEMU se líbí.

Jinak jsem, Věrko, na vaši počest (a taky zodpovědnost :) ) dnes pod tu kvočnu
našoupal 11 vajíček vlašky stříbrně zbarvené x oranžovokrký kohout. Na pokusy.
Chvíli jsem uvažoval, že bych - teoreticky - mohl Danu pumpnout o pár násadových
vajec Šumavanky, když zítra jedem se psem do Mariánek k veterináři, ale nakonec
jsem se uklidnil, a šoupnul tam ty vlašky. Nemůžu mít všechno, že ano.
Ještě by se pod ní něco vešlo, uvidím, zítra to překontroluju, možná přidám,
ale třináctce se vyhýbám jako čert kříži a 15 kousků by už asi pohodlně neobsedla.
Kdyžtak jí přidám něco z líhně, kdyby toho vyseděla málo. Vona je děsně hodná
a sedí jak přibitá. Když zametám, kukaň i s ní zvednu, podmetu, ona mi u toho
povídá a dál pevně sedí. I dnes jsem našel sloní lejno, takže se venčí dobře
a pravidelně, a i docela dojde daleko, dnes se i popelila.

Jinak souhlasím s Beginner - selekce je nejlepší léčba.
Jenže co dělat, když nalíhnu osm žlutých vlašek a pět jich má problém?
Za sebe - už by tu nebyly, já pro selekci nejdu opravdu daleko.
Ale nebudu zase "doma" vysvětlovat, proč "už tu ta oranžová kuřátka nejsou?".
Tak jsem jim zatím dal do pití Amivit a Optimin (ani jedno nemá Selen).
Uvidíme. Nejhorší je, když vám do chovatelství někdo kecá...

29.2.2016 19:57
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer všem, opět hlásím z Roudnice TMU a padá něco mezi deštěm a sněhem. Nic moc. Po celodenním pobytu v posteli - asi žlučníček jsem dala dobrou noc pipkám, obstarala kuřátka, vyčistila a vydesinfikovala líheň, aby byla připravená na středu na naložení.
Kuřátkům dávám po vylíhnutí obyč. vodu a třetí den, když už jsou čilá, jim seberu právě pítka tak na 2-3 hodiny a dle množství kuřátek jim dám livacox naředěný ve vodě. Vypité to mají cca za půl hodiny, ani jim nevadí, když jim to přidržuji
Krmím od začátku směsí od energys, a jen granule a naprostá spokojenost, nejsou žádné ztráty v krmení ani kuřátek.

29.2.2016 20:31
zdebari

XXX.XXX.96.17

Dobrý večer všem!Jak tady čtu, všichni se chlubíte jak startujete líhně a líhnete ostošest.No taky se pochlubím, před týdnem se nastartovala moje první nová líheň a je již zaplněna vejci od mých holek.Po kontrolním prosvěcení to vypadá na 100% oplozenost.Kohout bude asi Jura, když dokáže takto obsťastnit 17 děvčat.

29.2.2016 20:32
horal

XXX.XXX.58.226

Horale gratuluju ke kuřátkům, ty počty jsou suprové. Ale podle mě nejenom ruce, ale i chovný materiál máte dobrý
Šest v práci. Tak za ten chovný materiál musím poděkovat ovčce pani Daně, od které jsem dostal násadové vajíčka a už podruhé. Líhnivost opravdu perfektní.
Horší to bude asi s vajíčky maransky, které jsem přivezl od jednoho farmáře. Pravá maranska jsou asi jenom čtyři vajíčka, ale to nevadí. Já to chci jenom na produkci vajec, nikoliv ka výstavy nebo na kšeft.
Na výstavy budu mít českou slepici stříbrně kropenatou a zlatě kropenatou, ale až na přesrok.
Letos budou jenom takové přípravy a také záleží co se vylíhne. V lepším nepříbuzenským chovu mám zatim jenom vlašky koroptví a šumavanky, ale i u nich jsou slepičky z né moc vinikajících chovů.
Mám opravdu radost z té drobotiny i když jsem už o dvě přišel. S tím jsem ale počítal, byli to ty poslední a i když se zdály být v pořádku přece jenom bylo vydět to vyčerpání. Zato ostatní jso jako buchty, pro jistotu jsem je rozdělil a těch 25 nejsilnějších hemšírek dal zvlášť.

29.2.2016 21:31
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Honzapm: A tak já ty vlašky až tak nehaním. Třeba ségra ode mě nechce hempšírky, protože prý jedna zabere u krmítka místo jak dvě vlašky
Můžete mi někdo vysvětlit, proč máte všichni násadovky od paní Dany a já nic?

29.2.2016 21:32
veraboskova

XXX.XXX.174.250

zdebari napsal(a):
Dobrý večer všem!Jak tady čtu, všichni se chlubíte jak startujete líhně a líhnete ostošest.No taky se pochlubím, před týdnem se nastartovala moje první nová líheň a je již zaplněna vejci od mých holek.Po kontrolním prosvěcení to vypadá na 100% oplozenost.Kohout bude asi Jura, když dokáže takto obsťastnit 17 děvčat.

Tak takováhle líheň je prostě nejlepší

1.3.2016 02:39
beginner

XXX.XXX.210.116

Kuděj napsal(a):
Begginer máte něco spoličného se Smedfot? Někde jsem vás četl, ale nemůžu někde najít inzerát na tu vaší podeztýlku.Jestli je granulovaná a kolik stojí. Paní nahoře psala, že je prachová.

Ano, "Smeford" je můj muž. Podestýlka je granulovaná částečně, protože sypká část daleko rychleji obalí trus. Je vysušená na maximum a první dojem je skutečně, že hodně práší, ale jakmile začne pracovat, prašnost mizí. Odchovávám na ní kuřata, mám ji v kurnících. Jsem s ní maximálně spokojená, ale chápu, že někdo být nemusí. Sama jsem zvědavá co paní napíše třeba za 14 dnů nebo měsíc. Je vhodná spíš pro lidi, jako jsme my, kdy už síly ubývají, člověk ještě podniká nebo chodí do práce a jako koníčka má drůbež, které se chce také maximálně věnovat, ale ne stylem každodenního úklidu odchoven, častého kydání kurníku a pak častou otázkou, kam s tou smradlavou hmotou. My jsme v Praze a snažíme se sousedům smrdět co nejméně.
Cenu určitě najdete, stačí ve vyhledávači zadat Smeford králíci.
Prosím, neberte to jako propagaci, ten prodej bylo jen mé nadšení, určené hlavně pro lidi z našeho blízkého okolí, kteří si přijedou osobně, protože pytle jsou těžké a obtížně se balí. Zatím to muž fyzicky zvládá, takže balík jsme ochotni poslat, ale poštovné je k ceně podestýlky neúměrně vysoké. S tím nic neudělám, nižší cenu se mi nepodařilo s dopravcem domluvit vzhledem k tomu, že posíláme jen občas, každá jednotlivá zásilka je poslána na jiné místo v republice a jedná se o těžké balíky.
Celková cena s poštovným je vysoká, přesto si myslím, že podestýlku někteří chovatelé ocení, právě z úspory času, krmiva, omezení kokcidií (píši omezení, protože podestýlka není 100% zárukou, že se kokcidióza vůbec neobjeví), smradu a.. jak drobotina, tak ti velcí můžou hrabat, hledat a jsou na podestýlce spokojeni.
Pokud admin uzná, že tady takový příspěvek nemá co dělat a smaže ho, rozumím.

1.3.2016 02:43
nomad72

XXX.XXX.234.175

Доброе утро, говорит Москва : východ hlási +2°C, silný dážď, vietor... stará bioska stále šľape ako hodinky, takže sa teším, a som zvedavý na úrodu... deň D, hodina H, minúta M sa nezadržateľne blíži... a mimochodom, dnes spúšťam tú moju evidenciu znášky v mojom PC, tak ak máte ešte nejaké nápady, čo by v nej mohlo byť, tak šup s nimi rýchlo sem...

1.3.2016 04:36
nomad72

XXX.XXX.234.175

Tak práve som presvecoval vajcia v liahni 18. deň... (79 ks) a všetky až na dve (2 ks vzduchovú bublinu som vôbec nevidel) vyzerajú takto : viď foto, myslím, že je to super, čo vy na to?

1.3.2016 07:39
ovecka

XXX.XXX.203.146

veraboskova napsal(a):
Honzapm: A tak já ty vlašky až tak nehaním. Třeba ségra ode mě nechce hempšírky, protože prý jedna zabere u krmítka místo jak dvě vlašky
Můžete mi někdo vysvětlit, proč máte všichni násadovky od paní Dany a já nic?

Nepřehánějte Věrko, vajíčka má jen Horal - je ode mne 15km. Jinak je můžete mít také, zvládám je i poslat velmi dobře zabalená. K dispozici jsou hempšírky a šumavanky. Honzapm to ke mně asi taky nemá daleko, ale zatím si nic nebral.
Jinak zítra už konečně nasadím také do líhně a jsem zvědavá, jak to letos dopadne. Zatím to s hempšírkami vypadá dobře, už si je brali 3 lidé do líhně a spiokojenost. Ostatní budou mít premiéru, uvidíme za týden.
Jinak Tachovsko -2,1°C,3cm sněhu, mírný vítr. Dana.

1.3.2016 08:54
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ránko, jih hlásí +4°C zataženo, prý k nám mají dojít sněhové přeháňky tam od severozápadu :) tak uvidíme. Dle teploty bude místo sněhu pršet a budeme mít čvachtaliště na dvorku...
Jinak co nového u nás, asi jen to že v líhni se to stále natáčí, nemůžu se dočkat až začnou pípat. Ale to si budu muset ještě počkat do cca 19.3. Máme nasazeno pár kachních, husích, vlašky a nakonec přijdou křepelky :)

Prosím o radu jak je to když si chci pořídit násadová vejce, které si vylíhneme doma a zároveň abychom daná zvířata mohli registrovat. Jak postupovat, a kde nakupovat? Mohu si vejce koupit od chovatele který má jen čistý chov určitého druhu bez registrace? Jsem z toho nějaká domotaná, proto prosím o radu..
Předem děkuji za odpovědi. Nikola

1.3.2016 09:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Krásné zasněžené ránko z gaučíku přeji všem lidem dobré vůle, kteří podestýlku nevozí "kamkoliv", ale, pokud políčka, hnojníku či kompostu nemaje, tak výhradně do biokontejneru. Snad tyto kontejnery dorazily i do Prahy, a snad informace o nich dorazí i na stránky zde inscenované podestýlky.

Nomádku, vyzerá to naozaj slušně, přeji udatné líhnutí.
Evidence vajec - oj, oj, oj, to jste mi připomněl. Mých udatných 25 soudružek,
z čehož tři ještě nenesou, tři pauzírují a jedna kvoká, naneslo za přestupný Únor
celkem 369 vajíček.
Rekord byl 26.2 - 19 vajec (to ještě snesla i ta kvočna). Jsou to čipery, hop, hop.
Ale na budoucí smidarské olympioničky samozřejmě nemají - ty budou nejúdernější ze všech. Pochopitelně.

Přemkůů, přidééj, už máš jen 14 dnů na stěhování.

1.3.2016 09:51
nomad72

XXX.XXX.234.175

Honzíčku, Pepíčku, tak to si ma potešil... fakt sa neviem dočkať, až otvorím liaheň, a už tam budú pípkať...inak, dnes som snoril, (FSB), čo je s Olympionikom, a zistil som, že bol prihlásený dnes o 6:31 hod... takže asi bude ok, ale bude mať asi dolámané prsty, keď sa nepríde ani pozdraviť...

1.3.2016 09:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nomádku Vladimírku, já se též nevím dočkat, už ať to skáče z těch skořápek ven do sněhu, hop hop hop, do měkké nesmradlavé podestýlky, jupííí.

Přemet ze mě tak dlouho loudil můj Fejsbůk, až si mě nakonec nepřidal. Celej von.
Co já vím, a snad to mohu prásknout, tak Přemet Prkenná Podlaha musí do 15,3, předat tu svou pražskou vilu na Ořechofce do spárů nového udatného obyvatele, takže mu jistě už hoří koudelka u... u bílého pláštíku.

Tak šup šup, Přemetku, stěhůůj. Hop, hop.

1.3.2016 11:17
ovecka

XXX.XXX.171.70

Ni+Pa napsal(a):
Dobré ránko, jih hlásí +4°C zataženo, prý k nám mají dojít sněhové přeháňky tam od severozápadu :) tak uvidíme. Dle teploty bude místo sněhu pršet a budeme mít čvachtaliště na dvorku...
Jinak co nového u nás, asi jen to že v líhni se to stále natáčí, nemůžu se dočkat až začnou pípat. Ale to si budu muset ještě počkat do cca 19.3. Máme nasazeno pár kachních, husích, vlašky a nakonec přijdou křepelky :)

Prosím o radu jak je to když si chci pořídit násadová vejce, které si vylíhneme doma a zároveň abychom daná zvířata mohli registrovat. Jak postupovat, a kde nakupovat? Mohu si vejce koupit od chovatele který má jen čistý chov určitého druhu bez registrace? Jsem z toho nějaká domotaná, proto prosím o radu..
Předem děkuji za odpovědi. Nikola

U drůbeže neexistuje povinnost registrace zvířat. Vy jako chovatel máte možnost být registrovaná v nějaké ZOČSCH a pak si můžete objednat kroužky na vámi zvolený druh a plemeno drůbeže. Je jedno, kde nakoupíte chovná zvířata, která pak okroužkujete a na výstavě si je necháte posoudit. Z toho potom získáte představu, jak kvalitní odchov máte. Záleží jen na vás, jak kvalitní zvířata nakoupíte. Nejlépe od chovatele, který již delší dobu plemeno chová a na výstavách dosahuje slušné ohodnocení.

Další možností je nákup materiálu z tzv. plemenných chovů. To jsou chovy, které prošly uznávacím řízením a jsou pravidelně kontrolovány. Neexistují ale na všechna plemena.
http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/plemenne-chovy.aspx

http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/pk-charakteristika.aspx - Plemenná kniha - info o různých typech chovů drůbeže.

Takže shrnuto - kvalitní chovný materiál nakoupíte nejlépe od chovatele, který je členem nějaké organizace a je schopen vám ukázat, jak si jeho zvířata stojí na výstavách a jak vypadají chovné kusy, které má na dvorku. Pokud se zaregistrujete ve vámi zvolené chovatelské organizaci, získáte možnost si své odchovy okroužkovat a vystavovat. Dana.

1.3.2016 13:42
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

ovecka napsal(a):
U drůbeže neexistuje povinnost registrace zvířat. Vy jako chovatel máte možnost být registrovaná v nějaké ZOČSCH a pak si můžete objednat kroužky na vámi zvolený druh a plemeno drůbeže. Je jedno, kde nakoupíte chovná zvířata, která pak okroužkujete a na výstavě si je necháte posoudit. Z toho potom získáte představu, jak kvalitní odchov máte. Záleží jen na vás, jak kvalitní zvířata nakoupíte. Nejlépe od chovatele, který již delší dobu plemeno chová a na výstavách dosahuje slušné ohodnocení.

Další možností je nákup materiálu z tzv. plemenných chovů. To jsou chovy, které prošly uznávacím řízením a jsou pravidelně kontrolovány. Neexistují ale na všechna plemena.
http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/plemenne-chovy.aspx

http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/pk-charakteristika.aspx - Plemenná kniha - info o různých typech chovů drůbeže.

Takže shrnuto - kvalitní chovný materiál nakoupíte nejlépe od chovatele, který je členem nějaké organizace a je schopen vám ukázat, jak si jeho zvířata stojí na výstavách a jak vypadají chovné kusy, které má na dvorku. Pokud se zaregistrujete ve vámi zvolené chovatelské organizaci, získáte možnost si své odchovy okroužkovat a vystavovat. Dana.

Dobrý den paní Dano,
mockrát děkuji za vysvětlení. teď už se v tom neztratím :).

1.3.2016 18:49
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Zdravím zase až večer. Dneska po náladě z práce, i to počasí stojí za houby. Tak aspoň že kouknu na ty kuřecí kulíšky v odchovně.
Ni+Pa: já jsem se taky letos odhodlala, že "do toho půjdu". Objednala jsem přes jednatele ZO svazové kroužky, prý za měsíc přijdou. A pak se bude kroužkovat a kroužkovat. :) No fakt je, že mám domluvené vejce od jednoho chovatele, co vystavuje hempšírky. Ale vážně se mě neptejte, jak pak poznám, co je vlastně z těch kuřat dobrej kus a co špatnej. Asi pak někoho zkušeného dovleču na zahradu, aby na místě poradil.

1.3.2016 18:55
veraboskova

XXX.XXX.0.250

ovecka napsal(a):
Nepřehánějte Věrko, vajíčka má jen Horal - je ode mne 15km. Jinak je můžete mít také, zvládám je i poslat velmi dobře zabalená. K dispozici jsou hempšírky a šumavanky. Honzapm to ke mně asi taky nemá daleko, ale zatím si nic nebral.
Jinak zítra už konečně nasadím také do líhně a jsem zvědavá, jak to letos dopadne. Zatím to s hempšírkami vypadá dobře, už si je brali 3 lidé do líhně a spiokojenost. Ostatní budou mít premiéru, uvidíme za týden.
Jinak Tachovsko -2,1°C,3cm sněhu, mírný vítr. Dana.

Děkuju za nabídku. Třeba na to také časem dojde. Ale kapacity nejsou nafukovací bohužel. Ale jestli by šla zabalit a poslat ovečka (suffolk), tak bych jednu brala

1.3.2016 19:13
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak ovečky zatím poštou nezvládám. A momentálně máme jen jednu maminu a čekáme, co se letos narodí. Loni jsme zredukovali stavy. Dana.

1.3.2016 20:02
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer, také se dostávám až večer, jelikož jsem do teď ladila teplotu líhně, co jsem si v neděli přivezla. Docela mě vyděsilo, že displej ukazoval 37,5, ale lékařský teploměr uvnitř ukazoval 38,6 stupňů. Tak jsem ladila, kontrolovala na více místech ( dva teploměry) a nakonec jsem nastavila 36,4 a uvnitř je 37,6 stupňů. Tak uvidím, zda něco vylíhnu
Jinak bláto a bláto, ráno nadílka. Zase to je na holinky

1.3.2016 22:04
mirko

XXX.XXX.176.26

Prosim vas ake kriticke je to s tou teplotou v liahni, zatial mam celkom problem nastavit tych 37,7C
velmi zalezi v ktorej casti liahne meram :(
aka teplota je uz neunosna? +-
dakujem.

1.3.2016 23:35
horal

XXX.XXX.58.226

Http://www.chozadru.wbs.cz/LIHNUTI-A-CHOV-DRUBEZE.html
Zde si můžete přečíst vše o líhnutí kuřat.

1.3.2016 23:46
mirko

XXX.XXX.176.26

Dakujem. pozrem.

2.3.2016 05:50
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

honzapm napsal(a):
Krásné zasněžené ránko z gaučíku přeji všem lidem dobré vůle, kteří podestýlku nevozí "kamkoliv", ale, pokud políčka, hnojníku či kompostu nemaje, tak výhradně do biokontejneru. Snad tyto kontejnery dorazily i do Prahy, a snad informace o nich dorazí i na stránky zde inscenované podestýlky.

Nomádku, vyzerá to naozaj slušně, přeji udatné líhnutí.
Evidence vajec - oj, oj, oj, to jste mi připomněl. Mých udatných 25 soudružek,
z čehož tři ještě nenesou, tři pauzírují a jedna kvoká, naneslo za přestupný Únor
celkem 369 vajíček.
Rekord byl 26.2 - 19 vajec (to ještě snesla i ta kvočna). Jsou to čipery, hop, hop.
Ale na budoucí smidarské olympioničky samozřejmě nemají - ty budou nejúdernější ze všech. Pochopitelně.

Přemkůů, přidééj, už máš jen 14 dnů na stěhování.

Nazdár lidi,

No Honzík má pravdu.Musím do 15.3 opustit Vilu a do té doby vše přestěhovat na Velkostatek.

No povím Vám, že to jde zatím vše v klidu.

O víkendu se bude kompletně dodělávat kurník, zahrada pro sousdružky a tak dále.Vybaveni je vše zajištěné a hotové, jen to tam vše rozmístit.

Ještě zbývá o víkendu zasadit velké okno a bude vše v Ourajtu

První patro máme již zabalené a v pátek a sobotu se to odvezé na statek a pak zbýva spodek baráku a bude to vse hotové.

Držte mi palce, ať to vše klapné hop hop hop

Krásné ránko přeji Vám všem kolegyně a kolegové.

2.3.2016 05:58
nomad72

XXX.XXX.234.67

Žijeeeee ! tak to sa nám uľavilo... dobré ránko všetkým... východ hlási 0°C a slabunko sneží... Olymp, tak nech sa ti darí.

2.3.2016 06:03
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

honzapm napsal(a):
Nomádku Vladimírku, já se též nevím dočkat, už ať to skáče z těch skořápek ven do sněhu, hop hop hop, do měkké nesmradlavé podestýlky, jupííí.

Přemet ze mě tak dlouho loudil můj Fejsbůk, až si mě nakonec nepřidal. Celej von.
Co já vím, a snad to mohu prásknout, tak Přemet Prkenná Podlaha musí do 15,3, předat tu svou pražskou vilu na Ořechofce do spárů nového udatného obyvatele, takže mu jistě už hoří koudelka u... u bílého pláštíku.

Tak šup šup, Přemetku, stěhůůj. Hop, hop.

A nic mi nehoří ja to vše beru sportovně hip hip

Se přece z toho nepo..sé..ru však to nějak dopadne hop hop

Jinak po zahradě tu běhají 4 poslední Mohykáni které pújdou do nového obydlí ke kamarádovi příští týden.

No a na Velkostatek je už nová Generace Olympioniček připravena na příjezd, tak že už se na Oumladinu móc tešim.

To bude veselo na statku.

Jó a mám už objednané 3 kozénky a taky 2 hlídací pejsky a to Irské setry juchuuuu juchuuuj.Přiští týden se narodí tak že na Velkostatek dorazí někdy na přelomu Dubna/Května, to bude teprve nádhera .Mám foto jen jejich otce Setra, no koukejte to je ale krasavec, že?

2.3.2016 06:07
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

nomad72 napsal(a):
Žijeeeee ! tak to sa nám uľavilo... dobré ránko všetkým... východ hlási 0°C a slabunko sneží... Olymp, tak nech sa ti darí.

Nazdaaaar, jasně že žiju, ale byl to na závěr nyni masakr v práci a tak dále no.

Jinak vše běží tak jak má a dlé plánů.

Jinak všem gratuluju k malejm kuřátkúm.Koukám jak blázen jak jste to všichni rozjeli ve velkém, ale já Vás pak všechny hravě dohoním ha, to budete čučet

2.3.2016 06:10
nomad72

XXX.XXX.234.67

pes je nádherný...

2.3.2016 06:13
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

To budete teprve čubrnět, co mé se podařilo sehnat za násadovky nádherného plemene slepiček oj oj oj

Pché, to budu jediný z Vás si myslím, komu bude toto přenádherné plemeno běhat po zahradě juchú juchú

To je klenot, řekl bych že i Diamant oj oj

2.3.2016 06:14
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

nomad72 napsal(a):
pes je nádherný...

Žé? No fešák obrovský oj oj

A miminka budou také jistě nádherná juchuuuu.

2.3.2016 06:17
nomad72

XXX.XXX.234.67

Však hoď názov plemena, nech sa pripravíme na prekvapko a nech nás potom šľak netrafí ja som tiež rozmýšľal nad nejakým čistokrvným plemenom, ale kto by sa s tým babral... mne stačia hybridy na vajcia pre vlastnú potrebu, sem tam niečo do hrnca na perkelt alebo v nedeľu na polievku a hotovo... ja som tak spokojný...

2.3.2016 06:22
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

nomad72 napsal(a):
Však hoď názov plemena, nech sa pripravíme na prekvapko a nech nás potom šľak netrafí ja som tiež rozmýšľal nad nejakým čistokrvným plemenom, ale kto by sa s tým babral... mne stačia hybridy na vajcia pre vlastnú potrebu, sem tam niečo do hrnca na perkelt alebo v nedeľu na polievku a hotovo... ja som tak spokojný...

Oj oj až se to vylíhne, tak to teprve zveřejním

To víte, ještě by jste mi mohli záviďět a chtěli toto plemenontaky haha

Násadovky dorazí na začátku dubna, tak že koncem dubna se to vyklube a pak se pochlubím.

Toto plemeno existuje ve dvou barevných zázech tak sem si od každého objednal 30 násadovek.

Oj oj to bude nádhera, přenádhera

2.3.2016 06:37
nomad72

XXX.XXX.234.67

Myslíš, že je tu niekto, kto by ti závidel?

2.3.2016 07:00
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Hop, hop, hop, tak to už pro mne neni. Jsem rád když se ráno nějak dostanu na posteli do sedu abych mohl vstát. To hopsání přenechám vám mladším a těm kteří se tak cítí. Přimda hlásí -2°C,10cm sněhu a mlhavo. Dneska mne donutil zub navštívit sousedku zubařku a pak nějaké popjížďky s manželkou, která je v přípravě do lázní. Takže si nemohu dát ani kalíšek své oblíbené víčkovice na rozproudění krevního oběhu. To si dávám místo toho hop hop hop. Oumladina se drží, zatim žádné úhyny a pomalu se chystám na další líhnutí, které by se mělo rozject v sobotu. Hempšírky pujdou do vytápěné garáže do odchovny. Už jim začínají růst křidélka a je sranda na ně koukat. Mám je hned vedle stolu, takže pořád na očích. To třeba zničeho nic usne ve stoje jenom hlava mu padne na podlahu nebo na jiné kuře, pak najednou vylítne jakoby ho někdo odpálil tenisovou raketou. Jakmile promluví manželka hned jsou všechny na nohou a hrnou se k mysce. Už si zvykli na jeji hlas prevíti, no jo když si s nimi při krmení pořád povídá. To samé je i na zahradě, tam se pokaždé zakecá. Tak to se mne nemůže stát, leda tak v hospodě. Apropo hospoda, už začínám mít absťák a nevím zda po pití nebo tom hospodským kecání. Asi po obém, každopádně tenhle pátek už nevynechám. Už se těším na pět kousků chodovaru nebo lahvinku červeného, podle toho jaká bude žízeň.
Jsem rád že se na nás zašel podívat i pan doktor, myslel jsem že už na nás zanevřel. No jo když on vlastně všechno ptactvo prodal a na nové se teprva připravuje. Dokonce si pořídil i pséky. Jenom bacha na jejich lovecké pudy, chtělo by to výkonnou líheň, aby bylo čím doplňovat soudružky.
Přeju vám hezký den a já jdu s tim zubem.

2.3.2016 09:55
nomad72

XXX.XXX.234.179

2.3.2016 10:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Horal nekouše, Horal žužlá.

Jé, já bych se taky chtěl chystat do lázní...
Celé to zvířectvo dálkovým ovladačem na chvilku vypnout,
vybublat se v lázních v bublavých vaničkách, popajdat trochu po těch kolonádách,
nadýchat se trošku toho mimotopnousezónu vzdoušku, lokat léčivé prameny,
nechat si maličko namasírovat záda i jiné orgány, vzpomínat na zašlé mládí,
nechat děvčata zálibně pokukovat po mém vkusném já... Oj oj oj. To by bylo.

A pak už by se mi začalo stýskat po těch naklovaných skořápkách, a pokaděných
podlahách, a rozhrabaných krmítkách, a vycmrndaných napáječkách, a porvaných
kohoutech, a špinavých vajíčkách, a číhání na jestřába na gaučíku v šeříku,
tak bych se honem rychle zase odláznil a zapnul zvířecí provoz na nejvyšší stupínek.
A to vůbec nemluvím o tom, jak by mi chyběl beran, co, jen proto, aby se nažral jako
první, vražedně naráží do vysokobřezích ovcí, jak by mi chyběl kocour, co chodí na
vécé zásadně ! ovcím do krmelce do sena a/nebo slepicím do popeliště a/nebo
slepicím do korýtka - a jak přidřepne, tak při tom na mě ještě nevinně kouká,
jakej je to kluk šikovnej, a než se vzpamatuju k toho šoku a než začnu řvát, tak už je
po všem a už to čile zahrabává. Občas z těch zvířátek dočista ztratím řeč
a valím jen voko, no jo, nejsem z těch, co by dokázali dělat dvě věci najednou. :)

Ách, krásné ránko fšem.
A nezapomeňte - je středa, a všichni víme, že...
Středa - chleba je třeba!
Tak si ho hezky posolíme, ať nám ta cesta do lázní lépěji ubíhá.

2.3.2016 10:49
nomad72

XXX.XXX.234.179

Honzíku, čo si si šľahol, že máš také myšlienkové pochody?alebo máš slnečný absťák ?

2.3.2016 10:52
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím všechny!
A to já se musím pochlubit, já jsem si v těch bublinkách poležela! Přijely se za mnou podívat sestry a dodatečně jsme oslavily narozeniny. Odpoledne strávené v lázních (výřivka, masáž, solná parní lázeň...) vůbec nebyla špatná .
Přes okno jsem sledovala tu vichřici venku a vzpomínala na slepičky jak se choulí pod smrčky.
Přestože bydlím v lázeňském městečku, tak tento luxus jsem si užila poprvé.
A jak píše Honzík, tak pro nás, co máme ty slepičky, kačenky, pejsky a kočičky by ten delší pobyt fakt asi nebyl. Už druhý den bych nebyla ve své kůži.
Přeji hezký den a trochu lepší počasí!

2.3.2016 11:30
ovecka

XXX.XXX.203.146

Západ Čech zataženo, obleva, +2°C, depresivní počasí, bahno, snad jen kachny si libují. Saské se pojímají v největší bahnité louži, zakrslé v remosce a český houser si počkal až donesu čistou vodu do lodny a hup na manželku. Jenom pomořaňák čeká až nebudu šmírovat. Tak čekám, že tento týden by se měla objevit první husí vejce. Dneska provedu generálku líhně a nasadím na letošní omladinu. Zítra jedu pro araukany a taky poštou mi přijdou nepříbuzné hempšírky. A na Velikonoce budou kuřátka. A bude jaro. Těším, těším Dana.

2.3.2016 12:20
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré poledne všem,
ráno bylo -4° a nyní +4°C :) Padá tady cosi bílého z deštěm. :( Husky ráno na dvorku nadávali jako o život. Atletkám (slípkám) se z vyhřátého kurníku také moc nechtělo...
Určitě budou celé promoklé než dorazíme z roboty.

Jinak paní Ovečko, chtěla bych Vás poprosit zda by jste mi od těch vašich krásných šumavanek nastřádala 50 kousků násadových vajíček. S přítelem jsme zvažovali zda si je od Vás nechat zaslat a nebo se vydat tam na tu vaši stranu. Nakonec jsme se rozhodli že si pro vejce dojedeme osobně :) Sice to máme cca 350km ale budeme míti jistotu o převozu, kord teď když zase mrzne. Kdyby se Vám podařilo vejce nasbírat na víkend 2.4.2016 což je za měsíc tak bychom byli moc rádi. Cenu respektuji, tak jak jste mi psala do emailu...

Nevíte náhodou jestli není už pozdě na objednání kroužku? Doufám že jsem něco nezaspala

2.3.2016 13:10
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Horal sa vrátil od zubára !

Sakra vy jste mne šmírovaly

2.3.2016 13:36
nomad72

XXX.XXX.234.179

horal napsal(a):
Sakra vy jste mne šmírovaly

trošku na pobavenie

3.3.2016 06:09
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Copak nomáde dneska neni noční? Nějak vás všechny to počasi zdeptao, když vás ani psát nebaví. Anebo máte všichni tolik práce s kuřaty? Mne ty potvory vzbudily ve tři hodiny, napřed začalo jedno pípat tak jsem ho napomenul" drž hubu" no a v krabici to hahučelo a pak pípaly všechny. Nezbylo než jít nakrájet vajíčko a udělat jim krmení. Teď už většina podřimuje, ale pár blbečků občas přes ně proběhne a zase štěbetaj. Já jim dám, v neděli mašírujou do garáže do odchovny. V krabici je nahradí maďarky, jsem zvědav na tu směsku co z toho vzejde. Jenom jestli mi budou rozumět? Loni když jsem je měl poprvé tak jsem oprášil pár slovíček, co jsem si ještě pamatoval z mládí ale moc tomu nerozuměly, asi špatná výslovnost. Dnes už rozumí česky tak je to v phodě. Zatím také zápasím s líhní, pokouším se dostat teplotu nahoru uprostřed líhně. Už jsem hřídelkou otočil dvakrát do kola a dosáhl jsem jenom 0,2°. Už koumám nad tim, že spodek líhně vložím do nějaké nádoby, aby byl mezi prostor alespoň 5 cm a vyplním to montářní pěnou. Doufám že se dno zateplí a teploty vyrovnají.
Kafe jsem měl už ve tři, ale jdu si udělat ještě jedno ať mne to neroztrhne tu bezzubou hubu.
Jinak Přimda momentálně -2, přes den se má trošku oteplit a bude děštivo.
Tak vám přeju, když neni hezký, tak alespoň dobrý den.

3.3.2016 06:49
nomad72

XXX.XXX.234.75

Horal horal, ty si ale moula dnes som sa rozhodol, že tu tak skoro nenapíšem, že aj tak sem nikto tak skoro nepíše, a ty napíšeš to, čo si napísal? kurňa, mohli sme kávu piť spolu a prehodiť pár písmenok... ja už mám pokŕmené a zberám sa urobiť si už druhú kávu... ja som hore ako vždy okolo pol druhej, tiež mám problémy, pre ktoré nemôžem spávať, to ti napíšem do správy súkromnej, také mám bolesti... ale inak to ide... a východ hlási 0 °C, zamračené a slabý vietor... a očakávam dnes, že sa začnú kľuvať kuriatka... a všimni si, o tretej som diskutoval inde a všetkým pekný deň.

3.3.2016 06:53
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ráno, jak tak koukám tak nikdo nikde :D na Brněnsku hlásí +4°C déšť takže nic moc.
Dnešní den jsme začali z vesela až na to že jsem si všimla že ty naše husy se hádají o jedno hnízdo přestože tam mají nejmíň 4 hnízdečka :( Jedna husa už má od snášené a ráda by zasedla a ta druhá se rozhodla snášet k ní do hnízda. Museli jsme udělat zásah a rozdělit je. Škoda mohli sedět vedle sebe a povídat si :) Nemáte někdo zkušenost s tím jak tu snášející husku přesměrovat do jiného hnízda? My to vymysleli tak že odpoledne snášející husu z houserem zaženeme do druhého chlíva a tam budou cca 3dny zavřené aby se naučila husa zasednout tam. Jen se bojím že si stejně počká na to až ji pustím a bude se cpát zase do původního.
Přeji pěkný den Nikola.

3.3.2016 07:05
bubko

XXX.XXX.240.41

Bré ránko všetkým. už ma to nebaví stále to isté blatooooooo. dážd +3... Zatial kačenka 12 vajec. Uvidíme čo z toho bude, lebo cez den sa jej na nich sedia sliepky... Na otázku čo chcete položiť - liahen nemám .

3.3.2016 07:22
horal

XXX.XXX.58.226

Mário tak to já už jsem druhé kafe dopil a už jsem se stačil opíchat a nadopovat. Tím nemyslím nic sprostého, jenomže jsem si šlehnul ranní dávku inzulínu a zhltnul za hrst pilulek. Za chvilku vyrazím na zahradu pokrnit zvířenu. Myslel jsem co si udělám práce na zahradě tento týden no ale copak se dá něco dělat? Jeden den fouká ledový vítr, druhý den napadá deset cenťáků sněhu aby tretí den roztál v dešti. Pak to přimrzne aby se nedalo ani chodit. Máme jarní prázdniny, takže já mám dovolenou a půlka už je v čudu a nic neni uděláno. Potřebuju stavět odchovny pro kuřata, ale jak to vypadá tak místo venku je budu dělat v garáži aby se mne tam všecho vešlo.
S tou fotkou jsi se docela trefil až na to že mne na chvíli zbylo ješte sedm zubů, ale v pondělí jdou další ven.

3.3.2016 07:29
nomad72

XXX.XXX.234.75

horal napsal(a):
Mário tak to já už jsem druhé kafe dopil a už jsem se stačil opíchat a nadopovat. Tím nemyslím nic sprostého, jenomže jsem si šlehnul ranní dávku inzulínu a zhltnul za hrst pilulek. Za chvilku vyrazím na zahradu pokrnit zvířenu. Myslel jsem co si udělám práce na zahradě tento týden no ale copak se dá něco dělat? Jeden den fouká ledový vítr, druhý den napadá deset cenťáků sněhu aby tretí den roztál v dešti. Pak to přimrzne aby se nedalo ani chodit. Máme jarní prázdniny, takže já mám dovolenou a půlka už je v čudu a nic neni uděláno. Potřebuju stavět odchovny pro kuřata, ale jak to vypadá tak místo venku je budu dělat v garáži aby se mne tam všecho vešlo.
S tou fotkou jsi se docela trefil až na to že mne na chvíli zbylo ješte sedm zubů, ale v pondělí jdou další ven.

to si nemusel takto verejne

3.3.2016 08:07
ovecka

XXX.XXX.203.146

Západ hlásí 0,5°C, zataženo, bez deště, bezvětří. Jak píše Horal, půl prázdnin v... a nic uděláno. Ještě, že se podařilo dát ta vejce do líhně. Alespoň něco pracuje.
Dneska vyrážím pro araukany, myslela jsem, že jsem cvok, když jedu přes 70km pro vajíčka, ale včera si zamluvila vajíčka u mne paní a ta pojede 5x tolik. No asi je to chovatelství diagnoza, ale krásná.
Večer se Horale ozvu, jak jsem dopadla a jestli budou i pro vás. Snad ano. Dana.

3.3.2016 08:23
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

ovecka napsal(a):
Západ hlásí 0,5°C, zataženo, bez deště, bezvětří. Jak píše Horal, půl prázdnin v... a nic uděláno. Ještě, že se podařilo dát ta vejce do líhně. Alespoň něco pracuje.
Dneska vyrážím pro araukany, myslela jsem, že jsem cvok, když jedu přes 70km pro vajíčka, ale včera si zamluvila vajíčka u mne paní a ta pojede 5x tolik. No asi je to chovatelství diagnoza, ale krásná.
Večer se Horale ozvu, jak jsem dopadla a jestli budou i pro vás. Snad ano. Dana.

Ovečko,70km pro vejce to je za rohem už se těším až bude líheň prázdná a vyrazíme pro další štěbetalky.
U nás jsou také prázdniny ale tak jak píšete jsou v... a práce tu stojí až nad hlavu. Ale my pracující to musíme nahánět o víkendu.
Nevím zda tu někdo chová i králíky, ale jen tak pro zajímavost u nás v jihomoravském kraji to výstavami pomalu začíná Zrovna tenhle víkend je v Rájec-Jestřabí prodejní výstava králíků Poté je nedaleko výstava drůbeže, na tu se také těším. Nedá mi to a pojedeme se kouknout..Kam Vy se chystáte obkouknout letošní materiál ?

3.3.2016 11:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jé, hurá, Bubko žijéé. Tak jak u vás probíhá spojování, kolegyně?
Doufám, že Fero už nemusí být na samotce, udatník jeden?

Jó, kilometry, všechno (asi) překonal Dominiq4, když si ke mě jel 824 km
jednu cestu pro dva kohouty vlašáky.
Ještěže nebydlím až v Aši.

Tadeáše a Vendu (v popředí) mooc pozdravuju.
Po Vendovi je prý téměř 100% oplozenost, tak se raduju.

3.3.2016 13:13
nomad72

XXX.XXX.234.247

824 km jedna cesta, tak to je iná haluz...

3.3.2016 13:57
nomad72

XXX.XXX.234.4

Hurááááááá tak kuriatka si už nakľuvali vajíčka !

3.3.2016 14:10
bubko

XXX.XXX.240.41

honzapm napsal(a):
Jé, hurá, Bubko žijéé. Tak jak u vás probíhá spojování, kolegyně?
Doufám, že Fero už nemusí být na samotce, udatník jeden?

Jó, kilometry, všechno (asi) překonal Dominiq4, když si ke mě jel 824 km
jednu cestu pro dva kohouty vlašáky.
Ještěže nebydlím až v Aši.

Tadeáše a Vendu (v popředí) mooc pozdravuju.
Po Vendovi je prý téměř 100% oplozenost, tak se raduju.

Fero už je o niekolko dedín dalej predala som ho aj jednou devčicou . takže mám z každého druhu iba po dve sliepočky.. teším sa už na buducu nedelu - burza senec čotam zase uvidím ..

3.3.2016 14:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Oj, oj. Tak to je radosti na Starém bělidle.
Ale né abyste to měli jako Velikonoční jednohubky, Nomádku.

Mno a nezapomeňme, že letos už je na Velký pátek svátek, byť to není v kalendáři.

No tedy, Bubko, vy jste ty mezislepičí vztahy tedy vyřešila opravdu rasantně.

To by mě zajímalo, jestli ten Přemek Olympionik vrátil všechny ty nakradené
ibisy zpátky do zoo nebo si nějaké už tajně přesunul na ten svůj údajný velkostatek.
Ale na mě je krátkej, já to jeho raritní a super tajné plemeno dááávno odhalil.

3.3.2016 14:55
nomad72

XXX.XXX.234.97

honzapm napsal(a):
Oj, oj. Tak to je radosti na Starém bělidle.
Ale né abyste to měli jako Velikonoční jednohubky, Nomádku.

Mno a nezapomeňme, že letos už je na Velký pátek svátek, byť to není v kalendáři.

No tedy, Bubko, vy jste ty mezislepičí vztahy tedy vyřešila opravdu rasantně.

To by mě zajímalo, jestli ten Přemek Olympionik vrátil všechny ty nakradené
ibisy zpátky do zoo nebo si nějaké už tajně přesunul na ten svůj údajný velkostatek.
Ale na mě je krátkej, já to jeho raritní a super tajné plemeno dááávno odhalil.

Však to je asi ten vzácny tvor, čo spomínal že má (či bude mať) a nechcel sa k nemu priznať však hoď, nech vieme, čo to bude mať...

3.3.2016 17:55
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Takže, povídám Vám všem : okamžitě je vraťte ibisy
Jinak přeji pěkný podvečer. Roudnice hlásí polotmu Jako že ještě né, ale už joo pěkně jsem to vysvětlila
Dneska holky trošku slabší, asi je jako mě štve to bahno, co tam v tom musejí chodit. Musíme jim to letos zastřešit. Máte někdo zkušennosti s lehčím ale pevným zastřešením celkem dost velké plochy ? Cca 20x40 m čtverečných ? Tak aby to částečně propouštělo světlo z vrchu ?

3.3.2016 18:03
nomad72

XXX.XXX.234.117

Cca 20x40 m čtverečných ? tak z toho som jeleň ... choď za manželom, nech ti to vysvetlí

3.3.2016 18:13
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Zdravím opět po práci. Tak to my měli prázdniny minulý týden a promarodili jsme je celá rodina.
Ovečko, že je chovatelství diagnóza, naprostý souhlas. Příští týden si v pátek beru dovolenou. Protože se to má zase klubat Doma jsem to radši ještě ani neřekla
A včera mi přišel ohromný balík, a tam: koupací vana na kachny, dvě 6l bajonetové napaječky,2 zásobníková velká krmítka, dvě krmítka na kuřata, držák na niplovou napaječku na zavěšení. No prostě nádhera už jenom to vybalovat.

3.3.2016 18:41
veraboskova

XXX.XXX.0.250

A tady jedno video jak rostou kuřata ze včera
https://www.youtube.com/watch?v=qb_54tn4u70.

3.3.2016 19:15
vg1955

XXX.XXX.191.170

Mate urcite z nich radost.Nadherne.

3.3.2016 19:25
andreakiss

XXX.XXX.34.131

nomad72 napsal(a):
Cca 20x40 m čtverečných ? tak z toho som jeleň ... choď za manželom, nech ti to vysvetlí

O.K bez těch čtverečných JELENE

3.3.2016 19:30
nomad72

XXX.XXX.234.117

andreakiss napsal(a):
O.K bez těch čtverečných JELENE

Však sa zase neurážaj, ja som sa nad tým len zasmial...

3.3.2016 19:50
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jsem dorazila, dovezla 53 vajec araukan černých a divoce zbarvených a navrch k tomu 2 kuřičky marans, aby byla vajíčka na velikonoce barevná. Jedna snesla v přepravce moje první hnědé vajíčko.
Jo to bahno je letos neskutečné. Jen to trochu vyschne, a už je to nanovo. Nám se tlačí na pozemek voda z pole za námi a máme tak ve výbězích průtokové kaluže. Asi budeme v létě dělat nějaké odvodňovací dreny.
Dneska přišla i vajíčka hempšírek a dokonce s průkaze o původu drůbeže . To se snad ani nemohou kohouti zabít na maso . Dana.

3.3.2016 19:55
veraboskova

XXX.XXX.0.250

ovecka napsal(a):
Tak jsem dorazila, dovezla 53 vajec araukan černých a divoce zbarvených a navrch k tomu 2 kuřičky marans, aby byla vajíčka na velikonoce barevná. Jedna snesla v přepravce moje první hnědé vajíčko.
Jo to bahno je letos neskutečné. Jen to trochu vyschne, a už je to nanovo. Nám se tlačí na pozemek voda z pole za námi a máme tak ve výbězích průtokové kaluže. Asi budeme v létě dělat nějaké odvodňovací dreny.
Dneska přišla i vajíčka hempšírek a dokonce s průkaze o původu drůbeže . To se snad ani nemohou kohouti zabít na maso . Dana.

A jak to vypadá, ten průkaz původu drůbeže? To budou nějací žampióni, co z toho vyroste

3.3.2016 19:57
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Mě by zajímala jedna věc. Když kupujete násadová vajíčka, přijdou opravdu "násadová"? Myslím, jestli mají správnou kvalitu - velikost, tvar, nejsou špinavá a tak.
A když vám taková nenásadová vejce přijdou, dáváte je do líhně taky?

3.3.2016 20:04
ovecka

XXX.XXX.203.146

Skoro jako u psa: 1. strana - plemeno, barevný ráz, číslo kroužku, datum líhnutí, místo líhnutí, jméno a adresa chovatele.
2. strana - Původ ze strany 1.0 a ze strany 0.1 do 3. generace i s oceněními. a posuzovateli.
Už jenom to, že si to chovatel eviduje, je docela práce. Dana.

3.3.2016 20:09
ovecka

XXX.XXX.203.146

veraboskova napsal(a):
Mě by zajímala jedna věc. Když kupujete násadová vajíčka, přijdou opravdu "násadová"? Myslím, jestli mají správnou kvalitu - velikost, tvar, nejsou špinavá a tak.
A když vám taková nenásadová vejce přijdou, dáváte je do líhně taky?

Záleží na chovateli. Já jsem zatím měla štěstí a vajíčka byla vždy násadová - čistá, hmotnostně a tvarově vyrovnaná. Chovatele, od kterých si vajíčka objednám, si na internetu prověřím - vystavují nebo jsou zapsaní v plemenných a rozmnožovacích chovech. Dále s nimi komunikuji mailem a telefonicky. Zatím mám jen samé dobré zkušenosti. Dana.

3.3.2016 20:17
suprema

XXX.XXX.67.7

Nasi prvni marans, amroc, aracauna, a neco mezi hedvabnicku a cimsi

3.3.2016 20:20
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Zdravím opět po práci. Tak to my měli prázdniny minulý týden a promarodili jsme je celá rodina.
Ovečko, že je chovatelství diagnóza, naprostý souhlas. Příští týden si v pátek beru dovolenou. Protože se to má zase klubat Doma jsem to radši ještě ani neřekla
A včera mi přišel ohromný balík, a tam: koupací vana na kachny, dvě 6l bajonetové napaječky,2 zásobníková velká krmítka, dvě krmítka na kuřata, držák na niplovou napaječku na zavěšení. No prostě nádhera už jenom to vybalovat.

Kuřátka jsou kouzelná!

Věrko, prosím napište jakou jste pořídila koupací vanu pro kachny. Chceme na jaře vybudovat nějaké to koupátko, ale bojím se, že ty čuňata to hned zmažou. Přeci jen je fajn, když se dá voda jednoduše vyměnit. Zatím mají naši 4 běžci na koupání maltovník, ale je to dost malé. Tak hledám ještě něco jiného.

3.3.2016 20:26
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Javorko, tak to vás zklamu. Já taky neobjednala nic velkého, máme jen párek ruánek a dočasně párek běžců. Jenom vanu na koupání pro holuby. Rozměry 50x55x12 cm. Akorát na vyčvachtání a vylití. Kdysi jsem to kupovala tátovi a zabavila mu to mamka pro kachny a hodně se jí to osvědčilo. Jinak na zahradě máme víc míst s vodou. Dokonce na jednom místě i zabudovaný nerezový dřez. Musí tam být tyčka před ním, aby do něj někdo omylem nestoupnul ;).
A děkuju za pochvalu kuřátek. Rostou před očima. A už klovou :).

3.3.2016 20:41
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Javorko, tak to vás zklamu. Já taky neobjednala nic velkého, máme jen párek ruánek a dočasně párek běžců. Jenom vanu na koupání pro holuby. Rozměry 50x55x12 cm. Akorát na vyčvachtání a vylití. Kdysi jsem to kupovala tátovi a zabavila mu to mamka pro kachny a hodně se jí to osvědčilo. Jinak na zahradě máme víc míst s vodou. Dokonce na jednom místě i zabudovaný nerezový dřez. Musí tam být tyčka před ním, aby do něj někdo omylem nestoupnul ;).
A děkuju za pochvalu kuřátek. Rostou před očima. A už klovou :).

Díky za odpověď.
Tak to co máme, je mnohem větší. Máme těch nádob po zahradě taky několik. Chtěla bych něco, aby se tam vešli všichni a trochu to vypadalo.
Asi tedy nezbývá nic jiného než něco vykopat.
Ach, jo.

3.3.2016 20:54
veraboskova

XXX.XXX.0.250

javorka napsal(a):
Díky za odpověď.
Tak to co máme, je mnohem větší. Máme těch nádob po zahradě taky několik. Chtěla bych něco, aby se tam vešli všichni a trochu to vypadalo.
Ach, jo.

... vykopat rybník

3.3.2016 20:56
andreakiss

XXX.XXX.34.131

nomad72 napsal(a):
Však sa zase neurážaj, ja som sa nad tým len zasmial...

Neboj, neurážim se jen jsem se zasmála sama sobě, jakej jsem tatar a nečtu po sobě co píšu a pak jsem si vpomněla na to s JELENEM. Když jsem byla ještě děcko, jezdil k nám často děda třeba na týden, dva. Jelikož naši pěstovali zeleninu, tak se u nás i hodně jedla. No a pamatuju si, jak děda mojí mamce často říkal, právě kvůli té zelenině, že ho krmí jako jelena.

4.3.2016 02:26
nomad72

XXX.XXX.234.207

Tak zase, dobré včasné ránko vám prajem !a aj u mňa je dobré s výbornou náladou... zo starej biosky sa už ozýva pípanie ako niekde v pralese a už som aj privítal prvé, veľmi nedočkavé kuriatko... a tfu tfuj nech sa mu dobre darí

4.3.2016 02:44
nomad72

XXX.XXX.234.207

A kde je ten školník Ferdo mravec s tou kávou? či dnes ráno ju nepijeme? alebo ešte tvrdo ?

4.3.2016 04:27
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Čést Vaší ušlechtilé práci kolegové a kolegyně.

Tak dnes se stehuje prvni patro z Prahy na Velkostatek oj oj to bude veselo.

No a od zitřka zůstávám týden na statku a bude se organizovat práce

Dnes odpoledne se bude bourat a zasazovat velké okno do kurníku a následně vybilit a dále jen poskladat vše potřebné pro nové Olympioničky, které dorazí příští týden ve čtvrtek juchuuuu hip hip hurá

Ještě nás čeká nařezat trámy a následně zavoliérovat vstup z nádvoří do kurníku a bude vše připravené a pak si budu jen hrát na zahrade a sekat, klestit rúzné traviny a tak dále.

Tak že nebudu Vás déle napínat a prozradím Vám plemeno, které mi bude od května pípat v odchovně.

GRONINGENSKÝ RACEK CITRÓNOVÝ

GRONINGENSKÝ RACEK ZLATÝ

To bude nááádhera oj oj oj

Praha hlásí + 3 a celkově na víkend a na přiští týden je předpověď počasí velmi příznivá, tak že se bude vesele pracovati na Velkostatku

Hop hop krásné ránko přeji Vám všem kolegyně a kolegové

Olympionik

4.3.2016 04:32
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Foto.

4.3.2016 04:41
nomad72

XXX.XXX.234.177

Olympionik2008 napsal(a):
Nááááááádhera

Tak to sú fakt pekné kurky

4.3.2016 04:44
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

nomad72 napsal(a):
Tak to sú fakt pekné kurky

Že?já jsem se osobně hned do nich zakoukal móc.

4.3.2016 04:47
nomad72

XXX.XXX.234.177

Že?já jsem se osobně hned do nich zakoukal móc.

A koľko ťa tá nádhera bude stáť?

4.3.2016 04:50
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

nomad72 napsal(a):
A koľko ťa tá nádhera bude stáť?

Nazdár,

Cena je výborná 1 Ójro za násadovku.

4.3.2016 04:52
nomad72

XXX.XXX.234.177

Nazdár,

Cena je výborná 1 Ójro za násadovku.

Pekne !

4.3.2016 04:56
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

nomad72 napsal(a):
Pekne !

Ano ano je to pecka

A luxusní je to, že pán chovatel má služební cestu do Prahy, tak že mi násadovky přiveze ze zahraniči osobně do Prahy, to prostě nemá chybu

4.3.2016 06:30
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Tak že nyni ranni káva a v 10.30 to vypukne.

Hop hop hop.

4.3.2016 06:39
nomad72

XXX.XXX.234.177

Tak že nyni ranni káva a v 10.30 to vypukne.

Hop hop hop.

Ja už chlípem druhu... deti sa pomaly do školy poberajú, tak ja budem pri liahni striehnuť... a už sú

4.3.2016 06:56
bubko

XXX.XXX.240.41

javorka napsal(a):
Díky za odpověď.
Ach, jo.

My sme to riešili mäsiarskou lodňou.. vid obrázok... štyri divoke kačenky sa v pohode očvachtajú, ale aj my by sme chceli cosi vacsie... nasla som inzerát že pán aj vyrába takéto čosi rôznej veľkosti takže hlbka by aj stačila, len by to chcelo o niečo vačšie.. ale je dosť drahý. Takže skúšam niekoho kto by to zvaril niekde tu blízko a lacnejšie

4.3.2016 07:09
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
My sme to riešili mäsiarskou lodňou.. vid obrázok... štyri divoke kačenky sa v pohode očvachtajú, ale aj my by sme chceli cosi vacsie... nasla som inzerát že pán aj vyrába takéto čosi rôznej veľkosti takže hlbka by aj stačila, len by to chcelo o niečo vačšie.. ale je dosť drahý. Takže skúšam niekoho kto by to zvaril niekde tu blízko a lacnejšie

Bubkooooo, nazdár

Jak se daří.

4.3.2016 07:22
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
A kde je ten školník Ferdo mravec s tou kávou? či dnes ráno ju nepijeme? alebo ešte tvrdo ?

Šest v práci. No nazdar, dneska jsem to opravdu vzal natvrdo. Když jsem unavenej tak paradoxně nemohu usnout. V půl noci jsem si udělal groček a stejně jsem zabral až někdy v jednu. To žena ještě nakrmila čtyřicet hladových krků, prý aby mne daly v noci pokoj. Nó vydržely do pěti a pak se dožadovaly pozonosti, nezbylo než oloupat vajíčko, nakrájet a zamíchat s tvarohem a štotem. Teď už spí, jenom sem tam se nějaké po nich projde na druhou stranu, bací sebou o podlahu a spí. (Už mne štve tahle bedna, vždy se na nějakou dobu sekne prevít) Jen co se vrátím z krmení šoupnu je už do gafáže, ať si užijí většího prostoru než povyrostou. To jim to zase bude malé, nezbyde než přidělávat odchovny.

4.3.2016 07:25
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Ja už chlípem druhu... deti sa pomaly do školy poberajú, tak ja budem pri liahni striehnuť... a už sú

Tak ať se ti vylíhne všechno.

4.3.2016 07:27
nomad72

XXX.XXX.234.177

horal napsal(a):
Šest v práci. No nazdar, dneska jsem to opravdu vzal natvrdo. Když jsem unavenej tak paradoxně nemohu usnout. V půl noci jsem si udělal groček a stejně jsem zabral až někdy v jednu. To žena ještě nakrmila čtyřicet hladových krků, prý aby mne daly v noci pokoj. Nó vydržely do pěti a pak se dožadovaly pozonosti, nezbylo než oloupat vajíčko, nakrájet a zamíchat s tvarohem a štotem. Teď už spí, jenom sem tam se nějaké po nich projde na druhou stranu, bací sebou o podlahu a spí. (Už mne štve tahle bedna, vždy se na nějakou dobu sekne prevít) Jen co se vrátím z krmení šoupnu je už do gafáže, ať si užijí většího prostoru než povyrostou. To jim to zase bude malé, nezbyde než přidělávat odchovny.

však čo si si navaril, tak si zjedz aj mňa to už čaká, po jednom vyliezajú zo škrupiniek... a jak sa nejaké dostane z vajca von, tak hlasno pípa, a dcéra (9r)ráno o piatej pribehla do kuchyne s úsmevom sa pýtala, či už sú kuriatka... taká bola rada že ich už mohla vidieť...

4.3.2016 07:51
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
však čo si si navaril, tak si zjedz aj mňa to už čaká, po jednom vyliezajú zo škrupiniek... a jak sa nejaké dostane z vajca von, tak hlasno pípa, a dcéra (9r)ráno o piatej pribehla do kuchyne s úsmevom sa pýtala, či už sú kuriatka... taká bola rada že ich už mohla vidieť...

To já mám na prázdninách už od minuláho pátku vnuka (10) a to bylo to samé, dědo kolik už ich je? Jak jsem byt venku a vrátil jsem se, hned hlási dědo už jsou dam další. A to bylo vysvětlování. A dědo jak se dostane to kuře do vajíčka ? A dědo nebolí ho to když se narodí ? A dědo proč je tam ve skořápce krev a dědo...a dědo... a dědo. Nezbývá než odpovídat na všechny otázky.

4.3.2016 08:14
nomad72

XXX.XXX.234.177

horal napsal(a):
To já mám na prázdninách už od minuláho pátku vnuka (10) a to bylo to samé, dědo kolik už ich je? Jak jsem byt venku a vrátil jsem se, hned hlási dědo už jsou dam další. A to bylo vysvětlování. A dědo jak se dostane to kuře do vajíčka ? A dědo nebolí ho to když se narodí ? A dědo proč je tam ve skořápce krev a dědo...a dědo... a dědo. Nezbývá než odpovídat na všechny otázky.

A ja to mám to isté, akurát oslovenie tatíí a milión otázok a syn (7) ešte viac, tomu to treba vysvetľovať dupľom... no, idem ja niečo robiť, tak sa majte fajn a príjemný dník... poobede napíšem, koľko ich je, i keď finále bude asi večer, podľa naďobnutých vajec...

4.3.2016 08:16
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Nááááááádhera

Sú naozaj nádherné, také noblesné. Skrátka krása strieda nádheru.

4.3.2016 08:41
javorka

XXX.XXX.98.207

Nááááááádhera

Zdravím, jsou krásné!
Tak ať přesun proběhne v pohodě, a bez komplikací.

4.3.2016 08:48
ovecka

XXX.XXX.203.146

Olympionik Hip Hip Hurá, krásné slípky. Na ty se tu nedávné ptal uživatel Arisko - jaké jsou rozdíly mezi frízskou slepicí, východofrízským a groningerským rackem. Koukla jsem do encyklopedie slepic a je to ne delší čtení. Ale moc pěkná slepička. Tak ať se daří. Dana.

4.3.2016 08:50
ovecka

XXX.XXX.203.146

Joj zapomněla jsem report: západ hlásí -2,5°C bezvětří, zataženo tmavo - až na sníh? Dana.

4.3.2016 08:53
javorka

XXX.XXX.98.207

bubko napsal(a):

Ta zednická vana je taky celkem dobrá, ale chtěla bych něco většího. V plánu je ten rybníček, jen se bojím, že to bude hned špinavé.

4.3.2016 09:32
bubko

XXX.XXX.240.41

javorka napsal(a):
Ta zednická vana je taky celkem dobrá, ale chtěla bych něco většího. V plánu je ten rybníček, jen se bojím, že to bude hned špinavé.

Toho sa bojíme aj my... a kedže vidím čo dokážu za pár hodín tu v tejto lodni, ktorú viem rýchlo vymeniť neviem čo by som robila s nejakým jazierkom... - jedine čerpadlo a poliať záhradu a znovu naliať vodu z hadice...

4.3.2016 09:34
bubko

XXX.XXX.240.41

Bubkooooo, nazdár

Jak se daří.

Ja stale rovnako ale čo ty? vôbec ti to sťahovanie nezávidím ale potom ten statok... ano . A tie nové sú úžasné! proste krása... len čo sa zabydlíš a spravíš tie hosťovské tak nás tam máš

4.3.2016 09:35
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

ovecka napsal(a):
Olympionik Hip Hip Hurá, krásné slípky. Na ty se tu nedávné ptal uživatel Arisko - jaké jsou rozdíly mezi frízskou slepicí, východofrízským a groningerským rackem. Koukla jsem do encyklopedie slepic a je to ne delší čtení. Ale moc pěkná slepička. Tak ať se daří. Dana.

Zdravím Dani,

Už se na ně moc teším, jsou opravdu nádherné a užitkovostí vychaži také perfektně.

Pán chovatel dělá myslim že 6 barevných rázú Frizské, opravdu nádherný materiál má, dále dva barevné rázy Groningenský racek, opravdu špičkové Orlovky pestré, Foverolky, Maransky bílé.

Radost pohledět na chovný materiál tohoto chovatele.

Jinak Racek je typově vetší, mohutnějši než Frízské, ty jsou drobnější a snášeji menší vajíčka, ale jsou to taky vynikajicí plemeno čistokrevné na snášku.

4.3.2016 09:40
horal

XXX.XXX.58.226

Před pár lety u nás dělaly plynovod a jako hasiči jsme tam chodily hlídat a čístit roury. Všude se povalovaly nějaké plastové kruhy. Později jsme přišly na to že jsou to plastové víka ze šoupat. Protože já Ferda mravenec práce všeho druhu a koumes nad vším hned přemýšlím jak by se to dalo využít, jeden z těch kruhů jsem zachránil. Má v průměru asi 80cm a boky vzsoké něco přes 10cm, je to prostě taková gumoplastová myska. Neroztrhá to mráz a v létě se nekroutí horkem. Husa a kachny si v tom lebedily, akorát se to muselo pořád doplňovat. Čištění také snadné, stačí trochu fyzické síly a nádobu vylejt a převrátit. Lituju že jsem toho nezachránil víc a také větší, byly tam až 160 cm. Sice už vodní drůbež nemám, ale skvěle to poslouží jako napajedlo pro včely. Stačí když to dám na šikmejší plochu a méně vody, aby byla třetina suchá. Loni se tam koupaly i slepice. Předtim jsem používal vanu ze sprchového koutu. Byla na špalkách aby se dala vypouštět a ze dvou stran dřevěné podlážky ja ko náběhy pro snažší přístup kachen. V jednom místě byly schůdky z cihel aby se dostaly ven i kachňata. Vanička ze sprcháč se dá sehnat ve sběrném dvoře a ve statých bytovkových jádrech bývaly docela velké. To jenom pro inspiraci.
Jinak Přimda -1 zataženo ale sluníčko občas vyčuhuje spoza mraků, bezvětří.

4.3.2016 09:40
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

javorka napsal(a):
Zdravím, jsou krásné!
Tak ať přesun proběhne v pohodě, a bez komplikací.

Díky díky

Čekáme na auto naháže se to do auta a jede se na Velkostatek hip hip hurá

Já už musím dát dohromady kompletně kurník pro dorostenky Olympioničky

Příští týden přijede první várka Leghorních dorosteneckých Soudružek

4.3.2016 09:45
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Olympionik, slepičky jsou krásné určitě Vám budou dělat radost stačí se jen na ně pohledět

Jinak s tím jezírkem jsme také přemýšleli co těm opeřencům koupit nebo vyrobit. Nakonec jsme od známého dostali z plastu svařený bazének průměr 1,5m a asi 50cm hluboký takže jej zakopeme do zemně. Dole se navaří výpustný ventil, který bude vyveden hadicí do trativodu nebo do potoka. Ještě se uvidí. Bojím se naše husy pustit na potok aby mi neuplavaly
Sousedka o pár baráků níže tam pouští kachny a neutečou, já těm našim nějak nevěřím.
Až bude léto a budu moci do potoka vlézt i já tak to purubnem a bazének zůstane jako koupaliště pro náhodnou cestu kolem.
Ted využíváme stejnou lódnu jako bubko. Každý den nebo obden jim tam nosíme čistou vodu z potoka.

Jinak u nás dnes zatím bez deště a celkem teplo +7°C tak uvidíme co bude odpoledne.
Všem přeji krásný zbytek dne.
Nikola.

4.3.2016 10:06
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
Ja stale rovnako ale čo ty? vôbec ti to sťahovanie nezávidím ale potom ten statok... ano . A tie nové sú úžasné! proste krása... len čo sa zabydlíš a spravíš tie hosťovské tak nás tam máš

Bubko já jsem ouplně v pohodě a v klidu však to nějak dopadné

Dneska stěhujeme první patro hip hip zítra druhé kolo a pak zustávám na Velkostatku a budu tam řádit

Ploty, vezunstarou sekačku, tak že budu sekat uschlou trávu z loňska, aby se Soudružky dorostenky mohly krásně pohybovati po zahradě a tak dále.

Bílit kurník, pak umístit hřady, hnízna napáječky, krmítka a mnoho dalších aktivit a samozřejmě nezapomenu na kávišku na terase juchú hip hip hurá.Má být nádherně.

To nám to počasí ale krásně vyšlo

4.3.2016 10:48
nomad72

XXX.XXX.234.209

Salam aleijkum... fuuu ale ste sa rozpísali... tak u mňa nové : len tak som nahliadol do liahne a tu je výsledok (foto) uvidím, čo bude do zajtra rána

4.3.2016 11:25
bubko

XXX.XXX.240.41

Bubko já jsem ouplně v pohodě a v klidu však to nějak dopadné

Dneska stěhujeme první patro hip hip zítra druhé kolo a pak zustávám na Velkostatku a budu tam řádit

Ploty, vezunstarou sekačku, tak že budu sekat uschlou trávu z loňska, aby se Soudružky dorostenky mohly krásně pohybovati po zahradě a tak dále.

Bílit kurník, pak umístit hřady, hnízna napáječky, krmítka a mnoho dalších aktivit a samozřejmě nezapomenu na kávišku na terase juchú hip hip hurá.Má být nádherně.

To nám to počasí ale krásně vyšlo

Tak nech ti ide práca pekne od ruky a všetko dopadne tak ako chceš

Přidejte reakci

Přidat smajlík