Jaro - už se to blíží

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2016 10:36

horal napsal(a):
Hurá, sláva už jsou tu. Česká pošta mi dnes doručila násadové vajíčka české slepice stříbrně kropenaté a světe div se bez sebemenší újmy. No ale myslím že na tom má podstatný podíl odesilatel který je perfektně zabalil. Do večera je nechám prohřát v pokoji a pak šup s nimi do pece. Je jich 20, k tomu 25 araukán a zbytek doplním šumavankou. Takže také trochu radosti pro dnešek.
Hezký den všem.

Neměl by jste fotku jak byly vajíčka důkladně zabalena?Díky, Míra.

10.3.2016 12:10
ovecka

XXX.XXX.171.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Http://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/872267/zkusenost-s-ceskou-postou#a872277

Posílám odkaz na starší diskuzi, mám tam fotorepotáž o, blbovzdorném" balení násadových vajec. V sololitu to šlo, protože jich bylo asi 80ks a papír by to nemusel vydržet. Pro menší množství používám pevnější kartonové krabice, asi o 10 cm na rozměru větší než je rozměr platíček s vajíčky. Dana.

10.3.2016 12:14
horal

XXX.XXX.58.226

Tu fotku nemám, ani mne nenapadlo to fotit. Nešlo o žádnou specoální přepravku, nýbrž o klasické platíčka na dest vajíček. Každé vajíčko zabalené zvlášť v ubrousku, mezy platíčky několik vrstev bublinkové fólie a to vše zabeleno 6-7 vrstvami bublinkové fólie. Celý ten balík byl ještě v krabici obložen polistyrénovími špalíčky.

10.3.2016 12:18

ovecka napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/872267/zkusenost-s-ceskou-postou#a872277

Posílám odkaz na starší diskuzi, mám tam fotorepotáž o, blbovzdorném" balení násadových vajec. V sololitu to šlo, protože jich bylo asi 80ks a papír by to nemusel vydržet. Pro menší množství používám pevnější kartonové krabice, asi o 10 cm na rozměru větší než je rozměr platíček s vajíčky. Dana.

Díky, Míra.

10.3.2016 12:36

Tato diskuse se tak pěkně čte.Vždy když dočtu poslední příspěvek, tak si říkám: A přece to jde, i bez urážek, bez závisti a zášti.I když bych rád občas něčím přispěl, tak raději mlčím a nechám se unášt pohodou.

Díky všem a jen houšť!

10.3.2016 12:49
horal

XXX.XXX.58.226

Díky, Míra.

Já jsem přišel na jiný nápad. Jak se prodávají přepravky na násadové vejíčka mi bylo inspirací. Mám starý molitan z válendy 10 cm vysoký. Děrovačem na kůži (3cm) jsem udělal díry skrz a špunty co vypadly se rozříznou na půl, tím se zajistí vajíčko ze spoda i se zhora. Navíc krabičku zevnitř vyložít alespoň 2 cm polystyrénem ze všech stran a myslím že by to vajíčka měla přežít i tvrdší manipulaci. Nemám to ještě odskoušeno.

10.3.2016 12:53
nomad72

XXX.XXX.234.25

Salam aleijkum... tak, poslušne hlásim, úkol splnen... mrkva petržlen reďkovka je v zemi, a ešte som zasadil jarný cesnak... takže... pohodička, wau, zajtra si môžem vyložiť nohy na stôl, naliať si kalíštek orechovky a aktuálny stav je 10 °C, zamračené, ale celkom fajn... síce to nieje ako včera ale aj tak super HORAL, tak nech sa ti pekne vyliahnu a potom nám ich ukáž PS : kto si dá kávu ?

10.3.2016 13:06
nomad72

XXX.XXX.234.25

A kto má oprávnenie, nech založí nové pokračovanie tohoto vlákna... už máme cez 500 !

10.3.2016 13:09
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Teda šikulka, závidím vám že se můžete vesele hrabošit v hlíně

Jednu kávičku prosím, s mlíčkem a jeden cukřík

10.3.2016 13:09
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
A kto má oprávnenie, nech založí nové pokračovanie tohoto vlákna... už máme cez 500 !

Honzík se nám někam zatoulal.

10.3.2016 13:12
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Kávička uvařena, a hurá do práce.

10.3.2016 13:18
nomad72

XXX.XXX.234.25

Ni+Pa napsal(a):
Teda šikulka, závidím vám že se můžete vesele hrabošit v hlíně

Jednu kávičku prosím, s mlíčkem a jeden cukřík

Však ja na to čakám od Nového roku, ako cigáň na podporu ja tu robotu tak zbožňujem... sám doma, hrabem sa v zemi, starám sa o úrodu... to je taký relax a také filozofické myšlienky mi chodia po rozume... a tam si jednu zober

10.3.2016 13:32
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Děkuji :).

10.3.2016 13:35
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Něco ke kávě pro vás všecky komu se ho podaří sníst

10.3.2016 15:01
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré odpoledne z Roudnice. Krásný den to dnes byl Hodně práce uděláno.
Sice jsem dnes ještě nestihla jako Nomad vrazit do země petržel a mrkvičku, ale do neděle tam bude, slibuji
Já vím, čím větší pozemek, tím více práce, ale to je taková hezká práce, Nomáde, mluvíte mi z duše.
Kafíčko si také dám, ale nejdříve šupky pro syna do školky, ať tam není poslední
Honzíku z gauče, založ vlákno, i mě se to už dlouho načítá

10.3.2016 15:34
horal

XXX.XXX.58.226

Táááák a už se to griluje.25 araukána,20 česká slepice stříbrne kropenatá a 17 šumavanka.
No a dest dní zbývá do líhnutí v druhé líhni. Zítra odchází první šestitýdení kuřata do světa.

10.3.2016 16:26
nomad72

XXX.XXX.234.64

horal napsal(a):
Táááák a už se to griluje.25 araukána,20 česká slepice stříbrne kropenatá a 17 šumavanka.
No a dest dní zbývá do líhnutí v druhé líhni. Zítra odchází první šestitýdení kuřata do světa.

Takže nie, ako šlo vajce na vandrovku, ale ako idú kuriatka na vandrovku... a stretnú moriaka, koňa... napeč im buchty na cestu a tieto griluj na miernom ohni, nech sa nepripečú

10.3.2016 18:41
horal

XXX.XXX.58.226

Babička už má zaděláno na buchty a já jsem jim dal školení čemu se mají vyhýbat, že slabšim musí pomáhat, starší slušně pozdravit a když jim někdo něco dá pěkně poděkovat.

10.3.2016 19:32
nomad72

XXX.XXX.234.133

horal napsal(a):
Babička už má zaděláno na buchty a já jsem jim dal školení čemu se mají vyhýbat, že slabšim musí pomáhat, starší slušně pozdravit a když jim někdo něco dá pěkně poděkovat.

Vidno, že si ešte stará škola a tak to má byť ! ta dnešná mládež... radšej budem ticho... teraz som vážil kuriatka a musím konštatovať, že za 6 dní pribrali cca 32 až 35 gramov... keď sa vyliahli tak vážili 45 až 48 gramov... vidno, že ich dávni predkovia boli.

10.3.2016 20:34
veraboskova

XXX.XXX.0.250

nomad72 napsal(a):
fuuuu akurát som dočistil odchovne kuriatok a kým som ich čistil tak tak boli takto natlačení v krabici to je várka z jednej odchovne...45 kusov iank, východ hlási +5°C, zatiaľ kus pod mrakom, takže uvidíme ako sa to dnes bude vyvíjať... ja idem na tú mrkvu a petržlen...

To jsou sardinky

10.3.2016 20:42
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Nové vlákno ještě není. Tak dám sem. Tak se vylíhly dnes 3 hempšírky (ze 4 oplodněných) a jeden běžec Jonášek ( ze dvou oplodněných). Uvidíme, jak se Jonášek rozchodí. Měla jsem v líhni jak kachní, tak slepičí a ještě mám křepelčí vejce. Křepelky (15 vajec) se snad vylíhnou zítra.

10.3.2016 21:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Uzavírám na vaši žádost, děti moje téměř vlastní, tuto diskusi.
A vod teďka se pije za svý.

A to tak, že tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3079781/jaro-uz-je-to-skoro-tady

(jó, kdy já už tě volala, můro jedna, starýho člověka si nefšimnou,
kdyby tady žízní cíp).

13.3.2016 20:00
slepicetereza

XXX.XXX.20.63

Zdravím,
tak kvočna (cca 1 letá) seděla na 5ti vajíčkách a vyseděla 5 kuřátek. Vyklubali se, vše asi tak nějak v pořádku ale po 2 dnech několikrát vyšla s kuřaty v odchovně na tvaroh a nastrouhané vajíčko se strouhankou, šrot je už připravený v kuřecím krmítku, trochu šrotu i u vajíčka. Takže žrádla mají na výběr a dost, ale co kvočna začala dělat: 2dny to kuřatům předhazovala a nabízela a volala je ale už to 2 dny nedělá. Vyleze jde se nažrat sama sobě, kuřata pobíhají okolo a během chvíle jde zpět a kuřata pod ní nalezou a je to odbyté. Takto to dělá pořád. Co kuřata vezmou na zemi sami to vezmou, ale jinač nežerou pomalu nic a čekají co jim nabídne ale kvočna nic jen pro sebe. Jedná se o zdrobnělou zl.kropenatou.
Díky Vám za rady a zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík