Jaro - už je to (skoro) tady!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2016 21:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kdybych vám měl napsat, co všechno jsem dneska dělal,
a co všechno se mi při tom honilo hlavou, tak to by bylo na román
tak dlouhej, že i J. K. Roulingová by se mohla jít zahrabat,
půjčil bych jí k tomu můj nový apartní rýček - Ryjfurtus 2016.

Předchozí diskuse je tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3068801/jaro-uz-se-to-blizi

.

10.3.2016 21:29
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Nová droboť se líhne a tak skoro 14ti denní hempšírky (zatím jenom polovina) putovala do garáže. V garáži je 12 stupňů, v odchovně tři 25 W žárovky a pod nimi příjemných 28 stupňů.
Asi bych měla napsat příspěvek v sousední diskusi: "omezení zápachu v odchovnách", protože odsunem do garáže se výrazně zlepšil odér v manželovo pracovně :) :)
https://www.youtube.com/watch?v=-tYoJL_GSlI.

10.3.2016 21:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dobrý den, jsme tu správně ve Výkrmně dravé zvěře?
Ano ano, račte dál, jste tu správně. Dnes se podává K1 se strouhaným tvarohem,
k tomu senné smetky a trocha písku, voda. Zítra strouhané vejce, a když Honzík
sestoupí z gaučíku a dojde do sklepa pro mrkev, tak bude i mrkvička. Jejej...

Vlašky žluté a Vlašky lososové se mi už vyrýsovaly.
Žluté 4,4 (žádný dvojzub u kohoutků), Lososové 3,1 (a jeden kohoutek má dvojzub).

10.3.2016 21:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ano Věrko, i já mám dočasně omezeny návštěvy v mém budoáru.
Né každý by asi pochopil a udýchal vlašky na jídelním stole, že...

10.3.2016 21:40
veraboskova

XXX.XXX.0.250

No tak teď jsem naprosto v šoku, nevěřím vlastním očím. To ONO ještě nezbořilo akvárka? To jsou sokolíci, tam bych se bála dát ruku. Leda v ochranné rukavici, co používají řezníci
A ještě jsem si uvědomila jak ta babka v Kameňáku, co viděla v parku toho v tom plášti a vzpomněla si pak, že zapomněla koupit vejce. Písek. Já nedala kuřatům písek na zobání

10.3.2016 22:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, jo jo jo, řeknu si - čtvrtek, v písku hrabu jak krtek. A je to.
A už nikdy nezapomenete.

Super video, máte teda pěkné hrabošky divošky, ty vaše hempčíkrky.
Chudinky, kdyby věděly, co jste udělala jejich otci.
Taky pozorujete, že holky hrabou daleko víc, než kluci?

Chodím pro mrkev k místní vjetnamce, beru vždy 10 kg pytel,
a ona mi říká: "Tý hodněé važit mrkéf."
A já jí říkám: "Já né hodněé važit mrkéf, já mrkéf strouhat slepisé."
A ona na to: "Tý nevažit? Já divit. Slepisé já spapala."
A tak kontruji: "Tý nespapala, já vystavila!"

Slepicím zdar, a vlaškám obvzláště.

10.3.2016 22:43
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

honzapm napsal(a):
Věrko, jo jo jo, řeknu si - čtvrtek, v písku hrabu jak krtek. A je to.
A už nikdy nezapomenete.

Super video, máte teda pěkné hrabošky divošky, ty vaše hempčíkrky.
Chudinky, kdyby věděly, co jste udělala jejich otci.
Taky pozorujete, že holky hrabou daleko víc, než kluci?

Chodím pro mrkev k místní vjetnamce, beru vždy 10 kg pytel,
a ona mi říká: "Tý hodněé važit mrkéf."
A já jí říkám: "Já né hodněé važit mrkéf, já mrkéf strouhat slepisé."
A ona na to: "Tý nevažit? Já divit. Slepisé já spapala."
A tak kontruji: "Tý nespapala, já vystavila!"

Slepicím zdar, a vlaškám obvzláště.

Honzíku super, chechtám se ještě teď. Ty nespapala já vystavila.

Vaše akvárka na kuřátka taky nemají chybu za mě nejlepší TV program

11.3.2016 04:38
nomad72

XXX.XXX.234.23

PBJK... dobré ránko sa praje aktuálny stav : teplota vonku 7°C ! tak dnes bude asi veľmi teplý deň aj podľa predpovedi počasia akurát bude asi trocha fúkať vietor... zatiaľ tma... počkám, pokiaľ sa trocha rozvidnie, čo by malo byť o 5:15 a idem pokŕmiť... a potom, las vegas, nohy na stôl a fajront... pre pracujúcich, dnes je piatok, tak si to užite Olymp, čo nové na veľkostatku? furt čakáme na nejaké fotky, a furt nič ty lump jeden... Horal... zmeska sa má ako? a stádo poslúcha? keby bolo ako môj syn... tak asi moc rád niesi... čo? kurnik, dnes musím kvôli nemu do školy... je to taký malý zbojník ale čo už, keď je môj Honzík sa asi na pravobok obrátil... a ďalej, no a baby? k ním neviem, čo by som napísal, asi len šup rýchlo do kuchyne, a pánom tvorstva raňajky chystať... poprosím feministky, aby tú vetu nečítali

11.3.2016 05:40
Olympionik2008

XXX.XXX.36.197

Nazdaaaaaar

Hop hop hop

Já včéra makal cely den no oj oj oj

Zboural jsem stary dřevěný kurník, contu byl na zahradě, dále jsem odvozil a naskládal asi tak 1000 cihel, to se vše válelo v prostoru, kde budou mit Olympioničky vstup do kurniku, tak že jsem se v podvečer rozhodl, že to vyčistim.no uf to byla dřina

Nejdříve jsem musel prožezat asi 6 keřú černého bezu a následně odvozit, naskládat cihly a střešni tašky a pak jsem to pohrabal tu suť a zavozil asi tak 40 kolečkama písku a štěrku a nyni to tam vypadá jak závodni dráha pro atlety na běh 60 m no nádhera.Ještě tam padne tak 10 koleček písku a bude to éňo ňůňo krása krása.

Dnes mě čeká demolice jedné ze dvou králikáren, které taky stoji ve výběhu pro krasavice
Tak doufám že bude hezky den jako včéra.

Jinak už tu mám 20 krásných krasavic oj oj oj a dneskamdojede zbytek Olympioničky budou kompletní.

V kurníku řádí jak pominuté ale jsou šikulky hned se pustily do krmítek a zobaly a hned i pochopily niplové napáječky a sosáčkama sosají no paráda.

Já včéra fakt neměl čas něco fotit.

Normálně na snášková hnízda padlo 5 velkých košíku sena no hustý, ale ještě jsem krasavicím hnízda uzavřel, páč to tak dělám vždycky, aby se naučily hřadovat na hřadách a nelezly do hníz a nespaly v nich.Tvrdá ruka hned s výchovou od začátku

Ale jsou ochičené jak opičky, nechaji se hladit a drbat pod zobákem, tak že mám radost, že to nejsou poplašené střeva hned od začátku.

Jsem zvědavý jaká bude dnešni Várka dorostenek Leghorních, doufám že stejně klidné a ochičené opičky.

Hned jsem je včéra nakroužkoval, no krasavice jsou to.

A ty dva blbouni kohoutí se válí v chlívku na slámě nebo někde ve vzduchu u stropu sedí a čumí včéra jsem je vyhodil ven asi 4x a oni se jen chvilku prošli na sluničku a zase zalezli do chlíva tak jsem se slovy...ser..u na Vás je nechal ať si dělaji co chtěji.
Nomale nádherně kokrhaji, to se muší nechat.

11.3.2016 06:11
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Jeden stupeň, zataženo a tma. Takové je u nás počasí momentálne, hodinu před východem slunce, které vlastne zase neuvidíme protože je zataženo. Dokonce má pršet, náladu mi dělá jenom to že příští týden má být teplo a slunečno a že je pátek. To jak prohlásil jeden opálený občan ve frontě na socialní dávky "co to mate porád s tim pátkem". Dnes odpoledne začne velká selekce, odnese to několik kohoutů araukán, kteří se jenom tak tváří že jsou indiáni. Dříve na ně nebyl čas, ale jak se blíží jaro jsou čím dál víc bojovní a každou chvíli se pouští do soubojů tak je oskalpuju. Tké jsem nechal dvě kalimerky v domění že snesou nějaké vajíčko do líhně a ony jenom tak jedno ta týden, ale žerou jakoby snášely tři deně. To bude polívčička. ťuk, ťuk, ťuk musím zaklepat, stav kuřecí omladiny beze změn. Samozřejmě co se počtu týče, jinak rostou jako z vody. Co z vody z vajec, tvarohu a šrotu. Babička nic neošidí ani mne ne, proto mám 105 kg. Letos mne ty hejna asi sežerou, nu ale co jsem chtěl to mám, jak dost často slyším od babičky.
Tak hezký den a pěkne svižně do práce, je pátek končí leháro v práci a jsou před náma dva dny nádherné dřiny na gruntu, neboli gazdovstve, kolchozu, zahradě, farmě, je jedno jak tomu říkáte, prostě na svém.

11.3.2016 06:20
nomad72

XXX.XXX.234.252

horal napsal(a):
Šest v práci. Jeden stupeň, zataženo a tma. Takové je u nás počasí momentálne, hodinu před východem slunce, které vlastne zase neuvidíme protože je zataženo. Dokonce má pršet, náladu mi dělá jenom to že příští týden má být teplo a slunečno a že je pátek. To jak prohlásil jeden opálený občan ve frontě na socialní dávky "co to mate porád s tim pátkem". Dnes odpoledne začne velká selekce, odnese to několik kohoutů araukán, kteří se jenom tak tváří že jsou indiáni. Dříve na ně nebyl čas, ale jak se blíží jaro jsou čím dál víc bojovní a každou chvíli se pouští do soubojů tak je oskalpuju. Tké jsem nechal dvě kalimerky v domění že snesou nějaké vajíčko do líhně a ony jenom tak jedno ta týden, ale žerou jakoby snášely tři deně. To bude polívčička. ťuk, ťuk, ťuk musím zaklepat, stav kuřecí omladiny beze změn. Samozřejmě co se počtu týče, jinak rostou jako z vody. Co z vody z vajec, tvarohu a šrotu. Babička nic neošidí ani mne ne, proto mám 105 kg. Letos mne ty hejna asi sežerou, nu ale co jsem chtěl to mám, jak dost často slyším od babičky.
Tak hezký den a pěkne svižně do práce, je pátek končí leháro v práci a jsou před náma dva dny nádherné dřiny na gruntu, neboli gazdovstve, kolchozu, zahradě, farmě, je jedno jak tomu říkáte, prostě na svém.

Tak tak... domáca strava je domáca strava a najlepší lekvár je domáca bravčová masť... a najlepší zákusok je vyprážaný rezeň horal má 105, ja mám 120 ... čo už keď nás dobre kŕmia a už som vybral z mraziaka bravčové zadné koleno, tak to bude lahôdka ajajaaaaj

11.3.2016 06:24
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Tak tak... domáca strava je domáca strava a najlepší lekvár je domáca bravčová masť... a najlepší zákusok je vyprážaný rezeň horal má 105, ja mám 120 ... čo už keď nás dobre kŕmia a už som vybral z mraziaka bravčové zadné koleno, tak to bude lahôdka ajajaaaaj

Nedělej mi chutě, víš že to nesmím.

11.3.2016 06:47
nomad72

XXX.XXX.234.252

Tak slniečko už riadne svieti, a obloha jasná... tak dnes bude ozaj krásny deň... a mimochodom, dnes som vymákol, ako sa moje pižmové kačky pária, tak im držím palce, nech znesú čo najviac vajec... horal, to je mi ľúto ale, aj tak, už sa neviem dočkať až sa bude piecť, a na tú vôňu !

11.3.2016 09:35
zstrakac

XXX.XXX.249.4

honzapm napsal(a):
Ano Věrko, i já mám dočasně omezeny návštěvy v mém budoáru.
Né každý by asi pochopil a udýchal vlašky na jídelním stole, že...

Dobrý ráno, tak včera naložený vajca do líhně, poslaný poštou perfekt zabalený, ale7 kusů praskléch co se dá dělat.Na Moravě furt stejně zataženo a větrno. A ty vlašky výlukový v kuchynské úpravě na stole klído -pído

11.3.2016 12:26
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré popoledne, Tišnovsko hlásí +5°C zataženo, větrno. Dnešek je nějaký ospalý, v práci mi to nějak neutíká.
Nejraději bych šla domů. Musím si udělat kávičku, kdo si dá se mnou?

11.3.2016 12:33
zstrakac

XXX.XXX.249.4

Ni+Pa napsal(a):
Dobré popoledne, Tišnovsko hlásí +5°C zataženo, větrno. Dnešek je nějaký ospalý, v práci mi to nějak neutíká.
Nejraději bych šla domů. Musím si udělat kávičku, kdo si dá se mnou?

Jdu zapnout konvicu at chutná

11.3.2016 13:28
nomad72

XXX.XXX.234.243

Jak hovoril majster N v jednej tv relácii Crn Crn : tak čo, deti moje osprostené ? ako sa vám dnes darí ? ja si dnešok užívam, nič nerobím, akurát som deťom obed navaril, a teraz pijem kávu... vonku aktuálny stav 12°C polojasno a pofukuje severní vítr je krutý... la la la la la la laaaaa dnes ste nejakí zamrznutí... čo ? máte reumu na prstoch ? poďme niečo napísať, lebo príde arnošt s arnoštem, že trpím samomluvou... horal, čo si aj ty zamrzol? jáááj ty griluješ... som zabudol... no nič... prajem fajný deň.

11.3.2016 14:07
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Půl dne volna, akorát jsem dopila kávičku. A koukám do líhně, dvě křepelčí vejce naťukaná. Tak snad něco bude, možná to začne v noci, možná zítra.
V krabici běžče a tři kuřata. Běžečkovi asi začnu říkat plašan. Lekne se, běží a pak sebou plácne
Dneska se bude stěhovat druhá desítka hempšírek do garáže, místa mají dost. První TOP TEN už tam na ně čeká.

11.3.2016 14:50
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Nomad, máte pravdu že je to tu dnes nějaké zamrznuté i když venku nemrzne. Trochu toho sluníčka by to chtělo na rozjezd. Olympionik tvrdě pracuje na velkostatku, nemá čas ani fotit. Po zahradě mu běhá oumladina a my ji ještě neviděli
Honzík, ten asi tvrdě usnul na pravobočku, asi ho to vytvoření nového téma unavilo
Paní Věra ta je v plném nasazení jak tak čtu, užívá si gagenku a kuřátka...
A já už se těším domů za atletkama, holkama kozíma a taky na malé králíčky. Včera už otevřeli očka. Když si vzpomenu tak Vám je vyfotím

11.3.2016 14:52
veraboskova

XXX.XXX.0.250

veraboskova napsal(a):
Nová droboť se líhne a tak skoro 14ti denní hempšírky (zatím jenom polovina) putovala do garáže. V garáži je 12 stupňů, v odchovně tři 25 W žárovky a pod nimi příjemných 28 stupňů.
Asi bych měla napsat příspěvek v sousední diskusi: "omezení zápachu v odchovnách", protože odsunem do garáže se výrazně zlepšil odér v manželovo pracovně :) :)
https://www.youtube.com/watch?v=-tYoJL_GSlI.

Onehdá jsem četla zajímavý článek na téma vtiskávání si vzoru sexuálního partnera u drůbeže. Děje se to u kuřat, ještě než vyrostou. Zkrátka kouknou vedle na druha a řeknou si, hm, dobrý, tak takhle má vypadat ten můj druh, se kterým budu mít spoustu kuřat.
Honzíku vidíte tam to kuře u vás v akvárku na poslední fotce, jak si prohlíží tu želvu na fotce? No já bych se docela bála, jestli mu nezpůsobíte nějakou sexuální poruchu

11.3.2016 14:54
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Ni+Pa napsal(a):
Nomad, máte pravdu že je to tu dnes nějaké zamrznuté i když venku nemrzne. Trochu toho sluníčka by to chtělo na rozjezd. Olympionik tvrdě pracuje na velkostatku, nemá čas ani fotit. Po zahradě mu běhá oumladina a my ji ještě neviděli
Honzík, ten asi tvrdě usnul na pravobočku, asi ho to vytvoření nového téma unavilo
Paní Věra ta je v plném nasazení jak tak čtu, užívá si gagenku a kuřátka...
A já už se těším domů za atletkama, holkama kozíma a taky na malé králíčky. Včera už otevřeli očka. Když si vzpomenu tak Vám je vyfotím

Aktuálně chladím kachní vejce. Což v praxi znamená, že je mám mezi monitorem a klávesnicí vyndaná. A jak jsem se začetla, tak jsem na ně zapomněla a to je mám před očima dá se říct...

11.3.2016 15:04
nomad72

XXX.XXX.234.75

veraboskova napsal(a):
Onehdá jsem četla zajímavý článek na téma vtiskávání si vzoru sexuálního partnera u drůbeže. Děje se to u kuřat, ještě než vyrostou. Zkrátka kouknou vedle na druha a řeknou si, hm, dobrý, tak takhle má vypadat ten můj druh, se kterým budu mít spoustu kuřat.
Honzíku vidíte tam to kuře u vás v akvárku na poslední fotce, jak si prohlíží tu želvu na fotce? No já bych se docela bála, jestli mu nezpůsobíte nějakou sexuální poruchu

11.3.2016 17:05
myfka

XXX.XXX.124.193

honzapm napsal(a):
Dobrý den, jsme tu správně ve Výkrmně dravé zvěře?
Ano ano, račte dál, jste tu správně. Dnes se podává K1 se strouhaným tvarohem,
k tomu senné smetky a trocha písku, voda. Zítra strouhané vejce, a když Honzík
sestoupí z gaučíku a dojde do sklepa pro mrkev, tak bude i mrkvička. Jejej...

Vlašky žluté a Vlašky lososové se mi už vyrýsovaly.
Žluté 4,4 (žádný dvojzub u kohoutků), Lososové 3,1 (a jeden kohoutek má dvojzub).

Tohle je ukázka evoluce. Kuřátka, jenž si předčítají v naučném časopise. Holt máme se na co těšit. Paráda.

11.3.2016 17:54
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý podvečer, Roudnicko hlásí sice 7 stupňů, ale fouká studený severák, takže dnes jen vše nezbytné poklidit u slepiček a alou domů na gaučík . Dnes jsem poslala 5 kuřiček maransek zvířecí dopravou do Brna. Paní byla sympatická, přijela načas, takže holky moje slepičí už cestujou. Utřela jsem slzu a připoměla slušné vychování a jely
V líhni to vesele pípá, na světě je už 20 kuřátek ze 45. Teď už chrní v teplíčku v odchovně ve sklepě. Sranda je, jak dokážou spát i natažená na zádech

11.3.2016 20:41
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Ach jo, to jsou lidi, samá slibotechna. Šumavanky jsou ještě doma, snad v pondělí si pro ně příjde. Prý ještě neměl čas pro ně připravit kurník. Nejmladší pionýrky jsou už také v garáži, akorát se neosvědčil rošt s perlinky. Né kvůli trusu, to je v pohodě žádné kuličky na prstech, ale chudák to nevidržel. Při mytí wapkou se v něm dělaly díry. Takže přišla na řadu pevná podlaha. Sníh se drží pořád a v neděli má ještě připadnout tak se pořád nemohu pustit do odchoven a kurníků. CLEO obě pěkně grilují a doufám že to pude alespoň jako dosud. Jdu si udělat groček s medíkem, aby mne neschvátila nějaká viróza a pro jistotu ještě za kalíšek víčkovice. Dneska zase pokec odpadá, pivní kolega má odpolední a tak sraz je až zítra. Tak pište, pište budu vás bedlivě sledovat než usnu.
Hezký večer.

11.3.2016 21:12
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Andreo, jak funguje ta zvířecí doprava? Kolik to tak stojí, mají nějaké obvyklé trasy?
Horale tak ale stříhat noviny jako podestýlku, tak to jsem teda fakt ještě neviděla
A jak jste vyráběl ďoury do toho molitanu?

11.3.2016 22:02
horal

XXX.XXX.58.226

veraboskova napsal(a):
Andreo, jak funguje ta zvířecí doprava? Kolik to tak stojí, mají nějaké obvyklé trasy?
Horale tak ale stříhat noviny jako podestýlku, tak to jsem teda fakt ještě neviděla
A jak jste vyráběl ďoury do toho molitanu?

Je to děrovač na kůži. Zjistil jsem ale že 3 cm je málo a každá díra se musí naříznout. Chtělo by to o půl cm větší na běžné vajíčko. A ty noviny neni můj nápad, to jsem kdysi někde vyčetl. Dokonce jsem je řezal ve skartovačce a používal do snášecích hnízd pod slámu. Odpzuje to blechy a čmelíky navíc perfektně saje vlhkost. Je to o mnoho lepší než kdybych je tam rozprostřel.

12.3.2016 03:57
horal

XXX.XXX.58.226

Kde jsi ? Kde jsi ?
Celou noc, kde jsi ?
Už se vaří voda na kávu
Ráno sype světlo z rukávu.

A ty tu nejsi...
Šest v práci. To mne napadla písnička Dalibora Jandy, když jsem otevřel vlákno a nikdo nikde. Tak si ještě pudu natáhnout tělo.

12.3.2016 04:53
nomad72

XXX.XXX.234.198

Kde by som bol... plnil som si manželské povinnosti... manželka ide na víkend s deťmi ku svokre, tak som ju na cestu...

12.3.2016 05:55
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

Nazdaaar hop hop hop

Vážení, já jsem byl včéra tak zdemolovanej, že jsem usnul v 8 večer jak kotě na peci oj oj

Jinak Dorostenky jsou kompletní hip hip hurá jen jsem musel pořešit vlhkost v kurniku.

Tak jsem se jal dáti dohromady dřevěnou konstrukci, následně potáhla králičim pletivem a vložil do okna a necha otevřené jedno křídlo okna a parádička.

Vlhkost v kurníku 57 % a teplota +9 stupnů, což je na zďěny kurník o 20 m2 parádička a nato že je tam 70 Leghorních dorostenek

Včéra odpoledne jak jsem to dělal, tak už mě za pletivem některé dorostenky vehementně sledovali a vypadalo to že by už chtěli ven na prúzkum terénu na zahradě tak uvidím dnes, otevřu jim a třeba se nějaka odhodlá a odváží ven a tu nazvu Hrdinka dnešního dne

Jinak krásně žerou, sosáčkama sosají z nipl napáječek a asi se hodlaj probrourat do vedlejši maštale, páč vehementně zobákama klepaji do zdi a túk túk túk a jedou.

Dnes přijede auto z Prahy, tak že přijede pračka, myška, lednička a tak dále a nějaky drobný píčov..nky

Snax se dneska dostanu konečne k nějakým fotkám, tak se omluvuju, že jsem tak ješte neučinil, ale jsem pořád v jednom kvaltu

Hop hop krásne ránko

Velkostatek hlasi +2 a mlha.

12.3.2016 06:20
nomad72

XXX.XXX.234.121

Dobré ránko... a východ hlási 5 °C a polojasno... akurát pofukuje taký studený vietor, ale inak v pohode... Olymp, si zvykni, že ak budeš takto makať, budeš chodiť spať so sliepkami Horal asi zalomil nak ak tu príde, dám si s nim druhú kávu... ja už obváram br. koleno, a potom šup s ním na pekáč... kurnik, to bude super obed...

12.3.2016 06:57
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

nomad72 napsal(a):
Dobré ránko... a východ hlási 5 °C a polojasno... akurát pofukuje taký studený vietor, ale inak v pohode... Olymp, si zvykni, že ak budeš takto makať, budeš chodiť spať so sliepkami Horal asi zalomil nak ak tu príde, dám si s nim druhú kávu... ja už obváram br. koleno, a potom šup s ním na pekáč... kurnik, to bude super obed...

No to ja chodim spat normalne tak mezi 21-22 ale včera jsem vytuhnul, no sklandál.

Oj oj no kolínko bych si dal oj oj mnam mnam.

12.3.2016 07:04
nomad72

XXX.XXX.234.121

Olympionik2008 napsal(a):
No to ja chodim spat normalne tak mezi 21-22 ale včera jsem vytuhnul, no sklandál.

Oj oj no kolínko bych si dal oj oj mnam mnam.

Však dojdi... dnes a zajtra som slamený vdovec... neviem ako sa to u vás povie...

12.3.2016 07:05
horal

XXX.XXX.58.226

No nazdar, to jsem to opravdu zalomil. Kafíčko už mám hotové, zistil jsem že je venku nula a zataženo a že k obědu bude kohout na paprice. A ty mne zase dráždíš s tím kolenem. No a cože si to dělal v noci? Jááááááááj už jsem si vspoměl, to víš u nás vyvrcholení sexu je plácnutí po zadku. A kdyby náááhodou chtěla babička v tu dobu sex, tak nevím kde bych ji koho scháněl v noci. Ale u vás mladíků by to byla ostuda.
Olimpioniku, víte co se v čechách říká, kdo má chalupu má pr.el v kalupu. Zatím je to pohodička proti tomu co vás čeká, to když si večer znavený ulehnete na lože, ráno otevřete oči a budete nadávat že jste si ani nezdřímnul. Nebojte to já jenom tak straším z legrace. Ale ono to opravdu příde!

12.3.2016 07:12
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

horal napsal(a):
No nazdar, to jsem to opravdu zalomil. Kafíčko už mám hotové, zistil jsem že je venku nula a zataženo a že k obědu bude kohout na paprice. A ty mne zase dráždíš s tím kolenem. No a cože si to dělal v noci? Jááááááááj už jsem si vspoměl, to víš u nás vyvrcholení sexu je plácnutí po zadku. A kdyby náááhodou chtěla babička v tu dobu sex, tak nevím kde bych ji koho scháněl v noci. Ale u vás mladíků by to byla ostuda.
Olimpioniku, víte co se v čechách říká, kdo má chalupu má pr.el v kalupu. Zatím je to pohodička proti tomu co vás čeká, to když si večer znavený ulehnete na lože, ráno otevřete oči a budete nadávat že jste si ani nezdřímnul. Nebojte to já jenom tak straším z legrace. Ale ono to opravdu příde!

Nazdaaaar

No však ono se to uklidniiii časem a bude jen pohodička

Ráno nakrmit vše, podojit kozénky, vše vypustit ven a pak už jen pít kavišku na zápraži a sem tam něco ukopnout, posekat, ostřihat a tak dále.

To bude jako fakt pohodická

12.3.2016 07:13
horal

XXX.XXX.58.226

Nazdaaaar

Ráno nakrmit vše, podojit kozénky, vše vypustit ven a pak už jen pít kavišku na zápraži a sem tam něco ukopnout, posekat, ostřihat a tak dále.

To je jko plán?

12.3.2016 07:15
nomad72

XXX.XXX.234.121

No, káva dopitá, idem sa pomaly v niečom vŕtať a skúsim ísť dnes pohľadať jeden špeciálny pluh na traktor, čo som v októbri stranil z traktora, bolo by fajn, keby som ho našiel... viem zhruba kde som ho vytratil, ale viete ako to je... dúfam že ho nikto nenašiel a neskončil v šrote... ono, hľadal by som ho aj skôr, ale ja som na to prišiel len minulý týždeň že ho nemám...

12.3.2016 07:19
horal

XXX.XXX.58.226

Tak hodně štěstí v hledání a bacha ať se ti nepřipálí koleno.

12.3.2016 07:20
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

horal napsal(a):
To je jko plán?

No doslova haha

Né to byla jen takova slovni hřička.

Já vím co mě čeká, práce práce a práce a zase práce ale těšim se na to móc, proto jsem se na Velkostatek přestěhoval, žé?

Já už mám taky kávičku.

Dorostenkám jsem otevřel tak uvidím, kolik se jich odváži vstoupit na zahradu.

Jinak už pokukují ve dveřích a čučí ven

A ty blbouni kohoutí, to je děs kokrhají o 100 šest ale z chlívku nevylezou a nevylezou

12.3.2016 07:20
nomad72

XXX.XXX.234.121

Nazdaaaar

Nesnívaj ! len pre kozy : trávu pokosiť (aspoň meter vysokú) sušiť seno, obracať, domov doniesť, a to minimálne dvakrát do roka, uskladniť... tak isto na podstieľku slamu... a ver, že aj keď koza nieje veľká ako krava, že zožerie toho dosť...

12.3.2016 07:27
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

nomad72 napsal(a):
Nesnívaj ! len pre kozy : trávu pokosiť (aspoň meter vysokú) sušiť seno, obracať, domov doniesť, a to minimálne dvakrát do roka, uskladniť... tak isto na podstieľku slamu... a ver, že aj keď koza nieje veľká ako krava, že zožerie toho dosť...

No jiste to bude nadhera oj oj no ale na pude je slamy tak na 10 let a sena taky tak ale je starsi asi ale stale pekne a voni a je krasne suché ale na té horni zahradě tam se toho nasusí no jéje, jen nyni cekám až to trochu vše proschne at mužu vyrazit a tu starou travu pokosit, posekat a vyplenit, ale je mokro jeste nyni.

12.3.2016 07:32
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Dobré ráno. Jih Čech +3, obloha bílá.
Lepší pohled je do líhně. O půlnoci ještě nic a teď už venku 9 kousků z 15ti křepelek japonských nosných.

12.3.2016 07:43
horal

XXX.XXX.58.226

Olimpioniku, to vás pěkně strašíme co. Jestli máte zahradu zaplevelenou, tak si pořiďte traktůrek a první rok sekat, sekat a zase sekat. A dřevěný popel z kamen pěkně rozházet po trávniku a nepotřebujete žádnou chemii. Za rok máte krásnou zahradu smí jetýlek. A co takhle dietní masíčko, králičci nebudou?

12.3.2016 08:00
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

horal napsal(a):
Olimpioniku, to vás pěkně strašíme co. Jestli máte zahradu zaplevelenou, tak si pořiďte traktůrek a první rok sekat, sekat a zase sekat. A dřevěný popel z kamen pěkně rozházet po trávniku a nepotřebujete žádnou chemii. Za rok máte krásnou zahradu smí jetýlek. A co takhle dietní masíčko, králičci nebudou?

Vsak traktúrek bude, máme ho v plánu jasan jasan.

Jinak králici určo casem budou, ale nyni musim zlikvidovat stare králikárny.Jsou tu dvě jedna je v takovem stavu ze do ní jen kopnout a je dole, ale ta druhá je celkem ješte v pohide tak uvidime zdali ji nechame a trochu zrenovujeme.

12.3.2016 08:10
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ráno, u nás 5°C a vylízá sluníčko. Atletky už běhají po zahradě, dvě pračky prádla vyprané a snídaně snědená Dnes bude úklid v kurníku a u králíčků, husám nanosíme vodičku a pak si dáme kávičku
Přeji krásný den, odpoledne se tu ukážu...

12.3.2016 10:39
nomad72

XXX.XXX.234.161

12.3.2016 10:59
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Mňááám... neprihorelo !

12.3.2016 11:09
nomad72

XXX.XXX.234.161

horal napsal(a):

Hlavu hore ! neboj, ešte kúsok zostalo...

12.3.2016 12:15
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

nomad72 napsal(a):
Mňááám... neprihorelo !

Óo vypadá dobře, my dnes máme hovězí vývar a pečenou zeleninku se špekem

12.3.2016 13:14
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Tak u nás byli bažanti se zelím a knedlíky. Ňamka neskutečná, jedla jsem ho poprvé v životě. Měkoučké masíčko, žádné broky, udělala jsem je na divoko. A co mě říkali, že je na něm málo masa, no tak rozhodně ne. Masa to má hodně, prsa zůstala na večeři.
Akorát jak je manžel stáhnul (peří s kůží), tak neměli opečenou kůžičku, tak jsou jenom do růžova.

12.3.2016 16:31
nomad72

XXX.XXX.234.161

veraboskova napsal(a):
Tak u nás byli bažanti se zelím a knedlíky. Ňamka neskutečná, jedla jsem ho poprvé v životě. Měkoučké masíčko, žádné broky, udělala jsem je na divoko. A co mě říkali, že je na něm málo masa, no tak rozhodně ne. Masa to má hodně, prsa zůstala na večeři.
Akorát jak je manžel stáhnul (peří s kůží), tak neměli opečenou kůžičku, tak jsou jenom do růžova.

To nemáš dobre urobené toho bažanta... lebo ja keď som bol malý a pozeral som rozprávky, kde bola nejaká kráľovská alebo pánska hostina, tak si pamätám, že na podnose podávali bažanta aj s perím ale dal by som si, vyzerá to dobre !

13.3.2016 00:29
horal

XXX.XXX.58.226

No právě jsem se vrátil né z hradfu ale z hospody a zase nikdo nikde. Asi vám budu psát absence. To opravdu chodíte spát ze slepicema? Já jsem to dneska to trochu natáh no ale jenom o tři kousky, místo bůra jich bylo osm. Teď jsem na pochybách co tomu bylo příčinou. Měl jsem takovou žízeň? Byla dobrá parta, nebo proto že chodovar pěnil tak jsem si dal kozla. No každopádně jsem přišel domů po půlnoci a protože jsem si nevzal kíče babička mne nechale půl hohiny stát za dveřma. Tak se mějte a do rána spěte v leže.

13.3.2016 00:50
nomad72

XXX.XXX.234.33

horal napsal(a):
No právě jsem se vrátil né z hradfu ale z hospody a zase nikdo nikde. Asi vám budu psát absence. To opravdu chodíte spát ze slepicema? Já jsem to dneska to trochu natáh no ale jenom o tři kousky, místo bůra jich bylo osm. Teď jsem na pochybách co tomu bylo příčinou. Měl jsem takovou žízeň? Byla dobrá parta, nebo proto že chodovar pěnil tak jsem si dal kozla. No každopádně jsem přišel domů po půlnoci a protože jsem si nevzal kíče babička mne nechale půl hohiny stát za dveřma. Tak se mějte a do rána spěte v leže.

Dobru noc

13.3.2016 06:12
nomad72

XXX.XXX.234.219

PBJK... tak hop hop hop... šup šup, šest v práci ! vstávame hambáři východ hlási 5°C, zamračené, slabý vietor... vonku celkom sviežo, zverinec nakŕmený, a zatiaľ jedno vajíčko 82 gramov už je v chladničke... vývar takmer hotový, domáce rezanky tiež, dnes bude na obed pečené kura a ryža...

13.3.2016 06:59
nomad72

XXX.XXX.234.219

? čo je s vami? nechce sa vám vstávať ? horal sa priznal, že vypil viac ako normu jemu sa nečudujem... alebo ste všetci boli (ste) pod vplyvom aperitívov? no ja už druhú kávu dopíjam... a vás nikde... čo už

13.3.2016 07:16
nomad72

XXX.XXX.234.219

Milujem nedeľné rána... najmä, keď si môžem dať na raňajky mäso z polievky oj oj oj...

13.3.2016 07:30
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 5°C celkem to vypadá na pěkný den. Dnes vařit nemusím razíme k babi na obídek Popřát dědečkovi k narozeninám. Určitě něco dostaneme i do krabičky, jak tu naši babi znám. Takže budeme míti uvařeno i na pondělí .
Přeji krásnou neděli, odpočívejte a těšte se z té vaší oumladiny... nám už se také doba líhnutí blíží, už jen týden

13.3.2016 07:34
nomad72

XXX.XXX.234.219

Ni+Pa napsal(a):
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 5°C celkem to vypadá na pěkný den. Dnes vařit nemusím razíme k babi na obídek Popřát dědečkovi k narozeninám. Určitě něco dostaneme i do krabičky, jak tu naši babi znám. Takže budeme míti uvařeno i na pondělí .
Přeji krásnou neděli, odpočívejte a těšte se z té vaší oumladiny... nám už se také doba líhnutí blíží, už jen týden

Posledný týždeň je najhorší... ja mal chuť ich už vybrať zo škrupiny a ale treba vydržať ! vyrabuj babke špajzu na celý týždeň... a s mierou !

13.3.2016 08:03
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobré ráno, tady v Podkrkonoší to vypadá na krásný den. Slepičky se řadí u snáškových hnízd, všechna jsou obsazená, tak jsem zvědavá, co mi nanesou. Poslední dny žádná sláva. Ještě, že nesou běžci.
Dnes mi odjíždějí děti, končí prázdniny, tak je potřebuji vybavit vajíčky do zásoby.
Přeji všem pěknou neděli!

13.3.2016 08:10
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

Nazdár, tak prvni dorostenky už pokukují z kurníku a zkoumají terén

13.3.2016 08:13
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

Jsou to takové opice, ale venkovni svět je láká a když vylezou tak čučej a najednou prolítne kos a šup zase zpět ale to chce čas.Myslim si že přišti týden budou vesele poskakovat po zahradě

13.3.2016 08:15
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci, i když nevím jak to dnes bude s tou prací. No ale krmení zvířectvo potřebuje tak jdu. Alespoň se trochu vyvětrám, máme tady nulu a mlhu a to také nepřidá na náladdě. Takto ten sníh nesleze ani do června a mne už také začíná vadit. Dokonce vyhrožují že ještě připadně. Tak já jdu ať mi slepice nevynadaj.

13.3.2016 08:15
nomad72

XXX.XXX.234.219

Si sľúbil viac fotiek !

13.3.2016 08:17
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

nomad72 napsal(a):
Si sľúbil viac fotiek !

Nazdar jasan dnes je neděle tak je odpočinkový den, tak že nafotím nebooooooj

Vypadá to na krásný den, tak že parádička.

13.3.2016 08:34
nomad72

XXX.XXX.234.219

horal napsal(a):
Šest v práci, i když nevím jak to dnes bude s tou prací. No ale krmení zvířectvo potřebuje tak jdu. Alespoň se trochu vyvětrám, máme tady nulu a mlhu a to také nepřidá na náladdě. Takto ten sníh nesleze ani do června a mne už také začíná vadit. Dokonce vyhrožují že ještě připadně. Tak já jdu ať mi slepice nevynadaj.

som ti hovoril, že budete mať sneh do decembra

13.3.2016 08:37
nomad72

XXX.XXX.234.219

horal napsal(a):

Inak, kde sú tie časy... keď som sám sud (50 litrový) piva dokázal vypiť za 3 ! dni... teraz horko ťažko zvládnem jeden pohár, a do roka tak maximálne 5 !

13.3.2016 09:25
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Dobré ráno, venku +4, v líhni další tři křepelky. Takže dohromady 13 křepelek z 15ti oplozených vajec.
Nomádku, taková snídaně by mě zabila.
Včera mi "předal" manžel k užívání pro křepelky další ubikaci rozměry 125x55x55 cm. Tak sem dám fotky.

13.3.2016 09:29
zstrakac

XXX.XXX.249.4

nomad72 napsal(a):
Inak, kde sú tie časy... keď som sám sud (50 litrový) piva dokázal vypiť za 3 ! dni... teraz horko ťažko zvládnem jeden pohár, a do roka tak maximálne 5 !

Dobrý ránnko Kroměříž 5 syrovina.Líhen skontrolovaná teplota 37.9 vlhkost 62 Makrovka. Jinak co se v mládí naučíš ve stáří jak když najdeš. Kde se stala chyba.

13.3.2016 09:33
zstrakac

XXX.XXX.249.4

zstrakac napsal(a):
Dobrý ránnko Kroměříž 5 syrovina.Líhen skontrolovaná teplota 37.9 vlhkost 62 Makrovka. Jinak co se v mládí naučíš ve stáří jak když najdeš. Kde se stala chyba.

Zapoměl sem 5 sudů nebo piv.

13.3.2016 09:59
nomad72

XXX.XXX.234.89

zstrakac napsal(a):
Zapoměl sem 5 sudů nebo piv.

Piv... mal som obdobie, ešte keď som bol slobodný... že som sa nevedel zastaviť... potom prišiel zlom, keď som si povedal... buď zdochnem, ale s tým skončím ... a tak som dal tomu zbohom a teraz je mi fajn

13.3.2016 10:10
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno, venku +4, v líhni další tři křepelky. Takže dohromady 13 křepelek z 15ti oplozených vajec.
Nomádku, taková snídaně by mě zabila.
Včera mi "předal" manžel k užívání pro křepelky další ubikaci rozměry 125x55x55 cm. Tak sem dám fotky.

Věrko, gratuluju k šikovnému manželovi.
Ten můj je také šikovný, ale vyrábět kurníky a podobně ho nebaví. Kutí si ve sklepě naprosto "neužitečné" věci.
Teď bych moc potřebovala postavit kousek plotu s brankou, ale nevím jestli se dočkám. To co jsem postavila sama, sice zabrání běžcům, aby nepošlapali celou zahradu, ale naší fence Kačence (westík v pubertě) to nebrání v tom, aby to podlézala. Strašně ji baví honit se s kačerem. Nakolik to baví kačera, nevím. Nicméně já šílím, když vidím jak lítají po zahradě. Pokud honí kačer ji, tak je to v pohodě, ale pak se to obrátí a já mám strach, aby mu něco neudělala.
Tady je móóóc krásně. Sluníčko nahřívá kolektory, +8. To mi to prádlo pěkně uschne.
Poslední zbytky sněhu mizí...

13.3.2016 10:13
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Piv... mal som obdobie, ešte keď som bol slobodný... že som sa nevedel zastaviť... potom prišiel zlom, keď som si povedal... buď zdochnem, ale s tým skončím ... a tak som dal tomu zbohom a teraz je mi fajn

Jste hrdina, gratuluju!
To každý nedokáže.

13.3.2016 10:15
nomad72

XXX.XXX.234.89

javorka napsal(a):
Jste hrdina, gratuluju!
To každý nedokáže.

vďaka.

13.3.2016 10:26
horal

XXX.XXX.58.226

Lidičky já mám rád pívo, za pívo ženu bych dal... no jo ale kdopak by ji chtěl. Navíc doktoři si pořád něco vymýšlí, že nesmím to či ono. To takhle žíká lékař pacientovy, vaše diagnóza je špatná, zbývají vám jenom tři měsíce života. Ptoto nesmíte kouřit, pít alkohol a sex v žádném případě. A pene doktore prodlouží mi to život? No to sice né, ale bude vám to set sakramntsky pomalu utíkat.
Tak si myslím že na tom bude trochu pravdy. Ale aby měli páni doktoři radost tak dva zákazy strktně dodržuju, celibát a přes deset lek už nekouřím. Jenom ten alkohol si nenechám vzít. Jednou za týden s kamarády pár piv a občas doma na uklidnění nebo jako prevenci kalíšek víčkovice. To je vlastně takový lék, slivovice vykvašená s víčky z medových plátů které se sundávají při vytáčení medu. Musí to být ale s panenských plástů. Je to prostě lahoda. Asi si hnet jednu lupnu, po včerejšku se trochu srovnat. Tak nazdraví. Přeju všem hezký den.

13.3.2016 10:35
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak u nás dnes ohavně-Morkovicko/Kroměříž/.Včera mi odjelo 2O kuřecích dětiček k novým páníkům, jen pár sem si nechala -nebot líhen jede dál, dnes budu prosvěcovat 16 australčích vajec plus 5 kříženců.

13.3.2016 10:42
zstrakac

XXX.XXX.249.4

nomad72 napsal(a):

Běda mužům, kterým žena vládne na tom byl podobně ated je klid.

13.3.2016 11:16
nomad72

XXX.XXX.234.89

zstrakac napsal(a):
Běda mužům, kterým žena vládne na tom byl podobně ated je klid.

Mne manželka v žiadnom prípade nevládne dvor musí mať len jedného gazdu a neverím ani nikto kto má pozná, že by to mohla byť moja žena u mňa je čistý patriarchát a pokiaľ budem žiť, nebude to inak... jedna príhoda : v deň, keď som sa ženil, hovorí svokra žene : pred oltárom mu stúpni na nohu... (vraj potom bude muž pod papučou) a ja jej hneď na to vravím, že len nech sa opováži, tak jej tu nohu zlomím, ja sa otočím, a pôjdem stade preč a čo myslíte? stúpila? ha ha ha, ani sa neopovážila a svokra si odvtedy dáva veľký pozor, čo povie... a dokonca sa musí opýtať, či môže vidieť vnúčatá takže tak, strakáčik, ak si to nevieš doma zariadiť, tak si to nekompenzuj na mne

13.3.2016 11:19
nomad72

XXX.XXX.234.89

Horalko, tak to tu víčkovicu by som fakt ochutnal... to musí byť liek...

13.3.2016 11:46
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Tak se vám ta konverzace zvrhává pánové. Témata jako tchýně, svatba, pantofle, no brr
Já vám sem dám radši odkaz na video čmeláčků, přidala jsem tři křepelky k ostatním deseti a můj ochotný mužíček mi je natočil na video
https://www.youtube.com/watch?v=ZnYGIeMRZ60.

13.3.2016 13:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Ty jsou kouzené!

13.3.2016 13:45
nomad72

XXX.XXX.234.47

veraboskova napsal(a):
Tak se vám ta konverzace zvrhává pánové. Témata jako tchýně, svatba, pantofle, no brr
Já vám sem dám radši odkaz na video čmeláčků, přidala jsem tři křepelky k ostatním deseti a můj ochotný mužíček mi je natočil na video
https://www.youtube.com/watch?v=ZnYGIeMRZ60.

Však aj o tom je život... ale dobre... po dvojhodinovom premýšľaní ( ) som zase tu, a musím povedať, že tých 71 kuriatok zožerie toľko zmesky že až... teraz som im prisypal, nech majú čo zobať zhruba každé 3 hodiny skoro kilo zmesky ak to takto pôjde ďalej tak za chvíľku zožerú aj mňa a to majú len 8 dní... PS:nabudúce ak tu budete zase písať o kvetinkách a kroch, tak počkaj !

13.3.2016 14:29
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Zdravím vás z roudnického polabí, za oknem slunce, teplo, před oknem fouká vítr ledovec , takže koukám raději za oknem. Teploměr ukazuje 5 stupňů, ale fakt nic moc.
Včera odpoledne se doklubalo poslední maranče (skoro jako saranče ) takovej cvalda to je a dnes ho už mezi ostatními nerozeznám.
Nasadila jsem asi 30 araukanů a pár vlašek, holky závodějí ve snášení a to mi ještě nenesou všechny
Včera jsem dostala dodatečně na výroční schůzi chovatelů květinku k MDŽ a místo pivínka jsem popíjela žaludeční čajík - opět mi v pátek žlučník ukázal, kdo tu velí
Věrko, krásný. Lepší než telka
Olympioniku, nejde mi otevřít fotečka atletek
Když jsem před tádnem stěhovala letošní holky do nového kurníku, tak jsem je tam nechala zavřené tři dny. Pak jsem otevřela a oni další den koukali jen z okna, nevylezly. Další den jsem jim vyndala ven krmení a pití a vylezly až odpoledne a tak opatrně až jsem se divila. Dnes už pobíhají venku v pohodě. Jen musím některé za tmy sázet do kurníku, protože se krčí venku v rohu

13.3.2016 15:55
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Nomádku,1 kilo směsky za 3 hodiny? Teda, do nich to padá.
Andreo, přemýšlím, kdy jsem naposledy viděla sluníčko. Dneska je tu zase pošmourno, vlezlo. To maranče - saranče dobrý Ikdyž já už jsem chvílema byla nahlodaná je zkusit. Ne kvůli barvě vajec, ale kvůli masu. Jestli je chutově lepší, jak píšou.

13.3.2016 16:06
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Věrko, mám tu asi 40 marans kohoutků 8-14ti týdeních, klidne dodám , já je nechávám narůst tak na kilčo v kuch. úpravě a pak je prodávám jako kohoutka do papiňáku (na polívku, omáčku, atd) musím říci, že je o ně docela zájem. Asi se mi to zrovna moc nerentuje ale bohužel u maransek jde poznat později kohout od slepiček a já už pak nemám to srdce to vybít. U vlašek a leghornek to je snažší, tam jsou kluci poznat už třetí týden. Ale ty si nenechávám, jelikož vykrmit je, je fakt na déle, než maransáky. Ty už teď jsou pěkně osvalení a pak ten kaldounek z nich, no mňam

13.3.2016 16:10
zstrakac

XXX.XXX.249.4

nomad72 napsal(a):
Mne manželka v žiadnom prípade nevládne dvor musí mať len jedného gazdu a neverím ani nikto kto má pozná, že by to mohla byť moja žena u mňa je čistý patriarchát a pokiaľ budem žiť, nebude to inak... jedna príhoda : v deň, keď som sa ženil, hovorí svokra žene : pred oltárom mu stúpni na nohu... (vraj potom bude muž pod papučou) a ja jej hneď na to vravím, že len nech sa opováži, tak jej tu nohu zlomím, ja sa otočím, a pôjdem stade preč a čo myslíte? stúpila? ha ha ha, ani sa neopovážila a svokra si odvtedy dáva veľký pozor, čo povie... a dokonca sa musí opýtať, či môže vidieť vnúčatá takže tak, strakáčik, ak si to nevieš doma zariadiť, tak si to nekompenzuj na mne

Myslel sem to všeobecně, já to mám strjný jak Ty akorát že vnučka jezdí k nám. Takže je to v poho a nic se nezvrhává nebo jo? A tchýni jsem měl , už nežije.

13.3.2016 16:12
nomad72

XXX.XXX.234.47

zstrakac napsal(a):
Myslel sem to všeobecně, já to mám strjný jak Ty akorát že vnučka jezdí k nám. Takže je to v poho a nic se nezvrhává nebo jo? A tchýni jsem měl , už nežije.

Bože, ako ti závidím... nechcem byť hnusný... ale ta moja by už tiež mohla tá moja je palec dolu a 100 x.

13.3.2016 16:15
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Tak to mě kohoutci vlašáci nevadí. Loni jsem líhla pro ségru od jejích čistokrevných vlašek slepiček (se šmrncnutým kohoutem do vlašky) křížence. A vymyslela jsem taktiku co s nima. Kohoutky vykrmit do váhy 0,5-0,6 kg vykuchané s droby. A pak jsem si je dala po jednom do pytlíku do mrazáku. A vařila jsem vždycky z balíčku polívku. Ono totiž mi přijde, že sice byli malí, ale bylo na nich hodně masa. Proti hempšírkám mají děsně tenké kostičky. Takže ikdyž byli takový baby kuřata, tak se z toho uvařit dalo.
A co ty maransky, mají fakt jinou chuť masa než třeba ty vlašky?

13.3.2016 16:19
zstrakac

XXX.XXX.249.4

nomad72 napsal(a):
Bože, ako ti závidím... nechcem byť hnusný... ale ta moja by už tiež mohla tá moja je palec dolu a 100 x.

JJ A dceru jako manželku vychovala podle sebe spokojený su.Pochází od Staré Lubovně z výýýýýchodu

13.3.2016 18:30
nomad72

XXX.XXX.234.95

Tak teraz som vážil vzorku kuriatok a som zas milo prekvapený keď sa vyliahli tak vážili 45 gramov, na 5 deň mali 80 gramov (prírastok 35 gramov) teraz na ôsmy deň už vážia 112 gramov, od vyliahnutia za 8 dní prírastok 67 gramov, čo si myslím že je fajn... stále žerú zmes K/A a pijú len čistú vodu... a sú také nenažraté, že zajtra musím isť po nové vrece zmesky...

13.3.2016 18:48
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):
Tak to mě kohoutci vlašáci nevadí. Loni jsem líhla pro ségru od jejích čistokrevných vlašek slepiček (se šmrncnutým kohoutem do vlašky) křížence. A vymyslela jsem taktiku co s nima. Kohoutky vykrmit do váhy 0,5-0,6 kg vykuchané s droby. A pak jsem si je dala po jednom do pytlíku do mrazáku. A vařila jsem vždycky z balíčku polívku. Ono totiž mi přijde, že sice byli malí, ale bylo na nich hodně masa. Proti hempšírkám mají děsně tenké kostičky. Takže ikdyž byli takový baby kuřata, tak se z toho uvařit dalo.
A co ty maransky, mají fakt jinou chuť masa než třeba ty vlašky?

Víte, Věrko, já bych ani neřekla, že mají jinou chuť. Jen je lepší, že jsou rychleji osvalení, rychleji rostou., než třeba vlašáci. Také jsem jich pár ušetřila, ale je to fakt rozdíl ve váze za stejnou dobu výkrmu proti maransákům. A hlavně mám omezený prostor na kohouty a když jich tam bylo více, stávalo se mi, že se kanibalovali. Proto také ta selekce. Ještě asi 3-4 týdny a půjde první várka do mrazáku.

13.3.2016 20:34
slepicetereza

XXX.XXX.20.63

Zdravím,
tak kvočna (cca 1 letá) seděla na 5ti vajíčkách a vyseděla 5 kuřátek. Vyklubali se, vše asi tak nějak v pořádku ale po 2 dnech několikrát vyšla s kuřaty v odchovně na tvaroh a nastrouhané vajíčko se strouhankou, šrot je už připravený v kuřecím krmítku, trochu šrotu i u vajíčka. Takže žrádla mají na výběr a dost, ale co kvočna začala dělat: 2dny to kuřatům předhazovala a nabízela a volala je ale už to 2 dny nedělá. Vyleze jde se nažrat sama sobě, kuřata pobíhají okolo a během chvíle jde zpět a kuřata pod ní nalezou a je to odbyté. Takto to dělá pořád. Co kuřata vezmou na zemi sami to vezmou, ale jinač nežerou pomalu nic a čekají co jim nabídne ale kvočna nic jen pro sebe. Jedná se o zdrobnělou zl.kropenatou.
Díky Vám za rady a zkušenosti.

14.3.2016 05:34
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Heja hola kde jste kdo, práce volá. Na Přimě hlásí -4 a jasnou oblohu. Otravná zimo táhni už do pryč. Slepičky se těší na zelený no a ono je pořád bílo. Už se i docela roznesly, jedou na 50%. Předevčírem 32 a včera 36 vajíček od 70 slepic. A to je dobře alespoň pokryju všechny zájemce o vajíčka. No jo velikonoce, lidičky si snad myslí že se jenom otevře kohoutek a vejce napadají do košíku kolik budu chtít. To samé je z medem, to také málokdo ví že se med vytáčí jenom v létě a koncem srpna se už začínají krmit cukrem.
No ale kuřátka rostou a Cleo griluje tak je to zatím fajn. Sice jedna holokrčka se nám asi odporoučí, ale ostatní se maj čile k světu. Ze strátami se hold počítá. Hlavně ať je už teplo, abych mohl stavět nové kurníky pro slepičky.
Tak hezký pracovní den všem.

14.3.2016 05:56
nomad72

XXX.XXX.234.20

PBJK... dobré ránko... hovorí Moskva ! východ hlási 0°C, ale jasno... slniečko už vychádza nad obzor...zverinec už pokŕmený, kačky sa párujú od rána... (ešte raz sa narodiť, tak káčerom ) kuriatka sú ako pirane žerú a žerú... uf dnes musím ísť po zmesku... žiadne straty, kurky sú čulé a zdravé... ahoj Horal... šup šup školu otvoriť

14.3.2016 06:32
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

Holá holá

Novobydžovsko hlásí - 4 a ouplně jasno

Sorry že jsem včéra nefotil, ale měli jsme samé návštěvy.celé odpoledne tak že jsem nedělal nic jiného než provázel známé a přátelé po Velkostatku.

Ale zvládli jsme natáhnout nový plot alespon na nádvoři, aby nám Soudružky dorostenky nepochodovaly po nádvoři.

Včéra už vykukovalo asi 10 dorostenek a 2 se odvážily asi 3 metry do prostoru.

Tak že si myslím že každy den se to bude lepšit a o víkendu budou pochodovat po zahradě.

14.3.2016 06:35
horal

XXX.XXX.58.226

No za chviličku budu rachotit klíči. Už se těším na te řev. Uječený to je, ale když něco má říct tak se ho člověk musí třikrát zeptat co říká. O víkendu se člověk až bojí toho ticha, budu si muset nahrát ten křik a až pudu do důchodu tak si to budu občas přehrávat, abych neměl nějaké abstinenční příznaky. Tak všichni hezky pracujte a kupředu levá.

14.3.2016 06:39
Olympionik2008

XXX.XXX.49.74

Jinak jsem velmi překvapen, jak se drži krásně ve zďěném kurníku teplota a vlhkost.

Kurnik je velky 6,2×3,3 m a v něm 70 Leghornich dorostenek a teplota se stále drzí kolem + 9 stupňú a vlhkost 48-55 % no proste parádička.

14.3.2016 13:06
nomad72

XXX.XXX.234.115

Tak, len aby som toto vlákno posunul hore... u nás polojasno ale chladno, fuka od severu, teplota 8°C, ... zmeska je doma, tak kurky môžu zobať o 106... susedovi, umrel otec... tak dnes tu tak písať nebudem... z pozdravujem všetkých...

14.3.2016 13:35
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré odpoledne, Roudnice hlásí polojasno, na teploměru 7 stupňů, v závětří opalovačka. Oběd snědený, nudle do polévky se suší, slepičky jsou po obědě, sebráno 20 vajec a dnes dvě opravdu hodně tmavá od maransek
Jdu si dělat kafíčko. Kdo se přidá ?

14.3.2016 18:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím k večeru. Venku bylo konečně sluníčko a já sedím celej den v práci. Ale i tak, je to super.
Horálku, mě se tohle děje doma, když doma nejsou ani děti ani jezevčíci. Děsný ticho, že si musím pustit rádio nebo televizi jenom jako hlukovou kulisu.
Tak jsem dneska díky Petáje zjistila, že asi mám něco jako faraony vejce v líhni (neboli faraoni to nejspíš nebudou). Ráno jsem z toho měla ještě depku a teď večer už ne. Co se vylíhne, to ugrilujeme

15.3.2016 04:19
nomad72

XXX.XXX.234.145

PBJK... tak východ hlási -1°C a... snežíííííí ! ho ho hooooo ale podľa predpovedí počasia, ako hlási ALADIN (model predpovedí) tak to len dnes a zajtra a zajtra má byť 10 - 12 nad nulou... pirane sú nakŕmené, káva dopitá... dnes urobím údržbu motorovej píly a pomaly sa pustím do prenajatého susedného pozemku, kde sa pokúsim z pralesa urobiť kultúrnu krajinu... takže zas mám pomaly rok čo robiť a aspoň bude pár kubíkov dreva na zimu... na tých mojich fotkách od môjho pozemku napravo...tam sa potom budú pásť ovce takže, všetkým pekný deň a hop hop hop, šup šup, šesť v práci... vstávame, už je ráno a poďme cvičiť

15.3.2016 05:53
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno. Jih Čech +1 a sníh. Dokonce vyjeli i silničáři.

15.3.2016 05:56
nomad72

XXX.XXX.234.126

Aktuálny stav... pohľad z okna.

15.3.2016 06:45
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Tak to mne těší že i na východě je stejný počasí jako na západě. Tak na tohle zase koukám já. Horší je že u nás to teprva začalo a jen tak nepřestane. Ono vlastne mě to netěší ale se.e. Jak to vypadá zima si chce ještě naposledy dupnout, teda doufám že naposledy. No nic mějte se hezky já jdu na sníh, ať nám dětičky neuklouznou na schodech.

15.3.2016 06:54
ovecka

XXX.XXX.203.146

Hrad nebo podhradí, stále stejné, Tachovsko 0°C a stále padá. Dana.

15.3.2016 08:05
horal

XXX.XXX.58.226

Aktuální stav po hodině a půl pět cm sněhu a stále padá, já opravdu začínám být vzteklý jak ten Kysučan. Ona ani předpověď neni nijak optimistická. Taplota sice na jeden den vyskočí přes desíku a le hned se vrátí mezi tři až pět stupňů a v noci kolem nuly. A proto že u nás je pořád dost sněhu tak o nějaký ten stupínek budeme mít méně. nomade asi si měl pravdu že u nás sleze sníh až na Vánoce až bude potřeba. No nic jdu pokrmit, chudin ky slepičky už měly alespoň sem tam bez sněhu kde si mohly hrabat a už je to zase pod sněhem a chudinky jak se mi už snaží.
Ale je tu krásně.
Přeju hezký den.

15.3.2016 08:33
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobré ráno,
to vám tedy nezávidím. U nás na Jičínsku není sníh a ani nepadá! Svítí slunce a je 5 stupňů. Tak doufám, že se to sem taky nepřižene. Slepičky hrabou na zahradě a kačenky se vesele cákají v zatím čisté vodě.
Hezký den (bez sněhu)!

15.3.2016 09:51
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ráno,
Tišnovsko hlásí +3°C celou noc lilo jako z konve. Naštěstí se to na sníh nezmohlo a teď je tu polojasno.
Horal já už bych ten sníh asi nedala. U naší babičky už kvetou mandloně a dokonce i meruňky. Možná jste o tom slyšeli ve zprávách nebo v rádiu.
No a jak jsem si to včera a o víkendu libovala že je sucho, tak mám zpět holínky.
Atletkám to nevadí vylezli jim žížalky, tak se do nich vesele pustili. Ani krmítko s namočenou pšenicí je ráno nezajímalo.
A jak jsem slíbila tak jsem vyfotila naše malé ušáčky, už se odvážlivci pohybují mimo hnízdo.
Přeji hezký den.

15.3.2016 10:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jůů, to jsou krásní čumáčkové. A ten bílo-hnědej, ten je...
Jaro včera bylo i u nás, a to, že dnes je opět bílo, nás nemůže zaskočit.
Kolikrát je v našich končinách bílo i v květnu, tak jsme zvyklí.
Letos už to Jaro přijde brzo, to vím a dávám fšem písemně, přímo z gaučíku.

Rozkvetl mi vzácný šafrán - Crocus minimus. Jejej.

15.3.2016 11:08
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
Jůů, to jsou krásní čumáčkové. A ten bílo-hnědej, ten je...
Jaro včera bylo i u nás, a to, že dnes je opět bílo, nás nemůže zaskočit.
Kolikrát je v našich končinách bílo i v květnu, tak jsme zvyklí.
Letos už to Jaro přijde brzo, to vím a dávám fšem písemně, přímo z gaučíku.

Rozkvetl mi vzácný šafrán - Crocus minimus. Jejej.

No, ten je krásnej...
Takovej teda nemám.
Kvete jich tu teď plno. Hodně druhů a tak mě vadí, že tu každou chvíli courá někdo po zahradě a šlape mi po nich.

15.3.2016 11:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

No tedy Jarovorko, to sou lidi a zvířata, což?
Tak tam nainstalujeme takový malý, nenásilný, elektrický ohradníček,
a bude po rozcouraných krokuskách, hm?
Já klíďo fstanu z gaučíku a zapravím kolíky - aby se neřeklo.

15.3.2016 11:56
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
No tedy Jarovorko, to sou lidi a zvířata, což?
Tak tam nainstalujeme takový malý, nenásilný, elektrický ohradníček,
a bude po rozcouraných krokuskách, hm?
Já klíďo fstanu z gaučíku a zapravím kolíky - aby se neřeklo.

Kolíky byly a někde ještě jsou. Taky jsem měla u některých rostlin cedulky s názvy. Bejvávalo... Kolíky vytahali psy (co sem jezdí s dětmi) a skoro všechny cedulky rožvejkalo naše štěně.
Už jsem rezignovala, co mi zbývá.

15.3.2016 12:05
nomad72

XXX.XXX.234.150

horal napsal(a):
Aktuální stav po hodině a půl pět cm sněhu a stále padá, já opravdu začínám být vzteklý jak ten Kysučan. Ona ani předpověď neni nijak optimistická. Taplota sice na jeden den vyskočí přes desíku a le hned se vrátí mezi tři až pět stupňů a v noci kolem nuly. A proto že u nás je pořád dost sněhu tak o nějaký ten stupínek budeme mít méně. nomade asi si měl pravdu že u nás sleze sníh až na Vánoce až bude potřeba. No nic jdu pokrmit, chudin ky slepičky už měly alespoň sem tam bez sněhu kde si mohly hrabat a už je to zase pod sněhem a chudinky jak se mi už snaží.
Ale je tu krásně.
Přeju hezký den.

horal-ko, kamarát môj a to som ja kedy povedal, že sa u vás roztopí na vianoce sneh ? haaaa ? ja som povedal, že sneh budete mať do decembra!a potom vám napadne nový ! a aspoň meter sranda musí byť ha ha haaaaa u nás sa už polovička roztopila a je všade zase blato... u nás je teraz 5 nad nulou a ten pluh som nenašiel tak som bol kúpiť materiál a si budem musieť pozvárať nový... čo už... ale tento nový si natriem oranžovou farbou, bo ja som slepý ako patróna a aby som ho našiel, až ho budem zase hľadať...

15.3.2016 12:22
honzapm

XXX.XXX.182.25

javorka napsal(a):
Kolíky byly a někde ještě jsou. Taky jsem měla u některých rostlin cedulky s názvy. Bejvávalo... Kolíky vytahali psy (co sem jezdí s dětmi) a skoro všechny cedulky rožvejkalo naše štěně.
Už jsem rezignovala, co mi zbývá.

To nevadí, Jarovorko, tak to dourčíme, šupejte sem fotky, chcete-li.

15.3.2016 12:23
horal

XXX.XXX.58.226

To víš já prosinec spojuju s vánocema a na vánoce u nás většinou sníh neni, ale na velikonoce ho máme dost. Tak jako nyní, nesleze a nesleze. Já byl také dnes pro K1, ti raptoři jsou opravdu nenažraní.

15.3.2016 12:27
nomad72

XXX.XXX.234.67

Však tí moji zase podrástli... už sú fajní... a ak takto budú žrať ďalej, tak v piatok môžem isť po nové vrece... už sa bojím aj ruku dať medzi nich aby sa mi na ňu nevrhli ou ou ou a asi sa mi rysuje od apríla nejaká prácička, tak zase budú dukátiky a ja si kúpim nový motor do traktora... wau...

15.3.2016 12:34
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
To nevadí, Jarovorko, tak to dourčíme, šupejte sem fotky, chcete-li.

Díky, ale naštěstí si ještě zakresluji (pokud ofšem nezapomenu, což se často stává), na papír, co je kde zasazeno. Pro jistotu. Stejně se občas divím, co mi to tam vyrostlo, nebo co jsem to omylem vyryla. Hlava děravá.

15.3.2016 12:40
nomad72

XXX.XXX.234.67

Hej hej hej, žienky domáce, zase ste odbočili od témy a zase kvetinky? anciáša vášho ! sa to zase zvrhlo... čo?

15.3.2016 13:01
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Hej hej hej, žienky domáce, zase ste odbočili od témy a zase kvetinky? anciáša vášho ! sa to zase zvrhlo... čo?

Tak nám to odpusťte.
Když se toho jara nemůžeme dočkat.

15.3.2016 13:58
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte všichni, Roudnicko se trošku mračí, občas slunko vykoukne, ale nějak to fouká. Ráno lehoulince sprchlo, ale už je zase sucho, díky bohu bez sněhu . On by mi ani tak nevadil, kdyby jsem pak měla sucho u holek. Ale to nemám, když sněží či prší, neb mi žádný z mužských zde, nedal tip na to zastřešení
Děvčata, už mi kvetou mini narcisky jupí
Dnes jsem stěhovala z menšího do většího ty moje dorostence, teď tam brečej, že chtějí tu svojí bedýnku a né tuhle velkou

15.3.2016 14:42
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Ahojte všichni, Roudnicko se trošku mračí, občas slunko vykoukne, ale nějak to fouká. Ráno lehoulince sprchlo, ale už je zase sucho, díky bohu bez sněhu . On by mi ani tak nevadil, kdyby jsem pak měla sucho u holek. Ale to nemám, když sněží či prší, neb mi žádný z mužských zde, nedal tip na to zastřešení
Děvčata, už mi kvetou mini narcisky jupí
Dnes jsem stěhovala z menšího do většího ty moje dorostence, teď tam brečej, že chtějí tu svojí bedýnku a né tuhle velkou

Andrejko, moje zastřešení u slepic je starý ping-pongový stůl. Je to pro ostudu, ale já i mé slepičky jsme za něj vděčné, lepší než nic. U plotu je ještě několik smrků, ty jsou taky dobré. Holky tam rády odpočívají. A na ty se aspoň hezky kouká.
Dřevo na topení má zastřešení dobré, z polykarbonátu. Ale slepice jsou u nás chudinky. Jak já už dlouho o tom mluvím . Už jsem si to přála i k vánocům . Ale ježíšek dělal, že neslyší...
Díky za narcisky, mě sotva lezou ze země.

15.3.2016 18:54
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak dneska začalo jaro u nás ve stáji. Ovečka Agentka ( na známce má 59 007) má nádhernou jehničku, celou černou, odhadem přes 5kg, suffolka jako poleno. Pokud bude sluníčko, zítra jí nafotím. Příští týden budou skákat z vajec kuřátka, to budou Velikonoce! Jupí. Dana.

15.3.2016 18:57
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak to my už máme 8 jehńátek, a druhá várka kuřat bude přesně na velikonoce.

15.3.2016 19:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím večer. To ráno bylo fakt husté. Místo 40 minut autobusem jsme jeli rovnou hodinu. Ale hlavně, že jsme v té chumelenici dojeli.
Dneska jsem byla na výstavě orchidejí (a krokodýlů) v Metropolu v Budějcích. A přinesla jsem si v kelímku nová zvířátka. Domů jsem napsala sms manželovi, ať dojde pro ostružiny a připraví terárko a ten zděšen mi vyjel dokonce autem naproti na nádraží

15.3.2016 19:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ovecka napsal(a):
Tak dneska začalo jaro u nás ve stáji. Ovečka Agentka ( na známce má 59 007) má nádhernou jehničku, celou černou, odhadem přes 5kg, suffolka jako poleno. Pokud bude sluníčko, zítra jí nafotím. Příští týden budou skákat z vajec kuřátka, to budou Velikonoce! Jupí. Dana.

Gratuluju k přírůstku a těším se na fotku

15.3.2016 20:15
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):
Zdravím večer. To ráno bylo fakt husté. Místo 40 minut autobusem jsme jeli rovnou hodinu. Ale hlavně, že jsme v té chumelenici dojeli.
Dneska jsem byla na výstavě orchidejí (a krokodýlů) v Metropolu v Budějcích. A přinesla jsem si v kelímku nová zvířátka. Domů jsem napsala sms manželovi, ať dojde pro ostružiny a připraví terárko a ten zděšen mi vyjel dokonce autem naproti na nádraží

Věrko, to máte strašilky ?

15.3.2016 20:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

andreakiss napsal(a):
Věrko, to máte strašilky ?

Přesně tak. Pán, co mi je prodával, mi napsal na kelímek SUNGAYA sp. (Filipíny).

15.3.2016 20:47
zdebari

XXX.XXX.96.17

Tak už jsem se taky konečně dočkal, má první líheň se osvědčila a už mám taky kuřátka, o starost víc...

15.3.2016 21:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jů, to je kachňátek a jehňátek a kuřátek a Jara.
A ta kvočna, Zdebari, jak se vám velikonočně naaranžovala, že, ta je ale šikovná.
Úplně jsem na tom gaučíku pookřál,

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2016 21:52

veraboskova napsal(a):

Kdysi jako dítě jsem měl také strašilku a vajíčka jsem líhnul v misce od nanukáče na topení.No a po záclonách jsem denně tu drobotinu pak lovil.

16.3.2016 05:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdysi jako dítě jsem měl také strašilku a vajíčka jsem líhnul v misce od nanukáče na topení.No a po záclonách jsem denně tu drobotinu pak lovil.

16.3.2016 06:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, +2 na teploměru, snad ten sníh roztaje.
V líhni už jsou naťukaná první vejce křepelek.
A dneska má dorazit balík s vejci, tak jsem nervní, jak s ním ta pošta bude zacházet.

16.3.2016 06:58
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

ovecka napsal(a):

Gratuluji, ať se daří malinké. Taktéž se těším na foto

16.3.2016 08:26
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ránko, u nás 2°C pod mrakem a fouká vítr. Atletky mají dnes domácí vězení, poněvač jedna s pipin si myslí že je husa a chodí jim snášet do hnízda. Tak kvůli jedné esmealdě musí čučet všichni v kurníku. Jak dlouho je tam mám nechat aby na to husí hnízdo zapomněla?
Tak dva dny?
Přeji krásný den, bez sněhu

Jinak ženám co představily první známky jara děkuji

16.3.2016 09:51
čapice

XXX.XXX.216.126

veraboskova napsal(a):
Přesně tak. Pán, co mi je prodával, mi napsal na kelímek SUNGAYA sp. (Filipíny).

Zdravím, taky jsem kdysi jednu měla, na volno ve velké sklenici od okurek s několika větvemi ostružin. Držela se jenom na nich.

16.3.2016 15:52
nomad72

XXX.XXX.234.112

PBJK... tak vás zdravím... jak včera doobeda padal sneh, a poobede pršalo, tak dnes je to pravý opak... krásny slnečný deň, na slnku príjemne teplo... pirane žerú ako by ich za to platili... dnes som im čistil brloh, a tak som ich aj dnes vážil...11. deň, myslým, že pekne podrástli... a poznávate toho krásavca na posledných dvoch fotkách ?

16.3.2016 19:03
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den, či vlastně večer z Roudnice. Pane jo Nomáde, vy máte teda cvaldy a jak pěkný . To poslední kurča je ale pěkně vyvedený
Věrko, vy máte strašilku z Filipín, já mám kolegyni v práci z Filipín Ale obě jsou krasavice

16.3.2016 19:47
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak tady je naše krasavice Je sama a máma má spoustu mléka, tak se cpe a už dneska poskakovala. Dana.

16.3.2016 20:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ovecka napsal(a):
Tak tady je naše krasavice Je sama a máma má spoustu mléka, tak se cpe a už dneska poskakovala. Dana.

Já to je nádherná ovečka. Nevím proč, ale normálně se mi vybavil velikonoční čokoládovej beránek

16.3.2016 20:20
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak dneska 11 hodin v práci + 2 hodiny cesta
A doma už se klubou křepelky.

16.3.2016 20:40
ovecka

XXX.XXX.203.146

Jeje, to bude čmeláčků Tak ať rostou. Dana.

16.3.2016 20:53
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dneska mi také dorazil balík s násadovkama hempšírek. Nádherně zabalené, pošta to nerozmlátila, tak snad se zadaří. To budu pak napnutá jak kšandy, co se mi vylíhne. Tuhle jsem narazila na internetu na prezentaci o hempšírkách od p. Žuffy. Paráda, nádhera, pěkně vysvětlené.

16.3.2016 22:11
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):
PBJK... tak vás zdravím... jak včera doobeda padal sneh, a poobede pršalo, tak dnes je to pravý opak... krásny slnečný deň, na slnku príjemne teplo... pirane žerú ako by ich za to platili... dnes som im čistil brloh, a tak som ich aj dnes vážil...11. deň, myslým, že pekne podrástli... a poznávate toho krásavca na posledných dvoch fotkách ?

To je to kuře z minulýho vlákna příspěvek 5.3? Rostou fakt úžasně

16.3.2016 22:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano, ta ovečka je nádherná. Krásná a sametová a čiperná zdá se.

Věrko, kolik těch líhní máte? Se vám tam každý týden (nebo i častěji)
něco klube. Nebo tuhle malou máte jako dolíheň? Fíha.
A čmeláčí video je super, voni jsou ty křepelindy fakt jako čmeldové.

16.3.2016 23:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nomádku, to je teda záhada. Nebude to nějaká lakenfeldka nebo exchequer?

17.3.2016 04:05
nomad72

XXX.XXX.234.193

veraboskova napsal(a):
To je to kuře z minulýho vlákna příspěvek 5.3? Rostou fakt úžasně

PBJK... dobré ránko... u nás na východe -2°C brrrr, ale jasno, toľko hviezd som ešte ani nevidel, jedine vtedy, keď mi dal niekto do nosa takže je sviežo fajne... hej to je to kuriatko, ale čo to je za fajtu, tak to netuším... ale je tak škaredé až je pekné, príroda mu fakt nadelila normálne rozmýšľam, či jeho mater nezahla kohútovi s nejakou strakou a rastú, to je deda fakt pravda, veď sú ako pirane keď im idem nasypať do kŕmitka, a také sú hlučné, že dnes ráno som si myslel, že aj susedov zobudia a čo je ešte zábavné je to, že už sa medzi nimi začali súboje, presne ako starí kohúti do seba skáču je to sranda ich sledovať

17.3.2016 06:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
jih Čech +4 stupně. Posílám fotku z ranního přelovování čmeláků. Má to být křepelka japonská masná faraon - koupená vejce. Na rozdíl od mých nosných to vypadá, že tam bude víc barviček. Zatím je venku 26 křepelek. A líheň jsem si sundala před otevřením na podlahu a dobře jsem udělala, skáčou ven jak divé, málem měli leteckej den.
Honzíku, mám Covinu a rcomku a s vejcema tu dělám úplný manévry. Líhla jsem najednou kachně, kuřata, křepelky ;) Ta rcomka je fakt dobrá, jen kdyby se do ní vešlo víc...

17.3.2016 07:26
nomad72

XXX.XXX.234.193

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno,
jih Čech +4 stupně. Posílám fotku z ranního přelovování čmeláků. Má to být křepelka japonská masná faraon - koupená vejce. Na rozdíl od mých nosných to vypadá, že tam bude víc barviček. Zatím je venku 26 křepelek. A líheň jsem si sundala před otevřením na podlahu a dobře jsem udělala, skáčou ven jak divé, málem měli leteckej den.
Honzíku, mám Covinu a rcomku a s vejcema tu dělám úplný manévry. Líhla jsem najednou kachně, kuřata, křepelky ;) Ta rcomka je fakt dobrá, jen kdyby se do ní vešlo víc...

To máš dajakú podstielku v tej liahni?

17.3.2016 08:33
ovecka

XXX.XXX.171.70

nomad72 napsal(a):

Já bych řekla, že je to kobereček. Prostě luxus Dana.

17.3.2016 10:35
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré dopoledne, Tišnovsko hlásí -5°C ale teď už je tu lépe a svítí sluníčko.
Ovečko, ta vaše jehnička je kouzelná, vypadá že bude umazlená přeji ať pěkně roste...
My včera stěhovali kozí holky do nového. Dříve to bývala garáž na traktor, takže aby mi holky hned tak po ránu nevyběhli tak mi tam mužíček udělal přehrazení i s brankou. Není tam žádné okno tak teď mohu nechat polovinu vrátek otevřené aby tam měli světlo než dojedeme z práce...Odpoledne se jdou vyluftovat a trochu napást.
Přeji krásný den.

PS.: Kdepak se nám olympionik zatoulal? Snad tam na statku neusnul jako šípková růženka

17.3.2016 11:20
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Tak po dlouhé době konečně sluníčko a +6°C, sníh mizí před ocima a hned je lepší nálada. Trochu ji kazí jenom že poslední várka v líhni nic moc. Ze 62 vajec 24 vyřazeno. No ale neni pokaždé posvícení a občas se něco i nepovede. V noci nás ale čeká mráz -5, ale zítra zase sluníčko pokud nebude mlha, hlavně že se už opravdu to jaro bíží.
Přeju všem krásný slunecný den.

17.3.2016 11:29
zstrakac

XXX.XXX.249.4

Tak u nás 10a svítí slunko, už tak dlouho nebylo. Zítra prosvítím a uvidím.

17.3.2016 11:30
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré skoro poledne, Roudnice hlásí 8 stupňů, slunko, paráda . Ohřeju rajskou a jdu ji zbaštit k našim holkám slepičím. Je tam závětří, tak to bude na tričko

17.3.2016 11:33
bara001

XXX.XXX.43.138

nomad72 napsal(a):

Vypadá to jako takový porézní filtr do vysavače smajlík. Měla jsem to v líhni R-COM. Je to dobré, ale špatně se čistí po končení cyklu líhnutí.

17.3.2016 12:45
nomad72

XXX.XXX.234.252

Salam aleijkum... tak u nás na východe je už 12 °C a je nádherné čisté nebo... pirane žerú, nový pluh pozváraný deti nakŕmené... idem ďalej von... a Olymp sa odsťahoval do Humpolce, je nepřítomen

17.3.2016 13:17
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

nomad72 napsal(a):
Salam aleijkum... tak u nás na východe je už 12 °C a je nádherné čisté nebo... pirane žerú, nový pluh pozváraný deti nakŕmené... idem ďalej von... a Olymp sa odsťahoval do Humpolce, je nepřítomen

17.3.2016 17:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):

Tam je v líhni dole černej molitan vyšší. Akorát z toho jdou hůř dostat pak při čištění skořápky.

17.3.2016 17:53
veraboskova

XXX.XXX.0.235

bara001 napsal(a):
Vypadá to jako takový porézní filtr do vysavače smajlík. Měla jsem to v líhni R-COM. Je to dobré, ale špatně se čistí po končení cyklu líhnutí.

Přesně tak.

17.3.2016 18:52
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):
Tam je v líhni dole černej molitan vyšší. Akorát z toho jdou hůř dostat pak při čištění skořápky.

Také se s tím molitanem trošku trápím, když to čistím ale s trochou trpělivosti to jde
Jinak dnes byl nádherný slunečný den, paráda

17.3.2016 22:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to vypadá, že křepelky se dolíhly. Koupila jsem 50 vajec, do líhně jsem dala 44 vajec (6 bylo děsně špinavých tak ty jsem tam nedala), vyřadila jsem 4 (jalové). Do dolíhně se dostalo 40 vajec. Je 35 kuřat. V líhni je ještě 5 vajec, ale z toho podle mě už nic nebude. Dvě jsou naklovaná a vypadají už kaput a tři maj šanci do rána.
Maj to bejt faraoni, ale nejsem si jistá.

17.3.2016 22:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě přidám fotku japonských nosných od mých chovných. Zítra jim bude týden. Jsou to čiperky, ani nejdou chytit.

18.3.2016 06:12

nomad72 napsal(a):
Je///utí američania https://www.facebook.com/moremakesmerry/videos/666647113439008/.

No to snad ne !

18.3.2016 06:18
nomad72

XXX.XXX.234.232

PBJK... dobré ránko, východ hlási -2°C, slniečko už svieti, jasná obloha... hliník a Olymp je stále nepřítomen, píšu mu absenci a pak nech si to vyřídi s třídnim učitelem tak hop hop šup z gauča... vstávať a cvičiť ! pozdravujem aj Horala !

18.3.2016 06:47
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ránko,
Tišnovsko hlásí -3°C ale zato je už sluníčko na obzoru. Dnes nastává den D. V líhni je vypnuto natáčení a zesílené vlhčení. Nemůžu se dočkat, kdy ti malí drobečci začnou naklovávat skořápky Doufám že se jim to bude dařit v co největším počtu Dnes to v práci bude neskutečně dlouhé, jak se těším domů
Přeji krásný slunečný den.

18.3.2016 07:00
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci, tak to byl včera den. Ze zahrady jsem se vrátil až po osmé, dal jsem si večeři a pak čajíček s rumíkem, proběhl počitač u kterého jsem podřimoval takjsem se natáhl a spal až do rána. Kdyby byl víkend jako včera tak bych si udělal kus práce. Junior slíbil že příjde pomoct, ale bude mít dámskou návštěvu tak nevím.
Nyní Přimda hlásí -3°C jasno, sliníčko podle nich vychází v 6.13 ale je 6,45 a já nevidím ani paprsek. Měly bychom mít 10°a jasnou oblohu po celý den a sluníčko zapadne v 18.16. Tak to je akorát čas se opláchnout něco pojíst a hopky hupky do knajpy na kus řeči. Musí se probrat místní drby (velitrli hasičů shořel kamion) pak region, uprchlická krize a nakonec politická situace místní i republiková. Přitom si na všechno zanadáváme a nadávky budou tvrdé úměrně vypitým pivům. To se nám pak bude krásně spinkat, budeme oproštěni a odlehčeni od starostí a všeho co nás tížilo. Naházíme to pod stůl a hospodská ať si to vymete. Pak zase budeme sbírat celý týden všechny ty starosti a zlobu, naštěsí příští týden jdeme jenom tři dny do práce.
Tak ať se vám hezky pracuje poslední den v týdnu.

18.3.2016 09:15
nomad72

XXX.XXX.234.232

Kurnik... mne sa dnes tak nič nechce robiť... v hlave mi hučí ako lokomotíva..., ani káva nepomohla... asi sa dnes na všetko vykašlem...

18.3.2016 09:48
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

nomad72 napsal(a):
Kurnik... mne sa dnes tak nič nechce robiť... v hlave mi hučí ako lokomotíva..., ani káva nepomohla... asi sa dnes na všetko vykašlem...

Tak to je špatné... To chce ten gaučík, pak bude lépe

18.3.2016 11:31
horal

XXX.XXX.58.226

Jo kamaráde, kdybys nebyl přes dvě republiky mohl bys s náma na pivo. No jo já ale piju s mírou. Piju sice s Láďou, ale těch pět kousků (minule to byla výjimka 8) nám stačí. To nesmíš chodit na třicet a každý den. Jednou za týden upustit páru a je fajn. Ale hlavně pokaždé tam udělám nějaký obchod, králici, kuřata, vajíčka. Dneska je opravdu nádherně, trošku pofukuje západní vítr ale sluníčko se na nás směje plnou silou. Nejradši bych si vzal dovolenou. No nic do tří to nějak vydržím a pak mažu na zahradu.
Tak dobrou chuť k obědu a ať vám de práce od ruky.

18.3.2016 11:48
nomad72

XXX.XXX.234.68

horal napsal(a):
Jo kamaráde, kdybys nebyl přes dvě republiky mohl bys s náma na pivo. No jo já ale piju s mírou. Piju sice s Láďou, ale těch pět kousků (minule to byla výjimka 8) nám stačí. To nesmíš chodit na třicet a každý den. Jednou za týden upustit páru a je fajn. Ale hlavně pokaždé tam udělám nějaký obchod, králici, kuřata, vajíčka. Dneska je opravdu nádherně, trošku pofukuje západní vítr ale sluníčko se na nás směje plnou silou. Nejradši bych si vzal dovolenou. No nic do tří to nějak vydržím a pak mažu na zahradu.
Tak dobrou chuť k obědu a ať vám de práce od ruky.

Ach jaj, priateľu... možno by som si aj jedno dal... boha, hlava mi ide explodovať, kĺby ma bolia, neviem či nejaká choroba nejde na mňa aj u nás je nádherne, ale zajtra sa má ochladiť, a aj tlak klesá... to takto mizerne som sa už pekne dávno necítil... čo už...

18.3.2016 13:06

nomad72 napsal(a):
Ach jaj, priateľu... možno by som si aj jedno dal... boha, hlava mi ide explodovať, kĺby ma bolia, neviem či nejaká choroba nejde na mňa aj u nás je nádherne, ale zajtra sa má ochladiť, a aj tlak klesá... to takto mizerne som sa už pekne dávno necítil... čo už...

Co takhle kapičku slivovice? Babička tím léčila vše a všechny. Až na krávu po porodních komplikacích té dávala flašku červeného s velkou lžící medu a žloutkem. BRR fuj. Ale kravě to chutnalo

18.3.2016 16:27
nomad72

XXX.XXX.234.68

To jsou konce, to jsou konce... kdyby mi dnes nekdo řek, že už jsem umřel, vůbec se tomu nebudu divit...

18.3.2016 17:16
nomad72

XXX.XXX.234.68

Mám jednu otázku... a to : kedy začínate dávať kuriatkam vápenný grit ?mám doma takýto : http://www.farmarik.sk/p/4428/vapenny-grit-3-kg... ktorý dávam sliepkam... aký používate vy ? PS : mne je tak blbě, že nemám ani tušku...

18.3.2016 17:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, tak na ta barvená kuřata jsem se vydržela koukat přesně 26 sekund. A hned jsem to vypla. Děsný
Nomádku, mě dneska hlava vysloveně třeští. Přičítám to nedostatku spánku a změně počasí, co bude. Je to tak na prášek, zalézt do tmy a spát.
Místo toho budu nakládat líheň dalšími vejci a čistit andulkám.
Ten grit úplně stejný dáváme slepicím.

18.3.2016 17:34
nomad72

XXX.XXX.234.68

Ale odkedy ho dávať kuriatkam ?

18.3.2016 17:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):
Ale odkedy ho dávať kuriatkam ?

Já ho kuřatům nedávám, já dávám od Avicentry Shell sand našlo mi to odkaz např. tady http://piesok-vtaci.heureka.sk/avicentra-piesok-1_5-kg/
je v tom křemičitý písek a drcené mušle.

18.3.2016 17:50
nomad72

XXX.XXX.234.68

veraboskova napsal(a):
Fotka.

Si to nevysyp na klávesnicu

18.3.2016 17:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):
Si to nevysyp na klávesnicu

18.3.2016 17:55
nomad72

XXX.XXX.234.68

veraboskova napsal(a):
Já ho kuřatům nedávám, já dávám od Avicentry Shell sand našlo mi to odkaz např. tady http://piesok-vtaci.heureka.sk/avicentra-piesok-1_5-kg/
je v tom křemičitý písek a drcené mušle.

Dobre, tak keď to kúpim, môžem to nasypať dvojtýždňovým kuriatkám ? stále nemám odpoveď... odkedy ? prepáč, že sa tak hlúpo pýtam... ja mám dnes mozog úple vygumovaný...

18.3.2016 18:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):
Dobre, tak keď to kúpim, môžem to nasypať dvojtýždňovým kuriatkám ? stále nemám odpoveď... odkedy ? prepáč, že sa tak hlúpo pýtam... ja mám dnes mozog úple vygumovaný...

Určitě jo, já jim to dávám zvlášť do misky, ať si zobou.

18.3.2016 18:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda ten náš běžčí kachně Jonášek dokáže nadělat bordelu. Tři kuřata a kachna a je to tam jak po prasátkách.

18.3.2016 18:17
nomad72

XXX.XXX.234.68

veraboskova napsal(a):
Určitě jo, já jim to dávám zvlášť do misky, ať si zobou.

Vďaka za odpoveď...

19.3.2016 05:15
nomad72

XXX.XXX.234.52

PBJK... dobré ránko vospolok... východ hlási -1°C...ale fúka dosť silný vietor... pomaly začne svitať, v peci horí, takže bude fajn teplo... dnes som spánok potiahol do pol piatej... asi si telo žiadalo dlhší spánok... po včerajšku ale teraz mi je omnoho lepšie... pirane sú nakŕmené už spokojne pípajú... a horúca káva na stole dnes by sa malo vonku poriadne ochladiť, tak uvidíme, čo bude dnes za robotu vonku... možno len pokŕmiť zverinec a šup do tepla... ako vidím, Olymp je stále nepřítomen... horal dospáva včerajšie ponocovanie s kamarátmi pri chladenom moku, honzík sa prevalil na ľavobok... žienky snívajú o tak vstávať a cvičiť !

19.3.2016 06:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno u kávičky. Jižní Čechy +1°C, mlha. Nejhorší na tom je, když se člověk o víkendu vzbudí (budík vypnutej) na minutu přesně jako když vstává do práce

19.3.2016 08:22
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Kruci to jsem to dneska natáhl, pár piv a člověk spí jak po rohypnolu. Tělo krásně odpočaté akorát trochu žízeň ale to se spraví. Venku je momentálne na nule, pod mrakem a mírná mlha. Typické přimdské počsí. Tak si dám nějakou snídani pak karíčko a hopky hupky na zahradu do práce, protože práce co ? Protože práce šlechtí. To nic, to ještě kecám s těch zbytků alkoholu. Ale dělat jdu. Tak se mějte krásně a ať vám jde práce od ruky. Hezký dobrý den.

19.3.2016 08:28
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré ranko, v Roudnici je zataženo, ale příjemně, i když na teploměru jen 5 stupňů. Holky jsou nasnídané, kohouti kokrhají jak o závod, hrozně ráda je poslouchám. Když jsem jim nachystala, tak jsem tam u nich seděla asi 15 min a čučela na ně. Přes týden jim chystám v rychlosti, ale dnes jsem si to řádně vychutnala, tu pohodu.
Teď jen nachystat na oběd a pak vedu děti k holiči, páč to mají dlouhé a aby jsme důstojně přivítali to blížící se jaro

19.3.2016 08:37

nomad72 napsal(a):
PBJK... dobré ránko vospolok... východ hlási -1°C...ale fúka dosť silný vietor... pomaly začne svitať, v peci horí, takže bude fajn teplo... dnes som spánok potiahol do pol piatej... asi si telo žiadalo dlhší spánok... po včerajšku ale teraz mi je omnoho lepšie... pirane sú nakŕmené už spokojne pípajú... a horúca káva na stole dnes by sa malo vonku poriadne ochladiť, tak uvidíme, čo bude dnes za robotu vonku... možno len pokŕmiť zverinec a šup do tepla... ako vidím, Olymp je stále nepřítomen... horal dospáva včerajšie ponocovanie s kamarátmi pri chladenom moku, honzík sa prevalil na ľavobok... žienky snívajú o tak vstávať a cvičiť !

Dobré ráno. Sever Čech 2 C zataženo-hnus. To je fajn, že Vám je lépe !

19.3.2016 09:08
nomad72

XXX.XXX.234.240

Tak druhá káva na stole... odchovne vyčistené, a prebehlo veľké váženie a výsledok? 75 % kuriatok po dvoch týždňoch má váhu 160 gramov,15 % okolo 170 gramov... zvyšok 190 gramov a viac a čo ma teší je to, že medzi tými obrami je aj to najkrajšie najškaredšie kuriatko a jeden kohútik sa približuje k 200 gramom... na dvojtýždňové kuriatka pekný výkon

19.3.2016 09:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

To musí být děsná fuška, převážit kolem 70ti kuřat Za chvíli žádná pixla od margarínu. Budou při vážení sedět pěkně v kyblíku po jednom

19.3.2016 09:20
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já jdu taky vařit. Co budete mít dnes dobrého?

19.3.2016 09:26
nomad72

XXX.XXX.234.240

veraboskova napsal(a):
To musí být děsná fuška, převážit kolem 70ti kuřat Za chvíli žádná pixla od margarínu. Budou při vážení sedět pěkně v kyblíku po jednom

Však som sa normálne spotil pri tom... každé zvlášť zapisovať... ale nabudúce s tým vybabrem... urobím si takú tabuľku na papier váha z odstupom po 5 gramov a ako ich budem vážiť tak len čiarky budem robiť, ktoré kam do akej váhovej kategórie patrí... na obed neviem čo bude, dnes varí manželka :(.

19.3.2016 09:42
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Tak já jdu taky vařit. Co budete mít dnes dobrého?

Dobré ráno, u nás je zamračeno a 3 stupně. Já mám plný barák lidí, tak vařím jednoduchý oběd a to vinné klobásy s bramborovou kaší. Můj muž tady domluvil nahrávání CD místní kapele. Přijeli na to z Prahy synovi kamarádi, kteří to budou zvučit. Máme na to totiž ideální místnost ve sklepě. Už se tu několik CéDéček natočilo. Chtěli by to tu využívat častěji, ale už jsem se vzbouřila. Celý den příšerný kravál a ještě k tomu ten servis.
Jaký je božský klid u slepic, no, co si budeme povídat.

Andrejko, taky si tam ráda posedím a pozoruju, jen aby už bylo větší teplo.
Zdravím všechna kuřádkááa

19.3.2016 10:07
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Nomad72, to ste manželke ako spávny patriarcha neprikázali čo má variť?

19.3.2016 10:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak se mi vrátil manžel z nákupu, jel pro K1. A představte si, že mu povídá prodavačka, že Energys dělá pro křepelky nové krmení. Tak jdu hledat, co nového místo křepelka UNI vyrábí. A našla jsem od Energysu:
- "Křepelka Mini" Krmivo je určeno pro odchov a výkrm křepelek do 6. týdne stáří. Neobsahuje antikokcidikum, ve formě drcených granulí. Do krmiva je zapracován přípravek na snížení emisí amoniaku a zápachu.
- "Křepelka Gold" Drcená směs pro křepelky vhodná zejména pro podporu vysoké snášky. Určená pro křepelky od 7. týdne stáří. Pro odchov a výkrm doporučujeme naši krmnou směs Křepelku Mini. Kompletní krmná směs pro křepelky pro vyšší snášku. Podporuje také rychlý přírůstek váhy. Neobsahuje antikokcidikum.

Takže už žádné mletí křepelky UNI ve strojku na mák nebo mixování v mixéru. HURÁÁÁÁÁÁ

19.3.2016 10:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nomádku, bych docela chtěla vidět krmení té tvé 70tky divé zvěře.
Manžel mi natočil dneska 3 týdny staré hempšírky, jak se krmí vajíčkem.
https://www.youtube.com/watch?v=1UjYnZMdcvY.

19.3.2016 10:45
nomad72

XXX.XXX.234.192

mamkamaria napsal(a):

V jej prípade je to ho*o platné, aj keby som prikázal... aspoň budem mať na čo nadávať

19.3.2016 10:51
nomad72

XXX.XXX.234.192

veraboskova napsal(a):

To nechci vidieť ! prečo myslíš, že im hovorím pirane? skús medzi nich vopchať ruku... ak budem mať čas natočím moje... ak sa podarí.

19.3.2016 11:02
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):

Teda ty se cpou!

19.3.2016 11:04
javorka

XXX.XXX.98.207

mamkamaria napsal(a):

Jak se mají vaše kuřátka? Už vám to asi taky pěkně vyrostlo .

19.3.2016 11:08
nomad72

XXX.XXX.234.192

javorka napsal(a):

Prečítaj kus vyššie darí sa im všetkým

19.3.2016 11:59
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):

Tyjo, Věrko, to je fofr Jsem se chechtala

19.3.2016 12:06
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Tak, děti jsou krásně ostříhané, kuřátko se vesele peče v troubě a jak ho vyndám, šoupnu tam bábovku, co jsem dětem slíbila. Obětuji na to 6 vajíček, ať je pořádná
Aby bylo k odpolední kávičce s holkama slepičíma

19.3.2016 12:45
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

javorka napsal(a):

Neviem, či Vaša reakcia patrí mne? Moje malé velsumky majú už tri týždne, dnes som im chystala kurín, aby mali pohodlie. Dúfam, že to ešte ten týždeň vydržia a nesbúrajú mi odchovňu.

19.3.2016 13:55
nomad72

XXX.XXX.234.192

Pridávam foto : 14 dňová piraňa 198 gramov !

19.3.2016 14:46
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Nomádku, jste si jistý, že nemáte pštrosi ? Podle velikosti ? Nakonec aby jste nemusel ke kurníku rychle přidávat patro, nebo zvedat střechu, kvůli dlouhým krkům

19.3.2016 15:13
nomad72

XXX.XXX.234.192

Poprosím, od zajtra založiť nové pokračovanie tohoto vlákna, nakoľko zajtra jehonázov už nebude platiť ! kontaktujte prosím Honzu AM-PM Pomaly si zvykáme na to, že astronomická jar prichádza rok čo rok skôr, pričom 21. marca to už dávno nie je. Tento deň bol v poslednom čase prvým jarným už len v priestupných rokoch. V roku 2016 však prestalo platiť už aj to. Jar sa definitívne začína 20. marca.

19.3.2016 15:16
javorka

XXX.XXX.98.207

mamkamaria napsal(a):
Neviem, či Vaša reakcia patrí mne? Moje malé velsumky majú už tri týždne, dnes som im chystala kurín, aby mali pohodlie. Dúfam, že to ešte ten týždeň vydržia a nesbúrajú mi odchovňu.

Jo, jo, myslela jsem vaše mimina. Taky jich máte hezkou hromádku. Tak ať vám to pěkně roste!

Nomáde, vaše piraně pilně sleduju. Ty se nedají přehlédnout! Pěkní otesánci .

19.3.2016 15:18
nomad72

XXX.XXX.234.192

andreakiss napsal(a):
Nomádku, jste si jistý, že nemáte pštrosi ? Podle velikosti ? Nakonec aby jste nemusel ke kurníku rychle přidávat patro, nebo zvedat střechu, kvůli dlouhým krkům

A vieš, že som sa dnes detí pýtal, či si nekúpime pštrosy?

19.3.2016 15:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo a záhada je vyřešena. Nomádkovi se zatoulal na zahradu pštros. Pošpásoval se slepičkama a jak to dopadlo

19.3.2016 15:47

veraboskova napsal(a):
Tak a mám naloženo

To vypadá mnamozne :) to jsou krepelci vajíčka? Jakou to ma chuť?
Ja původně mSlelA ze to je česnek. Ale kdyz tam mate jako dekoraci to vajicko. :).

19.3.2016 15:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

To vypadá mnamozne :) to jsou krepelci vajíčka? Jakou to ma chuť?
Ja původně mSlelA ze to je česnek. Ale kdyz tam mate jako dekoraci to vajicko. :).

JJ, křepelčí. Dvě sklenice s chilli papričkou a jedna s česnekem. Podle receptu tady http://www.igurmet.cz/recepty/chutovky-predkrmy/z-vajec/nakladana-vejce-v-pikantnim-nalevu-4917/#.Vu1nYtLhDGg.

19.3.2016 16:01

Super. A jakou to ma chuť?

19.3.2016 16:07

nomad72 napsal(a):
A vieš, že som sa dnes detí pýtal, či si nekúpime pštrosy?

Taky to u nas padlo za navrh. :) dokonce uz jsme byli tak daleko- ze jsme se na jednoho Nandu zajeli podívat. Ale pán chovatel nevěděl zda je to samec či samice... Tak nas to zase pustilo :).

19.3.2016 16:33

veraboskova napsal(a):
Tak a mám naloženo

Mňam!

19.3.2016 18:41
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Super. A jakou to ma chuť?

Jukněte na recept a bude vám to jasné

19.3.2016 19:26
nomad72

XXX.XXX.234.175

Zdravím vás ženušky... a mám na vás prosbu o radu... viem že to sem nepatrí, ale keď som videl tie vajcia v pohári... zostalo mi po zime asi 100 hlavičiek cesnaku... a keďže už sa chystá klíčiť, bolo by ho treba uskladniť, a to buď do soli, alebo oleja alebo nejak tak... ja som to ešte nikdy neskúšal... na nete som hľadal nejaký zaručený recept, ale nenašiel som žiadny, pri ktorom by bola dlhá doba uskladnenia, napríklad do júna, júla... nemáte niektorá s týmto skúsenosť? ak áno, napíšte mi nejaký recept, alebo ako to robíte vy... poprípade aj fotku priložte... fakt by som vám bol vďačný... voľakde som počul, že sa to zalieva do masti (stuženého tuku (cera?) zmrazovať ho nechcem, vraj vtedy stratí chuť a nejako kašovatie...

19.3.2016 19:38
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Zdravím vás ženušky... a mám na vás prosbu o radu... viem že to sem nepatrí, ale keď som videl tie vajcia v pohári... zostalo mi po zime asi 100 hlavičiek cesnaku... a keďže už sa chystá klíčiť, bolo by ho treba uskladniť, a to buď do soli, alebo oleja alebo nejak tak... ja som to ešte nikdy neskúšal... na nete som hľadal nejaký zaručený recept, ale nenašiel som žiadny, pri ktorom by bola dlhá doba uskladnenia, napríklad do júna, júla... nemáte niektorá s týmto skúsenosť? ak áno, napíšte mi nejaký recept, alebo ako to robíte vy... poprípade aj fotku priložte... fakt by som vám bol vďačný... voľakde som počul, že sa to zalieva do masti (stuženého tuku (cera?) zmrazovať ho nechcem, vraj vtedy stratí chuť a nejako kašovatie...

Mám dobrý recept na nakládaný česnek, ale je to taková chuťovka. Vy asi spíš chcete, aby se česnek jen uchoval k dalšímu použití. Vím, že se vyrábí nějaká pasta, ale to jsem nezkoušela. Jdu hledat recept na nakládání a jestli budete chtít, tak ho sem napíšu.

19.3.2016 19:42
nomad72

XXX.XXX.234.175

javorka napsal(a):
Mám dobrý recept na nakládaný česnek, ale je to taková chuťovka. Vy asi spíš chcete, aby se česnek jen uchoval k dalšímu použití. Vím, že se vyrábí nějaká pasta, ale to jsem nezkoušela. Jdu hledat recept na nakládání a jestli budete chtít, tak ho sem napíšu.

Však skús niečo... ja stále hľadám a nič... všetko je to tak na 3 týždne až mesiac... všade čítam, že v olji začne kvasiť...

19.3.2016 19:45
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Já asi recept nedám, ale zkusím tip. Kdysi jsem kupovala česnek - stroužky zavařené ve sladkokyselém nálevu, i s čili papričkou, pikantní, na způsob okurek a musím říci, že to byla dobrota. Křupavé a moc dobré.
Už jsem na to dlouho nenarazila.

josefina2

19.3.2016 19:47
josefina2

XXX.XXX.109.21

Nomadku mrkni tady - spousty inspirace..
ja zadny recept z praxe nemam.. loni mi cesnek pomrznul, tak ho mam letos poprve

... http://www.zahrada.cz/forum/skladovani/jak-uchovat-co-nejdele-cesnek-5958/.

josefina2

19.3.2016 19:49
josefina2

XXX.XXX.109.21

veraboskova napsal(a):
Jukněte na recept a bude vám to jasné

Verko , mrkam, jukam, ale stale netusim, jak muze chutnat vejce nalozene v pikantnim nalev u
asi ho budu muset udelat, a ochutnat

19.3.2016 19:50
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Však skús niečo... ja stále hľadám a nič... všetko je to tak na 3 týždne až mesiac... všade čítam, že v olji začne kvasiť...

Teď jsem viděla recept na pastu z třeného česneku. Na kilo česneku 300g soli, uložit do chladu. Jak to dlouho vydrží, nepíšou.

19.3.2016 19:56
nomad72

XXX.XXX.234.175

josefina2 napsal(a):
Nomadku mrkni tady - spousty inspirace..
ja zadny recept z praxe nemam.. loni mi cesnek pomrznul, tak ho mam letos poprve

... http://www.zahrada.cz/forum/skladovani/jak-uchovat-co-nejdele-cesnek-5958/.

Prečítal som to a tam sú tiež protichodné názory... ja som len chcel, či niektorá z vás nemá nejaký 100 % zaručený recept... no nič, ja to skúsim urobiť s tou soľou, tú pastu... aby sa to dalo použiť napríklad do varenia, do klobás a atď... PS : tento rok mám zasadených 400 ks ! čo sa budem trocháriť

19.3.2016 20:08
nomad72

XXX.XXX.234.175

Teraz som našiel toto : Ja robím tak, že na kilo rozpučeného cesnaku dám 2 lyžice soli a 1 nad parou rozpustenú Ceru. Natlačím do výživových pohárov. Nie je to slané, cesnak nezačne modrieť. Mám to v chladničke a v pohode... čo na to poviete?

19.3.2016 20:17
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak tady oblíbený recept. Dělala jsem to ale vždy jen z čerstvého česneku a zpracovávala jsem jen malé stroužky, větší by asi bylo lepší rozpůlit.

Česnek po indicku:
300g česneku,2 lžíce soli,3 lžičky celého pepře,1 lžička kurkumy,10 lžiček anýzu, trochu libečku,8 bobkových listů, olej,1 lžička kayenského pepře
Vše promíchat, naplnit do sklenice a zalít olejem. Asi 5 dní nechat při pokojové teplotě. Několikrát za den promíchat. Pak uložit do chladu.
K jídlu je nejméně po 3 měsících.

Je to neskutečná lahůdka (pro milovníky česneku), sklenici musím včas uklidit ze stolu, aby labužníkům nebylo špatně.
Jo a to co zbude ve sklenici (koření a olej) se dá použít na nakládání masíčka.

19.3.2016 20:23
nomad72

XXX.XXX.234.175

javorka napsal(a):
Tak tady oblíbený recept. Dělala jsem to ale vždy jen z čerstvého česneku a zpracovávala jsem jen malé stroužky, větší by asi bylo lepší rozpůlit.

Česnek po indicku:
300g česneku,2 lžíce soli,3 lžičky celého pepře,1 lžička kurkumy,10 lžiček anýzu, trochu libečku,8 bobkových listů, olej,1 lžička kayenského pepře
Vše promíchat, naplnit do sklenice a zalít olejem. Asi 5 dní nechat při pokojové teplotě. Několikrát za den promíchat. Pak uložit do chladu.
K jídlu je nejméně po 3 měsících.

Je to neskutečná lahůdka (pro milovníky česneku), sklenici musím včas uklidit ze stolu, aby labužníkům nebylo špatně.
Jo a to co zbude ve sklenici (koření a olej) se dá použít na nakládání masíčka.

Vyzerá to zaujímavo... niekedy vyskúšam... no nič... idem sa ja pobrať nejakú knihu prečítať a zajtra spoločne privítajme prvý jarný deň... rovnodennosť nastane o 05:31 takže, ak ráno rozlepíte oči, máte tu 1. jarný deň... ešte pozdravím Horala (určite je strhaný ako závit) a ostatných neprítomných a dobrú noc off.

josefina2

19.3.2016 20:23
josefina2

XXX.XXX.109.21

Javorko , to zni naprosto bajecne!

19.3.2016 21:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

josefina2 napsal(a):
Verko , mrkam, jukam, ale stale netusim, jak muze chutnat vejce nalozene v pikantnim nalev u
asi ho budu muset udelat, a ochutnat

Jejda, já myslela, že podle toho sladkokyselého nálevu s hořčičným semínkem vám to připomene lák na okurky. Takže prostě jednoduše je to chuť vařeného křepelčího vejce do sladkokysela. Koření a buď česnek nebo ta chilli paprička tomu dá další chuť/pálivost.
Tohle se vážně nedá jinak vysvětlit

19.3.2016 23:01
zdebari

XXX.XXX.96.17

nomad72 napsal(a):

Zdravím, nejsu sice ženuška, ale řešil jsem podobný problém jako vy.Zůstal mi taky nějaký česnek, už pomalu začal vyrůstat.Nikdy jsem to nezkoušel, pomohl internet.Na kilo nastrouhaného česneku 300gramů soli.Rozmixoval jsem v mixeru oloupaný česnek pořádně promíchal se solí a nacpal do malých sklenic, zavíčkoval a uložil do ledničky.Mám to asi 2 měsíce a zatím drží...snad Vám to pomůže.

19.3.2016 23:14
nomad72

XXX.XXX.234.118

zdebari napsal(a):
Zdravím, nejsu sice ženuška, ale řešil jsem podobný problém jako vy.Zůstal mi taky nějaký česnek, už pomalu začal vyrůstat.Nikdy jsem to nezkoušel, pomohl internet.Na kilo nastrouhaného česneku 300gramů soli.Rozmixoval jsem v mixeru oloupaný česnek pořádně promíchal se solí a nacpal do malých sklenic, zavíčkoval a uložil do ledničky.Mám to asi 2 měsíce a zatím drží...snad Vám to pomůže.

To bude asi najrozumnejšie riešenie... dík.

19.3.2016 23:31
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
To bude asi najrozumnejšie riešenie... dík.

Ještě jsem našla česnek v oleji:
Stroužky ve sklenici zalít olivovým olejem, nechat v chladnu.

To by taky mohlo mohlo být dobré. Ta pasta bude hodně slaná. A olej voňavý po česneku se taky může hodit.

20.3.2016 03:47
nomad72

XXX.XXX.234.214

javorka napsal(a):
Ještě jsem našla česnek v oleji:
Stroužky ve sklenici zalít olivovým olejem, nechat v chladnu.

To by taky mohlo mohlo být dobré. Ta pasta bude hodně slaná. A olej voňavý po česneku se taky může hodit.

To je dobré na krátkodobé skladovanie... PBJK... dobré ránko všetkým... tak, tu máme prvý jarný deň... jaro, už je to KONEČNE ! tady pirane nakŕmené, káva dopitá... vonku 1 °C plus... ale (polojasno) tak, idem robiť obed... vývar z bravčového mäsa, domáce rezance... druhý chod : pečená bravčová krkovička, domáci knedlík, a sviečková omáčka idem zatopiť do pece, nech mi cesto na knedlík rýchlejšie vykysne a sa teším, ako budem budiť dcéru s krajcom knedle a ona ešte so zavretými očami povie : tatíííí mňááám ona je vtedy taká zlatáááá... tak hop hop hop (olymp je stále nepřítomen) asi sa odsťahoval do Humpolce (inak, tam som raz bol ), šup šup vstávať a ideme cvičiť !

20.3.2016 05:16
nomad72

XXX.XXX.234.214

No co je hambáři vstávame ! ja už mám rezanky hotové, polievka sa varí... idem na knedľu zamiesiť... len neviem, či si nemám ísť dať pauzu ku mojej starej... asi nie nechce sa mi...

20.3.2016 06:21
nomad72

XXX.XXX.234.214

Ďalšia dobrá správa dnes... jedna z mojich pižmoviek zniesla prvé vajce

20.3.2016 07:25
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci a krásné jarní ráno. Přimda má sice ještě -1°a trochu pod mrakem, ale během dne by se mělo vyjasnit a navštíví nás i sluníčko. To pude práce od ruky, dnes potřebujeme postavit včelín. V pátek litaly včely až to hučelo. Včera už bylo chladněji tak se jim nechtělo, ale už je nejvyší čas. Jívy už začínají kvést a po zahradách spoustu jarného kvítí. Potřebují potravu ať se pěkně množí, aby nanosily hodně medu. Loni mi přezimovalo ze sedmi jenom troje a i to ještě byly jedny slabé tak jsem je musel posilovat oddělky. Vytočil jsm pak přes sto kilo medu. Zrovna byl rok bohatý na medovici a včelařům vychcípala polovina včelstev na varoázu. Přesto že bila zima mizerná a pro včely obzvlášť tak to přečkali v pohodě.
V líhni se už z vajíček sem tam ozve pípnutí, tak dourám že se něco vylíhne a načas. Měly by se líhnout až zítra, ale nějaké se může vyklubat už dnes.
Včera jsme dodělaly ty palety, a v sobotu bude dalšich dvacet. No ale nekup to když je to tak levné. Včera přišel i druhý syn a tak nám šla práce od ruky. Dodělal jsem na zahradě i odchovnu pro nejstarší kuřata a už se tam i zabydlely. Doufám že jim nebyla zima. Odchovna je ze starých oken tak by se tam mělo držet teplo. Kamaráde nomáde tebe by měla žena na rukou nosit, i když podle toho jak si psal o své tělesné hmotnosti, by tě neunesla ani Xena. Promiň trošku jarního humoru po ránu. No ale ke snídani mít hotový oběd to tě teda i já obdivuju. Já sice vařím rád (a podle dětí lépe než manželka) ale jenom když nemusím. Panečku to jsem se nějak rozjel, no jo včera nebyl na to čas a večer jsem byl rád že jsem se náháhl. Tak jdu pokrmit a pak arbeit, munka, pabota.
Ještě jednou krásný první jadí den všem koho to baví číst.

20.3.2016 07:53
nomad72

XXX.XXX.234.214

Nevadí... ja sa rád zasmejem... a dnes je nedeľa, tak se nedelá ! ja chodím každú nedeľu poobede na medvede... aspoň na 3 hodiny

20.3.2016 08:11
horal

XXX.XXX.58.226

Tak zastřel i pro mne jednoho. Jo a to znáš, jak američané projíždí ruskou vesnicí a tam mužíci na klacku nesou mrtvého medněda. Američané si ho hned fotí a jeden se ptá mužíka " to Grizzly" a mužík hrdě prohlásí " nět mi negrizli my streľaly.".

20.3.2016 08:17
nomad72

XXX.XXX.234.214

Hej to poznám :) však ja starý ruský patriot :) keby ste to videli... dcéra vstala a jedna knedľa je už fuč a bolo presne ako som písal : mňáááám

20.3.2016 09:25
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
tak to vypadá na nádherný den. +8 stupňů, sluníčko. A konečně jaro

20.3.2016 10:53
horal

XXX.XXX.58.226

Ták a dneska na to kašlu, to nejde. Je tam zima a fouká ledový vítr, to je o zdraví. Radši jsem si lupnul jednoho prcka, preventivně. Počkám si na oběd co mi babka navaří a pudu asi také na medvědy. Půlka vajec je už naklovaná, tak budu čekat co vyleze. No a musím na sebe prásknout co jsem provedl. V pátek jak jsem se vrátil z hospody někdy kolem půl noci, dal jsem se do prosvěcování vajec. Protože líheň je plná tak jsem nějaké vyndal a píchnul je do molitanu. Ráno když jsem se přinutil kolem osmé vstát tak koukám a třináct vajec na židli v molitanu jenom tak napůl zapíchnuté. Panečku to jsem si dal jmen, kdyby mi to řekl někdo jiný tak bych mu dal asi přes držku. No nic vajíčka jsem dal do igelitky že až pudu na zahradu tak je vyhodím. Pak jsem si to rozmyslel a dal je zpět do líhně, no a svete div se tři už jsou naklovaný.
Skoro osm hodin byly mimo líheň a ony žijí, jsem zvedav jestli se i vylíhnou.

20.3.2016 10:56
nomad72

XXX.XXX.234.214

horal napsal(a):
Ták a dneska na to kašlu, to nejde. Je tam zima a fouká ledový vítr, to je o zdraví. Radši jsem si lupnul jednoho prcka, preventivně. Počkám si na oběd co mi babka navaří a pudu asi také na medvědy. Půlka vajec je už naklovaná, tak budu čekat co vyleze. No a musím na sebe prásknout co jsem provedl. V pátek jak jsem se vrátil z hospody někdy kolem půl noci, dal jsem se do prosvěcování vajec. Protože líheň je plná tak jsem nějaké vyndal a píchnul je do molitanu. Ráno když jsem se přinutil kolem osmé vstát tak koukám a třináct vajec na židli v molitanu jenom tak napůl zapíchnuté. Panečku to jsem si dal jmen, kdyby mi to řekl někdo jiný tak bych mu dal asi přes držku. No nic vajíčka jsem dal do igelitky že až pudu na zahradu tak je vyhodím. Pak jsem si to rozmyslel a dal je zpět do líhně, no a svete div se tři už jsou naklovaný.
Skoro osm hodin byly mimo líheň a ony žijí, jsem zvedav jestli se i vylíhnou.

ty si pacient

20.3.2016 10:58
nomad72

XXX.XXX.234.214

Jak v jednej českej komédii nárožný povedal : Járo, ty nesmíš přemýšlet, tvojí devizi jsou ruce !

20.3.2016 11:28
horal

XXX.XXX.58.226

Při pití mnohém rozume sbohem, to je proto že se neřídím příslovínmi a radami jako je" překáží li ti alkohol v práci přestaň pracovat".

20.3.2016 11:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Horale, teda dobrý
Teď jsem se prala s tím, založit si svůj účet na youtube. Ale snad se povedlo, můj mobil taky nějak dal video, i do počítače jsem to nějak dostala. Tak vám to sem dám a nezapomeňte si pustit zvuk, ať slyšíte ten lahodný zvuk zpěvu křepelek
https://youtu.be/CfGkZzpL7Ww.

20.3.2016 20:43
horal

XXX.XXX.58.226

Tak prvních pět maransek už štěbetá pod žárovkou a tři araukány, jedna je z těch co v pátek nocovali venku. Kdoví jestli mne nechají spát, ráno budu muset vstávat brzo, má padat sníh. Už jsem opravdu jak ten Kysučan ještě abych srazil jelena a stěhujuse do doliny. Přeju všem hezkou klidnou noc.

20.3.2016 20:59
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer, Roudnice hlásí tmu Mělo být přes deset stupňů, ale drželo se to celý den na pětce a foukalo, takže nic moc. Ale zato zahrádka je přerytá, zasetá pažitka, petrželka, cibulka. Na bazalku a majoránku je ještě brzo. Ale už to mám připravené na rajčata
Kuřátka rostou, další várka se bude líhnout ve středu. To zase budou nervy
Dnes jsem byla na kukačku v Ředhošti, ale nic moc tam nebylo, jen zima
Horalku, s tím medvědem, to je dobrý

makame

20.3.2016 21:15
makame

XXX.XXX.18.196

Ten nasolený cesnak vydrží aj pol roka ja ho mám v chladničke a používam hrubú soľ potom tak nezmodrie.

21.3.2016 05:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno. Na teploměřu +4 u nás na jihu. Pěkný den všem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík