Jaro - už je to (skoro) tady!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2016 05:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

horal napsal(a):
Tak prvních pět maransek už štěbetá pod žárovkou a tři araukány, jedna je z těch co v pátek nocovali venku. Kdoví jestli mne nechají spát, ráno budu muset vstávat brzo, má padat sníh. Už jsem opravdu jak ten Kysučan ještě abych srazil jelena a stěhujuse do doliny. Přeju všem hezkou klidnou noc.

Tak jak to vypadá?

21.3.2016 06:35
nomad72

XXX.XXX.234.146

PBJK... a dobré ránko prajem... východ hlási +1°C a pod mrakom... dnes som potiahol do pol štvrtej, pirane nakŕmené tak isto aj zverinec vonku... len kačku pižmovku som zavrel, nech kľudne znesie vajíčko... bolo zaujímavé ju sledovať, ako sa dožaduje hniezda idem si urobiť druhú kávu...

21.3.2016 06:50
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci a já jdu na sedmou. Přimda jeden nad nulou a nespadla ani vločka, dokonce to vypadá že bude i jasno. Moc jsem toho nenaspal, každou chvíli to pískalo v líhni. Zatím vylíhnuto 20 kousků a 6 je naklovaných. Ostatní mají šanci do zítra večera, líhnout se měly vlatně až dnes. Teť jsem se díval z okna a od západu jde po obloze tma, takže ještě něco spadne.
Přeju všem hezký den.

21.3.2016 07:02
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko přeji všem, Tišnovko hlásí +2°C, pod mrakem. Omlouvám se za víkendovou nepřítomnost ale nějak jsem měla pilno Mužíček chystal odchovnu pro malé kuřátka a potom jsme sklízeli velký balík sena na hůru, pak nějaká ta návštěva proběhla a víkend je fuč. Tak jak jsme měli předpoklad líhnutí na sobotu-neděli, tak si to lumpíci namysleli až na dnešní noc. Takže už máme 4 kuřátka,5 je tak napůl venku a zbytek naklován
Jinak s tím nakládáním česneku... Naše známá jej dává rozmixovat 1kg česneku a 300-350g soli. Nandá se to do sklenic a vydrží to klidně rok uložené v lednici nebo ve sklepě. Používám ho na všechno do polévky pod maso prostě tam kde máme česnek rádi
Dnes mám líhnoucí dovolenou takže jsem napnutá jak kšandy kdy budou další drobci...

21.3.2016 07:23
nomad72

XXX.XXX.234.146

No s tým cesnakom to urobím tak... dnes poobede sa do toho pustím... urobím to tak so soľou... inak by ho bolo škoda vyhodiť...horal, kamarát môj, tebe sa to liahne o 106... len ten odbyt by to chcelo dotiahnuť... kávu som dopil, idem von ku zvieratám robiť... a vám nech sa to pekne liahne

21.3.2016 08:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Bělohrad +4, pod mrakem.
Jak vám teď nesou slepice? U mě je to dost bída, přitom v zimě nesly slušně. Od deseti slepic tak 4 vejce. Když jich je 6, tak slavím.
Přeji hezký den a úspěšné líhnutí!

21.3.2016 08:45
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Tak drobečku už je 5 a 6té se snaží. Přijde mi že to jde nějak pomalu nebo je to normální?
Slepičky nám nesou celkem slušně. Máme jich 7 a jeden den je 5 ks a druhý 7ks. Takže jsem spokojená...

21.3.2016 09:03
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

S tým znášaním je to aj u mojich barnevldiek tiež biedne, od 8 jedno vajíčko , zachraňuje to 4ročná hybridka, ktorá obdeň znesie jedno, ale prestane znášať, keď začnú ony. Dúfam, že do sviatkov niečo nazbieram

21.3.2016 09:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, mě umínily už před třemi týdny. Vědí, že budou svátky, takže nepřekvapily.
Včera 11, převčírem 7, dnes bude zase tak 7-8, možná 9, a zítra zase 11. Mám jich 22.

Věrko, od vás čtu samé užitečné informace, videa a odkazy - jen tak dál.

21.3.2016 09:14
čapice

XXX.XXX.216.126

U mě od 8 slepiček 5-6-7 kousků, střídá se to. Plný počet jsem neměla asi měsíc.
Ale před tím se jedna Leghorka zbláznila a snesla během tak 15 hodin 2. Takže jsem jich měla celkem 9 od 8 slepiček smajlík
Jinak kačenka nese skoro denně, už do jednoho místa -hnízda, přidala jsem jí tam seno, tak je má pěkně v ďolíku. Nechávám jich tam cca 5, dneska to musím zkontrolovat, a starší sebrat.
Takových 15 už jsem uvařila na tvrdo a 2 dala ochutnat známé. Zatím snesla asi 24 kousků.Fotka je ze včerejška, asistovali mi při velikonoční výzdobě a focení prvních kytiček viz foto.

21.3.2016 09:17
čapice

XXX.XXX.216.126

21.3.2016 09:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky, všem za odpovědi. Čekala jsem na velikonoce plno vajec. Ale nakonec to stačí, hold nebudu rozdávat tolik jako obyčejně.
Čapice moje kačenky nesou zatím obě každý den. Díky nim mám vajíček dost. O víkendu návštěva dostala k snídani kachní vejce a nakonec byli všichni nadšení.Jedli je poprvé.
Dohromady holky nanesly 30 vajec. Nejdřív do bedýnky, teď nacházím vajíčka zahrabaná v rohu ve slámě. Jarmilka je kouzelná a Vilém je taky moc velký fešák. Náš Páťa se pěkně otrkal a hned ke mě běží a strká mi zobák do ruky.
Krokusy mám také v plném květu a konečně to vypadá, že na té zahradě i něco vyroste.

21.3.2016 11:10
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

čapice napsal(a):
Kytičky. Pánové prominou smajlík

Jů krásné. Taková modrofialkový nemám .

21.3.2016 15:08
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, máme zamračeno a občas spadne nějaká kapka, ale déšt to není, díky bohu
Jinak mě se slepičky roznesly pěkně, minulý týden jich bylo za týden 252. Holky se snaží před velikonocemi Koupila jsem granulovanou vojtěšku a přidávám ji ráno do míchanice. Večer si ji namočím a ráno jen přimíchám do míchanice.. Holky bašťej jedna radost a ty oranžové žloutky jsou jako po kopřivách .
Čapice, květinky máte krásný, prostě jaro

21.3.2016 16:04
nomad72

XXX.XXX.234.146

Salam aleijkum... tak to bol dnes deň... kopec roboty.najprv hneď z rána som musel prehradiť výbeh medzi sliepkami a kačicami, nakoľko sa mi kačky začali niesť, tak nech ich sliepky a najmä kohút neotravuje... teraz majú zvlášť výbeh a zaujímavé je to, ako som ich prehradil, tak si kačky strážia chlievik pred vchodom aby sa im tam náhodou niekto nedostal ku hniezdam... no a potom som pirane sťahoval do stodoly... s takej obrovskej starej poctivej masívnej skrine som im urobil odchovňu, dal som im tam riadne veľké kŕmidlá tak majú teraz priestoru toľko, že sa môžu hrať na schovávačku... aj keď aj to im za dva týždne bude asi malé... ale dúfam, že dovtedy už budu pekne operené a že sa oteplí natoľko, že budú môcť ísť do jednej murovanej časti tej stodoly (10x10 metrov) a tam už budú mať raj... ten ich bungalov už som začal vypratávať a pomaly im tam budem robiť všetko potrebné, aby sa tam cítili dobre, plus im ohradím časť pozemku, ktorý budú mať len pre seba ako výbeh no a idem ešte popratať kúpeľňu, kde sa doteraz vyhrievali pirane, lebo je tam po nich taký bordel, že až... ale to sa zmákne ! horááááál ty ako pokračuješ? žienky sa zase vyžívajú v kvetinkách ako tak pozerám, sú celkom pekné, treba vás pochváliť !

21.3.2016 20:41
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím večer. Koukám co nových přírůstků a nové fotečky
U nás budou ve čtvrtek dva noví chlapíci křepelčí samečci. Co by kamenem dohodil, jsem si domluvila dva mladíky z Velešína. Tak doufám, že budou vědět co mají dělat, neb už na ně čeká 10 fešných křepelčích samiček.
Jenže jak známo, křepelky jsou pěkný potvory, tak budu doufat, že to samečci přežijou ve zdraví, až je k nim budu přidávat. Budu muset vymyslet jak na to. Jestli je najednou nepřendat do jiné ubikace. Beru každou radu

21.3.2016 20:47
jako001

XXX.XXX.109.93

veraboskova napsal(a):
Zdravím večer. Koukám co nových přírůstků a nové fotečky
U nás budou ve čtvrtek dva noví chlapíci křepelčí samečci. Co by kamenem dohodil, jsem si domluvila dva mladíky z Velešína. Tak doufám, že budou vědět co mají dělat, neb už na ně čeká 10 fešných křepelčích samiček.
Jenže jak známo, křepelky jsou pěkný potvory, tak budu doufat, že to samečci přežijou ve zdraví, až je k nim budu přidávat. Budu muset vymyslet jak na to. Jestli je najednou nepřendat do jiné ubikace. Beru každou radu

Zo skusenosti z chovu exotov zmente im ubikàciu, nech su trosku v strese vsetky.a prvych by som tam pustil kohutikov.az nàsledne sliepocky.

21.3.2016 21:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

jako001 napsal(a):
Zo skusenosti z chovu exotov zmente im ubikàciu, nech su trosku v strese vsetky.a prvych by som tam pustil kohutikov.az nàsledne sliepocky.

Děkuju za radu, uděláme to tak

21.3.2016 21:36
zdebari

XXX.XXX.96.17

javorka napsal(a):
Bělohrad +4, pod mrakem.
Jak vám teď nesou slepice? U mě je to dost bída, přitom v zimě nesly slušně. Od deseti slepic tak 4 vejce. Když jich je 6, tak slavím.
Přeji hezký den a úspěšné líhnutí!

Zdravím, u slepic spokojenost, od 16 Josefín dnes 14 vajec, pod 10 denně nejdou.Mám hybridky a 5 jejich dcer.Včera jsem musel jednu Pepinu zabít, už dva dny se trápila na hnízdě jakoby tlačila ale vejce nikde.Po vykuchání jsem zjistil příčinu, ve vejcovodu měla jen prázdnou nehotovou skořápku.No byla to 3letá dekalb hybridka a nanesla toho dost, holka.Zítra bude vynikající slepičí polévka.No když se tady každý chlubí jak plní líhně a líhne, tak se taky pochlubím, nastartovala se mi v pořadí už druhá líheň, mám nachystaných 5 vajec od dekalb a 2 vejce liliputí, zítra nasadím

21.3.2016 22:37
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Kruci to byl dneska den, v noci mně nedaly spát kuřata ale už je dolíhnuto. Výsledek mizerný, věděl jsem že u araukán to nebude žádný zázrak, vejce byla dost stará, ale z třiceti nakoupených maransek se vylíhlo jenom dvanáct. celkem teda 25. Další se budou líhnout až 31.3. takže chvilku bude klid. Odpoledne po práci už na mne čekal junior a do večera sme dělaly včelín. Pak jenom večeře kafíčko a zase do dilny kde jsem dělal líheň, no a skončil jsem před chviličkou. Mám toho teda plné kecky. Dám si ještě čaj a jdu se natáhnout. Tak dobrou noc všem.

21.3.2016 22:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak dnes opravdu osm kousků. Jsem to ale jasnovidec a čipera.
Takže zítra si předpovídám 11 kousků, hezky pěkně z gaučíku.

Jinak, Věrko, kvočna Věra (nasazená a pojmenovaná na vaši počest),
už vysedělo jedno kuřátko, další tři vajíčka byla naklována a ještě to ve dvou pípalo.
Tak uvidíme, kolik budoucích soudruhů a soudružek ještě dopeče
a jestli z toho vůbec něco bude.

21.3.2016 23:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak dnes 5 (10 slepic) vajec. Snad do velikonoc ještě něco posbírám.
Taky si předpovím: zítra aspoň 7!
Už jsem jim na ráno nasekala kopřivy, letos první. Ještě mě pálí ruce. Doufám, že to holky patřičně ocení a mile mě překvapí.
Dobrou noc

22.3.2016 00:35
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, ech, u nás za domem ještě slézá poslední sníh a vy už kopřivy?
I ty brute, to se budu mušet jít mrknout z gaučíku, jestli náhodou...

22.3.2016 04:26
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdár Hop hop hop

Tak Váženi, sice jsem tu nějaký čas chyběl a nebylo to tim, že bych nechtěl, ale nebyl opravdu čas.

Hip hip hurá.Už jsme kompletně přestěhovaní tak že parádička.

Na Velkostatku už běhá jedna krásná kozénky a o víkendu přijede ještě jedna

No a Soudružky Olympioničky Panny ty se mají báječně.Vesele poskakuji po výběhu.
Zatím jsou ještě v menši části zahrady, ale dnes se jim oploti zbytek zahrady a vypustim je do Slepičiho ráje.

Soudružky pěkně povyrostlý, některým se už pěkně klopí hřebeny a začínaji se dostávat do klasické Leghorni podoby hip hip hurá

Dnes jsou tu 11 den a chovaji se jakomkdyby tu byly od kuřátek.

Ráno už čekají za voliérou u vstupu do zahrady a jak to odstranim tak to je komando za 3 minuty je všech 70 kouskú venku a poletují, běhají a vesele poskakuji.

No je to nádhera.

No třeba se objeví i Velikonoční vajíčko, no uvidíme, uvidíme

Už bude nyni volněji, tak konečně udělám ty slíbené fotky

22.3.2016 04:47
nomad72

XXX.XXX.234.101

Nazdáár ty Lump kdes včera chyběl... Ani Vlastička se neukázala... hospoda zavřená kde si včera byl, a ským... to se nikdo nedový...

22.3.2016 04:50
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

To je naše Kozénka velmi ji chutná broskvoň na nádvoři a Zlatý déšť tak to okusuje

Máme taky nového hlídače na statku a to Foxíka - Border kolie

A na lavičce před Vejměnkem si dávám vždy ranni kávu, svití tam hned od rána sluníčko, no krása krása

A tuto krásnou malbu máme na stěně v hlavní budově nad schodama do prvniho patra

22.3.2016 04:52
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Olympionik2008 napsal(a):
To je naše Kozénka velmi ji chutná broskvoň na nádvoři a Zlatý déšť tak to okusuje

Máme taky nového hlídače na statku a to Foxíka - Border kolie

A na lavičce před Vejměnkem si dávám vždy ranni kávu, svití tam hned od rána sluníčko, no krása krása

A tuto krásnou malbu máme na stěně v hlavní budově nad schodama do prvniho patra

No a zase jak je to foceno z mobilu tak si to dělá co chce ty fotky, no skandal

22.3.2016 04:54
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Nazdáár ty Lump kdes včera chyběl... Ani Vlastička se neukázala... hospoda zavřená kde si včera byl, a ským... to se nikdo nedový...

Nazdár kolegooo.

22.3.2016 04:55
nomad72

XXX.XXX.234.101

Pekné... ale nepísal si, aj fotku si poslal, ten pes mal byť iná rasa ? nie?

22.3.2016 04:57
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Pekné... ale nepísal si, aj fotku si poslal, ten pes mal byť iná rasa ? nie?

No to bude teprve, nebój, dočkej času jako husa klasu

22.3.2016 05:01
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Jinak mě asi něco osvítilo, když jsem kupoval sloupky na oploceni zahrady pro Soudružky oj oj

Vyšlo to ouplně parádně na chlup a na kus, prostě pecká.Tak že dnes natáhneme lesni uzlíkové pletivo a vypustím Krakeny Leghorní na zbytek zahrady.Oj oj to bude nádhera

22.3.2016 05:02
nomad72

XXX.XXX.234.101

Však hej... a kozička je hk alebo alpínska? bože kozy sú super... nech pekne rastie a nech ti dáva kopec mlieka potom... nikdy nezabudnem... ako som mal prvú kozičku, všade za mnou chodila ako psík, taká bola milá...

22.3.2016 05:06
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Však hej... a kozička je hk alebo alpínska? bože kozy sú super... nech pekne rastie a nech ti dáva kopec mlieka potom... nikdy nezabudnem... ako som mal prvú kozičku, všade za mnou chodila ako psík, taká bola milá...

Myslim že je to klasická čistokrevná hnědá koza a je super, krotká hodná a chodí za náma jak pes.

Je právě po prvnich kúzlatech, tak že už v laktaci a já který mléko nepijé tak ona dává fakt luxusni sladké smetanove mléko bez zápachu, fakt jako luxusni, včera jsem dělal z mléka palačinky a nic lepšiho jsem nejedl.

Kozenka je 2 roky stará a krasně rostlá a zvědavá jak opice

22.3.2016 05:14
nomad72

XXX.XXX.234.101

Potom vyskúšaj urobiť syr a bryndzu... to potom budeš

22.3.2016 05:27
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Potom vyskúšaj urobiť syr a bryndzu... to potom budeš

No to se vše musim naučit kolego

22.3.2016 06:07
nomad72

XXX.XXX.234.101

No to se vše musim naučit kolego

Neboj, to dáš... a keď, tak i poradím a aj recepty pošlem... a východ hlási +3°C a zamračené... zverinec nakŕmený, pirane v stodole bez ujmy... tak prajem pekný deň... a poďme, vstávať a cvičiť...

22.3.2016 06:54
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Koukám že ztracený syn se nám vrátil, už bylo na čase. My tady napnuti jak péro z gauče co jak na velkostatku, jak si hospodář užívá jara, jestli už pooráno zaseto. Jak vidno humor a optimizmus neztratil tak je to fajn, a jentak dál. A co už jste se poohlížel po nějaké děvečce? To víte když je panimáma za humny je potřeba někoho kdo by vysmejčil dvůr, podojil, navařil... co vy ny to? Tá kozenka je nádherná, jeden čas jsem je měl čtyři a kozla no a v tutu dobu už poskakovalo po zahradě 12-13 kůzlat. Teď mne tak napadlo, znáte to jak paní stojí ve frontě na mléko a prodavačce to moc neodsýpá, všichni nervozní a pani prohlásí " to je doba, to je doba, jetli to takhle pude dál tak si snad budu muset držet kozu" Pán co stál za ní se k ní nakloní a říká " s dovolením, kdyby vám to nevadilo tu druhou bych vám podržel já".
Škoda že dnes se už nestojí fronty na mléko, taky bych se tam šel postavit. Dneska už se stojí fronty jenom u pokladen a tam kozu nikdo nechce držet.
Moje čtvrtá várka jiskřiček jsou zatim pohodáři, celičkou noc ani pípnutí, jakoby věděly že jsem se kvůli nim nevyspal minulou noc, tak mne nechaly odpočnout. Pár jich spí tak že maj nohy nataženy dozádu jak při křeči, až jsem se lekl že je po nich, no ale oni si jeno tak hoví. Původně jsem je chtel rozdelit podle plemene, ale neni třeba. Maransky jsou černé a araukány pruhované jak selata divočáka, jenom jedna bílá vrána je mezi nimi. Vylíhla se z vajíčka maransky, má jenom pár teček jako O na klávesnici a na hlavě, pár mezi křídly a jednu na biskupu.
No a počasí? Opět typické Přimdské, zataženo, mlha a jenom jeden stupeň. Doufám že se to zlepší do odpoledne, musíme dodělat ubykaci pro včeličky. Má se oteplit, tak ať jsou už v novém než poprvé vyletí za obživou.
Tak a já jdu do pracovního procesu. Ti kdo nemusíte si to hezky užíte a ti kdo musí jako já, tak ať vám to uteče.

22.3.2016 07:32
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ránko, vstávám a cvičím celý den a celou noc. Konečně se nám to všechno nalíhlo Z 40 kousků 4 vyřazeny při prvním prosvícením,1ks odumřelé a z 35kousků máme 29 kuřátek a zbytek se ještě stále snaží, tak uvidím. Jsou kouzelní, vypadají jak malí čmeláčci. Jsou pruhovaní jak divoká selátka, jak tady zmiňuje horal.

Ženám dodávám pár fotek kytiček aby jste věděli že s Váma držím partu (pánové prominou )

Olympionik, kozička vypadá moc krásně, jen si dejte pozor na ten zlatý déšť. Někde jsem četla že je jedovatý

Přeji krásný pracovní den, už jen dvakrát do práce a pak budeme domááá

22.3.2016 09:44
nomad72

XXX.XXX.234.110

Dobré predpoludnie... no, pomaly lúpem cesnak a jeden 7 dcl pohár mám už hotový... a podľa množstva cesnaku... bude tých pohárov asi 6 ks... ou ou ou, mám čo robiť pomletý na mäsovom mlynčeku šajba s otvormi 2 mm a soľ... do jedného pohára vojde cca pol kila cesnaku a 150 gramov soli... farba aj konzistencia super ! (potom dám foto).

22.3.2016 09:45
javorka

XXX.XXX.98.207

To je krása kozička, pejsek, lavička na zápraží. Ta je moc důležitá, aby se mohlo posedět a kochat vším okolo.

Ni+Pa u vás to krásně kvete a ti pruhovaní broučci, to je něco!

Honzíku, tady ty kopřivy jsou taky ještě mrňavé. Ty největší mají asi 4cm, skoro to není vidět. Včera jsem je objevila v malinách. Před víkendem jsem byla v Praze a jak jsem šla na vlak, tak tam u cesty jsem je viděla, ve křoví, ty byly! Kopřivy vysoké asi 12cm! Pak jsem se ovládla a nešla je orvat. No, to by zase byla ostuda.

Hezký den, tady leze sluníčko

22.3.2016 11:26
nomad72

XXX.XXX.234.244

Tak pokračujem vo výrobe cesnakovej pasty a sľúbené foto... (nemáte niekto patent na čistenie cesnaku? PS : u nás prší.

22.3.2016 12:32
horal

XXX.XXX.58.226

Ahoj kamaráde, já ho čistím tak že na něj polžím na placeto široký nůž nebo sekáček a dlaní do něj klepnu, slupka jde sama dolu. Můžeš je dát i víc vedle sebe. Viděl jsem také na videu že paličku rozebral stroužky naházel do sklenice, zavíčkoval a pak s tim třásl od víčka ke dnu a stroužky byly za chvilku čisté. To jsem ale nezkoušel tak nevím jestli to funguje.

22.3.2016 12:42
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Tak pokračujem vo výrobe cesnakovej pasty a sľúbené foto... (nemáte niekto patent na čistenie cesnaku? PS : u nás prší.

Tý jo, to jste si dal!
Asi to děláte taky tak, ale pro jistotu to napíšu. Stroužky nejdřív pomačkám, až slupka sama odskočí. Zbytek se už musí dočistit, nožem.
Možná někdo poradí něco lepšího.

22.3.2016 12:44
javorka

XXX.XXX.98.207

horal napsal(a):
Ahoj kamaráde, já ho čistím tak že na něj polžím na placeto široký nůž nebo sekáček a dlaní do něj klepnu, slupka jde sama dolu. Můžeš je dát i víc vedle sebe. Viděl jsem také na videu že paličku rozebral stroužky naházel do sklenice, zavíčkoval a pak s tim třásl od víčka ke dnu a stroužky byly za chvilku čisté. To jsem ale nezkoušel tak nevím jestli to funguje.

Tak jsem to zase nestihla dřív, ach jo...

22.3.2016 15:48
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré odpoledne z Roudnice, teploměr je na desítce, chvíli slunko, chvíli déšt, chvíli vítr.
Před chvílí jsem si dovezla asi 40 husích a 15 krůtích vajec a jednu ultra starou líheň. Krůtí půjdou do automatu a ty husí zkusím v té staré. Nejdříve ji ale vyzkouším, jak reaguje. Jsem docela natěšená, že budu zkoušet, protože doma mám jen líhně automaty, kam dolévám jen vodu. Digi teploměr to má, jen vlhkost se nedá změřit. No holt zapnu a pak budu studovat a studovat a dál se uvidí
Jdu na to, ale nejdříve bude uklízecí generálka líhně a pořádná dezinfekce.

22.3.2016 15:51
nomad72

XXX.XXX.234.76

andreakiss napsal(a):
Dobré odpoledne z Roudnice, teploměr je na desítce, chvíli slunko, chvíli déšt, chvíli vítr.
Před chvílí jsem si dovezla asi 40 husích a 15 krůtích vajec a jednu ultra starou líheň. Krůtí půjdou do automatu a ty husí zkusím v té staré. Nejdříve ji ale vyzkouším, jak reaguje. Jsem docela natěšená, že budu zkoušet, protože doma mám jen líhně automaty, kam dolévám jen vodu. Digi teploměr to má, jen vlhkost se nedá změřit. No holt zapnu a pak budu studovat a studovat a dál se uvidí
Jdu na to, ale nejdříve bude uklízecí generálka líhně a pořádná dezinfekce.

Však prezraď, čo za babičku si priniesla... ja idem zomlieť ešte dve kilá cesnaku, čo som doteraz čistil... ale ma fajne prsty štípu len dopijem kávu a potom pirane nakŕmiť...

22.3.2016 16:51
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jsem se také dočkala. Zítra je očekáváno hromadné líhnutí a jak je zvykem, den dopředu jsou již nějací nedočkavci venku. Po jedné wyandotce, hempšírce a šumavance. Hulákají jako na lesy, člověk by věřil, že je venku polovina líhně. Vy tady máte takové slaďoučké názvy pro kuřátka a u nás jsou to, cigání" - v odchovně je to jako v Chánově - řev, binec a co tam spadne, okamžitě zmizí a už to nenajdeš . Ona stovka kuřat už je pořádná smečka. Tak držte palce, ať to většina dá a vylíhne se. Pro jistotu jdu do práce a pak jedu do Německa. Ono se to zatím vylíhne a já je k večeru jen přestěhuju do odchovny. Dana ... atd.

22.3.2016 18:05
andreakiss

XXX.XXX.34.131

nomad72 napsal(a):
Však prezraď, čo za babičku si priniesla... ja idem zomlieť ešte dve kilá cesnaku, čo som doteraz čistil... ale ma fajne prsty štípu len dopijem kávu a potom pirane nakŕmiť...

Ta líheň je opravdu babička, možná i prababička . Je to domádo dělaný, zezhora topná spirála, v rohu ventilátor. Voda na dně byla v rezavém tácu, tak jsem obětovala starý plech na pečení a vyměnila. Zatím se nahřívá. Po každé straně je 6 kulatých polohovacích otvorů. Na dně polystyren, kolem dokola dřevo. No uvidím, nechám ji běžet do zítra, zajímá mě, jak drží teplotu.

22.3.2016 18:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím večer, tak jsem to zahákovala a jela z práce dřív. A od zítra už mám dovolenou.
Včera přišla nová pekárna. Tak budu testovat, jak šlape. To bude dobrot. Už se těším až budu dělat mazance.

22.3.2016 18:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):

Super, tolik česneku, pěkná makačka to oloupat.

22.3.2016 20:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

javorka napsal(a):
To je krása kozička, pejsek, lavička na zápraží. Ta je moc důležitá, aby se mohlo posedět a kochat vším okolo.

Ni+Pa u vás to krásně kvete a ti pruhovaní broučci, to je něco!

Honzíku, tady ty kopřivy jsou taky ještě mrňavé. Ty největší mají asi 4cm, skoro to není vidět. Včera jsem je objevila v malinách. Před víkendem jsem byla v Praze a jak jsem šla na vlak, tak tam u cesty jsem je viděla, ve křoví, ty byly! Kopřivy vysoké asi 12cm! Pak jsem se ovládla a nešla je orvat. No, to by zase byla ostuda.

Hezký den, tady leze sluníčko

Javorko, na ostudu nehleďte. O mě se taky vypráví, že kradu vánoční stromky.

Po nocích vybíhám z gaučíku a poflakuju se u popelnic, a jakmile uzřím
nějaký ten pohozený stromeček, tak se ho ujmu a rozstříhám a nakrývám růže.

23.3.2016 05:15
nomad72

XXX.XXX.234.15

PBJK... dobré ránko ! východ hlási 2°C, a zatiaľ tma ale už začína svitať... pirane v stodole nakŕmené, bez akejkoľvek ujmy, som myslel, keď som ich tam sťahoval, že im bude chladno, ale je to v pohode, infražiarovky robia čo majú kurky žerú a priberajú na váhe dnes deti idú posledný deň do školy pred prázdninami... tak bude doma zábava no co hambáři ? vstávame !

23.3.2016 06:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, jih Čech +1. Vypadá to, že by mohlo být hezky.

23.3.2016 06:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak na můj dotaz na FB mi odpověděli "Badychovci":
"Badychovci Dobrý večer, směs Křepelka Mini je ve formě drcených granulí, má stejnou podobu jako původní Křepelka Uni jen jiné složení... Přidávám fotografii křepelky i s krmivem. "
Takže mě ten mlýnek na mák na mletí krmení pro pidi midi narozené křepelky nemine :(.

23.3.2016 06:36
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ráno, u nás -3°C pěkná zima ale zato je jasno a sluníčko již na obzoru.
Drobotina nakrmená a už doufám spokojeně spinká Jinak konečný stav je 31 kuřátek ze 40 což si myslím že je úspěch na naši doma dělanou líheň
Přeji krásný den...

23.3.2016 06:39
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

veraboskova napsal(a):
Jinak na můj dotaz na FB mi odpověděli "Badychovci":
"Badychovci Dobrý večer, směs Křepelka Mini je ve formě drcených granulí, má stejnou podobu jako původní Křepelka Uni jen jiné složení... Přidávám fotografii křepelky i s krmivem. "
Takže mě ten mlýnek na mák na mletí krmení pro pidi midi narozené křepelky nemine :(.

Také jsme koupili od energisu kuře mini a přišlo mi to moc hrubé pro ty prťata, tak jsme jim to trošku namixovali. A hned se na to vrhli

23.3.2016 06:42
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci.Jihozápadní čechy jsou na nule jako Koudelkova inteligence, a počasí alibistické. Dneska bude jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti přeháňky nebo bouřky a ve vyších polohách možnost sněžení. Tak takhle nám občas předpovídají meteorologové a můžete si vybrat. Každopádně bude přes den světlo a v noci tma. No a to světlo potřebuju hlavně. Včelín je ve výstabě, junior se snaží tak nám (jemu) jde práde od ruky. Beze mne by to samozřejmě nešlo, já vymyslím, vyměřím a nařežu. Jsem něco jako architekt a vedoucí stavby. Líheň je dokončena a nyní budu hledat nějaký vhodný termostat.
Kamaráde nomade tak co dílo dokonáno? Myslím že budeš ještě týden všude cítít česne jako po zabiječce. Česnek je ale fajn, já ho dávám téměř do všeho, akorát né ten domácí. Tady se mu moc nedaří. Vlastně jako ničemu co se dá do země. Žabinec, pýr, černobýl, bodlák, kopřiva, tohle vyroste třikrát než nějaké semínko vyklíčí a než vyroste dalších destkrát. Pak zjistíte že mrkev je prolezlá drátovcem a to jenom ta kterou nesežral hryzec nebo hraboš. Panečku to jsou prevíti, sežerou zeleninu zespoda a nechají jenom takovou čepičku a na ni nať. Několik dní dokonce vydrží být nať jakoby se nic nedělo, až když si chcete vytáhnout čerstvou zeleninu zjistíte že žádnou nemáte. Z počátku jsem s tou havětí válčil všemi možnými prostředky, občas jsem nějakou bytvu vyhrál, ale válku jsem projel a tak jsem kapituloval. Dneska se po záhonech prohání slepice a všichni se máme dobře.
To už zase plácám, když se jozjedu tak nevím kdy přestat. Tak hezké dobré ráno a příjemný poslední školní den.

23.3.2016 06:42
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Ještě jsem se Vás zkušené odlíhlé chtěla zeptat co všechno můžu těm našim kuřátkům podstrkovat k snědku. Kromě té směsi jim dávám vařená vajíčka, tvaroh.
Předem děkuji za rady.

23.3.2016 06:48
horal

XXX.XXX.58.226

Ni+Pa napsal(a):
Dobré ráno, u nás -3°C pěkná zima ale zato je jasno a sluníčko již na obzoru.
Drobotina nakrmená a už doufám spokojeně spinká Jinak konečný stav je 31 kuřátek ze 40 což si myslím že je úspěch na naši doma dělanou líheň
Přeji krásný den...

Jaký termostat jse použili pdo líhně?

23.3.2016 06:51
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

horal napsal(a):
Šest v práci.Jihozápadní čechy jsou na nule jako Koudelkova inteligence, a počasí alibistické. Dneska bude jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti přeháňky nebo bouřky a ve vyších polohách možnost sněžení. Tak takhle nám občas předpovídají meteorologové a můžete si vybrat. Každopádně bude přes den světlo a v noci tma. No a to světlo potřebuju hlavně. Včelín je ve výstabě, junior se snaží tak nám (jemu) jde práde od ruky. Beze mne by to samozřejmě nešlo, já vymyslím, vyměřím a nařežu. Jsem něco jako architekt a vedoucí stavby. Líheň je dokončena a nyní budu hledat nějaký vhodný termostat.
Kamaráde nomade tak co dílo dokonáno? Myslím že budeš ještě týden všude cítít česne jako po zabiječce. Česnek je ale fajn, já ho dávám téměř do všeho, akorát né ten domácí. Tady se mu moc nedaří. Vlastně jako ničemu co se dá do země. Žabinec, pýr, černobýl, bodlák, kopřiva, tohle vyroste třikrát než nějaké semínko vyklíčí a než vyroste dalších destkrát. Pak zjistíte že mrkev je prolezlá drátovcem a to jenom ta kterou nesežral hryzec nebo hraboš. Panečku to jsou prevíti, sežerou zeleninu zespoda a nechají jenom takovou čepičku a na ni nať. Několik dní dokonce vydrží být nať jakoby se nic nedělo, až když si chcete vytáhnout čerstvou zeleninu zjistíte že žádnou nemáte. Z počátku jsem s tou havětí válčil všemi možnými prostředky, občas jsem nějakou bytvu vyhrál, ale válku jsem projel a tak jsem kapituloval. Dneska se po záhonech prohání slepice a všichni se máme dobře.
To už zase plácám, když se jozjedu tak nevím kdy přestat. Tak hezké dobré ráno a příjemný poslední školní den.

JJ to marné snažení něco vypěstovat znám. Na polní zahradě jak jsem tu psala kde máme vinohrad a ov.stromy jsme měli záhony no a tím že to nebylo nijak chráněné tak si přišla kousnout srna, zajíci, bažanti a různá jiná havěť. Pak jsme si ten kousek oplotili a to léto bylo takové sucho že sotva z rajčat něco bylo. No ale tomu už je doufám konec teď se těším až mi u domu obeschne políčko a budu moci konečně zaset tu mrkvičku, kterou už má nomád dávno v zemi
Včelím vypadá moc krásně i když ještě není finále Také jsem přemýšlela o včelkách ale asi tomu nechám čas. Nemůžu mít všechno najednou.
Ať se daří a pěkné prázdniny přeji...

23.3.2016 06:53
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

horal napsal(a):
Jaký termostat jse použili pdo líhně?

Termostat jsme použil přímo zakoupený z lihne.cz pokusím se vysondovat přesný tip od mužíčka :).

23.3.2016 06:54
horal

XXX.XXX.58.226

Ni+Pa napsal(a):
Ještě jsem se Vás zkušené odlíhlé chtěla zeptat co všechno můžu těm našim kuřátkům podstrkovat k snědku. Kromě té směsi jim dávám vařená vajíčka, tvaroh.
Předem děkuji za rady.

Já jim přidává ještě vařenou, nastrouhanou mrkev a po čtrnácti dnech jim do směsi přidávám drobné krupky.

23.3.2016 06:55
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Tak termostat tam máme tenhle...
http://www.lihne.cz/93-comfort-ts-7000.html.

23.3.2016 06:58
nomad72

XXX.XXX.234.15

Oooooo horal...šikovný si (ste) takže nový včelín ? to ako kočovný voz ? pre včely? tak to ti závidím... to bude víčkovice ! tak nech ti to pekne bzučí cesnak hotový, v chladničke... urobil som 5 pohárov a ešte som si kilo nechal na paličkách... ja ho tiež dávam do všetkého, cesnak je zdravý a super liek... ja som mal moje pole tiež riadne zaburinené, s pýrom som bojoval 2 roky, ale podarilo sa mi ho zredukovať na minimum... a ostatné buriny som eliminoval tak, že som ničomu nedovolil vyrásť tak, že by sa to vysemenilo... je to namáhavá práca ale ja sa nevzdávam a buriny je čím ďalej tým menej... a aj proti drôtovcom sa dá bojovať tak, že častejšie obrábaš pôdu... ja po zbere úrody raz za týždeň pobránim pôdu a púšťam tam sliepky a ini sa to snažia od tej hávede vyčistiť... potom hlboká orba a tiež je tých drôtovcov čím ďalej tým menej... drôtovcom vadí časté kyprenie pôdy...

23.3.2016 07:10
nomad72

XXX.XXX.234.15

A na pletie buriny používam toto : http://www.vpfmedium.sk/tovar/3732/rucna-pojazdna-plecka/... to je tak geniálna vec, že tomu, kto toto vymyslel, by som dal nobelovú cenu ! keď som to našiel v stodole, nevedel som čo je to a potom som videl na jednom poli robiť s týmto jednu babku a tak som to s tým skúsil aj ja... chce to trocha cviku ale kto sa s tým naučí robiť, tak ma vypletú záhradu aj veľkú ! za chvíľku... fakt super vec a odporúčam !

23.3.2016 07:16
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

nomad72 napsal(a):
A na pletie buriny používam toto : http://www.vpfmedium.sk/tovar/3732/rucna-pojazdna-plecka/... to je tak geniálna vec, že tomu, kto toto vymyslel, by som dal nobelovú cenu ! keď som to našiel v stodole, nevedel som čo je to a potom som videl na jednom poli robiť s týmto jednu babku a tak som to s tým skúsil aj ja... chce to trocha cviku ale kto sa s tým naučí robiť, tak ma vypletú záhradu aj veľkú ! za chvíľku... fakt super vec a odporúčam !

Jo to je dobrá věc u nás se tomu říká plečkovačka. Dokonce si pamatuju že otec s tím projížděl i brambory...

23.3.2016 07:40
nomad72

XXX.XXX.234.15

Ni+Pa napsal(a):
Jo to je dobrá věc u nás se tomu říká plečkovačka. Dokonce si pamatuju že otec s tím projížděl i brambory...

Hej, ja to používam všade tam kde sa nedostanem s traktorom, a kultivátorom...aj zemiaky keď majú veľké vňate, a nechcem s traktorom udupať zem, tak to robím s týmto... je to rýchle a efektívne !

23.3.2016 07:53
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

nomad72 napsal(a):
Hej, ja to používam všade tam kde sa nedostanem s traktorom, a kultivátorom...aj zemiaky keď majú veľké vňate, a nechcem s traktorom udupať zem, tak to robím s týmto... je to rýchle a efektívne !

23.3.2016 08:41
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak co dělají kuřátka? Bude se někomu něco o víkendu líhnout?
Jsem ráno dávala menším kuřátkům a běžcovi vajíčko, sranda na to koukat :)
https://youtu.be/gxbLVysPvsI.

23.3.2016 09:09
ovecka

XXX.XXX.171.70

Líhnou se mi dneska - ráno už první parta asi 30 suchých přestěhována do odchovny pod žárovku a další stejně velká je v líhni a suší se a ještě jedna třetina je nevylíhnutých, ale z velké části naklovaných. Zatím vypadají všichni OK, dopečení jako buchty od babičky. Dokonce i jediná araukana se vyklovala sama (horal mne strašil, že mají tvrdé skořápky).
Za dva dny čekám ještě další várku, ale tam jsem z toho nějaká šišatá. Vzduchové bubliny jsou neskutečně veliké, umístěné na jedné straně až do 2/3 vejce. Nevíte, čím to je? Stalo se to už někomu? Co je příčinou a mají kuřata u těchto vajec šanci na vylíhutí? Na vodu jsem je zatím nedávala a při prosvícení se zdála živá. Dana.

23.3.2016 09:11
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ovecka napsal(a):
Líhnou se mi dneska - ráno už první parta asi 30 suchých přestěhována do odchovny pod žárovku a další stejně velká je v líhni a suší se a ještě jedna třetina je nevylíhnutých, ale z velké části naklovaných. Zatím vypadají všichni OK, dopečení jako buchty od babičky. Dokonce i jediná araukana se vyklovala sama (horal mne strašil, že mají tvrdé skořápky).
Za dva dny čekám ještě další várku, ale tam jsem z toho nějaká šišatá. Vzduchové bubliny jsou neskutečně veliké, umístěné na jedné straně až do 2/3 vejce. Nevíte, čím to je? Stalo se to už někomu? Co je příčinou a mají kuřata u těchto vajec šanci na vylíhutí? Na vodu jsem je zatím nedávala a při prosvícení se zdála živá. Dana.

A nemají nějakou divnou víc porézní skořápku? Že by z nich unikala víc vlhkost...

23.3.2016 09:12
ovecka

XXX.XXX.171.70

Ještě doplním, že jsou všechna vejce ve stejné líhni, automatické naklápění, vlhkost 60-65%, teplota 38°C dle návodu (zkalibrována, sedí). Moje vejce se vyvíjí OK, araukany dovezené z Rokycan taktéž OK a ta co přišla poštou mají z více než poloviny ty atypické bubliny. Nechápu. Paní zaručovala stáří max 7 dní. Dana.

23.3.2016 09:33
horal

XXX.XXX.58.226

Tady vám představuju moji omladinu. první dva obrázky 7,5 týdnu staré přrvážně šumavanky, které jsou už pátý den na zahradě bez vytápění.3,4 a 5,6 obrázka jsou převážně hempšírky, ale je jich moc tak jsem je musel rozdělit, mají tři týdny. Na obrázku 7,8 je dvoutýdení maďarská směska a na poslednich dvou třídení maransky a araukány, mezi nimi je bílá maranska.

23.3.2016 09:36
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobrý den Ovečko, jen jsem se chtěla zeptat jak to vypadá s líhnivostí šumavanek? Oplozenost bude dobrá? Moc se na ty vejce od Vás těším

23.3.2016 09:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano, tož babo raď. Asi budou vejce stará nebo utrpěla cestou.
Nebo obojí. I u extrémních vzduchových bublin jsem měl dobrá kuřata.
Tak držím pěsti.

Kvočna nakonec vyseděla 7 kuřátek, juchů. Dal jsem jí 11 vajec,
tři vajíčka bohužel zmizela neznámo kam, ze zbylých osmi jsem jedno vyhodil,
a z těch sedmi nechaných je sedm malých čiperů. Jejej.

No a včera jsem předpovídal 11 vajíček a holky překvapily - bylo jich 12.

23.3.2016 09:49
ovecka

XXX.XXX.171.70

Líhnivost budu vědět zítra a určitě vám ji sdělím. Ale oplozenost je vynikající. A líhnivost je více méně ovlivněna líhní. Vzhledem k tomu, jak líhnuté probíhá, ze strany rodičovského hejna je vše OK. Dana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2016 12:05

horal napsal(a):
Tady vám představuju moji omladinu. první dva obrázky 7,5 týdnu staré přrvážně šumavanky, které jsou už pátý den na zahradě bez vytápění.3,4 a 5,6 obrázka jsou převážně hempšírky, ale je jich moc tak jsem je musel rozdělit, mají tři týdny. Na obrázku 7,8 je dvoutýdení maďarská směska a na poslednich dvou třídení maransky a araukány, mezi nimi je bílá maranska.

Máto moc hezky řešené odchovny. Obsah samozřejmě je taky úžasný .

23.3.2016 12:08
nomad72

XXX.XXX.234.89

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máto moc hezky řešené odchovny. Obsah samozřejmě je taky úžasný .

Horal je PÁN

23.3.2016 13:01
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

ovecka napsal(a):
Líhnivost budu vědět zítra a určitě vám ji sdělím. Ale oplozenost je vynikající. A líhnivost je více méně ovlivněna líhní. Vzhledem k tomu, jak líhnuté probíhá, ze strany rodičovského hejna je vše OK. Dana.

Děkuji

23.3.2016 15:33
horal

XXX.XXX.58.226

Tak líheň je hotova, je to codům dal. Zatím mne to nestálo ani kačku. Nyní bude následovat srovnávání teploty, zatím to vypíná pri 38,8 tak budu muset to trochu stáhnout. Sice ten prostorový spínač má pauzu 1,5 stupně takže při téhle teplotě by zapínal při 37,3°. Až se to ustálí zkusím tam dát zo dest vajíček a uvidíme. Když to nepude budu muset koupit nějaký temostat. Ten bojlerový co je ze zadu je taková pojistka proti přehřátí, vypíná na 39,5. To kdyby ten prostorový selhal aby se neupekly. Možná by bylo dobré dát menší žárovky, jsou tam 100W tak vyzkouším 60W. Teď tomu dám pokoj, na řadě je včrlín. Tak hezký den.

23.3.2016 18:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

horal napsal(a):
Tak líheň je hotova, je to codům dal. Zatím mne to nestálo ani kačku. Nyní bude následovat srovnávání teploty, zatím to vypíná pri 38,8 tak budu muset to trochu stáhnout. Sice ten prostorový spínač má pauzu 1,5 stupně takže při téhle teplotě by zapínal při 37,3°. Až se to ustálí zkusím tam dát zo dest vajíček a uvidíme. Když to nepude budu muset koupit nějaký temostat. Ten bojlerový co je ze zadu je taková pojistka proti přehřátí, vypíná na 39,5. To kdyby ten prostorový selhal aby se neupekly. Možná by bylo dobré dát menší žárovky, jsou tam 100W tak vyzkouším 60W. Teď tomu dám pokoj, na řadě je včrlín. Tak hezký den.

Fíha, to je teda něco hlavně nezaložit klíčky

23.3.2016 19:12
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobrý podvečer,
jste šikovný, držíme palce aby vám šlapala podle vašich představ...
Pro inspiraci nebo jen tak pro ohodnocení posílám foto naší líhně co vyráběl můj muž.
No a taky posílám foto se spokojeně spinkajícími čmeláčky s plnými volátky

23.3.2016 19:19
jako001

XXX.XXX.109.93

Ni+Pa napsal(a):
Dobrý podvečer,
Pro inspiraci nebo jen tak pro ohodnocení posílám foto naší líhně co vyráběl můj muž.

Màte sikovnèho muza vyzerà lepsie ako niektore fabrickè na nete.

23.3.2016 20:02
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Děkuji, on je tak trošku profesně deformován. Něco podobného vyrábí pro vědce na rostliny.

23.3.2016 21:03
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak hlásím konec líhnutí s výsledkem skoro 100%. Nevylihlo se jedno vajíčko ze 79 kusů. To jsem již dlouho nezažila. Možná je to tím, že jsem odjela a nekontroloval každou hodinu jak to jde. Přijela jsem v 19 hodin a bylo hotovo. Dana.

23.3.2016 21:06
ovecka

XXX.XXX.203.146

Omlouvám se za kvalitu fotek. Zkouším školní tablet a fotky zatím nic moc. Jinak jsou to hempšírky, šumavanky a vyandotky černě lemované. Dana.

24.3.2016 05:28
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobre ranko, vstavat a cvicit, uz je rano :) Tisnovsko hlasi +2°C fogli rvou jak najati protoze vedi ze jdeme dnes naposledy do prace :).

24.3.2016 05:57
nomad72

XXX.XXX.234.146

PBJK... dobré ránko vospolok... tak čo? len jeden chovateľ(ka) je už hore? východ hlási +1°C a jasno... dnes bude asi krásny deň... tak ja už mám zverinec nakŕmený... kačacie hniezdo (pižmovky) sa pomaly ale isto napĺňa ... pirane tiež nakŕmené a pekne sa už operujú... ale už zvádzajú aj riadne súboje medzi sebou ... v sobotu ich budem opäť vážiť, tak som zvedavý... a mimochodom, toho môjho fešáka (to škaredé kuriatko) by ste už ani nespoznali jak pustil moch a sa začal celý operovať, (začali mu rásť pierka) tak je ešte škaredší krajší ako bol... sa musím furt na ňom smiať jak sa matka príroda na ňom vybláznila... musela si dať pri ňom riadne do nosa v sobotu ho sfotím a dám sem a poďme hambáři... vstávame !

24.3.2016 06:01
nomad72

XXX.XXX.234.146

Ni+Pa napsal(a):
Dobrý podvečer,

Fotky sú pekné... ale! nabudúce prosím pootáčať ! pre nás čo máme problémy s krčnou chrbticou... skoro som si väz zlámal

24.3.2016 06:08
nomad72

XXX.XXX.234.146

Ma porazí... z tých detí... ak majú chodiť do školy, za toho svätého ich nemôžem zobudiť... a ako majú prázdniny, tak už buntošia, smejú sa a atď... človek nemôže kľudne kávu vypiť...

24.3.2016 07:13
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v prácí, koukám jak všude přibývá různych kurů. Pani Dano jsem rád že se vám araukány líhnou v pohodě, já to štěstí neměl. Však to znáte že ono záleží i na tom čím ten chovatel krmí. Mne se budou ty Rokycanští araukány líhnut až za týten, musel sem čekat než dorazí vajíčka češek. Je zajímavé že vždy se někde vyskytne něco extra. Já mám v poslední várce dvě. Bílou maransku, což neni nic extra, ale kuře kříženka araukány se vylíhla téměř holá bez chmíří a nyní jak ji začíná růst peří vypadá vypadá jak pštros z cesty do pravěka. Dnes neni čas na focení musím na kontrolu do Domažlic(40km), tak snad až s vrátím. Přeju všem hezký den.
Přimda je opět na nule a mělo by být jasno, ale zatím to tak nevypadá no snad déle.

24.3.2016 07:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobré ráno od Jičína!
Ráno bylo pod nulou, ale už se to ohřívá, slunce nádherně svítí. Jen aby to vydrželo.
Přeju hezký den

24.3.2016 07:57
čapice

XXX.XXX.216.126

Dobré ráno,
na okraji Prahy v 6 ráno chumelenice jak blázen. Doufám, že se to od zítra zlepší.

Dano, gratuluji, to je ale pěkná nadílka. Ať pěkně rostou. Už se v červnu těším. Manžel to ještě neví, ale jelikož jsme dali pryč kohoutka hedvábničky (do nového hejna s hedvábničkami), Možná bych si od Vás jednoho malého kluka k těm holkám Hempšírkám vzala. Nějak mi to kokrhání chybí. Musím ho na to připravit smajlík

Pro informaci kačka IB snáší jak o život, už všechna vajíčka do hnízda. Odebírám ob den, má tam pořád tak 5 vajíček. Ale asi budu muset být víc trpělivá, jak někdo psal jestli zasedne tak spíš až konec dubna, květen.

Javorko, dneska ráno šel Vilém s Jarmilkou hezky za mnou a psi na procházku docela daleko (10m). Snad konečně přes svátky dojdeme až k tomu potoku (cca 30 m), ale po slepé ulici. Já se hlavně bojím, aby se někde neobjevil nějaký pes a nevlítl mi na ně. Auta tam projedou akorát ráno a odpoledne když se sousedi vrací z práce.

24.3.2016 08:03
čapice

XXX.XXX.216.126

Jenom k té vzdálenosti deseti metrů myslím, že šli a pak vlítli na žížali k sousedovic plotu a dál ani ni. Ale je to pokrok, na podzim jsem je za vrata nedostala. Taky bych je tam mohla odnést, ale radši bych kdyby šli se mnou, jako když se husy vodily na pastvu. Ať v obci čučí, že jde ještě někdo takhle. Nedávno prošli okolo z místního kravína holky s dvěmi kozami, a to bylo v ulici pozdvižení.
Ještě bude zajímavé jak je z toho potoka dostaneme domů, po dalších asi 500 m se vlévá do Sázavy.

24.3.2016 08:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno. Jih Čech +4, vypadá to na pěkný den.
Včera jsem prosvěcovala ruánčí vejce a všechna neoplodněná :( Tak budu dneska hledat a bádat, čím to může být.

24.3.2016 08:41
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Za obrázky se omlouvám ale po domluvě s pc se mi to nějak nepodařilo. Zasílám foto ještě jednou a snad lépe

24.3.2016 12:55
nomad72

XXX.XXX.234.17

Ahojte... teraz sa pochválim s dvomi vecami: za prvé, doma sme si urobili TV súťaž : moja mama varí lepšie ako tvoja a moja 9 r. dcéra sama uvarila obed! recept bol jednoduchý, paradajková polievka s cestovinou, syrom a bazalkou stihla navariť za 25! minút predchádzala tomu ústna príprava (školenie) ale stihla a chutne navarila... no a za druhé ! k nám do obce už prileteli bociany ! takže, jar je už dávno tu !

24.3.2016 14:58
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

nomad72 napsal(a):
Ahojte... teraz sa pochválim s dvomi vecami: za prvé, doma sme si urobili TV súťaž : moja mama varí lepšie ako tvoja a moja 9 r. dcéra sama uvarila obed! recept bol jednoduchý, paradajková polievka s cestovinou, syrom a bazalkou stihla navariť za 25! minút predchádzala tomu ústna príprava (školenie) ale stihla a chutne navarila... no a za druhé ! k nám do obce už prileteli bociany ! takže, jar je už dávno tu !

24.3.2016 15:03
nomad72

XXX.XXX.234.17

Ni+Pa napsal(a):

dík.

24.3.2016 15:18
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Ježkovi oči, já už se tak těším domů. Dneska ráno se nám narodili další ušáčci od samice která je prvnička. Měla chuďátka po roztahané po celém kotci. Ráno jsem ji je nandala zpět do hnízda tak uvidím zda chudáčci přežili. Doufám že se o ně stará

24.3.2016 16:27
nomad72

XXX.XXX.234.17

Ni+Pa napsal(a):
Ježkovi oči, já už se tak těším domů. Dneska ráno se nám narodili další ušáčci od samice která je prvnička. Měla chuďátka po roztahané po celém kotci. Ráno jsem ji je nandala zpět do hnízda tak uvidím zda chudáčci přežili. Doufám že se o ně stará

Hlavu hore !uvidíš, prídeš domov a budú mať po 3 kilá

24.3.2016 16:54
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, přes den aprílové počásko, teď sluníčko a teploměr ukazuje 15 stupŇů Je krásně.
Nomádku, gratuluji, dcérka je moc šikovná
Ni+Pa držím také palečky, ať to ta vaše prvnička zvládne
Od včera se mi líhnou kuřátka, stejné podmínky jako vždy, ale tentokrát mají ze 60 ti kuřat asi 5 nebo 6 nezatažené žloudky. Hold je nechám déle v líhni a uvidím, zda to bude v pohodě, myslím že to tu už někdo řešil. Našli jsme příčinu ?

24.3.2016 17:25
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Wyandotko děkuji. Tak já tu líheň o pár desetinek stáhnu a uvidím, co to udělá s dalším líhnutím. Jen mě ještě napadá, neklubou se kuřatka třeba o den dříve, když je vysoká teplota ? mě se líhla přesně v termínu.

24.3.2016 17:42

andreakiss napsal(a):
Wyandotko děkuji. Tak já tu líheň o pár desetinek stáhnu a uvidím, co to udělá s dalším líhnutím. Jen mě ještě napadá, neklubou se kuřatka třeba o den dříve, když je vysoká teplota ? mě se líhla přesně v termínu.

V knize pana Šonky se k nevtaženým žloutkovým vakům přisuzuje přehřátí v 2.polovině inkubace.

24.3.2016 18:00
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Jak jsem na fauně vyčetla teplota se má snižovat na poslední tři dny před koncem líhnutí, tak jestli třeba nebyla chybička tam a proto se líhla kuřátka v termínu.
Jsem jen teoretik, protože první moje kuřátka jsou ještě v BIOSCE a mají se klubat ve středu. Snažím se všechno dodržovat podle návodu. Tak se uvidí jak to dopadne.
Pod kvoučnou to vyšlo

24.3.2016 21:20
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Tak ja vôbec nechápem tieto kurčatá. Dnes mali 4 týždne a presťahovala som ich do kurína, je to bývalý prasačí chlievik 1,8x1,5, ohradila som im tam miesto 0,8x0,5 s hoblinami a dvoma 60w žiarovkami - "kvočnu". Teplota sa tam ustálila na 15 stupňov. Obávala som sa či im to bude dosť. Stále som chodila nakúkať ako sa správajú a oni za celý deň nešli do toho teplého kútika, len pár odvážlivcov tam skočilo a hneď von. Teraz sú zhrčené v náprotivnom kúte, je tam seno, prítmie, ale chladnejšie, nepípajú len tak cvrlikajú, asi im to celkom vyhovuje. Ale čo sa im nepáči na na tej "kvočne"?

24.3.2016 21:48
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

mamkamaria napsal(a):
Tak ja vôbec nechápem tieto kurčatá. Dnes mali 4 týždne a presťahovala som ich do kurína, je to bývalý prasačí chlievik 1,8x1,5, ohradila som im tam miesto 0,8x0,5 s hoblinami a dvoma 60w žiarovkami - "kvočnu". Teplota sa tam ustálila na 15 stupňov. Obávala som sa či im to bude dosť. Stále som chodila nakúkať ako sa správajú a oni za celý deň nešli do toho teplého kútika, len pár odvážlivcov tam skočilo a hneď von. Teraz sú zhrčené v náprotivnom kúte, je tam seno, prítmie, ale chladnejšie, nepípajú len tak cvrlikajú, asi im to celkom vyhovuje. Ale čo sa im nepáči na na tej "kvočne"?

Mamkamaria a nebojí se toho světla? Měli to stejné i před přesunem do chlívka?
A nebo jste je před přesunem otužovala

25.3.2016 04:43
nomad72

XXX.XXX.234.165

PBJK... dobré ráno východ hlási -5°C ! ale jasno... brrrrr, to mám ísť kŕmiť do takej zimy ?

25.3.2016 05:10
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
PBJK... dobré ráno východ hlási -5°C ! ale jasno... brrrrr, to mám ísť kŕmiť do takej zimy ?

Nazdaaaaaar

Ty jo to máte pěknou zimu oj oj

Novobydžovsko hlásí +2 a bude prý krásný den

Jinak na Velkostatku nic nového, dva dny prořezáváme Soudružkám Olympioničkám výběh.Byl to opravdu Slepičí les, ale nyni uz to vypadá parádně.
Už aby se to vše zazelenalo a bude to parádička no už to vše pučí a pupence se nalevají na stromech a keřích a tak dále.

Už je to tady...Jaro...hip hip hurá

25.3.2016 05:19
nomad72

XXX.XXX.234.165

Nazdaaaaaar

Ty jo to máte pěknou zimu oj oj

Novobydžovsko hlásí +2 a bude prý krásný den

Jinak na Velkostatku nic nového, dva dny prořezáváme Soudružkám Olympioničkám výběh.Byl to opravdu Slepičí les, ale nyni uz to vypadá parádně.
Už aby se to vše zazelenalo a bude to parádička no už to vše pučí a pupence se nalevají na stromech a keřích a tak dále.

Už je to tady...Jaro...hip hip hurá

Nazdáááár... však toľko ani cez zimu nebývalo ale podľa predpovede sa má otepliť už dnes na 13 nad nulou... to včera taký ľadový vietor fúkal, že až... dnes by malo fúkať od juhu... tak som zvedavý... u nás je už vidno, o pár minút vyjde slnko...pôjdem pokŕmiť, nech to už behá po záhrade... Olymp, u nás je už jar dávno... ja som včera videl bociany u nás... už obsadili svoje hniezda...

25.3.2016 05:22
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Nazdáááár... však toľko ani cez zimu nebývalo ale podľa predpovede sa má otepliť už dnes na 13 nad nulou... to včera taký ľadový vietor fúkal, že až... dnes by malo fúkať od juhu... tak som zvedavý... u nás je už vidno, o pár minút vyjde slnko...pôjdem pokŕmiť, nech to už behá po záhrade... Olymp, u nás je už jar dávno... ja som včera videl bociany u nás... už obsadili svoje hniezda...

No já jdu taky vypustit Krakeny

Uz čekaji jak odstranim volierovou sít a už to metelí do výměhu a na zahradu.

Je to sranda jak vali 70 Dorostenek jak Raptoři jsou.

25.3.2016 07:38
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci, Přimda +2 obloha šedivá, předpověď je déšť na celý den, takže bude hezky. Dosud jim vycházela předpověď pokaždé obráceně tak doufám že mne nesklamou. Dneska bychom mohli na včelíně udělat krokvice a možná i pobít střechu. Jaro je za vraty zahrady a čas kvapí. Na nové ubykace čekají krom včel také kuřata, slepice a králici, horší je že jsem zapoměl včera na hřebíky a dmes je svátek tak je asi nikde nekoupím. Když tak použijeme co se vytahaly z palet. Teď se až do pondělka dostanu k počitači jenom v noci nebo ráno. Včera jme si přivezli jednoho vnuka (10) a dnes přijede druhý vnuk (10) a vnučka (5) a to budou oba počitač obsazeny permanentně.Tak přeji hezký svátečný den a ať vám havěť pěkně baští a roste, Přeji plné hnízda vajíček ať máte koledníkům co nabízet ( já včera sebral už podruhé tento měsíc 40 vajíček) a v líhních ať vám přibývaj chlupaté kuličky.

25.3.2016 07:43
nomad72

XXX.XXX.234.165

Horáááál, vieš koľko klincov mne zostalo zo stavby strechy? by som ťa s nimi zasypať mohol a dnes je sviatok sa sa nerobí !tak aj tebe pekný deň a ja si idem urobiť kávu.

25.3.2016 07:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno. +5 stupňů na teploměru, počasí jako včera. Manžel jel pro káru a na osmou do stavebnin pro latě (včera se domlouval a mají otevřeno i dneska). A hurá vyrábět voliéru na zahradu na kuřata.
Včera jsme byli na výletě ve Velešíně pro dva loňské mladíky křepelky japonské nosné. Vážení, to je taková paráda, když člověk vidí ne ten klecový chov, ale nádherné křepelky pěkně na hoblinách, s hodně prostorem. Jsem se tam notně zakecala.
Jsem vám chtěla ty naše velešínské mladíky vyfotit, ale co už s tím, otočili se zády. Prej se fotit nechtějí ;) Dneska se rozkoukají a zítra k nim dáme 10 slepiček.
Pěkný den a já jdu zadělat na mazanec

25.3.2016 09:46
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré dopoledne z Roudnicka, teploměr je na šestce, občas nějaká kapka padne, ale je docela hezky. Ze včerejšího mazance mi zbyly 3 bílky, tak už se v troubě suší korpus na Pavlův (Pavlovo ?) dort. Přijďte, bude se podávat s jahodama a borůvkama k odpolední kávičce
Vypadá to teď, že možná vyleze i slunko ?
Věrko, to se máte, že jste sehnala ty kluky křepelčí. Já už mám asi 14 dní inz. na 10 kluků faraonů a nikdo nenabídl. Mám totiž problém s líhnutím u faraonů a napadlo mě, jestli to není tím, že už jsou moc příbuzné, že se mi nakonec neproklubou, a zůstanou ve vajíčku. Naposledy to byla ůplná katastrofa. Ze 30 oplod. vajíček 17 křepelek
Vypadá to, že budu muset koupit vejce a prostě si kluky sama vylíhnout.

25.3.2016 11:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

andreakiss napsal(a):
Dobré dopoledne z Roudnicka, teploměr je na šestce, občas nějaká kapka padne, ale je docela hezky. Ze včerejšího mazance mi zbyly 3 bílky, tak už se v troubě suší korpus na Pavlův (Pavlovo ?) dort. Přijďte, bude se podávat s jahodama a borůvkama k odpolední kávičce
Věrko, to se máte, že jste sehnala ty kluky křepelčí. Já už mám asi 14 dní inz. na 10 kluků faraonů a nikdo nenabídl. Mám totiž problém s líhnutím u faraonů a napadlo mě, jestli to není tím, že už jsou moc příbuzné, že se mi nakonec neproklubou, a zůstanou ve vajíčku. Naposledy to byla ůplná katastrofa. Ze 30 oplod. vajíček 17 křepelek

No já sem tam kouknu po inzerátech a když jsem viděla, že tu někdo má křepelky přes kopeček, i když paní nabízela malé, tak jsem se zkusila zeptat. A náhodou na prodej měla. Takže velké štěstí.
Příbuzné samečky k samičkám nenechávám. Nejvíc se mi osvědčilo líhnout najednou od dvou zdrojů vajec. A pak když už se dá poznat sameček/samička, tak si cca ve 4 týdnech namíchat chovné skupiny. Ale musí se to líhnout odděleně (třeba jedna líheň a dovnitř dát ohrádku) a pak je mít v odchovně zvlášť.

25.3.2016 15:44
jako001

XXX.XXX.109.93

veraboskova napsal(a):
No já sem tam kouknu po inzerátech a když jsem viděla, že tu někdo má křepelky přes kopeček, i když paní nabízela malé, tak jsem se zkusila zeptat. A náhodou na prodej měla. Takže velké štěstí.
Příbuzné samečky k samičkám nenechávám. Nejvíc se mi osvědčilo líhnout najednou od dvou zdrojů vajec. A pak když už se dá poznat sameček/samička, tak si cca ve 4 týdnech namíchat chovné skupiny. Ale musí se to líhnout odděleně (třeba jedna líheň a dovnitř dát ohrádku) a pak je mít v odchovně zvlášť.

Dàmy àm otàzku co robite s prepelickami teda ako ich varite kolko kusov naraz;mne to pripadà ze by som ich dal na obed asi 10 sàm.POZERAL SOM RECEPTY ALE MNA ZAUJIMA VY AKO ICH MATE NAJRADSEJ,.

25.3.2016 15:47
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):

Ten desert (dort) se jmenuje Pavlova. Taky ho často dělám. Skvělá věc, když se nahromadí bílky.
U nás je mazanec skoro snědený, tak přemýšlím, že upeču další. To bude bílků!
Tady prší. Slepičky se schovávají pod střechou a snesly jen 2 vajíčka. To je bída..

Jo, Pavlova byla primabalerína, pro kterou byl tento desert vymyšlen.
(to jen tak, pro zajímavost).

25.3.2016 16:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy, vy mi ale děláte chutě, dámy... Zdravím z gaučíku a nasazuji apartní bryndák.

25.3.2016 16:56
nomad72

XXX.XXX.234.156

honzapm napsal(a):
Tedy, vy mi ale děláte chutě, dámy... Zdravím z gaučíku a nasazuji apartní bryndák.

Keby si už radšej založil nové vlákno

25.3.2016 17:09
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda já nevím jak u vás, ale tady je totálně hnusně. Zase zataženo, poprchává. Co jsem upekla dopoledne mazanec, tak už z 90% není. Dejte sem odkaz nebo recept na ten Pavlova dort prosím.

25.3.2016 17:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

jako001 napsal(a):
Dàmy àm otàzku co robite s prepelickami teda ako ich varite kolko kusov naraz;mne to pripadà ze by som ich dal na obed asi 10 sàm.POZERAL SOM RECEPTY ALE MNA ZAUJIMA VY AKO ICH MATE NAJRADSEJ,.

Je to sice s podivem, ale mě nejvíc chutná klasická polívka vývar se zavářkou tak z dvouleté a víc křepelky. Ale jinak dělám grilované kohoutky na jehle v troubě. Pěkně mašlovačkou potřít grilovacím kořením rozmíchaným v oleji. A půlhodinku nechat grilovat. V létě naprostá ňamka. Ještě talíř se zeleninou a domácí chlebík k tomu.
A na pohodu křepelky s nádivkou pečené v troubě.
Zabíjíme jenom samečky, mám nosné, takže ty jsou drobnější. Ale pro mě a děti stačí po jednom. Manželovi necháváme dva.

25.3.2016 17:25
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Věrko můžu se zeptat jak dlouho trvá takového křepeláčka vykrmit než jde na jehlu?
A ještě bych měla otázku není maso suché?

25.3.2016 17:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Wyandotka zdrobnělá napsal(a):
Věrko můžu se zeptat jak dlouho trvá takového křepeláčka vykrmit než jde na jehlu?
A ještě bych měla otázku není maso suché?

No my je zabíjíme v 6ti týdnech. Od 4 týdnů odděluju samečky od samiček zvlášť. Samečci v 6ti týdnech už spolu začínají mít šarvátky. Někteří se pokouší pářit s ostatními. Takže je to tak akorát.
Jinak jestli je maso suché. No. Grilování je jasné. Předehřeju troubu a jehlu dám do horké trouby, takže maso se uzavře a je šťavnaté. S tím pečením je to taky to samé. Pekáček do horké trouby. Já na hodinu přikryju a na poslední půl hodinu peču na kůrku odkryté. Snížím teplotu. Na konci přidám oříšek másla. Podle mě to špikování špekem nepotřebuje. Ten špek by přebil tu jejich chuť a byla by to škoda.

25.3.2016 17:53
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

veraboskova napsal(a):
No my je zabíjíme v 6ti týdnech. Od 4 týdnů odděluju samečky od samiček zvlášť. Samečci v 6ti týdnech už spolu začínají mít šarvátky. Někteří se pokouší pářit s ostatními. Takže je to tak akorát.
Jinak jestli je maso suché. No. Grilování je jasné. Předehřeju troubu a jehlu dám do horké trouby, takže maso se uzavře a je šťavnaté. S tím pečením je to taky to samé. Pekáček do horké trouby. Já na hodinu přikryju a na poslední půl hodinu peču na kůrku odkryté. Snížím teplotu. Na konci přidám oříšek másla. Podle mě to špikování špekem nepotřebuje. Ten špek by přebil tu jejich chuť a byla by to škoda.

Děkuju za vyčerpávající odpověď.
Nikdy jsem křepelku nejedla a po vašich řádcích mě to láká vyzkoušet.
Chuťově byste přirovnala křepelku k bažantovi nebo spíš holubovi?
Nejím kupovaná kuřecí prsa, protože jsou suchá a bez chuti, ale když doma vykrmím kuře, tak jím i prsa.
Tak to bude asi i s křepelkama. Koupené vymražené budou nepoživatelné a domácí čerstvé šťavnaté že?

25.3.2016 18:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Těžko říct, já kupovanou křepelku nikdy nejedla. A bažanta jenom jednou. Holoubata máme sem tam od dědy, to je podobná chuť, ale ne tak do divoka jako křepelka a jsou tučnější.
Andrejko zachraňte mě, čemu se to dá připodobnit chuťově?

25.3.2016 18:25
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

veraboskova napsal(a):
Těžko říct, já kupovanou křepelku nikdy nejedla. A bažanta jenom jednou. Holoubata máme sem tam od dědy, to je podobná chuť, ale ne tak do divoka jako křepelka a jsou tučnější.

Dobrá zpráva je už to, že je křepelka tučnější než oba zmiňované druhy.
Teď už zbývá jen křepelku ochutnat

25.3.2016 18:48
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Aaaa tady tomu dnes ženy vládnou přeji pěkný podvečer. Tak naše prvorodička udržela jen dvě mladé s tím že jsme další dvě podchlazené prohřáli v líhni, a vrátili do hnízda. Svete div se žijou a dokonce jsou i napapaní...Takže z 8 mláďat máme 4

My křepelku jedli kupovanou a moc nám chutnala. Pořídili jsme si křepelky nosné ale zatím jsme žádné nelíhli. Jsou v plánu teď v dubnu.
Naše drobotina dnes poprvé ochutnala mrkvičku, koukali na to jako z jara

25.3.2016 18:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobrá zpráva je už to, že je křepelka tučnější než oba zmiňované druhy.
Teď už zbývá jen křepelku ochutnat

Ale ne, myšleno, že holoubě je tučnější než křepelka

25.3.2016 19:09
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Ahaaa ale stejně křepelky ochutnám, protože jste mě nalákala na váš recept: křepelky na jehle
Člověk by měl v životě ochutnat vše, no né

25.3.2016 19:44
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):

Křepelka nám chutná jako divočina, nadívám ji, peču jako kuře, nebo obaluji anglickou. Je to lahoda. Mňam. Zítra je budeme mít se svíčkovou omáčkou
Jinak už dort Pavlova je snědenej, jen se po něm zaprášilo a tady je důkaz, že vůbec existoval

25.3.2016 21:56
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak mám zprávu o líhnutí. Z těch vajec s velkou vzduchovou bublinou se vylíhnou asi všechna kuřata. V líhní jsou poslední dvě naklovaná. Tak mám kuřat, že bych je mohla prodávat. Dana.

26.3.2016 05:13
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Hop hop hop

Vstávat a cvičit.

Kolegové a kolegyně tak jsem včéra našel první velikonoční vajíčko sice jsem ho našel venku u krmitka, ale už to začiná pomalu juchuuuuuuu

Tak snad dalši vajíčka už najdu na hnízdech

26.3.2016 05:31
nomad72

XXX.XXX.234.151

Hop hop hop

Vstávat a cvičit.

Kolegové a kolegyně tak jsem včéra našel první velikonoční vajíčko sice jsem ho našel venku u krmitka, ale už to začiná pomalu juchuuuuuuu

Tak snad dalši vajíčka už najdu na hnízdech

Jedna lastovička leto nerobí PBJK... dobré ránko... východ hlási +2°C a pod mrakom... no, dnes doobeda trocha popracovať, aby sa nepovedalo... že som lenivý, zošrotovať pšenicu pre hydinu, namiešať zmesku, a podobné drobnosti... a potom 3 dni veget...oslavovať JK no čo o lump kde sú fotky? však už to konečne pofoť a ukáž nám ten veľkostatok v plnej kráse.

26.3.2016 05:37
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Jedna lastovička leto nerobí PBJK... dobré ránko... východ hlási +2°C a pod mrakom... no, dnes doobeda trocha popracovať, aby sa nepovedalo... že som lenivý, zošrotovať pšenicu pre hydinu, namiešať zmesku, a podobné drobnosti... a potom 3 dni veget...oslavovať JK no čo o lump kde sú fotky? však už to konečne pofoť a ukáž nám ten veľkostatok v plnej kráse.

Nazdár, no jasně že nerobí, ale velikonočni vajíčko kuřecí potěšilo.

Já chtěl včéra fotit, ale pršelo skoro celý den, sice né hodně, ale prostě poprchávalo.

Dopoledne jsem vyndal sekačku Babičku 20 let starou a vyrazil do ovocného sadu trochu sekat, no řeknu Vám, byl to masakr, ale vypadá to ten kousek, co jsem posekal krásně oj oj oj.

26.3.2016 05:43
nomad72

XXX.XXX.234.151

Ja som len zažartoval... pamätám si prvé vajíčko od mojich sliepok... bolo to 1. januára, vonku zima ako v rusku ale ten pocit ma neskutočne hrial... že mám prvé vlastné a potom ich bolo čím ďalej, tým viac

26.3.2016 06:05
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ráno přeji, Tišnovsko hlásí 4°C mlhavo. Tak snad sluníčko to rozežene.
Drobotina nakrmená, snídali vajíčko a to ván bya taková rychlost že to chystání trvalo déle než jim so sezobat Ted už mi zbývá jen zvířectvo venku. Mužíček už v kotli zapálil tak k snídani budeme míti teploučko
Přeji krásný den

26.3.2016 08:21
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci, dva stupně, zataženo, mlha. Tak to je momentální počasí na Přimda, ostatně tak typické pro ni. K mé smůle jim včera předpověď vyšla a pršelo celý den, tak doufám že jim vjde i dnes. Za chvilku se má vyjasnit a svítit sluníčko. Tak jdu pokrmit a pojedu pro hřebíky abychm mohli pokračovat na včelíně. Včera jsem zabíjel deset králiků pro zákazníky a dnes ješte další, ti ale budou pro nás, na neděli na svíčkovou pro rodinnou sešlost. Ještě vám předkládám foto pštrosátka a bílé maransky která s ní nemá nic spoločného jenom to že byla v tmavě hnědém vajíčku jako od maransky. Přeju všem hezký den a ať se vám daří.

26.3.2016 08:33
javorka

XXX.XXX.98.207

Receptů na Pavlovu je plno:

http://www.apetitonline.cz/recepty/5127-pavlova-s-jahodami.html
http://www.living.cz/recepty/recepty-nadychany-dort-pavlova.html

U nás taky prší a poprchává a je zkrátka hnusně...

Tak jsem se těšila, že už bude hezky a teplo. Zase jim ta předpověď nějak nevychází.

26.3.2016 08:42

Dobre ranko.

Ja mám nejoblíbenější tyhle

http://www.laskominyodmaryny.cz/2012/07/mini-pavlova.html?m=1.

26.3.2016 08:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ano ano, i já jsem musel pro fčerejší nevlídnost odložit můj plánovaný
jarní cyklovýlet, a zůstat, nechtěně, samozřejmě, hezky pěkně na gaučíku.
Ech, takhle to léto do plavek nějako nevidím.

Gratuluji Křesomyslu Přemetkovi k jednomu vejci.
Ještě jedno a bude to komplet. Hurá a juch.

26.3.2016 08:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
jih Čech +8 stupňů, zataženo. Děkuju za recepty.

26.3.2016 09:18
nomad72

XXX.XXX.234.1

Salam aleijkum... tak dnes presne po troch týždňoch po vyliahnutí prebehlo ďalšie váženie kuriatok a musím povedať, že už pekne podrástli... samozrejme stále kŕmim zmeskou pre kuriatka K/A a váha kuriatok sa pohybuje v rozmedzí 283 gramov (najľahšie) po 315 gramov (najťažšie) čo si myslím za 21 dní je to super... a prikladám aktuálne foto toho najškaredšieho (najkrajšieho) kuriatka

26.3.2016 09:35
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobre ranko.

Ja mám nejoblíbenější tyhle

http://www.laskominyodmaryny.cz/2012/07/mini-pavlova.html?m=1.

Tyhle malé určitě taky vyzkouším. Aspoň se to nepeče tak dlouho. Většinou dělám jako Andrea jedno velké hnízdo, ale ta varianta se třemi plackami se mi nejvíc líbí. Někde mám fotky, ale kdo to má hledat.
Tak jsem nakonec nevydržela a zatopila. Už jsme si mysleli, že je konec naší topné sezóně, ale to by muselo to slunce aspoň na chvíli vylézt. Máme kolektory a při tomhle počasí jsou na...
Poslední topení bylo 4.3., tak snad je to dnes opravdu naposledy.

26.3.2016 09:37
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Salam aleijkum... tak dnes presne po troch týždňoch po vyliahnutí prebehlo ďalšie váženie kuriatok a musím povedať, že už pekne podrástli... samozrejme stále kŕmim zmeskou pre kuriatka K/A a váha kuriatok sa pohybuje v rozmedzí 283 gramov (najľahšie) po 315 gramov (najťažšie) čo si myslím za 21 dní je to super... a prikladám aktuálne foto toho najškaredšieho (najkrajšieho) kuriatka

Krásný obřík!

jj-jj

26.3.2016 09:39
jj-jj

XXX.XXX.139.226

nomad72 napsal(a):

Gratuluji. Mohu se zeptat copak je to za plemeno kuřat?

26.3.2016 09:48
nomad72

XXX.XXX.234.1

A takto rástol : 1. fotka po vyliahnutí a usušení 5.3.2016...2. fotka vek 11 dní fotené 16.3.2016 a 3. fotka 21 dní - fotené dnes takto rástlo... o týždeň ďalšie pridám

26.3.2016 09:52
nomad72

XXX.XXX.234.1

jj-jj napsal(a):
Gratuluji. Mohu se zeptat copak je to za plemeno kuřat?

Keby som ja vedel... tie vajcia som dostal od kolegu mojej manželky a hovoril, že chová nejaké snehulienky a biele oravky... ale toto bude asi kríženec tej snehulienky a straky

26.3.2016 10:46
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré dopoledne z Roudnice. Stále zataženo, trošku mrholí, ale na teploměru skoro deset stupňů Vylez sluníčko
Ten dortík Pavlova byl opravdu super. Rychlá příprava, rychle snědený. Myslím, že ho budu dělat častěji Dnes se mi dolíhli poslední dvě křepelky, dva dny po termínu , tedy dvacátý den. A jsou v pohodě.

26.3.2016 15:52
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

javorka napsal(a):
Receptů na Pavlovu je plno:

http://www.apetitonline.cz/recepty/5127-pavlova-s-jahodami.html
http://www.living.cz/recepty/recepty-nadychany-dort-pavlova.html

U nás taky prší a poprchává a je zkrátka hnusně...

Tak jsem se těšila, že už bude hezky a teplo. Zase jim ta předpověď nějak nevychází.

Dotrík vypadá velice dobře... Jen se zeptám nedá se ta kukuřičná mouka nahradit normální moukou?

26.3.2016 16:08
javorka

XXX.XXX.98.207

Ni+Pa napsal(a):
Dotrík vypadá velice dobře... Jen se zeptám nedá se ta kukuřičná mouka nahradit normální moukou?

Já dělám tu variantu se škrobem a používám obyčejný Solamyl.

26.3.2016 16:23
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

javorka napsal(a):
Já dělám tu variantu se škrobem a používám obyčejný Solamyl.

Děkuji, ten se doma najde :).

26.3.2016 17:01
začátek

XXX.XXX.4.22

Všechny zdravim, ale je to asi na nové vlákno, jaro je tu.
Sluníčko a teploty kolem 20 stupňů slibují meteorologové pro následující měsíc

Příjemné teploty, které přesáhnou v některých dnech i 20 stupňů slibují meteorologové pro následující čtyři týdny. Období jako celek by mělo být podle nich teplotně nadprůměrné. Meteorologové ale varují, že může během následujících dnů občas dojít k teplotním výkyvům.
Ilustrační foto

Ilustrační foto

FOTO: Profimedia.cz

Dnes 16:19

Mírné oteplení bude zvolna pokračovat i v týdnu od 28. března do 3. dubna. Denní teploty by se měly pohybovat v intervalu od 12 do 16 stupňů, v noci by neměly klesnout pod nulu.

Týden od 4. do 10. dubna by měl být deštivý a chladnější. Meteorologové uvádějí, že v tomto období spadne nejvíce srážek v daném období. Denní teploty by se měly pohybovat mezi 10 až 13 stupni.

Od 11. do 17. dubna by se mělo postupně oteplovat. Denní teploty se očekávají mezi 14 až 19 stupni.

Poslední sledovaný týden, tedy od 18 do 24. dubna by mělo být oblačno až polojasno. Denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 16 stupni, postupně by měly růst k 18 stupňům.

Z hlediska srážek toto období od 28. března do 24. dubna bude jako celek sušší, než je dlouhodobý průměr.

Novinky.

26.3.2016 17:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No u nás poslední hodinu konečně sluníčko

27.3.2016 06:20

Krásné dobré a ještě sváteční ráno všem. Sever Čech -1 C vychází sluníčko a vypadá to, že bude krásně.

27.3.2016 06:21

nomad72 napsal(a):
Keby som ja vedel... tie vajcia som dostal od kolegu mojej manželky a hovoril, že chová nejaké snehulienky a biele oravky... ale toto bude asi kríženec tej snehulienky a straky

Ale je to opravdu pěkné, a krásně to roste.

27.3.2016 06:23
27.3.2016 07:18
nomad72

XXX.XXX.234.105

PBJK... dobré ránko a šest v práci tak východ hlási +4°C a zamračené po daždi...pirane a statok už je pokŕmený, košík s jedlom už je posvätený tak môžem ísť napchať brucho zemiakovým šalátom, údeninami, syrom a kadejakými dobrotami... a dať si za jeden kalíštek dajakej destilovanej dobroty tak co je hambáři... ? vstávať a cvičiť ! a hodinky posunúť o hodinu dopredu

27.3.2016 07:24
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
PBJK... dobré ránko a šest v práci tak východ hlási +4°C a zamračené po daždi...pirane a statok už je pokŕmený, košík s jedlom už je posvätený tak môžem ísť napchať brucho zemiakovým šalátom, údeninami, syrom a kadejakými dobrotami... a dať si za jeden kalíštek dajakej destilovanej dobroty tak co je hambáři... ? vstávať a cvičiť ! a hodinky posunúť o hodinu dopredu

Nazdár.

Já už dávno vzhúru, jen uklizím a umývám nadobi.Včéra samé návštěvy

Už musím konečné zapojit myčku

Jinak velkostatek hlásí -2 ale ouplně jasná obloha tak žé bude dnes nádherný den juchú

Sakra, snad se dnes konečně dostanu na nějaké to focení oj oj oj

Soudružky dorostenky Olympioničky už poskakuji na zahradě, kohouti kokrhaji a už jsem dnes rádno viděl, jak Emil jednu dorostenku klátí pod ořechem, no kanec jeden

27.3.2016 07:28
nomad72

XXX.XXX.234.105

Nazdár.

Já už dávno vzhúru, jen uklizím a umývám nadobi.Včéra samé návštěvy

Už musím konečné zapojit myčku

Jinak velkostatek hlásí -2 ale ouplně jasná obloha tak žé bude dnes nádherný den juchú

Sakra, snad se dnes konečně dostanu na nějaké to focení oj oj oj

Soudružky dorostenky Olympioničky už poskakuji na zahradě, kohouti kokrhaji a už jsem dnes rádno viděl, jak Emil jednu dorostenku klátí pod ořechem, no kanec jeden

Salam aleijkum kolego... aj ja som už dávno hore ale predtým ako som išiel kŕmiť, tak som čítal rôzne správy a pil kávu... ste mali v Přahe nejaké ródeo včera za učasti ťažkoodencov no, čo už... bratia Česi, držím vám palce... aj tie videá boli zaujímavé z toho Václaváku !

27.3.2016 07:32
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Salam aleijkum kolego... aj ja som už dávno hore ale predtým ako som išiel kŕmiť, tak som čítal rôzne správy a pil kávu... ste mali v Přahe nejaké ródeo včera za učasti ťažkoodencov no, čo už... bratia Česi, držím vám palce... aj tie videá boli zaujímavé z toho Václaváku !

Ale prd rodeo, návštěvy na statku rodina, přátelé a tak dále.

Dnes přijede kamarádka Afričanka, tak že bude na Velkostatku veselo

No sem zvědavý, kdy se dorostenky trefí snášet do hnízda, zatím jim to nějak nejde

Ale to chce čas a vytrvat

27.3.2016 07:33
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Ale prd rodeo, návštěvy na statku rodina, přátelé a tak dále.

Dnes přijede kamarádka Afričanka, tak že bude na Velkostatku veselo

No sem zvědavý, kdy se dorostenky trefí snášet do hnízda, zatím jim to nějak nejde

Ale to chce čas a vytrvat

Ani nevim že se něco v Praze děje ha to už jde mimo mé

27.3.2016 07:37
nomad72

XXX.XXX.234.105

Ani nevim že se něco v Praze děje ha to už jde mimo mé

a jak se s tebou rozloučili... v tý... traktorce? bili rádi?

27.3.2016 07:39
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
a jak se s tebou rozloučili... v tý... traktorce? bili rádi?

Pché ty jsou nešťastni že už tam nejsem každý den oj oj oj.

27.3.2016 07:42
nomad72

XXX.XXX.234.105

Pché ty jsou nešťastni že už tam nejsem každý den oj oj oj.

A čo? kvôli profesii alebo kvôli sliepkam - vajciam ? inak, moja mama je rodená pražáčka a keď som bol malý, dosť často som tam chodil... k babke... a doteraz si pamätám adresu, aj krčmu, kde som tam chodil nasávať...

27.3.2016 07:45
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Přimda -4, s oblohy se šklebí couvající měsíc zahalen lehkým oparam a na zemi se bělá jinovatka. Snad už opravdu bude sluníčko, mje postarší tělo potřebuje prohřát protože už se na mne hrabe nějaká vyróza. To zas ubyde rumu (Pro ty mladší Tuzemáku). Včelín už je před dostavbou a tak dnes možná dojde i na kolaudaci, sice fasádu necháme jen tak přírodní alespoň ho včelky uvidí z dálky a lépe se orientují. Jinak slepičky (70) snáší kolem 40 vajíček, takže tak tak jsem pokryl poptávku. Sice za cenu toho že jedna líheň prozatím zůstala prázdná.
Kuřata (113) bez ujmy a bilance, jeden pytel kukuřičného šrotu, jeden pytel pšeničného a tři pytle K1, myslím že kdybych mezi ně spadnul tak by mne už nikdo nenašel. (kdoví jestli by mne někdo hledal). No musel jsem si jít zamíchat gulášek a než jsem to tady doťukal začínají se škrabat po barácích slunečné paprsky. Žeby už ? NO ANO! Už je to tady, už je to tady, už je to tady, vážení konečně přišlo i k nám jaro. Tak honem mužský kdo jste to ještě nestihnul nařežat proutí umotat pomlázku (tatara, korbáč a já nevím jak ještě) a ženský vy toho máte víc. Upéct beránka, nazbírat kopřivu do nádivky, nabarvit vajíčka a nezapomeňte na ty pány co vám připsaly do občanky, že i dnes májí hlad.Tak všem hezké sváteční ráno.

27.3.2016 07:57
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
A čo? kvôli profesii alebo kvôli sliepkam - vajciam ? inak, moja mama je rodená pražáčka a keď som bol malý, dosť často som tam chodil... k babke... a doteraz si pamätám adresu, aj krčmu, kde som tam chodil nasávať...

No nazdar kamaráde, ty už si nasával jako malý? Tak to klobouk dolu. já jsem začal s pitím a kouřením až v deseti letech. Děda na slovensku říkával "koj robíš ak chlap tak aj pič a kúrič maheš ak chlap". To je Gemerské nářečí a v překladu- když pracuješ jako chlap tak můžeš i pít a kouřit jako chlap. Jinak s tim kořením jsem měl problém už ve školce. Občas si soudružka učitelka opakovaně stěžovala rodičům, že učím děti za školkou kouřit.

27.3.2016 08:07
nomad72

XXX.XXX.234.105

horal napsal(a):
No nazdar kamaráde, ty už si nasával jako malý? Tak to klobouk dolu. já jsem začal s pitím a kouřením až v deseti letech. Děda na slovensku říkával "koj robíš ak chlap tak aj pič a kúrič maheš ak chlap". To je Gemerské nářečí a v překladu- když pracuješ jako chlap tak můžeš i pít a kouřit jako chlap. Jinak s tim kořením jsem měl problém už ve školce. Občas si soudružka učitelka opakovaně stěžovala rodičům, že učím děti za školkou kouřit.

Tak tak kamarát... ako malý... to vieš, keď príde slovák do prahy a ide do krčmy na malinovku, a starí štamgasti hneď : a nedáš si za jeden? a ja som im povedal, že za jeden nie... a tak bolo : do jednej nohy, do druhej, potom som začal chodiť po štyroch a už bolo do tretej... ale nie, normálne som chodil do krčmy na pivo... to som mohol, ale v tej čapovali iba 10 °... a potom som prišiel na to, (už keď som bol starší a pýtal som si jednu slivovicu tak mi ju naliali do štamprlíka a ja kukal ako vôl... u nás bolo za jeden = pol deci a jeden veľký bolo u nás = deci pálenky... tam bolo jeden veľký pol deci ale nič v zlom... a ta krčma bola na rohu Zoubkovej ulici v Prahe 5 ! cha doteraz si to pamätám !

27.3.2016 09:06

nomad72 napsal(a):
Http://www.vitalia.cz/clanky/vejce-z-podestylky-nebo-z-klecoveho-chovu/

No tak to je tedy bomba! A já vůl si chovám kuřata SLOŽITĚ v bytě a pak na zahradu dojíždím denně je krmit a ošetřovat, přilepšit jim čím se dá... A přitom ty z krámu jsou úplně nejlepší. No to hned večer poletím na zahradu a slepice zaříznu, nacpu do mražáku a budu si kupovat ta skvělá vejce z krámu 30 ks za pade. A budu zdravý a spokojený jako naše SVS a ČMUD. /myšleno I R O N I C K Y !/ No nechápu!

27.3.2016 09:33
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Http://www.vitalia.cz/clanky/vejce-z-podestylky-nebo-z-klecoveho-chovu/

Opět reklama na objednávku řetězců jak zvýšit prodej vajíček z koncentráku.

27.3.2016 09:50
nomad72

XXX.XXX.234.105

A čo iné od takého článku očakávať?len napchať peniaze Babišovi do vrecka

27.3.2016 09:54
nomad72

XXX.XXX.234.105

O tých obohatených klietkach to nieje pravda ako píšu v tom článku... pre porovnanie : http://old.agroporadenstvo.sk/zv/hydina/clanky/klietky.htm

27.3.2016 10:46
horal

XXX.XXX.58.226

Já si myslím že tady ani tak nejde o chovatele jako o hyper, super markety i když jim se to také hodí, ale ti na tom moc nevydělají, protože řetězce stlačí ceny na minimum aby s oni nakapsovali. No ale co je nám po tom, jiný to nebude a když tak jenom horší. My máme vajíčka vlastní a těch pár lidí co odebírají vajíčka od nás ví proč to dělají ať už je reklama taková nebo maková. Nejhorší je, že nmůžou za to dostat ani pokutu za klamavou reklamu, protože to vzešlo z organizací které na to dohlíží. Já mám takový postřeh, že poslední dobou se mnoho lidí zajímá o chov slepic, třeba jenom čtyři pět kousků na pár metrech čtverečních na zahrádce v malé volieře. A to je největší strašák pro prodejce tak si objednají reklamu. Tohle už tady bylo mnohokrát a né jenom s vejci, ale třeba s kozim mlékem. V novnách vyšel článek bezmála na celou stránku, jak je kozí mléko zdravé, co to pšináší krom mléka chovatelům koz a jaký vliv to má na krajinu. I když se říká že je mlsná jak koza, neni to tak docela pravda. Koza dokáže sežrat cokoliv a spase třeba i kopřivy když se na to naučí. Jenomže k věci, ani né po dvou týdnech v těch samejch novinách vyšel článek na dvě stránky jak je nebezpečné konzumovat mléko od koz které se volně pasou. Na vemeno se jim přisaje infikované klíště boreliózou, klíšťovou encefalitýdou a krví se dostane nemoc do mléka a člověk e může nakazit jeho knzumací. Jak koza devastuje přírodu, okouše a sežere vše kam dosáhne. Novinářům je jedno co vytisknou, hlavně že to lidi čtou a kupujou. To samé je telavize i internet. Má to cenu vůbec v tomhle tématu pokračovat? Dostaneme se do situace jako na králicích kde nějaký klučina zadal téma jak komunisti ovlivnily chovatelství. To jsou lepší ty květinky, vaření, pečení, potěšíte své oko a dostanete inspiraci na mlsnotu pro rodinu. Sakra už zase. Jakmile mám chviličku času tak se rozjedu a nejsem k zastavení. Děti už mně říkali tati napiš nějakou knihu ze života, to ba bylo na dlohé romány. A to je právě to že já bych ji nikdy nedopsal protože jeden den mého života by mne možná zabral 50 stránek.
Takhle to vypadalo ráno u nás, nyní už teplota stoupá, tak si dám králičí gulášek a jde se na zahradu pracovat. Mějte hezký den a kdyby někde bylo ošklivo, hezký si ho můžeta udělat sami.

27.3.2016 11:56
nomad72

XXX.XXX.234.105

Horááááál... ty nekaľabník! a ty v nedeľu pracuješ?a ešte k tomu vo sviatok?takto sa rúhaš? ty zbojník jeden zbojníkový... dnes musíš ísť poobede na medvede ! si zabudol? ja som s tými príspevkami chcel poukázať na to, aké nezmysli dokážu tí novinári napísať... jasné je, že domáce je domáce... ja som to tu už raz písal, že ten, kto si dochová a dopestuje svoje potraviny, ako by si sám tlačil peniaze... a o tom to je... a toto vadí tým nenažraným korporáciám, že z nás nevytiahnu ani cent (korunu)...to foto je z tvojho dvora?

27.3.2016 13:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné odpoledne, venku nádherný den, krásná sváteční neděle.
A já vám povím novinu. Jsem se tak rozčilila na líheň Covinu, že jsem dneska objednala druhou rcom king suro 20. A protože manžel o tom nevěděl, tak jsem mu pak šla opatrně říct, co že mi vyzvedne v týdnu za balík. A on se na mě vůbec nezlobí.
Jinak manžel dělal évidenci za loňský rok. Spíš to na moje požádání odněkud přinesl na papíře, že si to mám prý sečíst. A za rok 2015 odchováno 12 kachen,61 kuřat a 172 křepelek.

ojgewalt

27.3.2016 15:24
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

veraboskova napsal(a):
Pěkné odpoledne, venku nádherný den, krásná sváteční neděle.
A já vám povím novinu. Jsem se tak rozčilila na líheň Covinu, že jsem dneska objednala druhou rcom king suro 20. A protože manžel o tom nevěděl, tak jsem mu pak šla opatrně říct, co že mi vyzvedne v týdnu za balík. A on se na mě vůbec nezlobí.
Jinak manžel dělal évidenci za loňský rok. Spíš to na moje požádání odněkud přinesl na papíře, že si to mám prý sečíst. A za rok 2015 odchováno 12 kachen,61 kuřat a 172 křepelek.

No a dokud je můžíček dobře naladění bych objednal rovnou RCom MARU 1000, dříve či později se k tomu dopracujete stejně tak co?!

27.3.2016 16:28
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Https://www.google.sk/maps/@49.6743607,12.6762214,3a,23.8y,2.49h,89.34t/data=!3m6!1e1!3m4!1sSAYSwz1wSdQhw1oh2t6y2w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Jo kamaráde tak to bílé s hnedými pruhy je dům kde bydlím. No řekni neni tady krásně?

27.3.2016 16:44
nomad72

XXX.XXX.234.105

Takže som trafil? darmo, škola FSB hej je... ja som cez ten google prešiel až do nemecka aj som sa vrátil... prezrel som si celú dedinu a to z pohodlia domova...

27.3.2016 17:22
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak u nás dnes/ Morkovicko/ po mnoha dnech bez sluníčka konečně jaro, krásně teplo jak má na velikonoce být.

A nová fotečka čerstvě vylíhlých Australek plus nosný mix.
A jedno větší velikonoční kuřátko
A fotka IB co s námi dnes hrabali zahradu.

27.3.2016 19:49
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Hezký večer přeji z Roudnicka, krásný den to dnes byl. Sluníčko, teplíčko, tak to má být
Mužíček mi dodělal konečně do posledního kurníku bidla, aby dorostenky naučily správně hřadovat
Holky dostaly letos poprvé trávu ze sekačky, tak se radovaly
Jen koledníci zítra dostanou pouze bílá a hnědá vajíčka, jelikož jsem zapomněla koupit barvy No, nervy si s tím dělat nebudu
Dnes byla k obědu naše loňská husička mňam a na zítra se mi v hrci vaří šunka
Přeji Vám všem krásné velikonoce

28.3.2016 03:44
horal

XXX.XXX.58.226

Tak nevím, je to těmi svátky anebo se nám to rozpadá? V tuto dobu vždy někdo tady byl ale nyní i přes den to nějak řídne. Tak nic hezky spěte a ráno na viděnou.

28.3.2016 04:04
nomad72

XXX.XXX.234.154

horal napsal(a):
Tak nevím, je to těmi svátky anebo se nám to rozpadá? V tuto dobu vždy někdo tady byl ale nyní i přes den to nějak řídne. Tak nic hezky spěte a ráno na viděnou.

Tiež si myslím...

28.3.2016 05:03
nomad72

XXX.XXX.234.154

Takže kávu som už dopil... a tak PBJK a dobré ránko prajem prispievateľom do tejto diskusie... východ hlási +3°C a zatiaľ tma... podľa SHMU by malo byť dnes pekné slnečné počasie a teplota by mala vystúpiť na 12-14 °C... tak uvidíme či im predpoveď vyjde... tak hambáři, hop hop hop, šup šup, šest v práci... vstávame a ideme cvičiť ! lebo dnes nás čaká deň plný vody a násilia páchaného na našich drahých a krásnych polovičkách ktoré nám za to dajú po vajíčku deň plný všakovakých dobrôt a destilovaných nápojov a kopec potencionálnych nápadníkov našich drahých dcér... na to sa teším najviac, koľko mládencov príde vykúpať moju dcéru... a ako sa pri tom vystrašene tvária, keď im otvorím dvere... lebo oni už teraz, keď sa snažia prísť za mojou dcérou, tak hovoria : ujo, môže ísť Stanka von? a keď ide tak sa tí zajačikovia aj tak bavia len so mnou a dcéra nahnevaná, hovorí, že načo sem lozia, keď aj tak sa bavia len s tebou... sranda neskutočná a ešte ma dnes čaká odháňanie čiernych spoluobčanov od dverí, tých máme v dedine tiež dosť, no ale je s nimi tiež sranda... lebo tí chodia lel a len kvôli peniazom... ako minulý rok, to som ich ešte púšťal dnu, však nie som rasista, ale keď som videl, ako odišli tak čokoládové vajíčka a kraslice (domáca výroba) rozbíjali hneď ako vyšli za bránku, tak koniec... som si povedal, že však príď aj o rok... tak uvidíš... no, idem ja zatiaľ pirane nakŕmiť a kým prídem, chcem tu vidieť všetkých... howk

28.3.2016 05:26

Krásné dobré ráno! Sever Čech +5 C troška mráčků a tma jako v pytli. A ptáci úplný konzert. Asi už máme opravdu jaro. Pěkné velikonoce! A vy co nejste v práci koukejte nenchat pomlázku odpočívat!

28.3.2016 09:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné sváteční dopoledne. Jih Čech aktuálně +10 a sluníčko.

28.3.2016 09:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ojgewalt napsal(a):
No a dokud je můžíček dobře naladění bych objednal rovnou RCom MARU 1000, dříve či později se k tomu dopracujete stejně tak co?!

Já bych nebyla proti, ale zas tak vysoké bonusy v práci nebyly
Spíš tu mám mix vajec slepičí a kachní a takhle budou oba druhy zvlášť. Zkoušela jsem kachní v Covině, ale tam to fakt "peče" špatně.

ojgewalt

28.3.2016 10:00
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

veraboskova napsal(a):
Já bych nebyla proti, ale zas tak vysoké bonusy v práci nebyly
Spíš tu mám mix vajec slepičí a kachní a takhle budou oba druhy zvlášť. Zkoušela jsem kachní v Covině, ale tam to fakt "peče" špatně.

Jasně je lepší líhnout vejce vodní a hrabavé zvlášť. To rozhodně ano. Ta Covina asi neni moc použitelná na nic co ?

28.3.2016 10:03
horal

XXX.XXX.58.226

Panečku šest stupňů u nás na Přimdě po ránu, ani se tomu nechce věřit. No nazdar, šest v práci, dobré ráno. Svátky jara jak máj být, je krásný sluneční a hlavně teplý den, všude to štěbetá a poskakuje omladina. Na koledníky nečekám, ti k nám už nechodí a tak si nemám ani ským připít, budu muset sešlehat babičku a dát si sám ruma (výčkovice došla) tak je dobdý i dělnícký kňak. No alle svátek nesvátek musím udělat něco pro kuřata, už mi vyskakují z krabice a v noci jsem jedno honil po pokoji. Takže mažou do garáže, na zahradě mám plastovou přepravku jako paleta. Tu jsem loni také používal, ještě že mák tolik světěl, ale tim staršim už stejně nesvítím. Rozsvítím jenom rámo v garáži a večer vypnu, je tam topení a kolem 24°tak to jim stačí. Tak to chlapi nepřehánějte s kalíškama a na ženský opatrně ať si mohou v čechách sednout a na slovensku ať nenastydnou. Hezké sváteční dopoledne.

28.3.2016 10:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ojgewalt napsal(a):
Jasně je lepší líhnout vejce vodní a hrabavé zvlášť. To rozhodně ano. Ta Covina asi neni moc použitelná na nic co ?

Snad jenom křepelky. A i ty dávám radši dolíhnout kvůli možnosti regulovat vlhkost do rcomky.

28.3.2016 11:51
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré skoro poledne, tak pomlázku už mám za sebou a naštěstí si sednout můžu, byli na mě hodní.
Mužíček je ještě na obchůzce, musí obejít ty naše nové sousedy
Dnešní noc byla celá upípaná, nějak se těm malím čmeláčkům nechtělo spát. Ráno dostali nastrouhané vajíčko a pak usli a probudili se a teď
Jinka Tišnovsko hlásí 4°C a nyní na teploměr svítí sluníčko a je tam krásných 22°C
Přeji krásný zbytek Velikonočního pondělí...

28.3.2016 12:06
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Tak právě jsem se byla kouknout na králíčky a hádejte co je nového... Máme malé velikonoční králíčky Musela se narodit před chvílí. Mám radost samička vše zvládla tak jak má...

ojgewalt

28.3.2016 13:33
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

Ni+Pa napsal(a):
Tak právě jsem se byla kouknout na králíčky a hádejte co je nového... Máme malé velikonoční králíčky Musela se narodit před chvílí. Mám radost samička vše zvládla tak jak má...

Blahopřeji!

ojgewalt

28.3.2016 13:34
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

veraboskova napsal(a):
Snad jenom křepelky. A i ty dávám radši dolíhnout kvůli možnosti regulovat vlhkost do rcomky.

Děkuji za info. Tak třeba se hodí na sušení hub a bylinek

28.3.2016 14:17
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ojgewalt napsal(a):
Děkuji za info. Tak třeba se hodí na sušení hub a bylinek

minimálně spodek by šel použít na automatickou obracečku vajec před nasazením.
Ale každopádně, ještě jí dám do rukou manželovi, jestli na tom něco nevymyslí, proč to tak blbě peče.

28.3.2016 17:54
bubko

XXX.XXX.185.182

Ahojte, prajem pekne sviatky. Z vajec, ktore boli pod sliepkou nebolo nic, asi na figu kohut. Lenze sliepka chudera stale hlada na com by sedela.. uz zasadla aj na kacacie vajcia. Mam jej zohnat nasadovky? Nebude to vela ked doteraz sedela a znovu by zasadla? Poradte prosim.

28.3.2016 19:16
rischanova

XXX.XXX.52.197

Kupte pár kuřátek a večer je pod ní dejte ona je přijme za svoje.

28.3.2016 19:55
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer z Polabí, dnes se to tu trošku chvilkama mračílo a teď večer spadlo pár kapek. Jinak den pěkný, ale né tak teplo, jako včera Já zapomněla ještě je stále březen
U nás koledníci také v pohodě. Přišli jen sousedi na štamprličku

28.3.2016 20:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mě to docela překvapilo, kolik málo dětí chodilo na koledu. Jenom čtyři děti!
Jinak metoda dát nejdřív samečky do nové ubikace a pak k nim přidat samičky se osvědčila. Velešínští mladíci přežili. Jak to tak vidím, za pár dní budu moct už sbírat násadovky

28.3.2016 20:14
jako001

XXX.XXX.109.93

veraboskova napsal(a):
Mě to docela překvapilo, kolik málo dětí chodilo na koledu. Jenom čtyři děti!
Jinak metoda dát nejdřív samečky do nové ubikace a pak k nim přidat samičky se osvědčila. Velešínští mladíci přežili. Jak to tak vidím, za pár dní budu moct už sbírat násadovky

Som ràd ze to vyslo a dufam ze chlapci budu sikovny

28.3.2016 20:33
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Tak Váženi

Prvni fotky - ovocný sad dostává novou tvář

28.3.2016 20:56
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Mooooc pěkný moooc. A kdepak jsou holky dorostenky ?

28.3.2016 21:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Je to nádhera, toho prostoru... Ale taky spousta práce.
Tak ať vám ta energie vydrží

28.3.2016 21:44
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Dobrý večer kolegyně a kolegové

No samozřejmě že je tu sposty práce, ale je to velmi přijemná práce.

Já to později vše nafotím, až se to zazelená a to bude teprve parádička.

A dorostenky poletuji nahoru, dolu no je legrace je pozorovat.Ty toho za cely den naběhají uf uf.

Jsou to Fit Slepice

28.3.2016 22:03
zdebari

XXX.XXX.96.17

Paráda, tiše závidím...i tu práci.

28.3.2016 23:20
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jůů hůůů, já vidííím leghornkůůůůů hůůů.

Lesnický oplocení super, jsem ti šikovně poradil, se musím pochválit.
Voni sice šicky vědí, že Honzík z gaučíku je nejlepší, ale já bych řekl,
že to tak dvakrát-třikrát denně zvopakovat vůůůbec neuškodí.

29.3.2016 04:34
nomad72

XXX.XXX.234.125

PBJK... dobré ránko... východ hlási +4°C a jasno... od pol noci mi mesiac svietil rovno do očí, tak som sa len prehadzoval na posteli a v duchu nadával ... a teraz som jak dolámaný... Olymp, tak sme sa konečne dočkali fotiek tvojho veľkostatku... máš to pekné len nepoľavovať v úsilí a plán treba plniť na 110 %... ale prvé čo ma napadlo, je, prečo si si nezavolal na ten pozemok mulčovač... ten by ti tu vysokú trávu tak pekne zlikvidoval... pamätaj, zdravie máš iba jedno a od roboty aj kone dochnú... ale inak super... ja viem o čom píšem... tiež som sa do všetkého púšťal ručne až som dvakrát skončil na neurochirurgii kde mi dvakrát platničky medzistavcové operovali ! takže nič nepreháňať...
Verahubacova, tak s tých kúpačov som bol aj ja sklamaný a to dosť riadne !kurnik, si predstav, že moju dcéru okrem mňa a môjho syna prišli obliať len dvaja spolužiaci ! ona chúďa celý deň čakala na okne, kto ju príde obliať a do 16:00 NIKTO ! až potom prišli tí dvaja chlapci... mne jej bolo tak ľúto... ja nechápem tých mládencov unás v obci to bolo včera jak keby tu nikto nebýval... ulice prázdne iba môj syn ráno pobehoval po ulici s korbáčom a vedierkom s vodou... tak nabudúce vyzývam a pozývam všetkých ku mne na Veľkonočné sviatky však posúď... neprišli by ste ju vykúpať ?to za mojich mladých čias by bola riadna hanba, keby niektoré dievča zostalo nevyšibané a neobliaté...nechápem túto dobu... a vstávajte a poďme cvičiť... hop hop hop, šesť v práci...

29.3.2016 05:37
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Tak jako dost toho válení bylo a koukejte valit do práce hop hop hop

Vstávat a cvičit á raz á dva...

Velkostatek hlasí + 8 stupňú a přeepověď na dnešek hlásí nejaké deštíky tak uvidíme.

Včera nalezeno dalši vejcé, ale ty dorostenky to trousej kde se jim zachce

29.3.2016 05:43
nomad72

XXX.XXX.234.125

Kúp si detektor na vajcia a budeš behať po záhrade ako ženista

29.3.2016 06:11
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Kúp si detektor na vajcia a budeš behať po záhrade ako ženista

Dej pokoj kolego

Začne tvrdý výcvik a drezura dorostenek, kam a kde maji snášet

29.3.2016 06:38
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. +4° a deštivo. Těch osm jak na velkostatku u nás bude možná kolem poledne. Včerejší den se povedl a to po všech stránkách. Poslední kuřata už pískají v garáži, rodina se mi odpoledne sešla celá až na jednoho zetě. Ten dělá v picerii nedaleko hranic a jen co otevřely bylo plno a lidi postávali venku než se uvolnilo místo a to ta restaurace má terasu a čtyři další velké místnosti. Doma bylo také plno, nejstaršímu synovi přišla přítelkyně se třemi dětmi, zakže k pěti vnoučatům přibyly další tři. Šibačů bylo u nás šest, přišli vyšupat pani školníkovou. Dostali vajíčka a nějakou tu minci a na štamprli ješte žádnej nedorost, tu jsem si dal až přišel mladší syn. Prohlíželi si zelené vajíčka araukány a pod okny se bavili, " ty jo takový ještě nemáme" a že je měli plné košíky. Tady to ještě neznají a to budou koukat příští rok až přibydou maransky. Tak svátky máme za sebou a můžeme se naplno věnovat své práci. Opět ten stereotyp, zaměstnání, práce, zaměstnání, práce, akorát teť do toho občas přibydou ryby.
No ale stojí to za tu práci, že jo pane doktore. Když po zahradě pobíhaj hejna spokojenych slepic a kdjakých jinych mazlů.

29.3.2016 06:56

A dále.

Dobré ráno! Je to opravdu nádhera! Moc Vám blahopřeji k takovému gruntu. Nechť se Vám i celému osazenstvu jen daří! Hodně zdaru!

29.3.2016 06:59
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ráno ve spolek, Tišnovsko hlásí+4°C zataženo ale snad se to do odpoledne protrhá.
Olympionik ten váš velkostatek je fakt kouzelný, působí to tam jako v pohádce a ta kozena pod okny, paráda :) Já osobně kdybych nechala naše prčky běhat po dvoře tak už mám po kvítkách a po jahodách Jinak co se týče těch potroušených vajíček, tak ty jsme také nacházeli všude. Pak atletky dostali domácí vězení na 3 dny s alinkluziv a rychle pochopili kde se snáší
Přeji krásný pracovní den, těm co jsou v plném pracovním tak ať jim to utíká..

29.3.2016 07:00

horal napsal(a):
Šest v práci. +4° a deštivo. Těch osm jak na velkostatku u nás bude možná kolem poledne. Včerejší den se povedl a to po všech stránkách. Poslední kuřata už pískají v garáži, rodina se mi odpoledne sešla celá až na jednoho zetě. Ten dělá v picerii nedaleko hranic a jen co otevřely bylo plno a lidi postávali venku než se uvolnilo místo a to ta restaurace má terasu a čtyři další velké místnosti. Doma bylo také plno, nejstaršímu synovi přišla přítelkyně se třemi dětmi, zakže k pěti vnoučatům přibyly další tři. Šibačů bylo u nás šest, přišli vyšupat pani školníkovou. Dostali vajíčka a nějakou tu minci a na štamprli ješte žádnej nedorost, tu jsem si dal až přišel mladší syn. Prohlíželi si zelené vajíčka araukány a pod okny se bavili, " ty jo takový ještě nemáme" a že je měli plné košíky. Tady to ještě neznají a to budou koukat příští rok až přibydou maransky. Tak svátky máme za sebou a můžeme se naplno věnovat své práci. Opět ten stereotyp, zaměstnání, práce, zaměstnání, práce, akorát teť do toho občas přibydou ryby.
No ale stojí to za tu práci, že jo pane doktore. Když po zahradě pobíhaj hejna spokojenych slepic a kdjakých jinych mazlů.

Moc pěkné!

29.3.2016 07:07

Takže ještě jednou dobré ráno všem. Sever Čech + 6 C a zatím to vypadá na polojasno.
Dnes se musí vyšperkovat odchovna, zítra budou nová kuřátka! A díky všem těm hodným lidem zde co umí a jsou ochotní poradit, už se nemusím obávat odchovu kuřat v bytě Takže jak to tak vidím tak ta zahrada moc dlouho při 10 slepicích nezůstane...

29.3.2016 07:41
bubko

XXX.XXX.240.42

Dobrý večer kolegyně a kolegové

No samozřejmě že je tu sposty práce, ale je to velmi přijemná práce.

Já to později vše nafotím, až se to zazelená a to bude teprve parádička.

A dorostenky poletuji nahoru, dolu no je legrace je pozorovat.Ty toho za cely den naběhají uf uf.

Jsou to Fit Slepice

Ahoj, je to super.. to nemozem ukazat môjmu zákonitému, ten po takom vzdy tuzil. No este popracuj na hostovkej . No ateraz otazka wyandotka sedela na vajciach ale nic z toho nebolo. teraz sedí na comkolvek co sa podoba na vajcia uz vystvala aj acku a zasadla... mám jej kupit nasadovky? nebude to na nu vela ked doteraz sedela?, niekto mi tu poradil rovno kuriatka kupit... co povies?

29.3.2016 09:06
horal

XXX.XXX.58.226

Chce to nechat ji sednout na nějaké vajíčka na stabilní místo, třeba tam kde seděla před tím, nesmí courat. Obětujte tři čtyři vajíčka než seženete kuřata 1-3 dení. Pak na večez za tmy vajíčka vyndat a vložit kuřata, jestli je to viandotka velká tak ta pobere i 20 kuřat a zdrobnělá těch 15. Nemusíte se bát ona je pokryje. Šumavanka mi v pohodě obsedla 18 kuřat. Z počátku některá kvočna kuře i klovne, ale pak si je bude hlídat.

29.3.2016 09:19
bubko

XXX.XXX.240.42

horal napsal(a):
Chce to nechat ji sednout na nějaké vajíčka na stabilní místo, třeba tam kde seděla před tím, nesmí courat. Obětujte tři čtyři vajíčka než seženete kuřata 1-3 dení. Pak na večez za tmy vajíčka vyndat a vložit kuřata, jestli je to viandotka velká tak ta pobere i 20 kuřat a zdrobnělá těch 15. Nemusíte se bát ona je pokryje. Šumavanka mi v pohodě obsedla 18 kuřat. Z počátku některá kvočna kuře i klovne, ale pak si je bude hlídat.

Takze nechat ju zase sediet je blbost? lebo zasadla liliputie vajcia...

29.3.2016 09:37
horal

XXX.XXX.58.226

To je jedno na jakých vajíčkách sedí, hlavně aby seděla a neseskakovala.

29.3.2016 09:38
bubko

XXX.XXX.240.42

Zohnala som 3dnove kuriatka zajtra mi ich prinesu.. takze vecer jej to tam šupnem...

29.3.2016 09:45
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

bubko napsal(a):
Zohnala som 3dnove kuriatka zajtra mi ich prinesu.. takze vecer jej to tam šupnem...

29.3.2016 15:34
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré odpoledne z Roudnice, polojasno ale poryvy větru. Se divím, že to holky neodnese Fučí pěkně.
Dnes se mi mají klubat stříbrnokrké vlašky a zatím se jim tedy moc nechce , ale je docela možný, že jsem špatně spočítala dny a dvacátý první bude teprve zítra , ale jedno naťuklý už tam je

29.3.2016 17:26
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

andreakiss napsal(a):
Dobré odpoledne z Roudnice, polojasno ale poryvy větru. Se divím, že to holky neodnese Fučí pěkně.
Dnes se mi mají klubat stříbrnokrké vlašky a zatím se jim tedy moc nechce , ale je docela možný, že jsem špatně spočítala dny a dvacátý první bude teprve zítra , ale jedno naťuklý už tam je

Zdravím

Andrejko, kdy jste nasazovala do líhně? Já jsem moje Wyandotky zdr. nasazovala 9.3. v 10hod. a už mám taky jedno naklobnutý

Děkuji za určení chuti křepelek zvěřinu já ráda, tak je musím vyzkoušet

29.3.2016 19:26
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Salam aleijkum... nechce niekto ? http://zvierata.bazos.sk/inzerat/59869182/Darujeme-tavu-z-mladatom.php

A co, olimpionik nemá zájem? Statek má velký a ťava by se mu tam hodila, o pouti by mohl vozit děti po vsi,.

29.3.2016 19:30

horal napsal(a):
A co, olimpionik nemá zájem? Statek má velký a ťava by se mu tam hodila, o pouti by mohl vozit děti po vsi,.

29.3.2016 19:39
nomad72

XXX.XXX.234.251

horal napsal(a):

Však preto som to tu dal, reku či sa neprihlási

29.3.2016 19:41
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

horal napsal(a):

Horalku, ty jsi ale vtipny to třeba časem, ale nyni fákt né

29.3.2016 19:53
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Zdravím

Andrejko, kdy jste nasazovala do líhně? Já jsem moje Wyandotky zdr. nasazovala 9.3. v 10hod. a už mám taky jedno naklobnutý

Děkuji za určení chuti křepelek zvěřinu já ráda, tak je musím vyzkoušet

Milá Wyandotko, mrkla jsem do kalendáře a nasazovala jsem večer 8.3. večer. Počítám to ale až od druhého dne. Jedno kuře už na mě kouká z líhně , myslím, že do rána jich pár přibude

29.3.2016 20:08

andreakiss napsal(a):
Milá Wyandotko, mrkla jsem do kalendáře a nasazovala jsem večer 8.3. večer. Počítám to ale až od druhého dne. Jedno kuře už na mě kouká z líhně , myslím, že do rána jich pár přibude

Paní Andrejko pokud by se Vám zadařilo a dobře se nalíhlo atd. Neměla by jste pak na prodej kohoutka té štříbrokrké vlašky ?

29.3.2016 20:17
nomad72

XXX.XXX.234.251

No nič... s pánom bohom, idem od vás, neublížil som, neublížil som... atď... ráno sa tu uvidíme... howk.

29.3.2016 20:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím večer. Tak jeden mladík z Velešína sameček křepelky putoval do karantény, má naďobanou hlavu pánové pořádali souboje.
No tak hlavně že to neodneslo oko, tohle se spraví.
Jinak super fotky, pěkné pokoukáníčko

29.3.2016 21:52
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Paní Andrejko pokud by se Vám zadařilo a dobře se nalíhlo atd. Neměla by jste pak na prodej kohoutka té štříbrokrké vlašky ?

Určitě, není problém. Kohoutků bude dost. Jedna várka stříbrnokrkých už se vylíhla, mají týden, teď druhá. Klidně nechám 5 kohoutků a můžete si vybrat

29.3.2016 21:54
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

andreakiss napsal(a):

Tak ať vám líhnutí dopadne na výbornou.

U mě to byl nějaký předskokan, nedočkavec. Teprve teď večer se naťuklo druhé vajíčko

29.3.2016 21:57
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Napište mi na Vás kontakt, já se ozvu. Ještě jak starý by měl kohoutek být ?

30.3.2016 04:51
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdár,

vstávat a cvičit hop hop hop

Velkostatek hlásí +5 a ouplně jasno.Včéra jsem usnul ve 20.37 tak že vyspalý no nádheda.

Dnes je v plánu opet dobývat ovocný sad tak že se nastartuje tank a hip hip hurá sekat ďžungli

Včéra tady foukal tak silný vítr, že dorostenky lítaly vzduchem a kohouti pomalu ani nevylezli, no skandál, tak snad dnes už bude lépe.

30.3.2016 05:33
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci, Přimda opět na nule nebo spíš mírně pod. Měsíc je momentálně vidět, ale po obloze se honí mraky. Doktore omlouvám se, to jsou takové moje bezprostřední nápady. Já jsem včera začal budovat venkovní výběh pro nejstarší kuřata a u nás také foukal docela silný vítr, tak mne to ani moc nebavilo. Snad se to dneska povede dokončit, protože čas kvapí a v líhni možná už dnes začně něco pípat.
Tak všichni hezky vstávat a zapojit se do pracovního procesu. Kupředu levá...

30.3.2016 05:53
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

horal napsal(a):
Šest v práci, Přimda opět na nule nebo spíš mírně pod. Měsíc je momentálně vidět, ale po obloze se honí mraky. Doktore omlouvám se, to jsou takové moje bezprostřední nápady. Já jsem včera začal budovat venkovní výběh pro nejstarší kuřata a u nás také foukal docela silný vítr, tak mne to ani moc nebavilo. Snad se to dneska povede dokončit, protože čas kvapí a v líhni možná už dnes začně něco pípat.
Tak všichni hezky vstávat a zapojit se do pracovního procesu. Kupředu levá...

Nazdár Horal

Já to pochopil

Už si dávám kávišku a později pujdu vypustit Krakeny a Godzily

Již začíná u Dorostenek panika hřebínky červenaji, xichty také a řvou jak když je na nože berou no skandál.

Evžen s Emilem už se o Dorostenky zajimají, tak že se sexuálni praktiky provozuji všade a pořád.

Hop hop již brzy vypukne snáška, to bude rachot od 70 Dorostenek Leghorních.

Už celé 2 vejce snesly haha.

30.3.2016 05:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, jih Čech +8, ptáci zpívají, venku tma.

30.3.2016 06:00
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Včéra mi kamarádka dovezla 2 kefirové mleka, tak jsem jim do kefíru namočil pšenici a to byl rachot oj oj oj

Myslel jsem že ty dva pekáče ano nedám na zem, jak se na mě Dorostenky vrhly, jak piraně

30.3.2016 06:52
horal

XXX.XXX.58.226

To znám, než jim nasypu do korýtka mám celou ruku oklovanou. A sedmdesách jich mám také, akorát devět plemen a snáška už narůstá. Dokonce i šumavanky a češky se už roznesly a snáška se pohybuje kolem 40 kousků. Včera dokonce 43. Pořád je to ale slabé, nejlepší bude asi květěn lako každý rok kdy očekávám snášku kolem 1600 vajec. Nyní v březnu bude chybět asi tak 15-20 vajíček do tisícovky. Zítra se mají líhnout češky stříbrné tak jsem na ně zvědav, v líhni to už občas pípne takže něco s toho snad bude. No nic zaměstnání volá, jdu si vydělat nějakou korunku ať mám pro tu haldu hladových krků na krmení. Ještě že to mám jenom deset metrů do práce.
Tak mějte všichni hezký den.

30.3.2016 12:21
ovecka

XXX.XXX.171.70

Tak mi běhá v odchovně celkem 115 kuřat - hempšírky, šumavanky, wyandotky zdr. stř.čer.lem. a araukany. A s těmi je to zajímavé, dvě divoce zbarvené, šest černých a dvě jsou trochu mimo barvu. Jedna je maje vlastní - ale otec je wyandoťák, tak má černou koroptví kresbu a druhá je z kmene černých a mezi nimi byla jedna modrá. A to kuře je světle modré - myslíte, že to bude barva splash? Dana.

30.3.2016 19:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda, to jsou vysloveně armády kuřat.
Horale, mít já potenciál levné pracovní síly, tak iniciuji založení chovatelského kroužku zaměřeného na drůbež

Přidejte reakci

Přidat smajlík