veraboskova
napsal(a):
Teda, to jsou vysloveně armády kuřat.
Horale, mít já potenciál levné pracovní síly, tak iniciuji založení chovatelského kroužku zaměřeného na drůbež
Tak to Věrko neznáte dnešní děti. Ty tak krmit virtuální kuře a pak si ho třeba ulovit. Ale dělat něco rukama a nedej bože, aby to smrdělo. A pochybuji, že by souhlasili rodiče, aby děti dělali něco pro ostatní.
Jo za mých mladých let, to jsme byli vděční za každou akci, kterou jsme dělali spolu.
A pak jsem vedla kroužek Mladých ochránců a takovou prima partu dětí, jo my se vyblbli. Stanovali, jezdili na soutěže, rodiče pomáhali... Dana.
ovecka
napsal(a):
Tak to Věrko neznáte dnešní děti. Ty tak krmit virtuální kuře a pak si ho třeba ulovit. Ale dělat něco rukama a nedej bože, aby to smrdělo. A pochybuji, že by souhlasili rodiče, aby děti dělali něco pro ostatní.
Jo za mých mladých let, to jsme byli vděční za každou akci, kterou jsme dělali spolu.
A pak jsem vedla kroužek Mladých ochránců a takovou prima partu dětí, jo my se vyblbli. Stanovali, jezdili na soutěže, rodiče pomáhali... Dana.
No já mám právě dvě děcka 11 a 13 let. A chodí mi domů, když jsme v práci, napůl potají návštěvy dětí kamarádů, kteří mi tu omrkávají tu nejmenší droboť. Starší kluk jim dělá průvodce krmit to teda nezkoušejí doufám, ale nedělám si iluze, že to netahají ven z odchoven.
veraboskova
napsal(a):
No já mám právě dvě děcka 11 a 13 let. A chodí mi domů, když jsme v práci, napůl potají návštěvy dětí kamarádů, kteří mi tu omrkávají tu nejmenší droboť. Starší kluk jim dělá průvodce krmit to teda nezkoušejí doufám, ale nedělám si iluze, že to netahají ven z odchoven.
Ja màm nato taky nàzor ze pokial deti vydia co robi rodic tak to je ok, a ja màm chlapca bude mu 9 a dievca bude mat 6, ked sa ide na burzu tak chlapec ràno je hore prvy ;ked sa krmi uz bez slova pomàha, ale tiez som ho uz nacapal jak v sprievode kamaràtov robil exkurziu, a ukazoval budky aj s obsahom, holt màme deti a nemozeme byt s nimy 24 hodin, a len dufam ze jedno z dvoch to bude bavit cely zivot tak ako to bavi mna.
Jo dětičky ty se nadchnou pro všechno, ale jenom na chviličku. Vidím to jak ve škole tak doma. Několik kroužků jsem za těch 24 let vedl na škole, ale žádný neměl dlouhého trvání, rok dva a šmitec. První odpadnou ti co mají více kroužků a pak nestačí, anebo jim to rodiče zakážou za trest. Pak další přestanou chodit protože tamtan už nechodí, zbytek to přestane bavit a tři čtyři co by třeba i vydržely ostatní přesvědčí aby tam nechodily když ani ony nechodi. A je jedno o jaký kroužek se jedná pokaždé je to stejné. Nejvíc to člověka potom štve když na úkor svého volna a zadarmo plýtvá energií. Na vnoučata jdu také od lesa, nežádám je o pomoc aby mně pomohly s něčím, ale jenom se tak zmíním že potřebuju něco dodělat a bolí mne ruce, nohy záda a už to mělo být hotové a asi to ani nedodělám. To pak příjdou dědečku my ti pomůžeme a to potom dfělají až je radost na ně koukat.
V líhni už pípá první kuře šumavanky a kolem dvceti je naklováno, doufám že se vylíhnou v pohodě. Další noc bez spaní, ale zatím je klid tak to možná do rána vydrží.
Nazdár,
tak u nás odpoledne prselo, tak jsem si pustil film a usnul na 2 hodiny jako špalsk, tak nyni nemohu spát
V podvečer jsem si dal kávu u vejměnku a kozénka mi dělala společnost
Uživatel s deaktivovaným účtem

andreakiss
napsal(a):
Určitě, není problém. Kohoutků bude dost. Jedna várka stříbrnokrkých už se vylíhla, mají týden, teď druhá. Klidně nechám 5 kohoutků a můžete si vybrat
Tak 2 bych vzal urcite mozna i 3 . Mam to pro pribuznou k uzitkovym slepickam. Tak snad se zadari. Dekuji predem.

andreakiss
napsal(a):
Napište mi na Vás kontakt, já se ozvu. Ještě jak starý by měl kohoutek být ?
Stalo se poslal jsem do vzkazu.

Tak dobre rano vsem. Sever Cech 7C a prsi. Letosni 2. varka kuratek uz ma odchovnu prijatou za svou.

napsal(a):
Tak dobre rano vsem. Sever Cech 7C a prsi. Letosni 2. varka kuratek uz ma odchovnu prijatou za svou.
Omlouvam se za nahnute fotky a absenci diakritiky ale ten tablet ja proste neovladam.

nomad72
napsal(a):
No nič... s pánom bohom, idem od vás, neublížil som, neublížil som... atď... ráno sa tu uvidíme... howk.
No kdepak se nam toulate? Snad vas ty vase pirnata nesezrala?
Dobré dopoledne přeji,
jak tak koukám nikdo nikde. Copak se v takovém pěkném počasí tak dlouho spí?
Nebo Vás všechny sluníčko vytáhlo rovnou ven? Pan školník nikde, pan nomad „zahradník“ nikde….
720202803 - Odchovna vypadá moc dobře, kolik se asi tak vleze kuřátek pod tu topnou desku?
Pak jsem chtěla poprosit o radu. Jak dlouho svítíte kuřátkům celý den? Kdy se ta doba svícení má snižovat?
Dělá to tak někdo nebo jim pak rovnou přestanete svítit a jen topíte? Mockrát děkuji za rady.
Jinak Tišnovsko hlásí +5°C slunce svítí a má býti až 20°C tak to bude dnes paráda.
napsal(a):
No kdepak se nam toulate? Snad vas ty vase pirnata nesezrala?
PBJK a dobrý deň... kde sa túlam ? syn ochorel, tak s ním behám po doktoroch a chodím s ním na injekcie... aj teraz som prišiel s ním od doktora a len dopijem kávu a idem robiť... nie je čas, márniť čas chcem rozšíriť chov o králiky tak musím pripraviť králikáreň, aby som ich do stredy ubytoval... na stredu ich mám sľúbené a zadarmo od kamaráta tu z obce... inak u nás ráno bolo 9°C a je nádherné počasie sa má cez víkend otepliť na 20 °C tak som zvedavý... teraz je u nás na východe 16°C...

nomad72
napsal(a):
PBJK a dobrý deň... kde sa túlam ? syn ochorel, tak s ním behám po doktoroch a chodím s ním na injekcie... aj teraz som prišiel s ním od doktora a len dopijem kávu a idem robiť... nie je čas, márniť čas chcem rozšíriť chov o králiky tak musím pripraviť králikáreň, aby som ich do stredy ubytoval... na stredu ich mám sľúbené a zadarmo od kamaráta tu z obce... inak u nás ráno bolo 9°C a je nádherné počasie sa má cez víkend otepliť na 20 °C tak som zvedavý... teraz je u nás na východe 16°C...
Tak at je synkovy brzo zase dobre!
Ke kralikum blahopreji.

Ni+Pa
napsal(a):
Dobré dopoledne přeji,
Nebo Vás všechny sluníčko vytáhlo rovnou ven? Pan školník nikde, pan nomad „zahradník“ nikde….
720202803 - Odchovna vypadá moc dobře, kolik se asi tak vleze kuřátek pod tu topnou desku?
Pak jsem chtěla poprosit o radu. Jak dlouho svítíte kuřátkům celý den? Kdy se ta doba svícení má snižovat?
Dělá to tak někdo nebo jim pak rovnou přestanete svítit a jen topíte? Mockrát děkuji za rady.
Jinak Tišnovsko hlásí +5°C slunce svítí a má býti až 20°C tak to bude dnes paráda.
Ja mam tu 30x30cm a pry je to, na 20az25 kurat. Ja jich mam 11. Svitim prvni 3 dny nonstop. Ale hlidam je pak kdyz je tma aby nepanikarily a neumackaly se. Ale bylo to ok. Ted to tak delam teprve po druhe. Driv jsem topil zarovkama. Ale to neni asi idealni. Kdyz pak prijde najednou tma tak maji stresy a kolikrat se uslapou. Takhle je to urcite prirozenejsi.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré dopoledne přeji,
Já kuřatům svítím po celou dobu, co jim přitápím - podle venkovní teploty a vývoje opeření cca do 6-8 týdne. V odchovně mám teplou žárovku a k tomu ještě 3W diodovou. Ta dá světlo, i když mám tepelnou bez světla (keramickou). Je mi líto, aby spali v noci a nemohli se první týdny nažrat (to mají největší schopnost přibírat a co se v počátcích zanedbá, to už pak nedoženou - viz. vědecké studie). A ty diody skoro nic neberou. Navíc jim svítí na cestu do odchovny, když už je pak krmím mimo. Odchovnu mám dost daleko od domu a abych tam večer běžela jen kvůli tomu, jestli spí uvnitř odchovny a nebo se umačkají někde ve studeném rohu, to se mi nechce.
Vím, že mne budou mnozí oponovat, ale píši jen svou zkušenost a důvody, které mne k ní dovedly. Dana.
Dobré dopoledne z Roudnicka, u nás zataženo, mrholí a to slunko ne a ne vykouknout
Já kuřátkům svítím nonstop asi týden, to je mám v menší odchovně a pak je přesouvám do větší, otevřené, v místnosti mám asi 24 stupňů a mají světlo ledku 4w od šesti ráno do devíti večer, pak se zhasne, ale jelikož tam mám tři menší odchovny, kde se právě svítí pořád, tak v místnosti není tma nikdy ůplná. Sranda je, jak brečí, když jdou z menšího do většího a i když se zhasne a je jen šero. Ale nestalo se mi, že by se ušlapala.
Šest v práci, tak dobré poledne a dobrou chuť k obědu. V líhni je už 14 kuřat a pět naklovyných. Ostatní nevím, vidím jak se některé vajíčka pohybují, ale nikde žádná dírka tak kdoví co z toho bude. K tomu svícení, protože já mám řárovku i jako zdroj tepla, tak jim svítím tak dlouho pokud se po žárovkou zdržují. Jakmile ulehají mimo ni, tak jim to vypnu a svítím jenom v garáži. To je ale vždy až tak třetí týden. V garáži je vždy tak kolem 22 stupňů ale oni dokážou tepltu navýšit i o dva stupně. Po dalším týdnu už jim svítím jenom přes den a na noc zhasínám, garáž je bez okna, tak musím občas vyvětrat aby nabyla vysoká vlhkost. Netvrdím že je totak správně, jenom popisuju jak to dělám já. Dnes je počasí docela hezké, teplota je na desítce a sem tam vykoukne i sluníčko poza mraků. Tak si zajedu pro další pytel Káčka a pár sáčků krupek a odpoledne sešrotuju kukuřici se pšenicí ať je na míchanici. No a pak stavět a stavět.
nomad72
napsal(a):
Otázka : keď ma kuriatko vo veku 4 týždňov vyvinutú termoreguláciu... treba mu ohrievať odchovňu ? ja sa len pýtam...
Podle mýho, jak se kuřata začnou vyhýbat žárovce nebo jinému tepelnému zdroji, tak ubírat na teplotě. Až nakonec třeba jenom svítit LEDkama. Je to o sledování chování. A taky přeci se liší kuřata podle druhu v rychlosti opeřování.
My máme první dvacku kuřat vylíhnutých 27.2. (jestli počítám dobře, tak v sobotu jim bude 5 týdnů) v garáži. Ta dost udrží teplo. A aktuálně mají kuřata jednu 25W žárovku a jednu LEDku. A jsou v pohodě.
Tak nevím jak k Vám, ale k nám už TO PŘIŠLO Ochlazuje se Odpoledne na chvíli vykouklo slunko, bylo teplo, ale teď už je chladno. Vypustila jsem ven z odchovny ve sklepě osmitýdení dorostenky leghorní a trošku z toho byly vyjevené tolik světla tolik místa. Teď jsem je zahnala do kurníku, aby holky nenastydly
Trošku dostávají od 20ti týdenních maransek, ale oni to zvládnou mají se kam schovat.
Přeji hezký večer,
u nás už je konečně jaro. Ještě teď, po osmé hodině, je venku skoro 20 stupňů.
Myslím, že Honzík nelenošil na gaučíku, ale pracoval na zahradě jako většina ostatních. On se jistě přihlásí, vždyť nás má rád, jako bychom byli jeho vlastní .
Ta kuřááátka vám všem pěkně rostou.
javorka
napsal(a):
Přeji hezký večer,
u nás už je konečně jaro. Ještě teď, po osmé hodině, je venku skoro 20 stupňů.
Myslím, že Honzík nelenošil na gaučíku, ale pracoval na zahradě jako většina ostatních. On se jistě přihlásí, vždyť nás má rád, jako bychom byli jeho vlastní .
Ta kuřááátka vám všem pěkně rostou.
Né 20, ale 12 stupňů. Pardon .
Šest v práci, přátelé. Pátá várka dolíhnuta a prozatím nejhorší výsledek. Ze 62 vajec 24 neoplozeno a dolíhnuto jenom 20 kuřat, no a už obě líhně jsou naloženy celkem kolem 110 vajec. Venkovní odchovna bube zítra už v provozu a ještě mne čeká postavit tři. Jen aby bylo teplo, alespoň jako dnes.

horal
napsal(a):
Šest v práci, přátelé. Pátá várka dolíhnuta a prozatím nejhorší výsledek. Ze 62 vajec 24 neoplozeno a dolíhnuto jenom 20 kuřat, no a už obě líhně jsou naloženy celkem kolem 110 vajec. Venkovní odchovna bube zítra už v provozu a ještě mne čeká postavit tři. Jen aby bylo teplo, alespoň jako dnes.
Ty Vaše ubikace pro zvířata to je prostě luxus. Já vážně smekám je to neuvěřitelně pěkná práce. Budu tiše ale v dobrém závidět.
Do má zájem pobýt s náma přejděte na:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3094904/jaro-klepe-na-dvere#a3094953.