Nazdárek hop hop hop
Tak jedeme on zacátku kolegyně a kolegové
Velkostatek na novobydžovsku hlásí + 2 stupně.
Tak už máme na Velkostatku dalši přirustek
Včéra na mě soused Láďa volá : vem si košik, něco pro tebe mám a vyfasoval jsem připuštěnou samici Českého strakáče, tak že uz vesele dupe v králikárně
Jinak Soudružky Olympioničky, tak u nich propuká panika kohouti je pojímají a dorostenky krákoraji a řvou jak nevím co no to budou asinty tlaky vajička prvního
No už brzy to vypukné a Panny Orleánské začno snášet juchuuuuu
Krásné ránko.
nomad72
napsal(a):
Ináč, všetko najlepšie ku dňu vtákov a poďme kŕmiť statky lebo ja už mám pokŕmené aj obriadené všetko a dnes do práce ! ináč, s tým nazvom tohoto vlákna si to asi kus pobabral... nemyslíš?
Nazdaaaar bejkuuu
Tady je ješte tma jak v prde..
Pouštím je až v 6.30 kdy už je viďět , no kdybych je měl vypustit nyni, tak bych každé musel nasadit čelovku no a jako nasazovat 72 čelovek, kurdé to by byl masakr, tak raději ještě počkám a dopiji si v klidu kávu.
Olympionik2008
napsal(a):
Nazdaaaar bejkuuu
Tady je ješte tma jak v prde..
Pouštím je až v 6.30 kdy už je viďět , no kdybych je měl vypustit nyni, tak bych každé musel nasadit čelovku no a jako nasazovat 72 čelovek, kurdé to by byl masakr, tak raději ještě počkám a dopiji si v klidu kávu.
A čo tak nainštalovať nejaké umelé slnko ako na predošlom statku? a je po probléme... králiky sú super... ja musím ešte dokončiť králikáreň a na stredu mám sľúbené králiky... sena mám habadej, jarec kúpim, aj nejaké granulky a môžu sa sťahovať... ja už pijem druhú
Včéra jsem nějak jako zapomňel zavřit vrátka z výběhu Soudružek.
Dělal jsem jim odpočivadlo a najednou koukám a asi tak 20 dorostenek se vesele procházelo po nádvoří jako by nic, no tak jsem je naháněl zpět, ale jsou hodné, šly dobrovolně a náš pastevecký pes Foxík Border kolie mi pomáhal, byl nadšený a ukázal, co ma v krvi
Sranda je, že se kámoši s kozou Bárou, ta ma volny přístup do ovocného sadu a sama si tam dojde a když se Foxovi zdá, že je tam nějak dlouho, doběhne tam pro ni a zažene na nádvoři
Je to šikula
No a taky už zvládl osoulozit obsousedovic Rotvajlerku hravě přeskoči plot 1.8 m ladným skokem, no skandál no ale jako přiroda je přiroda, to se nedá uhlídat.
Jinak Emil s Evženem - kohouti Velsumáci střibrně zbarvení, když byli ve chlívku tak týden nevylezli ani ven a jak jsou s dorostenkama tak to je rachot, jak ožili kluci jedni.
Soused Láďa ma Vlašáka koroptvího, ale na ty dva jak krásně kokrhaji fakt nemá
nomad72
napsal(a):
A čo tak nainštalovať nejaké umelé slnko ako na predošlom statku? a je po probléme... králiky sú super... ja musím ešte dokončiť králikáreň a na stredu mám sľúbené králiky... sena mám habadej, jarec kúpim, aj nejaké granulky a môžu sa sťahovať... ja už pijem druhú
No tak žé na Velkostatku už to oživá
Králicí, slepice, koza, pes a budou dalši zvířátka.
Stále koukám na ty dva chlívky na prasátka plně vybavena oj oj oj, ale zatim zejou prázdnotou
Včéra jsem dostal záchvat smíchu
Dopoledne ještě pršelo, ale pak bylo nádherně a jedna dorostenka Leghorni se jala popelit a vykotlala si díru jak po granátu a jak to bylo mokré tak pak přišla dolů a byla ouplně černá jak uhel, to byl fakt masakr, pár peříček zbylo na ní bílé barvy, no masakr.Vypadala jak krtek
No fakt mě bobavila
Jinak jsme včéra odpoledne postavili hnojník a dnes se chystám na čištěni kurníku.
Jsem si právě nyni uvědomil, že jsem obidli Dorostenek ještě nevyfotil, tak to dneska napravim.
Mám radost z toho, že se drži super vlhkost a teplota v kurníku.
Měl jsem z toho obavy, ale vlhkost v kurníku se drží stabilně na 48 -56 % a teplota 9 stupňú, tak že parádicka.
Šest v práci. Tak jsme na nové koleji a už se to rozjíždí. Tak napřed počesí +3°C a zataženo, naštěstí neprší. Tak to má být celý den a teplota nepude přes 5°. Vždycky to člověka naladí jak už bude krásně a pic ho, druhý den jsme zase v normálu. A práce mám tolik jak doktor na velkostatku. Koukám jak se ale velkostatek zaplňuje, je to paráda, jak Noemova archa. Jen doktore zapomínáš na jedno, Noe měl vdycky pár, dokonce porušuješ i zákon když chováš jenom jednu kozu. Někdo velice chytrý nechal uzákonnit, že koza a ovce jsou stádová zvířata a tudíž se nesmí chovat jednotlivě, ale minimálně dvě. Do toho sadu bych doporučil vietnamská prasátka, krásně se pasou a jsou nenáročná. Já už po nich pošilhávám delší dobu, ale tady v okolí chytráci kříží vietnamáky divočákem a to je na zahradě pohroma. Rypák ze země vindá jenom když se chce rozhlédnout. Dokonce ani maso neni nic extra, takto změnili pasoucíhose tvora v ruchadlo. Nic já musím do pracovního procesu. Tak přeji hezký den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobré ráno všem. Sever Čech + 8C. Je zataženo a prší . Přeji všem pěkný den.

Olympionik2008
napsal(a):
No mě už Bobina poskakuje v králikárně a koncem Dubna budou Bobíci
Gratuluji k novýmu přírůstku. Koukám, že se na tom statku fakt nenudíte a tak to má být. Jen jsem docela zvědavý na ty štěňata po vašem psovi a té Rotvailerky to bude asi pěkná míchanice, ale co třeba se z toho časem stane nové lemeno

napsal(a):
Gratuluji k novýmu přírůstku. Koukám, že se na tom statku fakt nenudíte a tak to má být. Jen jsem docela zvědavý na ty štěňata po vašem psovi a té Rotvailerky to bude asi pěkná míchanice, ale co třeba se z toho časem stane nové lemeno
Plemeno.
Dobré ráno přeji, Tišnovsko hlásí +6°C ale zataženo. Na dnešek hlásí dešťové přeháňky tak doufám že u nás to neubude…
Olympionik, gratuluji k novým přírůstkům. Už se těším až se Vám ta vaše Bobina okotí to teprve budete mít radost.
Koza Bára je tak moc pěkná že se na ni nemůžu vynadívat a nedá mi to se Vás nezeptat odkud ji máte?
Sháním v okolí hnědou krátkosrstou a nějak nic kloudného nenacházím...
Přeji krásný den, ať Vám všem pracujícím den uteče a hurá domů za opeřenci
napsal(a):
No to teda, je to kanec proste zmizel a pak přišla obsousedka Romana, že už vše proběhlo a že přirodě nezabránime. tak jsem ji uspokojil poznámkou, že jeho otec je světový šampión a prarodiče také, tak se smála, že je to nádhera
No nenaděláme nic
Jinak je tady u nás na novobydžovsku dnes pěkně hnusné fij tajbl.
Tak chovu, chovatelství a dobré náladě třikrát hop hop hurá.Jaro je tu a zastavit se nedá, první květy na meruňce jsou toho důkazem + pár kuřátek v líhni.
nomad72
napsal(a):
Salam aleijkum... tak vidím že všetci máte niečo nové tak sa pochválim aj ja a niekto (HORAL) z toho pôjde určite do kolien od dnes mám novú prácu (ako ID) tak som rád, že si prilepším k dôchodku a teraz pozor, moja práca - profesia je : ŠKOLNÍK
Tak už z vás není jen zahradník ale školník teda vy se nám tu nějak rozjíždíte...

Blahopřeji k nové práci. Tedy pokud to berete jako pozitivum
Velebnosti, tak už to Jaro prej vypuklo? Už je to tady! Už je to tady!
No nevim, u nás tři stupně, poletuje bílej hnus, na Impulsu hlásí +16
a slunečno, aha...
Zajímalo by mě, co berou ti čeští meteorologové za drogy.
Asi nějakej prošlej šmejd v akci nebo co...
Jinak - před měsícem můj čiperný otec spadl ze stromu, když se
ve svém věku (a přes notná napomínání) jal prořezávat náš ovocný sad.
Mno a jak jsem se o něj staral + dva baráky a miliarda zvířat,
tak jsem si hnul se zády, akutní lumbágo, čili houser, což je docela stylový,
takže jsem od středy invalidní též. Život je vlastně hrozně vtipně ironickej...
To jsem si poráde stěžoval, že pro samé povinnostě nemám na svůj
oblíbený a milovaný gaučík vůbec žádný čas, no a teď se mi hajání
už poněkud zajídá, tak jsem se přišel podívat na vás, mládeži, jak tu jarně debatíte.
Šarmem a optimismem sobě vlastním vše zvládám s přehledem, akorát
mám po těch drogách, co mi ruští doktoři v karlovarské nemocnici píchají,
trochu halucinace.
Kuřata rostou, žlutým a lososovým vlaškám už je šest týdnů,
slepičky jsem předtím stihl od kohoutků oddělit a kohouti, to jsou teda piraně
- ruku mám zdrápanější, než zahradník v růžovém sadu.
Tak se držte a hlavu nahoru a umělý chrup a úsměf č.9 nasadit teď!
honzapm
napsal(a):
a slunečno, aha...
už poněkud zajídá, tak jsem se přišel podívat na vás, mládeži, jak tu jarně debatíte.
trochu halucinace.
Americkej úsměv kuře ! vydržet ! zuby ! chci videt zuby !

honzapm
napsal(a):
a slunečno, aha...
trochu halucinace.
Tak se brzo uzdravte !
Musel jsem se trošku z toho vspamatovat. Já to vždycky říkám, nehledej práci ona si tě najde.
Kamaráde jestli to nevzdáš po první výplatě, tak to bude bobrý. Né že bych tě podceňoval, ale znám tu omladinu. Pro začátek bych doporučoval špunty do uší a klapky na oči. To proto, že až párkrát vyslechneč jak se baví kluci tak jim určitě nějakou lupneš. Copak kluci, ale až vyslechneš rozhovor holek to sčervenáš jako krocan, moriak, puliak anebo jako všichni tři dohromady. Ale časem si na to zvykněš neboj, až tam budeš 24 let jako já. To pak budeš šťasten až se vrátíš na svůj ranč. Neboj tak zlý to nebude, bude to ještě horší. To jenom tak pár vět pro povzbuzení. Hlavně dobrého ředitele nebo ředitelku, uděláš si svou práci a máš klid. Budeš mít jednu výhodu, ty takový Ilja Muromec když projdeš po škole, tak i učitelé stichnou natož ten potěr. Tak ať se ti v nové práci daří.
honzapm
napsal(a):
a slunečno, aha...
trochu halucinace.
Honzíku, housera máme doma taky ale ten nebaští pilulky
Přeji brzké uzdravení
Horal, vďaka za rady... vieš, tu v obci som 5 rokov... všetci videli, koľko roboty som tu na svojom urobil, a všetci, vrátane vedenia obce to chválili... takže, oni vedia, že pracant som... za druhé, ako jediný z 3500 obyvateľov chodím na obecné zastupiteľstvo... vedia že som tvrdý a že sa nedám, keď sa rieši nejaký problém... a v škole tiež... raz som tam dal do pozoru všetkých žiakov, keď sa jeden piatak rozhodol, že zmláti môjho syna prváka... to už boli v strehu aj učitelia a nebolo toho, kto by mi čo i len pohľadom oponoval, zvlášť, keď som toho piataka ulapil za krk a povedal, ja deti nevychovávam preto, aby mi ho nejaký hajzel zmrzačil... akože, nechcem sa nejako chvastať, ale keď ma niekto nazlostí... a teraz mali v škole problém s neprispôsobivými... a riešilo sa to aj na zastupiteľstve a som tam len tak navrhol, že pustite tam mňa a všetci budú stáť v pozore... možno aj toto zavážilo, že som sa tam dostal a to aké deti sú, to viem... si myslíš, že sme boli inakší ?
Dobré odpoledne z Polabí Ráno zima , studený vítr a deštík , a teď už je sluníčko a teplo jupí jupí
Též se přidám ke gratulantům nové práce a Honzíkovi brzké uzdravení
Čeká nás teplý víkend a také hodně práce - už mi stojí konťák před vraty, kam jsem odvozila asi 7 koleček hnoje a bude se dělat trávník vertikutatorem, takže co si pamatuji z loňska, budou hromady staré trávy
Tak to já přemýšlím nad přírodní vertikutací - pustit tam slípky. Ale nevím, jak bych je pak z pastviny 0,75ha honila přes výběhy do jejich vlastního . Ale práci by udělaly a pohnojily. Reprezentativní plocha to není, ještě to nějak promyslím.
Jinak držím Honzo palce, ať se houser brzy odstěhuje a je zase dobře na gaučíku.
Teď odpoledne je na západě sluníčko, dobytek řve jak na lesy, ptáci taktéž. Kužata jsou nastěhovaná ve voze v odchovně, moc si libují a já taky. Nemáme to v kuchyni jako v maštali. Je jim 14 dní rostou jako z vody, pardon z německých granulí. Zítra přijede paní Nikola pro vajíčka, už se těším, že si trochu poklábosíme.
O víkendu zapnu líheň Pivarči a nasadím vodní - kachny saské, pár pekinek z půlky kolmých a husky na maso (asi nesedne, tak ať vejce nestárnou). Pokud by si přeci jen sedla, mám ještě vejce od češky, je jedno, která je vysedí. A za měsíc budou housátka - malé pampelišky. Dana.
veraboskova
napsal(a):
Teda takových novinek. Gratuluji dalšímu školníkovi. Myslím, že to nemusí být tak špatné. Moje teta do důchodu taky dělala školnici.
Jinak průšvih. Ruánka včera pustila peří v hnízdě. Chce sedět. A já nemám pro ní vejce. Co nanesla je jalové. A ve sklepě mám jenom tři vejce od běžce.
Si príď... moja pižmovka ich má v hniezde cez 20 a tiež už pustila páperie, že zasadne... a díky
ovecka
napsal(a):
Tak to já přemýšlím nad přírodní vertikutací - pustit tam slípky. Ale nevím, jak bych je pak z pastviny 0,75ha honila přes výběhy do jejich vlastního . Ale práci by udělaly a pohnojily. Reprezentativní plocha to není, ještě to nějak promyslím.
Jinak držím Honzo palce, ať se houser brzy odstěhuje a je zase dobře na gaučíku.
Teď odpoledne je na západě sluníčko, dobytek řve jak na lesy, ptáci taktéž. Kužata jsou nastěhovaná ve voze v odchovně, moc si libují a já taky. Nemáme to v kuchyni jako v maštali. Je jim 14 dní rostou jako z vody, pardon z německých granulí. Zítra přijede paní Nikola pro vajíčka, už se těším, že si trochu poklábosíme.
O víkendu zapnu líheň Pivarči a nasadím vodní - kachny saské, pár pekinek z půlky kolmých a husky na maso (asi nesedne, tak ať vejce nestárnou). Pokud by si přeci jen sedla, mám ještě vejce od češky, je jedno, která je vysedí. A za měsíc budou housátka - malé pampelišky. Dana.
Také se moc těším Dnes jdeme spát se slepicemi zítra vstáváme brzo abych stihla prokrmit hladové krky a taky nás. Poté hurá směr Plzeň.
Tak dobrou noc ať vás všechny štípou blechy celou noc
Jinak přidávám video hempšírek. Zítra jim bude 5 týdnů. Kohouti už pořádají zápasy.
Je zabraná tak polovina prostoru bedny, už se tam přestávají vejít.
https://youtu.be/v2yyvYrL5i0.
veraboskova
napsal(a):
Jinak přidávám video hempšírek. Zítra jim bude 5 týdnů. Kohouti už pořádají zápasy.
Je zabraná tak polovina prostoru bedny, už se tam přestávají vejít.
https://youtu.be/v2yyvYrL5i0.
Nevážila si ich ? skús ich zajtra povážiť... a daj výsledky... moje sú také 4 týždňové, zajtra ich budem vážiť a som zvedavý, aké majú prírastky... už zberáš od nich vajíčka? a tie sa bijú už týždeň...
No nič... poniektorí išli spať so sliepkami... kamarát Horal išiel na svojich 5 ten tu bude písať o pol jednej a ráno lamentovať, že nechal vajíčka z liahne vonku olymp pije čaj o piatej vonku s kozou na priedomí a rozpráva jej rozprávku o kozliatkach a vlkovi na dobrú noc... tak idem aj ja s pánom bohom nejakú knižku prečítať a ponaťahovať kosti... majte fajn večer howk.
nomad72
napsal(a):
No nič... poniektorí išli spať so sliepkami... kamarát Horal išiel na svojich 5 ten tu bude písať o pol jednej a ráno lamentovať, že nechal vajíčka z liahne vonku olymp pije čaj o piatej vonku s kozou na priedomí a rozpráva jej rozprávku o kozliatkach a vlkovi na dobrú noc... tak idem aj ja s pánom bohom nejakú knižku prečítať a ponaťahovať kosti... majte fajn večer howk.
Tak dneska se nepije, kamarádi z mokré čtvrti mají odpolední a ja si dávam doma průduškový čaj a pak si dám jednoho prcka na dobrou noc. Tak hezky spěte a kdyby jste náhodou nemohli usnout, tak počítejte kuřata.
Nazdaaaar,
koukám, tady to je samej školník, učitelnica a tak dále no asi bych se měl brzy stát tedy ministrem školství, jak to tak tady pozoruji ha ha
Velká gratulace Nomádku
No jak to tak pozoruji, dětem nastane tvým příchodem peklo to bude ano pane Školník, né pane Školník
Oj oj oj Velkostatek hlasí ouplně jasno + 1 stupeň a dnešni den má byt slunečný, tak že parádička.
Pokračováni sekáni ovocného sadu je ve fázi, že je tak 80 % posekáno hip hip hurá a řeknu Vám, že se ten prostor po zásahu sekačky ještě více zvětšil, néž to normálně vypadá.
Jestli si dobře pamatuji, tak ovocný sad má nějakých 4400 m 2 a jak se to posekalo, působí to mnohem větší
Soudružky dorostenky si ze mě dělaji legraci , krákorají, poletují všade, kam by to vejce hodily a prd, ani skořápka no ale já jim říkám :
Děvčata, já si počkám, já mám času dost...
Tak uvidíme, co předvedou dneska
Včéra odpoledne jsem se zamyslel nad tím, zda li mi na zahradě neběhá hejno Orlú, páč včéra co předvedly Dorostenky, tak to byl masakr.
Jedna se rohodla, že poletí z vrchu až dolů k plotu k nádvoři a ták rozpumpovala celé hejno dorostenek, že v jednu chvílku plachtilo vzduchem si myslim tak 40 Leghorních dorostenek ve výšce 4 metrú a vypadalo to, jak když na Vltavě přistáva velké hejno Labutí byl to fakt masakr a Dorostenky plachtily mezi ořechama, jabloňema a tak dále. Nestačil jsem se fakt jako divit
Dnes je v plánu doťuknout sekačkou ovocný sad a užívat si krásný sluneční den.
Přeji krásné ránko.
No, tak východ hlási 2 °C a má byť maximálne 14... od zajtra by sa malo otepliť postupne na 24 °C do stredy... olymp, to ja si nepotrpím na slová, ano-nie pán školník, krajšie znie : dobré ráno pán veľkomožný, áno pán veľkomožný a také že nie pán veľkomožný, to nech si radšej odpustia pre ich dobro... ale nie... oni pokiaľ budú slušní, tak nech si prídu ku školníkovi aj pofajčiť... ja si pamätám, mi sme chodili fajčiť ku zástupcovi riaditeľa to bol super profesor nikdy na neho nezabudnem, nás učil matematiku a ja mal u neho furt za 1 no, čítam, že kosačka dostala zabrať, len pozor, aby si ju nezadrel... ja idem teraz pirane nakŕmiť, statok obriadiť, vodu a drevo nanosiť, pec vyčistiť, ponožky pre marfušku anielika upliesť odchovne vyčistiť... a pozdravujem aj kolegu Horala
nomad72
napsal(a):
No, tak východ hlási 2 °C a má byť maximálne 14... od zajtra by sa malo otepliť postupne na 24 °C do stredy... olymp, to ja si nepotrpím na slová, ano-nie pán školník, krajšie znie : dobré ráno pán veľkomožný, áno pán veľkomožný a také že nie pán veľkomožný, to nech si radšej odpustia pre ich dobro... ale nie... oni pokiaľ budú slušní, tak nech si prídu ku školníkovi aj pofajčiť... ja si pamätám, mi sme chodili fajčiť ku zástupcovi riaditeľa to bol super profesor nikdy na neho nezabudnem, nás učil matematiku a ja mal u neho furt za 1 no, čítam, že kosačka dostala zabrať, len pozor, aby si ju nezadrel... ja idem teraz pirane nakŕmiť, statok obriadiť, vodu a drevo nanosiť, pec vyčistiť, ponožky pre marfušku anielika upliesť odchovne vyčistiť... a pozdravujem aj kolegu Horala
Já bych taky prosil jedny ponožky upléci do holinek tak že vysoké
No sekačka, to je zasloužilá umělkyně při stěhováni byl nalezen nákupní paragon z roku 1994 tak že asi tak a je to opravdu Tank a ta když udělá kapút, tak ji vykopu hrobeček a ještě ji u hrobečku zazpíváme oslavné a děkovné písně za dlouholetou a kvalitni odvedenou práci, páč co ta toho už zažila a posekala, tak je to minimálně na " Čestné uznáni a jmenování na " Národni umělkyni "
Šest v práci. Tak přimda má o dva stupně máně, tudíž -1, jasno a všude jinovatka. Přes den má být až 13°ale v noco zase pod nulou. Jak říkal Buhůš "to mi děláš schválně". Já si to také myslím, potřebuju dát ven kuřata, ale pořád to nejde když v noci je pod nulou. V neděli má být až dvacet a v noci už by se mělo trochu oteplit, tak snad to přežijí bez újmy.
Doktore podívej se jak si na tom s mechem v sedě. Jestli je ho tam moc je ještě čas to vyvápnit a doporučuju letos při sekání tráva sbírat a nemulčovat, to jenom podporuje mech. Na louky je ideální popel ze dřeva a neni potřeba žádnou chemii. A jestli budeš používat chemii tak né ledek, ten to žene moc nahoru, ale spíše hnojivo kombinované MPK nebo cererit, ty podporují kořenový sistém. Jen pozor jsou to granule a slepice to pak zbírají. Proto je radši tam na nějaký čas nepouštět. Jinak s tim popelem je to jedno hohou si tam skotačit a navíc pěkně prohrábnou mech. Já musím také vytáhnout brány a všechno povláčet. Dnes ale bude převládat stavební činost. K odchovně je potřeba udělat výběh a postit se do dalších. Dodělat včelín a asi ho budeme muset přetáhnout dál do zahrady, jinak mi tam už babka nevkročí. Tak ať se všem vyvede krásný slunečný den, aby nás práce bavila.
horal
napsal(a):
Kolego nomade, já tě také zdravím. Moc se nezdržuj a koukej pokrmit co je potřeba, děti počkaj. To víš já mám ještě čas, u nás je tma. To je ten hodinový rozdíl. U vás už asi svítí sluníčko, tak ať ti krákory nevynadaj. Já si v klidu vypiju karíčko.
Hej hej už svieti a už aj pokŕmené... a nech sa darí aj tebe

Dobré ráno všem. Tak sever Čech hlásí 1 C, mlha, že by se dala krájet a takové to vlezlé a vlhké blééé. Pocitově tam to je asi jako - 5C. Ale za tou mlhou něco světlého leze tak snad bude hezky. Musím přesázet rajčata a dát saláty do pařníku. Slepice se už těší, že budou zase dělat brigádu coby odstraňovači mechu po zahradě. Větší kuřata se už učí hřadovat a ta menší ze středy už objevila jak je nádherné sedět na topné desce jako na rozhledně.
veraboskova
napsal(a):
Zkusím tady něco sehnat v okolí, sestřenice má běžce tak asi zkusím, jestli už jí nesnáší. Ale těšila jsem se už na ruánky. Bylo by co pak do pekáče.
Zdravím. Mám vejce od běžkyně a od campbelek, když neseženete klidně vám je dám zdarma.
Akorát snáší obě kachny na jedno místo tak nepoznam, které komu patří.
Pavel.
ovecka
napsal(a):
Západ +6°C, úplně jasno, nebo bez mráčku, tak dneska jaro neklepalo, ale vtrhlo k nám. Hurá do montérek a na zahradu, do kurníků...Už se těším na hlínu za nehty jako malá holka. Dana.
Jo, jo, taky to hrabání v hlíně miluju.
Tady je už 14,5! Nádhera! Jen co se ohřeje oběd, letím zpátky na zahradu..
Kvete mi první mini tulipánek.
Aktualita dňa... Česi podnikli teroristický útok lietadlom na Slovensku http://www.cas.sk/clanok/383258/hororova-nehoda-v-nitre-lietadlo-narazilo-do-domu-vo-chvili-ked-rodina-obedovala/?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-cas_short&utm_content=foto&utm_campaign=HP-new2
Ni+Pa
napsal(a):
Dobrý den ve spolek, dojeli jsme z výletu, nezmokli jsme už jsme tu Dokonce i obídek uvařený a snědený. Dneska je venku opravdu krásně.
Paní Dano, děkujeme za vajíčka, už se těším až se budou líhnout...
Přeji krásný zbytek dne
Tak držím palečky, ať máte hodně kuřátek, aby se ty naše holky šumavský po Čechách zase rozšířily Dana.
Brý večer... no tak čo? ste zdravo unavení ako ja? ja som dnes toľko roboty urobil, jak keby som išiel o rekord... si ani chrbát necítim... a sa musím priznať... dnes som bol taký smädný, že som o piatej poslal dcéru kúpiť dve pivá a tak som ich lignul, akoby som mesiac nepil... no, čo, dávku na pol roka som vyčerpal...
Jo, dneska se mi bude spát dobře. Pustila jsem se na zahradě do stříhání stromků.
Na kachní vejce se zatím nemůžu nikomu dovolat. Ani sestřenici, ani jedněm známým. Uvidíme večer, přes den to nemělo cenu, všichni jsou venku a mobil nezdvíhají. Kachna už mě nepřišla ani přivítat, co jsem byla na zahradě, tak pořád seděla na hnízdě.
Jinak jsem koukala na křepelky. První várka křepelek japonských nosných (jsou staré tři týdny) a z 12ti kousků jenom 4 slepičky.
Aj mne včera zasadla pižmovka a má v hniezde 14 vajec (ak som dobre počítal...) je to veľa alebo málo? skúste odpovedať na môj dotaz, lebo ja pižmovky som len začal chovať a sa mi zdá, že ich je veľa v hniezde... a to hniezdo je jedna veľká hlboká jama priemer asi 30 cm vystlaná senom a neviem či ohreje tie vajcia, čo sú úplne dole... čo vy na to?
nomad72
napsal(a):
Aj mne včera zasadla pižmovka a má v hniezde 14 vajec (ak som dobre počítal...) je to veľa alebo málo? skúste odpovedať na môj dotaz, lebo ja pižmovky som len začal chovať a sa mi zdá, že ich je veľa v hniezde... a to hniezdo je jedna veľká hlboká jama priemer asi 30 cm vystlaná senom a neviem či ohreje tie vajcia, čo sú úplne dole... čo vy na to?
Já si myslím, že to je v pohodě. Pižmovky má babička a kachna jich má i 16 pod sebou.
Http://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/104387/cinska-kachna tady je odkaz kde to taky řeší.
Pižmovka zvládne v pohodě obsednout 19-21 vajec. Možná by to chtělo trochu vypodložit pod vejce slámy, aby byla výš a nepřekrývala se. Sláma je jako výplň hnízda lepší než seno, protože je pružná a také se tolik nepromáčí jako seno, když se ke konci líhnutí kachna chodí koupat. Dana.
Dobrý večer všem z Roudnicka. Krásně a ještě jednou krásně bylo dnes. A té práce co se povedlo udělat až je z toho plný konťák před vraty
Zítra budeme odpočívat. Po obědě bábovka ke kávičce bude a opalovačka
Kuřátka v líhni pípají, jsou to rychlíci, tři jsou venku o den dříve, ale neva, už se jim ohřívá odchovna, aby tam měli jak v pokojíčku
Vďaka za rady a aj to vlákno som prečítal... všetko je tak ako aj v tom vlákne akurát sa mi to hniezdo zdá byť fakt nejaké hlboké... ak zajtra vylezie kačica z hniezda, tak ho skúsim odspodu viac vystlať slamou aj keď som to už raz urobil asi pred 4 dňami a dnes, keď som tam pozeral (kačka sa bola nažrať) zas bolo také hlboké... možno aj 20 cm... neviem... možno to tak má byť... a asi to nechám tak, nech si sama poradí... však sa o nich píše, že sú to dobré kvočky a matky.
nomad72
napsal(a):
Vďaka za rady a aj to vlákno som prečítal... všetko je tak ako aj v tom vlákne akurát sa mi to hniezdo zdá byť fakt nejaké hlboké... ak zajtra vylezie kačica z hniezda, tak ho skúsim odspodu viac vystlať slamou aj keď som to už raz urobil asi pred 4 dňami a dnes, keď som tam pozeral (kačka sa bola nažrať) zas bolo také hlboké... možno aj 20 cm... neviem... možno to tak má byť... a asi to nechám tak, nech si sama poradí... však sa o nich píše, že sú to dobré kvočky a matky.
Ja màm pizmovky tiez este ani nezacali znàsat ale poradia si aj s dvadsiatimi vajcami bez problèmov susedia tri domy obdalec chovaju velky krdel nijak extra sa nestaraju hniezdia im v stohu sena a tesim sa najar je to pekny pohlad ked niekedy aj 10 kaciek vodi malè.
PBJK a dobré ránko... tak, tradičný čas na budíček, káva pred sebou, ale musím povedať, kurňa, že ma ináč štiepa v krížoch... aúúúúú...tak dnes to vidím tak, že deň budem tráviť pojedaním opiátov v podobe tramadolu a iných analgetík a jak teraz dopijem kávu, tak idem variť tradičnú nedeľnú polievku s domácimi rezankami, aby som mal svoje obľúbené nedeľné raňajky ... inak, včera bolo toľko roboty, že som ani nestihol odvážiť pirane ani vyčistiť im brloh, tak ma to čaká dnes... ale to ešte zvládnem... a som fakt zrelý na neurológa a pár obstrekov do chrbtice... a poďme vstávať a cvičiť ! teda aspoň tí, čo vládzu...
Nazdár hop hop hop
Tak velkostatek hlasí " 0 " jasno, tak že můžeme dnes očekávat krásny slunný den juchuuu
Tak včéra ovosný sad dobyt a je to opravdu parádička
No a pokračujeme dál a čeká nás dobýt dalši část zahrady, kde budeme sušit senó
Tak, a jdu si uvařit kafíčko
Nomádku, tak kde mám ty ponožky
nomad72
napsal(a):
Máš čas... kohút ešte nezakikiríkal
Ha no tak Emil s Evženem už v kurniku hlasí nový dn od 4 od rána, tak že zakokrhal
Jinak sem si dal kafíčko nyni venku a je nádherně.
Dnes jedu pro druhou kozénku tady asi 15 km od Velkostatku, tak že bude dalši přirůstek do rodiny
Včera jsem se jal sekat kosou jednu část zahrady, kde se nesekalo asi tak 5 let a jsou tam uschlé kopřivy, které vyrostly do výšky asi tak 1.6 m tak žé je to opravdu zábava, ale mám tak 60 % posekáno a dnes to doťuknu a bude zase zahrada s trochu jinou tváří a pakmtam vjedu Tankem - zasloužilou umělkyní sekačkou Bertou a to bude rachot.
Včerá jsem ji trochu přebrousil, tak to pújde jak po másle.
No, ale trošku tam řádí krtek tak že je tam krtinců oj oj oj ale Berta to zvládne, já ji veřím a fandím.
Eeej nová kozenka... uvidíš, akú radosť bude mať tá prvá... síce si budú pár dní vysvetľovať, ktorá bude dominantná, ale jedna bez druhej neurobia ani krok... a keď sa jedna vzdiali, uvidíš ako budú na seba volať (mééékať) a ak majú obidve rohy, tak odrež kúsky hadice gumovej a navleč im ich na rohy, aby sa nezranili (môžu si aj oko vypichnúť), keď si budu vysvetľovať postavenie v stáde.teraz som pozeral, prvá rohy nemá...
nomad72
napsal(a):
Inak, východ hlási -2°C a jasno... ako predpovedal aladin, dnes by malo byť 16 nad nulou, tak som zvedavý... nakoľko u nás už je vidno, tak idem nak´miť pirane a statok vonku, aby mi nenadávali ako včera
Velkostatek je ješte ve tmě, tak že musím ještě počkat, abych mohl vypustit Krakeny ha 6.30 to jisti, ale vypadá to dnes na opravdu krásný den juchuuu.
Předpověd hlásí až 19 stupňů dnes, tak se máme na co tešit.
Šest v práci. Tak na kopci je nula a na trávě jinovatka, jestli to bude jako včera tak mne asi trefí. Bylo sice nádherně, ale jenom v závětří, jinak foukal ostrý ledový vítr až z toho mrznul zátylek. Už tak nutně potřebuju dát kuřata ven z garáže. Začíná být tam dost vlhko, sto kuřat něco vydýchá. Podestýlku musím měnit deně a pořád mají vlhko, je prostě nejvyší čas s nimi ven. Tak snad dnes, v noci už nemá mrznout, ale věř jim když pořád jen něco plácají(meteo). Je půl sedmé, ale u nás je ještě pořád šero, tak si v klidu dopiju kafíčko a pak hurá do práce.
Hezký den všem.

Dobré ráno všem. Tak dneska máme na Severu + 3 C a vypadá to na nádherný den. Ptáci se můžou venku zbláznit jak zpívají ze všech sil. Kuřátka dostala posilující svačinku z tvarohu, strouhané mrkve a ovesných vloček. Tak tam mají teď veselo.

Olympionik2008
napsal(a):
Ha no tak Emil s Evženem už v kurniku hlasí nový dn od 4 od rána, tak že zakokrhal
Jinak sem si dal kafíčko nyni venku a je nádherně.
Dnes jedu pro druhou kozénku tady asi 15 km od Velkostatku, tak že bude dalši přirůstek do rodiny
Včera jsem se jal sekat kosou jednu část zahrady, kde se nesekalo asi tak 5 let a jsou tam uschlé kopřivy, které vyrostly do výšky asi tak 1.6 m tak žé je to opravdu zábava, ale mám tak 60 % posekáno a dnes to doťuknu a bude zase zahrada s trochu jinou tváří a pakmtam vjedu Tankem - zasloužilou umělkyní sekačkou Bertou a to bude rachot.
Včerá jsem ji trochu přebrousil, tak to pújde jak po másle.
No, ale trošku tam řádí krtek tak že je tam krtinců oj oj oj ale Berta to zvládne, já ji veřím a fandím.
Gratuluji k druhé kozénce! To bude mlíčka a možná i sýr či tvaroh to se budou dorostenky mít dobře. Neboť kde je sýr a tvaroh je i syrovátka a tudíž přilepšení krmné dávky
nomad72
napsal(a):
Nevážila si ich ? skús ich zajtra povážiť... a daj výsledky... moje sú také 4 týždňové, zajtra ich budem vážiť a som zvedavý, aké majú prírastky... už zberáš od nich vajíčka? a tie sa bijú už týždeň...
Zdravím, tak jsme dneska dělali přesuny drůbeže. Přivezli jsme od sestřenice nového samečka křepelky japonské nosné, k němu jsem přidala tři svoje slepičky (nakonec jsou jen tři slepičky a 9 kohoutků), a už jsou na zahradě v zahradním domku.
Pak jsme přestěhovali první sedmičku kohoutků hempšírek na zahradu (budou taky uvnitř, ale už se jim nebude přisvěcovat ani topit). Tam to vypadá zatím v 5ti týdnech na 10 slepiček a 10 kohoutků. Ale ještě uvidíme. Tak jsme tři zvážili v bedně, váha v 5 ti týdnech (jsou vylíhnuté 27.2.2016) na ty tři průměrně 0,54 kg.
Násadovky pro kachnu nechci zakřiknout, možná něco seženeme, manžel by měl pro ně jet ještě dnes večer.
Já dnes přišel z noční a místo odpočinku na mě čekal porod prvničky- Kamerunská ovce.
Museli jsme jí pomoct, ale krásnej beránek je na světě
Šest v práci, tak dneska jsem dodělal druhou odchovnu a už je i obydlená, taktéž ta první. V první sou šumavanky zatím jenom ve volirře a místo nich do bouda šly maďatky a v druhé odchovně jsou hempšírky. Mám toho dnes plné kecky, dám si nějaký čajíček a zalehnu, tak dobrou noc.
horal
napsal(a):
Šest v práci, tak dneska jsem dodělal druhou odchovnu a už je i obydlená, taktéž ta první. V první sou šumavanky zatím jenom ve volirře a místo nich do bouda šly maďatky a v druhé odchovně jsou hempšírky. Mám toho dnes plné kecky, dám si nějaký čajíček a zalehnu, tak dobrou noc.
Teda, to je něco. Paráda

horal
napsal(a):
Nadhera. Mate zlate ruce!

Dobre ranko tak sever hlasi 7 C. Polojasno a vypada to na pekny den. Vcera bylo nadherne. Pracovalo se jedna radost. Tak si dneska mohu odpocinout v praci
Dobrý den z Roudnicka, také jsem od té doby, co jsem přišla z práce, venku Škoda by byla být doma, když je tak krásně že ? Dnes 48 vajíček, holky se trošku vytáhly
Ještě si to venku užijeme zítra a pak se nám na chvíli ochladí. Ale neva, déšt je potřeba, u nás je dost sucho.
Dnes ráno mě zpěvokřikem budili ptáci v šest, to byla nádhera i když kohouty jsem slyšela asi od půl čtvrté
Zdravím všechny, před časem jsem se chlubil svoji první líhní, stale je v provozu...
Šmajdá, jsem zmaten! Opět...
Čtu text - zprovoznil jsem další líheň - kliknu na fotku, a tam slepice na hnízdě.
No toto...
Mě než to dojde - to víte, jsem pomalejší, ale o to poctivější, prostě H. z g.
Moje líheň mě včéra klovla, potvora. A fšecko kuřátkům rozhrabává...
Až budu moci, tak ze seníku sundám takovou krmnou ohrádku, co jsem ještě
jako junák vytvořil pro kuřátka, aby se poměla a na hrabivou líheň zůstala
jen pšenice a slunečnice.
Ta bude koukat.
Hop hop
Dobré ránko, Velkostatek hlasí + 11 stupňú no nádhera a dnes maji padat teplotni rekordy až 24 stupnů má být, no to je parádička.
Jaro už je opravdu tady juchuuujj.
Tráva se zelená, stromy a keře také a vše se chysta k rozkvětu
Proste parádička.
Dnes nás čeká dokončenj sekáni ovocného sadu, už chybi jen malý trojúhelnik a je hotovo a odpoledne mi soused poorá políčko a zasadime pár řádkú brambor juchuuuu.
Jdu vypustit krakeny no a snáška je na spadnuti, hnízda rozhrabána, tak že to každým dnem, hodinou, minutou vypukne hip hip hurá.
Dobré ráno, Tišnovsko hlásí ráno 4°C a nyní 10°C dnes hlásí až 24°C moc se těším domů za zvěřincem.
Vůbec se nedivím že je tu tak malá účast, venku je opravdu nádherně. U nás probíhá velký úklid u atletek, vyhrabaný výběh poklizený kurník a příprava nového kurníku pro ještě nevylíhnuté šumavanky.
Naše kozeny jsou tak šťastné že skotačí venku tak dlouho dokud se neunaví a nezalehnou k trávě. No a aby jste viděli jaké máme přírůstky na váze u králíčků, tak posílám foto ve 14 dnech a nyní jak se nacpávají.
Přeji krásný slunečný den.
Tak ta přírodní líheň je nejlepší
Já jsem zvědavá, co ta naše kačka. Nakonec jsou pod ní 4 běžčí vejce a 10 koupených buď ruánek nebo kříženců ruánky a pekingské. To bude teda sranda, jestli se to vylíhne :)
Když sem někdo nakouknete a zvlášť, kdo máte hempšírky. Příští týden mají dorazit kroužky. Tak se začínám pomalu připravovat a studovat. Ale vrtá mi hlavou, jak u těch kuřat poznáte, že to stojí za to okroužkovat? Tuhle jsem študovala podle fotek a lístků co jsem našla na netu z jedné výstavy. U dospělého kohouta slepice se jakž takž orientuju. Ale když je to ještě nedospělé, to to nakroužkovat všechno a pak vybírat když to doroste?
PBJK... a dobrý večer... kamaráti moji, tak ja vám poviem, od pondelka lietam ako špinavá handra, toľko roboty urobenej, že sa čudujem, že mi ešte chrbtica drží pokope ale zatiaľ, pokiaľ vládzem tak makám... ráno do roboty, potom rýchlo niečo poobede zhltnúť, čistiť 44 árov prenajatého susedného pozemku (ovocný sad) potom okolo domu kus porobiť, zverinec obriadiť, pirane kŕmiť a to odbieham robiť ešte z roboty rýchlo aspoň piraňam vody doliať a zmesku dosypať do kŕmidiel... a čo mám nové? dnes večer som ešte priniesol krásnu samicu čiernu králika a stihli sme ju dať ešte pripustiť, tak dúfam, že o mesiac vám napíšem, že mám ďalšie prírastky... ten králik čo na ňu skočil asi 8 krát si riadne užil až som mu v tichosti závidel tak zatiaľ v rýchlosti len toľko a pozdravujem všetkých aj kolegu školníka Horala, aj lumpa olympa a aj ostatné osadenstvo... howk PS : kačka poctivo sedí na vajciach...
Tak, tak, kroužkuje se všechno, co nemá vyloženě výlukové vady - šedá podsada, záběly v křídlech, dvojzuby, křivé prsty. Když já kroužkuji hempšírky, mají v křídlech již přes polovinu dospělých letek a už je u nich hodně poznat, jak budou vypadat v dospělosti. Přesné stáří si nepamatuji, ale nějaký +-12 týden. Dana.
Nazdaaar hop hop hop
Vstávat a cvicit
Hip hip hurá tak včéra dvě vajička na hnízdě, tak že už to začiná a hlavně se Soudružky trefily do hnízda, tak že parádička.
Včéra jsme zařizovali výkop na zavedeni vody do hlavni budovy pro pripojeni na obecni vodovod.
Bude to jako záloha, kdyby ve studni třeba někdy došla voda, ale za celou dobu, co zde statek stojí, tak ve studni bylo vždy vody dost.
Dále jsme trošku předělávali chlívek pro kozenky tak, aby každá měla svůj kotec, tak žé parádička a dnes odpoledne dojede druhá kozénka hip hip hurá.
Včéra bylo nádherné počasí, fakt pecka, ale nyni má být par dni deštivo, no nevadí.
Tak šup vstávat
PBJK a dobré ránko... východ hlási 10°C a jasno...olymp... nazdárek dnes som si privstal a už o pol štvrtej som išiel obriadiť a nakŕmiť statok, aby som nelietal ako včera a predvčerom... aj nový králik dostal, čo potrebuje + mrkvu a kúsok suchého chleba a tak sa do toho pustila... pirane stále žerú ako keby týždeň nežrali... ale za to fajne rastú... u nás má byť ešte dnes super počasie až zajtra by malo kúsok spŕchnuť... príde to k nám zo západu... no čo už
nomad72
napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ hlási 10°C a jasno...olymp... nazdárek dnes som si privstal a už o pol štvrtej som išiel obriadiť a nakŕmiť statok, aby som nelietal ako včera a predvčerom... aj nový králik dostal, čo potrebuje + mrkvu a kúsok suchého chleba a tak sa do toho pustila... pirane stále žerú ako keby týždeň nežrali... ale za to fajne rastú... u nás má byť ešte dnes super počasie až zajtra by malo kúsok spŕchnuť... príde to k nám zo západu... no čo už
Nazdar bejku
To ja jsem se vzbudil 2.44 uplně vyspalý tak sem si sedl na terasu a koukal na nebe plné hvězd a pak ješté zalezl pod peřinu a usnul, ale nyni už mám kávičku a pohodička a v 6.30 vypustim a nakrmím krakeny
Soudružky jsou na statku již měsíc, no letí to a jsem rád, že se mi je podařilo udržet tak, aby nezačaly brzy snášet a pořádně dospěly a nyní jim je 23 týdnů a krásně vyrostly a zesílely, tak že parádička a včera ty dvě vajíčka kuřecí - váha 47 a 51 g to je na prvni vejce kuřeci super hip hip hurá
Dnes si dám lehký odpočinkový den, páč jsem zozbitej jak dětské hračky
Šest v práci, pár dní hehzkého počasí a všichni jsme utahani jako koťata. Snažíme se dohnat to cobychom byly udělaly v březnu nebýt toho hnusného počasí. Jsem ještě dost ve skluzu, ale kuřata jsou už ve svém a než dorostou ty poslední tak budou mít odchovny připraveny. Na zahradě to vypadá jako na pile, samé prkna všude a to v sobotu přibudou další. Deset kilo hřebíků a 5kg vrutů už padlo a včera jsem kupoval dalších deset kilo. Když je s čím a z čeho dělat tak je to sranda. Přísun prken je celoroční pokud neco nezaskřípe anebo nezapracule lidská závist. Už jsem měl pár dotazů " kde to bereš, za kolik bys to prodal" a podobně.
Líheň samodomo nefunguje, no né až tak doslova ale ten termostat mne nemine. Mám tam velký rozptyl až 2 nebo 3 stupně a nikdy nevypíná přesně. Jednou je to 40 pak 38 a spadne na 36 a někdy i míň. Prostě to chce pořádný termostat. Jinak teplota je po celé líhni stejná, velice rychle se zahřeje a dlouho drží teplotu. Kapacita je na 80 vajíček, ale ta teť počká jsou jiné priority a na termostat musí vydělat kuřata. Tak kafe dopito, jdu ještě otočit 110 vajíček v líhních (tentokrát vše z vlastní produkce) a podu se opět zařadit do pracovního procesu.
Olympionikovi gratuluju, vytřel zrak zákonodárcům a pořídil si druhou kozenku, " a tak je to správné tak to má byť ".
Kamaráde, kolego z východu, přeju hodně pracovných úspěchů a ať tě nepotká to co mně včera. Ucpané odpady. Práce na celý den a ještě dnes po dvou sprchách to na sobě cítím.
Hezký den všem.
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 8°C polojasno, dopoledne má pršet a pak sluníčko tak uvidíme.
Olympionik, déšť k Vám přišel asi po tom co jste prohlásil že budete mít odpočinkový den
Včera byl perný den, mužíček svařoval konstrukci na nesené brány za traktor a já jsem celé odpoledne rozsazovala rajčátka a běhala kolem zvěřince Dnes máme napínavý den, samička se nám má kotit, ale zatím tam ráno nic nebylo...
Tak přeji krásný den všem.
horal
napsal(a):
Šest v práci, pár dní hehzkého počasí a všichni jsme utahani jako koťata. Snažíme se dohnat to cobychom byly udělaly v březnu nebýt toho hnusného počasí. Jsem ještě dost ve skluzu, ale kuřata jsou už ve svém a než dorostou ty poslední tak budou mít odchovny připraveny. Na zahradě to vypadá jako na pile, samé prkna všude a to v sobotu přibudou další. Deset kilo hřebíků a 5kg vrutů už padlo a včera jsem kupoval dalších deset kilo. Když je s čím a z čeho dělat tak je to sranda. Přísun prken je celoroční pokud neco nezaskřípe anebo nezapracule lidská závist. Už jsem měl pár dotazů " kde to bereš, za kolik bys to prodal" a podobně.
Líheň samodomo nefunguje, no né až tak doslova ale ten termostat mne nemine. Mám tam velký rozptyl až 2 nebo 3 stupně a nikdy nevypíná přesně. Jednou je to 40 pak 38 a spadne na 36 a někdy i míň. Prostě to chce pořádný termostat. Jinak teplota je po celé líhni stejná, velice rychle se zahřeje a dlouho drží teplotu. Kapacita je na 80 vajíček, ale ta teť počká jsou jiné priority a na termostat musí vydělat kuřata. Tak kafe dopito, jdu ještě otočit 110 vajíček v líhních (tentokrát vše z vlastní produkce) a podu se opět zařadit do pracovního procesu.
Olympionikovi gratuluju, vytřel zrak zákonodárcům a pořídil si druhou kozenku, " a tak je to správné tak to má byť ".
Kamaráde, kolego z východu, přeju hodně pracovných úspěchů a ať tě nepotká to co mně včera. Ucpané odpady. Práce na celý den a ještě dnes po dvou sprchách to na sobě cítím.
Hezký den všem.
Dobré ráno pane Školník ten termostat zkuste pohledat na aliexpress.com je to z číny ale funkčnost je stejná jako z lihne.cz Jeden jsme tak objednali a je spolehlivý. Jen je to v angličtině Pokusím se Vám ho najít. Stojí pár korun, jen si na něj počkáte cca měsíc.
Jinak na aliexpressu se dá sehnat kdeco
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ráno pane Školník ten termostat zkuste pohledat na aliexpress.com je to z číny ale funkčnost je stejná jako z lihne.cz Jeden jsme tak objednali a je spolehlivý. Jen je to v angličtině Pokusím se Vám ho najít. Stojí pár korun, jen si na něj počkáte cca měsíc.
Jinak na aliexpressu se dá sehnat kdeco
Díky zkusím to.

Dobré ráno všem. Sever hlásí 10 C a zataženo. Dnes to na moc hezké počasí nevypadá.
Nejmladší kuřata včera už poobědvala "salát" z mladých kopřiv, pampelišky a vojtěšky. Zdají se nějací čilejší než ta první várka neustále něco vymýšlí, poskakují tak, že div nevyletí z odchovny. Tak všem pěkný den a ať se daří.
horal
napsal(a):
Ni+Pa. Jak je to potom s placením když je to v dolarech ?
S placením je to tak že si vyberete tu danou věc. Poté pokračujete v ukončení objednávky a automaticky Vás to odkáže na bankovní servis kde si zadáte své iniciály z platební karty(pozor karta musí mít povoleno platit online po internetu, dokonce i výše částky se tam uvádí) na mob.telefon Vám dojde autorizační kód který zadáte a poté bude částka odečtena z vašeho účtu. Dolary se přepočítají automaticky dle kurzu čnb.
Snad jsem to vysvětlila pochopitelně :).
Dobrý večer z Roudnicka, strašili prudkým ochlazením, ale bylo docela dobře
Dnes jsem byla juknout na Zahradě Čech, ale nic moc, vše jako obvykle. Ale musím říci, že ten pavilon se zvířaty byl docela pěkný, slepičky, holubi, kačenky, ovečky, husa i krocan. Bylo toho docela hodně a pěkně vystavené, né holé klece. Fakt pěkný Největší zážitek.
Pekný večer vám... tak teraz u nás prehrmela búrka... nič extra, ani veľa dažďa nebolo... a pole je suché jak bolo.asi sa tá voda hneď aj odparila... inak u nás na východe všetko po starom, kačička si pekne sedí na vajciach, druhá je podľa počtu vajec niekde v polovičke znášky, pirane rastú ako z vody, až mám pocit, že to nie sú nosnice ale brojlere a to stále kŕmim zmeskou K/A ( u vás je to asi K1)... samička králika si pekne hovie v králikárni, dnes som jej dorobil jasle na seno a pekne z neho žerie... ešte poriadne vyšpekulovať niplovú napájačku a bude to tip top... len nemám čas ju odfotiť, lebo furt jest toľko roboty, že až... pokiaľ som bol furt doma, tak sa všetko stíhalo, teraz si musím nájsť spôsob, aby som to všetko stíhal aj popri robote...ale to sa poddá, dnes už nebol taký frmol, keď si to riadne zorganizujem... tak vás všetkých zdravím a idem spať, bo som uťahaný ako kôň...
Pěkný večer. Tak to já dneska v půl sedmý ráno šla na autobus a vracela jsem se domů z práce v půl osmé od autobusu. Ale nadávat nebudu, ještě že člověk nějakou tu práci má, i když někdy je to fakt náročné. Ale odpady jako Horal, to teda ne naštěstí
Paní Dano, děkuju za ten popis s kroužkováním. Ono to nějak dopadne. První várka ž(š)ampiónů (pracovní název, vejce koupená) se mají líhnout v pátek. Takže do kroužkování je hódně daleko. Včera jsem je prosvěcovala, a zatím to vypadá nadějně.
Druhá várka vajec hempšírek od jiného chovatele, tu budu dneska prosvěcovat. Ale mám z toho rozpačité pocity. Je tam divná vzduchová bublina a na skořápce u jednoho vejce jsou jako kapičky smůly. Inu česká pošta s tím asi dost třepala, mlátila, možná i házela. Navíc jsem myslela, že už budou vejce v nové líhni. Ale ta přijde snad až příští týden. Takže se vejce pečou v Covině. A tam ta teplota lítá nahoru dolů, takže očekávám nevalný výsledek.
Tak já jdu podepsat úkoly dětem, prosvítit pár vajec a padám taky spát.
A ještě sem dám do třetice fotku vejce, to jsem fakt viděla prvně co líhnu. Nejdřív se na vejci v líhni udělaly takové průhledné kapičky. Ty se zvětšovaly. A teď to na vejci (bylo také mezi dnes vyřazenými) vypadá takhle. Evidentně kapičky vyschly, ztmavly a popraskaly, jak se vysušily. Žádné prasklinky ve vejci nebyly vidět. Podle mě se to už v jiném vláknu tady řešilo.
Věrko, kdybyste viděla, co lidi fšecko nakroužkují. Viz. ta moje červená vlaška - kvočna, s malým neklopeným hřebenem, na kterém má všeho všudy 3-4 zuby a z toho jeden dvouzub.
To je už v kroužkovacích věku dávno patrné.
Cestující bublinu také mám. Přišlo mi 40 vajec modrých vlašek z DE,17 jich peču dál
a bublina je velká, nepravidelná, povolená a dělá si ve vejci cochcárnu.
Ono to nějak dopadne.
No a to prosakující vejce taky znám. Někdy je to slabou skořápkou, velkým tlakem,
rozdílem teplot nebo prostě miniaturními dírkami (jako od špendlíku).
Tak snad jsem vás trochu uklidnil a popřeju dobrou noc :).
O víkendu čekám líhnutí pár vlastních vajíček, pak taky 14 kousků lososových vlašek
a ještě vlašky zlaté - černě lemované (15 vajec). Tak uvidíme, jak dopadnu, už mám
vyčištěna a nachystána akvária, směs nakoupenu, záda díkybohu dobrá, jsem připraven.
Zítra přendavám na dolíhňovku, dnes už jsem povolil s otáčením. Oj oj oj.
Už zase skáču přes kaluže, šipku rovnou na gaučík, hop hop hop.
Přidám šestitýdenní slepičku a kohoutka Vlašky lososové.
Jsou to udatníci, rostou jako z vody.
Kohoutek má menší hřebínek, možná je to pozdnější ráz, jak jsem byl poučen
jedním vlaškovým specialistou - však uvidíme, co uvidíme, že.
Těm kroužek určitě dám...
Italiener lachsfarbig.
Nazdárek hop hop vstávat a cvičit lup lup
Dobré ránko.
Novinky z Velkostatku : tak přijela druhá kozénka bílá, je taky užasná, fakt moc hodná, nyni po druhých kúzlatek a nemohl jsem uveřit vlastnim očím, když jsem ji večér podojil
Kozenka na jeden nádoj 2,6 l opravdu výborného mléka pro mě prostě neuveřitelné
Po příjezdu poskakovala po nádvoří, proběhlo několik trknutí s prvni hnědou kozou a následně z nich jsou výborné kamarádky a v podvečer už spolu chodily holky všade
Tak že vše je tak, jak má být
Soudružky dorostenky, některé už né Panny včeřa daly 3 vajička, tak jsem hned udělal bublaninu z borúvek a tu ještě polil punčem mňam mňam
V podvečer proběhla káva s bublaninou a velké oslavy pro začatek snášky dorostenek Leghorních a přijezd bílé kozénky.
Normálně jsem byl na sebe tvrdý a po celou dobu co jsme na Velkostatku tak jsem si řekl, že fakt jako vejce v obchodě kupovat nebudu tak jsem vytrval a dočkal jsem se po měsíci juchuuuuu
Dnes ráno dostanou Dorostenky míchanici s kozího mléka oj oj to mi holky ruce utrhnou, jak budou chtivé této dobroty
Velkostatek hlásí + 9 tak že parádička.
Šest v práci. Přimda má čtyři stupně a zakaboněnou oblohu, jak říkávala Míša Dolinová. Zatim sprchlo jenom včera k ránu a i to bylo jenom takové zamrholení. Mně to tak vyhovuje i když travička by potřebovala trochu zavlažit, děda říkával že v dubnu je potřeba přádná bouřka aby se zamě probudila a teplý déšť. Do Jiřího (Juraja) ale ještě času dost. Jinak zdravím na velkostatek, ta kozenka je opravdu paráda. Pozor na vemínko, míval jsem také takovou dojnici. Nejmladší syn na jejim mlíce vyrostl. Pohybovala se volně kolem baráku a občes zašla za ovcema na pastvinu, pak když se vrátila k večeru na dojení domů měla vemínko spálené od sluníčka. Podojit bylo potřeba, tak jsem ji ho namazal indulonou a s velkým nářekem podojil. Druhý den celé vemínko bylo poseto strupama, ale dojit se muselo. Od veterináře jsem dostal kbelík masti a tak mazal, dojil, mazal, dojil a zdálo se to nekonečné. Vždy jsem ty strupy při dojení strhal. Nakonec to dobře dopadlo, ale struky pak byly tvrdší a kůzlata měla problém při prvním napití.
Kruci já si tady píšu a už jsem měl být v práci. Zdravím kolegu na východ a všechny co sem nakouknou.

Dobré ráno všem. Sever hlásí 10C a slunečno. Včera chvilková sprcha ale jinak nic z toho prudkého ochlazení nebylo. Vody spadlo tak, že po chvilce ani nebylo znát, že sprchlo.
Kuřátka dostala včera 1 vanilkový TERMIX z RETRO edice. Z počátku se na to netvářily ale pak se do toho pustily s takovou vervou až lítala podestýlka po celém bytě. Nakonec obrovský nářek, že už není..

Olympionik2008
napsal(a):
Nazdárek hop hop vstávat a cvičit lup lup
Dobré ránko.
Novinky z Velkostatku : tak přijela druhá kozénka bílá, je taky užasná, fakt moc hodná, nyni po druhých kúzlatek a nemohl jsem uveřit vlastnim očím, když jsem ji večér podojil
Kozenka na jeden nádoj 2,6 l opravdu výborného mléka pro mě prostě neuveřitelné
Po příjezdu poskakovala po nádvoří, proběhlo několik trknutí s prvni hnědou kozou a následně z nich jsou výborné kamarádky a v podvečer už spolu chodily holky všade
Tak že vše je tak, jak má být
Soudružky dorostenky, některé už né Panny včeřa daly 3 vajička, tak jsem hned udělal bublaninu z borúvek a tu ještě polil punčem mňam mňam
V podvečer proběhla káva s bublaninou a velké oslavy pro začatek snášky dorostenek Leghorních a přijezd bílé kozénky.
Normálně jsem byl na sebe tvrdý a po celou dobu co jsme na Velkostatku tak jsem si řekl, že fakt jako vejce v obchodě kupovat nebudu tak jsem vytrval a dočkal jsem se po měsíci juchuuuuu
Dnes ráno dostanou Dorostenky míchanici s kozího mléka oj oj to mi holky ruce utrhnou, jak budou chtivé této dobroty
Velkostatek hlásí + 9 tak že parádička.
Blahopřeji ke druhé kozeně a vajíčkám!

honzapm
napsal(a):
Italiener lachsfarbig.
Krásná kuřata opravdu

veraboskova
napsal(a):
A ještě sem dám do třetice fotku vejce, to jsem fakt viděla prvně co líhnu. Nejdřív se na vejci v líhni udělaly takové průhledné kapičky. Ty se zvětšovaly. A teď to na vejci (bylo také mezi dnes vyřazenými) vypadá takhle. Evidentně kapičky vyschly, ztmavly a popraskaly, jak se vysušily. Žádné prasklinky ve vejci nebyly vidět. Podle mě se to už v jiném vláknu tady řešilo.
To jsem také jednou měl v líhni. Byly to vejce nějakých zdrobnělin. Ale byl to pukavec. Naštěstí se to zjistilo dřív než by bouchnul v líhni...

honzapm
napsal(a):
Italiener lachsfarbig.
Jo holt lososova neni lososovita to Se hned pozná kvalita
Moc hezky parecek
Panečku, tady se některá zvířátka mají lépe, než jejich člověkové, že?
Také bych rád okusil jeden Termixík z Retro edice, pěkně s lžičkou až na gaučík.
Moji mládežníci dostávají mrkev made in Holland, vajíčko made by Honzík
a tvaroh tvrdý na strouhání, made by co se kde dá koupit - spotřeba je vysoká.
To mi připomíná, že musím vyskočit a jít je obstarat, to zase bude boj.
Sedrápanej jako petřínský zahradník už bez rukavic nesmím dát ani ránu.

honzapm
napsal(a):
Panečku, tady se některá zvířátka mají lépe, než jejich člověkové, že?
Také bych rád okusil jeden Termixík z Retro edice, pěkně s lžičkou až na gaučík.
Moji mládežníci dostávají mrkev made in Holland, vajíčko made by Honzík
a tvaroh tvrdý na strouhání, made by co se kde dá koupit - spotřeba je vysoká.
To mi připomíná, že musím vyskočit a jít je obstarat, to zase bude boj.
Sedrápanej jako petřínský zahradník už bez rukavic nesmím dát ani ránu.
Mno TERMIX z RETRO edice chutná stejně jako ten co dá koupit teď. Asi se to retro vztahuje pouze na obal
Doručení až na gaučík ovšem asi nezvládnu. Chodím si pro mléko na farmu/kozí i kravské/ a dělám tvaroh a sýr, takže kuřata dostávají spíše syrovátku a drobky z výroby tvarohu či sýra. Na tu mrkev se mi moc netváří. Zato všelijaké zelené na drobno smíchat s ovesnými vločkami/made in ex-DDR/ a vlhčit syrovátkou nebo mlékem to ano. Naopak ty starší kuřata tu mrkev zbožňují. No třeba tyhle k té chuti ještě dorostou
Dobré ještě odpoledne z Roudnicka. Trošku se nám tady teď zatáhlo, a i malinko ochladilo, ale dobrý
Honzíku, krásný vlašky, moooc
Naše pipiny dostávaly celou zimu strouhanou mrkev. Také se na to 2-3 dny tvářily ale pak byla rvačka Díky bohu, že už je tráva, dnes dostaly tedy hojně ze sekačky.
Jéje já Vám ty kozenky tak závidím až se trošku za to stydím
Gratuluji Olympikovi k prvním vajíčkům
Zdravím. U nás na jihu se teď zatáhlo a citelně ochladilo. Dneska jsem to zabalila v práci načas a doma koukám. Tři čerstvě vylíhlé křepelky v Covině a v rcomce jedno už oschnutý kuře. Kuřata naťukaná vejce. Čekám, že v noci budou skákat z vajec ven.
Jinak to vejce s těma kapkama bylo prázdné, tak už je z líhně pryč.
PBJK a dobrý večer... kamaráti, ja som taj zdravo unavený, že už len čakám, kedy pozatváram zverinec a šup do postele... dnes pirane dostali prvý krát najemno nasekanú žihľavu (kopřivy) so zmeskou a musím povedať, dajak sa im do toho nechcelo... uvidím zajtra, či budú chcieť... a chcem sa opýtať, vy čo chováte králiky, či im dávate minerálny líz (soľ), lebo ja som dnes mojej králičej samici dal, a tak sa pustila lízať (skoro ako ja ) inak u nás pekne jasno a bolo max 24 °C ale tiež sa má na víkend trocha ochladiť...
PBJK a dobré ránko... vstávame a šup šup cvičiť ! a obriadiť zverinec a vypiť rannú kávu... východ hlási +12°C čo je super a fajn teplučko a polojasno v noci trošku spŕchlo čo je tiež fajn a cez deň by malo podľa toho, čo hovoril aladin, tiež trocha spŕchnuť, čo je dobre... tak hambáři, poďme vstávať ! pozdravujem všetkých a prajem fajn deň !
Šest v práci, zdravím všechny fauňačky a fauňáky. Jihozápad +5°C, zataženo a prozatím bez děště, no ale odpoledne má pršet, čož je dnes dvakrát nemilé. Dnes nás totiž čeká smutná povinnost, pohřeb zesnulé pani učitelky (51let). Je to velice smutné, ale i smrt k životu patří.
Jinak hospdářství O.K. v pohodě, králici, kuřata rostou, líhně pečou. Dokonce už i ta tráva roste, jenom to vypadá že se kopřiva nějak schovává. Vždy byla jako první a čouhala všude, dnes kdy ji člověk potřebuje krčí se někde kolem plotu nebo v malinách. Na svahu u zahrady mne kopřiva šlehala do bličeje když jsem ji loni sekal a letos tam roste jenom tráva. V noci se mi zdá jenom o prknech a hřebíkách. To co jsem už vytlouk, tak jednou tolik jsem je vytahal z prken při rozebírání palet. Sotva to mám hotové junior přiveze další. No ale prkrn není nikdy dost. Za chvíli mi přivezou desky na lavice tak už musím do práce. Mějte hezký den a i když bude zataženo vy se nemračte, vždyť je pátek a to je poloviční sobota.
nomad72
napsal(a):
PBJK a dobrý večer... kamaráti, ja som taj zdravo unavený, že už len čakám, kedy pozatváram zverinec a šup do postele... dnes pirane dostali prvý krát najemno nasekanú žihľavu (kopřivy) so zmeskou a musím povedať, dajak sa im do toho nechcelo... uvidím zajtra, či budú chcieť... a chcem sa opýtať, vy čo chováte králiky, či im dávate minerálny líz (soľ), lebo ja som dnes mojej králičej samici dal, a tak sa pustila lízať (skoro ako ja ) inak u nás pekne jasno a bolo max 24 °C ale tiež sa má na víkend trocha ochladiť...
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí déšť a 10°C.
Nomád, králíkům líz nedávám, Koukala jsem se na diskuzi u králíků a tam ten líz moc nedoporučují. Prý je velká pravděpodobnost tvorby ledvinových kamenů, močových písků a porucha ledvin... Tak ji to raději seberte.
Já osobně králíkům míchám směs granule, ječmen, vojtěškové granule a trochu kukuřice.
V granulích jsou vitamíny a minerály tak jim to stačí
Zítra bude velký den, mužíček už bude mít hotové nesené brány za traktor tak mi potahá políčko a už se konečně budu mo ci hrabošit v hlíně jupí... Jinak jsem nelenila a včera jsem přesazovala rajčata, hádejte kolik jich máme 80kousků Možná jsem se zbláznila ale vloni jsme měli 40sazenic a bylo nějako málo
Přeji všem krásný den.
PS: dnes jdou šumavanky do líhně jupí jupí jej
Dobré ráno, jih Čech +8, venku mokro, asi pršelo. A já jdu do práce pozdějc, protože jsem přendavala křepelky a kuřata, co bylo suché v líhni. Už je venku 8 křepelek a 10 hempšírek :) Pěkný den.
Tady jsou moje hempšírky. No moje, vlastně už ano, ale z vajíček od slepiček paní Dany. Dnes jim je 39 dní.
Hezké dopoledne všem.
Tak u nás na Bělohradsku už začalo pršet. Nemám radost, ale na druhou stranu je to fakt potřeba. Hlavně, aby to netrvalo moc dlouho. Snažila jsem se dát zahradu trochu do pořádku, což jsem zhruba zvládla. Ani jsem nevěřila, že se to po ročním šmejďění běžců ještě podaří. Někde je natažené pletivo a jinde jsem upletla vrbové plůtky. Ty jsou samozřejmě hezčí, ale časově náročnější. Nejvíc času zabere příprava proutků, ale to pletení mě baví.
Když tu čtu, jak to všechno děláte ve velkém, tak nechápu, jak to zvládáte. Já mám jen pár záhonků na zeleninu, spíš jen pro radost. Ale všechno dělám sama, hezky pomalu. Daleko větší je "okrasná" zahrada u domu, tam se vyřádím. Včera jsem vozila na záhony kompost a naše roční fenka westík Káča ho rozhazovala. Není nad dělbu práce.
Vaše kuřátka, kačenky a kozičky pilně sleduju a těším se s nimi, když už nemám vlastní. Pěkně vám to roste!
Jdu se podívat, jestli ty moje holky už konečně něco snesly, moc se poslední dobou nesnaží.
Dobré odpoledne z Roudnicka, polojasno, oblačno, po dešti ani památka a bylo by potřeba, aby zapršelo, je dost velké sucho. Asi budu muset začít zalívat.
Dnes jsem opět chvíli relaxovala pohledem na ty moje holky slepičí, jéje, to mi bylo faj
Tak, jdu přendat křepelčí vejce do dolíhně, a jsem tedy zvědavá, jaký budu mít tentokrát ůspěch, naposledy to bylo 17 kuřat ze 30 oplodněných vajíček.
Tak vám řeknu, tak z tohohle líhnutí si doslova sedám na zadek. Z 24 nasazených vajec zakoupených od p. Herinkové mám zatím 22 vylíhnutých kuřat. A zůstávají tam dvě naklovaná vejce.
Pro Andreu, zatím 10 křepelek venku z 22 oplozených vajec (ale líhnu v Covině kde to je na draka).

javorka
napsal(a):
Hezké dopoledne všem.
Tak u nás na Bělohradsku už začalo pršet. Nemám radost, ale na druhou stranu je to fakt potřeba. Hlavně, aby to netrvalo moc dlouho. Snažila jsem se dát zahradu trochu do pořádku, což jsem zhruba zvládla. Ani jsem nevěřila, že se to po ročním šmejďění běžců ještě podaří. Někde je natažené pletivo a jinde jsem upletla vrbové plůtky. Ty jsou samozřejmě hezčí, ale časově náročnější. Nejvíc času zabere příprava proutků, ale to pletení mě baví.
Když tu čtu, jak to všechno děláte ve velkém, tak nechápu, jak to zvládáte. Já mám jen pár záhonků na zeleninu, spíš jen pro radost. Ale všechno dělám sama, hezky pomalu. Daleko větší je "okrasná" zahrada u domu, tam se vyřádím. Včera jsem vozila na záhony kompost a naše roční fenka westík Káča ho rozhazovala. Není nad dělbu práce.
Vaše kuřátka, kačenky a kozičky pilně sleduju a těším se s nimi, když už nemám vlastní. Pěkně vám to roste!
Jdu se podívat, jestli ty moje holky už konečně něco snesly, moc se poslední dobou nesnaží.
Javorko, dobry vecer
taky jsem cele dny venku, cloveka ta zahrada a prace na ni, uzasne nabiji energii
poslete mi prosim ukazku toho vrboveho plutku? to zasadite do zeme a ono to roste? musite asi zalevat..? mozna bych se nechala inspirovat
vcera bylo tak krasne tak jsem neodolala a nafotila to co nestacily slepice sezrat a vyhrabat prisla jsem o horec a chrpu..
a taky jsem se konecne dockala kuratek
Věrko, gratuluji ke kuřátkům, to je krása, velký ůspěch.
Mě se mají araukani a vlašky líhnout až zítra, ale opět jsou tam nedočkavci a dvě už jsou venku Tak jsem šla zapnout žárovku v odchovně, aby tam ráno, až je budu přendavat, měli teplíčko
Křepelčí vajíčka přendavám až zítra, trošku jsem se překoukla ve dnech , ale včera jsem nasadila dalších 70 křepelčích vajíček do brinsey 190, takže musím čekat jak to dopadne.
andreakiss
napsal(a):
Věrko, gratuluji ke kuřátkům, to je krása, velký ůspěch.
Mě se mají araukani a vlašky líhnout až zítra, ale opět jsou tam nedočkavci a dvě už jsou venku Tak jsem šla zapnout žárovku v odchovně, aby tam ráno, až je budu přendavat, měli teplíčko
Křepelčí vajíčka přendavám až zítra, trošku jsem se překoukla ve dnech , ale včera jsem nasadila dalších 70 křepelčích vajíček do brinsey 190, takže musím čekat jak to dopadne.
Pani andrea màte odomna ss precitajte si ju prosim.
Tedy Andy, vaše druhé příjmení je Drůbežárnová, že?
Není váš bratr René Hlásný? Vy jedete.
Věrko, copak to je za žluťásky v tom hrnci? Taky hempčíkrky?
(od pí Herinkové?)
No, koukám, že už je budete dělat nejspíš na smetaně. Mńam.
Akorát teda nevím uplně přesně, jestli bych to nechtělo ještě nějaký
ten týden počkat, až trochu zesílí a omasí se?

Dobré ráno všem. Tak na severu máme ještě tmu jako v pytli.5 C a částečně zataženo.
Včera jse mmusel vrh odchovny již opatřit mřížkou, neboť po příchodu z práce mi lítala 4 kuřata po bytě

friend
napsal(a):
Tak som sa aj ja konečne dočkala.
Krásné gratuluji!
Nazdaaaar
Neválet a vstávat, cvičit
Velkostatek byl včéra celý den pod deštěm, tak že se toho nedalo moc dělat, ale já se vyhecoval a zaházel jsem výkopy pro zavedeni obecni vody do statku.
Sice jsem byl mokrej jak slepice, ale zaházeno, poválcováno, ale ješte si to samozřejmě sedne, tak budou nějaké dodělávky
Včéra dorostenky 4 vajíčka hip hip hurá
Tak jsem zvědavý, jaké počasi bude dneska, ale nejspiš podobné jako včéra
Velkostatek hlasi + 8
Přeji dobré ránko.
PBJK a dobré ránko... východ hlási 13°C a zamračené, sem tam nejaká tá kvapka... u nás už vidno, zverinec obriadený, kačka poctivo na vajciach sedí, kohút dáva sliepkam poradovú prípravu, králik obhrýza vŕbové prútiky a pirane zobu o 106 ! všetko je tak, ako má byť... zdravím celé osadenstvo...
nomad72
napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ hlási 13°C a zamračené, sem tam nejaká tá kvapka... u nás už vidno, zverinec obriadený, kačka poctivo na vajciach sedí, kohút dáva sliepkam poradovú prípravu, králik obhrýza vŕbové prútiky a pirane zobu o 106 ! všetko je tak, ako má byť... zdravím celé osadenstvo...
Nazdaaar Nomádku
Ty chodis krmit ještě za tmy no skandál, to ja bych nemohl páč bych viděl ouplně prd haha
Včéra byly kozénky cely den zavřené, tak jen vykukovaly z chlívku a čučely na provazy vody
Jinak předevčirem jsem dal krasavicím popel do popeliště a pak jsem dostal opravdu záchvat smíchu, kdy běhaly holky zabarvené do rúžova jak plameňáci fakt jako růžové Leghorny , ale jak včéra pršelo, tak naštěstí opršely fakt hustý.
Nazdááár olymp... ale kde za tmy... ja keď zapnem svetlá na dvore, tak je to všetko vysvietené ako v Las Vegas... za tmy si len kŕmenie pripravím, a ako začne svitať, tak to púšťam von, a kŕmim... hydina už pripravená pri dvierkach na štart pozbierať dážďovky, sa to rozpŕchne po záhrade, králika mám v stodole aj pirane a tam sa mi svieti... tam mám časovače (automatiku) zapína a vypína mi to svetlo samé... u nás teraz začína svitať o pol šiestej, teraz už pekne vidno... takže tak doktúrek
Dobré ráno,
tak dolíhnuto. A líhnutí dopadlo na 100% - všechna kuřata co jsem dala do líhně jsou venku. Pro Honzíka jsem udělala speciální fotečku
Jinak u nás na jihu mlha, prší, +7 stupňů
friend: pěkná kuřátka
honzapm
napsal(a):
Tedy Andy, vaše druhé příjmení je Drůbežárnová, že?
Není váš bratr René Hlásný? Vy jedete.
Věrko, copak to je za žluťásky v tom hrnci? Taky hempčíkrky?
(od pí Herinkové?)
No, koukám, že už je budete dělat nejspíš na smetaně. Mńam.
Akorát teda nevím uplně přesně, jestli bych to nechtělo ještě nějaký
ten týden počkat, až trochu zesílí a omasí se?
Milý Honzíku, ani nevíte, jak ráda by jsem se jmenovala Drůbežárnová Bohužel, tedy vlastně bohudík je můj muž maďar, takže Kiss
Kdepak pan Hlásný ten to má na stovky Honzíku, vy nevíte, že můj brácha je Viktor, Viktor čistič ?
Přeji krásné ranko z Roudnicka. Skoro 10 stupňů, sice zataženo ale hezky.
27 kuřátek je v odchovně a odpočívá. Křepelčí vajíčka jsem přendala, vyřadila jen 5 neoplodněných, což je dobré, myslím. V troubě se pro poslední velký úspěch opět peče Pavlova dortík, takže pokud máte někdo chuť bude se podávat k odpolední kávičce jste zváni
Dnes mám naplánované práce kolem domu, pozametat a tak porovnat, také dojdu holkám na pampelišku. Přeji Vám krásný den.
Věrko, no krása nádherná.24 kuřátek z 24 vajíček je brutusální nádhera, fakticky.
Já mám v dolíhni nyní 37 vajec, jedna vlaštička lososová už je naklovaná, oj oj oj,
to je zrůšo, ani jsem na gaučíku dospati nemohl.
Asi tak tři vajíčka jsou tam vložená o pár dnů později, ale blbec Honzík si nepoznačil,
která, takže to bude ještě napínačka detektivní.
Včera jsem si dovalil tři nové odchovny, podestýlky je také dost, papání též, oj oj,
tak mi to ta líheň může začít lifrovat.
Letos jsem se rozhodl, že musím znárodnit nějakou mrkvovou plantáž, jakou mají
má děvčata (a chlapci samozřejmě též) spotřebu.
Ježíškovi již druhé Vánoce napíši o decentní strouhačku na mrkef, takovou,
aby to tam Honzík z gaučíku jen naházel, a "ono" to hezky vypadalo na nudličky.
Také uvažuji o znárodnění jednoho ne úplně mnoho využívaného kuchyňského robota,
který umí tak hezky míchat těsto, že by byla nenapravitelná škoda, nevyužít jeho
schopností pro míchání mrkve, směsi, zeleného a tvarohu, případně vajíček
ve slepičím papání. Akorát to znárodnění toho robota je přece jenom děsnej tajem,
tak to nesmím říkat a psát nikde takhle veřejně, jinak bych taky mohl dostati
pánvičkou po hlavě a robotek by mi mohl býti dokonce snad i zabaven. Oj oj.
napsal(a):
Javorko, dobry vecer
taky jsem cele dny venku, cloveka ta zahrada a prace na ni, uzasne nabiji energii
poslete mi prosim ukazku toho vrboveho plutku? to zasadite do zeme a ono to roste? musite asi zalevat..? mozna bych se nechala inspirovat
vcera bylo tak krasne tak jsem neodolala a nafotila to co nestacily slepice sezrat a vyhrabat prisla jsem o horec a chrpu..
a taky jsem se konecne dockala kuratek
Zdravím.
Střídá se mi tady dnes jedna návštěva za druhou, tak jen stručně. Fotku plůtku snad časem pošlu. Pletu jen nízké a jednoduché. Jen, aby nelezly kachny do záhonu.
Kvete vám to krásně. Tady začínají kvést narcisy.
nomad72
napsal(a):
A dnes a zajtra som slamený vdovec, tak sa teším, ako si vychutnám samotu, kľud, tichúčko... poobede si upečiem 4 pizze, zalahnem po vzore honzu pm na gauč k televízoru, zamknem zavřu a fertik(ch) neviem ako to píšete
Tak jsem dneska vyfotila hlízdo kachny ruánky když se šla proběhnout. Vidět jsou tři vejce, ale má jich tam ve skutečnosti 14.
Tady je obrázek jednoho vrbového plůtku. Při focení mi asistoval kačer. To bylo neskutečné. Zobák mi strkal do boty, tahal mě za šňůrku u bundy a za tričko. Pak, že se běžci nedají ochočit .
Tak jsem dneska fotila kytičky, Krokusy už odkvetly a teď se předvádějí narcisky a další cibulovinky
A taky kuřátka v odchovně, abych ctila téma diskuze. Dostala na svačinku trávu. Dana.
Brý večer... tak ja vám poviem... u nás sa pekne ochladilo a fúka od severu... a keďže môj chrbát dostal cez týždeň pekne zabrať, tak som takmer celý deň dnes strávil v posteli a kŕmil som sa analgetikami vierka, nech ti kačička vysedí čo najviac káčatiek... ja som sa rozhodol, že mojej kačičke nebudem zasahovať do hniezda, nakoľko v tomto je matka príroda silná a verím, že kačka si poradí sama... dievčatá, pozerám, tie vaše okrasné záhrady sú fakt pekné... to sa mi naozaj páči ale u mňa by to neprežilo ani deň, nakoľko moje kozy majú voľný pohyb po celej záhrade... ovečka, koľko ich tam máš? tie sú super, mojich 72 pirání tie majú dnes presne 5 týždňov a ti poviem, to sú už riadne kusy tak okolo pol kila priemer... sú už celé operené, neskutočne žerú... a darí sa im všetkým od vyliahnutia... a ešte vám dám foto, čo som mal dnes na obed ale podľa jednej českej pesničky, ktorú si aj moje deti spievajú, to napíšem takto : to koukáte, to koukáte, co jsem mněl dnes k obědu
ovecka
napsal(a):
Tak jsem dneska fotila kytičky, Krokusy už odkvetly a teď se předvádějí narcisky a další cibulovinky
Teda, vám to tam už nádherně kvete!
Máte tam pěknou "sbírku". Těch narcisů, modřenců, no a ten hlaváček - krása. Opravdové jaro.
Tady je jen zeleno, pár narcisů a blatouch. Už se těším, že to přijde i k nám.
Kuřátka jsou kouzelná.
Tak som bol ešte odvážiť moje pirane a tak ako som hovoril, ich váha je presne na 5 týždňov veku od 450 do 520 gramov... a prikladám aktuálne foto aj toho kuriatka legendárneho...
PS : neskutočný lejak sa u nás pustil... boha, to je vody !
Neviem, možno mimo tému, ale toto je fakt silná káva pozrite si video v tom článku... je to pecka a také chcem... možno v budúcom živote
http://autobild.cas.sk/clanok/210901/necakany-zazitok-traktor-s-vykonom-500-k?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-cas_short&utm_content=clanok2&utm_campaign=HP-new2#.
Dano, koukám koukám, copak to tam máte za růžindu od Austina?
To jsem ale napnutý.
Javorko - ty plůtky jsou skvělé. Vy jste ale šikovná a čiperná čmelinda.
Momentálně umírám, mám za sebou sedm hodin v kuse na zahradě, v mém stavu,
no, zatím žiju. U nás zima a ani kapka.
Horní kuřata obstarána, ještě mi zbývají dvě party v přízemí.
A jedenáct loupežníků je už naklovaných,21. den mají zítra pozdě večer.
No, doufám, že ve stádiu naklovanosti vydrží až do zítřejších rozumných
ranních hodin - takže tak do té jedenácté, abych si mohl na tom gaučíku
taky konečně a ZASLOUŽENĚ, že, pořádně zdřímnout.
Žádné noční buzení a pípání nechci ani slyšet, jasný? Jasný šéfe!
Přemetku, teda teda, už aby sis budoval novou síť odběratelů
a zejména odběratelek vajec, že?
Budeš i na velkostatku poletovat nahoře i dole bez?
honzapm
napsal(a):
Dano, koukám koukám, copak to tam máte za růžindu od Austina?
To jsem ale napnutý.
Javorko - ty plůtky jsou skvělé. Vy jste ale šikovná a čiperná čmelinda.
Momentálně umírám, mám za sebou sedm hodin v kuse na zahradě, v mém stavu,
no, zatím žiju. U nás zima a ani kapka.
Horní kuřata obstarána, ještě mi zbývají dvě party v přízemí.
A jedenáct loupežníků je už naklovaných,21. den mají zítra pozdě večer.
No, doufám, že ve stádiu naklovanosti vydrží až do zítřejších rozumných
ranních hodin - takže tak do té jedenácté, abych si mohl na tom gaučíku
taky konečně a ZASLOUŽENĚ, že, pořádně zdřímnout.
Žádné noční buzení a pípání nechci ani slyšet, jasný? Jasný šéfe!
Přemetku, teda teda, už aby sis budoval novou síť odběratelů
a zejména odběratelek vajec, že?
Budeš i na velkostatku poletovat nahoře i dole bez?
Honzo, u Pelclů jsem na podzim od Austina koupila hned 6 růží: Crown Princess Margareta, Heathcliff, Lady Of Shalott, Lady Salisbury, Molineux a Queen Of Sweden. Tak jsem napnutá jak kšandy, jaké budou. Dala jsem obrázky - jsou podle výše uvedených jmen, vše je z webu Růže Pelclovi (autorské právo). Dana.
Dano, to jste pěkně vybrala. Všechny uvedené prošly mou zahradou.
Obě oranžové i obě růžové mám dodnes. Žlutou jsem vykmitnul v mém
ne-žlutém mezidobí (není vyloučeno, že si ji koupím znovu) a Heathcliff
je přece jenom línější na kvetení, on už ji ani Austin sám nepodporuje
(= stáhnul z trhu), ale u Pelcových přímo na poli, a taky ve školce ve Všerubech
u Plzně (anglickeruze.cz) toto mé osobní (a Austinovo) pozorování tamní
exempláře vyvracely - kvetly hojně. Přidám pár fotek od Pelcových z pole.
Hodně je krmte (Kristalon, hnůj) a vlažte, angličanky to mají obvzláště rády.
Crown Princess Margareta vám bude určitě dělat hodně radosti,
v dobrých podmínkách háže výhony s desítkami květů na konci.
Viz. fotka jedné z mých sedmi sazenic.
Lady of Shalott zase kvete nepřetržitě.
Fotky jsou mé, čili kopirajt mám já, Honzík z gaučíku
horal
napsal(a):
Nádherná odchovna, také bych takovou potřeboval! :D :).
honzapm
napsal(a):
Dano, to jste pěkně vybrala. Všechny uvedené prošly mou zahradou.
Obě oranžové i obě růžové mám dodnes. Žlutou jsem vykmitnul v mém
ne-žlutém mezidobí (není vyloučeno, že si ji koupím znovu) a Heathcliff
je přece jenom línější na kvetení, on už ji ani Austin sám nepodporuje
(= stáhnul z trhu), ale u Pelcových přímo na poli, a taky ve školce ve Všerubech
u Plzně (anglickeruze.cz) toto mé osobní (a Austinovo) pozorování tamní
exempláře vyvracely - kvetly hojně. Přidám pár fotek od Pelcových z pole.
Hodně je krmte (Kristalon, hnůj) a vlažte, angličanky to mají obvzláště rády.
Crown Princess Margareta vám bude určitě dělat hodně radosti,
v dobrých podmínkách háže výhony s desítkami květů na konci.
Viz. fotka jedné z mých sedmi sazenic.
Lady of Shalott zase kvete nepřetržitě.
Fotky jsou mé, čili kopirajt mám já, Honzík z gaučíku
Růži Crown Princess Margareta mám taky (jednu) a je fakt nádherná. Proboha, kde to všechno máte? Vždyť taková rostlina zabere hodně místa. Pro mě už je problém najít volný flíček, když si něco nového pořídím. Na podzim k růžím nasypu kompost. To je asi málo. Kdy by se tak mělo začít s hnojením? Teď je předpokládám ještě brzo.
Dano, taky se mi anglické růže moc líbí. Ještě mám žlutou mám Graham Thomas (obrovskou) a růžovou Heritage. U Pelcových jsem ještě nebyla, ale už se tam několik let chystám. A to to mám do Sobotky asi jen 30 km. Asi to bude tím, že si už nemůžu nic dalšího koupit.
Tak ať vám pěkně rostou!
nomad72
napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ hlási 11°C, a zamračené... Olymp, však celkom slušné na pionierky, nie? kávu si už vypil? ja prežúvam pizzu, o chvíľku pôjdem kŕmiť...
Nazdár no jsan právě žena Pionírky
Kávu právě piju oj oj vynikjicí tureček
tady fakt 3tí den v kuse prší no děs jako, Včéra jsem kozenky pustil na nádvoří chvilku ven z chlívku, udělalyholky pár skoků, proběhly se a hnes zalezly do chlívku a vesele přežvikovaly mrkem, jablka a tvrdý chleba a už nevylezly ha.
Olympionik2008
napsal(a):
Nomádku a představ si, že všechny jako naschvál snášejí do těch hnízd co jsou nejníž, tak jsem jim včéra vynadal že i medvěd se k zemi klaní, ale já se ohybat fakt nebudu když tam mají 4 patra hnízd a celkem 24 kukaní na snášení tak na mě čuměly holky jak vydra na kalnou vodu haha.
nomad72
napsal(a):
U nás prší len tak sporadicky, sem tam... ale včera večer sa asi na 15 minút pustil taký lejak, normálne prietrž, som nechápal, koľko vody mi tieklo po chodníku... koza by nemala zmoknúť, dávaj pozor na to... ja kávu milujem... ja denne vypijem aj 5 asi decových pohárov...
Nebooooj oni holky chodily pod strechou kolem statku a když vystrčily čumák, kde prší tak hnedzaběhly domaštale a kradly tam mrkev a jabka potvory
já mám kávu ráno a někdy i odpoledne ale to né pravidelně.
nomad72
napsal(a):
No, u nás už začína svitať, tak ešte jednu pofajčím a idem kŕmiť a obriadiť zverinec... pirane už určite netrpezlivo čakajú na svoju dávku zmesky... si viem predstaviť, ako tam teraz pípajú, jak alarm na aute
Haha to je jiste rachot oj oj
to kozenky mají výhled z chlívku rovnou na velký keř černého bezu tak je to tak vzrušuje že se chtěly včéra probourat z chlívku ven a okusovat větvě haha potvory.
Však im hoď nejakú vetvičku nech obhrýzajú... ja to tak robím... a ten rachot? kamaráde, ja keď otvorím odchovňu, tak by si videl ten masaker, jak po sebe skáču, lietajú ! po odchovni jak splašené... ešte počkám týždeň a už ich pustím na voľno do svojho kurína... majú pripravenú časť v maštali, kde voľakedy boli kravy... tam budú mať raj... no ja idem za zverincom, potom sem prídem na druhú kávu... zatiaľ sa maj.

Dobré ráno ve spolek. Tak sever hlásí 6 C a chčije a chčije

nomad72
napsal(a):
Tak som bol ešte odvážiť moje pirane a tak ako som hovoril, ich váha je presne na 5 týždňov veku od 450 do 520 gramov... a prikladám aktuálne foto aj toho kuriatka legendárneho...
PS : neskutočný lejak sa u nás pustil... boha, to je vody !
Gratuluji to j už skoro jako brojler

Olympionik2008
napsal(a):
Nazdáááár
tal hlásim dnes 7 vajiček hip hurááá
vejce jsou velká od XS po Mno nádhera
Gratuluji to už bude stačit i na ty palačinky pro celou familii
napsal(a):
Gratuluji to už bude stačit i na ty palačinky pro celou familii
Zdravím díky dík a nyní kozenka podojena na jeden nádoj 2,6 l mléka od bílé Zorky
Hnědou Báru dojím jen jednou večer, je po prvních kůzlatech tak až bude pořádně na pastvě a odpočatá, tak taky budu dojit 2x za den, ale dává na jeden nádoj 1,3 lna prvničku což je dobré.
Olympionik2008
napsal(a):
No já už také Krakeny vypuštěny a kozénky nakrmeny.
Olymp, urob kozenkám takúto hračku ! https://www.facebook.com/topky/videos/10153191085936738/.
nomad72
napsal(a):
Olymp, urob kozenkám takúto hračku ! https://www.facebook.com/topky/videos/10153191085936738/.
Jeee to je vtipný ale holky tady mají tolik prostoru na zahradě a v ovocném sadu, že když se jedna zatoulá tak ji s tou druhou budeme hledat haha.
Aj toto je super http://www.mojevideo.sk/video/250ed/kozy_stromove_%28maroko%29.html
Olympionik2008
napsal(a):
Jeee to je vtipný ale holky tady mají tolik prostoru na zahradě a v ovocném sadu, že když se jedna zatoulá tak ji s tou druhou budeme hledat haha.
Mám pod velkým ořešákem daný valník tak holky vyskakují na něj a snaží se z valníku okusovat větvičky třešně no je to sranda je pozorovat.
nomad72
napsal(a):
Aj toto je super http://www.mojevideo.sk/video/250ed/kozy_stromove_%28maroko%29.html
Tak to je hustý oj oj koza stromovousá asi haha fákt ftipný
nomad72
napsal(a):
Kozy sú celkovo super
No je s nima sranda to héééééj
kozenky jsou super a jsou fakt chytré
tymoje jsou dvě pohromadě 5tý den a už vymyslely jak si otevřít dveře do maštale, aby se mohly holky dostat na mrkev a jabka
obě dvě se postaví na zadni, opřou se o dveře a tlačej a otevřou to a šupna pamlsky no skandál haha
Len treba dať obrovský pozor, aby sa ti nedostali k šrotu... toho sa nevie koza dožrať, a je možné ich veľkou dávkou šrotu aj zabiť ! koza by mala zožrať za deň max.200 gramov jačmenného šrotu... pšeničný nedávať... ja dávam jačmenný šrot pri dojení... ony spokojne žerú a ja kľudne dojím...ja mám od dvoch kôz denne cca 8 litrov mlieka.
nomad72
napsal(a):
Len treba dať obrovský pozor, aby sa ti nedostali k šrotu... toho sa nevie koza dožrať, a je možné ich veľkou dávkou šrotu aj zabiť ! koza by mala zožrať za deň max.200 gramov jačmenného šrotu... pšeničný nedávať... ja dávam jačmenný šrot pri dojení... ony spokojne žerú a ja kľudne dojím...ja mám od dvoch kôz denne cca 8 litrov mlieka.
Neboooj holky majííí vše tak, jak má být a při dojení dostávají kranule pro kozi jako bonus za dobře odvedenou práci za den a to se po nich mohou zbláznit jak je chroupají oj oj oj.

Olympionik2008
napsal(a):
Hip hip holky dotoho
tak dnes už hlásím 5 vajec a hnízda obsazená
No to už pomalu shánějte odběratele a Babiš ať se třese

Olympionik2008
napsal(a):
Zdravím
no já už nyní mám pořadník na vejce
Jo jo to věřím domácích vajec není nikdy dost..
No, koukám, že pan bývalý gynekologický asistent má dojení kozenek zmáklé.
Však aby ne, že... Léta praxe.
Javorko, tady na horách nemají růžindy takové rozměry, takže se jich vejde hodně.
Pelcovi už tu školku nemají přímo v Sobotce pod Humprechtem, jako dříve.
Už jsou ve Skuřině - nenápadná pěšina podél plotu za místní pidi-Jednotou.
Jinak přeji fšem krásné dobré ránko, a - řeknu vám - to byla ale noc. Plná zázraků.
Momentálně jich je třináct a pěkně chrupkají a jsou potichu - hurá.
9 lososových,1 oranžovokrké,1 stříbrně zbarvená,1 zlaté-bíle lemované
a 1 zlaté-černě lemované, zatím. Oj oj.
Věrko, to zvládnete. Já to dělám sám. I proto mám miniovce - abych na nikom nebyl závislý.
Nejdřív nasaju z lahvičky odčervovák, pak si dám ovci mezi nohy a už jedu.
Mám stádo za deset minut hotové - nejdřív si je nalákám na oves.
Vendula, ze Zooparku Chomutov, se mi minulou sobotu okotila,
má třetí dcéru za sebou. Šikovná, opravdu moc.
Dobré popoledne z Roudnicka, zataženo,8 stupňů.
Máte to pánové legrácky s těmi kozenkami ale
Ráno přijdu k líhni a světe div se, napočítala jsem asi 10 křepelek. A to je dnes teprve 16tý den Pravda je, že jsem na něčí radu přidala pár desetinek tepla, ale toto jsem nečekala. Musím jít do odchoven udělat akci kulový blesk, aby se mi tam vešly
Jinak ty růžičky, to je fakt nádhera. Také by se mi moc líbily, jen na ně mít vhodné místo.
Honzíku, máte to ale pěkný spáče , kam upadnou, tam upadnou
honzapm
napsal(a):
No, koukám, že pan bývalý gynekologický asistent má dojení kozenek zmáklé.
Však aby ne, že... Léta praxe.
Javorko, tady na horách nemají růžindy takové rozměry, takže se jich vejde hodně.
Pelcovi už tu školku nemají přímo v Sobotce pod Humprechtem, jako dříve.
Už jsou ve Skuřině - nenápadná pěšina podél plotu za místní pidi-Jednotou.
Jinak přeji fšem krásné dobré ránko, a - řeknu vám - to byla ale noc. Plná zázraků.
Momentálně jich je třináct a pěkně chrupkají a jsou potichu - hurá.
9 lososových,1 oranžovokrké,1 stříbrně zbarvená,1 zlaté-bíle lemované
a 1 zlaté-černě lemované, zatím. Oj oj.
Díky za zprávu.
Hlavně, že se nepřestěhovali někam daleko. Třeba se ta návštěva jednou podaří.
Dobrý den všem,
jarní pozdrav také od nás...první kvočna a první kuřátka zd. wyandotky.
Domnívám se na slepičku a kohoutka.
honzapm
napsal(a):
Věrko, to zvládnete. Já to dělám sám. I proto mám miniovce - abych na nikom nebyl závislý.
Nejdřív nasaju z lahvičky odčervovák, pak si dám ovci mezi nohy a už jedu.
Mám stádo za deset minut hotové - nejdřív si je nalákám na oves.
Vendula, ze Zooparku Chomutov, se mi minulou sobotu okotila,
má třetí dcéru za sebou. Šikovná, opravdu moc.
Tak odčerveny dvě ovce ze čtyř. Tři se podařilo zavřít do boudy, nalákány na oves. A když došel oves, beran začal trkat manžela, tak jsme ho vypustili radši ven. Že si to natrénujeme na dvou přeci jenom menších ovcích. První dobrá, ale druhou měl manžel co dělat udržet. Taky jí svíral mezi nohama a přidržoval. Já jsem jí přidržela tlamu a stříkla jsem jí stříkačkou odčervovák. Ale stoupla jsem si bokem, aby mi neskočila na hlavu, kdyby jí neudržel. No a zítra jestli přijedu z práce normálně zkusíme berana a jestli nalákáme do boudy tu třetí ovci.
Jinak dneska přijel kamarád pro pár běžců, co u nás měl na zimu. No je to normální, normálně se mi po nich bude stejskat jestli mu je zase někdo ukradne ze zahrady, tak mě to vážně bude mrzet
Olympionik2008
napsal(a):
Zdravím díky dík a nyní kozenka podojena na jeden nádoj 2,6 l mléka od bílé Zorky
Hnědou Báru dojím jen jednou večer, je po prvních kůzlatech tak až bude pořádně na pastvě a odpočatá, tak taky budu dojit 2x za den, ale dává na jeden nádoj 1,3 lna prvničku což je dobré.
Pěkný večer přeju, nechci být za chytrého, ale měl by jste dojit i tu hnědou Báru taky 2x denně, právě proto že je to prvnička a je po kůzlatech aby se rozdojila.Pokud budete dojit jen jednou denně, způsobite opak, bude dojit méně.Nejvíc dojí právě po kůzlatech.Ať se daří!Z.
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí6°C zataženo ale snad pršet nebude, odpoledne hlásí 14°C konečně se zbavíme trochu toho blata. Dneska nám na dvorku přibydou kachny ruánské, už se na ně těším.
Paní Věro, jestli se mohu zeptat kde vaše kachničky nocují? bude jim stačit nějaká zateplená bouda nebo je mám raději ustlat k husám do chlíva? Předem děkuji. Ze zkušenosti vím že jakmile se oteplilo tak husy spávají venku kde je napadne, tak jestli to nemají tak i ty kachny.
Jinak naším kuřátkům jsou dnes tři týdny a v 14 kusech sezobou 1kg krmiva. Jedou jak piraně.
Každý den k tomu dostávají míchanici s kopřiv.
Jinak přeji všem krásné pondělní ráno.
Dobré ještě odpoledne z Roudnicka. Dnes to ráno vypadalo na zimu, byla jen šestka, ale už dopo se oteplilo a odpoledne bylo i 15 stupŇů
Tak dnes odešlo pár slepiček do světa a hned jsem po nich přendala další skupinu, takže se čistilo, dezinfikovalo a stěhovalo. A najednou je skoro večer a hurá dělat večeři. Dnes to bude jednoduché, budou palačinky.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí6°C zataženo ale snad pršet nebude, odpoledne hlásí 14°C konečně se zbavíme trochu toho blata. Dneska nám na dvorku přibydou kachny ruánské, už se na ně těším.
Paní Věro, jestli se mohu zeptat kde vaše kachničky nocují? bude jim stačit nějaká zateplená bouda nebo je mám raději ustlat k husám do chlíva? Předem děkuji. Ze zkušenosti vím že jakmile se oteplilo tak husy spávají venku kde je napadne, tak jestli to nemají tak i ty kachny.
Jinak naším kuřátkům jsou dnes tři týdny a v 14 kusech sezobou 1kg krmiva. Jedou jak piraně.
Každý den k tomu dostávají míchanici s kopřiv.
Jinak přeji všem krásné pondělní ráno.
Zdravím. Super že máte ruánky. Ty naše nocují většinou pod kurníkem v přízemí. Ze tří stran je to tam ohraničené a zastlané slámou. V zimě když jsou mrazy, tak si zalezou ke slepicím do kurníku.
Nazdarék vstávat a cvičit hop hop
No koukám že Horal a Nomád asi jeli na školní výlet haha
Dorostenky včéra 9 vajíček krása, krása
Včéra jsem byl za MVDr. a ošetřoval jsem jednu dorkstenku
Měla celý krk od krve tak jsem ji vzal do ruky a ona si blbka nekde vyrvala cely jeden dráp, tak proběhlo ošetřeni a následné přenocováni na samotce v králikárně
Nestačim se divit, co ty dorostenky vymýšlejí sedím, piju kávu a pozoruji jak jedna krasavice vyskočí na malou stříšku, kde maji popelište, pak následne vyletí na starý kurnik, kde maji odpočinkovou zónu, když prší, pak přejde asi tak 5 metrů po drátu, který vede do sadu, aby se tam mohla čerpat eletrika ze studny a následně vyskoči na střechu dílny a vesele si to štráduje po hřebeni střechy ve výšce cca 7 m no fakt mám asi nějaké poletuchy
Jinak kozénky včera daly dohromady skoro 7 l mléka, no krása krása
Včéra konečne nepršelo, tak že bylo fajn a dnes to vypadá, že bude opet pěkný den a hlasi na dnešek 18 stupnů
Nyni velkostatek hlásí +8 tak párada
Jdu vařit kavičku a kluci Školníci vstávat sakra jako
Olympionik2008
napsal(a):
Nazdarék vstávat a cvičit hop hop
No koukám že Horal a Nomád asi jeli na školní výlet haha
Dorostenky včéra 9 vajíček krása, krása
Včéra jsem byl za MVDr. a ošetřoval jsem jednu dorkstenku
Měla celý krk od krve tak jsem ji vzal do ruky a ona si blbka nekde vyrvala cely jeden dráp, tak proběhlo ošetřeni a následné přenocováni na samotce v králikárně
Nestačim se divit, co ty dorostenky vymýšlejí sedím, piju kávu a pozoruji jak jedna krasavice vyskočí na malou stříšku, kde maji popelište, pak následne vyletí na starý kurnik, kde maji odpočinkovou zónu, když prší, pak přejde asi tak 5 metrů po drátu, který vede do sadu, aby se tam mohla čerpat eletrika ze studny a následně vyskoči na střechu dílny a vesele si to štráduje po hřebeni střechy ve výšce cca 7 m no fakt mám asi nějaké poletuchy
Jinak kozénky včera daly dohromady skoro 7 l mléka, no krása krása
Včéra konečne nepršelo, tak že bylo fajn a dnes to vypadá, že bude opet pěkný den a hlasi na dnešek 18 stupnů
Nyni velkostatek hlásí +8 tak párada
Jdu vařit kavičku a kluci Školníci vstávat sakra jako
Oprava : mohla čerpat voda = vede drát s eletrikou
PBJK a dobré ránko...nazdar Olymp... ale kde, žiadný výlet, len včera som mal taký perný deň, a keď ti poviem, čo sa mi stalo... včera ráno idem kŕmiť, a v odchovní som našiel jedno kurča mŕtve... ušlapané... čo už... tak som včera poobede, ako som prišiel z práce, sťahoval kurčatá do svojej stájne 10x10 metrov, robil im bydlá, kŕmitka napájačky automatiku osvetlenie a bla bla... dnes ráno o 04:00 som ich išiel kŕmiť a všetko bolo tak, ako som chcel... pirane spokojne zobali, pri svetle, len som im vody do napájačiek dal, no proste super komfort... ! ešte im tam urobím znáškové hniezda, s podkládkami, nech si začínajú zvykať a hotovo... no ja už mám obriadený celý zverinec tak teraz sa ja kŕmim horúcim gulášom prajem pekný deň všetkým