Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2016 05:37
olympionik

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko...nazdar Olymp... ale kde, žiadný výlet, len včera som mal taký perný deň, a keď ti poviem, čo sa mi stalo... včera ráno idem kŕmiť, a v odchovní som našiel jedno kurča mŕtve... ušlapané... čo už... tak som včera poobede, ako som prišiel z práce, sťahoval kurčatá do svojej stájne 10x10 metrov, robil im bydlá, kŕmitka napájačky automatiku osvetlenie a bla bla... dnes ráno o 04:00 som ich išiel kŕmiť a všetko bolo tak, ako som chcel... pirane spokojne zobali, pri svetle, len som im vody do napájačiek dal, no proste super komfort... ! ešte im tam urobím znáškové hniezda, s podkládkami, nech si začínajú zvykať a hotovo... no ja už mám obriadený celý zverinec tak teraz sa ja kŕmim horúcim gulášom prajem pekný deň všetkým

Nazdar tak ze vse v pořádku tak to má byť hop hop
Já piji kávu a v 6 hodin jdu vypustit Krakeny oj oj

To zase bude veselo

Dostanou mechanici s mlékem od kozenek, to je vždycky závod kdo u dobroty bude první, ale mají to na 3 mistech tak ze na každou se dostane.

12.4.2016 05:47
nomad72

XXX.XXX.234.88

olympionik napsal(a):
Nazdar tak ze vse v pořádku tak to má byť hop hop
Já piji kávu a v 6 hodin jdu vypustit Krakeny oj oj

To zase bude veselo

Dostanou mechanici s mlékem od kozenek, to je vždycky závod kdo u dobroty bude první, ale mají to na 3 mistech tak ze na každou se dostane.

No až na to jedno uhynuté kurča... ale zas na druhej strane, za celý čas len jeden úhyn a aj to mojou chybou... celkom dobré.ja som im prestal vyhrievať odchovňu a kurky ako sa v noci na seba natlačili, tak bohužiaľ, jedno neprežilo... je ho síce škoda, ale nevadí... ja som počítal s nejakými stratami, ale až na to jedno, vôbec žiadne neboli, čo je super !inak, východ hlási 10°C a zatiaľ jasno a bezvetrie, slnko už sa derie nad obzor, takže dnes bude super deň... ak sa nič nepokazí

12.4.2016 05:50
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
No až na to jedno uhynuté kurča... ale zas na druhej strane, za celý čas len jeden úhyn a aj to mojou chybou... celkom dobré.ja som im prestal vyhrievať odchovňu a kurky ako sa v noci na seba natlačili, tak bohužiaľ, jedno neprežilo... je ho síce škoda, ale nevadí... ja som počítal s nejakými stratami, ale až na to jedno, vôbec žiadne neboli, čo je super !inak, východ hlási 10°C a zatiaľ jasno a bezvetrie, slnko už sa derie nad obzor, takže dnes bude super deň... ak sa nič nepokazí

Vsak to más dobré skoré kolego, proste se stane no

Emil s Evženem už vesele kokrhaji a hlasí nový den, tak jdu na ně

Vše pokrmím, kozénky podojím a tak dále hip hip hurá.

12.4.2016 06:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím po ránu, jih Čech +8, ptáci venku zpívají co můžou.
Včera se nám podařilo odčervit berana, manžel ho povalil na zem a já jsem dala odčervovák. Tak už zvývá jenom jedna ovce a ta se nechce nalákat do boudy.

12.4.2016 07:02
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Žádný školní výlet se nekoná, jsem rozjetej jak sentinel neboli parní lokomotiva, které už dochází pára. Je to jak v té písničce, tluče bubeníček tluče na buben a u mne je to tluče školníček hřebíky do prken. A jako v šedesátych letech, je ze mne budovatel, i ten elán mám takovej jenom těch sil je poskrovnu a pořád ubývaj. Ale s chutí do toho a půl je hotov. Sakra já jsem už jak ten náš prezident, samé bonmoty.
Na jihozápadě je dnes jasno, dva stupně a sluníčko už nakukuje jak divizna přes plot. No a nezaprší a nezaprší. Tady čtu jak všude leje a u nás od března, až na pár kapek před týdnem k ránu, pořád nic. Hold jsme asi vejš než mraky a ty nás obeplujou. To dělá asi ten hrad, vyčnívá tady jak hřebík s trámu a ten ty mraky tady párá a pouští sem zimu. Ale je tady krásně jako na Kysuciach.
Početné stavy skoro beze změn, i kyž. Vyměnil jsem kohouta Forveráka za hezčího a k němu jsem dostal ještě slepičku. Neni sice 100% ale je to už skoro to pravé ořechové. A svete div se, byl jenom 500 metrů ode mne, také původem z Maďarska. Jo a ještě ty kohouti, z osmi čtyři agresivní. Vlašák dostal klackem a už se mi výhýbá, šumavák ten to potřebuje každý týden asi nemá pamatováka, čechivy jsem včera nafackoval a také už prchá předemnou, jenom australák byl nějak moc vspurnej tak ten dostal sekerkou. Jinak se mějte hezky já se du zařadit do pracovního procesu.

12.4.2016 07:08
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ráno ve spolek, dnes 6°C ptáčci zpívají jak najatí. Vypadá to na pěkný den bez deště.
Dneska bych konečně mohla posekat trávu ať to trošku vypadá.
Ruánky už jsou zabydlené, prozatím v budoucím kurníku pro kuřata. Pobudou tam tak tři dny a pak hurá na obhlídku.
Jsem zvědavá co bude houser říkat na kachní konkurenci

Olymp, jak já Vám to kozí mléko závidím, já se jej asi nedočkám. Ty naše dvě darmožroutky jak já jim říkám, než budou mít mladé tak to budu rychlejší aj já.
Pořád uvažuju o tom pořídit si ještě jednu kozenku která už bude po kůzlatech, no uvidíme.

Nomad, škoda toho kuřátka ale teď už bude lépe. Také jsme o dvě přišli. Měli křivé nožky a špatně se jim chodilo tak jsme je museli dát pryč.

Jinak novinka u králíků…Máme další králíčky. Stav mláďat od 6 samic je celkem 36prťat.

Přeji krásný den.

12.4.2016 07:54
bery25

XXX.XXX.35.5

Dobry den pan nomad72, niekde ste pisal ze kupujete zmesku pre kurcata v bliskosti obce Bystre, nie som daleko od vas, mohly by ste napisat v ktorej obci kupujete a znacku zmesky, dakujem.

12.4.2016 11:44
nomad72

XXX.XXX.234.149

bery25 napsal(a):
Dobry den pan nomad72, niekde ste pisal ze kupujete zmesku pre kurcata v bliskosti obce Bystre, nie som daleko od vas, mohly by ste napisat v ktorej obci kupujete a znacku zmesky, dakujem.

Hanušovce n. Topľou Poľnonákup Tatry Kežmarok od nich.

12.4.2016 18:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím v podvečer. Tak se kolem třetí přehnala přes Budějce docela pěkná přeháňka. Do půl hodiny zase svítilo sluníčko. Ale někde už byla i bouřka.
Králíky já bych brala hned. U našich jsem měla novozélandské červené. Ale musím na manžela pomalu, třeba to vyjde časem.
No nic vážení, jdu čistit nejmenším ubikace.
Horale teda, ti kohouti, to je teda.. no u nás nebyla jiná volba než ta sekerka, člověk se bojí o děti.

12.4.2016 19:07
nomad72

XXX.XXX.234.183

Salam aleijkum... tak čo? ako sa máte? otázka : robíte doma niekto med z púpavy?

12.4.2016 19:22
ovecka

XXX.XXX.203.146

Med z pampelišky jsem párkrát dělala, ale vzhledem k tomu, jak dlouho se vaří a co v něm je, tak si myslím, že je to jen obarvený a ochucený cukr. Všechny cenné látky z pampelišek a pylu jsou zničené. A název med je jen zavádějící. Je přeci známo, že teplota přes 50°C všechny zdravé látky v pravém medu zničí. Ale když to někomu chutná, tak na netu je receptů spousta např. : http://www.recepty.cz/recept/pampeliskovy-med-2642
Dana.

12.4.2016 19:31
nomad72

XXX.XXX.234.183

Ovečka, ja viem, že včelár by ma za ten názov nakopal do... zadku ja to robievam a len som sa chcel opýtať, či to robieva aj niekto z vás... horal, prepáč

12.4.2016 20:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):
Ovečka, ja viem, že včelár by ma za ten názov nakopal do... zadku ja to robievam a len som sa chcel opýtať, či to robieva aj niekto z vás... horal, prepáč

Já jsem ho kdysi dělala, přesný recept už asi nenajdu. Ale byl hodně dobrý. A muselo se dát pozor, aby tam nespadly semínka z citronu, jinak by byl hořký. A vím, že květy jsem namáčela do studené vody, aby vylezli takový ty černý brouci, co občas bývají na květech.

12.4.2016 20:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jedna večerní tématická. Křepelky japonské nosné. Ještě jednu ubikaci a mám hotovo.

12.4.2016 20:38
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer, Roudnicko je už ve tmě , holky jsou na bidlech, právě jsem jim popřála dobrou noc.
Nakonec křepelky se vylíhly docela dobře, sice mám v líhni ještě deset vajíček, ale nějaká jsem dávala o den později, tak uvidím. Jsem spokojená.
Dnes bylo opět nádherně, i holky se pochlapily, bylo 49 vajíček.
Meruňky a broskve kvetou jak o život, doufám, že nám to nezmrzne a bude na marmeládku. Ti mí chlapi doma jinou než meruňkovou nechtějí.

12.4.2016 20:58
nomad72

XXX.XXX.234.183

Andrea, to čo máš za chlapov? to nevedia, že najlepšia marmeláda je bravčová masť ? inak ja už som jednu várku toho akože medu urobil... recept mám výborný a deťom fakt chutí zajtra, ak nebude pršať a púpavy pekne rozkvitnú, tak urobím ešte jednu dávku... a keď pozbieram púpavy, je ich teraz nejako neúrekom, tak tam pustím kozy a tie to dorazia... si pochutnajú... ja robím aj bazový sirup a keď je, deti inakší ani nechcú, tak im to veľmi chutí a to urobím aj 50 litrov...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2016 20:59

nomad72 napsal(a):
Salam aleijkum... tak čo? ako sa máte? otázka : robíte doma niekto med z púpavy?

Ahoj ahoj ahoj
Dělám pampeliškovy a jitrocelový sirup //med// a mami děla i sirup z mladých výhonků jehličnanů
Dovedu si představit i ze sedmikrásek třeba.
Mam to vypisovat nebo pošlu sz?
Vy fotila bych jak je úzasnej a výbornéj ale uz došel smajlík

Než to na tom foonu nadatluji je tu dalších x příspěvku :)

Bezinkovej taky dělám. Jako stavu smajlík do vody.
Vyměňnime recepty smajlík

12.4.2016 21:01
nomad72

XXX.XXX.234.183

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj ahoj ahoj
Dělám pampeliškovy a jitrocelový sirup //med// a mami děla i sirup z mladých výhonků jehličnanů
Dovedu si představit i ze sedmikrásek třeba.
Mam to vypisovat nebo pošlu sz?
Vy fotila bych jak je úzasnej a výbornéj ale uz došel smajlík

Než to na tom foonu nadatluji je tu dalších x příspěvku :)

Bezinkovej taky dělám. Jako stavu smajlík do vody.
Vyměňnime recepty smajlík

Však pošli recepty a skúsim urobiť.

12.4.2016 21:03
nomad72

XXX.XXX.234.183

nomad72 napsal(a):
Však pošli recepty a skúsim urobiť.

Ale nemusíš hneď, môžeš postupne...

12.4.2016 21:33
bery25

XXX.XXX.35.5

Dakujem pan nomad72, momentalne krmim 5tyzdnove kuriatka versale vaga 5kg za necele 4 eura, ma ich 24, tak nestiham kupovat, ako pisete su to pirane, neviete aka je cena a ci ste spokojny, ale asi ano ked to beriete.

12.4.2016 21:40
horal

XXX.XXX.58.226

Kdyby si si na zahradu posadil dva úly tak ti s těch pampelišek (pupavy) včeličky udělají medu a bez vaření, že ho ani nesníš a to by se děti olizovali.

12.4.2016 21:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nesoukromničte, sem s receptama

12.4.2016 22:56

Tak jsem si kvůli Vám pustila noťas

350 rozkvetlých pampeliškových květů - nejlépe sbírat v poledne
pár snítek meduňky
20 g kyseliny citronové (lze samozřejmě vynechat)
4 citrony bez jadeerek
tři a půl litru vody a 3,5 kg cukru
pětilitrovou sklenici nebo velký hrnec

Někdo květy pampelišky před použitím propírá ve studené vodě, s případnými broučky ale spláchnete i pyl, takže o něj svůj "med" ochudíte.

Do sklenice dáme všechny pampeliškové květy (případně další bylinky)
pokrájené citrony
vše se zalije vařící převařenou vodou a necha se 24 hodin stát.
Druhý den přelijte přes plátýnko nebo plenku do hrnce. Bylinky a kousky citronu pořádně vyždímejte.
Do přecezené šťávy nasypte odvážený cukr. Cukr se šťávou promíchejte, aby se rozpouštěl. průběžně míchejte.
Přiveďte k varu, ideálně za stálého míchání, stáhněte oheň a nechte vařit, dokud sirup nezačne houstnout.
Hustotu a chuť testujte na talířku. Dle chuti se přisype kys.citronová, nebo přidá cukr.
Voda se během varu odpařuje a sirup houstne.Trvá to zhruba hodinu a půl, než má konzistenci tekoucího medu.
Pak ho ještě horký nalijete do čistých sklenic, které můžete vypláchnout alkoholem.
Skleničky obrátíte dnem nahoru.

Napoprvé doporučuji vyzkoušet z poloviční dávky..

Jitrocelový sirup
1 kg jitrocelových listů - těch dlouhých
2 citróny bez jadérek
2 kg třtinového cukru
asi 2 litry vody

Jitrocel omyju a rozmixuju
přiliju 2 litry vody ( to si teď nejsem úplně jistá, dělám to už 15 let a od oka)
vaří se asi 15 minut.

Nechá se přes noc vyluhovat, pak se sceďí a do tekutiny se přidají kolečka oloupaného citrónu bez pecek a cukr. Vaří se opět něco přes hodinu, občas promíchejte a ještě teplé plňte do sklenic, které uzavřete víčkem a obrátíte je dnem nahoru.
Tento sirup je opravdu velmi hustý a má temně zelenou skoro až černou barvu
Opět doporučuji napoprvé udělat z poloviční dávky..
Ze zkušenosti NEDOPORUcUJI přidávat pomeranč, neboť sirup pak byl hořký.

13.4.2016 00:03
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, Horalku, mám tu jednoho udatníka, ten už v šesti týdnech každé ráno kokrhá,
vono je to teda takové spíš pubertální skřehotání, ale stejně.
Taky se bojím, že až doroste, tak bude tak dominantní, že budu chodit po dvoře
ve skafandru. No, aspoň mi nepotáhne na záda, že?

Jinak - nedávno jste bahňáci brblali, že pořád čije, a že máte na dvorku bahenní lázně,
teď zasejc brbláte, že je sucho...
No, zahradník čili já vláhu vítá kdykoliv (i když si drandím na kole). Tak sem s ní.
Už se práší za kočárem a je to celkem k zalknutí.
Dneska jsem si musel na rovnání krtin po zimě vzít málem krumpáč, jak je sucho,
hroudy hrozné. Ale krumpáč bych "se zády" ještě neunesl, tak jsem operativně
využil kovové hrábě. Ojoj, to jsem zase udělal kus práce, to jsem ale šikovný jinoch.

Na louce už hopsá druhé jehňátko, tentokrát od prvničky Moniky, má bílou čupřinu
na hlavě - a je to taky holka. Hurááá. Asi to mají v rodě - Monika je dcera Venduly
(tři dcery), a další dcera Venduly - Šárka - měla vloni taky holku. Tak uvidíme, jak
Šárka letos...

Ni + Pa - panečku, vy máte ale králíčků, jejej, to by se mi líbilo.
Ale já je nejím, tak nevím, jestli bych za chvilku neměl králíkárium :).

720... - tak jak to jde se zápachem v odchovně? Dobrý?

Jo jo, pampeliškový med. To jsem také v mládí dělával, trhával...
Žlutou já rád. Akorát ho pak nikdo nejedl, takže po tříletém nadšení
se sklenice odklonily a už seto nikdy nedělalo. Byl celkem tekutý.
Teď máme včelstva, takže máme med medový.

Věrko, ten brouček, to je blýskáček řepkový.

13.4.2016 05:13
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Ni+Pa napsal(a):
Dobré ráno ve spolek, dnes 6°C ptáčci zpívají jak najatí. Vypadá to na pěkný den bez deště.
Dneska bych konečně mohla posekat trávu ať to trošku vypadá.
Ruánky už jsou zabydlené, prozatím v budoucím kurníku pro kuřata. Pobudou tam tak tři dny a pak hurá na obhlídku.
Jsem zvědavá co bude houser říkat na kachní konkurenci

Olymp, jak já Vám to kozí mléko závidím, já se jej asi nedočkám. Ty naše dvě darmožroutky jak já jim říkám, než budou mít mladé tak to budu rychlejší aj já.
Pořád uvažuju o tom pořídit si ještě jednu kozenku která už bude po kůzlatech, no uvidíme.

Nomad, škoda toho kuřátka ale teď už bude lépe. Také jsme o dvě přišli. Měli křivé nožky a špatně se jim chodilo tak jsme je museli dát pryč.

Jinak novinka u králíků…Máme další králíčky. Stav mláďat od 6 samic je celkem 36prťat.

Přeji krásný den.

Zdraviiim, tak si prijedte pro mléko

No já jsem si právě pořídil mladé kozénky po kůzlatech tak, aby byly hned v laktaci a mléko maji opravdu vynikajici.

13.4.2016 05:20
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdár, vstávat a cvičit hop hop

Včera dorostenky 11 vajiček, tak se to každym dnem navyšuje juchuuuuuuuuu tak jsme si k večeři udělali prvně michaná vajíčka na slanině oj oj to byla dobrota

Velkostatek hlási + 6 stupnů a uvidíme co nám dnešni den přinese

No tak kluci Nomán a Horal, nějak to posledni dobou flákáte a chrápete

13.4.2016 05:30
nomad72

XXX.XXX.234.105

PBJK a dobré ránko... počuj doktůrek, my už dávno pracujeme, kým sa ty na druhý bok obraciaš v posteli už máš pokŕmené? už si vypustil krakeny? nooo? priznaj sa inak, východ hlási 9°C po poriadnej búrke !

13.4.2016 05:37
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko... počuj doktůrek, my už dávno pracujeme, kým sa ty na druhý bok obraciaš v posteli už máš pokŕmené? už si vypustil krakeny? nooo? priznaj sa inak, východ hlási 9°C po poriadnej búrke !

Nazdar

Sokole, já mám rozcvičku v 6.00 tak že mám ještě čas a v klidu piju kávu hop hop

Kozénky dojim v 7 tak že taky ještě času.

Včéra jsem kozenky hledal v ovocném sadu a našel jsem je u topolu, který má kolem sebe keře černého bezu, tak se tam holky asi tak na 2 hodiny zasekly a dokonale obraly do výšky cca 1.8 m keře, tak že udělaly práci za mě a nemusím to prožezávat.

No jsou to šikovné soudružky hop hop

13.4.2016 05:39
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Olympionik2008 napsal(a):
Nazdar

Sokole, já mám rozcvičku v 6.00 tak že mám ještě čas a v klidu piju kávu hop hop

Kozénky dojim v 7 tak že taky ještě času.

Včéra jsem kozenky hledal v ovocném sadu a našel jsem je u topolu, který má kolem sebe keře černého bezu, tak se tam holky asi tak na 2 hodiny zasekly a dokonale obraly do výšky cca 1.8 m keře, tak že udělaly práci za mě a nemusím to prožezávat.

No jsou to šikovné soudružky hop hop

No a Sokole jak si nabizel před časem, tak porad nejaký recept na vyrobky z mléka od kozenek lup lup

13.4.2016 06:00
nomad72

XXX.XXX.234.105

No a Sokole jak si nabizel před časem, tak porad nejaký recept na vyrobky z mléka od kozenek lup lup

Poslal som ti správu.

13.4.2016 06:50
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci, +7°C, jasno ale od západu se valí mraky tak už asi konečně sprchne. Také se už potřebuju vykydnout na gauč, ale když je hezky tak by to byl hřích. Všude samé kuřata, slepice králici a hlavně pr kna, pr kna, pr kna a včera přibyly další. Kuřátka si hoví na travičce a užívaj si sluníčka, ale dneska se budou asi mačkat v odchovně jestli bude pršet. Králičků mám letos 44 a všech pět samiček je připuštěno, takže v květnu budou plné králikárny. S tim pampeliškovým medem to nepřehánějte, žádné vitamíny ani minerální látky v tom nejsou (vše se zničí varam) a dopřáváte si čistého cukru s vodou. Tak přeji hezký den.

13.4.2016 07:35

honzapm napsal(a):
No, Horalku, mám tu jednoho udatníka, ten už v šesti týdnech každé ráno kokrhá,
vono je to teda takové spíš pubertální skřehotání, ale stejně.
Taky se bojím, že až doroste, tak bude tak dominantní, že budu chodit po dvoře
ve skafandru. No, aspoň mi nepotáhne na záda, že?

Jinak - nedávno jste bahňáci brblali, že pořád čije, a že máte na dvorku bahenní lázně,
teď zasejc brbláte, že je sucho...
No, zahradník čili já vláhu vítá kdykoliv (i když si drandím na kole). Tak sem s ní.
Už se práší za kočárem a je to celkem k zalknutí.
Dneska jsem si musel na rovnání krtin po zimě vzít málem krumpáč, jak je sucho,
hroudy hrozné. Ale krumpáč bych "se zády" ještě neunesl, tak jsem operativně
využil kovové hrábě. Ojoj, to jsem zase udělal kus práce, to jsem ale šikovný jinoch.

Na louce už hopsá druhé jehňátko, tentokrát od prvničky Moniky, má bílou čupřinu
na hlavě - a je to taky holka. Hurááá. Asi to mají v rodě - Monika je dcera Venduly
(tři dcery), a další dcera Venduly - Šárka - měla vloni taky holku. Tak uvidíme, jak
Šárka letos...

Ni + Pa - panečku, vy máte ale králíčků, jejej, to by se mi líbilo.
Ale já je nejím, tak nevím, jestli bych za chvilku neměl králíkárium :).

720... - tak jak to jde se zápachem v odchovně? Dobrý?

Jo jo, pampeliškový med. To jsem také v mládí dělával, trhával...
Žlutou já rád. Akorát ho pak nikdo nejedl, takže po tříletém nadšení
se sklenice odklonily a už seto nikdy nedělalo. Byl celkem tekutý.
Teď máme včelstva, takže máme med medový.

Věrko, ten brouček, to je blýskáček řepkový.

Honziku dekuji za optani, zapach se drzi hodne v norme. Kombinace granulek ze slamy a pilin + ema fauna je super.

13.4.2016 07:42

Dobre rano vsem. Sever hlasi polojasno 8C v noci pekne sprchlo. Vcera jsem zakoupil, v zahradnictvi krasne sazenice JAHODOVE maty tak to budou v lete prima ledove caje.

13.4.2016 08:26
horal

XXX.XXX.58.226

Doktore, to by se v sadě pěkně vyjímalo pět šest barevných úlů. Včeličky by pomohli stromům a měl bys za to tak dva metráky medu. A to je sladidlo a květový med je jeden z nejlepších. Já jsem sladil i kafe medem a co takhle máslovej chleba pokapaný medem ke kafíčku a medové perníčky, to by se vysedávalo na zápraží a kozenky by ti dělaly společnost. I sousedi přes dva dvory by to cítily a zbíhaly by se jim sliny.
Ještě k tomu papmeliškovému (ne)medu. Nechci vám brát iluze, ale uvaříte si pouze sirup ochucený citronem a možná trochu tou pampeliškou nebo jitrocelem. Patnáctminutový var vám dokonale zničí všechny látky co tyto rostliny obsahují. Ani med se nesmí zahřívat na vyšší teplotu než 40°někdy se uvádí 38°. Jinak strácí veškeré vitamíny a minerální látky. Je něco jiného když si to dáte do horkého čaje nebo groku, ty se zozpustí v tom nápoji který následně vypijete. Navíc by se měl med do nápoje dávat až chvilku po zalití nápoje. Cukr v medu se lépe štěpí než cukr třtinový nebo řepný a tak neni tolik škodlivý. Tak to byla taková malá přednáška a propagace včelstva. Je potřeba aby mladí se o včely trochu zajímali, nebo se může stát, až vymřou starý včelaři, že nebudete mít ani tu meruňkovou marmeládu. Nebudou li včely nebude nic. No a nejlepším příkladem pro děti jsou rodiče. Dokonce u včel i několik těch bodnutí do roka je člověku zdraví prospěšné. Samozřejmě pokud neni alergik.
Tak to jsme dál od slepiček, ale já k nim zrovna jdu, doplnit krmítka a napaječky.
Hezký den všem.

13.4.2016 08:37
javorka

XXX.XXX.98.207

horal napsal(a):
Šest v práci, +7°C, jasno ale od západu se valí mraky tak už asi konečně sprchne. Také se už potřebuju vykydnout na gauč, ale když je hezky tak by to byl hřích. Všude samé kuřata, slepice králici a hlavně pr kna, pr kna, pr kna a včera přibyly další. Kuřátka si hoví na travičce a užívaj si sluníčka, ale dneska se budou asi mačkat v odchovně jestli bude pršet. Králičků mám letos 44 a všech pět samiček je připuštěno, takže v květnu budou plné králikárny. S tim pampeliškovým medem to nepřehánějte, žádné vitamíny ani minerální látky v tom nejsou (vše se zničí varam) a dopřáváte si čistého cukru s vodou. Tak přeji hezký den.

A Horale, co to máte na fotkách za ty hromady?

13.4.2016 08:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy Horalku, netušil jsem, že máte Truhlářství s.r.o. - to si u vás slepice i kuřata musí medit.

720 - tak díky za informace, to jsem rád, že se i s kuřaty dá volně dýchat.
Létu zdar, ale kdyby ještě chvíli bylo jaro, s jarními teplotami a hlavně deštíky,
tak bychom se asi vůbec nezlobili, že?

13.4.2016 09:09

horal napsal(a):
Doktore, to by se v sadě pěkně vyjímalo pět šest barevných úlů. Včeličky by pomohli stromům a měl bys za to tak dva metráky medu. A to je sladidlo a květový med je jeden z nejlepších. Já jsem sladil i kafe medem a co takhle máslovej chleba pokapaný medem ke kafíčku a medové perníčky, to by se vysedávalo na zápraží a kozenky by ti dělaly společnost. I sousedi přes dva dvory by to cítily a zbíhaly by se jim sliny.
Ještě k tomu papmeliškovému (ne)medu. Nechci vám brát iluze, ale uvaříte si pouze sirup ochucený citronem a možná trochu tou pampeliškou nebo jitrocelem. Patnáctminutový var vám dokonale zničí všechny látky co tyto rostliny obsahují. Ani med se nesmí zahřívat na vyšší teplotu než 40°někdy se uvádí 38°. Jinak strácí veškeré vitamíny a minerální látky. Je něco jiného když si to dáte do horkého čaje nebo groku, ty se zozpustí v tom nápoji který následně vypijete. Navíc by se měl med do nápoje dávat až chvilku po zalití nápoje. Cukr v medu se lépe štěpí než cukr třtinový nebo řepný a tak neni tolik škodlivý. Tak to byla taková malá přednáška a propagace včelstva. Je potřeba aby mladí se o včely trochu zajímali, nebo se může stát, až vymřou starý včelaři, že nebudete mít ani tu meruňkovou marmeládu. Nebudou li včely nebude nic. No a nejlepším příkladem pro děti jsou rodiče. Dokonce u včel i několik těch bodnutí do roka je člověku zdraví prospěšné. Samozřejmě pokud neni alergik.
Tak to jsme dál od slepiček, ale já k nim zrovna jdu, doplnit krmítka a napaječky.
Hezký den všem.

Ja si vzdy pral vcely. Ale bohuzel jsem se k tomu nikdy nedostal..a uz to asi nedozenu protoze na te pronajate zahrade by to asi neslo...a nevim zda by tam nasli dost potravy, okolo jsou same domy ale na zahradach jen bazeny a angl.travnik.

13.4.2016 09:50
javorka

XXX.XXX.98.207

Ja si vzdy pral vcely. Ale bohuzel jsem se k tomu nikdy nedostal..a uz to asi nedozenu protoze na te pronajate zahrade by to asi neslo...a nevim zda by tam nasli dost potravy, okolo jsou same domy ale na zahradach jen bazeny a angl.travnik.

Jo, včely jsou určitě fajn. Já tedy osobně mezi nimi vyrůstala. Děda byl zapálený včelař a dodneška jsem tím "postižená". Med do mě cpali horem dolem .
Podle dědy byl med všelék, mazal ho na všechno. Ještě dnes si pamatuju to bzučení ve vlasech, když jsem ráno vyběhla s rozpuštěnými vlasy na zahradu. A když mě ta včela do hlavy štípla, tak mě děda napatlal do vlasů med.
Dnes na to nostalgicky vzpomínám, děda byl svéráz. Pan učitel z malého městečka, kterého museli všichni poslouchat.

13.4.2016 11:30
horal

XXX.XXX.58.226

Tak ty hromady to jsou jednorázové palety, které jinak končí ve spalovně. Za malý obnos je odkupujeme a rozebíráme. Lepší prkna odhřebíkujeme a uloříme (chleba to nežere) a ostatní rozřežeme na topení. Jinak jste mohly vidět co jsem už s toho postavil. A stavět se bude dál, tak toho času moc nezbývá a jenom o pauzách na jídlo nebo kafíčko si sednu k počitači. A včely, s těma jsem začal až v padesáti a vůbec toho nelituju. Včelařit se dá všude, včelka si doletí i šest sedm kilometrů pro potravu. Akorát ten výnos neni nějak velký.

13.4.2016 11:59

horal napsal(a):
Tak ty hromady to jsou jednorázové palety, které jinak končí ve spalovně. Za malý obnos je odkupujeme a rozebíráme. Lepší prkna odhřebíkujeme a uloříme (chleba to nežere) a ostatní rozřežeme na topení. Jinak jste mohly vidět co jsem už s toho postavil. A stavět se bude dál, tak toho času moc nezbývá a jenom o pauzách na jídlo nebo kafíčko si sednu k počitači. A včely, s těma jsem začal až v padesáti a vůbec toho nelituju. Včelařit se dá všude, včelka si doletí i šest sedm kilometrů pro potravu. Akorát ten výnos neni nějak velký.

Ted jste me s tema vcelama normalne nalomil...a uz to hloda v mozku...myslite vazne ze na zahrade v kolonii mezi domy se da vcelarit? No to by bozi...no asi se podivam po nejake literature.

13.4.2016 12:19
horal

XXX.XXX.58.226

Nemusíte jich mít moc, stačí tak troje. Včelařit se dá opravdu skoro všude a ani velké města nejso výjimkou. Ve městech máte spoustu alejí, květinových záhonů a truhlíků na oknech či balkónech. Někde jsou v dosahu zahradkářské kolonie a tím pomůžete i zahradkářům k lepším výnosům.

13.4.2016 13:12

horal napsal(a):
Nemusíte jich mít moc, stačí tak troje. Včelařit se dá opravdu skoro všude a ani velké města nejso výjimkou. Ve městech máte spoustu alejí, květinových záhonů a truhlíků na oknech či balkónech. Někde jsou v dosahu zahradkářské kolonie a tím pomůžete i zahradkářům k lepším výnosům.

No me by to bohate stacilo. Jen se trocha obavam zda nebudou mit lidi okolo kecy, ze tam ty vcely jsou. No zkusim to ndahodit...jinak jeste mozna hloupy dotaz ale pokud se chovaji vcely.v mestech neni tam pak, ten med skodlivy?

13.4.2016 13:13
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré popoledne z Roudnicka, venku je slunko, teplíčko, no paráda. Trošku zase ůřadujeme na zahradě, pořád je tu co dělat
Nomádku já mám doma ještě chlapce prťavý ti zatím marmošku merunkovou, ale bude doba, kdy budou chtít tu bravčovou masť s okurkou a na merunkovou se ani nejuknou
Také jsem v loni poprvé dělala pampeliškový med, ale nevidím v tom žádnou (promiňte Olympioniku) olympiádu. Nejraději klasický med. Sníme ho za rok osm pětilitrových sklenic
U nás se osvědčila také bezinková šťáva, ale jelikož mám květy bezinek zamrazené, dělám vždy jen jednu dávku, to je asi 4 litry, když vypijeme, udělám další. Zrovna se na ni chystám.
Jinak křepelek se vylíhlo něco kolem padesáti, už se nedají spočítat, jsou jak blešky rychlý

13.4.2016 13:18
javorka

XXX.XXX.98.207

No me by to bohate stacilo. Jen se trocha obavam zda nebudou mit lidi okolo kecy, ze tam ty vcely jsou. No zkusim to ndahodit...jinak jeste mozna hloupy dotaz ale pokud se chovaji vcely.v mestech neni tam pak, ten med skodlivy?

Před časem jsem viděla v televizi, jak někdo chová včely v Praze na střeše .

13.4.2016 13:22
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Dobré popoledne z Roudnicka, venku je slunko, teplíčko, no paráda. Trošku zase ůřadujeme na zahradě, pořád je tu co dělat
Nomádku já mám doma ještě chlapce prťavý ti zatím marmošku merunkovou, ale bude doba, kdy budou chtít tu bravčovou masť s okurkou a na merunkovou se ani nejuknou
Také jsem v loni poprvé dělala pampeliškový med, ale nevidím v tom žádnou (promiňte Olympioniku) olympiádu. Nejraději klasický med. Sníme ho za rok osm pětilitrových sklenic
U nás se osvědčila také bezinková šťáva, ale jelikož mám květy bezinek zamrazené, dělám vždy jen jednu dávku, to je asi 4 litry, když vypijeme, udělám další. Zrovna se na ni chystám.
Jinak křepelek se vylíhlo něco kolem padesáti, už se nedají spočítat, jsou jak blešky rychlý

Tedy bezinky v mrazáku, to by mě nenapadlo.
A to tam cpu skoro všechno. Měla jsem tam i kopřivy. A jak se hodily na Velikonoce do nádivky!
Tady je dnes taky krásně .

13.4.2016 13:24
andreakiss

XXX.XXX.34.131

javorka napsal(a):
Před časem jsem viděla v televizi, jak někdo chová včely v Praze na střeše .

Já jsem to viděla také, a docela mě to zaujalo. Med prý škodlivý nebyl.

13.4.2016 13:35

andreakiss napsal(a):
Já jsem to viděla také, a docela mě to zaujalo. Med prý škodlivý nebyl.

Je to zajimava myslenka, fakt me to zaujalo.

13.4.2016 14:03
javorka

XXX.XXX.98.207

horal napsal(a):

Nechápu, kde berete tu energii.
To je neuvěřitelné, co všechno vyrábíte.

Ten dotaz na hromady, měla být citace z filmu Rozpuštěný a vypuštěný
Připomněl jste mi s těmi prkny, prkny, prkny - kachny, kachny, kachny...( následuje dotaz: A co to tady máte všude za ptáky?)

Každou chvíli mě nějaká hláška napadne. Asi tím budu trochu postižená
Pár let měli Cimrmani divadlo kousek od našeho domu, tak jsem znala kde jaké představení nazpaměť.

Tak honem, než zaleze sluníčko, běžím na zahradu.

13.4.2016 14:56
horal

XXX.XXX.58.226

=Ten dotaz na hromady, měla být citace z filmu Rozpuštěný a vypuštěný=
Ono to bylo také tak myšleno, já mám také takovou úchylku že používám různé citace a bonmoty a jakmile si někdo naběhne už to tam má. Horší je když to někdo nepochopí. No ale to jsou většinou lidi kteří nemají smysl pro humor. A ten jak je známo je solí života.
A kde beru energii? Ani sám nevím, už neponocuju, ze zahrady se většinou vracím kolem půl deváté, opláchnu se něco zezobnu a natáhnu se k televizi. Většinou usnu dřív než zjistím o co v pořadu jde. Ráno v půl šesté jsem na nohou a než se projdu do kuchyně udělat kafe tak rozhejbám stuhlé kloby, pak si dám sprchu a jsem fit. A když je mi ouvej tak si dám něco ostřejšího a to mne nakopne jako kobyla kočího. Přes deset let nekouřím a telo si neničím sportem. Děkuju za každé nové ráno a pak se těším co všechno udělám odpoledne na zahradě. Za dva měsíce mi bude šedesát a když se do baráku sesypou děti (4+1) a vnoučata (5) to je pak radosti a člověk vidí že je pro co žít.

13.4.2016 15:08
nomad72

XXX.XXX.234.148

Ted jste me s tema vcelama normalne nalomil...a uz to hloda v mozku...myslite vazne ze na zahrade v kolonii mezi domy se da vcelarit? No to by bozi...no asi se podivam po nejake literature.

Treba si najprv zistiť na obecnom úrade, či chov včiel v intraviláne nieje upravený všeobecným záväzným nariadením... ako u nás.

13.4.2016 15:34
nomad72

XXX.XXX.234.148

Horalko, kamarát moj, ako by si mi z duše hovoril... a ako tak pozerám, dal som vám dobrú tému... ja viem, že med z púpavy nenahradí pravý včelí med... ten je proste unikát a ani zahraničné sa mu nevyrovnajú kvalitou, tomu československému... naše včelárstvo je proste svetový unikát... ale, voľakedy sa robil púpavový med bežne... ja si to pamätám ako malý chlapec, ako sa doma varil med z púpavy, varil sa sirup, oberalo sa a konzervovalo ovocie vo veľkom... na konzerváciu sa používal len cukor alebo soľ, poprípade ocot... dobre, ty ako včelár med z púpavy odsudzuješ, ale... nie každý si môže dovoliť chovať včely...a včelárenie nieje len tak... keď si vezmeš, čo všetko ku včeláreniu potrebuješ a ak niesi vo zväze, ktorý berie na včelárenie dotácie, ktoré sa medzi včelárov prerozdeľujú... poviem ti, máloktorý včelár by bez týchto vymožeností choval včely...tiež som chcel chovať včely, možnosti na to mám, ale keď som si to všetko zrátal, tak som si povedal, tých pár pohárov pravého medu si kúpim od poctivého včelára... a plus, do čaju alebo pre chuť urobím pár pohárov z púpavy... poviem príklad... ty zatratíš med z púpavy, kde je konzervačná látka šťava z citróna a cukor (nič ine) a pritom kúpiš deťom alebo vnúčatám sirup v obchode, ktorý je natrepaný éčkami, a čo je horšie, že je v tom ako farbivo použitý azorubín, čo má veľmi negatívny vplyv na zdravie detí... tak mi teraz povedz, kto viac škodí, či ten, čo dá dieťaťu pravý med a pri tom ho nakŕmi chémiou, alebo ten, kto dá med z púpavy a dá mu ostatné potraviny čisté, bez chémie... len si spomeň, aké cukríky si jedol ako chlapec ty sám... myslíš, že boli plné farbiv, guarámovej gumy alebo čo? bol to karamelizovaný cukor, prifarbený prírodnými farbivami a nič iné... neboli sme obézni, netrpeli alergiami ani inými civilizačnými chorobami ani ničím, ... jedli sme potraviny, na ktoré boli prísne čs-normy, a nie odpadom, palmovými olejmi ani ničím iným... čo nám sem dovezú zo západu... priateľko moj, neber to v zlom, ja som sa len opýtal, či niekto ešte robí med z púpavy... nič iné... ja ho robím, aj robiť budem, ako aj iné domáce produkty, či sa bude na mňa niekto hnevať, alebo nie.veď sa robil od nepamäti, a myslím, že sa aj bude... PS : a teraz pozor, otázka: robí niekto z vás RUSKÝ KVAS ?

13.4.2016 17:24
horal

XXX.XXX.58.226

Já jsem tím nic zlého nemyslel, jenom jsem chtěl upozornit že takto upravené rostliny strácí veše co obsahují a že název med se může používat jenom u včelího produktu. Jinak s dotací je to asi tak, v loňském roce to vyšlo na 128 Kč na včelstvo, při patero včelách to dělá 640Kč. Zaplatím členký a časopis no anula s nulou pojde. V létě musíte včelám vrátit co se jim vzalo a to formou cukerného roztoku. Normálne se dává 15 kilo cukru na včelstvo, ale protože je u nás delší zima já dávám 21 kilo, Takže spotřebuju přes metrák cukru a s toho včelky žijí až do jara. Když si spočítáte co stojí cukr, ato přesto že ho nakupuju behem roku v akcích, tak mne výjde na 2500-3000 korun. Med prodávám za 100 Kč kilo a záleží na tom jaký je rok. Zda konec jara a začátek léta neproprší, to pak máte med akorát pro vlastní rodinu. Když se zadaří tak si vyděláte na ten cukr a nějaké ty věci kolem včel jako mezistěny nebo rámečky. I ke včelám se musí přistupovat jako ke všemu, ať už jsou to slepice, králici, rybičky s nějakým tím vztahem, bez toho to nemá smysl. Jinak med z marketu bych si nikdy nekoupil. Vetšinou je ředěný cukrovou vodou aby neztuhnul. A právě ta cukernatost medu je známka kvality. Je li vytočený med předčasně je v něm moc vody a může začít kvasit. Je to na dlouhé povídání. Chteteli koupit med máte určitě v okolí mnoho včelařů a opravdu se vyplatí do toho investovat.
Co se týče zavařování, tak i my zavařujeme. Manželka dělá pravý slovenský lekvár, kde je také v hlavní roli cukr. Rozvaří ovoce (rybíz, jahody, maliny, angrešt, třešně, hrušky a j.) pak ovoce propasíruje a do šťávy dá tolik cukru kolik je šťávy. Po rozpuštění cukru šťávu vaří v malych nádobách po malém mnořství až cukr začne karamelizovat a pak to naleje přímo do skleničky. Nepoužívá žádné přípravky pouze ovoce cukr a voda. Každé léto ji udělá tak kolem 100 2dl sklenic. Okurek tak na 150 sklenic, červenou řepu (cviklu) na kostičky nebo tenké plátky a také se zelím. Pak ještě zavařujeme zeleninovou směs něco jako anklbens.Takže kamaráde já nejsem odpůrce zavařování. No a ten ruský kvas, neni to jako náš mošt?

13.4.2016 17:36
jako001

XXX.XXX.109.93

Ahojte obidvaja màte urcitu pravdu na kazdom nieco je, pre NOmàda robime med z pupavy presny recept neviem z hlavy ale je to 400 kvetov na kilo cukru, kazdy rok tak 15 az 20,7 decovych pohàrov robime aj bazovy sirup aj dzus, potom rozne ovocnè sirupy podla toho co sa urodi alebo zozeniem, ja som opatovne zacal chovat hydinu, aj vsetko co sa dà zjest kvoli detom dovolim si tvrdit ze jeme 90 domàceho vlastnèho, aj spominany bravcovy ale aj husaci, kacaci a lekvàr z mangalice na oleji max palacinky a do kolacov, inak vsetko na masti.Horal ja som chel vcelàrit ja màm vztah ku vsetkèmu zivèmu ale manzelka vceli nechce ja som ràd ze volny cas ten màlo co màm sa viem venovat to co chovàme a pestujeme doma aj keby som mohol mat vcely na vdialenejsom pozemku zial nato uz nemàm ja cas, tak kazdy rok kupujeme med z domu od vcelàra rocne tak 8kg vceli med je fajn pouzivame aj propolis na rozne neduhy.Mozno ze ten pupavovy nemed je len cukor ale je fajn mne aj detom chuti je to takà zmena.natyzden mi maju priniest kozu manzelku musim naucit dojit to bude zàbavy, majte vsak dobrè srdcia na seba nevnucujte jeden druhèmu nevedie to aj tak knicomu dovolim si tvrdit ze toto vlàkno v historii ifauny nemà obdoby povazujem to pomaly za poviine citanie, vzdy sa tesim co je u koho novèho sledujem ho denne od jeho zalozenia;takze pàni skolnici dufam ze kazdy ustupite trochu a budete nadalej sprijemnovat chvile ostatnym co to vlàkno len citame.

13.4.2016 17:40
nomad72

XXX.XXX.234.250

Však ja mám horala rád, však to naj kamarát bože chráň sa tu vadiť

13.4.2016 19:00
ovecka

XXX.XXX.203.146

Http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=514
Tady jsem našla recept na kvas i s povídáním a ještě jeden trochu ochucenější: http://www.labuznik.cz/recept/domaci-popularni-kvas/
Žitný chléb doma dělám, ale kvas jsem nezkoušela..Mohlo by to být zajímavé. Dana.

13.4.2016 19:07
nomad72

XXX.XXX.234.226

ovecka napsal(a):
Http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=514
Tady jsem našla recept na kvas i s povídáním a ještě jeden trochu ochucenější: http://www.labuznik.cz/recept/domaci-popularni-kvas/
Žitný chléb doma dělám, ale kvas jsem nezkoušela..Mohlo by to být zajímavé. Dana.

Ver tomu, že je to perfekt pecka !

13.4.2016 19:53
andreakiss

XXX.XXX.34.131

javorka napsal(a):
Tedy bezinky v mrazáku, to by mě nenapadlo.
A to tam cpu skoro všechno. Měla jsem tam i kopřivy. A jak se hodily na Velikonoce do nádivky!
Tady je dnes taky krásně .

Náhodou ty bezinky do mrazáku jsou super , nezaberou moc místa ( i když já jsem pro naši spotřebu narvala do mrazáku dvě plné zelené bedny, samo, že je mám napytlíkované )
Když dojde, udělám čerstvou. Fígl je ale v tom, že z mrazáku ty květy musí jít HNED do vychladlé vody, jinak zčernají. Jinak je postup stejný jako s čerstvým bezem.

13.4.2016 20:19
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Náhodou ty bezinky do mrazáku jsou super , nezaberou moc místa ( i když já jsem pro naši spotřebu narvala do mrazáku dvě plné zelené bedny, samo, že je mám napytlíkované )
Když dojde, udělám čerstvou. Fígl je ale v tom, že z mrazáku ty květy musí jít HNED do vychladlé vody, jinak zčernají. Jinak je postup stejný jako s čerstvým bezem.

Díky za dobrý nápad. Mohla bych to zkusit. Teda jestli se mi podaří najít v mrazáku nějaké místo. Mám pocit, že tam jen něco strkám, ale málo toho vyndavám. Už mám nasyslené pěkné zásobičky.

13.4.2016 21:05
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Však ja mám horala rád, však to naj kamarát bože chráň sa tu vadiť

Přesně tak, ta přízen je vzájemná a kamarádi se nehádají, ale výměna názorů je také ptřebná. No a pak, já už jsem takovej, rád si rejpnu. Ale sranda misí být i kdyby na chleba nebylo. (stačí alespoň na kvas). No kamaráde s tím si mne dostal, já jsem zastánce všeho kvašeného. Jednu jsem chleba použil když mi nechtely kvsit jablka. Hodil jsem tam pár krajíců suchého chleba a rozjelo se to jak perličková vana. To byla kořalka, měla jenom jednu vadu, vlastně dvě. Bylo ji málo a už neni. Ten kvas ale určitě zkusím.
Dneska nám trochu zapršelo, dokonce i hřmělo. Sice torošku vís na jihu ale otřesy bylo cítit. Teď se to už rozjede a tráva poroste před očima.

13.4.2016 22:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, u nás na jihu tak už dvě hodiny intenzivně prší.
Právě jsem dala do lednice odležet 3 sklenice na med křepelčích vajec ve sladkokyselém nálevu s pár stroužky česneku.

14.4.2016 04:29
nomad72

XXX.XXX.234.49

PBJK a dobré ránko... východ hlási... neviem koľko, na teplomer som ešte nepozeral a ani nos z chyže nevystrčil káva dopitá, tak idem obriadiť zverinec... to píšem pre Olympa aby tu zas nepísal, že školníci ešte spia a na dnešný deň 14.4. vyhlasujem medzinárodný (CZ-SK) deň školníkov na znak priateľstva s kamarátom Horalom Olymp, ty lump jeden, hop hop, vstávať a cvičiť ! a zdravím aj ostatné osadenstvo v tomto vlákne...

14.4.2016 06:20

Dobré ráno všem! Tak dneska na severu 8 C je po dešti a po bouřce, která byla někdy mezi pozdě večer a skoro k ránu..
Kuřata/14dní +/ se někdy začátkem týdne rozhodla, že budou hřadovat na napaječce a krmítku. A neustále se navzájem z toho shazují až lítá peří-chmýří snad i k sousedům. Nepozorujete taky někdo někdy, že některé várky kuřat jsou takové obzvláště oprsklé až zlobivé?

14.4.2016 06:22
nomad72

XXX.XXX.234.128

Dobré ráno všem! Tak dneska na severu 8 C je po dešti a po bouřce, která byla někdy mezi pozdě večer a skoro k ránu..
Kuřata/14dní +/ se někdy začátkem týdne rozhodla, že budou hřadovat na napaječce a krmítku. A neustále se navzájem z toho shazují až lítá peří-chmýří snad i k sousedům. Nepozorujete taky někdo někdy, že některé várky kuřat jsou takové obzvláště oprsklé až zlobivé?

Všetky, ktoré sa doteraz vyliahli... to čo robia tvoje kuriatka, robia aj moje

14.4.2016 06:23

nomad72 napsal(a):
Ver tomu, že je to perfekt pecka !

Ahoj nomadku no to musím někdy zkusit..když to doporučuješ

Ale nejprve dneska vyrazím cestou z práce do knihovny zda nemají něco o včelách mě ten Horal normálně nakazil včelařským virem na dálku

14.4.2016 06:31
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci, všechny zdravím a hlevně kamaráda školníka na východě. Kamaráde nommade, jen co příjde pani řidící do práce hned ji to oznámím a svátek oslavím prací, v pátek pak u piva si tenhle den připomenem a dáme si kalíšek něčeho ostřejšího.
Kamaráde ty už máš asi pokrmeno a popíjíš druhé kafíčko, já teprva první. Ještě si budu muset počkat než budu moct jít nakrmit ráno před prací. Je šest hodin a venku je ještě tma, než bych došel na zahradu (0,5 km) tak bych alespoň pětkrát zakopnul a rozbil si hubu. A ty potvory skřeotavý stejě dřív než v osm steně nevylezou. U králiků je tma i ve dne a nebudu tan pobíhat s čelovkou. Kvůli tomu mám od 8°°do 9°°pauzu abych mohl pokrmit a vypustit opeřence. Dneska je nějak mlhavo a trchu mrholí, ale přes den by se mělo vyjasnit. Včera jsem nic neudělal, no ale spíš něco podělal. Dal jsem na plynový vařič vařit brambory pro slepice a vtom mne volal kamarád, že si koupil ventil do splachovače a nefunguje mu. Tak jsem tam šel mu to udělat no a pak jsem se stavil doma na kafíčko. Když jsem přišel na zahradu, bylo ve vzduchu cítit nejakou spáleninu. Pomyslel jsem si že zase někdo něco pálí a jak jsou lidi nezodpovědni a každé jaro je spoustu požárů (profesionální deformace hasiče). Teprva pak mne došlo že vařím brambory. Vlastně už tam žádné nebyly, jenom nějaká škvařenina a dno smaltovaného hrnce rozžhaveno do rudobíla. Ještě chvíli a už by se začal i hrnec deformovat. Dál jsem ani nechtěl domýšlet, co kdyby ten hrnec z vařiče spadnul. No jak říkám, lidi jsou prostě nezodpovědni. Tak hezký den všem, a myslete na to co děláte ať neni nějaký malér. Slibuju že už budu také opatrnější.

14.4.2016 06:41
nomad72

XXX.XXX.234.128

To si mi niečo pripomenul ale o tom potom... musím do práce...,. off

14.4.2016 06:43
horal

XXX.XXX.58.226

Moje jsou stejné, a nejhorší jsou araukány ve všech skupinách.

14.4.2016 06:45
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
To si mi niečo pripomenul ale o tom potom... musím do práce...,. off

ha ha já mám ještě čas, mne stačí vyrazit přesně v sedm a na pracovišti jsem včas na sedmou.

14.4.2016 11:25
nomad72

XXX.XXX.234.158

horal napsal(a):
ha ha já mám ještě čas, mne stačí vyrazit přesně v sedm a na pracovišti jsem včas na sedmou.

Lump !

14.4.2016 11:43
horal

XXX.XXX.58.226

Už si doma z práce a nebo jenom na oběd? Já si dám obídek šošovicovú polievku a kávičku a zase idem robiť.

14.4.2016 13:39
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré popoledne z Roudnicka, teploměr dnes nějak stagnuje, či co ukazuje jen desítku a studeně fouká.
Asi dnes vezmu za příklad Honzíka a trošku budu odpočívat
Kuřátka jsou poklizená, holky slepičí dostaly k zobání pečivo, tak a šup na gaučík

14.4.2016 15:06
nomad72

XXX.XXX.234.101

horal napsal(a):
Už si doma z práce a nebo jenom na oběd? Já si dám obídek šošovicovú polievku a kávičku a zase idem robiť.

To bol len obed... ja chodím cez obed obriadiť statok, pokŕmiť a potom nazad do práce...

14.4.2016 18:35
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdár hop hop

Tak já si dal odpocinkovy den dneska a protoze venku bylo pekně hnusně tak jsem se valel v posteli a koukal na filmy

Jinak dorostenky dnes 12 kousků krása krása a nyni se jde dojit kozénky hop hop

Zitra odhaduji že bude 14 vajec juchu tak už z nich vařím, peču a tak dále hop hop

14.4.2016 20:53
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak se mi dneska líhnou další kuřátka a opět 100% oplozenost a i líhnivost u zdr.wyandotek. To se mi ještě nestalo. I araukány docela překvapily, z 15 nasazených a asi i oplozených je už 11 kuřátek a další 2 jsou naklované. Dana.

14.4.2016 21:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím večer, paní Dano nádhera
Já jsem zašla po práci s bývalýma a současnýma kolegama do restaurace. Doma dvě naťuklá vejce od indických běžců. Termín mám u nich v kalendáři sobotu. No jsem na to zvědavá, jak to dopadne, jestli se dostanou z vajec ven. Úplnej adrenalin. Domů píšu manželovi smsky, ne co rodičák, ale co kachny

14.4.2016 22:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jó, Andy, odpočívat - já jsem teď dosedl.

Dano, tak to je krása nesmírná.

Co nasazuji od mladých stříbrně zbarvených vlašek,
tak to je také za 100% oplozené, až si říkám, jestli už bych se neměl
s těmi kuřátky trošinku krotit. No, ještě nějaká oranžovokrká a stříbrná,
a pak ještě trošilinku lososů a budu spokojenson. Juch.

15.4.2016 05:22
nomad72

XXX.XXX.234.218

PBJK a dobré ránko... východ hlási 9°C a mrholí... statok nakŕmený, obriadený, pomaly je čas na druhú kávu... včera u nás takmer celý deň pršalo, aj zahrmelo kus, takže, dá sa povedať, že po pracovnej stránke bol celkom kľud... dnes to asi nebude iné, takže v pohode, aspoň chrbtica nedostane toľko zabrať... no, a konečne je dnes piatok, takže super počuj Olymp, teraz keď si na tom statku, ako je to vlastne s tvojou robotou?alebo si stále len na statku? no, a ako čítam ostatných... to polihovanie na gauči je asi nejaká nákazlivá diagnóza asi sme z tej roboty na záhradách trochu unavení ale, však si zaslúžime, nie?Horalko, kamarát, tak čo? riaditeľka ti schválila MDŠ ? (medzinárodný deň školníkov) uliala ti za jeden, alebo ťa vyhnala pracovať? no, tak šup všetci z postele a cvičiť, hambáři

15.4.2016 06:38
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Zdravím všechny a zvlášť mého kamaráda a kolegu školníka nomada. Tak svátek byl schválen, ale stejně jako den učitelů, prostě se slaví prací. Ale dostal jsem dárek, pani řidící mne schválila nákup stojanové vrtačky.
Včera opustiko prvních deset hemšírek rodnou hroudu a vyrazilo do světa, nejstarší šumavanky mají také namále. Pán který by je eventuáně vzal se ale ještě rozmýšlí. Na podzim si zamlouval dvacet kuřat, dokonce ještě začátkem března se ujišťoval jestli jsem na něj nezapoměl, no a nyní by mu stačilo 5-6 slepiček. Po dotazu na cenu, kterou jsem mu vzpočítal byl tochu zaražen (25 za kuře+ 1 Kč za každý den, je jim 75 dnů takže 100Kč/ks) a reagoval jak při konkurzu, "nechte nám číslo my vám zavoláme". No mne to nemrzí kupec se vždy najde a když né, tak kuřecí má ráda celá rodina. Ve čtvrtek se bude líhnout další várka a pak asi dám chvíli pauzu, pokud nešeženu něco extra.
Kafíčko dopito a jdu ještě pod sprchu, dnes jsem trochu ve skluzu. Tak všem hezký den.
Podívejte se (jestli se vám to zobrazí) jak jsme na tom my školníci.http://www.denik.cz/galerie/gal_hof_skolnik.html?mm=3196158.

15.4.2016 07:12
bery25

XXX.XXX.35.5

Dobry, kedy mozem pridavat naklicenu psenicu pre kuriatka, teraz maju 5tyzdnov, alebo je to este skoro, za odpoved dakujem.

15.4.2016 07:42

bery25 napsal(a):
Dobry, kedy mozem pridavat naklicenu psenicu pre kuriatka, teraz maju 5tyzdnov, alebo je to este skoro, za odpoved dakujem.

Už bych pomalu po malých dávkách přidával. Jen pozor ať v tom nejsou plísně.

15.4.2016 07:43

ovecka napsal(a):
Tak se mi dneska líhnou další kuřátka a opět 100% oplozenost a i líhnivost u zdr.wyandotek. To se mi ještě nestalo. I araukány docela překvapily, z 15 nasazených a asi i oplozených je už 11 kuřátek a další 2 jsou naklované. Dana.

Nádhera! Gratuluji

15.4.2016 07:51

horal napsal(a):
Šest v práci. Zdravím všechny a zvlášť mého kamaráda a kolegu školníka nomada. Tak svátek byl schválen, ale stejně jako den učitelů, prostě se slaví prací. Ale dostal jsem dárek, pani řidící mne schválila nákup stojanové vrtačky.
Včera opustiko prvních deset hemšírek rodnou hroudu a vyrazilo do světa, nejstarší šumavanky mají také namále. Pán který by je eventuáně vzal se ale ještě rozmýšlí. Na podzim si zamlouval dvacet kuřat, dokonce ještě začátkem března se ujišťoval jestli jsem na něj nezapoměl, no a nyní by mu stačilo 5-6 slepiček. Po dotazu na cenu, kterou jsem mu vzpočítal byl tochu zaražen (25 za kuře+ 1 Kč za každý den, je jim 75 dnů takže 100Kč/ks) a reagoval jak při konkurzu, "nechte nám číslo my vám zavoláme". No mne to nemrzí kupec se vždy najde a když né, tak kuřecí má ráda celá rodina. Ve čtvrtek se bude líhnout další várka a pak asi dám chvíli pauzu, pokud nešeženu něco extra.
Kafíčko dopito a jdu ještě pod sprchu, dnes jsem trochu ve skluzu. Tak všem hezký den.
Podívejte se (jestli se vám to zobrazí) jak jsme na tom my školníci.http://www.denik.cz/galerie/gal_hof_skolnik.html?mm=3196158.

Takové lidi znám. Je to někdy k vzteku jakou mají ty lidi nevychovanost až drzost/Židé by řekli jednoduše CHUCPE, ale nevím zda by tomu někdo porozuměl/. Ale nebojte se Horálku za ty peníze je prodáte vždy. Ty lidi nemají asi ponětí co to vše stojí peněz a práce než to kuře vypipláte..NO jo ale na to téma se už popsalo mnoho mnoho stran..Nic si z toho nedělejte!

15.4.2016 07:52

honzapm napsal(a):
Jó, Andy, odpočívat - já jsem teď dosedl.

Dano, tak to je krása nesmírná.

Co nasazuji od mladých stříbrně zbarvených vlašek,
tak to je také za 100% oplozené, až si říkám, jestli už bych se neměl
s těmi kuřátky trošinku krotit. No, ještě nějaká oranžovokrká a stříbrná,
a pak ještě trošilinku lososů a budu spokojenson. Juch.

Také blahopřeji k dobré oplozenosti a ke kuřátkům

15.4.2016 07:59

Tak všem dobré ráno ze severu. Máme asi 6 C, polojasno a něco čemu se dříve říkávalo inverze mlha a něco v ní..
Včera konečně začala zase prodej mléka na farmě/kozí, kravské/ a tak hlásím, že první sýr už čeká na solnou lázeň. No a kuřata dostala k snídani strouhanou mrkev se syrovátkou, vločkami a celé se to zahustilo směskou. No je tam neskutečný šrumec.
Jinak MILCOM také překvapil jelikož píšou, že uzavírají objednávky v úterý ve 12 hod. A ve středu, že posílají zásilky. Já objednal v pondělí a ve středu už to bylo zde!

15.4.2016 14:15
nomad72

XXX.XXX.234.118

Víííííkeeeeend konečne.

15.4.2016 14:39
horal

XXX.XXX.58.226

Nazdar, člověče raduješ se víc než ty děti a to chodíš do práce 14 dní. Dneska si to nějak brzo zapích, no ale já taky. Za chvíli dorazí vnuk, naštěstí bude tady jenom sám a tak můj počitač bude volný, jo od banky jsem jako pozornost dostal tablet, tak mám jěště záchranu až dorazí všichni. Dneska je to celý den nějaký usmrkaný. Sice neprší, jenom občas zamrholí, ale to je zrovna počasí kdy se člověku nic nechce. Ale dneska je stejně porada u piva, tak se ani nebudu do ničeho pouštět. Jenom pokrmím a večer to babička pozavírá a přidá kuřatům. Tak hezký zbytek dne.

15.4.2016 14:55

Dobré odpoledne všem. Tak u nás s přestávkami od dopoledne prší..Kuřata právě dostala odpolední svačinu: strouhaná mrkev, sekané kopřivy, syrovátka a do toho ovesné vločky. No děs..dělají jako by nežrala od vylíhnutí..
Ano tohle počasí je tak nějak na dvě věci...dělat se mi nechce, odpočívat se mi nechce, číst nechci a to nic nedělání mě irituje...No asi pojedu do Pelhřimova, prohlédnu si krematorium ať vím do čeho jdu..

15.4.2016 15:23
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré odpoledne z Roudnicka, u nás také poprchává a je tam takové neůtulno
Ale neva, alespoň se mi konečně rozpustí hnojivo v trávníku a já budu moci jezdit se sekačkou
Dobře že prší, alespoň mám čas na domácí restíky co jsem nestihla.
Z těch posledních deseti křepelčích vajec se mi vylíhly ještě 4 křepelky, tři dny po termínu. Jsem nakonec ráda, že jsem ta vajíčka v líhni nechala
Hurá pátek zítra jedeme na výlet do Koněpruských jeskyní.

15.4.2016 15:25
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, ráno to vypadalo ještě na krásný den a během dopoledne se to počasí fakt zkazilo. Doma koukám do líhně, a už i druhé vejce naťukané. Kachničky si ve vajíčkách pískají a zobákem oďobávají skořápku. Dnes je to 27. den. Tak snád už konečně zítra vylezou z těch vajec ven

15.4.2016 15:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

andreakiss napsal(a):
Dobré odpoledne z Roudnicka, u nás také poprchává a je tam takové neůtulno
Ale neva, alespoň se mi konečně rozpustí hnojivo v trávníku a já budu moci jezdit se sekačkou
Dobře že prší, alespoň mám čas na domácí restíky co jsem nestihla.
Z těch posledních deseti křepelčích vajec se mi vylíhly ještě 4 křepelky, tři dny po termínu. Jsem nakonec ráda, že jsem ta vajíčka v líhni nechala
Hurá pátek zítra jedeme na výlet do Koněpruských jeskyní.

A nějaké fotky křepelek by nebyly pro potěchu oka?

15.4.2016 16:56

veraboskova napsal(a):
Tak to vypadá nadějně.

15.4.2016 18:10
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Věrko, tak pro Vás jsem ta moje křepelčátka šla vyfotit

15.4.2016 18:11
nomad72

XXX.XXX.234.226

horal napsal(a):
Nazdar, člověče raduješ se víc než ty děti a to chodíš do práce 14 dní. Dneska si to nějak brzo zapích, no ale já taky. Za chvíli dorazí vnuk, naštěstí bude tady jenom sám a tak můj počitač bude volný, jo od banky jsem jako pozornost dostal tablet, tak mám jěště záchranu až dorazí všichni. Dneska je to celý den nějaký usmrkaný. Sice neprší, jenom občas zamrholí, ale to je zrovna počasí kdy se člověku nic nechce. Ale dneska je stejně porada u piva, tak se ani nebudu do ničeho pouštět. Jenom pokrmím a večer to babička pozavírá a přidá kuřatům. Tak hezký zbytek dne.

Ahoj kamarát... tak, vieš ako, zadarilo sa skôr, ale len som vypil kávu, a nakoľko u nás dnes krásny, takmer jasný deň a teplo, tak som sa podujal kosiť pred domom za domom, na ulici... tráva už bola dosť vysoká po tých dažďoch, kosačkou sa nedalo, tak pekne krovinorezom, ale výsledok perfektný... takmer golfové ihrisko a už mám kus víkendovej roboty za sebou, aj večerné kŕmenie, tak som si sadol ku obľúbenej káve ... a večer pozatvárať a fajront...

15.4.2016 20:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

andreakiss napsal(a):

Nádhera děkuju za fotky.

15.4.2016 23:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, tak jak kačenky?

Mě tu teď vyjuklo jedno černé a jedno spleš kuřátko z vajíček vlašek modrých.
A z jednoho vajíčka vlašky stříbrně zbarvené vylezlo světle skořicové kuřátko.
Tak to je poprvé, co líhnu, co byla Angelína nevěrná Erikovi s Albertem.
Ale to je děsnej tajem, to se Erik nesmí dozvědět. To by bylo haló na dvorku.
A zase se to líhne v noci, ách jó, můj proležený gaučíku, vůbec si tě neužiju.

15.4.2016 23:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Přitom Erik je takovej snaživej hoch, třeba v kolečku se snaží senem prohrabat
až do Austrálie, nejmíň. Jenže... snaživost se dneska moc nenosí, že...
Amore.

16.4.2016 06:12
nomad72

XXX.XXX.234.2

PBJK a dobré ránko... heeeeej, no čo je? 6 hodín a tu nikoho? nooo, lebo to treba ponocovať, vymetať pochybné podniky, hrať automaty, a potom to takto dopadne takpoďme vstávať ! hop hop hop a cvičiť

východ hlaási 10 °C, takmer jasno ale fúka od juhu dosť silný vietor... ja už mám pokŕmené, obriadené, takže je čas pomaly na druhú kávu... a potom šup do záhrady... dnes toľko roboty naplánovanej, že sobota by musela mať 72 hodín, tak som zvedavý, koľko toho stihnem... uff... HORAL vstáááávaj ty hambář

16.4.2016 06:39

Dobré ráno všem. Nomádku nenadávej, že tu nikdo není já zadělával od 5.30 na chleba, nakrmil..no a už jsem tu. U nás na severu zataženo, už bez deště ale docela zima jen 5C ale když foukne je to o dost studenější. Joo a těch 72 hodin na sobotu bych bral taky. Všem krásný a pohodový den..

16.4.2016 06:40

honzapm napsal(a):
Přitom Erik je takovej snaživej hoch, třeba v kolečku se snaží senem prohrabat
až do Austrálie, nejmíň. Jenže... snaživost se dneska moc nenosí, že...
Amore.

Teda Honzo ty vaši chovanci jsou fakt nádherné kusy

16.4.2016 06:41

andreakiss napsal(a):

Andrejko moc pěkný čmeláčci

16.4.2016 06:43

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko... heeeeej, no čo je? 6 hodín a tu nikoho? nooo, lebo to treba ponocovať, vymetať pochybné podniky, hrať automaty, a potom to takto dopadne takpoďme vstávať ! hop hop hop a cvičiť

východ hlaási 10 °C, takmer jasno ale fúka od juhu dosť silný vietor... ja už mám pokŕmené, obriadené, takže je čas pomaly na druhú kávu... a potom šup do záhrady... dnes toľko roboty naplánovanej, že sobota by musela mať 72 hodín, tak som zvedavý, koľko toho stihnem... uff... HORAL vstáááávaj ty hambář

Nomádku ty jsi ale taky zapomněl, že Horal měl včera mít poradu u piva..tak to tu ještě být ani nemůže

16.4.2016 07:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
venku +8, sluníčko.
V líhni aktuálně jeden a půl kachněte (druhé se akorát dostává z vejce). Třetí vejce je naklované uprostřed, což je divné, kachně je živé, ale proč se rozhodlo klubat uprostřed fakt netuším.

16.4.2016 07:59
nomad72

XXX.XXX.234.11

Nomádku ty jsi ale taky zapomněl, že Horal měl včera mít poradu u piva..tak to tu ještě být ani nemůže

Však som to tam písal

16.4.2016 08:54

nomad72 napsal(a):
Však som to tam písal

Nomadku prosím jen se ještě zeptám ohledně toho kvasu. Ten žitnej chleba to myslíš takovou tu cihlu co se tomu říká moskevský chléb? Já teda peču chleba doma ale já mám kombinaci cca.25%špalda,25%pšenice a 50% žita + různá semínka od lnu až po slunečnici. Ten se asi použít nedá, že ?

16.4.2016 09:12
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

Zdravím všechny,

jsem v práci. Počasí na Kladně nic moc, pršelo.

Od 14.4.18:00 se mě lihnuli kuřátka,

34 Šumavanek od paní Dany(Ovečka)
9 Maransek pro kamaráda

nevylíhlo se 6 ks, tedy v Cleo 5 a úspěšnost 86 procent.

16.4.2016 09:20

Lhoťák od Kladna napsal(a):
Zdravím všechny,

jsem v práci. Počasí na Kladně nic moc, pršelo.

Od 14.4.18:00 se mě lihnuli kuřátka,

34 Šumavanek od paní Dany(Ovečka)
9 Maransek pro kamaráda

nevylíhlo se 6 ks, tedy v Cleo 5 a úspěšnost 86 procent.

Blahopřeju!

16.4.2016 09:37
coral

XXX.XXX.41.173

Zdravim,

pro odpurce vareneho pampeliskoveho sirupu je moznost nevareny pampeliskovy sirup. Delala jsem podobne diviznovy a byl dobry.
http://slunecnyzivot.cz/2016/04/recept-na-domaci-nevareny-pampeliskovy-sirup-leceni-pampeliskou/.

16.4.2016 09:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Coral, super. Shodně lze i jitrocel nebo sedmikrásky (i fialky, měsíček a cokoliv jiného).
Jen se tam nepřidává ta voda, ale jede se čistě dvojka bylina + cukr, popřípadě nakrájené plátky bio nebo očištěného citronu vkládat mezi to - vždy vrstva bejlí, trochu posypat cukrem (položit plátek citronu), vrstva bejlí, cukr, bejlí, cukr...
Vzpomínám, jak jsme na diviznu měli na vejšce referát, to byla zase jednou sranda. :)

Sedmsetdvacítko, díky. To je milý.

16.4.2016 10:07

coral napsal(a):
Zdravim,

pro odpurce vareneho pampeliskoveho sirupu je moznost nevareny pampeliskovy sirup. Delala jsem podobne diviznovy a byl dobry.
http://slunecnyzivot.cz/2016/04/recept-na-domaci-nevareny-pampeliskovy-sirup-leceni-pampeliskou/.

Super to musím vyzkoušet..možná by to šlo i s květy bezu..

16.4.2016 11:28
nomad72

XXX.XXX.234.253

Nomadku prosím jen se ještě zeptám ohledně toho kvasu. Ten žitnej chleba to myslíš takovou tu cihlu co se tomu říká moskevský chléb? Já teda peču chleba doma ale já mám kombinaci cca.25%špalda,25%pšenice a 50% žita + různá semínka od lnu až po slunečnici. Ten se asi použít nedá, že ?

Neviem akú tehlu... u nás sa tomu hovorí ražný chlieb... v súkromnej pekárni mi si ho mala kúpiť... to je taký fest tmavý chleba...

16.4.2016 13:02
horal

XXX.XXX.58.226

coral napsal(a):
Zdravim,

Tohle je o něčem jiném. Takhle upravený sirup bude né jenom chutnat ale i léčit. Navíc neni to ani tak pracné. Už se těším až u nás rozkvetou, tady je to vždy o pár týdnů později. Každé jaro jsem pak jako králik, když jdu na zahradu pojídám stonky květů a opravdu to pomáhá na snižování cukru v krvi. Když jsem s tim začínal připadalo mi to strašně hořké, nyní se mi zdá že je to nasládlé. Jen co rozkvetou první květy tak je čmajznu včelkám a udělám sirup. Díky.

16.4.2016 13:14

nomad72 napsal(a):
Neviem akú tehlu... u nás sa tomu hovorí ražný chlieb... v súkromnej pekárni mi si ho mala kúpiť... to je taký fest tmavý chleba...

Tak asi mluvíme o tom samém. Děkuji!

16.4.2016 13:26

horal napsal(a):
Tohle je o něčem jiném. Takhle upravený sirup bude né jenom chutnat ale i léčit. Navíc neni to ani tak pracné. Už se těším až u nás rozkvetou, tady je to vždy o pár týdnů později. Každé jaro jsem pak jako králik, když jdu na zahradu pojídám stonky květů a opravdu to pomáhá na snižování cukru v krvi. Když jsem s tim začínal připadalo mi to strašně hořké, nyní se mi zdá že je to nasládlé. Jen co rozkvetou první květy tak je čmajznu včelkám a udělám sirup. Díky.

Horal vy jste mi dal s tím včelařským nápadem.. v hlavě mám jak v úle pořád dokola: bezrámkové včelaření, nástavkové včelaření, oddělky, vaora, mor včelího plodu, rojení, matka, vhodné stanoviště, co do začátku? kdy nejlépe začít?... atd. atd...ale musím uznat, že je to velice zajímavé. Ale nevím o tom nic a musím toho spousty věcí našprtat. Asi se poohlédnu po nějaké té ZO svazu včelařů..

16.4.2016 13:27
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Tak jsem tady, zdravím všechny a zvlášť kamaráda nomada který už asi po obede chytá medvede. Ráno jsem to trošku natáhl, tak jsem musel hned na zahradu. Včerejši porada, jak by řekli politici, byla konstruktivní a věcná. Sice nevím o čem, ale pivo chutnalo. Dnes celý dopoledne poprchávalo ale podle předpovědi bylo jasno a deset dtupňů. Nevím kde to ty lídé berou. Přesto jsem stloukl dva bočné díly odchovny. Teď už jsem po obědě tak podu udělat přední a zadní díl, jestli nebude pršet tak to snad i postavím. Maďarky se už dobývají ven tak musím chvátat. Ještě jedn.

16.4.2016 13:27

No nebudu tu ty včely moc rozebírat. Já vůl si neuvědomil, že by to taky mohlo někoho pohoršit neboť zde jsem v diskuzi o drůbeži.

16.4.2016 13:36
horal

XXX.XXX.58.226

No nebudu tu ty včely moc rozebírat. Já vůl si neuvědomil, že by to taky mohlo někoho pohoršit neboť zde jsem v diskuzi o drůbeži.

No já nevím ale myslím že tady se bavím o všem co se nás týká, nebudeme snad přeskakovat na blog o včelách kvůli pár větám. Jestli mohu poradit, zkuste najít někde v okolí včelaře, který by vám do začátku poradil a kde by jste mohl něco odkoukat.

16.4.2016 13:42

horal napsal(a):
No já nevím ale myslím že tady se bavím o všem co se nás týká, nebudeme snad přeskakovat na blog o včelách kvůli pár větám. Jestli mohu poradit, zkuste najít někde v okolí včelaře, který by vám do začátku poradil a kde by jste mohl něco odkoukat.

Děkuji moc. To je dobrý nápad! Zkusím hned toho co u něho kupuji med...Včelstva sice má někde daleko v CHKO ale poradit by mohl to je fakt. Snad ve mě neuvidí konkurenci nebo odcházejícího platícího zákazníka Ještě jedna taková asi blbá otázka: Mohl bych mít úly na půdě od chatky na zahradě?

16.4.2016 13:50
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
Coral, super. Shodně lze i jitrocel nebo sedmikrásky (i fialky, měsíček a cokoliv jiného).
Jen se tam nepřidává ta voda, ale jede se čistě dvojka bylina + cukr, popřípadě nakrájené plátky bio nebo očištěného citronu vkládat mezi to - vždy vrstva bejlí, trochu posypat cukrem (položit plátek citronu), vrstva bejlí, cukr, bejlí, cukr...
Vzpomínám, jak jsme na diviznu měli na vejšce referát, to byla zase jednou sranda. :)

Sedmsetdvacítko, díky. To je milý.

Pozor na ten cukr, když se ho dá málo, tak mají bylinky sklon plesnivět. Vršek ve sklenici musí být vždy zasypán asi 1cm krystalu, aby se tam nedostaly plísně nebo bakterie. Konečný produkt musí mít sirupovitou konzistenci, nesmí být vodnatý. Tak u divizny stačí cukru méně u jitrocele musí být daleko více - je vodnatější. Podobně na tom budou pampelišky. U takové mateřídoušky je potřeba přidat i trochu svařené vody - je dost suchá. Ten citron je také trochu problém - bílá dužnina kazí chuť svou hořkostí a šťáva sirup velmi ředí - potom je potřeba přidat více cukru. Nejlepší jsou jednodruhové sirupy. Moje dnes už dospělé děti jeden čas vyžadovaly domácí sirup na kašel. Do 5l láhve padl košík jitrocele a slušná kytka mateřídoušky a přes kilo cukru. Byly z toho 4 lahve od velkého kečupu a celou zimu měly stále kašel - večer si braly pro jistotu lžíci a já se přiznám, že taky. Moc nóbl. Dana.

16.4.2016 14:25
peparazak

XXX.XXX.162.50

andreakiss napsal(a):

Dobre odpoledne preji, pekne se mi starate o krepelicky, uz se tesim az budou pobihat u mne. Pepa.

16.4.2016 16:33
nomad72

XXX.XXX.234.200

Salam aleijkum... u nás tak teplo ! zatiaľ plán splnený na 100 % a ak ešte do večera máknem, tak pracovný plán splním na 120%... uf, ale ruky si už necítim... teraz som sa prišiel nadopovať poobednou kávou, a idem ešte von...
HORALko, u nás už púpavy odkvitajú a idú do semena... a musím ťa vyhrešiť ty nevieš, že na medvede sa chodí len v nedeľu poobede ? ty zbojník jeden... to pivo si pripravil pre mňa? boha jeho, dal by som si teraz, lebo som smädný ako kôň... no nič... káva dopitá, tak sa majte fajn, a večer sa tu zastavím...

16.4.2016 20:07
nomad72

XXX.XXX.234.55

Pozerám, že nikde nikto, tak len podám hlásenie... socialistický záväzok na dnes som splnil na 125 % takže som so sebou maximálne spokojný a urobil som aj to, čo nebolo na dnes v pláne... samička králika je na 100% kotná, tak som nesmierne zvedavý, čo sa okotí a koľko... druhá kačka zasadla na vajcia tak už sedia obe, káčer ich stráži pred vchodom do chlievika, a ani sa stade za celý deň nepohne... takže super... pirane sa úspešne dožili 6 týždňa a zase kus podrástli, už sú z nich pekný mackovia... takže, dnes bol mimoriadne úspešný deň... a ešte sa pochválim, k nám do obce už prileteli lastovičky... dnes som si to všimol, takže už sa na oblohe predvádzajú svojimi akrobatickými kúskami, a hneď je všetko krajšie... no, chvíľku počkam, a pôjdem do ríše snov, lebo som totálne vymlátený...

16.4.2016 21:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím takhle večer. Dnes jsme celý den (jenom s pauzou na oběd) budovali na zahradě. Manžel mi vyrábí ubikace na kuřata (něco ala voliéry) a já jsem zasadila sazeničky jahod, zasela hrách a mrkev (konečně). Vyčistila křepelkám, vyvenčila nejstarší kuřata, jezevčíky (každý zvlášť, jinak by jezevčíci posvačili kuřata ) a seznámila jsem se s novou majitelkou jedné ze sousedních zahrad. Až na čtvrthodinku poprchávání bylo příjemně.

16.4.2016 21:56
andreakiss

XXX.XXX.34.131

peparazak napsal(a):
Dobre odpoledne preji, pekne se mi starate o krepelicky, uz se tesim az budou pobihat u mne. Pepa.

Nebojte, nebojte holky budou, jak jsem slíbila.

16.4.2016 21:58
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Andrejko moc pěkný čmeláčci

Děkuji, mám z nich velkou radost, vydržím na ně koukat i 20minut.

17.4.2016 05:46
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdárek hop hop hop

Vstávat a cvičit

Nějak nestíhám přátelé

na Velkostatku vše v pořádku, dorostenky včéra 14 vajec hip hip hurá

dnes přijede návčtěva tak jsem dělal bramborový salát a 20 vajecdo něj padlo oj oj a dnes ještě padne na obalování řízků juj a hnedle plato vajec v prde...

Nomadku už jsem objednal syřidlo a tak dále pro výrobu sýrů tak jak to dorazí tak se dotohopustím

Velkostatek hlásí +8 a snad nebude pršet, včéra počasí bylo opravdu divoké

hezké ránko

17.4.2016 06:01
nomad72

XXX.XXX.234.206

PBJK a dobré ránko... Olymp, tak nech sa ti podarí a potom dobrú chuť východ hlási 10°C a krásne jasno, ani obláčik, to zas bude hic, Cecilko, ale paráda...kávu mám za sebou už od tretej, statok a všetko pokŕmené a aj kurky pirane vyčistené plus nová čistá podstieľka, králik obhrýza suchý chlebík aj mrkvu... no paráda sa na to pozerať... a mi neuveríte, čo práve robím... popíjam citrónovú vodku... boha takú som dostal chuť, tak sebe si tu ulievam, jeden za druhým... no nezaslúžim si po včerajšom výkone ? takže, vstávať a na zdravie

17.4.2016 06:39

Dobré ráno všem!
Sever hlasí 6 C zataženo, déšť celkem nevlídno ale třeba se vyčasí..
Nomad: ZASLOUŽÍŠ! NA ZDRAVIE! A nepřežeň to

17.4.2016 06:42

Nazdárek hop hop hop

Vstávat a cvičit

Nějak nestíhám přátelé

na Velkostatku vše v pořádku, dorostenky včéra 14 vajec hip hip hurá

dnes přijede návčtěva tak jsem dělal bramborový salát a 20 vajecdo něj padlo oj oj a dnes ještě padne na obalování řízků juj a hnedle plato vajec v prde...

Nomadku už jsem objednal syřidlo a tak dále pro výrobu sýrů tak jak to dorazí tak se dotohopustím

Velkostatek hlásí +8 a snad nebude pršet, včéra počasí bylo opravdu divoké

hezké ránko

No to znám plato vajec je..právě tam jen to hvízdne.. ale bez obav holky něco zase dodají

17.4.2016 10:42
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Chčije a chčije, to proto že jsem si před nedávnem posteskl že nezaprší. Zdravím vás přátelé, počasí pod psa a tak bude dneska ulejvárna. Včera jsem alespoň něco udělal, to také pršelo ale najednou se obloha rozšklbila a chvíli svitilo sluníčko. To byla nádherná duha pak na obloze. V zápětí zase tma a šrumec. Bylo mi líto slepic na tom blátě, tak jsem vypusti 4 plemena najednou na zahradu. To bylo něco. Slepice v domění že u sousedů mají lepší hnízda tak je museli vyzkoušet a kohoti snad vplyvem jara se pokušely znásilňovat cizí slepice. Než ale došlo k dokonání skutkové podstaty znásilnění, byly strestáni kohoutem patřičného druhu. Takže ani nemusím mít strach žeby se líhly vlaškám češky a podobně. Pak si každý druh pěkně zalezl na své, až na jednu vlešku která se asi zmilovala do forveráka a za nic na světě se od něj nechtěla odloučit, i dneska pobíhala kolem plotu a chtěla se dostat k forverkám. No ale žádné techtle mechtle nebudou. Tak já si dám asi obídek a pojdeme s kamarátom nomadom na medvde. Tak hezký zbytek dne.

17.4.2016 15:09

U nás taky skoro celý den prší, ale ať prší déšť je potřeba ale mohlo by to být ve dnech kdy jsem v práci nebo když už o volnu tak v noci
ale v noci bude hic! Seznam nám na Teplicku slibuje v noci 43C !

17.4.2016 15:15

U nás taky skoro celý den prší, ale ať prší déšť je potřeba ale mohlo by to být ve dnech kdy jsem v práci nebo když už o volnu tak v noci
ale v noci bude hic! Seznam nám na Teplicku slibuje v noci 43C !

17.4.2016 15:31
nomad72

XXX.XXX.234.230

teraz neviem, či ešte lovím medvede, alebo som sa prebral...

17.4.2016 15:39

nomad72 napsal(a):
teraz neviem, či ešte lovím medvede, alebo som sa prebral...

Probral ale možná si po tom dnešním ránu nechytil medvěda ale opici Ne ne dělám si srandu, ale na seznamu asi chlastaly něco vostřejšího

17.4.2016 17:41
nomad72

XXX.XXX.234.20

Probral ale možná si po tom dnešním ránu nechytil medvěda ale opici Ne ne dělám si srandu, ale na seznamu asi chlastaly něco vostřejšího

Nemaj strach, poznám svoju mieru...

17.4.2016 17:41
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré odpoledne všem, také u nás dnes po slunku ani památky, prší a poprchává. Byla jsem si pro pár násadovek vlašky černobílé, tak je nechám chvilku ustát a šup s nimi do líhně. Těším se těším

17.4.2016 17:45
nomad72

XXX.XXX.234.20

No čoé, kamaráti moji... mrznete mrznete alebo moknete? u nás dnes 24°C a krásne slnečno... Horal asi drkoce zubami... ale čo, aspoň ho manželka zohreje... alebo víčkovica a ostatní, čo ste dnes robili? haaa ?

17.4.2016 17:48
nomad72

XXX.XXX.234.20

Je to síce staršia fotka, ale je na nej vidno dve dúhy naraz... čo som ja horší ako môj kamarát ?

17.4.2016 18:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím. U nás bylo dopoledne a kolem poledne na jihu sluníčko. Až kolem druhé začalo fučet a ochladilo se. A později začalo pršet.
Máme ostříhané ovečky, ještě se to stihlo za sluníčka, tak mám radost. I ta poslední je odčervená, mají udělanou pedikůru :)
A už mám vylíhnuto. Dneska ráno jsem musela pomoci poslední kachničce, co se klubala uprostřed vejce. To je ta, jak vypadá na fotce jak chcíplá :) Ale už nabírá síly, podle mě zítra bude jako ostatní. Jsou to IB.

17.4.2016 18:52
nomad72

XXX.XXX.234.20

veraboskova napsal(a):
Zdravím. U nás bylo dopoledne a kolem poledne na jihu sluníčko. Až kolem druhé začalo fučet a ochladilo se. A později začalo pršet.
Máme ostříhané ovečky, ještě se to stihlo za sluníčka, tak mám radost. I ta poslední je odčervená, mají udělanou pedikůru :)
A už mám vylíhnuto. Dneska ráno jsem musela pomoci poslední kachničce, co se klubala uprostřed vejce. To je ta, jak vypadá na fotce jak chcíplá :) Ale už nabírá síly, podle mě zítra bude jako ostatní. Jsou to IB.

A to len 3 ?

17.4.2016 18:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No ze tří vajec jenom tři. Co je podle mě maximum
To je z toho páru, co jsem tu měla ubytovaný na zimu od kamaráda a co si už odvezl.
Ještě mi sedí kačka ruánka (ta má pod sebou 4 vejce IB a dalších 10 jiných) a v líhni mám dalších 5 vajec IB, které se ještě budou líhnout.

17.4.2016 19:00
nomad72

XXX.XXX.234.20

Reku či sa kvôli trom oplatilo liaheň zapnúť... mne sedia dve kačky, jedna má pod sebou 20 a druhá 18 kúskov...

17.4.2016 19:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):
Reku či sa kvôli trom oplatilo liaheň zapnúť... mne sedia dve kačky, jedna má pod sebou 20 a druhá 18 kúskov...

Samozřejmě kvůli třem vejcím se někomu nevyplatí zapnout líheň. To nevím. Já mám obě líhně pořád plné. Když líhnu jenom tři vejce, tak je to kvůli tomu, že je chci dávat do líhně čerstvá. A když má kačka pauzu, tak ty tři třeba jsou jenom za týden. A když budu čekat, až jich nasbírám víc, tak zase klesne líhnivost.
Jak jsem sem dávala fotky, tak je vidět, že v líhni mám ta vejce od ostatních oddělena. Ostatní vejce otáčím ručně.

17.4.2016 19:09
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):

Jo a jinak mě ruánka nanesla celkem 26 vajec než zasedla. Problém byl, že byla jalová. Takže nemělo cenu jí je dávat. Podsadila jsem jí 4 vejce IB, co jsem dala dohromady a 10 jsme koupili.

17.4.2016 19:18

Dobry večer.
Nevíte prosím co mi to tam vysemenilo? Nevim zda to vytrhat nebo nechat. Je to jen na jednom místě.

17.4.2016 19:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím,
U nás mezi Jičínem a Novou Pakou bylo nakonec docela hezky. Sice pár kapek spadlo, ale jinak většinou svítilo slunce a odpoledne bylo i 17 stupňů (lepší než 43).
Bláto trochu oschlo a už se dalo i něco dělat na zahradě. Začínají kvést třešně a objevují se první pampelišky.

17.4.2016 19:27
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobry večer.
Nevíte prosím co mi to tam vysemenilo? Nevim zda to vytrhat nebo nechat. Je to jen na jednom místě.

Nevím, jak se to jmenuje, asi měsíčnice. Kvete fialově a pak to má takové ty penízky. Počkejte až vyroste první list, pak to bude jasnější.

17.4.2016 19:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Josefino, tak by to mohla být měsíčnice roční. Pokud to tedy je ona. Já si jich pár na záhoně nechávám, je to taková docela hezká fiala. Už začíná kvést a hodně se vysemeňuje.

17.4.2016 21:31
LINKA

XXX.XXX.7.53

Ahoj,
mohla by to být Slézovka trojklanná.

Jestli se sama vysemenila, tak už u vás musela minulý rok kvést.Květy jsou veliké, růžové, purpurové, nebo bílé.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Sl%C3%A9zovka_trojklann%C3%A1.

17.4.2016 21:47
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
No čoé, kamaráti moji... mrznete mrznete alebo moknete? u nás dnes 24°C a krásne slnečno... Horal asi drkoce zubami... ale čo, aspoň ho manželka zohreje... alebo víčkovica a ostatní, čo ste dnes robili? haaa ?

Tak zubama nedrkocu, žádné nemám a kolíšek jsem si také nemohl dá. Musel jsem odvézt vnuka domů a cestou jsme se stavily u toho nejmladšího (8 měsíců) a před chvilkou jsem se vrátil. Ale teď si dám hruškovici 56% ta zahřeje. Tak hezkou dobrou noc, je po víkendu a zítra se zařezává.

17.4.2016 22:57
javorka

XXX.XXX.98.207

LINKA napsal(a):
Ahoj,
mohla by to být Slézovka trojklanná.

Jestli se sama vysemenila, tak už u vás musela minulý rok kvést.Květy jsou veliké, růžové, purpurové, nebo bílé.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Sl%C3%A9zovka_trojklann%C3%A1.

Konvlinko, že by to mohl být nějaký sléz mě taky napadlo. Těžko říct, zatím toho není moc vidět.

Jak jste psala, že se vám toulají běžci, tak naše kačky se včera vydaly ze zahrady na silnici. Protáhly se nějakou dírou v plotě. Naštěstí si jich všimla sousedka a běžela nám to říct. Holky byly za chvíli doma, auto, je nepřejelo. Kačeři se výletu nezúčstnili, jen akci pozorovali za plotem. To mají na běhání docela velkou zahradu.

17.4.2016 23:30

Javorko, Konvalinko, dekuju moc :) !
Mesicnici neznám. Topolovek - slezovek mam kolem dokola hafo. Ale vůbec me to nenapadlo.
Jeste jeden tip- břečťan by to byt nemohl?
No každopádně to teda plejt nebudu. A nechám to poporust

18.4.2016 08:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Javorko, Konvalinko, dekuju moc :) !
Mesicnici neznám. Topolovek - slezovek mam kolem dokola hafo. Ale vůbec me to nenapadlo.
Jeste jeden tip- břečťan by to byt nemohl?
No každopádně to teda plejt nebudu. A nechám to poporust

Břečťan se snad nevysemeňuje. Aspoň jsem to nikdy neviděla. Jestli tam máte topolovky, tak je to jasný. Napište, co nakonec vyrostlo

18.4.2016 08:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Tedy, že dnes budu první - to by mě fakt nenapadlo!

Dobrý den

18.4.2016 08:39
čapice

XXX.XXX.216.126

Taky zdravím,
to je fakt divný, kde ty chlapi jsou?

18.4.2016 12:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Žádné zprávy, žádné čtení? Chybí dnešní noviny...

18.4.2016 12:45
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobrý den, Tišnovsko hlásí za poslední tři dny krásně slunečno až na dnešní noc. Pršelo a pršelo. Nyní už sluníčko rozráží mráčky :)

Jak tak koukám všichni jste udělali spoustu práce. I my jsme nelenily a Nomádku už mám mrkvičku a vše ostatní zasazené Mužíček mi krásně přichystal políčko tak se sadilo jedna radost. No a dnes v noci na to zapršelo co víc si přát.

V líhni se to stále naklání a už proběhlo prosvěcování Takže je to tak že šumavanek je 49 a jedno vyřazené, vlašky 11 a 11 pokračuje,
3 husy - ty taky pokračují a 54 křepelek - 1 vyřazené a zbytek se peče dále.
Už jen 14dní a bude opět veselo
Kuřátka už si hoví venku v králíkárně, denně dostávají travičku a jablíčko na zobkání.

No a aby toho nebylo málo pořídili jsme si housátka když už ty naše svěřenkyně neměli z vajec ani pírko Máme 10housat husy landenské

Přeji krásný den.

18.4.2016 12:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy, vy jste čiperové. A s tou vysetou mrkví mi tedy způsobujete nejednu solidní depku.
Mám spotřebu mrkve vysokou, hodilo by se si ji vypěstovat. Ale kde vzít záhonek, že? Ono Seto samo neudělá... Takže s každým vaším dalším příspěvkem typu: "Mrkvička už vzchází.", "Už jsem jednotil/a mrkev.", "Už sklízíme" počítejte s tím, že zarážíte další a další pomyslný hřebík do mého gaučíkového a jinak vždy optimistického jinošského já.

Pako jsem si omylem smazal březnové a dubnové focení, oj oj, ejchuchu,
tak jsem nasnímal pár nových záběrů - na krávy a na nás.
Tak přidám třeba vlašky modré (černé + spleš) a jeden plod nemanželské lásky
Angelíny a Alberta. V téhle velikosti (dva dny) jsou nejvíc nejhodnější a boží.

18.4.2016 18:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Což mrkev, ale já jsem si řekla, že si letos vypěstuju krmnou řepu. V obchodě koukám do regálu, nakoupila jsem toho víc. Dýni, patizon, okurky semínka a... místo krmné řepy jsem koupila cukrovku

18.4.2016 18:12
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahoj všem z Roudnicka Venku svítí slunko, vedro není, ale je docela příjemně.
Holky jsou přestěhovány, poklizeny, křepelkám i kuřátkům jsem měnila podestýlku, byly toho 4 pytle Teď si vesele štěbetají
Večeře je v troubě - zapečené těstoviny se spoooousty vajec , to mají naši kluci rádi.
Honzíku, kde jste přišel k vlaškám splash ?
Ni+Pa, ta housátka jsou nádherná

18.4.2016 19:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

Andy, jó, to kydání podestýlky znám. To se pak pytle horkem samy nafukují.
Vlašky spleš se mi vyštěpily z "modrých" vajíček - podle tohoto obrázku.
Jinak teda úspěšnost prachbídná - ze 40 vajíček mám 12 kuřátek.
Což je pro mé skromné potřeby přesně tak akorát.
Z 20 vajíček lososových mám 13 nových lososových žroutíků.
Ty jsou čiperné a rostou nejvíc.
Ale k těm modrým - jak tu Věrka psala o "tekuté" vzduchové bublině,
tak přesně to jsem měl u těch modrých vajec, plus asi pět jsem rovnou
vyhodil pro hrozně hrubou a slabou - skoro průhlednou - skořápku.
(takže jich vlastně ani nebylo 40).
No, čili, závěr a shrnutí - i z tekuté vzduchové bubliny a pochybně transportovaných vajec se dají nalíhnout pěkná kuřátka. Ta příroda je vážně mocná. Já už to raději ani
neprosvěcoval, abych si nekazil náladu - a jen jsem na gaučíku trpělivě čekal,
až Seto vyklube.
Nico Bathon mi na ně teda dal slevu 5 EUR, tak asi proto,
nebo si váží takového vzorného odběratele.
Ještě mám zaplaceno 50 kousků oranžovokrkých od Roberta Krause,
ze dvou kmenů, toho už mám také osvědčeného.
Pak ještě přijde posledních 20 lososových a 20 zlatých-černě lemovaných
od Nica - a jakmile nalíhnu ty, tak končím.
Už toho mám letos tak akorát dost. Jak kuřátek, tak všeho toho pípání
a strouhání a zlobení a kadění a tak dále.

Lososové - druhá várka z druhého kmene od Nica.
Přišla větší vejce a kuřátka nejsou tak krásně zastřeně bílá a nemají
černý pruh na hlavě a temeni/krku, jako měla první várka.

18.4.2016 20:28
zdebari

XXX.XXX.96.17

Dobry večer.

Neroste Vám tam venkovní ibišek?Bohatě kvetoucí keř s květy podobnými co tam dala Konvalinka.Hodně semení a snadno se množí semeny.

18.4.2016 21:48

zdebari napsal(a):
Neroste Vám tam venkovní ibišek?Bohatě kvetoucí keř s květy podobnými co tam dala Konvalinka.Hodně semení a snadno se množí semeny.

Dobry večer.
Díky za tip :)
Ale jsou to opravdu slezovky.
Na podzim jsem stříhala suché a odkvetle topolovky a dávala je na jednu hromadu. Ne uvědomila jsem si, ze to bylo na tohle zmiňované misto. Takže to opravdu jsou topolovky. Ja je takhle mladé neznám. Mam tu samé starší rostliny viz obrázek.

18.4.2016 22:26
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobry večer.
Díky za tip :)
Ale jsou to opravdu slezovky.
Na podzim jsem stříhala suché a odkvetle topolovky a dávala je na jednu hromadu. Ne uvědomila jsem si, ze to bylo na tohle zmiňované misto. Takže to opravdu jsou topolovky. Ja je takhle mladé neznám. Mam tu samé starší rostliny viz obrázek.

Někdy je lepší chvilku počkat, co z toho vyleze. To se kolikrát nestačím divit .
Mě dost často zmátne divizna, tváří se jako náprstník, ale dlouho jí to nevydrží.

19.4.2016 06:48
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 5°C jasno sem tam mráček a sluníčko nad kopcem
Kdepak jste všichni? To jste dnes zaspali či co?
Já dnes měla ranní rozcvičku, z odchovny mi vyletěli dvě kuřata a lítala po celém dvorku. Panečku to jsem se vám naběhala po ránu. Jsou jak torpéda

Tak šup šup vstávat a cvičit. Potřebuji znát vaše rady ohledně dělání domácích klobás
Jinak přeji krásné dobré ráno.
Nikola

19.4.2016 10:16
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím, u nás v Podkrkonoší je taky chladno. Teď je 10, ale ráno byly jen 2 stupně. Sluníčko občas vykoukne, ale nehřeje to.
Slepičky si hoví pod smrčky, po zahradě šmejdí jen běžci.
Na ty klobásy budou potřeba nějací chlapi, ale to by se museli ukázat.
Přeji hezký den

19.4.2016 10:40
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Recept na klobásky

Suroviny.
8 kg Vepřový bůček - nakrájet na kostičky asi cm x cm spíš menší.
2 kg Skopové anebo Koza - 1 kg nakrájet jako bůček,1kg semeleme na prát.

Všechno maso zamícháme dohromady, přelijeme zakvrdlanou papriku ve vlažné
vodě a za stálého míchání přidáváme koření a sůl.

Koření.
2 dg soli na kg masa - postupně přidávat.
1.1/2 balíčku sladké papriky, to je 37g - do asi 1 L. převařené vlažné vody
1/4 balíčku pálivé papriky, to je 6g - zakvrdláme obě papriky a přelijeme maso.
1/2 balíčku pepř černý mletý, to je 10g - postupně přidávat.
2.1/2 hlavičky česneku - prolisovat - postupně přidávat.
1/2 balíčku kmín drcený - postupně přidávat.
1/2 balíčku kmín celý - postupně přidávat.

Po minimálně 1/2 hod. míchání maso uplácáme, uhladíme přikryjeme poklici
a necháme v chladu odležet do druhého dne.

Druhý den znovu zamícháme asi 20 min.

Třetí den to samé.

Čtvrtý den lehce zamícháme a plníme do střev.
Hotové klobásky rozvěsíme na šňůry a necháme
oschnout v průvanu do druhého dne.

Uzení.
Lehce roztopíme udírnu a oschlé klobásky do ní rovnoměrné rozvěsíme.
Udíme při teplotě 40-50°C,3 dni.
Po vyuzení klobásky opláchneme v horké vodě necháme oschnout, vychladnout
a můžeme papat.

Klobásy č.2

http://recepty.vareni.cz/domaci-klobasy-podle-hynka/

Už po dvakrát jsem dělala ty druhé, protože jsou časově méně náročné. Nedávám do nich pragandu, ale obyčejnou sůl a vody místo 0,8l dávám celý litr vody.

19.4.2016 10:45
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Wyandotka zdrobnělá napsal(a):
Recept na klobásky

Suroviny.
8 kg Vepřový bůček - nakrájet na kostičky asi cm x cm spíš menší.
2 kg Skopové anebo Koza - 1 kg nakrájet jako bůček,1kg semeleme na prát.

Všechno maso zamícháme dohromady, přelijeme zakvrdlanou papriku ve vlažné
vodě a za stálého míchání přidáváme koření a sůl.

Koření.
2 dg soli na kg masa - postupně přidávat.
1.1/2 balíčku sladké papriky, to je 37g - do asi 1 L. převařené vlažné vody
1/4 balíčku pálivé papriky, to je 6g - zakvrdláme obě papriky a přelijeme maso.
1/2 balíčku pepř černý mletý, to je 10g - postupně přidávat.
2.1/2 hlavičky česneku - prolisovat - postupně přidávat.
1/2 balíčku kmín drcený - postupně přidávat.
1/2 balíčku kmín celý - postupně přidávat.

Po minimálně 1/2 hod. míchání maso uplácáme, uhladíme přikryjeme poklici
a necháme v chladu odležet do druhého dne.

Druhý den znovu zamícháme asi 20 min.

Třetí den to samé.

Čtvrtý den lehce zamícháme a plníme do střev.
Hotové klobásky rozvěsíme na šňůry a necháme
oschnout v průvanu do druhého dne.

Uzení.
Lehce roztopíme udírnu a oschlé klobásky do ní rovnoměrné rozvěsíme.
Udíme při teplotě 40-50°C,3 dni.
Po vyuzení klobásky opláchneme v horké vodě necháme oschnout, vychladnout
a můžeme papat.

Klobásy č.2

http://recepty.vareni.cz/domaci-klobasy-podle-hynka/

Už po dvakrát jsem dělala ty druhé, protože jsou časově méně náročné. Nedávám do nich pragandu, ale obyčejnou sůl a vody místo 0,8l dávám celý litr vody.

Děkuj za inspiraci. Budeme dělat klobásky z kozího a vepřového. Tak uvidíme který recept vybereme.
Každopádně Vám to zdokumentuji

19.4.2016 10:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Ni+Pa napsal(a):
Děkuj za inspiraci. Budeme dělat klobásky z kozího a vepřového. Tak uvidíme který recept vybereme.

Škoda, že nebudeme ochutnávat

19.4.2016 10:50
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Popíši Vám chuť dopodrobna

19.4.2016 10:59
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Ni+Pa napsal(a):

Když se do klobásek přidá koza, ovce nebo zvěřina, tak jsou nejlepší.
Tak ať se klobásky vydaří.

19.4.2016 11:05
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

javorka napsal(a):
Škoda, že nebudeme ochutnávat

Javorko, budeme mít jen mokré klábosnice, až fotky uvidíme

19.4.2016 15:49
horal

XXX.XXX.58.226

Ko nečně se mi podařil dokončit další odchonu. Díky počesí se to trochu spozdilo, ještě dveře a příkrýt střech a maďarky myjí ubykaci. Hned se pouštím do další, v garáži už dorůstaj maransky s araukanama.

19.4.2016 18:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, už se venku zase zatahuje. Ale přes den v polední pauze vykouklo i sluníčko.
A doma už se to zase líhne. Tentokrát ony Honzíkem zmíněná vajíčka transportovaná né příliš šetrně poštou. Divná vzduchová bublina evidentně není překážkou pro správný vývoj kuřete.

19.4.2016 18:25
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, tak jsem dnes nějaká uhoněná. Dopoledne jsem zabíjela 15 kohoutků, pak vše poklidit
Doma uklidit rajony A teď jsem poslala do světa tři maransky a 1+2 araukany. Dostaly buchty do pytlíku a mazaly
Ještě rychle vymyslet dětem večeři a konečně si dnes sednu.
Wyandotko, normálně se mi sbíhají sliny v puse nad tím receptem. Mňam
Věrko, držím palečky, ať je kuřátek hodně.
Mě dnes vyskákalo(zatím) 6 krůťat ze 14 vajíček. Jsou krásná, mají krásné oči. Trošku se u mě ohřejou a pak si je odnese kamarád Na za 14 dní tam mám ješte dalších 15 vajíček.

19.4.2016 18:53
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

andreakiss napsal(a):
Dobrý den z Roudnicka, tak jsem dnes nějaká uhoněná. Dopoledne jsem zabíjela 15 kohoutků, pak vše poklidit
Doma uklidit rajony A teď jsem poslala do světa tři maransky a 1+2 araukany. Dostaly buchty do pytlíku a mazaly
Ještě rychle vymyslet dětem večeři a konečně si dnes sednu.
Wyandotko, normálně se mi sbíhají sliny v puse nad tím receptem. Mňam
Věrko, držím palečky, ať je kuřátek hodně.
Mě dnes vyskákalo(zatím) 6 krůťat ze 14 vajíček. Jsou krásná, mají krásné oči. Trošku se u mě ohřejou a pak si je odnese kamarád Na za 14 dní tam mám ješte dalších 15 vajíček.

Andrejko dělali jsme recept číslo 2 na Velikonoce ještě je jich pár v mrazáku. Pokud byste jela kolem dám koštnout.
Neměla byste fotky těch maličkejch krůťátek? Taky bych chtěla vidět jejich očka.

19.4.2016 19:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Horalku, já mám na seníku spooooustu starých oken. Máte svých dostatek?
Jinak je vyhážu.

Dneska se mi (no, mě až tak uplně né, i když na to neustále vypadám) narodilo
čtvrté černé ouessantí jehňátko. Po třech holkách je to první klučík - má je tam.
Máma je nejmenší ve stádě, prvnička, ale vzorná - a beran hlídá, pašák.

No, a poprvé po trablech se zády se mi dnes podařilo vykydat velký kurník,
tak se cítím tak odlehčeně (asi tím porodem :) ) a božsky a skvěle,
že vám to sem honemrychle musím jít napsat. Zítra kurník dozametu,
mezitím určitě pěkně vyschne a vyluftuje, potom ho pěkně vyvápním
a nastelu a to bude paráda, to zase jednou bude střídat krása nádheru
v zemi hezké České, hotová čékyja.

Dnes jsem taky, poprvé po kastraci, vzal mého nového kocourka Cibulku
na chalupu na utužování vztahů s mým tamním sedmiletým veteránem Tomášem,
no teda, to byla vítačka, hoši se tak rádi viděli, oblizovali se, tulili se, amore.

Tak jsem celej takovej dojatej a naměkko, asi to Jaro nebo co,
že jsem opět oprášil mé vytahané, leč oblíbené tričko Sem sám, rád dám,
a šel jsem se projít, oslovilo mě tentokrát jen jedno cikáně, a řeklo - hej, dyk,
uhni, deb.le.

19.4.2016 19:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda vy mi dáváte. Honzíku s tím trikem dobrý.
Gratuluju k jehňátku. Nám jehničky nezabřezly, jsem tomu i ráda. Prý jsou na svůj věk hodně drobné, tak třeba to ještě doženou.
Jinak hlásím zatím 6 kuřátek, už teď jsem ráda. Termín mají až zítra. Tak uvidíme do rána.

19.4.2016 20:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mám prosbu. Jsou někde nějaké stránky, kde jsou popsané názorně náčrtem nebo fotkou vady na hřebenu? Já tuhle zírala na svojí první várku 11ti kohoutků hempšírek. Něco poznám, že hřeben je špatný, ale fakt nevím... Chybí mi názorně ukázat pojmy jako: M zub, boční zub, mezizub, pilovíté jehlovité zuby.
Co mám doma knížku, tak tam o tom nepíšou :(.

19.4.2016 21:13
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, něco málo je tady:

http://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz/slechtitelske-okenko/

Zkusím ještě otevřít literaturu, u té ale vždy usínám, takže - uvidíme.

20.4.2016 06:32
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Zítra by se měly líhnout kuřata ve dvou líhních, ale jedno už nevydrželo a ráno vehementně oznamovalo že je na světě. Jak jsem se na něj podíval stichlo a je v klidu, jenom v líhni to podezřele pípá. Šumavanky, česká nátura, všude musí být první. Dneska jedu s dětma na okrskové kolo Mc Donalds a až se vrátím už tam bude asi pěkná halda hnědých kuliček. V druhé líhni je směs pěti druhů a tam je zatím klid, žádné pípání. Tak si myslím že se to líhnutí protáhne na pár dní. No což, venku jsou pouhé dva stupně, ale zato obloha bez mráčku, slunečné paprsky olizují střechy budov, tak nás alespoň troch zahřejou. Honzíku děkuju za nabídku, ale nějak si pozapoměl že jsem školník a oken mám zásobu, kterou ani nemohu spotřebovat proto je dávám všude. No a co takhle slézt z gauče a ukázat nám jehňátka, ať máme také radost. Tak všem přeju hezký den, zdravou omladinu všeho druhu a radost z přírůstků.

20.4.2016 07:40

Dobré ráno! Sever hlásí po několikadenní pauze 4 C a něco mezi zataženo a polojasno.
Včera večer při sekaní vojtěžky na krmení jsem si povšim, že na zemi mezi stonky je už spousta slimáků no asi bych to zahradničení měl zabalit rovnou a sazenice na okně rozdat nebo rovnou hodit do hnoje..tedy kompostu ať nepohoršuju ekošílence.. ach joooooooo

20.4.2016 07:41

honzapm napsal(a):
Horalku, já mám na seníku spooooustu starých oken. Máte svých dostatek?
Jinak je vyhážu.

Dneska se mi (no, mě až tak uplně né, i když na to neustále vypadám) narodilo
čtvrté černé ouessantí jehňátko. Po třech holkách je to první klučík - má je tam.
Máma je nejmenší ve stádě, prvnička, ale vzorná - a beran hlídá, pašák.

No, a poprvé po trablech se zády se mi dnes podařilo vykydat velký kurník,
tak se cítím tak odlehčeně (asi tím porodem :) ) a božsky a skvěle,
že vám to sem honemrychle musím jít napsat. Zítra kurník dozametu,
mezitím určitě pěkně vyschne a vyluftuje, potom ho pěkně vyvápním
a nastelu a to bude paráda, to zase jednou bude střídat krása nádheru
v zemi hezké České, hotová čékyja.

Dnes jsem taky, poprvé po kastraci, vzal mého nového kocourka Cibulku
na chalupu na utužování vztahů s mým tamním sedmiletým veteránem Tomášem,
no teda, to byla vítačka, hoši se tak rádi viděli, oblizovali se, tulili se, amore.

Tak jsem celej takovej dojatej a naměkko, asi to Jaro nebo co,
že jsem opět oprášil mé vytahané, leč oblíbené tričko Sem sám, rád dám,
a šel jsem se projít, oslovilo mě tentokrát jen jedno cikáně, a řeklo - hej, dyk,
uhni, deb.le.

Hozíku to máte ještě dobré s tím cikáněm..horší by bylo kdyby to bylo dospělé a vzalo vás za slovo..

20.4.2016 12:11
ovecka

XXX.XXX.171.70

Dobré ráno! Sever hlásí po několikadenní pauze 4 C a něco mezi zataženo a polojasno.
Včera večer při sekaní vojtěžky na krmení jsem si povšim, že na zemi mezi stonky je už spousta slimáků no asi bych to zahradničení měl zabalit rovnou a sazenice na okně rozdat nebo rovnou hodit do hnoje..tedy kompostu ať nepohoršuju ekošílence.. ach joooooooo

Máte pravdu, slimáků je všude neskutečné množství. Pustili se mi dokonce i do květů narcisek. Dneska se chystám vyhnat na zahradu kachny, ať něco spasou. Asi to bude tou mírnou zimou, vajíčka z podimu přežila a vylíhla se všechna . Je to nekonečný boj. Když je vidím, tak mi to taky bere chuť něco pěstovat. Dana.

20.4.2016 13:01

ovecka napsal(a):
Máte pravdu, slimáků je všude neskutečné množství. Pustili se mi dokonce i do květů narcisek. Dneska se chystám vyhnat na zahradu kachny, ať něco spasou. Asi to bude tou mírnou zimou, vajíčka z podimu přežila a vylíhla se všechna . Je to nekonečný boj. Když je vidím, tak mi to taky bere chuť něco pěstovat. Dana.

JJ ten pocit znám..už loni mi zničily všem krom rajčat a paprik. Jinak jsem neměli nic. Okurky, cukety, dýně, mangold vše sežraly. Granulky které nejsou škodlivé pro ostatní zvířata zřejmě neškodí ani těm slimákům neboť jsem to kupoval na kila a žádný efekt. No nevím asi bych se rozhodl pro vyvýšené záhony ale bohužel zahrada není moje, jen pronájem a to nikdy nevíte co bude..

20.4.2016 13:12
Jamarov

XXX.XXX.88.241

A co běžci?Já měla první rok pouze 5 a vyžrali vše co šlo, bohužel do roka vyžralo i něco je, ale to jaro i léto po slimouších skoro žádná stopa takže vajíčka zdárně našli a co se zeleniny týče tak ta přežila už se těším, až se vyklubou

20.4.2016 13:15
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Nazdar, sláva výletu, nezmokli jsme už jsme tu, už jme zpátky z turnaje s diplomem za dvě druhá místa a postupem do okresního kola. V líhni zatím jenom dvě kuřata, ale půlka je naklovaná. Vše ale jenom u šumavanek, v druhé líhni ani ťuk. Teplem ani vlhkem to neni, protože jsem při každém otáčení vajec přehazoval víka líhně a vodu jsem doplňoval také stejně. Za chvíli navlíknu montérky a hurá do budování, rychle dokončit ubykaci a pak stavět oplocení aby mohly i ven čeládka maďarská. A čo ty kamarát nomad, ty sa už opaľuješ na Šírave či Domaši alebo na Starině, že sa neprihlásiš? Doktor má už také pár dní absenci ještě že ten Honzík občas nakoukne a také pan numero, jinak samé holky. Tak co chlapi nevyměknem!

20.4.2016 13:22

horal napsal(a):
Šest v práci. Nazdar, sláva výletu, nezmokli jsme už jsme tu, už jme zpátky z turnaje s diplomem za dvě druhá místa a postupem do okresního kola. V líhni zatím jenom dvě kuřata, ale půlka je naklovaná. Vše ale jenom u šumavanek, v druhé líhni ani ťuk. Teplem ani vlhkem to neni, protože jsem při každém otáčení vajec přehazoval víka líhně a vodu jsem doplňoval také stejně. Za chvíli navlíknu montérky a hurá do budování, rychle dokončit ubykaci a pak stavět oplocení aby mohly i ven čeládka maďarská. A čo ty kamarát nomad, ty sa už opaľuješ na Šírave či Domaši alebo na Starině, že sa neprihlásiš? Doktor má už také pár dní absenci ještě že ten Honzík občas nakoukne a také pan numero, jinak samé holky. Tak co chlapi nevyměknem!

Nevyměknem!
Blahopřeji k diplomům a postupu!

20.4.2016 13:26
horal

XXX.XXX.58.226

Na slimáky je nejúčinější jakýsi parazit, nevím jak se to jmenuje, ale účinek prý to má perfektní( alespoň podle referencí). Jinak jim nevadí nic kolem záhonů snad ani vodní příkop. Proto já už jsem vzdal veškerou venkovní sadbu a pěstuju jenom to co se dá pěstovat ve skleníku.

20.4.2016 14:18
javorka

XXX.XXX.98.207

horal napsal(a):
Na slimáky je nejúčinější jakýsi parazit, nevím jak se to jmenuje, ale účinek prý to má perfektní( alespoň podle referencí). Jinak jim nevadí nic kolem záhonů snad ani vodní příkop. Proto já už jsem vzdal veškerou venkovní sadbu a pěstuju jenom to co se dá pěstovat ve skleníku.

To budou asi hlístice
Jeden rok jsem je koupila, asi to bylo trochu lepší. Ale ne, že by slimáci nebyli. Od loňska mám běžce a ty je opravdu zlikvidovali. Zase je problém, že všechno zdupou. Tak teď chráním rostlinky, než vyrostou před kachnama. Tam kam nemůžou kachny, musím zatím sypat granulky, protože se objevují slimáci.
Je to nekonečný boj

20.4.2016 14:32
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Jo slimáci, to jsou prevíti. Doufám že se jim u nás nebude líbit. Zatím jsem nenašla žádného. Ve výběhu u slepiček trajdají kachny ruánky tak ty je všechny vysbírají. Ráno vylezou z kachníku a první co je zajímá, sebrat všechny žížalky, chrobáky... Myslím si že v jahodách budou určitě.

Jinak měla bych jednu otázku, jaké brambory sadíte? Pokud máte nějaké odrůdy oblíbené, sem s nimi. Já jsem si vybrala odrůdu agria.Máte s nimi nějaké zkušenosti? Prý jsou dobré na všechno...Děkuji

Horal ty vaše ubykace vypadají moc dobře, musím je doma ukázat mužíčkovi

20.4.2016 14:48

Ni+Pa napsal(a):
Jo slimáci, to jsou prevíti. Doufám že se jim u nás nebude líbit. Zatím jsem nenašla žádného. Ve výběhu u slepiček trajdají kachny ruánky tak ty je všechny vysbírají. Ráno vylezou z kachníku a první co je zajímá, sebrat všechny žížalky, chrobáky... Myslím si že v jahodách budou určitě.

Jinak měla bych jednu otázku, jaké brambory sadíte? Pokud máte nějaké odrůdy oblíbené, sem s nimi. Já jsem si vybrala odrůdu agria.Máte s nimi nějaké zkušenosti? Prý jsou dobré na všechno...Děkuji

Ahoj, brambory mi byly doporučený belany a rosary (popřípadě saziˇm to co mi zbyde v garáži a je to naklicene nebo to co dostanu) letos nic nezbylo, tak jsem byla na Belance na ne mrknout a cena 24-28/KG me ochromila natolik, ze se musím porozhlednout jinde.
Kdyby to prosím vas četl někdo z plzenska, tak prosím o radu kde Sadbove brambory nakupujete. Potřebuji tak 35kg.

20.4.2016 14:51
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Já jsem se tak koukala našla jsem pěstitele brambor přímo v plzni tak třeba Vám to pomůže.
http://www.agricobohemia.cz/kontakty/.

20.4.2016 14:58

Diky, ale zda se mi ze to jsou spíše jen zpracovatele brambor. Prodávají brambory jako polotovary.
Zkusím jeste různá zahradnictví a agrowest.

Kolik stojí ty vaše agrie?

20.4.2016 15:09
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

U nás, tedy na Břeclavsku je mají za 14kč/kg je to dost ale chci jen 10kg. Právě jsem se dozvěděla že soused už nám dnes brambory zasadil že mu nějaké zbyli nebo co. Takže nakonec budeme mít směsku

20.4.2016 15:11
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Ještě uvažuji o velmi raných bramborách aby bylo co nejdříve do kuchyně. Uvidíme kolik nám tam soused zasadil abychom se nezhrozily až přijdeme domů

20.4.2016 15:14
nomad72

XXX.XXX.234.167

Salam aleijkum priatelia... no poviem vám, nemám čas koľkokrát ani nahliadnuť... mám toľko roboty... Horalko, si predstav, že opálený už som a dosť... u nás furt slnko, nádherné počasie celý čas a ja vonku len v tričku a v kraťasoch... akurát dnes u nás fúka taký silný vietor... že sa musím niečoho držať, aby ma neodfúklo ale ináč jasno a slnko... dnes som dopratal 1,5 tony obilia (jačmeň, pšenicu, kukuricu a hrach, tak to idem popratať... fakt, neviem, boha kde mi hlava stoji... pomaly meliem z posledného, a makám do tmy a večer som rád, keď sa vládzem osprchovať a do postele padnem ako podťatý... no nič, kávu som dopil, idem pracovať ďalej... PS : a to si predstav, že som robil aj v nedeľu, čo je pre mňa veľký hriech...

20.4.2016 15:14

Ni+Pa napsal(a):

Nyní už moc brambor nedávám ale dřív jsem měl právě ty AGRIE nejradši. Dávají pěkné velké a chutné brambory a jsou to takové asi fakt univerzální brambory. No doma jsem z nich dělali vše. Ostatně nepamatuji, že by babička sázela x druhů brambor aby měla zvlášť na přílohu, kaši, do těsta či na salát. Také jsem často dával červené brambory RED ANNA nebo RED ANA teď si to nevybavuji.
Letos jsem zasadil to co mi ve špajzce vyklíčilo- naprosto neodborně a proti všem zásadám. Neboť mám jen asi 2 nebo 3 řádky.

20.4.2016 15:16

Ni+Pa napsal(a):
Ještě uvažuji o velmi raných bramborách aby bylo co nejdříve do kuchyně. Uvidíme kolik nám tam soused zasadil abychom se nezhrozily až přijdeme domů

Není na velmi rané už pozdě ?

20.4.2016 15:30

Nyní už moc brambor nedávám ale dřív jsem měl právě ty AGRIE nejradši. Dávají pěkné velké a chutné brambory a jsou to takové asi fakt univerzální brambory. No doma jsem z nich dělali vše. Ostatně nepamatuji, že by babička sázela x druhů brambor aby měla zvlášť na přílohu, kaši, do těsta či na salát. Také jsem často dával červené brambory RED ANNA nebo RED ANA teď si to nevybavuji.
Letos jsem zasadil to co mi ve špajzce vyklíčilo- naprosto neodborně a proti všem zásadám. Neboť mám jen asi 2 nebo 3 řádky.

Čtu ze ty Agrie jsou moucnate?
Belany se uvádí jako prémiové odrůdy :) proto asi t a silena cena
Taky mam rada červené- to jsou prave ty rosaRy.

20.4.2016 17:11

Ano to jsou ale není to žádný extrém. I když popravdě já radši moučnaté než lojovité.
Agrie byly super i na hranolky, moc mi chutnaly.

20.4.2016 19:20
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím. Honzíku, děkuju za ten odkaz, už jsem ho taky četla. Asi bude nejlepší, když se s někým zkušeným domluvím a přímo zajde na zahradu a pomůže s výběrem. Asi to sama nenaštuduju. Nebo mě napadlo si půjčit od dědy staré Chovatele. Tam by se třeba něco načetlo. Jenom mít čas.
Jinak odlíhnuto 14 kuřat. Patnáctému se moc ven nechce, je naťukané, ale kuře vypadá divně. Jenom otevírá zobák a ani nepípá. Pomáhat mu nebudu, kdoví v jakém je stavu. A ještě tam jsou tři ani ne naťukané.
Jinak brambory u nás vedou odrůda Dali. A pak je dobrá taky Adéla.
A slimáků už je hodně. Rušila jsem jedny jahody a už tam byli slimáci tak 2cm. Já kvůli tomu pořizovala ruánky. A je fakt, že tu zahradu hodně pročistí. Letos už mám nalíhnuto 4 běžce, ty plánuju babičce do sadu, tam z louky táhnou úplný invaze slimáků. Babička má v sadu na černý fólii jahody, ale loni na každý jahodě i pět slimáků. Fakt škoda.
A jinak mám super metodu, jak se slimáků zbavit bez kachen. Já to praktikovala na našich dětech. Za každýho zlikvidovanýho slimáka dostali 1, - Kč, za šneka 3, - Kč a za velkýho šneka 5, - Kč. Měli byste vidět to zapálení s jakým je hledali. Ale šlo to teda do peněz, radši jsme pořídili kachny

21.4.2016 05:45
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Salam aleijkum priatelia... no poviem vám, nemám čas koľkokrát ani nahliadnuť... mám toľko roboty... Horalko, si predstav, že opálený už som a dosť... u nás furt slnko, nádherné počasie celý čas a ja vonku len v tričku a v kraťasoch... akurát dnes u nás fúka taký silný vietor... že sa musím niečoho držať, aby ma neodfúklo ale ináč jasno a slnko... dnes som dopratal 1,5 tony obilia (jačmeň, pšenicu, kukuricu a hrach, tak to idem popratať... fakt, neviem, boha kde mi hlava stoji... pomaly meliem z posledného, a makám do tmy a večer som rád, keď sa vládzem osprchovať a do postele padnem ako podťatý... no nič, kávu som dopil, idem pracovať ďalej... PS : a to si predstav, že som robil aj v nedeľu, čo je pre mňa veľký hriech...

Nazdar Nomad a Horal

Vyjste tedy pilníci oj oj pořád neco kutáte oj oj

No já jsem musel trochu pracovat pár dní a hodit okem na exotické rostliny a pekelné díry ale už to mám za sebou a zase na hvilku klid

Velkostatek hlasí už každy den 20 vajec a více od Dorostenek, tak že parádička, kozénky se pasou v sadu celý den a mléka dávaji dohromady 7 l a více tak že jsem objednal vše potřebné pro výrobu sýrů kefíru a tak dále

Jinak dnes je pěkná zima fuj - 3 je tady na novobydžovsku blé

Tak vstávat a cvičit hop hop.

21.4.2016 05:52
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Kolegové a kolegyně, mám na Vás kontrolni otázku.

Mám 2 slepice v králikárně, páč si někde během hrabáni jedna vyrvala dráp a druhá taky tak něco a ostatni dorostenky se jim hned zobákama dotoho vehementně pustily tak jsou v separaci než se to zahoji, ale jedné co už to má více jak týden a celkem zahojené, tak jsem ji to namazal Novikovem, ale ty potvory se ji dotoho zase zobákama pustily no des, tak že nyní přichází kontrolni otázka :

Viďí slepice barevně? Nebo jak to ty potvory mají?

Předem dík za odpovědí.

21.4.2016 05:57
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

horal napsal(a):

Horalko nazdár

Nebój nevyměknem, jen jsem plnil trochu pracovni povinnosti více jak po měsíci ale už je to zase v normálu a vegetim si na Velkostatku juchuuuuu.

21.4.2016 06:15
nomad72

XXX.XXX.234.166

PBJK a dobré ránko... východ hlási +3°C a zase jasno... tak ja dnes robím od tretej, aby som všetko stihol a akurát teraz, keď chystám deti do školy pijem druhú kávu... včera to bolo roboty do deviatej... ale chvála bohu, stihol som všetko... dnes ma čaká striekanie polí, tak dúfam, že nebude fúkať ako včera... inak ten vietor včera, to bola iná káva... taký vietor som hádam ešte nezažil... uff... olymp nazdar kamarát... si bol zase v Přahe a pozdravujem aj kamaráta Horala a iné osadenstvo...

21.4.2016 06:34
ovecka

XXX.XXX.203.146

Mám 2 slepice v králikárně, páč si někde během hrabáni jedna vyrvala dráp a druhá taky tak něco a ostatni dorostenky se jim hned zobákama dotoho vehementně pustily tak jsou v separaci než se to zahoji, ale jedné co už to má více jak týden a celkem zahojené, tak jsem ji to namazal Novikovem, ale ty potvory se ji dotoho zase zobákama pustily no des, tak že nyní přichází kontrolni otázka :

Předem dík za odpovědí.

File:///C:/Users/Ja/Downloads/zaverecna_prace.pdf

Výše uvedený odkaz je práce na téma: Smyslové vnímání drůbeže. Jsou tam popsány všechny smysly. Drůbež vidí barevně, ale některé barvy vnímá lépe - žlutou, červenou, zelenou a daleko lépe rozlišuje šedé tóny. Vidí i ultrafialově. Dana.

21.4.2016 06:58

veraboskova napsal(a):
Zdravím. Honzíku, děkuju za ten odkaz, už jsem ho taky četla. Asi bude nejlepší, když se s někým zkušeným domluvím a přímo zajde na zahradu a pomůže s výběrem. Asi to sama nenaštuduju. Nebo mě napadlo si půjčit od dědy staré Chovatele. Tam by se třeba něco načetlo. Jenom mít čas.
Jinak odlíhnuto 14 kuřat. Patnáctému se moc ven nechce, je naťukané, ale kuře vypadá divně. Jenom otevírá zobák a ani nepípá. Pomáhat mu nebudu, kdoví v jakém je stavu. A ještě tam jsou tři ani ne naťukané.
Jinak brambory u nás vedou odrůda Dali. A pak je dobrá taky Adéla.
A slimáků už je hodně. Rušila jsem jedny jahody a už tam byli slimáci tak 2cm. Já kvůli tomu pořizovala ruánky. A je fakt, že tu zahradu hodně pročistí. Letos už mám nalíhnuto 4 běžce, ty plánuju babičce do sadu, tam z louky táhnou úplný invaze slimáků. Babička má v sadu na černý fólii jahody, ale loni na každý jahodě i pět slimáků. Fakt škoda.
A jinak mám super metodu, jak se slimáků zbavit bez kachen. Já to praktikovala na našich dětech. Za každýho zlikvidovanýho slimáka dostali 1, - Kč, za šneka 3, - Kč a za velkýho šneka 5, - Kč. Měli byste vidět to zapálení s jakým je hledali. Ale šlo to teda do peněz, radši jsme pořídili kachny

Tomu věřím ale za pokus to stojí...až přijede ségra s dětmi mohlo by se to vyzkoušet Ti velcí šneci v ulitě mi nevadí ty udělají minimum škody a prý dokonce žerou vajíčka těch slimáků..proto taky tak nerad používám ty granulky..
Někdo radil nakrmit je ovesnými vločkami. Ale musí se to dát tak aby nezmokly. Nemá s tím někdo zkušenosti?

21.4.2016 07:05

Dobré ráno všem! Sever hlásí skoro jasno a 0 C. Slibují nám, že bude celý den hezky tak v to pevně doufám!

OLYMPIONIK: Já používám na ošetření ran u drůbeže kubatol pix. Je v tom dehet a ten pach slepice celkem dobře odpuzuje. http://www.aveflor.cz/kubatol_pix.php.

21.4.2016 07:08
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Čtu ze ty Agrie jsou moucnate?
Belany se uvádí jako prémiové odrůdy :) proto asi t a silena cena
Taky mam rada červené- to jsou prave ty rosaRy.

Dobré ránko, agrie jsou sice moučné ale zato jsou jedny z těch co se nejlépe uskladňují, právě proto že neobsahují tolik vody. Jinak až jsme dojeli domů tak bylo nachystáno pod brambory. Mužíček někde se sousedem sehnali nějakých 50kg brambor, ani nevím jaké to jsou Místo 4 řádků máme 8,5 Asi se letos z brambor potečkuju
Ale co od června jsem doma na mateřské tak bude snad dosti sil na údržbu. Potom na rok budeme mít brambůrky na polívečky pro to naše maličké

Jinak přeji krásné dobré ráno, doufám že u Vás všech je tepleji než u nás. Dnes bylo -2°C Aji ruce mi mrzli při ranní obchůzce.

Krásný den.

21.4.2016 09:21
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Předem dík za odpovědí.

Zdravím

Oplympionick

Zkuste potřít pařátky Genciánovou violetí je prý hořká a slípkám nešmakuje a i barva ostatní slépky odpuzuje.

Genciánová violeť je triarylmethanové barvivo. Používá se pro histologické barvení a v Gramově metodě klasifikace bakterií. Má protibakteriální, protihoubové a protihelmintické vlastnosti a byla dříve významným antiseptikem.

21.4.2016 10:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Wyandotko, to se používalo u kojenců na moučnivku, ne? Je mi ten název nějak povědomý.
Jinak zdravím, venku je nádherně. Já jsem ráno běhala s menším klukem po doktorech, klukovi je špatně a doktorka došla k závěru, že mu nic není. Jsem si připadala jak bl.ka.
Včera manžel udělal průzkum vajec pod kachnou. Z 15ti vajec, co tam měla (1 svoje,4 IB a 10 koupených) tam bylo jenom 11 vajec.4 vejce zmizela (potkani se tam nedostanou, takže podle mě je nejspíš sama kachna zlikvidovala). A z 11ti vajec byly 3 jalové. Takže aktuálně sedí na 8mi vejcích. Líhnout se to má příští víkend.

21.4.2016 11:24
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

veraboskova napsal(a):
Wyandotko, to se používalo u kojenců na moučnivku, ne? Je mi ten název nějak povědomý.
Jinak zdravím, venku je nádherně. Já jsem ráno běhala s menším klukem po doktorech, klukovi je špatně a doktorka došla k závěru, že mu nic není. Jsem si připadala jak bl.ka.
Včera manžel udělal průzkum vajec pod kachnou. Z 15ti vajec, co tam měla (1 svoje,4 IB a 10 koupených) tam bylo jenom 11 vajec.4 vejce zmizela (potkani se tam nedostanou, takže podle mě je nejspíš sama kachna zlikvidovala). A z 11ti vajec byly 3 jalové. Takže aktuálně sedí na 8mi vejcích. Líhnout se to má příští víkend.

Ano Věrko přesně tak taky se používala na rozpraskané bradavky při kojení atd. Takže by k ní mohl mít Oplympionik blízko

Přeju ať se vám 8 kousků zdárně vylíhne

21.4.2016 21:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak vám řeknu, že nejlepší je to fakt na zahradě. Vzala jsem s sebou foťák a nafotila jsem pár fotek. Pidikřepelčí vajíčko, nové narcisky (na podzim jsem kupovala cibule), nádhernej měsíc a jezevčouny

21.4.2016 21:58
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Tak vám řeknu, že nejlepší je to fakt na zahradě. Vzala jsem s sebou foťák a nafotila jsem pár fotek. Pidikřepelčí vajíčko, nové narcisky (na podzim jsem kupovala cibule), nádhernej měsíc a jezevčouny

22.4.2016 06:11
nomad72

XXX.XXX.234.245

PBJK a dobré ránko... tak ako sa máte? dievčatá zas kvetinkujú, Horal úspešne vyliahol, Olymp dojí kozičky no ja som svoju robotu, tú hlavnú urobil na sto %, včera som prišiel domov o pol deviatej večer a taký vymlátený, že až... no dnes piatok, hrubá robota urobená, tak dúfam, že dnes bude kľud... východ hlási 3 °C a úplne jasné nebo... na zajtra som deťom sľúbil opekačku, tak vyberiem mäso z mraziaku, klobásky, oprášim gril, a budem sa tešiť na zajtra... prajem pekný biely deň...

22.4.2016 06:16
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Dobré ráno holky a kluci, je tady opět pátek a čeká nás dva dny pracovného volna. Jenom škoda, že nebude počasí jako v týdnu. Má se ochladit a dokonce pršet, tak to asi dojde na drátkování rámečků a natavování mezistěn. Dnes příjde druhý vnuk a ten chodí do včelařského kroužku tak si bude moc ověřit teorii v praxi. Mám také dolíhnuto a pípá mi tu 72 kuřat, takže letošní bilance je bezmála 210 kuřátek. Prvních 23 už opustilo rodnou hroudu a dalších 15 se bude připravovat na odchod i se čtyřicítkou dnes dolíhnutych, jen co se oteplí.
Přeju hezký konec týdne a nespěchejte. Můj děda říkával " keď sa ponáhľaš, tak si sadni".+.

22.4.2016 07:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, tady je aktuálně +5 stupnů, sluníčko. Horale, teda 210 kuřat, fakt hustý

22.4.2016 08:12
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ránko holky a kluci :) Tišnovsko opět hlásí -2°C ale obloha je vymetena. Sluníčko začíná prohřívat ten zmrzlí vzduch.
Paní Věro ty narcisky jsou krásné, já jsem v zahrádce objevila jeden narcis plnokvětý ale byl celý žlutý.
Jinak klobásky jsou v plném proudu, masíčko odpočívá v soli. Zítra budeme pokračovat
Bude asi 30kg klobás
Nechali jsme si jednu kýtečku na upečení. Tak jsem ji nasolila a načesnekovala, posypala kmínem a pepřem. Jsem zvědavá jaké to kůzlečí bude...
V líhni je stále tichoučko a spokojeně rostou kuřátka v skořápkách Příští víkend to vypukne budeme se líhnout. Tak moc se těším na ty šumavanky od paní Dany. Taky tam jsou naše první křepelky, na ty jsem zvědavá jak budou malinkaté
Přeji krásný páteční den.

22.4.2016 09:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy vážení, vy si žijete. To vám tedy povím...

Horalku, ta životní filosofie vašeho pana dědy, tak ta se mi tuze moc zamlouvá.
"keď sa ponáhľaš, tak si sadni".
Mmmmm, to asi odteď začnu praktikovat a utužím si tak ještě pevnější pouto
mezi mnou a mým věrným gaučíkem. Ááách. To je nápad.

Věrko, ty plnokvěté žluto-oranž narcisky ´Tahiti´ jsou i mé oblíbené.

Mno a speciálně pro Horalka tedy přidávám nějaké ty snímky.
Ostré sluníčko posledních dnů mi sice způsobuje slepotu, to víte,
nejsem z přítmí gaučíku na denní světlo zvyklý, ale snad jsem fotil to,
co jsem myslel, že fotím - já totiž nic nevidím.

Kvočka Věrka-Evička už začíná prokrákorávat, dnes se i motala kolem kohouta,
potvora jedna nadr...žhavená, tak jí dávám takových deset, maximálně 14 dnů
a kuřátka budou sirotci.
Převčírem zahájila popelící pohotovost a ostatní soudružky ji v tom družně
následovaly. To byla mela, zase se prokopaly nejmíň do Austrálie a já si opět
v sadu rozbiju ta... ústa, že.
Ovendy mi pomáhaly čistit ostružiniště, a tak dále. Jsou to věční asistenti.

No a nakonec se na nás přišlo podívat za humna pár Jitek...

22.4.2016 10:32
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Teda Honzíku, vy máte ale krásný výhled z gaučíku A ty kravky, ty jsou parádní...

Přemýšlím jestli si nepořídíme Tu malou Jersey kravku. Jen nevím jestli může být sama aby jí nebylo smutno.

22.4.2016 11:46
horal

XXX.XXX.58.226

To je nádhera Hozíku. Na jehňátka jsem se strašně rád díval, v tuto dobu jsem jich míval kolem 1200. Občas jsme nějakého sirotka odchovaly flaškou a jak jsem vstoupil do ovčína už mne tahal za kalhoty a to ještě i na pastvině za mnou doběhl. Pak jsem to přestal dělat takto si ochočovat jehňata, bylo mi jich pak líto když je odvážely na jatka. Také se rozbíhal chov herefordů, které ing Dufka přivezl letadlem z Kanady.
Tak hodně zdaru ať ti to roste Honzíku a samozřejmě všem. Přeju vám hezký den.

22.4.2016 13:35
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, slunko, modrá obloha, sice ve stínu jen 12 stupňů, ale dobrý.
Pro Věrku : vyfotila jsem Vám dnes ta krůťata, jelikož si pro ně kamarád za chvíli přijde. Vypadá to, jako že jsou na mini místě, ale odchovna je veliká, ale oni se prostě tulej k sobě s ostatními kuřaty . Jinak nádherná narciska. Já mám jen žluté, asi tři druhy, ale bohužel už po odkvětu. Ale letos tedy kvetly nádherně.
Honzíku, nádhera, ta jehňátka, i slepičky. To se u Vás mají jako v nebi. No a ty Jitky, ani nemluvím. Paráda
Horalku, co je herefrod ?

22.4.2016 13:59
horal

XXX.XXX.58.226

Http://www.topbeef.cz/hereford/plemeno9.html
http://vaquero.cz/plemena-krav/2011/2/18/clanky/hereford/
Byl to první masný skot, který se choval volně na salaších a měly pouze přístřešek na krmení a na odpočinek. Telily se v mrazech, mnohdy i venku.

22.4.2016 14:07
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

horal napsal(a):
Http://www.topbeef.cz/hereford/plemeno9.html
http://vaquero.cz/plemena-krav/2011/2/18/clanky/hereford/
Byl to první masný skot, který se choval volně na salaších a měly pouze přístřešek na krmení a na odpočinek. Telily se v mrazech, mnohdy i venku.

Páni to jsou pořádné kusy :) Toho bych se i bála...

23.4.2016 03:49
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdareeek, zdravim z Velkostatku hop hop

Vše šlape jak má hip hip Dorostenky včéra 27 vajec, krása krása

Ty 3 grácie s drápkama lítaji po nádvori, stále jsou v separaci, ale Kubatol pix opravdu zabíra a funguje tak že parádička a tyto tři Grácie si pařátku vzájemě ani nevšimnou juchuuuu

Jinak na víkend hlasi nejaké ochlazeni no škoda, ale nedá se nic dělat.

Dnes se také chystám dělat tvaroh a tak dále z mléka od kozenek hip hip hip

Dále se má každým dnem okotit králiči samice Bobina to bude veselo v králikárně

Kozénky se krásne chodí pást do sadu a jsou tam celý den, no není jim krásně?

Venku vše nádherně kvete, obvzláště na ovocný sad je nádherný pohled a když procházím sadem tak to vše hučí včeličkama, no prostě paráda.

Já už mám zaděláno na koláče a jdu na ně, povidlové s tvarohem

Hop hop.

23.4.2016 04:04
olympionik

XXX.XXX.27.92

Ano Věrko přesně tak taky se používala na rozpraskané bradavky při kojení atd. Takže by k ní mohl mít Oplympionik blízko

Přeju ať se vám 8 kousků zdárně vylíhne

Teda děvčata no. Děkuji za radu hip hip.

23.4.2016 06:51

Dobré ráno všem. Sever hlásí 8 C a oblačno. Olympioniku tgratuluji k udernicím ve snášce . Také jsem rád, že KUBATOL PIX zabral. Opravdu na něj nedám dopustit co se týče hojení a odpuzování kanibalek
Jak se daří výroba sýrů atd? Já teda mám co várku to originál nikdy se mi nepovede to mít alespoň 2x za sebou stejné ale jedlé to je pokaždé

23.4.2016 17:28
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

andreakiss napsal(a):
Dobrý den z Roudnicka, slunko, modrá obloha, sice ve stínu jen 12 stupňů, ale dobrý.
Pro Věrku : vyfotila jsem Vám dnes ta krůťata, jelikož si pro ně kamarád za chvíli přijde. Vypadá to, jako že jsou na mini místě, ale odchovna je veliká, ale oni se prostě tulej k sobě s ostatními kuřaty . Jinak nádherná narciska. Já mám jen žluté, asi tři druhy, ale bohužel už po odkvětu. Ale letos tedy kvetly nádherně.
Honzíku, nádhera, ta jehňátka, i slepičky. To se u Vás mají jako v nebi. No a ty Jitky, ani nemluvím. Paráda
Horalku, co je herefrod ?

Andy díky za fotky okáčků jsou opravdu nádherní. Krůtičky se moc neliší od kuřátek jak je vidět na vašich fotkách.
Snad jen těmi velkými očisky že?

23.4.2016 17:36
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Nazdareeek, zdravim z Velkostatku hop hop

Vše šlape jak má hip hip Dorostenky včéra 27 vajec, krása krása

Ty 3 grácie s drápkama lítaji po nádvori, stále jsou v separaci, ale Kubatol pix opravdu zabíra a funguje tak že parádička a tyto tři Grácie si pařátku vzájemě ani nevšimnou juchuuuu

Jinak na víkend hlasi nejaké ochlazeni no škoda, ale nedá se nic dělat.

Dnes se také chystám dělat tvaroh a tak dále z mléka od kozenek hip hip hip

Dále se má každým dnem okotit králiči samice Bobina to bude veselo v králikárně

Kozénky se krásne chodí pást do sadu a jsou tam celý den, no není jim krásně?

Venku vše nádherně kvete, obvzláště na ovocný sad je nádherný pohled a když procházím sadem tak to vše hučí včeličkama, no prostě paráda.

Já už mám zaděláno na koláče a jdu na ně, povidlové s tvarohem

Hop hop.

Vy jste ale šikula pečete, vaříte, smažíte, dojíte...
Ty koláčky budou s kozím tvarohem?
Vzpomněla jsem si na vás, když jsem dneska pekla tvarožník, ale bohužel jen z koupených kravských

24.4.2016 04:25
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Vy jste ale šikula pečete, vaříte, smažíte, dojíte...
Ty koláčky budou s kozím tvarohem?
Vzpomněla jsem si na vás, když jsem dneska pekla tvarožník, ale bohužel jen z koupených kravských

Zdravím

No jasan že z mléka od kozenek, je to opravdu dobrota mňam mňam

Včéra tqdy byla pani, ktera na Velkostatku vyrostla a ochutnala mléko a nemohla uveřit, že je to kozí mléko, páč oni ty naše dvě krasavice maji oprvadu vynikajici mléko, řekl bych lepši než kravské hip hip hurá

Jinak Dorostenky včéra 31 vajec, tak ze padla prvni 30 cítka hip hip, všechny krásně v kurniku do kukani, ale jedna se rozhodla snášet v králíkárně na seno, které tam má králiči samice Bobina a ne a ne si nechat vysvětlit, že tam opravdu né no je to blbka a ještě jedna se rozhodla, že bude snášet do jesliček ve chlívku u kozenek, no taky sranda

Je to sranda

Přeji krásné ránko

Ja nyni vyrážím do Tyniště na burzu se sousedem , ale mám zákaz cokoliv koupit no ale có, když se mi bude něco líbit žé?

24.4.2016 08:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, po včerejším pršce krásně zalito. Venku +3 a sluníčko.

24.4.2016 08:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak tohle někam jet a nesmět nic koupit znám. My jsme včera jeli do Boršova nad Vltavou omrknout ovečky. A cestou jsme projížděli vesnice a městečka a mě naskakovalo podle inzerátů: Komářice na prodej násadovky bêžců, Boršov maransky

24.4.2016 08:44
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, u nás 6°C pod mrakem ale snad se sluníčko během dne ukáže :)
Klobásky jsou v plném proudu, včera večer jsme je natlačil do střev a dnes se budou ovařovat a udit. Poté bude následovat degustace, kdyby jste jeli někdo kolem jste zváni na kus masíčka.

Kachny ruánky jsou zcela zabydlené, kachničky snašejí a dokonce byli viděni při činu
Jakmile se příští víkend vylíhnou kuřátka budou následovat kachničky Asi tu budeme mít přepípáno Naštěstí část křepelek a housat pomašíruje ke svým majitelům co nejdříve.
Přeji krásnou neděli, odpočívejte a relaxujte tak jak každý umí

24.4.2016 11:52

veraboskova napsal(a):
Jedna pro radost.

24.4.2016 11:56

Zdravím

No jasan že z mléka od kozenek, je to opravdu dobrota mňam mňam

Včéra tqdy byla pani, ktera na Velkostatku vyrostla a ochutnala mléko a nemohla uveřit, že je to kozí mléko, páč oni ty naše dvě krasavice maji oprvadu vynikajici mléko, řekl bych lepši než kravské hip hip hurá

Jinak Dorostenky včéra 31 vajec, tak ze padla prvni 30 cítka hip hip, všechny krásně v kurniku do kukani, ale jedna se rozhodla snášet v králíkárně na seno, které tam má králiči samice Bobina a ne a ne si nechat vysvětlit, že tam opravdu né no je to blbka a ještě jedna se rozhodla, že bude snášet do jesliček ve chlívku u kozenek, no taky sranda

Je to sranda

Přeji krásné ránko

Ja nyni vyrážím do Tyniště na burzu se sousedem , ale mám zákaz cokoliv koupit no ale có, když se mi bude něco líbit žé?

Tak nenapínat a chlubit se! Povídejte, přehánějte co jste to dovezl? A neříkejte, že nic
Jinak na severu mame polojasno 7C ale studený větřík, takže pocitově je docela zima..
Všem hezkou neděli

24.4.2016 16:35
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré chladné odpoledne z Roudnicka. Teploměr se mi trošku pobláznil, teď ukazuje na slunku dvacítku ale hned vedle černý mrak Pravda, je chladněji než jindy, ale když se člověk oblékne, je fajn a občas nějaká kapka nevadí, že ?
Nasekala jsem těm mým holkám slepičím travičku a oni se cpou jak Kozy , sranda na ně koukat. Sypu jim to za plot a oni vystrkujou hlavy a zobou. Výhoda je, že toho tolik nezašlapou.
Jinak mi dnes vykouklo na svět 42 křepelčat, takže si zas užívám prťat a jejich hemžení.
Pár kuřátek dnes zase dostalo do uzlíku buchty a šlo do světa , tak mi to tu zase trošku prořídlo , ale neva, ve středu se budou klubat další. Včera jsem prosvěcovala ty černobílé vlašky a vyndala jsem jen tři vajíčka, tak jsem spokojená také
A šup, teploměr je na desítce a zatáhlo se, asi bude sprška.
Trošku jsem včera řádila s foťákem na zahradě, tak se s Vámi podělím.

24.4.2016 21:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda to jsou pěkné tulipány Já dneska koukala na rebarboru, tak za týden dva jí asi už odlámu kousek na koláč.
Nomáde, už máte kachničky? U nás ruánka má něco vysedět koncem týdne, tak snad nebude sněžit, aby to zvládla zahřát. Má bednu, kde sedí, v kurníku. Ten je ale nezateplený. Dneska byla snad hodinu na vandru po zahradě, pomalu aby jí člověk zaháněl, aby si šla sednout na hnízdo Největší sranda ale je, jak děsně skřehotá smajlík

25.4.2016 00:22
nomad72

XXX.XXX.234.111

Aaale kde... ešte nie prvá zasadla 2.4. a druhá 16.4. (pižmovky) tak si ešte počkám jedna má pod sebou asi 20 vajec a druhá 18... ale sedia poctivo

25.4.2016 05:19
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdarék hop hop no tak kde se všichni flákáte

Vstávat a cvičit hop hop

Velkostatek hlási +4 stupně a má byt dnes přijemných 13 stupňů

Dorostenky krásne snášeji, tak že parádička

Včéra jsem byl na té burze v Týništi a byl jsem hodný a nic jsem nezakoupil

Vlastně mě tam nic natolik nezaujalo, combych si musel koupit.

Byl tám na prodej krásný kmen 1.1 Holanďanky bíle, ale ja měl za úkol koupit 1.3 tak že smůla.

Bylo tam noho housat, krůťat a prodej mladých kuřc a tak dále, ale neprijel jsem s prázdnou koupil jsem sadbu květáku, kedluben, celeru a tak dále a už je to vše na zahrádce zasázené hip hip

Tak lup lup vstávat a cvičit kolekové a kolegyně.

25.4.2016 05:26
nomad72

XXX.XXX.234.179

Nazdar... stým zelerom do zeme si mal počkať až po troch králoch... jeden prízemný mráz a je po ňom... nieže by skapal, ale namiesto toho, aby išiel do peknej buľvy, pôjde do kvetu... zeler je bohovo náchylný na chlad ! aaale, časom sa naučíš...

25.4.2016 05:59
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Přimda má dneska -3 a jasno, přes den se to sotva teplota vyšplhá na pět stupňů. Kamaráde nomádku, ty tři se ti trochu popletly. Nejedná se o tři krále (u nás už letos byly), ale o zmrzlíky, Pankrác, Servác, Bonifác a Žofie, která to pochči.e. Ale však my ti rozumíme, při tomhle počasí se to snadno zamění. Já jsem myslel, že mne letos mine to rýpání v zemi. Manželka dostala od někoho několik druhů cibulky, prý je to škoda vyhodit. No ale na víc než jeden záhon mne neukecá. Nebudu si tady krmit hraboše. Teď jsem celý víkend rozebíral starý karavan, abych získal podvozek na včelín, to vám bylo bordelu. Ještě mne čeká sundat podlahu, ale to už počká. Jenom doufám že jsou v pořádku kuřátka na zahradě. Ta zima mne docela štve. Ty odchovny jsou jenom lehké, vzdušné stavby, ale nejmladším kuřatům jsou dva měsíce tak by si snad měly poradit. Jinak, šťastné nakročení do nového pracovného týdne a zima, nezima makat se musí. Tak hezký den všem.

25.4.2016 06:08
nomad72

XXX.XXX.234.179

Pardon, ospravedlňujem sa... jasné že som myslel troch zamrznutých... no čo, aj majster tesár...

25.4.2016 09:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dobrý den, já jsem také jeden zamrznutý. A druhý je určitě Horalek.
Třetího do party jistě nebude v těchto dnech problém sehnat...

U nás již třetím dnem poletuje sníh, to jsou tedy vyhlídky...
Kdo chce, může hádat, kde asi tak trávím v tomto nečase většinu svých dnů?
Samozřejmě, že na poli, orbou, případně v lese, těžbou dřeva - uhádli jste.

Kvočna Věrka-Evička včéra snesla první vajíčko po mateřské dovolené,
takže tímto mám na krku dalších sedm sirotečků, jejej.
Jsem zvědavý, jestli letos ještě zasedne a jak dlouho vydrží snášet.
No, dávám jí tak měsíc, maximálně dva.

Musím si rychle doplnit zásoby mrkve, ztenčují se rapidně.

Ni + Pa - nějaké fotky králíčků čumáčků byly by?

25.4.2016 15:48
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás v Podkrkonoší také zamrzlo .
Zrovna jsem udělala obhlídku zahrady a je to dost hrůza. Srdcovky a některé tulipány stále leží. a to je už 13 stupňů! Třešně jsou v plném květu, tak nevím, jestli něco přežilo. U sousedů mají obrovskou magnolii - celá rezavá. Ale to je skoro každý rok, jak rozkvete, tak přijde mráz. Nejvíc mě štvou zmrzlé listy host. Měly by dělat ozdobu až do podzimu a už je po nich, rodgersie, to samé.
Nevím, kolik pod nulou tu ráno bylo, ale na vodě byl asi centimetrový led.
Slepičky se válejí na sluníčku a kašlou na vajíčka . Běžci dostali od sousedky "nové" koupátko. To pískoviště ve tvaru škeble a fakt je to perfektní. Ani jsem nevěděla jak to je velké. Kam se hrabou všechny ty vaničky, co už mají po zahradě. Konečně můžu brát koupel všichni čtyři.

25.4.2016 17:25
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahoj z Roudnicka, u nás také mrzlo, ráno jsem škrábala auto. Také doufám, že mráz moc škody nenadělal, jelikož už vše kvete.
Mužíček se o víkendu pustil do práce a dělá mi v garáži místnustku na líhně, prý aby nám to v pokoji v patře nesmrdělo Tedy já nic necítím, mám tam stále přiotevřené okno
Ta škeble na písek je super, když jsme měli kačenky, také v ní dováděly, to bylo divadlo . Jediná nevýhoda je, že se to blbě čistí. Ale bylo super koukat, jak se tam potápěly

25.4.2016 19:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Andreo, tak kolik to mám metrů ta vaše místnůstka? Velká líheň, pak nějaká ta rcomka
Jinak všechny zdravím. Dneska je teda počasí :( Sem tam padá sníh, sem tam sluníčko, ale ledový vítr.

25.4.2016 19:30
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Nebude velká , jen 2x2,3 m . Dvě líhně, lednice a mrazák se tam vejdou a pár pytlů s krmením.

Přidejte reakci

Přidat smajlík