Šest v práci. To dnešní počasí opravdové aprílové. Dneska jsem byl pro dálší várku palet a cestou nás chytla taková fujavice a než jsme je vyklopily svítilo krásně sluníčko. Zase práce s rozebíráním počasí nepočasí. Jdu si dát za kalíšek něčeho ostřejšího a pak groček než se mi uvaří česnečka.
Zdravím všechny zase po delší době ze západu. Dneska 4,5°C max. a několik sněhových přeháněk během dne, nepříjemný vítr. Na zahrádce namrzly narcisky, klematisy a ve skleníku narašené víno.Ulovila jsem několik ještě pěkných kvítků, tak je přikládám a také moje 5 týdenní výrostky ve studené odchovně - včelařském voze.
V líhni mám ještě vajíčka zakrslých kačenek, tak jsem zvědavá, zda se vylíhnou. Vejce od saských kachen jsou letos všechna neoplozená a pekingská kolmá snesla zatím jen jedno vejce. Je to bída.
Husa česká mi začala nést podruhé, tak doufám, že bude oplozenost lepší. V první násadě byla 2 oplozená z 9 celkem.
Koncem týdne se budou líhnout první housata pod jinou husou, tak jsem celá nedočkavá.
Závidím těm, kteří mají zasetí záhony. Mně se to dosud nepovedlo, uhnala jsem si v práci nepříjemný zánět močových cest a strávila 14 dní doma léčbou. A teď mrzne a sněží.
Olympioniku, co těm vašim dorostenkám fedrujete, že se tak rozjely A jak to vypadá s výrobou mléčných specialit?
V podhradí rostou krásné odchovny, školníci jsou moc šikovní a mají přístup k pěknému materiálu. To se to pak buduje.
Ni+Pa jak to vypadá se šumavankami, už by se měly líhnout? Nebo jste na ně pod vlivem voňavých klobásek zapomněli
Zdravím všechny a přeji samé sluníčkové dny Dana.
ovecka
napsal(a):
Zdravím všechny zase po delší době ze západu. Dneska 4,5°C max. a několik sněhových přeháněk během dne, nepříjemný vítr. Na zahrádce namrzly narcisky, klematisy a ve skleníku narašené víno.Ulovila jsem několik ještě pěkných kvítků, tak je přikládám a také moje 5 týdenní výrostky ve studené odchovně - včelařském voze.
V líhni mám ještě vajíčka zakrslých kačenek, tak jsem zvědavá, zda se vylíhnou. Vejce od saských kachen jsou letos všechna neoplozená a pekingská kolmá snesla zatím jen jedno vejce. Je to bída.
Husa česká mi začala nést podruhé, tak doufám, že bude oplozenost lepší. V první násadě byla 2 oplozená z 9 celkem.
Koncem týdne se budou líhnout první housata pod jinou husou, tak jsem celá nedočkavá.
Závidím těm, kteří mají zasetí záhony. Mně se to dosud nepovedlo, uhnala jsem si v práci nepříjemný zánět močových cest a strávila 14 dní doma léčbou. A teď mrzne a sněží.
Olympioniku, co těm vašim dorostenkám fedrujete, že se tak rozjely A jak to vypadá s výrobou mléčných specialit?
V podhradí rostou krásné odchovny, školníci jsou moc šikovní a mají přístup k pěknému materiálu. To se to pak buduje.
Ni+Pa jak to vypadá se šumavankami, už by se měly líhnout? Nebo jste na ně pod vlivem voňavých klobásek zapomněli
Ty narcisy jsou nádherné! Ach jo, vidím, že budu muset zas něco dokoupit. Ale když už není kam sázet...
Dano, nádhera. Tak snad budete brzo fit. Všechno doženeme, nebojte.
Já také ještě nemůžu sekat trávu a kopřivy a dělat další věci.
A že toho na chalupě je... Ale už brzo na to vlítnu, a to budou chlupy lítat.
Zároveň zavírám krám. Debata má 506 příspěvků, což musí být pro mobiláře
horor. Takže pokračujme, prosím, tady:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3109336/aprilove-majova-teplakovka
.
Mamkamaria
Autor
Zdravím horal, ja som tiež rozoberala palety. Tie dosky vypáčite, alebo rozseknete klince?
To nejsou klasické palety. Tyhle používá automobilka a jsou 205 x 170 cm. Horní strana je plná a stloukaná je automatem 40 mm dlohými hřebíky. Takže stačí do prkna ťuknout a ono vypadne. Jenom krajní a prostřední prkno nejde, jsou tam stodvacítky hřebíky a k tomu točené. Takže získám 14 kusů prken 205 x 10 x 2 cm a zbyde rám ve kterém je 8 ks metrsedmdesát a 6 ks dvametry dlouhé prkna spojené dvanacti špaljy. Z počátku jsem je rozebíral tak že jsem vytazil špalky a pak vytloukal hřebíky, dnes na to kašlu, vemu motorovku, vyřežu špalíky a zbyde mi spousta prkýnek něco přes půl mertu. To pak skončí jako palivo, přísun je měsíčně přes čtyřicet palet tak neni ani čas se tím zabývat. Za chvíli bych se na zahradě ani nehnul.
ovecka
napsal(a):
Zdravím Dani
Dorostenky se rozjely ano ano
Jejich droga je " Syrovátka "
Výroba mléčných produktů, no co Vám budu povídat, je to mňamka tvaroh vynikajicí oj oj
No a jak zbyde syrovatka, tak to holky dostanou a to je jako rambajs.Buď jim to dám vypít nebo jim to zamíchám do míchanice a to by mi vždycky ruce holky urvaly
Kozenky dávaji cca 7 litrú za den, což je parádička
Jinak na statku nic nového, vše šlape tak, jak má hip hip hurá.