Aprílově - májová teplákovka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2016 23:22
honzapm

XXX.XXX.182.25

506 příspěvků v předchozí debatě bohatě stačí, myslím.

Tady je:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3094904/jaro-klepe-na-dvere#a3109322

No, tak ať žije debata nová.

Já nevím, jak vy, já mám nyní na gaučíku dosti napilno.
Porouchalo se mi košťátko, takže nevím, na čem budu o víkendu lítat,
ale snad to ještě stihnu nějako zalátat a posichrovat zvýšenou nosnost.

Ouessantkám se daří, rozmnožujou se teda fest,
zahrada mi dělá taky radost. Přendal jsem asi 21 vajec na dolíhnutí,
takže v brzku očekávám první naklovánky.

Narcisky jsou ´Ice Follies´ a ´Delibes´.

25.4.2016 23:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ty základy, které jsou součástí jednoho z mých 6 velkých ovčích výběhů,
ty jsou v téhle sekci docela stylově...
Bývala to bažantnice. A o kus dál je zbytek základů drůbežárny.
Ještě jako dítě si pár posledních dožívajících bažantíků matně vybavuju.
Pak to byl hlavně ráj hadů, ty výhřevné cihly a tlející podestýlka, vše
uprostřed sadu, to asi pro ně bylo labůžo.
Nyní je sad rasantně zmlazen, ovce ho zdatně přihnojují a udržují porost
v rozumné výši. Z drůbežárny i bažantnice jsou jen základy, ale ovcím
se tam líbí. Jeden rok jsem tam zkoušel pěstovat rajčata a cukety,
ale je to tam daleko s vodou, pod cihlami se líbí myším (a slimákům),
a navíc tady na horách rajčata mimo skleník... No, však víte.
Takže momentálně je to ve fázi přerodu - ostatně jako skoro celé mé
latifundijní latifundie.

26.4.2016 06:47
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Zdravím všechny přátale, prispěvatele i čtenáře tohoto vlákna. Dnes počasí na draka a pohled z okna se mi ráno ani trochu nezamlouval. Teploměr na nule, docela silný vítr a několik centimetrů sněhu. Čo ty kolega z východu, ako ide robota, alebo už máš všetko hotové a iba odpočívaš ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2016 07:22

Dobré ráno všem! Sever má zataženo s deštěm a 2 C. Je to takové to počasí kdy vstanete podíváte se z okna a nejraději by jste se otočily na druhý bok.. Včera jsem po druhé přesazoval rajčata rostou za těmi okny jako splašená a venku je zatím takový hnus..No ať se to do zmrzlých vyblbne a bude snad už dobře.
Honzo teda všechna čest ty vaše fotky to je nádhera..

26.4.2016 07:27
javorka

XXX.XXX.98.207

horal napsal(a):
Šest v práci. Zdravím všechny přátale, prispěvatele i čtenáře tohoto vlákna. Dnes počasí na draka a pohled z okna se mi ráno ani trochu nezamlouval. Teploměr na nule, docela silný vítr a několik centimetrů sněhu. Čo ty kolega z východu, ako ide robota, alebo už máš všetko hotové a iba odpočívaš ?

Kolega z východu asi jednotí mrkev

U nás (Podkrkonoší) také sněží, ale vás netroufnu. I když, kdo ví - stále padá, stále padá...

Honzíku, nádhera! Ovečky, narcisky...jak jich je pořádný trs, tak je teprve něco!
Ice Follies se mi někam ztratily. Ale kvetou Manly, a ty se mi moc líbí. Pokud nejsou pod sněhem!

Hezký den všem

26.4.2016 09:18
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ránko, Tišnovsko opět hlásí -3°C jinovatka a sluníčko už na obzoru. Jak tak koukám mohlo být i hůře ještě že u nás ten sníh jen poletovala nezůstal

Honzo, králíčky musím nafotit, mám jen staré foto a ty už jste viděl. Dnes udělám králičí fotoateliér
Paní Dano, ty květinky jsou krásné... Taky si někdy udělám jarní záhon
Jinak na šumavanky a ostatní drobotinu jsme nezapomněli, jsme v plné přípravě. Mužíček bude dnes dodělávat odchovny s OSB desek ať je to pořádné. Husky nám papírovou krabici zlikvidovaly...

Přeji krásný den

26.4.2016 11:40
nomad72

XXX.XXX.234.125

Nakoľko som cez prestávku prišiel vypiť len kávu, a pokŕmiť pirane, stav na východe budem referovať poobede... zdravím všetkých !

26.4.2016 16:12
nomad72

XXX.XXX.234.145

Salam aleijkum priatelia... takže, východ momentálne hlási 15 °C, a celý deň zatiaľ jasno... je síce pravda, že aj u nás sa kus ochladilo, ale pod nulu to nešlo ani v noci a ani nadránom... vrcholky hôr u nás sú biele, no teda boli... ale to tak od nadmorskej výšky cca 600 metrov... dva dni dozadu u nás pršalo, (NE+PO) ale v pohode... aspoň mi polialo záhradu, čo som v sobotu posadil... no, pirane rastú super, poniektoré presiahli váhu 1 kg ! a to v sobotu 23.4. oslávili 7 týždňov veku ! no poviem vám, ráno o 04:00 im nasypem 2,5 kg zmesky, pred siedmou už nemajú nič, tak zase 2,5 kg zmesky, o 11:00 2,5 kg plus a o 18:00 dostanú poslednú dávku 2,5 kg o desiatej večer majú večierku a hajde spať... poviem vám, zožerú toho hodne... samička králika si začína pomaly stavať hniezdo, tak som zvedavý, koľko bude a akých, malých ušiačikov... celkom sa teším... kačica č.1 trpezlivo sedí na vajciach od 2. apríla, tak aj tej sa pomaly blíži materská dovolenka, ešte necelé dva týždne a je mamou a kačka č.2 tá poctivo sedí na vajciach od 16. apríla... tak to by bolo asi zatiaľ všetko... má niekto nejaké otázky ?

26.4.2016 16:13
zemanja

XXX.XXX.158.138

Podkrkonosi tedy minule dny A dnes bida s nouzi...
Tak hezky to jaro vypadlo... Jehnata venku, trava Rostla..vcely litaly...

A dnes..

26.4.2016 17:06
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, dnes také počasí na houby. Slunko se sice ukazuje, ale střídá ho déšt a fouká vítr, takže pocitově nic moc .
Dnes jsem byla trošku doplnit zásoby s pšenkou. Přivezla jsem 5q, je to na vozíku, tak jen to navozit do sklepa.
Holky dostaly travičku, jedny dorostenky jsem vyčistila, teď si lebedí na slámě.
Naštěstí tedy sníh nepadá, ale ráno škrábu okno u auta.

26.4.2016 17:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, u nás teda sníh není. Ale zima děsná, v obýváku na stole mám naskládané truhlíky s lobelkami, přepravky s rajčaty a lilky.
Ale, a to mi zvedlo náladu na dnešní celý den, v líhni na mě ráno koukal tenhle bubák

26.4.2016 19:11
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Ten je úžasný - boží, hneď sa mi zlepšila nálada

26.4.2016 19:15
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Zdravim

Na Velkostatku dnes i padal snih no skandál

Jinak dnes dorostenky 33 kousků, tak že parádička

Kozénky dnes necelých 7 l mléka.

26.4.2016 19:40
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Jinak Dorostenky dostávají syrovátku a opravdu jim móc chutná oj oj oj

27.4.2016 05:21
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdárekhop hop vstávat a cvičit

Velkostatek hlásí +2 stupně no a dnes hlásí max 9, ale odzítra to má šplhat nahoru, tak to je good
Mám uvařenou kavičku a 5,45 půjdu vypustit Krakeny , dále podojit holky Kozenky a již mám připravené mléko na tvrdý tvaroh juchůůůůů

kluci Školnící to poslední dobou nějak flákají no děs teda

27.4.2016 05:31
nomad72

XXX.XXX.234.197

Olympionik2008 napsal(a):
Nazdárekhop hop vstávat a cvičit

Velkostatek hlásí +2 stupně no a dnes hlásí max 9, ale odzítra to má šplhat nahoru, tak to je good
Mám uvařenou kavičku a 5,45 půjdu vypustit Krakeny , dále podojit holky Kozenky a již mám připravené mléko na tvrdý tvaroh juchůůůůů

kluci Školnící to poslední dobou nějak flákají no děs teda

Nazdar lump olymp však čítaj vyššie východ hlási 3°C polojasno... ja už mám statok obriadený... navyše, včera som rozoberal traktor bo mi praskla poloos, ono, vlastne celá je už v pi... ta tam... tak musím kúpiť novu a dať to dokopy... no čo, keď sa darí, tak sa darí

27.4.2016 05:35
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Nazdar lump olymp však čítaj vyššie východ hlási 3°C polojasno... ja už mám statok obriadený... navyše, včera som rozoberal traktor bo mi praskla poloos, ono, vlastne celá je už v pi... ta tam... tak musím kúpiť novu a dať to dokopy... no čo, keď sa darí, tak sa darí

Nazdááár kolego, no ty ale pracant veliký po ránu oj oj no náááádhera

mě také dneska čeká pracovní výlet do našeho pohlavního města tak že se dneska zapojím mezi pracijící lid

27.4.2016 05:39
nomad72

XXX.XXX.234.197

Olympionik2008 napsal(a):
Nazdááár kolego, no ty ale pracant veliký po ránu oj oj no náááádhera

mě také dneska čeká pracovní výlet do našeho pohlavního města tak že se dneska zapojím mezi pracijící lid

Ha ha haaaa tento mladý muž se chystá na cestu... kam jedete ? - do Prahy - tento mladý muž se chystá na cestu do hlavního města, bude potřebovat velkou citovou odolnost františek koudelka

27.4.2016 06:44
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. A zase ta biela sra-čka, ale je tu krásne. Dneska je toho ještě víc než včera a noční teploty se moc od deních neliší. Doufám že jsou to zmrzlíci a že nám už dají pak pokoj. Chudáci kuřata, v noci se choulí do chumlu aby se zahřáli, snad to nenechá nějaké následky. Nejmladším je už osm týdnů a ty by si snad měly teplo udržet. Manželce se pod tíhou sněhu polámaly i kytičky a to má větší vztek než kdyby jsem dva dny seděl v hospodě.
Kamaráde nomade, ten vesnickej doktor se do nás nějak strefuje, asi zapoměl co je to chodit do práce. No dneska vyráží do Prahe a tam mu to připomenou. To se tady zase dva dny neukáže. To neni jako tahat kozu za cecky. Jo a Františku nezapomeň na vajíčka pro tetičku. To nic to, to jenom pár dloubanců pod žebra, aby řeč nestála. V žádném hospodářství není nikdy všechno hotovo, práce nakukuje za každým rohem. Olympioniku statek máš pěknej a je vidět že se neflákáš. Tak ať ti to šlape, ten sedlácký kolotoč teprva nastane. Paán Bůh to dobře zařídil, jak přibývá práce prodlouřil i den aby človíček na to stačil.
Přeji všem hezký den.

27.4.2016 07:19
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

horal napsal(a):
Šest v práci. A zase ta biela sra-čka, ale je tu krásne. Dneska je toho ještě víc než včera a noční teploty se moc od deních neliší. Doufám že jsou to zmrzlíci a že nám už dají pak pokoj. Chudáci kuřata, v noci se choulí do chumlu aby se zahřáli, snad to nenechá nějaké následky. Nejmladším je už osm týdnů a ty by si snad měly teplo udržet. Manželce se pod tíhou sněhu polámaly i kytičky a to má větší vztek než kdyby jsem dva dny seděl v hospodě.
Kamaráde nomade, ten vesnickej doktor se do nás nějak strefuje, asi zapoměl co je to chodit do práce. No dneska vyráží do Prahe a tam mu to připomenou. To se tady zase dva dny neukáže. To neni jako tahat kozu za cecky. Jo a Františku nezapomeň na vajíčka pro tetičku. To nic to, to jenom pár dloubanců pod žebra, aby řeč nestála. V žádném hospodářství není nikdy všechno hotovo, práce nakukuje za každým rohem. Olympioniku statek máš pěknej a je vidět že se neflákáš. Tak ať ti to šlape, ten sedlácký kolotoč teprva nastane. Paán Bůh to dobře zařídil, jak přibývá práce prodlouřil i den aby človíček na to stačil.
Přeji všem hezký den.

Chlapci, nemějste strach já to zvládnu.Dnešní služba přinese určitě samé příjemné věci haha

27.4.2016 08:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

Do Prahy? Našeho Otíka? No, tak já bych ho uvolnil...
Třeba si odtud doveze tu andalůziji a ty isabelové vlašky slepičky 30ks,
co nám tu o nich vyprávěl pohádky v debatách předchozích, že?
Čipera jeden.

27.4.2016 11:49
nomad72

XXX.XXX.234.145

honzapm napsal(a):
Do Prahy? Našeho Otíka? No, tak já bych ho uvolnil...
Třeba si odtud doveze tu andalůziji a ty isabelové vlašky slepičky 30ks,
co nám tu o nich vyprávěl pohádky v debatách předchozích, že?
Čipera jeden.

Ne do Prahy ! po žních k Turkovi

27.4.2016 12:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ale Nomádku, já nechcu k Turkovi, ani po žních, ani nikdy jindy.
Já chci jedině na gaučííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííík.
Uíííííííííííí.

27.4.2016 13:36
horal

XXX.XXX.58.226

Neboj turci příjdou k nám.

27.4.2016 15:52
nomad72

XXX.XXX.234.18

honzapm napsal(a):
Ale Nomádku, já nechcu k Turkovi, ani po žních, ani nikdy jindy.
Já chci jedině na gaučííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííík.
Uíííííííííííí.

Ty jenom se váliš, práce je po baráku a nic nedeláš... tam střěcha díravá a a práce všade a jenom se váliš... takovej nepořádek tady je, aspoň kdybys neco delal, aspoň tem slípkam hodil... alebo tem králikum tam hodil neco, jenom se váliš v posteli, jenom lajdáš a lenošíš si, a nedeláš nic !

27.4.2016 18:18
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, chladno, větrno, nic moc. Chlapci, vy jste se nám ale rozjeli
Kuřátka se mi rozhodla, nějaká, opět vyskákat dříve ze skořápek dříve a to je pípáního a brekotu
Doma topíme jak vzteklý, termostat jsem nastavila na 23 jsem nějaká zimomřivá.Už aby se nám zase vrátilo slunko a teplo

27.4.2016 19:42
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Zdravím,

Já jsem si pípotu a brekotu užila předevčírem a ještě v noci.
Dneska už je klídek sem tam ďobnou kuku šrot a zase hajdy dospávat. U pití jsou nejsrandovnější jeden krok k pítku čtyři kroky dozadu. První tři dny jsou nejhodnější a nejkrásnější
Jinak z 28 oplozených 25 kuřátek.
Druhé líhnutí ve staré BIOSCE.
Mám radost

27.4.2016 19:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

nomad72 napsal(a):
Ty jenom se váliš, práce je po baráku a nic nedeláš... tam střěcha díravá a a práce všade a jenom se váliš... takovej nepořádek tady je, aspoň kdybys neco delal, aspoň tem slípkam hodil... alebo tem králikum tam hodil neco, jenom se váliš v posteli, jenom lajdáš a lenošíš si, a nedeláš nic !

Tož teta, uplně som sa na tem gaučíku orosil, z šecké té vaší pravdy...
Aj aj aj, někdy je tuze blbé mít pravdu - a ještě blbější ju poslouchat.
Tož, teta, tak já teda du a garantuju vám, že do konca roku budete mňat
tu střechú novú, bude sa lesknúť, jako pleš vašeho pana nebožtíka manžela.
Akorát včil nevíjóm, do konca kterého roku to bude hotové, že...
To sa garantovať nedá, totok.
Tož sa na to zatím napijme a otočme na druhý bok.

27.4.2016 20:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

No tedy, vyjandotko, krása střídá nádheru, ale už úplně a vopravdicky.
Až mě to málem zvedlo z gaučíku. Já tu mám 16 lumpíků a dva ještě asi budou.
Osmnáctka je mé oblíbené číslo, to jsem býval v abecedním seznamu ve školičce,
když jsem byl ještě čiperný hošík a poctivě tam chodil.
Máte to moc hezké, radost pohledět.

27.4.2016 20:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, tak nám dneska ruánka slezla z vajec. Vejce totálně ledová. Doma jsem je prosvěcovala, vejce byla plná, prakticky pár dní před líhnutím.24. den, žádný pohyb :(.

27.4.2016 21:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, tak jste je urychleně překmitla do líhně, ne?
Studená vejce nic neznamenají.

27.4.2016 21:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

honzapm napsal(a):
Věrko, tak jste je urychleně překmitla do líhně, ne?
Studená vejce nic neznamenají.

Byla v teple, pak jsem je prosvítila a fakt žádný pohyb. Prostě kaput

27.4.2016 21:22
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hm, to je škoda. Možná to kachna poznala a slezla.

27.4.2016 21:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No nevím co se tam dělo. Bylo 8 oplozených vajec a dneska jich bylo v hnízdě jen 5. Nikde ani stopa po těch třech, žádné skořápky ani ulepená vejce. Jinak třeba potkani by se tam neměli dostat.

27.4.2016 22:19
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Tak to byl dneska den, po práci jsem šel na zahradu že udělám alespoň pár dílů plotu a nakonec jsem byl rád že jsem dodělal alespoň jeden. Chumelenice se střídala ze sluníčkam a k tomu docela silný vítr. Akorát to sluníčko bylo v opozici a nakouklo vždy jenom na chviličku. Zato sněhu jsem si užil, občas jsem se musel i schovat bo jsem byl během chviličky jak sněhulák. Divím se že se mi povedlo uvařit brambory pro slepice, vařím to totiž na tálu, který mám položen na tvárnicích. Od zítra by se měla zvedat alespoň dení teplota, je načase včeličky potřebují ven a seno mi také dochází. Já už mám dolíhnuto, až na osm vlašek které jsem doplnil po prosvěcování a líhnout se mají zítra. Slepičky mi ale udělaly radost, poprvé mne obdarovali 51 vajíčky. I přes ten marast počasí se dostali přes padesátku. Tak jsem to oslavil lehvinkou Cabernetu a teď mi jdou oči šejdrem. Ta já se odporoučím a ahoj zítra. Snad už bez sněhu.

27.4.2016 22:31
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

honzapm napsal(a):
No tedy, vyjandotko, krása střídá nádheru, ale už úplně a vopravdicky.
Až mě to málem zvedlo z gaučíku. Já tu mám 16 lumpíků a dva ještě asi budou.
Osmnáctka je mé oblíbené číslo, to jsem býval v abecedním seznamu ve školičce,
když jsem byl ještě čiperný hošík a poctivě tam chodil.
Máte to moc hezké, radost pohledět.

Honzíku z gaučíku nevstávejte. Ono obstarat všechny vaše svěřence taky není jen tak a odpočinek je důležitý.
Máte moc hezké ovečky a jehňátko úžasný.
Moc vám přeju, aby se vám šťastná osmnáctka ve zdraví dolíhla.
A fotky budou?

28.4.2016 06:14
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdáréééék hop hop vstávat a cvičit

Tak Vám povím, že se včéra tvaroh z mléka od kozenék tak povedl, že už není oj oj oj prostě vynikajicí delikatesa

a recept opravdu vynikající a bez chemie oj oj oj

Jinak včéra Dorostenky opět 33 vajec a bude to stoupat juchůůůů

Včerejší Prahu jsem přežil a mám zase na nějakou dobu klid a pohodu

28.4.2016 06:28
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Je to tak přátelé, žádný sníh ale mráz jako kráva, chudáci kytičky. Válí se tam zvadlé jako já po deseti pivech. Doufám že se z toho dostanou snáz než já. Omladina také dostává zabrat, ale musí si zvykat, jsou to horské slepice a tady se to s nimi mazlit nebude.
Tak hezký předposlední pracovní den.

28.4.2016 06:32
nomad72

XXX.XXX.234.131

PBJK a dobré ránko... východ : +3°C jasno... je kus chladnejšie, ako obvykle, ale cez deň bude fajn... kolegovia, ja som vám to hovoril už v januári, že v čechách budete mať zimu až do decembra a potom odznova ha ha ha ha haaaaaaaaa

28.4.2016 06:38
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ : +3°C jasno... je kus chladnejšie, ako obvykle, ale cez deň bude fajn... kolegovia, ja som vám to hovoril už v januári, že v čechách budete mať zimu až do decembra a potom odznova ha ha ha ha haaaaaaaaa

Nesé...r školníkovskej

28.4.2016 07:53
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ránko vespolek, Tišnovsko sice sníh nemá ale zato do rána bylo -4°C Chudinky kytičky. Tulipány jsou jak zvonci a narcisky ty už to asi ani nerozchodí... Kuřátka byla dnes z rána veselá hopsala po kurníku jako by se nic nedělo. Takže jim tam zima nebyla. Jsou tam společně s husami tak si to zafuní

Jinak nového u nás, narodily se králíčci Moravští modří, mám je papírové tak teď študuji jak je zaregistrovat aby mohli na podzim na výstavu No a v líhni už se vejce nenaklání, každým dnem vyhlížím první naťuknuté vejce Líhnout se mají v sobotu tak uvidíme.

Přeji krásný den, nezmrzněte vy tam nahoře Nomad pošli nám trošku toho teplíčka

28.4.2016 08:20
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):

Hele kamaráde, kolego školníku koukej to napravit. I sudičky vždy nakonec sudbu upravili, že když se udělá to nebo ono tak se to změní a sudba se nenalpní. Hlavně nechtěj abychom tě nějak obdarovávaly, to radši budem mrznout. My Přimďáci jsme na to zvyklý a přátelé v zeleném údolí si také zvyknou.

28.4.2016 10:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy, Horalku, já se naopak domníval, že takových dobře míněných
deset piv vám dodá křídla a dostatečný nadhled. A vono ne. Zvadnete.
Jestli vono by to nechtělo doplnit tekutiny.
Co takhle přepít to dobře mířeným jedenáctým kouskem?

Vyjandotko, jé, děkuji, vy jste milá.
A protože vás mám (nejen jako další akvárkářku) v obvzláštní přízni,
tak jsem nespáchal jen snímky, ale rovnou i video mých čerstvých výtržníků.
Dva poslední prckové vyjukli nad ránem, tak jsem je překmitnul do nádrže
a líheň s takovým tím osvobozujícím a odlehčujícím pocitem majestátně vypl.
No, ale hučí mi tu druhá, s pár kousky a v sobotu do ní namířím další dobře
míněnou dávku. A oranžové soudružky v sousedním Nimecku už se čile snaží
a příští týden dostanu zásilku o 50 kouscích, ale to už bude vážně předposlední
nasazování.

Angelína (vlaška stříbrně zbarvená) se už ale definitivně stala lehkou dívkou,
a tu ojedinělou nevěru Erikovi korunovala tím, že už se z jejích vajíček nelíhnou
žádná čistokrevná stříbrná kuřátka, ale všechna si spunktovala s Albertem, potvora.
Von sice Albert má taky něco do sebe, ale Erik je prostě Erik...
No, takže budu mít opravdu hodně materiálu do následného oživování krve
oranžovokrkých vlašek. To jsem rád. Genetika na dvoře.

Vlašky modré, vč. štěpení a Vlašky nevěrnický mix, tč. spící

https://www.youtube.com/watch?v=CbhMpaqIMT0

.

28.4.2016 11:11
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Honzíku krása díky za video.
U vás se mají všechna zvířata jako prasata v žitě. A tak to má být.
A to, že jsem se stala akvaristkou je jen a jen díky Vám. Když jsem viděla vaše fotky řekla jsem si, že tenhle TV program musím mít taky.

28.4.2016 13:24
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, slunko, mraky, slunko, mraky, v závětří teplo
Nomádku, už zítra nám slibují 17 stupňů a na čarodějnice též, tak jakápak je toto zima ? ŽÁDNÁ Pravda, pár posledních dní nebylo zrovna nejteplejších, ale ty jsou už fuč a teď už bude jen a jen teplo
Honzíku, dobrý, fakt. Odkud pak jste říkal, že jste ?

28.4.2016 14:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, video je nádherné !
Sledovaly jsme ho s mojí vnučkou Eliškou (5 let) a už si vybírala kuřáka. Mám vám vyřídit, že je to krásně natočeno.

28.4.2016 15:22
nomad72

XXX.XXX.234.28

andreakiss napsal(a):
Dobrý den z Roudnicka, slunko, mraky, slunko, mraky, v závětří teplo
Nomádku, už zítra nám slibují 17 stupňů a na čarodějnice též, tak jakápak je toto zima ? ŽÁDNÁ Pravda, pár posledních dní nebylo zrovna nejteplejších, ale ty jsou už fuč a teď už bude jen a jen teplo
Honzíku, dobrý, fakt. Odkud pak jste říkal, že jste ?

Aaaaa však ja si len srandu robil... ja každému doprajem ja len zíram, ako je u vás chladno a ja v tričku vonku pobehujem

28.4.2016 16:15
andreakiss

XXX.XXX.34.131

nomad72 napsal(a):
Aaaaa však ja si len srandu robil... ja každému doprajem ja len zíram, ako je u vás chladno a ja v tričku vonku pobehujem

Však já vím
U nás se dá také chodit venku v tričku jen pak asi dotyčný bude ležet týden nachlazený v posteli
Si dělám legraci, samozřejmě

28.4.2016 18:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím. Venku sem tam prší, sem tam sluníčko. Poslednímu běžečkovi se vylíhlo do party pár kuřat, aby nebyl v ubikaci sám. Zase hempšírky.
Ale vážení, já vám to tedy povím. Mám na 99% domluvené násadovky orlovek. Já jsem totiž zjistila, že ten Velešín, to je takové městečko mě sympatické. Každej druhej tam má drůbež nebo křepelky. A jeden chovatel i orlovky. A Velešín je nějak nebezpečně blízko, do půl hodinky autem
A jelikož mužíček má černý puntík (zavřel mě omylem na balkóně a já se nemohla půl hodiny na nikoho dobouchat), tak mi je dovolil.

28.4.2016 19:13
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Juuu, Věrko, tak to je dobrá finta
Hned se mrknu na mapu, jak daleko to je od nás Hm , tak od nás to je už 2,5 hodiny
Ale také se trošku pochlubím, příští týden si jedu pro 20 křepelek anglických a dnes jsem si domluvila výměnou za tři kluky křepelek 20 násadovek od jinud, takže budu mít super nepříbuzný kmen. Jsem na ně docela zvědavá, jelikož je dost vychvalují.

28.4.2016 21:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jej, tak to jsem rád, že se vám video líbilo. Jo jo, v tomhle věku - den, dva, jsou nej.

Andy, já jsem z daleka, z Karlovarska. Všude daleko - bohužel, nebo naštěstí?

Vyjandotko, tenhle TV program je super neomrzitelný a bez reklam.

Věrko, díky za záchvat smíchu. To je náhodou moc hezké, od vašeho pana manži,
že vám dopřává dostatek čerstvého vzduchu. To utužuje nejen zdraví.

29.4.2016 09:29
javorka

XXX.XXX.98.207

Konečně krásný den !

29.4.2016 12:06
čapice

XXX.XXX.216.126

veraboskova napsal(a):
Zdravím. Venku sem tam prší, sem tam sluníčko. Poslednímu běžečkovi se vylíhlo do party pár kuřat, aby nebyl v ubikaci sám. Zase hempšírky.
Ale vážení, já vám to tedy povím. Mám na 99% domluvené násadovky orlovek. Já jsem totiž zjistila, že ten Velešín, to je takové městečko mě sympatické. Každej druhej tam má drůbež nebo křepelky. A jeden chovatel i orlovky. A Velešín je nějak nebezpečně blízko, do půl hodinky autem
A jelikož mužíček má černý puntík (zavřel mě omylem na balkóně a já se nemohla půl hodiny na nikoho dobouchat), tak mi je dovolil.

Zdravím, škoda, že nemáme balkon

Já už nějakou dobu pokukuji po japonských křepelkách, tak 2 klícky by stačily. Máme velký a světlý sklep, bývalá prádelna vyhřívaná podstropním rozvodem teplé vody.
aspoň jsem si vyprosila (ale je pravda, že manžela není těžké přemluvit, mít větší pozemek, tak i on by rád rozmnožil naše zvířectvo) pár (3) slepiček Hempšírek s kohoutkem. Měli bychom pro ně jet začátkem června. Bohužel neznám osobně nikoho kdo křepelky chová a od koho bych mohla všelicos pochytit. Jedni lidi ve vesnici je nějaký čas chovali, ale prý s nimi bylo moc práce...
a nevím co... Ale myslím, že to bylo spíš leností, když vidíte jejich hospodářství (ovce, drůbež..., tak je vidět, že tomu moc času nevěnují.

29.4.2016 12:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, venku nádherně, dneska mám dovolenou. Odpoledne budu natírat konstrukci a stěny voliéry na kuřata. Tak už to sluníčko bylo třeba.
Koukám, že balkónová příhoda pobavila. Ale mě moc do smíchu nebylo to mi věřte. Já totiž nesnáším výšky. Ale zachránili mě jezevčíci, kteří pochopili, že se něco děje a šli probudit manžela. On mě totiž zavřel a šel si lehnout A jak spal, tak to ani moje bouchání nevzbudilo..
Jinak se právě líhnou křepelky japonské nosné, dneska jsou v líhni 17tý den.
Čapice a odkud jste?

29.4.2016 12:38
čapice

XXX.XXX.216.126

Benešov, Středočeský kraj.

29.4.2016 16:50
nomad72

XXX.XXX.234.55

čapice napsal(a):
Benešov, Středočeský kraj.

Zápisné pre diskutujúcich v tomto vlákne je liter slivovice

29.4.2016 17:49
čapice

XXX.XXX.109.44

Ja uz jsem sice diskutovala na minulem vlakne, ale kdyz myslite, tak mi si ji doma vypijem, mame tam hruskovicku i merunku a tuknem si na ostatni diskutujici.;-)B-).

29.4.2016 18:32
nomad72

XXX.XXX.234.234

čapice napsal(a):
Ja uz jsem sice diskutovala na minulem vlakne, ale kdyz myslite, tak mi si ji doma vypijem, mame tam hruskovicku i merunku a tuknem si na ostatni diskutujici.;-)B-).

tak je to správne ! kázeň je to nejdůležitejší

29.4.2016 20:12
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer z Roudnice, krásně dnes bylo
Slepičky se krmily travičkou jak kozy opalovaly se na slunku.
Já jsem konečně stihla dát do květináčů begonky, co mi už klíčily ve sklepě a kaly. Snad zase nadělají v létě parádu.
Jojo, panáčka by jsem si také dala, nějak mě škrábe v krku

29.4.2016 21:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem právě doškubala 10 křepelek. Příprava na zítřejší grilování
jsem si na vás Andreo vzpomněla při škubání, před týdnem jsem tam měla dvě bílé s flíčkem na hlavě a nešlo mi to oškubat do čista. To bílé peří nebylo vůbec vidět. Jsem si říkala, tak do anglických křepelek teda nejdu.
Přidávám fotku z líhně, začali se líhnout v poledne a je jich tam nějak hodně

29.4.2016 22:17
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No je jich trochu hodně. No s tím jsem fakt nepočítala

29.4.2016 22:26
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

veraboskova napsal(a):
No je jich trochu hodně. No s tím jsem fakt nepočítala

Věrko krása
Když se daří, tak se daří. Gratuluju

29.4.2016 22:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Wyandotko díky. Něco se povede, něco ne. A tohle zrovna vyšlo. První polovinu líhnutí byla vejce v Covině (už se vůbec nedržím návodu, teplotu mám na 37,5 stupňů a mám tam vlhkoměr a na křepelky držím vlhkost 55-60 tzn. rovnou dávám vodu do obou nádržek). A druhou polovinu líhnutí a na dolíhnutí byla vejce v nové rcom king suro 20. Takže premiéra v nové líhni a trocha napětí. Je vidět, že pan Veselý dobře líheň zkalibroval

29.4.2016 22:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, helím helím. No, s tím jsem tedy ani já fakt nepočítal.

29.4.2016 23:55
začátek

XXX.XXX.4.22

nomad72 napsal(a):
Zápisné pre diskutujúcich v tomto vlákne je liter slivovice

Jo to je fajn, to beru, ale co budete pít Vi?

30.4.2016 00:44
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
tak je to správne ! kázeň je to nejdůležitejší

Kazeň musi byť.

30.4.2016 03:50
nomad72

XXX.XXX.234.144

horal napsal(a):
Kazeň musi byť.

Heeej ? tak vy trváte ? zajtra vás čakám na štábe so žiadosťou o preloženie !

30.4.2016 06:12
nomad72

XXX.XXX.234.66

PBJK a dobré ránko... východ : +9°C, zamračené, po daždi, slabý premenlivý vietor, tlak redukovaný na hladinu mora 1021 hPa, statok je obriadený, náhradné diely na traktor sú kúpené, tak na dnes socialistický záväzok je : poskladať traktor a urobiť testovaciu jazdu... a nakoľko dnes a zajtra som slamený vdovec, takže, pohodáááá, klííídek...

30.4.2016 08:08

Dobré ráno všem. Sever hlásí 6 C a svítí sluníčko. Včera bylo také krásně a nastalo stěhování národů. Tedy jen kuřat z bytu na zahradu. Vše šlo kupodivu velice dobře. Při dnešní ranní kontrole v 5 hodin, už úřadovaly jako by bylo pravé poledne. Bordel v napaječce a krmítku, podestýlka co byla v teplé části je ve studené a naopak. Takže vše si přizpůsobily k obrazu svému a jsou ve svém živlu. No a nás čeká generální úklid, neboť je po celém bytě ten jemný světlí prach z kuřat. A to snad v každé škvírce. Takže nelenošit jde se na věc! Krásný den všem.

30.4.2016 09:45
nomad72

XXX.XXX.234.224

Salam aleijkum bratia a sestry tak, traktor opravený, len ešte idem kúpiť nové maznice a vazelínu, nech ho poriadne premažem... aby mi Béďa Hudeček nepovedal : to víte, nemažete, klepe to... a kto maže, ten jede tak čo? kde ste všetci ? Horala chápem, ten sa po desiatich pivkách niekde po zemi váľa ale ostatní? vari ešte spia? tak poďme hlásenie podať, všetci, a písomne poprosím

30.4.2016 10:44
ovecka

XXX.XXX.203.146

Západní Čechy krásně slunečno, už nyní 12°C. Drůbež vypuštěna, dneska očkována Ornipestem, tak museli ráno vyžíznit. Sebrané násadovky od vodní. Jeden kurník připraven na bílení. Dneska mne čeká rošáda se slepicemi - araukany kohout pod nůž, wyandotky s kohoutem k araukánám, kurník vybílit a připravit na kuřata, oplotit menší výběh okolo. Vybílit druhý kurníček, přestěhovat araukany z kuchyně. Vyčistit odchovničku v kuchyni a dát tam vylíhlou drobotinu z líhně. Doufám, že horal si pro araukany přijede co nejdříve, brzy tam bude těsno.
Tak pádím bílit, mezitím peru, vařím a jestě možná zahradu poseču. A večer padnu a umřu! Zdar, zdar, zdar! Dana.

30.4.2016 12:21
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Včera jich bylo jenom sedm a vstával jsem normálně jako jindy a v sedm jem už pobíhal po zahradě a sbíral kopřivu. Ono nakrmit dvěstěpadesát slepičích krků neni žádná sranda a k tomu ještě šedesát králiků. Jinak jsem dnes a zítra na tom skoro stejně jako paní Dana, stěhování, čištění, kydání a výstavba odchoven. Tak ať se nám daří.

30.4.2016 12:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano, no tedy, to jsem věděl dávno, že povolání pedagoga je otročina.
Ale že i jeho "volný čas" je otročinou na druhou, to tedy helím jak tučňák na ananas.
Vy byste se mi docela hodila. Jen bych musel zapracovat na svědomí,
ve smyslu zotročení ženy, a pak už by došlo na rozdávání úkolů a k návratu
na gaučík.

Horalku, tak hurá, šup šup pro araukálie.

Já jdu zrovna do podkroví pro spodek líhně a nasazuji 50 vlašek oranžovokrkých
a asi 40 mojich vajíček, zase nevěrnický mix. Mě to děsně baví, a pak se těch
kuřátek naoko vážně ptám: "Kdo je tvůj tatínek?".

30.4.2016 12:46
horal

XXX.XXX.58.226

No už se na ně těším, tady na ně čeká šest vlašek které se zrovna líhnou. Kafíčko mám dopito, tak mastím na zahradu pokračovat se zvelebování.

30.4.2016 15:39
nomad72

XXX.XXX.234.184

Nazdááárek ľudkovia... tak čo? ako sa vám darí ? u nás, ako bolo ráno zamračené, tak celý deň svieti slniečko a je fajn teplo... poslušne hlásim, traktor je opravený, premazaný, všetko šľape ako má... takže na dnes úkol splnený pozerám, nikde nikoho, okrem kamaráta Horala... tak ja idem ešte niečo von porobiť, a potom veget...

30.4.2016 20:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, nějak jsem založila koště, tak jsem doma
Líhnutí křepelek ukončeno.46 vylíhnutých z 57 vajec.
Kachna se zbláznila, už je jasné proč ve středu slezla z vajec. V boudičce jsem našla jedno vejce a ve výběhu u koupadla pro jistotu ještě jedno. To je zamazané, takže od včera.
Jinak hlásím první nátěr dokončen, barva došla. Teď nastupuje na řadu manžel a bude přidělávat pletivo. Předtím pobíhají kohouti z prvního líhnutí (je jim 9 týdnů), fotila jsem mobilem, tak jsou takoví náznakem :).

30.4.2016 20:37
bery25

XXX.XXX.124.188

Dobry, poradte kedy prirobyt kuriatkam hrady, teraz maju 9 tyzdnov, dakujem.

30.4.2016 21:06
nomad72

XXX.XXX.234.92

bery25 napsal(a):

Liter slivovice !

30.4.2016 21:10
nomad72

XXX.XXX.234.92

Tak dobrý večer kamaráti... aj horal ! práve teraz som skončil svoju robotu na záhrade, statok sa uložil do svojich snov s plnými bruchami ja si idem rýchlo šľahnúť sprchu... kávu si už nedám, aj keď mám na ňu ohromnú chuť... tak si dám trochu citrónovej vodky, nech zaspím ako poleno u nás je už riadna tma, u vás asi teraz zapadá slnko... čo ? ak nikto nič, tak príjemný večer a dobrú noc...

30.4.2016 21:12
nomad72

XXX.XXX.234.92

PS : Vierka, pekná práca !

30.4.2016 22:11
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jsem dorazila ze zahrady a hlásím úkol splněn, kuřata přestěhována, zahrada posekaná, prádlo suché, rodina nakrmená. Ještě zadělám kvásek na zítra na chleba, dám sprchu a hajdy do postele. Myslím si, že budu celou noc bílit a nosit kuřata Tak dobrou noc Dana.

30.4.2016 22:20
ovecka

XXX.XXX.203.146

Pro Honzu: myslím si, že byste mne asi rychle vracel. Já si moc poroučet nenechám, zato dokážu hučet jako zimnice tak dlouho, až se mužský zvedne a jde radši udělat, to co po něm chci. Gaučíku si moc neužije . Jinak jsem po tom maratonu celá šišatá, ale spokojená, že to klaplo. Ještě zítra napnu pletivo a junioři budou moci na pastvu. Tak už jen sluníčko a nic jim nechybí. Dana.

1.5.2016 05:02
nomad72

XXX.XXX.234.164

Pieseň práce

Znej pieseň slávna vznešená
chváľ prácu ktorá jediná,
vie ľudstvo k blahu viesť.
Veď všetko čo tu človek má,
len práca dáva statočná!
Buď práci česť! Buď práci česť!

Tá práca matka pokroku
a s ňou armáda po boku
si bráni svoju česť.
Svet striasa jarmo reťazí,
boj zásad našich víťazí!
Buď práci česť! Buď práci česť!

nech žije 1. máj

1.5.2016 06:12

Dobré ráno všem, sever hlásí polojasno až zataženo a jen 5 C. Zato včera bylo opravdu nádherně. Po opravdu důkladném úklidu doma se ještě stihla i zahrada bylo fajn.

Nomad: Takže jdeme do průvodu jo ? I se zvěřincem
Krásný sváteční den všem!

1.5.2016 06:23
nomad72

XXX.XXX.234.164

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobré ráno všem, sever hlásí polojasno až zataženo a jen 5 C. Zato včera bylo opravdu nádherně. Po opravdu důkladném úklidu doma se ještě stihla i zahrada bylo fajn.

Nomad: Takže jdeme do průvodu jo ? I se zvěřincem
Krásný sváteční den všem!

PBKK a krásny sviatočný deň... východ hlási 6°C a jasno... statok obriadený, obed sa varí...720...toto je večná škoda, že už tie prvomájové sprievody nie sú... ja som sa ako decko furt na ne tešil... už od rána hrala dychovka, ktorá prebúdzala ľudí, chystali sme sa na sprievod, a potom účasť v ňom... na čo som sa ale tešil najviac, boli alegorické vozy pekne vyzdobené... škoda, že už to nieje ale o to viac si furt vychutnám День Победы в Москве

1.5.2016 07:34

nomad72 napsal(a):
PBKK a krásny sviatočný deň... východ hlási 6°C a jasno... statok obriadený, obed sa varí...720...toto je večná škoda, že už tie prvomájové sprievody nie sú... ja som sa ako decko furt na ne tešil... už od rána hrala dychovka, ktorá prebúdzala ľudí, chystali sme sa na sprievod, a potom účasť v ňom... na čo som sa ale tešil najviac, boli alegorické vozy pekne vyzdobené... škoda, že už to nieje ale o to viac si furt vychutnám День Победы в Москве

No je vidět, že jsem skutečně přišel o hodně..neboť já si ty průvody již nepamatuji. Ale chápu, že ta atmosféra mělo co do sebe

1.5.2016 07:35
horal

XXX.XXX.58.226

Buď v práci v šest. Přmda 6°C a zataženo, no co alespoň se nebudu tak potit při práci. Já totiž svátek práce oslavím tak jak se má, prací. Pani Dano, kuřátka jsou v pohodě, celou noc ani nepípla a nebýt světla ze žárovky, tak ani nevím že je mám. Pár dní totiž budeme pobývat v jednom pokoji než se přestěhují do garáže. Z vlaškama také vychází dobře.
Kamaráde školníckej, to ty si proto tak chvátal s tou opravou traktoru aby si mohl s nim do průvodu. To já nebyl ani u májky včera, musel bych zase pít a mne to pití nedělá dobře. (to říkám jenom před manželkou) Manželka je nějaká nakřápnutá, tak jsem ji nechtěl nechat samotnou doma, aby jí to nebylo líto.
Dneska to mají spočítané 90 dnů staré kohoutky šumavanky. Slepičky jdou do světa a co s kohoutama, tak alespoň si pochutnáme na letošních kuřátkách, jsem doceja zvědav na váhy.
Od včera se v líhni pečou vajíčka vlašky, forverky, češky a araukány. Jestli budou slepičy vylíhlé s vajíček araukán po matkách, tak budu rád. Mám tři a za měsíc duben byla jejich produkce 78 vajíček.
Tak jdu krmit, to budou zase prsty doklované. Kdyby někdo sledoval krmení, tak řekna že jsem je týden nekrmil, jak se na to vrhnou.
Tak " kupředu levá, kupředu levá" a hezký den, ať žije první máj.

1.5.2016 07:39
nomad72

XXX.XXX.234.164

Ešte 15 minút a budem mať také suprové raňajky, ako nikto... grilované bravčové rebierka, so zemiakmi wau

1.5.2016 07:41
nomad72

XXX.XXX.234.164

Horal, kamarát môj, a vieš, že som včera nad tým rozmýšľal, ako som ten traktor dokončil, že by nebolo zlé, pripomenúť si oslavy 1, mája nejakou traktoriádou ? taký sprievod traktorov po obci, s nejakým sprievodným kultúrnym programom a stavaním mája ? to by bolo super

1.5.2016 07:58
nomad72

XXX.XXX.234.164

Ach toto keby videla moja doktorka mňáááám.

1.5.2016 08:06
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

bery25 napsal(a):

Http://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/845981/hradovani-kurat.

1.5.2016 08:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Https://www.facebook.com/events/228144954209114/
Dobré ráno, tak my se dnes chystáme do Mohuřic na prvomájový průvod s alegorickými vozy smajlík

1.5.2016 08:18
nomad72

XXX.XXX.234.164

Ak sa z tade vrátiš, daj nám sem nejaké fotky... závidím

1.5.2016 08:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

U nás po okolí je obecně hodně zajímavých akcí. Tohle je třeba fotka (mám na FB celé album) ze srazu traktorů v Dobrkově
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203062017191485&l=1e7938d103.

1.5.2016 08:57
bery25

XXX.XXX.124.188

Nomad-liter slivovice, dakujem, dam si, dnes oslavujeme pravoslavne velkonocne sviatky, tak nieco padne, tak kedy prirobyt hrady, dakujem.

1.5.2016 11:28
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré dopoledne z Roudnicka, tak u nás trošku zataženo, ale slunko vykukuje
Ráno jsem přivstala a šla si do Ředhoště vybrat pár kytiček do truhlíků, aby to tu celé léto kvetlo
Kuřátka jsou v líhni naklovaná, tak snad do zítra vyskáčou. Co se mi ale povedlo , chladila jsem husí vejce od večera desíti do desíti ráno asi jsem to po..., a to se měli klubat příští týden 3tve mě, že se s tím tři týdny piplám a teď to zvořu .

1.5.2016 11:36
nomad72

XXX.XXX.234.128

bery25 napsal(a):
Nomad-liter slivovice, dakujem, dam si, dnes oslavujeme pravoslavne velkonocne sviatky, tak nieco padne, tak kedy prirobyt hrady, dakujem.

Už včera bolo neskoro nehnevajte sa na mňa, ale ja mám asi od včera nejakú bláznivú chorobu

1.5.2016 12:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):
Už včera bolo neskoro nehnevajte sa na mňa, ale ja mám asi od včera nejakú bláznivú chorobu

Manželka pryč a takhle to dopadá

1.5.2016 12:06
nomad72

XXX.XXX.234.128

veraboskova napsal(a):
Manželka pryč a takhle to dopadá

a nemala si byť náhodou v Mohuriciach ? hááááá.

1.5.2016 12:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):
a nemala si byť náhodou v Mohuriciach ? hááááá.

Začíná to ve dvě odpoledne. Nějak dneska nestíhám, ještě dodělávám oběd.

1.5.2016 12:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

bery25 napsal(a):

Http://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1057509/jak-naucit-kurata-na-hrady/.

1.5.2016 12:21
nomad72

XXX.XXX.234.128

Ja som naučil sliepky hradovať tak, že som pustil na noc ku nim káčera, ktorý mal veľký sexuálny apetít a ani jedna sliepka v noci nezoskočila z bidla, ani vtedy, keď im trebalo na záchod a kohút samozrejme tak isto hilféééééééé.

1.5.2016 13:03

nomad72 napsal(a):
Ach toto keby videla moja doktorka mňáááám.

By se paní doktorka taky nepo* kdyby doktoři dodržovali všechny svoje rady tak by tu už dneska nebyly
Takže si koukej pochutnávat a na doktory se víš co ? Babička vždy říkala : To co jednou sníš, ti už nikdo nesebere!

1.5.2016 13:06

andreakiss napsal(a):
Ráno jsem přivstala a šla si do Ředhoště vybrat pár kytiček do truhlíků, aby to tu celé léto kvetlo
Kuřátka jsou v líhni naklovaná, tak snad do zítra vyskáčou. Co se mi ale povedlo , chladila jsem husí vejce od večera desíti do desíti ráno asi jsem to po..., a to se měli klubat příští týden 3tve mě, že se s tím tři týdny piplám a teď to zvořu .

No zkuste je v té líhni nechat třeba to není úplně ztracené..budu držet palce !

1.5.2016 13:21
horal

XXX.XXX.58.226

andreakiss napsal(a):

Já jsem takto chladil kuřecí vejce, také pár dní před líhnutím. Celou noc jsem je nechal mimo líheň. Už jsem je měl v igelitce že je vyhodím, pak jsem je strčil ještě do líhně a skoro všechny se vylíhly.

1.5.2016 17:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

1.5.2016 17:44
andreakiss

XXX.XXX.34.131

No zkuste je v té líhni nechat třeba to není úplně ztracené..budu držet palce !

Díky za palce, budu se modlit.

1.5.2016 17:45
andreakiss

XXX.XXX.34.131

horal napsal(a):
Já jsem takto chladil kuřecí vejce, také pár dní před líhnutím. Celou noc jsem je nechal mimo líheň. Už jsem je měl v igelitce že je vyhodím, pak jsem je strčil ještě do líhně a skoro všechny se vylíhly.

No, taky jsem je tam hned šoupla. Večer se na ně mrknu baterkou a uvidím, ale štve mě to.

1.5.2016 17:46
ovecka

XXX.XXX.203.146

Pepiku heeezky!
Tak to stre měli moc pěkné odpoledne Dana.

1.5.2016 17:47
ovecka

XXX.XXX.203.146

To bylo pro paní Věrku. Nestíhám to poslat. Dana.

1.5.2016 17:56
nomad72

XXX.XXX.234.109

veraboskova napsal(a):
Pár fotek z Mohuřic
https://goo.gl/photos/KfBr6XGPi15mHGEa6.

Super...

1.5.2016 22:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vážení, dobrý den.
Takže se přiznejme, kdo koho a pod čím dneska volíbal?
Já se díval, přímo z gaučíku, a byla to tedy divočina, to vám povím.
Ten gaučík přímo u okna je vážně nebezpečné místo,
ještě by se slušný a cudný člověk zkazil, že.
Tímto vyhlašuji Květen Měsícem mého oblíbeného trička s nápisem...
(ále, fšak vy víte)

Věrko, ta hrubka na poslední fotce je rozkošňácká.

Hodně lásky vám fšem přeje tklivě rozněžněný Jeník.

2.5.2016 08:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné ráno,
aktuálně na jihu Čech +9 stupňů, sluníčko zatím vidět není.

2.5.2016 08:46
javorka

XXX.XXX.98.207

Také přeji hezký den!
V Podkrkonoší krásně svítí , ale je dost velký vítr.

2.5.2016 09:35
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Přimda, je tu prostě krásně.

2.5.2016 10:45
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ráno všem, Tišnovsko hlásí krásné počasí10°C sluníčko. Celý víkend jsme se líhnuli a pracovali na zahrádce. Dočkali jsme se šumavanek od paní Dany, jsou kouzelné.
Z nasazených vajec 49ks,1ks neoplodněno. Vylíhnuto 43-44 šumavanek. Měli jsme k nim pár vlašek takže spočítat 50 hlavé kuličky bylo opravdu náročné
Dále se nám nalíhlo 29 křepelek. Takže doma máme veselo. Pípot po celém domě ale musím uznat že šumavanky nejsou tak upípané jako vlašky.
Pak jsem Vám nafotila nějaké ty naše ušáky tak jak jsem slíbila. Bohužel jsem je nenafotila v plném počtu, poněvač by mi asi všichni utekli takže od každého vrhu kousek (ti vyvolení) 
Foto šumavanek stáří tak 20hod. už jsou přestěhovány do většího aby mohli skotačit
Foto králíků od nejstarších po nejmladší v rozmezí 1měsíc - 2,5týdne...

2.5.2016 14:56
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den, Roudnice hlásí slunečno a skoro 20 stupňů, nádhera. Dnes se mi vylíhlo 14 krůťátek a asi 30 kuřátek, tak mám zase jesličky ale jsou hodní, spinkají .
Dám teď rychlé kafíčko u slepiček a musím vyzvednout dětičky ze školy a školky. Krásný den všem

3.5.2016 08:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, venku +13 slunečno, podle předpovědi má pršet. Tak doufám, že se spletli.
Ni+Pa pěkní ušáci. Já bych králíky brala hned, u rodičů jsem měla novozélandské červené. A pořád mi to chybí, každou výstavu zkouším manžela ukecat. Zatím teda marně, ale třeba se to časem podaří.

3.5.2016 09:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ještě přidám včerejší fotku nejmladšího běžčete s hempšírčaty.

3.5.2016 09:36
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré dopoledne,
u nás dnes teploučko ale už jsou tu přeháňky. Ale nějak mi to dnes nevadí, stejně jsem v práci tak ať prší. Aspoň nemusím zalévat zahrádku.
Co se týče chovu zvířat tak v tom s mužíčkem jedeme spolu. Jak v drůbeži tak v králících  Dokonce máme zálusk se vydat opět do plzeňského kraje kouknout na Belgické obry žluté a modré.
Tak moc se nám líbí že kvůli nim budeme cestovat tak jako posledně k p. Daně pro vejce šumavanek.
Jinak kuřátka včera dostali novou odchovnu, takovou radost jsem z toho měla jak si tam lebedí. Mužíček mi udělal překvápko, navíc je to vyvýšené abych se k tomu nemusela s pupíkem ohýbat, no prostě parádička. Dnes ji vyfotím …
Jinak jak tak koukám dnes je tu nějak prázdno. Pánové školníci mají dnes asi na pilno. Honzík se asi otočil na druhý bok, ani ušáčky které jsem mu nafotila nejspíše neviděl … Že by to tu dnes po dlouhé době rozjeli ženy
Přeji krásný pracovní den ať Vám ten pracovní proces rychle uteče.
Nikola.

3.5.2016 09:37
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

veraboskova napsal(a):
Ještě přidám včerejší fotku nejmladšího běžčete s hempšírčaty.

Ten je sladký

3.5.2016 10:15
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Tak, tak napilno, začal nekonečný zelený příběh. Tráva roste před očima a prostě na ni nestačím. Bývalý pan ředitel mi chtěl udělat radost, tak koupil zahradní traktůrek. Pojal to jako překvapení, jenomže překvapen byl on když jsem z něj neměl radost jak si představoval. Záběr 70 cm s jednim nožem, stačí trochu větší nebo mokřejší tráva a už se to ucpává. Tak jdu do boje. Trávě zmar.

3.5.2016 10:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký den,
U nás je zatím příjemně. Taky už nám tráva narostla, tak sbírám síly a půjdu sekat. Aspoň kousek

3.5.2016 10:57
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

My už sekli trávu dvakrát roste to jak z vody. Něco mi pomohli vyštípat housata ale ty na to samotné nestačí. Dnes bylo sečení také v plánu ale prší takže dnes budeme poklízet u králíčků, kurníky a možná i ve stodole. Uvidím jak se s mužíčkem rozjedem

3.5.2016 11:17
ovecka

XXX.XXX.171.70

Na západě je jasno, vzduch je chladnější, bez větru. Já musím tvrdnout ve škole, mám teď 3 hodiny volno a potom odpolední výuku. A dneska tam bude jen pár dětí, ostatní jely do planetária. Prostě, zabitej den". Už se těším domů, dneska se líhnou housátka, už ráno jsem je pod husou slyšela. Tak odpoledne musím připravit krmítko, vodu a oddělit housera, aby je v noci nerušil a housátka nevylezla zpod husy a neprochladla. Loni jsem jej nechala s husou a o dvě jsem první noc přišla.
Pokusím se je vyfotit, nejmenší jsou nejkrásnější.
Pak budu sekat a podělím hladové krky trávou. Dana.

3.5.2016 11:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to já se hrabu v papírech. Objednávám duplikát ušní známky pro ovci, kleště a ještě potřebuju najít ještě jeden správnej formulář a vytisknout si ho a nemůžu najít. Já to papírování tak nesnáším :(.

3.5.2016 12:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Potřebuju poradit. Kamarád ode mě vyžebral slepičky. Ale já teď nevím, kolik si za ně mám říct. Má si přijet o víkendu, to bude slepičkám (hempšírkám) 10 týdnů.

3.5.2016 12:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, já známky objednávám mailem, takže formuláře mám uloženy tam.
Pohodlné.

Slepičky bych neprodal pod 150, -.

Ni+Pa, ta vaše králíčata jsou nádherná, jen co je pravda.
Máte s mužíčkem super hospodářství.

Já déšť vyhlížím seč mohu, jinak tu už úplně uschneme.

3.5.2016 13:41
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

honzapm napsal(a):
Věrko, já známky objednávám mailem, takže formuláře mám uloženy tam.
Pohodlné.

Slepičky bych neprodal pod 150, -.

Ni+Pa, ta vaše králíčata jsou nádherná, jen co je pravda.
Máte s mužíčkem super hospodářství.

Já déšť vyhlížím seč mohu, jinak tu už úplně uschneme.

Nedá mi to musím se zeptat, jak to myslíte s tou pravdou? Myslíte si že nesou ušáci naši? Pokud jsem si to špatně vyložila omlouvám se...

3.5.2016 13:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Reaguju za Honzíka
jen co je pravda je přece projev jako že uznání (jako: to se musí uznat). Jsou vážně pěkná

3.5.2016 13:54
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Tak to se omlouvám tuplovaně. Jsem dneska už jaksi přepracovaná. Celý den čučím do faktur a už mi z toho jde hlava kolem. Už raději mlčím

3.5.2016 14:08
ovecka

XXX.XXX.0.0

veraboskova napsal(a):
Potřebuju poradit. Kamarád ode mě vyžebral slepičky. Ale já teď nevím, kolik si za ně mám říct. Má si přijet o víkendu, to bude slepičkám (hempšírkám) 10 týdnů.

Cena kuřete po vylíhnutí - 25Kč,6 týdnů svítíte (krmný den za 2 Kč) - plus 82Kč,4 týdny den za 1Kč - 28Kč - minimální cena 145Kč. Jednoduché počty. Moc se s Honzou nelišíme Dana.

3.5.2016 14:11
ovecka

XXX.XXX.0.0

A to jste ještě krmila navíc kohoutky, které si od vás nevezme. Kdyby si je krmil sám, tak ho vyjdou ještě dráž.
Potom už záleží na tom, jaký je to kamarád a jak to máte mezi sebou nastavené. Dana.

3.5.2016 14:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Kohoutky nedám nikomu, ty už si vykrmuju do mrazáku
Děkuju za odhad ceny. On je to hodně dobrý kamarád navíc zvířata mají u něho úplný wellness, takže z vaší navrhované ceny trochu uberu.

3.5.2016 17:09
horal

XXX.XXX.58.226

Já dávám kuřata za 25 a korunu za každý den. Zrovna dneska si známej bral deset slepiček za 120 Kč va stáří 93 dní a kohoutka dostal grátis. Čtyři jsem kuchnul a čístá váha celkem 3,8 Kg bez drobů. (šumavanky).

3.5.2016 17:32
začátek

XXX.XXX.4.22

Sakra to to prodávám skoro zadarmo, vylíhnuté kuře 15Kč + 1Kč den.Mám velsumky velké rezavě koroptví, oranžově zbarvené a vlašky rodobarvé.Jinak líhnu orpingtonky tříbarevné, araukany, hudánky, z.velsumky rezavě koroptví a oranžově zbarvené, ale ty jsou zadané, celkem letos asi 800 kousků a mám ještě naloženo v líhních, ale končim 10.5. konečně.Jsem už uplně vyplivanej, mám 3 ks biosek a jednu smo domo vše otáčim ručně tak to je sranda.

3.5.2016 18:12
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak konečně pár housátek, z 8 vajec 7 kousků, dvě češky a zbytek kříženky - (česká x brojlerová - kyjovská chocholatá, na druhém obrázku) x pomořanský houser. Dana.

3.5.2016 18:16
ovecka

XXX.XXX.203.146

Česká husa se podruhé podnesla a sedá si na zatím 6 vajec. Tak snad ještě nějaká budou. Dana.

3.5.2016 18:43
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, sluníčko, vedro, krásně, ale déšt by byl také potřeba, je sucho. Dnes jsem likvidovala loňské masné křepelky, co byly na vajíčka, měla jsem jich 16. Musím říci, že jsem byla velmi překvapená, kolik měly na sobě sádla. Asi proto také už tolik nesnášely. Krmila jsem směsí ad libido pro křepelčí nosnice od Kvídery. Máte také někdo stejnou zkušenost ?
V odchovně už běhají nové, tak ještě asi týden a půjdou rovnou do venkovní voliéry, aby si zvykly na venek a čerstvý vzduch.
Ovečko, krásná housátka, krásná.
Dneska byly zase nějaké přesuny v odchovnách, protože se mají v pátek už klubat ty moje vysněné černobílé vlašky, jupí

3.5.2016 19:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Andreo, tak tyhle starší křepelky mám nejradši (mají sádlíčko a kůži víc do žluta), úplně boží jsou na polívku. Ještě do ní zavářku nočky z dětské krupičky a křepelčích vajíček. Já teda loňské likviduju až na podzim, ale zrovna předevčírem jsem také jednu takovou starší vyřazovala. Mám chovné ochočené a tahle vysloveně plašila, tak šla do polívky.

3.5.2016 19:24
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Aha, tak to jste mě Věrko mile překvapila. Většinou jsem vybíjela tak dvouměsíční a ty tak tlusté nebyly. Na polívku mám v mrazáku kohoutky tyto křepelky budu péct asi nadívané. Pravda je, že je na nich i docela dost masíčka .
Ta Vaše polívka musí být také mňamka. Já jsem včera, pro změnu dělala hovězí vývar, také s noky, ale játrovými a pár dom. nudliček. No, pár trošku mi tam stála v ní vařečka

3.5.2016 19:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to já dělám obráceně. Kohoutky s houskovou nádivkou do trouby. K nim nové brambory po americku. A staré křepelky mám po dvou nabalíčkované na polívku. A i po tom vaření mi přijde, že jsou poněkud tuhé. Do polévky nakrájím prsa a zbytek dostávají jezevčíci.

3.5.2016 19:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já mám teď u křepelek trochu problém. Jsem měla koupená vejce, vylíhla se barevná směska. Něco si odvezl kamarád, u čeho bylo vidět podle zbarvení, co je samička. Ale zbyly mi tu křepelky tuxedo a mahagon. To jsou tak krotké křepelky, normálně si dám k nim stoličku, sednu si před bednu otevřu dvířka a ony přijdou a nechají se hladit.
A pak to má člověk zabít a ugrilovat

3.5.2016 22:10
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Věrko, já dávám na chvilku takhle staré křepelky do papiňáku, pak je teprve peču. A jsou jako máslo

3.5.2016 23:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

andreakiss napsal(a):
Věrko, já dávám na chvilku takhle staré křepelky do papiňáku, pak je teprve peču. A jsou jako máslo

4.5.2016 07:52

ovecka napsal(a):
Tak konečně pár housátek, z 8 vajec 7 kousků, dvě češky a zbytek kříženky - (česká x brojlerová - kyjovská chocholatá, na druhém obrázku) x pomořanský houser. Dana.

Krásné gratuluji!

4.5.2016 07:57

Dobré ráno všem ! Tak mi na severu máme nyní zataženo a 7 C. Vypadá to, že v noci sprchlo ale opravdu jen maloučko. Asi by to ani za řeč nestálo. Protože záhony jak se nezalijí tak praskají o sto šest. Na oknech už není pro samou sazenici vidět už aby to mohlo jít ven... Krásný den všem.

4.5.2016 08:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, na jihu Čech +8 a prší.

4.5.2016 08:44
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ráno z Tišnovska dnes 9°C krásně nám přes noc napršelo, zahrádka zalitá dostatečně. Hrášek a ředkvičky rostou před očima.
Paní Dano, housátka jsou nádherná. Škoda že ten náš houser byl k ničemu a všechna vejce od dvou hus nebyla oplozená. Husky nanesli dohromady asi tak 80 vajec a nic.

Včera byl velký úklid u drobotiny, husník, kurníky a králíkárny. Panečku to Vám bylo koleček. Pak jsem nafotila tu novou odchovnu, pro malá kuřátky co mi vyrobil mužíček.

Dnes už hlásí pěkný den bez deště tak uvidíme co se odpoledne bude dít. Kdyby pršelo tak mi to vadit nebude, doma hora prádla, žehlení však to znáte.
Přeji krásný zbytek dne.

4.5.2016 13:17
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré odpoledne, mám dotaz. Kdy mohu vypustit housat mezi ostatní zvěřinec? Je jim měsíc. Doteď jsme je přenášeli do ohrádky, kde na ně nikdo ze zvířat neviděl. Strašně rády trajdají v trávě ale na noc je přenáším do husníku. Jaksi se už pronesou tak nevím zda nebude lepší je vypustit na dvorek. Bojím se ale že stará husa s houserem je budou šikanovat Nebo mám ještě raději počkat? Předem děkuji za radu...

4.5.2016 14:47
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, prší a prší jupí
Slepičky courají v deští, očividně jim nevadí, že jsou zmoklé jako slepice .Je 9 stupňů, ale zima není, a déšt je super. Teď nám to na zahrádce pojede . Už aby jsme mohli sázet rajský a papriky. Truhlíky mám už skoro skoro plné, letos jsem tedy ulítla, po letech, opět na muškátech To bude nádhera

4.5.2016 17:40

andreakiss napsal(a):
Dobrý den z Roudnicka, prší a prší jupí
Slepičky courají v deští, očividně jim nevadí, že jsou zmoklé jako slepice .Je 9 stupňů, ale zima není, a déšt je super. Teď nám to na zahrádce pojede . Už aby jsme mohli sázet rajský a papriky. Truhlíky mám už skoro skoro plné, letos jsem tedy ulítla, po letech, opět na muškátech To bude nádhera

Já měl také vždy rád muškáty..ty převislé obzvlášť. Dříve jsme vždy soutěžily kdo v ulici je bude mít delší a bohatší.. . Jenže nyní v paneláku jsem to vzdal...Jelikož sousedé pode mnou si stěžovali, že jim tam padá z těch muškátů bordel a mají z toho špinavá okna a ba ani větrat se nedá . Když jsem jim nabídnul, že jim tedy ty okna přijdu umýt tak jen podotkli, že to zvládnou ještě sami. . Sousedka nade mnou zase přišla s tím, že od doby co tam máme ty kytky je tam plno vos a komárů . Takže na to prdím a letos mám jen kombinaci hrachoru, afrikánů a lobelky. To snad nebude tak moc lákat komáry ba ani špinit okna i když možná podle některých sousedů těmi truhlíky poruším zákon na ochranu republiky...

4.5.2016 17:41

Ni+Pa napsal(a):
Dobré ráno z Tišnovska dnes 9°C krásně nám přes noc napršelo, zahrádka zalitá dostatečně. Hrášek a ředkvičky rostou před očima.
Paní Dano, housátka jsou nádherná. Škoda že ten náš houser byl k ničemu a všechna vejce od dvou hus nebyla oplozená. Husky nanesli dohromady asi tak 80 vajec a nic.

Včera byl velký úklid u drobotiny, husník, kurníky a králíkárny. Panečku to Vám bylo koleček. Pak jsem nafotila tu novou odchovnu, pro malá kuřátky co mi vyrobil mužíček.

Dnes už hlásí pěkný den bez deště tak uvidíme co se odpoledne bude dít. Kdyby pršelo tak mi to vadit nebude, doma hora prádla, žehlení však to znáte.
Přeji krásný zbytek dne.

Krásná odchovna...a podle velikosti bych jí mohl mít místo botníku..hmmm asi inspirace na příště!

4.5.2016 19:30
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Tak my naštěstí bydlíme v domku, takže se sousedama problémy nemáme, což je prima.
Sousedy máme jen z jedné strany a ze dvou stran máme zahradu a zeď. Takže kohouti můžou vesele kokrhat a kytky růst

4.5.2016 19:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já měl také vždy rád muškáty..ty převislé obzvlášť. Dříve jsme vždy soutěžily kdo v ulici je bude mít delší a bohatší.. . Jenže nyní v paneláku jsem to vzdal...Jelikož sousedé pode mnou si stěžovali, že jim tam padá z těch muškátů bordel a mají z toho špinavá okna a ba ani větrat se nedá . Když jsem jim nabídnul, že jim tedy ty okna přijdu umýt tak jen podotkli, že to zvládnou ještě sami. . Sousedka nade mnou zase přišla s tím, že od doby co tam máme ty kytky je tam plno vos a komárů . Takže na to prdím a letos mám jen kombinaci hrachoru, afrikánů a lobelky. To snad nebude tak moc lákat komáry ba ani špinit okna i když možná podle některých sousedů těmi truhlíky poruším zákon na ochranu republiky...

Jo jo jo, lidská hloupost je nevymýtitelná, bohužel.
Zase se ale takovým lidem můžeme zasmát, no ne?

Je škoda, Sedmsetdvacítko, že (asi) nebydlíte na Praze 6.
Tam se dávaly dotace - za každý truhlík na okně 1.000, - Kč na rok.
To by se možná sousedé i přetahovali, kdo tam těch truhlíků nacpe víc.

4.5.2016 19:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak tyhle sousedy fakt nezávidím.

Jinak tak dva roky zpátky se podařilo manželovi na lodžii rozsednout lavor na vodní želvu. Z pátého patra směr dolů vyteklo tak 30 litrů zelené želví vody. Želvu to naštěstí nespláchlo
Tak manžel zvonil na sousedy a obhlížel škody. Naštěstí zrovna neměl nikdo pověšené prádlo

4.5.2016 20:20
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrkooo, pan manžel si chtěl na želvě zajezdit a odnesl to lavor?

4.5.2016 20:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

honzapm napsal(a):
Věrkooo, pan manžel si chtěl na želvě zajezdit a odnesl to lavor?

4.5.2016 20:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak s těma dotacema na truhlíky, ono by to nebylo marný. Jedna fuchsie v květníku 59 Kč. Přijde mi, že ceny kytek šly od loňska zase nahoru

4.5.2016 21:03
andreakiss

XXX.XXX.34.131

To se mi zdá taky. Vždyť vzpřímený muškát stál v zahradnictví 65, - Ale já jsem zašla za soukromníkem u nás a ten měl luxusní muškáty jak vzpř. i převislé jen za 35, - což je oproti jinde super cena.

5.5.2016 05:52

honzapm napsal(a):
Jo jo jo, lidská hloupost je nevymýtitelná, bohužel.
Zase se ale takovým lidem můžeme zasmát, no ne?

Je škoda, Sedmsetdvacítko, že (asi) nebydlíte na Praze 6.
Tam se dávaly dotace - za každý truhlík na okně 1.000, - Kč na rok.
To by se možná sousedé i přetahovali, kdo tam těch truhlíků nacpe víc.

Ne ne nebydlim v Praze ale Teplicich. Joo byt tu dotace jako v praze meli by baby v najednou v oknech truhlik ama vydlazdeno a nastosovano tak ze by okno nebylo videt

5.5.2016 07:14
čapice

XXX.XXX.216.126

Taky jsem bydlela na šestce a měla balkon plný truhlíků. Když člověk poslal účet ze zahradnictví, tak mu to proplatili. Myslím, že jsem dostala i něco přes 1000, -. Bylo podmínkou, aby kytky zůstaly na oknech do konce října myslím.
A teď na vesnici sypu každý rok do kytiček pár tisícovek, ale když ono je to potom tak hezkýýýýýý!
Květináče a truhlíky připraveny a příští týden vyrážím pro muškáty, petunie, vějířovky atd...
Pro pány - povšimněte si na 1. fotce kačera IB, když jsme v drůbeží diskuzi smajlík

5.5.2016 08:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
jih Čech venku +8 stupňů a stále prší.
Čapice několik tisícovek dát do kytek? Tak šup sem s fotkama rozkvetlých oken.

5.5.2016 09:49
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

čapice napsal(a):
Taky jsem bydlela na šestce a měla balkon plný truhlíků. Když člověk poslal účet ze zahradnictví, tak mu to proplatili. Myslím, že jsem dostala i něco přes 1000, -. Bylo podmínkou, aby kytky zůstaly na oknech do konce října myslím.
A teď na vesnici sypu každý rok do kytiček pár tisícovek, ale když ono je to potom tak hezkýýýýýý!
Květináče a truhlíky připraveny a příští týden vyrážím pro muškáty, petunie, vějířovky atd...
Pro pány - povšimněte si na 1. fotce kačera IB, když jsme v drůbeží diskuzi smajlík

Dobré dopoledne, Tišnovsko hlásí 9°C krásné sluníčko. Čapice ta zahrádka je krásná. Mohu se zeptat co je to za popínavou kytku? Není to náhodou plamének?
Taky se těším až budu mít určené místečko u terasky na kytičky. Ale zatím nemáme tu terasu Prozatím jsem se rozhodla pro truhlíky na každičké okno

Co rady s housaty? Nikoho nic nenapadá? :)

Dneska se chystám vypustit ty naše slepičí krakeny. Doufám že mi neutečou po celé zahradě :) Je jim 7týdnů, myslíte že se mi nezašantročí? Nebo je lepší jim udělat nejprve menší výběh aby si okoukali okolí a ostatní zvířata...

Přeji krásný den.

5.5.2016 10:05
čapice

XXX.XXX.216.126

Https://www.nejkrasnejsi-ruze.cz/fotogalerie-nase/

jmenuje se BAJAZZO, mám jí čtvrtým rokem. Je nádherná a na druhou stranu pergoly jsem si loni koupila plnokvětou oranžovorůžovou.

5.5.2016 10:06
čapice

XXX.XXX.216.126

Tento plamének - clematis, jsem dostali před měsícem od známých, ale ještě jsem pro něj nenašla místo.

5.5.2016 10:07
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Ta je krásná, že je to růže by mě ani nenapadlo

5.5.2016 10:11
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

To naši jedni známí, když k nám přijedou vždy donesou nějakou rostlinku ať už je to bylinka nebo kytička. Posledně jsem dostala magnolii, taky ji ještě nemám zabydlenou :)

Jinak takový plamének ani neznám, většinou mají takové šlahouny a placaté květy, ale tenhle vypadá jako stromeček

5.5.2016 11:17
čapice

XXX.XXX.216.126

Ni+Pa napsal(a):
To naši jedni známí, když k nám přijedou vždy donesou nějakou rostlinku ať už je to bylinka nebo kytička. Posledně jsem dostala magnolii, taky ji ještě nemám zabydlenou :)

Jinak takový plamének ani neznám, většinou mají takové šlahouny a placaté květy, ale tenhle vypadá jako stromeček

Ale měl by se pnout až do 3 metrů.

5.5.2016 12:26
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

čapice napsal(a):
Ale měl by se pnout až do 3 metrů.

to bude krása :).

5.5.2016 14:17
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Polabí, slunečno, teplo, no krása
Čapice, máte to moc krásné Hrozně ráda koukám do zahrádek, když jezdím autem, hledám inspiraci, ale občas je to i nebezpečné, když se moc zakoukám Někde mají zahrádky opravdu vyšperkované.
Teď něco z chovatelství. Včera jsem prohlížela ta moje celou noc chlazená husí vejce a 4 ze 6 pípala a byla naklovaná. Do teď ale žádná změna. Stále naklovaná a housata se ozývají. Začala jsem více rosit. Vím, že nesmím pomáhat, ale to čekání je nekonečné Držte mi prosím palečky

5.5.2016 14:24
čapice

XXX.XXX.216.126

Držím

5.5.2016 14:33
ovecka

XXX.XXX.0.0

andreakiss napsal(a):
Dobrý den z Polabí, slunečno, teplo, no krása
Čapice, máte to moc krásné Hrozně ráda koukám do zahrádek, když jezdím autem, hledám inspiraci, ale občas je to i nebezpečné, když se moc zakoukám Někde mají zahrádky opravdu vyšperkované.
Teď něco z chovatelství. Včera jsem prohlížela ta moje celou noc chlazená husí vejce a 4 ze 6 pípala a byla naklovaná. Do teď ale žádná změna. Stále naklovaná a housata se ozývají. Začala jsem více rosit. Vím, že nesmím pomáhat, ale to čekání je nekonečné Držte mi prosím palečky

U husí to opravdu trvá celý den než se z dírky vyklube house. Stále stejné a najednou jsou venku. I pod husou. Moje se naklovala na neděli ráno a venku byla až v pondělí odpoledne až večer. Ještě, že mi je husa nechtěla ukazovat, taky bych je kontrolovala každou chvilku. Roste a držím palce. Dana.

5.5.2016 14:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Já taky držím!

5.5.2016 16:08
andreakiss

XXX.XXX.34.131

JUPÍ JUPÍ JUPÍ jedno už je venku
Další ale beze změny. Jdu raději sázet truhlíky, jinak by jsem bláznila u líhně a povzbuzovala ostatní vejce
Díky za sdílení a podporu

5.5.2016 19:38
jako001

XXX.XXX.109.93

andreakiss napsal(a):
JUPÍ JUPÍ JUPÍ jedno už je venku
Další ale beze změny. Jdu raději sázet truhlíky, jinak by jsem bláznila u líhně a povzbuzovala ostatní vejce
Díky za sdílení a podporu

Joj joj nech sa dari, ja som mal dnes dilema liahen zapnutà a vypadok prudu nastastie len pol hodinu, ale po vasej skusenosti si ani nelàmem hlavu rc comka naskocila na nastavenè parametre bez problèmov, dakujem vsetkym ktory mi tu liahen poradily, sice liahnem v liahni 1 kràt ale màm tam dost cenne vajicka na zalozenie cistokrvnèho chovu.Pani andrea nech sa dari a vyliahnu sa vsetky.

5.5.2016 23:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano, krásná housata. Jinak hledím, jaká jste čipera,
a co práce zastanete, budu se muset na gaučíku polepšit.

Koukám na inzerci a říkám si, není tohle původně vaše fotka?
Řekl bych, že je na netu celkem populární, narazil jsem na ni už leckde.
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2742331/husa-ceska/

Je hezky, i když šílené sucho, omladina už chodí ven a užívá si slunce.
Ale šest těch největších kohoutů mě teda zlobí, jsou hrozně dominantní
a terorizují ostatní, hlavně u krmení. Jestli budou pořád takhle zlobit,
tak půjdou do výběhu k "velkým" slepicím, a ty už jim to vysvětlí. Naštěstí.

5.5.2016 23:22
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. No řeknu vám, že se mi ani nechce rušit holčičí idylku, ale jak tak koukám tak až na pana numero e honzíka jsou chlapi bez příspěvků. A prý nevyměknem
. Doktore všichni čekáme na zprávy jek se statek zvelebuje, ale stačilo by i " zdravím jsem s vámi". Nomad ten ještě vstřebává atmosféru prvního máje a připravuje se na den osvobození a traktor z alegorickáho vozu předělává na tank. (co kámo ? nebo ne) Mně už se obchody začaly hýbat a mínusové položky se blíží k nule. Ještě jeden plánovaný obchod a z červených čísel se dostanu do plusu. Dokonce jsem si už pochutnal na letošních kuřátkách. Tak ať se v chovu i obchodu daří, já jdu do hajan. Dobrou noc.

6.5.2016 00:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Šmarjá, to jsem jedinej, co své opeřence nekonzumuje?
Sem teda děsně aut, evidentně. Ale to jsem teda byl asi dycky.

Teď se mi například všecky děti smějou, že mám tenhle telefon:
http://uvahy.blog.mobilmania.cz/files/2010/09/nokia5110.jpg

Jako, nevim, co je na něm špatnýho? Skvěle se s nim zatloukaj hřebíky,
například...

6.5.2016 00:13
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo a hele, přestaneme rozlišovat témata na holčičí a klučičí, jo?
Jinak by to bylo i na dvě separátní Teplákovky, a to teda nevim nevim.
Nebo vy víte?

6.5.2016 04:21
nomad72

XXX.XXX.234.221

PBJK a dobré ránko Horalko, aj máš pravdu a aj toľko roboty mám, kamarát môj, že ani nestíham sledovať, aký je deň... a popri tom privítať na SK nočných vlkov, prichystať georgievskú stuhu, do okna vystaviť Ruskú vlajku, nacvičiť vpravo hľaď... čo už, keď som tak silno prorusky orientovaný a to si zober, že ešte nemám ani zemiaky posadené... to je v pláne teraz na sobotu... u nás celý týždeň nespadla ani kvapka, celý týždeň krásne teplo (22°C a jasno!) akurát včera večer sa prehnala riadna búrka, blesky tu šľahali ako mňa voľakedy otec s remeňom ale super... včera prvá výplata ku dôchodku, tak sa teším ako malý chlapec... včera som pozrel pod kačku č.1, už má nakľované vajcia, tak možno dnes, alebo zajtra budú prvé kačičky no, a samozrejme v nedeľu sledovať deň víťazstva v Moskve na Červenom námestí tak ani na medvede v nedeľu nepôjdem... a potom sa to hádam kus ukľudní, bude menej roboty, ... no, kávu som dopil, cigu vyfajčil, ideme pracovať... pekný deň.

6.5.2016 06:33
čapice

XXX.XXX.216.126

honzapm napsal(a):
Jo a hele, přestaneme rozlišovat témata na holčičí a klučičí, jo?
Jinak by to bylo i na dvě separátní Teplákovky, a to teda nevim nevim.
Nebo vy víte?

Souhlas, hezké ráno, u Sázavy +4
Tak se naše kačka rozhodla zanášet, nevím co jí to popadlo.3 měsíce snáší v kachníku a najednou jsem v úterý objevila vejce pod keřem ve skalce. A včera tam byly 4, tak mi to nějak nevychází na dny. Ještě jsem si říkala, jestli jí tam nemohla přidat divoká z potoka, ale to by musela přeletět plot. Vajíčka jsem sebrala a přenesla k ostatním do hnízda. Dneska vyčistím kachník a nechám tam jenom tak 7 kousků. Nechce se jí potvůrce sednout. Nebo myslíte, že jí vadí, že jich je málo a pořád se snaží donést aby měla plné hnízdo. A když zjistila, že jí je odebírám (to vždycky s kačerem na mě oba hartusej) tak proto začala nosit jinam.

6.5.2016 06:56

Dobre rano vsem. Sever hlasi asi 10 C aje tu nadherne! Melo by se uzakonit, ze kazdy kdo ma zahradu, zahumenek ci podobne by mel mit v tak krasne dny placene volno!☺☺.

6.5.2016 08:16
horal

XXX.XXX.58.226

Dobre rano vsem. Sever hlasi asi 10 C aje tu nadherne! Melo by se uzakonit, ze kazdy kdo ma zahradu, zahumenek ci podobne by mel mit v tak krasne dny placene volno!☺☺.

To jako že zbytek by se muselo chodit do práce? Tak to já neschvaluju, protože bych se musel udřít. U nás je pár dní v roce hezky a to si klidně vemu i dovolenou. To je pak fofr, stíhám pokrmit, otočit třeba i seno, něco ještě udělat a pak si zajít ještě na ryby. Letošní rok je ale nějaký divný. za pár dní se začnou chytat dravci a já ječtěv sumáři nemám ani čárku. Jiné roky mám v květnu popsané už dvě stránky a letos jsem se na ryby ještě nedostal.

6.5.2016 08:20

No tak vidite, jak by se vam to hodilo, byt tyto dny doma. Vsak take mate zahradu☺☺.

6.5.2016 08:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já mám lepší nápad. Vsadíme si Sportku nebo Eurodžekpot, vyhrajeme,
a nebudeme se zaměstnáním zabývat vůbec. Co vy na to?
Jsem to ale hlava pomazaná.
Můžeme se pak jen a jen oddávat gaučíku, áách.

6.5.2016 08:51

honzapm napsal(a):

To by bylo jeste lepsi! To plne uznavam!

6.5.2016 09:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

To máte kliku, sedmsetdvacítko.

Ještě si vyřídíme ty truhlíkové dotace a jsme za vodou.

6.5.2016 10:25

Moje nejdražší truhlíkova sezóna byla asi před 4 léty cca za 3000, -Kč. Kdy jsem si objednala 8 truhlíku od Lebise a do každého solanum jasminoides.Previsy byly úžasné. Ale neměla jsem prostory na přezimování. A uz nikdy se nepodařilo koupit tak pěkné sazenice jako ten první rok. Letos mi prezimovalY v zimní zahradě všechny muškaty. Tak to mam letos poprve bez investice smajlík

6.5.2016 10:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné dopoledne. Venku +16 na teploměru, v líhni poslední tři vejce od půjčených běžců. Ve dvou to pípá, dneska 26tý den.
Líhně narvané a ve sklepě mám děsně moc násadovek. Takže vážení vzdávám to a jdu udělat bábovku nebo piškot

6.5.2016 11:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo, Věrko, já právě dopopisoval posbíraná vajíčka.
Každou várku na sobotní nasazování nějak rozlišuju.
Na tahle jsem napsal písmenko P. - to jako Poslední.
Cha, to se chci vidět.

Ještě čekám na dvacet lososových vajíček od Nico Bathona,
pokud nepřijdou dnes, tak nevím nevím, jak to s tím P. bude.
Asi to přehodnotím jako P. - Předposlední.

Za hodinku odjíždím na chalupu a až se vrátím, tak doufám,
že budu mít u souseda, jako obvykle, balíček s německými vajíčky.
Jejej.
Musím mu za to koupit čokošku. :).

6.5.2016 11:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Horalku, jak to, že jste se nedostal na ryby?
Pořád zima anebo vás přepříliš zaměstnalo vyrábění
těch suprtrupr ubikací pro drůbeží oumladinu?

6.5.2016 12:55
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
Šmarjá, to jsem jedinej, co své opeřence nekonzumuje?
Sem teda děsně aut, evidentně. Ale to jsem teda byl asi dycky.

Teď se mi například všecky děti smějou, že mám tenhle telefon:
http://uvahy.blog.mobilmania.cz/files/2010/09/nokia5110.jpg

Jako, nevim, co je na něm špatnýho? Skvěle se s nim zatloukaj hřebíky,
například...

Já tedy domácí mazlíky taky neé. To bych nemohla. Jak bych se jim mohla dívat do očí.
Jinak je u nás na Jičínsku také krásně, nebo spíš překrásně. Tak jdu zase sekat trávu...
Přeji hezký den

6.5.2016 13:00
čapice

XXX.XXX.216.126

Javorko závidím, já musím vydržet ještě hodinu v práci a přežít 40 km po D1.
Hned se vrhnu na sázení okurek a vezu si asi 30 paprik do skleníku. Večer máme babinec, jelikož pánové jdou do Staré (hospody) na ty naše "zlatý" kluky.
Takže bude nějaká dietní ňamka a nejspíš vychlazený bavoráček nebo vínko.

6.5.2016 13:11
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Javorko závidím, já musím vydržet ještě hodinu v práci a přežít 40 km po D1.
Hned se vrhnu na sázení okurek a vezu si asi 30 paprik do skleníku. Večer máme babinec, jelikož pánové jdou do Staré (hospody) na ty naše "zlatý" kluky.
Takže bude nějaká dietní ňamka a nejspíš vychlazený bavoráček nebo vínko.

To máte o zábavu postaráno...
Já už té zeleniny moc nepěstuju. Stejně toho nakonec moc nesklidím. Jen něco, pro chuť a hlavně pro radost.
Dnes jsem nastoupila do lázní se zádama, tak toho času na zahradu moc nezbude. Mám to docela daleko (chodím pěšky), tak se aspoň porozhlédnu po okolních zahrádkách. Z té svojí téměř nevytáhnu paty.

6.5.2016 13:21
javorka

XXX.XXX.98.207

Ještě musím napsat, že na teploměru je 26!
Ať vám to v práci rychle uteče
Samozřejmě všem, co tam ještě strašíte!

6.5.2016 13:25
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

javorka napsal(a):
Ještě musím napsat, že na teploměru je 26!
Ať vám to v práci rychle uteče
Samozřejmě všem, co tam ještě strašíte!

Děkujeme za přání, já budu v práci strašit až do půl 4 Včera jsme sadili přísadu, zelí, kedlubny, květák a kapustu :)Dnes jdou na řadě okurky.

Jinak Tišnovsko hlásí 22°C a na sluníčku i více. Přeji krásný den a také víkend.

6.5.2016 15:59
horal

XXX.XXX.58.226

honzapm napsal(a):
Horalku, jak to, že jste se nedostal na ryby?
Pořád zima anebo vás přepříliš zaměstnalo vyrábění
těch suprtrupr ubikací pro drůbeží oumladinu?

Abych řekl pravdu, trochu jsem se precenil. Myslel jsem že to budu zvládat lépe. Ikdyž vlastně postavit jsem všechno zvládnul, ale stačí dva nezodpovědní odběratelé a člověk má hlavu v pejru. Něco se už prodalo, takže místa je dost. No ale to krmení, copak ráno to zvládnu za tu hodinku, ale odpoledne tři čtyři hodiny. V garáži kuřata ve třech odchovnách, na zahradě další čtyři odchovny s kuřaty, pak osm výběhú se slepicema a padesát králiků. Ruce mám černé od kopřiv, protože v rukavicích neumím dělata.70 slepic a dvě stovky kuřat jí deně sezobou půl kolečka.
Co se týče porážky, tak stim nemám problém pokud se jedná o drůbež nebo králiky, ale koz jsem se musel zbavit. Bylo mi zatěžko je porazit. Skopové ale mám rád, ať už je to kozí nebo ovčí maso. Také sýry, a to mám štěstí že na Přimdě je kozí farma kde syr vyrábí a prodávají. Nedávno dokonce vyhráli regionální soutěž ze syrem Bundáš. A ani se nedivím, protože je vinikající.
Tak jdu na kopřivu, dnesta je pátek pivní den, tak abych to stihnul. A myslím že dnes bude chutnat. Já sice piju Chodovar, ale asi si koupím pivovar. Za chvíli bude na prodej Plzeňský prazdroj tak začínám šetřit. Už jem si dal stovku stranou(jesti ji večer nepropiju).

6.5.2016 18:33
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, na teploměru stále přes dvacet stupňů, jasno.
Dnes odešlo do světa 14 krůťat, co se vylíhlo v úterý a 4 housátka. Páni, jsem ráda, že jsou z domu, to byly nervy když se líhli A ty nervy před tím, když se chladili celou noc . Letos mám vyhousátkováno ale zato bude skvělá zvěřina - výměnný obchod. Já vylíhnu, kamarád střelí srnce.
Honzíku, náhodou, super telefon, nerozbytnej. Nokii jsem věrná také
Horalku, také mi dá zabrat, než ty kuřátka a slepičky všechny oběhnu a nakrmím a vyčistím. Ale děláme to rádi, že ?
Dnes jsem chytala a stěhovala letošní kuřice, co mají už cca do 14ti dnů snášet, do sektoru dospělých slepiček. Jsou sice stále oddělené, a budou asi ještě tři dny, než si zvyknou na nové, aby se mi nevracely k dorostenkám. Dorostenkám jsem čistila kurník a zítra jim přijdou další dorostenky, mladší. Pořád je co dělat.

6.5.2016 22:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mno tedy, tak já měl za to, že drůbežárnu tu má jenom naše Andy,
a von si tam na Přimdě Horalek tutlá 200 kuřat a další opeřenstvo.
No, hezky, pěkně. A že jsem od nátury hodná osoba, tak, Horalku,
pod polštářek na gaučíku schovávám taky jednu stokorunu, kterou
ofšem zcela jistě nepropiji, neb nepiji, a to by bylo, abychom společně
na tu plzeňckou nálevnu nenaspořili, že?

Andy, jo jo, jen Nokia to může býýýýt.

Sobota se blíž a už mám osm naklovaných vajíček a další brzo budou.
No, asi jsem se taky přecenil, pomalu mi začínají docházet akvária.

7.5.2016 00:31
horal

XXX.XXX.58.226

Už vlastně neni včera, ale právě jsem s vrátil, né z hradu ale z hospody. Na hrad bych v tuto dobu nelez. Honzíku klidně si ty penízky schovej na nové péra do gauče, já tu svou stokorunu dneska propil. Jinak to ani dneska nešlo, porazit rusi 3:0 to za to stálo. Kamaráde školníckej promiň a upřimnou soustrast, ale vyhrává vždy ten lepší. Dneska bylo těch čárek, jak říkával Karol Polák, neúrekom. Tak jdu do hajan ať jsem zítra fit.

7.5.2016 03:28
nomad72

XXX.XXX.234.117

horal napsal(a):
Už vlastně neni včera, ale právě jsem s vrátil, né z hradu ale z hospody. Na hrad bych v tuto dobu nelez. Honzíku klidně si ty penízky schovej na nové péra do gauče, já tu svou stokorunu dneska propil. Jinak to ani dneska nešlo, porazit rusi 3:0 to za to stálo. Kamaráde školníckej promiň a upřimnou soustrast, ale vyhrává vždy ten lepší. Dneska bylo těch čárek, jak říkával Karol Polák, neúrekom. Tak jdu do hajan ať jsem zítra fit.

Vyhrať jednu bitku, neznamená vyhrať vojnu... staré včelie príslovie

7.5.2016 05:50
nomad72

XXX.XXX.234.97

PBJK a dobré ránko... východ hlási 8°C a jasno... takže očakávame pekný slnečný deň... dnes posadiť zemiaky, pokosiť trávnik okolo domu a pokračovať v čistení susedného pozemku, ktorý mám v prenájme... a čo nové na východe ? včera sa vyliahli kačičky spod kačky č.1, a dnes sa okotila samička králika...idem ráno kŕmiť, nakuknem do králikárne a tam, pekne krásne sa to v hniezde hmýri novými prírastkami ... takže dnešný deň ani nemohol začať lepšie... pozdravujem všetkých a prajem pekný deň a zvlášť kamarátovi Horalovi, ktorý sa nevie spamätať z hokejového ošiaľu

7.5.2016 07:48

Dobré ráno všem. Sever hlásí 10C slunečno, no prostě nádherně. Jakpak by ne když jsem v práci, že ano ? Na zahradě se hojně rozrůstá plevel a slimácí se už chystají na další válku. Kurňa já asi budu muset nějaké kachny pořídit..ale musím opatrně na majitelku pozemku. Již mám přetažené kvoty na slepice ale zato nemám žádné králíky zatím takže se to možná vyrovná asi navrhnu aby se kvota povolených kusů chovaných na pozemku určovala pomocí VDJ
Jinak mě ráno při krmení málem trefilo. Na kurníku jsem měl velký 2metrový truhlík plný hrachorů už byly pěkné velké a silné rostlinky. No neležel dneska ráno na zemi? Vše se vysypalo a hrachory jsou v čudu. A to tu nebyl žádný vítr tak nevím co si o tom myslet...a i kdyby vítr byl,2 metrový dřevěný truhlík s kameny na dně jako drenáž a plný hlíny není zrovna peříčko..
No jo no už se nedá nic dělat..Krásný den všem!

7.5.2016 07:50

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ hlási 8°C a jasno... takže očakávame pekný slnečný deň... dnes posadiť zemiaky, pokosiť trávnik okolo domu a pokračovať v čistení susedného pozemku, ktorý mám v prenájme... a čo nové na východe ? včera sa vyliahli kačičky spod kačky č.1, a dnes sa okotila samička králika...idem ráno kŕmiť, nakuknem do králikárne a tam, pekne krásne sa to v hniezde hmýri novými prírastkami ... takže dnešný deň ani nemohol začať lepšie... pozdravujem všetkých a prajem pekný deň a zvlášť kamarátovi Horalovi, ktorý sa nevie spamätať z hokejového ošiaľu

Nomáde moc ti blahopřeji! Taková rána by mohla být častější, že ?
Jinak ten "tvůj" kvas je opravdu mooc dobrý. Musím zase udělat, v létě to bude na žízeň dobré

7.5.2016 07:54

honzapm napsal(a):

Honzo tak je to víte kde?! Včera jsem vsadil šťastnejch dését a vyhrál jsem víte co... ..takže podíl za dobrý nápad se zatím nekoná..

7.5.2016 08:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
+11 na jihu Čech, bude nádherně. Jeden běžec už je od včera venku a druhé vejce naťukané. Takže nezbývá než čekat. A v Covině to zatím vypadá takhle viz foto až se běžci vylíhnou, tak budou manévry. Včera jsem přidávala novou dvacku koupených vajec orlovek, docela mě překvapilo jak jsou menší oproti hempšírkám. Jedno jsem zvážila 50g, hempšírky okolo 62g.

7.5.2016 08:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

720tko, jestli ona to neshodila nějaká kočka nebo jiné zvíře.
Já jsem včera připravovala větší květníky na zahradě a otočím se a v truhlíku mám jezevčíka

7.5.2016 09:30

veraboskova napsal(a):
720tko, jestli ona to neshodila nějaká kočka nebo jiné zvíře.
Já jsem včera připravovala větší květníky na zahradě a otočím se a v truhlíku mám jezevčíka

no ale mi jezevčíka nemáme ani nikdo kolem. A tomu bych to i odpustil

7.5.2016 11:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Honzo tak je to víte kde?! Včera jsem vsadil šťastnejch dését a vyhrál jsem víte co... ..takže podíl za dobrý nápad se zatím nekoná..

No, takže kde to je? Asi tam, co váš ctěný hrachor, kolego?
Nebojte, hrachorek znovu vysejete a los fsadíte a tentokrát
už to jistě vyjde. A že jsem kámoš, tak podíl za dobrý nápad
mi stačí řekněme bratru 80% z výhry. Kamarádi si maj pomáhat.
To se přece ví. Chlapi sobě.

Krásný víkend fšem.

Věrko, koukám, že také máte asistenční psy?

7.5.2016 13:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Honzíku, tak teď jsem se od srdce zasmála Tohle radši nebudu ukazovat manželovi.
Nomáde, co brambory, už jsou v zemi? Já jsem dneska taky sázela. A poprvé jsem sela krmnou řepu, tak snad něco vzejde. Na strouhání pro slepice. Vyroste to větší než mrkev, ne? Akorát budu soutěžit s krtonožkama, jestli to dřív vyroste, nebo to ukoušou.

7.5.2016 15:02
jako001

XXX.XXX.109.93

Dobry den vsetkym musim sa pochvàlit medzi inymi sa okotila zajacica mà 11 mladych a prepuklo moje prvè liahnutie ide sice len o tri vajicka ktorè som dal na skusku do liahne zbytok sa bude liahnut buduci tyzden

7.5.2016 15:54
nomad72

XXX.XXX.234.145

veraboskova napsal(a):
Honzíku, tak teď jsem se od srdce zasmála Tohle radši nebudu ukazovat manželovi.
Nomáde, co brambory, už jsou v zemi? Já jsem dneska taky sázela. A poprvé jsem sela krmnou řepu, tak snad něco vzejde. Na strouhání pro slepice. Vyroste to větší než mrkev, ne? Akorát budu soutěžit s krtonožkama, jestli to dřív vyroste, nebo to ukoušou.

Ešte nieee všetky ja sadím celý deň... len kávu som prišiel vypiť a idem ďalej... fotky kačičiek pridám večer...

7.5.2016 18:46
nomad72

XXX.XXX.234.201

Ahojte... tak úkol splnen na 100 %, tak som maximálne so sebou spokojný... zemiaky sú v zemi, dvor pokosený, uprataný, statok nakŕmený... a ja uťahaný ako kôň... ešte že je zajtra nedeľa, a aj tak má pršať, čo je maximálne super, tak si zajtra po týždni oddýchnem... a samozrejme zajtra deň víťazstva v Moskve ! no a sľúbené foto kačičiek... neviem, či ich bude vidno, som fotil narýchlo mimochodom, kamarát horal sa má ako? a vy ostatní ?

7.5.2016 20:01
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnice, to jsme měli krásný den, všichni, že ? Pravda, byl jako jindy pracovní, ale super
Joj, pěkný to asistenční pes
Nomádku, kačenky jsou nádherné, to máte také divadlo co ?
Já jsem dnes večeřela u výběhu se slepičkama a pak mi jich bylo líto, tak jsem jim dnes podruhé nasekala sekačkou koš trávy, a holky se do ní pustily s takovou vervou, jako by ji týden neviděly a přitom hned ráno ji dostaly hromadu.
Dnes jsem stěhovala 8ti týdenní kuřičky do venkovního výběhu, tak dnes musím počkat na tmu a budu je sázet do kurníku jak chleba do pece

7.5.2016 20:19
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

jako001 napsal(a):
Dobry den vsetkym musim sa pochvàlit medzi inymi sa okotila zajacica mà 11 mladych a prepuklo moje prvè liahnutie ide sice len o tri vajicka ktorè som dal na skusku do liahne zbytok sa bude liahnut buduci tyzden

Pěkné Jak pokračujete? Už má jedináček kámoše?

7.5.2016 20:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak konečně doma. Zasetá dýně a cukety, zvířectvo obstaráno, jezevčíci vyvenčení. A teď je zbytek rodiny na lampionovém průvodu a já mám konečně klid.
V líhni se stále klubají dva běžci, něco by mohlo být do rána. Jeden je už skoro venku.
Nomáde super kachničky
jako001 gratulace, a co že se vám to vlastně vylíhlo za kuřátko?

7.5.2016 20:38
jako001

XXX.XXX.109.93

Wyandotka zdrobnělá napsal(a):
Pěkné Jak pokračujete? Už má jedináček kámoše?

Zatial nie len vajcia skàcu v liahni jedno mà celkom velku prasklinu druhè je natuknutè

7.5.2016 21:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak hlásím běžec je venku. Ještě je tam jedno vejce, ale ten truhlík je naťuknutej na špičce vejce místo na tupém konci. Uvidíme, jestli se dostane ven a v jakém stavu.

7.5.2016 21:39
jako001

XXX.XXX.109.93

veraboskova napsal(a):
Tak konečně doma. Zasetá dýně a cukety, zvířectvo obstaráno, jezevčíci vyvenčení. A teď je zbytek rodiny na lampionovém průvodu a já mám konečně klid.
V líhni se stále klubají dva běžci, něco by mohlo být do rána. Jeden je už skoro venku.
Nomáde super kachničky
jako001 gratulace, a co že se vám to vlastně vylíhlo za kuřátko?

No kuriatko je taky premix otec je striebrokrky vlasàk a sliepka hybryd araukany znàsa zelenè vajicka v liahni màm este niekolko tychto hybridnych a potom 13 maransiek ktorè dorazily z francie bez ujmy.

8.5.2016 04:59
nomad72

XXX.XXX.234.8

PBJK a dobré ránko... východ hlási 9°C a polojasno... statok už behá po dvore a všetko nakŕmené... dnes nedeľa, takže veget... pozdravujem všetkých a zvlášť mamky ku dnešnému sviatku posielam príjemný deň !

8.5.2016 05:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hop, hop, hop. Jak to bylo s tou rýmovačkou?
Ranní Přemek dál doskáče? Jo aha, to se nerýmuje.
To abyste si nemysleli, že i v "letním režimu" Honzík opouští gaučík
zásadně až po desáté hodině ranní.
Z 21 vajíček už mám 20 soudruhů a soudružek venku, posledníček
je naklovaný, tak na něj číhám a vypínám i druhou líheň.
To bude najednou ticho, když ze tří poběží jen jedna, ááách.

Tak doufám, že se fšem vylíhlo, co mělo, že Horalek má dostatek kopřif
i sil na všechnu tu oumladinu, a že někteří z vás dodrží název posledního
dne f týdnu, to jest neděle, od slova, že se s nikým o nic nedělíme, že...
Nebo neděláme? Jsem to asik malinko popletl.

Mám jedno žluté kuřátko, příroda si dycky najde cestu.
Leghornka namaskovala své vajíčko (a zmátla Honzíka) tak,
že vypadalo úplně jako od stříbrně zbarvené vlašky,
tak jsem ho nasadil a hopla.
Je tu jeden sytě žlutý loupežník.

8.5.2016 05:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo vlastně, on je ten Svátek matek.
Tak to su zvědavý, jestli od kuřátek dostanu nějakou tu kytičku.

8.5.2016 07:55

Dobré ráno všem! Tak máme dneska nádherně na severu.13 C a sluníčko svítí a ptáci jsou úplně jako utržení ze řetězu. Vlaštovky už od rána pilně létají, včelky tu bzučí o sto šest na poli vedle je řepka. Jen ještě nebýt v práci ale u zvěřince na zahradě bylo by dobře.

Nomad jsem rád, že jsi včerejšek na diskuzi vedle, dobře strávil a už máš zase dobrou náladu!

Takže všem krásný den vítězství a všem maminkám vše nejlepší k svátku!

8.5.2016 07:56

honzapm napsal(a):
Hop, hop, hop. Jak to bylo s tou rýmovačkou?
Ranní Přemek dál doskáče? Jo aha, to se nerýmuje.
To abyste si nemysleli, že i v "letním režimu" Honzík opouští gaučík
zásadně až po desáté hodině ranní.
Z 21 vajíček už mám 20 soudruhů a soudružek venku, posledníček
je naklovaný, tak na něj číhám a vypínám i druhou líheň.
To bude najednou ticho, když ze tří poběží jen jedna, ááách.

Tak doufám, že se fšem vylíhlo, co mělo, že Horalek má dostatek kopřif
i sil na všechnu tu oumladinu, a že někteří z vás dodrží název posledního
dne f týdnu, to jest neděle, od slova, že se s nikým o nic nedělíme, že...
Nebo neděláme? Jsem to asik malinko popletl.

Mám jedno žluté kuřátko, příroda si dycky najde cestu.
Leghornka namaskovala své vajíčko (a zmátla Honzíka) tak,
že vypadalo úplně jako od stříbrně zbarvené vlašky,
tak jsem ho nasadil a hopla.
Je tu jeden sytě žlutý loupežník.

Gratuluji!

8.5.2016 07:57

jako001 napsal(a):

Tak to také blahopřeji k úspěchu! Jen tak dál!

8.5.2016 07:59
jako001

XXX.XXX.109.93

Gratuluji!

Dobrè rànko vsetkym tak som sa potesil co sa malo nateraz vyliahnut je vonku zbytok bude koncom tyzdna dufam ze s rovnakym vysledkom.

8.5.2016 08:00
nomad72

XXX.XXX.234.20

Dobré ráno všem! Tak máme dneska nádherně na severu.13 C a sluníčko svítí a ptáci jsou úplně jako utržení ze řetězu. Vlaštovky už od rána pilně létají, včelky tu bzučí o sto šest na poli vedle je řepka. Jen ještě nebýt v práci ale u zvěřince na zahradě bylo by dobře.

Nomad jsem rád, že jsi včerejšek na diskuzi vedle, dobře strávil a už máš zase dobrou náladu!

Takže všem krásný den vítězství a všem maminkám vše nejlepší k svátku!

Aaale ja mám furt dobrú náladu ale ma tak vytočil ten Peter... boha jeho... ja nemám rád, keď sa niekto nad niekoho vyvyšuje, a on to robí stále... však si čítal, čo som mu písal... a robí to takmer v každom vlákne, kde píše... kašlem na neho

8.5.2016 08:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, třetí kachně pořád ve vejci. A já už potřebuju líheň.Už mám nasbíráno 10 vajec od ruánky. Pěknou neděli.

8.5.2016 08:45
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

nomad72 napsal(a):
Aaale ja mám furt dobrú náladu ale ma tak vytočil ten Peter... boha jeho... ja nemám rád, keď sa niekto nad niekoho vyvyšuje, a on to robí stále... však si čítal, čo som mu písal... a robí to takmer v každom vlákne, kde píše... kašlem na neho

Pán Ferjenčík je skúsený chovateľ, to čo považujete za vyvyšovanie sú jeho úspechy, Vy máte len silné reči a všetko riešite násilím.

8.5.2016 09:04
nomad72

XXX.XXX.234.20

mamkamaria napsal(a):
Pán Ferjenčík je skúsený chovateľ, to čo považujete za vyvyšovanie sú jeho úspechy, Vy máte len silné reči a všetko riešite násilím.

Jak násilím... však si prečítaj, čo som mu písal od začiatku :... ak mám napísať hlúposť, a neporadiť, tak som radšej ticho... jeho skúsenosti som ocenil, ale aroganciu a povýšenosť nad ostatných... to nie! no, on je tu desať rokov, ja rok... dobre, to akože celá ifauna je len pre tých, čo vystavujú krúžkovanú hydinu, chodia po európskych výstavách a ostatní, čo sem prišli pred rokom, tu nemajú čo robiť, alebo byť ticho a šúchať nohami, keď sa tu veteráni bavia? to máš asi tiež nejaké pomýlené, ako ten Peter, nemyslíš? a to, čo som o ňom napísal, hoc má skúsenosti napr. s liahnutím je pravda, je to obyčajný šmelinár nič viac... ja napríklad od mala makal na poli, pomáhal otcovi z gazdovstvom, obrábal hektáre pôdy, jazdil na traktore, kosil, oral sial, choval hov. dobytok, kozy, ošípané, kone... on nemá ani poňatia o tejto robote... on vyliahol niekoľko x zriedkavých plemien hydiny pre kšeft a nič iné a on má byť pánom celej ifauny ? no prosím, ak zdieľaš tento názor a ostatní veteráni tak isto, ja sa kľudne budem odtiaľto porúčať, a nechajte si ju pre seba.

PS: vôbec som sa neurazil za tvoj príspevok, ani sa nemienim...

8.5.2016 09:14

nomad72 napsal(a):

Souhlas kašleme na to !

8.5.2016 09:21

nomad72 napsal(a):
Jak násilím... však si prečítaj, čo som mu písal od začiatku :... ak mám napísať hlúposť, a neporadiť, tak som radšej ticho... jeho skúsenosti som ocenil, ale aroganciu a povýšenosť nad ostatných... to nie! no, on je tu desať rokov, ja rok... dobre, to akože celá ifauna je len pre tých, čo vystavujú krúžkovanú hydinu, chodia po európskych výstavách a ostatní, čo sem prišli pred rokom, tu nemajú čo robiť, alebo byť ticho a šúchať nohami, keď sa tu veteráni bavia? to máš asi tiež nejaké pomýlené, ako ten Peter, nemyslíš? a to, čo som o ňom napísal, hoc má skúsenosti napr. s liahnutím je pravda, je to obyčajný šmelinár nič viac... ja napríklad od mala makal na poli, pomáhal otcovi z gazdovstvom, obrábal hektáre pôdy, jazdil na traktore, kosil, oral sial, choval hov. dobytok, kozy, ošípané, kone... on nemá ani poňatia o tejto robote... on vyliahol niekoľko x zriedkavých plemien hydiny pre kšeft a nič iné a on má byť pánom celej ifauny ? no prosím, ak zdieľaš tento názor a ostatní veteráni tak isto, ja sa kľudne budem odtiaľto porúčať, a nechajte si ju pre seba.

Nomad nikam nechoď! Nebylo by to tu bez tebe ono. Navíc já s tebou souhlasím. Chov není jen o tom, že budu kroužkovat a vystavovat. Každý může chovat po svém. Někdo len na prestiž a někdo holt i pro radost a užitek. Mě osobně to druhé vyhovuje víc. A to není nic proti chovatelům - vystavovatelům. Je to jejich hobby tak ať si to dělají. Ale zrovna tak my budeme "gazdovat" po svém. Nic víc nic míň!

8.5.2016 09:26
jako001

XXX.XXX.109.93

nomad72 napsal(a):

Ahoj Nomàd dufam ze kvoli trocha kritike to tu nezabalis usli ti nervy ok, stàva sa to kazdèmu aj mne, ja som jednym z tych ktorych volàs veteràn iked nie u hydiny v poslednej dobe moc nediskutujem tu som si pytal rady ohladom liahne dostal som vysledok je vidiet hore no neviem ci chovat cistokrvnu hydinu je hriech ja som sa vydal tym smerom kazdèho vec je co bude chovat trochu sa musim Petra zastat mne dal niekolko ràd cez telefon bez znàmky akèho kolvek povysenectva, ale verim aj tomu ze tak ako mna vedia vytocit u exotov tak jeho tu niektory su lenivy si natukat aj co len do vyhladàvaca tu na ifaune, sice sami nepàci sposob akym to podàva ale co uz kazdy je nejaky;inak aky si mal vysledok u pizmovky moja sedi na 15 vajciach este mà dva tyzdne tak uvidim ostala mi len jedna kacka a kacer druhu kacku zial nezastrihol som kridla a susedove vlciaky si urobily pretahovanu na chudati.Tak klud odychuj je nedela a vyzerà ze bude pekny den.

8.5.2016 09:53
nomad72

XXX.XXX.234.20

Pozri, ja sa kritike nebránim... a ani sa za ňu neurážam... a ešte raz opakujem, posledný krát, poriadne si prečítajte, čo som tomu Petrovi napísal... je tu niekto nový, ktorý sa tu nevie tak orientovať, ako niekto, kto tu je dlhšie... a narýchlo potrebuje súrne nejakú radu... ak má niekto niečo narýchlo poradiť, nech mu poradí, alebo nech mu napíše odkaz, kde ten dotyčný radu nájde... a nech nepíše, že už to tu písal 100 krát a 101. krát to písať nemieni... boha načo mu to písal? ja môžem tiež napísať, že nemienim tu čítať tie priblblé príspevky o tom, ako to tu niekto písal 100x a viac krát to písať nemieni... akože ja neviem, už ako to mám napísať, aby to niekto pochopil... pozri sem, on ako skúsený chovateľ (ja mu to neberiem, ani nikomu) by si mal zaslúžiť úctu a rešpekt... dobre, ale nezaslúži si ju aj ten, kto sa rozhodne chovať čo i len jednu sliepku, ktorú si obstará, a začne sa láskou o ňu starať, hoc nemá o chove takmer žiadne skúsenosti? ja neviem, možno ja žijem v inom svete, ale nečudujem sa, že ten váš je taký aký je... hej, písal som, že som jedného vytrestal za to, čo mi povedal... ani ma nenahnevalo to, že mi povedal, že som privandrovalec, on mi doslovne povedal toto : čo ty tu chceš, ty si obyčajný privandrovalec, a bohvie z ktorej pi*e si sem prišiel... mňa nahnevali tie posledné slová, ktoré mi povedal a preto dopadol tak ako dopadol... no ak si niekto nechá sr*ť na hlavu, je to jeho vec, ja si nedám... vôbec sa nepovažujem za násilníka a bitkára dupľom nie... ja kritiku príjmem, ale si nedám aby si niekto na mne dvíhal ego, ako Peter... howk.

8.5.2016 10:18
jako001

XXX.XXX.109.93

nomad72 napsal(a):
Pozri, ja sa kritike nebránim... a ani sa za ňu neurážam... a ešte raz opakujem, posledný krát, poriadne si prečítajte, čo som tomu Petrovi napísal... je tu niekto nový, ktorý sa tu nevie tak orientovať, ako niekto, kto tu je dlhšie... a narýchlo potrebuje súrne nejakú radu... ak má niekto niečo narýchlo poradiť, nech mu poradí, alebo nech mu napíše odkaz, kde ten dotyčný radu nájde... a nech nepíše, že už to tu písal 100 krát a 101. krát to písať nemieni... boha načo mu to písal? ja môžem tiež napísať, že nemienim tu čítať tie priblblé príspevky o tom, ako to tu niekto písal 100x a viac krát to písať nemieni... akože ja neviem, už ako to mám napísať, aby to niekto pochopil... pozri sem, on ako skúsený chovateľ (ja mu to neberiem, ani nikomu) by si mal zaslúžiť úctu a rešpekt... dobre, ale nezaslúži si ju aj ten, kto sa rozhodne chovať čo i len jednu sliepku, ktorú si obstará, a začne sa láskou o ňu starať, hoc nemá o chove takmer žiadne skúsenosti? ja neviem, možno ja žijem v inom svete, ale nečudujem sa, že ten váš je taký aký je... hej, písal som, že som jedného vytrestal za to, čo mi povedal... ani ma nenahnevalo to, že mi povedal, že som privandrovalec, on mi doslovne povedal toto : čo ty tu chceš, ty si obyčajný privandrovalec, a bohvie z ktorej pi*e si sem prišiel... mňa nahnevali tie posledné slová, ktoré mi povedal a preto dopadol tak ako dopadol... no ak si niekto nechá sr*ť na hlavu, je to jeho vec, ja si nedám... vôbec sa nepovažujem za násilníka a bitkára dupľom nie... ja kritiku príjmem, ale si nedám aby si niekto na mne dvíhal ego, ako Peter... howk.

OK beriem aj tvoju stranu ani ja nie som z tych co sa povysuju, viem ze niekedy rychla rada je nad vsetko a neni cas nato aby si tukal. Ved ja sàm sa casto pytam aj dnes tych starsich ked ma nieco zaskoci alebo viac skusenych nemusi to byt clovek vzdy starsi ja màm pred vedomostami respekt, u teba ma fascinuje tvoja energia obcas zasnem kdeju beries, cely zivot pracujem nikdy som nebol na podpore, k pràci ak chovatlstvu vediem celu rodinu z manzelky je dnes pomaly vatsi odbornik na exoty ako som ja sàm ato nechovali nic inè len co sa dà zjest aj teraz ja sedim 1500km od domu a manzelka mi mailom posiela fotky aja sa chvàlim vlastne jej uspechom ale vzdy robime veci spolocne.Tu som zacal chodit a citat toto vlàkno lebo je takè umiernenè bez handrkovania a dufam ze to vydrzi este velmi dlho a neodpovedal si ako sa ti vydarily tie pizmovky .Askoro som zabudol vsetkym mamàm

8.5.2016 10:27
nomad72

XXX.XXX.234.20

Takže štatistika kačky č.1 : zasadla na 20 vajec... vyliahlo sa 6 ks keď vyšla s káčatkami von, išiel som jej upratať hniezdo tak som tam vybral 8 jalových vajec... kde zmizli ostatné vajcia... netuším... (do chlieva sa nemá šancu dostať nič, pokiaľ je zavretý)... to, že sa vyliahlo iba 6 ks, pripisujem asi tej hĺbke hniezda, ako som to tu raz spomínal... druhá kačka, ktorá sedí, má už hniezdo v prepravke, tak uvidím, ako to dopadne...

8.5.2016 13:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem ráda, že jsi to Nomáde ukončil, myslím, že svoje názory jste si řekli.
Osobně jsem přestala číst ifaunu pejsky, protože tam bylo konfliktů, až mě to totálně znechutilo. A ani tam už ani nepíšu, protože je pak člověk za debi.a když tam dá primitivní dotaz. Nedej bože, když by tam napsal, že má doma dva bezpapíráky

Vážení dneska je státní svátek, navíc den matek, neděle a venku sluníčko a ještě se mi vylíhla poslední kachna. Ona teda možná chcípne, protože jsem jí malinko pomáhala, ale to už je na ní. Ale i tak důvod k radosti. Tak sem s fotkama kachňat, kuřat, ovcí a kytek.
Kafe dopito a hurá na zahradu

8.5.2016 13:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě vám sem dám fotku jednoho běžčete, a o pouhý jeden den mladší kuřata hempšírek. Řekla bych že běžec je tak na vejšku dvou kuřat. Děsně mě deptá, půlka odchovny je pod vodou. Je to kachna

8.5.2016 14:48
jako001

XXX.XXX.109.93

nomad72 napsal(a):
Takže štatistika kačky č.1 : zasadla na 20 vajec... vyliahlo sa 6 ks keď vyšla s káčatkami von, išiel som jej upratať hniezdo tak som tam vybral 8 jalových vajec... kde zmizli ostatné vajcia... netuším... (do chlieva sa nemá šancu dostať nič, pokiaľ je zavretý)... to, že sa vyliahlo iba 6 ks, pripisujem asi tej hĺbke hniezda, ako som to tu raz spomínal... druhá kačka, ktorá sedí, má už hniezdo v prepravke, tak uvidím, ako to dopadne...

No moja si vybrala za hniezdo kontajner s kukuricou prvè dni vajcia zahrabàvala takze nic nebolo vidiet az som isiel robit srot a narazil som na vajicko potom som ich vydoloval celkovo 7 nebyt inej moznosti tak som jej tam ponoril prepravku a sedi som zvedavy kolko ich bude potom dàm foto

8.5.2016 15:21

jako001 napsal(a):
No moja si vybrala za hniezdo kontajner s kukuricou prvè dni vajcia zahrabàvala takze nic nebolo vidiet az som isiel robit srot a narazil som na vajicko potom som ich vydoloval celkovo 7 nebyt inej moznosti tak som jej tam ponoril prepravku a sedi som zvedavy kolko ich bude potom dàm foto

8.5.2016 15:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, nechcete akvárko? To by pak vůůbec nevadilo, že půlka odchovny
je pod vodou. Doslova.
Hempšírkám uděláte uprostřed ostrůvek třeba z cihel a můžete běžčit
do alelůja.

8.5.2016 15:37

jako001 napsal(a):

Tak to je mazec.

8.5.2016 17:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jako007, no páni, máte pořádný velkosklad.
Nemáte problém s hlodavci, při takto otevřeném skladování?

8.5.2016 17:54
horal

XXX.XXX.58.226

Šeést. Holky a kluci přeju hezký den a maminám, i těm budoucím, přeju všechno nejlepší k svátku. Zvlášť zdravím kamaráda, kolegu školníka nomada. Asi sedí přilepený na obrazovce a sleduje vojenskou Přehlídku z rudého náměstí. Jo kdepak ty časy jsou. Tak ani dnes jsem se nedostal na ryby. Ono by mne to ani nebavilo, pořád bych musel myslet na to kolik jsem mohl udělat práce. No jak to vypadá na stará kolena jsem se asi zbláznil a dělám víc než je zdrávo. Když tak vzpomenu, že jsem ještě před nedávnem využil každou chvilku abych se mohl ulejt a práci ošidit, no škoda mluvit. Asi člověk cítí že se to krátí a tak se snaží všechno dohnat co zameškal. A možná je to i tím že práce co mi dnes trvá celý den jsem měl kdysi za dvě hodiny. No ať je to jak chce hlavně že mne to ještě baví a vím že většina z vás je na tom stejně. Tím myslím že vás to baví a né že jste starý. Dneska jsem už konečně opravil skleník, co v zimě poničil vítr a zítra se může sázet. Od pátku mám už třetí králičeta a ty dnešní nevím jak na to budou, porodila 12 králičat a v kotci bylo nezvykle moc krve. Zatim jsou jak králičata tak samice v pořádku. Takže květen zatím 24 králičat. Dneska jsem také zaslechl z výběhu maďarské směsky něco jako kokrhání a to několikrát za sebou. To jim je teprva 9 týdnů, ale někteří váří 1,5 kg. Tak si dám kafíčko a jednoho lahváče pak vyrazím na kopřivu a krmit. Celý víkend počitače okupovali vnuci a dnes je už mám jenom pro sebe. Ale stejně mi to nebude nic platný bo usnu jako špalek. Tak hezký zbytek dne.

8.5.2016 18:00
nomad72

XXX.XXX.234.131

Kamarát Horal, prisahám bohu, asi mi nebudeš ani veriť, ale moje kurence mali včera 9 týždňov a ja dnes ráno, keď som ich išiel kŕmiť, tak som počul niektoré kotkodákať ! nebolo to ešte to pravé kotkodákanie, ale bolo ! po predchádzajúcich skúsenostiach som to tu ani nechcel písať, ale ty si ma povzbudil, kamarát...

8.5.2016 18:14
nomad72

XXX.XXX.234.131

Práve som odfotil 9 týždňové kura, také sú všetky...

8.5.2016 18:15
jako001

XXX.XXX.109.93

honzapm napsal(a):
Jako007, no páni, máte pořádný velkosklad.
Nemáte problém s hlodavci, při takto otevřeném skladování?

V minulosti som mal a dàval tazkè peniaze do otravy dnes moje macky zlikviduju doslova vsetko este aj krtkov vytiahli zo zeme, ale v tej dobe som nemal ani tie sedè kontajnery a takto odspodu nemozu sa ktomu dostat a zeto neni prikritè je zàmerne pràve aby sa nic neschovalo pod deklom, velkosklad nemàm màm len tolko krmiva aby som vystacil po novè.

8.5.2016 18:20
jako001

XXX.XXX.109.93

nomad72 napsal(a):
Práve som odfotil 9 týždňové kura, také sú všetky...

Peknà pirana

8.5.2016 18:26
horal

XXX.XXX.58.226

Tak tady některý s techhle gaunerů začíná kokrhat, vylíhnuto 6.3. Na první fotce jsou hepšírky o týden starší a na poslední denodení souboj přrs plot vlašáka s forverákem. Tak se musím opravit. jsou to oba forveráci původem z maďarska, akorát ten v levo je čistý a o rok starší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík