Jinak paráda, kachna v zrní, to teda vidím poprvé
Honzíku, kachnu do akvárka ne. Leda do želvária ne ale vážně, já tam dala na dno lino, na to noviny a na to hobliny a uvažuju, jak to dělají ostatní. Jestli večer neusnu, tak musím prohledávat ifaunu nebo spíš inzeráty a koukat na fotky.
U nás to taky na zahradě kokrhá.11 hempšíráků začalo. Přidávám ještě pár fotek, konečně máme voliéru pod střechou. Teď příjde na řadu okap a dveře.
veraboskova
napsal(a):
A kolik váží? To je monstrum
8 týždňové mali cca kilo +- 50 gramov teraz som ich nevážil... do vody dostávajú acidomit a teraz žerú zmesku hyd04-k/b. pri odchove sa držím tohoto článku ! :http://www.chovzvirat.cz/clanek/735-odchov-kuric-nosneho-typu/.
Tak jsem si dneska vyrobila čtverečkový záhonek. Vysypala speciální směsí - po jednom dílu kompostu, rašeliny a vermikulitu a zítra začnu osévat a osazovat. Jsem zvědavá, jak to bude fungovat. Snad nebudou jen pro kočku Dana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Copak tam budete pěstovat za dobroty?

nomad72
napsal(a):
Pre Olympa : http://zvierata.bazos.sk/inzerat/61201297/Prodam-kone-velbloudy-ay-dromedary-klokany-buvoly-a-dalsi.php na farmu.
Nomad co to pořád máš s těmi velbloudy? Že ty chceš donutit olympionika aby dělal šubat ve velkém ?
Jinak piraně máš teda fakt moc pěkné!

veraboskova
napsal(a):
Jinak paráda, kachna v zrní, to teda vidím poprvé
Honzíku, kachnu do akvárka ne. Leda do želvária ne ale vážně, já tam dala na dno lino, na to noviny a na to hobliny a uvažuju, jak to dělají ostatní. Jestli večer neusnu, tak musím prohledávat ifaunu nebo spíš inzeráty a koukat na fotky.
U nás to taky na zahradě kokrhá.11 hempšíráků začalo. Přidávám ještě pár fotek, konečně máme voliéru pod střechou. Teď příjde na řadu okap a dveře.
Teda moc pěkná voliéra i Hempšírky

Krásné ráno všem! Tak máme tu 10 C a je krásně. Konečně mám volno a tak hurá stěhovat další sazenice na zahradu a kuřata ven na travičku
Krásný den všem!
napsal(a):
Copak tam budete pěstovat za dobroty?
Juro různou zeleninku - řapíkatý celer, špenát, červenou řepu, barevné mrkvičky, cibulky do salátů, pórek a později pekinské zelí, ředkvičky, druhý špenát a možná i nějaké barevné salátky jen tak na rychlo. Dana.

ovecka
napsal(a):
Tak jsem si dneska vyrobila čtverečkový záhonek. Vysypala speciální směsí - po jednom dílu kompostu, rašeliny a vermikulitu a zítra začnu osévat a osazovat. Jsem zvědavá, jak to bude fungovat. Snad nebudou jen pro kočku Dana.
A to je nějaký určití druh pěstování zeleniny nebo je to klasický vyvýšení záhon? Je to ale moc pěkné

Tak to někdy přijedu na salátek. Vitamínů není nikdy dost.
Zdravím,
malá ukázka víkendové náplně našeho Viléma.
1. foto: Mohu Vám udělat pedikůru?
2. foto: "Kačer" zahradníkem - pomoc při tvorbě záhonu pro gladioly.
Jinak hlásím osázený skleník, zasazené okurky, připravené truhlíky a květináče na kytky.
Kačenka v hnízdě 16 vajec a stále nic, nenechá si potvora domluvit. Asi se káčátek nedočkáme.
čapice
napsal(a):
Zdravím,
Jinak hlásím osázený skleník, zasazené okurky, připravené truhlíky a květináče na kytky.
Kačenka v hnízdě 16 vajec a stále nic, nenechá si potvora domluvit. Asi se káčátek nedočkáme.
To je jako u nás
Záhonky provrtané zobáky. Jsou to pomocníci!
Ovečko, záhonek je moc pěkný. Pak nám ukažte, jak to v něm poroste
Bubko, co slepičky? Nesou trochu? Ty moje se tedy moc nepředvádějí
Přeji všem hezký den!
čapice
napsal(a):
Zdravím,
No tedy, váš pan Vilém je naprosto božskej, vyřiďte mu pozdravy.
javorka
napsal(a):
To je jako u nás
Záhonky provrtané zobáky. Jsou to pomocníci!
Ovečko, záhonek je moc pěkný. Pak nám ukažte, jak to v něm poroste
Bubko, co slepičky? Nesou trochu? Ty moje se tedy moc nepředvádějí
Přeji všem hezký den!
Sliepky su v pohod, e ale trapia ma male kačky teda jedna, chodi do zadu potom si sadne na zadocek dva kroky dopredu a potom zase niekoko krokov dozadu.. zerie aj sa kupe - ale to cúvanie ma desí...
Dobrý den z Roudnicka, ve stínu dvacet, na slunku Itálie Krásně pofoukává větřík, nádhera. Holky slepičí v plavkách chytají bronz. No, ať si to užijí, zítra půjde pár prvních - vyvolených - do mrazáku, jelikož k nim přibylo 23 nových, tak stejný počet odejde. Zítra se do nich pustím, mám tam narostlých asi 10 kohoutků do jateční velikosti a jelikož jsem k nim také přidávala dorost, tak musím zmenšit skupinu
Čapice, to je luxus, já za pedi platím dvě stovky a vy to máte takhle skvěle
Ovečko, nádherný záhonek, nemáte chvíli čas, trošku nestíhám zahradu a vy to fakt umíte Běžím koupit salát
Dobré ránko všetkým tak včera z práce som mala milé prekvapenie.. vid obrázok.
Dobrý den z Roudnicka, slunko, jasno, nádherně.
Kdepak máme školníky ?
Bubko, to je nádhera To je divadlo
Tak se dnes snižování stavu nekonalo, jelikož mi onemocněla pravá ruka - mamka, můj pomocník. Tak to holky mají odloženo na neurčito
Říká se, že slípky jsou hloupé, já pravím opak. Pravidelně, když vyndavám dorostenky do venkovního výběhu, tak je trošku problém večer, protože neznají cestu do kurníku. Ale když tam je starší dorost, tak teď se mi už dvakrát stalo, že jim cestu ukázali a za dva dny už sama kuřata zalézala k ostatním. Chytrá kuřátka mám
Co nejdřív, čili ideálně včera, byl každé jedno vejce dal do plata
na 10 ks vajíček, případně předtím ještě zabalil do ubrousku,
a převezl bych to před avizovaným výpadkem.
Určitě bych nevezl vejce v líhni. Vejce v platech byl měl na klíně
nebo na klíně spolujezdce, aby se naprosto minimalizovaly otřesy.
honzapm
napsal(a):
Co nejdřív, čili ideálně včera, byl každé jedno vejce dal do plata
na 10 ks vajíček, případně předtím ještě zabalil do ubrousku,
a převezl bych to před avizovaným výpadkem.
Určitě bych nevezl vejce v líhni. Vejce v platech byl měl na klíně
nebo na klíně spolujezdce, aby se naprosto minimalizovaly otřesy.
Dakujem takze odviest este dnes ok vybavim.
V případě, že nemůžete zaručit žádným způsobem klidné líhnutí tam,
kde je máte celou dobu, tak určitě, pokud o výpadku víte, odvézt co nejdříve.
V době klubání bude na přesuny jaksi pozdě, navíc je to poměrně citlivé období
pro rodící se život. A vy budete následující tři dny absolutně v klidu.
Ještě teď můžete vychytat mouchy s novým umístěním líhně, funkčností,
vlivem nového okolí atd. Pak už by bylo pozdě...
71 piraní sa dnes sťahovalo do svojho kurína už len bidla dorobiť a hotovo...
honzapm
napsal(a):
V případě, že nemůžete zaručit žádným způsobem klidné líhnutí tam,
kde je máte celou dobu, tak určitě, pokud o výpadku víte, odvézt co nejdříve.
V době klubání bude na přesuny jaksi pozdě, navíc je to poměrně citlivé období
pro rodící se život. A vy budete následující tři dny absolutně v klidu.
Ještě teď můžete vychytat mouchy s novým umístěním líhně, funkčností,
vlivem nového okolí atd. Pak už by bylo pozdě...
Ked som sa to dozvedel isiel ma trafit slak este ktomu niesom doma tak to riesi ako obvykle manzelka okrem inèho sa stahuje aj 3ks minulotyzdnovych kuriatok a 20 ks brojlerov tym je 14 dni takze fuska ale stahovanie az zajtra ràno nemà kto dozriet na deti.
jako001
napsal(a):
Ked som sa to dozvedel isiel ma trafit slak este ktomu niesom doma tak to riesi ako obvykle manzelka okrem inèho sa stahuje aj 3ks minulotyzdnovych kuriatok a 20 ks brojlerov tym je 14 dni takze fuska ale stahovanie az zajtra ràno nemà kto dozriet na deti.
Dobrý večer, jak to víte tak dopředu, tak je lepší a jednoduší si pučit elektrocentrálu a líheň + odchovny na ní napojit.Tedy já to tak dělám, ale lepší je mít svoji, pro případ ňáké kalamity, zatim furt vybírám a nevim jakou.Chtěl bych, aby utáhla celý domek a jen ji připojit do zásuvky, tak 4-5 KW.
začátek
napsal(a):
Dobrý večer, jak to víte tak dopředu, tak je lepší a jednoduší si pučit elektrocentrálu a líheň + odchovny na ní napojit.Tedy já to tak dělám, ale lepší je mít svoji, pro případ ňáké kalamity, zatim furt vybírám a nevim jakou.Chtěl bych, aby utáhla celý domek a jen ji připojit do zásuvky, tak 4-5 KW.
No nastastie to vyhlàsily v rozhlase nakoniec sato bude stahovat len na druhu stranu obce ku sestre tam prud bude.
Ne-chovatel

XXX.XXX.6.27
Zdravím.
Není téměř co opravovat, ty watty na kilo-watty byly přepsány správně. Akorát mělo jít o spotřebu v hodinách, tedy Wh či kWh
Já chtěl původně doporučit zvážit jen zapůjčení UPS, nebo jen nákup střídače a připojit na utobaterii. Když jsem ale začal počítat tak to prostě nedáte: žárovka 40-60 W nonstop (možná i 2x) - za 12 hodin tedy řekněme 480-1440 Wh, líheň tak 7/10 času při 40 W - za 12 hodin tedy řekněme 336 Wh.
Já mám elektřinu ze solárních panelů a na noc v bateriích. Vám bych doporučil poprosit také nějakého solárníka. Nemusela by to pro něj být za určitých okolností a na jeden den žádná extrémní zátěž, protože výpadek bude (předpokládám) během dne, a i kdyby dal veškerou energii pro vás, jeden den bez slunce vydržíme většinou hravě, navíc lze předpokládat že by to pro něj znamenalo zejména vydržet bez dobití baterie jen jednu noc (přes den by ty panely mohly stíhat i pro jeho spotřebu - vy nepotřebujete větší příkon jak 160W, dle mého nástřelu). Když si pro líheň přijedete ještě před setměním, pravděpodobně dostane něco i do baterek.
jako001
napsal(a):
No nastastie to vyhlàsily v rozhlase nakoniec sato bude stahovat len na druhu stranu obce ku sestre tam prud bude.
Ahoj ahoj. Ja mam pocas liahnutia presunuty zalozny zdroj od pocitaca k liahni. PC to udrzi tak 15 minut, takze liahen aj par hodin. Tiez u nas casto vypadava prud a nie vzdy to hlasia. Ty to mas nejake zakliate s tymi maranskami .
Jako, to je v klidu. Všechno dobře dopadne. Hlavně s nimi nespěchejte po cestě,
ať jsou jako v bavlnce.
Andy, tak doufám, že i u vás všechno dobře dopadne a vaše pravá ruka bude brzo fit.
Držte se.
720..., a u vás doufám, že jste i dnes měl volno, když bylo tak hezky, jako kompenzaci
za ten fuj pracovní víkend.
dedoza
napsal(a):
Ahoj ahoj. Ja mam pocas liahnutia presunuty zalozny zdroj od pocitaca k liahni. PC to udrzi tak 15 minut, takze liahen aj par hodin. Tiez u nas casto vypadava prud a nie vzdy to hlasia. Ty to mas nejake zakliate s tymi maranskami .
Proste a jednoducho nie som doma som 1500km od domu kamosi ani solàr;ani ups nemaju ja tu v robote 6 el.centràl rada profi ale ani dhl mi to nedà za ten cas ;podcenil som situàciu viac sa to nestane ty vies ocom sa bavime este màm na dve luxusnè prazenice v daka fr poste;dufam ze z 13 zatial zivych vajec bude 50%kuriatok, ale ako sa hovori cesta nebyva ruzami vystlanà. iked 6.5 kuriatka si neviem predstavit
PBJK a dobré ránko... východ : 8°C, jasno, dnes očakávame búrky... no a dnes mám dovolenku, nakoľko mám toľko roboty, že po práci by som nestíhal...pirane som bol o tretej ráno kŕmiť, myslím, že sa na nové prostredie adaptovali veľmi rýchlo, možno aj preto, lebo sa im v maštali svietilo celú noc... a ten žľab, z čoho pôvodne žrali kravy, tak to bude hromadné hniezdo, len im tam dám prepážky, aby sa pri znášaní nevyrušovali medzi sebou, no a samozrejme schodíky (rebríky) aby sa im tam ľahšie išlo... pekný deň všetkým...

nomad72
napsal(a):
71 piraní sa dnes sťahovalo do svojho kurína už len bidla dorobiť a hotovo...
Pěkné bydlení! A ze žlabu pro krávy udělat snáškové hnízdo to je dobrý nápad. Ale já bych tam raději viděl ty krávy to je můj velký sen...leč jenom sen...

honzapm
napsal(a):
Jako, to je v klidu. Všechno dobře dopadne. Hlavně s nimi nespěchejte po cestě,
ať jsou jako v bavlnce.
Andy, tak doufám, že i u vás všechno dobře dopadne a vaše pravá ruka bude brzo fit.
Držte se.
720..., a u vás doufám, že jste i dnes měl volno, když bylo tak hezky, jako kompenzaci
za ten fuj pracovní víkend.
Ano Honzo měl jsem volno a bylo to úžasné!

Dobré ráno všem ! Sever je polojasný a 10C a vypadá to, že bude zase hezky. Ale chtělo by to trocha vody z nebes. Je fakt sucho. Hlína je jako troud a tvrdá jako štolverk .
Ale jinak to vše pěkně roste. A slimáci včera obdrželi několik pivních pastí...
Krásný den všem!
napsal(a):
Pěkné bydlení! A ze žlabu pro krávy udělat snáškové hnízdo to je dobrý nápad. Ale já bych tam raději viděl ty krávy to je můj velký sen...leč jenom sen...
Sny sa majú plniť... ja som si svoj splnil, vždy som chcel mať vlastné gazdovstvo... raz som kdesi čítal, že keď si nesplníš svoj veľký sen, na starobu to budeš ohromne ľutovať...
Šest v práci. Přimda má 12° a je nějak mlhavo, zataženo. Zdravím všechny, obzvlášť mého kamaráda, kolegu školníka na východnom Slovensku. Máš pravdu kamarád nomad, sny se mají plnit a to né jenom o vánocích. Já jako malej kluk jsem často utíkal na salaš za ovečkami a přál jsem si být bačou až budu velký. Pak jsem ale viděl dřevorubce při práci a motorová pila mne tak učarovala, že jsem strašně toužil být lesnim dělníkem. Táta mne ale nechal vyučit elektromontérem a dokonce nme držel místo v dolech, kde jsem měl nastoupit jako elektrikář po vojenský sluřbě. Ta vším zamíchala, napřed jsem se stal dřevorubcem na druhém kpnci tehdejší republiky a dělal od pěstební činnosti přes těžbu a přibližování UKT, LKT vše. Pak jsem nějaké roky dělal řidiče a jezdil ze vším co bylo v podniku a pak se mi splnil druhý sen ovečky. Dostal jsm na starost 600 hlavé stádo bahnic a v tuto dobu jich bývalo přes 1500. Nebylo to stádo na mléko, ale na maso. Právě proto to bylo zajímavejší. Pak ale přišla sametka a bylo po práci. Skopové ani vlna nešli na odbyt a tak vedení prodalo ovce arabům. Celé stádo bylo březí.
Nějakou dobu jsem se ještě motal kolem herefordů ale to už nebylo ono. Poté se mne naskytla práce ve škole a tak už 24. rok jsem školníkem. Dnes už chodí do školy děti těch, které si já pamatuju jako děti. U oveček jsem bydlel na samotě s jednim sousedem a měl sem hospodářství, kde bylo skoro vše. No tak jsem vám vylíčíl skoro celý můj životopis. A jestli je dobře a nebo špatně že to skončilo nedokážu posoudit. Alespoň jsem si to zkusil a nejdůležitější na tom je že mne to bavilo. Proto má kamarád pravdu že sny by jste si měli plnit i když třeba jenom částečně aby jste mohli říct, já jsem si to zkusil a vím jaké to je.
Hezký den všem.
A nemračte se jako počasí, koukejte se usmívat a to samé pak udělají lidé kolem vás.
Dobré ráno, Tišnovsko hlásí něco okolo 10°C a slunečno. Od zítřka nám hlásí přeháňky… Husky se celý den vesele pasou na zahradě, holky dorostenky mají na dnešek naplánovaný první výlet po dvorku tak jsem zvědavá zda vylezou.
Horal tak pěkný příběh ze života, můžete být na sebe pyšný že jste si částečně své sny splnil… Můj a mužíčkuj sen je stejný a to pořídit si domeček na samotě což se nám skoro podařilo. Loni jsme se nastěhovali na domek který je na konci vesnice a vedle je už jen hospůdka Také jsem si chtěla založit chov králíků, což si myslím že se také povedlo. No a ta drůbež která se nám velmi rozmohla nám dělá také samé radosti. Ted jsme zvědaví co nám vyroste za krásné šumavanky
Mějte se krásně, ať vám to všem v práci uteče. Ti co jsou doma tak ať se jim podaří udělat vše co potřebují…

nomad72
napsal(a):
Sny sa majú plniť... ja som si svoj splnil, vždy som chcel mať vlastné gazdovstvo... raz som kdesi čítal, že keď si nesplníš svoj veľký sen, na starobu to budeš ohromne ľutovať...
Nomad to máš pravdu ale Řím také nepostavili přes noc ! :-D
A co u te be na gazdovstvě kravka nebude ? Když už na ní máš tak krásný žlab ?

horal
napsal(a):
Šest v práci. Přimda má 12° a je nějak mlhavo, zataženo. Zdravím všechny, obzvlášť mého kamaráda, kolegu školníka na východnom Slovensku. Máš pravdu kamarád nomad, sny se mají plnit a to né jenom o vánocích. Já jako malej kluk jsem často utíkal na salaš za ovečkami a přál jsem si být bačou až budu velký. Pak jsem ale viděl dřevorubce při práci a motorová pila mne tak učarovala, že jsem strašně toužil být lesnim dělníkem. Táta mne ale nechal vyučit elektromontérem a dokonce nme držel místo v dolech, kde jsem měl nastoupit jako elektrikář po vojenský sluřbě. Ta vším zamíchala, napřed jsem se stal dřevorubcem na druhém kpnci tehdejší republiky a dělal od pěstební činnosti přes těžbu a přibližování UKT, LKT vše. Pak jsem nějaké roky dělal řidiče a jezdil ze vším co bylo v podniku a pak se mi splnil druhý sen ovečky. Dostal jsm na starost 600 hlavé stádo bahnic a v tuto dobu jich bývalo přes 1500. Nebylo to stádo na mléko, ale na maso. Právě proto to bylo zajímavejší. Pak ale přišla sametka a bylo po práci. Skopové ani vlna nešli na odbyt a tak vedení prodalo ovce arabům. Celé stádo bylo březí.
Nějakou dobu jsem se ještě motal kolem herefordů ale to už nebylo ono. Poté se mne naskytla práce ve škole a tak už 24. rok jsem školníkem. Dnes už chodí do školy děti těch, které si já pamatuju jako děti. U oveček jsem bydlel na samotě s jednim sousedem a měl sem hospodářství, kde bylo skoro vše. No tak jsem vám vylíčíl skoro celý můj životopis. A jestli je dobře a nebo špatně že to skončilo nedokážu posoudit. Alespoň jsem si to zkusil a nejdůležitější na tom je že mne to bavilo. Proto má kamarád pravdu že sny by jste si měli plnit i když třeba jenom částečně aby jste mohli říct, já jsem si to zkusil a vím jaké to je.
Hezký den všem.
A nemračte se jako počasí, koukejte se usmívat a to samé pak udělají lidé kolem vás.
Krásný životopis alespoň se člověku rozšíří obzory, že ?
horal
napsal(a):
Hezký den všem.
Jedno oko jistě nezůstalo suché. Moje tedy obě tři.
napsal(a):
Nomad to máš pravdu ale Řím také nepostavili přes noc ! :-D
A co u te be na gazdovstvě kravka nebude ? Když už na ní máš tak krásný žlab ?
Neviem... teoreticky to možné je... maštale mám 3 pre asi 18 kráv... len keby to zdravie lepšie slúžilo... chuť do roboty by bola! možno časom. býčko už bol... ale ta makačka okolo toho... hovorím, keby zdravia viac bolo...
nomad72
napsal(a):
Neviem... teoreticky to možné je... maštale mám 3 pre asi 18 kráv... len keby to zdravie lepšie slúžilo... chuť do roboty by bola! možno časom. býčko už bol... ale ta makačka okolo toho... hovorím, keby zdravia viac bolo...
Ty to máš ještě před sebou, omladina dorůstá a časem tě úplně zastane. Ti moji se už rozprchli
a zůstali jsme na všechno s babičkou sami. Jenom pro zajímavost, dneska je ji 61, pardon 35 let. Junior sice občas pomůže ale je to tak zřídka že se to ani nepočítá. Takže je možná i dobře že v současné době nemám velké hospodářství, jenom to na co stačíme.

nomad72
napsal(a):
Krásné !
Jo jo zdraví je pěkná svi*ě když odmítá spolupracovat. To bohužel také už znám..

horal
napsal(a):
Ty to máš ještě před sebou, omladina dorůstá a časem tě úplně zastane. Ti moji se už rozprchli
a zůstali jsme na všechno s babičkou sami. Jenom pro zajímavost, dneska je ji 61, pardon 35 let. Junior sice občas pomůže ale je to tak zřídka že se to ani nepočítá. Takže je možná i dobře že v současné době nemám velké hospodářství, jenom to na co stačíme.
Gratulujeme mladé slečně k narozeninám !

horal
napsal(a):
Trochu se divila, ale děkuje (když tak mladá paní).
No já to bral podle kolegyně z práce té bylo nedávno 66 a tvrdila, že v tomhle věku je stále ještě mladá slečna! Přesto, že je vdaná má 2 děti,4 vnoučata a 1 pravnouče!

Dobré ráno ze severu. Máme 11 C a skoro jasno. Včera bylo ráno nádherně a pak se to až do odpoledne zatáhlo, ale nespadla ani kapka. K tomu byl větřík takže žádné vedro ideální počasí na práci na zahradě U6 jse mmusel dát ven některé sazenice rajčat a paprik tak doufám, že už to nepomrzne.. Krásný den všem.
PBJK a dobré ránko... východ 8°C a jasno...
720...3 ja som ešte sadenice nedával von, ešte počkám, lebo u nás hlásia od piatka dážď (a riadny) a ochladenie, tak ešte počkám týždeň...dnes ráno som išiel kŕmiť a teraz pozor, záhada pre akty X : večer som zavrel kačky do chlieva...ráno idem kŕmiť, Ťapko (môj pes) brechal ako besný, kačky vo výbehu aj s káčatkami si tam pobehujú a líška okolo plota ! ako je toto ku*a možné ? podotýkam, opitý som nebol
Šest v práci. Na jihozápadní hranici mírně větrno 11° a zataženo. Včera se to během dne vybralo a nepadla ani kapka. Dneska bude ale jiná situace a po poledni nám pěkně sprchne. Pršet má až do veěera a zítra po dopolední mlhavosti nás čeká sluníčko, jenomže severní vítr a tak žádná pohodička.
Kamaráde dějou se to věci mezi nebem a zemí, doufám že kachny s omladinou jsou v pořádku. Máš kliku že chodíš tak zavčasu krmit, protože ty bestie zrzavé chodí na lov brzy ráno.
Ono vysvětlení býva nakonec úplně jednoduché, ale málokdy člověk na to příjde, anebo tomu nechce věřit. Já jsem včera ráno zapoměl pustit maďarky a až v poledne na to přišla manželka. Naštěstí mají krmítko i napaječku uvnitř no ale v poledne bylo vše absolutně prázdné. No a také bych se hádal že jsem je pustil a nakrmil. Netvrdím že je to tvůj případ ale jenom chci říct, že to má vždy logické vysvětlení.
Dnes je čtvrtek zítra pátek šiju, šiju si... ale houby, nic nešiju, ale zítra je opravdu pátek a to třináctého, jediný v letošním roce.
Tak hezký den všem.
Kamarát Horal, ja chodím spať posledný, a ráno skoro vstávam, prvý ! tak ja nechápem, ako sa tie kačky dostali z chlieva von... majú tam síce okno, a bolo otvorené, čo by stará kačka mohla využiť, a vyliezť alebo vyletieť von... ale malé týždňové kačičky? boha, to nechápem, ako sa tie dostali von... však tie sa do takej výšky ku oknu nedostanú a lietať už dupľom... inak, u nás nenormálne teplo !
Dobrý den z Polabí slunko, ale studený vítr.
Nomádku, skoro se mi zastavilo srdce, když jsem to po Vás četla, doufám že jsou všichni všichni
Jo, jo, Honzíku, ten pátek je zapeklitej i pro mě Nesmím na to myslet
Včera vyskákalo 32 křepelek, ještě pár vajíček tam je, tak alespoň deset jich ještě bude
nomad72
napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ 8°C a jasno...
720...3 ja som ešte sadenice nedával von, ešte počkám, lebo u nás hlásia od piatka dážď (a riadny) a ochladenie, tak ešte počkám týždeň...dnes ráno som išiel kŕmiť a teraz pozor, záhada pre akty X : večer som zavrel kačky do chlieva...ráno idem kŕmiť, Ťapko (môj pes) brechal ako besný, kačky vo výbehu aj s káčatkami si tam pobehujú a líška okolo plota ! ako je toto ku*a možné ? podotýkam, opitý som nebol
Jo tedy teď se dějou věci i u nás.9.5. v 05.15h soused pustil 7 slepiček + kohouta a 06.30h neměl nic, jen pár pírek mu zůstalo.Vedle ve vsi přišel chlapík o 30ks, ale něco zůstalo na místě zabité, jeho soused přišel o 5 ks slepic.Nejhorší je, že nemá kdo udělat se škodnou pořádek, staří myslivci jsou po smrti nebo nemohou a mladí nejsou.Tak budeme muset postavit domobranu.
Dobry den vetkym pre Nomàda davaj pozor liska hravo prelezie aj 180cm plot bez problèmov, mne takto pred 4 rokmi odniesli lisky behom dvoch dni vsetku hydinu, ostal len kohut na ktorèho som ich vsetky pochytal, akym sposobom tu nenapisem aby som nebol za netvora som polovnikom flintu som nepouzil, lebo sa nesmie.Momentàlne je klud ale sy myslim ze dlho to nebude.
Ahojte... tak dnešný pokus o útok líškou sme prežili bez ujmy a strát... všetkým zvieratám som dupľovane zabezpečil ochranu, na chlieviky na okná som namontoval mreže s pletivom, urobil som pre istotu aj dupľovaný plot, namontoval osvetlenie s pohybovým senzorom, a je objednaná živolovná pasca na líšku... tak som zvedavý, či tú ku*vu chytím... som ochotný aj obetovať jednu starú sliepku ako návnadu... potom dám vedieť... a okrem toho som stihol ešte dvor pokosiť a fúru dreva narezať s pílou, ale poviem vám, budem rád ak sa doplazím do postele... a chvála bohu má od zajtra pršať a celý víkend tak kus oddýchnem... pekný zvyšok dňa, vám prajem...
nomad72
napsal(a):
Ahojte... tak dnešný pokus o útok líškou sme prežili bez ujmy a strát... všetkým zvieratám som dupľovane zabezpečil ochranu, na chlieviky na okná som namontoval mreže s pletivom, urobil som pre istotu aj dupľovaný plot, namontoval osvetlenie s pohybovým senzorom, a je objednaná živolovná pasca na líšku... tak som zvedavý, či tú ku*vu chytím... som ochotný aj obetovať jednu starú sliepku ako návnadu... potom dám vedieť... a okrem toho som stihol ešte dvor pokosiť a fúru dreva narezať s pílou, ale poviem vám, budem rád ak sa doplazím do postele... a chvála bohu má od zajtra pršať a celý víkend tak kus oddýchnem... pekný zvyšok dňa, vám prajem...
Ak chces ucinnu vec na lisku najdi si nàvod na pascu ktorà sa volà TLCIK zhotovenie je jednoduchè a jeto velmi ucinnè, je to pouzitelne pri spràvnych rozmeroch temer na vsetko.
PBJK a dobré ránko... tak dnes piatok 13. ! dúfam, že nás dnes nepostihne nejaká kalamita alebo nešťastie...o chvíľku idem kŕmiť, tak dúfam, že nebude nejaké nemilé prekvapenie (líška) východ hlási 12°C, a zamračené, tak dúfam, že dnes zaprší, ono, aj kvôli tomu, aby som si oddýchol, ale aj kvôli tomu, bo záhrada a aj pole si to už žiada kus vlahy... no, káva dopitá, pomaly sa rozvidnieva, tak poďme pracovať... zdravím všetkých, aj kamoša Horala
Šest v práci.11° a zataženo, stejně jako včera. Tej vody ale moc nespadlo. Celý den jenom tak trochu mrholilo, možná že je to lepší než prudký déšť alespoň se to stačí vsáknout. Dnes to bude asi stejné. Co je ale důležité zítra bude hezky a já jsem si naordinoval volno. Ráno nakrmím a mizím k vodě. To ticho, žádné korhání a kdákání nebo řev dětí, jenom šum lesa a spěv ptáků a ještě když ryby neotravují to je teprv pohodička. To ale je potřeba přežít ten dnešek bez ujmy. To jako když se bavili dvě blondýny, hele syšela jsi že Silvestr bude letos v pátek? Proboha ještě aby to bylo třináctého a mám celou oslavu skaženou. Tak to jenom trochu humoru po ránu ať se nám dobře vykračuje do práce. Kupředu levá... nebo pravá ? Když já nikdy nevím kterou mám vykročit, jak nám to říkala babička ale zato každé ráno na nás řvalo rádio kupředu levá kupředu levá spátky ni krok. Jak nás dokážou sdělovací prostředky ovlivnit a to i dnes. Takteda vykročte tou správnou nohou ať ten pátek třináctého uplyne bez pohrom a katastrf. Přeju všem hezký den, smozřejmě tobě obzvlášť kamaráde školníckej a víš co. Já když už toho mám plné zuby tak se na všechno vys..u a jen tak bloumám po zahradě. Práce neni zajíc neuteče. Stejně mi to vydrží jenom chvilku. No nic jen s chutí do toho a půl je hotovo, ale né aby jste v té polovině prestaly, to se pak špatně začíná nový týden. Tak páček shledáček.
Ahoj, právě jsem na obědě a dávám si kafíčko. Ještě oficiálně třiapůl hodiny v práci, ale nějak to pokrátím aby se mne v pátek třináctého něco v práci nepřihodilo. U nás je polojasno a docela teplíčko, tak odpoledne asi zatopím pod kotel a bude se stínat. Pokud ale nebudu muset pro vnuka. No a večer porada, tak nevím nevím.
Tak teda, kdo jste v práci to nějak dolkepejte a opatrně domů. Nomadku ty posměváčku, počkej však já ti to oplatí.
horal
napsal(a):
Ahoj, právě jsem na obědě a dávám si kafíčko. Ještě oficiálně třiapůl hodiny v práci, ale nějak to pokrátím aby se mne v pátek třináctého něco v práci nepřihodilo. U nás je polojasno a docela teplíčko, tak odpoledne asi zatopím pod kotel a bude se stínat. Pokud ale nebudu muset pro vnuka. No a večer porada, tak nevím nevím.
Tak teda, kdo jste v práci to nějak dolkepejte a opatrně domů. Nomadku ty posměváčku, počkej však já ti to oplatí.
budem čakať, kamarát
Dobry den vsetkym màm radost nakoniec stahovanie nijak nicomu neuskodilo aktuàlna bilancia je 11ks maransiek z 13 vajec a 1hybridka z dvoch som ràd dokopy bolo nasadenych 18 vajicok, tie maransky jak som ràd chudatà precestovali ako vajce 1500km postou a potom tesne pred liahnutim sa stahovali klobuk dole pred Rcom.Ale màm jedno dilema priatel si ojednal dost drahè nàsadovky od chovatela zo slovenska vysledok je katastrofa z 30vajec 3 kuriatka aj to jedno s deformitami, odotykam ze sucasne v tej istej liahni na druhom poli z 30vajec viacerych plemien 28 kurciat, ako sa zachovat je smutnè ze vajicka sme nasadzovali v jeden den jemu prisiel balik do francuzka a mne na slovensko otoviac zamrzi ze priatel poslal vajcia mne a jasom celu vec vybavoval kvoli jazyku, podotykam ze vajcia boli od znàmeho chovatela co diskutuje aj tu ako sa zachovat ja som sa uz prepadol od haby ale dà sa toto reklamovat.
Zdravím. U nás od odpoledne pršelo. Kolem čtvrté totální slejvák. A teď tak hodinu už neprší. Vody bylo třeba.
Jinak jsem už pomalu zanevřela na Covinu ale. Co v ní líhnu třetím rokem, tak letos jsem trochu experimentovala. Vypnula jsem otáčení, zkrátka otočný rošt nepoužívám. Snížila jsem teplotu na 37,5 a normálně se daří. Konečně i hempšírky. Vlhkost jsem držela podle vlhkoměru aspoň na 50, dolévala jsem i podle potřeby kus do pravé nádrže na vodu. A když jsem přestala vejce otáčet, tak jsem dva dny před líhnutím nalila vodu i do prostřední části dna líhně. A ještě jsem si vypůjčila od dětí takové čvončíky z logika a zakryla jsem polovinu větracích otvorů. Podařilo se mi dostat vlhkost na 65 před klubáním kuřat.
A tohle jsou fotky z rána, kdy jsem vyndavala první dvanáctku kuřat.
jako001
napsal(a):
Dobry den vsetkym màm radost nakoniec stahovanie nijak nicomu neuskodilo aktuàlna bilancia je 11ks maransiek z 13 vajec a 1hybridka z dvoch som ràd dokopy bolo nasadenych 18 vajicok, tie maransky jak som ràd chudatà precestovali ako vajce 1500km postou a potom tesne pred liahnutim sa stahovali klobuk dole pred Rcom.Ale màm jedno dilema priatel si ojednal dost drahè nàsadovky od chovatela zo slovenska vysledok je katastrofa z 30vajec 3 kuriatka aj to jedno s deformitami, odotykam ze sucasne v tej istej liahni na druhom poli z 30vajec viacerych plemien 28 kurciat, ako sa zachovat je smutnè ze vajicka sme nasadzovali v jeden den jemu prisiel balik do francuzka a mne na slovensko otoviac zamrzi ze priatel poslal vajcia mne a jasom celu vec vybavoval kvoli jazyku, podotykam ze vajcia boli od znàmeho chovatela co diskutuje aj tu ako sa zachovat ja som sa uz prepadol od haby ale dà sa toto reklamovat.
Nevím, jestli jsem to dobře pochopila. Ale jestli bylo jenom tak málo kuřat, co ta ostatní vejce, ze kterých se nic nevylíhlo? Prosvěcoval je někdo po líhnutí, zjišťovali jste, jestli byla neoplodněná, v jaké fázi umřely zárodky, jaká byla ve vejcích vzduchová bublina?
Tak jsem vyndala zase pár kuřat z líhně. Už je jich 33 a ještě tam zůstalo 5 vajec. Ještě vydržím do rána.
Jinak jsem nenapsala, že na konci jsem snížila teplotu na 37,3.
U nás na západě dneska trochu sprchlo, bylo 14°C a velmi vysoká vzdušná vlhkost. Dokonce i bouřka. V líhni se klubou poslední letošní kuřata - pro kolegu wyandotky lososové a bílé. Tak snad to bude OK. Už je první nedočkavec venku. Termín je až zítra.
Housata mají 14 dní a už by ráda ven, ale nechci je urousat, to za to nestojí. Jinak po granulích rostou jako z vody. Za 14 dní se budou líhnout česká, podlíšťata" (druhá snáška).
Po neděli mi přijdou vejce kachny saské a to bude poslední letošní drobotina, kterou vylíhnu.
Na zahradě všechno povyskočilo nejmíň o 15 cm. A já se v současné době válím v posteli. Ale ne jako Honzík, ale jako marod. Podařilo se mi sehnat zánět průdušek. Mám ATB a neschopenku. Nejhorší na tom je, že se trochu rychleji pohnu a hned jsem splavená a nemohu popadnout dech. Zvládnu tak akorát pomalu uvařit a musím si lehnout. Prostě je to na pytel... Dana.
Ne-chovatel

XXX.XXX.100.14
Tak mne dnes, právě teď, postihl také výpadek proudu (mám teď, i kvůli líhni, větší spotřebu, zavčas jsem ji neomezil a několik dnů, poslední dva v kuse, nesvítilo slunce) a vajíčka, snad, zachránil vstřícný soused, který mne připojil.
Snad říkám proto, že lednička (svým rázem při startu) vyhodila proud již dopoledne (navíc až po chlazení vajec) a teplota klesla pod stanovených 35°C (udržovaných má být 38,6°C - vše teploty pro danou líheň a teploměr v místě ve kterém je umístěn, nejde tedy o skutečné teploty vajec). Do ruky mi vajíčka přišla ještě teplá, ale přišel jsem z venku, na víčko je nedával. Některá slepičí vejce byla v inkubaci do jednoho týdne, ale snad už nebudou tak citlivá.
Mám velké dilema zda vše nevyhodit a nezačít, hned jak budu moci, znovu. Ale na druhou stranu vím, že tu zkušenost potřebuji a jinak ji nezískám.
Za jak dlouho má podle vás cenu nejdříve prosvěcovat? Mám teď večer ještě chladit? Zatím jsem si řekl, že ne ale raději se vás zeptám. Díky.
veraboskova
napsal(a):
Nevím, jestli jsem to dobře pochopila. Ale jestli bylo jenom tak málo kuřat, co ta ostatní vejce, ze kterých se nic nevylíhlo? Prosvěcoval je někdo po líhnutí, zjišťovali jste, jestli byla neoplodněná, v jaké fázi umřely zárodky, jaká byla ve vejcích vzduchová bublina?
Ano samozrejme dokonca pri zistovani fertilyti bol pouzity egg monitor ;uz fertilita vajec bola zalostna pod 50%, ale ten vysledok je daleko od vstkeho ale liahen bude vypnutà ràno tj na 23 den zle vecer eg budy zstil 0 ziveho som zvedavy ci my dany pàn chovatel dvihne tel.
Šest v práci. Jihozápad na kopci má 10° svítí sluníčko a kosové pějí. Po obloze se sice motají nějaké mračna a možná proběhne nějaká přeháňka, ale žádný vydatný déšť. Takže jdu pokrmit hodím na záda vercajk a vydrážím na ryby. Letos porvé, takže každý úlovek se vrací do vody. Včerejší den nevyšel podle plánu, taže nějaká ta drůbež zůstala v cele smrti a poprava se odkládá na neurčito, ale hlavně že jsme přežili ten včerajší den bez úhony. Nomade kamaráde dávej si bacha na proleženiny, přecejenom nejsi zvyklý jako honzík. Manželku nemáš doma, kdo by tě obracel a zvedal z gauče. Tak se mějte hezky, já snad také.
Cha cha cha, Nomádku, a já už startuju káru a mažu pro K2, aspoň dva pytle,
a metrák mrkve a nové náplasti a špunty do uší, aby se mě lépe strouhalo
a lépe spinkalo, když to tu fšude kolem tak vesele švitoří a piští a hrabe.
A pak větrat latifundijní chalupu a vyhnat oumladinu násilím ven,
a pak ji zasejc ještě větším násilím pozavírat.
Jako ženská - neví, co chtějí, nejdřív že ven nééé, a pak že domu nééé.
No typicky na zabití. Mají ty vlašky štěstí, že na tom maso není,
jinak nevím nevím, jak by to častokráte dopadlo...
Nějaké to sekání kopřiv a kydání slepičinců (pořád lepší než kravinců)
a vymetání pavučin, no prostě neodolatelně sexy budu.
Ostatně jako každý víkend. Máúcta.
Hlavně nezapomenout, že Soukalová už je Koukalová.
To je nejdůležitější.
Líbám. Jeník.
Ooch, májový deštík, tak ten u nás není, začínáme se měnit v poušť.
Nomádku, to je dobře, že tvým dětičkám chutná, však také mají udatné přírůstky.
Přece jenom - vlašky tolik nespotřebují, takže největší rozdíl je v mém lehkém
plemeni a ve tvých hybridech či brojlerech či co to tam máš za mix.
No a další věc - já jim denně nastrouhám tak 2-5 kg mrkve, tím to nabyde.
Plus tvaroh a vařená vejce, takže to není čistá směs.
Navíc těch velikých (starších) mám jen kolem dvaceti - už po selekci - dvouzuby atd.
Takže ty malé nemají takovou spotřebu, zatím. Velkým navíc už dávám pšenici,
tvrdou i klíčenou a občas namočený chleba, plus již několik týdnů pastva,
což opět snižuje spotřebu. Ale kohoutci už chodí volně po dvoře a ujídají od slepic,
na noc dostávají vlastní.
To zelené na třetí fotce, nebudeš věřit, ale to je původně zimní kryt na pampovou
trávu, který jsem si vyrobil v r.2007, když jsem ji ještě energicky zkoušel pěstovat
v mýchhorských končinách.
Pak jsem se na to vyprdnul, ale zelenou boudičku mi bylo líto spálit,
tak ji mají kuřata jako popeliště, na noc tam dávám korýtko, kdyby v noci pršelo,
ale vono zatím ještě nepršelo.
A přes den tam mají relaxaci a bezpečí a hrabání děr až do Austrálie nejmíň.
Jinak to pro drůbež nijak nepoužívám, na to mám maštal a garáž a kuchyň.
Uvažuju, že na seníku udělám voliéry pro kmeny či oumladinu. Úplně se to tam nabízí.
A taky jsem odhalil jednu leghornku, jak tam chodí zanášet, potfora jedna.
Už už žhavím baterku, a jen co po obídku slezu z gaučíku, prošmejdím to tam,
a to by bylo, aby ji mé šedé buňky mozkové neodhalily. Snad to nebude pod podlahou,
tam se přes břuch neohnu. Uf.
Otvory na stěnách byly pro upravený makrolon, aby stálezelená tráva měla v zimě
světlo, a přesto absolutní sucho.
Je to taková vytuněná verze tohohle způsobu zimování pampové trávy.
Honzapm, tak teraz si ma fakt dostal ! vôbec som nemal poňatia, čo je to pampová tráva, tak som použil google, a musím povedať, že som na to čumel ako keliška (když se nečemu divíte, tak aspoň zavřete hubu Kelišová ) teda ti poviem, fakt nádhera a normálne si mi dal červa do hlavy, že také by som normálne chcel... a ako pozerám obrázky tej trávy ďalej, ono to narastie do poriadnej výšky... no idem pozháňať dajaké info o pestovaní a asi niečo poriešim... ešte dobre, že som sa opýtal na tú búdku, fakt palec hore ! dík.
Ahoj vkladàm fotecky mojich kuriatok fotene mobilom ale aj tak sa tesim. joj aky som ràd.
jako001
napsal(a):
Ahoj vkladàm fotecky mojich kuriatok fotene mobilom ale aj tak sa tesim. joj aky som ràd.
Preco su vsak dole hlavou netusim este jedna ako sa liahli
Všechny vás tada zdravím, dneska žádná práce. Panečku to byl den, v devět jsme vyrazili na rybník o kterém se říká, že prý tam ryby neberou. Já už jsem ale takovej že se musím sám přesvědčit. V deset bylo nyhozeno a před jedenáctou první ryba se třepala na břehu. Pak ještě dalších šest a to jsem ještě čtyři utrh u břehu. To asi proto tolik úlovků, že mne kamarád nomad popřál štěstí. A nebyli to žádné čudly, ale jak jsem sibil včechny si dál plavou v rybníce. Na chvilku se zatáhlo a spadlo i pár kapek ale pak zase vylezlo sluníčko a svítí i nyní na plné pecky. No podívejte se na pár fotek, neni to nádhera, a ten klídek a pohodička. Teď je tu ale zase zahrada, a krmení raptorů. Večer si pak uděláme ohýnek a upečeme buřtíka místo kapra. Tak hezký zbytek dne.
Dobrý večer z Roudnicka, slunko krásně celý den, teď se ale ochladilo a fouká ledovec.
Dnes bylo napilno, sekaly se hlavy, do nebe odešlo 15 kohoutků. Pak jsem čistila, přendavala a najednou toho bylo na jedno kolečko a plná kára do bioodpadu
Ještě že je sobota a doma jsou chlapi, tak mi s tím pomohli
Celý den zalejvám, nespadla tu ani kapka deště. Ještě že máme vrt.
Mám velikou radost, protože jsem sexovala 7mi týdenní araukany a a ze 17 ti kuřat bylo 14 holek a 3 kluci, což mi přijde naprosto ůžasný, příští týden už půjdou do světa
honzapm
napsal(a):
Cha cha cha, Nomádku, a já už startuju káru a mažu pro K2, aspoň dva pytle,
a metrák mrkve a nové náplasti a špunty do uší, aby se mě lépe strouhalo
a lépe spinkalo, když to tu fšude kolem tak vesele švitoří a piští a hrabe.
A pak větrat latifundijní chalupu a vyhnat oumladinu násilím ven,
a pak ji zasejc ještě větším násilím pozavírat.
Jako ženská - neví, co chtějí, nejdřív že ven nééé, a pak že domu nééé.
No typicky na zabití. Mají ty vlašky štěstí, že na tom maso není,
jinak nevím nevím, jak by to častokráte dopadlo...
Nějaké to sekání kopřiv a kydání slepičinců (pořád lepší než kravinců)
a vymetání pavučin, no prostě neodolatelně sexy budu.
Ostatně jako každý víkend. Máúcta.
Hlavně nezapomenout, že Soukalová už je Koukalová.
To je nejdůležitější.
Líbám. Jeník.
Honzik ja màm tiez dvoch kohutov vlasàkov, nejakè leghornky sliepky a miesanè araukany na vajce, naozaj tie vlasky su kràsne ale vzladom nato ze lietaju nechcem krmit susedove psy..preto moja volba padla na maransky
No vidíš, Nomádku, jak si na iFauně, v sekci Drůbež, v olympijsko-teplákovkové
diskusi rozšíříš obzory o pampové trávě a dalším rostlinstvu okrasném.
Ona chce totální drenáž, takže vykopat jámu metr hlubokou, vysypat kamením,
pak teprve vrstva písku, zeminy, tráva, a okolo si vysypat pískem či štěrkem.
Musí mít v zimě sucho, jinak smůla. Čím je větší, tím je odolnější, tudíž s miminem
je největší šance na zimní vyhnití. Kultivar ´Pumila´ patří v tomto směru k neojdolnějším.
Ale zase je malá. A jak je známo, chlapi mají rádi velké věci, že...
Horalku, ty ryby, to je skvostná nádhera. Úplná regenerace při fšem tom peří,
který mi, upřímně, už trochu začíná lézt na mozek.
Ryba nepípá, nehrabe, nepřevrací kyblík s vodou, ryba je ryba a je fajn. A nekouše.
Jako, to jsou teda pěkné blbky, ty vaše soudružky slepice.
Naše už vědí, že za plotem "je zle", takže tam prostě ani nezkoušejí lítat.
Ony jsou chytré - někdy.
Zdravím Věrku, Danu, Andy, Zdebari,720 Janka, javorku, vyjandotku zdrobnělou
a fšechny lidi dobrého peří.
Pětidenní prckové, v tomhle věku jsou nejsladší, předpředposlední líhnutí.
Příští sobotu bude to hlavní - oranžovokrké od Roberta Krause, bude jich
kolem dvaceti, a pak poslední - mix mých a lososových vajíček. A ádijé, líhně.
A hurá léto a opalovačka a gaučík venku a ranní rozcvičky a tak dále...
https://www.youtube.com/watch?v=3gJxt14eMHE
.
PBJK a dobré ránko... východ hlási 10°C a krásne jasno ! oproti posledným dvom dňom, kedy vkuse pršalo, je to nádhera, pôda pekne poliata, a teraz krásne sa do nej oprie slnko, tak bude všetko nádherne rásť... statok je dávno nakŕmený a pomaly obed hotový, už len domáce rezanky zavariť a hotovo...momentálne pijem druhú kávu a dnes je u nás odpust, takže veľký sviatok a ničnerobenie... aj kolotoče prišli... tak bude večer radosť, keď prídu deti domov... pekný biely dník vám prajem
Šest v práci.5°a zataženo, sem tam ze škvíry nakoukne sluníčko. Kamarát nomad na kolotoč radšej nechoď aby sa ti hlava nezakrútila. Vieš ako dopadol Bohuš, že potom nemal ani tužku. Alebo aby si nedopadol ako Dezider. Toho privizly domov z nemocnice celého v sádre a Aranka sa pýtá. Preboha Dežo čo sa ti stalo? Ale Aranka nebudeš mi veriť ale zrazila ma motorka. A to tá ťa tak doriadila? No potom eště cez mňa prešlo auto a elektička, zrazila ma helikoptéra a lietadlo a nakoniec do mňa nabúrala labuť. Prosím ťa a čo ešte? Potom už nič, lebo zastavily kolotoč a zavolali sanitku.
Protože já jsem včera odpočíval, tak dnes musím jít pracovat.
Přeju všem hezký den.
Honzíku nádherná kuřátka.
Dobrý den z Roudnicka, tak dnes se nám sakra hodně ochladilo
Věrko, také mi pojedou křepelčí vajíčka do líhně, milujeme křepelčí masíčko
Pán, od kterého jsem si brala křepelčata ( jejich matky v živém vážily 420 g) mi poradil jak nakládat křepelčí vejce do sladkokyselého nálevu. Škoda, že teď mám vajíčka tak s bídou do líhně. Musím čekat asi ještě 3 týdny na nové nosnice
No mě včera potv..y křepelky skalpovaly samce. Jsem ho dala jezevčíkům, že s ním rychle skoncujou. A oni ho ještě mučili čtvrt hodiny než bylo po něm
Naštěstí to bylo u křepelek ne do chovu.
A jinak super zpráva, co snáší podruhé ruánka, tak z první várky vajec, co jsem dala do líhně jsou 2 neoplodněná a v 6ti je pavouček
Dobrý večer, víkend byl vydařený. V sobotu u nás sluníčko svítilo celý den. Dorostenky dneska poprvé vystrčily zobáčky. Nakonec se jim venku líbilo, hrabali ostošest V líhni probíhalo prosvěcování. Máme nasazeny kachny ruánky, husky české bílé a opět vlašky.
Kachních oplodněných vajec je z 30 jen 8 bude to tím že snášeli hned po příjezdu k nám a nebyli sehrané :) Husí vejce jsme tam dali jen tak pro zajímavost, jestli jsou oplodněná. Nasazeno 9ks a 9ks pokračuje což nás mile překvapilo.Proběhla u nás výměna housera a ejhle ono to jde. :)
Jinak co se křepelek týče tak žádná sláva nějak nám holky stávkují. Tak snad se to zlepší...
Přeji krásnou dobrou noc. Jdu do hajan
Zdravím všechny,
krmení a ukládání naší zraněné kachny.
Dostala kapičky, injekci a když otok nesplaskne tak půjdeme na punkci.
odkaz na video
http://www.uschovna.cz/zasilka/JHLVZY9DC35NLVGF-9DR/.
čapice
napsal(a):
Zdravím všechny,
krmení a ukládání naší zraněné kachny.
Dostala kapičky, injekci a když otok nesplaskne tak půjdeme na punkci.
odkaz na video
http://www.uschovna.cz/zasilka/JHLVZY9DC35NLVGF-9DR/.
Chudinka malinká, copak se jí stalo? Přeji brzké uzdravení...
Tak teď jsem zjistila, že ta úschovna chce nějaký poplatek.
Přikládám fotku, komu by to nešlo otevřít zadarmo.
Https://www.youtube.com/watch?v=9Ro0yR6VlbE
ještě jsem to zkusila přes youtube.
čapice
napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=9Ro0yR6VlbE
ještě jsem to zkusila přes youtube.
Právě jsem přišla domů, tak jsem si to taky pustila. Moc hezký! Teda až na tu bolavou nožku.
Vidím, že kachník se povedl.
U nás právě svítí slunce a do toho prší... a ta hnusná zima. Snad se to počasí brzy umoudří.
Ke gratulaci Přemyslovi se připojuji!
U nás se také bude slavit, protože má můj muž narozeniny.
Přeji všem hezký den a ať vás nebolí nožičky
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 5°C polojasno. Snad nebude pršet... Včera ráno tu byl asi nějaký zatoulaný zmrzlý muž nebo co. Na trávě jinovatka, v bazénku ledová krusta. No a aby toho nebylo málo tak nedočkavá sousedka vysadila rajčata no a hádejte jak to dopadlo. Zbyli jí jen holé tyčky Ještě že mi muž vysázení rajčat zatrhnul, asi měl v nose
Malé atletky vlašky (8týdnů) mají otevřená dvířka na dvorek tak si spokojeně vyběhnou nahrabat žížalky a travičku Dnes proběhne velké stěhování. Malá kuřátka šumavanek poputují do nové odchovny(kurníku), aby měla více prostoru. Ještě tam nejsou nasardinkované ale přece jen ať mají svůj komfort. Dostanou nová pítka a taky žárovku aby jim nebyla v noci zimena. Zítra by nám měli přijít svazové kroužky, tak budeme kroužkovat husky. To bude myslím veselo Jedna huska je taková upískaná, tak jí říkáme píšťalka... Pak pošlu foto jak jim to bude slušet...
Kdepak jste všichni? To jste tak mooc unavení, zaneprázdnění? Pánové školníci, ranní ptáče dál doskáče a vy stále nikde... Olymp o tom ani nemluvě včera asi slavil svátek tak dodatečně také blahopřeji . Jen ženy to tu včera trošku rozjeli.
Čapice, to video je moc pěkné. Ten kocour je s kachnama očividně za dobře když tak dlouho pánečka držel zvohnutého aby se věnoval marodovi kachničce.
Přeji krásný den všem...
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 5°C polojasno. Snad nebude pršet... Včera ráno tu byl asi nějaký zatoulaný zmrzlý muž nebo co. Na trávě jinovatka, v bazénku ledová krusta. No a aby toho nebylo málo tak nedočkavá sousedka vysadila rajčata no a hádejte jak to dopadlo. Zbyli jí jen holé tyčky Ještě že mi muž vysázení rajčat zatrhnul, asi měl v nose
Malé atletky vlašky (8týdnů) mají otevřená dvířka na dvorek tak si spokojeně vyběhnou nahrabat žížalky a travičku Dnes proběhne velké stěhování. Malá kuřátka šumavanek poputují do nové odchovny(kurníku), aby měla více prostoru. Ještě tam nejsou nasardinkované ale přece jen ať mají svůj komfort. Dostanou nová pítka a taky žárovku aby jim nebyla v noci zimena. Zítra by nám měli přijít svazové kroužky, tak budeme kroužkovat husky. To bude myslím veselo Jedna huska je taková upískaná, tak jí říkáme píšťalka... Pak pošlu foto jak jim to bude slušet...
Kdepak jste všichni? To jste tak mooc unavení, zaneprázdnění? Pánové školníci, ranní ptáče dál doskáče a vy stále nikde... Olymp o tom ani nemluvě včera asi slavil svátek tak dodatečně také blahopřeji . Jen ženy to tu včera trošku rozjeli.
Čapice, to video je moc pěkné. Ten kocour je s kachnama očividně za dobře když tak dlouho pánečka držel zvohnutého aby se věnoval marodovi kachničce.
Přeji krásný den všem...
Zdravím, ten kocour je kočka a s kachnami je velká kamarádka.
Jinak k nám se už naštěstí zmrzlí nezatoulali. Mě to stačilo před 3 týdny, to mi ve foliovníku zmrzlo asi 80 salátovek, cuket, dýní a rajčat v kelímkách. Holt jsem je měla ještě nechat v práci na okně. No neva, už jsem je nahradila koupenými.
Jarmilka včera strávila celý den v kachníku. A dneska jí to čeká také, ale ráno se mi zdálo, že nožka trochu splaskla a víc s ní hýbá. Odpoledne ji s kačerem vezmeme, doufám už konečně, na potok aby se vyřádili, a trochu nožku rozhýbala a ochladila.
Nejsme schopni si s mužem najít chvilku a kachny tam vzít.
Tak to je dobře že už je Jarmilčina nožka trošku lepší. Ten potok jí určitě pomůže
Naše kachny chodí do potoka pravidelně každý den, mají tam volný přístup hned za výběhem takže se nemusím bát že mi je něco zajede nebo zakousne. I když pes se za zahradu dostane ale viděla jsem tam jen sousedovic psa a ten je na drůbež zvyklý. Kočičce se omlouvám že jsem z ní udělala kocourka. Jsem zvyklá z domu Máme kocoura Kulíška, tedy už bezkulíška Je to taky náš mazel. Všechnu drůbež má rád, dokonce s ní i hraje. Slípky ho zobou a on je pacičkuje
javorka
napsal(a):
Přeji hezký den,
tak u nás bylo taky 5 stupňů. Snad už je s těmi mrazy konec. Nemám skleník, tak mám rajčata a kytky nacpané v bazénu. Ještě, že tu je. Nevím, kam bych to všechno dala.
Doufám, že se procházka na potok vydaří.
Ať vám to v práci uteče
Dobrý nápad s bazénem. Nám se to válí doma po okně a po stolku. Také nemáme skleník ale bohužel ani bazén
Dobrý večer z Roudnicka, zima, zima , chvíli i studeněji foukalo.
¨Dnes konečně proběhla selekce slípek,21 jich odešlo do slepičího nebe ale musí to být. Mám teď na dvorku nějak prázdno Sice mám připraveno asi osm leghornek a pár vlašek, ale ještě jsou to mladice. Maransky se pomalu roznášejí, několik vlašek se také snaží. Černobílým vlaškám je z bídou týden a tento týden ještě dostanu pár vajíček vlašek stříbrnokrkých, tak doufám, že tam pár holek bude
Na rajčata, cukýnu a papriky se chystám až ve čtvrtek, to už snad i u nás bude teplo.
HURÁ,
kdo myslíte, že se dneska vyřítil z kachníku jako první?
No přece naše už chodící, ale zatím dost pajdající Jarmilka.
Takže po chvilce svobody, zase mazala nazpátek, protože ten blboun (Vilém) jí začal hned mordovat. Otok kloubu se při večerní kontrole viditelně zmenšil a dali jsme si 10minutovku rehabilitačního plavání.
čapice
napsal(a):
HURÁ,
Takže po chvilce svobody, zase mazala nazpátek, protože ten blboun (Vilém) jí začal hned mordovat. Otok kloubu se při večerní kontrole viditelně zmenšil a dali jsme si 10minutovku rehabilitačního plavání.
Dobré ránko,
to je dobře že už Jarmilka chodí. Očividně jí ty vaše plavecké rehabilitace pomáhají
čapice
napsal(a):
HURÁ,
No, to je výborná zpráva .
Tak snad se to už bude jen lepší. Jak probíhá pátrání po další kačence? Je něco na obzoru?
Hezký den, zdravím všechna děvčata!
Pokud zavítá náhodou i nějaký "chlapec", tak zdravím i jeho
javorka
napsal(a):
No, to je výborná zpráva .
Tak snad se to už bude jen lepší. Jak probíhá pátrání po další kačence? Je něco na obzoru?
Hezký den, zdravím všechna děvčata!
Pokud zavítá náhodou i nějaký "chlapec", tak zdravím i jeho
Pátrání po další kačce jsem pozastavila, v sousední vesnici má paní 6 týdenní, tak se rozhodujeme jestli jí ještě přibrat. Starší se mi zatím sehnat nepodařilo.
Šest v práci. Na jihozápadní hranici se pomalu otepluje, momentálně 12° a mělo by se snad i vyjasnit, konečně. Přitom žádná voda nespadla. Letos to nevidím růžově s vláhou. Už nyní začíná praskat zem suchem. Tráva je strašně řídká a nějaká mrňavá proti jiným rokům. Králiky asi zredukuju ještě víc než jsem původně myslel. Alespoň nebudu mit starost s masem. Manželka odjíždí v sobotu do lázní tak budu mít s čeho vařit, k tomu pár kohoutků a jeto. Horší je že se o víkendu bude líhnout poslední (snad) várka kuřat. Naštěstí šedesát měsíčních kuřat odchází do světa.
Tak jdu obejít hospodářství a pak po obědě sekat.
Přeju všem hezký den.
veraboskova
napsal(a):
No mě včera potv..y křepelky skalpovaly samce. Jsem ho dala jezevčíkům, že s ním rychle skoncujou. A oni ho ještě mučili čtvrt hodiny než bylo po něm
Naštěstí to bylo u křepelek ne do chovu.
A jinak super zpráva, co snáší podruhé ruánka, tak z první várky vajec, co jsem dala do líhně jsou 2 neoplodněná a v 6ti je pavouček
To je dost strašné. A to mu neumíte to trápení ukončit. Ach jo. Také by jste se nechala předhodit psům.
Zdravím večer,
koukám, že slabší povahy nevydržely jezevčí likvidaci křepelčího kohoutka. Já myslím, že to je o poprvé. Už ví jak na to, ochutnali křepelčí maso a příště budou rychlejší. Je to příroda, tak to neberte tak vážně
Jinak vás pořád čtu, ale práce je fakt hodně. Onemocněl mi táta a je v nemocnici, takže makáme na 200% a na počítač moc času nezbývá.
Jinak přidávám fotku z líhnutí křepelek z dneška ráno.
Kdo ještě líhnete, ať se daří
Dobrý den z Roudnicka, krásně, slunko, teploučko
Věrko, to je nádhera, to miluju, vyndavat je z líhně když už jsou oschlý, tak jsou rychlý jak ještěrky
Dnes jsem měla v plánu dojet koupit rajčata, papriky, cukýnu a místo toho jsem musela vyklízet, čistit a stříkat kurník maransek. Hádejte proč ? Čmelíci Zjistila jsem to včera večer, skoro náhodou. Nějak se mi zdálo, že maransky polevujou ve snášce.Že spí venku, na hřadle, jsem přisuzovala tomu, že je jim teplo, a asi dva týdny mi vždy tak šíleně rozhrabávaly snášková hnízda. No a včera večer jsem se jen tak preventivně koukla v kurníku pod lino, šáhla do hnízda a šup ! hned mi mrchy začaly běhat po rukou Takže dnes velká generálka Teď už to mám vystříkaný, ošetřený, čekám až to vyschne, nasypu vápno, nastelu slámu a vrátim pipušky do ubykace. Kohout pěkně protestuje v odchovně
Zajímavé je, že vedle u vlašek je čisto. Tuším, že k maranskám mi je donesli vrabčáci, co tudy prolítají
Tak jdu na to, kafčo jsem dopila, tak ať mám dnes hotovo (na chvíli ).
andreakiss
napsal(a):
Dobrý den z Roudnicka, krásně, slunko, teploučko
Věrko, to je nádhera, to miluju, vyndavat je z líhně když už jsou oschlý, tak jsou rychlý jak ještěrky
Dnes jsem měla v plánu dojet koupit rajčata, papriky, cukýnu a místo toho jsem musela vyklízet, čistit a stříkat kurník maransek. Hádejte proč ? Čmelíci Zjistila jsem to včera večer, skoro náhodou. Nějak se mi zdálo, že maransky polevujou ve snášce.Že spí venku, na hřadle, jsem přisuzovala tomu, že je jim teplo, a asi dva týdny mi vždy tak šíleně rozhrabávaly snášková hnízda. No a včera večer jsem se jen tak preventivně koukla v kurníku pod lino, šáhla do hnízda a šup ! hned mi mrchy začaly běhat po rukou Takže dnes velká generálka Teď už to mám vystříkaný, ošetřený, čekám až to vyschne, nasypu vápno, nastelu slámu a vrátim pipušky do ubykace. Kohout pěkně protestuje v odchovně
Zajímavé je, že vedle u vlašek je čisto. Tuším, že k maranskám mi je donesli vrabčáci, co tudy prolítají
Tak jdu na to, kafčo jsem dopila, tak ať mám dnes hotovo (na chvíli ).
Hezký den,
no to vám tedy nezávidím. Já ty moje slepice pořád prohlížím, protože strašně málo nesou, ale příčinu nenacházím. Podstrojuju jim, (už se mi všichni smějou) mají obrovský travnatý výběh a výsledek nic moc. Mám 9 slepic a 2-4 vejce denně. Vím, že asi 4 nenesou vůbec.
Přitom to jsou většinou loňské slepice. Mám i dvě tříleté a ty nesou nejlíp.
I když mi ta vajíčka nakonec stačí, hlavně aby holky byly zdravé.
Na rajčata se taky chystám, ale nejdřív dám kafíčko na zahradě, když je konečně zase teplo.
Sekala jsem zahradu a sekačka vypověděla službu, tak ji manžel opravuje. Pauzička je nutná.
Držím palce ať se těch potvor zbavíte
Šest v práci. Jenom čtu o breberkách a hned se začnu drbat. Je jednoduché udržet čistotu v jednom kurníku (někdy také ne) ale v jedenácti, kde vám lítají hrdličky a vrabčáci je takřka nemožné. Drahé přípravky už nekupuju je to zbytečné a tak radši často vyklízím trus a pak proházím chlorovým vápnem, švíry vystříkám. Hnízda průběžně vystříkávám arparitem, ale v určitý čas se tam prostě čmelíci objeví. Momentálně mám ale jiný problém a to stejný jako loni. Začínají mi kvočit slepice které mají potlačenou kvokavost. Zatím ještě nesedí ale dvě češky se už hlasově projevují a jedna šumavanka. Nejhorší je že už mám po líhnutí ( o víkendu se líhne poslední várka) a tak je neupotřebím. Asi si to ješte rozmyslím a udělám ještě jednu várku. Když jsem to tak kalkuloval tak mně z vylíhnutých kužat vlastně pomalu žádná slepička nezbyde jenom pár kohoutů. Navíc jsem dostal dvě nabídky vajec in. běžců.
Chlapi kurňa kde jste? Honzík serfuje po jiných vláknech, MUDr. olimpionik asi opustil statek a odstěhoval se do Francie, nomadovi kamarádu školníkovi se ještě motá hlava z kolotoče a pan numero a ostatní nevím. To vás přepadla opožděná jarní únava, nebo vás chytla lenora? Výmluva neni čas neni na místě, dourám že jste nezanevřeli na tu naši partičku, to by byla škoda.
Holky, díky že to ještě tady žíje a vy hambáři koukejte alespoň pozdravit.
Horalku dobry den no umna novinky su okotila sa macka màm 4 maciatka zajacikovia zacinaju vidiet napokon z 11 je 7, druhà samica podruhykràt neostala kotnà este jedna skuska ked nie tak putuje do mrazàku;pizmovky v kukurici maju termin koncom tyzdna, ja ocakàvam vàrku vajec maransiek ja este budem pàr vàrok liahnut.cez dovolenku budem stavat kuriny.Ono ten kurin udrzat bez cmelikov ak je ich viac nieje sranda, naozaj to vyzaduje doslednè cistenie.
Naštěstí mám zatím ty čmeldy jen na jednom místě. Byla to dnes fuška, ale holky bydlí ve skoro novém. Co se mi od loňska docela osvědčilo, nastříkat dřevo tím, co se dává třeba na krovy. Dobře, není to vhodné pro drůbež , ale vlastně mám z toho celou dřevěnou stodolu a holky to neozobávají a hlavně to nejede ani čmeldům, protože od loňska na místě, kde se to vystříkalo, není ani jeden. A že tam byl masakr tehdy
Kurníky čistím pravidelně, i vápním, ale prostě to tak je
Také se mi rozhodly holky kvočit. Momentálně jedna araukanka a maranska. Tak hold je mám cca 3 dny na zemi pod bednou, a pak je to přejde, musí
Hezké ráno,
https://www.youtube.com/watch?v=QFq3VM84As0
https://www.youtube.com/watch?v=em9AgMLbDJg
Posílám odkaz na včerejší koupel a pak pokus o chůzy.
Tak nevím, už je to přes týden a změny k lepšímu pomalý.
Otok sice hodně splaskl, takže na punkci jsme nemuseli, ale asi kdyby se to nezlepšilo řekněme do týdne dvou, tak nevím jestli by to spíš nebylo trápení.
Zdravím ,
přeji hezký den. Venku je překrásně, vůbec se mi nechce vyjíždět se sekačkou a rušit to krásné štěbetání ptáků. Ale on určitě někdo ze sousedů začne dělat rámus (cirkulárka a pod.) dřív než si dopiju kafe. Pak jdou zábrany stranou.
Slepičky obsadily hnízda, ale zatím ani vajíčko .
Jarmilce držím palce, ať se brzy uzdraví !

Zdravím tak po delší odmlce máme na Severu 18C a oblačno. Nádherné počasí na práci venku a tak nikoho už nepřekvapí, že já jsem v práci . Kuřata rostou, slepice nesou jen ty sazenice mi dělají starosti. Jak jsem se s nimi piplal než narostly a teď tohle. Všechny papriky vypadají jako by uschly přitom mají vody dost. Jsou ještě v boudě za oknem takže chlad je poškodit nemohl, světla mají taky dost..a to to byly rostliny se stonkem jako prst. Krásné silné kusy..no nic nemůžeme mít vše. Jinak jsem dostal darem 25 sazenic salátu tak jsem je v pondělí vysadil na záhon. Obsypal granulkami proti šnekům a do včerejška zbylo jen 6 ks sazenic zbytek sežrán... to zase bude sezona... Krásný den všem...
Dobrý den z Roudnice, u nás také slunečno, teplo, paráda
720... toho salátu je škoda, pořiďte běžce, bude salát bez šneků
Také jdu zkontrolovat holky, jak se dnes činily Právě mi dovezly nasekanou travičku, tak ji jdu rozdělit všem opeřenkám, aby byla byrva žloudku jak se patří oranžová
Já tu náhodou dneska měl napsaný příspěvek, že ho i odešlu.
Ale iFauna mě nepustila. Neb obsahoval prý vulgarismy.
Jen jsem v něm chtěl napsat, že můj beran je ú.chyl,
protože mu nestačí 1 ha pastvina, ale ten ma.gor musí přeskakovat
plůtek a ničit mi ostružiny, už tak zdecimované od myší a od toho
loňského sucha. Tak jsem si tu na toho -píp- ani zanadávat nemohl.
To je teda situace...
Všecky zdravím a líbám, některý i dvakrát.

Dobré ráno všem! Máme tu na severu polojasno a údajně 11 C ale podle mého ten přístroj lže protože je docela kosa. Jinak vlaštovky pilně staví hnízda a ty co mají již postaveno si už lebedí.
Je to docela relax na ně koukat. Dnes ráno již mám za sebou podrápání kočkami, jelikož tu jsou u fabriky 2 kočky a my je přes zimu začali krmit. No a byly samé klíště ale opravdu hnusně moc jich bylo. Tak jsem je dnes ráno nalákaly na krmení a hned dostaly spot-on a největší či nejviditelnější jsme odstranili. No a oni se potvory odvděčí škrábáním a kousáním. No což jdu si udělat kávu a všem přeji krásný den!

andreakiss
napsal(a):
Dobrý den z Roudnice, u nás také slunečno, teplo, paráda
720... toho salátu je škoda, pořiďte běžce, bude salát bez šneků
Také jdu zkontrolovat holky, jak se dnes činily Právě mi dovezly nasekanou travičku, tak ji jdu rozdělit všem opeřenkám, aby byla byrva žloudku jak se patří oranžová
Dobře až je začnete chovat koupím si od Vás kachňata IB

honzapm
napsal(a):
Já tu náhodou dneska měl napsaný příspěvek, že ho i odešlu.
Ale iFauna mě nepustila. Neb obsahoval prý vulgarismy.
Jen jsem v něm chtěl napsat, že můj beran je ú.chyl,
protože mu nestačí 1 ha pastvina, ale ten ma.gor musí přeskakovat
plůtek a ničit mi ostružiny, už tak zdecimované od myší a od toho
loňského sucha. Tak jsem si tu na toho -píp- ani zanadávat nemohl.
To je teda situace...
Všecky zdravím a líbám, některý i dvakrát.
Jooo ostružiny ty jim chutnají asi nejvíc. A hlavně to lákadlo zakázaného..
To buďte rád, že beran není dojná koza. Protože já odpozoroval, že vždy když se nažraly ostružin tak pak kozy měly hnusné mléko a to docela dlouho po pozření. Nevím čím to je ale bylo to tak. No možná, že by věděl MUDr. Olympionik proč to tak je nebo to už třeba také zpozoroval..ale toho se asi jen tak nedočkáme...Třeba si otevřel vesnickou ordinaci a léčí vše co mu pod ruce donesou úplně to vidím v barvách
Dobré ráno, venku sluníčko. Jestli dobře počítám, tak jsem letos vylíhla 8 běžčích mrňousů. Akorát dva mají doširoka nohy, a jednomu jsem pomáhala klubal se uprostřed a ten má hlavičku na stranu. Takže 5 jich půjde plnit občanskou kachní povinnost lovit slimáky k babičce do sadu s občasnými návštěvami zeleninové zahrádky. A jestli půjdou na salát, tak mě babička přerazí
Šéééést v práci. Jihozápadní hranice má skoro jasnou oblohu 14° a jenom lehoučký větříček. V líhních to už pípá od večera, v jedné je 11 kuřátek směsky a v druhé pět kosků šumavanek. Za chvilku odjíždí manželka do lázní a já na ryby. Měsíček jde do úplňku, tak jsem na něj včera koulal a říkal manželce jaká je to dálka. Proč prý mne to zrovna teď napadlo, no proč ? Říkalas že jedeš na měsíc do lázní. Tak nevím zda to pochopila, protože nebyla žádná reakce. No snad ji to v Třeboni docvakne za ten měsíc. Tak že junior dorazil, bude hlídat líhně a já jdu balit vercajk. Doufám že se povede tak jako minule.
Jo a holky bacha na honzíka, slezl z otomanu a asi se mu zapalujou lítka, když rozdává pusinky. I když vlastně nevíme komu je posílá, možná i klukům. No necháme se překvapit jak to dopadne. Doktore, školníku kde jste? Ať něco nepropásnete.
Hezký den přeju a bacha na sluníčko, víte jaká je to ošípaná.

horal
napsal(a):
Šéééést v práci. Jihozápadní hranice má skoro jasnou oblohu 14° a jenom lehoučký větříček. V líhních to už pípá od večera, v jedné je 11 kuřátek směsky a v druhé pět kosků šumavanek. Za chvilku odjíždí manželka do lázní a já na ryby. Měsíček jde do úplňku, tak jsem na něj včera koulal a říkal manželce jaká je to dálka. Proč prý mne to zrovna teď napadlo, no proč ? Říkalas že jedeš na měsíc do lázní. Tak nevím zda to pochopila, protože nebyla žádná reakce. No snad ji to v Třeboni docvakne za ten měsíc. Tak že junior dorazil, bude hlídat líhně a já jdu balit vercajk. Doufám že se povede tak jako minule.
Jo a holky bacha na honzíka, slezl z otomanu a asi se mu zapalujou lítka, když rozdává pusinky. I když vlastně nevíme komu je posílá, možná i klukům. No necháme se překvapit jak to dopadne. Doktore, školníku kde jste? Ať něco nepropásnete.
Hezký den přeju a bacha na sluníčko, víte jaká je to ošípaná.
Petrův zdar !
Dobrý den z Roudnicka, sluníčko, teploměr je na patnácti ve stínu, krása
Pepo Razáku, není vůbec zač, hlavně ať se daří P.S. Faraony
720... běžci nebudou, vždyť jste viděl, že by neměli kde běhat, ale když budete chtít, vylíhnu Vám je, přineste vejce
Tak kafíčko dopito, jdu hodit do trouby něco k obědu a pak musím vařit brambory pro slepičky na ranní míchanici a sekat trávu a věšet prádlo, ...
Pěkný slunečný den všem

andreakiss
napsal(a):
Dobrý den z Roudnicka, sluníčko, teploměr je na patnácti ve stínu, krása
Pepo Razáku, není vůbec zač, hlavně ať se daří P.S. Faraony
720... běžci nebudou, vždyť jste viděl, že by neměli kde běhat, ale když budete chtít, vylíhnu Vám je, přineste vejce
Tak kafíčko dopito, jdu hodit do trouby něco k obědu a pak musím vařit brambory pro slepičky na ranní míchanici a sekat trávu a věšet prádlo, ...
Pěkný slunečný den všem
No viděl jsem překrásné a velice čistotné a udržované chovatelské zařízení a pokud mám dojem, že těm běžcům by jste také něco vymyslela Takže já si počkám...
A helemese, tady už se nám to začíná párovat.
Jen škoda, že můj párek, docent gynekolog, se spároval s kozama
a mám po ptákách. Šmajdá, to mě zase admin nejmíň vyzmizíkuje tadyk.
Tak jo, přeju fajn víkend všem pracovitým náturám a já, a moji dva pomocníci,
vás moc moc moc zdravíme, hádejte odkud. Gaučíku zdar, nazdar!

honzapm
napsal(a):
Hozíku krásné fotky !

honzapm
napsal(a):
Honzíku tak dolů z gauče a šup šup a můžete s gynekologem pást kozy. alespoň by vyšetřil trocha času se tu vokázat a podat hlášení
Tak to Třeboně jsme dřív jezdili na koncerty Třeboňského lázeňského symfonického orchestru. Měli jednou za čas vystoupení pro lázeňské hosty. Ale jestli ještě fungují to nevím. On nás je to půl hodinka, hodně lidí tam jezdí do bazénu. Je tam hezky, pěkné město.
Honzíku paráda fotky
My jsme dneska prováděli odpočet ovcí (je po dnešku o jednu míň). No zvládli jsme to, uf. Ještě musím večer papírovat, takže se v tom zase budu plácat.
Tak toto som musela vyfotiť. Poslední dvaja oneskorenci v doliahni a "kamoš" povzbudzuje poslednú perličku, nech sa poponáhľa. Občas mu pomôže ďobnutím, tomu sa hovorí dobrý kamarát. A to sa mi tá liliputka zdala slabá, a teraz sedí, a ani si neoddýchne, aby mu to posledné neušlo.
Salam aleijkum... len v rýchlosti vás pozdravím a pochválim sa, čo mám nové... dnes do rána sa vyliahli kačiatka aj kačke č.2...11 kúskov...
andreakiss
napsal(a):
Náhodou, kocourci jsou super Honzíku, nemusíte řešit problém co s koťaty, co si najednou přivede kočka
My máme Mikyho a je to super kocour, co se dokáže poprat a zvítězit nad potkanem
Ono màme aj kocura, liza je macka kocur je rici obidvaja su skvely lovci, inak su 3 chlapci a jedno dievca kocurkovia idu darom, dievcina ostàva doma

nomad72
napsal(a):
Salam aleijkum... len v rýchlosti vás pozdravím a pochválim sa, čo mám nové... dnes do rána sa vyliahli kačiatka aj kačke č.2...11 kúskov...
Nomad moc ti gratuluji k další káčátkům!

jako001
napsal(a):
Tak pàr fotiek pridàm tiez nech to tu trochu zije

Dobrý den všem ! Venku nádherně a slunce pálí o stošest. Včera večer po práci zasazeno 40 sazenic rajčat tak už mám jen asi 10-15 ks a je vše venku. Přeji všem krásnou neděli.
Šest v práci. Na jihozápadní hranici 20°a krásně jaso. Bohužel kdo čeká na foto ze včerejšího rybolovu takho sklamu, né že by nebylo co fotit, ale nestáli ani za to abych namočil podběták. Uloveno 5 kousků a všechny jsem zbavil háčku ještě ve vodě. To je ale relax, krásné počasí, všude kolem pějí ptáčkové své serenády a člověk už ani nerozezná který je který. Pach vám přes nohy přejde přes metr dlouhá užovka a než stačíte vyndat mobil je fuč. Hladina je chvílema hladká jako zrcadlo no a sem tam se pak zčeří drobnými vlnkami, to pak stačí na chvilku zavřít očí a v turánu je člověk v limbu. Do toho blaha pak zazní zvuk hlásiče záběru a tělo se zaleje adrenalínem. To se ani nechce od vody domů, ale povinnosti a hladové krky doma čekají a tak pátá hodina tu idylku ukončí a začíná se balit nářadí. Jan Werich říkal "čas strávený na rybách se nepočítá". Přesto jsem ještě stačil opravit záhon ve skleníku (myšleno bednění, mám totiž záhony do výše kolen abych se nemusel ohýbat) a zasázet 30 sazenic rajčat. No samosebou všechno pokrmit a pozavírat. Místo ryb vám nabídnu pár fotek králičků. Ta první když se na ni podívám, tak nevím proč ale připomíná mi Honzíka. Jsou to čtyři vhy 2,5,5,7 ve stáří 14-16 dní.
Jdu připravit nějaký obídek a pak na zahradu. Jo azapoměl jem že mám dolíhnuto a už mi tady píská 46 kuřat.
Přeju hezký den.
honzapm
napsal(a):
Ta první fotka vám, Horalku, připomíná Honzíka č.720 a nějaké drobné?
Teda ale, chudák kluk, takhle si z něj dělat legraci.
A co je to vůbec za zviřátka? Nějaká čuníkoveverka s holým pupkem?
Tak to bylo těsně vedle, Honzík numero to nebyl. A co jsou to za zvířátka, to jsem sám na pochybách. Vím jenom že jejich matka je Vss a otec francouzký stříbrný, ale jestli mu zahnula někde jinde tak to ví jenom ona sama. No ale nejsou to pohodáři?
Teda, Vss x stříbrný francouz, to zní jako nějaká šifra mistra Horalka.
To je ale záhada...
No, nedá se nic dělat, musíme počkat na večer, až sestoupím z gaučíku.
Pak, cestou kolem poličky, si nasadím své dioptrie a s nimi už to možná
i poznám, co jsou zač.
PS: to tedy netuším, koho vám tedy připomínají?
Ahojte... toto sú moje králiky narodené (okotené) 7.mája... teraz odfotené

nomad72
napsal(a):
Ahojte... toto sú moje králiky narodené (okotené) 7.mája... teraz odfotené
Krásné !

horal
napsal(a):
Šest v práci. Na jihozápadní hranici 20°a krásně jaso. Bohužel kdo čeká na foto ze včerejšího rybolovu takho sklamu, né že by nebylo co fotit, ale nestáli ani za to abych namočil podběták. Uloveno 5 kousků a všechny jsem zbavil háčku ještě ve vodě. To je ale relax, krásné počasí, všude kolem pějí ptáčkové své serenády a člověk už ani nerozezná který je který. Pach vám přes nohy přejde přes metr dlouhá užovka a než stačíte vyndat mobil je fuč. Hladina je chvílema hladká jako zrcadlo no a sem tam se pak zčeří drobnými vlnkami, to pak stačí na chvilku zavřít očí a v turánu je člověk v limbu. Do toho blaha pak zazní zvuk hlásiče záběru a tělo se zaleje adrenalínem. To se ani nechce od vody domů, ale povinnosti a hladové krky doma čekají a tak pátá hodina tu idylku ukončí a začíná se balit nářadí. Jan Werich říkal "čas strávený na rybách se nepočítá". Přesto jsem ještě stačil opravit záhon ve skleníku (myšleno bednění, mám totiž záhony do výše kolen abych se nemusel ohýbat) a zasázet 30 sazenic rajčat. No samosebou všechno pokrmit a pozavírat. Místo ryb vám nabídnu pár fotek králičků. Ta první když se na ni podívám, tak nevím proč ale připomíná mi Honzíka. Jsou to čtyři vhy 2,5,5,7 ve stáří 14-16 dní.
Jdu připravit nějaký obídek a pak na zahradu. Jo azapoměl jem že mám dolíhnuto a už mi tady píská 46 kuřat.
Přeju hezký den.
Moc pěkné !
Šest v práci. Tak v deset večer ještě 16°na Přimdě to snad ani neni pravda. Zítra odpolledne by mělo sprchnout a kolem páté odpoledne až 10 mm srážek. Dnes druhý den jako slaměný vdovec a v pohodě zatím stíhám. Horší bude až příjde na řadu praní a žehlení.
Kamaráde nomade a 001 co to máte za plemena ? Anebo je to králik dmácí? Vypadají velice dobře.
Věrko, nebojte, nějak to (dobře) dopadne. Vždycky to dobře dopadne.
Mno. Jinak čau děcka. Všechna ta králíčata jsou mňamózní.
Připomíná mi to prázdniny u tety, když jsme s bratránkem každý večer
podělili koš mrkví, nůši tvrdého chleba, káru trávy, barel ječmene a konve vody.
Mívali čtyři velké králíkárny, hop hop hop.
Na tu jednu se muselo po schodech, které mi připomínaly amfiteátr,
bylo to nad bývalým včelínem, ve kterém ještě bylo hejno husí a pižmovek.
Horalku, a co to? Babička odjela do lázní? Praní a žehlení je v klidu.
Vypere pračka a vyžehlí žehlička. A vy můžete hurá na pívo za klukama.
Jó, užovka přes nohu, tak to je dobrej adrenalin, to by ňa asi nadzvedlo.
Dneska se oumladině vůbec nechtělo domů, jindy už somrují od pěti,
abych jim otevřel výběhy, dneska ještě v sedm večer předstírali děsnou
shánčlivost a chuť na škubání trávy a popelení se a tak dále.
No, tak jsem je nechal a z gaučíku zpovzdálí sledoval, až se rozhodnou.
Zítra přijde malíř na dílnu a ex-garáž (Vlaškárium 2), takže se dneska
hlavně zametalo a ometalo a připravovalo.
Včéra jsem si nasekal kopřivy, jenžto jsem rozprostřel na rošty a už mi to
pěkně schne na seníku.
Kočky tam mají odteď zákaz fstupu, aby si z toho nedělaly vécé,
no a taky tam hnízdí dvě krásné vlaštovky, takže hlavně kvůli nim.
Soudružky nesou tak udatně, že jim sušené drcené skořápky musím
do skořápkovníku doplňovat 2x denně, to je tedy spotřeba.
Je jich 19, z toho nejméně tři nenesou, a mám denně tak 12 vajíček.
Juchí. Hybridky by se mohly jít zahrabat ve srovnání s vlaškami.
Vlaškám zdar, nazdar.
horal
napsal(a):
Šest v práci. Tak v deset večer ještě 16°na Přimdě to snad ani neni pravda. Zítra odpolledne by mělo sprchnout a kolem páté odpoledne až 10 mm srážek. Dnes druhý den jako slaměný vdovec a v pohodě zatím stíhám. Horší bude až příjde na řadu praní a žehlení.
Kamaráde nomade a 001 co to máte za plemena ? Anebo je to králik dmácí? Vypadají velice dobře.
No jamàm samca ceskèho strakosa samice su kràlik domàci.
Páni, to je bouřka. Tak snad pořádně zalije. Uí.
Předposlední líhnutí (ta starší jsou předpředposlední).
Pár mých kuřátek a něco málo oranžovokrkých od Roberta Krause.
https://www.youtube.com/watch?v=qkdkrxSNXok
.
PBJK a dobré ránko... Východ : 10°C a bez obláčika na nebi, bezvetrie, to zas bude hic, Cecilko takže, všetko čo má byť zasadené, je zasadené, bez ujmy... u nás mrazy neboli lúka je pokosená, aj lucerka, tak len nech to pekne uschne na seno, a nepríde nejaký dážď... kačičky pekne rastú, niektoré pirane už pekne kotkodákajú, všetko je tak ako má byť, len tú ku*vu líšku som ešte nechytil, lebo neprišli pasce, vraj dnes alebo zajtra mi príde, tak uvidím...
Horal, králiky to nie sú čistokrvné, to kamarát mi dal KSČ, čiernu samicu dal pripustiť a tak mi ju dal (kotná samica čierna) no a znej sú : dva čierne, dva biele jeden hnedý a jeden hnedo-biely králiček, čiže mix
no a je ešte niečo, s čím sa vám chcem pochváliť, chcel som to udržať v tajnosti, preto som sa sem neozýval, ale už vyše týždňa mám (foto)
tak, káva dopitá, vonku už pekne vidno, idem pracovať... pekný deň vám

nomad72
napsal(a):
PBJK a dobré ránko... Východ : 10°C a bez obláčika na nebi, bezvetrie, to zas bude hic, Cecilko takže, všetko čo má byť zasadené, je zasadené, bez ujmy... u nás mrazy neboli lúka je pokosená, aj lucerka, tak len nech to pekne uschne na seno, a nepríde nejaký dážď... kačičky pekne rastú, niektoré pirane už pekne kotkodákajú, všetko je tak ako má byť, len tú ku*vu líšku som ešte nechytil, lebo neprišli pasce, vraj dnes alebo zajtra mi príde, tak uvidím...
Horal, králiky to nie sú čistokrvné, to kamarát mi dal KSČ, čiernu samicu dal pripustiť a tak mi ju dal (kotná samica čierna) no a znej sú : dva čierne, dva biele jeden hnedý a jeden hnedo-biely králiček, čiže mix
no a je ešte niečo, s čím sa vám chcem pochváliť, chcel som to udržať v tajnosti, preto som sa sem neozýval, ale už vyše týždňa mám (foto)
tak, káva dopitá, vonku už pekne vidno, idem pracovať... pekný deň vám
HUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAA! Tak předci jen nějaký dobytek na tom svém gazdovství máš ! Blahopřeju a pánbůh požehnej! A copak to je ? Býček nebo jalovička? Plemeno ? Na maso nebo budeš jednou dojit ?

nomad72
napsal(a):
Kur*va, práve teraz som mál pri sliepkach líščiu návštevu, ešte že ten kohút urobil poplach, tak som ju odplašil, jedna sliepka prišla o perie, ale chvála bohu, útok prežila... uf, adrenalín jak sviňa.
No to ti nezávidím...také se bojím, že mi něco podobného jednou přijde na návštěvu..

honzapm
napsal(a):
Páni, to je bouřka. Tak snad pořádně zalije. Uí.
Předposlední líhnutí (ta starší jsou předpředposlední).
Pár mých kuřátek a něco málo oranžovokrkých od Roberta Krause.
https://www.youtube.com/watch?v=qkdkrxSNXok
.
Pěkné video!

Krásné ráno všem! Na severu máme zatím skoro jasno a 16C. Vypadá to, že bude hezky. Ale na odpoledne máme slíbený déšť´. Nuže pokud bude rozumný bez vichru a krup tak ho jedině uvítám.
Pěkný den všem a chovatelům skotu zvlášť!
Šest v práci a chovu zdar všemu ať uz to má dvě nebo čtyři nohy (třeba i lichý počet). Chci vás jenom v rychlosti pozdravit. Dvacet včera dolíhlých šumavanek už má nového páníška a všechna ostatní omladina je už na zahradě. Araukány lítaj jak holubi po střechách, takže dneska bude stříhání.
Hezký den všem.
Dobrý den z Roudnicka, oblačno, dusno,29 stupňů.
Nomádku, blahopřeji k telátku no a na tu liščinu pozor Hlídat hlídat
Tak jsem si přivezla včera sazenice rajčátek, ale počkám do zítra, hlásí kroupy, bojim bojim
Horalku, také už jsem stříhala křidýlka jedné leghornce a maransce, aby nepláchly holky
Zdravím, tak u nás na Českobudějovicku totální slejváky, manžel mi posílal mms fotku krup, co u nás padaly v 16:51. A domů jsem jela oklikou,4 km před cílem spadnul na silnici strom, tak hasiči udělali uzavírku a jelo se oklikou. Dojeli jsme autobus, co jel z Budějc půl hodiny před náma.
Manžel obhlíží škody na zahradě, minimálně u babičky rozmlácené střechy u drůbeže, co bylo z vlnovek a makrolonu.
3103

XXX.XXX.72.166
Jsme taky na Jihu, máme sklizeno, ještě že přežila zvířata.
Dobrý večer všem, tak u nás taky katastrofa, co nezlikvidoval jarní mrazík, tak nepřežilo dnešní krupobití.Přikládám foto 12l napáječky po zásahu kroupou, jinak všude vrstva listí a ovoce, na zemi jako koberec a k tomu závěje krup, mladé kedlubny jsou bez listí a ostatní zelenina na tom neni lepší, tak mužem začít znova.
PBJK a dobré ránko... východ hlási 15°C a jasno... od 4:10 líška obchádza kurín, pes brechá, tá líška má toľko drzosti že sa kľudne prechádza 3 metre okolo psa (ten je na retiazke) no a ja na ňu zatiaľ striehnem so vzduchovkou, kurín je perfektne zabezpečený, takže dnes sa horor konať nebude a líška bude s prázdnym bruchom... boha ja neviem, kedy mi prídu tie pasce, ale snáď sa dočkám, tak, že o sliepky a kačky neprídem... vám prajem pekný deň
Dobré ránko Tišnovsko hlásí 8°C pod mrakem. Snad nám trošku sprchne ale krupky nechceme. To raději budu zalévat
Jinak teď mám starost o jednu husku která má 7.5 týdne. Nějak se jí špatně skládají křidélka a špičky ji vyčuhují do stran. Dneska jsem se koukala a jedno křidélko už má srovnané ale to druhé ne. Možná je to tím jak jí rostou peruťky? a má tím pádem konec křidélka těší? Nebo netušíte čím by to mohlo být? Nikdo ji za ně netahá, je spokojená, žere a lítá jako by se nic nedělo.
Jinak jsem Vám vyfotila naše malé atletky vlašky z prvního líhnutí. Už si každý den vesele skotačí venku s dospělými atletkami. Hrabou žížalky a popelí se Je zajímavé že z 29 kuřat je jen 5 kohoutků...
Přeji krásný den, ať už vás ty kroupy netrápí.
PS:Copak dělá ta malá Jarmilka? Už se jí nožička zlepšila? Že ji zdravíme a posíláme brzké uzdravení.
Zdravím, u nás (Benešovsko) v noci trošku slejváček, naštěstí bez krup, takže mám zalitá rajčata a cukety co jsem včera dosázela venku, protože skleník je totálně plnej.
Jarmilka dělá pokroky, už pochoduje po zahradě, ale trošku krabím stylem - do boku. Nožku má v kloubu trochu pootočenou, dopřáváme jí častěji koupel, což se líbí kačerovi, ale aspoň jí nemorduje na trávě. Myslím, že už se to úplně nespraví a pořád se rozmýšlím, jestli nemám vzít ještě jednu kačenku, už jí mám slíbenou, jen se domluvit na převzetí. Taky díky úrazu přestala snášet, aspoň si odpočine. Teď jedeme na prodloužený wellnes pobyt do Jeseníků, tak nechám rozhodnutí až se vrátíme.
A taky se nám blíží nákupní návštěva u Ovečky-Dany - HURÁ. Pojedeme si pro hempšírky a šumavanky, už jim chystáme ubikaci a výběh v sousedství starších slepic, aby se holky postupně seznamovaly. Loni jsme to tak udělali s ČZK a po asi měsíci byly v pohodě.
Tak teď jsem mrkla na loňský fotky a ona ty křiví nohy měla už před tím !

Dobré ráno ze severu. Tak tady u nás včera pěkná bouřka a kolem 18 hodiny se přidaly krupky a slejvák. Naštěstí fakt jen krupky a jen chvilku. Ale docela vydatně zapršelo-hurá! Také jsem měl obavy z těch krup ale zaplať pánbůh se nám to teď vyhnulo. Ale zase není všem dnům konec, že ?
Jinak nyní máme zataženo a 15C. Pěkný den všem
Při procházení fotek z loňska jsem narazila na Jarmilku s Vilémem - jako adoptivní rodiče.
Měli jsme na den doma mrňata, než si je večer vyzvedli známí. Bylo neuvěřitelné jak se zvláště kačer k nim ochranitelsky choval.
Škoda, těšila jsem se, že budou letos vlastní, když tak pěkně snášela do hnízda.

Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ránko Tišnovsko hlásí 8°C pod mrakem. Snad nám trošku sprchne ale krupky nechceme. To raději budu zalévat
Jinak teď mám starost o jednu husku která má 7.5 týdne. Nějak se jí špatně skládají křidélka a špičky ji vyčuhují do stran. Dneska jsem se koukala a jedno křidélko už má srovnané ale to druhé ne. Možná je to tím jak jí rostou peruťky? a má tím pádem konec křidélka těší? Nebo netušíte čím by to mohlo být? Nikdo ji za ně netahá, je spokojená, žere a lítá jako by se nic nedělo.
Jinak jsem Vám vyfotila naše malé atletky vlašky z prvního líhnutí. Už si každý den vesele skotačí venku s dospělými atletkami. Hrabou žížalky a popelí se Je zajímavé že z 29 kuřat je jen 5 kohoutků...
Přeji krásný den, ať už vás ty kroupy netrápí.
PS:Copak dělá ta malá Jarmilka? Už se jí nožička zlepšila? Že ji zdravíme a posíláme brzké uzdravení.
Zdravím, také se mi to u housat stávalo.90% se to do dospělosti či porážky srovnalo samo. Některým to zůstalo. Tenkrát mi bylo dáno vysvětlení, že to může být nějaký gen.defekt způsobený příbuzenskou plemenitbou. To platilo pro ty co jim to zůstalo. Pravda, že u čistokrevné hus české se mi to nestalo. Ale u těch různých výkrmových kombinací ano a také u hus Landeských. Řešil jsem to několik let po sobě. Zkoušel jsem pak brát jen 1 denní housata a už od mala jim dodávat ke směsi různé vitamíny a hlavně minerály ale 100% úspěch to nikdy nemělo. Ano bylo to lepší než u housat kupovaných na trhu jako 21 denní atd. Ale pro srovnání tento příklad. Rok 2009 koupeno 60 bílých housat na trhu - výkrmový hybrid 21 dní. Dočasné problémy s křidélky u 16 kusů, trvalé problémy 10 kusů. Rok 2010 35 housat landés 30 bílých stáří 14 dnů. Oboje zřejmě hybridní linie. Dočasné problémy s křidélky 21 ks landes,8ks bílé. Trvalé problémy 14 ks landés,1 ks bílé. Rok 2011 60 ks housat bílá brojlérová 1 denní- do opeření přidáván Vitamix + plastin pro odchov dle návodu + vit A+D3+E do vody dle návodu. Dočasné problémy 8 ks trvalé 2 ks. Rok 2012 nákup násadových vajec brojlerové bílé husy a následné líhnutí. Nasazeno 80 vajec vylíhnuto 59 housat. Krmení jako u roku 2011. Dočasné problémy 7 ks, trvalé 2 ks. Konec referát a od teď se pije za sví!

Tak nám včera zapršelo a nyní slimák kam se podíváš!
Zdravím, tak u nás na Jičínsku právě začalo pršet. Doufám, že na kroupy nedojde. Zažili jsme tu před několika lety pěknou pohromu. Obrovské kroupy, skoro jako ořechy. Všechno rozmlácené a semleté.
Na zemi zůstala jen vysoká vrstva podivné hmoty. Bylo to koncem července. Než se to spustilo, tak jsme seděli na zahradě a kochali se nádherně rozkvetlou zahradou. Za chvíli bylo po všem, třešně i s listy, jahody, kytky. Nezůstalo vůbec nic .
Pak jsem několik dní hrabala a odvážela tu smradlavou, hnijící hmotu. Zahrada se nevzpamatovala ani do konce léta. Skoro nic nekvetlo, tak nebyly semínka na příští rok.
Nikdy nic podobného jsem neviděla a doufám, že už neuvidím.
Přeji jen pěkný májový deštík, který nám zaleje zahrady a hlavně žádné kroupy
Zdravím Jarmilku, těší mě, že se uzdravuje
Já bych tu mladou kamarádku Vilémovi pořídila, určitě by měl radost a Jarmilka taky
Teda, to ale byly nervy, ten tenis. Uf... Až se mi z toho akvárko orosilo.
Ale Radek se pral udatnicky, jen co je pravda, sotva jsem stačil fandit.
Je skvělé vidět, že i my, starší sportofci a spoluobčané, pořád ještě
dokážeme těm mladým plantážníkům vokázat, zač je toho olympijská teplákofka.
Uuufff. Málem jsem si rozvrzal můj drahocenný gaučík, jak jsem oupěnlivě
a udatně a oddaně a zarytě a odhodlaně a partioticky a hlasitě fandil. Uf.
Fšecky moc zdravím a všem opeřencům přeju udatné prodloužené dny.

Norek?
Zdravím... cítim s Vami to nie je sranda takéto počasie... Pre zlepšenie nálady posielam moje prírastky..
3103

XXX.XXX.230.25
U nás byla taky spoušť, ale ne takováhle. Kde tohle bylo?
Dobrý den z Roudnicka, polojasno, dusno,20 stupňů.
Tedy, Začátku, moc lituji toho nadělení u Vás To je peklo
Od nás asi 15 km byla toho dne také taková spoušť a u nás jen trochu zapršelo.
Včera jsem zasázela rajčata na zahrádku a o víkendu opět hlásí kroupy
Bubko, nádhera. To máte divadlo, co ?
Nomádku, už jste chytil tu zlou lišku ?
Mier s vami priatelia... tak ježko skončil líške v žalúdku poslúžil ako predkrm a nakoľko pasce ešte nedorazili tak mi kamarát požičial svoju pascu na líšku a tá je už na svojom mieste pripravená na lov ako návnadu som použil jednu starú sliepku, je to tá, ktorú už tá líška držala v zuboch... takže, držte palce kamaráti, nech tá pasca splní účel...
Zdravím a držím palce ať se škodnou podaří ulovit.
U babičky teď chceme zlikvidovat potkany, ale budu muset počíst, co na ně zabírá. Koupila jsem nějakou pastu v tubě, ale vůbec si toho nevšímají
A jinak přidám fotku jak jinak z líhnutí. První orlovka je venku Oproti hempšírkám, které jsou jak dělové koule, je tohle takové malé nic s dlouhýma nohama.
veraboskova
napsal(a):
Zdravím a držím palce ať se škodnou podaří ulovit.
U babičky teď chceme zlikvidovat potkany, ale budu muset počíst, co na ně zabírá. Koupila jsem nějakou pastu v tubě, ale vůbec si toho nevšímají
A jinak přidám fotku jak jinak z líhnutí. První orlovka je venku Oproti hempšírkám, které jsou jak dělové koule, je tohle takové malé nic s dlouhýma nohama.
Ja mám pri trávení potkanov výborné skúsenosti s tými červenými vankúšikami... http://floraservis.sk/ratimor-makka-navnada.php... potkany to radi žerú a po 10 dňoch je s nimi ámen... dokonca vychádzajú zdochnúť von na svetlo, takže nazostanú niekde zalezené... len musíš dať pozor, aby to nezožrala mačka alebo pes, inak končia tiež... ja to dávam do úkrytov, aby sa k tomu nič okrem hlodavcov nedostalo... a vyhubil som s tým aj kuny a to tak, že som kúpil údenú makrelu, rozdrobil som ju a pomiešal s tým ratimorom a do 24 hodín to kuny vyžrali a tak som ich len pozbieral a odniesol do lesa... možno som s nimi nakŕmil aj líšky takže ja odporúčam ten ratimor
nomad72
napsal(a):
Ja mám pri trávení potkanov výborné skúsenosti s tými červenými vankúšikami... http://floraservis.sk/ratimor-makka-navnada.php... potkany to radi žerú a po 10 dňoch je s nimi ámen... dokonca vychádzajú zdochnúť von na svetlo, takže nazostanú niekde zalezené... len musíš dať pozor, aby to nezožrala mačka alebo pes, inak končia tiež... ja to dávam do úkrytov, aby sa k tomu nič okrem hlodavcov nedostalo... a vyhubil som s tým aj kuny a to tak, že som kúpil údenú makrelu, rozdrobil som ju a pomiešal s tým ratimorom a do 24 hodín to kuny vyžrali a tak som ich len pozbieral a odniesol do lesa... možno som s nimi nakŕmil aj líšky takže ja odporúčam ten ratimor
Tak to jsem v obchodě viděla, díky za radu zkusím to na ně.
PS: jinak první čínka u babičky vyseděla 13 kachniček.
veraboskova
napsal(a):
Tak to jsem v obchodě viděla, díky za radu zkusím to na ně.
PS: jinak první čínka u babičky vyseděla 13 kachniček.
Blahopřeji též
Dnes jsem telefonovala jedné paní, co jsem si od ní chtěla vzít letošního kohoutka araukana, ale řekla mi, že ji bohužel před 14ti dny navštívila také liška a přišla o 80 kusů drůbeže. Prostě peklo
Začátku, berete to kroupové nadělení mnohem sportovněji (zdá se), než jedna moje známá,
také z brdských lesů, jejíž zahrada má prý "po sezoně".
Tak hlavu vzhůru a vono to dobře dopadne. Musí.
Dnes se mé soudružky překonaly a daly mi čiperných 15 vajíček.
No krása zase jednou střídala nádheru i parádu zároveň.
Kvočna Věrka-Evička dnes, jak uviděla kohouta, zase začala pokvokávat,
tak jsem zvědavý, jestli opět zasedne. Nevím, zda ji nechám sedět, zase si říkám,
že už ne, ale jak se tak znám z té humánně slepičí stránky...
No, uvidíme... Pro jistotu začínám dávat vajíčka od "zajímavých" matek stranou,
kdyby náhodou, že? Stejně jich mám tolik, že mám co dělat je všechna na gaučíku
spápnout a nenadrobit.
Přemkůůů, dneska byla ofiko představena nová olympijská teplákovka.
Že tys statek zamknul a prchnul omylem už o něco dříf do Ria?
Heleď, kukej:
https://www.sport.cz/ostatni/ostatni/clanek/780483-obrazem-karneval-i-kloboucky-cesi-ukazali-kolekci-pro-rio-jak-se-vam-libi.html#hp-sez
.
Ahojte... tak len v rýchlosti, už došli pasce a už sú aj nastražené... dokopy 3 kusy tak dúfam, že ju potvoru líšku ulovím...
Zdravím, nomáde, tak ať se liška chytne. Já dneska koupila ten jed na potkany.
A zatím je z 19 oplozených 12 kuřátek orlovek. Ještě počkám do rána, jestli něco nebude, termín mají dneska. Nechám to až do večera.
Jinak u nás na jihu byla večer hodně velká bouřka a intenzivní déšť. Ale teď koukám, že jsme měli štěstí, asi jsme byli na okraji. Jinde zase padaly kroupy. To je fakt počasí :(.

nomad72
napsal(a):
Ahojte... tak len v rýchlosti, už došli pasce a už sú aj nastražené... dokopy 3 kusy tak dúfam, že ju potvoru líšku ulovím...
LOVU ZDAR!
Ahojte, tak už mám prvú obeť chytenú do pasce... bohužiaľ, líška to zatiaľ nie je mňaaaaauuuuuuu dúfam, že príde aj na líšku
Ahojte... tak ja už mám všetko hotové, pole zemiakov postriekané proti burine, seno je uskladnené pod strechou, priesady, pekne rastú, paradajky už mám niektoré ako čerešne veľké, papriky začínajú kvitnúť, všetko je ako má byť... králiky dnes majú 3 týždne, a už začínajú samé žrať, sranda, keď im hodím kúsok suchého chleba, alebo mrkvu, ako pekne chrumkajú ... pirane už niektoré pekne kotkodákajú a darí sa im dobre a aj kačičky rastú ako z vody... čo je super ! no, líška ešte chytená nieje, ale s tou mačkou ráno (viď vyššie) to bola sranda, ako v tej klietke mňaukala... sme sa smiali na nej všetci inak u nás horúco ako v pekle, a za posledných desať dní spŕchlo len raz a aj to len trošku, takže na rozdiel od vás, u nás žiadna kalamita, ani krúpy, nič... u nás je nenormálne sucho, a priemerná denná teplota za máj je zatiaľ 20,52°C ! čiže brutus, a u mňa v dome už púšťam na noc klímu, lebo to sa nedá ani spať, ako je teplo... aj žena frfle, že ešte ani leto nieje a ja už klímu púšťam... ta, čo už... a kamarát môj Horal sa má ako, ? kolega školník ? a vy ostatní, ako sa máte? ja viem, že máte kopec roboty, ako aj ja, asi sa pomaly skončí naša diskusia, čo by som bol nerád... no, idem ja pomaly pozatvárať statok, a potom kuknem tuším to dávajú na ČT film Postřižiny... aspoň sa kus zasmejem... príjemný zvyšok dňa, prajem, kolegovia
Teda nomáde, taková horka u vás? Nám měl dneska pán stříhat dvě nové ovce, ale kvůli dešti z toho sešlo. Každou chvíli se to mračí.
Přidávám fotku orlovek.
Něco snad pro zasmátí, jak je ten život jako žebříček do kurníku, taky tak krátký a posraný.
Bol raz jeden princ a ten sa spýtal princezny: - "Chceš si ma zobrať za
muža?"
A ona odpovedala: - "Nie!"
A ten princ žil potom šťastne veľa rokov, chodil na ryby, hral golf,
pil pivo a spal s kým chcel.
U psychiatra: Pýta sa doktor pacienta:
- "Chodíte s dievčaťom?"
- "Nie!"
- "A chceli by ste chodiť?"
- "Áno a rád."
- "A kto vám v tom bráni?"
- "Manželka."
Rozprávajú sa dve ženy:
- "Keď zomrieš, dáš sa pochovať do jamy, hrobky, či spopolniť?"
- "Neviem, môj muž mi povedal, aby som sa dala vypchať."
Podľa názorov amerických psychológov sú dve hlavné príčiny, prečo muž
trávi večery v bare:
1. Nemá ženu.
2. Má ženu.
- Vraj aj žena po päťdesiatke môže dráždiť muža.
- A čím?
- Každým slovom.
- Počúvaj Karol, bol tu nejaký chlap a chcel kúpiť somára.
- A čo si mu povedala?
- Že nie si doma.
Prečo je na východe taká veľká nezamestnanosť?
No šak tu už šicko porobeno.
Skúsený muž nedá žene zámienku k hádke.
Skúsená žena zámienku nepotrebuje.
Vodka s ľadom poškodzuje obličky.
Rum s ľadom poškodzuje pečeň.
Gin s ľadom poškodzuje srdce.
Whisky s ľadom poškodzuje mozog.
Je to možné, že je ľad taký škodlivý?
-.
PBJK a dobré ránko... východ hlási 19 °C ! a jasno, ani obláčik... to zas Bude hic, Cecilko no, líšku som zatiaľ neulapil, a ak ju nechytím do večera, tak dám do pascí živé návnady... obetujem mladých kohútikov z tých mojich piraní a to si tá líška asi nenechá ujsť... dnes sa zase budem napchávať pizzou, cesto už mám pekne vykysnuté, tak o chvíľku budem piecť... tak vás pekne pozdravujem, a nakoľko je dnes nedeľa, tak konečne bez práce, a poobede na medvede Horáááááááááál.

Dobré ráno všem ! Tak my máme již také 19 C a jasno a ano bude zase hic !Nomad já se ti vůbec nedivím, že pouštíš už klimatizaci protože já bych jí pouštěl okamžitě taky jen bohužel v paneláku žádnou nemáme. Což mě opravdu štve, protože ty hice jsou rok od roku větší a v bytě kam celý den svítí slunce to je pak docela hnus. Kor pro někoho jako já kdo byl zvyklí i v zimně v ložnici netopit a mít pootevřené okno..
Jinak zahrada zatím docela ok. Nechci to zakřiknout/fuj, fuj, fuj/ ale po té invazi na salát dali slimáci trocha klid. Asi tím, že už je nic neláká. Na rajčata mi zatím nejdou ani na papriky co zbyly ne. Kuřičky pěkně rostou, slepice hezky nesou co více si přát. Všem krásnou neděli!
Dobré nedělní ráno !
Tady je taky krásně a teplo. Moji běžci asi loni, tak dobře vysbírali slimáky, že téměř žádného nevidím. Mám také 6 salátů, jako vy, ale 6 jsem jich zasadila. Tak zatím dobrý .
Přemýšlím o tom, jestli na tom východě u "nomada" není lépe než u nás:
Žádné kroupy a bouřky, rajčata jako třešně (nám zmrzly ), seno pod střechou a hlavně má všechno hotové!
Tedy, až na tu lišku
Přeji krásný den!
Dobrý den z Roudnicka, na teploměru 25 stupňů, dusno. Zase straší s kroupami
Včera jsem byla s dětma odpoledne u kamaráda grilovat, měla jsem pujčené auto, jelikož mám svoje u opraváře. Z jedné strany se to mračilo, bouřilo, klepala jsem se strachy, aby nepřišly kroupy Skoro jsem si to ani neužila Nakonec to uteklo, ani nekáplo.
Včera jsem zase poslala pár slepiček do světa, tak je o trošku méně krků k jídlu. Zato jsem vybrala mezi kuřaty dalších asi 18 kohoutků maransek , to tedy bude polívek a rizota
V pátek odjíždíme na týden do Itálie, tak musím tady všechno připravit, aby to mamka, co bude krmit a hlídat, měla vše po ruce i s manuálem krmení co čím atd.
Dnes jsem ještě dokoupola sazenice paprik a hokaida, musím je zasadit.
Přeji Vám všem pěknou klidnou neděli

andreakiss
napsal(a):
Dobrý den z Roudnicka, na teploměru 25 stupňů, dusno. Zase straší s kroupami
Včera jsem byla s dětma odpoledne u kamaráda grilovat, měla jsem pujčené auto, jelikož mám svoje u opraváře. Z jedné strany se to mračilo, bouřilo, klepala jsem se strachy, aby nepřišly kroupy Skoro jsem si to ani neužila Nakonec to uteklo, ani nekáplo.
Včera jsem zase poslala pár slepiček do světa, tak je o trošku méně krků k jídlu. Zato jsem vybrala mezi kuřaty dalších asi 18 kohoutků maransek , to tedy bude polívek a rizota
V pátek odjíždíme na týden do Itálie, tak musím tady všechno připravit, aby to mamka, co bude krmit a hlídat, měla vše po ruce i s manuálem krmení co čím atd.
Dnes jsem ještě dokoupola sazenice paprik a hokaida, musím je zasadit.
Přeji Vám všem pěknou klidnou neděli
Také se bojím krup a dalšího běsnění počasí.. kor když jsme podle ČHMÚ v zóně s vysokým nebezpečím. viz na: http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/zpravy/index.html
Tak snad to nebude tak hrozné budeme doufat...
A u nás na teplomery v chládku 29,5 °C, klíma fachčí tak vo vnútri v dome je príjemne, ale vonku... som bol dopúšťať kačičkám vodu do bazénika, a tam jak v pekle, ani vietor nefúka... a práve som dostal od suseda pohár pravého včelieho medu... mňáááám...
a vám vlahu doprajem, ale bez krupobitia
PS : a popíjam studeného radlera (citrónové).
nomad72
napsal(a):
A u nás na teplomery v chládku 29,5 °C, klíma fachčí tak vo vnútri v dome je príjemne, ale vonku... som bol dopúšťať kačičkám vodu do bazénika, a tam jak v pekle, ani vietor nefúka... a práve som dostal od suseda pohár pravého včelieho medu... mňáááám...
a vám vlahu doprajem, ale bez krupobitia
PS : a popíjam studeného radlera (citrónové).
Zdravim vsetkych ja som bol prec na nàvsteve chovatela a u priatela v metz a v belgickom Liege videl som doslova rarity v chove hydiny neskor pridàm fotky ak ich dostanem mailom.
PBJK a dobré ránko... východ hlási 17°C a jasno... zas bude horúco, ani obláčik. mohlo by aj spŕchnuť, tak je sucho, možno sa ten týždeň dočkáme kus vlahy. Pozdravujem Horala, a všetkých... Honzík, čo tak založiť nové vlákno? už je toho tu až až... PS : otázka : môžem dať 23 dňové králičky von do klietky, nech sa nažerú trávy? (už samé žerú seno, mrkvu, chlebík, jarec).
Zdravím všechny, co ještě teplákovku navštěvují!
U nás na Jičínsku je taky horko a sucho. Čekám, kdy se něco přižene a hlavně co...
Jedna z kačenek IB se rozhodla, že ponese na zahradě a tak ráno provádím pátrací akci po všech příhodných koutech. Není to zrovna jednoduché, zahrada je velká a místy dost zarostlá. Před několika dny se jí líbilo v břečťanu. Dnes jsem našla hned dvě vejce pod starým polehlým jalovcem.
Místo je téměř nepřístupné. Vejce vůbec nebyla vidět, ale nakonec jsem je celá poškrábaná vytáhla. Co s tím?
Druhá kačenka nese v kachníku. Mám jim udělat dvě hnízda? Nestojím moc o to, aby seděly. Mám dva páry a to mě stačí. Po zahradě chodí plno cizích koček, jsou tu straky, nechci se strachovat o malá káčátka. Každou chvíli jsou tu vnoučata a času fakt není dost.
Včera odjeli 3, co jsem tu teď měla týden. A právě jsem myla plno čmáranců po zdech, skříních a stolech. Vytvořil je dvouletý Jáchym většinou křídou, ale něco bylo fixama a to byl trochu problém.
Je tu najednou božský klid. Už se těším na rýpání v hlíně