bubko
napsal(a):
Bré ránko všetkým. už ma to nebaví stále to isté blatooooooo. dážd +3... Zatial kačenka 12 vajec. Uvidíme čo z toho bude, lebo cez den sa jej na nich sedia sliepky... Na otázku čo chcete položiť - liahen nemám .
Liahen- přikoupit a adrenalín roste. Už je to veku 30 araukan jenom11oplozených,2 odemřeli takže suma sumárum9 kuřat
seneb

XXX.XXX.109.21
Dobrý den, čtu tady o Maranskach, jsem ze Stříbra, odkud jste paní Dano zakoupila kuřata, jestli můžete napsat?
seneb

XXX.XXX.109.21
Moje paní potřebuje "nutně" k těm našim deseti, ještě slepičku na Velikonoce a nikdo je neprodává.
Seneb

XXX.XXX.109.21
ovecka
napsal(a):
Koupila jsem v Rokycanech a paní má ještě 3 loňské kuřičky na prodej. Pokud chcete dejte sem maila a já vám pošlu kontakt. Dana.
Benesova66@email.cz
Děkujeme.
A východ hlási aktuálny stav : zo 77 oplodnených vajec je vyliahnutých 45 kusov, prvých 12 čo sa dnes vyliahli už zobe zmesku K/A, niektoré sa dosušujú v liahni CLEO 5 pod ventilátorom a v starej poctivej BIOSKE sa liahnu ďalšie a ďalšie kusy... tak si myslím (klop klop aby som to nezakríkol) že toto liahnutie bude veľmi úspešné
andreakiss
napsal(a):
Krásný slunečný den přeje Roudnice + 7 stupňů. Dneska se holky zase opalovaly a zase bez plavek
Jsem trošku smutná, od včera se mi líhnou masné křepelky a dost mi jich zůstalo ve vajíčku. Z 54 oplodněných vajíček mám 20 křepelek, což si myslím, že je tedy hodně špatné
Andreo, můžu dotaz? Já jsem právě minulou neděli posílala manžela pro násadová vajíčka faraonů. A byla jsem hodně rozpačitá z toho, co dovezl.50 vajíček. Z toho 7 jsem do líhně nedala, protože byla děsně špinavá.1/3 vajec byla 15-16g, jedno 17g, pak 1/3 měla 14g a zbytek byla 11g-13g. A to jsem našla, že násadové vejce faraonů má mít 15g + - 1g.
Nakonec jsem to dala do líhně všechno. Jak velká vejce ty faraoni normálně mají a dáváte do líhně i ta menší?
mb

XXX.XXX.48.100
Nazdareeeeek
Tak už jsem zpět v Prazé.
Krásně se dneska pracovalo na Velkostatku.
Oj oj oj kamarádi krásne vybourali zed a následně vlozili okno, voliérová konstrukce na vstup do kurníku z nádvoří z trámů take hotovo, dále prožezané stromy a křoviška ve výběhu Olympioniček a tak dále... no prostě dělba práce
Zítra druhé kolo stěhování a už zústanu do pátku na Velkostatku a budu vše ladit.
nomad72
napsal(a):
Ďakujééééém hooooooooráááááááááálkooooooo, požičaj nejakú odchovňuuuuuuuu
Poď si pro ňu, já si udělám jinou. Já mám také překvapení. Večer vnuk na mne volá, dědo v líhni něco pípá. A opravdu jedno kuře mělo už víčko oříznutý, za chvilku bylo venku. Má ale špatný pupík něco jako kýlu. Další jsou naklovaný. Líhnout by se měly ale až v neděli, přitom s touhle líhní jsem nic nedělal a teplota několikrát měřená byla také v pohodě. Tak nevím proč ten kvalt.
Hop jop hop vstávat a cvičit
Dobré ránko přeji, Praha hlasí + 1 stupeň.
Dávám si ranni kávu priruj e na druhou várku dnešniho stěhování.Juchuuujj
Nomád : to je kuřátek, oj oj oj co s tim budeš dělat.Koukám, že stará vysloužilá Bioska jede jak z mlada.To je velice slušný výsledek lihnutí
Včéra jsem na Velkostatku vylezl na púdu nad maštal a přátelé tam je volných trámú krasných tak na 20 voliér ještě, no prostě nádhera
Dnes naš čeká stěhováni velkých kouskú jako komody, sedací soupravy, jidelni soupravy a tak dále, tak že pohodička a otočí se dvě kola dnes hop hop
Včéra jsem se šel poďívat do ovocného sadu a měl jsem krásné přivítáni partou indickych bežcú a jedné husy sousedovic a partou krásných Vlašek koroptvích.to byla nádhera.
Soused je hned pohotovostně chtěl zavírat, prej aby tam neběhaly slépky a nevadily tam a já mu řikám ať se holky proběhnou, ouplně v pohodě.No řeknu Vám, že kmen 1.14 Vlašky koroptví pochodujicí lo sadu byl nádherný pohled
Oj a to teprve bude nádhera
Ahoj olymp, no už ich je 69 a a ešte asi budú, sú nakľuvané vajíčka, a urobím si z nich hambáč ale nie... však odchovám, kohútiky pôjdu do mraziaka, a sliepočky nech si robia svoju robotu... a taký výsledok som nečakal, keďže tie vajcia som domov niesol cca 30 km len v deke zabalených pri - 7 °C ! a prežili všetky ! fakt som to nečakal... tak druhá káva je už v pohári tak idem chlípať
A tie staré biosky, tá moja je OB8_099 rok výroby je 1988 ( mám dve) sú fakt dobré liahne... ja som môj dom, staré gazdovstvo, neobývané 8 rokov, kúpil pred 5 rokmi a tie biosky som našiel na povale v takom bordeli, že až...,. a vieš akú som mal radosť, keď som ich tam našiel ?fúúúú si ani nevieš predstaviť...
nomad72
napsal(a):
Ahoj olymp, no už ich je 69 a a ešte asi budú, sú nakľuvané vajíčka, a urobím si z nich hambáč ale nie... však odchovám, kohútiky pôjdu do mraziaka, a sliepočky nech si robia svoju robotu... a taký výsledok som nečakal, keďže tie vajcia som domov niesol cca 30 km len v deke zabalených pri - 7 °C ! a prežili všetky ! fakt som to nečakal... tak druhá káva je už v pohári tak idem chlípať
No to je nádhera oj oj oj
Já to měl loni stejně.Líhnul jsem 4 x a ty prvni 2 líhnutí nic moc, skakal jsem kolem líhne pořad a tak dále a asi 50 % úspěšnost, tak že nic moc.
Pak jsem ještě nasadil 2 x líheň a jak se říká ouplně jsem se na nějakou péči vys..ra..l obracel jednou za den někdy ani to né, násadovky mi přišly až z Moravy za 3 dny poštou a obě dvě líhnutí 95 %, prostě pecka.
Ona někdy přehnaná péče více škodí
No a ouplně nejlepší je samozřejmě Kvočna
Loni v září mi kvokala Maranska, tak sem ji šoupmul 13 vajec Vlašky střibrný a klublo se 11 kuřar a přežilo vše i ty mrazy co byly a nyní jim je 19 týdnú.
Panečku jedno překvapení za druhym. Včera jsem si ani nevšimnul z jakého vajíčka vzešlo to kuře, až dnes kdy tam bylo druhý. Kuřata jsou úplně bílá a tak jsem se domníval že jde o "maďarky", ale omyl. Na vejci bylo napsáno AB (australka Buršík) kterých mám deset. Tam jsem ale čekal černé kuře, co mne to vlastně prodal? Pupíky mají už v pořádku tak snad to přežijí i dva dny předčasný zrod.
horal
napsal(a):
Panečku jedno překvapení za druhym. Včera jsem si ani nevšimnul z jakého vajíčka vzešlo to kuře, až dnes kdy tam bylo druhý. Kuřata jsou úplně bílá a tak jsem se domníval že jde o "maďarky", ale omyl. Na vejci bylo napsáno AB (australka Buršík) kterých mám deset. Tam jsem ale čekal černé kuře, co mne to vlastně prodal? Pupíky mají už v pořádku tak snad to přežijí i dva dny předčasný zrod.
Horálku, zdar
No to asi opravdu nebudou Australky
horal
napsal(a):
Jáááj, ako ti držím palce, aby sa ti liahlo asi tak ako mne...
nomad72
napsal(a):
Veď v tom to asi je... kvočka tiež nerieši čistotu vajec, dezinfekciu, vlhkosť či mráz... jednoducho zasadne a čaká... sem tam obráti a poprehadzuje vajcia, sadne a čaká... a keď vyvedie kuriatka, behá s nimi po dvore a hotovo...
Tak tak tak, souhlasím kolego
Kolikrát jsem si říkal, když byla z hnízda i 4 hodiny venku že z toho bude prd a pravý opak.
Tak u nás už pekne vonku svetlo, tak idem niečo robiť, sem tam sem kuknem čo nové... a idem do obchodu po krabice, lebo fakt neviem, kde tie kuriatka všetky natrepem... poobede vypnem liaheň, a hodím sem celkovú bilanciu liahnutia, aby ste vedeli ako sa darilo... mier s vami a pekný deň vám prajem...
Olympionik2008
napsal(a):
Horálku, zdar
No to asi opravdu nebudou Australky
Nazdar pane doktore. Paradox je že zmiňovaný pán nechtěl nic prodávat krom australek, také ho švagr uháněl dva dny a až na nějaký pátý slíbený termín je přivezl. Musím se podívat co vlastně chová, a má toho hodně.
Krásné ránko, děti moje téměř vlastní.
Jejej, to je díky nám nových kuřátek, fíha. To aby žížaly sepsaly protestní petici, že?
Už se jistě chuděrky strachy klepou se svých podzemních oužlabinách, jak na ně
ty naše udatné soudružky, a také samozřejmě nějací ti udatní soudruzi kohouti,
vlítnou.
Olympioniku, šmarjá, panika! Chudák ten váš soused tedy.
To aby si nejen ty vlašky koroptví 1,14 bedlivě hlídal, jinak mu je prodáte dřív,
než by řekl Ve-li-ko-no-ce. Na to vás mám už dobře prohlédnutého.
A mimochodem, minule jste (mi) říkal, že jste té maransce nasadil 11 vajíček
a máte 11 kuřátek. A dneska už je to 13 vajíček? No tedy, to jsou ale nesrovna-
lostě, to jsou mi záhady. Tedy né že bych byl detailista, že, ale někdy...
Horalku, příště uberte teplotu.
No, za hodinku mi začne Biatlon, takže momentálně větrám zaprděný gaučík,
trochu jsem z něj posbíral drobky a jiné přírodní úkazy, vyvětrám a hurá na to!
Ty vlašky stříbrně zbarvené jsou stejnak nejkrásnější kužátka.
No, ahojte... tak liahnutie ukončené, tak píšem bilanciu : do liahne som nasadil 91 vajec... po ôsmich dňoch (všetky presvietené) som vylúčil 10 úplne čistých vajec(neoplodnené) + 2 s kruhom smrti... zostalo v liahni 79 vajec... na 18 deň (všetky presvietené) som vylúčil dve vajcia, ktoré nemali vzduchovú bublinu... (keď som ich rozbil, zárodky tam boli, ale nie také, aby zodpovedali tomu 18-temu dňu vývoja)... takže zostalo 77 v liahni... na konci liahnutia : 3 vajcia neboli vôbec naďobnuté (odumreli), jedno umrelo v naďobnutom vajci, dvom posledným som pomáhal na svet ale jedno nemalo celkom uzavreté bruško tomu som ja ukončil trápenie, to druhé je v poriadku... takže mám vyliahnutých 72 kuriatok... ak rátam úspešnosť liahnutia s tých 79 kusov vajec, čo zostali po 8 dňoch v liahni... tak úspešnosť liahnutia je 91,14 %, čo je, si myslím, celkom slušný výsledok... ak chcete, a máte čas, môžete to okomentovať... howk.
nomad72
napsal(a):
No, ahojte... tak liahnutie ukončené, tak píšem bilanciu : do liahne som nasadil 91 vajec... po ôsmich dňoch (všetky presvietené) som vylúčil 10 úplne čistých vajec(neoplodnené) + 2 s kruhom smrti... zostalo v liahni 79 vajec... na 18 deň (všetky presvietené) som vylúčil dve vajcia, ktoré nemali vzduchovú bublinu... (keď som ich rozbil, zárodky tam boli, ale nie také, aby zodpovedali tomu 18-temu dňu vývoja)... takže zostalo 77 v liahni... na konci liahnutia : 3 vajcia neboli vôbec naďobnuté (odumreli), jedno umrelo v naďobnutom vajci, dvom posledným som pomáhal na svet ale jedno nemalo celkom uzavreté bruško tomu som ja ukončil trápenie, to druhé je v poriadku... takže mám vyliahnutých 72 kuriatok... ak rátam úspešnosť liahnutia s tých 79 kusov vajec, čo zostali po 8 dňoch v liahni... tak úspešnosť liahnutia je 91,14 %, čo je, si myslím, celkom slušný výsledok... ak chcete, a máte čas, môžete to okomentovať... howk.
Gratulàcia.aj ked tu neiskutujem svami a dufam ze coskoro budem stàlo by za to uviest po ukonceni liahnutia aj typ, liahne na konci sezony by tu bol nejaky prehlad o kvalite amaterskych liahni.ja aj iny ktory budeme alebo chceme liahnut by mali potom moznost podla vysledkov liahni moznost sa jednoduchsie orientovat v typoch liahni dakujem a gratulujem.
nomad72
napsal(a):
Paráda, nádherné výsledky líhnutí
Zdravím všechny na příjmu, loterie pokračuje. Už mám tři bílé australky (asi budu jedinej) a jednu černohnědou, k tomu tři maďarky tmavé bez rozeznatelného zbarvení. Až se dolíhnou udělám každému identikit a nechám vyhlásit pátrání po totožnosti. No a pak věřte i uznávanému chovateli.
Honzíku, teplta byla OK, uprostřed 37,4 na okraji 38,1 a to samé ukazoval i teploměr na líhni. Měřeno dvěma teploměry vedle sebe. Vejce jsem překládal vnitřní na okraj a obráceně, no ale chybička se určitě někde vloudila. Jenom mne štvou ty australky, nu což to bude masa. A takové domácí kuřátko to nemá každý. Jenom nevím jestli se mi to nebude trošku zajídat. Jestli budou mít světlé nohy tak vietnamci to skoupí a bude alespoň na krmení.
Tak to sluníčko je už i u nás. Před chvíli jsem dočistila. Nová podestýlka. Voní to tu u nás, jak kdyby byl v bytě balík slámy. Tak jsem udělala dvě fotky hempšírek, je jim týden.
jako001
napsal(a):
Gratulàcia.aj ked tu neiskutujem svami a dufam ze coskoro budem stàlo by za to uviest po ukonceni liahnutia aj typ, liahne na konci sezony by tu bol nejaky prehlad o kvalite amaterskych liahni.ja aj iny ktory budeme alebo chceme liahnut by mali potom moznost podla vysledkov liahni moznost sa jednoduchsie orientovat v typoch liahni dakujem a gratulujem.
Vďaka a so mnou môže diskutovať kto chce a nemusí mi vykať liaheň : BIOS OB8-099 rok výroby 1988
horal
napsal(a):
Nomad promiň za to ráno, už tě nebudu rozčilovat. S těma kuřaty se ti povedl husarskej kousek, je to prostě paráda. Tak ať se daří.
Horalko, nespomeniem si, že by si ma s niečim rozčúlil... ja keď skoro ráno vstanem, nenútim ho aby ponocoval so mnou a vďaka všetkým...
Nazdááárek lidi... kto uhádne, čo je toto za plemeno ? a poďme všetci hádať !
nomad72
napsal(a):
Ďakujééééém hooooooooráááááááááálkooooooo, požičaj nejakú odchovňuuuuuuuu
Roudnice hlásí zase tmu
Klidně, půjčím ale kuřátka už nevrátím
Mám od zítra jednu volnou, jelikož těch 22 křepelek, co se mi vylíhlo z 54 vajíček jde k novému majiteli. Nabízím stravu delodenně i teplo
andreakiss
napsal(a):
Roudnice hlásí zase tmu
Klidně, půjčím ale kuřátka už nevrátím
Mám od zítra jednu volnou, jelikož těch 22 křepelek, co se mi vylíhlo z 54 vajíček jde k novému majiteli. Nabízím stravu delodenně i teplo
Teplo a celodennú stravu daj svojmu mužovi a mne stačí tá odchovňa prepáč, ale toto ma prvé napadlo ale už mám svoje... a si predstav, že aj u nás je už tma
veraboskova
napsal(a):
Andreo, můžu dotaz? Já jsem právě minulou neděli posílala manžela pro násadová vajíčka faraonů. A byla jsem hodně rozpačitá z toho, co dovezl.50 vajíček. Z toho 7 jsem do líhně nedala, protože byla děsně špinavá.1/3 vajec byla 15-16g, jedno 17g, pak 1/3 měla 14g a zbytek byla 11g-13g. A to jsem našla, že násadové vejce faraonů má mít 15g + - 1g.
Nakonec jsem to dala do líhně všechno. Jak velká vejce ty faraoni normálně mají a dáváte do líhně i ta menší?
Dobrý den, Věrko, nevím, jestli zrovna já, mohu radit, nicméně toto jsou moje zkušenosti. Vajíčka skladuji ve sklepě při teplotě kolem 15ti stupňů. Denně je otáčím, pravda, mám je v široké misce a jedna strana je podložená, je výše, takže je vždy otočím. Jelikož je sbírám postupně, tak je prohlížím jen pod světlem, pomačkaná jdou do kuchyně. Před dáním do líhně je prosvětluji, minimálně třetina je zase prasklá ale okem to není vidět. Malá vyřazuji hned a musí mít pravidelný tvar. I přes to, poslední líhnutí dopadlo bídně z 54 opl. vajec jen 22 křepelek Proč, nevím. Nic jsem na líhni neměnila, jen nasadila.
Proto ani nechci prodávat nás. vejce, ale už hotová křepelčata.
Věřte nevěřte před chvílí jel autobus a už svítil, takže u nás také tma. Zatím vylíhnuto 14 různobarevných kuřat a až na jedno pupíky v pořádku. Jdu radši na pár žejdlíků. Dvě hospody nám už zavřely a i když je jich ještě tady dost, moc velký výběr neni. Doufám že po dvou týdnech bude chutnat.
horal
napsal(a):
Věřte nevěřte před chvílí jel autobus a už svítil, takže u nás také tma. Zatím vylíhnuto 14 různobarevných kuřat a až na jedno pupíky v pořádku. Jdu radši na pár žejdlíků. Dvě hospody nám už zavřely a i když je jich ještě tady dost, moc velký výběr neni. Doufám že po dvou týdnech bude chutnat.
Na zdravííí, syna nejvyššího... daj si aj za mňa, kamarát...
Věrko, panečku, ty rostou, už vidím tu parádu a to osvalení, mňam mňam.
Nomádku, já se dám poddat. Prozradím, že nevím, ale oravka to asi nebude, že?
Tak nějaký "Jaj ty kokso kokrháč"? No, fakt nevím.
Ale možná nám to prozradí tento čiperný klučík vedle malé Agáty Hanychové,
a poví nám, copa že to tu tady je a na co že si máme dát pozor...
https://www.youtube.com/watch?v=nOdy0pw7swI
.
honzapm
napsal(a):
Věrko, panečku, ty rostou, už vidím tu parádu a to osvalení, mňam mňam.
Nomádku, já se dám poddat. Prozradím, že nevím, ale oravka to asi nebude, že?
Tak nějaký "Jaj ty kokso kokrháč"? No, fakt nevím.
Ale možná nám to prozradí tento čiperný klučík vedle malé Agáty Hanychové,
a poví nám, copa že to tu tady je a na co že si máme dát pozor...
https://www.youtube.com/watch?v=nOdy0pw7swI
.
Presne na teba som čakal, že to prezradím... to je ten chorvacky racek chytený na tú salamu pre olympionika ale oravka to nieje, možno nejaký pribalený mix... ale je tak zaujímavo sfarbené, že je pre mňa najkrajšie z celého toho kŕdľa...
nomad72
napsal(a):
Presne na teba som čakal, že to prezradím... to je ten chorvacky racek chytený na tú salamu pre olympionika ale oravka to nieje, možno nejaký pribalený mix... ale je tak zaujímavo sfarbené, že je pre mňa najkrajšie z celého toho kŕdľa...
Takže ono to je mix? Ale vypadá moc pěkně
Se mi zbláznila jedna Jozefína, pokud to půjde tak dál, asi dlouho nevydrží...to je ona.
andreakiss
napsal(a):
Dobrý den, Věrko, nevím, jestli zrovna já, mohu radit, nicméně toto jsou moje zkušenosti. Vajíčka skladuji ve sklepě při teplotě kolem 15ti stupňů. Denně je otáčím, pravda, mám je v široké misce a jedna strana je podložená, je výše, takže je vždy otočím. Jelikož je sbírám postupně, tak je prohlížím jen pod světlem, pomačkaná jdou do kuchyně. Před dáním do líhně je prosvětluji, minimálně třetina je zase prasklá ale okem to není vidět. Malá vyřazuji hned a musí mít pravidelný tvar. I přes to, poslední líhnutí dopadlo bídně z 54 opl. vajec jen 22 křepelek Proč, nevím. Nic jsem na líhni neměnila, jen nasadila.
Proto ani nechci prodávat nás. vejce, ale už hotová křepelčata.
Děkuju za odpověď. Překvapilo mě, kolik jich máte prasklých. Já jsem faraony chtěla zkusit kvůli porovnání s nosnýma. Tou velikostí vajec mě zas tolik neoslnili. Tak třeba budou fakt výrazně větší, že to bude znát až se budou grilovat
nomad72
napsal(a):
Nazdááárek lidi... kto uhádne, čo je toto za plemeno ? a poďme všetci hádať !
Zdravím všechny z této diskuze.
Pravidelně čtu příspěvky této partičky lidiček a líbí se mi že se dokážete tak dlouho bavit bez urážek a hádek, nebývá to zde na ifauně moc často ke čtení. Zkusím hádat, není to kuřátko australky?
Pavel.
palban
napsal(a):
Zdravím všechny z této diskuze.
Pravidelně čtu příspěvky této partičky lidiček a líbí se mi že se dokážete tak dlouho bavit bez urážek a hádek, nebývá to zde na ifauně moc často ke čtení. Zkusím hádat, není to kuřátko australky?
Pavel.
Pavle, odkud jste? Koukám plzeňský kraj a chov novozélandské bílé
veraboskova
napsal(a):
Pavle, odkud jste? Koukám plzeňský kraj a chov novozélandské bílé
Zdravím, ted bydlím ve Frymburku u Sušice.
Z novozélandáčka už mám jenom lonského samce jelikož se budu v létě opět stěhovat tak jsem je omezil.Je to krásný samec, takový hodný mazlík.
Škoda že se ho budu muset také zbavit.
Už mě to zase napadlo, že jsen se právě vrátil z hradu. neni to pravda, z hospody pod hradem. Normálně si ich dávam pět, ale dnes jako bych to tušil bylo jdno navíc nomáde jak sis přál jedno za tebe. Takže ani nevím kolik mám kuřat, pokaždé napočítam něco jiného. Takže radši ty počty až zítra. Ono je to stejně jedno, protože z vajec leze jeden bastard za druhym. Alespoň bude v létě co do hrnce anebo se stane zázrak a naroste z nich nějaký unikát.
Nevím kdy otevřu světla k prvnímu kafíčku, ale myslím že dřív než v půl šesté to nebude. Tak dbrou noc všem. Divím se že jsem schopen ještě dát do hromady souvislé věty. nebo ne?
horal
napsal(a):
Už mě to zase napadlo, že jsen se právě vrátil z hradu. neni to pravda, z hospody pod hradem. Normálně si ich dávam pět, ale dnes jako bych to tušil bylo jdno navíc nomáde jak sis přál jedno za tebe. Takže ani nevím kolik mám kuřat, pokaždé napočítam něco jiného. Takže radši ty počty až zítra. Ono je to stejně jedno, protože z vajec leze jeden bastard za druhym. Alespoň bude v létě co do hrnce anebo se stane zázrak a naroste z nich nějaký unikát.
Nevím kdy otevřu světla k prvnímu kafíčku, ale myslím že dřív než v půl šesté to nebude. Tak dbrou noc všem. Divím se že jsem schopen ještě dát do hromady souvislé věty. nebo ne?
Dobré ránko tak som rád že padlo na úžitok ja si idem urobiť kafíčko, a čítať volebné výsledky... a zatiaľ som rád, podľa predbežných výsledkov sa do parlamentu dostala aj strana, ktorú som volil včera ja...takže super !
Nazdár hop hop hop
Tak že stěhováni jde podle našich představ a včera jsme se otočili 2x tak že parádička juchú.
Myslím si že máme přestěhováno cca 60 % baráku
Včera jsem dal po přijezdu na Velkostatek do zděného kurníku teploměr.Teplota byla do 13 hodiny 8 stupnů a pak se přehouplo slunce na nádvoří a svítilo krásně, tak že se teplota zvedla o 3 stupně, tak že parádička
Soudružky Olympioničky si to taky trochu vyhřejí, tak že si myslim že teplota v kurníku bude perfektní.
Jinak jsem objevil na púdě mýstnost o ktere jsem nevěďel a přátele tam jsou teda poklady oj oj oj
Dřevěné necky, proutěné košíky všech velikostí, nůše a dále vše potřebné pro zabíjačku.Jsou tam dva kotle oj oj oj a mnoho dalších věcí, no prostě nádhera.
Je tam noho skříní, tak že to vše musím prošmejdit.
Náhodou jsem v jedné našel i velice zachovalou motorovou pilu zkouška proběhla, funguje jen se musí promazat řetěz a to bude řezáníčko.
I křovinkřez jsem našel to Vám povím, samej poklad na Velkostatku.
Vždy o něco zakopnu a ejhle, štoucháčka na brambory a tak dále.
Co je ale fakt pecka, jak jsou tam všade zachovala ty koryta, prostě nádhera a ty jsou opravdu všade.V chlívkách, v maštali prostě všade
Proběhla i zkouška kamen, no nádhera jak to fajruje a z komínú se krásně kouři.
V hlavni budově je v koupelně nádherny Brutar nový na ohřev vody ještě je na něm cenovka s částkou 9.990 tak jsem zatopil a za 40 minut 100 litrú opravdu varici vody, že jsem se pomalu olařil jak prasátko, prostě pecka.
Vejměnek taky proběhl testem a kamna topí no nádhera.Místnost 5×5 m vytopena za 20 minut že jsem musel otevřit okna jaký tam byl hic
Tak že vše funguje tak, jak má no peckáááá
Plynový topení jsme vyzkoušeli minule a taky plně funkči, bez problémů
No a dnes jedeme jednu várku a už zústávám tak 10 dni na Velkostatku a budu hospodařit.
Hop hop hop
Jinak Praha + 3 a chčije a chčije, tak že jsme měli fakt štěstí na počasí.
Dnes vezme jen spotřebiče, tak že to se foukne do auty a pohoda.
Jdu si udělat káfuuuuuuuu
Jó a včéra jsem si vyzvedl u mistra krmenií pro Dorostenky, tak že jsem vzal rovnou 5 pytlú té vynikající domácí krmné smési juchuuuj
Krásné nedělní ránko
Křesomysl
No ale si to dal... fuuuu... s tým kupovaním starých gazdovstiev máš pravdu ! viep podľa seba, lebo ja som kupoval statok, starý, kde 8 rokov nikto nebýval... a tých pokladov som tu našiel tiež neúrekom, ako som spomínal aj dve staré biosky... ja už mám pokŕmené, dve kávy vypité, sprchu na prebratie mám tiež za sebou, u nás krásne už vidno, +4°C zamračené a ja sa za 10 minút zberám na chovateľskú burzu, takže neviem kedy prídem tak zatiaľ ahojte a prajem fajn deň... ps: Kotleba ľsns je v parlamente, takže, jupíííííííí
Přimda je na nule a nějakých pět cm nového sněhu. Sněží pořád, to abych se nenudil a šel odklízet plochu před školou 15x30m a sedm petnáctimetrových schodů. Zrovna včera odpoledne dala o sobě vědět artróza, z ničeho nic mne rozbolelo pravé zápěstí a bolí tak že v něm neudržím ani myš a datlovat musí také jenom levačkou.
Kuřat je 27 a jedno ještě během chvilky bude. V líhni zůstává 14 vajec, ale žádná známka života. Ty pupíky se zatáhly tak snad budou v pořádku. Dneska se vyloupla i jdna holokrčka. No to bude asi dohadů než to povyroste aby bylo znát o jaký druh jde. je to zatím jenom mnohobarevná směska.
Přidávám ještě pozdrav ze zahrady. Koupadlo na holuby už je v akci. Výška 12 cm je ale fakt málo, je to takový brodiště
Dobré skoro poledne všem, Roudnice hlásí polojasno,6 stupňů. Ráno jsem se chystala na kukačku do Ředhoště, ale nakonec z toho sešlo, jelikož lilo a lilo a lilo
Opět se mi holky brodí po kolínka
Také hlásím přírustky - 42 kousků , dvě vajíčka ještě v líhni, ale myslím, že už z nich nic nebude. Konečně první kuřátka araukanů jupí
Křesomysle držím palce se stěhováním. Ať se ti daří najít další poklady
Sice to není stejné, ale také ráda navštěvuji bazary se starejma krámama, jelikož se tam dá najít právě hodně pokladů
Dobré odpoledne. Takovou směsku jsem ještě nelíhnul jako myní. Kdo ví co z toho vyroste. Akorát u jdnoho jsem si jistý co to je a to holokrčkou. Jinak bílé, rezaté, hnědé, popelavé, koroptví, žluté, černé, to bude zajímavé hejno. Ta první fotka je z dnešniho rána cestou na zahradu.
Jinak z 52 vajec 7 neoplozeno,14 nedolíhnuto,29 vylíhnuto a dvě ještě v líhni, ale také jim už šanci nedávám.
Nomade, copak jsi přitáhl z burzy? Máš nějakého nového krasavce?
Я приветствую с Востока :ľudkovia moji drahý, aj horal-ka tak z burzy som nedoniesol nič, bol som len obhliadnuť terén a aktuálne ponuky domácich zvierat... mojou prioritou teraz je zohnať buď chovné kusy alebo násadové vajcia pižmových kačíc... neviete o nejakých? a prepáčte, že sa vám teraz nevenujem, nakoľko včera u nás na SVK prebehli parlamentné voľby, tak teraz výnimočne v TV (deťom som dnes skonfiškoval TV... chudiatka) sledujem povolebné diskusie a atď... proste, dnes sa plne venujem politike ale nebojte sa, myslím na Vás a vaše - naše poklady...Horal-ko môj kamarát, to kde si fotil ten sneh? inak som čítal, že v Primde bude trvať zima až do decembra (prosince) my už máme jar a vážne rozmýšľam nad tým, že by som zasial hrach, mrkvu, petržlen... reďkovky!inak jedna smutná správa : to druhé kuriatko, ktorému som pomáhal na svet, tak s ním je už koniec (kaput) tak ich zostalo 71 kusov, ale tie sú vo výbornej kondícii, sú zdravé, žravé, ta tie budú No 1...
Tak takováto vejce nesou moje nové maransky.Jenom zatím neví, kde je snášecí místo a tak je trousí po výběhu. Ale to za pár dní zvládnou. Dana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moc gratuluji všem ke krásným Kuratkum
nomad72
napsal(a):
PBJK... no, kde je pánska osádka? nieže by mi dámska vadila, ale o čom sa mám baviť so ženskými?
Skús o sliepkách. Mám nějaký průšvih s rukou, zničeho nic mi oteklo pravé zápěstí stršně to bolí tak ji mám vyvázanou a datluju tady jenom levou rukou. Zítra mne čeká návštěva lékaře, doufám že to brzo přejde ať se mohu věnovat stavbě venkovních odchoven. kuřata přibývají a za chvilku nebude místo.
horal
napsal(a):
Skús o sliepkách. Mám nějaký průšvih s rukou, zničeho nic mi oteklo pravé zápěstí stršně to bolí tak ji mám vyvázanou a datluju tady jenom levou rukou. Zítra mne čeká návštěva lékaře, doufám že to brzo přejde ať se mohu věnovat stavbě venkovních odchoven. kuřata přibývají a za chvilku nebude místo.
Tak ti prajem skoré uzdravenie... nebudem ťa tu premáhať písať, choď si oddýchnuť... viem aké to je idem si aj ja čítať knihu... som zohnal jednu, ako sa šľachtí hydina, celkom zaujímavé čítanie, aj keď si myslím, že je to mimo našich možností... to je hotová veda o genetike... uff.
Tak to já dneska tak hodinu koukala na fotky a bodovací lístky na internetu ze speciální výstavy hempšírek http://vidzhan.rajce.idnes.cz/Specialni_vystava_klubu_Hempsirek_28.11_-_29.11.2015/. Koukala jsem na hřebeny a laloky kohoutů a slepic a zjistila jsem, že tak možná první kohout vyhovoval tomu, jak má hřeben vypadat. Je to prostě bída.
Dneska jsme dávali našeho nového třetího v pořadí kohouta ke slepicím. Žádná rvačka se nekonala. Jak zmerčil slepice, tak hned na jednu hned hupsnul :)
Přidávám fotky kohoutů č.1 (Zlatík), č.2 (od něj mám teď pohrobečky kuřata) a č.3 (z nouze sehnaný, dneska poprvé se slípkama).
palban
napsal(a):
Zdravím, ted bydlím ve Frymburku u Sušice.
Z novozélandáčka už mám jenom lonského samce jelikož se budu v létě opět stěhovat tak jsem je omezil.Je to krásný samec, takový hodný mazlík.
Škoda že se ho budu muset také zbavit.
Zdravím palbane!
Jak to, že se zase budete stěhovat? To tam necháte ten úžasný rybníček?
javorka
napsal(a):
Zdravím palbane!
Jak to, že se zase budete stěhovat? To tam necháte ten úžasný rybníček?
Bohužel budu muset statek s rybníčkem opustit jelikož majitel se kterým jsme byli domluveni náhle zemřel a nový dědic to chce prodat.
Nemám na tak rozlehlý statek a pozemek tolik peněz, tak hold musíme opět někam jinam.
Přidávám postřeh o kvalitě násadových vajec. Vzhledem k tomu, že mi nesla jen 1 zdrobnělá wyandotka, sbírala jsem.. vejce od 12.2 a nasazovala 2.3 tedy 19 dní stará. Z 12.,13. - 17- února se vejce normálně vyvíjejí.18.2. je neplozené a potom jedno z 2.3. Uvidím ještě jak bude vývoj pokračovat, ale zdá se, že při správném uskladnění je dobrá líhnivost zachována i po 14 dnech stáří násadových vajec. Vím, že je to malý vzorek na závěry, ale i tak je to zajímavé. Skladuji při 16°C a denně vejce naklápím. Dana.
Šet v práci. A také zdravím, pole té azbuky bych i tipnul na pásmo Čierna nad Tisou, Veľké Kpušany, Sobrance. Moje první kroky a školní léta jsem já prožil na Gemeru. No a proto, že už něco pamatuju, tak jeden z povinných předmětů na škole byla ruština. V učení jsm měl spoustu kamarádů maďarů tak člověk pochytil i nějaké ty jejich fráze, a je jasné že úřední jazyk byla slovenčina. Ale jak jsem už uvedl, že si hodně pamatuju, tak si nic nepamatuju a v hlavě zůstalo jenom pár slovíček. Já tady píšu životopis na vlákně o slepicích, ale je to pro přítele nomada na východě.
Mám tady vedle stolu tu slepičí oumladinu a toje tak rozmanitá škála barev, že se budu muset oto s váma podělit. Jen co přejde ta bolest ruky natotím jedno kuře po druhém, protože to se jen tak nevidí. Dokonce i ty holokrčky jsou každá jinak zbarvená.
Naštěstí na dnešek napadlo jenom asi cenťák sněhu tak ho nemusím odklízet s tou bolavou rukou. Nevím jak by to dopadlo, vdyť i tenhle příspěvek tady klofu přes půl hodiny levou rukou. Přeju všem krásné dobré rámo, těm co chvátají do práce malá rada, nechvátejte. Práce neni zajíc ta vám neuteče, ale přeju ať vám uteče pracovní doba, aby jste byly co nejdřív u svého hejna.
Hop hop hop
Nazdarék
Přátelé, tak jsem dnes prvně spal na statku juchuuuu juchuuuuj
Velkostatek hlásí - 3 brrrrrrrrrr pěknej samec teda jako ale nádherně jasno
Dnes mě čeká doděláni kurníku a rúzné pracovní aktivity ohledne výběhu a tak dále, ještě vzít pilu do ruky a trochu to všade prožezat, ať tam nemají dorostenky takovou Džungly
No budou to krásné aktivity juchuuuu hop hop hop.
Sousedovic kohout už pěkně kokrhá no a má tu jednu husu a to je řevu haha
Hned ji pújdu domluvit že takhle teda né
Krásné pondělní ránko
Křesomysl.
horal
napsal(a):
Dobré odpoledne. Takovou směsku jsem ještě nelíhnul jako myní. Kdo ví co z toho vyroste. Akorát u jdnoho jsem si jistý co to je a to holokrčkou. Jinak bílé, rezaté, hnědé, popelavé, koroptví, žluté, černé, to bude zajímavé hejno. Ta první fotka je z dnešniho rána cestou na zahradu.
Jinak z 52 vajec 7 neoplozeno,14 nedolíhnuto,29 vylíhnuto a dvě ještě v líhni, ale také jim už šanci nedávám.
Nomade, copak jsi přitáhl z burzy? Máš nějakého nového krasavce?
No to je krásná drobotina oj oj.
Olympionik2008
napsal(a):
No řeknu Vám, že jsem se prošel po zahradě a sadu ovocném po ránu a je to tu fakt nadhera, klid, žádné MHD a tak dale, no prostě nádhera
Nieje nič krajšie, ak sa ti splní celoživotný sen... mne sa splnil, keď som mal 38, vtedy som si kúpil svoje vlastné gazdovstvo... prajem veľa veľa šťastia, poctivej roboty, a radosť z úspechov !
palban
napsal(a):
Bohužel budu muset statek s rybníčkem opustit jelikož majitel se kterým jsme byli domluveni náhle zemřel a nový dědic to chce prodat.
Nemám na tak rozlehlý statek a pozemek tolik peněz, tak hold musíme opět někam jinam.
No, to je mi líto. Takového pozemku je fakt velká škoda. Moc držím palce, ať zase něco pěkného najdete.
Olympionik2008
napsal(a):
No řeknu Vám, že jsem se prošel po zahradě a sadu ovocném po ránu a je to tu fakt nadhera, klid, žádné MHD a tak dale, no prostě nádhera
Vítám vás vás na vesnici! Já se taky, když se to ráno povede, kochám.
To je úplně něco jiného než v Praze.
Co mě vadí, je ten smrad, co tu k večeru jde z komínů, jak začnou lidi topit.
Ale je tady krásně..
Https://www.youtube.com/watch?v=e7sapA36szE
To mne napadlo sem dát po přečtení poslední věty pani javorky. Ani chvála se nemá přehánět.
horal
napsal(a):
To mne napadlo sem dát po přečtení poslední věty pani javorky. Ani chvála se nemá přehánět.
aj keď za posledné roky toho snehu nebolo...
Přeji krásné dopoledne, koukám že jste se přes víkend trošku vyklubali a je Vás zase o něco více.
Tišnovsko hlásí +6°C místy déšť.
O víkendu jsem Vám vyfotila naše atletky tak snad se Vám budou líbit. Nic moc oproti Vám ale nějak se začít muselo. V loni na podzim jsme se také přestěhovali na vysněný menší domek s velkou zahradou, stodolou a zázemím pro dobytek. Dřívější majitelé se věnovali chovu drůbeže, králíku a ptactvu. Tak si dovedete představit kolik pokladů jsme tam našli my.
V sobotu jsme se jeli kouknout na prodejní výstavu králíků, no a s prázdnou jsme neodjeli. Zbytek víkendu byl pracovní, úklid kolem zvířat, vinohrad ostříhaný a povázaný…
Jaro už může přijít.
horal
napsal(a):
Ta poslední věta, to měla citace z filmu Na samotě u lesa.
A ten váš příspěvek od Krause si ještě pamatuju. Já jsem letos jednou zametala sníh (jen slabou vrstvičku) na terase. U nás skoro nic nepadalo. To vy si to u vás jinak užíváte.
čapice
napsal(a):
Palbane, to je mi líto, ale určitě najdete něco jiného.
Přeji hodně štěstí, ať vše dobře dopadne Vám i vaší havěti.
Čapice, konečně mám první 3 vajíčka od kačenek. Už jsem myslela, že nezačnou.
Já jsem teď měla smutné dny. V pátek se mi zřejmě udusila jedna mladá hempšírka. Byla jsem u ní a nedokázala jsem jí pomoct. Byla to taková přítulná slepička, vždycky ke mě běžela a něco mi vypravovala. To mě fakt mrzí. A dnes jsem přišla ještě o jednu černou starší slepičku, ta už delší dobu nenesla.
Tak jsou holky spolu pod vrbou.
Deset slepic mi zatím stačí i když těch vajec není moc. To v těch mrazech nesly líp. Snad se to opět zlepší.
Dobrý den, u Roudnice nad Labem se začíná stmívat
Byl ale krásný den, hlavně slunko na nás koukalo,8 stupňů, v závětří opalovačka
Javorko, to je mi líto se slepičkama. V loni jsem měla také jednu pipinu, jmenovala se Mařenka a chodila se ke mě chovat. Vždycky přišla, klovla mě jemně do nohy, musela jsem ji vzít a chovat, pak byla spokojená . Když jsem o ní přišla, taky jsem byla smutná. Ale nebojte, za chvíli bude jaro a zase bude nějaká přítulnější pipka
andreakiss
napsal(a):
Dobrý den, u Roudnice nad Labem se začíná stmívat
Byl ale krásný den, hlavně slunko na nás koukalo,8 stupňů, v závětří opalovačka
Javorko, to je mi líto se slepičkama. V loni jsem měla také jednu pipinu, jmenovala se Mařenka a chodila se ke mě chovat. Vždycky přišla, klovla mě jemně do nohy, musela jsem ji vzít a chovat, pak byla spokojená . Když jsem o ní přišla, taky jsem byla smutná. Ale nebojte, za chvíli bude jaro a zase bude nějaká přítulnější pipka
Díky. Moje se jmenovala Karkulka. Už jsem si říkala, že jim musím přestat dávat jména, ale zase to nějak přišlo.
Obávám se, že ani do budoucna to se mnou nebude lepší. Nevím, jestli je to tak běžné, ale já mám u slepic pořád nějaké ztráty. Musím říct, že jsem s tím nepočítala. Chovám je teprve 3 roky a už o 11 slepic jsem postupně přišla.
Zdravím zase večer. Včera pozdě večer jsem prosvěcovala první letošní nasazené vejce od mých japonských křepelek nosných. Dala jsem do líhně 34 vajec a jen 15 je oplozených. Podle vzorku na vejci je to od 5-6 slepiček. Takže se nám jeden sameček nejspíš fláká anebo je úplně na nic Tak teď nastane pátračka, ze které skupiny to je. A protože mám jenom dvě, tak čekám, že po pár dnech bude jasno. Loni jsem si pořídila z výstavy v Blatné kroužkovaného samečka. A vsadím se na potvoru, že to bude on.
Ni+Pa: což to máte za králíčka, to je nějakej vídeňák?
nomad72
napsal(a):
Však z neho ani polievku nemôžeš urobiť... jedine, ak ho dať do hrnčeka, pridať k nemu pár rezancov, a zaliať ho vrelou vodou ako vifon-ku
Jsem si musela najít, co je to vifonka, ale dobrý Já doufám, že na něm bude trocha sádla, když ne, půjde jezevčíkům jako jednohubka napůl.
nomad72
napsal(a):
Ahojte... niečo som si všimol... : doobeda sem píšu väčšinou muži (ženy asi varia obed) a poobede ženy... (chlapi sú asi v krčme alebo trávia obed, čo im manželky navarili) nemám pravdu ? inak fajn večer vám prajem
Ideální představa. Ale já v 6:30 hod jdu na autobus do práce a vracím se okolo 17:30 hod domů. Jo, dojíždění za prací je teda bájo
A v práci internet jen pro pracovní účely.
veraboskova
napsal(a):
Ideální představa. Ale já v 6:30 hod jdu na autobus do práce a vracím se okolo 17:30 hod domů. Jo, dojíždění za prací je teda bájo
A v práci internet jen pro pracovní účely.
Vidíš... a ja som 21 rokov robil nepretržitú prevádzku ! piatky sviatky soboty nedele, na 4 smeny a tiež som dochádzal 17 km... ťažko som drel, špina, prach, nitrózne plyny, tma a nemám z toho nič boli dni, keď som denné svetlo nevidel aj týždeň vkuse...
Šest v práci. Ale, ale copak přátelé nemáte čas a nebo došla inspirace? Nikdo nehlásí počasí ani stav líhní či odchoven. Od půl deváté večer žádný příspěvek. Když nemám co číst tak pozoruju kuřata jak podřimují ve stoje. Kymácí se jak topol ve větru a některá to vyžešila prakticky, zapřely se zobákem o podlahu. Baterie se mne dobily tak dnes začnu s focením, abych měl památku na tu směsku. Včera jsem vyhodil z druhé líhně celkem 17 vajíček. Většinou se jednalo o vajíčka mladých kříženek s kohoty araukán. V líhni zůstalo 51 vajíček, takže se tam v pohodě vejdou. Do líhnutí zbývá 12 dní a jsou to první kuřata které líhnu pro sebe.
No a Přimda -2°C, bez deště, sněžení a mlhy.
PBJK... ahoj Horal... boha mi neuveríš, ale teraz mám tlak 300/200... chlapec sa mi teraz priznal, že stratil preukážku na autobus, čipovú kartu do školy a peňaženku... tak teraz pôjdem s ním a budem to musieť riešiť... inak východ +5 °C... momentálne polojasno, ale v noci tak lialo, že keď som šiel ráno kŕmiť, tak som si musel dať rybárske čižmy ale toľko dážďoviek bolo vylezených, že som hneď pustil kury, nech sa napchajú proteínami a aj ja sa smejem na kuriatkách... fakt sranda ich pozorovať... zobe to zmesku s kŕmitka a zrazu zaspí so zobákom v zmeske... prídem sem asi za pol hodinu tak sa zatiaľ majte fajn...
veraboskova
napsal(a):
Zdravím zase večer. Včera pozdě večer jsem prosvěcovala první letošní nasazené vejce od mých japonských křepelek nosných. Dala jsem do líhně 34 vajec a jen 15 je oplozených. Podle vzorku na vejci je to od 5-6 slepiček. Takže se nám jeden sameček nejspíš fláká anebo je úplně na nic Tak teď nastane pátračka, ze které skupiny to je. A protože mám jenom dvě, tak čekám, že po pár dnech bude jasno. Loni jsem si pořídila z výstavy v Blatné kroužkovaného samečka. A vsadím se na potvoru, že to bude on.
Ni+Pa: což to máte za králíčka, to je nějakej vídeňák?
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 0°C a deštivo se sněhem. to blato je fakt otravné.
Jinak paní Věro, vídeňák to není, je to moravský modrý . Až bude pěkněji vyfotím ji pěkněji.
Nomad, napsal jste to pěkně ale věřím tomu že některé ženy ne že jen musí stát u plotny ale také pracovat Někteří si udělají chvilku během dne, jiní se dostanou k pc až podvečer.
Nikomu se nelíbí naše atletky? Vím že nejsou spešl tak jako ty vaše
Ale já je má stejně ráda... Za 14 dní se bude v líhni klubat další posádka, tak vám je pak nafotím
Přeji krásný den, a těm co jsou v práci ať to utíká.
Nikola.
No, tak som tu... problém vyriešený, stratené veci našiel vodič autobusu... uff, ale mi odľahlo... a mi neuveríte, čo som ja včera urobil... medzi odloženými vecami v stodole som objavil jednu krabicu a čo v nej bolo?videorekordér, ktorý som desať rokov nepoužíval, tak jak som ho zabalil, ako som sa sťahoval na ďaleký východ, tak som ho včera rozbalil... čuduj sa svete, nič mu nebolo, zapol som ho, nastavil, a parádne fungoval... no a pri ňom boli aj VHS kazety a medzi nimi obrovský, ale fakt obrovský poklad !na jednej kazete je nahraté video, keď bola manželka tehotná, tak jej robili 3D sono a záznam z toho sona je nahratý na páske a aj to, ako sa mi dcéra narodila + jej prvý rok života... ľudia, ja keď som to pozeral, večer, mne tiekli slzy dojatia jak krokodílovi a dcéra sa ma pýta: tati, prečo plačeš? a ja jej hovorím, Stanka, to pochopíš až keď budeš mať vlastné deti... proste, včera večer som mal takú obrovskú radosť, že som zabudol aj kury zavrieť (našťastie bez ujmy)... a dnes prehrám ďalšie pásky a som zvedavý, čo tam nájdem... to bude napätia
Děkujeme za přání,
u nás stále chumelí až to pěkné není. Sice jsou tam +2° ale netaje.
Posílám foto aby jste věřili že i na jihu máme sníh
Ni+Pa
napsal(a):
Děkujeme za přání,
u nás stále chumelí až to pěkné není. Sice jsou tam +2° ale netaje.
Posílám foto aby jste věřili že i na jihu máme sníh
Já vám to věřím!
Můj muž právě vylezl ze sklepa a zůstal stát s otevřenou pusou, když viděl kolik sněhu napadlo. A pořád padá. Horale, vy jste to včera přivolal (ty padající ho...). Asi aby jsme si ještě letos užili...
Pomóóóc!
Kdy už bude to jaróóó.
Jé, Horalku, to jsou krásná mixátka.
To vzrušení, co z nich vyroste, co z nich jednou bude, dobře znám.
V tom je ten chov barevných mixů hodně zábavný.
Lukáš už vyhlíží Jaro. Já ho včera ve vzduchu cítil, už tu lítalo...
Jenom dosednout a uhnízdit se...
A kuřátko mixátko - matka Vlaška červená, otec neznámý. Jejej...
Má křídla jako perníčky, jsem napnutý, co to bude. Vypadá lahodně.
Jeden rok jsme jeli na chaloupku na vysočinu, kde jsme trávili velikonoce. Ten rok napadlo tolik sněhu že jsme vytáhli běžky, nandaly je u chalupy a trajdali po okolí.
Turisté (pěší) nás proklínali ať už ty prýgle zazimujeme že chtějí jaro. My jsme si to náramně užívali Místo sněhuláka jsme si postavili zajíce s pomlázkou. Byli to moc pěkné velikonoce, jednak jsme ujeli tomu velikonočnímu shonu a návštěvám Mám ráda velikonoce jen poroto že všechno začíná kvést, všechna mláďátka jsou na světě. Prostě už je vidět to JARO.
Zdravím, vzala jsem si půl dne dovolenou. Venku aktuálně +5 stupňů. Když jsem jela z Budějc z práce, tak tam pršelo a pak padal sníh. Když jsem dojela 20 km jižněji domů, tak tam sluníčko. Ale dlouho to netrvalo, už se to tu taky zatáhlo. Ale sníh tu vůbec nemáme.
V práci jsme dostali k MDŽ zrcátko a lesk na rty. Doma jsme snědli zákusky, takže pohoda.
Manžel mi domluvil od sestřenice dva nové křepelčí samečky. Teď je jim zatím 14 dnů, ale oni vyrostou a určitě se víc pochlapí, než ten kroužkovanej nádhera z výstavy.
Ráno jsem zažila šok. Jdu kolem líhně a jen tak nakouknu. A vytřeštím oči, ono je tam jedno vejce naťukané. To jste měli vidět tu rychlost. Autobus neautobus, hned jsem líheň předělala na dolíheň.
veraboskova
napsal(a):
Zdravím, vzala jsem si půl dne dovolenou. Venku aktuálně +5 stupňů. Když jsem jela z Budějc z práce, tak tam pršelo a pak padal sníh. Když jsem dojela 20 km jižněji domů, tak tam sluníčko. Ale dlouho to netrvalo, už se to tu taky zatáhlo. Ale sníh tu vůbec nemáme.
V práci jsme dostali k MDŽ zrcátko a lesk na rty. Doma jsme snědli zákusky, takže pohoda.
Manžel mi domluvil od sestřenice dva nové křepelčí samečky. Teď je jim zatím 14 dnů, ale oni vyrostou a určitě se víc pochlapí, než ten kroužkovanej nádhera z výstavy.
Ráno jsem zažila šok. Jdu kolem líhně a jen tak nakouknu. A vytřeštím oči, ono je tam jedno vejce naťukané. To jste měli vidět tu rychlost. Autobus neautobus, hned jsem líheň předělala na dolíheň.
Jinak už tu mám zase kachní vejce - večer je umyju a dám do líhně. Tak dávám fotku na srovnání běžčí vejce a vejce od ruánky. Liší se tvarem i barvou. Běžčí jsou do zelena a taková užší a menší. Ruánčí do růžova a velké víc oválné.
veraboskova
napsal(a):
Jinak už tu mám zase kachní vejce - večer je umyju a dám do líhně. Tak dávám fotku na srovnání běžčí vejce a vejce od ruánky. Liší se tvarem i barvou. Běžčí jsou do zelena a taková užší a menší. Ruánčí do růžova a velké víc oválné.
Jůů ruánky, také jsem sháněla násadová vejce ale široko daleko je tu nikdo nemá
Pak sem musíte dát foto až budou vylíhlé jsem zvědavá jak vypadají když jsou malinkaté
Tak jsem to zkusi, výsledek nic moc. Nejsou to žádné manekýny, vůbec se nechtěj fotit.
Tak to můžu posloužit fotečkami z loňska. Nejdřív jsem zkoušela líheň, ale nedopadlo to dobře. Vylíhlo se jen jedno kachně a to pošlo asi už druhý den (možná mu hempšírky trochu pomohly). A tak jsem to nechala nakonec na kachně, ikdyž nemá sedět, tak seděla.
Kačer je 100% ruánský, je od chovatelky, která vystavuje. O kachně nevím, jestli je čistá ruánka. Jako čistou jsem jí kupovala, ale někdy si říkám, jestli není šmrncnutá divokou.
Dobrý den všem, Roudnice hlásí zataženo, ale bez deště, díky bohu
Byla jsem dnes v naší stověžaté a tam trochu mrholilo.
Děkuji též za přání k dnešnímu našemu holčičímu dni
Byla jsem pro pečivo u nás v Lidlu a světe div se, při odchodu mi jeden švarný jinoch podal růži a paní přede mnou to tak vykolejilo, že venku mi povídá ( též dostala růžičku) : já dostanu kytičku a mě to tak překvapilo, že jdu na úplně jinou stranu, než kde mám zaparkované auto a smála se a smála. Úplně mě tím zvedla náladu, né že by jsem ji měla skleslou, páč jsem trošku více provětrala peněženku v Letňanech
A pak alou domů z velkoměsta za našima dorostenkama. Sice trošku nadávaly že nebylo nic ke svačině, ale dostaly hned zrní a čerstvou voděnku a bylo dobře.
Teď jdu dát vajíčka do dolíhně, zkontrolovat oumladinu do sklepa aby třeba netrpěla žízní, nebo hladíkem a jdu si užívat tento náš holčičí den
Salam aleijkum tak práve som sa vrátil z pláže na Domaši a pozerajte, čo som tam chytil ! tak nech sa začnú skoro niesť a budú malé kačičky... wau a aktuálny stav : východ hlási +11°C, polojasno... normálne vám závidím ten sneh och och och
Dám sem fotku ještě našeho Ládi od p. chovatelky Martínkové z Kojákovic.
Akorát jsme špatně vybrali jméno. Protože když voláme na Láďu ať jde domů, tak jsme nějak opomněli, že Láďa je taky náš soused
veraboskova
napsal(a):
Dám sem fotku ještě našeho Ládi od p. chovatelky Martínkové z Kojákovic.
Akorát jsme špatně vybrali jméno. Protože když voláme na Láďu ať jde domů, tak jsme nějak opomněli, že Láďa je taky náš soused
To se tak zadaří. My jsme pojmenovali běžce Robert, Patrik, Petra a Gábina. Pak mě došlo, že to jsou jména příbuzných mé kamarádky, co je u mě každou chvilku na návštěvě. Trochu jsem se bála, aby si nemysleli, že si z nich děláme srandu, ale dopadlo to dobře.
Záleží na tom jaké jsou vztahy se sousedem. Náš je deb.. Tak byl málem jeden kačer pojmenován po něm, ale pak jsme si říkali, že si to kačer nezaslouží.
Váš Láďa je fešák!
Nazdárek hop hop hop
Krásné ránko přeji, tak Velkostatek na novobydžovsku hlási - 4 fuj tajbl.
Včéra tady padalo hned to roztálo a následně zmrzlo no já už se těšil na předjaři a ono zase toto, no ďés teda jako.
Tak jsem včéra vyrazil do místní velkovesnice na nákup a hnedle jsem si potykal s velmi sympatickou pani majitelkou masny a tabáku.
Byla tak nadšená, když jsem ji řekl, že jsme noví majitelé velkostatku.
Chodila na statek v jejích dorosteneckých letech pro mléko a vejce a když jsem ji řekl že slepičky a kozénky budeme míti, tak jsme hned uzavřeli obchod, že mi. Ude prodávat vajca a bude posílat zákazniky na Velkostatek a že má dceru v Praze která bhde vajca take odebírat pro své známé a přátele, no chápete to? Prvni kroky po vesnici a uz byznys předem domluveny no neni to nadhera?
Jinak včera kurník pro Olympioničky dodělám, ale vzhledem k počasí včerejšimu jsme nemohli dělat na výbehu pro soudružky Olympionicky, tak snad dnes to doťukneme
Jinak je tu opravdu nádherně, balzám na duši, sousedi jedny jediní ouplně super.
Přijel kamarád se podívat na Velkostatek i s přepravkou na drúbéž a éjhle už mi tu kokrhaji 3 féšáci Velsumáci zdr. stříbrně zbarvení, fakt jako krasavci jako 3 bratři jako v té české pohádce.
Tak jsem je šoupnul do chĺíva pro kozy a prasata a jsou to čioerové, vesele kokrhaji a už včera vytáhli zobák na zápraží a okukovali zahradu, tak si myslim, že dnes už vylezou do svého revíru.
Je tu už veselo juchú, soused Láďa nejstarši hned prohodil, že už to na statku opet ožíva, když už tu kokrhaji kohouti
U sousedu jsou 4 kluci a mám to jednoduché, jméno si nepopletu, páč děda je Láďá, jeho syn je Láďa a jeho vnuk je Láďa jen nejmladši je Kuba
Hop hop hop.
Tak nelenit a vstávat a cvičit ja už mám kafíčko, v peci zatopeno a ták
Hezké středečni ráno
Olympionik.
Dobré ránko ! východ hlási 4 °C... zatiaľ tma olymp, tvoje pocity poznám, pred 5 rokmi som presne také prežíval aj ja, aj so susedmi... aj s ľuďmi, čo chodili okolo, tiež vraveli, že konečne vidno, že ten dom... však pozri : na prvej fotke je vstup na pozemok, keď som to kupoval a po niekoľkých mesiacoch ako som to robil to ja som mal hotový prales cca 1 ha a po dvoch rokoch tvrdej práce... však posúď... fakt ti prajem veľa úspechov
nomad72
napsal(a):
Dobré ránko ! východ hlási 4 °C... zatiaľ tma olymp, tvoje pocity poznám, pred 5 rokmi som presne také prežíval aj ja, aj so susedmi... aj s ľuďmi, čo chodili okolo, tiež vraveli, že konečne vidno, že ten dom... však pozri : na prvej fotke je vstup na pozemok, keď som to kupoval a po niekoľkých mesiacoch ako som to robil to ja som mal hotový prales cca 1 ha a po dvoch rokoch tvrdej práce... však posúď... fakt ti prajem veľa úspechov
Nazdár, však to je to krasne že si to múžeme udekat k obrazu svému
Máš to moc pěkný krása krása
Já až to tu trochu dám dohromady, tak taky nafotim a dám sem k nakouknuti,
Čeká nás vela práce na zahradě a v ovocném sadu.po dobu 3 let to tam nikdo neposekal, tak že je to taky prales oj oj ale to se zvládne, jen musi byt sucho aby jsme na tom mohli makat.
Jinak přátelé zítra přijedou prvni Leghorni dorostenky oj oj oj a začne být na Velkostatku veselo juchuuu
Kohouty Velsumáky nechám ješte v separaci, aby hned dorostenky sexuálne neobtěžovali jsou loňský z června, tak že budou nadržení no a přece se dorostenky musi nejdríve seznamit s novým obydlím a tak za týden je spojím
Je dobré, že jsou kohouti zdrobnělí, maji tak max 1.3 kg tak že je nebudou valchovat hned haha.
nomad72
napsal(a):
Keď som odišiel z bane, tak som si urobil kachliarsku školu, bola drahá ale výsledok vidíš... hej, robil som ju sám aj kopec iných aj v múzeách... tie kachlice sú staré 80 rokov a z toho 20 rokov ležali len tak hodené v pivnici v takom starom dome a toto som z nich urobil...
Tak to je nádhera, opravdu pecká
Já tu stále objevuji všade na ruzných místech samé poklady, zrovna včéra jsem našel na jedné púdě krásně zachovalé konské ohlávky a pak i postroje volské nomto jsou fakt poklady tady a myslim že budu nacházet hodně dlouho.
Na jedné púdě a v přípravně jsou taky krásně zachovalé 3 moučnice, je viďet že se dříve vše dělalo s láskou a poctivostí.
Olympionik2008
napsal(a):
Tak to je nádhera, opravdu pecká
Já tu stále objevuji všade na ruzných místech samé poklady, zrovna včéra jsem našel na jedné púdě krásně zachovalé konské ohlávky a pak i postroje volské nomto jsou fakt poklady tady a myslim že budu nacházet hodně dlouho.
Na jedné púdě a v přípravně jsou taky krásně zachovalé 3 moučnice, je viďet že se dříve vše dělalo s láskou a poctivostí.
Vidíš, a práve pre tú poctivosť a kvalitné potraviny a všetko tak ako to robili naši predkovia som po takom túžil... mne sa sen splnil... raz som niekde čítal, že ten, kto si dopestuje a dochová potraviny, akoby si tlačil vlastné peniaze... a je to pravda... do p*e s ich chémiou, GMO, a s tým bordelom, ktorými nás kŕmia...
nomad72
napsal(a):
Vidíš, a práve pre tú poctivosť a kvalitné potraviny a všetko tak ako to robili naši predkovia som po takom túžil... mne sa sen splnil... raz som niekde čítal, že ten, kto si dopestuje a dochová potraviny, akoby si tlačil vlastné peniaze... a je to pravda... do p*e s ich chémiou, GMO, a s tým bordelom, ktorými nás kŕmia...
Přezne tak, krásně si to napsal, ouplně souhlasím.
Ja už se fakt těšim, až se to vše začne zelenat, vše rozkvete.To bude teprve nádhera a o to více se bude lépe pracovat.
A ešte ti dám jednu fotku pre inšpiráciu, ako sa mi kozičky kotili... čerstvo narodené
nomad72
napsal(a):
A ešte ti dám jednu fotku pre inšpiráciu, ako sa mi kozičky kotili... čerstvo narodené
Jeeeee kozénky no nádhera
Já už taky pokukuji po kozénkách, myslim že tak 2-3 by se k nam na statek hodily, ale musim je někde sehnat.
Přátelé, tak kdyby jste někdo z Vás věďel o chovateli kozenék, ktery by prodal kozénky pěkné, tak mi dejte vědět
Dík předem.
Dobré ráno pánové, koukám že jste to tu dnes pěkně rozjeli.
Hlásím u nás sníh, ZIMA -4°C a oblačno. Doufám že nebude zase ten seshora kydat
Olympionik, ať se daří při volbě kozenek. My jsme si také dvě pořídily, jedna je kříženka a druhá česká hnědá krátkosrstá, jsou to taková trdla. Jsou loňské jarní a stále mi mršky nechtějí zabřeznout. Teď tu máme ženicha tak se uvidí jak se chlapec pochlapí
Posílám foto té kříženky když jsme si ji dovezli v říjnu 2015.
veraboskova
napsal(a):
Pošlu vám do sz odkaz na chovatele, které je tu u nás má. Má na ně čestné ceny, špičkový chov. Bere pořadník na vejce.
Děkuji za inspiraci Sice je to od nás dost daleko ale když můžeme jed pro šumavanky až k Tachovu tak to zase až tak daleko není
Jinak Láďa je krasavec.
Nejblíže jsem našla kroužkovaného kačera
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2657683/prodam/
ale není to žádný krasavec, možná teď vypadá jinak. Jestli se do vybarvil
nomad72
napsal(a):
Keď som odišiel z bane, tak som si urobil kachliarsku školu, bola drahá ale výsledok vidíš... hej, robil som ju sám aj kopec iných aj v múzeách... tie kachlice sú staré 80 rokov a z toho 20 rokov ležali len tak hodené v pivnici v takom starom dome a toto som z nich urobil...
Dobré ranko všetkým tta kachlová pec je bomba.. my sme mali sice kupovanú ale nevedela som si ju vynachváliť.. ked sme sa prestahovali tak tu je taký moderný krb.. nic moc stale rozmyslame to zvaliť a dat postavit takú pec! super šikovný nomad!
a olimpionik to šmejdení po povalách.. to je niečo. Vždy sa tam čosi nájde. milujem starožitnosti, super ked niečo najdeš môžeš dekorovať, alebo aj použiť . Slovensko západ +5 a vyzerá to na slnko, ale to sa ešte môže zmeniť. Včera tu bolo slnko a volala som s kolegynkou na druhej strane Dunaja a ona mala pochmurno zamračené a mrholilo...
prajem všetkým pekný deň.
ozaj otázka - Feriho (kohúta) som predala v pondelok a wyandotka zasadla v piatok - je možné že by boli ešte oplodnené vajíčka?
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ráno pánové, koukám že jste to tu dnes pěkně rozjeli.
Hlásím u nás sníh, ZIMA -4°C a oblačno. Doufám že nebude zase ten seshora kydat
Olympionik, ať se daří při volbě kozenek. My jsme si také dvě pořídily, jedna je kříženka a druhá česká hnědá krátkosrstá, jsou to taková trdla. Jsou loňské jarní a stále mi mršky nechtějí zabřeznout. Teď tu máme ženicha tak se uvidí jak se chlapec pochlapí
Posílám foto té kříženky když jsme si ji dovezli v říjnu 2015.
Ja by som s tým párením kôz počkal až na jeseň... koza sa do dvoch rokov stále vyvíja, rastie a skorá brezosť by jej nebola prospešná, tak počkaj, až bude mať dva roky...
ľudia u nás je také nádherné počasie, že ja vonku pracujem v kraťasoch a v tričku... a to vám odprisahám na čo chcete... už teraz je 10 °C a slnko parádne hreje !kávu dopijem a idem makať ďalej... škoda nevyužiť taký čas...
nomad72
napsal(a):
Ja by som s tým párením kôz počkal až na jeseň... koza sa do dvoch rokov stále vyvíja, rastie a skorá brezosť by jej nebola prospešná, tak počkaj, až bude mať dva roky...
ľudia u nás je také nádherné počasie, že ja vonku pracujem v kraťasoch a v tričku... a to vám odprisahám na čo chcete... už teraz je 10 °C a slnko parádne hreje !kávu dopijem a idem makať ďalej... škoda nevyužiť taký čas...
Závidím ja musím sedieť zavretá v kancelárii ale vonku to nie je bohvie čo je zamračené... a iba 5 st.
Tak prednú záhradu som už s kultivátorom prebehol (5x15 metrov) a ak bude zajtra taký parádny čas, ako dnes, tak posadím hrach a zasejem mrkvu a petržlen... už som vo svojom živle čo som kúpil včera kačky, tak tie už majú výbeh urobený, vaňu s vodou, kŕmenie žerú, pierka naprávajú... radosť žiť teplota už 12 °C v chládku...
horal
napsal(a):
Jo nomade to kdyby jsi vyběhl v tom tvém drezu ke mne na zahradu tak Chocholoušek pošle na tebe Arnošta s Arnoštem a svěrací kazajkou. Hnusná mlha nepustí sluníčko a teplota se drží jenom malinko nad nulou.
Holna, Molota autoservis ! ten film mám rád
Asi máte pravdu, počkáme do podzimku ony se holky umoudří. Na Vás opravdu asi vlezlo jaro když už aji hrách jdete sadit. My kdybychom kultivátorem vlezli do zahrady tak asi nevyjedem.
Také se těším až vypukne sázení. Vše mám nakoupené jen to jaro na nás nějak prdí.
Sluníčko a teploučko vám závidím, u nás je stále pod mrakem skoro aji spát se člověku chce.
Bubko, já též sedím zavřená v kanceláři, ale nějak to tu odklepeme a hurá domů za zvěřincem.
Už jen 3hodky. Ať to utíká.
Nikola.
Ni+Pa
napsal(a):
Asi máte pravdu, počkáme do podzimku ony se holky umoudří. Na Vás opravdu asi vlezlo jaro když už aji hrách jdete sadit. My kdybychom kultivátorem vlezli do zahrady tak asi nevyjedem.
Také se těším až vypukne sázení. Vše mám nakoupené jen to jaro na nás nějak prdí.
Sluníčko a teploučko vám závidím, u nás je stále pod mrakem skoro aji spát se člověku chce.
Bubko, já též sedím zavřená v kanceláři, ale nějak to tu odklepeme a hurá domů za zvěřincem.
Už jen 3hodky. Ať to utíká.
Nikola.
Hrach mrkva a petržlen + reďkovky sa majú siať čo najskôr na jar... a potom budeš mať takúto úrodu.
Tím že jsme se nastěhovali na domek kde byla zahrada celkem pěkná a pole jednu sezónu neobdělané, stačilo pole vyšplíchat herbicidem, zahradu posekat a usušit na otavu.
Potom jsme drny vytahali branami a o vánocích bylo tak pěkně že jsme si to poorali. Teď čekám na to až to obeschne a mužík mi to projede rotavátorem a sadba může začít.
Chceme míti veškerou zeleninu svoji. Předtím jsme bydleli na bytě ale veškerý volný čas jsme trávili na zahradě, vlastně na dvou zahradách. Jedna zahrada měla 1000-1200m2
Tam jsme měli nadělané záhony. Jinak na obou je i vinohrad cca o 350hlavach a ovocné stromy, převážně meruňky. Já říkám že v našem věku jsme trošku divní ale nás to baví.
Tak to já koupila nejméně 3balíčky tak to bude asi hoodně mrkve
V zimně si králíčci křoupnou
Neprovokujem... ja sa len veľmi teším, ako mi to ide všetko podľa plánu a zo slniečka mám nenormálnu radosť, po tej hnusnej upršanej zime... slniečko hneď zlepší náladu a tri dni sa to nezmení wau ! http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_num_mgram&nwp_mesto=32494.
bubko
napsal(a):
Vážení nikto sa nechytá na moju otázku ?
Feriho (kohúta) som predala v pondelok a wyandotka zasadla v piatok - je možné že by boli ešte oplodnené vajíčka?
Zdravím
Bubko, oplodněná vajíčka jsou 14 dní po odstranění kohouta. Někdo tady uváděl že ještě po třech týdnech a vylíhl kuřátka.
Holá holá tak dnes rekord 14,9 °C ! a hrášok už je v zemi... zajtra sa pustím na mrkvu, petržlen a reďkovku och och paráda... a dnes som mal aj pomocníka !
bubko
napsal(a):
Vážení nikto sa nechytá na moju otázku ?
Feriho (kohúta) som predala v pondelok a wyandotka zasadla v piatok - je možné že by boli ešte oplodnené vajíčka?
Akorát teď mám naťukaná vejce, co se budou líhnout zítra od hempšírek. Vejce sebraná 13. února a 30. ledna jsme zabíjeli kohouta. Co bylo od 14. února, to bylo jalové.
Jinak zdravím, mám rýmu jak... ale hned je svět veselejší, když se to v líhni klube.
nomad72
napsal(a):
Holá holá tak dnes rekord 14,9 °C ! a hrášok už je v zemi... zajtra sa pustím na mrkvu, petržlen a reďkovku och och paráda... a dnes som mal aj pomocníka !
S takovým pomocníkem, to se hospodaří To teplo závidím, já už mám tý zimy plný zuby. Dneska jsem si koupila množilku (šalotku) cibuli, a už se těším, jak se budu hrabat v zemi.
Nazdááár
Tak už tu máme středeční večer a mě čeká 4tá noc na Velkostatku
Jinak dnes kurnik dokončen přesně v časovém limitu hop hop zítra dopoledne přijede 20 Leghornich dorostenek oj oj oj to bude veselo.
Zitra jak dojedou krasavice tak je nafotim a vlozím foto juchuuuu.
Jinak, jdu v 6 zavrít Evženovi a Emilovi chlívek a koukám hledam a nemúžu je najit uf a kouknu ke stropu a onimobamdva bejci hřadují 3 metry nad zemí na trámu, no skandal jako, tak jsem jim vynadal.
Zítra se vrháme na výběh, aby to měly dorostenky v cajku, ale stejné je vypustim až tak o víkendu, aby si zvykly na novy kurnik krasavice jako .
Dnes jsem pocítal, kolik maji holky ve výběhu stromu a dopočital jsem se 2 x velky ořešák,2 x švestku 7 jablonì 1 óbr třešni,1 hrušku, veeeelký zlatý déšť a nesčetně mnoho keřů černého bezu a na kraji jim stojí jedna opravdu óbrovská jedle no prostě pomalu mají svúj soukromej park
Dnes jsem dostal kontakt na pána zeměďělce ve vedlejši vesnici a prodává krmnou mrkem za 3 ķč/kg tak pecka pojedu o víkendu holkám koupit mrkev na přilepšeni a zábavu.
Nyní jdu dát zaslouženou koupel hop hop hop, mám hobliny a slámu až za spodním prádle ha
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry večer :)
Tady je tak super jarní naladicka, tak se jdu na chvíli nakazit :)
Verko, ja bažanta mám rada na poli. Koukám na ne každé ráno z okna. Je jich tam 5.
Byly časy kdy syn jezdil na nahanky a nosil pravidelně bažanta. Poprvé kdyz jsem ho viděla. Byla jsem nadšena.
Aktivně -bez jakýchkoli. Informaci- jsem se ho jala skubat. Jako slepici. Ale ouha. Kuzicka byla tak jemná ze se trhala.
Tak jsem ho oskubala i s tou kůži.
Bylo z toho takové nic plné broků.
Po druhé kd
yz je zase přinesl /byly
povesene na terase/ tak nám je Gsezraly sousedovo kocky /ani me to nemrzelo/a teď uz je rozdával.
Datluju to 15minut na mobilu. Děs es. Tak sorry za chybky.
Věrko, náhodou, bažant, super záležitost. Pravda, trošku opruz se škubáním, musí se nasucho, bez vody. U nás doma, táta byl myslivec, to dělal on. Mamka ho pak šoupla do papiňáku - bažanta, ne tatíka a luxusní vývárek, nebo chvíli v papiňáku a pak dopéct v troubě do zlatova na cibuli a anglické slanině.
Měli jsme i 5 bažantů v mrazáku za zimu - co hon, to bažant. Pravda ale, pozor na broky
PBJK...dobré ránko všetkým... hop, hop hop, šest v práci a aj ženskému osadenstvu tak, čo máte dnes na pláne ? o olympovi viem, ten to tu rozpísal... tak mu držíme palce... nech sa mu darí Andreakiss, pozemok je fakt super a veľký ale tiež mám toho niekedy plné zuby, najmä keď je aj v záhrade kopec roboty a to tak, že keď večer prídem do domu a nevládzem sa ani najesť, len rýchlo sprchu a do postele... ale do rána sa z toho vyspím a je to zrazu ináč... hneď mám chuť sa do všetkého pustiť a keď zbieraš výsledky svojej práce, keď na jeseň poorieš pole a predstavíš si, že máš celú zimu pred sebou ničnerobenia, plné pivnice úrody, plné mraziaky mäsa, a venuješ sa len deťom tak si povieš, stálo to za to... k tým bažantom... oj dal by som si ! to je fakt asi jediné zviera, ktoré som ešte nejedol... mimochodom, najlepšie mäso, aké som kedy dal do úst, bola nutria ! to je tak jemné mäsko ! Olymp... s tými kohútmi si mi pripomenul jednu príhodu... ja som si raz zaobstaral také malé mača... a keďže, ja sa držím toho, že zvieratá majú byť vonku a nie v dome, tak šup s ňou von... žiadne vyhrievanie sa pri peci ako Garfield... a tak mi raz celú noc mňaukala vysoko na strome, nevedela zliezť zo stromu, inokedy som ju nemohol za svätého nájsť... a keď so si myslel, že je s ňou ámen, tak sa kukni, kde som ju po troch dňoch našiel
Nazdár hop hop hop
Ranni ptáče dál doskáče
Nomád nazdár.tady všichni ješté chrápou ha
Já už mám kávišku a zatopil jsem si v hlavni budove dole v kuchyni v kamnech a krásne dřevo praská oj oj oj
Velkostatek hlasí +1 stupeň
Dnes už bude volněji, budu se plácat lo zahradě a vytvářet nějaké hodnoty pracovni
Včéra nalezen dalši poklad a to v podobě krásnych střešních tašek cca odhadem 2000 kusů
Jinak kluci Velsumáci už kokrhaji v chlívku, tak až bude trochu světla tak se je pokusim vyfotit, jak hřaduji skoro až u stropu a vypadají tam jak dvě hrdličky.
nomad72
napsal(a):
Chrápu a prevaľujú sa na druhý bok... jak medvede... ale tie už sa pomaly prebúdzajú a hľadajú niečo pod zub počuj tu píšeš len o pokladoch ale... našlo sa niečo, s čím si bol nemilo zaskočený ? lebo ja mám aj s tým skúsenosti... tak sa priznaj
No jasan že našel a je to treba jeden stroj, fakt nevím na co se použival ale ja na to přijdu
No a taky jedna taková nevim jak bych to popsal, sedačka dřevěná, nedokázu ji popsat, je to takova lavice a na ni je přidělaná stolička, ale vyfotím, ale přišel včéra na pokec soused Láďa nejstarši a pravil, že by to mohla byt lavice, kam vyskočí koza a hospodář si k ní sedne a dojí a dojí no na to jsem koukal 3 dny a nevěďel co to je a nač to mohlo byt.
Olympionik2008
napsal(a):
No jasan že našel a je to treba jeden stroj, fakt nevím na co se použival ale ja na to přijdu
No a taky jedna taková nevim jak bych to popsal, sedačka dřevěná, nedokázu ji popsat, je to takova lavice a na ni je přidělaná stolička, ale vyfotím, ale přišel včéra na pokec soused Láďa nejstarši a pravil, že by to mohla byt lavice, kam vyskočí koza a hospodář si k ní sedne a dojí a dojí no na to jsem koukal 3 dny a nevěďel co to je a nač to mohlo byt.
Ale ja som myslel, či si našiel niečo, čo ťa doslovne nasralo...
Šest v práci, tak u nás také jeden stupeň ale mínus. Ty vajíčka stříbrných češek ještě nedorazila, což mne dost mrzí. Ve špajzu čekají na líhnutí araukány a kažým dnem čekání jim mohu snížit líhnivost.
Olimpioniku, už jako mladík jsem si přál mít své hospodářství, které by mne a celou rodinu uživilo.. V té době to ale nešlo protože každý člověk musel pracova pro svou socialistickou vlast a kdo ne ten byl příživník a čekal ho kriminál. Povedlo se mi to až koncem osmdesátých let kdy jsem nastoupil na statek jako bača k 600 ovcím. Protože jsem bydlel na samotě a měl jenom jednoho souseda byla zde možnost chovat domácí zvířetstvo. Tak se začalo hospodářství rorrůstat. Napřed slepice pak kachny, husy, krůty, prasata, králici, kozy, ovce, poníci, krávy. No a tam jsem byl šťasten, plat mnohdy i vyší než dnes. Pak za domácí mléko jsem měl přes tri tisíce což medostali ani některý zaměstnanci v rostlince. Pak jak už to tak bývá, když je človšk hodně spokojen příjde trest. "sametová revoluce". Přišly samozvaní revluciováři (ti kteří znaly velký kulový a dělaly jenom poskoky) nabulíkovaly lid a ujaly se moci. Rozprodaly co se dalo a pak se nenápadně vytratily i s balíky peněz. Prodaly mi i 90% březich ovcí po inseminaci, na ovčín se přihlásil bývalý majitel v restiticích a mé hospodářství se rozsypalo. Spousta lidí se ocitlo bez práce, v tu dobu se uvolnilo místo školníka a tak jsem vyměnil ovce za jiné stádo. To bylo v roce 1992. Vám se to už stát nemůže, a tak vám přeju ať vám statek vzvétá a přibývá zvířectvo. Občas příjdete a řeknete si "proč já to vlastně dělám" ráno ale vstanete a z radostí se pustíte do práce a budete se těšit z každého přírustku, tak jako každý co začínal z hospodářstvím.
Tak ať se nám všem daří, a je jedno jestly máme pět nebo sto slepic, jednoho nebo padesát králiků. Pěčovat o to musíme a jak se my o ně postaráme tak nás oni odmění. Přeju hezký den a hlevně to vzácné sloníčko.
horal
napsal(a):
Šest v práci, tak u nás také jeden stupeň ale mínus. Ty vajíčka stříbrných češek ještě nedorazila, což mne dost mrzí. Ve špajzu čekají na líhnutí araukány a kažým dnem čekání jim mohu snížit líhnivost.
Olimpioniku, už jako mladík jsem si přál mít své hospodářství, které by mne a celou rodinu uživilo.. V té době to ale nešlo protože každý člověk musel pracova pro svou socialistickou vlast a kdo ne ten byl příživník a čekal ho kriminál. Povedlo se mi to až koncem osmdesátých let kdy jsem nastoupil na statek jako bača k 600 ovcím. Protože jsem bydlel na samotě a měl jenom jednoho souseda byla zde možnost chovat domácí zvířetstvo. Tak se začalo hospodářství rorrůstat. Napřed slepice pak kachny, husy, krůty, prasata, králici, kozy, ovce, poníci, krávy. No a tam jsem byl šťasten, plat mnohdy i vyší než dnes. Pak za domácí mléko jsem měl přes tri tisíce což medostali ani některý zaměstnanci v rostlince. Pak jak už to tak bývá, když je človšk hodně spokojen příjde trest. "sametová revoluce". Přišly samozvaní revluciováři (ti kteří znaly velký kulový a dělaly jenom poskoky) nabulíkovaly lid a ujaly se moci. Rozprodaly co se dalo a pak se nenápadně vytratily i s balíky peněz. Prodaly mi i 90% březich ovcí po inseminaci, na ovčín se přihlásil bývalý majitel v restiticích a mé hospodářství se rozsypalo. Spousta lidí se ocitlo bez práce, v tu dobu se uvolnilo místo školníka a tak jsem vyměnil ovce za jiné stádo. To bylo v roce 1992. Vám se to už stát nemůže, a tak vám přeju ať vám statek vzvétá a přibývá zvířectvo. Občas příjdete a řeknete si "proč já to vlastně dělám" ráno ale vstanete a z radostí se pustíte do práce a budete se těšit z každého přírustku, tak jako každý co začínal z hospodářstvím.
Tak ať se nám všem daří, a je jedno jestly máme pět nebo sto slepic, jednoho nebo padesát králiků. Pěčovat o to musíme a jak se my o ně postaráme tak nás oni odmění. Přeju hezký den a hlevně to vzácné sloníčko.
Krajšie si to napísať nemohol... po 89-tom proste prišla veľmi zlá doba...
nomad72
napsal(a):
Krajšie si to napísať nemohol... po 89-tom proste prišla veľmi zlá doba...
Já bych ani neřekl, že by přišla zlá doba. Jenom si myslím že lidé ukázaly svou pravou tvář. Ty kteří měli nou hau, ho dokázali využít a zneužít. Mnoho věcí se zrušilo jenom proto že to tak bylo za komančů a nyní po desetiletích přichází na to že to byla blbost to rušit, cesta zpět už ale neni. Sakra už se dostáváme od slepic do politiky. Radši zůstaňme u kuřátek a slepiček.
Dobré ráno ve spolek,
dnes -3°C a vypadá na slunečný den a já čučím v práci... Aspoň atletkám bude dnes venku dobře Odpoledne se jim trošku po věnuju.
Věry, bažanta jsme také dostali a nejlepší bylo když jsme ho stáhli z kůže jako králíka. Pak jsme jej uvařili na divoko na smetaně s knedlíkem
Nomad vy jste ale šikovný tolik práce jste stihnul a ještě z toho máte radost, tak to má být...
Jinak 89tý rok není zase tak špatný, to jsem se vylíhla na svět Ale jinak jste to napsal moc pěkně.
Přeji krásný den, doufám že tu někdo bude když jste v plném nasazení nastartovaní do práce
Olympionik2008
napsal(a):
No heeeeeej akorat to ma ješte k tomu přimojenou stoličku no hustý teda
fuuuu akurát som dočistil odchovne kuriatok a kým som ich čistil tak tak boli takto natlačení v krabici to je várka z jednej odchovne...45 kusov iank, východ hlási +5°C, zatiaľ kus pod mrakom, takže uvidíme ako sa to dnes bude vyvíjať... ja idem na tú mrkvu a petržlen...
nomad72
napsal(a):
fuuuu akurát som dočistil odchovne kuriatok a kým som ich čistil tak tak boli takto natlačení v krabici to je várka z jednej odchovne...45 kusov iank, východ hlási +5°C, zatiaľ kus pod mrakom, takže uvidíme ako sa to dnes bude vyvíjať... ja idem na tú mrkvu a petržlen...
jsou tam jak sardinky, ale vypadají spokojeně
Jsou krásné, tak moc se těším na ty naše pípátka. Včera jsme prosvěcovali a už se to ve vejcích hýbe. Ze 40 vajíček jsou jen 4 špatná takže budeme míti dosti radosti. Ještě jsem zvědavá jak se budou líhnout.
Hurá, sláva už jsou tu. Česká pošta mi dnes doručila násadové vajíčka české slepice stříbrně kropenaté a světe div se bez sebemenší újmy. No ale myslím že na tom má podstatný podíl odesilatel který je perfektně zabalil. Do večera je nechám prohřát v pokoji a pak šup s nimi do pece. Je jich 20, k tomu 25 araukán a zbytek doplním šumavankou. Takže také trochu radosti pro dnešek.
Hezký den všem.