prskavec
napsal(a):
Dobrý den, prosím není už trochu škoda času a místa neustále omílat to samé?Vždyt kdo chce at koupí a kdo nechce at nekupuje. Já si u nich taky v živote nic nekoupil, přece koupím jen to co se mi líbí ale jinak opravdu bych už toto téma ukončil nebot vypadáme jak baby na vsi, a stále dokola.
To je vážně srandovní chování, když se firma obchodující evidentně nekalým způsobem snaží ukončit diskuzi, kterou nemůže nijak ovlivnit. Spíše smutné. Nebylo by lepší začít obchodovat čestně? Vyřešíte si tím situaci sami.
prskavec

XXX.XXX.52.72
Jo jo, fakt je mi líto že jsem neco napsal.
hnidopich

XXX.XXX.229.244
Podme ukazem si obcanky mozna bychom se vsichni divili kolik si tu realne pise lidi co?
hnidopich

XXX.XXX.229.244
hobbyCHOVATEL
napsal(a):
To máte pravdu! Po přečtení těch kladných příspěvků vám můžu možná i s jistotou sdělit, že to bude jen jeden jediný člověk. A hádejte do jaké firmy povede.
Ja si nedelam iluze kdyz si prectete nektere i ty negativni ktere se opakuji myslim ze chocholousek by si tu smlsnul na rade schizofreniku... jsem holt mstiva rasa!
hnidopich

XXX.XXX.191.123
Kdyz koukam na ty cisla, zacina mi to tady nejak smrdet, udelal jsem si u nich objednavku kterou jsem hned stornoval a mela poradove cislo 2293 kdyz to videlim poctem dni od zacatku roku 202 tak je to prumerne 11 objednavek denne vezmu-li prumernou objednavku (protoze minimalni musi byt 950 a nad 2500 je postovne zdarma) 2tis tak to mame trzbicku nekde kolem 4,5 milionu. Pri navstevnosti cca 15tis mesicne a obj cca 330 obj mesicne je pomer nakupujicich nejakych je ze nakoupi cca kazdej 50 navstevnik. to mi neprijde uplne jako krachujici eshop a vezmu-li ze z cca 2300 objednavek se tu rozciluje vseho vsudy 20 lidi je to bezny... zacina mi to spis smrdet
konkurenccnim bojem, nektere negativni recenze jsou fakt zvlastni a opakuji se a nektere profily jsou opravdu hodne podobne vedene... nicmene slepicar se tady teda taky brani pekne primitivne a hloupe, myslim, ze jestli sem nekdo napsal opravdu realnou at uz pozitivni nebo negativni zkusenost mohjli bychom to spocitat na prstech jedne ruky... a myslim ze je to proste obycejny eshop ktery ma jak spokjene tak nespokojene zakazniky...
SLenka

XXX.XXX.91.93
Něco tady smrdí určitě. Sebeobhajoba Kavapa tu zapáchá na hony daleko.
Tak vítejte do klubu. Před týdnem jsem byla stejně zděšená, navíc zacházení s předávanými slepicemi bylo příšerné. Roční slepice byly oškubané, zamořené čmelíky a terorizují ty mladé i mezi sebou "seniorkami" se perou. Jsou tak sotva na polívku.
Navíc účet mi řidič nedal s tím, že mu kasa EET už 5 dnů nefunguje, tak jsem si nechala podepsat převzetí peněz alespoň na dodák.
divababa62
napsal(a):
Tak vítejte do klubu. Před týdnem jsem byla stejně zděšená, navíc zacházení s předávanými slepicemi bylo příšerné. Roční slepice byly oškubané, zamořené čmelíky a terorizují ty mladé i mezi sebou "seniorkami" se perou. Jsou tak sotva na polívku.
Navíc účet mi řidič nedal s tím, že mu kasa EET už 5 dnů nefunguje, tak jsem si nechala podepsat převzetí peněz alespoň na dodák.
A co chcete od ročních slepic z haly nebo z klece? Aby byly jak manekýny? A že se slepice mezi sebou perou do té doby, než si utvoří hierarchii, je normální. Nemáte to brát!
Čmelíky, chybějící účtenku a zacházení se zvířaty nehájím.
Tento týden jsme převzali zvířata od této firmy. Nic ubozejsiho a zbidacenejsiho nám na dvorku ještě nestalo! Neopeřené, slepé, vravorajici nebo jen stojící a prikrcene, na první pohled nezdrave. O inzerované cistokrevnosti v případě vlašek nemůže být řeč! K těmto slepicim by firma měla peníze dat a ne inkasovat! Pokud chcete, mate čas a prostředky, zachraňujte!
Slepičář a Kavapo
napsal(a):
Děkujeme pisateli Jirkovi13, pravděpodobně nějakému prodejci drůbeže, kterému se bohužel příliš nedaří a tak má čas psát do různých diskuzních fór na internetu zavádějící a poškozující informace o našich společnostech. S velkou slávou zjistil, že projekty Kavapo a Slepičář spolu spolupracují, my se tím netajíme, ba naopak na stránkách www.kavapo.cz přímo odkazujeme na naši novou službu www.slepicar.cz. Zákazníci si naši službu závozu drůbeže a krmiv přímo na jejich adresu, aby nemuseli chodit na závozové místo a složitě a nekomfortně přepravovat drůbež k nim domu, chválí a oceňují ji. V průměru máme ze 100 závozů jednu až dvě reklamace, které vždy vyřešíme ke spokojenosti zákazníka.98% je spokojeno a naopak naši službu neustále pro zákazníka zdokonalujeme, aby byla ještě komfortnější. Pracujeme s živou drůbeží 20 let, víme jak s ní zacházet a tyto zkušenosti se snažíme předat i našim zákazníkům. Mrzí nás, že konkurence nebo jeden nespokojený zákazník má potřebu vyvolávat vlákna o našich úspěšných projektech, nebudeme stejní a přejeme mu v jeho podnikání i životě mnoho úspěchů, radostí a pramálo starostí. Hezký den všem Slepičář a Kavapo přeje jen :).
Nevím proč jste si vybrali zrovna můj příspěvek. Píšete, že jsem chovatel, kterému se moc nedaří. Určitě jsem lepší chovatel než vy poctivý prodejci. Ostatně reakce ostatních chovatelů vše potvrzují. Být Vámi tak bych šel dělat něco jiného, třeba užitečnějšího, než trápit zvířata a klamat chovatele.
Dobrý den,
jsem úplný začátečník a měla jsem obrovskou radost, když mi Slepičář 22.4.2018 přivezl 20 objednaných kuřic Isabrown, údajně měly být 20ti týdenní, tedy těsně před snáškou. Společně se slepičkami jsem pro začátek objednala i krmivo K3, potivě sekala kopřivy a míchala se žrádlem. Po třech týdnech jsem jim začala dávat pšenici, občas namočené pečivo se šrotem, kopřivami a trochou na jemno rozdrcených vepřových kostí. Ubytování mají v konfortním novém kurníku, výběh cca 700m2 s potůčkem, trávou i stromy. Jsou krotké, nechají se hladit i chovat, poslouchají na zavolání - zvířata milujeme a klidně bych u nás byla i tou slepicí, když už bych se do této bytosti musel reinkarnovat :)
Potud tedy idylka, tedy až na maličkost - dnes je 7.6. a ještě ani jedna nesnesla. Navíc mi sousedky sdělily, že jsou rozhodně o měsíc mladší než bylo uvedeno. Poznaly to podle velikosti hřebínku. V každém případě původně chtěly obměnit chov a společně objednat 50kuřic, ale po exkurzi u mě si to raději rozmyslely. A ještě jsem zapomněla napsat, že mi jedna kuřice umřela 5 dnů po příjezdu a jednu se mi podařilo vyléčit.
Jsem opravdu zvědavá, kdy se dočkáme vajíček, nebo jsem udělala někde chybu?
M.M.
Stačí je vyfotit a povíme vám, kdy se dočkáte vajíček.
No a chyby - tak nějaké tam jsou, pšenice mohla být ihned po přivezení,
spíš jsou horší ty kopřivy - pokud máte 700 m2 travnatý výběh, tak by měly
dostávat už jen kvalitní zrniny (celé, šroty, směs) - přidávat ještě kopřivy,
to je lehce podtrhnete, zastavíte. Od 20 týdne reálného věku hybridek
se nedává K3, ale N2. Pečiva dávejte jen minimálně, kosti až ponesou.
Když jsem měl naposledy hybridky (z Drůbežárny Hořešovice),
tak mi Dominant Modrý ve 20. týdnu už nesly a ostatní (Horal Černý,
Dominant Sussex a Žíhaný) se přidaly během pár dnů.
No, vloni v půli října mi tito přivezli pět kousků hnědé kuřice Lohman údajně ve stáří dvacet týdnů. Jedna zesnula za dva dny. První vejce snesly v pátek 22.12. Daly mi ho pod stromeček. Tři pak už nesly, čtvrtá až koncem ledna.
V lednu jsem si vzala 12 vyřazených nosnic z velkochovu,1 rok staré. Vypadaly hrozně, napůl holé, vystresované. Ale přesto nesly, cca 5-8 vajec denně. Do měsíce se opeřily a po velikonocích už nesly 10-12 vajec denně a nyní pravidelně 12 vajec, některá i 2-žloutková. Nechápu to, vůbec jsem to nečekala, chtěla jsem jim dopřát i jiný život a ne po službě konec na jatkách. Jsou to holky statečné, všechno se naučily, na všechno přišly a s chozením do kurníku nakonec pomohl kohout vychovaný pod kvočnou, který si je na večer svolává. Mají jako výběh zahradu a i tu sousedovo. A to jsou moje první slepice
Ono je to docela sranda, chodit večer po zahradě a sbírat slepice. Kdyby to nebylo v zimě, kdy jim hrozilo omrznutí, tak bych je asi nechala občas i venku. Ony ze začátku nechtěly ven, ale jak zjistily, co je běhání a mávání křídly, tak zase nechtěly dovnitř. Teď už ale ví, že ráno se kurník otevře a je čeká zase ten báječný svět. Jsou i dost krotké a jednu mazlivku musím aspoň dvakrát denně pochovat, běhá za mnou jako pejsek. A jiné o to zase nestojí. A jak si užívají hrabání a popelení. A už neciví na každého ptáčka s otevřeným zobákem, neznaly nic než sebe a lidi.
Pokud by nevadilo kokrhání, tak si třeba nějakého pořídíte, na výběr je krasavců... Mě už kohout zachránil slepici před luňákem a od té doby vartuje a jsme stále v plném počtu. Člověk se nesmí bát vyzkoušet si všechno sám.
Dobrý den,
přidávám svou zkušenost:
dostala jsem k narozeninám násadová vajíčka zakoupená na slepicar.cz. Část kuřat se sice vylíhla jiného plemene , ale vyřídili mi reklamaci do druhého dne. Za mě v pohodě. Na zahradě budu mít pestřejší směsku :
Ale ten šok, když se mi místo Ayam cemani vyklubalo první kuře blonďaté!
aladzha
napsal(a):
Dobrý den,
přidávám svou zkušenost:
dostala jsem k narozeninám násadová vajíčka zakoupená na slepicar.cz. Část kuřat se sice vylíhla jiného plemene , ale vyřídili mi reklamaci do druhého dne. Za mě v pohodě. Na zahradě budu mít pestřejší směsku :
Ale ten šok, když se mi místo Ayam cemani vyklubalo první kuře blonďaté!
Mě přijde naprosto neuvěřitelné, že někdo koupí násadová vejce dnes už poměrně běžného plemene (ayam cemani) a ještě ke všemu přes internetový obchod těch nejprofláknutějších kšeftařů v oboru a to za "lidovou" cenu 85 kč/ks...
Proč by to nedělali, když to někdo kupuje...
Dobrý den,
chci se podělit o negativní zkušenost s firmou slepičář,
Objednala jsem housata landenská 2 týdení. Housata dovezena byla ale po 4 týdnech ne a ne ztmavnout. Po zaslání fotografie jsem se dověděla že jsem obdržela bohužel housata bílá brojlerová ale že mohu při objednávce obdržet krmivo zdarma.samozřejmě + doprava a to se vyplatí. Bílá housata si mohu koupit za poloviční cenu v místě bydliště a bez dopravy. Už nikdy si od této firmy nic nekoupím.
Nejsou korektní a jsou drazí.
Smetanová.
Šťastná slepice
napsal(a):
V lednu jsem si vzala 12 vyřazených nosnic z velkochovu,1 rok staré. Vypadaly hrozně, napůl holé, vystresované. Ale přesto nesly, cca 5-8 vajec denně. Do měsíce se opeřily a po velikonocích už nesly 10-12 vajec denně a nyní pravidelně 12 vajec, některá i 2-žloutková. Nechápu to, vůbec jsem to nečekala, chtěla jsem jim dopřát i jiný život a ne po službě konec na jatkách. Jsou to holky statečné, všechno se naučily, na všechno přišly a s chozením do kurníku nakonec pomohl kohout vychovaný pod kvočnou, který si je na večer svolává. Mají jako výběh zahradu a i tu sousedovo. A to jsou moje první slepice
Hezký den!
Zajímalo by mne, kde se dají sehnat vyřazené slepice z velkochovu...Přítelkyně vyplnila jakýsi formulář, leč nikdo se neozval, měli by sme zájem taky, zachránit něco slepiček. Máme svoje, z líhně, a velkou zahradu, tam se něco vejde. Kdyby ste měla kontakt na někoho?
S pozdravem Tomáš Pawel.
https://www.facebook.com/slepicevnouzi/?hc_ref=ARTBctlQ_VkDKXdZhQ54FCUKthGJCFjBk_hQT_U2LKuZwrZPx3T03K1LXR5tt4M8n_k&fref=nf
Zde se pravidelně nabízejí slepičky, které se vyřazují z velkochovů.
Tomáš Pawel
napsal(a):
Hezký den!
Zajímalo by mne, kde se dají sehnat vyřazené slepice z velkochovu...Přítelkyně vyplnila jakýsi formulář, leč nikdo se neozval, měli by sme zájem taky, zachránit něco slepiček. Máme svoje, z líhně, a velkou zahradu, tam se něco vejde. Kdyby ste měla kontakt na někoho?
S pozdravem Tomáš Pawel.
Dobrý den,
taky se mi stalo, že mi ze slepice v nouzi "neodpověděli", ale spadlo to do spamů. Tak to zkuste znovu, určitě to není proto, že by odpovědět nechtěli. Kontakt adopce@slepicevnouzi.cz. Už týden mi jedna adopťanda urputně sedí na vajíčkách, tak jestli byl kohout co k čemu, tak budou dětičky Zdraví Jitka.
Šťastná slepice
napsal(a):
Dobrý den,
taky se mi stalo, že mi ze slepice v nouzi "neodpověděli", ale spadlo to do spamů. Tak to zkuste znovu, určitě to není proto, že by odpovědět nechtěli. Kontakt adopce@slepicevnouzi.cz. Už týden mi jedna adopťanda urputně sedí na vajíčkách, tak jestli byl kohout co k čemu, tak budou dětičky Zdraví Jitka.
Jo, no tak potom mrknu a děkuju
mimochodem, přítelkyně je taky Jitka, tak to máte holky asi stejný
Smetanová
napsal(a):
Nj říkala sousedka, si poslužte kupte a budete se divit pokud nejste přímo s té pofidérní společnosti protože spokojený určitě nebudete možná dostanete i to co jste nechtěl.
Ono je pro některé velký problém rozeznat ironii, viďte.
Zajímalo by mě, jestli lidi tolik fetujou nebo si spíš všechno to pozitivní hodnocení
napsal Slepičář sám?
https://obchody.heureka.cz/slepicar-cz/recenze/
To co vám říkají nebo píšou zaměstnanci KAVAPO je pravda ale ne úplná tak jako u všech firem ať už dělají toaletní papír nebo kuřata. Na tomto vlákně už toho bylo napsáno mnoho.
+ Je pro ni charakteristická spíše světle hnědá barva vajec. Slepice Sussex se za svou snášku rozhodně vůbec stydět nemusí. Její výše činí až 300 vajec ročně. Jakožto středně těžké plemeno začínají snášet někdy kolem 8. měsíce. Sasexky jsou dobré kvočny. Kuřátka rychle a bezproblémově rostou. Ideální pro začínající chovatele.+
To je doslovný přepis. DOBRÁ KVOČNA a 300 vajec to je snad zázrak teto lži snad nemůže věřit nikdo kdo někdy choval slepice.21 dnů sedí na vejcích + několik dnů co nenese a kvoká další měsíc chodí z kuřaty přijde konec léta a musí se přepeřit 25 až 35 dnů podle krmení. Tak kdy ta kouzelnice ty vajíčka snese ?
Je škoda že na některé připomínky k práci své firmy Kavapo nereaguje třeba na tomto vlákně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vím taky, že je tam žíhaný hybrid Dominant označován na slepičáři jako druh plemena Dominant a na Kavapu sice správně jako hybrid Dominant kropenatý/žíhaný, ale proč ty bludy o takové snášce, no je to těch, co nepoznali a tak jenom věří. Při dobré péči snesou Dominanti za jeden rok (první) 270 až maximálně 285 vajec, ty další dny zkrátka taky musí odpočívat, čas pelichání, ale kvokavost je nežádoucí. K tomuto výsledku se dá dostat pouze s přisvětlováním v zimě, směsí (a k tomu se ovykle dává tráva, vhodné zbytky, skořápky, pšenice, možno i kukuřice) a obměna probíhá obvykle po dvou snáškových cyklech.
Jinak snesou 240-250 vajec (první rok), když se nesvítí a jinak neklame.
Těch 300-310 vajec snesou za 14 měsíců intenzivního chovu (jestli se tak tomu vůbec dá říkat) v klecích s přísně řízeným světelným režimem, stálou teplotou, zcela dokonalou krmnou dávkou a po každé sezóně výměnou slepic.
To jen tak pro ty, co zvažují na snášku hybridy. Jsou to dobré nosnice, ale nějakých 310 je sen. Jděte na vlašky, plymutky, araukany, leghornky, hempšírky, amroksky a nebo jiná plemena, která umí snášet taky. Z toho třeba ta leghornka má dobrou konverzi krmiva a vysokou snášku kolem 220-245 vajec, když se nesvítí. Efektivní je v tom, že pro středně těžkou slepici je potřeba 148-165 g krmiva denně, zatímco pro lehkou 110 g denně. Kdyby se víc prodávaly čisté kuřice i s dobrou reklamou, tak by to Kavapo možná i obralo i nějakých pár drobných. Ono bude stačit uvést jiné stránky s prodejem drůbeže. Např kurice.cz kde je cena sice poměrně vysoká, ale mají taky docela dobrou nabídku, a není to Kavapo profláklé neřešením reklamací, podvody a nevyhovujícími podmínkami . Třeba tyto kuřice budou v hodně dobrém stavu s kompletní vakcinací, čisté a vhodné ihned na dvorek, proto ta cena. Určitě existuje více dodavatelů, než je Kavapo a Slepičář.cz. Stačí jen hledat. Ale ten kdo si sežene čistokrevné, ten už každý rok nebo co dva shání jenom kohouty, nebo 1-2 dospělé slepice, kuřice si nalíhne doma a kohouty do mrazáku, ty taky.
Letos tam mám kříženku araukany s leghornkou, bude snášet světle modrá vejce, takže se její užitkovost bude dát spočítat, myslím že dosáhne 200-210.
Dávejte si tu reklamu raději do jiného vlákna, Slepičáři. Tady si každý normální uživatel přečte ty příspěvky nahoře a ihned zjistí, jak špatná firma jste, a jak špatně je u vás zacházeno se zvířaty, která nechováte, ale jenom překupujete.
Každý si hned přečte, jak se chováte k zákazníkovi, který se u vás snaží řešit reklamaci,
jak jeho první telefonát zvednete, naslibujete vše možné, nic se nestane a číslo si dáte do blokovaných.
Až bude zákazník volat podruhé, už hovor nepřijmete.
Každý ví, jak falšujete pravý věk vámi překoupených zvířat (sami ani nemůžete vědět, kolik
těm překoupeným ubožákům je). Každý ví, jak špatný, neodborný a lidsky nedůstojný personál máte.
Jak vaši řidiči lžou a okrádají lidi, jak špatně manipulují s drůbeží a způsobují jim další a další zranění.
Každý ví, že vaše zvířata jsou nemocná a nakažená, že rozšiřujete nebezpečné nemoci napříč zemí.
Kdo vám i po tolika recenzích naletí, je nesvéprávný - a dobře mu tak.
Já jsem měla asi štěstí.Přivezli mi to,co jsem objednala(tři kropenaté kuřice a dvě slepice ve snášce).Ihned se zabydlely a skamarádily s ostatními.Ty ve snášce jsou sice opelichané,ale to doroste.Běhají,létají...Účtenku jsem dostala.Přivezli je ve velkém autě a řidič je opravdu šetrně vyndaval z bedny.Žádné,že za nohy nebo křídla.Pěkně pod tělem.Už jsem od nich brala víckrát.Horalky už mám tři roky a leghornku máme pátým rokem.A byla přivezena jako roční.Ovšem dříve je fakt nešetrně přemísťovali a vozili ja v malé dodávce.
Moje zkušenost s firmou Slepičář - za každou napsanou informací si stojím!
Koncem dubna jsem si objednala 15 kučic Isa brown za kus 229Kč, cena mi nevadila, měly být "těsně" před snáškou.Slepice jsme dosud nechovali, vejce jsem kupovala od sousedky, ale vadilo mně, že krmí směsi. Postavili jsme pro ně zbrusu nový, zateplený kurník a vyčlenili jim 800m2 pěkného výběhu s potůčkem. Po 4 dnech pošla první slípka, ale to se může stát. Asi měsíc jsme krmili směs pro kuřice, později pšenici, občas namočený chleba, nasekané kopřivy, vařené ryby (máme rybníček), jemně drcené vepřové kosti. Asi po 12týdnech začaly nést 6-8 vajíček, pak jen 4, 3,2 a nakonec bylo 2x za týden jedno vajíčko. Pošla druhá slípka, bylo nám divné, že mají velmi malé a bledé hřebínky. Zkrátím to - dnes je jim 7měsíců,nenesou a nenesly proto, že celou tu dobu je vysávali čmelíci, které si přivezli s velkochovu. Holky se už regenerují, červenají jim jejich malinké hřebínky, z bídou půl centimetrů vysoké, snad se někdy dočkáme i vajec, zatím stále nenesou.
Kurník byl čištěný pravidelně jednou týdně a vůbec nás nenapadlo hledat nějaké cizopasníky. Už jsme za přípravky na vyhubení čemelíků přes 1000Kč a stále nemáme vyhráno.
Shrnutí - za přemrštěnou cenu dostanete údajně 20týdenní slepice, které začnou nést až po 3měsících, a k nim zdarma čmelíky.
Sousedky si na podzim chtěly také objednat, ale už jsem je varovala, sehnaly slepičky přes prodejny s potravinami na vesnici, snad budou mít víc štěstí.
Nová
Zieglerovi

XXX.XXX.26.75
Kavapo již nikdy více,
podvedi nás za slepice.
Mladší ptáky dodali,
náhradu nám nedali.
Tři měsíce už je máme
a v kurníku vejce žádné!!!

Zieglerovi
napsal(a):
Kavapo již nikdy více,
podvedi nás za slepice.
Mladší ptáky dodali,
náhradu nám nedali.
Tři měsíce už je máme
a v kurníku vejce žádné!!!
Buďte rádi že mladší a ne starší. Mohli Vám hůře namísto toho strčit zbědované slípky z drůbežárny.
Bobda

XXX.XXX.218.172
Zdravím,čilou náhodou jsem narazila na tuto diskuzi a nestačím se divit,jaké máte špatné zkušenosti. Ja mám tedy s Kavapem= slepicarem dobré zkušenosti. Vloni na Velikonoce jsem si u nich objednala první moje slepice 6ks. Přivezli mi pěkné hnědé klasické slepičky. Začali snášet cca po 3 měsících,jedna mi krátce na to uhynula. Zbylých 5 mám dodnes a nesou 365 dní v roce. Jelikož jsem byla spokojená, letos jsem si od nich koupila 3 horský slepice. Jedna z nich se mi furt nezdála (zakládala jsem tu i diskuzi) hrozně se stranila ostatních a nejedla. Nakonec se z toho dostala,začali snášet prakticky hned a zase nesou každý den. Vždy mi přivezli pěkné slepice a co jsem načuhovala do auta,tak všechna zvířata byla v pořádku. Tak to je moje zkušenost.
Milé ubohé Kavapo, Milý vypatlaný Slepičáři,
snaž se tu vytvářet falešnou iluzi o kvalitě tvého podnikání,
zakládej si i nadále své fejkové a neprohlédnutelné profily.
Fakt, že jen přeprodáváš jinde odchovanou drůbež a do doby rozvozu,
při něm i po něm ji držíš v nevyhovujících podmínkách, nebo že nabízíš
předražené vypelichanky, ten fakt tu je a ty ho nikdy nezamaskuješ.
Asi ti taky načíhnu do auta, jo? To budeš koukat.
Podívej se třeba na tenhle inzerát, Slepičáři, ať víš, jak má vypadat
odchov hybridní drůbeže před jejím následným finálním prodejem.
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3495333/kurice-civahoralek-pred-snaskou/
Já vím, nebudeš si připadat ani po tomto shlédnutí uboze,
protože práh sebereflexe máš poněkud narušený až žádný.
Z Facebooku, nedávná reálná zkušenost nepoučeného zákazníka
s těmito šmejdy, nehledě na to, že mladý pán nedostal Vlašky,
ale Dominant Hybrid, že...
Ahoj všichni, chci vás upozornit na tohodle dodavce drůbeže. Před 3 týdny jsem si u něj objednal Vlašky Koroptví. Přišly bledý a opelíchaný plus měli na sobě čmelíky a těch jsem si nevšiml při přebírání, díky tomu jsem si zamořil celý kurník. A dal jsem do toho dost investice, ty malý hajzliky vyhubit. Taky to má dost předražené. Všude napsáno že expeduje do týdne když jsem tam po týdnu volal řekli že mi to přijde až třetí týden a zatípli to. Píšou že mají ve velkých vedrech přizpůsobené auto tak že to drůbeži vůbec nevadí přitom mají jen otevřené horní oknu u auta. Když píšou přizpůsobené čekal bych tam třeba klimatizaci nebo tak něco. Chtěl bych vidět jak jsou na tom zdravotně ty poslední slepice co vezou ty musí být polochcíplé. No strašný to bylo poprvé a naposled co jsem si něco koupil od tohoto takzvaného Slepičáře. Vlašky které jsem si koupil byli určitě v halách na sobě namačkané. Já mám velký kurník pro slepice a i když tam mají Vlašky dost místa tak se furt na sebe lepí jak kdyby byly pořád v halách. U mě 100% nespokojenost.
Čambáro

XXX.XXX.17.240
Dobrý den,
mohu tímto pouze potvrdit fakt, že firma Slepičář se skvěle umístila v popředí skupiny prodejců, u kterých se ustálil titul ŠMEJDI. Zakoupil jsem od nich 5 ks kuřic (2.7.2019). Jedna z těchto slepičích slečen pozoruhodně dospěla za 21 dnů, začala kvokat. Dnes je 20.10.2019 a ze všech pěti slepic po 4 měsících nese pouze jedna, přestože mají volný výběh, krmení zakoupené u ZNZ, zbytky z kuchyně i vitamíny od Slepičáře. Sám řidič vitamíny doporučil, neboť prý chov v této firmě je celkově zdegenerovaný, závislý na chemii. Této skutečnosti nasvědčuje i fakt, že slepice nenesou. i já jsem se pokoušel o reklamaci, ta však skončila tím, že si mne Slepičář otestoval, jestli zakládám fakturu o nákupu. Po odeslání faktury si Slepičář, ostatně jako v drtivé většině reklamací, hraje na bobříka mlčení.
Takže lidičky, pokud máte chuť na slepičí polévku, máte dvě možnosti, buď zaběhnout do supermarketu, nebo zakoupit u Slepičáře slepičky na chov...
Vajak

XXX.XXX.47.110
napsal(a):
Jestli ty slepice koupíte nebo ne, z drůbežárny je stejně vyskladní, a pak šup s nimi do kafilérie nebo psům do žrádla.A další už se opět vezou do klecí v hale.Nicméně pokud toto nechcete podporovat, nežerte kuřecí z marketů, jen z farem, nežerte salámy, polotovary, vejce a ani nic v čem je obsah kuřecího.A hlavně šiřte osvětu aby Vás bylo mooooooc.A všechny ty panelákové a městské existence pak svorně budou žrát kořínky a budou z nich vegani.
Pravda, ale tím že ty slepice dál nekoupíte, půjdou do kafilérky a tím se vynechá parazitální článek řetězu kavapo a spol. Takže i nepodporovat kupovaní zubožených slepic od nich má smysl.
chovatel666

XXX.XXX.252.113
loool, ty ani nepoznáš krůtu ? nechápu co na tomhle serveru děláš....

krůta? neni to mop?
Hanyssss

XXX.XXX.79.63
Kupoval jsem krůty. Dojela tam dodávka, pan co mě nakládal bronzové začal nadávat že dorazili šmejdi já ze srandy bez tak slepicar, jen kývl hlavou a říká 800 kusů dodávka plachta dojeli v 16 hod narvali 800 krůt a ráno je rozvezou zákazníkům na každém kusů cca 130kc mají výdělek.
Hanyssss
napsal(a):
Kupoval jsem krůty. Dojela tam dodávka, pan co mě nakládal bronzové začal nadávat že dorazili šmejdi já ze srandy bez tak slepicar, jen kývl hlavou a říká 800 kusů dodávka plachta dojeli v 16 hod narvali 800 krůt a ráno je rozvezou zákazníkům na každém kusů cca 130kc mají výdělek.
To víte. Drůbežárna, kde jste bral, holt nemá rozvoz a stránky pro dementy.
Sice je prvovýrobcem, má výběr, kvalitu i dobrou cenu, můžete vyměnit, reklamovat.
Ale kdo by se tam trmácel, když Slepičář přijede až do kurníku!
Prvovýrobní drůbežárně nevadí, že prodá 800 krůťat šmejdům - Slepičáři.
Prostě to je dost velký kšeft. Takový jednorázový odběr.
A na kšeft se hraje dnes především.
No a těm dementům, tj. zákazníkům Kavapa, zase nevadí,
že 800 krůťat stráví (nejednu) noc v dodávce, bez světla, bez prostoru,
bez vzduchu, bez krmení, bez vody, bez tepelného zdroje, bez podestýlky.
Ti dementi to rádi zaplatí (plus příplatek za rozvoz) a stačí jim to.
Pár jich bude fňukat na netu, zbytek se spokojí, že jim půlka pochcípá,
ale ta druhá půlka žije - a to je víc. Hurá.
A dokud budou takoví dementi žít (a platit), bude i Kavapo.
Konec (nekonečného) příběhu.
fňukna

XXX.XXX.118.39
No nevim nevim, jestli ti budu věřit všechno co píšeš ty kohoutku :D Ale chci vidět jakoukoli drůbež co vydrží bez vzduchu :D máš nějakou, tak ji ukaž nebo tady můžeš dál brečet hahahah
fňukna
napsal(a):
No nevim nevim, jestli ti budu věřit všechno co píšeš ty kohoutku :D Ale chci vidět jakoukoli drůbež co vydrží bez vzduchu :D máš nějakou, tak ji ukaž nebo tady můžeš dál brečet hahahah
fouňo podívej se i do jiných vláken. To jsi se teda trefil do toho pravého. Ale neznalost neomlouvá.
Sgt.mjr.Plumley

XXX.XXX.54.146
Nechci nic říkat,ale maj pravdu.okradate lidí.kralici kozka za 12korun,když nabízíte 20 až 30?slípky jsou v bednach po 12 až 20,přitom je to bedna na 10?!
honzapm
napsal(a):
To víte. Drůbežárna, kde jste bral, holt nemá rozvoz a stránky pro dementy.
Sice je prvovýrobcem, má výběr, kvalitu i dobrou cenu, můžete vyměnit, reklamovat.
Ale kdo by se tam trmácel, když Slepičář přijede až do kurníku!
Prvovýrobní drůbežárně nevadí, že prodá 800 krůťat šmejdům - Slepičáři.
Prostě to je dost velký kšeft. Takový jednorázový odběr.
A na kšeft se hraje dnes především.
No a těm dementům, tj. zákazníkům Kavapa, zase nevadí,
že 800 krůťat stráví (nejednu) noc v dodávce, bez světla, bez prostoru,
bez vzduchu, bez krmení, bez vody, bez tepelného zdroje, bez podestýlky.
Ti dementi to rádi zaplatí (plus příplatek za rozvoz) a stačí jim to.
Pár jich bude fňukat na netu, zbytek se spokojí, že jim půlka pochcípá,
ale ta druhá půlka žije - a to je víc. Hurá.
A dokud budou takoví dementi žít (a platit), bude i Kavapo.
Konec (nekonečného) příběhu.
Chtělo by zanechat ten arogantní tón někde vzadu. Ve skutečnosti jsou ti dementi, jak říkáte, sami chovatelé. Pochybuju, že dementem je sedmdesátiletá babička (v extrému), kterou odveze do většího města pro kurice její vnuk. Má snad na výběr? Kolik chovatelů je schopnejch nabídnout cizí krev, tj. chová víc kmenů, když už babča něco sežene a hezkýho..? Málo... Hodně lidí se na to vyprdne z duvodu časový náročnosti nebo se je chovatel snaží vysloveně oskubat o peníze, protože jednou jel do Lipska a koupil kohouta..Neosobní přístup a bláboly typu:"podívejte se na stránky klubu"...A směr, kt. máte a nadávat lidem do dementu...no nevím jak bude Váš cíl vypadat. Chyba je na straně druhe, na straně chovatelů. Ale jinak dobrý. Nazdar.
Jsem Včelkař.cz - odborník na fčelařinu.
https://www.vcelkar.cz/
Lovecpisálků

XXX.XXX.252.96
honzapm
napsal(a):
Jsem Včelkař.cz - odborník na fčelařinu.
https://www.vcelkar.cz/
Milý Honzo, jelikož nemáš nic jiného na práci než sedět u PC a hejtovat ostatní tak ti píši vzkaz. Na internetu dělá každej malej kid hrdinu, ale v reálu bych tě potkal a neceknul bys ani slovo ty hrdino, pořád tu meleš to samý do kola... asi si tuhle dizkuzi zalozi i ty. Tipuju, ze si nejakej vidláček dle toho jak tu furt otravuješ. Si hrdina na internetu, v reálu tě asi každej zamázne jak muňku.. tak si můžeš brečet dál v diskuzich .. pisálku A už tu neotravuj
Lovecpisálků
napsal(a):
Milý Honzo, jelikož nemáš nic jiného na práci než sedět u PC a hejtovat ostatní tak ti píši vzkaz. Na internetu dělá každej malej kid hrdinu, ale v reálu bych tě potkal a neceknul bys ani slovo ty hrdino, pořád tu meleš to samý do kola... asi si tuhle dizkuzi zalozi i ty. Tipuju, ze si nejakej vidláček dle toho jak tu furt otravuješ. Si hrdina na internetu, v reálu tě asi každej zamázne jak muňku.. tak si můžeš brečet dál v diskuzich .. pisálku A už tu neotravuj
Honzam sice nepotřebuje "advokáta", ale jen pro pořádek. Je velmi úspěsným chovatelem vlašek s letitými zkušenostmi a rozhodně nepíše pro své zviditeňování. V diskusi si každý může stát za svým názorem, pokud jej dokáže podepřít fakty z praxe a tím pomoci třeba začátečníkům, kteří si mohou vybrat z mnoha názorů. A o tom je diskuse.
Lovecpisálků
napsal(a):
Když máš problém s obsahem jeho příspěvků , tak je nečti .Je to
jednoduché.
A nebreč tady. A už tu neotravuj lovče pisálků.
Že by přísloví o potrefené huse, nebo vráně ?
A nebo šlápnutí na otlačené kuří oko ?
Lenka333

XXX.XXX.240.116
Vsechno. Objednala jsem si kurnik pro slepicky nemecke vyroby. Na to, aby v nem mohly existovat celorocne se musi kompletne zateplit a obit drevem znovu. Taky se musi vybudovat nejaky základ. Polozeny na trave by mel zivotnost max. 1 zimu. Cinska vyroba, velice levna a nepouzitelna v nasich podminkach. Pak jsem si objednala nosnice do vybehu. Nastesti jenom 4. Dodali slepice v takovem stavu, ze jsem to hned zacala resit, protoze, kdyby me sousedi udali za tyrani zvirat, tak by se velice tezko dokazovalo, ze jsme to nezpusobila ja. Jedna kulha, vsechny 4 v dezolatnim stavu a 2 maji nejake boule pripominajici nador. Nic lepsiho nez zombi slepice se o nich neda rict. Proste slepice drzene v kleci, urcene na produkci vajec a kdyz se jim zda vynosnost nizka, tak je prodaji jako zkusene nosnice za pomerne dobrou cenu, aby se jim nejak jeste pred smrti zhodnotili.
Tohle uz neni jenom otazka statni veterinarni spravy, ale i obchodni inspekce.
Reklamace dodaneho zbozi probiha asi takto:
vymena mozna ale jenom na tomto miste: Těšenov 54, Horní Cerekev, 394 01.
Podle reklamacniho postupu by jste meli postupovat takto: nechat si vystavit zpravu od veterinare 500 Kc + dalsi vylohy, potom muzete dat podnet na veterinarni spravu, mozno v pripade uhynu je to i povinnost a pak vam vrati za 1 slepici 129 kc. Náklady mnohonasobne prevysi vracene penize.
Pak si je muzete necha a hrozi vam zaneseni kurniku nemocemi a nebo nahly uhyn zvirat.
Nebo je dat rovnou utratit..
Kazdopadne kazda varianta nese mnohonasobne vyssi naklady nez ste puvodne pravdepodobne ocekavali.
Moje naklady:
12 000 vybudovani vybehu a kurniku + vlastni prace a material na dodelani
2000 krmivo na zimu
4x129= 516 slepice, k uhynu
200 - doprava
nakup novych slepic 800
Dohromady 15 500, kdyz budu pocitat 1 vajicko za 3,5, tak se mi to vrati po 4 430 ks vajec.
Chtela jsem rozsirit svoji farmicku o vcely, ale za techto okolnosti si to rozmyslim.
A jeste jedna vec, pozitivni hodnoceni si pravdepodobne pisou sami, protoze spokojeny zakaznik nema duvod hledat recenze a psat je, ten by se staral o zvirata. Jenom nespokojeny zakaznik, kdyz zjisti, jak to skutecne funguje, si chce kompenzovat zlost a da si praci, aby zacal zjistovat po prodeji tyto moznosti.
Aktuálně z Facebooku:
"Prosím pomozte mi! Koupila jsem si u Slepičář.cz pět slepiček.
Měly být těsně před snáškou, ale jsou hodně malé, ten věk se mi rozhodně nezdá.
A teď to hlavní - v trusu mají krev.
Koupila jsem je včera a dnes už jsou tři po smrti.
Prosím, nevíte co by to mohlo být? A jak zachránit ty dvě zbývající?!
- né, fakt nevíme, co by to mohlo být
- jsem velmi překvapen - takový seriózní obchod a totok?
- proč nekontaktujete e-shop, ale radíte se s Facebookem?
(prodejem přece služba nekončí, ale naopak začíná)
Adam_123

XXX.XXX.123.124
Dobrý den, má zkušenost zní, že neznám větší podvodníky okolo drůbeže. V září 2019 sem si koupil 10 slepic do Slepičáře. A měl jsem až do prosince. Vůbec mi nenesli a když jsem je poslal na pitvu tak ta prokázala že ty slepice měly vaječníky v takovém stavu že ta slepice už nikdy v životě by vejce neslesla. Moje zkušenost zní od této firmy ruce pryč. A na závěr nejsem žádná konkurence jsem obyčejný drobnochovatel jen pro pořádek.
Adam_123
napsal(a):
Dobrý den, má zkušenost zní, že neznám větší podvodníky okolo drůbeže. V září 2019 sem si koupil 10 slepic do Slepičáře. A měl jsem až do prosince. Vůbec mi nenesli a když jsem je poslal na pitvu tak ta prokázala že ty slepice měly vaječníky v takovém stavu že ta slepice už nikdy v životě by vejce neslesla. Moje zkušenost zní od této firmy ruce pryč. A na závěr nejsem žádná konkurence jsem obyčejný drobnochovatel jen pro pořádek.
Tak jste se poucil, ze vynesene slepice uz zadne rekordy lamat nebudou..priste si jiste koupite mlade kurice,popripade cistokrevne, u dobreho chovatele a ne z "druhe ruky"..
Adam_123
napsal(a):
Ono záleží na tom, jak jsou tzv.vynesené, jestli po 1.cyklu snášky tj. půl roku( přepelichání) a nebo po 3 letech. To už opravdu od takové slepice vajíčko neuvidíte. Rozhodně je lepší kupovat přímo v drůbežárnách.
Ja jsem naposled a to dvakrat, koupila kurice na trhu..jednou byly kuricky hisex pekne a zacaly snaset,ale jednou do rana mi je nekdo ukradl..podruhe mi kuricky zase skoro vsechny pochcipaly,byly nemocne..od te doby, asi 20 let, jsem kurice nekoupila,lihnu si vsechno sama, jsem spokojena,vidim je lihnout, sama si je "vypiplam",rostou mi pred ocima a kazde rano se na ne tesim😀🐤🐤🐔🐔🐔🐓
kosta
napsal(a):
Ve vší slušnosti neurážet.Já jsem zapoměla ,že jsem na fauně tady je to samá urážka.
Nó, ono na ifauně se většina lidí představí tím, že do svého profilu dá pár fotek co chová případně něco napíše. Bez tohoto je těžko vědět, s kým má kdo tu čest....A jak se říká, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá...
To, že někdo nedá fotky, neznamená, že nemá k danému tématu co říct. Třeba já si s foťákem netykám a nestydím se za to, že to neumím fotit a vkládat fotky, ale to ještě neznamená, že se tady nemohu k danému tématu vyjádřit. A pokud někdo udělal dobrou zkušenost a napíše to, ještě neznamená, že je vypatlaný.
Míč ráda si zde čtu různé rady a porady. Chovali jsme hybridy, od loňska zkouším čistokrevné 🥰je to radost na🐤 koukat.
Kozy už hodně roků, ale jen v malém. Dvě matky, dva porody stačí 😉 mléko na sýry a jogurty. Dobrota.
Ono to není růžové ani v čistokrevných chovech. Např. P. Kadlec ze Šluknovska se v inzerátech chlubí nabídkami čistokrevný drůbeže z "NDR" všech možných plemen. A v okamžiku zeptani se na ukázání chovných kusu a původ drůbeže, jste poslani do všech možných končin. Bylo mi řečeno, že jsem problemovej...Perličky m. od něj hnus zmatlanej.Kachny S. Pro založení chovu dobrý. Ale původ nevím. Takže z ČR vzít nemůžu ani jeden kus do chovu. Protože to bude rozpatlany po celý republice. Díky němu.
A to je horší lemplactvi než Kavapo apod., protože dělá maglajz v čistokrevných chovech plemen po ČR. Med matlat kolem kusny kvůli penězům ano, ale skutky, žádné, když se člověk zeptá na podrobnosti.
Škoda, že Českej národ kouká furt po ceně. Je to levný, beru to..Na důsledky v budoucnu nekouká.
Upozornění !!!
Kavapo = Slepicar.cz = Vcelkar.cz = Kurnikar.cz
Nejnovější VAROVÁNÍ na Facebooku - dávejte si pozor na jejich kšunty.
Reklamace není snadná, peníze vám nevrátí, telefon vám přestanou brát,
jakmile zjistí, že znovu voláte kvůli reklamaci (uloží si vaše číslo, napoprvé
zvednou, pak už ne).
Pokud pohrozíte inspekcí, nabídnou vám VOUCHER na další nákup kšuntů.
NEkupovat od těchto letitých podvodníků a úchy.lů vůbec nic.
Chraňte svou peněženku.
Viz. foto.
Meelek
napsal(a):
Ono to není růžové ani v čistokrevných chovech. Např. P. Kadlec ze Šluknovska se v inzerátech chlubí nabídkami čistokrevný drůbeže z "NDR" všech možných plemen. A v okamžiku zeptani se na ukázání chovných kusu a původ drůbeže, jste poslani do všech možných končin. Bylo mi řečeno, že jsem problemovej...Perličky m. od něj hnus zmatlanej.Kachny S. Pro založení chovu dobrý. Ale původ nevím. Takže z ČR vzít nemůžu ani jeden kus do chovu. Protože to bude rozpatlany po celý republice. Díky němu.
A to je horší lemplactvi než Kavapo apod., protože dělá maglajz v čistokrevných chovech plemen po ČR. Med matlat kolem kusny kvůli penězům ano, ale skutky, žádné, když se člověk zeptá na podrobnosti.
Škoda, že Českej národ kouká furt po ceně. Je to levný, beru to..Na důsledky v budoucnu nekouká.
Nikomu nic neprodávat...
Nikomu nic neprodávat...
Nikomu nic neprodávat...
Nikomu nic neprodávat...
pastevecovci
napsal(a):
Nikomu nic neprodávat...
Nikomu nic neprodávat...
Nikomu nic neprodávat...
Nikomu nic neprodávat...
Teď je mám skřížený s materiálem z Německa, doufám, že nepříbuzný. Ale napište mi proč, prosím, neprodavat. Mám tu cca 50ks kachen a 35 perliček. U kachen zatím není nic vidět. Ale třeba některý perličky mají flekaty nohy...Jsem napůl strojař a na půl účetní, vím prd jsem chtěl říct. Když mi řekněte nějakej racionální důvod půjdou pod kůdlu a třeba až další generaci k prodeji? Mám tu další trio kachen z Německa. Nepříbuzný....Nemám na to čas něco zjišťovat kvůli pracovní vytíženosti. Třeba do pm. Díky, Vik. Nebo raději tady, ať to vědí i ostatní.
holis
napsal(a):
Honzapm Vás někdo platí za tu propagandu proti této firmě? Líbí se mi Vaše zaujetí. Tím se této firmy nijak nezastavam 😉
Tomu se říká Mít charakter, Lálo Kaprále.
Já charakter mám.
A když vidím, jak opakovaně a léta někdo se zákazníky vyje.bává,
tak proti tomu hodně nahlas vystoupím.
Je komické, jak k tomu vy ostatní přistupujete, jak mě někteří i soudí.
To mi přijde naprosto boží.
Přitom v blbém Lidlu obrátí rohlík třicetkrát, než si ho šoupnou do sáčku.
Ale v případě nákupu živého zvířectva, kurníků nebo líhní jsou lidé
naprosto neprozíraví.
Tak jim otevírám oči.
Část roku žiju v Barceloně.
Když na ulici vidím, jak čmoud okrádá holandského seniora,
vždy čmouda dohoním a seberu mu, co nakradl.
Vrátím to seniorovi s přednáškou, aby byl více opatrný.
Čmoudi moc neváží, tak je vždy přeperu a zalehnu.
Obvykle utíkají s brekem a mnohdy z nich vysypu i to,
co ukradli někomu ještě předtím.
Říkám tomu Mít charakter. Mít smysl pro spravedlnost.
Pro Evropu.
Není normální, aby se Kavapo chovalo takto.
Čím víc falešných kladných recenzí si tu budou psát,
tím tvrdší a vytrvalejší budu.
To mohu slíbit.
Zároveň je zapotřebí, aby ty negativní zkušenosti
byly koncentrovány na jednom místě, aby nezapadly.
Budu je sem soustřeďovat a lidem dávat odkaz.
To mohu slíbit.
Myslím, že po mé smrti za to budu blahořečen.
Máte také ten pocit?
Těším se na to.
Nevadí mi, že mě stádo nechápe.
Je boží, když někdo, kdo mě v životě neviděl, hodnotí můj charakter.
Údajnou nevhodnost nebo vulgaritu.
Už jim v mozečcích ale nedocvaklo, že nejsem naprosto vůbec vulgární.
Že jen nastavuji zrcadlo.
Čisté, nevinné, panenské zrcadlo, které jen odráží tu špínu Kavapa.
Činy se dají dělat i zadarmo.
A obvykle jsou to ty nejlepší činy, Lálo.
holis
napsal(a):
Honzapm Vás někdo platí za tu propagandu proti této firmě? Líbí se mi Vaše zaujetí. Tím se této firmy nijak nezastavam 😉
Holis reprezentuje názor mlčící většiny a Honzík představuje to, co by se dalo nazvat principielní postoj a služba veřejnosti. Každý si má možnost svůj postoj vytvářet a tím přispět a nebo nepřispěk ke zlepšení a osvětě. Já osobně se hlásím k osvětě a pojmenovávání věcí pravým jménem a ne se schovávat za jakousi (módní)korektnost.
Díky za toto vlákno, i díky němu jsem si dala trochu práce a po dvoře mi běhají stříbrné kropenky místo hybridů.
Blbý je, že pro úplného laika, který ví jenom to, že chce slepice, je Slepičář nejjednodušší způsob, jak je získat - e-shop, dovoz až domů, spousta článků o drůbeži...
Jenom díky tomu, že chovám psy, mi takovýhle způsob pořizování živých tvorů přišel od začátku podezřelý.
holis
napsal(a):
Rád ho poznám 😉
Ale vy už se přece znáte, byl u vás v loňském roce pro kuřata . A náramně jste si vás chválil, jaký jste super člověk, chovatel a předseda.
Alespoň tak jste to Lálo psal ve skupině maransek na fb.
Musíte si ty lži alespoň nějakou dobu pamatovat, nebo si je někam napište, abyste nezapomněl , když je chcete vypustit do světa....
lydie
napsal(a):
Ale vy už se přece znáte, byl u vás v loňském roce pro kuřata . A náramně jste si vás chválil, jaký jste super člověk, chovatel a předseda.
Alespoň tak jste to Lálo psal ve skupině maransek na fb.
Musíte si ty lži alespoň nějakou dobu pamatovat, nebo si je někam napište, abyste nezapomněl , když je chcete vypustit do světa....
To že někdo přijede ke mě pro kuřata neznamená, že toho daného chovatele znám 😉
Kavapo - Slepicar.cz - Kurnikar.cz - Vcelkar.cz
je JEDNA VELKÁ KATASTROFA. To každý ví.
Ale je fér před vámi, kteří nehledáte a nečtete, to zopakovat,
aby byly ochráněny vaše nevinné peněženky a karty.
(nebojte - kurice.cz jsou bezpečné, není to Kavapo)
Od slepic z Kavapa se nakazily i naše slepice. Ztráty: 1 slepice Kavapo, 2 naši brojleři. Očividně nemocná dvě dospívající kuřata a starý kohout 😨
Docela by mě zajímalo, jak to, že ještě nezkrachovali. Tolik nespokojených kupujících. Nejsem jejich zákazník, ale taky jsem dostávala do schránky leták s trasou prodeje. K nám by zajížděli až k večeru, tak jsem se na to vykašlala a koupila jinde nebo jsem nasadila vejce do líhně. Několikrát jsem měla kuřice z drůbežárny Mírovka - taky rozvážejí - a byla jsem s nimi spokojená
Na jaře nám nosnice vytloukl jestřáb. Kuřátka máme taky vlastní. Vodí nám čtyři kvočny. Ale chtěli jsme nosnice na zimu, abychom měli vejce... Nejvíc mě štve, že jsme si přitáhli od Kavapa nějakou nemoc a přišli už o 3 vlastní kusy. Dnes přibyl k dvěma mrtvým brojlerům i dvouletý kohout. Proto jsem to zveřejnila, jako varování pro další naivní...
Kavapo provozuje firma Honniker s.r.o se sídlem:
Neklanova 150, Vyšehrad, 128 00 Praha 2
https://goo.gl/maps/52pkJdqJHiueDYLk8
Na mapy Google je možné vložit recenze i fotky drůbeže zakoupené v Kavapu.
Jarkahas
napsal(a):
Na jaře nám nosnice vytloukl jestřáb. Kuřátka máme taky vlastní. Vodí nám čtyři kvočny. Ale chtěli jsme nosnice na zimu, abychom měli vejce... Nejvíc mě štve, že jsme si přitáhli od Kavapa nějakou nemoc a přišli už o 3 vlastní kusy. Dnes přibyl k dvěma mrtvým brojlerům i dvouletý kohout. Proto jsem to zveřejnila, jako varování pro další naivní...
Nosnice na zimu seženete. Právě teď prodávají drůbežárny kuřice. Kupovala jsem 13.týdenní za 130 kč. Bohužel jsem musela utratit svoje, odchované kvočnou, kvůli Markově nemoci. Z velkochovů jsou vakcinované. Pro nás středočechy mohu doporučit farmu Hořešovice, také rozvážejí po ČR. Nikdy nekupujte od překupníků.
Slepice z Kavapa měly otok jednoho oka, lapaly po dechu. Celková apatie. Začalo to druhý den, co jsme je přivezli. Tu v nejhorším stavu muž utratil. Zbylé čtyři piplam jak mimina😃. Jedna už lítá po celé zahradě. Ostatní jsou tak napůl. Posedávají, pospávají, ale chuť k jídlu mají. Otoky očí pomalu mizí. Naši brojleři a kohout neměli otok, jen taky špatně dýchali, byli apatičtí a skoro nejedli. Už to mají všichni tři za sebou..
Dospívající dvě kuřata tři dny posedávala, pospávala ale už běhají čile s ostatními.
Vypadají, že jsou z toho venku.
Máme ještě tři staré slepice, čtyři kvočny vodící celkem osmnáct kuřat různého věku, dva indické běžce a čtyři husy. Všichni jsou zatím bez jakýchkoliv příznaků onemocnění.
Netuším co to slepice z Kavapa mají... každopádně je to rychlé. Během pár dní je slepice vyřízená. Brojleři a kohout to chytli prakticky okamžitě.
A pochopitelně slepice ve snášce z Kavapa nesnesly ani jedno vejce.
ančovička1
napsal(a):
Dekuji za odpoved..
Priste,az budete cokoliv kupovat, I primo od dobrych chovatelu, davejte nova zvirata uplne stranou,aspon nla14dni do karanteny.., uz se mi to nekolikrat vyplatilo ..
Máte pravdu.
Po této trpké zkušenosti ale jen tak kupovat nebudeme 🙄.
Naposledy jsme kupovali husy v Rohozné na farmě. Tam to bylo vše skvělé. Majitel, prostředí i zvířata.
Hennen
napsal(a):
Pro všechny kdo už mají své zkušenosti s kavapem je toto varování! Dvě společnosti ale v rejstříku jedna a tatáž osoba.
Na výše uvedeném odkazu můžete Kavapo po zásluze ohodnotit
Pozor, nenechte se podvést.
Nekupujte nemocnou drůbež ze špatných podmínek,
neodpovídající věku, za neodpovídající cenu.
Nepodporujte ty, kteří vydávají křížence za čisté plemeno,
na stránky píšou neodborné nesmysly a řidič vám klidně naloží kulhající nemocenky.
Nevěřte tomu, že reklamaci vám uznají jen s pitevním nálezem od veterináře.
Obraťte se na obchodní inspekci.
Nekupujte nekvalitní líhně, kurníky na jednu sezonu - víc nevydrží.
Budete mít problémy s reklamací, nebudou vám brát telefony,
peníze zpátky nezašlou - maximálně nabídnou poukaz na další nákup!
Dávejte si stále POZOR!

Stále aktuální...
Pozor, Slepičář už se chystá.
Bude se vyskladňovat hala. Dojede tam se zaplachtovanou dodávkou,
naháže plný vlek slepic za 30,- Kč, nechá je tam tak dlouho, dokud vám
je nevyprodá za zvýhodněnou cenu 139,- Kč + doprava.
Až vám pochcípou, reklamaci neuzná. Musíte mít vet. zprávu.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/127703865/vynesene-nosnice-slepice.php
Pavel88

XXX.XXX.118.39
Tak určitě, když mají všechno vyprodané a tento rok již končí... Někteří lide jsou opravdu hloupí a furt chtějí psát a psát a urážet ostatní, co něco dělají. Klasickej českej honzík za klávesnicí :D
Jarkahas
napsal(a):
Kavapo provozuje firma Honniker s.r.o se sídlem:
Neklanova 150, Vyšehrad, 128 00 Praha 2
Na mapy Google je možné vložit recenze i fotky drůbeže zakoupené v Kavapu.
Jo, pražáci se jali pojímat se na lidech z venkova, myslíc, že jsou hloupí. Tak jo.
Juraj_Kafka
napsal(a):
Jo, pražáci se jali pojímat se na lidech z venkova, myslíc, že jsou hloupí. Tak jo.
Příteli už delší dobu se snažím přes den na území hl.města ulovit Pražáka, dle rodného listu a pořád nic.Hledám příčinu změny chování a myšlení venkovanů přesídlených do Prahy a těch vesnických co byli do Prahy administrativně včleněny.
honzapm
napsal(a):
Pozor, Kavapo = Slepicar.cz si tu píše falešné pochvalné recenze,
jakože je super u nich koupit 1,5 roku starou hybridku za 129,- + dopravné
(přitom z haly je vyřazují za 20-50,- Kč), která pak další 3 roky !!
bez problému dál snáší!!
Na Slepicar.cz si dávejte opravdu velký pozor.
Dobrý den,
beru hybridky z velkochovů, protože aspoň pár z nich chci dopřát normální slepičí život. V r.2018 jsem vzala 12 ks z haly a 12 ks z klecí. Z těchto 24 ks žije již jen jedna. A to první 2-3 měsíce nebyl žádný úhyn, po příchodu jsou v čistém kurníku, izolovaný výběh, aby infekční tlak od ostatních byl minimální. Mám od nich již kuřata, pestrou dvorkovou směs a zároveň odděleně mám bráhmanky velké stř.vln.kor. pro krásu.
Tím chci jen říct, pro 1,5 roku starou hybridku si dojeďte do slepičárny při vyřazování, snášet budou , až se zotaví, ale žít další tři roky ne. Snášet budou ještě 1-2 roky i překvapivě dost, když budou v dobrých podmínkách: čistý kurník, dost pšenice a bílkovin, výběh. A proto, aby člověk jako začátečník nasbíral zkušenosti, jak chovat slepice, se hodí výborně ony nic neumí, já taky ne. Zdravím Jitka
Tentokrát ale VELKÝ POZOR !!
Kavapo je na Facebooku pod několika falešnými profily
a tvrdí tam (mimo jiné), že u nich celoročně seženete ČISTOKREVNÉ
slepice Hempšírek, bez problému vám například v lednu prodají 30 kuřic
Hempšírek.
Takže vážení - oči otevřít, mozky výjimečně použít, ano použít,
a být proti Kavapu ve střehu.
Šiřte dál. Podvodníci musí mít z ostudy kabát, že ano.
POZOR!

honzapm
napsal(a):
Tentokrát ale VELKÝ POZOR !!
Kavapo je na Facebooku pod několika falešnými profily
a tvrdí tam (mimo jiné), že u nich celoročně seženete ČISTOKREVNÉ
slepice Hempšírek, bez problému vám například v lednu prodají 30 kuřic
Hempšírek.
Takže vážení - oči otevřít, mozky výjimečně použít, ano použít,
a být proti Kavapu ve střehu.
Šiřte dál. Podvodníci musí mít z ostudy kabát, že ano.
POZOR!
Jenže to předpokládá tu základní, doslova elementární premisu....použít mozek. No nekupte to, že. Víte jak je to super kauf?!...... někteří se prostě principiálně nechat osvítit nechtějí...
Pavel88

XXX.XXX.118.39
Cau Honzo, muzes jsem prosim dat odkaz na ty falesne profily nebo ppr. Nejakou stranku kde nabizeji ty vyse zminovane Hempsirky v lednu ? Dekuji
Pavel88

XXX.XXX.118.39
To jsem si myslel, že žádný odkaz nemáš a ani nikoho kdo to "údajně" nabízí na nějakém facebooku... Proč tu furt píšeš takový kraviny ? Nechápu tě, a to nikoho neobhajuju. Nejsem, ani klient této firmy, ale tvoje chování tady se mi vůbec nelíbí... Jojo, úspěch se v ČR neodpouští.
Pavel88
napsal(a):
To jsem si myslel, že žádný odkaz nemáš a ani nikoho kdo to "údajně" nabízí na nějakém facebooku... Proč tu furt píšeš takový kraviny ? Nechápu tě, a to nikoho neobhajuju. Nejsem, ani klient této firmy, ale tvoje chování tady se mi vůbec nelíbí... Jojo, úspěch se v ČR neodpouští.
A jaký odkaz potřebujete?
Přečtěte si celé vlákno, uvidíte spoustu svědectví o podvodech té „úspěšné“ firmy.
Jojo, úspěch se v ČR neodpouští
Aha, jo, všichni ti lidé závidí, tak pomlouvají. Zvlášť když zrovna honzapm nemá problém ani pochválit, ani doporučit.
Názor a zkušenosti můžeme mít každý jiný, to je samozřejmě v pořádku. Ale podezírat ze závisti všechny ty lidi, co tu psali...

Ano stále aktuální....

Jaro se velice pomalu blíží, tak bacha kde nakupujete. Nebo kde budete chtít nakupovat..
Už aj na slovenskom facebooku sa propagujú:
https://www.facebook.com/slepicar/
Kupte si slepičky od Slepičáře, ochrání vás od chřipečky.
(to by mě zajímalo, proč jako vybíjí ty haly asi)

No jasný ona i ta PCH má nějaký minimální vkus a nevleze do všeho , že ?
Žvásty hodné Slepičáře.
Smutné, že pod křídly kdysi jakž takž seriozního Receptáře.
https://www.ireceptar.cz/zvirata/nosna-plemena-slepic-20210317.html

Stále si dávejte pozor !!! Viz: https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3824543/kavapo-cz-zlodeji#a3824546
Zcela náhodou jsem otevřel tuhle diskuzi a jen žasnu.
Od jmenované firmy jsem letos na jaře (únor ) objednal 5 kuřic + 1 kohout a sousedovi 4 kuřice.
Dodání proběhlo přesně ve stanoveném termínu a čase.
Jinak slepičky začaly po třech týdnech snášet a mají se čile k světu. První den po doručení byly trochu bázlivé, ale další dny už začaly normálně žrát a prozkoumávat výběh.
Dnes z nich jsou krásné slepice, které snáší 4/5 vajec denně, chovají se zcela přirozeně a nemají zdravotní problémy.
Známá od této firmy brala loni a také naprostá spokojenost.
Vážený Pane myslím že uvádíte scestné informace , Nemohu uvěřit že čtyři slepice snáší pět vajíček třeba obden v malochovu i když to jsou slepice od KAVAPA . Zkuste mi to prosím vysvětlit jak to ta sousedka dělá . Taky bych chtěl tu její metodu vyzkoušet .
Děkuji a těším se na Vaši odpověď .
MichalFilip
napsal(a):
Zcela náhodou jsem otevřel tuhle diskuzi a jen žasnu.
Od jmenované firmy jsem letos na jaře (únor ) objednal 5 kuřic + 1 kohout a sousedovi 4 kuřice.
Dodání proběhlo přesně ve stanoveném termínu a čase.
Jinak slepičky začaly po třech týdnech snášet a mají se čile k světu. První den po doručení byly trochu bázlivé, ale další dny už začaly normálně žrát a prozkoumávat výběh.
Dnes z nich jsou krásné slepice, které snáší 4/5 vajec denně, chovají se zcela přirozeně a nemají zdravotní problémy.
Známá od této firmy brala loni a také naprostá spokojenost.
Myslím, že rozdíl bude v tom, že vy jste bral kuřice, ovšem ta paní vynesené slepice. Je to opravdu rozdíl i z jiných drůbežáren. Kuřice krásně opeřené a vynesenky jak oškubané do polívky, teda aspoň většina.
reznade
napsal(a):
Myslím, že rozdíl bude v tom, že vy jste bral kuřice, ovšem ta paní vynesené slepice. Je to opravdu rozdíl i z jiných drůbežáren. Kuřice krásně opeřené a vynesenky jak oškubané do polívky, teda aspoň většina.
Vynesenky mají zdravotní problémy spojené nejen s přechodem z klecí na dvorek s travnatým výběhem. Téměr jistě si donesou i čmelíky. Takže pozor a opatrně.
Jarek

Já bych souhlasila s přezdívkou. Také mě zarazila vaše (zřejmě?) zkušenost s čmelíky na (předpokládám) klecovkách. Ne, že by tam čmelík nepřežil, ale při té hygieně chovu si myslím, že nemá, kde se tam vzít. Navíc by to mělo neg. dopady na snášku, to si velkovýrobna nemůže dovolit. Ráda se nicméně dozvím, odkud ta informace pramení, člověk se celý život učí.

přezdívka
napsal(a):
A kde by ti čmelíci v klecích byli? Na drát se asi nezachytí. To už bych typovala, že si je přinesou ty chované v halách na podestýlce. A TAM TO TAKY ASI NEHROZÍ, PROTOŽE PŘED NASKLADNĚNÍM KAŽDÉHO DALŠÍHO TURNUSU SLEPIC SE DĚLÁ OČISTA CHOVATELSKÉHO ZAŘÍZENÍ A DEZINFEKCE.
No to jste asi ještě nikde v takové drůbežárně s klecemi nebyla. Nic ve zlém ale ty čmelíky se drží všude. Kolikrát je to scéna jako z hororu když se podíváte jak tam "sedí" celé trsy a hromady čmelíků. Jsou na/pod/ pásech s krmivem , s trusem atd. Právě proto se tam taky dělají ta opatření před a po naskladnění a někdy holt i během něj. Ani velkochovy nejsou sterilní..bohužel
Pokud se u vynesenek chcete čmelíkům vyhnout, musíte je koupit přímo ve velkochovu po ukončení snáškového cyklu. I když i tam by se ve velmi malém množství našli.
https://www.zscr.cz/clanek/vyjadreni-ceskomoravska-drubezarska-unie-z-s-k-reportazi-ct-a-poradu-168-hodin-ze-dne-17-6-2018-3817?cid=3817&nadpis=vyjadreni-ceskomoravska-drubezarska-unie-z-s-k-reportazi-ct-a-poradu-168-hodin-ze-dne-17-6-2018
Zajeďte se podívat, kde je překupníci byť jen krátce ustajují a dáte mě za pravdu.
Jarek

BÍDŽIS
napsal(a):
Pokud se u vynesenek chcete čmelíkům vyhnout, musíte je koupit přímo ve velkochovu po ukončení snáškového cyklu. I když i tam by se ve velmi malém množství našli.
https://www.zscr.cz/clanek/vyjadreni-ceskomoravska-drubezarska-unie-z-s-k-reportazi-ct-a-poradu-168-hodin-ze-dne-17-6-2018-3817?cid=3817&nadpis=vyjadreni-ceskomoravska-drubezarska-unie-z-s-k-reportazi-ct-a-poradu-168-hodin-ze-dne-17-6-2018
Zajeďte se podívat, kde je překupníci byť jen krátce ustajují a dáte mě za pravdu.
Jarek
Ano a bohužel to není případ jen u vynesených slepic. Ale tak měř u každé drůbeže od překupníků. Čest výjimkám!
napsal(a):
Ano a bohužel to není případ jen u vynesených slepic. Ale tak měř u každé drůbeže od překupníků. Čest výjimkám!
Ano je to tak. Několikrát jsem nakupoval slepice a hybridy a to buď na burzách nebo v sídle prodejce. Podmínky prodeje jsou tam i tam všelijaké. Nejvíc mě, ale vadily praktiky prodejců. Když jsem chtěl vlašku koroptví, tak mě nabízeli v nejlepším případě dominanta koroptvího. A když jsem chtěl Darkshella, tak mě nabídli černou kuřici s zářivě žlutými běháky. Chtěl jsem, aby mě plemeno nebo druh hybrida napsali na paragon a to byl rachot, jak na tureckém trhu. Takže jsem si jako základ hejna pořídil kuřice Rodajlendky a k nim kohouta Maransky a líhnu si sám. TENTO DRUH OBCHODU NEMÍNÍM PODPOROVAT, I KDYŽ DOMINANTI KOROPTVÍ NESOU VELMI DOBŘE.
Jarek

Tak to pak ano. Já mám slepičky právě přímo z velkochovu, viděla jsem, jak to tam vypadá. Od překupníka holt nemám zkušenost, a věřím, že to může být katastrofa.
BÍDŽIS
napsal(a):
Vynesenky mají zdravotní problémy spojené nejen s přechodem z klecí na dvorek s travnatým výběhem. Téměr jistě si donesou i čmelíky. Takže pozor a opatrně.
Jarek
No já už bych je nebrala. Přecházím celkově z hybridů na čistá plemena. Akorát u Greenshall zůstanu místo Araucany.
Včera na návsi bylo auto Drůbež Červený Hrádek (kvalitní drůbežárna).
Nepřišel nikdo. Řidič těch 15 minut na zastávku proseděl v autě, četl si noviny.
Když přijelo šmejd Kavapo - Slepicar.cz, Drubezar.cz a Vcelkar.cz,
tak u šmejdů stála fronta asi 30 lidí.
Takže ano, lidé si za to můžou jen a jen sami.
Dnes 22.5.2021 jsem koupil několik kuřic od Kavapo. Neni to poprvé a nikdy jsem se slepičkami neměl problémy a to ani dnes ne. Naopak, jsou velice nádherné a zdravé. Mám opět z nich radost. Navíc musím pochválit i pana řidiče, který byl velice ochotný, sympatický a usměvavý. Je zcela jisté, že se někdy problém může přihodit, ale nepochopím tolik nenávisti a stížností, když já už asi po páté žádný problém nemám a žádná slepička nebyla nemocná ani předčasně nepošla a snášely nádherná vajíčka ve velkém množství. Při dnešní prohlídce všech kuřic v autě byly všechny v naprosto čistém a zdravém stavu. Podotýkám, že nejsem jejich známý a ani najatý jakýkoliv provokatér. Ondráček Jiří
Bude asi záležet na každém prodejci jaké dokáže vytvořit životní podmínky pro kuřata která neprodal a musí je vyskladnit doma . Před mnoha lety jsem taky kupoval od velkoodběratele kuřata a zhrozil jsem se nad tím kde kuřata byla , Garáž z malým okýnkem bez podestýlky , krmítka za napáječku jim sloužila spodní část seříznutého plastového sudu . Tuto garáž 4x5 m obývalo dobrých 150 a snad i víc kuřat . Nekoupil jsem . V takovémto prostředí během několika dnů se nakazí nějakou chorobou každé kuře . Přeji všem kdo nakupují od překupníků hodně zdravých kuřat.
Manželův otec vždy kupoval od Kavapa, jestě myslím, měli předchozí název. Ano, ani mi nikdy neměli zavažny problém. Až na to, že se čekalo na příjezd od půl hodiny do dvou a půl vždy, no, dál. Nikdy tedy nepřijel ochotný řidič, chápu, má toho hodně. Vždy ale, pokud jste objednali sedm bílých slepic, aspoň tři byly kropenate. Aspoň dvě byly zubožene. Ale to se nedivím, v horku, bez vody, natěsnane v přepravkach. Ale nepamatuji si žádný úhyn. Taky tedy nenesly do 6 neděl, nebo do kolika bylo inzerovano. Zato vždy na řidiče čekal aspoň jeden člověk s reklamací. Sousedka kupovala pět slepic a do tří dnů čtyři pošly.
Teď bereme z Coopu a je klid.
Jak psal někdo výše. Přátelé z J Č z malé vísky berou od soukromnika, který si sám rozváží. Krůta, husy, jsou spokojeni a jediní. Jinak odjede z návsi z nepořízenou. Kavapo ovšem kšeft má, nechápu, když je víc možnosti.
Pozor - tohle si Slepičář.cz = Kavapo
dovoluje prodávat jako 4 týdenní house.
House se motá, neudrží postoj, neumí žrát, neudrží hlavu.
Nekup to.
(a voni to pořád od Šmejdů kupujou a pak žádají o rady a pomoc)
Jan88

XXX.XXX.38.212
Dobrý den, ted jsem se koukal na stránky slepicare a zadne mesicni husy nenabizeji jak pisete... prodavaji od 7 do 21 dnů staré housata tak nevím no, jedna bába povídala asi co 😄
Vlková

XXX.XXX.111.178
Zakoupila jsem 12 kuřic Issa Brown. Cca po měsíci začaly snášet a do 10 dnů bylo až 9 vajec. Potom se ale počet vajec začal rychle snižovat až na 0. To trvalo asi 14 dnů. V dalších 5 dnech všechny slepičky uhynuly. Na dotaz Krajské veternární sorávy mi bylo sděleno, že se nejedná i ptačí chřipku, ta niž vymizela, ale o Markovu chorobu, virus, který napadá jen mladé slepice(opravdu starým se nic neděje). Proti viru se očkuje již v 1.den narození. Příště si nám vybrat dodavatele, který očkuje. 2600 Kč v prachu.
DavidDrabMl

XXX.XXX.156.108
Dobrý den, tak jsem si hledal jestli se tu něco nepovídá o naší firmě Drůbež Červený Hrádek.Našel jsem sice jenom jeden komentář který nás zmiňoval ale byl pozitivní a za to jsem rád.
Každopádně Slepičář i Kavapo, jsou podle mě firmy které patří skvělému OBCHODNÍKOVI ale když jsem viděl slepičky které tu někteří fotíte tak jde vidět že je to opravdu jen překupník.Nevím pokud se někomu zdá normální aby slepičky skoro neměli peří tak prosím ale takhle by slepičky neměli vypadat ani v roce jejich života.
Pro ty co mají zájem o slepičky které jsou chovány opravdu od kuřátek ve volném chovu,na podestýlce a ne v klecích nebo přiváženy z Polska a druhý den prodány tak stačí navšívit stránky www.drubezcervenyhradek.cz
Červenec se nejezdí protože holky jsou ještě malé a momentálně jsme jednu halu doprodali ale objednávky budé možné dělat od 20.7 buď na e-shopu nebo na telefonních číslech které tam máme uvedeny.
Jezdí se od srpna až do listopadu.Pro ty kteří mají třeba zájem o nějaké barevné kombinace tak je nejlepší si udělat objednávku co nejdřív protože tenhle rok je zájem enormní a slepičky mizí strašně rychle.
Věříme že lidé kteří u nás nakoupí jsou v drtivé většině spokojení, spousta z nich se k nám vrací a i vy si určitě mnohem radši koupíte mladé slepičky o které se staráme s láskou od prvního dne jejich vylíhnutí.

DavidDrabMl
napsal(a):
Dobrý den, tak jsem si hledal jestli se tu něco nepovídá o naší firmě Drůbež Červený Hrádek.Našel jsem sice jenom jeden komentář který nás zmiňoval ale byl pozitivní a za to jsem rád.
Každopádně Slepičář i Kavapo, jsou podle mě firmy které patří skvělému OBCHODNÍKOVI ale když jsem viděl slepičky které tu někteří fotíte tak jde vidět že je to opravdu jen překupník.Nevím pokud se někomu zdá normální aby slepičky skoro neměli peří tak prosím ale takhle by slepičky neměli vypadat ani v roce jejich života.
Pro ty co mají zájem o slepičky které jsou chovány opravdu od kuřátek ve volném chovu,na podestýlce a ne v klecích nebo přiváženy z Polska a druhý den prodány tak stačí navšívit stránky www.drubezcervenyhradek.cz
Červenec se nejezdí protože holky jsou ještě malé a momentálně jsme jednu halu doprodali ale objednávky budé možné dělat od 20.7 buď na e-shopu nebo na telefonních číslech které tam máme uvedeny.
Jezdí se od srpna až do listopadu.Pro ty kteří mají třeba zájem o nějaké barevné kombinace tak je nejlepší si udělat objednávku co nejdřív protože tenhle rok je zájem enormní a slepičky mizí strašně rychle.
Věříme že lidé kteří u nás nakoupí jsou v drtivé většině spokojení, spousta z nich se k nám vrací a i vy si určitě mnohem radši koupíte mladé slepičky o které se staráme s láskou od prvního dne jejich vylíhnutí.
Já ještě pamatuji na dobu, kdy jste rozváželi i vykrmená kuřata - brojlery. A jako kuřice jste měli jen hnědé Hisexy. Které byly skvělé!
To teď máte již velký sortiment. Ať se daří. Honza
Pavel88

XXX.XXX.75.39
Dobrý den, ano jiste mate pravdu, ze je to skvely obchodnik a ze prekupunik ? Vy snad sve kurice lihnete ? Ne taky je nakoupite jako kuratka, takze vam mohu take tak rikat.. Vsechno je dnes obchod.. nebo kdyz snad jdete do tesca, billy apd oni tam taky vyrabej maso nebo varej pivo ? 😄😄 vsechno je to o obchodu.. nakup prodej a je to uplne normalni vy snad vase smesy a doplnkove krmiva vyrabite ? Ne nakupujete a prodavate.. takze psat o nekom, ze je prekupnik je trochu hloupé... A to nejsem na vasi ani slepicarove strane.. je to proste hloupé nekoho nazývat prekupnikem.. A to o tom jednom komentari na vasi firmu a jeste pozitivnim take neni pravda.. jsou tu o vas cele stranky recenzi a ne jen pozitivnich recenze treba 10 let stare atd 😃.. tot vse pekny den
Pavel88
napsal(a):
Dobrý den, ano jiste mate pravdu, ze je to skvely obchodnik a ze prekupunik ? Vy snad sve kurice lihnete ? Ne taky je nakoupite jako kuratka, takze vam mohu take tak rikat.. Vsechno je dnes obchod.. nebo kdyz snad jdete do tesca, billy apd oni tam taky vyrabej maso nebo varej pivo ? 😄😄 vsechno je to o obchodu.. nakup prodej a je to uplne normalni vy snad vase smesy a doplnkove krmiva vyrabite ? Ne nakupujete a prodavate.. takze psat o nekom, ze je prekupnik je trochu hloupé... A to nejsem na vasi ani slepicarove strane.. je to proste hloupé nekoho nazývat prekupnikem.. A to o tom jednom komentari na vasi firmu a jeste pozitivnim take neni pravda.. jsou tu o vas cele stranky recenzi a ne jen pozitivnich recenze treba 10 let stare atd 😃.. tot vse pekny den
Dobrý den,
v řadě věcí s Vámi souhlasím, jenže není obchod jako obchod. U jednoho obecního úřadu jsem zahlédl prodej kuřic. Ze zvědavosti jsem zastavil a šel se podívat. Za Octavií byl přívěsný vozík s celkem asi dvacet přepravkami na drůbež, upevněných tenkými kurtnami. Jestli hoši uháněli jenom šedesátkou, tak kuřice musely být v pořádném šoku. Pokud bylo označení prodejce správné, tak byli z města asi 70 km vzdáleného. Nedivil bych se, kdyby polovinu z prodávaných kuřic ještě ten den kleplo.
Pokud i ten poslední prodejce nebude s prodávanou drůbeží zacházet tak, jako by si ji kupoval pro sebe, tak ho nelze označit za obchodníka, ale za překupníka nebo prostě za šmejda. To je můj názor. Státní orgány jsou na ně krátké, takže nezbývá, než u nich nekupovat. Prostor pro existenci jim vytvářejí jejich zákazníci.
Jarek
Pavel88

XXX.XXX.75.39
BÍDŽIS
napsal(a):
Dobrý den,
v řadě věcí s Vámi souhlasím, jenže není obchod jako obchod. U jednoho obecního úřadu jsem zahlédl prodej kuřic. Ze zvědavosti jsem zastavil a šel se podívat. Za Octavií byl přívěsný vozík s celkem asi dvacet přepravkami na drůbež, upevněných tenkými kurtnami. Jestli hoši uháněli jenom šedesátkou, tak kuřice musely být v pořádném šoku. Pokud bylo označení prodejce správné, tak byli z města asi 70 km vzdáleného. Nedivil bych se, kdyby polovinu z prodávaných kuřic ještě ten den kleplo.
Pokud i ten poslední prodejce nebude s prodávanou drůbeží zacházet tak, jako by si ji kupoval pro sebe, tak ho nelze označit za obchodníka, ale za překupníka nebo prostě za šmejda. To je můj názor. Státní orgány jsou na ně krátké, takže nezbývá, než u nich nekupovat. Prostor pro existenci jim vytvářejí jejich zákazníci.
Jarek
Pokud dobre vim, slepicar nebo kavapo pouzivaji dodavky s vetranim, par lidi z vesnice od nich bere a problem zadny nemeli, tak nevim. Ridic byl mily a se slepicemi manipuloval tak jak se má. Neni prece v zajmu ani obchodnika aby udelal neco zvireti co prodava... to by prece nedavalo smysl neco prodavat...
Pavel88
napsal(a):
Pokud dobre vim, slepicar nebo kavapo pouzivaji dodavky s vetranim, par lidi z vesnice od nich bere a problem zadny nemeli, tak nevim. Ridic byl mily a se slepicemi manipuloval tak jak se má. Neni prece v zajmu ani obchodnika aby udelal neco zvireti co prodava... to by prece nedavalo smysl neco prodavat...
Dobrý den,
od Slepičáře nebo Kavapa jsem dosud nic nekupoval. Moje teta si u Kavapa objednala hybridy DARKSHELL. Já jsem je viděl po více než dvou měsících od dodání. Už pěkně nesly, ale Darkshell to nebyl ani omylem. Měly pěkně světlounké běháky a po opeření ani nejmenší stopa. Podle mě asi Dominant černý D 189. Možná to byl systémový "přehmat", možná chyba rozvozce. Ale teta byla spokojená.
Jarek
Slepičář expanduje i za hranice 🙃
www.slepicar.pl...

petraodlesa
napsal(a):
Slepičář expanduje i za hranice 🙃
www.slepicar.pl...
No tě (!) !!!

honzapm
napsal(a):
Oni nám Turów, my jim Slepičáře!
Rom.

XXX.XXX.12.7
O čem tu všichni pořád diskutujete? Když nejsem někde spokojený,tak jdu jinam. Léta nakupuju u firmy gyron a jsem spokojený, vše co přivezli přežilo a krásně prospívalo. Tak nediskutuje a objednávejte, termíny a trasy už má připravené tak hurá na to jaro už se blíží.
Chovu zdar.
Naprosto vyleptáno.
Tzv. mozkoprázdno.
https://www.slepicar.cz/596-kohouti-ostruha.html
.

U téhle firmy by mě nepřekvapilo vůbec nic.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Oni to Kavapo nacpou fakt fšude.
https://www.mujchlupac.cz/chlupaci/cavapoo-je-hravy-meda-ktery-se-hodi-do-rodin-s-detmi
Souhlasím, úplně stejná zkusenost, slitovala jsem se a vzali jsme si 5 slepicek v zuboženém stavu, máme je cca 5 neděl, nesnáší, ale začaly opeřovat a naučily se i na bidylko, nicméně je vidět, že neviděly přírodu, nehrabou, před týdnem uhynula první, dnes druhá slepička, je mi jich líto, ale zřejmě přijdeme o všechny, chtěla jsem jim dopřát lepší život, ale asi musely být v neskutečných podmínkách, vyhublé, vyškubane, vyklované... Prostě firma, která vydělává na zubozenych zvířatech, zavřela bych majitele do klece, aby si to sami zkusili...
cathani
napsal(a):
Souhlasím, úplně stejná zkusenost, slitovala jsem se a vzali jsme si 5 slepicek v zuboženém stavu, máme je cca 5 neděl, nesnáší, ale začaly opeřovat a naučily se i na bidylko, nicméně je vidět, že neviděly přírodu, nehrabou, před týdnem uhynula první, dnes druhá slepička, je mi jich líto, ale zřejmě přijdeme o všechny, chtěla jsem jim dopřát lepší život, ale asi musely být v neskutečných podmínkách, vyhublé, vyškubane, vyklované... Prostě firma, která vydělává na zubozenych zvířatech, zavřela bych majitele do klece, aby si to sami zkusili...
Dobrý den,
je nutno vidět, že díky těmto "koncentrákům" stojí v supermarketech a obchodech vejce tak málo. Kdyby se slepice chovaly v "družstevních" drůbežárnách z let 1960-70 (s venkovním výběhem), tak by to vejce bylo sice lepší, ale stálo by někde mezi šesti a osmi korunami. Je na nás jestli chceme normální vejce nebo ty, které se běžně prodávají. Vždycky je to něco za něco.
A matka příroda pláče ...
Jarek

Juraj_Kafka
napsal(a):
Přes 400 příspěvků v tomto vlákně a další mnohé v jiných. A firma stále prosperuje. :-)
Množírny psů taky.
Pískař

XXX.XXX.13.190
Dobrý den, slepice mám již přes 40 let. Dříve to bylo ...co dvorek dal a samo se vylíhlo. Po revoluci jsem začal kuřice kupovat....hybrid = móda...zkusil jsem několikrát i slepice po roce snášky. Všichni tu píší jak jsou roční slepice od Kavapa zbídačené, ale to je naprosto normální!!! Jak by jste chtěli, aby slepice vypadala po roce stráveném v kleci mezi dvěma dopravníky. V poslední době se mi osvědčilo plemeno Leghorn . Letos jsem je nemohl sehnat nikde v okolí... ani ve Štítarech jsem na ně nenarazil. Tak jsem je objednal na Slepičáři. Poprvé jsem použil internet k objednání kuřic.
Po pročtení zdejší diskuze jsem měl docela obavy. Včera je přivezli. Paní řidička s nimi zacházela velmi opatrně a profesionálně....přendavala je po jedné . Jedna se mi nezdála..byla evidentně nemocná...paní ochotně vyměnila. (Samozřejmě asi poslední v závozu ji dostane) Nedokážu přesně poznat jak jsou staré, ale pustil jsem je k ostatním starším a velikostně jsou stejné. Tak by to inzerovaným 20 týdnům mohlo odpovídat. Jsou evidentně v dobré kondici. V autě jsem zahlédl i jiné druhy a vypadali také dobře. Možná jsem měl jen štěstí..... ale za mě SPOKOJENOST.

... nebo čmelíky
Pískař

XXX.XXX.13.190
Když se začínalo s diskutováním po internetu, tak opravdu se tam člověk dozvěděl co potřeboval, získal radu. Ale dnes je to na všech fórech stejné.......všude je to zamořené
(napsal bych lidma, ale nechci urazit lidi), kteří nic nevědí...neporadí, ale dokážou urážet , napadat a vysmívat se. Již několikrát jsem si říkal....nepiš tam nic...., ale je to marný,je to marný,je to marný.

Pískař
napsal(a):
Když se začínalo s diskutováním po internetu, tak opravdu se tam člověk dozvěděl co potřeboval, získal radu. Ale dnes je to na všech fórech stejné.......všude je to zamořené
(napsal bych lidma, ale nechci urazit lidi), kteří nic nevědí...neporadí, ale dokážou urážet , napadat a vysmívat se. Již několikrát jsem si říkal....nepiš tam nic...., ale je to marný,je to marný,je to marný.
my ľudia sme občas aj nemilosrdný druh, obzvlášť, ak sa nemusíme tomu druhému pozrieť ani do očí, vtedy si viac dovolíme
pritom nás práve to robí menej šťastnými

Pískař: aj fotka kuřic by bola?
paolino

XXX.XXX.119.30
Naprosto souhlasím s příspěvkem o holých slepicích. Koupil jsem si 3 na doplnění chovu, ale jejich stav byl katastrofální. Úplně holé slepice jako opařené, vystresované a neschopné pohybu. Jasné týrání zvířat, chtělo by to přísnou kontrolu chovu!!!
Zdravím, já mám teď překvapivě špatnou zkušenost s kuřicemi z Červeného hrádku (přitom doteď od nich u nás berou všichni a nikdo si nestěžoval). Objednala jsem si 3 žíhané kuřice, v době dovozu jsem ale neměla čas a šel pro ně syn. Jedna z nich mi přijde výrazně starší než ostatní, má tak velký klopený hřeben, že přes něj skoro nevidí. Taky špatnou kvalitu peří, asi jako mají moje pipky před pelicháním. Nohy do X, takže i při chůzi se ty klouby dotýkají. A to je pořád ještě zlatý proti další slípce - ta vrozeně nemá křídlo, je to vidět hlavně při běhu, je taková nemotorná. Nicméně žerou a vypadají v pohodě. Nejdřív jsem je chtěla vrátit, ale když už si je člověk jednou vezme domů, tak se o ně musí holt postarat.

paolino
napsal(a):
Naprosto souhlasím s příspěvkem o holých slepicích. Koupil jsem si 3 na doplnění chovu, ale jejich stav byl katastrofální. Úplně holé slepice jako opařené, vystresované a neschopné pohybu. Jasné týrání zvířat, chtělo by to přísnou kontrolu chovu!!!
A nahlásil(a) jste to na veterinární správu?
esmez
napsal(a):
Zdravím, já mám teď překvapivě špatnou zkušenost s kuřicemi z Červeného hrádku (přitom doteď od nich u nás berou všichni a nikdo si nestěžoval). Objednala jsem si 3 žíhané kuřice, v době dovozu jsem ale neměla čas a šel pro ně syn. Jedna z nich mi přijde výrazně starší než ostatní, má tak velký klopený hřeben, že přes něj skoro nevidí. Taky špatnou kvalitu peří, asi jako mají moje pipky před pelicháním. Nohy do X, takže i při chůzi se ty klouby dotýkají. A to je pořád ještě zlatý proti další slípce - ta vrozeně nemá křídlo, je to vidět hlavně při běhu, je taková nemotorná. Nicméně žerou a vypadají v pohodě. Nejdřív jsem je chtěla vrátit, ale když už si je člověk jednou vezme domů, tak se o ně musí holt postarat.
Ve vašem případě (rachitické nohy a chybějící křídla), je vše v pořádku. Jsou to tzv. integrované slepice a ty se teď z nařízení EU musí zařazovat do normálních chovů z důvodu inkluze. Jedná se pouze o exteriérové vady, které na kvalitu a duševní pohodu těchto kusů nemají vliv, pokud jsou zařazeny mezi normální slepice v hejnu, právě naopak. Proto se to dělá, aby díky těm normálním slepicím rostla užitkovost těch zkriplených. Stejně tak je tomu i ve školách, kde na stejném principu funguje současné inkluzivní vzdělávání, aby rostla vzdělanost těch integrovaných.

V naší škole rostla vzdělanost žáků bohužel pouze papírově. A někdy ani to ne, protože díky skvělému nařízení, že smějí v každém stupni základní školy propadnout POUZE jednou, se nám stávalo, že vycházeli žáci, kteří neměli prostě dokončené základní vzdělání.
Takže ho prostě nedostali šanci dokončit. Ani tím, že by měli prodlouženou docházku.
A je to
petr008
napsal(a):
Ve vašem případě (rachitické nohy a chybějící křídla), je vše v pořádku. Jsou to tzv. integrované slepice a ty se teď z nařízení EU musí zařazovat do normálních chovů z důvodu inkluze. Jedná se pouze o exteriérové vady, které na kvalitu a duševní pohodu těchto kusů nemají vliv, pokud jsou zařazeny mezi normální slepice v hejnu, právě naopak. Proto se to dělá, aby díky těm normálním slepicím rostla užitkovost těch zkriplených. Stejně tak je tomu i ve školách, kde na stejném principu funguje současné inkluzivní vzdělávání, aby rostla vzdělanost těch integrovaných.
Popravdě dobře mi tak, očividně trest za mou hamižnost. Mám krásné čistokrevné pipky (australky, bielefeld, gourney, zdr. velsumky) s grácií princezen a bohužel i šlechtickou produktivitou práce. Jejich zásadou je hlavně se neztrhat, 2 vajíčka denně z 8 nosnic mi přece musí stačit. No vzhledem k tomu, že to se mnou takhle koulí už dlouho a všechny pořád mají hlavu na krku, nemá jejich teorie chybu. Poučena z dávné historie i horké současnosti vím, že vždy se najde plebs, který to oddře.
Jen jsem to s tou inkluzí naivně myslela obráceně. Že se třeba princezny chytnou za zobák, když uvidí ty mašiny na vejce, a soutěživě se je budou snažit dohnat a předehnat. Namísto toho se plebs bystře zorientoval v situaci a občas mě utěší nějakým tím vejcem. A pak že ta inkluze nefunguje - růst vzdělanosti integrovaných je nezpochybnitelný!
PS: Než se do mě pustíte, že slepice nese zobákem, tak krmím směs pro nosnice Energys, doplňuji rybí moučkou a hovězím masem (barf pro psy), vlhčím kysaným podmáslím, večer klíčenou pšenici, hrst slunečnice, strouhanou mrkev, 2x týdně čerstvé droždí. Crcám se s tím víc než s jídlem pro rodinu:)

napsal(a):
V naší škole rostla vzdělanost žáků bohužel pouze papírově. A někdy ani to ne, protože díky skvělému nařízení, že smějí v každém stupni základní školy propadnout POUZE jednou, se nám stávalo, že vycházeli žáci, kteří neměli prostě dokončené základní vzdělání.
Takže ho prostě nedostali šanci dokončit. Ani tím, že by měli prodlouženou docházku.
A je to
Já vidím problém ve zrušení zvláštních škol. Jsou děti, které běžnou výuku prostě nezvládnou.

V tom vidí problém každý normální člověk. Nevím, kterou hlavu pomazanou taková bujarost napadla.
Pro esmez: dělal jsem si srandu a těší mě, že jste to také tak pochopila. Mám to se slepicemi úplně stejně jako vy, jen bohužel nekrmím tak kvalitně jako vy. Myslím že v těchto šílených vedrech nenesou slepice nikomu. Pokud se pletu, nechť mě ti šťastní opraví. Ať už krmíte sebelépe, slepice potřebují čas od času odčervit, jinak vykrmujete parazity a do vajec z toho nic nepůjde. Také čmelíci mají na snášku obrovský vliv. V těchto vedrech se enormně přemnožují a než si toho všimnete, máte zamořené celé hejno. Protože mám stejná problém jako Vy, kdy mi ještě před měsícem našich
slepišek dávalo +/- vajec denně a pak jako když utne - stejný scénář loni - a protože jsem se loni poučil, vyslal jsem o víkendu své otroky, aby slepice odvšivili a odčervili.
Tak uvidíme jestli to přinese kýžený efekt. Příští týden by měla vedra povolit, tak by se to už mohlo projevit i na snášce.
napsal(a):
V tom vidí problém každý normální člověk. Nevím, kterou hlavu pomazanou taková bujarost napadla.
A o tom to je. Normální lidé vidí tu absurditu, devastaci a zmar na dětech. Mohou nadávat, protestovat, ale to je asi tak vše co mohou.
Nadlidé v tom vidí příležitost jak snadno přijít k obrovským penězům a vyvolení z nadlidí v tom vidí účinný nástroj jak lidi udělat ještě hloupějšími, ovladatelnějšími a poslušnějšími.
Nebo snad myslíte, že Lejnové děti navštěvují státní školy?

Já jsem z těch šťastnějších, mám 8 slípek, z toho dvě přes tři roky staré, a předevčírem i včera 7 vajec :-) hodné holčičky.

petr008
napsal(a):
A u Vás také taková vedra nebo jste někde, kde je chladněji?
U nás dneska dobrý. Pršelo celou noc a dopoledne a venku je pro mě konečně přijatelná teplota. Ráno bylo 16 stupňů, teď možná o malinko víc.

petr008
napsal(a):
A u Vás také taková vedra nebo jste někde, kde je chladněji?
Poslední dva dny je chladněji, v pondělí (když nám naváželi seno, jak jinak) byl poslední vedrný den. Ale i tak to byl den, kdy dámy snesly 7 kousků a zadělávaly na těch včerejších taktéž 7 :-) Tak jsem zvědavá, co najdu dnes, když bylo včera již chladněji. Možná budou ty vejce už i pozlacený
U nás pekelná vedra i když je zataženo. V předpovědi slibují každý den nějaké srážky, ale tady nic, ani kapka. Z jedné strany máme Dukovany, které všechny mraky rozeženou do stran a za dědinou obrovskou pískovnu, která když se nahřeje, tak vytvoří tepelný komín, který rozhání mraky. Navíc je to tady samý neznaboh, takž ani na modlení se spoléhat nedá.
Sucho a horko jak sviňa. V noci okna dokořán a stejně se nedá pořádně spát.
Ještě minulý týden sem tam nějaké vajíčko bylo, ale teď už slepice přestaly snášet definitivně.
petr008
napsal(a):
U nás pekelná vedra i když je zataženo. V předpovědi slibují každý den nějaké srážky, ale tady nic, ani kapka. Z jedné strany máme Dukovany, které všechny mraky rozeženou do stran a za dědinou obrovskou pískovnu, která když se nahřeje, tak vytvoří tepelný komín, který rozhání mraky. Navíc je to tady samý neznaboh, takž ani na modlení se spoléhat nedá.
Ještě minulý týden sem tam nějaké vajíčko bylo, ale teď už slepice přestaly snášet definitivně.
Spěte pod mokrým prostěradlem 👍

petr008
napsal(a):
V Praze leje od rána, doma
Na Příbramsku o víkendu 40 mm, dnes 15 a stále prší….
Chotusice..odpoledne přeháňky, šílené únavné dusno, navečer přišla bouřka s vichřicí, velice rychle..rychlý úklid kuřat housat..vichr srovnal některé květináče s kytkama.. např.můj oblíbený ibišek..☹️..hodně pršelo , stále lítají blesky a rachotí hromy..docela se bojím..

Tak včera "jen" pět vajíček To mám za to, že je chladněji
ančovička1
napsal(a):
Chotusice..odpoledne přeháňky, šílené únavné dusno, navečer přišla bouřka s vichřicí, velice rychle..rychlý úklid kuřat housat..vichr srovnal některé květináče s kytkama.. např.můj oblíbený ibišek..☹️..hodně pršelo , stále lítají blesky a rachotí hromy..docela se bojím..
Ale podle toho selfíčka moc vystrašeně nevpadáte . Ibišek moc pěkný
Vrků

XXX.XXX.13.200
Čestnost nepřináší prospěch.

Vrků
napsal(a):
Čestnost nepřináší prospěch.
To skutečně nikoli. Teda... přináší, ale druhým. To sobectví a sebestřednost přinášejí prospěch svému nositeli.

Osobne som mám také strelené presvedčenie, že čestnosť prináša prospech aj svojmu nositeľovi. Hoci - je to iný prospech, ako prináša nečestnosť.

Ančovička, nielen kvietok, ale aj tá Majdalenka je nádherná. A vyzerá ako pokojný anjelíček a neviniatko, neuveriteľné, že by mohla mať niečo spoločné aj s víchricou
napsal(a):
Ančovička, nielen kvietok, ale aj tá Majdalenka je nádherná. A vyzerá ako pokojný anjelíček a neviniatko, neuveriteľné, že by mohla mať niečo spoločné aj s víchricou
Děkuji 😊..Majdalenka vypadá jak neviňátko,je to zlatíčko,ale hrozná divoška 😀...a tohle dítě budu od podzimu kazdou chvíli hlídat..dcera jde od podzimu do práce 🤣🤣🤣
Vrků

XXX.XXX.13.200
ančovička1
napsal(a):
Hlavně,aby nedávala u potoka krasavice modrooká.
Vrků

XXX.XXX.13.200
Vrků
napsal(a):
Hlavně,aby nedávala u potoka krasavice modrooká.
Nesedávala
U nás dneska zase 36 *C a to je už kolikátý den v řadě. Včera večer už to vypadalo na bouřku. Blýskalo se a hřmělo, nakonec i pár kapek spadlo, ale jinak nic. Kdybych neměl na zahradě studnu s pumpou, tak je všechno suché. Půda je suchá 20 cm do hloubky.
Na zítřek v předpovědi 32 *C a 1,8 mm srážek pro naši oblast. To v překladu znamená, že zase ani kapka a teploty nad 32... Pak žádné srážky celý příští týden. Jestli to nepoleví, tak tu pochcípáme jak špačci. Je to masakr. Slepice přestaly úplně snášet.
petr008
napsal(a):
ešteže je tu ta EU

Vrků
napsal(a):
Nesedávala
Já teda měla pocit, že to "nedávala" je tam zcela záměrně

Včera sedm vajíček

petr008
napsal(a):
U nás dneska zase 36 *C a to je už kolikátý den v řadě. Včera večer už to vypadalo na bouřku. Blýskalo se a hřmělo, nakonec i pár kapek spadlo, ale jinak nic. Kdybych neměl na zahradě studnu s pumpou, tak je všechno suché. Půda je suchá 20 cm do hloubky.
Na zítřek v předpovědi 32 *C a 1,8 mm srážek pro naši oblast. To v překladu znamená, že zase ani kapka a teploty nad 32... Pak žádné srážky celý příští týden. Jestli to nepoleví, tak tu pochcípáme jak špačci. Je to masakr. Slepice přestaly úplně snášet.
A u nás za 4 dny celkem 70 mm, u slepic hezky voda všude, natažená pod kurník a kolem cestičky (ve svahu, potvory zahážou drenáž bordelem z krmítka). A miliarda slimáků....
😞u nás 35 ve stínu, na slunci ani neměřím...a sucho 🐔 ještě že máme studnu. Husí rodinka co chvíli dopovaná čistou vodou, slípky schované v nejhlubším stínu "lesa" ( dvou jedlí) A kupodivu snášejí...asi si chtějí u mně vyžehlit nedávnou přepeřování pauzu 😌 A nezaprší a nezaprší. 🙃V tom horku mi mozek produkuje jen samé depresivní myšlenky. Ještě že se semotamo objeví nový Vidlákblog😊 záchrana jistá.
Blanka3

XXX.XXX.101.243
Mám od nich již 4 x slepičky- nosnice.. Letos jsme kupovali pouze 10 nosnic+kohoutka a již druhý den jsme měli 2vajička.Do cca 2 týdnů 8 a i 10 vajec.Dnes to je 6 měsíců a jsme moc spokojini.

Blanka3
napsal(a):
Mám od nich již 4 x slepičky- nosnice.. Letos jsme kupovali pouze 10 nosnic+kohoutka a již druhý den jsme měli 2vajička.Do cca 2 týdnů 8 a i 10 vajec.Dnes to je 6 měsíců a jsme moc spokojini.
A teď tu o červené Karkulce, prosím protože jestli vám zakoupená slepice snesla druhý den vejce, tak je to zázrak na svatořečení chovatele-prodejce nebo na Nobelovu cenu.

napsal(a):
A teď tu o červené Karkulce, prosím protože jestli vám zakoupená slepice snesla druhý den vejce, tak je to zázrak na svatořečení chovatele-prodejce nebo na Nobelovu cenu.
Jestli jsou to vynesenky (roční slepice), tak proč ne :-) Mně takhle přijely v bedýnce rovnou s dvěma vejci Ony ještě den dva po přivezení tyjí z původního ubytování a nesou, a pak většinou začne návyk na nový domov, krmení, stres z převozu atd. a snáška se na pár dní zastaví. Jak se organismus otřepe, výroba pokračuje (pokud je odpovídající strava a světelnost a tak).
polar

XXX.XXX.39.185
Nerez00
napsal(a):
Vážení,
Po nedávném přečtení této diskuze a i zkušenostech jsem nelenil, a vznesl jsem dotaz na tvůrce chovatelských webů ifauna.cz, chovzvirat.cz a chovame.cz
Zajímalo mě, proč podvodníky jako je firma Kavapo a Slepičář podporují v jejich inzerci. (Dále jsem informoval, že nepoctivost jasně dokazují také diskuze o těchto firmách i na jejich webech).
Společnost ifauna.cz se vyjádřila, že si nejsou vědomi, že by nyní v jejich inzerci tyto firmy inzerovaly. Obratem jsem odeslal screen obrazovky, kde byla inzerce Slepičář vyobrazena. Další odezvu k problematice zatím nemám.
Společnost chovzvirat.cz dala jasně najevo, že "věhlas" této firmy moc dobře zná a není v jejich zájmu je podporovat. Inzerci jim spravuje externí společnost, a udělají maximum pro to, aby se inzerce této firmy již na jejich portálu neobjevila.
Společnost chovame.cz se vyjádřila pouze tak, že reklamy na stránkách nevkládají oni, ale pocházejí z reklamní sítě Google. Jejich možnosti řízení reklamy na stránkách jsou (údajně) omezené. Zpětná odezva na moje připomínky zatím nepřišla.
Velmi stojí za zmínku fakt, že tzv. pod čarou v přijatém emailu některých z výše uvedených chovatelských webů (úmyslně nejmenuji) mi bylo sděleno, že jim firma Kavapo dělala několikrát různé nabídky, aby docílila smazání těchto pravdivých diskuzí, jež jsou Kavapu takříkajíc proti srsti. Chovatelské weby tento postup jasně odmítají. Lobování za odstarnění pravdy se chovatelským webům zkrátka nelíbí. Naštěstí!
Pokud se v této věci dozvím něco nového, velmi rád vás budu kontaktovat.
Ing. Antonín
Řadě lidí přišli zubožení chc*páci a náhrady se nikdy nedočkali, jsou ale i ti co měli štěstí. Jak firma reagovala na tato vlákna, vzali si ponaučení?

Když mi někdo přiveze zubožené chcípáky, tak si je přeci nepřevezmu? A kdo si je převezme, nemá nárok na náhradu - protože přece i laicky viděl, že přebírá chcípáky, nezdravé. To jsou parametry, které si kupující může při kontrole drůbeže na místě ověřit i bez velkých odborných znalostí. Takže nárok na reklamaci v tu chvíli padá.
Lidi to kupují. Zanadávají si a příští rok koupí zas. Proč by se tím měl prodejce zabývat?
polar

XXX.XXX.39.185
napsal(a):
Máte zcela pravdu, ale problém je v tom že slepice vám vyndá z bedny a hodí rovnou do krabice, řvou a lítají a máte strach aby vám neulítly, spíš se soustředíte na to aby jste je udržely v krabici a nekoukáte už na to kterou bere a teprve doma zjistíte coi vám to vlastně do bedny nastrkal. samozřejmě, že to je moje chyba mám si zboží dobře prohlídnout ale to nic nemění na tom že když chcete slepice vyměnit nebo vrátit tak na Vás ukážou dlouhej nos teda spíš neukážou nic jelikož nekomunikují.
Mám na mysli podobné příspěvky: Máte zcela pravdu, ale problém je v tom že slepice vám vyndá z bedny a hodí rovnou do krabice, řvou a lítají a máte strach aby vám neulítly, spíš se soustředíte na to aby jste je udržely v krabici a nekoukáte už na to kterou bere a teprve doma zjistíte coi vám to vlastně do bedny nastrkal. samozřejmě, že to je moje chyba mám si zboží dobře prohlídnout ale to nic nemění na tom že když chcete slepice vyměnit nebo vrátit tak na Vás ukážou dlouhej nos teda spíš neukážou nic jelikož nekomunikují.
Je jich tolik že se to nedá přehlédnout, zdá se, že mnoho důchodců bylo řidičem "napáleno" a proto tolik negativních komentářů.
Na druhou stranu, nebylo by snad tak těžké zajistit aby zvířata byla odchovaná v příznivých podmínkách a nabízená v dobrém stavu...

Důchodci by si taky měli prohlídnout zboží před koupí. Pokud jim prodejce neumožní zboží prohlédnout, kupují doslova příslovečného "zajíce v pytli". Pokud se nechají "napálit" opakovaně, tak to už svědčí skutečně o jakýchsi masochistických sklonech a nebo možná o snížených kognitivních schopnostech (asi jako když podepíšou smlouvu podvodníkovi s energiemi).
Mimochodem, poslední překupník, od kterého jsem brala kuřice, mi každou z nich, jak ji polapil, v ruce ukázal, sám od sebe. Abych viděla, že jsou pěkné, čisté, s úhledným peřím. Nabízel mi dokonce, ať si dojdu přímo z bedny vybrat jedince, kteří se mi líbí nejvíc. Že jich má více, a co se neprodá, veze zpět na drůbežárnu, že se s tím počítá.
Ještě se mi nestalo, aby kuřice (mladé) od překupníka byly ve špatném stavu. Mám za to, že ty se odchovávají v naprosto odpovídajících podmínkách někde na halách.
Nějaký kompromis býval vždy u vynesených (ročních) slepic z klecovek, tam se to nakonec dá očekávat, podmínky chovu dostatečně zmedializované. A u vynesených jsem si dala velký pozor, co odebírám, a špatné kusy jsem na místě vyměnila za lepší. Prodejce bez řečí s pochopením vyměnil, řka, že stejně ty, co se neprodají, jdou do masokostní moučky. Slepice, které jsem si vybrala, byly naprosto bezproblémové. Já jsem kupovala vynesenky přímo z drůbežárny, nikoli od překupníka. Ale drůbežárně taky bylo jedno, co mi prodají.
Naštvanej

XXX.XXX.18.159
Koupil jsem pět slepic a kohouta! Jedna slepice pošla třetí den, druhá vypadá jako hrbatá, je celá nakřivo. Kohout taky není ten objednaný druh! Slepičář (Kavapo) s pánembohem. Z objednaných kačen došly káčata ještě žlutá, trpělivost má své meze!
kuřice6

XXX.XXX.8.46
Dobrý den,
na jaře 2022 jsme si u Slepičáře objednali 6 ks kuřic Horal, na jaře roku 2023 už žijí jen 3 kuřice a vypadá to, že každou chvílí chcípne čtvrtá kuřice. Dvě ze šesti ani pořádně nevyrostly. Kuřice chováme spoustu let, ale kuřice od Slepičáře jsou ty nejhorší, jaké jsme kdy měli.
V žádném případě nedoporučuji kupovat kuřice u této firmy!
casmr

XXX.XXX.17.126
kuřice6
napsal(a):
Dobrý den,
na jaře 2022 jsme si u Slepičáře objednali 6 ks kuřic Horal, na jaře roku 2023 už žijí jen 3 kuřice a vypadá to, že každou chvílí chcípne čtvrtá kuřice. Dvě ze šesti ani pořádně nevyrostly. Kuřice chováme spoustu let, ale kuřice od Slepičáře jsou ty nejhorší, jaké jsme kdy měli.
V žádném případě nedoporučuji kupovat kuřice u této firmy!
To skoro vypadá, jako by to psal příznivec firmy, aby po přečtení tohoto příspěvku skutečné stížnosti lidi nebrali vážně.
Já proti firmě nic nemám, protože s ní nemám osobní zkušenost, ale myslím, že málokdo nabízí dovoz až domů. Až na ten výběr... Kdyby tam měli čistokrevné vlašky.... araukany.... brakelky, češky... tak jim ruce utrhají.

Kupuji zvířata od slepičárny Kosičky, a dovezou až do dveří. A cena je lepší než u překupníků (logicky) - i s přirážkou za dovoz. Ale, pravda, nemají takový výběr barevných rázů.
Hele, myslíte, že je možný, že by dodali místo slépek kohoutky?
Kamarádka mi teď poslala video, pořídila si pět slepic a kohouta.
Kohout pajdá, asi zlomená noha, a rádoby kuřice se na sebe prsí a nalétávají na sebe jako kohoutci a mají taková delší ocasní pera.
Škoda, že sem nejde vložit video.
Hele, myslíte, že je možný, že by dodali místo slépek kohoutky?
Kamarádka mi teď poslala video, pořídila si pět slepic a kohouta.
Kohout pajdá, asi zlomená noha, a rádoby kuřice se na sebe prsí a nalétávají na sebe jako kohoutci a mají taková delší ocasní pera.
Škoda, že sem nejde vložit video.

Udělejte z toho videa co nejlepší fotky a ty vložte. Zkušení určí pohlaví kuřete podle tvaru per.
Jinak můžete nahrát video na youtube a sem vložit odkaz.
Jako zrovna tihle překupníci prodávají i kohouty, takže si umím představit, že by se "spletli" a někomu nabalili kohouty místo slepic. Ale chce to vidět, no. Ony ty slepice se mohou hašteřit prostě proto, že jsou v novém a vyřizují si hejnový pořádek, a dokud nedospějí, mohou se chovat různě.