Rád bych líhnul křepelky a mám několik doplňujících dotazů
1, Jak často otáčet?
2, Jak často rosit?
3, Jaká by měla být vlhkost a teplota v líhni?
4, Je pravda že vejce staré 1 týden jsou stále vhodné do líhně?
Předem děkuji, pokud máte jiné důležité informace na které se tu neptám určitě mi je napište.
Tak ja som už prepelice/ křepelky liahol. Teplota v liahni by mala byť (podľa môjho skúšania najlepšie) na 37,8°C. Vlhkosť v liahni na prvé tri dni by mala byť okolo 60% a posledné tri dni (tesne pred liahnutím) 70-80%. Vajíčka ja osobne otáčam 2x za deň a to ráno a večer ale snažím sa pri tom dodržať 12 hodinový čas (06:00-18:00).
Ak máš ešte nejaké otázky tak sa pýtaj.
Nejsem a ani nemám v ůmyslu být arogantní. I já jsem začínala, a začínala jsem tak, že jsem nejdříve hledala informace tady na ifauně - PSANÉ, teprve potom jsem dávala otázky na něco, čemu jsem nerozuměla. Jenže tady se stále opakují stejné otázky lidí, kteří jsou líní jen něco napsat do vyhledávače a studovat. Věřím tomu, že další otázka bude : stačí mi na ně bedna, nebo klec ? jaká podestýlka ? jaká teplota po vylíhnutí ? proboha čím je mám krmit ? jak poznám holky od kluků ? kdy začnou snášet ? při jaké teplotě ? stáří ? Kdyby jste mě znala/znal, tak nevypustíte z pusy slovo arogance, jelikož jsem zrovna z těch, co se o poznatky a zkušenosti dělí s ostatními .
Jinak vše zjistíte zadáním křepelka do vyhledávače, místo toho, aby jste tu na mě ůtočil/a. Přeji ůspěšný odchov. Andrea Kiss.
Koukněte sem do diskuse o této líhni, je tam i o líhnutí křepelek v té vaší líhni
https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/638819/kdo-ma-tuto-lihen-quot-cleo-quot#a
jinak taky doporučuji číst (ifaunu) a použít vyhledávání, dočtete se cenné zkušenosti chovatelů
Nebo je spousta info na stránkách http://www.badychkrepelky.cz/krepelky/17-OTAZKY-ODPOVEDI-REFERENCE
nebo si napište o videa tady http://www.krepelkajaponska.cz/video-lihnuti-krepelek/ ale pozor musíte zohlednit že máte jinou líheň viz odkaz výše.
Simondaa - děkuji když budu potřebovat rád se ozvu
Andreakiss - omlouvám se pokud jsem vás urazil, nechtěl jsem aby to tak vyznělo ale to jak jste to napsala a ten naštvaný smajlík tak to vypadalo zle...ale moc vám děkuji za přání k úspěšnému chovu vám také,
Verahubacova - vám děkuji za odkazy jsou zajímavé
Píšete že si líheň budete kupovat. Pak nechápu Vaše dotazy zde ( nic ve zlém ). Až si totiž líheň koupíte, bude mít v balení návod. Tam je uvedeno vše od výběru vajec pro líhnutí, inkubační podmínky pro jednotlivé druhy drůbeže, použití líhně včetně té zmiňované vlhkosti.. Prostě návod komplet krok za krokem který Vás povede celým procesem líhnutí až po selekci vylíhnutých kuřat. Alespoň u mého Clea takový návod byl v balení přiložen. Proto vyčkejte a držte se jím.. Budu rozumět tomu až se budete tázat skrz něco čemu tam nebudete rozumět, ale popsáno je tam vše velmi srozumitelně. Budete li se jím držet vylíhnete.. Po zkušenostech, a nabytí dojmu že potřebujete něco vychytat či zlepšit, bych použil fórum zde k této líhni určenému. To už budete přesně vědět co Vám na dané líhni osobně nevyhovuje.. Ať se daří..