Máte ji někdo a jaké máte zkušenosti s ní? Je na 56-60 slepičích vajec, digitální termostat, ventilátor..cena přes 3000kč... Jaké je to s líhnivostí a vlhkostí? Samozřejmě ruční obracení vajec. Jaké je to s kolísáním teplot a tepelnou izolací?
Jak se v tom líhne vodní drubež?
stapek
napsal(a):
Máte ji někdo a jaké máte zkušenosti s ní? Je na 56-60 slepičích vajec, digitální termostat, ventilátor..cena přes 3000kč... Jaké je to s líhnivostí a vlhkostí? Samozřejmě ruční obracení vajec. Jaké je to s kolísáním teplot a tepelnou izolací?
..další pohled
Uživatel s deaktivovaným účtem

stapek
napsal(a):
..další pohled
aj mne ta liahen prisla ako,reklama na mail,ale cena bola1700sk, asi nevedia ze uz mamme euro zavedene,,a to som bol dost prekvapeny,,vypada byt pekne ale neviem ci by sa vnej nieco vyliahlo,,
napsal(a):
aj mne ta liahen prisla ako,reklama na mail,ale cena bola1700sk, asi nevedia ze uz mamme euro zavedene,,a to som bol dost prekvapeny,,vypada byt pekne ale neviem ci by sa vnej nieco vyliahlo,,
ještě
stapek
napsal(a):
a ještě
foto, kde je vidět kryt zespodu( ale malé foto)
stapek
napsal(a):
foto, kde je vidět kryt zespodu( ale malé foto)
konečne foto, kde je vidět i výsledek
stapek
napsal(a):
Pekny den prajem..
dovazame tieto liahne.....ten kto nepozna princip liahnutia ..ten moze len tazko o tomto hovorit...a pisat tu....staci liahen dat do miestnosti na izbovu teplotu 20-22 ... a temostat si udrzi vnutornu teplotu.....37,6....CLEO je na tom podobne ako BIOSKa...presne ten isty princip.....mame este inu v ponuke...www.liahen.717.cz
Tato líheň je rumunská a tam stojí v přepočtu 1070 Kč. tady je odkaz http://www.electrounivers.aaz.ro/prezentare/16990/incubator-CLEO-termostat-si-indicator-temperatura, ale nemám ji, kdyby tam někdo náhodou jel, tak chci taky.
Kúpil som túto liaheň koncom februára. Nasadil som 46 domácich vajíčok. 8 den som ich presvietil a 24 čistých vajíčok som vyhodil. Za vyhodené som hned dosadil nových 24. Z prvej várky 22 vajíčok sa mi vyliahlo 16 krásnych kuriatok. Presvietil som dosadené vajíčka z druhej várky, liahen som vyčistil a k presvieteným 16 vajíčkam som znovu dosadil 30 vajíčok. Z druhej várky 16 vajíčok sa mi vyliahlo 11 krásnych kuriatok. V tretej várke som po presvietení vyradil 6 vajíčok, a z 24 sa mi vyliahlo 20 kuriatok. Takže za 6týždnov som liahol 3 krát a vyliahlo sa mi 47 pekných a zdravých kuriatok. S liahnou som spokojný, keby bola vyššia oplodnenosř vajíčok, tak by bol výsledok ešte lepší. Potom som liahen po týždni znovu naložil. Dal som 36 ks slepačích vajíčok a 20 perličích. Po týždni som vajíčka presvietil a vyradil som 12 ks slepačích a 6 ks perličích neoplodnených vajíčok. Namiesto neoplodnených som znovu dosadil 12 ks slepačích. Takže v prvej várke sa mi liahli kuriatka a bolo ich 20 ks. V druhej várke po 4týždnoch sa mi vyliahlo 7 ks perličiek a 9 ks kuriatok. Za 4týždne sa vyliahlo 29 kuriatok a 7 perličiek.
Vajíčka som obracal vždy iba raz za den a to večer, vodu som dolieval iba do prvého kanálika každý den cca 2dc. Teplotu som udržiaval od 37,5 do 38,0. Posledné 3 dni som vajíčka neotáčal a vodu som dolial aj do druhého kanálika a aj trošku naviac.Kuriatka sa vždy začínali liahnut na 20den a perličky na 27 ale tým som musel pomáhat.
Ja som liaheň cleo ale žltú kupila tento rok za 65 eur.Vyliahli sa mi v nej pyžmovky ale teplota od výrobcu je nastavená na 38.2 a nešla mi znížiť ale kačky sa vyliahli pekne.Niekedy uvažujem o tom že liahne sú rumunské ale je zaujímavé v kolkých farbách sa výrabajú myslím že to asi nebude jeden výrobca.
Mám taky tuto líheň - osmihran. Ta čtvercová cleo stojí opravdu za nic! Její nástupkyně ja ale opravdu povedená. Koupil jsem ji v lednu 2012 přes všechny ty hanlivosti, co jsem o těch líhních kde načetl, nicméně od té doby jede nepřetržitě až dodnes. Vylíhl jsem kachny, husy, krůty, kuřata, perličky, fakt si ji nemohu vynachválit. Otáčení vajec zabere cca 8-10min. denně a tím se zároveň vejce chladí, takže i to je ok. Oproti starým Bioskám typu mono se nemusí měnit poloha vajec v líhni, což je super, protože při nadměrné manipulaci s vejci se někdy stane, že se sem tam nějaké rozbije atd. Nechci tu dělat reklamu nebo tak něco, ale já jsem spokojen.
tak sem to omrkla,no ty ceny jsou fakt lidové,skoro se ani nechce věřit,že to může za ty prachy fungovat.....
jen mi chybí víc podrobnějších údajů,a vůbec tu není info o výrobci......o tom jestli je to Cleo či co...
Na stránkách kde nabízejí mimo jiné červené líhně Cleo jsou i údaje o výrobci a ceny od 3100 do asi 4500 dle typu.... a dokonalosti.
tulhusi
napsal(a):
Dobry den,preco si myslite ze ta stvrcova zlta liahen je zla podla coho to usudzujete?Pytam sa koli tomu lebo prednedavnom som ju kupil ale zatial som ju neskusal velmi pekne dakujem za odpoved.
Měl ji známý a špatně držela teplotu, pak se mu opakovaně porouchala během líhnutí, pak byla zcela stažena z prodeje a myslím, že právě tento typ udělal líhním "Cleo" tu špatnou pověst, o které je slyšet prakticky všude.
kastef
napsal(a):
tak sem to omrkla,no ty ceny jsou fakt lidové,skoro se ani nechce věřit,že to může za ty prachy fungovat.....
jen mi chybí víc podrobnějších údajů,a vůbec tu není info o výrobci......o tom jestli je to Cleo či co...
Na stránkách kde nabízejí mimo jiné červené líhně Cleo jsou i údaje o výrobci a ceny od 3100 do asi 4500 dle typu.... a dokonalosti.
Ešte raz som podrobne, preskúmal fotografie Cleo a tej druhej. Myslím, že je to to isté okrem farebných rozdielov. Dokonca na niektorých fotkách sú rovnaké koncovky káblov. Aj aj tento predajca mal, alebo aj má v ponuke červené, sú spomínané v návode na stránke. Na červených je možnosť nastaviť si teplotu a na žltých je teplota prednastavená výrobcom.
renďák
napsal(a):
Mám taky tuto líheň - osmihran. Ta čtvercová cleo stojí opravdu za nic! Její nástupkyně ja ale opravdu povedená. Koupil jsem ji v lednu 2012 přes všechny ty hanlivosti, co jsem o těch líhních kde načetl, nicméně od té doby jede nepřetržitě až dodnes. Vylíhl jsem kachny, husy, krůty, kuřata, perličky, fakt si ji nemohu vynachválit. Otáčení vajec zabere cca 8-10min. denně a tím se zároveň vejce chladí, takže i to je ok. Oproti starým Bioskám typu mono se nemusí měnit poloha vajec v líhni, což je super, protože při nadměrné manipulaci s vejci se někdy stane, že se sem tam nějaké rozbije atd. Nechci tu dělat reklamu nebo tak něco, ale já jsem spokojen.
Souhlasím, taky ji mám letos od ledna a taky jde v kuse bez jakýchkoli závad a líhnu v ní veškerou drůbež. Jsem nadmíru spokojena.
Predávajúci a typy liahne cleo http://liahne.webnode.sk/. Zasieljú na dobierku.
Tak pořád nevím na čem jsem........ta červená za 3100 kč oproti té za 1600 ,je to velký cenový rozdíl na to,aby byl rozdíl jen v barvě.Zkusím kontaktovat prodejce aby mi to objasnil.Ta červená bude zřejmě trochu vylepšená.Proč by byla jinak skoro 2,5 x dražší. Na těch stránkách levnějších líhní byla dokonce i jedna za zhruba 1400 kč.
kastef
napsal(a):
Tak pořád nevím na čem jsem........ta červená za 3100 kč oproti té za 1600 ,je to velký cenový rozdíl na to,aby byl rozdíl jen v barvě.Zkusím kontaktovat prodejce aby mi to objasnil.Ta červená bude zřejmě trochu vylepšená.Proč by byla jinak skoro 2,5 x dražší. Na těch stránkách levnějších líhní byla dokonce i jedna za zhruba 1400 kč.
Až budete mít informace, napište je sem,také by mě to zajímalo. Děkuji.
venziva
napsal(a):
Až budete mít informace, napište je sem,také by mě to zajímalo. Děkuji.
Ja mám tu samú liaheň, kupoval som ju od p. Hubinaka za 120 eur.L iaheň na vyššie menovaných stránkach je tá istá, len za takmer polovičnú cenu. V cene 65 eur je liaheň bez otáčania jedným ťahom (treba otáčať ručne), za 75 eur a tu
mám aj ja je obracanie vajec jedným ťahom páčky, vajcia sú v akomsi rošte ktorý sa dá vybrať a môžete liahnuť na lieske ako u predošlej liahni (vhodné hlavne pri liahnutí kačacích ahusacích vajec, ktoré sa do roštu nevojdú) Za 95 eur je tá ista liaheň ako v predošlom bode, len má dve poschodia a teda aj kapacita je dvojnásobná. Plusom je, že sa dá
dokúpiť aj rošt na prepeličie vajcia, ako aj samotná nádstavba druhého poschodia. Práve na týchto stránkach som kupoval jak prepeličí rošt, tak aj samotnú nadstavbu druhého poschodia. Skú šal som to s malou dušičkou, no ono to skutočne funguje.
Všetci tu rozoberajú cenový rozdiel, no údajne v rumunsku (keďže táto liaheň je rumunskej výroby) je jej cena okolo 35 eur. Takže.............?
no za kolik je v Rumunsku mne zas tak moc neštve-rozhodně tam pro ni nikdo z nás nepojede.....ale dát za tu samou věc 1600 nebo 3100-to je sakra rozdíl.Zvlášť pokud by měla být stejná.Udajně ta červená líheń by snad měla mít/jak tu někdo psal/ regulovatelnou teplotu,ta druhá lacinější ne.
kastef
napsal(a):
no za kolik je v Rumunsku mne zas tak moc neštve-rozhodně tam pro ni nikdo z nás nepojede.....ale dát za tu samou věc 1600 nebo 3100-to je sakra rozdíl.Zvlášť pokud by měla být stejná.Udajně ta červená líheń by snad měla mít/jak tu někdo psal/ regulovatelnou teplotu,ta druhá lacinější ne.
Na farbe vôbec nezáleží, ja mám žltú a teplota sa regulovať dá a prikúpená nadstavba je červená. Kamarát kupoval dve
s rovnakou funkciou a každá bola inej farby.
mám túto značku, ale na 41 vajec ... teplotu si viem regulovať manuálne ... posledné dni som rosila, aby bola vlhkosť vyššia (poradil mi to pán, ktorý predáva túto značku) ... kuriatka - zo 17 vajec sa vyliahlo 16 bez problémov ... kačičky sa majú liahnuť oncom týždňa, ale vyzerajú pod presvecovačkou nádejne :)

Tak jsem dnes líheň Cleo objednala,pan Hubinak je velice ochotný.Líheň na 41 slep.vajec s roštem,vlhkoměrem a autom.otáčením stojí 2600Kč + asi 170,-Kč poštovné Českou poštou.Tak jsem zvědavá!!.

pouze ji vyzkoušíme po elektrické stránce.Chci,ale začít líhnout už v lednu 2013.
hinterfisch
napsal(a):
Mužete prosím zaslat odkaz na líhen Případně na email zaryba@centrum.cz
www.liahen.sk v ponuke aj automaticke liahne
26tyzden
napsal(a):
vazeny pane, ak vajicka boli ciste, tak neboli oplodnene.......a tak zbytocne nieco cakat
jasne ja viem ,iba husata som liahol,kurciat som si naliahol v inej liahni,len som chcel vediet reakcie ostatnzch na tuto liahen.či je dobra as pod,lebo iba taz som ju skusal.
zula
napsal(a):
Nezkoušel někdo Cleo objednat přímo z Rumunska? Cena modelu s digit.teploměrem, otáčecím platem a hm je včetně poštovného cca 1500,- Asi ji objednám z tama
tato je lepší http://liahne.webnode.sk/products/produkt-2/ než ta čtvercová.
napsal(a):
Tak jsem dnes líheň Cleo objednala,pan Hubinak je velice ochotný.Líheň na 41 slep.vajec s roštem,vlhkoměrem a autom.otáčením stojí 2600Kč + asi 170,-Kč poštovné Českou poštou.Tak jsem zvědavá!!.
Jak jste dopadla s líhní? Dorazila? A kolik jste zaplatila?

venziva
napsal(a):
Paní Jitko, jak jste dopadla s touto líhní? Došla Vám?
Dobrý večer, líheň mám,stála 2.200kč,ale zatím jsem jí nezkoušela až někdy v únoru příští rok.Hovořila jsem s prodejcem,který mě slíbil,že když by se něco stalo,že mám okamžitě volat.
napsal(a):
Dobrý večer, líheň mám,stála 2.200kč,ale zatím jsem jí nezkoušela až někdy v únoru příští rok.Hovořila jsem s prodejcem,který mě slíbil,že když by se něco stalo,že mám okamžitě volat.
No tak to je skvělá zpráva . Mohla byste mi poslat kontakt na prodejce této líhně nebo odkaz na stránky, na kterých jste to našla a objednala? Také bych to chtěla zkusit. E-mail mám v profilu. Moc děkuji.

radulkav
napsal(a):
Dobrý den.Taky prosím o kontakt.Děkuji
Kontakt na prodejce líhně CLEO
p.Martin Hubinák,P.O.Box 41
687 74 Starý Hrozenkov
český mobil: 733 483 672
jinak adresa na Slovensko,
p.Martin Hubinák,P.O.Box 18, 955 03 Topolčany 3
te
l.0385324528, 0421907181800
Bylo to kupované v akci ,.a to bylo do konce měsíce srpna 2012.Ale myslím si,že Vám pán vyhoví.Původní cena byla 2.600 a mám k tomu i prohlížečku a rošt na obracení vajíček.Na rošt se vejde 41 vajec a pro ruční otáčení 60 vajec.Mám k tomu záruční list s razítkem, návod v češtině.Hovořila jsem s p.Hubinákem,je ochotný a sdělil,že kdykoliv budu při líhnutí něco potřebovat,tak poradí.Jitka
hinterfisch
napsal(a):
Mužete prosím zaslat odkaz na líhen Případně na email zaryba@centrum.cz
Dobrý den, zvažuji líheň Cleo. Sice jsem původně chtěla Brinseu 190, ale je pro mě momentálně nedostupná. Potřebuju kapacitu okolo min. 100 vajec a tak bych chtěla tu dvoupatrovou. Pokud má někdo osobní zkušenost, ráda bych věděla, jestli jdou dobře líhnou nad sebou husí vejce, mám totiž landésky, případně perličky, údajně jsou s perličími vejci v líhni problémy. Díky.
michuela
napsal(a):
Dobrý den, zvažuji líheň Cleo. Sice jsem původně chtěla Brinseu 190, ale je pro mě momentálně nedostupná. Potřebuju kapacitu okolo min. 100 vajec a tak bych chtěla tu dvoupatrovou. Pokud má někdo osobní zkušenost, ráda bych věděla, jestli jdou dobře líhnou nad sebou husí vejce, mám totiž landésky, případně perličky, údajně jsou s perličími vejci v líhni problémy. Díky.
já nevím jestli jsem se nepřehlíd, ale kde jste viděla nějakou dvoupatrovou na 100 vajec?
lubik666
napsal(a):
já nevím jestli jsem se nepřehlíd, ale kde jste viděla nějakou dvoupatrovou na 100 vajec?
http://liahne.webnode.sk/products/liahen-5/ je to tahle na 41+41 s roštem nebo 50-60 + 50-60 bez roštu. Mě jde o to jestli se mi do obou pater vejdou husí vejce, nevím jak je vysoká.
michuela
napsal(a):
http://liahne.webnode.sk/products/liahen-5/ je to tahle na 41+41 s roštem nebo 50-60 + 50-60 bez roštu. Mě jde o to jestli se mi do obou pater vejdou husí vejce, nevím jak je vysoká.
hmmm ta by se mi líbila, dá se sehnat v ČR, nebo objednat ze Slovenska? Děkuji za odpověď.
http://liahne.webnode.sk/products/liahen-4/
není to trochu zbytečně málo info o všech líhních???
cituji:
Liaheň na 56 vajíčok, alebo viac bez roštu + diaľkový ovládač na nastavenie teploty.dialkovy ovladac sa da kalibrovat vlastnymi moznostami...
Na líheň za 95 evrošušníků je to nedostatečný popis a např.mě tam chybí jak se vajíčka otáčejí,jak se zajišťuje vlhkost,jakou má spotřebu atd.!!! Lákáte na dálkové ovládání a ten rošt je tam teda na co?? a co je viac,o kolik vajec???proč to tam není???Nebo snad nechcete nabízet líhně kvalitněji??
webovky celkově raději nekomentuji ( jak košík u pumpy vše za 99kč)
Nezlobte se na mě,ale dálkové ovládání k líhni je mě k prdu..to jako když lížete zmrzlinu přes sklo..
za 2500 kč je to opravdu málo info a na reklamaci na slovensko daleko...
kdybych chtěl kupovat,mě by jste určitě nepřesvědčil
dorm
napsal(a):
http://liahne.webnode.sk/products/liahen-4/
není to trochu zbytečně málo info o všech líhních???
cituji:
Liaheň na 56 vajíčok, alebo viac bez roštu + diaľkový ovládač na nastavenie teploty.dialkovy ovladac sa da kalibrovat vlastnymi moznostami...
Na líheň za 95 evrošušníků je to nedostatečný popis a např.mě tam chybí jak se vajíčka otáčejí,jak se zajišťuje vlhkost,jakou má spotřebu atd.!!! Lákáte na dálkové ovládání a ten rošt je tam teda na co?? a co je viac,o kolik vajec???proč to tam není???Nebo snad nechcete nabízet líhně kvalitněji??
webovky celkově raději nekomentuji ( jak košík u pumpy vše za 99kč)
Nezlobte se na mě,ale dálkové ovládání k líhni je mě k prdu..to jako když lížete zmrzlinu přes sklo..
za 2500 kč je to opravdu málo info a na reklamaci na slovensko daleko...
kdybych chtěl kupovat,mě by jste určitě nepřesvědčil
Pláčete na špatném hrobě, já jen dala odkaz kde je k vidění. Info jsem si musím najít jinde, respektive se chystám kontaktovat prodejce, zas Líheň na 100 vajec tovární výroby za 100 éček všude nekoupíte. No a pro tazatele výše, pokud ji objednám, tak ji nechám poslat ke kamarádce a ona mi ji přiveze. A ano dálkové ovládání k líhni je opravdu asi mimo mísu Jo a nejsem si jistá jestli to je odkaz na stránky, kde ji chci kupovat, mám jich uloženo několik, tak pardon pokud jsem to majzla jinak.
michuela
napsal(a):
Pláčete na špatném hrobě, já jen dala odkaz kde je k vidění. Info jsem si musím najít jinde, respektive se chystám kontaktovat prodejce, zas Líheň na 100 vajec tovární výroby za 100 éček všude nekoupíte. No a pro tazatele výše, pokud ji objednám, tak ji nechám poslat ke kamarádce a ona mi ji přiveze. A ano dálkové ovládání k líhni je opravdu asi mimo mísu Jo a nejsem si jistá jestli to je odkaz na stránky, kde ji chci kupovat, mám jich uloženo několik, tak pardon pokud jsem to majzla jinak.
já nepláču na vašem a proto vás necituji,ale o odkazy výše...ale když už, tak za 100 éček se nechá koupit už opravdu lepší nebo udělat ze součástek od líhně.cz..než tento zajíc v pytli
dorm
napsal(a):
já nepláču na vašem a proto vás necituji,ale o odkazy výše...ale když už, tak za 100 éček se nechá koupit už opravdu lepší nebo udělat ze součástek od líhně.cz..než tento zajíc v pytli
Tak to se nechám ráda poučit, pokud víte o dobré tovární líhni za 100 euro na cca 100 vajec. Rozhodně nechci líheň stavět. Jednak to neumím a pokud bych něco udělala špatně, místo reklamace, si můžu leda tak nafackovat. A to je velmi pravděpodobné, protože tímhle směrem rozhodně zdatná nejsem Reklamaci na Slovensku by mě případně vyřídila kamarádka, takže to nevidím jako největší problém. A ohlasy od lidí, co ji mají, jsou vesměs pozitivní. Já chtěla jen znát zkušenost někoho, kdo má tu dvoupatrovou no a doufám, že se časem propracuju k Brinsea OvaEasy 190 Advance EX, ale ta je finančně opravdu někde jinde.
dorm
napsal(a):
no však uvidíte sama a tady se s tím chlubit určitě už nebudete...přeji ať pořídíte a nenaletíte na DOBROU LÍHEŇ za 100 eu na 100 vajec
... ano Brinsea OvaEasy 190 Advance EX je super líheň a už jste mohla mít 2500kč na ní do kasičky
Ale vy mě furt vnucujete, že si chci koupit špatnou líheň. Píšete výše, že se dá koupit za stejné peníze lepší. Já zatím sbírám informace. Brinsea je pořád v plánu, ale pokud ji nemám, potřebuju něco prozatimního. Pokud s Cleo máte osobní zkušenosti, tak se podělte. A 2500,- bych si sice mohla schovat do kasičky, ale na jaře potřebuju líhnout a to jaxi nenašetřím, i kdybych se postavila na uši. Tak nedělejte paštiky a svěřte se, kde koupit něco lepšího.
michuela
napsal(a):
Ale vy mě furt vnucujete, že si chci koupit špatnou líheň. Píšete výše, že se dá koupit za stejné peníze lepší. Já zatím sbírám informace. Brinsea je pořád v plánu, ale pokud ji nemám, potřebuju něco prozatimního. Pokud s Cleo máte osobní zkušenosti, tak se podělte. A 2500,- bych si sice mohla schovat do kasičky, ale na jaře potřebuju líhnout a to jaxi nenašetřím, i kdybych se postavila na uši. Tak nedělejte paštiky a svěřte se, kde koupit něco lepšího.
Samozřejmě,že budete kupovat věc v které nevylíhnete husy ani omylem v takovém počtu a nic nevnucuji!!!..já jen říkám svůj názor,že to jsou vyhozené peníze..taky jsem takový ,že když vidím něco tak to musím mít a pak si rvu vlasy..Do jara si někoho sežeňte kdo vaše husy vylíhne..písnul jsem vám na e-mail
no já fakt nevim,tu dvoupatrovou si nedovedu představit jak funguje,docela bych se ji bála i na kuřata.
Jinak tu jednopatrovou budu kupovat taky,na kuřátka,docela jsou na ní pozitivní ohlasy.
Ale ta dvoupatrová ,na husy,chtělo by to někoho kdo už ji třebas má a takto ji zkoušel .....a nebo nezbývá než zariskovat.
kastef
napsal(a):
no já fakt nevim,tu dvoupatrovou si nedovedu představit jak funguje,docela bych se ji bála i na kuřata.
Jinak tu jednopatrovou budu kupovat taky,na kuřátka,docela jsou na ní pozitivní ohlasy.
Ale ta dvoupatrová ,na husy,chtělo by to někoho kdo už ji třebas má a takto ji zkoušel .....a nebo nezbývá než zariskovat.
Tak tú dvojposchodovú mám, no liahol som v nej len kurence a úspešne. S liahnutím husacích vajec bohužial skúsenosť nemám.
kastef
napsal(a):
akorát co mne nepříjemně překvapilo,že zástrčka nepasuje do české zásuvky...... jak ste to měli vy?
Ako nepasuje? Ja mám klasickú gulatú zástrčku s dvomi kolíkmi a dierkou na uzemnenie. Jediný problém som mal, keď som chcel liaheň napojiť na inverter( napájanie z autobatérie počas výpadku prúdu) v ktorom bola zásuvka úzka len na dva kolíky. Vyriešil som to zhotovením malého predlžováku a funguje už aj na autobatériu.
zula
napsal(a):
Nezkoušel někdo Cleo objednat přímo z Rumunska? Cena modelu s digit.teploměrem, otáčecím platem a hm je včetně poštovného cca 1500,- Asi ji objednám z tama
Dobrý den,
jelikož je rumunsko v eu, tak by měli být stejné podmínky jako když si objednáte líheň ze slovenska. Ale věřte tomu.
kastef
napsal(a):
tak už mi to manžel předělal,tak můžu líhnout,mám zatím pouze 11 vajec,asi to dám zítra 15 kusů,vejce nevím jestli nebudou na prd,tak aspoň ať sou čerstvá.
též jsem si koupila na podzim tuto líhen, dle rad dodavatele stačí jen provrtat dírku v zástrčce a funguje to, žádné velké předělávání, už mám vylíhnuté dvoje křepelky(dohromady 64 kousků) a bez problému
kastef
napsal(a):
tak dnes večer to vypukne-vajec je jen 14,víc nemám,protože zítra jdu do práce,a už bych vejce neuhlídala aby nenamrzla....navíc teď na zimu,co s tolika kuřaty,kdyby to vyšlo.Vejce nejsou nic moc,asi to nebude s oplozeností kdovíco,no uvidím.
Kolik tam mám nalít vody?Pro začátek.
já jsem křepelkám ze začátku dala jen do první přihrádky vodu, do obou až později před líhnutím
pijo
napsal(a):
Výrobca doporučuje najskôr do tej krajnej (väčšej). Toto praktyzujem už dva roky a všetko v poriadku.
ono to je vlastně nakonec jedno, stejně jsem si koupila vlhkoměr a vlhkost jsem sledovala,přilívala jsem vodu podle potřeby, jsem začátečník, takže se též teprve vše učím, dala jsem na rady zkušených, i když jsem se při občas hrozných dotazech z mé strany shledala i s nadávkami a urážkami...nechtěla jsem dělat zbytečné chyby tak jsem podle některých zde byla za hlupoňu...no, ale hlavně , že jsem dobře vylíhla své první i druhé křepelky , pán, od kterého jsem násadová vajíčka měla mě pochválil, že mám lepší úspěch než on a prý než výzkumný ústav
, vylíhla jsem 80% vložených vajíček, v lednu budu líhnout kuřata na výkrm, byla bych ráda, kdyby se mě i dál dařilo
jana-jana
napsal(a):
ono to je vlastně nakonec jedno, stejně jsem si koupila vlhkoměr a vlhkost jsem sledovala,přilívala jsem vodu podle potřeby, jsem začátečník, takže se též teprve vše učím, dala jsem na rady zkušených, i když jsem se při občas hrozných dotazech z mé strany shledala i s nadávkami a urážkami...nechtěla jsem dělat zbytečné chyby tak jsem podle některých zde byla za hlupoňu...no, ale hlavně , že jsem dobře vylíhla své první i druhé křepelky , pán, od kterého jsem násadová vajíčka měla mě pochválil, že mám lepší úspěch než on a prý než výzkumný ústav
, vylíhla jsem 80% vložených vajíček, v lednu budu líhnout kuřata na výkrm, byla bych ráda, kdyby se mě i dál dařilo
Ále, z hlupákov si nerobte velkú hlavu, múdre je predsa sa spýtať, keď niečo neviem. Len hlupák sa učí na vlastných chybách, rozumný človek sa učí na chybách iných. A ešte, otec mi vravieval
"len sa pýtaj, aby si meumrel sprostý"
Inak za úspech pri liahnutí palec hore a nech sa darí aj naďalej!
pijo
napsal(a):
Ále, z hlupákov si nerobte velkú hlavu, múdre je predsa sa spýtať, keď niečo neviem. Len hlupák sa učí na vlastných chybách, rozumný človek sa učí na chybách iných. A ešte, otec mi vravieval
"len sa pýtaj, aby si meumrel sprostý"
Inak za úspech pri liahnutí palec hore a nech sa darí aj naďalej!
děkuji přejících lidí je hodně poskrovnu
mnooo a já zase říkám, že se ptám, abych nechcípla blbá , to je asi něco podobného , jen v češtině
kastef
napsal(a):
tak vejce sem naložila včera večer,teplota ale teplota kolísá od 36,7 do 37,2 stupňů....podle toho jak sou vejce natočený na roště.Není to málo?
Je to málo, pridajte teplotu na 37,6-37,7. A teplota kolíše preto, lebo sa pravdepodobne pri natočení na jednu stranu dotýka snímač teploty niektorého s vajíčiek.
no nevím,i když je v mistnosti 20 stupňů,tak je tam max 37,3,dala sem to do kuchyně ,teď je tam 23 ale přes den je doma/ když jsme v práci/ 18-20 stupňů,a topit tu na 23 celodenně,tak mě chlap vydáví i z celou líhní.....
no teď je tam dokonce 36,8 a v místnosti 23.V návodu je minimální teplota místnosti 18 stupňů.
kastef
napsal(a):
bohužel,tady nic přidat nejde,teplota je stanovená.....
Ale ide, na boku tej krabičky kde mate display je malý otvor a v ňom malý šoubik. Potočením tohoto šroubu sa nastavuje teplota. Mám vyskúšané, že štvrť otáčky je cca0,2 až 0,3 stupňa.
Nastavovací šroubik je pekne vidieť na prvom obrázku tohoto vlákna.
tak je to fakt,už sem si toho všimla a přidali sme-moc díky.
Ten návod k líhni je děsný-nic tam o nastavení není,když sme to chystali,bylo tam 37,6,ale po nalití vody a dání vajec to kleslo a už se to nehlo.....
Bylo by to škoda,kdyby kvůli tomu byly kuřátka špatný,i když sou to jen obyč zkušební vejce-tedy konzumní,ale doufám že oplodněná.
jana-jana
napsal(a):
též jsem si koupila na podzim tuto líhen, dle rad dodavatele stačí jen provrtat dírku v zástrčce a funguje to, žádné velké předělávání, už mám vylíhnuté dvoje křepelky(dohromady 64 kousků) a bez problému
vcera som si bol tiez pre tuto liahen, a na zaklade vasich rad som tiez musel vrtat otvor a teraz uz funguje bez problemov.
uz len zohnat nasadove vajicka, neviete mi poradit, kde ich zozeniem?
kastef
napsal(a):
tak je to fakt,už sem si toho všimla a přidali sme-moc díky.
Ten návod k líhni je děsný-nic tam o nastavení není,když sme to chystali,bylo tam 37,6,ale po nalití vody a dání vajec to kleslo a už se to nehlo.....
Bylo by to škoda,kdyby kvůli tomu byly kuřátka špatný,i když sou to jen obyč zkušební vejce-tedy konzumní,ale doufám že oplodněná.
Tak nech sa zdárne liahne...
hned jak se něco vylíhne tak dám vědět-tedy pokud s toho něco bude....
Jinak ale trochu mi to kolísá-večer tam bylo 37,7,ráno 37,6 a jak sem ji otevřela kvůli dolití vody ,tak hned po zavření naskočila teplota 38,3,po příjezdu z práce 38,1-a nyní večer dokonce po otočení vajec a kontrole vody 38,6 a nešlo to dolů-hned sem otevřela okno,tak to šlo na 38,1.Je mi jasné jak uberu,půjde to zas níž.....ach jo,doufám,že je to vše OK-.
kastef
napsal(a):
Jinak ale trochu mi to kolísá-večer tam bylo 37,7,ráno 37,6 a jak sem ji otevřela kvůli dolití vody ,tak hned po zavření naskočila teplota 38,3,po příjezdu z práce 38,1-a nyní večer dokonce po otočení vajec a kontrole vody 38,6 a nešlo to dolů-hned sem otevřela okno,tak to šlo na 38,1.Je mi jasné jak uberu,půjde to zas níž.....ach jo,doufám,že je to vše OK-.
Vodu stačí dolevať každý trtí deň (vypozorované), je normálne,že po otvorení a doliatí vody teplota trochu vyskočí, no do polhodiny by sa mala ustáliť na pôvodnej hodnote. pokial je stále vysoká, tak treba znížiť. Je trba si uvedomiť, že čím sú vajíčka dlhšie v liahni, tak "začínajú hriať".
zvyčajne po prvom presvietení si už držia stálu teplotu (opäť vypozorované).
kastef
napsal(a):
vodu dolívám teplou,když sou vejce na jedné straně,je tam 38,2,když se otočí tak 37,8.Asi už to tak nechám,protože když dám méně,tak ta jedna strana bude dobrá a druhá vždy menší nebo větší.Jinak ještě to oranžový světlo má pořád blíkat?
Tak teplotu trochu uberte na 37,5 až 37,8. To svetlo je vlastne prerušovanie termostatu a má blikať (prerušuje neustále hriate tepelného kábla a udržuje relatývne rovnakú teplotu).
Všimnite si keď otvoríte liaheň a potom ju zatvoríte, tak to svetlo prestane blikať (teplota je nízka
a termostat neprerušuje hriatie topného kábla až kým sa teplota nezrovná, potom začne znova
prerušovať sústavné ohrievanie, aby sa teplota stabilizovala)
pijo
napsal(a):
Vodu stačí dolevať každý trtí deň (vypozorované), je normálne,že po otvorení a doliatí vody teplota trochu vyskočí, no do polhodiny by sa mala ustáliť na pôvodnej hodnote. pokial je stále vysoká, tak treba znížiť. Je trba si uvedomiť, že čím sú vajíčka dlhšie v liahni, tak "začínajú hriať".
zvyčajne po prvom presvietení si už držia stálu teplotu (opäť vypozorované).
Při umělém líhnutí teplý vzduch obtéká vejce stálou inkubační teplotou asi 37,8°C.
Dále se vejce pouze jednu třetinu času ( 7 dní ) ohřívá inkubační teplotou , dvě třetiny času (14 dnů) se vejce inkubační teplotou chladí. Lze z našeho pohledu konstatovat, že vejce je dobře oblečené a v líhni je jim stále horko. Zárodek teplo stále odvádí. Vejce také znají něco jako úpal. Říkáme tomu vznešeně horečka zárodku, ale je to úpal. Zárodek si zvedne skokově svou teplotu o 1°C (i více) a teplo odvádí a odvádí. Takto vylíhnutým kuřatům je stejně jako nám po úpalu, pokud jsme ho kdy měli.
dorm
napsal(a):
Při umělém líhnutí teplý vzduch obtéká vejce stálou inkubační teplotou asi 37,8°C.
Dále se vejce pouze jednu třetinu času ( 7 dní ) ohřívá inkubační teplotou , dvě třetiny času (14 dnů) se vejce inkubační teplotou chladí. Lze z našeho pohledu konstatovat, že vejce je dobře oblečené a v líhni je jim stále horko. Zárodek teplo stále odvádí. Vejce také znají něco jako úpal. Říkáme tomu vznešeně horečka zárodku, ale je to úpal. Zárodek si zvedne skokově svou teplotu o 1°C (i více) a teplo odvádí a odvádí. Takto vylíhnutým kuřatům je stejně jako nám po úpalu, pokud jsme ho kdy měli.
Ako sa teda vyhnúť úpalu zárodku inak, ako znížením teploty na požadovanú hodnotu?
znovejsi
napsal(a):
vcera som si bol tiez pre tuto liahen, a na zaklade vasich rad som tiez musel vrtat otvor a teraz uz funguje bez problemov.
já jsem si koupila vajíčka přes inzerát, zatím křepelky a na jaro mám zamluvené od slepiček
kastef
napsal(a):
mal som rovnaký problém a teplota mi vyskočil aj na 45°C ale včas som si to všimol a veko som dvihol nevedel som od čoho to je až nakoniec som zistil že voda ktora sa z liahne vyparovala sa zrážala na vrchu liahne v tej krabičke a vždy ked som veko dvihol pre doliatie vody tak kvapky spadli na elektrické obvody a vtedy sa teplota zvyšovala musel som to rozobrať a servítkou som to poriadne do sucha vysušil a zase bolo všetko dobre ale ked som po par dnoch išiel zase doliať vodu zase sa stalo to isté tak som napísal do tej firmy do Rumunska a napisali mi že to je časte a stači do tej krabičky kde su elektrické obvody navrtať dierky aby para odchádzala preč urobil som to a odvtedy sa m už nikdy teplota nedvíhala viac ako by mala
kastef
napsal(a):
no nevím,i když je v mistnosti 20 stupňů,tak je tam max 37,3,dala sem to do kuchyně ,teď je tam 23 ale přes den je doma/ když jsme v práci/ 18-20 stupňů,a topit tu na 23 celodenně,tak mě chlap vydáví i z celou líhní.....
no teď je tam dokonce 36,8 a v místnosti 23.V návodu je minimální teplota místnosti 18 stupňů.
ja mam liahen vo vytápanej pivnic ale aj tak je tam asi len 15°C - 18°C prvy krat ked som liahen zapol tak mi naskočila presná teplota 37,5°C aj napriek tomu že okolitá teplota bola nižšia overil som si tepltu v liahni aj digitálny teplmerom a fakt tam bolo tych 37,5°C ale kedže je liahen iba z plastu tak tie uniky tepla boli asi väčšie a z 10 vajec sa mi vyliahlo iba jedno kuriatko ktore bolo otočené naopak hlavu malo na ostrej strane vajca a nevedelo sa dostať vonku tak som ho vylupil aj ked sa to nemá mal som s nim vela trápenia lebo stale pišťalo lebo bolo samé a bolo mi ho ľuto zabiť ale nakoniec z neho vyrástol krásny kohut ktory bol velmi agresívny a nakoniec skončil v polievke v ostatných vajciach zárodky umreli a ked som dal dalsiu várku vajec tak som dvihol teplotu na 38,5 -38.8°C a vtedy sa mi vyliahli všetky kuriatka samé bez mojej pomoci a boli zdravé a boli aj dobre otočené a vyššia teplota im neuškodila tak si myslim že netreba dávať liahen do kuchyne stači ked ju nechate tam kde bola len dvihnete teplotu aspon na tych 38,5°C a bude všetko ok
hudos00781
napsal(a):
mal som rovnaký problém a teplota mi vyskočil aj na 45°C ale včas som si to všimol a veko som dvihol nevedel som od čoho to je až nakoniec som zistil že voda ktora sa z liahne vyparovala sa zrážala na vrchu liahne v tej krabičke a vždy ked som veko dvihol pre doliatie vody tak kvapky spadli na elektrické obvody a vtedy sa teplota zvyšovala musel som to rozobrať a servítkou som to poriadne do sucha vysušil a zase bolo všetko dobre ale ked som po par dnoch išiel zase doliať vodu zase sa stalo to isté tak som napísal do tej firmy do Rumunska a napisali mi že to je časte a stači do tej krabičky kde su elektrické obvody navrtať dierky aby para odchádzala preč urobil som to a odvtedy sa m už nikdy teplota nedvíhala viac ako by mala
Kupoval jste tuto líheň přímo v Rumunsku?
Tak som sa rozhodol vyskúšať plodnosť dovezených kohútov. Nechcel som kvôli tomu zapínať veľkú liaheň. Bol som v Marcelovej (pri Komárne) u predajcu. Liaheň mi predviedol, poradil, čo a ako. Kúpil som 2-ojposchodovú liaheň Cleo 5 na 82 vajec s lieskami s otáčaním vajec (jedna páčka, čo sa preklopí) za 90€.
Tak som ju naložil a uvidíme.
original obal krabice od rumunského výrobcu. Záruka je 2 roky.
Je to zdokonalena stará okrúhla "Bioska" na 60 vajec, ktorá ma digitalny termostat a, ventilátor a mechanické otáčanie vajec
kastef
napsal(a):
tak se hlásím po pár dnech,dnes sou vejce v líhni 7 dní-pokusně sem z těch 17 vyndala 5 ks a prosvítila a vypadá ,že v těchto je vidět žilky.....tak snad se pár prcků vylíhne.
Odporučil by som presvietiť všetky a čisté vyhodiť, môže sa stať, že niektoré časom pukne a znehodnotí vám ostatné oplodnené vajcia. Inak držím palce nech sa hladko liahne.
Ja keď som liahol prvý raz, tak aj v noci som vstával "kontrolovať" či je všetko v poriadku.
manželka sa mi už vyhrážala cvokhausom teraz to už tak neprežívam,
ale na liahnutie sa teším stále.
kastef
napsal(a):
ještě jeden dotaz ale mám-jak dlouho funguje baterka v termostatu,tak mě napadlo...
a ještě -pokud se budou mít malé líhnout,nemám vejce s toho roštu pak sundat,třebas 2 dny před,a nechat jen na tom sítu,aby se v těch okách nějak neplantali....
Samozrejme, v 19 deň treba dať vajcia na to sito a už ich neotáčať, zároveň vodu doliať aj do druhého kanálika, aby sa zvýšila vlhkosť.
K tej baterke- práve pred týždňom som ju menil, mala by vydržať 2 roky, ale záleží ako dlho
liaheň ležala na sklade.
Ak ste ešte nečítala, tak odporúčam prečítať toto -
www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/352313/teorie-lihnuti-nejen-pro-lihnarske-panny-a-panice
pre mňa to bolo alfou a omegou pri mojich liahňarských začiatkoch a týmto sa chcem poďakovať
JEDUVKE za nádherné, poučné a výstižné vlákno.
Verím že po prečítaní vam bude vela vecí jasných, tak dotoho.
tak líheň šlape......dnes jsou vejce naložený 13 den.Z těch 17 ks sem 2 neoplozené vyhodila,zbytek se jeví,že jsou OK,dnes sem prosvěcovala a už sem zahlídla stočené malé klubíčka,zvláště v těch světlejších,kde
bylo vidět nejvíc.Jak vůbec v tom 13 dni vypadá odumřelý zárodek?
Nechce se mi věřit že by ve všech vejcích byly kuřátka.....Vejce byla sice čerstvá,ale některá strávila púl dne v lednici,některé sem sebrala v mrazech ,i když sem to hlídala a chodila po půl hodině nahlížet do kurníku,a bohužel sem je musela i trochu umýt....
jana-jana
napsal(a):
já jsem si koupila vajíčka přes inzerát, zatím křepelky a na jaro mám zamluvené od slepiček
tak nakoniec som zohnal nasadove vajicka od pana, od ktoreho mam aj prepelice a treti den su uz aj v liahni, ktora zatial ide presne ako ma.odskusal som aj teplotu a vlhkost pri plnom vonkajsom zlabe bola 67%.
malo to len jednu chybu,a to, ze som musel kupit minimalne 100 ks a nakoniec mi poslali 108 ks, aj ked som povodne chcel len 25.
pijo
napsal(a):
Ako vypadá odumretý zárodok v 13. dni neviem, ale pravdepodobne je všetko OK. Ja druhý
raz presvecujem až v 19. dni, keď vajcia prekladám z otočného roštu na sito k doliahnutiu a
tam to poznáte.
Tak pevné nervy, už len pár dní a vypukne to!!!!!
A pochválte sa ako to dopadlo.
no sama sem zvědavá-dnes sem" vajíčkům" koupila nové krmítko....
akorát nevím,jestli dostatečně chladím,vždy 2x denně na chvíli sundám víko,ale nevím,jestli ta chvilka není málo.Ono když sou vejce pod slípkou,je to asi taky různě,některé odcházejí od vajec jen nuceně,jiná odbíhá.
Předpokládám,že čím sou vejce dýl,tím to chlazení má být delší.
znovejsi
napsal(a):
tak nakoniec som zohnal nasadove vajicka od pana, od ktoreho mam aj prepelice a treti den su uz aj v liahni, ktora zatial ide presne ako ma.odskusal som aj teplotu a vlhkost pri plnom vonkajsom zlabe bola 67%.
malo to len jednu chybu,a to, ze som musel kupit minimalne 100 ks a nakoniec mi poslali 108 ks, aj ked som povodne chcel len 25.
tolik kusů? , co stím?
kastef
napsal(a):
no sama sem zvědavá-dnes sem" vajíčkům" koupila nové krmítko....
akorát nevím,jestli dostatečně chladím,vždy 2x denně na chvíli sundám víko,ale nevím,jestli ta chvilka není málo.Ono když sou vejce pod slípkou,je to asi taky různě,některé odcházejí od vajec jen nuceně,jiná odbíhá.
Předpokládám,že čím sou vejce dýl,tím to chlazení má být delší.
Taktiež chladím 2x denne, ráno a večer cca 5 min. U kureniec to chladenie nie je až také podstatné ako u bažantov, alebo vodnej hydiny.Samozrejme že tých 5 min. nestopujem,
veď kvočka tiež nemá stopky, ani digitálny termostat, ktorý meria teplotu na desatinu stupňa.
Takže pri zdravom sedliackom rozume sa to liahne skoro samo.
jana-jana
napsal(a):
tak to na tom budete podobně jako já s křepelkama, chtěla jsem asi 20 slepiček, kdekdo mě strašil, že se jich vylíhne jen polovina a potom je půlka kohoutků , mě se zadařilo a ted mám křepelek 62
ja som chcel pôvodne len 3!!! do voliéry k andulkám. lenže nakoniec som ich kúpil 37, medzičasom andulky predal, voliéru prerobil na odchov prepelíc a plánoval som mať dve poschodia a na každom asi po 25 kusov. keď sa zadarí mne podobne ako vám, tak môžem pristavovať alebo nastavovať
to je hrozne
http://www.youtube.com/watch?v=z03KSpzsFcM
znovejsi
napsal(a):
váš příspěvek jsem přečetla až ted, ale vy už asi vajíčka máte sehnané,ne?
ryp1

XXX.XXX.3.94
jana-jana
napsal(a):
a kdy se mají líhnout? Myslím, že na jaře je s přehledem prodáte
Prosím,kde sehna,levnou dobrou líheň.Dík
znovejsi
napsal(a):
ja som chcel pôvodne len 3!!! do voliéry k andulkám. lenže nakoniec som ich kúpil 37, medzičasom andulky predal, voliéru prerobil na odchov prepelíc a plánoval som mať dve poschodia a na každom asi po 25 kusov. keď sa zadarí mne podobne ako vám, tak môžem pristavovať alebo nastavovať
to bych pro křepelky taky chtěla, letní odchov pěkně venku, snad mě to můj manžel vyrobí a když né tak si to koupím
jana-jana
napsal(a):
to bych pro křepelky taky chtěla, letní odchov pěkně venku, snad mě to můj manžel vyrobí a když né tak si to koupím
ja ich mám vonku aj teraz cez zimu, dá sa povedať, že je to podstieľkový chov, pretože nepoznajú, čo je to klietka, sú pekne na voľno.
a inak blahoželám k tým prvým vajíčkam od tých 7 týždňových.
Tu webstranka výrobcu:
http://www.ipee.magazinarges.ro/index.php?route=product/category&path=41
kastef
napsal(a):
tak vejce dnes 18 den,sundala sem je z roštu na mřížku,dolila víc voda-akorát teplota je 38,3,když tam byl rošt tak se to podle směru otočení hýbalo od 37,8do 38,2.Mám to snížit nebo do toho už nerýpat...
Tak ako vypadá priebežne liahnutie? Dnes je 20. deň a niektoré vajcia by už mali byť naťuknuté.
Inak tá teplota je trochu vysoká, pre liahne s ventyláciou sa udáva hodnota 37,6.
Mne sa to hýbe v tolerancii od 37,5 do 37,8 stupňa.
Dajte vedieť ako to dopadlo.
pijo
napsal(a):
Tak ako vypadá priebežne liahnutie? Dnes je 20. deň a niektoré vajcia by už mali byť naťuknuté.
Inak tá teplota je trochu vysoká, pre liahne s ventyláciou sa udáva hodnota 37,6.
Mne sa to hýbe v tolerancii od 37,5 do 37,8 stupňa.
Dajte vedieť ako to dopadlo.
no tak už líhnem za poněkud dramatičtějších okolností.V noci z 19 na 20 den se vejce naklovaly a jedno kuřátko mělo vystrčený zobáček a hodiny nemohlo ven a děsně vřískalo,zároveň s ním se vylíhlo jiné,samo a pěkně se hned postavilo na nožky a čiperně skákalo.Pak se samo vylíhlo ještě jedno samo a další 3 sem pomohla.Ty co nemohly ven měly trošku větší pupík ale vše se má celkem k světu.Zatím je jich 6,něco je ještě naklované.Myslím,že ta teplota byla vyšší,proto ten spěch z vajec a krom těch 2 samovylíhlých ,ty měly čisté skořápky-ostatní dost krve.Za chvíli je vyfotím......
kastef
napsal(a):
no tak už líhnem za poněkud dramatičtějších okolností.V noci z 19 na 20 den se vejce naklovaly a jedno kuřátko mělo vystrčený zobáček a hodiny nemohlo ven a děsně vřískalo,zároveň s ním se vylíhlo jiné,samo a pěkně se hned postavilo na nožky a čiperně skákalo.Pak se samo vylíhlo ještě jedno samo a další 3 sem pomohla.Ty co nemohly ven měly trošku větší pupík ale vše se má celkem k světu.Zatím je jich 6,něco je ještě naklované.Myslím,že ta teplota byla vyšší,proto ten spěch z vajec a krom těch 2 samovylíhlých ,ty měly čisté skořápky-ostatní dost krve.Za chvíli je vyfotím......
Kdyby jste je nechala v klidu ještě den, tak by se vylíhly sami a měli by pěkně uzavřený pupek, když je vyjmete hrozí jim vykrvácení, nebo že se přes neuzavřený pupek dostane infekce do bříšní dutiny a uhynou, nebuďte příliš aktivní a nechte to na přírodě. Zkusit pomoci je lepší, až po termínu líhnutí, kdy to vypadá, že se samo už nic nevylíhne. Ale samozřejmě je lépší nepomáhat vůbec, protože pak nedochází k přirozenému přírodnímu výběru, kdy přežije jen silný jedinec.
kastef
napsal(a):
Tak gratulujem k prvím "samovyliahnutým" kuriatkam.
Skúste ich trochu orosiť vlažnou vodou, aby škrupina zmäkla.
Tie nestiahnuté pupky sú zrejme vyššou teplotou, no ako už niekto písal v žiadnom prípade
im nepomáhajte, môžu vykrvácať.
Nabudúce upravte teplotu, ale chybami sa človek učí
Každopádne želám vela úspešne vyliahnutých a hlavne zdravých kuriatok.
pijo
napsal(a):
Tak gratulujem k prvím "samovyliahnutým" kuriatkam.
Skúste ich trochu orosiť vlažnou vodou, aby škrupina zmäkla.
Tie nestiahnuté pupky sú zrejme vyššou teplotou, no ako už niekto písal v žiadnom prípade
im nepomáhajte, môžu vykrvácať.
Nabudúce upravte teplotu, ale chybami sa človek učí
Každopádne želám vela úspešne vyliahnutých a hlavne zdravých kuriatok.
je to určitě tou vyšší teplotou,ty první vylíhlé měly 19 dní a pár hodin.....s tým loupáním je to těžko,byly naklované dlouho,v porovnání s těmi samo,ty se proklovly,a po pár minutách rozlomily skořápku a vylezly...tak sem měla strach že bude po nich.No snad to přežijí,vyloupla sem je pěkně tak abych jim ty pupíky nenatrhla.Zbytek už nechám.
Posílám foto těch co už sou osušení,ještě jsou 2 v líhni.
tak se ještě vylíhly 3,ty už sem nechala osudu,nic sem nepomáhala,trvalo půl dne než se vylíhly ,žádné větší pupíky ani krev.....,takže ty co sem jim "pomáhala" v domění že nemůžou ven,by se 100% vylíhly samy,jsem trubka,no pro příště budu vědět,že to mám nechat.Důležitý je že i ty vyloupaný jsou OK a nic sem jim neudělala.Naštěstí sem věděla jak na to abych jim neublížila.
Ještě je tam 1 naklované vejce s mrtvolkou-kuře se klovalo odspod-nevím jestli do něj vylíhlá kuřátka nestrčila a neotočila ho,ale odpoledne nebylo ještě naklovlé,další 4 mlčí,nic neozývá,nejsou naklovaný,asi je po nich.....možná odumřeli během týdne.
Takže z 15 oplozených vajec je zatím 10 kuřátek,7 holokrkých a 3 s normálním peřím.
Ještě ty 4 vejce počkám,ale asi už nic.
Takže napoprvé si myslím že to dopadlo dobře,příště malinko snížím teplotu,věděla sem že je trochu vyšší a kuřátka šla 19-2O den.Ale ty co měly ty pupíky to asi nebylo teplem ale mou aktivitou s loupáním.Tyto kuřata sem nechala 3 hodiny v líhni dojet v teple a do krabice pod žárovku je dala tedy později k těm samovylíhlým.
Bylo vidět že ty pupíky se jim dost stáhly.
Takže kdo chce koupit CLEO směle do toho.Když to klaplo u nás-já sem ohledně líhnutí úplné tele,co s tím sem dolaďovala za pochodu,takže kdo má ještě navíc zkušenosti,tak je to plus.Přece jen u této líhně je potřeba trochu víc myslet,než u těch automatů......
Tak moc děkuji všem,kteří mi tu radili,moc mi to pomohlo .
jsou velké.....ale jinak vás zklamu,nejde o výstavní holokrčky,ale o potomky holokrček z Gyronu,jak jim zde někteří chovatelé ošklivě říkají "pseudoholokrčky".Jejich vejce posloužila jako pokusní králíci do nové líhně.Kupodivu vypadá,že jejich vzhled bude obdobný jako u rodičů....čekala sem totiž prapodivný mix barev.
Prosím nevíte někdo, co to je za slepičky? Dnes jsem vylíhnul poprvé v Cleu :)
autowit
napsal(a):
Pekny den prajem..
dovazame tieto liahne.....ten kto nepozna princip liahnutia ..ten moze len tazko o tomto hovorit...a pisat tu....staci liahen dat do miestnosti na izbovu teplotu 20-22 ... a temostat si udrzi vnutornu teplotu.....37,6....CLEO je na tom podobne ako BIOSKa...presne ten isty princip.....mame este inu v ponuke...www.liahen.717.cz
Dobrý den. koupil jsem tuto líheň al e bez navodu. Nebyl by některý vlastník teto líhě ochoten ofotit navod. děkuji
kastef
napsal(a):
tak se ještě vylíhly 3,ty už sem nechala osudu,nic sem nepomáhala,trvalo půl dne než se vylíhly ,žádné větší pupíky ani krev.....,takže ty co sem jim "pomáhala" v domění že nemůžou ven,by se 100% vylíhly samy,jsem trubka,no pro příště budu vědět,že to mám nechat.Důležitý je že i ty vyloupaný jsou OK a nic sem jim neudělala.Naštěstí sem věděla jak na to abych jim neublížila.
Ještě je tam 1 naklované vejce s mrtvolkou-kuře se klovalo odspod-nevím jestli do něj vylíhlá kuřátka nestrčila a neotočila ho,ale odpoledne nebylo ještě naklovlé,další 4 mlčí,nic neozývá,nejsou naklovaný,asi je po nich.....možná odumřeli během týdne.
Takže z 15 oplozených vajec je zatím 10 kuřátek,7 holokrkých a 3 s normálním peřím.
Ještě ty 4 vejce počkám,ale asi už nic.
Takže napoprvé si myslím že to dopadlo dobře,příště malinko snížím teplotu,věděla sem že je trochu vyšší a kuřátka šla 19-2O den.Ale ty co měly ty pupíky to asi nebylo teplem ale mou aktivitou s loupáním.Tyto kuřata sem nechala 3 hodiny v líhni dojet v teple a do krabice pod žárovku je dala tedy později k těm samovylíhlým.
Bylo vidět že ty pupíky se jim dost stáhly.
Takže kdo chce koupit CLEO směle do toho.Když to klaplo u nás-já sem ohledně líhnutí úplné tele,co s tím sem dolaďovala za pochodu,takže kdo má ještě navíc zkušenosti,tak je to plus.Přece jen u této líhně je potřeba trochu víc myslet,než u těch automatů......
Tak moc děkuji všem,kteří mi tu radili,moc mi to pomohlo .
Tak po dlhej dobe som sa opäť dostal k PC a vidím , že máte "nadeleno"
Gratulujem k novému dorastu
a nabudúce už budete liahnuť ako starý profík
lubik666
napsal(a):
Cleo 5 na 82 vajec (dvoupatrová), máte s ní někdo zkušenosti, na co si dát pozor, jak v ní líhnout, čeho se vyvarovat.
Děkuji
Túto liaheň mám a liahne sa v nej úplne rovnako, ako v jednoposchodovej. Jediný rozdiel je v tom, že nedávam obe poschodia liahnuť naraz, ale s odstupom troch dní. Dôvod je jednoduchý
keby sa liahli súčastne, tak by padal "odpad" z liahnutia na spodné kurence. Akvšak najprv
nasadím spodok a o tri dni druhé poschodie, tak kurence sa liahnu postupne.
a jakpak dopadlo líhnutí u p.Ferjenčíka,v dvoupatrovém Cleu......?
jinak našim kuřátkům už je 9 dní a létají jako vrabci-krabice už jim vůbec nevoní
znovejsi
napsal(a):
Takze zo 108 vajicok sa mi od soboty vyliahlo 80% vajicok, este nejakych 25 je v liahni, ale z tych uz sa asi moc nevyliahne.
Cize zaver je taky, ze na prvykrat je to pre uplneho zaciatocnika a laika uplne idealna liahen, nemam vobec nic, co by som jej mohol vytknut a odporucil by som ju za tie peniaze kazdmu, kto chce zacat liahnut a kupil som ju nie z topolcian, ale od pana z marcelovej za 55 €.
tak jsem si objednal u pana Hubináka tu 2-patrovou líhen a dneska přišla.Bohužel ne ta 2-patrová ale jednopatrová.Tak jsem mu napsal a jsem zvědavej co odepíše.Jinak upozornění pro ty co chtěji taky objednávat tuto líhen.V návodu je napsaný,že se používá při teplotě 20-22°C což je u mně trochu problém v tuhle dobu když jsme dopoledne v práci a barák vychladne na 17°C.Vyzkoušim jí obložit polystyrenem a uvidim,jestli to bude stačit
Tak som včera doliahol 1. pokusnú várku. SPokojný nie som. 2/3 vajec bolo neoplodnených (zima a leniví kohúti). Z tých niekoľko oplodnených sa vyliahlo polovica kureniec veľkých plemien:
Jersejský obor, Pavlovské kury, Araucany modré a Kočinky modré.
Som zvedavý ako dopadne s liahnutím kamarát Dano, ktorý mal viac ako 4 hodinový výpadok el. prúdu.
Poschodovú liaheň Cleo 5 som kupoval priamo u dovozcu p. Števlíka v Marcelovej pri Komárne:
http://liahne.webnode.sk/
ares.n
napsal(a):
Dobrý den. koupil jsem tuto líheň al e bez navodu. Nebyl by některý vlastník teto líhě ochoten ofotit navod. děkuji
maš aj štastie že si ten navod nedostal . je dobrí akurát tak na podpalku do pece. v prvom rade si kup vlhkomer . to je zakladní problem tejto liahne . teplota je v poriadku pretože som mal 97% oplodnene ale z 56 vajec sa viliahlo 20 . ostatné zarodky boli odumrete v rôznom štadiu vyvoja. jasne že teraz bude predajca komentovat môj príspevok a poukazovat na nekvalitu vajec a neviem čo ešte . ale pod dvoma kôkami sa vyliahli všetky oplodnené vajcia.
takže kupit vlhkomer , sledovat vlhkost . pootvorit tie dva vrchnaky čo su hore na veku. samozrejme otačat vajcia min. 2x denne 18 dní.potom už nie . a visledok sa určite dostaví .
znovejsi
napsal(a):
Takze zo 108 vajicok sa mi od soboty vyliahlo 80% vajicok, este nejakych 25 je v liahni, ale z tych uz sa asi moc nevyliahne.
Cize zaver je taky, ze na prvykrat je to pre uplneho zaciatocnika a laika uplne idealna liahen, nemam vobec nic, co by som jej mohol vytknut a odporucil by som ju za tie peniaze kazdmu, kto chce zacat liahnut a kupil som ju nie z topolcian, ale od pana z marcelovej za 55 €.
Dobrý den,
jsem začátečník, tž. letos poprvé bych chtěla líhnutí zkusit. Vyhlédla jsem si líheň cleo za cenu 85€, tž. tu nejlevnější. Bohužel ty za 55€ už v nabídce nebo ceně nejsou, tž ani nemohu porovnat, zda jsem si vybrala stejnou jako máte Vy. Myslíte, že stačí ta nejjednodušší bez obraceče? Když budu obracet vejce (krůt a pak i perliček) 2 x denně, udrží se v požadované poloze jen na té podložce? Máte s tím zkušenost? Předem díky za reakci.
aligator8
napsal(a):
maš aj štastie že si ten navod nedostal . je dobrí akurát tak na podpalku do pece. v prvom rade si kup vlhkomer . to je zakladní problem tejto liahne . teplota je v poriadku pretože som mal 97% oplodnene ale z 56 vajec sa viliahlo 20 . ostatné zarodky boli odumrete v rôznom štadiu vyvoja. jasne že teraz bude predajca komentovat môj príspevok a poukazovat na nekvalitu vajec a neviem čo ešte . ale pod dvoma kôkami sa vyliahli všetky oplodnené vajcia.
takže kupit vlhkomer , sledovat vlhkost . pootvorit tie dva vrchnaky čo su hore na veku. samozrejme otačat vajcia min. 2x denne 18 dní.potom už nie . a visledok sa určite dostaví .
děkuji za odpověď . Jak moc pootevřit ty vrchní otvory. A nějaky tip na vlhkoměr. diky
ares.n
napsal(a):
děkuji za odpověď . Jak moc pootevřit ty vrchní otvory. A nějaky tip na vlhkoměr. diky
len ich cele vyberte a položte naspet tak aby tam bolamedzierka na privod čerstveho vzluchu . posledne dni to veko položte tak aby bola asi polovica otvoru volná . zaklad je sledovat vlhkomer .ten stačí aj obyčajni za 5 eur je to na vás . ale je určite lepšie lacny obyčajni vlhkomer ako sa spoliehat na navod k liahni kde je napísané " stači naliat vodu do jedneho kanalika pri hrabavej hydine a priebežnevodu dolievat. to by ste dopadli ako ja. ked som tam dal vlhkomer bol som zhrození vlhkost bola pri tomto navode 45% čo ma za vysledok odumieranie zarodkov
. tak tak .
a už ste v tej liahni liahli
matylda3
napsal(a):
Dobrý den,
jsem začátečník, tž. letos poprvé bych chtěla líhnutí zkusit. Vyhlédla jsem si líheň cleo za cenu 85€, tž. tu nejlevnější. Bohužel ty za 55€ už v nabídce nebo ceně nejsou, tž ani nemohu porovnat, zda jsem si vybrala stejnou jako máte Vy. Myslíte, že stačí ta nejjednodušší bez obraceče? Když budu obracet vejce (krůt a pak i perliček) 2 x denně, udrží se v požadované poloze jen na té podložce? Máte s tím zkušenost? Předem díky za reakci.
Dobry den,
urcite je v ponuke aj za 55€, len si ju musite objednat od pana z Marcelovej a nie z Topolcian. Ja som ju objednaval koncom decembra a ten pan mi po telefone poradil, co som potreboval.
Ja mam tu najjednoduchsiu s manualnym otacanim a uplne staci obracat rano a vecer. S krutimi a perlicimi nemam skusenost, ale myslim si, ze to nebude problem. Len smelo do toho.
Minulý rok jsem v této líhni líhla kuřata, krůťata, kachny, husy, perličky. Otáčela jsem manuálně 2x denně a jednou za den chladila. Ze začátku líhnutí jsem měla naplněný jen jeden kanálek vodou a ke konci oba jsem naplnila oba dva kanálky. Líhnutí bylo naprosto bezproblémové a líhla jsem i různé druhy pohromadě. Letos už mám vylíhlé kuřátka a líheň je zase naplněná. Přeju úspěšné líhnutí.
ryp1

XXX.XXX.3.94
Zdravim.Jak to tak sleduju,musim se přidat.Líheň je jen stroj,třeba jako auto a proto se musí každý naučit jeho ovládání a další spoustu věcí.Každému doporučuji,půjčit si pár knih,třeba chov a výkrm drůbeže v drobných chovech (františek šonka),drůbež na vašem dvoře (Iveta Prombergerová). Je jich spousta a v každé je něco nového.
bylo to tak plánované,kvůli vyzkoušení líhně,te´d si ještě prcky nechat nechci,až později,tedy kdyby je nikdo nechtěl,tak pochopitelně zůstanou.
Ale už se našli zájemci a za chvilku si přijedou,už se na ně moc těší.Potěšili sme se 14 dní,no netřeba smutnit,budou zas druhá kuřátka,určitě sem pak zas přijdu a dám foto.Doufám,že mi noví majitelé pošlou nějaké fotky až poporostou,a snad tam bude nějaká slepička,doufám....
Tak jsme si také pořídili líhen Cleo,dnes tam máme 14den 16 vajíček na zkoušku od našich slípek.2 byla neoplodněná a zbytek uvidíme za týden.Ještě jednou je prosvítíme až půjdou na rošt..Akorát jak někdo píše,že dolívá vodu každý druhý den,tak my až za tři čtyři dny,zase se to tak rychle neodpařuje,tak nevím jestlo to je tím malým množstvím vody?
no já vyzkoušel nasadit 20 vajec včera a vodu jsem dal do toho prostředního kanálku a vlhkost cca 30% tak jsem nalil vodu i do toho druhýho kanálku a vlhkost se zvedla na cca 47%.Tak jsem zvědavej,jak budu zvedat vlhkost na 60 a u kachen na 80%.Teplotu mám v rozmezí 37,8-38,2 tak jak to bylo nastavený od výrobce.Jsem zvědavej,jestli z toho něco bude
milan.p
napsal(a):
no já vyzkoušel nasadit 20 vajec včera a vodu jsem dal do toho prostředního kanálku a vlhkost cca 30% tak jsem nalil vodu i do toho druhýho kanálku a vlhkost se zvedla na cca 47%.Tak jsem zvědavej,jak budu zvedat vlhkost na 60 a u kachen na 80%.Teplotu mám v rozmezí 37,8-38,2 tak jak to bylo nastavený od výrobce.Jsem zvědavej,jestli z toho něco bude
neviem či mate tu istú liahen ako ja .( mám nejaku rumunsku na 56 vajec s otačanim jednou pačkou). už som tu pisal že som mal ten istí problém . musel som naliat vodu aj mimo tych kanálikou. vlhkost sa potom držala na cca 60%. ked som chcel ešte zvyšit vlhkost vybral som tie dve záklapky na vetranie a namiesto nich som položil vlhku handričku ,potom sa vlhkust zvišila mierne nad 70%
mám tu 2patrovou s otáčením na 82 vajec,na platíčka bez otáčení se má vejít cca 120 vajec podle velikosti.Žádný uzávěry na větrání nemám.Jenom z boku dna je pár dírek velkých ani ne 1 mm a na víku je díra asi 1 cm.Ted jsem koukal,že vlhkost mi stoupla na 51%.Ono možná až vejce budou hřát tak se ta vhkost zvýší,ale u těch kachních vajec budu muset používat asi nějaký ty vlhký hadříky a hodně rosit.No uvidim až je budu nasazovat.Dneska jsem koukal na čínky že už se začali dvořit tak to bych mohl možná hned po kuřatech nasadit jejich vejce a budu vychytávat problémy
Mám nově tuto líheň v dvoupatrovém provedení a mám menší problém s teplotou. Vejce mám jen v horní části a pokaždé, když je otočím (jsou na tom držáku špičkou dolů) tak se mi vždycky zvýší teplota o cca jeden stupeň a musím ji pokaždé znova nastavit. Nevíte čím to může být způsobeno????
cervik
napsal(a):
Mám nově tuto líheň v dvoupatrovém provedení a mám menší problém s teplotou. Vejce mám jen v horní části a pokaždé, když je otočím (jsou na tom držáku špičkou dolů) tak se mi vždycky zvýší teplota o cca jeden stupeň a musím ji pokaždé znova nastavit. Nevíte čím to může být způsobeno????
Zkuste si pozorně přečíst celou tuto diskuzi, myslím, že už to někdo řešil a dostal i radu proč se to děje a co s tím dělat.
Toto vlákno jsem si přečetla snad třikrát než jsem dotaz zadala, ale na můj problém tu odpověď není. Pán měl podobný problém, ale když dovéval vodu, tak se mu srážela a teplota vyskočila nahoru. Mě se ale mění teplota po každém otočení vajec. To tu taky někdo řešil, ale jemu se ta teplota měnila jen o pár desetinek stupně. Mě ale ta teplota vyletí o stupeň až dva nahoru, což už je špatně. Snímač se vajec nedotýká.
čekala jsem líhnutí na zítra a jaké bylo ráno překvapení , dvě kuřátka už se vyklubala
, pevně doufám, že nezůstane jen při nich
tak mám pořádný problém.Mám tu 2-patrovou líhen.V sobotu jsem nasadil na zkoušku 20 vajec od dominantů.V neděli po zahřátí vajec byla teplota 38,2 a vlhkost kolem 50%,takže ok.V pondělí jsem si jel pro 30 vajec maransek.Přidal jsem do líhně tu nástavbu a vejce maransek.Teplota mi začala kolísat mezi 37,8-38,8 a vlhkost spadla na 30%.Říkal jsem si,že se vejce prohřejou a ustálí se to,jenže ono je to pořád stejný.Vlhkost na 30% a když dám teplou vodu tak do půl hodiny je to zpátky a teplota 38,2,když otočim vejce tim kolíkem na boku tak stoupne na 38,8.Vyzkoušel jsem pod líhen dát molitan a omotal jsem jí vatelínem-žádná změna.V místnosti mám 24°C.A ted to nejhorší.Vyzkoušel jsem měřit teplotu ručně a nad vejcema v nástavbě je 37,8 a nad spodníma vejcema je jenom 34,2.Poradí někdo co s tim?Zkoušel jsem i zadělat větrací otvor a taky beze změny
ryp1

XXX.XXX.3.94
Vítej, Host .
Nákupní košík (0) 0,00 RON
>>
Rumunština Rumunština
Ipee Ati S.A
Domů Speciální nabídky Přihlásit se Registrace Nákupní Kompletní Kontakt
Prodloužení
Inkubátory
Moduly a automobilové zařízení
Výrobky pro domácnost
Elektronika a elektrická
Hlavní stránka > Inkubátory > Inkubátor cleo 5thD thermo vlhkostní
Informace
O nás
Politika
Jak koupit
Kontaktujte nás
Mapa stránek
Kategorie
Prodloužení
Inkubátory
Výrobky pro domácnost
Elektronika a elektrická
Cleo inkubátor 5thD thermo vlhkostní
incubator cleo 5THD termo higro
Cena:
200,00 RON
Skladem: Na skladě
Model: Model 180
Výrobce: ATI IPEE
Průměrné hodnocení: Nehodnoceno
Množství: Přidat do košíku
Popis
1.0 PŘEHLED
Varianty: CLEO 5, CLEO 5 s vejcem otočným zařízením;
CLEO 5thD
"CLEO" se používá v domácnostech pro inkubovat vejce z drůbeže. Je postaven na principu povrchové inkubátoru, vejce jsou položena v jedné vrstvě. Bydlení, izolační plast, musí zachovávat vnitřní teplotu. Vytápění je zajištěno elektrickým odporem. Homogenizace vnitřní vzduch je vytvářen vrtule motoru. Regulace teploty je zajištěno elektronickým obvodem. Otvory v kostře, zajišťuje pomalé a nepřetržité větrání vnitřního vzduchu, čímž odstraňuje přebytečný oxid uhličitý a jiných znečišťujících látek pocházejících během inkubace.
Vlhkost zajišťuje vodní náplně dvě zásuvky (kanály) a B poloviny dna inkubátoru (viz Obr. 1 a 1.A). Vysoká vlhkost je doporučen během prvního týdne inkubace (když vejce zabránit odpařování vody) a poslední 2 dny (pro snadné odtržení od membrány potomků). Doba odpočinku musí být normální vlhkost podporovat výkalů likvidaci.
Teplota je hlavním faktorem, který závisí inkubaci. Přehřátí výsledky malformací vejce, kuřecí oslabených, nebo dokonce smrt ve skořápce. Subîncălzirea pomalý embryonálního vývoje, "střet" je pozdě.
RETURN OF VAJEC Cílem rovnoměrnou teplotu a vlhkost v celé vejce a embryí shell, aby se zabránilo přilepení.
2.0 CHARAKTERISTIKY
2.1. TECHNICKÁ DATA
CLEO - 5 CLEO - 5
s vejcem zařízení otočnou CLEO - 6
Maximální hmotnost, kg 2,8 3,2 4,0
Max (ks):. -
• slepičí vejce 60 41 ≈ 75
• turecko vejce 42 - ≈ 52
• kachna vejce 50 - ≈ 60
• husí vejce 30 - ≈ 35
- Inkubační teplota: 38 ° C ± 1 ° C
- Příkon: Průměrný 550Vah / 24 hodin při pokojové teplotě 20 ° C
- Vlhkost: 60 ... 65% (voda v Socket A)
70 ... 80% (voda zásuvka B)
80 ... 85% (voda v obou kapsách)
- Topení: Resistance
- Napájení: 230 V/50 Hz
- Otočit vejce: ruční (dvakrát denně) o 180 °.
U verze s vejcem na otočení zařízení třikrát denně vlevo - vpravo.
- Typ inkubátor doprava, povrch
- Inkubace Výnos: 60% (pokud podle těchto pokynů)
- Nebezpečné napětí
- Nezakrývejte
2.2. SLOŽENÍ
1). Spodní pouzdro, 2). Horní kryt, 3). Motor vrtule jednotka, 4). Elektronický modul podsestavy, 5). Odolnost jednotka, 6). Horní gril, 7). Dolní gril nebo soustružení vejce zařízení vybaveno barem připínáček bydlení, 8). Napájecí kabel, 9). Termistor.
1). Spodní pouzdro, 2). Horní kryt, 3). Ventilátor jednotky termistor, 4). Elektronický modul podsestavy, 5). Odpor cívky jednotka, 6). Ochranná mřížka, 7). Dolní gril, 8). Bipolární napájecí šňůra, 9). Intermediate element, 10). Teplota signální přístroj (volba), 11). Ochranné víčko;
A, B = kapsy pro vodu
Inkubátor "CLEO" inkubační teplota je nastavena v továrně. Další úprava se provádí pouze na specializované jednotce, nejlépe ty poskytnutí záruční servis.
3.0. NÁVOD K POUŽITÍ
3.1. GENERAL
Když si koupíte inkubátor "CLEO" kontrolovat, jestli to funguje, a nemá žádné mechanické poškození. Jakmile inkubátoru byste dodali:
- Originální balení (zobrazeno výrobku na nezakryté před vámi).
- Návod k použití se zárukou kupónem vyplněny čitelně označeny pořadovým číslem a výrobce (zjistit, jak je uvedeno na kuponu série odpovídá, že z kabinetu inkubátoru).
- List servis pro záruční doby.
VAROVÁNÍ!
NEPOUŽÍVEJTE inkubátoru, dokud si tyto pokyny.
Splnění závisí na úspěchu!
NIKDY neupravujte obvody!
Nepřipadáte během přepravy nebo použijte!
3.2. MÍSTO
Inkubátor je umístěn v kryté stání (nejlépe pokoj obýván), daleko od zdrojů nadměrného tepla, přímého slunečního svitu tepání nebo průvan na webu plánu, nejlépe na stole horizontálně ve vzdálenosti 1 m od podlahy. Vyhněte se chladné místnosti (nevytápěná) nebo příliš suché. Inkubátor pracuje správně v normálních podmínek (20 ... 25 ° C a vlhkost 45 ... 70%). Doporučuje se umístí do inkubátoru izolačního materiálu (rohož, plošné, a tak dále).
Uchovávání nebo inkubátor použití v místnostech, kde jsou uloženy chemikálie, hořlavé, výbušné nebo jedovaté, protože poškozují kvalitu ovzduší negativně ovlivňuje inkubaci (embryonální vývoj).
VAROVÁNÍ!
Nakloněná pozice může vést k vysídlení vajec, vody kapsy a předčasné opotřebení motoru.
Pokud inkubátor je vyrobena z horké zimou nechám 2 ... 3 hodiny ubytovat klimatu (jinak dojde ke kondenzaci na elektronickém obvodu).
3.3. PROVOZ
Inkubátor připojení k síti zadáním zástrčku do zásuvky na 230V/50 Hz, když je motor v chodu, a asi po 20 vteřinách LED svítí elektronickém modulu. Nech to běžet 16 ... 24 hodin, po to, co bylo uvedeno v bodě 3.2.
Sledujte inkubátor operace v rámci 4 ... 5 hodin, dokud nevstoupí do provozního režimu (LED bliká). Je teplota řízena inkubátor v 38 ° C ± 1 ° C. Další úprava může být provedena až specializované jednotce.
3.4. Inkubační (násadová) vejce
3.4.1. Před vložením do inkubátoru, vejce jsou vybrány vizuálně podle § 4.1. Odpovídající místo vzhůru nohama v závorkách (typ cofrag) po dobu 24 hodin při teplotě asi 16 ° C.
3.4.2. Při spuštění v 16 ... 24 hodin, vyjměte zástrčku a dát vodu do zásuvky, nebo B, v závislosti na typu vejce (kuřecí, krůtí, kachní, husí, atd..) V tabulce 1.
TABULKA 1
Druhy ptáků období vlhkosti inkubační
První období poslední 2 dny
Socket A zásuvky Zásuvka Zásuvka B B
KUŘECÍ 21 60% - 75% 80 - 85%
Krůty 28 60% - 75% 80 - 85%
Rata 28-75% 80-85% 80-85%
Rata MOVE 35-75% 80-85% 80-85%
IPCC 30-75% 80-85% 80-85%
Protože voda není "zničit", že může dát snítku bazalky. Nedoporučuje současné inkubaci (ve stejném inkubátoru) různých druhů vajec (slepice kachna s husí kůží, atd..), Vzhledem k různým požadavkům inkubace.
VAROVÁNÍ!
Ujistěte se, vlhkost je velmi důležité!
V průběhu inkubace, zkontrolujte hladinu vody v alveolech a vyčistit vodou, když hladina klesne.
Tři dny před koncem inkubace kachen a husí vejce jsou sypané vodou 2 -3 krát denně. S výhodou se voda ohřeje na 25 ° C ... 35 ° C.
3.4.3. Pro CLEO 5: Odstraňte kryt (2) a umístí lícem dolů vedle. Umístěte vejce rovnoměrně rozdělilo na spodní gril (7) a přiklopte víko zpět na, kontrolu celého těsnění.
Pro CLEO 5 s vejcem otočným zařízením: Odstraňte kryt (2) a položí lícem dolů vedle. Umístěte vejce vzhůru nohama na podporu alveolů a opírá mimo těleso rotující bar připínáček doleva nebo doprava. Dejte víko zpět na, kontrolu celého těsnění.
Pro větší vejce, je husa nebo krůta bar připínáček odstranit vytažením nahoru alveolů vejce a vejce jsou položeny přímo na grilu.
Nesnažte zvedání vejce plnou podporu.
Pro CLEO 6: Odstraňte víčko "2" (velká písmena) a umístěte ji lícem dolů. Odstraňte rovněž střední element "9" a sedí vedle inkubátoru.
Umístěte vejce rovnoměrně rozdělilo na startovním roštu pod "7", pak nastavte intermediate prvek "9" na mřížce, která sedí, jako vejce.
Připevněte čepičku "2" Kontrola těsnění kolem obvodu inkubátoru.
3.4.4. Zasuňte zástrčku do zásuvky a usiluje dva dny, pouze pokud pracuje normálně a je voda alveolů.
3.4.5. Pro CLEO 5: od třetího dne, vejce jsou zpátky, alespoň dvakrát denně, s asi 180 °. Během celého procesu se bude během 10 minut. Chcete-li to provést, sejměte a položte je lícem dolů podél bez vytažení zátky. S vejcem soustružení a polohování změny: ti, na okraji být ve středu a naopak.
Pro CLEO 5 s vejcem obracecím zařízením z třetí den, třikrát denně bar lepivost otáčí opačně. 3 dny odstranit zadní vajec a vajec jsou položeny přímo na grilu.
Pro CLEO 6: počínaje třetím dnem, otočte vejce nejméně dvakrát denně, s asi 180 °. Během celého procesu se bude během 10 minut. Chcete-li to provést, sejměte "2" a položil vedle sebe na rovný povrch, obličejem dolů, aniž by odpojen od elektrické sítě. Pak vyjměte intermediate prvek "9" s velkou pečlivostí a umístí se také rovnou plochu, pak se vrátit vejce přechází z nižšího grilu "7".
Umístěte intermediate element "9" zpátky a zpátky a vejce na jeho mřížce.
Po otočení se mění a umístění vajec: spor je přivedl do centra a naopak.
VAROVÁNÍ!
Poslední tři dny inkubace vejce nevracej. Během tohoto období štěňata volí kolize pozici. Pokud vejce zase v těchto dnech, mláďata umírají ve skořápce.
3.4.6. Pro dobré inkubaci je nutné:
- Značení vejce s označeními na dvou protilehlých stranách, aby uznaly rotaci, pouze CLEO CLEO 5 a 6.
- Povinné střídání vejce dvakrát denně;
- Mokré prsty rotují vejce vyžadují vysokou vlhkost (kachny, husy);
Normální embryonální vývoj je v souladu s tabulce 2.
TABULKA 2
IMPACT druh "začátek předčasného ukončení stávky exit exit
Slepice 19 20 20 ... 21:21
Turecko 26 27 27 ... 28 28
Duck 24 ... 25 25 ... 26 26 ... 27 27 ... 28
Duck se pohybuje 30 31 ... 32 32 ... 33 35
Husí 28 ... 29 28 ... 30 29 ... 31 30 ... 32
Doporučení
- Používejte inkubátor pro jednu osobu.
- Vyvarujte se manipulace s vejci, protože prst oleje ucpávají póry pláště, čímž se snižuje možnost odstranění toxinů v inkubaci.
- Dohled inkubace cyklus vidět a vyhnout se potenciální události, které mohou mít vliv na to.
- Regulace teploty s teploměrem 10 cm stonku kontrolovány, aby v rámci 0,2 ° C než při 38 ° C, teploměr bydlení.
3.4.7. Tři dny před koncem inkubace, vejce nevracej. Od teď očekává, že násadová (kolize) vejce.
VAROVÁNÍ!
Během tohoto období, kuřata cvičil na kolizním poloze sedí na vrcholu. Pokud zapnete vejce nyní, bude mláďata zemřou ve skořápce.
Poslední tři dny před líhnutím, takže vlhkosti parametrů je velmi důležité!
3.4.8. Mláďata v odvětví vajec praskání je slyšet, není možné prolomit napomůže praskání shell v pravém světle zobáku. Pokud poklop (z shellu) je 10 ... 15 hodin havárie, budou kuřata být pomáhal tím, že rozbije skořápka od zobáku k tělu opatrně, aby nedošlo k jejímu poškození.
VAROVÁNÍ!
Nedoporučuje násilně odstranit kuře z vaječné skořápky nebo dokončit peeling. Pokud se překročí inkubační doba a inkubátor stále žije slepičí vejce musí rozbít kůži nebo opustit, je inkubační prodloužena doba na provedení dané.
3.4.9. Po vylíhnutí se mláďata ponechat v hodinách inkubátoru několik dokud suché, kůra vejce jsou odstraněny. Třídění se provádí tím, že zkoumá každý štěně a kontrola:
- Velikost (štěňata musejí být dobře vyvinuté);
- Údržba nohou (odstranit ty nebude držet, stane nevyvážená, jít pomalu nebo "tažení" na jedné straně).
- Vzhled chmýří (musí být plná, suchá, jasný).
- Konformace: hlava a trup jsou zkoumány zjistit všechny abnormality (absence očí, oko pasta, křivý nos, prsty lepené křížové nebo zanícené klouby a krvácení).
Případy jsou uvedeny v tabulce 3.
Řazení má význam jako životaschopné potomstvo bude stále umírají zbytečně náročné a je nebezpečí pro zdraví prostřednictvím nemocí, které mohou přenášet.
VAROVÁNÍ! - Jsou normální tyto mezní hodnoty:
- Mrtvá embrya, max. 10%;
- Slepice mrtvých ve skořápce, Max. 10%;
- Kuřecí životaschopné, max. 3%;
- Jiné příčiny, max. 7%.
Líhnutí úspěch (jak co nejvíce kuřat) silně závisí na kvalitě vajec (pokud je čerstvý, oplodněné, a tak dále). Jinak to nebude mít za následek kuře, zda zajišťují optimální podmínky. Přečtěte si kapitolu 4 - "Doporučení".
TABULKA 3 Účinky na potomcích jsou slabé, mokré, s žaludkem rostu slabá a tvrdá v prvních dnech života slabé, s příznaky paralýzy s velkým žaludku a pomalým růstem hrubé Lepidlo, vratké, mokré s velkým žaludkem, jdu pomalu v pohybu Hard Shell (mnoho z nich nemůže dostat ven) Žaludek skvělý tah těžké, špatně pigmentovaný, pomalu rostoucí zaostalé, vrozené vady
Vady v rozvojovém době embrya inkubační zvýší o 1 ... 3 dny, zvýšení vzduchové komory, domácí kuřata z pozdní protržení vaku blan dystrofie uprostřed přes inkubaci, mláďata líhnou později tvrdé a těžké, dušení ve druhém období inkubace, odumření embrya v prvním týdnu velké vzduchové komory, membrána v suchém shell. Malá vzduchová komora, klepání zpoždění, kůra pasty, nedostatečně vyvinutý.
PŘÍČINY staré vejce. Nesprávně přepravovány vejce. Nesprávné strava, kterou dárce. Nerotite vejce během inkubace 180 ° (návrat nesprávné). Nedostatečná vlhkost. Vysoká vlhkost. Různé vejce přenášené nemoci.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
3.5. ÚDRŽBA A OPRAVY
3.5.1. Po každém použití odpojte od sítě inkubátoru a pak čištěny a dezinfikovány takto:
Pro CLEO 5:
Odstranit gril (6), delete kryt (1) na vnitřní a vnější hadříkem navlhčeným v teplé vodě, aby se rozpustil nějaké soda (jedna čajová lžička vody 4l). Nepoužívejte mýdla, saponáty, benzín, aceton, ostatní rozpouštědla nebo čisticí prášek, který může nepříznivě ovlivnit následné provoz líhně. Cover (2) se zrušuje s hadříkem navlhčeným stejné řešení, vnitřní a vnější, ujistěte se, že voda neproniká do elektroniky nebo motoru. Rošty (6 a 7) promytí příliš. Po vyčištění se uvedeného řešení, všechny ochranné známky otřete utěrkou navlhčenou čistou vodou a osušte hadříkem. Dezinfekce části 1, 2, 6, se provádí otřením hadříkem navlhčeným alkoholem, roztokem chloraminu bromocet 5 nebo 2. Po této operaci jsou umístěny dvě mřížky.
Pro CLEO 5 s přístrojem soustružení vajec
Čištění provoz na horní části je stejná jako u CLEO 5.
Bar připínáček je odstraněn tahem a pak vyvolává rošt podporu s vaječné vaky. Odstraňte alveolů s traverz na okrajích a vyčistěte hadříkem navlhčeným čistou vodou a osušte hadříkem. Oddělte čisté pan podporu. Po čištění a dezinfekce alveolů dát to zpátky správně kontrolovat jejich startovní vzhled podporu.
Pro CLEO 6:
Odstraňte intermediate prvek "9" a nižší gril "6", odstranit kryt (1) na vnitřní a vnější hadříkem navlhčeným v teplé vodě, aby se rozpustil nějaké soda (jedna čajová lžička vody a 41). Nepoužívejte mýdla, saponáty, benzín, aceton, ostatní rozpouštědla nebo čisticí prášek, který může nepříznivě ovlivnit následné provoz líhně.
Cover "2" se zrušují s vlhkým hadříkem ve stejném roztoku, uvnitř i vně, ujistěte se, že voda neproniká do elektroniky nebo motoru. Strouhá "6" a "7" jako praní. Po vyčištění se uvedeného řešení, všechny ochranné známky otřete utěrkou navlhčenou čistou vodou a osušte hadříkem.
Dezinfekce části 1, 2, 6, 7 a 9 se provádí otřením hadříkem navlhčeným v alkoholu nebo bělidla 2. Po této operaci jsou umístěny dvě mřížky.
3.5.2. Pravidelně před a po každém inkubačním cyklu nebo kdykoliv to bude nutné, bude dát pár kapek oleje (jeden používal v šicích strojů) na ložiska motoru pomocí čerpadla nebo injekční stříkačku. Tato operace je doporučeno provádět po odstranění horní gril (6).
3.5.3. Vyhněte se bouchnutí nebo klepání inkubátoru, napájecí kabel poškození izolace nebo špatná dopravní podmínky. Ujistěte se, že inkubátor byla pořízena v obalech, neotevřené.
3.5.4. Vyměňte nebo opravte vadné součásti a sestavy bude provedeno odbornými pracovníky v jednotkách SERVICE. Umístění těchto jednotek jsou uvedeny v tabulce, je uvnitř každého inkubátoru.
4.0. Doporučení
4.1. VOLBA VAJEC
Volba závisí na inkubaci vajec sám.
4.1.1. Vejce pro inkubaci jsou vybrány pouze tehdy, pokud jsou splněny následující podmínky:
- Věk ptáků, z nichž pocházejí vejce musí být mezi 8 měsíců a 2 roky;
- Ptáci dárce musí být zdravé, dobře krmil a staral se;
Sběr vajec k líhnutí je třeba provádět každý
3 ... 4 hodiny odstranění možné kontaminace nebo zlomení. Retenční doba do začátku inkubace, je uvedena v tabulce 4 a délka nesmí překročit 10 dnů.
TABULKA 4
Skladovací PARAMETRY čas čas
kuřecí vejce + krůtí + kachna husí vejce
3 dny 6 dny> 6 dny 3 dny 8 dny> 8 dnů
Teplota (° C) Vlhkost (%) 15 - 18
75-80 12-15
80-82 8-12
83 až 85 15 až 18
75-80 12-15
80-82 8-12
83 až 85
Nedoporučuje sběr vajec k líhnutí byly při teplotách pod 5 ° C nebo v chladničce.
Optimální stáří vajec je 3 ... 4 dny v kuřat a kachen, 6 ... 7 dní od husy a jiné ptáky.
4.1.2. Vybíráme vejce, které normální formě. Nepoužívejte míč nebo příliš protáhlé, zlomené, prasklé, vlna, podvazkové pásy nebo úzkých, že mají sníženou kapacitu inkubaci a zlomit.
Shell vejce musí být čistý, hladký, s odpovídající tloušťky. Nepoužívejte vejce s měkkou ray (spotted), hrubé, s vysokou pórovitostí, staré vejce jsou lesklé kůže, často s modrými tečkami.
Nemyjte vejce, jsou používány jako hnízda přijatá při výběru nejvíce čistý.
4.1.3. Vejce byly v souladu externí vizuální prohlídka podléhá jakýmsi "indoor" ve tmě, aby žárovky nebo svíčku, přičemž vejce zastíněn částečně ručně. Husí vejce s tlustou kůrou nelze ovládat.
Bude mít pouze taková vejce, která jsou vzduch v místnosti (penny), odstranění dvě žloutky s porézní nebo popraskané kůže.
Staré vejce mají vysokou mobilitu ve vaječném bílku nebo vaječného žloutku kousek skořápky. Jsou odstraněny.
4.2. PÉČE Péče a krmení kuřat mláďata v prvních dnech života je stejně důležitá jako samotný inkubace.
4.2.1. UBYTOVÁNÍ
V závislosti na síle potomků, jsou odstraněny z inkubátoru, vložte ji do krabice, kartonové krabice, nebo miska, lemované slámou.
Pravidelně se nahradí. Nad nimi vešel žárovky 60 ... 100 W poskytnout teplo potřebné prvních dnech života.
Vzdálenost mezi žárovkou a kuře se upraví tak, aby se teplota na 32 ° C v průběhu 48 hodin, 30 ° C až do 7 dnů, pak se sníží o 1 ° C až 2 dny, dosahuje 18 ... 20 ° C, pokud jsou kuřata pokryty peří.
Nadměrná vlhkost není podporován ptáky, s negativními dopady na další rozvoj, musí být v těsné korelaci s teplotou.
Příliš suchý vzduch zvyšuje množství prachu v podestýlky, což způsobuje onemocnění dýchacích cest.
Umělé světlo stimuluje růst a zrání potomků.
4.2.2. OŠETŘENÍ
Aby se zabránilo nemoci může dát v pitné vodě, než methylenové modři, GALINICIN (5 g až 21 vody) nebo true (zakoupené od veterinárních lékáren). Kuřata a krůty jsou uvedeny v pepře máslo. Při přechodu z inkubátoru jsou všechny potomky vkládají se do alkoholu.
Po třech týdnech se mláďata obdržení denní jídlo, lékařské ošetření - veterinář předepsal.
4.2.3. KRMENÍ
Od druhého dne života, je nutné, aby krmivo kuřata. Chcete-li to provést v prostoru poskládaných bude dát dva hrnce: jeden pro vodu a jeden pro jídlo. Doporučuje se začít s napájením vejce natvrdo žloutek, sýr, prášek z drcených vaječných skořápek nebo acidofilní mléko. Může dát a chrastítko (25 ... 40% kukuřice, ječmen 20 ... 25% ... 25% pšenice 20, oves 20 ... 30%) nebo kukuřice.
V krmení mláďat jsou dva kroky:
I. etapa: 1-7 dny, můžete obdržet huruieli suché, šťavnaté krmivo (jemně nasekané mrkve nebo zelené hmoty), vápník-bohaté minerální krmiva, kvasinky, atd..
Stage - II - 7 - 90 dnů, zadejte jedení masa (10 ... 12% přídělu, ve věku jednoho měsíce), mletá zrna (tři týdny) nebo kukuřice (jeden měsíc). Mleté zelená hmotnost může dosáhnout 25 ... 30% z dávky.
Denní porce lišit v závislosti na věku, takto: 1 ... 7 dnů = každé dvě hodiny, 10 ... 40 dnů = 5 ... 6 za den, 40 ... 90 dnů = 4 ... 5 za den.
Zalévání kuře čerstvé, čisté vody při teplotě 18 ... 20 ° C. Když je to vhodné, může být toto přidány doporučené léky.
4.3. Speciální akce
4.3.1. Náhodné přerušení napájení období dodávky krátkých (do 2 ... 3 hodin 24 hodin) neovlivnilo inkubace, zatímco teplota je udržována nejméně 32 ° C přes: inkubační láhve s teplou vodou (pokud existuje) inkubátor umístěn v blízkosti tepelných zdrojů (sporák, chladič, sporák) tak, aby se teplota kolem něj být v rozmezí 35 ... 40 ° C.
4.3.2. Pokud inkubátoru nevyžaduje doplňování vody alveoly pro 3 ... 4 dny (ne "konzumovat" vody) bude dále izolovat spodní bodu 3.2., Jako jsou tepelná ztráta z plicních sklípků neumožňují voda se odpaří (je "studený") ve výši požadované inkubace.
VAROVÁNÍ!
Není:
- Čištění nebo servis inkubátor připojen k síti;
- Tažením za kabel (zástrčka se odstraní vytažením zástrčky pouze);
- Umístění inkubátor kamna, přímotopy, a tak dále;
- Bouchnutí nebo klepání inkubátor;
- Zničení izolace napájecího kabelu;
- Použití inkubátoru při teplotě nižší než 20 ° C;
- Přeprava jinak než originálním balení;
- Demontáž během přepravy nebo skladování;
- Breaking štítek s výrobním číslem, pečeť nebo osvědčení o vkladu (které ztratíte nárok na záruku).
Chcete-li odstranit vady vyskytující se v rámci záruky, musíte předložit inkubátor, v původním obalu, spolu se záručním listem, servisní jednotky uvedené v seznamu jsou v každém inkubátoru.
Pokud tyto jednotky nejsou blízko vás, zeptejte se - prosím obraťte se na společnost, kde jste zakoupili inkubátor.
VAROVÁNÍ!
Úspěšný je v bezpečí, když ŘÍDIT A nezapomeňte:
Zvolte vhodné pouze vejce.
Chcete-li zkontrolovat:
- Správné zavírání víka na bydlení;
- Správné fungování elektronického obvodu, motoru a síly;
- Egg gril teplota je 38 ° C ± 1 ° C;
- Přítomnost výklenků vody denně;
Chcete-li vejce alespoň 2 krát denně mezi řekl (první a poslední dva dny inkubaci vajec se neotáčejí);
Chcete-li přijmout opatření doporučená v případě výpadku napájení;
Pokud po uplynutí inkubace, vajíčka jsou teplé, mají prodloužená inkubace.
Poznámka: jedná se o doporučené pro vaječný pomocí umělých inkubaci inkubátor "CLEO" vyrobené společností SC IPEE - JIP - SA Court of Arges.
Jsou založeny na výrobce zkušeností a znalostí v následujících příručkách:
- "Intenzivní chov drůbeže kolem domu" - John Vancea, Ceres Publishing House, 1981
- "Drůbež" Volume II - manuál.
Recenze (0)
Související produkty (7)
Tags: nejlevnější inkubátor , elektrické inkubátor , inkubátor , inkubátor Rumunsko , květen Cleo inkubátor , elektrické inkubátor , elektrické inkubátor teploměr ,
Arges Store
Uchovávejte
Domácí
Speciální nabídky
Přihlásit se
Registrovat
Košík
Dokončit
Informace
O nás
Politika
Jak koupit
Kontaktujte nás
Mapa stránek
Kategorie
Prodloužení
Inkubátory
Výrobky pro domácnost
Elektronika a elektrická
milan.p
napsal(a):
tak mám pořádný problém.Mám tu 2-patrovou líhen.V sobotu jsem nasadil na zkoušku 20 vajec od dominantů.V neděli po zahřátí vajec byla teplota 38,2 a vlhkost kolem 50%,takže ok.V pondělí jsem si jel pro 30 vajec maransek.Přidal jsem do líhně tu nástavbu a vejce maransek.Teplota mi začala kolísat mezi 37,8-38,8 a vlhkost spadla na 30%.Říkal jsem si,že se vejce prohřejou a ustálí se to,jenže ono je to pořád stejný.Vlhkost na 30% a když dám teplou vodu tak do půl hodiny je to zpátky a teplota 38,2,když otočim vejce tim kolíkem na boku tak stoupne na 38,8.Vyzkoušel jsem pod líhen dát molitan a omotal jsem jí vatelínem-žádná změna.V místnosti mám 24°C.A ted to nejhorší.Vyzkoušel jsem měřit teplotu ručně a nad vejcema v nástavbě je 37,8 a nad spodníma vejcema je jenom 34,2.Poradí někdo co s tim?Zkoušel jsem i zadělat větrací otvor a taky beze změny
Tak já mám stejný problém. Vejce mám zatím jen v té horní části a když jsem si přečetla Váš příspěvěk, tak jsem to radši taky změřila teploměrem a taky mám dole jen cca 34 stupňů. Co s tím budem dělat????
cervik
napsal(a):
Tak já mám stejný problém. Vejce mám zatím jen v té horní části a když jsem si přečetla Váš příspěvěk, tak jsem to radši taky změřila teploměrem a taky mám dole jen cca 34 stupňů. Co s tím budem dělat????
A proč nenapíšete nebo nezavoláte prodejci, pán je ochotný, určitě vám poradí.
no já udělám asi to,že v sobotu po 1 prosvícení spodních vajec je nejspíš vyndám a uvařim slepicím,protože tak nízkou teplotu asi nezvládli a horní vejce přesunu dolu a vyndám mezipatro.Potom se budu modlit,aby ty vejce maransek který mně vyšli na cca 1000 Kč dopadli dobře a nízká vlhkost jim neublížila.A zítra zavolám prodejci aby poradil co s tim.Potom dám vědět
tak komunikace s panem Hubinákem dopadla tak,že mi sdělil,že už nějaký pán mněl taky ten samý problém.Zítra v práci chce tu líhen zapojit a vyzkoušet.Pokud uvidí,že ten problém je opravdu v tý nástavbě,tak je prý přestane prodávat.Napsal jsem mu,že tam je pravděpodobně špatná cirkulace vzduchu a ten ohřátý vzduch se sice tlačí dolu,ale nemíchá se s tim spodkem a možná by to vyřešil otvor ve dně.Na to odepsal,že to vyzkouší i s tim novým otvorem a dá mi zítra vědět.
Jsem rád,že jsem narazil na takovýho obchodníka.Problémy se snaží řešit a neschovává se za nějaký keci
ja mam iba tu jednopodlažnu ale ked ju naložím na maximum tak aj v tej obyčajnej mi ten teplý vzduch neprejde až dole do liahne nad vajciami mam teplotu aka ma byť ale pod nimi je aj o 4 °C nižšia a ked som pozeral obrázky na tie poschodové tak som rozmýšľal ako môže to teplo prejsť až dole ked mne pri obyčajnej už nechce oni možno robili testy na prázdnej liahni tak vtedy to teplo samozrejme prejde cez otvory ale ked sa naloží tak sa vlastne ten priami smer teplého vzduchu nedostane dole lebo vajcia mu v tom bránia
Dobrý den, také jsme si jí pořídili, máme jí zapnutou od včera, je to ta cleo-5, také nemohu dosáhnout vlhkost 60 % , máme tam kolem 50ti %( podle příspěvku nahoře jsem tam tedy dolila víc vody a uvidím) , s teplotou taky bojuji ukazuje mi 38,1 ale to se dá regulovat , tak si s tím často hrajem., asi by pod ní měla být ta tepelná izolace v podobě třeba polystyrenu či nějaké deky. Tak přeju všem co líhnou hodně štěstí a zajícům dvakrát tolik
já mám dole molitan 10cm,ted jsem dal okolo ní poskládanou deku a stejně mi teplota kolísá o 1°C při otočení vajec a vlhkost 38%,víc tam prostě nevytáhnu.A to už jsem zalil celý dno vodou.Uvidim co napíše pan Hubinský.Ještě mně napadlo že bych mohl zakrýt třeba půlku krytu větráku třeba nějakým tvrdším papírem a donutit tak vzduch obíhat
Mám stejnou líheň jednopatrovou líheň cca měsíc. Dnes jsme dolíhli poslední křepelky a ve vlhkosti nemám problém. Mám vlhkoměr položený dole na platu na vajíčka a během inkubace držím vlhkost mezi 60-70% - mám vodu jen v menším okruhu a poslední dny jsem dolila i do velkého okruhu a vlhkost šla okamžitě nahoru na cca 80%. Po porosení vajec je vlhkost na 80% až 90%. To je divné, že to někomu nefunguje.
akela
napsal(a):
Mám stejnou líheň jednopatrovou líheň cca měsíc. Dnes jsme dolíhli poslední křepelky a ve vlhkosti nemám problém. Mám vlhkoměr položený dole na platu na vajíčka a během inkubace držím vlhkost mezi 60-70% - mám vodu jen v menším okruhu a poslední dny jsem dolila i do velkého okruhu a vlhkost šla okamžitě nahoru na cca 80%. Po porosení vajec je vlhkost na 80% až 90%. To je divné, že to někomu nefunguje.
To protože se tu baví o problémech s tou dvoupatrovou a ne jednopatrovou kterou máte vy.
Pan Hubinák přestal prodávat ty mezikusy.Uznal,že tam je asi špatná cirkulace vzduchu,ale s křepelčíma vejcema prý neni problém.Jen s těmi většími vejci.Mám na tom spodním kusu vyzkoušet vyvrtat z boku 1-2 otvory 4mm velký a pak by se to mohlo zlepšit.A kdyby byl problém,že mu mám mezikus vrátit a on mi pošle adekvátní částku zpět.
Tak ted váhám,jestli mám ty díry udělat hned když tam mám násadu,nebo až dolíhnu(jestli se teda něco vylíhne)
Tak nevím,jestli ta naše líhen není zaseklá,většina píše,že má problémy s udržením teploty,my jsme před 19 dny nastavili teplotu 37,9 a od té doby se to stále drží,akorát včera když jsme překládali na rošt,tak stoupla na 38,1,tak jsme to snížili a zase se pořád drží stejně.Líhen máme v rohu místnosti,mezi skříní a položenou na té papírové krabici v které přišla.Během dvou dnů by se měla líhnout kuřátka,tak uvidíme,jak to napoprvé nám nezkušeným vyjde.Veškeré info jsme totiž čerpali od zdejších zkušených,ketrým tímto děkuji a pokud z toho něco bude určitě dám foto
u nás stoprocentně kolísá teplota hlavně proto že nám kolísá i doma- přes den máme kolem 23 stupnů a v noci to padá třeba i na 18 stupnů, pak je jasné že i líhen má teplotu podle prostředí.... a s tou vlhkostí - máme tu bez mezi patra tu normální, ale vlhkost mi nejde zvýšit na 60 %...a vody dole mám už v obou nádržkách...
tak jsem teda včera vyzkoušel vyvrtat 2 díry do dna,pod větrák jsem dal tvrdej papír aby foukal teplej vzduch jenom v půlce že se to snad roztočí a žádná změna.Dole pořád nízká teplota a o vlhkosti ani nemluvim.Zároven jsem včera večer prosvěcel vejce od svých slepiček a oplodněný bylo jenom 1 a zárodek byl i v něm uhynulej Vyndal jsem mezikus,vejce maransek dal dolu a snad to u nich bude lepší.To by mohlo být poznat už ve středu.Předpokládám ale že ty by mohly být ok,protože jsem musel snižovat teplotu v líhni,vejce začínají asi hřát.Teplota mi přestala bez toho mezipatra při otáčení vajec kolísat a vlhkost se drží na 50%.Holt ta líhen neni konstruovaná dobře na 2 patra.Takže kdo máte tu 2-patrovou a máte s ní problém tak napište panu Hubinákovi a on vám to mezipatro určitě vezme zpět výměnou za peníze
prečo sa mi mení teplota podľa toho ako su otočené vajcia ked je páčka preklopená doľava tak je teplota 38,0°C ale ked ju pretočím doprava tak sa zmení na 38,4°C vyššie sa už písalo že to je spôsobené tým že sa senzor teplomeru dotýka vajec lenže ja som to meral aj digitálnym teplomerom a ta teplota bola fakt vyššia prečo sa to mení ved to otačanie vajec nie je nijako napojené na senzor
to neřešte,já si myslím,že to je tou spirálou,že nehřeje všude stejně,nebo je to cirkulací vzduchu.Mněl jsem 21 oplodněných vajec,18 se vylíhlo bez problémů,2 se mi klubaly z mýho pohledu dlouho tak jsem jim pomohl a jenom se plazily,nemohli na nohy tak jsem je zabil a to 1 kuře odumřelo asi 18-19 den inkubace.Teplota mi kolísala při otáčení i o 1°C.Větší problém jsem mněl s vlhkostí.Ze začátku byla 45-50%,později klesla na 30-35% a už mi to nešlo zvednout ani když jsem rosil a voda byla až po ty dírky ve dně
Mám také CLEO na 60 vajec-ve skutečnosti se vejde cca 45 a na otáčecí lísku 40.Mám ji puštěnou 14 dní a nedosáhne teplota více jak 37,8 spíš jen 37,4-37,5,vlhkost také kolísá a vodu přilévám teplou a je v obou kanálcích a nepřesáhne 54% spíš se drží pod 50%.Mělo by se líhnout za týden.V případě,že to dopadne špatně-tak asi se budu snažit líheň vrátit.Bohužel heslo "..levná věc,drahá věc".
a je normálne že hore v liahni mam teplotu 38,5˚C ale ked meriam teplotu pod vajciami tak je iba 34 ked tam je ventilátor tak by nemala byť teplota všade rovnaká?
a ináč k tej vlhkosti napísali ste že aj ked ste vodu doliali po dierky tak ani vtedy sa vlhkosť nedvihla tak ked môžem poradiť tak nižšia hladina vody vám urobí väčšiu vlhkosť rýchlejšie pretože voda potrebuje na to aby sa odparovala určitú teplotu a ked je tej vody vela tak trva oveľa dlhšie kým sa cely objem nahreje ta teplotu aby sa mohla odparovať ale zato nižšia hladina sa zohreje skôr skúste to
etua
napsal(a):
Mám také CLEO na 60 vajec-ve skutečnosti se vejde cca 45 a na otáčecí lísku 40.Mám ji puštěnou 14 dní a nedosáhne teplota více jak 37,8 spíš jen 37,4-37,5,vlhkost také kolísá a vodu přilévám teplou a je v obou kanálcích a nepřesáhne 54% spíš se drží pod 50%.Mělo by se líhnout za týden.V případě,že to dopadne špatně-tak asi se budu snažit líheň vrátit.Bohužel heslo "..levná věc,drahá věc".
ono záleží od jakého plemene ta vajíčka jsou, když jsou menší (např. lakenfeldky nebo araukany) vejde se jich i 60 ks, v této líhni už jsem vylíhla křepelky a 2x plnou líhen kuřátek, líhne se mě dobře,bez problémů
etua
napsal(a):
A teplotu si můžete nastavit.Vedle světýlka je z boku šroubek.Já v ní letos líhnu poprvé a hned na rozjetí byly husy a bez problémů.....
Ja som v tejto liahni prvý raz liahol cey víkend v sobotu 9.3. a v nedeľu 10.3. 21 deň bol v sobotu večer. V odchovni mám teraz 17 kurčiat.
Naložil som plnú liaheň 47 ks vajec, po týždni som po presvietení vyradil 13 vajec (12 neoplodnených + 1 oplodnené) , do konca inkubácie zostalo v liahni 34 vajec. Z nich sa vyliahlo 17 kurčiat, vo zvyšných vajciach bolo 5 úplne vyvinutých mŕtvych kurčiat, v 2 vajciach boli polovivinuté kučatá a ostatné vajcia boli neoplodnené, som začiatočník, takže som ich zrejme nevhodne posúdil pri presvecovaní v 8.deň, mali tmavú škrupinu.
Skúsenosti po prvom použití liahne Cleo mám nasledujúce:
Do prvého presvecovania som mal nastavenú teplotu 37,8-38,0, pri meraní telovým teplomerom na vajciach bolo rovnako ako ukazovala liaheň. Po prvom presvecovaní počet vajec klesol a následne mi vznikol rozdiel medzi teplotou na displeji liahne a na vajciach. Na liahni som mal nastavené 38,1 - 38,4 aby na vajciach bolo aspoň 37,5. Rozdiel bol zrejme z dôvodu väčšieho priestoru v liahni a aj preto, že vajcia boli nižšie, keďže nemám automatické otáčanie.
Vajcia som do 18 dňa poctivo otáčal 2 až 3 krát denne, podľa toho ako mi pracovné povinnosti dovoľovali. Od 18 dňa som 3 krát denne rosil vlažnou vodou.
S vlhkosťou to bol problém, displej pri plných dvoch nádržiach a pretekaní vody cez dierky ukazoval premenlivo od 37 do cca 44 %, pri rosení v posledné dni ukazoval cca 50 %. Zrejme aj preto, že čidlo je dosť vysoko.
Do budúcna si kúpim vlastný vlhkomer.
2 kurčatá sa vyliahli samé, ostatným 15 som musel pomôcť uvoľniť hlavičku a nohy z blany, škupina nebola tvrdá, skôr blany boli nepoddajné. Kurčatá som neolupoval celé, ale nechal som ich v liahni nech sa z nich dostanú samé a odkrútia pupočnú šnúru. Po ich usušení som ich prekladal do odchovne.
Na konci liahnutia v nedeľu večer ešte bol v 3 vajciach pohyb, takže som opatrne preťukol škrupinu v mieste pípania a pohybu, čiastočne som kurčatám pomohol, doteraz aj tieto 3 žijú.
Spolu mám 17 kurčiat.
Vajcia som kúpil od súkromníka v polovici februára, nebyť vysokého neoplodnenia (cca 1/2 vajec) mohli byť výsledky zrejme lepšie.
Ďakujem všetkým, ktorých rady som si na tomto fóre prečítal.
Ešte otázka na skúsených, nevie niekto poradiť dôvod úmrtia vyvinutých kurčiat, resp. prečo blana pri liahnutí u niektorých vajec bola ako "z gumy"?
Vďaka za odpoveď.
milan.p
napsal(a):
to neřešte,já si myslím,že to je tou spirálou,že nehřeje všude stejně,nebo je to cirkulací vzduchu.Mněl jsem 21 oplodněných vajec,18 se vylíhlo bez problémů,2 se mi klubaly z mýho pohledu dlouho tak jsem jim pomohl a jenom se plazily,nemohli na nohy tak jsem je zabil a to 1 kuře odumřelo asi 18-19 den inkubace.Teplota mi kolísala při otáčení i o 1°C.Větší problém jsem mněl s vlhkostí.Ze začátku byla 45-50%,později klesla na 30-35% a už mi to nešlo zvednout ani když jsem rosil a voda byla až po ty dírky ve dně
no ale teraz sa mi mení teplota o 0,8°C to nevadí? nie je to príliš veľký rozdiel?