Kdo má tuto líheň? "Cleo"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2013 17:51
milan.p

XXX.XXX.25.249

hudos00781 napsal(a):
no ale teraz sa mi mení teplota o 0,8°C to nevadí? nie je to príliš veľký rozdiel? smajlík

nebojte se,to nevadí.Nevim jaká byla teplota u vajec prvních asi 10 dní,ale pak jsem si koupil teploměr a měřil jsem teplotu těsně nad vejci a bylo tam +- 37,6 i když na displeji bylo 39 nebo 37,4.Je to tím,že čidlo je blízko spirály.Víc jsem se bál teploty pod vejci,bylo tam i 34,ale líhnivost byla přesto vynikající

12.3.2013 11:54
vladzin

XXX.XXX.180.71

Môže byť dôvodom mnou popisovaného problematického liahnutia vysoká teplota v doliahni a nízka vlhkosť ? To som sa dočítal na: http://ahele.cz/lihen/, okrem popisovaných tvrdých blán som musel väčšine kurčiat pomáhať, pričom v škrupinách po vzliahnutí bola krv, ktorá bola pri liahnutí v žilkách pod tuhou blanou.
Ďakujem za odpoveď a za cenné rady, aby som sa vyhol chybám v budúcnosti.
Inak všetkých 17 kurčiat žije a sú zatiaľ vitálne.

19.3.2013 20:46
matylda3

XXX.XXX.62.202

V této líhni jsem si vyzkoušela líhnutí křepelek a poučila se z chyb. Nyní se chystám na krůťata. Mám 3 krůty. Zatím 1 snesla 8 vajec a 2. krůta dnes 1. V návodu k líhni se píše, že násadová vejce se mohou skladovat max. 10 dní. Zatím se s mi daří skladovací teplota pro krůty dle návodu tj.8-12 C. Jestliže mi krůty nesou postupně, tak při dodržování 10 denní skladovací lhůty, budu mít problém.
1) krůťata by byla různého věku a pak je odchov náročnější (zkušenost z loňska, když jsem dokupovala mladé)
2) někdo psal, že vejce postupně přidává. Ale jak pak zachovat při posledních 3 dnech teplotu pro líhnutí, když ta novější vejce potřebují teplotu a vlhkost odlišnou?
Jak dlouho skladujete krůtí vejce, aniž by se výrazně snížila líhnivost?
Předem děkuji za rady.

19.3.2013 21:13
hudos00781

XXX.XXX.146.62

ja mám zase taký problem že v liahni mam vajcia liliputky aj vlašky dnes je 11. deň po presvietení som zistil že všetky zárodky sa vyvýjaju normalne len jedno vajičko liliputky je podstatne svetlejšie a embryo je malé vajičko bolo umiestnene priamo pod ventilátorom mohlo to mať nejaký dopad ? teraz som ho premiestnil na okraj pod špirálu zárodok žije lebo embryo sa pohybuje lenže kým pri ostatných vajcaich je to už dosť tmave a vidno len polovicu (druhá polovica už je nepriehľadná) tak toto vajce je cele priehľadné sú v ňom žilky aj embryo ale je to len veľmi malé nevime to lepšie vysvetliť smajlík bude soto niečo alebo to potom odumrie?

20.3.2013 20:22
matylda3

XXX.XXX.62.202

Jakými prostředky čistíte líheň? V návodu jsou pro čištění uvedeny: 5% roztok kyseliny bromovodíkové a kalcinová soda. Jenže ani jedno nemohu sehnat. Čím tedy líheň vydezinfikovat?

22.3.2013 12:09
jitkaadela

XXX.XXX.66.4

Taky nám zásuvka nepasovala, musel ji manžel vyměnit na zástrčku do českých zásuvek smajlík

22.3.2013 12:34
hudos00781

XXX.XXX.247.159

hudos00781 napsal(a):
ja mám zase taký problem že v liahni mam vajcia liliputky aj vlašky dnes je 11. deň po presvietení som zistil že všetky zárodky sa vyvýjaju normalne len jedno vajičko liliputky je podstatne svetlejšie a embryo je malé vajičko bolo umiestnene priamo pod ventilátorom mohlo to mať nejaký dopad ? teraz som ho premiestnil na okraj pod špirálu zárodok žije lebo embryo sa pohybuje lenže kým pri ostatných vajcaich je to už dosť tmave a vidno len polovicu (druhá polovica už je nepriehľadná) tak toto vajce je cele priehľadné sú v ňom žilky aj embryo ale je to len veľmi malé nevime to lepšie vysvetliť smajlík bude soto niečo alebo to potom odumrie?

nemohol by tu niekto vložiť obrázky rôzneho štádia vyvíjania zárodku pretože ja neviem čo mam robiť dnes je 14 deň a niektore vajcia su už skoro nepriehľadne len trochu pri bublinke to presvitá a iné su zasa príliš svetlé všetky sú živé lebo sa pohybuju len neviem či je v liahni nerovnomerna teplota že niektore sa vyvíjajú rýchlejšie alebo pomalšie alebo čím to je spôsobené môžu byť inak natočené vo vajci? smajlík

22.3.2013 12:52
vladzin

XXX.XXX.180.71

Zdravím,
vývoj zárodku je dostupný a prehľadne spracovaný podľa dní napríklad na:

http://www.enchantedlearning.com/subjects/birds/info/chicken/egg.shtml

alebo na:

http://www.the-chicken-chick.com/2011/04/chicken-embryo-development-graphic.html

22.3.2013 13:27
lenuna

XXX.XXX.183.13

zítra chci nasadit husí vejce.Otáčíte je od prvního dne?A od kteréhio dne jim větráte?Kuřátka se nám líhnou hezky,ale s husími to bude premiéra.Děkuji

22.3.2013 13:35
jitkaadela

XXX.XXX.66.4

lenuna napsal(a):
zítra chci nasadit husí vejce.Otáčíte je od prvního dne?A od kteréhio dne jim větráte?Kuřátka se nám líhnou hezky,ale s husími to bude premiéra.Děkuji

i ty kuřecí jste otáčela od 1 .dne? My včera taky poprvé nasadili kuřecí vajíčka a tak pořád tápu,kdy je tedy otáčet a jakou teplotu udržovat. Do nádobky jsem jim nalila vodu a teplota se udržuje 37,6, to je málo ne? Poradíte mi prosím jak postupovat dále, ať neudělám zbytečně chyby? Mám líheň s digitálním teploměrem a ručním otáčením CLEO. Děkuji

22.3.2013 13:49
lenuna

XXX.XXX.183.13

No kuřecí jsme otáčeli od prvního dne 2-3 denně.Ráno,odp.,večer.Někdy ráno a večer poklop otevřeli a zároven větrali kolem 5min.i když přítel větral i 3hodiny(zapomněl a šel do garáže)Vodu první týden do obou kanálků a pak jenom v tom na kraji.Teplota 37,9 stále.18 den dáte vejce na rošt.Pak už se s nimi nehýbe.Doporučuji označit tužkou,protože jak se líhla kuřátka a vejcema otáčela a my nevěděli jak leželi.Vodu nalijete do obou kanálků a rosit někol.denně.Ateplotu snižujeme na 37,6.Zatím nám to tak funguje a kuřátka se líhnou bez problémů.Pokud jsou oplodněná.To zjistíte 7den a pak ten 18 kdy je dáváte dolů na rošt.

22.3.2013 13:54
lenuna

XXX.XXX.183.13

A ted koukám ruční otáčení.My máme ten poloatomt na kličku.Ráno a večer se otáčí, než je otočíte máte i vyvětráno.a nejlepší je napsat si na jenu stranu R(ráno) a na druhou V(večer) a budete mít i v tom malinkatej přehled.smajlík

22.3.2013 17:28
jitkaadela

XXX.XXX.66.4

lenuna napsal(a):
A ted koukám ruční otáčení.My máme ten poloatomt na kličku.Ráno a večer se otáčí, než je otočíte máte i vyvětráno.a nejlepší je napsat si na jenu stranu R(ráno) a na druhou V(večer) a budete mít i v tom malinkatej přehled.smajlík

A ještě jedna věc, vajíčka otáčíte normálně holýma rukama, nebo si mám vzít rukavice?smajlík

22.3.2013 19:19
lenuna

XXX.XXX.183.13

pokud otáčíte ručně každý den,tak nevím,ale určitě umyté,aby nebyli mastné a špinavé.možná vám tady poradí někdo líp

3.4.2013 21:12
babaliba

XXX.XXX.242.39

Zlatíčko, konzumní vejce nejsou oplodněná! Nemají tam kohouty! Zbytečná práce. Musíte si sehnat násadbová vajíčkasmajlík

3.4.2013 21:17
lenuna

XXX.XXX.183.13

babaliba napsal(a):
Zlatíčko, konzumní vejce nejsou oplodněná! Nemají tam kohouty! Zbytečná práce. Musíte si sehnat násadbová vajíčkasmajlík

vajíčka jsou násadová,ne násadbová,stejně jako když čtu místo masný,mastný býk,nebo beran.Ale neberte to prosím osobně,jenom je to takové divné,když to chovalel čtesmajlík

6.4.2013 09:16
pupik

XXX.XXX.51.81

stapek napsal(a):
Máte ji někdo a jaké máte zkušenosti s ní? Je na 56-60 slepičích vajec, digitální termostat, ventilátor..cena přes 3000kč... Jaké je to s líhnivostí a vlhkostí? Samozřejmě ruční obracení vajec. Jaké je to s kolísáním teplot a tepelnou izolací?
Jak se v tom líhne vodní drubež?

mam podobnu a liahne sa v nej velmi jednoduco len zapnes dolejievas vodu otacas vajcia 2 dene
mne sa z 34 20 vyliahlo v nej a este sa liahnesmajlík

6.4.2013 22:53
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

lenuna napsal(a):
No kuřecí jsme otáčeli od prvního dne 2-3 denně.Ráno,odp.,večer.Někdy ráno a večer poklop otevřeli a zároven větrali kolem 5min.i když přítel větral i 3hodiny(zapomněl a šel do garáže)Vodu první týden do obou kanálků a pak jenom v tom na kraji.Teplota 37,9 stále.18 den dáte vejce na rošt.Pak už se s nimi nehýbe.Doporučuji označit tužkou,protože jak se líhla kuřátka a vejcema otáčela a my nevěděli jak leželi.Vodu nalijete do obou kanálků a rosit někol.denně.Ateplotu snižujeme na 37,6.Zatím nám to tak funguje a kuřátka se líhnou bez problémů.Pokud jsou oplodněná.To zjistíte 7den a pak ten 18 kdy je dáváte dolů na rošt.

Teplota 37,6, kterou uvádíte, je myšlena na vejcích nebo na displey? V těchto dvou údajích mám totiž značný rozdíl. Díky za odpověď.

7.4.2013 00:00
lenuna

XXX.XXX.183.13

na displeji.

23.4.2013 09:49
heavygunner

XXX.XXX.106.253

Pane vladzin, jsem na tom uplne stejne... Moc dobre nevim kde je chyba...mel jsem uplne stejne vysledky i kdyz jsem teplotu drzel stejne jako vy...mam vlhkomer a s tim problem nemam normalne mam v lihni kolem 60 procent kdyz jsou oba kanalky plne (jedine ze by byl vlhkomer spatny) ale spis mi vadi ze ze 42 vajec se mi vylihlo 17 a to jsem asi 15ti pomohl...stejne vysledky jako vy...jsem z toho velice zklamany...ten pan ze slovenska co to prodava pise ze se maji vejce kropit od 10. dne, klidne to ted zkusim, ale nemyslim si ze to pomuze...uz mam vejce podruhe uplne od jineho cloveka zase kolem 15 vajec bylo uz po 10 dnu prazdne...jeden chlap tady napsal "nejsem tak bohaty abych kupoval levne veci" jestli se mi to ani podruhe nepodari, tak koupim tu drahou lihen...znacku si nevzpomenu...Brinsea a budu lihnout v tom, je to na jistotu... jinak dal jsem si tam dokonce 3 lekarske teplomery ktere ukazovaly podobnou teplotu jako na displeji...ale nejaky znalec tady psal ze ta lihen je uplne spatne vymyslena protoze ten topny kabel by mel byt pod vetrakem atd...no sam nevim co udelat, jak to opravit

7.5.2013 14:34
xeny

XXX.XXX.159.15

mamčis napsal(a):
Minulý rok jsem v této líhni líhla kuřata, krůťata, kachny, husy, perličky. Otáčela jsem manuálně 2x denně a jednou za den chladila. Ze začátku líhnutí jsem měla naplněný jen jeden kanálek vodou a ke konci oba jsem naplnila oba dva kanálky. Líhnutí bylo naprosto bezproblémové a líhla jsem i různé druhy pohromadě. Letos už mám vylíhlé kuřátka a líheň je zase naplněná. Přeju úspěšné líhnutí.

Prosím mohla byste mi poradit,jak jste líhla kuřátka? Návod od umělé líhně Cleo 5 není přesný.Děkuji

8.5.2013 16:00
varšava

XXX.XXX.186.12

Ja lihnu v kleo 5 poprve. a vypada to slibně. 4 už mam v krabičce a 18 je naklubanych, doufam že vylezou z vajiček v pořadku. dělam vše podle navodu 3 krat denně otačim pačkou jinak jsem nic neměnila teplota byla nastavena, vodu jsem nalila, jen jsem asi dusledně neprosvětlovala moc to ještě nerozeznam a bojim se že vyhodim plne tak přiště neoplodněne vyhodim a dosadim. ted bych chtěla dat do lihně husi vajička tak jsem zvědava jen to čekani měsic to je dlouhe. Tak vřele doporučuji, krasně mi to tu pipa

8.5.2013 18:08
xeny

XXX.XXX.159.15

varšava napsal(a):
Ja lihnu v kleo 5 poprve. a vypada to slibně. 4 už mam v krabičce a 18 je naklubanych, doufam že vylezou z vajiček v pořadku. dělam vše podle navodu 3 krat denně otačim pačkou jinak jsem nic neměnila teplota byla nastavena, vodu jsem nalila, jen jsem asi dusledně neprosvětlovala moc to ještě nerozeznam a bojim se že vyhodim plne tak přiště neoplodněne vyhodim a dosadim. ted bych chtěla dat do lihně husi vajička tak jsem zvědava jen to čekani měsic to je dlouhe. Tak vřele doporučuji, krasně mi to tu pipa

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli když se vám vylíhnou kuřátka,tak jestli je tam v té líhni ještě necháváte a nebo je hned odebíráte pryč a jestli nevadí,když lezou po dalších nevylíhnutých vajíčkách,mám strach ,aby s nima neotočily,líhnu poprvé a nemám žádné zkušenosti.Děkuji za odpověď.

29.5.2013 10:15
vladzin

XXX.XXX.180.71

Zdravím,
nechávam ich vo vnútri uschnúť, nič sa nestalo aj keď tam boli niekoľko hodín. Cez víkend som liahol brojlere, mal som veľa povinností, tak som v sobotu vyliahnuté odobral do odchovne okolo 10:00, domov som sa vrátil až o 19:00 a v liahni bolo ďalších 15 drobcov (hlava na hlave), s ostatnými vajíčkami sa nič nestalo, do nedele rána sa takmer všetky ostatné bez problémov vyliahmi. Liahol som 2. krát, poučil som sa z chýb z 1. liahnutia. Veľa šťastia.

29.5.2013 10:35
vladzin

XXX.XXX.180.71

Skúsenosti z 2. liahnutia

zakúpil som 50 ks brojlerových vajec na dobierku z farmy G...n.
V poriadku prišlo 48 vajec, 2 boli prasknuté, vajcia boli perfektne zabalené a čisté (na rozdiel od 1. liahnutia, mal som od súkromníka, boli špinavé a oplodnenosť 50 %).
Oplodnenosť bola výborná, aj keď ich kuriér vozil 2 dni v aute. Po prvom presvietení som vyradil 6 vajec, v liahni zostalo 42 vajec. CCa po 2 týždňoch 2 vajcia po celej dĺžke praskli, tak som ich vyradil.
Zo zostávajúcich 40 vajec sa vyliahlo 37 kurčiat, jedno uhynulo na nasledujúci deň (nezaschol mu pupok a ostatné mu ho oďobali do krvi), ďalšie dve nežrali a na 3. deń uhynuli. V súčasnosti mám teda 34 kusov, ktoré sú v odchovni sú čulé a pekne žerú.
Z nevyliahnutých 3 vajec bolo 1 neoplodnené, 1 kurča úplne vyvinuté ale uhynuté, a 1 bolo v polovici vývinu.

Čo som robil inak ako pri menej úspešnom prvom liahnutí:
- pri prvom liahnutí som kurčatám pomáhal z blán a škrupín, v škrupinách bola krv (vraj aj vplyvom vysokej teploty. dal som na rady (aj tu niekde na fóre), znížil som teplotu v liahni na 37,8 +-0,2 stupňa (podľa návodu k liahni)
- teplotu som už viac nemeral iným teplomerom
- vlhkomer mi ukazuje zle, stále ukazoval okolo 25 percent, vodu som mal naliatu celý čas až po dierky od začiatku až do konca, raz som dolieval.
- pre zvýšenie vlhkosti som 2 krát za deň namočil pleťové tampóny (tie isté) a pri otáčaní vajec (ráno a večer) som ich umiestnil po obvode liahne do štrbiny medzi mriežkou a liahňou. Cca 20 tampónov.
- Od 17. dňa som ráno a večer vajcia rosil
Od 18. dňa som už neotáčal.
- jedno kurča sa vyliahlo 19. deń samé.
- ostatné na 20. a 21. deň.
- zásadne som kurčatám nepomáhal z naťuknutých škrupín, niektoré vajíčka boli naťuknuté aj 1,5 dňa, nakoniec sa kurčatá z nich bez problémov vykľuli (pri 1. liahnutí som bol nedočkavý a pomáhal im)
- zbytočne som počas liahnutia liaheň každú chvíľu neotváral, aby veľmi neklesla teplota
- do 21 dňa sa vyliahlo 37 kurčiat, všetky samé.

Verím, že tieto skúsenosti môžu niekomu pomôcť. Veľa šťastia.

221954

24.10.2013 11:23
221954

XXX.XXX.212.6

Chci si koupit líheň na kuřata, myslím tím, pouze pro svoje líhnutí, žádnou velikou, zkrátka, poraďte typ, zkušenosti. Děkuji Květa. smajlík

24.10.2013 11:34
varšava

XXX.XXX.186.12

Ja mam take lihen kleo poloautomatika. Letos jsem lihla poprve. jak mi lihen přivezli tak teplota byla na 38. nic jsem s ni nedělala cele lihnuti. Lihla jsem kuřata kačata krutata i housata . Všechno super. Pořad jsem přidavala tak se lihen ani nevypinala cele leto. jen když jsem chtěla lihen vymyt , dala jsem vajička do košičku a myti trvalo 8 minut a to se vajičkum mimo lihen nic nestalo. Přeji hodně štěsti už se nemužu dočkat jara a to ještě nezačala zima.

221954

24.10.2013 11:53
221954

XXX.XXX.212.6

poraďte, chci si koupit líheň Cleo, jaké máte zkušenosti, od jakého prodejce jste koupila, děkuji.smajlík

24.10.2013 12:34
varšava

XXX.XXX.186.12

mobil 733483672 to je česky mobil adresa Stary Hrozenkov Cena 26OOkč Telefonicky se mužete domluvit a do 3 dnu mate lihen doma Přeji hodně štěsti Vlhkost přesně podle popisu nic vic.

221954

30.10.2013 08:59
221954

XXX.XXX.212.6

dekuji za radu, ještě jeden dotaz, mám možnost koupit líheň cleo 5, není nová, jeden rok použitá, pán chce Kč 1800,- včetně prosvěcovačky na vajíčka. Co Vy na to ? Květa.smajlík

30.10.2013 09:18
varšava

XXX.XXX.186.12

ja platila 26oo tak myslim že je to dobra cena

30.10.2013 09:21
varšava

XXX.XXX.186.12

fakt nevim proč vaš dotaz přišel 4krat

221954

30.10.2013 09:39
221954

XXX.XXX.212.6

omlouvám se, chybička se vloudila, příspěvek jsem posílala pouze 2x, ještě nemám zkušenosti, příště se polepším. Znovu a lépe, Vy jste nikdy neudělal-a chybu_?smajlík Květa.

30.10.2013 10:35
varšava

XXX.XXX.186.12

Nezlobte se to nebyla vyčitka, jen takove oznameni take se to teprve učim. a už jste se rozmyslela s tou lihni. lihla jsem teprve prvni rok a byla jsem spokojena, kdybych mohla něčim poradit budu rada. a co všechno budete chtit lihnout jestli nejsem moc zvědava. ma.sz@seznam.cz když napišete budu moc rada. take si rada napišu s někym kdo ma rad zviřatka ono žadni v okoli nejsou venku prši a tak chodim kolem počitače jestli kdo nenapiše děkuji Marie

221954

31.10.2013 15:13
221954

XXX.XXX.212.6

Dobrý den, prosím o radu, toto je líheň CLEO 5 ? Jaké máte zkušenosti. děkuji. smajlík

3.11.2013 20:47
merfi

XXX.XXX.225.157

221954 napsal(a):
poraďte, chci si koupit líheň Cleo, jaké máte zkušenosti, od jakého prodejce jste koupila, děkuji.smajlík

Ja som mal to stastie,ze som si Cleo mohol vyskusat zapozicanim.Kedze mam vlastne vajicka,odpadlo mozne poskodenie cestou a aj to,ze by boli stare.Vajicka som rozdelil na polovicu.Jednu cast som dal do prastarej liahne z cias komunizmu bios a druhu cast do liahne Cleo
Stara bioska nesklamala.Z 36 oplodnenych vajec sa bez pomoci vyliahlo 32 kuriatok a 2 som pomahal a prezili vsetky.
Cleo ma sklamala.Zo 42 oplodnenych vajec sa vyliahlo 18 kuriatok.Pouzil som Cleo poloautomat,obe liahne boli v jednej miestnosti.
Je mozne,ze Cleo vychadza z tej istej koncepcie ako bios,ale vysledky "modernejsej liahne"nedosahuju vysledky staruckej biosky
Aby som bol objektivny,tak kamarat v nej o dost uspesnejsie liahne bazanty a Japonske prepelice.Avsak treba dodat,ze v bioske neliahne,takze nieje s cim porovnavat
Ja som pocas testovania liahol Brahmanky,Araucany,Maransky a Kalimera
Takze ak mam poradit,tak staci kupit cez ebay termostat,vyhrevny kabel,pozriet cez google par navodou na krabicu a kompletna liahen s vyssou uspesnostou liahnutia ako ma Cleo sa da zlozit pod 50 eur

3.11.2013 20:58
varšava

XXX.XXX.186.12

Mně cleo 5 nezklamala lihla jsem cele leto nebudu vypisovat co všechno. Večer se naklubaly a rano se to hemžilo kuřatky, tak nevim co dodat neoplodněne vyměnila za nove a tak pokračovala pořad dal housatka kačenky slepičky krutatka, tak at se daři

3.11.2013 20:58
varšava

XXX.XXX.186.12

Mně cleo 5 nezklamala lihla jsem cele leto nebudu vypisovat co všechno. Večer se naklubaly a rano se to hemžilo kuřatky, tak nevim co dodat neoplodněne vyměnila za nove a tak pokračovala pořad dal housatka kačenky slepičky krutatka, tak at se daři

18.11.2013 15:36
farmavlkov

XXX.XXX.105.95

Také uvažuji nad líhní Cleo 5, vidím tu různé ceny, rozdíly, kde jste si ji koupila vy? V Topolčanech? Také bych chtěla líhnout, ale asi až z jara, že bych si o ni napsala Ježíškovismajlík. děkuji.

16.12.2013 12:51
pos.sona

XXX.XXX.82.122

Dobrý den,
dnes jsem obdržela cleo 5 a ráda bych se zeptala zda někdo neví nebo nemá návod v češtině? nebo alespoň co by se tomu hodně podobalo?

16.12.2013 13:02
varšava

XXX.XXX.186.12

Mam lihen kleo 5 a navod v češtině byl při tom. je ze Stareho Hrozenkova. ted mam pravě v lihni vajička hedvabniček a lihnou se postupně jak jsem vajička přidavala. Nevim na co se chcete zeptat ale rada odpovim ma.sz@seznam.cz

16.12.2013 14:26
farmavlkov

XXX.XXX.105.95

Tak jsem to také riskla a objednala, pán byl ochotný, uvidíme, jak ochotně bude líhnout stroj. Jsem naprostý laik, takže snad mi postačí a něco z toho bude.
Jen dotaz - u některých líhní tu lidi psali, že ji musí zabalit, snad se to této netýká, ale jaká je optimální okolní teplota? Máte zkušenosti, poraďte prosím. Díky moc. smajlík

16.12.2013 16:42
pos.sona

XXX.XXX.82.122

varšava napsal(a):
Mam lihen kleo 5 a navod v češtině byl při tom. je ze Stareho Hrozenkova. ted mam pravě v lihni vajička hedvabniček a lihnou se postupně jak jsem vajička přidavala. Nevim na co se chcete zeptat ale rada odpovim ma.sz@seznam.cz

Bohužel mám to celé v angličtině a nejsem na jazyky a ráda bych nějaké stručné vysvětlení nebo pokud je nějaký návod na netu ráda se kouknu. jsem začátečník a potřebovala bych vše znát abych něco neudělala špatně

16.12.2013 17:25
katka83

XXX.XXX.181.50

Ja ju mám kupovala som ju na jar a som tiež laik v liahnutí, ale podarilo sa mala som ju v kuchyni. Teplota prostredia 19-21°C plus jeden výpadok elektriny na cca 2-3hodiny vtedy som ju zakrútila do deky aby vajíčka nezachladli.

16.12.2013 17:25
katka83

XXX.XXX.181.50

Ja ju mám kupovala som ju na jar a som tiež laik v liahnutí, ale podarilo sa mala som ju v kuchyni. Teplota prostredia 19-21°C plus jeden výpadok elektriny na cca 2-3hodiny vtedy som ju zakrútila do deky aby vajíčka nezachladli.

17.12.2013 12:04
pos.sona

XXX.XXX.82.122

může mi někdo prosím velmi prosím napsat přesný postup pří líhnutí v líhni cleo? jsem uplný nováček a bohužel mám návod v angličtině a nejsem jazykově nadaná a překládat to by bylo na dlooouuuho...prosím

19.12.2013 15:06
peles

XXX.XXX.80.7

Pekny den stem sa spytať jake mate skusenosti z liahnou cleo dvojposchodova dnes som ju kupil budem liahnuť maransky-vlašky dakujem za odpovedsmajlík

20.12.2013 00:40
martinez

XXX.XXX.249.1

Ja som o nej čítal už na viacerých forach a dosť sa tam písalo že nevydrží dlho že po jednej sezone prestane fungovať , a že ak nieje v miestnosti teplota 22 stupňov tak je liahnutie len polovičné , neviem čo je na tom pravdy ale mne sa celkom pozdáva neje drahá ale ak by som ju mal vyhodiť tak to si radšej rozmyslím :)

20.12.2013 16:06
pos.sona

XXX.XXX.82.122

neví někdo kam se lije ta voda do prostřed nebo na kraj a kolik asi?

3.1.2014 17:58
denisshurky

XXX.XXX.38.221

Dobrý den,
koupil jsem si lihen CLEO s ručním otáčením vajec
a chtěl bych poprosit o radu :
mohl by mi někdo napsat jakou mam dodržovat teplotu ,vlhkost ,jak často otáčet atd děkuji moc

4.1.2014 23:19
martinez

XXX.XXX.249.1

má tuto liaheň niekto už dlhšie aspoň jednu alebo dve sezóny? ako sa v nej liahne a aká je úspešnosť ? :)

221954

5.1.2014 08:20
221954

XXX.XXX.212.6

Dobrý den, konečně jsem se rozhodla pro nákup líhně, jak jste s líhní Cleo spokojená, známý mi radí koupit líheň plně automatickou, chci ji pouze pro svoji potřebu, myslím, že je zbytečné kupovat líheň drahou. Od jakého prodejce jste cleo koupil-a?smajlík

5.1.2014 09:03
denisshurky

XXX.XXX.39.46

221954 napsal(a):
Dobrý den, konečně jsem se rozhodla pro nákup líhně, jak jste s líhní Cleo spokojená, známý mi radí koupit líheň plně automatickou, chci ji pouze pro svoji potřebu, myslím, že je zbytečné kupovat líheň drahou. Od jakého prodejce jste cleo koupil-a?smajlík

Dobrý den ,nevím zda-li patří dotaz na mně ale ja ji koupil přes Liahen.sk od pana Hubiňáka z Topolčan

5.1.2014 17:08
pijo

XXX.XXX.102.78

martinez napsal(a):
má tuto liaheň niekto už dlhšie aspoň jednu alebo dve sezóny? ako sa v nej liahne a aká je úspešnosť ? :)

Nájdite si čas a prečítajte si celé toto vlákno, všetko tu už bolo popísané a nemá zmysel to tu písať znova, to platí aj pre diskutujúceho nad Vami. Keď to prelúskate a niečo Vám nebude jasné potom
sa pýtajte, rád Vám odpoviem.

6.6.2015 22:41
Jens

XXX.XXX.7.192

Doporučuji tuto líheň.
Cena je 1799 Kč, když by měl někdo zájem. tak se ozvěte na email.
jens1000@seznam.cz.

7.6.2015 23:08
kajo

XXX.XXX.93.52

Mam liahen CLEO 5 poloautomat, Som snou nadmieru spokojnx ale je pravda že treba pozorne čitať dobre radx a potom to ide, www.shoppingall.sk.

22.11.2015 17:20
Líhneme

XXX.XXX.7.192

Dobrý den, dovolte mi Vás pozvat k prohlídce internetového obchodu www.Lihneme.cz, kde můžete naleznout líhně určené k domácímu chovu drůbeže, plazů a exotického ptactva. Děkuji a přeji krásný den.

Zbyněk88

10.1.2016 22:15
Zbyněk88

XXX.XXX.229.21

Já Cleo5 koupil na www.levne-lihne.cz za 2100kč a poštovné je zdarma.Jsem s líhní spokojen, úspěšnost cca 55-60% ale záleží na oplozenosti vajíčekvajíček.Je pravda ze líheň není moc tepelně izolovaná ale to řeším délkou...

11.1.2016 06:32
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Mám tuto líheň 2 sezóny a naprostá spokojenost.Vice jak 100 kuřat se v teto líhni klublo.

Z mé zkušenosti do této líhně davám vajíčka o hmotnosti max 60g, když jsem tam dal větši, tak se nikdy kuřata nevylíhla.

Jinak dávám palec jsem spokojen.

17.1.2016 12:57
noname

XXX.XXX.64.7

Ja mam na liahnutie inu liahen tuto som si len zakupil na doliahnutie aby som tu na liahnutie nemusel zakazdym cistit tak dufam ze nic nepokazi.

17.1.2016 20:56
frimico

XXX.XXX.250.138

Cleo 5 z vlhkoměrema teploměrem.Otočý rošt.Líhnuto 2x a totální katastrofa.Z prvního líhnutí (nasazeno 40 vajec) 1 kuře a z druhého líhnutí (nasazeo 22 vajec) 4 kuřátka.Aco je super, že se v druhém íhnutí vyklubali až 27den.Řekl bych že tam není něco v pořádku.

17.1.2016 21:13
noname

XXX.XXX.64.7

frimico napsal(a):
Cleo 5 z vlhkoměrema teploměrem.Otočý rošt.Líhnuto 2x a totální katastrofa.Z prvního líhnutí (nasazeno 40 vajec) 1 kuře a z druhého líhnutí (nasazeo 22 vajec) 4 kuřátka.Aco je super, že se v druhém íhnutí vyklubali až 27den.Řekl bych že tam není něco v pořádku.

Zdravim

Ja osobne ked som ju prvikrat videl som myslel ze je to na chlieb alebo zakusky ten vas neuspech podla toho co opisujete bude najskôr v nizkej teplote ten teplomer co je osadeny na vrchu ukazuje somariny vlozte na rozt teplomer najlepsie liahnovy a upravte teplotu na boku je taka diera vo vnutri je mali srob na 38 stupnou potom by to malo byt ok liahen umiestnite v technickej mietnosti bez prievanu s izbovou teplotou cca 18-20 stupnou.

20.1.2016 11:10
frimico

XXX.XXX.250.138

noname napsal(a):
Zdravim

Ja osobne ked som ju prvikrat videl som myslel ze je to na chlieb alebo zakusky ten vas neuspech podla toho co opisujete bude najskôr v nizkej teplote ten teplomer co je osadeny na vrchu ukazuje somariny vlozte na rozt teplomer najlepsie liahnovy a upravte teplotu na boku je taka diera vo vnutri je mali srob na 38 stupnou potom by to malo byt ok liahen umiestnite v technickej mietnosti bez prievanu s izbovou teplotou cca 18-20 stupnou.

To jsem skusil a při vložení ještě dvou teploměrů každý ukazuje jinou teplotu.Na líhni vestavěný 37,8 lihový 36 a takový ten pružinkový 33.A i vlhkoměr Na líhni 75%a na vlasovým56%Líheňmám v teple, a štelování na boku funguje.Vajíčka v pořádku.Dávám tam jak svoje, tak koupená od chovatelů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2016 11:57

frimico napsal(a):
To jsem skusil a při vložení ještě dvou teploměrů každý ukazuje jinou teplotu.Na líhni vestavěný 37,8 lihový 36 a takový ten pružinkový 33.A i vlhkoměr Na líhni 75%a na vlasovým56%Líheňmám v teple, a štelování na boku funguje.Vajíčka v pořádku.Dávám tam jak svoje, tak koupená od chovatelů.

Seštelujte teplotu podle lihového, viděl jsem tuto líheň kde měl na digitálu líhně nastaveno 39,2 °C aby měl na vajíčkách 37,8°C.Míra.

20.1.2016 11:58
noname

XXX.XXX.64.7

frimico napsal(a):

Zdravim

Mne zasa ten na vrchu ukazoval 37,2 a v liahni bolo 38 tak ze v skutocnosti ukazuje o -0,7 menej co bolo aj upozornene na malim papieriku ktory bol nalepeny tesne pod tym liahnovim teplomerom.Ja mam teplomery az 3 a jeden vlhkomer ktory vzdy skalibrujem pred tym nez ho davam do liahne aby som mal istotu ze ukazuje maximalne presne.Liahnut som v nej este nieliahol ako som spominal chcem ju len na doliahnutie tak potom poviem ako som dopadol popripade dam aj foto.

20.1.2016 12:08
noname

XXX.XXX.64.7

denisshurky napsal(a):
Dobrý den,
koupil jsem si lihen CLEO s ručním otáčením vajec
a chtěl bych poprosit o radu :
mohl by mi někdo napsat jakou mam dodržovat teplotu ,vlhkost ,jak často otáčet atd děkuji moc

Teplotu nastavte na 38 stupnou pretoze vo vnutry vsade teplota rovnaka nieje pohybuje sa od 37,5 az 38 co je v norme ale na to potrebujete aj kalibracny teplomer, lekarske a tie nastenne neukazuju ani s daleka tak presne ako liahnove tak isto by ste potreboval aj vlhkomer pre kontrolu vlhkosti vo vnutry, moj nazor je ze sa ani neoplati kupovat liahen s teplomerom popripade aj s vlhkomerom nakolko ukazuje somariny za ten priplatok si uz dokupite presny liahnovy ktory si upevnite dnu a tak mate vzdy istotu ze liahen vyhrieva presne.Ohladom vlhkosti ta by mala spravne byt 45%-50% tato liahen to dokaze bez problemou prvych 18 dni lejeme do zliabiku A a posledne tri dni aj do zliabiku B liahen uz neotvarame aby vlhkost neunikla a samozrejme vajcia uz neotacame.P.S otacame do 18 dna 3x denne prve 2 dni nemusime staci ak zacneme od 3 dna otacat.

20.1.2016 12:59
horal

XXX.XXX.58.226

Já mám dvě líhně cleo a jsem s nimi spokojen, protože předčila mé očekávání. Víte když si pujdu koupit adidasky s pěti pruhy k vietnamcům (čím víc pruhů tím víc adidas) čekám že mi tak, tak vydrží do konce sezony. Když ale vydrží déle jsem mile překvapen. Jestli že dám do líhně kvalitní násadové vajíčka i výsledek je kvalitní. Loni jsem líhnul vajíčka hempšírky a viandotky od dobré chvatelky. Vloženo bylo po třinácti vajíčkách a vylíhli se 12 hempšírek a 8 viandotek. Jestliže po prvním prosvěcování vyřadím třetinu vajíček jako neoplozené nebo odumřelý zárodek, co se může stát přepravou násadovek a to hlavně poštou, tak nemohu pčítat líhnivost z celkového počtu. Líheň za to nemůže. To přirovnání k botám jsem použil proto, že při koupi levné věci musím počítat stím že ta kvalita nebude nic moc. V případě líhně počítám že alespoň něco se vylíhne. V mém případě jednu mám dva roky a vvylíhnuto bylo 165 kuřat v šesti várkách a v druhé kterou jsem kupoval lini, bylo vylíhnuto 73 kuřat ve třesh várkách. Po odečtu prázdnych vajíček mi vychází líhnivost mezi sedmdesáti a osmdesáti procenty a to je na takový šunt z rumunska slušné. Je pravda že je třeba si sní pohrát s termostatem, ale pak už šlape. Ještě k tomu měření teploty. Je chyba srovnávat teploty s displejem a teploměrem ma dně rošu. Ideální teplota je 37,9 ale na povrchu vajíček a nikoliv vespod. Kvočna je také zahřívá zezhora, proto si je otáčí aby byli rovnoměrně zahřívány všude. Chce li někdo líhnout kvalitně musí si za to zaplatit neboli investovat do kvalitní líhně, která je mnohonásobně dražší a vybavenější, kvalitnější. Za málo peněz nemůžete čekat hodně muziky. Vajíčka vkládám do líhně navečer a líhnou se za 21 dní ve stejný den ráno. Nyní mám nasazeno už dvanáctý den, dest bylo prázdnych tak jsem zvědav na výsledek.

20.1.2016 19:47
frimico

XXX.XXX.250.138

Dík všem za rady, Myslel jsem si že bude nejspíš problém v tepoltě.Ale jlikož je ta líheň nová, tak jsem tomu displeji věřil.N koukám chyba lávky.Předtím než jsem si koupil líheň, tak jsem líhl pod kvočnou.Podle rad moji babky.Vzal jsem slepici, přiklopil ji proutěným košíkem na hnízdě s vejci a po 4-6 dnech ji odklopil.No a ona se mi tam sama vracela.Ve všech případech (cca 15)je vpořádku odchovala..Letos se chci pokusit o Hamburčanky stříbrné, černě tečkované.Proto ta líheň.

31.1.2016 17:34
noname

XXX.XXX.64.7

V marci by som chcel nalozit vajcia do liahne, ale cleo 5 chcem pouzit len ako doliahen tak som ju dnes zapojil do elektriny aby som preveril teplotu popripade ju upravil na 37,0 stupna no ale ten zapach pri vyhrievani ako keby horeli vodice v nej alebo co dufam ze my nevihory dom

31.1.2016 20:16
frimico

XXX.XXX.250.138

Proto se doporučuje cca 24 hodin předem zapnout.Taky mi smrděla, ale po asi 30 hodinách provozu naprázdno kdy jsem ji občas otevřel ten smrad zmizel.Já bych se tady pánu zeptal jakým olejem ji mažou.A nebo jestli je to jedno-.

31.1.2016 22:14
noname

XXX.XXX.64.7

frimico napsal(a):
Proto se doporučuje cca 24 hodin předem zapnout.Taky mi smrděla, ale po asi 30 hodinách provozu naprázdno kdy jsem ji občas otevřel ten smrad zmizel.Já bych se tady pánu zeptal jakým olejem ji mažou.A nebo jestli je to jedno-.

Ak myslite motor tak v navodu pisu ze olej do šicich masiniek ale si myslim ze to je jedno nejaky jemny olej postaci moj nazor.

1.2.2016 06:17
horal

XXX.XXX.58.226

Líheň používám třetím rokem a motůrek je už trochu hlučnější, ale na funlci to nemá vliv. Samozřejmě jsem ho napřed namazal a použil jsem olej ultra wegalube.

2.2.2016 15:59
host

XXX.XXX.156.19

CLEO mám asi 4 roky a memohu si stěžovat.Kvalitní vajíčka a stálá okolní teplota anemůže to špatně dopadnout.

7.2.2016 20:01
frimico

XXX.XXX.250.138

Tak jsem dnes přišel na to že teploměr na líhni opravdu fixluje o 3,6 stupně.Vlhkoměr měrí ůplně přesně.Na youtubku jsem našel super věc, a to jak se kalibruje teploměr a vlhkoměr.Takže další líhnutí snad už bude v pohodě.

28.2.2016 18:43
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Chcem sa spytat ako chladite vajcia na liahni CLEO 5 z otačanim z automatickym otačanim, Počul som že ma samostatne chladenie, či treba vajcia vetrat alebo nie.Dakujem.

28.2.2016 19:31
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Taktiež teplota v strede mi ukazuje 37,4 a na kraji 38 a na termostatu min ukazuje 39,2.

28.2.2016 19:32
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Co s tym nechat to tak alebo zvysit teplotu?

28.2.2016 21:24
noname

XXX.XXX.64.7

Lukas Baca napsal(a):
Co s tym nechat to tak alebo zvysit teplotu?

Ak mozem tak odpoviem, ja chladim od 10 dna vzdy na 15min. staci dat dole len poklop teplota je v pohode lepsie to nenastavite ja to mam tak isto nastavene na okraji 38 a v strede 37,3-4.Posledne 3 dni vajcia neobraciame a postriekame vodou jemne 2x denne u sliepok. Pri prvom naklutom vajci uz liahen neotvarame aby neunikla vlhkost a aby kurcata nezasli vo vajci.

28.2.2016 22:04
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Teplota je jednom okraji momentalne 38,3 v strede tych 37,4-5 a na dalsom okraji je ešte omnoho vyšia ako 38, čital som že ma to takto vela ludi čo ma Cleo liahen a že teplota sa odvija od toho ako su vajcia otočene tak snad niečo vide.Dakujem aj tak za pomoc aspon viem že to mam nastavene celkom dobre.

1.3.2016 01:11
rgreen

XXX.XXX.86.102

Líheň je možné doštelovat tím šroubečkem na termostatu jak potřebujete. Já v ní teda líhnu křepelky a teplotu mám displejově 38,1. Ve vrchní třetině vajec mám dle líhňového teploměru 38,8 °C což odpovídá i lístečku na termostatu který informuje že teplota je ve skutečnosti oproti displeji o 0,7 °C vyšší. Je to sice anglicky ale tato hodnota tam je, a takto jsem to pochopil.. Nádobku dole nalévám vodou na začátku přes oba kanálky až kousek pod dírky, takže dolévám max.1 x.2 dny z kraje a poslední 2 dny neobracím, jinak ráno a večer. Nic nerosím, někdy až před líhnutím když dám vejce na mřížku, a následující den pofouknu rozprašovačem.. Do líhně poslední den nelezu dokud nejdu všechny kuřata suchá přenést do odchovny. Líhnivost až 90% oproti průměrným 65% než jsem si to dochytal postupně dle svého.. Jo a dole v dírce mám zaháklý včelařský tenký drátek a na něm je korálek a kulička polystyrenu na hladině. Když brnknu do drátku prstem vidím jestli se houpe nebo už zadrhává, tak poznám že dochází voda aniž bych tam lezl. Pak stačí vytáhnout páčku od obracení, vsunout hadičku na flašce a doplnit..

1.3.2016 09:45
palo sk

XXX.XXX.73.18

Lukas Baca napsal(a):
Teplota je jednom okraji momentalne 38,3 v strede tych 37,4-5 a na dalsom okraji je ešte omnoho vyšia ako 38, čital som že ma to takto vela ludi čo ma Cleo liahen a že teplota sa odvija od toho ako su vajcia otočene tak snad niečo vide.Dakujem aj tak za pomoc aspon viem že to mam nastavene celkom dobre.

Ahoj, ja som ako prvé vyhodil plastový držiak na vajíčka pri mechanickom otáčaní pomocou páčky z vonku.A uložil som vajíčka na plastovú mriežku.Tým padom dám do liahne viac vajíčok, ale čo je pre mňa dôležitejšie - prekladám vajíčka ráno i večer zo stredu na okraj a stále dookola po celú dobu liahnutia až dovtedy kým sa mláďata nezačnú prebíjať do vzduchovej bubliny - potom už s nimi nemanipulujem.Ten čas, kým ich poprekladám a občas niektoré aj presvietim slúži ako aj chladenie.Týmto spôsobom sa blížím k 100% liahnivosti z oplodnených vajíčok.Pred 10 dňami 13 ks kačiatok z 13 oplodnených vajíčok.Palo SK.

1.3.2016 11:38
horal

XXX.XXX.58.226

Nevím proč to tak je a jestli je to tak správně, ale vrtule se v líhni točí směrem nahoru. Takže ze středu vytahuje vzduch nahoru a žene ho přes strop a topný kabel do stran. Proto je teplota i o 1,5°C rozdílná na okraji a uprostřed. Já také při každém otáčení překládám vajíčka ze středu na okraj. Také už nepoužívám držák na vajíčka, snižuje kapacitu líhně i líhnivost. Ke kontrole hladiny vody stačí baterka, přiložím ji k líhni a tam kde je voda se přenáší světlo a ostatný plast je tmavý. Na fotografii to neni vidět tak jako ve skutečnosti. Uvažoval jsem že odpojím vrtuli, ale až nakonec kdy budu líhnout tzv konzumní (mrazákové) kuřata. Myslím že by měla být teplota vyrovnanější. Jinak já pár minut po vylíhnutí překládám kuřata pod žárovku, daleko rychleji oschnou než v líhni kde je téměř 100% vlhkost. Nemá to vliv ani na následní zdravotní stav a vývin kuřat. Vodu do líhně dávám také až k dírkám, vejde tam 1,5 litru. Tím prosvěcováním vím také kolik vody dolít, dá se to odhadnout. Doufám že je to samozřejmé že voda se dolévá vlažná 38-40°. Přesto všechno cca 10% zárodků odumře během inkubace a cca 10% se nedolíhne. Ještě mne napadlo dát do středu nejaký kroužek o průměru 12-15 cm a tam by se nedaly vejce, snížila by se sice kapacita líhně, ale mohla by se zvýšit líhnivost. Jsou to jenom moje doměnky takže to neberte že to doporučuju, ale určitě to vyzkouším. Pokud se to nezkusí nemohu říct, že to nejde a obráceně.

1.3.2016 17:54
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Dolial som viac vody aby som zvyšil vlhkost vliahni tak uvidim.Zatial sa velmi netešim, dnes som trochu presvecoval vajcia a nič v nich nevidim ale naložil som ich este len v nedelu tak uvidim po 7 dnoch.

1.3.2016 19:55
tyna1

XXX.XXX.192.68

Frimico, můžeš, prosím, vložit odkaz na tu kalibraci teploměru? Nebo co zadat na youtube za slova...Hledala jsem, nenašla jsem. Dík.

4.3.2016 09:03
frimico

XXX.XXX.250.138

tyna1 napsal(a):
Frimico, můžeš, prosím, vložit odkaz na tu kalibraci teploměru? Nebo co zadat na youtube za slova...Hledala jsem, nenašla jsem. Dík.

Ano, samozřejmě mohu.Je to super.Aj to tady pro zájemce trochu popíšu, protože je to strašně jedoduché.Kalibrace vlhkoměru se provádí solnou metodou.Vezmeme něakou malou mističku, dáme do ni sůl a navlhčíme jen tak, aby sůl zvlhla(nesmí být pod vodou, kdž to přelijete tak slejt)Tuto mističku se solí ložíme do zazipovacího igliťáku i z vlkoměrěm, a po 5-24 hodinách by na vlhkoměru měl být 75% vlhkosti Jestli ukazuje jinou hodnotu tak fixluje.Na youtube je to HYGROMETER CALIBRATE.Je to tam aglicky ale dá se to z té uázky pochopit.No a teploměr je pod THERMOMETER CALIBRATE.To se provádí tak, že se dá plná sklenička ledu (ten co máte do Wisky)dolejete tu sklínku ledovou vodou, a počkáte 2-3 minutky.Potom do té vody vsuneme teploměr.Ten by měl po nějaké čase (cca 3-5min)ukzovat Přesně 0.Vím že se nedají do té vody vsunout digitální teploměry, tak jsem si zkalibroval pružinkovej a s ním pak kontroloval ostatní.Naposledy jsem kontroloval meteostanici (měří ůplně přesně) kterou jsem si koupil kvůli líhnutí.Čidlo dám do líhně a na stanici se mi vše ukazuje.Dokonce má i alarm pro pokles teploty a vlhkosti.Takže když je něco špatně, tak to začne pískat.Přeju všem honě uspěchů.Frimico.

6.3.2016 10:49
noname

XXX.XXX.64.7

Ja som si zakupil kvapalinovy teplomer liahnovy ktory prezije asi nas vsetkych pokial sa nerozbije nepotrebuje baterie a ani nic ine a nepotrebuje hlavne kalibrovat upevnil som si ho dnu napevno a je ho dobre vydiet vlhkomer sa kalibruje presne tak ako opisuje pan vyssie ale staci ho aj zabalit do vlhkej utierky na 30-60min a mal by ukazovat 93-95% ak to tak nie je nastavime ho na pozadovanu hodnotu malim srobom s plochym srobovakom na zadnej strane analogoveho vlhkomera ak je nim vybaveny docielite tym rovnaku presnost ja mam aj digitalny teplomer ale pouzivam len liahnovy ortutovy a kvapalinovy ja moc digitalkam neverim.

Prepacte za pravopis.

6.3.2016 15:40
frimico

XXX.XXX.250.138

Tak líheň připravená. A jen co dorazí násada, tak to zpustím.Doufám že napotřetí se to povede.

21.7.2016 17:06
Líhneme

XXX.XXX.7.192

Návody k líhním Cleo najdete zde.
http://www.lihneme.cz/navody-k-obsluze/.

16.9.2016 22:00
frimico

XXX.XXX.250.138

Tak jsem nenapsal jak to dopadlo napotřetí.Super.Z 50 vajec 14 neoplozených, dvě se nedolíhla a 34 mi jich d ělá radost dodnes.Takže po patáliích s teplotou, kterou jsem vyřešil meteosanicí SUPER.
Přeju všem hodně ůspěchů

29.12.2016 21:52
noname

XXX.XXX.64.7

frimico napsal(a):
Tak jsem nenapsal jak to dopadlo napotřetí.Super.Z 50 vajec 14 neoplozených, dvě se nedolíhla a 34 mi jich d ělá radost dodnes.Takže po patáliích s teplotou, kterou jsem vyřešil meteosanicí SUPER.
Přeju všem hodně ůspěchů

Dobry vecer, chcem sa opytat kde ste mal umiestnene cidlo meteostanice a na kolko mate nastavenu teplotu ja som to nakalibroval na okraji 5cm od dna liahne na 38c a v strede my ukazovalo nejakych 37,5C este som v nej neliahol len doliahol ale v buducnosti by som chcel vyskusat

29.12.2016 22:10
frimico

XXX.XXX.250.138

Ahoj, čidlo meteostanice jasm měl normálně položené na vršku na vajíčkách.Zezačátku jsem ho protáhl tou dírkou co je na vrchu víka ale že jsem s ním pořád manipuloval tak jsem si vyvrtal dirku v spodnm díle.A teplota na vrchu tech vajec 37,8.

Peťa111

10.4.2017 20:44
Peťa111

XXX.XXX.125.189

Ahoj, loni se mi do této líhně podařilo nacpat 58 s tím, že na prostřední vajíčka pod větrákem položil asi dalších 6 vajec. Chci se zeptat jakou máte zkušenost s dáváním vajec takto "do patra", případně kolik se vám tam podařilo vajec nacpat. Budu mít dost násadových vajíček a přemyšlel jsem, že bych jích nahoru dal víc, ale pak budou přímo po tím topným tělesem, tak si řikám jestli jim nebude teplo. Předem dík za odpovědi :).

14.4.2017 01:03
frimico

XXX.XXX.250.138

Dnes jsem jich tam vložil 65 a v pohodě.Akorát jsem je nedal přímo pod ten větrák, ale kolem, protože mi nedolíhalo víko.No, a samozřejmě jsem je nechtěl rozmačkat, tak jsem je dal kolem okraje.20 koupenejch hamburčanek a dorovnal jsem to svejma tak doufám že se to zdaří. Dám sem foto.

19.4.2018 11:34
Tomason 77

XXX.XXX.64.12

Ahoj
Mate někdo zkušenosti s neviditelnym displayem.
Přestavají na dispaly vidět čísla a nevim jak to opravit
Poradite někdo
Díky.

19.4.2018 13:44
frimico

XXX.XXX.243.32

Tomason 77 napsal(a):
Ahoj
Mate někdo zkušenosti s neviditelnym displayem.
Přestavají na dispaly vidět čísla a nevim jak to opravit
Poradite někdo
Díky.

Teď jsem to řešil. Pod tím displejem je baterie která ten displej napájí.Sundej ten kryt(žlutej, červenej) a vyměň baterii.Hlavně tu líheň odpoj ze sítě, ať tě to nepraští.Baterie se dá koupit u větnamců za cca 10 korun.Ahoj.

29.4.2018 14:02
Tomason 77

XXX.XXX.64.12

Musi se nějak kalibrovat po výměně baterie nęjak mi to začalo špatně ukazovat teplotu.Na display mam 39 a na rtutovym teploměru 34
Diky za odpověď.

1.5.2018 09:23
frimico

XXX.XXX.21.146

Ahoj.Kalibrovat se asi nedá, nebo jo, ale neuděláš to sám.Mě taky fixluje, tak jsem to vyřešil po svém.Koupil jsem si meteostanici a ta to měří přesně.Najeď si na moje přízpěvky o kousek víš a tam to popisuju i z tou kalibrací.Jinak kalibraci provádí firma, která za zkalibrování chce cca 700kč.Ta meteo stanice stála 155kč a jde přesně.

1.5.2018 15:12
horal

XXX.XXX.202.176

Já mám už několik let dva kusy CLEO 5 ale letos jsem je použil jenom jako dolíheň. Postavil jsem si vlastní. Píšu ale kvůli teploměrům. Neni problém je vyměnit, sehnat se dají za něco kolem 100 Kč Já jsem si je koupil pět, jenom s tím rozdílem že jsou obráceně. Vlhkost je velkým písmem a teplota malým. U CLEA ja ale víc nedostatků. V první řadě vrtule. Je moc velká, hlučná a středem tak nasává moc vzduchu, který rozhání do stran. Proto může být rozdíl teplot i 2° uprostřed a po okrajích. Termstat se špatně nastavuje a čidlo je také v tahu vrtule, je třeba otáčet hřídelkou a to nevíte kolik jste přidaly nebo ubraly. Musíte čekat co vám ukáže teploměr až se teplota ustálí. No a čídlo teploměru je moc vysoko nad vajíčky a to v koridoru vzduchu který je nasáván vrtulí. Ono celkově pak ta konstrukce z plastu neudrží teplotu, proto je potřeba ji mít tam kde je stálá pokojová teplota a položenou na polistirénu. No ale za ty peníze na tolik vajec, no nekupte to. Uvažuju o její přestavbě. Vyměním termostat který se dá pořídit od 300 do 500, je na té druhé fotce v levo. Dá se snadno ovládat a během dne ladit teplotu podle potřeby a má vlastní čídlo a displei. Dám níž čídlo teploměru abych měřit teplotu na vajíčkách tak jako na mé líhni. Pravé tři, měří teplotu mezi patry a levé dva, teplotu přímo na vajíčkách (mám 4 patra). Termostaty jsou také dva, jeden je nastaven 37,6 - 37,8 (ten v levo a je hlavní) druhý je nastaven na 36°- 40°a je tam jako pojistka proti přehřátí. Jakmile překročí teplota v líhni 40°vypne se napáení do žárovek ( 2 x 25 W) a ventiláry běží (2 x z počitače na 12 V). Až poklesne teplota na 36°pustí opět proud do žárovek. V CLEO jsem líhnul několik let a vylíhnul stovky kuřat. Úspěšnost 60-70%. Poslední dobou jsem nepoužíval obraceč a do středu jsem nedával vajíčka. Tím že vloříte do líhně laťky toho snadno docílíte a na ležato se vám i stou dírou uprostře těch 40 vejde jako do obraceče.
Přeju hezký den.

11.3.2020 06:17
Diste

XXX.XXX.22.149

Dobrý den. Mám lihen Cleo5 a chtěl bych se zeptat jak často vám jede ventilátor. Mám ji sice zapnutou sotva 24 hodin ale ventilátor jsem ještě neviděl aby se točil. Měl jsem představu že se bude točit neustále nebo často. Tak jen aby byla lihen v pořádku. Děkuji za reakce.

11.3.2020 06:47

Diste napsal(a):
Dobrý den. Mám lihen Cleo5 a chtěl bych se zeptat jak často vám jede ventilátor. Mám ji sice zapnutou sotva 24 hodin ale ventilátor jsem ještě neviděl aby se točil. Měl jsem představu že se bude točit neustále nebo často. Tak jen aby byla lihen v pořádku. Děkuji za reakce.

To se divím, mám Cleo 5 a ventilátor se točí hned jak to dám do zásuvky a jede pořád (letos je líheň v pokoji, tak ho slyším.) Asi bych kontaktoval prodejce.

11.3.2020 07:06
horal

XXX.XXX.13.30

Diste napsal(a):

Pokud se netočí ventilátor tak nejde ani spirála, jinak by se líheň na víku roztavila. V jiném případě je něco špatně. Já jsem zkoušel přerušit přívod k ventilátoru a propojit to přes vypínač. A jak jsem psal, než zareagoval termostat kabel se tak rozžhavil, že se málem roztavil plast na víku. Já ji mám už nějakých pět let. Jestli to nedělají s jinou spirálou. Záleží co vám ukazuje teploměr. To taky se stane, že čidlo teploměru se trochu zamáčkne a pak ukazuje špatně. Pokud líheň běží tak bliká červená kontrolka o trochu rychlejší frekvencí než směrovky u auta. Ta ukazuje zapnutí termostatu. Když svítí jde do spirály proud. Ta kontrolka je pod krytem, vedle dírky k šroubku pro nastavení termostatu.

11.3.2020 07:12
Diste

XXX.XXX.22.149

horal napsal(a):
Pokud se netočí ventilátor tak nejde ani spirála, jinak by se líheň na víku roztavila. V jiném případě je něco špatně. Já jsem zkoušel přerušit přívod k ventilátoru a propojit to přes vypínač. A jak jsem psal, než zareagoval termostat kabel se tak rozžhavil, že se málem roztavil plast na víku. Já ji mám už nějakých pět let. Jestli to nedělají s jinou spirálou. Záleží co vám ukazuje teploměr. To taky se stane, že čidlo teploměru se trochu zamáčkne a pak ukazuje špatně. Pokud líheň běží tak bliká červená kontrolka o trochu rychlejší frekvencí než směrovky u auta. Ta ukazuje zapnutí termostatu. Když svítí jde do spirály proud. Ta kontrolka je pod krytem, vedle dírky k šroubku pro nastavení termostatu.

Červená kontrolka mi bliká. Při prvním zapnutí se ventilátor otočil o 360 stupňů a od té doby jsem ho neviděl se točit. Teplota po 12 hodinách od zapnutí je 38,6 tu jsem šroubem snížil.

11.3.2020 07:24
horal

XXX.XXX.13.30

Zkontrolujte jestli není někde studený spoj na kontaktech k ventilátoru. Také ho očichejte jestli nesmrdí, mohl shořet. Určitě jste zkusil pootočit ho rukou jestli není nějak šprajcnutý. Jinak pokud se vám nerozpaluje spirála na velkou teplotu, teoreticky mělo by to funguvat i bez vrtule. Je potřeba ale seřídit termostat na 37,8°C a do líhně dát rtuťový lékařský teploměr, který vám ukáže nejvyšší teplotu v líhni. Může se lišit i o několik stupňů. Každopádně je to však závada a pokud máte líheň novou kontaktujte prodejce. Přinejhorším se dovíte jak je solidní.

11.3.2020 09:31
frimico

XXX.XXX.243.10

Vrtule se točí po celou dobu líhnutí.Pokud ne vrať ji ,Ať máš při líhnutí co nejmíň starostí.Já měl ze začátku také menší problémy s teploměrem ale jako kutil jsem si s tím poradil.Mě osobně vadí na líhni to ze nádržka na dolívání vody je dole pod vejci a když máte líheň plnou vajec,není vidět kolik vody tam je.Proto si chci tavnou pistolí přilepit malou plastovou mističku na pruhledné vrchní viko.(na bok)Jinak jako vlhkost mi asi funguje jak má .(v menším okruhu 50-55% ai s většim 70-72% ale vic to nedá)Těch mističek dám po stěnách víka víc abych dosáhl nějakou vodní plochu a fungovalo to.a když to nebude fungovat,tak to zase sundám .Až to bude a bude to fachčit dám fotky.

11.3.2020 11:22
Diste

XXX.XXX.22.149

Po konzultaci s obchodem zkusím až budu doma sundat kryt jen jestli se při přepravě neohnul a větrák se nezasekl. Pokud budu muset reklamovat nebo vracet myslíte že bych mohl použít odchovnu co jsem koupil viz foto místo lihne? Samozřejmě bych si tam nainstaloval teploměr a vlhkoměr a musel ručně otáčet. Tlačí mě čas a nechci ať vajíčka přijdou nazmar. Zároveň lihnu poprvé. Odchovnu by stačilo použít i jen na dobu než by mi přišla nová lihen.

11.3.2020 12:11
frimico

XXX.XXX.243.10

Pozor na to že je to pod proudem.Aby jsi někde něco nevyzkratoval.Pak ti neuznají reklamaci,znáš to.Co takhle nějaký kamarád elektrikář,ten by určitě přišel na to co tomu je.A opravdu ti ušetří čas.

23.6.2020 19:12
kastef

XXX.XXX.23.69

Tak budu poprvé líhnout v Cleo 5 kachní vejce-do ted sem 7 let líhla jen kuřata.
O kolik přidat vody v začátku,jak chlazení,mám je i rosit?

26.12.2020 18:47
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Aby som nemusel zapínať veľkú liaheň na skúšku plodnosti kohútov pred začatím liaharenskej sezony, objednal som za 65€ liaheň Cleo-5 s poloautomatickým otáčaním pačkou zboku a nalievkami na vodu zvonka, aby sa nemusela často otvárať. Teplomer na display ukazuje vyššiu teplotu ako ten lekársky, ktorý je položený na otočnom rošte medzi vajciami. To som už doladil, aby bola teplota na rošte cca 37,8°C, hoci na display je vyššia. Liaheň je v byte a položená na polystyréne, a obložená polystyrénom, aby nemala veľké výkyvy tepla, keďže je z tenkého plastu. Objednával som cez internet tu: https://it.slovsoft.eu/?cl=show&vyber=248088

26.12.2020 20:39
Erik Rosario

XXX.XXX.211.58

peter z bratislavy napsal(a):
Aby som nemusel zapínať veľkú liaheň na skúšku plodnosti kohútov pred začatím liaharenskej sezony, objednal som za 65€ liaheň Cleo-5 s poloautomatickým otáčaním pačkou zboku a nalievkami na vodu zvonka, aby sa nemusela často otvárať. Teplomer na display ukazuje vyššiu teplotu ako ten lekársky, ktorý je položený na otočnom rošte medzi vajciami. To som už doladil, aby bola teplota na rošte cca 37,8°C, hoci na display je vyššia. Liaheň je v byte a položená na polystyréne, a obložená polystyrénom, aby nemala veľké výkyvy tepla, keďže je z tenkého plastu. Objednával som cez internet tu: https://it.slovsoft.eu/?cl=show&vyber=248088

ja mam dve take, akurat aj poschodove 2x41 vajicok, jedna je trochu novsi model a teplomer ma aj vlhkomer druha ma iba teplomer a vlhkomer som dokupil v chovatelskych potrebach.

Tu ciernu mriezku co chrani ventilator som mal na tej novsej zlomeny a nakedy poslali vyreklamovanu mriezku tak som ju uz ani nepouzil a dal ju dole aj z tej druhej. Takto bez mriezky lepsie vidiet do liahne hlavne ked sa maju liahnut uz mladata a zaroven ta mriezka znizovala strop ak boli vlozene vacsie vajicka, ktore sa prave kvoli tejto mriezke nevedeli otocit. Ten ventilator a tiez vyhrevna struna je stale dostatocne vysoko pre zvierata (ziadne zranenie sa nestalo ani mne ani zvieratam pri manupulacii) ale kazdy na svoje riziko.

Kedze tato liahen ma spodok iba cistu plastovu misku pouzivam ju pre doliahnutie (ked liahnem v automatickej liahni) nakolko sa velmi lahko cisti po doliahnuti.

Viem, ze su na trhu aj lepsie kvalitnejsie ale tato nam postacila, planujem casom si mozno kupit lepsiu inu znacku, zatial tato staci.

27.12.2020 18:20
kastef

XXX.XXX.23.69

tak já mám dvě,jednu starou 7let,pořád jede,a dnes sem naložila novou ,co sem dostala na podzim k narozkám ,tak už to jede.

Přidejte reakci

Přidat smajlík