Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jana627

15.2.2017 20:48
Jana627

XXX.XXX.7.66

Čo poviete na tento kurin s výberom? Chcem len 5 sliepociek, a musím to mať v obrade. Bohužiaľ sama si to neviem postavit. https://m.bazar.sk/19983874-kurin-pre-sliepky/#3320533208.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2017 07:43

Na 5 klasických slepic/hybridek to bude málo, během týdne bude tráva pryč, díky malému prostoru se mohou začít ozobávat. Leda byste to posouvala každou chvíli jinam. Jinak kurník nic moc co do bytelnosti, je to tenké dřevo. Obvyklý výrobce je ze Španělska, kde není taková zima. Já mám podobný, původně pro hedvábky, které v tom přežili jednu zimu, teď to používám jako odchovnu pro kvočnu s kuřaty. Je to spíše pro zdrobnělá/zakrslá plemena. Nebo tak max.2 velké slepice.

16.2.2017 08:52
dhufnagel

XXX.XXX.153.38

Taky bych to vyděl spíše jako odchovnu pro kuřata.

Jana627

16.2.2017 09:54
Jana627

XXX.XXX.7.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na 5 klasických slepic/hybridek to bude málo, během týdne bude tráva pryč, díky malému prostoru se mohou začít ozobávat. Leda byste to posouvala každou chvíli jinam. Jinak kurník nic moc co do bytelnosti, je to tenké dřevo. Obvyklý výrobce je ze Španělska, kde není taková zima. Já mám podobný, původně pro hedvábky, které v tom přežili jednu zimu, teď to používám jako odchovnu pro kvočnu s kuřaty. Je to spíše pro zdrobnělá/zakrslá plemena. Nebo tak max.2 velké slepice.

Tak ďakujem. Lebo ja som chcela ten s 3 metrovym vybehom to by bolo 400 x 155 cm trávnatej plochy t.j.6,2 M2. Viac si nemôžem dovoliť ani. :/ To je málo myslíte? A kuricky by si v zime dala do polievky. Chcem ich iba na vajíčka. Na jar by som si kúpila nové vždy.

16.2.2017 09:58

Jana627 napsal(a):
Tak ďakujem. Lebo ja som chcela ten s 3 metrovym vybehom to by bolo 400 x 155 cm trávnatej plochy t.j.6,2 M2. Viac si nemôžem dovoliť ani. :/ To je málo myslíte? A kuricky by si v zime dala do polievky. Chcem ich iba na vajíčka. Na jar by som si kúpila nové vždy.

Metr dvacet plochy na slepici?

no, je to trochu lepší než v klecových bateriích, ale v tom případě nechápu, proč chcete chovat slepice. taková malá plocha není výběh. takže vaše vejce na tom budou z hlediska kvality a slepice z hlediska wellfare skoro jako z velkochovu, ale vaše cena za jedno vejce bude vyšší než z velkochovu. tak k čemu to?

16.2.2017 10:35
merfi

XXX.XXX.120.136

Takto nejak mam riesene voliery.Ale s tym, ze ze je to cele prestresene a ze ten priestor maju len ako ustajnenie..ako vybeh je to nedostacujuce, pretoze by vam to naozaj vypasli v priebehu par dni..Na vybehy mam dalsie oplotene a presietkovane priestory, kde ich vypustam na etapy a priestor kazdorocne vysievam a polievam, pretoze by to neprezil.
Este k tym hybridkam do polievku asi tolkom, ze smrdia.mal som kedysi Dominantky a ked som obaril Dominantku a potom Maransku, tak to bol pekelny rozdiel, co sa tyka zapachu neporovnatelne.

16.2.2017 12:01

Jana627 napsal(a):

Ještě doplním, pokud na jaře koupíte kuřice (protože slepici ve snášce vám na 99% nikdo neprodá), budete několik týdnů čekat, než začne snášet. A pak ji na zimu zabijete a sníte a na jaře zase znovu? efektivita skoro žádná, v tomto případě skutečně bude lepší kupovat vejce dále v obchodě. Protože pokud opravdu nemáte prostor, pak je lepší zvíře nechovat. Samozřejmě tady spousta lidí tvrdit, jak skvěle chová hybridky doma na dvorku o 5 m2, ale pokud si umíte udělat představu o tom, kolik slepice vyprodukuje trusu, bude vám jasné, jak bude takový plácek během pár dnů vypadat, pokud je nebudete chovat na betonu. Zjednoduším to. Do panelákového bytu 1+1 si nikdo nepořídí dvě německé dogy. Může se sice takový člověk najít, ale lze dost pochybovat o tom, jestli je pak šťastný jen on, nebo i ten pes. A lze to vztáhnout na jakékoliv zvíře. Když chci koně, nestačí mi zahrada 100 m2, pokud nemám možnost pastvy. A se slepicemi je to podobné.

16.2.2017 12:45
amiš

XXX.XXX.11.140

Ještě další poznámka, nám se roznesou slepice tak od půlky ledna, třeba letos od té doby průměr 15 vajec deně na 26 slepic. V létě to bývá slabbota. Myslím, že úvaha zadavatelky je z neznalosti věci naprosto mylná a bude živit pár slepice pro pár vajíček, od mladých kuřiček ještě menších než vejce v prodejně. . Jarka.

16.2.2017 14:36
ladd

XXX.XXX.34.53

To mě napadlo jako první. Když sežene rané kuřice, které koncem léta nebo na podzim půjdou do snášky, tak je přece nesmysl, je na zimu zabít, když teoreticky by tyto slepice měly nést do následujícího podzimu.

Jana626

16.2.2017 20:01
Jana626

XXX.XXX.7.29

No, tak kurin je zlý, takže nan zabudnem. :-P ďakujem za rady. dám si teda spraviť poriadny, aby tam kurky mohli byť aj v zime aby som ich nemusela zabíjať.
ide o tých 6,7 m2 kde tých 5 sliepok bude, je mi jasné že to zlikvidujú... keby im tam dohadzujem trávu čo pokosím, v tom by sa tiež mohli pásť. tak by to nefungovalo? mne nejde o výnosy, jasné, že na tom budem stratová, chcem ich pre radosť, a tie vajíčka ma potešia. a aspon nebudem musieť vyhadzovať zvyšky z kuchyne.

16.2.2017 20:06

Jana626 napsal(a):
No, tak kurin je zlý, takže nan zabudnem. :-P ďakujem za rady. dám si teda spraviť poriadny, aby tam kurky mohli byť aj v zime aby som ich nemusela zabíjať.
ide o tých 6,7 m2 kde tých 5 sliepok bude, je mi jasné že to zlikvidujú... keby im tam dohadzujem trávu čo pokosím, v tom by sa tiež mohli pásť. tak by to nefungovalo? mne nejde o výnosy, jasné, že na tom budem stratová, chcem ich pre radosť, a tie vajíčka ma potešia. a aspon nebudem musieť vyhadzovať zvyšky z kuchyne.

Mně to prostě přijde zoufale malé. možná tak pro zdrobnělky, když rozčleníte ten prostor i do výšky.

17.2.2017 12:51
ladd

XXX.XXX.34.53

Jestli je v tom aspekt ”i pro radost“, zvolte nějaké zdrobnělé plemeno, nebudete jim to tak těsné. Na takovémto prostoru trávu ale zlikvidují, i když jim tam budete dávat trávu ze sekačky. Aby trávu nezlikvidovaly docílíte tak, že na zem položíte pletivo na rámu. Slípky nemohou hrabat a vyzobat trávu až na kořínky. Je ale důležité, aby jste jim část výběhu nechala nepokrytý, aby mohly hrabat a popelit se.
Doporučuji zvolit zdrobnělky polotěžkých plemen, nejsou tak temperamentní. Např., zdrobnělá velsumka – výborná snáška, wyandotka – mnoho barevných rázů, hempšírka, plymutka, ….
Případně na konci v tohoto vlákna je odkaz na plastový kurníček s posuvným výběhem. Ten plast mi ale ideální nepřijde -v létě dusno. Pak mi vadí, že v kurníčku není hřad a že slepice mají možnost nocovat ve snáškových hnízdech, spíš tedy jen inspirace na posuvný výběh.
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/2924126/stavba-kurniku#a3261770.

17.2.2017 13:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.210

Jana626 napsal(a):

- chcem ich pre radosť...

Nelze snad mít radost z pipin v kleci .
Potřebují prostě prostor.
Hrabou, jsou zvědavé, jsou úžasné, zaslouží si dobré podmínky.

Jana626

17.2.2017 20:04
Jana626

XXX.XXX.89.215

Dakujem moc krat vsetkym za nazory a rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík