Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2017 14:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Dík. Bejvávalo...

17.6.2017 15:38
skodovak

XXX.XXX.36.118

javorka napsal(a):
Dík. Bejvávalo...

Nemám nejmenší představu, nicméně žena kvete v každém věku.. Na výjimky

17.6.2017 16:32
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jsem dneska prošla zahradu a podělím se o zajímavosti: růže Constanze Mozart vůně něco mezi cedrovým dřevem a limetkou, růže Hermitage - první květ kvete již 12 dní druhý asi 6, mezi růžemi mám nějakou šalvěj, ani jsem netušila, jak bude pěkná, petůnky v barvě "šapito" a "postřkaní savem", úroda borůvek bude enormě vysoká, větve už se ohybají dolů, letos zasazená růže karpatská už má spoustu šípků (zralé mají průměr až 3cm, stačí 3 na velkou konvici) a na konec moje truhlíky - jeden je na lavičce ostatní u stodůlky a na studni. letos jsem je naladila červeno - žluto - modře. Dana.

17.6.2017 17:12
skodovak

XXX.XXX.36.118

My co máme, všechno plné mšic, již druhý rok marný boj.

17.6.2017 19:04
Kutilka

XXX.XXX.50.232

skodovak napsal(a):
My co máme, všechno plné mšic, již druhý rok marný boj.

Levanduli jsem zasadila původně pod jasmínový keř kvůli mšicím, dala výhonek sousedům pro zasazení k růžím a vloni ostříhané květy ze stonky nastlala do skleníky pod papriky. Všechno se osvědčilo na 100%.

17.6.2017 20:51
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, jak tak pokukuji po Jurském parku 3, tak mi to připomělu, že mám ještě mrknout na kuřata. Který hit hráli jako NO.1 ve dni Tvého narození - SUPER

Předmět:Který hit hrálijako NO.1 ve dnitvého narození
KLIKNI NAMĚSÍC+DEN+ROKSVÉHO NAROZENÍ A"SPUSŤ.. http://playback.fm/birthday-song.

17.6.2017 20:55
začátek

XXX.XXX.4.22

.tumash1983. napsal(a):
Dobrý den, jak se daří ve Lhotě? Chtěl sem se u Vás stavit a podívat se jak Vám to všechno roste, ale nějak není kdy, ale podle fotek to vypadá, že dobře. Ostatně jako vždycky.

Jak vidíš víše, vše při staru.

17.6.2017 21:14
Čertoška

XXX.XXX.217.6

Kutilka napsal(a):
Levanduli jsem zasadila původně pod jasmínový keř kvůli mšicím, dala výhonek sousedům pro zasazení k růžím a vloni ostříhané květy ze stonky nastlala do skleníky pod papriky. Všechno se osvědčilo na 100%.

No nepovídejte tak to jsem neslyšela, levandule mám ve dvoře a je fakt že tam mšice nejsou jinak na sadě to je mazec letos strašně mšic a mravencu.

17.6.2017 21:29
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak já mám růži, je plná mšic a okolo je levandule.

17.6.2017 21:41
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Čertoška napsal(a):
No nepovídejte tak to jsem neslyšela, levandule mám ve dvoře a je fakt že tam mšice nejsou jinak na sadě to je mazec letos strašně mšic a mravencu.

Původně jsem to četla někde na internetu a mám ověřeno nevím už kolik let, mšice odpuzuje vůně levandule. V tom skleníku mě to obzvlášť těší, nerada bych stříkala na papriky chemii.

17.6.2017 21:54
Čertoška

XXX.XXX.217.6

Ještě něco dnes jsme byly na Orlím hnízdě v Německu tak jsem nafotila nějaké kyti a ptáka nejdřív jsem myslela že je to kos ale byl velkej jak vrána určitě budete vědět co to je.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2017 22:01

To je kavče žlutozobé

17.6.2017 22:18
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak to vůbec neznám a žluté fialky taky ne.
Chytla jsem se jen u upolínů a sasanek. Ostuda.

17.6.2017 22:21

javorka napsal(a):
Tak to vůbec neznám a žluté fialky taky ne.
Chytla jsem se jen u upolínů a sasanek. Ostuda.

Kavče žlutozobé i violka žlutá žijí v horách a to jaksi v ČR nemáme.

17.6.2017 22:28
javorka

XXX.XXX.98.207

No, jo. A já se ze zahrady nehnu.

Našla jsem fotku růže v levanduli, co na mám mšice. Taková byla krásná v roce 2009. A letos mi málem zmrzla...
To je vlastně Heritage, ale je jiná než u Dany. Jak to?

18.6.2017 06:49
čapice

XXX.XXX.158.56

Hura, hura je tu nedele a 30. den pod Rozarkou 2 zluta klubicka.

18.6.2017 07:58
čapice

XXX.XXX.158.56

Hola hola ospalci, slunicko vola. U nas snidanova idylka a stipani drivi.

18.6.2017 08:11
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

javorka napsal(a):
Tak já mám růži, je plná mšic a okolo je levandule.

Javorko, ja som to tak mala v minulom roku, tiež mám pri ruži levanduľu a aj tak bolo plno mšíc. A tohto roku ani jedna /klop, klop, klop/, tak neviem čím to je. Už som myslela, že keď hnojím s kuracincami, vtedy nie sú

18.6.2017 08:58
ovecka

XXX.XXX.203.146

javorka napsal(a):
No, jo. A já se ze zahrady nehnu.

Našla jsem fotku růže v levanduli, co na mám mšice. Taková byla krásná v roce 2009. A letos mi málem zmrzla...
To je vlastně Heritage, ale je jiná než u Dany. Jak to?

Javorko, vaše růže je jiná, protože máte odrůdu Heritage a moje je HERMITAGE. To písmenko navíc je podstatné . Našla jsem ji na své růžové výpravě do Německa a opravdu jsem zvolila dobře. Květ vydrží neskutečně dlouho. Ta moje je floribunda a ta vaše je ze skupiny anglických růží od Austina. Tak i možná proto jí letošní zima neudělala dobře. Mně pomrzla většina Austinek, ale nyní už krásně obrazily od roubu a brzy pokvetou. U anglických růží se opravdu vyplatí zasadit roub minimálně 5 cm pod povrch. A na zimu nasypat kopeček mulče.
Jinak já růže ošetřuji chemicky (nejím je, ale chci se kochat krásou) proti chorobám a breberkám ihned, jakmile mají asi 30 cm a 5-6 pater listů. Kupuji kombinované přípravky, kterí vydží několik týdnů a růže po ich mají krásné zdravé listy a mšici jsem na nich letos nepotkala. Dana
Obrázek je z loňska - 11.7.2016, letošní stav dodám později.

18.6.2017 09:47
ovecka

XXX.XXX.203.146

Takhle vypadá letos, kdy pomrzla a obrazila úplně odspodu (to je ten nejvyšší výhon). Dana.

18.6.2017 12:12
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím Teplákovce, dnes začnu trošku netradičně mými poklady co mi rostou a kvetou v obýváku a ložnici. A taky jeden recept na mšice bez chemie, já používám výluh z tabáku, nebo kopřivovou jíchu ta mi vyhnala i mravence z pod broskve. Taky mám u růže levandule, skoro větší než ta růže, ale mšice jsou tam každý rok.
Tak a k mým sukulentům a kaktusům, nevím jestli to ocení i zahrádkářky, ale toto je další z mých ujetostí. Mám doma kávovník, mango, různé palmy, bombax(lahvový strom), fíkovníky, citrusy, a teď jsem si pořídila několik stromků anony a loni mi vyklíčily i tamarindy. Ještě mám v šuplíku semena pistácie, už bych je taky mohla konečně vyset.
Takže nejdřív kvetoucí rebutia, ten druhý jsem zapomněla jméno, oblíbená uncarie, č.4 říkám mimozemšťan , siningie a poslední dorstenie.

18.6.2017 12:17
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A teď valím na zahradu podat obrazové zpravodajství o přírůstcích.

18.6.2017 12:57
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A začneme nejmenšími kačenky co se vylíhly v úterý, taktéž kuřátka a protože byly jenom tři, vrazila jsem je pod kvočku č,3 a je jim fajn akorát ty starší o deset dní jsou trošku větší. Měsíční kačenky taky povyrostly a ty dvouměsíční jsou už mackové, jeden kačer a tři kačky a nakonec skoro měsíční kuřata, těch je pět.

18.6.2017 13:04
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A rozkvetla mi první obyčejná denivka, mám jich asi deset druhů, tak to bude na pokračování jako kuřata
a takto vypadá rebarbora po tabákovém přelivu, původně ty mladé listy byly úplně černé mšicema, teď jsou z nich mumie a odpadly

18.6.2017 13:12
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Javorka našla fajn starou fotečku, tak jsem blejskla co mám na stole, abych viděla jak to bylo fajn na gymplu. To mi bylo asi 17 a v Napajedlích v hřebčíně jsem byla jako doma, jó to byly časy

18.6.2017 13:13
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Jejda skluzavka

18.6.2017 13:16
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré poledne a toto je fakt poslední letošní líhnutí, černé AR a z.Velsumky oranžovokrké a pár vajíček orpingtonek tříbarevných.

18.6.2017 13:24
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

začátek napsal(a):
Dobré poledne a toto je fakt poslední letošní líhnutí, černé AR a z.Velsumky oranžovokrké a pár vajíček orpingtonek tříbarevných.

Fakt poslední?

18.6.2017 15:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pár fotek orlovky s hempšírkama po vzoru co dělá máma děláme taky

18.6.2017 17:50
javorka

XXX.XXX.98.207

ovecka napsal(a):
Takhle vypadá letos, kdy pomrzla a obrazila úplně odspodu (to je ten nejvyšší výhon). Dana.

Pěkná a vypadá opravdu zdravě. Taky asi nějaký ten přípravek koupím. Většinou to řeším kopřivovou jíchou, ale tu jsem letos ještě nezaložila.
To jméno růže jsem popletla, páč jsem fotku své dala až po několika hodinách a už jsem se nepodívala znovu na váš text. Stane se.
Mě letos pomrzly všechny růže, nejen anglické.
Ale tahle na tom byla nejhůř.

18.6.2017 18:05
javorka

XXX.XXX.98.207

Kačí, taky pěkná fotka s koníkem.
A pěkná sbírka květinek. Kaktusy mám dva a nějaký sukulent by se tu taky našel. Líbí se mi, ale vůbec se v nich nevyznám.
Co mám zahradu, tak pracuji na ní a doma to trochu šidím.

Věro, to je nádhera! Chvíli jsem o kuřátkách uvažovala. Mám tu jednu kvokalku. Teď jsem o tom při kafíčku začala, a ten výraz pana manžela jsem snad měla vyfotit.
Tak nic.

Čapice, gratuluji k mrňousům! Teď už jich asi zase víc.

Začátkovi se to už zajisté už taky namnožilo.

18.6.2017 21:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak. A je to tu...
Můj pozorovací talent nelhal.

Šampionka opět nese - mrcha jedna množivá.
Copa já s těmi malými supíky budu dělat?

Tatínek hřaduje na okně, podle toho taky on i okno vypadají..
Už ani nemám energii mu to dokolečka rozmlouvat.
Většinu času věnuji zavlažování a psychicky se připravuji na koťátka.
Budu muset nechat vybourat provozní WC a udělat tam prodloužení
krůtária. Někdy, jednou...

18.6.2017 21:45
skodovak

XXX.XXX.241.253

javorka napsal(a):
Kačí, taky pěkná fotka s koníkem.
A pěkná sbírka květinek. Kaktusy mám dva a nějaký sukulent by se tu taky našel. Líbí se mi, ale vůbec se v nich nevyznám.
Co mám zahradu, tak pracuji na ní a doma to trochu šidím.

Věro, to je nádhera! Chvíli jsem o kuřátkách uvažovala. Mám tu jednu kvokalku. Teď jsem o tom při kafíčku začala, a ten výraz pana manžela jsem snad měla vyfotit.
Tak nic.

Čapice, gratuluji k mrňousům! Teď už jich asi zase víc.

Začátkovi se to už zajisté už taky namnožilo.

Za 21 dní, Ježíši táto, ta mrcha si tam někde nanesla vajíčka ani nevím kde, no, a hele to nadělení Máme kuřátka... No a hotovo dvacet.. Ne?

18.6.2017 21:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

skodovak napsal(a):
Za 21 dní, Ježíši táto, ta mrcha si tam někde nanesla vajíčka ani nevím kde, no, a hele to nadělení Máme kuřátka... No a hotovo dvacet.. Ne?

Jeníku, to by bylo viď?
A kohout, kterého Javorka nemá, přiletěl tajně v noci na námluvy od sousedů...

18.6.2017 21:49
skodovak

XXX.XXX.241.253

To mně uniklo, nicméně ano, coby ne.. Doba je taková, pořád někde někdo zalétává..

18.6.2017 21:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pan manžel je mladší, a mladší má co? Poslouchat.

18.6.2017 21:53
skodovak

XXX.XXX.241.253

A nebo tak.

18.6.2017 22:35
javorka

XXX.XXX.98.207

Koukám, že jste to vyřešili za mě.
Je fakt, že jsem už odpoledne nakukovala jestli sousedka přes cestu není na zahradě. Měla vlašky i s kohoutem. Ale možná je už nemá. A teď je to stejně stejně jedno. Při mém štěstí by se vylíhli samí kohoutci. No, to by bylo řečí...
... a kokrhání.

Mája je šikula, ta si to umí zařídit.

A ten tatínek, ten teda je. Asi fešák, ale to já nedokážu ocenit. Asi, že nejsem šampionka.

18.6.2017 22:47
Olánek

XXX.XXX.146.114

Javorko.správný přístup k chovatelství nespočívá v pobíjení chovanců.Jsem přesvědčen, že je mnoho opravdových chovatelů, kteří nic nezabíjí, např.chovatelé papoušků ikdyž mají třeba početný odchov kakadu palmového.Nedokážu najít rozlišující hranice pěstitelství, šlechtitelství, chovatelstvi či hospodářství, ale domnívám se, že opravdové chovatelství je zakotveno v genech, primární je duše a druhotné materiálno.Proto je i mnoho chovatelů, kteří z různých důvodů v reálu nic nechovají a přesto jejich srdce zahřívá chovatelské snění.
Nemám snižování stavu rád a ani nemám popravčí místnost, čímž nemohu u poprav vyloučit přítomnost drůbeží veřejnosti, jež bývá nejpočetnější u pižmovek.Dokonce ani po těch letech nenalézám, při pohledu do očka v uťaté hlavě, odpověď na otázku proč?
Z těch retro fotek je zjevné, že jste se nenechaly zlanařit k volbám misek, že dívčí krása je v přirozenosti bez retuší či zmalovatelnosti

18.6.2017 22:47
skodovak

XXX.XXX.241.253

Kohouti hold byli jsou a budou v vlašek to mám bez dvou slepic na půl. Letos krom maransek kohoutků jak máku.

19.6.2017 09:04
olja

XXX.XXX.210.99

Olánek napsal(a):
Javorko.správný přístup k chovatelství nespočívá v pobíjení chovanců.Jsem přesvědčen, že je mnoho opravdových chovatelů, kteří nic nezabíjí, např.chovatelé papoušků ikdyž mají třeba početný odchov kakadu palmového.Nedokážu najít rozlišující hranice pěstitelství, šlechtitelství, chovatelstvi či hospodářství, ale domnívám se, že opravdové chovatelství je zakotveno v genech, primární je duše a druhotné materiálno.Proto je i mnoho chovatelů, kteří z různých důvodů v reálu nic nechovají a přesto jejich srdce zahřívá chovatelské snění.
Nemám snižování stavu rád a ani nemám popravčí místnost, čímž nemohu u poprav vyloučit přítomnost drůbeží veřejnosti, jež bývá nejpočetnější u pižmovek.Dokonce ani po těch letech nenalézám, při pohledu do očka v uťaté hlavě, odpověď na otázku proč?
Z těch retro fotek je zjevné, že jste se nenechaly zlanařit k volbám misek, že dívčí krása je v přirozenosti bez retuší či zmalovatelnosti

+krásně jste to vystihl Olánku.

19.6.2017 13:58
čapice

XXX.XXX.186.54

Zdravim, tak pocet stale 2, dneska uz dlabaji mrkvicku se strouhankou, zapijeji cajikem. Rikam jim Pat a Mat. Zbytekvaji ek necham do zitrka.

19.6.2017 14:00
čapice

XXX.XXX.186.54

Rozarka porad sedi, tak to snad citi, ze tam jeste neco je. JARMILKA loni prazdny vyhazela.

19.6.2017 14:34
skodovak

XXX.XXX.241.253

Olánek napsal(a):

Poslední věty nezbývá než podepsat

Přírodní kouzlo a nezmatlanost barvičkami. Plus nejlépe nevymatlanost

19.6.2017 18:39
dadu

XXX.XXX.61.94

Všem přeji krásný slunečný podvečer smajlík
Tak jsem dělala důkladnější prohlídku kuřat a zjistila jsem, že v těch téměř dvouměsíčních kuřatech mám 4 slepičky orpingtonky tříbarevné a jednu pětitýdení. Tak kdyby měl někdo zájem, jsou volné. Na bazoš to určitě dám, ale tady jsem denně, tak mi přijde fér nabídnout nejdřív tady.

19.6.2017 18:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Ta Rozárka, to je šikulka.
Čapice, to tam teď budete mít veselo. Pata a Mata musím dokola pouštět našemu Jáchymovi (3). To je jediné, co ho zklidní, když už moc řádí a já potřebuju třeba dovařit oběd.

U nás veselo není, odpoledne jsme strávili na veterině. Tára (fenka 14 let) dostala kapačku a brali jí krev, ale výsledky jsou prý tragické. Některé hodnoty byly strašně vysoké, že se divili, že je na tom tak, jak je. Špatná játra, ledviny, ... a falešná březost, to jí tedy nepomohlo.
Dostali jsme kapačku i na doma a zítra pojedeme znovu a uvidí se, jestli jí to trochu pomůže.
Prostě je už stará a zázrak čekat nemůžeme.

Tak, tolik ode mne...

Ještě obrázek. Tady byla ještě mlaďoučká...

19.6.2017 18:56
dadu

XXX.XXX.61.94

Ta je hezká

19.6.2017 19:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko na veterině dokážou divy. Určitě se jí udělá líp.
Jinak u nás je maxihorko. Fakt děs. V poledne jezevčíci na zahradě zalezli do stínu a žádné pobíhání po zahradě se nekonalo. Tak přidám fotku ze včera.
A přidám fotku pivoněk (tchýně si místo kytek udělali v předzahrádce před lety zámkovou dlažbu, tak jim hrozilo vyhození do popelnice, nakonec je manžel zachránil), malých hokaid a něco letňáků, přeci jenom všechno nepomrzlo.
No a muchovník nám včera náletem osbírali špačci, a to jsem se těšila, že upeču koláč, a udělám pár džemů. Tak snad jim chutnalo.

19.6.2017 22:02
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Ahoj, zeptám se hloupě tady. U vesnice u příjezdový silnice máme malé jezírko. Přes zimu bylo vypuštěné a vloni tam sídlila nějaká volavka nebo co. Ale letos uprostřed rybníčku je jedno tmavé káčátko. Maličké a je tam už asi 2 týdny. Samo samotinké. Je nám ho líto, ale říkáme si, že když už je tam tak dlouho a plave si tam na rybníčku furt, mohlo by to zvládnout. Setkali jste se s tím nekdy? Je schopný takový prcek přežít sám? Nebo myslíte, že někde má schovanou rodinku a jen my je z auta nevidíme? Díky za info. :).

19.6.2017 23:01
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Tak se daří letos mému jasmínu a za plotem růži sousedů. Krásně jim to spolu sluší a to paní sousedka měla řeči ať to tam nesázíme, sami si jasmín vzadu na zahradě vykopali kvůli mšicím pomalu hynul.A růže u plotu skomírala. A těmhle dvěma se daří, za ty roky pěkně vyrostli, musím jasmín trochu přistrihnout, Levandule lékářská je pod keřem podsazená, a celé roky mšice nemá. Asi tady máme lepší vzduch.

19.6.2017 23:22
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Když už jsem se dala taky do chlubení, na fotce je na zdi domku vidět červená okrasná broskev vypěstovaná z větvičky, je to bujně rostoucí keř, kvete brzy na jaře, když ještě nic z keřů nekvete a má spolehlivou bohatou úrodu, mráz nemráz, Broskve jsou menší kulate tmavočervené uvnitř ostře zelené a mají lahodnou chuť jako normální broskve. Jak pod ní vyrazí proutek přesadím do květináčku, zapěstuju a daruju, Syn bydlí v teplejším kraji, keř mu vyrost za jedno léto a letos má obsypano plody,
Kromě králíků a slepic a kuřat mám dost druhů keřů a stromků s jedlými plody a z těch vyrábím šťávy, kompoty a marmelády, bohužel tak krásné kytky jako má javorka neumím,

20.6.2017 00:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak co, přátelé, už jste si udělali výlet do minirosária v Kuklenách u Hradce Králové?
Abych zůstal v drůbeži - ta sadová růže za cilindrem vlevo je ´August Deusser´,
špičková novinka od Visserse. A právě tu mi vytrvalým popelením se zničila Šampionka.
Tak už jí neříkám Šampionka, ale Gerbera. Za trest. A už snesla čtyři vejce, Gerbera.
Jedno v hnízdě a tři ve vlaštovičníku. Si asi myslela, že mě převeze, tajnůstkářka.
Ale já čtu Agathu Christie, takže měla (opět) smůličku. Našel jsem ji.
A jak na mě syčela.

http://www.rosaklub.cz/Soutezni-rozarium/Navsteva

.

20.6.2017 10:17
javorka

XXX.XXX.98.207

Kutilka napsal(a):
Když už jsem se dala taky do chlubení, na fotce je na zdi domku vidět červená okrasná broskev vypěstovaná z větvičky, je to bujně rostoucí keř, kvete brzy na jaře, když ještě nic z keřů nekvete a má spolehlivou bohatou úrodu, mráz nemráz, Broskve jsou menší kulate tmavočervené uvnitř ostře zelené a mají lahodnou chuť jako normální broskve. Jak pod ní vyrazí proutek přesadím do květináčku, zapěstuju a daruju, Syn bydlí v teplejším kraji, keř mu vyrost za jedno léto a letos má obsypano plody,
Kromě králíků a slepic a kuřat mám dost druhů keřů a stromků s jedlými plody a z těch vyrábím šťávy, kompoty a marmelády, bohužel tak krásné kytky jako má javorka neumím,

Kutilko, děkuji, ale na kytky tu máme jiné kabrňáky.
Jsem obyčejná amatérka, co tomu moc nerozumí. Roste to tu samo jak chce, protože to úplně nestíhám.
Protože jsme v drůbeži, tak si musím postěžovat, že mi ty potvory běžčí úplně ožraly Hokaida (Věro závidím krásné rostliny). Některé nemají jediný list a to rostly nahoře na kompostu! Okolo nich jsou zapíchané klacíky a ještě jsou nad nima takové obloučky z vrbových proutků.
No, a aby toho nebylo málo, tak mi včera oholili nakládačky.
Už fakt nevím, co s nima mám dělat. Mají velký, travnatý výběh, keře a stromy, koupání, co hrdlo ráčí.
Proč zrovna já mám demoliční četu?

20.6.2017 10:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné dopoledne, po zkušenostech z loňska, kdy mi kachny právě s radostí okusovaly dýně, jsme šlahouny vyvázaly do výšky mimo dosah. Podle mě kachnám chutnají, jsou hodně vodnaté.

20.6.2017 12:42
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

javorka napsal(a):
Kutilko, děkuji, ale na kytky tu máme jiné kabrňáky.
Jsem obyčejná amatérka, co tomu moc nerozumí. Roste to tu samo jak chce, protože to úplně nestíhám.
Protože jsme v drůbeži, tak si musím postěžovat, že mi ty potvory běžčí úplně ožraly Hokaida (Věro závidím krásné rostliny). Některé nemají jediný list a to rostly nahoře na kompostu! Okolo nich jsou zapíchané klacíky a ještě jsou nad nima takové obloučky z vrbových proutků.
No, a aby toho nebylo málo, tak mi včera oholili nakládačky.
Už fakt nevím, co s nima mám dělat. Mají velký, travnatý výběh, keře a stromy, koupání, co hrdlo ráčí.
Proč zrovna já mám demoliční četu?

Javorko, tu by Vám pomohli len vysoké vyvýšené záhony smajlík

20.6.2017 15:27
javorka

XXX.XXX.98.207

Dýně byly na kompostu vysokém asi metr.

20.6.2017 15:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Není možná, metr na kompost? Já mám normálně patizony v květníku. Párkrát do toho ďoubnou zobákem a jdou dál. Není to nějakej jinej ničitel?

20.6.2017 15:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dneska focení lahváčci (příšerky běžčí) starší 4,5 týdne mladší 2,5 týdne a kačer s jednou kachnou. Druhá se mě pokouší ukecat, abych jí nechala sedět.
Na rovinu se přiznám, že ti malí ještě ven nechodí. Jsou totální plašani. A nechci je chytat u sousedů, protože ti menší prolezou plotem bez problémů. Ale už mám myšlenku jak jim udělat na rohu zahrady jejich výběh. Hlavně se bojím, aby se k nim nedostal kačer.

20.6.2017 16:11
javorka

XXX.XXX.98.207

Mám naštěstí ještě jeden kompost, kde jsou další dýně a cuketa. Je u plotu a dýně půjdou na plot, kde byly i vloni. Zajímavé je, dřív je vůbec nezajímaly. Každý rok dýněmi zásobuji celou rodinu. Tak hold nebudu rozdávat na potkání.

Jen ještě napíšu, že zázrak se nekonal a Tárinku jsme nechali uspat.

20.6.2017 16:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to je smutná zpráva. To mě mrzí.

20.6.2017 21:39
čapice

XXX.XXX.153.246

Javorko, je mi to lito, ale holt se neda nic delat. Holt to vzdycky nekdy musi prijit. Ale mate tu malou bilou ciperku a ta Vam tu lasku a radost urcite i za Taru vynahradi. U nas porad a asi zustane u 2 kachnatek. Necham Rozarku sedet do rana, jeste vajicka prosvitim, poslechnu a zkusim dat do vody. Asi jak ji podnasela Jarmilka, tak jsem mozna odebrala a oznacila ty spatna. Jinak jsem porad marod, mam uz ctvrte prasky. Snad v pondeli se navratim do pracovniho procesu. Zitra ohradim mrnousum vybeh, tak snad je i vyfotim. Dobrou noc vsem Capice.

20.6.2017 23:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, tak to je nemilá věc. Tak se držte a buďte jako Hrdý Budžes.
Jsme s vámi.

21.6.2017 08:01
Čertoška

XXX.XXX.172.216

To je mi líto.

21.6.2017 08:07
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Javorko, to je mi moc líto.

21.6.2017 09:14
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuju...
Už spinká vedle Terinky (té bylo 15 a už dva roky ji nemáme)

Tára a Terka
(trochu tady vzpomínám...).

21.6.2017 09:41
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

javorka napsal(a):
Děkuju...

Tára a Terka

Určitě jste jim dopřála krásný život. Je to smutné. Také mám doma dva pesany a jednomu vypovídají službu zadní nohy... Tak se toho děsím, ale doufám že nějaký čas s námi a my s ní ještě máme.

21.6.2017 10:01
javorka

XXX.XXX.98.207

Já myslím, že jim u nás bylo dobře.
Musíte uznat, že moje dcera má talent, na vybírání voříšků.
Teď mě zásobuje dětmi...

Tumáši, držím palce ať je na to pejsek lépe.

21.6.2017 10:12
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

javorka napsal(a):
Děkuju...

Tára a Terka

To.je.nni.líto,.nánn.taky.odešel.ve.14.letech.nnazel.a.ještě.po.
třech.letech,.když.si.na.to.vzponnenu.nnánn.na.krajíčku
dala.jsenn.si.ho.do.nicu.byl.to.pohodový.pupíkatý.pitbul

21.6.2017 14:31
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré odpoledne,
nesmutněte tu, zvířátka Vámi milované jsou jistě tam za duhou odkud se na nás koukají jak to tu všechno plácáme... Určitě jste jim dali vše co jste jim na očkách viděli

Venku parno jako v líhni, nedá se tam ani sedět. Udatnice se povalují ve studeném písku v chládku, husky sedí u bedny s vodou a kačky taktéž.
No a jedna veselá zpráva, husa (Mája) pomořanka vyseděla její jediné vejce o které se starala s houserem jako o život. Maličký drobeček se rychle otrkala už trajdá po chlévě jako čipera.

No a teď jedna špatná zpráva, něco nám odneslo 3 housata (puberťáky) kteří se už sami chodily koupat do potoka. Mužíček tam jednu našel roztrhnou, tak si myslíme že to byla liška.
Nyní na ni číhá nastražená past, tak doufám že toho zloducha chytíme ať už je to liška nebo něco jiného.

Přeji hezký zbytek dne.

N.

21.6.2017 14:45
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Ještě přidávám pár fotek, nějaké kytičky a taky naši drobotinu
Ještě máme něco nového, hádejte co to je

21.6.2017 15:25
čapice

XXX.XXX.144.169

Hezke odpoledne, tak ja dnes vyhodila zbylych pet vajec, plnych, ale mrtvich a jiz studenych. Rozarka uz z nich vstala. Jinak jeste, ze jsem doma, porad hlidam kontrolovat ty dva mrnave posuky. Nechteji za mamkou ven, ta kazdou chvily vybehne z kachniku a rve jak tur a maly rvou vevnitr. Ted jsem jim odnesla vodu I krmeni ven, tak je to snad vylaka. U sousedky v kulne se "okotila" kuna. Svinucha prave smiruje za drivim. Snad ji psi a kocky odradi. Nesnasim belasky, za tri dny jsem sesbirala snad 300 mini housenek z rybizu a angrestu, listy totalne v pr.... Tak aspon fotka z vnitrku Pat a Mat s mamkou _ odpoledni siesta.

21.6.2017 15:41
čapice

XXX.XXX.144.169

Tak a protoze je fakt vedro tak nas Vavra si ustlal na studenem schode, kachny vedle me u studny a psi holky se citi a vyhrivaji na plazi ( na pisku u bazenu)'. No aja jsem si otevrela studene pivicko.

21.6.2017 16:37
anser123

XXX.XXX.227.241

Ni+Pa napsal(a):
Ještě přidávám pár fotek, nějaké kytičky a taky naši drobotinu
Ještě máme něco nového, hádejte co to je

Jestli tím novým myslíte poslední fotku, tak malí bažantíci

21.6.2017 19:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný parný večer (který trávím žehlením ).
S bažantíky mám velké dilema. Kousek od nás v Kaplici prodává pán párdenní bažantíky. Loni už mi to vrtalo hlavou. Letos už zase. Ale nějak mi chybí potřebné know how.

21.6.2017 21:25
Čertoška

XXX.XXX.217.6

Myslíte Kaplice v JČ pokud ano tak Netolice zdraví Kaplici. Zítra si jedu pro kohoutka co na něj říkáte. https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2998634/mlade-kohoutky-vlasky-exchequer/.

21.6.2017 21:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jj, myslím Kaplici tady na jihu. Ale "kousek" je pro mě asi 18km. Trhové Sviny zdraví Netolice

22.6.2017 06:30
PetaaS

XXX.XXX.1.254

Ahooj tak je to tady líhnou se mi křepelky (46 z 71) a zítra by se měli líhnout
3 brahmánky a 30.6.2 husy touluské (husy a brahmánky jsou pod kvočnou a husou, křepelky jsou z líhně)

22.6.2017 13:37
slovensko

XXX.XXX.178.6

Pekny horuci den, dnes je tu nejako pusto. Aj ja som musel dat pred dvomi mesiacmi utratit fenku kolie dlhosrstej, ktora mala 14 rokov.

22.6.2017 15:12
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Zdravíme teplákovce, ve stínu máme 32°C a je to pěkné pařák. Loupežník stále nechycen a naštěstí nebyl ani žádný úbytek.
Posekala jsem trávu zvlažila drobotině celý výběh a jsem z toho vedra zničená. Už se těším až mužíček dofrčí z práce a dáme si nějaké to osvěženíčko. Malička stále ještě spinká tak frčím ještě něco dělat.

Mějte se fanfárově

22.6.2017 15:14
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Jo a ještě mě napadlo, kdyby jste měl někdo kohoutka hempširky a bylo by Vám ho líto nacpat do papiňáku, byl by vhodný do chovu k našim holkám tak se hlaste.
Děkuji.

N.

23.6.2017 00:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vážení, tak se jdu přiznat, že už třetí den...

...

...

ano, prostě je to tak. Nenosím tepláky.

Rudé trenýrky s pruhem jsou přece také krásné a pohodlné.
A větrají.

23.6.2017 00:23

Třetí den? Já už dobrý druhý měsíc pobíhám v minišortkách. Onehda jsem šla na trávu a jeden skoro soused povídal, že mu musím říct, kdy chodím, aby si připravil dalekohled.

Sice netuším, co je na kýblech s trávou tak úžasného, že je to potřeba vidět dalekohledem, ale proti gustu

23.6.2017 07:12
slovensko

XXX.XXX.178.6

Hempsirskych kohutov mam dost, ale su este mladi a asi som aj dost daleko od vas.

23.6.2017 07:40
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Hezké ránko všem. U nás to vypadá na jednoho hempšíráčka, ale jsou ještě malí.

23.6.2017 08:03
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, taky u Vás byla taková bouřka? Blesky hromy lítaly jako o život, během půl hodiny napršelo 15mm a to je jen za jednu bouři. Celkem jsme tu měli tři, kolik napršelo za zbytek nevím, vodolapka byla po okraj plná

slovensko to jste opravdu daleko ale děkuji za nabídku

Je PÁTEK, tak ať Vám to v práci uteče a jste u té své drobotiny.

PS.: V Brně je moje oblíbená výstava psů, koček a drobných mazlíčků Kdyby jste nevěděli co o víkendu tak doporučuji

23.6.2017 08:16
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Jj, tohle je fajn výstava, svého času jsme se účastnili.

23.6.2017 08:57
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dobre ranko, u nas trochu rano poprsalo, ale uz zase svieti slnko. Blezky ani neboli, aj ked to vyzeralo na koniec sveta.

23.6.2017 09:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím,
i u nás byla veliká bouřka a zalilo se dostatečně. Už to bylo potřeba.

Tepláky už taky odpočívají ve skříni.
Doufám, že nebudeme mít "Červencovou trenkovku".

23.6.2017 09:30
Čertoška

XXX.XXX.172.216

Dobré zalité dopoledne, Netolicko hromy, blesky, vítr až nám to vytrhlo, špatně přibitou, střechu v přístřešku. Včera jsem dovezla mladého kohoutka vlašky tak doufám že až přijedeme z práce tak tam ještě bude.

23.6.2017 11:08
Olánek

XXX.XXX.146.114

No a to se má dle vědců v brzkém budoucnu oteplovat, pak, že není na co se těšit.Ženské tělo je krásné nejen pro umělce.Škoda.že jsem tím chovatelstvím tak deformován tak, že bych tím dalekohledem sledoval, zda v té trávě není jedovatý pryskyřičník.
Bodlinko, co mě nedá spát, je Vaše prohlášení na jiném vlákně o ztrátě panennství bez přítomnosti, jde o kybergynekologii?
Věro, též mám ve výhledu kostel a jsem tomu rád, ten pohled mě převrací žebříček hodnot.

23.6.2017 11:32
Olánek

XXX.XXX.146.114

Jaká je spojitost mezi vlašským ořechem a vlaškou?Zajímavá.Z jara jsem přidával vlaškám vlašské ořechy, což mělo za následek nadměrný růst mozkových buněk u slepic a následně i touhu po dalším poznávání, hlavně vně domácí hroudy.Problém byl v tom, že začaly intenzivně hrabat v neoplocených předzahrádkách domorodců, tak jsem byl nucen jim přistříhnouti křidélka.Co je zajímavé, že mé inteligentní vlašky mohou snadno opustit chovné a bezpečné území, hop na kompost a hopky přes plot, ale ony dobře vědí o obtížnosti návratu při omezených letových schopnostech.tak ke spokojenosti sousedů setrvávají doma.Tady neplatí, slepice jedna.

23.6.2017 13:27
dadu

XXX.XXX.61.94

javorka napsal(a):
Zdravím,
i u nás byla veliká bouřka a zalilo se dostatečně. Už to bylo potřeba.

Tepláky už taky odpočívají ve skříni.
Doufám, že nebudeme mít "Červencovou trenkovku".

Jj Javorko - taky mě to s tou trenkovkou napadlo...

Jinak u nás bouřka celou noc, ale že by toho nějak závratně napršelo - to se říct nedá. Dneska to docela fouká.

23.6.2017 20:07

Olánek napsal(a):
No a to se má dle vědců v brzkém budoucnu oteplovat, pak, že není na co se těšit.Ženské tělo je krásné nejen pro umělce.Škoda.že jsem tím chovatelstvím tak deformován tak, že bych tím dalekohledem sledoval, zda v té trávě není jedovatý pryskyřičník.
Bodlinko, co mě nedá spát, je Vaše prohlášení na jiném vlákně o ztrátě panennství bez přítomnosti, jde o kybergynekologii?
Věro, též mám ve výhledu kostel a jsem tomu rád, ten pohled mě převrací žebříček hodnot.

Pryskyrnik tam byl, proto to sekani trvalo vždycky tak dlouho, pečlivě jsem očekávala kde nebylo žluté.jak se říká ztrátě lihnarskeho panenství aniž by člověk viděl klubat jedine kuře nevím.asi porod na dálku.ale zítra si jedu pro další vejce, takže příležitost ještě bude.

23.6.2017 20:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, tak u nás na jih od Č. Budějovic v noci bouřka, tak půl hodiny nešla i elektrika. Ráno na cestě do práce popadané stromy, jeden už rozřezaný a uklizený aby auta projela. Po vystoupení z autobusu mě chytla doslova průtrž a padaly i kroupy. Ještě že jsem s sebou měla pracovní nástroj (notebook), konečně vidím výhodu tohoto stroje. Tašku jsem si dala nad hlavu a utíkala se skrýt do blízké kryté zastávky.

23.6.2017 21:53
ovecka

XXX.XXX.203.146

Zdravím ze západu. U nás dnes o půlnoci kroupy o průměru 5 cm - kusy průhledného ledu. Střechy jako řešeto - na domě, na pilnici, u slepic - onduline samá díra. Auta mají jeden důlek vedle druhého, plasty všechno na maděru (mušle pro kachny, kompostér, kýble na vodu, světlomety...), stromy bez listů a větví, na záhonech hnědozelená kaše, růže a kytky jen holé stonky, truhlíky bez kytek, jen kaše. Kroupy ležely ještě v 6 hodin ráno na zemi, odpolene byly v záhonech dolíky 3-6 cm. Prostě katastofa. Jo a skleník nemá jediné okno na střeše celé.
Slepičky a spol. přežily ve zdraví, jen jim napršelo dírkami dovnitř.
Myslím si, že u ás by to asi NTB nepřežil. Dana.

23.6.2017 22:19
horal

XXX.XXX.202.176

Přimdský hrad trčí jako hřebík z trámu a ten vám vždy tu oblohu nějak rozšklebí takže se to odkloní na sever a na jih.15 km od nás ovečce kroupy rozflálaly sleník a u nás nespláchlo ani prach ze strmů. Ni+Pa kdyby se vám chtělo trmácet na Přimdu nějaký kohoutek hemšírek by se uečitě našel. Jinak dnes odcestovako 10 kuřiček k sousedům do němec a sedm arauká se vypravi do nového domova v neděli.
A nezaprší a nezaprší, já víjm něktří by jste mně kopli nejradši do držky hlavně tam kde voda napáchala hrozné škody. Jenomže u nás na loukách se sem tam objevují zelené flíčky a ty vypadaji jako strniště na podzim. Tak se jdu zvlažit alespoň já jednim floriánem. Dobrou noc.

24.6.2017 00:45
javorka

XXX.XXX.98.207

Tedy Dano, to je hrůza.
Já jsem tu zažila veliké kroupy jen jednou a to zdaleka nebyly, jako u vás. Jak píšete, stromy bez listí a všude kaše. Ty naše byly jako veliké třešně, nebo ořechy. Ještě dlouho jsem tu hnijící hmotu odklízela. Vybavuji si ten puch, co tu byl vládl, nad tou měsíční krajinou. Tady na malinké návsi to vykroutilo lípu, která skončila na sousedově autě. Ještě dnes máme rámy oken na západě samou ďupku. Ale nějaké velké škody (třeba děravé střechy) nebyly.
Zahradu si letos moc neužijete.
Aspoň, že slepičky a ostatní, jsou v pořádku.

24.6.2017 01:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Teda to se ale ochladilo. Fuj.
Žádné trenýrky, ale hezky pěkně zpátky tepláčky na gumu. Hop hop.

Rozdělil jsem si kuřata na pět skupin (a to ještě nevíte tajemství)
K1 až K5 - nejstarší až nejmladší.
Kalendářík praví, že:
K1 - 12 týdnů zítra
K2 - 9 týdnů včera
K3 - 6 týdnů v úterý (všichni již na Vlaškáriu)
K4 - 5 týdnů v neděli, včera jsem kluky nakroužkoval a sedí, holky udělám za týden
kluci od 4. týdne kokrhají, teda tak mutačně, že (všichni jsou od Rudiho Schönauera
a nakonec byl poměr pohlaví suprový - z 22 kuřátek je 11 kluků a 11 dívek)
K5 - v úterý jim byly tři týdny
... a některé zdroje uvádějí, že jsem se zbláznil už dočista a v pondělí jsem
pod kvočnu udatnici nasadil K6 dneska jsem je prosvítil a 1 neoplo vyřadil

Kachňata P1 měla ve středu 7 týdnů a P2 v pondělí dva týdny, to to letí

Krůťata dnes 4 týdny přesně.

Konec statistik, kalendář je úžasná věcička. Všechno si pamatuje.

24.6.2017 01:31
honzapm

XXX.XXX.182.25

Holky nesou synchronně a velikost zvětšují také shodně.
Malí supíci jsou v trávě jako kuželky, to když ONA klade a oni čekají.
Tatínek je zatím pohlídá. Rostou pěkně, ale táta je stejně o kousek větší.

24.6.2017 10:28
frikmon

XXX.XXX.160.19

Honzopm ty vejce jsou oboje od krůt, možná že pozorně nečtu ale ty jedny mi připadaj jako kachní Jo a ten nakroužkovaný kohoutek v jiné diskuzi, upřimě hřeben nic moc zkuste vybrat lepšího -ten první malý zub se nedá počítat jako zub a ten třetí velký a široký bude v hřebínku velký a dominantní a nevypadá to pak pěkně je posunutá symetrie celého hřebínku a kohouti pak vypadají že mají jen jeden velký zub a kolem něj jen, srandu´´ navíc ten malý poslední už se prohýbá a ztáčí k praporku. Stejně tak není pěkné když je zubů třeba 7 a jsou jak nitě a v zimě pěkně omrzají. No uvidíte ještě až kuřata povyrostou pak je to líp vydět. Tak se omlouvám za ten upřimný posudek

24.6.2017 18:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný horký večer, na teploměr se ani nedívám. Paní Dano, kroupy to je děs, našim to loni proděravělo střechu u slepic a v dřevníku. A byla jsem pěkně naštvaná, protože mi kroupa přesekla rajče od babičky. Ale to je prkotina proti vašim škodám.
Dneska ráno jsme začali zabíjet hempšíráky kohouty. Kvůli horku superrychlostí. Jsou to ti umístění u babičky. Zdá se, že babičky přilepšování vařenými brambory (jinak v zásobnících pořád K2) se vyplatilo. Musím přiznat, že pokořila můj loňský rekord. Váhy vykuchané bez drobů v závorce váha drobů přesně v 16ti týdnech: 1,69 (+0,19), 1,93 (+0,22),1,74 (+0,21).
Tak se teď chladí v ledničce a zítra poputují k babičce aby si je naporcovala a do mrazáku.

24.6.2017 18:30
dadu

XXX.XXX.61.94

veraboskova napsal(a):
Pěkný horký večer, na teploměr se ani nedívám. Paní Dano, kroupy to je děs, našim to loni proděravělo střechu u slepic a v dřevníku. A byla jsem pěkně naštvaná, protože mi kroupa přesekla rajče od babičky. Ale to je prkotina proti vašim škodám.
Dneska ráno jsme začali zabíjet hempšíráky kohouty. Kvůli horku superrychlostí. Jsou to ti umístění u babičky. Zdá se, že babičky přilepšování vařenými brambory (jinak v zásobnících pořád K2) se vyplatilo. Musím přiznat, že pokořila můj loňský rekord. Váhy vykuchané bez drobů v závorce váha drobů přesně v 16ti týdnech: 1,69 (+0,19), 1,93 (+0,22),1,74 (+0,21).
Tak se teď chladí v ledničce a zítra poputují k babičce aby si je naporcovala a do mrazáku.

Já mám kohoutky oddělené od slepiček, slepičky jsou krmené směsí, kohouti šrotama. U kohoutů jsem měla tři slepičky (nevěděla jsem, co to je) a když jsem je předevčírem dala ke slepičkám, tak jsou pomalu dvakrát tak velké, než ta co byla hned odhadnutá jako slepička (mám tři plemena líhnuté najednou). Tak nevím, jestli je mám krmit směsí, nebo šrotama...

24.6.2017 19:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dadu: jestli se ty slepičky nebavily o dietách

24.6.2017 19:08
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak to mě nenapadlo Musím se jich zeptat

24.6.2017 22:25
skodovak

XXX.XXX.54.37

Takové dárky jen tak něco nepřekoná

24.6.2017 22:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Všechno nejlepší xvátku, Jeníku. Já dostal růže.
A Lhoťákovi a 720cítce a ostatním taky. Hop hop.

24.6.2017 22:41
dadu

XXX.XXX.61.94

skodovak napsal(a):
Takové dárky jen tak něco nepřekoná

Též přeji vše nejlepší

Já k vánocům též dostala super dárky - 2 malé sady nářadí + sadu různých velikostí šroubů

24.6.2017 23:17
skodovak

XXX.XXX.241.253

Tak pšenici jsem asi ještě kupodivu nedostal a už vůbec ne káru

Jinak děkuji přátelé.

A tobě Jeníku taky všechno jen to nej a hlavně zdravíčko

Dadu: však to musí být, a šikovný ruce k tomu a u něžného pohlaví se to obzvlášť cení. Nářadí už si radši vybírám sám.

25.6.2017 00:13
dadu

XXX.XXX.61.94

Samozřejmě mé přání platilo všem Jendům, Jeníkům a Honzíkům zde

25.6.2017 07:09
Čertoška

XXX.XXX.217.6

Kráásné ráno tak mám puštěno a nakrmeno malá rousná poctivě sedí zasedla také běžkyně nechala jsem jí tam osm vajec a tentokrát jsem je nezapoměla označit protože k ní snáší i druhá tak ty odebírám a vařím. Jinak nastal problém z novým kohoutkem jen co se rozkoukal začal honit kohoutka hedvábničky. Takže jsem jak na trní stále tam chodím a pozoruju asi hedvábničky oddělím. Jdu posnídat samozřejmně venku abych lépe viděla a pak koooupáníčko koupání.Kráááásný den a dodatečně přeji fšem honzíkům.

25.6.2017 08:04
javorka

XXX.XXX.98.207

Jé, dodatečně taky přeji všechno nejlepší Honzíkům, Jeníkům a Janečkům. A 720...taky! Jestli se za námi ještě někdy podívá...
Máme krásný den, tak si ho užijte. Já tu mám děti, tak je to honička. Slepičky a běžci už mají uklizeno. Kachna je už v troubě, brambory na knedlíky se vaří.
Vylezly další děti, tak jdu dělat další kakaa a mazat rohlíky.
Pak honem krájet zelí. Uf. Snad se mi podaří vyšetřit hodinku, abych mohla zmizet na kafe za sestrou.

25.6.2017 08:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, Honzům všechno nejlepší ke včerejšímu svátku.
Horalovi k dnešním narozeninám hodně chovatelských úspěchů, spokojenou rodinu, a hodně času na ryby

25.6.2017 09:53
javorka

XXX.XXX.98.207

Horale, všechno nejlepší!

25.6.2017 10:26
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásné dopoledne tedy Ovečko to je katastrofa u nás to bylo před rokem, ještě, že jsi něco nafotila a potěšila naše oči před tou katastrofou, ale na druhou stranu teď celá rodina ví co bude dělat o prázdninách.Teď by bylo asi potřeba vyhrát ve sportce, ale já na to čekám zatím jen celý můj stávající život, tak držím palce ať to přežijete všichni bez Opavy či Bohnic.U nás to zatím fauna a flora celkem zvládá i když je už slušný deficit vody, ve studně zatím ještě nějaká je, ale moc s ní plýtvat nejde a nádrže na dešťovku jsou prázdné.Ta bouřka nás obešla z leva i prava, bylo při tom více blesků jak kapek vody.

25.6.2017 10:37
začátek

XXX.XXX.4.22

Jinak si tu žiju jako poustevník nebo snad s Poustevníkem.

25.6.2017 16:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u nás teď snad už půl hodiny prší, hurá. Konečně nějaká voda...

25.6.2017 16:23
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás je strašlivý dusno a horko. Jestli se něco přižene, tak prosím, ať to nejsou kroupy...
Copak dělá chudák Dana? Ani nemá čes nám napsat.

Děti jsou v bazénu a já chystám odpolední kávičku a domácí zmrzlinku.
Máme jahodový sorbet s trochou máty a karamelovou. Kdo máte chuť, je jí dost.

Kachny dostaly nové (odložené) 2 bazénky (pískoviště - mušle) a čerstvou vodu, tak se taky rochní.
Nejraději, bych se šla namočit s nimi.

25.6.2017 16:36
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jsem se vrátila ze zahrady. Přijela včera a dnes sestra, vyvozily jsme nespočet koleček rozmlácených lístů, větví a dalšího nepořádku (byly toho dva menší valníky za traktor). Pohledově je toho na zahradě tak 1/4. Většina úrody je v p... Nahnojila jsem to hlavně na nové listy a větve, aby to do podzimu udělalo nějaké zásoby a přežilo zimu.
Borůvky jsou kompletně očesané, zbylo tam tak 1/10 plodíků. Je to takový pocit marnosti a zmaru, můžu říci, že když jsem to v pátek rán viděla, tak jsem brečela jako malé dítě. Jeli jsme dceři na promoce a měla jsem neustále na krajíčku.
Když jsme v sbotu likvidovaly se setrou tu spoušť, tak nevěřila, když viděla ty díry do hlíny. Jako od sukovice.
Jj Javorko, naše kachny mají úplně nové mušle z Tesca, naštěstí byly v akci, jinak by byly žízní. Lavorky vždy hned vycintají.
Děkuji za podporu a jdu pokračovat v denní rutině. Obrala jsem ve čtvrtek nějaké jahody, tak bude trochu džemu a mám taky pěkné merunky z Lidlu, tak bude kompot.
Mějte se fanfárově a ať vám jen pěkně pomalu prší. Dana.

25.6.2017 18:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko tady příjemných 21 stupňů. Už neprší, ale je pořád zataženo a fouká vítr.

25.6.2017 19:56
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak u nás ani nekáplo a dusno je pořád.
Dětem jsem před chvilkou zamávala, tak je konečně na chvíli zase klid, ale v pátek zase přijedou na prázdniny. Do toho přijede sestřenice s celou rodinou, tak se na to musím psychicky připravit. Jestli se zase bude sedět na zahradě až do rána... Mám pocit, že už jsem z těchto akcí vyrostla, ale je tu další generace, co to v pohodě zvládá.
Minule přivezli nějaký lektvar, prý z muchomůrek, tak to byl vydařený flám.

Dano, ono ještě něco vyroste. Možná by se daly vysít lichořeřišnice, zelené fazolky by to taky stihly. My jsme ty kroupy taky měli na konci června. Pamatuju se, že jsme seděly s mámou na zahradě a rozplývaly se, jak je ta zahrada nádherně rozkvetlá. Ještě jsem si říkala, že za dva dny přijede sestra na prázdniny a jak bude koukat. Za 3 hodiny bylo všechno v pr... A sestra fakt koukala.

Tuhle fotku jsem už ukazovala, ta další je měsíc po té...

26.6.2017 08:07
Olánek

XXX.XXX.146.114

Protože u Teplákovců neplatí retroaktivita, tak vše nejlepší oslavencům.Ovečko, diplom je diplom, borůvky budou.Honzo exot se nepouští, pouze za příslibu, případné návratnosti krve.

26.6.2017 08:23
Olánek

XXX.XXX.146.114

Od koho to ti moji holoubci obkoukali.Kouknu do krbce černým sedlatým, jak jim roste holoubě a on tam s holubicí rozdováděný červený tygr.Tak si říkám, přišla o manžela, asi dravec, našla si jiného, ale ne.Ten její sedí spokojeně, opodál a říká si jen ať ten nový vykrmí toho mého potomka.

26.6.2017 09:20
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Zdravínn.Teplákovce,.na.psaní.nebyl.jaksi.o.víkendu.čas.a.teď.
tu.čtu.ty.pohronny.Ovečko.jsnne.s.tebou., u.nás.tedy.pršelo.
vydatně., ale.jenonn.to.kolenn.proletělo.nejvíc.to.schytal.pod.
nánna.Hodonín., teď.se.úplně.stydínn.dát.senn.fotky.co.nni.
kvetou.lilie., .nnně.by.asi.trefilo. vidět.takovou.
spoušť., vůbec.si.to.nedokážu.představit

26.6.2017 10:24
ovecka

XXX.XXX.171.70

Nejhorší na tom je, že ani nezapršelo, jen ty kroupy. V pátek jsem nezalila a v sobotu bylo vše jako troud. Ale už je to za námi, tak snad je na pár let klid. Předposlední katastrofa bylo tornádo v roce 2010 https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/667001/tak-u-nas-foukalo-a-litalo-vsechno

Tak alespoň máme doma inženýrku organické chemie (dcera udělala státnice). Jeli jsme po té noci do Pardubic na promoce

Javorko mně asi ty denivky moc nepokvetou, všechny měly už vysoké stonky s poupaty a to je z 80% pryč. Občas někde nějaké poupě zbylo a i ta jsou pomlácená.
Růžičky se opraví na druhé kvetení ty jo. A ty květináče na studni jsou dead.
Nejhorší jsou rány na stromech a keřích, vypadá to, jako když klepete vrbu na píšťalku a ono to praskne. Chodím s balzámem a mažu a mažu, hlavně ty loňské a letošní, pro ty je to náročné. Měla jsem krásně zapěstovanou kdouli, tak mi ze 4 kosterních větví zbyla jedna a druhá visí na kousku. Zkusila jsem to zamazal a přitáhnout lýkem, ale vadne.
A opravu skleníku si při jeho osázení vůbec nedovedu představit. A to má teď být zrovna zima. Rostliny uvnitř kupodivu vydržely bez újmy, jedna větvička na paprice a jeden kopr.

Podle plastového krytu na kýbl spadlo na kruh o průměru 30 cm asi 32 krup
tolik tam bylo světlejších míst). Soused si kroupy vyfotil, některé byly velikosti kachního vejce Dana.

26.6.2017 11:08
javorka

XXX.XXX.98.207

Dano, já jsem to neměla zdaleka tak zničené jako vy. Ale zrovna ty denivky vyhodily nové výhony. A spousta jiných rostlin začala růst, jako kdyby bylo jaro. Jen jsem neměla ten rok žádná semínka.
A třešně začaly kvést...
Držím palce, ať se to na té zahradě brzy zmátoří. Aby jste z ní měla zase radost. Už žádné další pohromy.
A gratuluji k diplomu. Toho já se asi nedočkám. Syn získal dobrou práci ve svém oboru, pak si pořídili dítě a škola pořád není ukončená. A to mu zbývá dodělat autorský film (je to skoro hotové, ale není čas).
Ach, jo. Na AMU je to běžné, ale on je expert.
Jitka

26.6.2017 12:11
horal

XXX.XXX.202.176

Dobrý den přátelé. Dodatečně honzíkům vše nejlepší k svátku a já děkuji za přání k narozeninám. Tento víkend byl časově nadupaný a nebylo ani moc času na psaní. Občas jsem nakouk třeba při svačině, ale pak zase do práce. Sobotu jsem strávil na rybách a zadařilo se. S kamarádem jsme vytáhli celkem 27 ryb a tak 4 kapříci (45,45,47,49) skončily včera při oslavě na grilu. A aby jsem si mohl užívat rybaření, tak jsem včera dostal od dětí dva navijáky. Včerejšek byl teda náročný, ráno nakrmit, připravit sezení na oslavu, pak jsem ještě utíkal sklidit seno. V poledne jsem měl hotovo, šest valníčků a seník je už plný. Popoledni jsem už griloval ražničí a kapříka. No a navrch ještě na grilu uvařil kotlíkovou gulášovku z divočáka. Samozřejmě nechyběla ani králičí šunka. Z babičkou jsme před týdnem slavily 40 výročí, tak jsme bostali ještě jeden dárek, kteý nás potěšil, ale i rozesmál. No posuďte. Jenom ten vítr nám to trochu kazil. Ono vůbec ta příroda nám dává občas zabrat, a katastrofy jako liška, kroupy nebo vichřice nás občas potrápí, ale většinou se oklepem a jedem nanovo. Co jiného nám zbývá, když bez toho svého kolchozu nemůžeme být. Tak ať se nám všem povede ten poslední červnový týden a pak už prázdniny. Od středy nám snad už i zaprší. Hezký den.

26.6.2017 12:18
ovecka

XXX.XXX.171.70

Jj jedeme dál. Hlavně, že jsme zdraví a zbytek se pomalu vyspraví a bude to OK.
Dodatečně gratulace všem Honzíkům a Jeníkům Dana.

26.6.2017 15:16
jeník12

XXX.XXX.73.90

Všechny srdečně zdravím,

je mi moc líto Ovečky, že ji to takhle spláchlo spoustu radosti ze zahrady, sad vše ještě nějak obrazí a nějaká úroda bude, hlavně se nevzdat.
Všem moc děkuji za přání k svátku, musím uznat, že jsem si sváteční víkend moc užil smajlík
Přidávám pár foteček ze svého království, aby nám v tom vedru nepadali

26.6.2017 15:29
jeník12

XXX.XXX.73.90

A ještě něco málo z terasy, kde provozuji holubí dům v 5 patře v centru Prahy

26.6.2017 15:55
bery25

XXX.XXX.12.1

Pekne

26.6.2017 17:42
ovecka

XXX.XXX.203.146

Jeník12: moc pěkné, to se to relaxuje, vPraze jako na chalupě. Dana.

26.6.2017 18:29
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Jenik12: Pane jo, člověk by neřekl, že je to na činžáku - super!

26.6.2017 18:31
Nirrti

XXX.XXX.63.116

To ovečka: Je mi moc líto, že vás to takhle semlelo, a zřejmě ne poprvé. Když už extrem, tak je snad menší průšvih to příšerné sucho u nás - bez zalévání ani ň, jak se říká. Tráva slabá, jetelina též - sena nic moc. A na zahradě co se nezaleje, to to sucho nezvládá.

26.6.2017 22:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak se mi nedaří s druhou kvočnou. Z 11ti vajec postupně tři rozbila. Dnes se líhnou kuřata 21tý den, ale nezatažené pupíky, takže jsou po vylíhnutí brzo kaput. Kvočnu jsme sundavali z hnízda každý večer. Asi moc topila :( nebo čím to může být?

27.6.2017 07:21
čapice

XXX.XXX.216.126

Https://www.knizniklub.cz/knihy/227607-postrehy-teplakove-bohyne.html

Zdravím všechny, doporučené čtení na dovolenou

27.6.2017 07:56
javorka

XXX.XXX.98.207

To je povinná četba?

27.6.2017 08:07
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
To je povinná četba?

Mám jí objednanou, tak po přečtení napíšu referát smajlík

27.6.2017 09:28
čapice

XXX.XXX.216.126

bumbac napsal(a):
Taky si přisadim a zařazuji do poviné četby. https://www.megaknihy.cz/satira/64860-vejce-a-ja.html?utm_ce=nc&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=product-014&utm_content=Kniha+vejce+a+ja&utm_term.

Tak to už mám splněno - dokonce 2x.

bumbac

27.6.2017 09:29
bumbac

XXX.XXX.4.22

27.6.2017 09:36
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

To potvrdzujem "Vajce a ja" je výborná, čítala som ju už xkrát a vždy ma pobaví smajlík

27.6.2017 09:59
čapice

XXX.XXX.216.126

Ještě přidám doporučení - v sobotu a v neděli mezi 12-13 na Spectrum home - Na chalupě Austrálie. To už mám uvaříno a tak se v klídku na tu hodinku natáhnu k televizi. Mužíček chodí z poledního před 1, buď chvilku počká, nebo si to ohřeje sám.

27.6.2017 10:57
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, jak to nakonec dopadlo? Je aspoň nějaké kuřátko v pořádku?

Já jsem nakonec pod mladou kvočnu dala pár vajíček, co mi soused podal přes plot. Tak holka poctivě sedí, musím ji vyndavat ven na proběhnutí. Je to legrace ji pozorovat. S křikem přeletí zahradu, pak honem popelení v ohništi, nakrmí se, napije, udělá bobek a fofrem zpět. Všechno v poklusu.
Nikdy jsem kuřata neměla, tak jsem napnutá, jak to dopadne.
Kolikrát za den by měla jít ven? Četla jsem tu, že stačí alespoň jednou, ale přijde mi to málo, tak dávám dvakrát. Sama nevyleze.
Je to pokus. Sousedovy slepice jsem neviděla, bude to nějaký mix. Taky říkal, že má hodně slepic a jen jednoho kohouta. Vajíčka nemusí být všechna oplodněná.
Vím, že by bylo lepší si sehnat NV od nějakého lepšího chovatele, ale slepička už nějaký čas seděla a nechci ji trápit dalším čekáním, než něco seženu. Navíc nemám žádné zkušenosti a nevím, jak to dopadne.

27.6.2017 11:06
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak a je to tady. Tak přeci se podařilo manžela přemluvit. A kolik je to pár vajíček?
Mě chodila kvočna ven 2 x denně. Jinak Jarmilka pořád nese, vajíčka sbírám, protože by v kachníku byl pořádný nával. Docela mi je jí líto. Třeba až půjdou prťata do světa, tak jí tam pár nechám, možná taky zasedne. Včera jsem napustila hluboký plech, ty mrňouskové se mohly zbláznit a jak vyváděly. Kam se hrabe Phelps.
držím moc palečky.

27.6.2017 11:23
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky. Já jsem se moc neptala, nakonec ani neprotestoval.
Vajíček jsem chtěla jen 5, ale soused jich nakonec přinesl 7, že je to stejně málo a budu ráda, když budou 4 kuřata.
Ale já nešika hned druhý den jedno rozbila, když jsem ji vyndávala z hnízda.
Hlavně, že jsem to tu četla, že může mít nějaké nastrkané pod křídly. Chybami se člověk učí, teď už si dávám pozor.Ještě, že se mi to stalo na začátku.
Mě letos běžkyně nesou mizerně. Vloni od dvou kachen byly 2 vejce denně a letos mám 4 kachny a vejce jsou většinou taky 2. Na jaře nesly krásně a teď hledám vejce po zahradě.

27.6.2017 12:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak už vím, proč kachny nenesou.
Našla jsem poklad!
Mezi bělotrnem a rmenem barvířským u zdi staré roubenky je nadílka. A teď co s tím. Pan manžel říká, ať jim to seberu

27.6.2017 13:02
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Tak už vím, proč kachny nenesou.
Našla jsem poklad!
Mezi bělotrnem a rmenem barvířským u zdi staré roubenky je nadílka. A teď co s tím. Pan manžel říká, ať jim to seberu

Já bych jim to přemístila na bezpečné místo, tajně pššš.
Venku bych je sedět nenechala, kdyby si to náhodou nějaká rozmyslela.
Ale to musí být od 4 kachen pořádný poklad, jak dlouho tam asi chodily?

27.6.2017 13:08
čapice

XXX.XXX.216.126

bumbac napsal(a):
A za mne přidam ještě tuto. http://www.databazeknih.cz/knihy/muz-se-srdcem-kovboje-8640.

Tak to jsem nečetla, ale právě jsem si stáhla film z roku 2003 s Tomem Selleckem, tak si to večer s mužem pustíme. Westerny on zbožňuje, tak to si u něj šplhnu

27.6.2017 13:58
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Já bych jim to přemístila na bezpečné místo, tajně pššš.
Venku bych je sedět nenechala, kdyby si to náhodou nějaká rozmyslela.
Ale to musí být od 4 kachen pořádný poklad, jak dlouho tam asi chodily?

Je tam 5 vajec. Většinou 2 za den seberu. Myslím, že si to tam nasyslila jen jedna. Určitě je tam nenechám, ale nevím, když je dám do kachníku, jestli na ně sedne.

27.6.2017 13:59
skodovak

XXX.XXX.52.89

Krásný den, Terezka jela zkontrolovat zahradu, táta se hrabe ve skleníku.

27.6.2017 14:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Ta se má.
U nás už se to do jednoho auta nevejde.

27.6.2017 14:13
čapice

XXX.XXX.216.126

Co takhle malý přívěs a plastové hrabičky, to by bylo pomocníků

27.6.2017 15:03
skodovak

XXX.XXX.52.89

U nás zatím jo

Vozík bude, jen je to skoro rádo, že to jede samo. Zahradní nářadí má, ale lepší je přece to pro velký

27.6.2017 15:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Naše auto teď jezdí výborně. Manžel to celé předělal i zjednodušil nabíjení. Před tím to každou chvilku něco zlobilo. Dvakrát vyměnil vypínače a za chvíli to zase nejezdilo.
Jenže nám ty děti mezi tím vyrostly. Dostal ho ten nejstarší když mu byly 3 roky.

Řidič 2011.

27.6.2017 17:56
skodovak

XXX.XXX.241.253

Tohle jsem původně měl také, to má větší silu než naše a Velká kola jsou výhoda. Tohle je spíše na rovnější. Taky jsem obě celá musel předělat.

Terezka jezdí od jednoho a tři čtvrtě, sama až od 3.5 rok nechtěla ani slyšet a bála se toho.

27.6.2017 19:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer,
co kvočna nevím. Obětovala jsem manžela aby jel na zahradu beze mě, aktuálně u nás leje jak z konve a je totální bouřka.

27.6.2017 20:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak depeše od manžela ze zahrady: minimálně jedno živé zdravé kuře se pod kvočnou vylíhlo.

27.6.2017 21:11
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Gratuluji ke kuřátku aspoň bude sranda.
Teď se pokusím o ty fotky lilií , na prvních dvou jsou v truhlíku, jsem je zapomněla loni vysadit, a na třetí je královská a její vůně je fakt omamná.

27.6.2017 22:04
dadu

XXX.XXX.61.94

Tyhle bílé mívala babička na předzahrádce. Měla jich tam mraky a vždycky jsem k nim chodila "vonět" smajlík Miluji je stejně, jako jsem milovala babičku

27.6.2017 23:55
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky jsem milovala babičku. Lilie myslím neměla. Já mám jen dvě. Tedy tyhle bílé voňavé. Jinak jich mám docela dost. Taky už některé kvetou.

Čím to je, že jsou ty babičky tak skvělé?

28.6.2017 05:16
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Opýtajte sa svojich vnúčat Javorko

28.6.2017 09:11
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Jó.babičky.ty.jsou.vždycky.lepší. jenonn.já.nněla.snnůlu.
Jedna.nni.unnřela., když.jsenn.nněla.rok.a.půl a.u.druhé., jsenn.na.
Vánoce.asi.ve.třech.letech.podpálila.vánoční.stronneček., co.nněli.v.ložnici
včetně.záclon.a.jednoho.polštáře.a.potonn.jsnne.k.ní.nnoc.
nejezdili .Zato.nnoje.dcera.si.to.vynahradila.i.za.nnně.s.
naší.bábi.Já.upekla.kuře.a.ona.chtěla.ten.syrový.kabanos.s.
chlebenn.co.jedla.bábi.a.senn.tann.se.spletla.a.říkala.
jí.nnanni

28.6.2017 13:25
Čertoška

XXX.XXX.172.216

Myslela jsem že Javorka je jejich maminka.

28.6.2017 14:35
javorka

XXX.XXX.98.207

Jsem ráda, že jsem (už jen) babička.

28.6.2017 19:51
skodovak

XXX.XXX.52.89

Jsem asi nějak přehnal chov králíků. číslo skrývající počet mladých je zničující kdo uhodne

Malý qíz

28.6.2017 20:24
čapice

XXX.XXX.211.112

Tipuji 55.

28.6.2017 20:43
bery25

XXX.XXX.12.1

84.

28.6.2017 20:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

108, úchyle :).

28.6.2017 21:11
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobrý večer,
tak já přidám taky kvízovou otázku. Co je na té fotce navíc?

28.6.2017 21:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak tipuju 45 králíčat.
A přidávám ještě pár fotek ze zahrady.

28.6.2017 21:19
skodovak

XXX.XXX.52.89

veraboskova napsal(a):
Dobrý večer,

No... Složitá otázka.

28.6.2017 21:22
ovecka

XXX.XXX.203.146

veraboskova napsal(a):
Dobrý večer,

Jedna malá kuřecí nožiška pod pravým křídlem Dana.

28.6.2017 21:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ovecka napsal(a):
Jedna malá kuřecí nožiška pod pravým křídlem Dana.

28.6.2017 22:06
skodovak

XXX.XXX.241.253

honzapm napsal(a):
108, úchyle :).

Ale notak Jeníku je potřeba se radovat i z mála. Tohle číslo už by bylo na mašli.

28.6.2017 22:07
skodovak

XXX.XXX.241.253

Mám jich jen 61...

28.6.2017 22:16
skodovak

XXX.XXX.241.253

veraboskova napsal(a):
Jinak tipuju 45 králíčat.
A přidávám ještě pár fotek ze zahrady.

Nemáte těch kachen zbytečně málo?

28.6.2017 22:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

skodovak napsal(a):
Mám jich jen 61...

Já chtěl napsat 68, ale nechtěl jsem tě podcenit, Jeníku králíkáři.

Věrko, tedy u vás bych nechtěl být slimákem.

28.6.2017 22:32
skodovak

XXX.XXX.241.253

honzapm napsal(a):
Já chtěl napsat 68, ale nechtěl jsem tě podcenit, Jeníku králíkáři.

Věrko, tedy u vás bych nechtěl být slimákem.

Si Teda cením tvého podání vysvětlení

28.6.2017 22:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

To jsou kachňata běžčí antislimáčí komando.5 větších má skoro 6 týdnů a 5 menších má skoro 4 týdny.10 menších se mi podařilo udat kamarádce jako jednodenní. Jinak by jich bylo ještě víc.

28.6.2017 22:37
skodovak

XXX.XXX.241.253

veraboskova napsal(a):
To jsou kachňata běžčí antislimáčí komando.5 větších má skoro 6 týdnů a 5 menších má skoro 4 týdny.10 menších se mi podařilo udat kamarádce jako jednodenní. Jinak by jich bylo ještě víc.

Na jednu stranu jsem rád že je nemám, na druhou docela takové smutno.

28.6.2017 22:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

skodovak napsal(a):
Si Teda cením tvého podání vysvětlení

To je to samé, jako když vidíš dámu - zezadu lyceum, zepředu muzeum,
ale tipneš jí raději na 35 let, abys neurazil. To pochopíš, až budeš větší.

Jinak teda jak ta krůta zanáší v tom vlaštovičníku,
tak kunička jí odnesla všech sedm podkladků.
Při ceně podkladku 12,50 káčé za jeden se již jedná o škodu více než malou,
a tak si na to budu muset posvítit.

A vy víte kde.

Má úcta.

28.6.2017 22:46
skodovak

XXX.XXX.241.253

honzapm napsal(a):
To je to samé, jako když vidíš dámu - zezadu lyceum, zepředu muzeum,
ale tipneš jí raději na 35 let, abys neurazil. To pochopíš, až budeš větší.

Jinak teda jak ta krůta zanáší v tom vlaštovičníku,
tak kunička jí odnesla všech sedm podkladků.
Při ceně podkladku 12,50 káčé za jeden se již jedná o škodu více než malou,
a tak si na to budu muset posvítit.

A vy víte kde.

Má úcta.

Tak to Já tedy ještě nějaký ten pátek počkám, snad to jednou pochopím

No, to už je trestný čin Jeníku, zahájíme vyšetřování.

Nicméně, ty podkladky máš nějak podezřele lelevné, to bude nějaký tunel, nebo Čína. Jinak se to nedá vysvětlit.

28.6.2017 23:15
honzapm

XXX.XXX.182.25

To víš, Jeníku, u nás je taková super květinka, mají tam vše a za lidovku,
a podkladky za 12,50. Paní se diví, proč jich pořád potřebuji tolik.
No za předpokladu, že drůbež umí počítat do šesti, jak tu psala Dana,
a za předpokladu, že kuna si je nosí neznámo kam, mám opravdu zvýšenou
potřebu, a to už je na zdvižený ukazováček.

Kačíkačko, vaše lilie (ta bílá) je Lilie kostelní, nyní nověji Lilie bělostná
(Lilium candidum).

Lilie královská (Lilium regale) vypadá a voní jinak. Intenzivněji.
Na rozdíl od bělostné nevytváří nadzemní růžici listů už na podzim.
Je ve dvou barevných variantách, klasická regale se starorůžovou
masovou barvou vnějších plátků a pro mě nejlepší Lilium regale ´Album´.
Ta je zvnějšku bílá celá a vypadá to podle mě moc nóbl a extra.
Kdo bydlí v teplejších oblastech, doporučuji vysadit hluboko,
aby na jaře nerašila brzy, jinak hrozí namrznutí a nekvět.
Tady na horách se probouzí až později, a to už většinou zmrzlíci nebývají.

Lilium regale ´Album´ - lilie královská bílá u mě - první foto.

A když jsme u těch lilind, tak přidám třeba ´Iowa Rose´ - "růži" z Iowy.
Tu dal světu Richard Prohaska z Nové Prahy v Chicagu. Celé to má
velmi zajímavý příběh, stejně tak i početná komunita Čechů v Chicagu.
Druhá fotka.

A aby Olánek neřekl, tak jedna růže speciálně pro slovutné rozumbrady
- ´MariaTheresia´ od Tantau, MT má letos to výročí, dáma jedna množivá.
A už kvete i Karel IV., uplně před ním poklekám, ale toho až příště.

28.6.2017 23:35
skodovak

XXX.XXX.241.253

Jak ty to děláš, že toho máš tolik, všechno pěkný a ještě o všem tolik víš. To snad nemůžeš ani dělat nic jiného.

29.6.2017 06:59
čapice

XXX.XXX.216.126

veraboskova napsal(a):
Dobrý večer,

Vykukuje tam nějaký malý pařátek

29.6.2017 07:03
čapice

XXX.XXX.216.126

skodovak napsal(a):
Mám jich jen 61...

Tak koukám, že jsem byla nejblíž.

29.6.2017 08:27
skodovak

XXX.XXX.241.253

čapice napsal(a):
Tak koukám, že jsem byla nejblíž.

Vyhodnocení jsem ještě nedělal ale když už jste ho udělala za mně...

Gratuluji k nejlepšímu tipu

29.6.2017 09:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíkova zahrada, jako vždy nádherná!
Jak píše Škodovák, taky nechápu to množství. Lili královskou Album mám jednu! A, že jsem už jich zasázela. Místo aby přibývaly, tak jich je pořád méně.
Mě bují hlavně kontryhel, byl nádherný, ale po včerejším slejváku leží.
Kopretina řimbaba, ta je všude, ale je to ozdoba (i když smradlavá). No a momentálně kvetou jednoleté máky (roztřepané koule) fialové, červené a pár růžových. Tak, že je nakonec docela pěkné, ale zase žádný zázrak. Nebudu si stěžovat. Aspoň něco roste.
Slepička Běla sedí urputně na vajíčkách, tak pročítám, co jde. Ale nějaké obavy tu jsou.
Objevilo se mi tu obrovské množství slimáků, tak sbírám, nosím běžcům a nejraději bych je sem pustila. Ale bude to pod dozorem!
Nechci, aby to tu zdupali hned na začátku léta. Hezký den (u nás deštivý).

29.6.2017 10:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Fotky jsou loňské. Ale teď to kvete skoro stejně. Méně růží a víc plevelu.
Moje džungle a jedna slepice, když jsme v drůbeži.

29.6.2017 10:54
čapice

XXX.XXX.216.126

Javorko, to Vám ty slepice nepřeletí. Mě kropenky i se zastřihnutým křídlem i 1,5 m. Už jsme museli přidávat králičí pletivo nad.

29.6.2017 11:12
dadu

XXX.XXX.61.94

Téda lidičky - máte to náádherné Růže a lilie jsou mé oblíbenkyně, ale pěstovat kytičky mi moc nejde Mám jen červené lilie a ty se mi kupodivu i množí Kdejakého zvířecího mrňouska vypiplám, ale s rostlinkama to moc neumím

29.6.2017 11:51
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

honzapm napsal(a):
To víš, Jeníku, u nás je taková super květinka, mají tam vše a za lidovku,
a podkladky za 12,50. Paní se diví, proč jich pořád potřebuji tolik.
No za předpokladu, že drůbež umí počítat do šesti, jak tu psala Dana,
a za předpokladu, že kuna si je nosí neznámo kam, mám opravdu zvýšenou
potřebu, a to už je na zdvižený ukazováček.

Kačíkačko, vaše lilie (ta bílá) je Lilie kostelní, nyní nověji Lilie bělostná
(Lilium candidum).

Lilie královská (Lilium regale) vypadá a voní jinak. Intenzivněji.
Na rozdíl od bělostné nevytváří nadzemní růžici listů už na podzim.
Je ve dvou barevných variantách, klasická regale se starorůžovou
masovou barvou vnějších plátků a pro mě nejlepší Lilium regale ´Album´.
Ta je zvnějšku bílá celá a vypadá to podle mě moc nóbl a extra.
Kdo bydlí v teplejších oblastech, doporučuji vysadit hluboko,
aby na jaře nerašila brzy, jinak hrozí namrznutí a nekvět.
Tady na horách se probouzí až později, a to už většinou zmrzlíci nebývají.

Lilium regale ´Album´ - lilie královská bílá u mě - první foto.

A když jsme u těch lilind, tak přidám třeba ´Iowa Rose´ - "růži" z Iowy.
Tu dal světu Richard Prohaska z Nové Prahy v Chicagu. Celé to má
velmi zajímavý příběh, stejně tak i početná komunita Čechů v Chicagu.
Druhá fotka.

A aby Olánek neřekl, tak jedna růže speciálně pro slovutné rozumbrady
- ´MariaTheresia´ od Tantau, MT má letos to výročí, dáma jedna množivá.
A už kvete i Karel IV., uplně před ním poklekám, ale toho až příště.

Pááni., teda., ale.to.jsou.vědonnosti!
od.nnala.jí.říkánne.královská.a.nnyslínn,.že.jí.to.nevadí.,
a.nnně.taky.ne.já.se.celkenn.o.názvy.nezajínnánn.
já.to.beru.podle.toho.co.se.nni.líbí .až.když.je.
nutno.něco.objednat,.tak.hledánn.název,.ale.po.dodání.
ho.stejně.zaponnenu

29.6.2017 12:58
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Javorko, to Vám ty slepice nepřeletí. Mě kropenky i se zastřihnutým křídlem i 1,5 m. Už jsme museli přidávat králičí pletivo nad.

Ty staré ne. Mladé to umí, ale spíš vyletí na branku, když nesu něco dobrého. Mají opravdu veliký výběh, tak asi nemají potřebu hrabat někde jinde. Zastřižená křídla nemají.
Před chvílí jsem vypustila "krakeny" (běžce) do zahrady u domu a jsou nadšení, slimáci po dešti vylezli ven. To spokojeného ga, ga, gagání.
Jsem zvědavá, co se zahradou udělají a jestli si nebudu litovat ...

29.6.2017 13:22
čapice

XXX.XXX.216.126

Právě držím prst nad tlačítkem objednat - 30 FIALOVÝCH GLADIOLŮ 40-60 CM -po 5 Kčas nějaké sasanky a brodiae... (mě prostě ty cizí názvy nejdou) - ty bych dala ke kachnímu jezírku, aby to ty hosty, kapradí, líčidlo a trávy ozdobné trochu obarvilo aspoň na jaře.

pro kouknutí tady: http://www.tulipanyzholandska.cz

Každopádně se chystám na dokoupení narcisů a tulipánů, ale ty dodávají až od července.

29.6.2017 13:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Já nevím, není na to pozdě? Gladioly by snad už měly být v zemi? Já je tedy mám ještě ve sklepě. Ale ze mě si příklad fakt neberte!

29.6.2017 13:48
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak to mě už pokvetou, ale tyhle bych nechala až na příští rok, nebo zkusila do nějaké nádoby. vidím.

29.6.2017 14:01
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky je chci dát do květináče. Tedy až je přinesu ze sklepa...
To jsem ostuda, že! Ale mám jich jen pár, tak se nic neděje.

29.6.2017 14:27
dadu

XXX.XXX.61.94

Zdravím všechny z upršeného Mladoboleslavska
Chtěla bych se zeptat - koupila jsem slepicím drcený vápenec. Nechtěly ho žrát, tak jsem ho namlela a přidávám jim ho do šrotů. Je potřeba jim přidávat i fosfor? Případně v jaké formě?

29.6.2017 20:51
Čertoška

XXX.XXX.217.6

javorka napsal(a):
Věro, jak to nakonec dopadlo? Je aspoň nějaké kuřátko v pořádku?

Já jsem nakonec pod mladou kvočnu dala pár vajíček, co mi soused podal přes plot. Tak holka poctivě sedí, musím ji vyndavat ven na proběhnutí. Je to legrace ji pozorovat. S křikem přeletí zahradu, pak honem popelení v ohništi, nakrmí se, napije, udělá bobek a fofrem zpět. Všechno v poklusu.
Nikdy jsem kuřata neměla, tak jsem napnutá, jak to dopadne.
Kolikrát za den by měla jít ven? Četla jsem tu, že stačí alespoň jednou, ale přijde mi to málo, tak dávám dvakrát. Sama nevyleze.
Je to pokus. Sousedovy slepice jsem neviděla, bude to nějaký mix. Taky říkal, že má hodně slepic a jen jednoho kohouta. Vajíčka nemusí být všechna oplodněná.
Vím, že by bylo lepší si sehnat NV od nějakého lepšího chovatele, ale slepička už nějaký čas seděla a nechci ji trápit dalším čekáním, než něco seženu. Navíc nemám žádné zkušenosti a nevím, jak to dopadne.

Tak Javorko zasedla nám rousná slepička dala jsem pod ní 5 vajíček a dneska se už vylíhla 3 kuřátka. Nikdy jsem kuřátka neměla jsou krááásné.Tak držím palce at se zadaří.

29.6.2017 21:11
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, u kvočny jsem zahlídla 3 kuřátka, takže minimálně tři jsou. A doma se vylíhlo snad 14 kuřat v líhni a dnska je úplný křepelčí boom. Úplný křepelčí koberec v jedné líhni (kupované násadovky 11 vajec rozmlácených poštou z 60ti - celou dobu v rcomce), v druhé líhni snad něco taky bude (z mých násadovek, převážně byly v Covině).

29.6.2017 21:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Čertoška napsal(a):
Tak Javorko zasedla nám rousná slepička dala jsem pod ní 5 vajíček a dneska se už vylíhla 3 kuřátka. Nikdy jsem kuřátka neměla jsou krááásné.Tak držím palce at se zadaří.

Díky. Už je to týden, tak jsem zkusila vajíčka prosvítit. Před tím jsem si prohlédla obrázky, co bych měla asi tak vidět. Ale nepoznala jsem vůbec nic. V některých je tmavý stín, jinde nevidím nic a v dalším zase něco jiného.
Tak nevím, bude z toho něco?
Mám něco chystat, objednat krmení?
Jsem naprosto zmatená.
Ach jo.

29.6.2017 22:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, a jakou mají vajíčka barvu? (kvůli prosvícení po týdnu)

Začátku, Pavle, tak jestli slavíte dnes, tak fšecko fšecičko nejlepší
a hodně optimismu do dalších let vašeho poustevnického života
nejen s drůbeží. No a ten džekpot ve Sportce už se na vás těší.
Hop hop.

29.6.2017 22:09
skodovak

XXX.XXX.241.253

Po týdnu max.osmi dnech je vidět víceméně do každého vajíčka ne? Když nebudu brát v potaz maransky krutopřísně tmavé.
Svítidlo máte jaké? Mně se velice osvědčil telefon s diodou.

29.6.2017 22:11
skodovak

XXX.XXX.241.253

honzapm napsal(a):
Jinak pan Lorenc už taky má to svý jistý.

https://www.novinky.cz/kultura/442186-zemrel-herec-frantisek-rehak-zednik-lorenc-z-filmu-na-samote-u-lesa.html

Stáří dobří bohužel postupně ubývají no

29.6.2017 22:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo, Jeníku, koloběh života nezastavíme. Zatím ale můžeme pracovat na tom,
aby, až odejdeme, ti mladí špatní totéž mohli říkat o nás.

Pižmofky měly včera osm týdnů. Rostou šíleně.
A krocan pojímá tu potvoru, co mu ráda sama podrží, a je z toho na dvoře
srocení a představení. Ona má k dnešku 13 vajec a pižmovka 14.
Zatím ani jedna nevypadá, že by chtěla končit. Majn got.

29.6.2017 22:42
skodovak

XXX.XXX.241.253

No nevím ta dnešní pakáž...

Zvířátka fajn, jen tak dále..

29.6.2017 22:43
Makame

XXX.XXX.18.196

honzapm napsal(a):

Tie morky mršky táto pred deťmi.

29.6.2017 22:44
Makame

XXX.XXX.18.196

honzapm napsal(a):

Malo byť takto.

29.6.2017 22:47
dadu

XXX.XXX.61.94

Makame napsal(a):
Tie morky mršky táto pred deťmi.

Inu - co se v mládí naučíš...

29.6.2017 22:52
Makame

XXX.XXX.18.196

dadu napsal(a):

No veď toto možno raz budú šampióni.

29.6.2017 22:57
skodovak

XXX.XXX.241.253

dadu napsal(a):

Na to si ve stáří nevzpomeneš.

29.6.2017 22:58
Makame

XXX.XXX.18.196

Pre honzapm mne morka čo sa jej vyliahli prvé sa nechala pojímať po dvoch týždňoch sedela rozčapená hneď ako videla moriaka odvtedy zniesla asi 24 vajec ale zbieram ich tak zatiaľ sa nechystá sedieť, malých mám 31 takže stačí bohate.

29.6.2017 23:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

Makame - no, tak to máte tedy udatnou nosnici. A co s těmi vajíčky děláte?
A jak se vašim krůťatům daří? Už mají hlavičky černé nebo stále světlé?
Vzhledem k tomu, že krůtě podkladky unesl neznámý čipera, tak možná taky
ponese pořád, já teda doufám, že né, už mě to nějak zvlášť uplně nebaví.
Momentálně jsem v režimu "chci dovolenou", a né "milujme se a množme se".

bumbac

29.6.2017 23:35
bumbac

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, tady se taky nic neutají, tak moc děkuji za přání, ale kořalka už došla, tak snad aspoň pár vtípků.

30.6.2017 09:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Ty vajíčka pod kvočnou jsou převážně světle hnědá, každé trochu jiné a smetanové. Nemůžu říct, že bych neviděla vůbec nic, ale v každém bylo něco jiného, což mě dost mate. Vzduchovou bublinu poznám a to je tak všechno.
Měla jsem s sebou dobrou čelovku a na ní nasazenou roličku od toaleťáku.
Ale pršelo a kvočna mi vlezla hned zpátky na hnízdo, tak jsem ji nechtěla moc zlobit. Zkusím to znova, třeba budu úspěšnější.
Nakonec jsem ráda, že jsem poprvé dala jen ty vajíčka od souseda. Jestli z toho nic nebude, tak mě to nemusí zas tak moc mrzet.
Líhnutí nechám na zkušených a zase se budu těšit z vašich kuřátek.

Čertoško, co ty vaše první kuřátka, už je máte vyfocené?

30.6.2017 09:44
Makame

XXX.XXX.18.196

Honzapm keď rastú na hlave im to žlté vypadne a tak sú väčšinou celé čierne. Potom nafotím.Vajíčka som rozdala po susedoch pod sliepky a je smiešne že pípajú ináč včera tu bol jeden zablúdilec a hneď som vedela že nie je moje.Pod jednou morkou mám sliepky a tie vrkajú ako morky.A tych 31 je od viacerých lebo sa mi stalo že v zime som nechala dochovať augustových moriakov a na jar začali niesť vajíčka skoro som omdlela.☺.

30.6.2017 10:18
javorka

XXX.XXX.98.207

Jó, jó!
Druhý pokus byl mnohem úspěšnější. V jednom vejci nebylo vidět nic, ale v dalších ano. Někde i žilky a možná zárodek? No, necháme se překvapit.

30.6.2017 11:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

No tak vidíte, jaká jste chovatelka. Za chvíli tam bude k manželově jistě velikému
nadšení hopsat plno malých udatníků.
Jinak já včera taky prosvěcoval a líhnu dál 15 kousků. Ups.7 pod kvočnou
a osm jich je v líhni. Myslel jsem, že jich vyřadím víc a dám vše pod kvočnu,
ale 15 celkem jich obsedne jen s obtížemi a tak to nebudu hrotit a nechám
to i v líhni, však on už je za 9 dnů termín. Ups, toto ale letí.

Makame, no vidíte, jaká jste čipernice. Na fotky už se teď netrpělivě těším.

30.6.2017 17:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Letos už určitě poslední kuřata

30.6.2017 18:07
javorka

XXX.XXX.98.207

Kolik jich bylo?

30.6.2017 18:25
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Šmarjá tolik ne, tohle je 13 z posledního líhnutí foceno dneska. Jinak se vylíhlo 38+10 křepelek masných. Ještě mám v líhni kako (kachna konzumní = kříženci ruánky a běžce kačera), tak ještě něco bude příští týden. A pak to všechno vypnu a maximálně nechám jednu líheň na křepelky a nazdar konec a prázdniny.

30.6.2017 18:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dovolím si otázku. Jak řešíte dovolené? Nějaký ochotný soused za úplatu nebo příbuzný co krmí zvířectvo za vás? Díky za tipy...

30.6.2017 18:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, my ji trávíme doma. Už ani nevím kdy jsme někam jeli.

30.6.2017 20:29
Čertoška

XXX.XXX.217.6

javorka napsal(a):
Ty vajíčka pod kvočnou jsou převážně světle hnědá, každé trochu jiné a smetanové. Nemůžu říct, že bych neviděla vůbec nic, ale v každém bylo něco jiného, což mě dost mate. Vzduchovou bublinu poznám a to je tak všechno.
Měla jsem s sebou dobrou čelovku a na ní nasazenou roličku od toaleťáku.
Ale pršelo a kvočna mi vlezla hned zpátky na hnízdo, tak jsem ji nechtěla moc zlobit. Zkusím to znova, třeba budu úspěšnější.
Nakonec jsem ráda, že jsem poprvé dala jen ty vajíčka od souseda. Jestli z toho nic nebude, tak mě to nemusí zas tak moc mrzet.
Líhnutí nechám na zkušených a zase se budu těšit z vašich kuřátek.

Čertoško, co ty vaše první kuřátka, už je máte vyfocené?

Nemám, manžel jel na ryby a vzal si foták, tak až se vrátí, máme 3 černé a 1 žluté říkám mu zlatohřívák a jak to tak vypadá sedí japonka nevíte tu náhodou jaký jsou japonky čabo kvočny?

30.6.2017 20:37
Čertoška

XXX.XXX.217.6

My dovolenou taky trávíme doma nanejvíš poznávačku na 2 dny ale se synem. V dubnu jsme byli poprvé z maželem na dovče v Hevízu. V 55 byl poprvé někde mimo domov v cizině, doma hospodařil 15 syn z baby. Rád jezdí na ryby na Lipno tak asi takto.

30.6.2017 20:41

veraboskova napsal(a):
Dovolím si otázku. Jak řešíte dovolené? Nějaký ochotný soused za úplatu nebo příbuzný co krmí zvířectvo za vás? Díky za tipy...

Dovolené?

mno, příští týden mám volno, budu likvidovat akáty, dávat mulč a stavět bydlení pro pipiny.

1.7.2017 08:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Děkuji za reakce.

A koukám, že je červenec. Honzíku, založíte novou teplákovku?

1.7.2017 09:50
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Dovolená? Co to je?... probíhá celkem rozsáhlá rekonstrukce domu - to mluví za vše... A pokud někam vyjedeme, tak přijede syn s přítelkyní a po dobu naší nepřítomnosti hospodaří a starají se o dům, zahradu, psy a ostatní "zvěř". Nejmenší pes jezdí s náma.

1.7.2017 13:15
Olánek

XXX.XXX.146.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dovolené?

mno, příští týden mám volno, budu likvidovat akáty, dávat mulč a stavět bydlení pro pipiny.

V kurníku ani mezi jednou a patnáctou hodinou spálení čí rakovina kůže nehrozí.
Tak zase v neděli pojedou kolem mojich vrat Rely Bohenia po silnici, kam s oblibou létají moji holoubci.Prostřednictvím organizátorů jsem Kopeckýmu.Černému, Pechovi a dalším vzkázal ať v těchto místech věnují zvýšenou pozornost dění na komunikaci a chovají se ohleduplně.

1.7.2017 13:23
Olánek

XXX.XXX.146.114

skodovak napsal(a):
Jak ty to děláš, že toho máš tolik, všechno pěkný a ještě o všem tolik víš. To snad nemůžeš ani dělat nic jiného.

Svářením volier znalosti neobohatíme, chce to gaučík a vytrvat.

1.7.2017 20:34
skodovak

XXX.XXX.241.253

Olánek napsal(a):
Svářením volier znalosti neobohatíme, chce to gaučík a vytrvat.

Na gauč není čas, voliéry musí být a ještě je jich málo, na čtení času také nezbývá.. Snad až bude kde bydlet.. Jednou. Jinak ano, nicméně co prostor to jiné možností, aneb z baráku s menším pozemkem, statek neuděláš jinak tedy vytrvávám, jak je snad patrno.
Poznámka se dotýkala pozemku a hlavně květin které zatím nemají ani svoje místo. Nic moc k bádání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík