Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2017 08:26
čapice

XXX.XXX.216.126

Pohnojené slunečnice a rajčata

14.7.2017 08:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Čapice, jak to, že máte plané Hokaido? To se mi nestalo. Co to máte semínka? Sázím pořád svoje, co mám schované z loňského roku. Já tam teda taky moc plodů zatím nemám, ale ještě narostou.

Jinak máte pořádnou úrodu. Já bych se letos mohla chlubit asi jen rajčaty v kěvětináčích.

14.7.2017 08:44
javorka

XXX.XXX.98.207

A ty další kytičky taky dobře rostou.

14.7.2017 08:57
čapice

XXX.XXX.216.126

Taky nevím proč, ale 2 plody velikosti vlašského ořechu během dvou dnů zhnědly a upadly. Hmyzu je tam dosti, tak neopylením to snad nebude.
Kytičku na mastičku pro babičku se schovat moc nedaří.

14.7.2017 09:09
čapice

XXX.XXX.216.126

Ono to zase taková sláva s tou úrodou nebude. Loni to dopadlo taky tak, plíseň na zelenině, vosy na broskvích, pár skleniček rybízové marmelády (letos 14),25 sklenic okurek. Letos to možná doženu tou ačokčou. A taky již mám postříkáno. Ještě jsem do foliovníku dosela salátové okurky. Jo a cukety na kompostě a vedle něj vyrostou cca 10 cm a začnou od špičky hnít, už jsem vyhodila 4. Papriky jsou nějaký zaražený, nízký a sem tam 1 nebo 2 a červené barvy se taky možná nedočkám (u spešl papriky na sušení).
Mezi slunečnicemi (to bude asi největší úroda) pro ptáčky, roste po pletě asi 50 fazolí šarlatových. Tak z těch by něco mohlo být (potom chilli con corne). V neděli seberu zelené (nebo spíše žluté) fazolky z foliovníku buď na kyselo nebo na kousky jako přílohu (do mrazáku).

14.7.2017 09:21
javorka

XXX.XXX.98.207

Ono to počasí není nic moc. Taky nějaké cukety občas vyhodím. Moje úroda taky nikdy za moc nestojí, ale dělám to ráda.

14.7.2017 09:58
ladd

XXX.XXX.34.52

javorka napsal(a):
Zdravím, potřebovala bych se zeptat, kdy kuřátka začínají žrát. Zatím jsou zalezlá pod kvočnou a občas vykouknou ven a hned se zase zavrtají.
Protože je u nás dost velká zima, tak jsem nevydržela a před chvílí jsem je odstěhovala domů.
Venku je 15 stupňů a hrozný vítr, to by kuřátka byla zalezlá pořád.
Zatím mají nastrouhané vajíčko s kukuřičným šrotem a slabý čas. K1 bude zítra. Hlavně, že jsem se v týdnu ptala, jestli ho mají a paní mě ujišťovala, že ano.
Je to tak správně?
Za odpovědi a připomínky předem děkuji.
Jitka

Javorko, tuto diskuzi spíše jen přelétnu očima, tak nevím, kde kvočna seděla a byla s kuřaty do přestěhování. Předpokládám, že kuřata šla do domu i s kvočnou (jinak se během dvou, třech dnů odkvoká). Myslím ale, že pokud by byla zavřená v závětří, tak by 15 stupňů s pomocí kvočny vydržela v pohodě. -Nažerou se a když jim začne být zima, tak pískáním kvočnu přinutí je zahřát.
Já jsem krmil ještě po staru. První den jáhly, pak směs jáhly, kuk, šrot, strouhaná mrkev, krouhané kopřivy, vařené vajíčko asi od třetího dne. Nyní bych toto dával ke K1 jen na zpestření. A hlavně, jen co počasí dovolí, tak ven na trávník.

14.7.2017 10:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ladd - kuřátka byla v něcojakokrálíkárně.

Já myslím, že je správné, že je Javorka přestěhovala.
Týden bych je nechal doma, nebudou tak plachá a prospěje jim to v růstu.
Moje žerou po několika hodinách od vylíhnutí (15-20 hodin).
První dva dny bych vajíčko nedával a k pití jen vodu, čaj nedávám vůbec.

14.7.2017 11:22
slovensko

XXX.XXX.178.6

Preco myslite, ze je caj zbytocny? Ja mam s nim len dobre skusenosti. Uhyny nemam ziadne.

14.7.2017 12:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

Martine, já nepíšu, že je zbytečný. Jen ho nepoužívám. A nemyslím, že by ho Javorka musela pro pět kuřat extra vařit. Znáte to - pan manžel to uvidí a bude mít připomínky, jaká je s těmi kuřátky práce a otrava. Musíte předjímat, že. Až budou mít K1, tak ani to vajíčko nebude potřeba.
Ale pokud je např. kachních přebytek, tak proč ne. Hlavně aby se už vrátilo léto a mohli už všichni hezky pěkně ven.

Podívejte, co jsem našel ve sklopci. Přišla na vajíčko, čečetka jedna.

14.7.2017 13:51
olja

XXX.XXX.210.127

honzapm napsal(a):
Martine, já nepíšu, že je zbytečný. Jen ho nepoužívám. A nemyslím, že by ho Javorka musela pro pět kuřat extra vařit. Znáte to - pan manžel to uvidí a bude mít připomínky, jaká je s těmi kuřátky práce a otrava. Musíte předjímat, že. Až budou mít K1, tak ani to vajíčko nebude potřeba.
Ale pokud je např. kachních přebytek, tak proč ne. Hlavně aby se už vrátilo léto a mohli už všichni hezky pěkně ven.

Podívejte, co jsem našel ve sklopci. Přišla na vajíčko, čečetka jedna.

Jejda, potvůrka jedna.A jak nevinně kouká.

14.7.2017 14:04
slovensko

XXX.XXX.178.6

Ako poviete Honziku. Ja caj varim kuratam do jedneho mesiaca veku. A to ku koncu varim aj 5 l denne. Ked jedna varka kuriat ma mesiac liahne sa dalsia. Takze caj varim skoro pol roka. Som uz na to zvyknuty.

14.7.2017 14:23
ovecka

XXX.XXX.203.146

Krása, nádhera, jak to roste, zelené, barevné i opeřené .
Já jsem včera ulovila růži Princezna Alexandra of Kent. Má nasazeno spoustu poupat, tak mi alespoň něco na novém záhonu pokvete. Dneska se mi zadařilo a při čekání na zbytek opravy pokroupovaného auta jsem v zahradnictví objevila sloupcovou jabloň Cactus ( má plody s chutí čisteckého jablka). Tak zase něco do záhonku. Mám namnožené nějaké hosty, tak jdu sázet a kombinovat. Pak vyfotím výsledek.
Jinak ruším pátrání po holanďankách, ozval se mi Rgreen a něco od něj bude. Teď jen zajistit dopravu Bezděkovi. Dana.

14.7.2017 14:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo, nevinně. Prskala a vyváděla, že krůta z ní málem měla amok.

A v hrušni opodál byla nějaká mela, myslel jsem si, že kvíčala pronásleduje
špačka, protože dvě-tři kvíčaly okolo letěly a hodně křičely a špačci taky.
No nakonec se nějaký chumel z hrušně vytrhl a spadnul v zahradě na zem,
tam jsem přes muchovník nedohlédnul, no za chvilku se zvedl "velký pták"
a držel špačka v pařátech. Slepice seděly přímo pod tou starou hrušní.
Tak nevím, Karle, krahujec to asi nebyl, ten by špačka neodnesl v pařátech,
nebo ano?

Dano, no tedy, vy si děláte takovéhle krásné výlety? Tak to je dobře.

14.7.2017 15:06
javorka

XXX.XXX.98.207

ladd napsal(a):
Javorko, tuto diskuzi spíše jen přelétnu očima, tak nevím, kde kvočna seděla a byla s kuřaty do přestěhování. Předpokládám, že kuřata šla do domu i s kvočnou (jinak se během dvou, třech dnů odkvoká). Myslím ale, že pokud by byla zavřená v závětří, tak by 15 stupňů s pomocí kvočny vydržela v pohodě. -Nažerou se a když jim začne být zima, tak pískáním kvočnu přinutí je zahřát.
Já jsem krmil ještě po staru. První den jáhly, pak směs jáhly, kuk, šrot, strouhaná mrkev, krouhané kopřivy, vařené vajíčko asi od třetího dne. Nyní bych toto dával ke K1 jen na zpestření. A hlavně, jen co počasí dovolí, tak ven na trávník.

Děkuji.
Kuřata jsem přestěhovala samozřejmě i s kvočnou. Vzorně se stará a ukazuje jim jak mají zobat. Jsem ráda, že jsou doma v teple. Všichni si je aspoň užijeme. A to nejen já s dětmi, ale i pan manžel se chodí kochat. Myslím si, že má z kuřátek radost. Eliška dokola opakuje, jak je ráda, že máme kuřátka.
Dnes by už konečně měli přivézt K1.
Co tedy ještě nevím, jestli mám na chvíli pouštět kvočnu ven na trávu, aby se vyprázdnila. Jednou jsem ji vyndala a děsně se jí to nelíbilo. Udělala hromadu a za pár vteřin byla zpátky, kuřátka řvala jak na lesy. Jak to půjde, tak budou venku. Zatím je mokro a chladno. Ráno bylo jen 12.

14.7.2017 16:01
ladd

XXX.XXX.34.52

javorka napsal(a):
Děkuji.
Kuřata jsem přestěhovala samozřejmě i s kvočnou. Vzorně se stará a ukazuje jim jak mají zobat. Jsem ráda, že jsou doma v teple. Všichni si je aspoň užijeme. A to nejen já s dětmi, ale i pan manžel se chodí kochat. Myslím si, že má z kuřátek radost. Eliška dokola opakuje, jak je ráda, že máme kuřátka.
Dnes by už konečně měli přivézt K1.
Co tedy ještě nevím, jestli mám na chvíli pouštět kvočnu ven na trávu, aby se vyprázdnila. Jednou jsem ji vyndala a děsně se jí to nelíbilo. Udělala hromadu a za pár vteřin byla zpátky, kuřátka řvala jak na lesy. Jak to půjde, tak budou venku. Zatím je mokro a chladno. Ráno bylo jen 12.

Jakmile kvočna začne kuřata vodit, bude mít hovínka spíš menší než je u dospělé slepice norma - zobne si sem tam, lepší kousky nabídne kuřatům, takže ke zpracování toho není tolik. Toto bylo nejspíš ještě ze sezení na vejcích. Spíš to chce větší bednu, aby nebyla nucena převážně sedět.
S manipulací a odebíráním od kuřat opatrně, ať ji nezhysterčíte. Kvočny jsou na to náchylné a taková vyjančená kvočna je za trest. Jen co se oteplí tak do odchovny a pouštět ven. Ráno pustit, večer zavřít, dát krmení, vodu a kochat se. Když je krotká kvočna, tak kuřata před vámi utíkat nebudou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2017 18:24

Všem VÁM, co se Vám vrátila kvočna s kuřátky jsem až táák móóc zaviděl, že se mi to" asi bohudík" povedlo taktéž.Před měsícem jsem přišel o slepičku Cemani (domněle) a dnes se vrátila s 9 nádhernými kuřátky.Nafotím.Jsou boží.

14.7.2017 18:37
olja

XXX.XXX.210.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Všem VÁM, co se Vám vrátila kvočna s kuřátky jsem až táák móóc zaviděl, že se mi to" asi bohudík" povedlo taktéž.Před měsícem jsem přišel o slepičku Cemani (domněle) a dnes se vrátila s 9 nádhernými kuřátky.Nafotím.Jsou boží.

No to je paráda, umím si představit tu nečekanou radost z návratu slepičky a ještě k tomu s takovou nadílkou .Už se těším, až sem dáte jejich fotku.

14.7.2017 18:44
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Super, sem s fotkama!

14.7.2017 22:21
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak mi kamarádka poslala foto kurníčku. Už máme přislíbené slepičky od Břeclavi. To pak bude paráda, až se nastěhujou. Dana.

14.7.2017 23:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Krásný a... modrý. Díky.

Děkuji za rady. Kuřtka se mají dobře a já taky. Je to skvělé je mít na očích.

Už se také těším na fotky.

14.7.2017 23:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

ovecka napsal(a):
Tak mi kamarádka poslala foto kurníčku. Už máme přislíbené slepičky od Břeclavi. To pak bude paráda, až se nastěhujou. Dana.

A kde má soudružka na obrázku chocholku? Nebude to vadit, že je bez?

15.7.2017 08:17
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
A kde má soudružka na obrázku chocholku? Nebude to vadit, že je bez?

No doufejme, že si toho přes vlastní chocholky nevšimnou Dana.

15.7.2017 10:47

Já jsem holt problém chybějící možnosti pořízení chocholaté dekorace vyřešila tak, že kurník bude bez obrázku :D

ale dneska je tak hnusně, že kuřata mají stejně zákaz vycházek a jsou ještě doma. v týdnu by se mělo zase oteplit a tak půjdou definitivně ven, s elektrickou kvočnou v kurníku, ale s krytým výběhem kdykoliv k dispozici.

akorát to zrovna nevychází časově, vejce už jsou spíš dírkatá než ne. tak holt budou mimina chvilku v krabici, než jim ta starší uvolní odchovnu.

15.7.2017 15:41
čapice

XXX.XXX.156.103

Tak jsme na srubu na Brdech a na louce mi louce u Brizek mi vyrostlo tohle.

15.7.2017 17:05
javorka

XXX.XXX.98.207

15.7.2017 20:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, tak je zase po bouřce a můžu zapnout počítač a dát vám sem fotky kvočny č.2 Má tam 5 hempšírek a 3 orlovky kuřata. Dneska poprvé dostali vajíčko.

15.7.2017 21:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Jsou krásný.
Jak jsou starý?
Už se těším až nám to tu taky bude běhat venku.

15.7.2017 23:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jsou asi 2,5 týdne staré.

16.7.2017 14:06
veraboskova

XXX.XXX.0.235

16.7.2017 14:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Přidám recept na Tábornický kotlík:
Nakrájí se 3 mladé oloupané cukety na kostičky, a s cibulí se osmaží do sklovata na oleji. Přidají se pokrájená rajčata (tak 6 kousků), papriky (stačí 3). A přidá se 2-3 stroužky česneku (promačkat) a tymián. Má se to podusit, já nepřikrývám pokličkou, rajčata pustí šťávu, tak se aspoň kus šťávy odpaří. Když je to tak akorát měkké, tak osolím, přidám tak 5 lžič kečupu a kabanos nakrájený na kolečka. Nechá se pořádně prohřát. A na konec se přidá bazalka. Buď sušená drhnutá. Ale lepší je čerstvá, nakrájená.
Rychlovka do půl hodiny hotová i s přípravou. Dobré k chlebíku.
Cuketám zdar

16.7.2017 16:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A já je sem přeci jen dám. Ikdyž kohout nemá vous jak by měl mít co se dá dělat. Když nic lepšího není orlovák a spol.

16.7.2017 19:42

Tady jsou slíbená kuřátka.Focení je sranda, nepostojí ani pár sekund.

16.7.2017 19:46

Jsou to bohužel jen kříženečci. Otec Araukan div. licousatý a matka je čistá Cemanka.Nicméně polovina kuřátek má už teď chmýří jako základ licousků.A je jich tedy jen 8.

16.7.2017 21:25

A bezocasost se dědí dominantně nebo ne?

já jsem z druhé várky kuřat trochu rozpačitá. sice se je povedlo přivést bez šoupnutých vzduchových komůrek, ale polovina byla čistá, což jako dobře, do vajec se nevidí. Ale včera a dnes se vylíhla ta druhá půlka, dvě jsou roznožky, už svázané, a jedno není stříbrně lemované, ale zlatě lemované. tak jsem zvědavá, jestli mi z várky torgau vyroste něco použitelného.

17.7.2017 08:31
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Jj, je to jak z divokých vajec. Parádní Damianci.

17.7.2017 09:06
olja

XXX.XXX.210.105

Pěkní černoušci

17.7.2017 10:02
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Přidám pár aktuálních fotek

Ví někdo, co je zač to kropenaté kuře? Dodavateli násadových vajíček se tam něco vloudilo a nejsme schopni určit, co to je.

17.7.2017 10:43

Nirrti napsal(a):
Přidám pár aktuálních fotek

Ví někdo, co je zač to kropenaté kuře? Dodavateli násadových vajíček se tam něco vloudilo a nejsme schopni určit, co to je.

Myslím si, že je to vyandotka.

17.7.2017 11:29
dadu

XXX.XXX.61.94

S největší pravděpodobností wyandotka. Slepička.

17.7.2017 11:45
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Přátelé, děkuji. Je to hezké kuře... U černých to vypadá na drtivou převahu kohoutků. Zatím jsou takoví neuspořádaní, jak se pomalu opeřují. Z hempšírek a amroksek jsou 4 slepičky a 3 kohoutci.

17.7.2017 12:39
ovecka

XXX.XXX.203.146

Nirrti napsal(a):
Přátelé, děkuji. Je to hezké kuře... U černých to vypadá na drtivou převahu kohoutků. Zatím jsou takoví neuspořádaní, jak se pomalu opeřují. Z hempšírek a amroksek jsou 4 slepičky a 3 kohoutci.

Prosím vyfoťte kuře v ruce hlavně záda mezi křídly. Spíše se mi zdá, že je to kohoutek (na slepičku je hodně světlé a připadá mi, že už má v sedlové oblasti špičaté peří). Dana.

17.7.2017 15:10
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Ovecka - d ěkuji, vyfotím, jenom co budou k dispozici další ruce.

17.7.2017 21:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ahoj, nazdar, čau.
Tak tu máme mezi námi o jednoho strakatýho vyjandoťáka navíc,
no tak to ofšem krása zase jejednou počala střídat nádheru.

Hop.

Páč Olánek tu kdysi měl připomínku k ubývajícímu testosteronu,
tak jsem koťata pojmenoval Rambo, Drsoň, Krasoň... ne vlastně,
Krasoň ne.
Jsou to dvá klucí, už čiperně otevírají jedno očko,
a budou to Honzík a Václav Ja-Vorkovitz. To docela jde, ne?

Mája sní teda za tři, a když náhodou už nemůže, tak Tomáš
to pro jistotu sní za ní.

Zítra Vlaškárium očekává velkou kolosální náfštěvu pana
euro-pos...uzovatele, no tak to jsem raději seskočil z gaučíku,
a některé zdroje uvádějí, že jsem i pometl maštal, houna kopnul
víte kam, vysmejčíl pavučiny a chodník potáhl tébichem.

A teďka o tom jdu ještě chvilinku popřemýšlet, však vy víte kam.

A kdybyste se v sobotu nááhodou nudili a nevěděli co,
tak se třeba stafte na jedné místní, malé, hezké, pouťové...

Čekají na vás nejen naše udatná a rozpustilá děvčata, viz. foto.

Má úcta.

17.7.2017 21:52

Co si myslíte o takto vyřešeném kurníku? v zimě se dají pletivové díly zakrýt plexisklem...

17.7.2017 22:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer,
někdy se prostě nedaří. Ač mám léta líhnutí křepelek za sebou, tak se prostě někdy stane, že se nepovede. A člověk si může zpětně leda nafackovat.
No ať to neprodlužuju, včera jsme stěhovali křepelky do garáže. Dřív měli podestýlku hobliny z Profibedu a nově Absorfyt (peletky ze slámy). Navíc dostaly nová krmítka pro větší křepelky. A místo na mlýnku mleté krmení od Energysu Křepelka mini granule, dostali krmení od Energysu Křepelka mini sypká.
Jak je z fotky vidět, půlka křepelek je kaput. Stihli to do 24hodin. A protože se mi to už dřív stalo taky, to bylo když manžel nejel pro krmení a místo toho umlel pšeničný šrot. Tak si troufám tvrdit, že vím, čím to je. Podle mě se křepelky nazobaly Absorfytu a ucpaly si střeva. Prostě jsem měla minimálně nechat stejné krmení a stejná krmítka. Pak by nehledaly, kde co jiného sezobnout.

UPOZORŇUJI, NÁSLEDUJÍCÍ FOTKY JSOU DRASTICKÉ.

17.7.2017 22:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Panno Terezo - za mě - cihly jsou halt cihly.
Jinak je to milé, u nás na horách nepoužitelné, ale do města či na Pálavu klidně.

17.7.2017 22:06
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A aby toho nebylo málo, tak jsem dneska objevila v kurníku u hempšírek ČMELÍKY

17.7.2017 22:51
Olánek

XXX.XXX.146.114

ovecka napsal(a):
Povedli se mi letos kříženci pomořanská husa x český houser. Jsou z 1.května, a je jich kus.

Já to pochopil hned, Olánku tyhle husy jsme spolu nepásli.Ovečko obdivuhodné, jak si umíte zjednat, jak se to řekne česky, jo respekt.Přesto nechápu proč odborně zdatná chovatelka kříží.Jde o nějaké nutkání, asi pokusnictví ovšem jeho neskrývavost jen chválím.

17.7.2017 22:57
Gamas

XXX.XXX.199.247

Zdravím a přeji krásný večer.

Každému se to tady množí (tím myslím přirozeně) a tak není divu, že u nás to také propuklo (to bylo nervů).
Vše začalo očekávaným líhnutím u kachny pižmovky - tam to moc dobře nedopadlo, přeživší 2 - nyní 4 týdny.
O týden později líhnutí pod kachnou indické běžkyně, na to, že seděla poprvé seděla pěkně a vyseděla krásných 7 kačenek. A protože pižmovka je žárlivka a ještě k tomu chamtivá první vylíhnuté káče si osvojila a už to vypadalo, že jí sebere všechny, potvora. Kačena IB se ale nedala a nakonec získala zpět i to ukradené. A bez její pomoci by se snad pižma ani neodvážila se znovu zapojit do hejna a tak ani k pastvě.
Houser naštěstí už v pohodě, nikoho nezardousil (při prvním líhnutí v líhni jednu kačenku zabil a byl agresivní na vše malé, nakonec si asi po 3 týdnech kachňátka osvojil - nyní 10 týdnů).
Já mám takové štěstí, že vše z vodní drůbeže je skoro vždy samčího pohlaví, takže nejstarší kachňata jsou vše kačeři.
Dnes husa sedí 29. den a opět to nevypadá, že by se mělo něco líhnout. Ona totiž když ji nezaženu na hnízdo je schopná půl dne někde trajdat. To se děje tak po půlce sezení - je mně jasné, že vajíčka už jsou schopné teplotu si déle udržet, ale určitě ne několikrát denně a na několik desítek minut.

Hempšírky paní Dany krásně zeslepičkovatěly. Araukánky jsou také krásné. Jen nevím, jestli mohou na výstavu, když k nim nemám kohouty.

Kozlíci už také pořádně povyrostli.

A nakonec Vlašky oranžovokrké. Také již 5ti týdenní. Mám 4 slepičky a 3 kohoutky. V sobotu proběhlo kroužkování kohoutků a kroužky jim pěkně drží. Okroužkována byla na zkoušku i jedna slepička a té kroužek také drží, takže budou okroužkovány i ostatní slepičky.

Uff, tak jsem si ulevila.

17.7.2017 23:06
Olánek

XXX.XXX.146.114

ovecka napsal(a):
Pro Olánka jazykozpytce: ubikace je sice společná ubytovna nebo zařízení pro chov zvířat, ale není s ubytovnou příbuzná. Je to cizí slovo a píše se s měkkým i! Takže psát a nespat, hop, hop! Dana.

Za tři desetiletí jsem a to jen zpočatku napsal jako OSVČ toliko slovy číslice na složence a Vy na mne se skrytou otázkou, kam spěje invaze cizích slov a jejich domestikace bez vlivu bezsankčních pravidel českého jazyka, přesněji návodu či doporučení na užívání mateřštiny.Zřejmě urychluje pomalý, ale nezvratný přechod mateřských jazykú nevelmocí na druhou, neúřední kolej.
Jaký jazyk učit migranta z Afriky přiděleného k nám, aby z něho byl rychlostní Evropan ke všemu ještě po brexitu nevím

17.7.2017 23:08
ovecka

XXX.XXX.203.146

Olánek napsal(a):
Já to pochopil hned, Olánku tyhle husy jsme spolu nepásli.Ovečko obdivuhodné, jak si umíte zjednat, jak se to řekne česky, jo respekt.Přesto nechápu proč odborně zdatná chovatelka kříží.Jde o nějaké nutkání, asi pokusnictví ovšem jeho neskrývavost jen chválím.

Olánku je to naprosto jednoduché. Koupila jsem koncem října krásnou pomořanskou husu a se slávou ji dovezla přes hory a doly domů. Dala jsem ji k pomořanskému houserovi a ten mi velice rázně vysvětlit, že tu, brécu" ani vidět nechce a mohu si ji strčit do... (během noci jí oškubal hlavu až do krve). Tak jsem ji nechala za plotem spolu s češkama a zkoušela to po týdnu znova a znova. Je mu čest, že si stál za svým a nepřijal ji ani na jaře v toku. Zato český houser takový fajnovka nebyl a tak jsem ráda, že mám alespoň křížence na maso. Jo holt, proti vkusu žádný dišputát". To mám za to, že jsem chtěla čisté pomořanky Dana.

17.7.2017 23:17
Olánek

XXX.XXX.146.114

Javorko pro úplnou charakteristiku slepice je nezbytné bedlivé sledování kvočny, ostražitost, příprava potomků na život, obrana, ale hlavně nezanáší, nikoliv ve smyslu poskytnutí bezúplatného potěšení jinému.

17.7.2017 23:22
Olánek

XXX.XXX.146.114

Já jsem holt problém chybějící možnosti pořízení chocholaté dekorace vyřešila tak, že kurník bude bez obrázku :D

ale dneska je tak hnusně, že kuřata mají stejně zákaz vycházek a jsou ještě doma. v týdnu by se mělo zase oteplit a tak půjdou definitivně ven, s elektrickou kvočnou v kurníku, ale s krytým výběhem kdykoliv k dispozici.

akorát to zrovna nevychází časově, vejce už jsou spíš dírkatá než ne. tak holt budou mimina chvilku v krabici, než jim ta starší uvolní odchovnu.

Bodlinko tak se nechat zaskočit to se mě, co jsem nosil rudý šátek na krku a na přesce u opasku pod pupíčkem heslo, vždy připraven, stát nemůže.

17.7.2017 23:24
ovecka

XXX.XXX.203.146

Nirrti napsal(a):
Tady jsou ty fotky.

Tak vás asi zklamu, ale to je na 99% kohoutek Dana.

17.7.2017 23:32

Olánek napsal(a):
Bodlinko tak se nechat zaskočit to se mě, co jsem nosil rudý šátek na krku a na přesce u opasku pod pupíčkem heslo, vždy připraven, stát nemůže.

Nejde o to být připraven, ale o to umět si poradit

tak jsou jedny kuřata v odchovně a druhá v krabici, a ono se to co, nepo se to.

17.7.2017 23:38

honzapm napsal(a):
Panno Terezo - za mě - cihly jsou halt cihly.
Jinak je to milé, u nás na horách nepoužitelné, ale do města či na Pálavu klidně.

Cihly. kuřecí království je pronajatý pozemek a cihlové tam není ani bydlení pro lidi, takže to prostě neklapne. možná když se mi časem podaří koupit něco s přístavky nebo stodolou.

takže musím jít do dřeva a mám trochu hrůzu z příkladů osb vlhkých, nevětraných hrůz. chocholkám taky tak nějak nemá co omrznout, ale stejně... pálavu mám daleko, ale karlštějské vinice v dochozí vzdálenosti, stačí to?

17.7.2017 23:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo, to stačí, to jsou slušné subtropy. A kurník je pěkný.
To budete nechávat dělat shodně podle návrhu anebo to někde mají sériově?

Věrko, z trablů si nic nedělejte. My jsme s vámi.
Spravte si náladu na zahrádce nebo dětem něco dobrého upečte.

17.7.2017 23:58
skodovak

XXX.XXX.241.253

veraboskova napsal(a):
A aby toho nebylo málo, tak jsem dneska objevila v kurníku u hempšírek ČMELÍKY

Sice to nepomůže, ale Já včera taky.. Úžasný.

18.7.2017 00:06

honzapm napsal(a):

Jo, sériová výroba v úesej. cena je fakt mastná a to ani nechci vědět, kolik by stál shipping :D https://urbancoopcompany.com/product/round-top-walk-in-chicken-coop/#coops

řeknu si truhláři, jestli by to neuměl obšlehnout.

18.7.2017 07:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

skodovak napsal(a):
Sice to nepomůže, ale Já včera taky.. Úžasný.

Blahopřeji.

18.7.2017 07:53
Nirrti

XXX.XXX.63.116

ovecka napsal(a):
Tak vás asi zklamu, ale to je na 99% kohoutek Dana.

Děkuji Vám, na 99% máte pravdu, to peří je fakt špičaté. Letos tedy z toho mála co se nalíhlo je většinová úroda kohoutů. Což o to, s těmi normálními si poradíme, ale ty černé na pekáči si moc neumím představit.

18.7.2017 08:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

Katko, parádní fotoreportáž. Děkujeme.

Náš Bertík (druhý zleva) pase oumladinu.
Letos je to vše tak mírumilovné a klidné, až se nechce věřit.

18.7.2017 08:58
Olánek

XXX.XXX.146.114

Honzo, nejde o přípravu slepičího kmene na Mistroství Evropy v návratnosti slepic do kurníčku na neznámém místě.Obdoba návratnosti trénovaných holoubků na bedničku, držím palec.

18.7.2017 14:05
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Nirrti napsal(a):
Děkuji Vám, na 99% máte pravdu, to peří je fakt špičaté. Letos tedy z toho mála co se nalíhlo je většinová úroda kohoutů. Což o to, s těmi normálními si poradíme, ale ty černé na pekáči si moc neumím představit.

Stačí zavřít oči a chutnají stejně jako normální Asi Vám nic jiného nezbude... Pokud je tedy nenaučíte snášet... Ale věřte nejste sama.

18.7.2017 18:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

honzapm napsal(a):

Pěkné odpoledne. Úmrtí křepelek bylo asi nejhorší pro manžela. Protože s nimi sdílel společné prostory na spaní. Teda ne že by spal s nimi v krabici, ale měl je nastěhované než se přesunovaly do garáže v místnosti, kde má lože. V noci jim chodit přidávat krmení, aby se nažraly a neřvaly. Zkrátka osobní vztah. A opravdu beze srandy ho to sebralo.
Mě mrzí, že to jsou převážně křepelky faraoni sehnaní nepříbuzní.
Jinak akorát teď manžel provádí postřik antičmelíkový kurníků a přilehlých prostor na zahradě.

18.7.2017 20:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, to je mi líto. Vůbec se nedivím, že to manžela sebralo.

Já tu mám už druhý týden 3 vnoučata a nemám čas ani něco napsat. Právě jsem znovu utřela podlahu. Jáchym dnes už po třetí rozlil šťávu. Před tím se celý obalil pískem a teď to z něj padá a on to roznáší po baráku. Zrovna běželi s Matyášem nahoru a děsně tam řvou.
Asi budu muset zasáhnout, ale už mi dochází síly.
Jediná Eliška je zlatíčko. Vydrží sedět hodinu u kuřátek a je stále nadšená. Říká, že to jsou takový malinký andílci. Máme je venku pod poklopem z pletiva, co jsem si vypůjčila. Jsou pořád na očích a i manžel si k nim chodí posedět.
Běžím nahoru, řev se zvětšuje.

18.7.2017 20:31
dadu

XXX.XXX.61.94

Javorko, tak u nás, dokud byl řev a kravál, tak bylo vše OK. Ale běda, jak bylo ticho To nevěstilo nic dobrého a bylo jasné, že provádějí něco, co nemají...

18.7.2017 22:22

Nirrti napsal(a):

V papiňáku na polívku na barvě nezáleži Hedvábníci se nám takhle koupou každý rok.

19.7.2017 08:13
Nirrti

XXX.XXX.63.116

JJ, přátelé, máte zřejmě pravdu, bílá nebo černá ... muž dneska říkal, že budou na smetaně, tam prý se to ztratí Ale zatím je to předčasné, pořád jsou malí a může se ještě spousta nemilých věcí přihodit. (Ale doufám, že neeee). Do konce týdne budou na řadě staré slepice - nenesou, a mají více než 4 roky - tak budou mít i štěkny domácí stravu.

19.7.2017 15:26
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím všechny v tento horký den.
Našim kuřátkům je dnes týden a jsou s kvočnou venku ve stínu. Nevadí tak vysoká teplota?
Kde máte v tomto počasí kuřata vy? Nerada bych něco pokazila. Přece jen, jsou to mrňata.
Tak to horko zvládejte, mi frčíme k vodě (tedy do bazénu), stejně se nic jiného s dětmi nedá dělat.

19.7.2017 15:56
ladd

XXX.XXX.34.52

javorka napsal(a):
Našim kuřátkům je dnes týden a jsou s kvočnou venku ve stínu. Nevadí tak vysoká teplota?
Kde máte v tomto počasí kuřata vy? Nerada bych něco pokazila. Přece jen, jsou to mrňata.
Tak to horko zvládejte, mi frčíme k vodě (tedy do bazénu), stejně se nic jiného s dětmi nedá dělat.

Určitě nevadí, píšete, že jsou ve stínu. Ideální pustit na volno, vemte si zde příklad z těch několika příspěvků s fotkami, kdy kvočny nečekaně přivedly kuřata.

19.7.2017 17:38

javorka napsal(a):

Co by vadilo, mají to jak v odchovně, ne?

já mám kuřata v garáži, ale jakmile prckové z víkendu vyrostou tak, že neprojdou ohrádkou, budou mít vycházky. první kuřata byla poprvý venku ještě jim nebyl ani týden, právě, že v horku je to super, hodinku venku normálně vydrží, zobou trávu a nemají problém.

19.7.2017 20:12
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásný večer všem.Tak kuřátka nám rostou, med máme po druhém medování ve sklenicích, tak konečně začne lenošení.

19.7.2017 22:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, u vás je tak hezky. Výběhy čisté, pěkné.
Super stín vzrostlých vlašáků (není vlašák jako vlašák, žé).
No má to svoje kouzlo a já se kochám.

19.7.2017 22:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, kuřátkům to teplo vyhovuje, hezky pěkně porostou.
Jen ať jsou venku co nejdéle a využijí zatím dlouhé dny k růstu.
Zima se přeci jenom blíží, co si budeme povídat, a termín už je pozdnější.
Nedávat jim akorát uplně studenou vodu, ať to není extrémní výkyv,
a ať nemají ulepené kloaky. Vodu měnit častěji a omezit míchanice,
kazí se v tomhle počasí rychle. Spíš pěkně drcené granulky Kuře MINI,
ty jsou nejlepší. Pokud míchanici, tak jedině brzo ráno, co nesežerou hned,
tak schovat do lednice nebo dát slepicím na přebrání a vyhodit.
Nenechávat celý den, suchou směs mít vždy při ruce.
Není to zas taková věda, jak to popisuju nebo jak to vypadá.
Hlavní je stín i možnost sluníčka, kvočna by měla mít možnost
se popelit, seděla dlouho, potřebuje to.

19.7.2017 23:16
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak pár obrázků ze zahrady - první je zahrada loni, jak byla krásně zarostlá, potom pohled do stejných míst letos - zbytky po kroupách. Ale snaží se příroda, jak může, klematis na plotě ke slepicím, růže Princezna Alexandra z Kentu (brzy pokvete), nová Golden Celebration (HozíkuPM ze Všerub ), nové saláty, hosty, zbytky hortenzií (Anabell bílá měla původně 12 květenství), fontánka u posezení a na posledním obrázku je růže Broceliande - takhle mi, zkandelábrovatěla".
Dana.

19.7.2017 23:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký pozdní večer,
Děkuji za rady. Kuřátka jsou celý den venku s kvočnou a dnes budou venku i v noci. Dostaly svoji boudičku. Na volno je pouštíme pro jistotu jen pod dozorem. Po zahradě chodí kočka a ne jen ta naše. Fenka Kačenka je taky děsně zvědavá. Nemyslím si, že by jim ublížila, ale kvočně se to moc nelíbí.
Navíc tu mají hnízdo straky, tak nechci riskovat. Ale bylo by to pěkné, kdyby mohly být volně pořád. To popelení budu muset nějak vyřešit.

Dano, ta pohroma už není ani vidět. Mě už zase zahradu válcují běžci. Když jsem viděla tu spoustu slimáků, co vylezla po dešti, tak jsem jim otevřela branku a nechávám je ať to tu zase vyčistí. Aspoň nechají na pokoji cukety a dýně, co jim rostou ve výběhu. Jen dva kozáky, co nám rostou pod břízami jsem přikryla přepravkou ať trochu vyrostou.

Dobrou noc.

20.7.2017 19:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer,
tak čmelíci jak se zdá odešli do věčných lovišť. Aspoň podle toho co je jich na zemi v kurníku to tak vypadá.
A venku to zase vypadá na bouřku. Tak třeba zase zaprší.

20.7.2017 21:28
skodovak

XXX.XXX.241.253

Dobrý večer, děda Google je na to krátký, nebo moje zadání
Z čeho pochází a co to vlastně je, ta černá háďátka co padají z nebe a jsou příjemný jak čmelik?

20.7.2017 21:30
skodovak

XXX.XXX.241.253

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer,
tak čmelíci jak se zdá odešli do věčných lovišť. Aspoň podle toho co je jich na zemi v kurníku to tak vypadá.
A venku to zase vypadá na bouřku. Tak třeba zase zaprší.

Čim pak je to pan domácí pokropil?

20.7.2017 22:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

skodovak napsal(a):
Čim pak je to pan domácí pokropil?

Loni jsem kupovala Milben Xpert. Zabral a pak byl do konce roku klid. Spotřebovala se polovina, takže i při té šílené ceně to šlo. A půlka zbyla na letošek.

20.7.2017 22:11
skodovak

XXX.XXX.241.253

veraboskova napsal(a):
Loni jsem kupovala Milben Xpert. Zabral a pak byl do konce roku klid. Spotřebovala se polovina, takže i při té šílené ceně to šlo. A půlka zbyla na letošek.

Děkuji..

20.7.2017 22:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, koukala jste do nového Chovatele? Máte tam elaborát o hempčíkrkách,
no to je počteníčko... Uplně jsem si nad tím proležel gaučík.

20.7.2017 22:22
skodovak

XXX.XXX.241.253

Ale vlaška je vlaška, co Jeníku?

20.7.2017 22:39

Akce kulový blesk se podařila, velká kuřata jsou v kurníku a malá kuřata se z krabice přestěhovala do odchovny. velký chocholky nejdřív koukaly, ale po chvíli prý že to berou, kyblík s niply pochopily okamžitě a teď jsem je kontrolovala a až na Dámičku pochopily i princip žebříku a to, že se spí v kurníku a ne ve výběhu. nakonec jsem jim tam elektrickou kvočnu nedávala, poslední týden už pod ní stejně nelezly, ani když jí měly k dispozici.

jako odměnu za hladký průběh stěhování dostali krabičku moučných červů

20.7.2017 23:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tvl, podle programu mají dávat Tour de France a místo toho tam hopsaj koně.
Hop hop hop.

Tak o tom není potřeba pochybovat, Jeníku. Vlašky jsou vlašky.

Dnes jednu slepičku nepřímo zachránila krůta. Už na kuřici seděla krahujcová
a snažila se s ní neobratně vznést, krůta (bohužel za plotem) se tam tak snažila
dostat a vlítnout na ní, že mě přivolala, já v ruce kohouta (chystám na výstavu),
na sobě tričko s oblíbeným nápisem, takže si ho krahujcová přečetla, a tak se lekla,
že slepičku pustila a utekla, teda uletěla. Ale dost nóbl a drze, ta se určitě vrátí.
No slepička měla krvavé oko a díru v pravém podpaždí, tak jsem jí to ošetřil
a vymyl oko jódem a trochu si s ní popovídal, a hnedle měla lepší náladu.
Já o ní moc dobře vím, jak si do třešní chodila na špačky. To jsem vítal.
Jenže špačkové došli, odletěli, tak se přeorientovala.
To mám za to, že jsem dvě tyhle rakouské slepičky odmítl uvolnit pisateli
toho článku o hempčíkrkách.
A taky to mám za to, že jsem chtěl krůty zrušit, abych měl víc času na g.
Dobře mi tak.

Má úcta.

21.7.2017 09:27
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Áááách.dneska.konečně.sprchlo., už.jse.si.nnyslela., že.jsenn.na.
Sahaře., jabka.padaj.trnky.co.přežily.nnrazy.padaj., jahody.schnou.a.
na.zelí.jsou.dřepčíci., ale.tak,.že.je.úplně.černé
Jediné.co.nni.dělá.radost.jsou.kuřata.a.kačata.a.zítra.jdu.ponnlátit.
všechny.dorostlé.králíky., neboť.jsenn.se.dočetla,.že.se.k.nánn.
dostala.nějaká.nová.ku.va.nnorová.
Takže.napřed.ptáci.teď.prasata.a.v.budoucnu.i.králíci., to.si.nnusí.
někdo.plánovat,.jinak.to.není.nnožné
Teď.zakázali.kožešinové.farnny.a.nnyslínn,.že.i.chov.nutrií?
Co.nánn.chudákůnn.potonn.zbyde.za.potěšení,.když.se.senn.valí.
tolik.nennocí? .nnánn.ve.výhledu.holuby., ale.aby.nni.je.potonn.
nějaký.aktivní.de.bil.nenechal.preventivně.utratit
To.jsou.teda.vyhlídky.

21.7.2017 17:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

honzapm napsal(a):
Věrko, koukala jste do nového Chovatele? Máte tam elaborát o hempčíkrkách,
no to je počteníčko... Uplně jsem si nad tím proležel gaučík.

Pěkné odpoledne. Honzíku koukala a nekoukala. Vypůjčila jsem si ho od dědy, prolistovala jsem ho tak do poloviny. Ty tři nebo kolik stran o hempšírkách jsem začala číst. A pak jsem začala usínat... A protože jsem ho slíbila brzy vrátit, tak časopis je zase u dědy a snad o víkendu až tam půjdu, tak si v klidu počtu.

21.7.2017 18:35
olja

XXX.XXX.210.105

honzapm napsal(a):
Tvl, podle programu mají dávat Tour de France a místo toho tam hopsaj koně.
Hop hop hop.

Tak o tom není potřeba pochybovat, Jeníku. Vlašky jsou vlašky.

Dnes jednu slepičku nepřímo zachránila krůta. Už na kuřici seděla krahujcová
a snažila se s ní neobratně vznést, krůta (bohužel za plotem) se tam tak snažila
dostat a vlítnout na ní, že mě přivolala, já v ruce kohouta (chystám na výstavu),
na sobě tričko s oblíbeným nápisem, takže si ho krahujcová přečetla, a tak se lekla,
že slepičku pustila a utekla, teda uletěla. Ale dost nóbl a drze, ta se určitě vrátí.
No slepička měla krvavé oko a díru v pravém podpaždí, tak jsem jí to ošetřil
a vymyl oko jódem a trochu si s ní popovídal, a hnedle měla lepší náladu.
Já o ní moc dobře vím, jak si do třešní chodila na špačky. To jsem vítal.
Jenže špačkové došli, odletěli, tak se přeorientovala.
To mám za to, že jsem dvě tyhle rakouské slepičky odmítl uvolnit pisateli
toho článku o hempčíkrkách.
A taky to mám za to, že jsem chtěl krůty zrušit, abych měl víc času na g.
Dobře mi tak.

Má úcta.

Tak to by chtělo krůtičce přilepšit do zobáčku, že byla tak pozorná

21.7.2017 21:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

olja napsal(a):
Tak to by chtělo krůtičce přilepšit do zobáčku, že byla tak pozorná

Pozorná je moc. A v zobáčku má tak dobře, že už nanesla 33 vajec,
to vše stihla během vodění dětí a ještě dělá pomyšlení i panu manželovi.
Není to prostě žádná Gerbera, ale normální Šampiónka.

21.7.2017 22:23
skodovak

XXX.XXX.241.253

Tak něco nám tam poskakuje jsou tam asi jen tři, ale mám z nich radost, je to krásný takhle přírodní odchovy..

21.7.2017 22:29
skodovak

XXX.XXX.241.253

Když je řeč o těch krůtách, dostal jsem pár vajíček, už jsou v peci, tak uvidíme jestli se alespoň něco povede.

Přidal jsem to k pár vajíčkům co mi snesla slepička stříbrné wyandotky od paní Dadu, kroužk mám, tak jen se modlit ještě jsem tam přidal poslední vajíčka Hempšírek co jsem měl než sel pan kohout do nebe.. Myslel jsem že při tom stáří vajíček to bude hrůza, ale chytilo se jich asi více než jsem chtěl.

21.7.2017 22:38
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak to jsem ráda, že máte aspoň nějaká vajíčka smajlík Držím pěsti, ať se z nich vylíhnou pípátka.

21.7.2017 22:41
skodovak

XXX.XXX.241.253

dadu napsal(a):
Tak to jsem ráda, že máte aspoň nějaká vajíčka smajlík Držím pěsti, ať se z nich vylíhnou pípátka.

Děkuji, hlavně slepičky...10 vajíček, co je mám.

22.7.2017 08:56
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásný den přeji všem.Tak se nám dny pomaličku krátí a noci prodlužují, To se nám ten život zas brzo prodraží"To to byla oblíbená hláška kamaráda, myslel tím, že budeme delší dobu v nějakém útulném zařízení, kde se tenkrát mohlo ještě kouřit a to ne jen pod stolem. V lašťovičky vylétli z hnízda, ale ještě se vrací.Přilétávají si je prohlédnout jejich příbuzní, tak jich tu bylo i 20.Jsou na mě moc rychlé tak je nestačím ani vyfotit a když, tak na fotce není nic vidět, tak aspoň něco.

22.7.2017 11:00
dadu

XXX.XXX.61.94

Nádhera

22.7.2017 14:12
olja

XXX.XXX.210.105

začátek napsal(a):
Krásný den přeji všem.Tak se nám dny pomaličku krátí a noci prodlužují, To se nám ten život zas brzo prodraží"To to byla oblíbená hláška kamaráda, myslel tím, že budeme delší dobu v nějakém útulném zařízení, kde se tenkrát mohlo ještě kouřit a to ne jen pod stolem. V lašťovičky vylétli z hnízda, ale ještě se vrací.Přilétávají si je prohlédnout jejich příbuzní, tak jich tu bylo i 20.Jsou na mě moc rychlé tak je nestačím ani vyfotit a když, tak na fotce není nic vidět, tak aspoň něco.

Ty vlaštovičky Vám závidím teda.U nás jich kdysi bývalo spoustu, měly hnízda u podbití střechy i přímo na půdě, kde jsme jim kvůli tomu otvírali v létě větrací okénka, aby mohly dovnitř.Ale už před časem odtud zmizely úplně a až nedávno jsem je objevila ve městě pod střechou polikliniky jedno hnízdo vedle druhého smajlík.Jsem ráda, že ještě existují.Tady je sice místo nich spousta všemožných ptáčků a přibývá jich.Letos místo mě sklidili jahody, kanadské borůvky, rybíz, maliny.Ani na buchtu nezbylo.Páni kosi se už docela drze procházejí po zahradě jen pár metrů ode mě a vůbec se nebojí.

23.7.2017 21:14
Makame

XXX.XXX.239.225

Lastovičky sú aj u nás ale len 13 kusov.Kedysi ich boli plné drôty.Nejake fotečky...

23.7.2017 22:29
javorka

XXX.XXX.98.207

Přeji hezký nedělní večer.
Konečně trochu klid. Děti jsou v posteli, všechno zavřené, jen kočka vyběhla ven. V pátek jsme zjistili, že má poraněnou, oteklou tlapku a nebylo jí moc dobře. Manžel s ní jel na veterinu a tam řekli, že má tlapičku prokousnutou. Dvě díry skrz, pořádně zhnisané a měla horečku nad 41.
Měla to už asi nějaký ten den, ještě že si Eliška všimla, že špatně chodí. Zdá se, že už je packa skoro zahojená a Emilka zase courá venku.

Kuřátka pěkně povyrostla a už si chodí s kvočnou po zahradě volně. Jen, když prší, tak je zavírám.
Kvočna je vodí i k ostatním slepicím a je to všechno v klidu. Přeletí plot (je celkem nízký) a kuřata prolezou. Eliška si je docela ochočila. Tuhle ležela v trávě, kuře jí sedělo na břiše a společně odpočívali.
Nového je u nás to, že pan manžel konečně přislíbil, že postaví nový kurník.
Huráááá!
Myslím, že ho dostala kuřátka. Moc se mu líbí.
Tak mi držte palce, ať se to podaří.

23.7.2017 22:32
ladd

XXX.XXX.236.252

olja napsal(a):
Ty vlaštovičky Vám závidím teda.U nás jich kdysi bývalo spoustu, měly hnízda u podbití střechy i přímo na půdě, kde jsme jim kvůli tomu otvírali v létě větrací okénka, aby mohly dovnitř.Ale už před časem odtud zmizely úplně a až nedávno jsem je objevila ve městě pod střechou polikliniky jedno hnízdo vedle druhého smajlík.Jsem ráda, že ještě existují.Tady je sice místo nich spousta všemožných ptáčků a přibývá jich.Letos místo mě sklidili jahody, kanadské borůvky, rybíz, maliny.Ani na buchtu nezbylo.Páni kosi se už docela drze procházejí po zahradě jen pár metrů ode mě a vůbec se nebojí.

Zvenku a jedno hnízdo na druhém, tak v tom případě to jsou jiřičky.
Vlaštovky, až na výjimky, hnízdí uvnitř budov, hnízda jsou otevřená, polokruhovitá (ne uzavřená jen s vletovýn otvorem jako mají jiřičky) a hnízda si nestaví nalepená na sobě, napak jsou poměrně nesnášenlivé a další pár si musí hnízdění v již obsazeném chlévě vybojovat. Vlet do budovy nesmí být zakryt stromem, keřem.
Půdy jsou k hnízdění nevhodné, v létě je v krovu často hrozné vedro, neopeřená mláďata vyskakují z hnízda a hynou.
Pokud chcete vlaštovky, je potřeba mít od jara otevřené okénko do budovy, a stěna k hnízdění musí být čistá, ne opřená prkna, skříně... Vlaštovky poznají že místo je tím přístupné predátorům a hnízdo si tam nepostaví. Tak 10 cm pod stropem můžete připevnit i docela malou podložku, jako základ pro hnízdo, např. stačí jen 5 centimetrů střešní latě.
Teď probíhá druhé hnízdění. Pokud otevřete okénko do nějaké příhodné budovy, mohl by si Vás nalézt pár, kterému se z nějakého důvodu druhé hnízdění překazilo. Když ne, tak nezapomeňte na jaře. Vlaštovky stále ubývají, protože nemají kde hnízdit, lidé je nepouštějí do budov.

24.7.2017 11:03
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Tak sem si tu zase pěkně početl a pokoukal na pěkné obrázky. No a tak si říkám, že se taky podělím o novinky. U nás mají jak pod balkónem tak v chlívě hnízda jen Jiřičky. Zato u sousedů zase mají jen Vlaštovky.
Včera jsem odstěhoval naposledy líhnutá kuřata do zahrady a nejstarší a prostřední pustil dohromady. Je neskutečný, jak to utíká. Přistěhování a házení hnoje jsem zjistil, že první letošní Bressky už začínají snášet. Sice nesou vajíčka jak pecky, ale nějak se začít musí a to jim je teprve 19 týdnů. Jinak kohouti z prvního líhnutí už jsou jen tři a devět už jsme jich snědli
Myslel jsem, že je pro letošek dolíhnuto, ale jak sem psal, sedla jedna Indiánka Jája (má jen čtyři vajíčka) a kachňata chce soused Tak se mi k tomu před cca 14 dny ztratila jedna Araukana a teď se zase objevila a po krátkém sledování sem zjistil že si nanesla k sousedům do prázdného barelu. Tak čekám kdy a co přivede No ono se s tím ňák popereme. Tak ještě pár fotek a ať se vám všem daří

24.7.2017 13:07
Olánek

XXX.XXX.146.114

Přátelé stručně z obavy ze syndromu počítačové myši,
co nám ukáže domácí pitva za použítí toliko brýlí a nože, laicky kuchání?
Copak vlašťovičky, ale až nám nad českou krajinou budou kroužit různobarevná hejna dronů, proplétat se mezi větrnými sloupy a přistávat na vyasfaltovaných zahrádkách, ráj to na pohled.

24.7.2017 17:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánku, vy na drony lajete, ale mě zrovinka včera (to je ale náhodička), při hajání
víte kde napadlo pořídit si dron. Hezky pěkně z g. bych měl přehled, co se děje
za stodolou, ranní obhlídka latifundií by zabrala chviličku a dala by se vyřídit z g.,
no a například takové pronásledování krahujčí samice by s dronem nabralo teprva
ty správné grády, že? Hop hop, leť leť.
Jediné štěstí, že já a technika jsme si mezigalakticky vzdálení, takže bych TO nejspíš
ani neuměl zapnout.

No a to teda Má úcta.

24.7.2017 20:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tumáši, pěkné fotky. Čí jsou to vejce a co ten obřík?

24.7.2017 21:38
.tumash1983.

XXX.XXX.241.38

Díky i vy máte doma parádní zvířectvo! Všechna i ten obřík jsou od letošních Bressek z prvního líhnutí. Jsou to holky šikovný.

25.7.2017 10:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

Díky, Tumáši.

Červenec je báječný měsíc, kdyby po něm nenásledoval Srpen,
ale třeba ještě dva-tři července, byl by býval byl ještě báječnější.

Krůty rostou závratnou rychlostí. Denně spápnou 0,5kg bílého
jogurtu Hollandia (konec reklamy) s řebříčkem,0,3kg nastrouhané
mrkve se směsí,0,2kg namočené pšenice,0,1kg sušených drcených
skořápek a blíže nespecifikované množství hmyzu, granulí, zrna,
trávy, cuket a melounu.
Kačer Lujz melouny hlídá a pouští k nim jenom někoho a na příděl.
Malý perlkrůtičky se mi záhadným způsobem množí geometrickou řadou,
je jich po každé návštěvě nějak víc a víc.
A Bertík s Monikou a Angelínou jsou samozřejmě krása střídající nádheru.

25.7.2017 11:24
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Máte všichni moc hezký zvěřinec A květiny samozřejmě taky.

25.7.2017 11:28
.tumash1983.

XXX.XXX.160.226

honzapm napsal(a):
Díky, Tumáši.

Červenec je báječný měsíc, kdyby po něm nenásledoval Srpen,
ale třeba ještě dva-tři července, byl by býval byl ještě báječnější.

Krůty rostou závratnou rychlostí. Denně spápnou 0,5kg bílého
jogurtu Hollandia (konec reklamy) s řebříčkem,0,3kg nastrouhané
mrkve se směsí,0,2kg namočené pšenice,0,1kg sušených drcených
skořápek a blíže nespecifikované množství hmyzu, granulí, zrna,
trávy, cuket a melounu.
Kačer Lujz melouny hlídá a pouští k nim jenom někoho a na příděl.
Malý perlkrůtičky se mi záhadným způsobem množí geometrickou řadou,
je jich po každé návštěvě nějak víc a víc.
A Bertík s Monikou a Angelínou jsou samozřejmě krása střídající nádheru.

Opravdu krása střídi nádheru

25.7.2017 22:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

Teda Jeníku, co se to stalo těm tvým králíkům?
Že tys jim ustřihnul uši, povytáhnul krk a na záda namaloval fleky,
takže skoro připomínají husy? No to se ale u tebe dějou věci,
ty jeden Čmelíkáři.cz

Tumáši, díky. No tak to je paráda, jak letošní bressky pěkně nesou.
Jedna moje komtesa to má taky za pár, a to jsem se letos držel
a líhnul cíleně později.

Na to, že mu v neděli bylo teprva devět týdnů, tak kouká zlověstněji,
než Bar bar bar bar bar... Bojim... Hop.

25.7.2017 23:12
skodovak

XXX.XXX.241.253

honzapm napsal(a):
Teda Jeníku, co se to stalo těm tvým králíkům?
Že tys jim ustřihnul uši, povytáhnul krk a na záda namaloval fleky,
takže skoro připomínají husy? No to se ale u tebe dějou věci,
ty jeden Čmelíkáři.cz

Tumáši, díky. No tak to je paráda, jak letošní bressky pěkně nesou.
Jedna moje komtesa to má taky za pár, a to jsem se letos držel
a líhnul cíleně později.

Na to, že mu v neděli bylo teprva devět týdnů, tak kouká zlověstněji,
než Bar bar bar bar bar... Bojim... Hop.

Jo Jeníku, co jsem vzdal, kuřata mají proti nim co jsi radil, slepice nesou tak to nechávám tak, přes den ať vezmu do ruky co chci, nenajdu nic
Dneska dostaly vlašky kroužky tak jsem spokojen.
A husy jsem přece říkal, že chci čistou krev.
Králíkú už je polovina, takže ok.

25.7.2017 23:24
skodovak

XXX.XXX.241.253

Ještě z toho Mít alespoň dvě holky no.

25.7.2017 23:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vida, Jendo, tak se vše v dobré obrátilo. Nakonec jako dycky.
Rád čtu dobré zprávy.

Tady je docela zajímavý článek o pelyňku, cituji z něj část,
zbytek na odkazu:
https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/8053/poklady-z-prirody-43-pelynek/

Využití pro drůbež
Na univerzitě v srbském městě Bačka Topola ověřovali účinky extraktů Artemisia absinthium L. (pelyňku pravého) na brojlerová kuřata. Antikokcidiální účinky extraktu rostliny byly testovány na 150 kuřatech brojlerů linie Arbor infikovaných Eimeria tenella. Nakažená kuřata byla léčena extrakty pelyňku v dávkách 1,2 a 3 mg/kg za den. Výsledky ukázaly, že extrakt pelyňku může snížit závažnost kokcidiální infekce vyvolané Eimeria tenella, přídavek extraktů z pelyňku způsobil výrazný pokles počtu oocyst na gram výkalů.
Pozitivní účinky na zmírnění krvavého průjmu i počtu oocyst potvrdili vědci z univerzity v Záhřebu. Kuřata byla při pokusu infikovaná Eimeria tenella, Eimeria mitis a Eimeria necatrix, způsobujícími kokcidiózu.
Na další srbské univerzitě, v Novém Sadu, zase prověřovali vliv pelyňku na růstové schopnosti a kvalitu masa brojlerů a jeho antioxidační účinky. Vědci vytvořili čtyři testovací skupiny, kterým po dobu 42 dní přidávali do krmné dávky 0,100,150 a 200 g sušeného pelyňku pravého na 1 kg krmné dávky. U skupiny kuřat s nejvyšší dávkou pelyňku byly prokázány antioxidační účinky. Kuřata také měla průkazně vyšší hmotnost, zlepšilo se i využití krmiva.
Ve svalovině kuřat, kterým byl podáván pelyněk, byl o něco vyšší obsah bílkovin a nižší obsah tuků.
V USA je pelyněk ve směsi s česnekem, vlašským ořechem, skořicí, tymiánem, hřebíčkem a quasií součástí kapek určených k odčervení vodní i hrabavé drůbeže a holubů.
V permakulturách se okolo výběhů pro drůbež doporučují umístit i pelyněk pravý a Artemisia pontia – pelyněk pontický. Drůbež tak může ozobávat jen listy, které prorostou oplocením. Rostliny pak působí i jako repelent.
Proti vnějším parazitům lze použít také postřik z výluhu z pelyňku.

25.7.2017 23:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dvě holky budou, neboj nic. A čistý docela jsou.

Přidám video mých následovatelů...
Krůta česká šedě divoká bíle lemovaná, Pižmovka modře sedlatá,
Vlaška oranžovokrká, oranžově zbarvená a stříbrně zbarvená.

https://www.youtube.com/watch?v=Y0vhfRkTfoE

Hop hop.

25.7.2017 23:43
skodovak

XXX.XXX.241.253

honzapm napsal(a):
Dvě holky budou, neboj nic. A čistý docela jsou.

Přidám video mých následovatelů...
Krůta česká šedě divoká bíle lemovaná, Pižmovka modře sedlatá,
Vlaška oranžovokrká, oranžově zbarvená a stříbrně zbarvená.

https://www.youtube.com/watch?v=Y0vhfRkTfoE

Hop hop.

Nevím, zítra jedu vyměnit tu s vadou na krku, a kdybych věděl že tam je ještě kluk, vyměním za dalšího kluka, při mém štěstí ještě lépe holku za kluka.

Terezka se usídlila ve skleníku, a sklízela

26.7.2017 07:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hmm, z Terezky roste moderní žena, zdá se.
Jen jí hlavně řekni, ať ti nesklízí i tu kouzelnou petrželku, co máš vzadu v rohu.

No u hus halt budeš muset využít tu tolik okecávanou, a tak málo praktikovanou,
koalakální metodu. M.ú.

26.7.2017 08:35
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ha, vida. Tak na má slova opět došlo. Jestli to nebude i tím, že jsem génius.
Hop hop. Šmik šmik.

https://www.sport.cz/ostatni/cyklistika/clanek/903076-slovensky-mistr-sveta-sokoval-sagan-po-vylouceni-na-tour-zmenil-image.html#hp-sez

.

Accuracy

26.7.2017 08:40
Accuracy

XXX.XXX.1.187

honzapm napsal(a):
Ha, vida. Tak na má slova opět došlo. Jestli to nebude i tím, že jsem génius.
Hop hop. Šmik šmik.

https://www.sport.cz/ostatni/cyklistika/clanek/903076-slovensky-mistr-sveta-sokoval-sagan-po-vylouceni-na-tour-zmenil-image.html#hp-sez

.

Proboha proč je na sportovních stránkách článek o vlasech?

26.7.2017 10:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Asi proto, že i u nás na horách jsme o víkendu zavařili sedm sklenic okurek
z pole. A vůbec - o víkendu se toho stihlo tolik udělat.
Zatímco prochladlá sestra Cruchotová se čerstvě vrátila z Grónska,
kde obracela na víru eskymáky, já jsem obracel na víru nějaké MCH.
U jednoho se mi to i celkem povedlo - vrátil se hnedle třikrát.
Škoda, že nemám fotku, jak oslintával přes pletivo Bertíka,
ze kterého nejedno dítě mělo slabší organismus.

26.7.2017 10:29
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobrý den,
to je ale krásné počteníčko a ty obrázky... radost pohledět.
U nás spousta práce... něco málo poklizené, ječmen slámu a půlku pšenice už máme doma.
Trávu seču každý týden, roste to jako z vody. Když ji nechám delší tak mi husky hubují že se to špatně štípe

Hempšírky rostou jako z vody už mají tři týdny. Hemšírky co jsem si brala kroužkované jsou už pořádné slepice. Dokonce i kohout šumavák je objevil a tak chodí na zálety, dareba jeden.

Jinak hlásím že tu každý den prší. Dnes dokonce celý den. Když mělo pršet tak se zalévalo jako o život a teď když je potřeba vytahat cibuli a mrkev tak do toho bude pršet No budu jen doufat že mi ta mrkev nepopraská...

Tak přeji krásný den, ať se daří.

N.

26.7.2017 10:33
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Honzapm - krásné. Jste odborník - zeptám se. Co potřebuju pro to, abych mohla, případně, dát na místní výstavu drůbež?

26.7.2017 10:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nirrti napsal(a):
Honzapm - krásné. Jste odborník - zeptám se. Co potřebuju pro to, abych mohla, případně, dát na místní výstavu drůbež?

Nejsem.

Niki, zdravím po dlouhé době, my jsme cibuli sklidili včera.
Přidám pár horských fotek s plotem, který jediný odolá divočákům.
M.ú.

26.7.2017 10:59
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Accuracy napsal(a):
Proboha proč je na sportovních stránkách článek o vlasech?

Nie je to článok o vlasoch, ale o Saganovi. Tu keď otvoríte krabičku sardiniek aj tam je Sagan

Accuracy

26.7.2017 11:14
Accuracy

XXX.XXX.1.187

mamkamaria napsal(a):
Nie je to článok o vlasoch, ale o Saganovi. Tu keď otvoríte krabičku sardiniek aj tam je Sagan

Jo aha, to se hluboce omlouvám. :)
Já myslela, že když otevřu rubriku Sport, dozvím se, co se zrovna koná za utkání, kdo vyhrál, prohrál, se ctí se zúčastnil, kdo se na jaké utkání chystá, kdo trénuje, popřípadě kdo se zranil, a tak trénovat nemůže, nebo nějaký rozhovor. Ale toto, to už je bulvár. Ani Super.cz nemá takovou úroveň, neboť si aspoň na nic nehraje.
Ale já koukám ze všech sportovních disciplín jen na dostihy a jezdeckou všestrannost, tak jsem asi málo vzdělaná v moderním pojetí sportovního novinářství.
Nebo to vážně někoho zajímá? Kdyby se ostříhal Jágr, taky to bude ve zprávách?

26.7.2017 12:57
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Neviem, či má Jágr toľko fanúšikov ako Sagan, ja som sa odvážila len na celkom nevinnú poznámku a skoro ma zlynčovali smajlík A keď už nemôžu písať o jeho víťazstvách, tak píšu o vlasoch

26.7.2017 13:06
bery25

XXX.XXX.102.246

Kto vas zlyncoval

Accuracy

26.7.2017 14:05
Accuracy

XXX.XXX.1.187

mamkamaria napsal(a):
Neviem, či má Jágr toľko fanúšikov ako Sagan, ja som sa odvážila len na celkom nevinnú poznámku a skoro ma zlynčovali smajlík A keď už nemôžu písať o jeho víťazstvách, tak píšu o vlasoch

To ne, já nenadávám na Vás, nadávám na ten server.
No, já těch sportovců moc neznám, leda z toho dostihového světa, a ten není tak profláklý, proto jsem nechtěla tahat nějaké jméno odtama. Jágr je jediný, na koho jsem si v rychlosti vzpomněla. A přiznejme si, jakákoli česká dostihová osobnost je osobností jen v místním rybníčku, což o Saganovi říci nelze (díky, wikipedie, pomohla jsi mi).
Chtěla jsem říci, že vlasy kohokoli nemají na sportovním serveru co dělat, pokud se přímo netýkají sportovní disciplíny. Kdyby mu ty vlasy v ježdění na kole nějak vadily, tak dejme tomu... Ale tohle? To už je snaha napsat článek za jakoukoli cenu.

Accuracy

26.7.2017 14:06
Accuracy

XXX.XXX.1.187

bery25 napsal(a):
Kto vas zlyncoval

Asi já. Ale nechtěla jsem.
:).

26.7.2017 14:18
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Accuracy napsal(a):
Asi já. Ale nechtěla jsem.
:).

Nieeee, ja nie som jeho fanúšik, uznávam že je výborný cyklista, a má úžasné víťazstvá, ale novinári (aj fanúšikovia) to už s jeho velebením preháňajú

Accuracy

26.7.2017 14:19
Accuracy

XXX.XXX.1.187

mamkamaria napsal(a):
Nieeee, ja nie som jeho fanúšik, uznávam že je výborný cyklista, a má úžasné víťazstvá, ale novinári (aj fanúšikovia) to už s jeho velebením preháňajú

Něco jako u nás Váňa.
Zvyknete si. :).

26.7.2017 14:20
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

bery25 napsal(a):
Kto vas zlyncoval

V novinách fanúšik

26.7.2017 14:26
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Honzapm - diplomatická odpověď. Odpověděl jste a přitom jste nic neřekl Děkuji.

26.7.2017 19:13
olja

XXX.XXX.210.105

Máte všichni krásné fotky, tak já vám sem přidám taky jednu smajlík.Právě jsem ve skleníku objevila pomocníka.

26.7.2017 19:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, venku prší a je zima. A tak tu koukám na nové fotky a chválím, jak vám všechno krásně roste Ikdyž toho pomocníka ve skleníku od Olji bych klidně oželela

26.7.2017 22:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky přeji hezký večer.
Tak u nás dnes po dlouhé době nepršelo, ale všechno je hrozně namočené.
Už jsem měla strach, aby kuřátka nenastydla. Ale mají se k světu a jak už vyrostly, nestačím se divit. Kvočna je perfektně hlídá. Dnes vystartovala na kočku a ani westík Kačenka si nesmí moc dovolovat. I když ta je spíš kontroluje a kvočna už dobře ví, že jim neublíží.

Dnes jsme vyrazili s dětmi do lesa. Pořád slyším jak rostou houby, tak jsem už nevydržela. A musím se pochlubit, našli jsme s dětmi plný košík.
Smaženice je hotová, zítra budou řízky a na sušení taky zbude.
Borůvky jsem opět zbaběle koupila. Nikdo se mnou nechtěl jít, ale kynuté knedlíky chutnají všem. Už je budu vařit letos potřetí. Ty se nepřejí. Mňam.

Honzíku, ten Bertík, to je tedy fešák. To se ty vaše holky mají.
Jak se takové vzorné políčko z gaučíku obstarává? To mi hlava nebere.

A ten pomocník Oljo, ten se mi moc líbí.

27.7.2017 08:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, děkujeme za čerstvé zprávy o kuřátkách.
Už jsem si říkal, jak se (vám) jim asi vede.

Tak vy jste borůfková rodina, pravíte. Tak to je dobře, borůfky jsou zdravé.
Bertíkovi pochvalu vyřídím a políčku též. To víte, když někdo umí dělat hop hop,
tak má fše briskně hotové. Dneska tu svítí od rána, to se to bude pracovat.
Na houby jsem chtěl jít už včera, ale mrholilo a tady je fšude kolem tráva do pasu.

Zajímavé je, že ryba v čerstvě přemístěném sklopci je netknutá a kachní,
promiňte, pižmofčí, vajíčko zmizelo. No to jsou mi ale záhady, ani jsem dospat
nemohl, jaký je tady čilý noční ruch.

Jo, a taky jsem fčera chtěl jít na višně, vlastně jsem na ně šel,
jenže zatímco v pátek jich na stromě bylo na tu letošní bídu dost a dost,
tak včera už mi tam kvíčaly nenechaly ani jednu. No tak to teda Má úcta!

Přidám pár fotek, co se mi tak líbilo letem světem internetem.

27.7.2017 10:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Pěkné, zvlášť se mi líbí obrázkové čtení. To nám kreslil táta a my s tím pokračujeme. Dětem se to líbí.
Včera jsem se trochu unáhlila, když jsem psala, že u nás nepršelo. Myslím, že už tou dobou lilo jako z konve a pršelo skoro celo noc. Zahrada je plná vody, ani nemusím kachnám napouštět vaničky. Myslím, že zalito je dost. A už to stačí!
Děti se nedají vypustit ven a to ještě večer přijede další. Miluju prázdniny.

27.7.2017 10:35
olja

XXX.XXX.210.105

Javorko, já už bych tak ráda šla na houby, ale tu pořád nic neroste.Když jsem slyšela že už jsou nálezy, nevydržela jsem s nervama a hupsla do sousedního lípového lesíku.No samozřejmě kromě jedné růžovky nic, nic, nic.Akorát jsem doma vytřepala 3 klíšťata.
A ten křižák pruhovaný už měl ráno pěkně uklizenou síť, po včerejší mouše ani památky, Asi ji měl k snídani .
Tady taky prší jen tak trošku a mírně, což je dobře, že nepadají kroupy jak jste někteří psali.Na záhonech je to poznat velice, co bylo pořád sotva nad zemí, tak roste doslova před očima.Hlavně čekám na výsledek kozích rohů, protože jsem zaúkolovaná po loňském úspěchu těch naložených jich letos napěstovat maximum, ale zatím kvůli suchu teprve začínají kvést.Uvidíme.
Honzíku, sklopec jste nalíčil na tu lišku?Tak držím palce

27.7.2017 10:54
slovensko

XXX.XXX.16.224

U nas zase zamracene, ale neprsi. Cakam, pokym sa pocasie umudri a budem moct pustit najmensie kurata s kvockou von. Javorka, dajte sem fotky ako vam rastu tie kuriatka. Ja mam hybridku a ma 7 kuriat minoriek zo siedmich vajicok. Dnes maju 4 dni.

27.7.2017 11:25
Olánek

XXX.XXX.146.114

Když jsem doléval podruhé benzin do sekačky, tak mě zněla lidová, travička zelená, to je moje potěšení, nějak nepřesvědčivě. Výsledkem byla travnatá obr peřina, ale sedat či lehat raději na gaučík, že Jene.

27.7.2017 11:56
skodovak

XXX.XXX.241.253

Klííd soudruzi, přijdou tropy až 37 to zas bude nadělení
Potom znova studena fronta..blázinec hadr. Ale snad ta trocha deště matičce zemi pomohla. Jen ať pije než zas vyschne
Zvířatům je pod mrakem taky jistědaleko lépe

Ještě ale potřebuji usušit

27.7.2017 12:33
javorka

XXX.XXX.98.207

Oljo, já tu mám ty tři děti a sama jsem si netroufala s nimi jít do lesa. Manžel je nemocný a stejně ho nebaví chodit po lese. Musela jsem čekat až se tu objeví dcera. Jistě chápete, jak jsem trpěla, když ostatní nosí koše a nemohla nikam. Les máme dost daleko, musí se kousek autem (pro děti by to bylo náročné). Stejně dcera mrňouse nosila chvíli na zádech.
Řízky, co jsou k obědu jsou obrovské a je jich hromada.
Přeji, ať se taky dočkáte.

Škodováku, to počasí je fakt letos podivné.

Martine (slovensko) fotky dodám, jen co se to tu trochu uklidní. Dnes nás tu bude spát 9! Kuřátka courají s kvočnou v tom mokru venku. Snad to přežijí.

27.7.2017 12:34
Olánek

XXX.XXX.146.114

Jo, příroda je moudrá, dobře ví, že úrodu ovoce v našich sadech nikdo nezklidí, tak zařídila, že zhnije jen půlka.

27.7.2017 13:33
skodovak

XXX.XXX.51.245

Olánek napsal(a):
Jo, příroda je moudrá, dobře ví, že úrodu ovoce v našich sadech nikdo nezklidí, tak zařídila, že zhnije jen půlka.

Jo je taky zajímavá úvaha.. Ten smajlík to nicméně vyjadřuje nejvíce.

28.7.2017 00:26
javorka

XXX.XXX.98.207

Tady jsou slíbené fotky kuřátek, když jim bylo asi týden. Neučesaná Káča je pořád sleduje.

lol-lol

28.7.2017 00:35
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Dobré brzké ráno a dnes všichni hop, hop do Lídlu, než to bude vyprodané.Honzíku ty jsi fakt jako ten poručík co ještě nikdy nikdo neviděl jeho ženu.

28.7.2017 05:38
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Javorko

28.7.2017 07:21
čapice

XXX.XXX.216.126

Javorko paráda
Jinak u nás skoro nic nového. Kohout Hubert se stěhuje k jiným slečnám zítra, protože naše holky jsou jak na nudy pláži. Mají záda celá holá, tak snad do zimy zarostou, abych jim nemusela plést svetříky.
Začaly to trochu flákat se snáškou, ale odpočinek si zaslouží, když se tak snažily poslední 3 měsíce.
Malá kachňata jsou už skoro přepeřená a velká jak máma, hlavně kačer. Co mě, ale štve, že je nikdo nechce. Ještě je nabídnu i zadarmo, jinak se hrozím toho, že půjdou na gril. Rozárka i Jarmila snáší denně po vajíčku, tak už nevím co s nimi.
Naše kočičí rodinka se rozrostla o dalšího člena. V neděli se za plotem objevilo černo bílé kotě a náš 8 měsíční nalezenec Pepíno (zatím nekastrovaný) ho adoptoval. Nejde od něj na krok, dokonce ho meje a nosí. Je strašně malinké, ale naštěstí už baští maso i granulky.
A jelikož se ve středu rozhodlo, že u nás zůstane a bylo Anny, tak je to Anička. Tedy pohlaví ještě nevíme, určitě je od kočky divoké, protože se strašně bojí. Dnešní noc už spalo s Pepínem v garáži na gaučíku (no jo, také ho tam máme ).
Dozrávají cukety, broskve velikosti tenisáku, hokaido již zaplavilo celý foliovník, melouny kvetou, ale neplodí a to samé okurky, samý květ a zatím jen 3 sklenice zavařený.
A zítra hurá na Brdy do srubu a na houby.
Hezký víkend všem, snad méně deštivý.
IČ.

28.7.2017 07:35
slovensko

XXX.XXX.178.6

Javorka kuriatka su nadherne. Ake su teraz stare?

28.7.2017 08:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezké ráno a děkuji.
Dnes je kuřátkům 16 dní. Fotky jsou staré týden, to ještě tolik nepršelo. Od večera pořádně nepřestalo a není kam šlápnout, všechno je rozbahněné. Zalévat asi dlouho nebudeme.

Čapice, přeji hodně plných košíků a lepší počasí.
Kolik kočiček už máte? 4?
Mě běžci nesou mizerně. Nebo zase někam zanáší a to ještě občas najdu vejce se slabší skořápkou. Dostávají grit, drcené mušle a skořápky, ale žádná změna.

28.7.2017 09:02
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Dobrý den, tak mě při ranním krmení překvapili nové přírůstky. Jája se dockala a Béďa je i přes zlomenou nohu 100% Čtyři vejce = čtyři malý Indiáni

28.7.2017 10:27
javorka

XXX.XXX.98.207

Krása.
U vás neprší?

28.7.2017 11:10
slovensko

XXX.XXX.178.6

Ani u nas uz neprsi.

28.7.2017 12:22
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Hezké ráno a děkuji.
Dnes je kuřátkům 16 dní. Fotky jsou staré týden, to ještě tolik nepršelo. Od večera pořádně nepřestalo a není kam šlápnout, všechno je rozbahněné. Zalévat asi dlouho nebudeme.

Čapice, přeji hodně plných košíků a lepší počasí.
Kolik kočiček už máte? 4?
Mě běžci nesou mizerně. Nebo zase někam zanáší a to ještě občas najdu vejce se slabší skořápkou. Dostávají grit, drcené mušle a skořápky, ale žádná změna.

Jo, jo 4. Kočka mourovatá,2 kocouři černí a mrňousek je černý a má bílou náprsenku, bříško, špičku ocásku, přední ponožky a zadní podkolenky, vousky a chloupky v uších. Nádhera.
Ale až na ranní, odpolední a večerní krmení (potvory nenažraný) jsou spíše venkovní.
No tedy, když se jim zrovna nezalíbí na něčím polštáři, že!
Denně to čítá tak minus 1-2 hlodavce.a bohužel někdy i nějaký ten ptáček leží před dveřmi (to jak se s tím úlovkem chlubí).
Kachny žerou skořápky jak zběsilý, Jarmilka má vajíčka trošku jakoby proužkovaná, nepravidelná síla skořápky. Ale Rozárka mě překvapila, že začala snad po 14 dnech znovu nést. To Jarmila loni už nenesla po kachňatech a teď nese bud za foliovník nebo mezi kýbly s rajčaty.

28.7.2017 12:58
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak asi takhle vypadá mrňousek, ale ještě trošku roztomileji.

28.7.2017 13:02
čapice

XXX.XXX.216.126

28.7.2017 13:06
.tumash1983.

XXX.XXX.250.137

V noci trochu zapršelo ale od rána tu svítí sluníčko a teď už je vedro že se asi zajdu vykoupat.

28.7.2017 13:31
slovensko

XXX.XXX.178.6

U nas este tak teplo nie je aj ked uz tiez svieti.

28.7.2017 13:49
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Čapice - krásný kočičák.

28.7.2017 14:34
javorka

XXX.XXX.98.207

To musí být nádhera, zvlášť jestli má takovou chůvu.
Naše kočička taky nosí myšky a bohužel má na svědomí nejméně jednoho ptáčka.

U nás taky zrovna svítí slunce, ale byly ještě dnes asi tři pořádné průtrže. Voda tekla proudem a máme na zahradě spoustu rybníčků. Ještě jeden slejvák a v tom blátě se utopíme. Ale horko už je tu taky.
Taky asi pošlu děti do bazénu. Po obědě jsou modří od borůvek (Jáchymova židlička také).
Tak pěkné, slunečné odpoledne.
Bereme župánky a modří už vědí...

28.7.2017 16:03
olja

XXX.XXX.210.105

čapice napsal(a):
Tohle je ještě víc podobné

Ten je nádherný .Kočičky mám ze všech zvířátek nejraději už od dětství a myslím to tak už zůstane.Jsou tak krásné a elegantní, pořád je na nich co obdivovat.

28.7.2017 19:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer,
čapice zadarmo nic nedávejte. Ono naopak když nabídnete podezřele levně, tak si lidi řeknou co jim je, že je prodáváte tak levno. A když je dáte zadarmo, tak akorát přitáhnete divné existence a kdo ví, kde kachňata skončí.
Chce to spíš zapřemýšlet, kam dát inzerát. U nás jsou třeba inzeráty v obchodu s potravinama nebo ve vývěsce na náměstí. I jestli máte facebook, tak jsou tam různé prodejní skupiny.

Jinak javorko, super kuřata

29.7.2017 08:38
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Posílám foto mého bazénu. Voda studená ale má to své kouzlo.

29.7.2017 08:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tumáši, no teda ale. A umíte plavat?
Já bych, pro jistotu, nechodil až do prostředka, do hloubky.
Hop hop.

lol-lol

29.7.2017 10:14
lol-lol

XXX.XXX.4.22

29.7.2017 10:20
javorka

XXX.XXX.98.207

.tumash1983. napsal(a):
Posílám foto mého bazénu. Voda studená ale má to své kouzlo.

To je ale krása.
Jen ta studená vodička... pro otužilce. Brrr.

29.7.2017 11:11
1978milan

XXX.XXX.227.76

29.7.2017 13:01
bery25

XXX.XXX.70.106

To nie su fotky, to su umelecke diela

29.7.2017 14:07
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky tu mám nachystané fotky, ale po těch od Milana budou vypadat moc obyčejně.

Na poslední fotce ukazuje kvočna kuřátkům, že pan obkladač zase nepřišel (to co tam vidíte, položil první den, pak už se neukázal).

Na našem dvoře:.

29.7.2017 14:26
1978milan

XXX.XXX.227.76

Javorko, všechny fotky jsou krásný a kuřatka mate nádherný. Jedno jako druhý. U nas kvočna vysedela uz v dubnu 12 kuratek, jedno pošlo hned druhy den, no a z tech 11 zbylych mame 9 kohoutu, takze zadna sláva. V pondeli je uz ubytuju v mrazáku, protože jsou to strasni znasilňovači a slepice jsou jako sexualni otrokyně .
Tak preju, aby to u Vas vyšlo a byly to same slepičky

29.7.2017 15:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuju.
No nazdar,9 kohoutů!
Já se modlím, aby byl maximálně jeden. Toho bych si snad mohla i nechat. Myslím, že pan manžel se s tím už smířil. Kuřátka obdivuje a kuře (předposlední fotka) už má jako pozadí plochy.

29.7.2017 17:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné odpoledne, tak já sem dám taky fotky. Rostou mi na zahradě bubáci. Mají 8 týdnů. Ale místo bílého vousu má většina kuřat z jednoho zdroje černý nebo šedý vous, peří taky nějak nemá oříškovou barvu. Tak ti nevím Karle, to bude překvapení, co z toho vyroste.

29.7.2017 17:27
javorka

XXX.XXX.98.207

Bar, bar...

29.7.2017 20:02
Nirrti

XXX.XXX.63.116

29.7.2017 21:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

Krásný vlahý večer fšem vinšuji.

No hezky jste se vyprsili s fotkami, jen co je pravda.

Tak snad se nám Tumáš neutopil a voda nebyla moc studená,
jinak by se dnes asi na stupních neumístil.

Milane, takže krůty rostou? Co pomohlo na č. nejlépe?
Snad už je zlé zažehnáno, fuj fuj tfuj.
A to krmítko pro ptáčky, oo, to je domácí výroba?
To si ukládám jako úkol do další pětiletky.

Javorko, u nás taky sucho jako troud. Zem suchá a tvrdá.
Váš pan obkladač/pokladač má stejnou pracovní
morálku jako náš pan elektrikář. Byl tu vloni v květnu,
připravil si kabely, které od té doby hezky a bezpečně
čouhají ze zdí, případně ze země, vč. husích krků
(a pak, že husy nemám, chá :) ), a od té doby se neukázal.
Asi zapomněl.

No, ale my z gaučíku dobře víme, co je v životě nejdůležitější...

29.7.2017 21:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

A tady je jeden speciální pro Začátka. Ten je výbornej, ten prostě musim.

29.7.2017 22:25
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobrý večer,
zdravíme teplákovce a posíláme nějaké to foto.
Vinohradu se daří což nás těší, kuřátka hemšírek rostou jako z vody než jsem dám foto tak už vypadají jinak (nafotím znovu)

Máme tu krásně napršeno tak se dá i plevel vytrhávat, konečně jsem dala zahrádku trochu do pořádku.

Přeji krásný sobotní večer (noc)

Mějte se famfarově

N.

29.7.2017 23:17
Olánek

XXX.XXX.146.114

Pokud slepičku vozíme, tak nevydává tolik energie a hodně nese.
Pokud je kropenatou slepicí výlučně jen češka, tak mám jasno, která byla inspirací pro písničku "má slepička kropenatá drobného peří.

30.7.2017 07:54
1978milan

XXX.XXX.241.21

Hezkou neděli přeju vsem v teplakovce.

Honzíku, budky pro ptáčky jsme nekde koupili, ani nevim už kde. Asi v Unihobby.Byly ve vyprodeji za par korun, tak je mame na plotě na sloupkach jako ozdobu a některé po zvětšení otvoru slouží jako budky. V jste ale určitě kutil a zvladnete si takovou budečku vyrobit sam levou zadni i na gaučiku.

Jinak krutam zabral az entizol, bohužel. Nevydrzel jsem to, jsem srab. Kdyby me měla bodlinka po ruce, tak mi da za uši . Ale zlepšení u vsech nastalo takřka do rána a ted uz jsou v pohodě. Radeji klepu na dřevo. Zabijet se je chystam az tak v říjnu, tak snad budou uz pohode a nebudu muset davat to svinstvo znova.Ale nasadil jsem ho az po konzultaci s nekolika veterináři. A vsichni mi rekli jedině entizol.

Jinak kvocen porad plnej kurnik, uz mi jdou na nervy. Nejdou ani odkvokat, tyden zavrena v bedne ve sklepě na betone a po puštění se v klidu vratila na hnizdo a pokracuje v sezeni.Jsou to mrchy mrchovaty.
Vcera se vylihly dalsi kačenky pod slepici a dal jsem je radeji uz pod žárovku a rekl bych, ze jim je lip a ze jim slepici kvocna ani nechybí.

Tak mejte vsichni hezkou letni nedeli a sup nekam k vodě.

30.7.2017 09:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

Milane, díky za info.

Krásnou neděli fšem, já vyrážím na kolo, dokud to ještě jde.

Sbohem gaučíku. M. ú.

30.7.2017 10:57
Olánek

XXX.XXX.146.114

Kdo může Frooma na Tour porazit?

30.7.2017 13:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné odpoledne,
Milane, tak u nás většina rodiny u vody byla

30.7.2017 13:59
skodovak

XXX.XXX.241.253

1978milan napsal(a):
Hezkou neděli přeju vsem v teplakovce.

Honzíku, budky pro ptáčky jsme nekde koupili, ani nevim už kde. Asi v Unihobby.Byly ve vyprodeji za par korun, tak je mame na plotě na sloupkach jako ozdobu a některé po zvětšení otvoru slouží jako budky. V jste ale určitě kutil a zvladnete si takovou budečku vyrobit sam levou zadni i na gaučiku.

Jinak krutam zabral az entizol, bohužel. Nevydrzel jsem to, jsem srab. Kdyby me měla bodlinka po ruce, tak mi da za uši . Ale zlepšení u vsech nastalo takřka do rána a ted uz jsou v pohodě. Radeji klepu na dřevo. Zabijet se je chystam az tak v říjnu, tak snad budou uz pohode a nebudu muset davat to svinstvo znova.Ale nasadil jsem ho az po konzultaci s nekolika veterináři. A vsichni mi rekli jedině entizol.

Jinak kvocen porad plnej kurnik, uz mi jdou na nervy. Nejdou ani odkvokat, tyden zavrena v bedne ve sklepě na betone a po puštění se v klidu vratila na hnizdo a pokracuje v sezeni.Jsou to mrchy mrchovaty.
Vcera se vylihly dalsi kačenky pod slepici a dal jsem je radeji uz pod žárovku a rekl bych, ze jim je lip a ze jim slepici kvocna ani nechybí.

Tak mejte vsichni hezkou letni nedeli a sup nekam k vodě.

Mně kvoká polovina hempšírek a čtyři lohmani už mně to taky nebaví. A zbytek přestal nést. Jen čekam kdy začnou kvokat kohouti nebo kuřata.

30.7.2017 14:00
1978milan

XXX.XXX.227.76

No vidíte Věrko, bude oběd

30.7.2017 14:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Akorát nevím, jestli ty malý čudly mají jako nástražný rybičky nebo je můžu znárodnit na salát. Kapřík bude asi k večeři, jestli ho teda někdo zabije a vykuchá. A já to nebudu.
Manžel jel k poli pro pšenici. Jsem na to zvědavá, protože teď tu chvíli pršelo. Tak aby to stihli zkombajnovat.

30.7.2017 18:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Kapr na česneku je nejlepší!

30.7.2017 20:35
skodovak

XXX.XXX.241.253

Další kus do chovu. Dovoz Sk tři roky, čtyřikrát bodovaná nejvíce 95bodů
Snad bude funkční a Houser ji bude chtít.

30.7.2017 20:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, nese se jak komtesa teda ale.
Snad tě s ní teda nevybodujou, ty náš Čmelíkáři.cz

30.7.2017 20:51

Husa očividně ví, že je teď nejhezčí husa na okrese

Velký chocholky už definitivně nevypadají jako kuřata, ale jako malé slepice. Akorát teda, z šesti kousků se dělají docela jasní kohouti, velcí, nohy jako sloupy, jednomu i trochu červenají ústní koutky, že by měl jako laloky, kdyby neměl fousek. Pak jsou tam dva co se zatím nemůžou rozhodnout, ale tloušťkou nohy se podobají spíš kohoutovi a jen Dámička pořád vypadá jako holka. Tak uvidíme, až jim začne rašit nějaký dospělý peří, zatím vyměnily většinu prvního kuřecího.

Malý chocholky naopak ještě nemám žádný typy. Dneska strávily půl dne ve výběhu, tak jsem mohla koukat, ale jsou takoví zaraženější a plašší než byly velký chocholky. Zvědavý, to jo, ale minimum pokusů o lítání a žádný kuřecí zápasy, to ti první ve dvou týdnech hráli skoro pořád. Tak budu doufat, že to je známka toho, že v druhé skupině převažují holky

Je to hrozný, jestli jsem si neměla pořídit něco, co má hřebínky a laloky, to bych v sedmi týdnech už snad poznala všechno. Takhle mám v druhý skupině jen Čerňáka, cemanku, akorát ze čtyř vajec se vylíhl jen Čerňák, takže tam zase není srovnání.

30.7.2017 21:01
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, krásný den byl dnes, ale už se na nás něco žene a už je to tu, bouří a krásně prší.

30.7.2017 21:04
skodovak

XXX.XXX.241.253

honzapm napsal(a):
No, nese se jak komtesa teda ale.
Snad tě s ní teda nevybodujou, ty náš Čmelíkáři.cz

To jsem to dopracoval..

30.7.2017 22:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, vy se máte. U nás sucho, vše zvadlé, na bouřku to vypadalo,
vše jsem rychle zahnal domů, a hádejte, ano, rozehnalo se to a je jasno.

Jinak... ta krůta... to není žádná Šampionka, ale normální Gerbera.
Využila mé chvilkové nepozornosti a toho, že v takhle krásném počasí
větrám čili luftuji maštal i přes dveře do chodby. Tajně proklouzla chodbou
i se dvěma největšími krocánky do kulturnější části té mé divočiny,
a udatně zahájila popelení se v mém zcela nově vysázeném jahodáriu.
Řekl bych téměř s jistotou, že jedna ´Korona´ to nepřežila.

No tak to tedy Má úcta.

31.7.2017 00:05
1978milan

XXX.XXX.241.21

honzapm napsal(a):
Začátku, vy se máte. U nás sucho, vše zvadlé, na bouřku to vypadalo,
vše jsem rychle zahnal domů, a hádejte, ano, rozehnalo se to a je jasno.

Jinak... ta krůta... to není žádná Šampionka, ale normální Gerbera.
Využila mé chvilkové nepozornosti a toho, že v takhle krásném počasí
větrám čili luftuji maštal i přes dveře do chodby. Tajně proklouzla chodbou
i se dvěma největšími krocánky do kulturnější části té mé divočiny,
a udatně zahájila popelení se v mém zcela nově vysázeném jahodáriu.
Řekl bych téměř s jistotou, že jedna ´Korona´ to nepřežila.

No tak to tedy Má úcta.

Honzo to je z Ať jedí koláče, ze? .

31.7.2017 08:07
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krásné pondělní ráno přeji,
sluníčko svítí, teplota na teploměru pomalu a jistě stoupá..
Dneska nás čekají úřady tak doufám že to nebude na dlouho

Honzo, doufám že Vám něco z jahod zbylo že na tom nejste tak jako já se salátem
Husky se pásli na zahradě a dělali jako že ten salát nevidí... No a dojdu za půl hoďky a salát fuč.

Dneska jsem poprvé vypustila odrostlé hemšírky mezi ostatní udatnice a nejvíce se to zamlouvalo kohoutovi, lump jeden doufám že je nezmorduje. Zatím vypadá vše v pořádku že se jich ani vůdkyně slípka nevšímá.

Jinak pokud vám to udělá radost tak mi taky dvě kvočny chodí po dvoře, tedy když je shodím z hnízda. Asi jim udělám sedavou koupel

31.7.2017 09:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nebojte, z mých celých deseti (mě to stačí) jahod je nezvěstná jenom jedna.
Dost možná je zahrabána deset sáhů hluboko, dneska na to mrknu pořádně.

Přeji krásný poslední červencový den plný mdlé krásy.

PS: Milane, co to? Ať jedí koláče? Jeslipa vy nejste lé petit detektíf.

31.7.2017 11:44
čapice

XXX.XXX.216.126

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer,
čapice zadarmo nic nedávejte. Ono naopak když nabídnete podezřele levně, tak si lidi řeknou co jim je, že je prodáváte tak levno. A když je dáte zadarmo, tak akorát přitáhnete divné existence a kdo ví, kde kachňata skončí.
Chce to spíš zapřemýšlet, kam dát inzerát. U nás jsou třeba inzeráty v obchodu s potravinama nebo ve vývěsce na náměstí. I jestli máte facebook, tak jsou tam různé prodejní skupiny.

Jinak javorko, super kuřata

Tak pomohl inzerát na dveřích hospody na návsi. Mladí včera odjeli společně do nového domova za normální cenu.

31.7.2017 23:05
honzapm

XXX.XXX.182.25

Čapice, tak to je skvělá zpráva.
Jo, život na fsi není tak mrtvý, jak by se mohlo zdát.

Pěkně jste nám hospodskou příhodou uzavřela Červenec
a další T. je tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3343573/srpencova

.

Přidejte reakci

Přidat smajlík