Liška mi odnáší a zabijí slepice, kohouty i kachny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

markopolo1719

4.9.2017 17:17
markopolo1719

XXX.XXX.191.6

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat
mému dědovi, který má dům vedle louky a cca 230 metrů od lesa, se ztrácí drůbež, hlavně slepice, před delší dobou kachna a nedávno i kohout
jednak jsou v lese Káňata, které útočí jenom výjimečně, ale zjistili jsme že k nim chodí liška, kterou dnes viděl můj strýc kolem 14:00, jak odnáší slepici, okamžitě se za ní rozběhl, liška při útěku slepici opustila, ale bohužel byla už mrtvá,
od začátku léta se dědovi ztratilo už 10 ks drůbeže
co s tím dělat? máme to někde hlásit? odpudit nějak lišku?
předem děkuji za odpověď.

4.9.2017 17:41
karo2702

XXX.XXX.172.116

Hlášení vám nijak nepomůže, vždyť je to divoké zvíře
Ano, dá se pro to něco dělat. Tomu něčemu se říká plot

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2017 17:55

Plot je úplně k h... Opět jedna z inteligentních odpovědí. Jediné co pomůže, je voliéra kam se liška nemůže dostat vrchem ani spodem. Tzn hluboké podhrabové desky, nebo podezdívka a pevné pletivo.Další možnost je odchytit do sklopce - u mě marné, nebo nechat zastřelit - u nás myslivci k ničemu. Železa a ostatní zvěrstvy neschvaluji. Mě lišky letos odtáhly už 50 ks a to na noc zavírám a přes den to mizí.Tak s volným chovem končím.Nemíním ty svině vykrmovat. Prostě letos vše zlikviduji, postavím voliéry a začnu od 0.

4.9.2017 18:01
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Plot je úplně k h... Opět jedna z inteligentních odpovědí. Jediné co pomůže, je voliéra kam se liška nemůže dostat vrchem ani spodem. Tzn hluboké podhrabové desky, nebo podezdívka a pevné pletivo.Další možnost je odchytit do sklopce - u mě marné, nebo nechat zastřelit - u nás myslivci k ničemu. Železa a ostatní zvěrstvy neschvaluji. Mě lišky letos odtáhly už 50 ks a to na noc zavírám a přes den to mizí.Tak s volným chovem končím.Nemíním ty svině vykrmovat. Prostě letos vše zlikviduji, postavím voliéry a začnu od 0.

Máte na 100 procent pravdu. Bohužel když loví přes den tak je plot na dvě věci. Do želez se stejně nechytne. A do sklopce už vůbec ne. A abych drůbež držela v tzv. koncentráku - tak radši končím s chovem. Zlaté křepelky...prodám, zlikviduji - končím

4.9.2017 19:35
karo2702

XXX.XXX.172.116

Však a co je voliéra? Plot, oplocení výběhu...

4.9.2017 20:04

Pokud nevíš, co je voliéra, tak raději studuj. Voliéra je voliéra a plot je plot.

4.9.2017 20:07
bery25

XXX.XXX.95.60

Takze sklopce nefunguju, ja som teraz len jeden kupil

4.9.2017 20:12
lukasel

XXX.XXX.31.45

Oznámit myslivcům že se vám to děje at s tím hodlají něco dělat. Jejich zver vám způsobuje skodu tím pádem mají hradit škody, jestli vás pošlou do dalekých krajů s tím, že se to děje na nehonebnich pozemcich řekněte jim ať si teda své honební pozemky zabezpečí tak aby zvěř nevnikala na vaše pozemky a nečinila vám škody. Jestli uspějete budete jeden z milionu. U nás se chlapy snaží a sou rozumní takže tohle sem řešit zatím nemusel.
PS: je to divoké zvíře, ale myslivci zvěř obhospodařují tim pádem sou zodpovědní za škodu kterou působí(pět slepic za rok neresim ale padesát je příliš). Ne jen si ji přivlastňovat. Když vás přistihnou při jejím odchytu pytlacite takze legalni způsob jak se jí zbavit je odstřel myslivcem vypudit z daneho uzemi nebo přirozená smrt. A teď myslivci do me pokud máte lepší nápad jak tohle řešit sem s ním rád dojdu k rozumnému řešení a priucim se. Nejsem proti myslivcům sám chodím na naháňky jako honec když potřebuji pomuzu ale povinnosti přece nemůžou být jen na jedné straně.

4.9.2017 21:49
hospodář17

XXX.XXX.245.14

Co třeba pes? Tímhle se to řešilo věky...

5.9.2017 05:52

hospodář17 napsal(a):

Ha ha ha, mám staforda, soused dogu, celou sezónu venku a liška si stejně vezme co chce.

5.9.2017 08:30
bery25

XXX.XXX.95.60

Ha ha ha, mám staforda, soused dogu, celou sezónu venku a liška si stejně vezme co chce.

Su tie psi vobec pri sliepkach , nechce sa mi verit aby bola az tak drza, uz som ju nacapal ako lovi sliepky, ale ked som rychlo pustil psov tak uhanala ako o zivot, ja zase nemozem pustit psov ku sliepkam lebo urobia robotu za lisku

5.9.2017 15:55
hospodář17

XXX.XXX.88.232

Pokud pes není s drůbeží a není na volno, tak to samozřejmě nefunguje,.

5.9.2017 17:18
bgstettn

XXX.XXX.61.213

hospodář17 napsal(a):

No ano. Ale co když pes kvůli alergii nepřichází v úvahu? Já jsem už přemýšlela že poprosím bráchu aby sem s jeho čoklama zašel. Ale ti by si na 100 pro spíš ulovili nějakou tu slépku protože to nejsou zvyklí. Ach joo jak bych chtěla mít pejsky, ale nesmím...Tak ten boj proti liškám vidím prohraný

5.9.2017 18:14
lukasel

XXX.XXX.31.45

Psa mám volné ma udělaný průlez ke slepicím aby mohl chytat myši a potkany každý večer spolu obchazime barak se zahradou a stejně mě slepice probrala přes den(soused viděl jak je nosí k lesu) chlapy našli doupě ve stoze slámy tak si tam dali posed a byl klid. Liška jako taková mi nevadí ale její stav v našem okolí je prilis vysoky. Co sem se bavil s chlapama tak jen v okolí naší dědiny je strelenych 14 kusů! Mě víc trápí kuny. Viděl sem přípravky na jejich odpuzení ale moc tomu nevěřím. Máte s tím někdo zkušenosti?

5.9.2017 18:15
horal

XXX.XXX.202.176

Neni třeba se hned vzdávat. Pokud chodí liška ve dne tak je to s největší pravděpodobností mladá a ta je tak hloupá že vleze i do sklpce nebo pasti. Staré lišky chodí většinou po nocích, jsou opatrnější. Můžete požádat i myslivce o intenzivnější lov lišek. V obci však nesmí střílet až do vzdálenosti 200 m od nejbližšího obydleného stavení.

6.9.2017 06:33

Sousedům na kraji vsi chodila liška taky, koupili elektrický ohradník pro drůbež a letos se jim neztratilo ani brko. Je to jednodušší a levnější než voliéra.

3.10.2017 08:47
achula

XXX.XXX.233.88

Vcera jsem prisla o 2 slepice a pred 4 dny o kohouta. Nikde ani pirko. Myslila jsem ze kdyz slépku vzme predator ze uvidim aspon chomac peri ale nikde nic... je mozny ze liska vezme beze stopy?

3.10.2017 09:35
začátek

XXX.XXX.4.22

Taky jsem přišel o pár slepic, ale měl jsem štěstí, liška v kurníku zapoměla jeden prázdný pytel.

3.10.2017 19:19
achula

XXX.XXX.233.88

začátek napsal(a):
Taky jsem přišel o pár slepic, ale měl jsem štěstí, liška v kurníku zapoměla jeden prázdný pytel.

A doprcic to ona tam lezla po dvou...?

3.10.2017 23:09
mysak

XXX.XXX.54.2

začátek napsal(a):

Dobrý no

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík