Https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/199798/jak-spravne-naklicit-obili
Zde je to popsáno. Dana.
ovecka
napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/199798/jak-spravne-naklicit-obili
Zde je to popsáno. Dana.
No, tak velmi mudry z toho niesom, skrmovat hned po napuknuti alebo nechat naklicit 1.5cm.
mamlas

XXX.XXX.35.40
No jasně, to nemá zřejmě být 1,5cm ale 1,5 mm. Po dni nabotnání ve vodě to je tak za další dva dny podle teploty. Malá rada dávám to do foliáku /skleníku/ tam je tepleji. Občas na starém pečím plechu kde to je s tím zakvedlám.Žádnou další vědu v tom nehledejte. Pod plech dám na jednu stranu kousek cihly aby přebytečná voda vytekla.
VMM

XXX.XXX.244.203
Pozdravujem, mám mladé nosnice, posledné dva týždne dostávajú každý druhý deň naklíčenú pšenicu. Surovú namočím na pol dňa, potom zlejem a nechám klíčiť, akonáhle vidím biele klíčky tak od 1 mm do 1 cm tak im to skrmujem. Posledný týždeň idú moje sliepky naplno 15 sliepok - 15, 15, 14, 14, 15, 15 vajec denne. Vie niekto koľko percent bielkovín obsahujú pšeničné klíčky a aká je stráviteľnosť tejto bielkoviny?
Je vhodné pokiaľ možno čo najčastejšie skrmovať klíčenú pšenicu s klíčkami - pár mm alebo je lepšie striedanie povedzme naklíčenej a druhý deň suchej pšenice?
Chovu zdar...