Prosím poraďte perličky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2018 08:45
Makame

XXX.XXX.120.32

Pozerala som vlákna o určení pohlavia, ale aj tak si nie som istátak ak by ste vedeli poradiť budem rada.

13.3.2018 11:28
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

3 kluci.

13.3.2018 12:02
Makame

XXX.XXX.120.32

Myslela som si dakujem.

18.4.2018 21:00
Jose P.

XXX.XXX.161.55

Taky bych potřeboval poradit. Když jsem je napodzim bral, tak mi paní říkala, že je tam jeden kohoutek a 5 slepiček. Ale nějak se mi to nezdá.
Děkuji.

18.4.2018 21:17
Chovcz

XXX.XXX.52.185

4 perličky máte určitě podle mého,1 perlák je 100% a u posledni si nejsem jist jestli to není kohout se znaky perličky.

18.4.2018 21:55
Jose P.

XXX.XXX.161.55

Který je podle Vás ten perlák? Ten vpravo vzadu?
Mi přijde, že podle tvaru hřebínku jsou 3 a 3 stejné. A poušky mají všechny vcelku velké. Podle čeho se to přesně pozná? Děkujji za ochotu poradit.

22.4.2018 21:37
Chovcz

XXX.XXX.39.3

Na hřadu napravo poslední kluk a mozná i ten druhý zepředu, ale nedá se to říct na 100% musel bych videt a slyset, na 100% určeni. :).

2.5.2018 10:10
Jose P.

XXX.XXX.52.188

Dotaz začátečníka.
Chci se zeptat jestli je nějaký fígl jak donutit perličku zasednout (popřípadě jí nějak napomoct smajlík ). Mám 4 perličky. Ty nanesly do 4 hnízd už víc jak 12 vajíček a žádná zatím nezasedla. Jsou společně se slepicemi. Kdybych je oddělil do malého prostoru (králíkárny) každou zvlášť, mělo by to nějaký smysl?
Děkuji za odpovědi!

2.5.2018 19:05
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

Jose P. napsal(a):
Dotaz začátečníka.
Chci se zeptat jestli je nějaký fígl jak donutit perličku zasednout (popřípadě jí nějak napomoct smajlík ). Mám 4 perličky. Ty nanesly do 4 hnízd už víc jak 12 vajíček a žádná zatím nezasedla. Jsou společně se slepicemi. Kdybych je oddělil do malého prostoru (králíkárny) každou zvlášť, mělo by to nějaký smysl?
Děkuji za odpovědi!

nemělo by to smysl, jedině pustit na volno.

2.5.2018 22:30
lydie

XXX.XXX.70.117

Jose P. napsal(a):
Dotaz začátečníka.
Děkuji za odpovědi!

Smysl by to nemělo. Stejně jako slepici z sezení nedonutíte, už vůbec nelze uměle vyvolat kvokání u perliček.
Perličky jsou velice plachá a nervní zvířata, pokud by měly zasednout, potřebovaly by k tomu klid. Toho, pokud je chováte se slepicemi nemůžete docílit. Slepice je budou při sezení rušit.

Ale odchovat perlata pod perličkou není úplně nemožné - potřebují k tomu, soukromí, klid a trochu štěstí, aby se nestaly obětí predátorů. Po vylíhnutí potom omezený prostor, aby perlátka neuvláčely k smrti.
Nám se občas stane, že perlička zakvočí, ale je to 1 kus z 10 - 15 slepic. Bohužel zasedne většinou slepicím do snášedla, kde ji slepice podnášejí a jinak stresují. Pokaždé, když jdeme kolem, vyletí vystresovaná z hnízda ven.
Smysluplnější nám přijde odchovávat perlata pod náhradními matkami (kvočnami).
Zkuste si něco o odchovu perliček načíst...

http://www.chovzvirat.cz/clanek/795-chov-perlicek/

https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/7074/perlicky-domaci/

foto z netu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík