Dobrý deň. Máte už niekto vyskusanu liaheň AGF-36? Bol by som rád za referencie majiteľov a poprípade nejaké rady alebo poučenia. Ďakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem

tyhle plastikový čínský tentononce mají tolik množství nevýhod, že pokud v nich dokážete líhnout, umíte si postavit líheň vlastní a když neumíte líhnout a hledáte blbovzdorný automat, v tomhle akorát přijdete o vejce

kúp s tuto: http://www.lihne.cz/877-ovation-56-ex.html
je to sice taká istá, ALE:
- je tam priplacnutá značka
- z krajiny za kanálom
- KVALITNÝ antibakteriálny plast
- pekný popis, to u činy nemáš
- všetci ti ju pochvália
- stojí 8x viac
Kritizovat umí každý, muzete prosim nekdo napsat realne zkusenosti k cinskym lihnim?
Jiste je to i o zkusenostech, myslim, ze reálné zkušenosti s cinskou lihni leckdo uvítá.
Jak jste kdo upravil nastavenou teplotu na cinskych lihnich, jak s vlhkostí atd?
Kritizovanim, ze kdo ma cinskou líheň, ma lihen na prd, nikomu nepomuzete. A ti kdo ji maji, napiste, prosim, vase zkusenosti, treba tim tak začátečníkům zachranime nekolik malych životů...
Docitam se tu, ze cinske lihne maji spatne zatepleni, je tedy mozne, ze nekdo mate lihen v polystyrenovem obalu, nebo jinak tepelne ochranene, jak prosím?
Dekuji a prosim o slusne reakce ze zkušenosti...
hellou
napsal(a):
Kritizovat umí každý, muzete prosim nekdo napsat realne zkusenosti k cinskym lihnim?
Jiste je to i o zkusenostech, myslim, ze reálné zkušenosti s cinskou lihni leckdo uvítá.
Jak jste kdo upravil nastavenou teplotu na cinskych lihnich, jak s vlhkostí atd?
Kritizovanim, ze kdo ma cinskou líheň, ma lihen na prd, nikomu nepomuzete. A ti kdo ji maji, napiste, prosim, vase zkusenosti, treba tim tak začátečníkům zachranime nekolik malych životů...
Docitam se tu, ze cinske lihne maji spatne zatepleni, je tedy mozne, ze nekdo mate lihen v polystyrenovem obalu, nebo jinak tepelne ochranene, jak prosím?
Dekuji a prosim o slusne reakce ze zkušenosti...
Presne toto som mal na mysli. Chcel som rady a typy k tejto konkrétnej značky.
Tie "AKOŽE ZNAČKOVÉ" sa úplne rovnaké až na pár drobností. Dnes je z Číny skoro všetko a všetci to používate

Bohužel pro šetřílky jsou to ale jen drobnosti, jako setrvačnost termostatu, schopnost líhně udržet stejnou teplotu v celém svém vnitřním objemu nebo nastavitelnost teploty právě to, co rozhoduje o úspěchu.
napsal(a):
Bohužel pro šetřílky jsou to ale jen drobnosti, jako setrvačnost termostatu, schopnost líhně udržet stejnou teplotu v celém svém vnitřním objemu nebo nastavitelnost teploty právě to, co rozhoduje o úspěchu.
Dostal som ju ako darček k Vianociam. Mám ju vrátiť, že z Číny nechcem? Chcel som len nejaké rady od majiteľov tejto liahne

sbs777
napsal(a):
Dostal som ju ako darček k Vianociam. Mám ju vrátiť, že z Číny nechcem? Chcel som len nejaké rady od majiteľov tejto liahne
mám 2 čínske a s úspechom v nich liahnem kurčatá aj morky:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3278236/bresse-gauloise-chovatele#a3454058
je to ale iný typ. Ten čo máš ty NEMÁ vyriešené vetranie a pri plnej liahni sa ti skoro všetko udusí ešte vo vajciach. Dá sa tomu predísť, ale je to otravné stále tam chodiť vetrať. Tým skôr ak nemáš žiadne skúsenosti s liahnutím. A to asi nemáš keď sa pýtaš.
Však vyskúšaj a uvidíš. Aj neúspech je skúsenosť.
Mám túto:
http://ix.sk/D3Zry
sbs777
napsal(a):
Jak se říká: darovanému koni na zuby nehleď. Tak proč vract. Je třeba se ale naučit v ní líhnot. K tomu je třeba něco málo načíst o líhnutí drůbeže a zkoušet. Např. líhnutí od Ing. Tuláčka. Ten kdo má znalosti a zkušenosti, vylíhne i v krabici od bot. Jinak platí, co píše Bodlinka o "drobnostech". Protože nikdo z návštěvníku tohoto DF líheň asi nemá, aby upozornil na vychytávky, alespoň takto obecně.
Kdysi dávno jsem měla líhně z bios sedlčany. Jednu na 30 vajec a druhou na 90 vajec. Žádné "moderní" vychytávky. Byl k tomu celkem srozumitelný návod. Rosila jsem a větrala vejce jen tak podle oka. Když byla dobrá vejce a mělo se něco vylíhnout, tak se vylíhlo. Když už byla nějaká chyba při krmení slepic, tak se to líhlo špatně. Protože do toho vejce, co už je hotové se nedá nic přidat.
sadovsky
napsal(a):
Můžu doporučit na předpěstování zeleniny.Nechá se použít i jako pařník.
Já se učil líhnout 7 měsíců.Jednou jsem zárodky utopil,podruhé uvařil.Taky jsem s líhní z číny začínal.Po 7 měsících jsem to vzdal a koupil jinou.Je třeba odzkoušet a uvidíte.Proto má rada na začátku diskuze.Škoda elektriky a hlavně násadových vajec.Pak to člověka přestane bavit a neví zda to zkusit znovu.Ale nenechte se odradit.Přeji ať Vám to vyjde.
kastef
napsal(a):
Nezbyva než to vyzkoušet,pro začátek dát miň vajec,nejakých obyč.,když to nevyjde,at se nepokazí kvalitní vejce....
Souhlasím.Dejte obyč.vejce.Ono je rozdíl koukat na nevyklubaná vejce a nebo když se nalíhnou prckové.Mluvím z vlastní zkušenosti.Pak když je pěkná úroda tak se i srdce směje.
napsal(a):
mám 2 čínske a s úspechom v nich liahnem kurčatá aj morky:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3278236/bresse-gauloise-chovatele#a3454058
je to ale iný typ. Ten čo máš ty NEMÁ vyriešené vetranie a pri plnej liahni sa ti skoro všetko udusí ešte vo vajciach. Dá sa tomu predísť, ale je to otravné stále tam chodiť vetrať. Tým skôr ak nemáš žiadne skúsenosti s liahnutím. A to asi nemáš keď sa pýtaš.
Však vyskúšaj a uvidíš. Aj neúspech je skúsenosť.
Mám túto:
http://ix.sk/D3Zry
Ako tam máte riešené vetranie vy? Mohol by som to nejak prispôsobiť podľa vašej ak to bude možné
sbs777
napsal(a):
Dobrý deň. Máte už niekto vyskusanu liaheň AGF-36? Bol by som rád za referencie majiteľov a poprípade nejaké rady alebo poučenia. Ďakujem
O líhních mám načteno,líhně jsem stavěl z mrazáku a i ostatním radil jak takovou líheň postavit. A mnoho chovatelů podle toho líhne i já v takové líhnu.
Loni mě požádal kolega chovatel ,že jeho žena dostala k narozkám takovouto podobnou líheň jako je vaše a vůbec nic nevylíhli. Moc se mě do toho nechtělo ,ale byl to to kolega tak jsem se do toho pustil. Dělal jsem na tom 3 dny,pozorování a zkoušení teplot a vlhkosti zabere dost času.
Líheň byla o něco lepší než je vaše v tom, že měla nahoře průzory a i jakoby větrání a polystyrénový obal ,jako izolaci při líhnutí.
No závad k tomu aby líhla bylo dost. Ale nečekejte ,že tady s vámi budu o tom diskutovat ,na to opravdu čas nemám .Protože když napíšu udělejte toto ,bude dalších mnoho otázek jak. Tak se spokojte s tím ,že vám tady napíšu že musíte:1. Dát ji do polystyrenového obalu 2.Udělat přiměřené větrací otvory jak dole tak nahoře ,nahoře menší aby bylo sání-podtlak. Ale udělat je až přes ten polystyrénový obal . 3. Vykalibrovat termostat a správně nastavit teplotu líhnutí /byla úchylka -1,3°C/
4. Vykalybrovat vlhkoměr /byla úchylka 12%RV/. 5. Vyměnil jsem ventilátor ,původní byl moc hlučný a měl moc otáček a tedy to vysoušelo vejce.Měli to v bytě a v noci to bylo dost slyšet .Cena kvalitního ventilátorku byla 320 Kč.
No jak jsem psal na dálku vám to ani já nenastavím a pokud k tomu nemáte potřebné věci jako kalibrační teploměr tak to vykalibrujte alespoň podle lékařského a vlhkost podle digitálního jiného ověřeného.
Jediné co se mě na líhni líbilo bylo otáčení vajec ,ale to taky musíte nastavit .
Snad jsem vám pomohl,proto tady mnoho chovatelů píše ,že to nelíhne jak má když to má tolik nedostatků tak se nedivme.
Ještě jsem zapoměl: 6. Upravil jsem výkon topného tělíska na polovinu,bylo 80W ,tak jsem tam předřadil diodu a je to na polovinu tedy 40 W . Na tak malou líheň to stačí a teplota tam tak nelítá ,má to nižší tepelnou setrvačnost.Spíná častěji a těleso se tak moc nerozpálí. Předpoklad je že bude uteplená tím polystyrenem ,jinak by jí to nevyhřálo .

sbs777
napsal(a):
Ako tam máte riešené vetranie vy? Mohol by som to nejak prispôsobiť podľa vašej ak to bude možné
ako už písal kolega asitakhle, moja liaheň má hore "priezory" - lenže to je vetranie a dole mala originál diery priemer 6 mm - bola na 36 vajec, ktoré pri 48ks vajec treba zväčšiť na priemer 10mm a pri 56 ks na priemer 12mm. Liaheň používať vo vykurovanej miestnosti 18-22 stupňov, v tom originálnom polystyrénovom obale.
Hlavne ju treba nakalibrovať lepším (najlepšie kalibračným) teplomerom.
Nastavenie má číňan z výroby dobré, tam netreba meniť nič. Ale ak sa vyznáš môžeš.
Na vlhkosti až tak nezáleží - u hrabavej hydiny to nie je až tak kritická hodnota. Ale ak máš čím premeraj a nastav.
Ja používam dve naraz. vajcia prekladam - prvé tri dni sú na rošte v "doliahni" - neklopí, potom idú do druhej na 14-15 dní (u moriek 21-22 dní), a potom sa vracajú späť do doliahne. Z dôvodu, ktorý nepopisujem, vajcia priebežne dokladám asi po 10ks, takže liahnem dá sa povedať v sezóne v jednom kuse a kurčatá sú potom rôzne staré (niekoľko skupín) - vyhovuje mi to kvôli ďalšiemu odchovu
Ako vyriešiš to horné vetranie ti neporadím, snáď vyvrtať do horného krytu diery - ale nebude to ono, bez tých "priezorov" čo mám na liahni ti budú veľmi vysychať vajcia, takže budeš musieť kropiť a to je ešte otravnejšie ako vetrať.
napsal(a):
ako už písal kolega asitakhle, moja liaheň má hore "priezory" - lenže to je vetranie a dole mala originál diery priemer 6 mm - bola na 36 vajec, ktoré pri 48ks vajec treba zväčšiť na priemer 10mm a pri 56 ks na priemer 12mm. Liaheň používať vo vykurovanej miestnosti 18-22 stupňov, v tom originálnom polystyrénovom obale.
Hlavne ju treba nakalibrovať lepším (najlepšie kalibračným) teplomerom.
Nastavenie má číňan z výroby dobré, tam netreba meniť nič. Ale ak sa vyznáš môžeš.
Na vlhkosti až tak nezáleží - u hrabavej hydiny to nie je až tak kritická hodnota. Ale ak máš čím premeraj a nastav.
Ja používam dve naraz. vajcia prekladam - prvé tri dni sú na rošte v "doliahni" - neklopí, potom idú do druhej na 14-15 dní (u moriek 21-22 dní), a potom sa vracajú späť do doliahne. Z dôvodu, ktorý nepopisujem, vajcia priebežne dokladám asi po 10ks, takže liahnem dá sa povedať v sezóne v jednom kuse a kurčatá sú potom rôzne staré (niekoľko skupín) - vyhovuje mi to kvôli ďalšiemu odchovu
Ako vyriešiš to horné vetranie ti neporadím, snáď vyvrtať do horného krytu diery - ale nebude to ono, bez tých "priezorov" čo mám na liahni ti budú veľmi vysychať vajcia, takže budeš musieť kropiť a to je ešte otravnejšie ako vetrať.
Mám na 36 kusov. Koľko by ste dali tých dier na spodok? Teplotu a vlhkosť mám zmeranú a nastavenú podľa 2 ďalších teplomerov s vlhkomerom na 37,8. Pre ešte väčšiu istotu aj skontrolovane lekárskym ortutovym teplomerom. Všetko drží ok. Zatiaľ to mám bez toho polystyrénu ale dám ho tam. Dnes je to 4 deň a otáčanie som nastavil od včera na 6 hodinový cyklus. Ďakujem za odpoveď

sbs777
napsal(a):
Mám na 36 kusov. Koľko by ste dali tých dier na spodok? Teplotu a vlhkosť mám zmeranú a nastavenú podľa 2 ďalších teplomerov s vlhkomerom na 37,8. Pre ešte väčšiu istotu aj skontrolovane lekárskym ortutovym teplomerom. Všetko drží ok. Zatiaľ to mám bez toho polystyrénu ale dám ho tam. Dnes je to 4 deň a otáčanie som nastavil od včera na 6 hodinový cyklus. Ďakujem za odpoveď
na mojej sú len 4 miesta na diery - korešponduje to s tým spodným polystyrenom, ak to vyvrtaš inde tak ti buď nebude sedieť ten prívod vzduchu zvonku alebo ti bude tiecť voda z nádržky. Mám tie miesta v strede každej strany, pri stene v tom vyvýšenom okraji. Musí zostať neporušená spodná vanička na vodu Ak tam máš to dierované plato a chceš ho mať aj pod tým naklápacím systemom aj v tom musíš vyrezať kúsok plastu, aby tie diery nezakrýval. Vyvrtal by som na priemer 12 mm. Len 4 diery, nie že z toho spravíš sitko

mam podobnou od tchana - akorat vetsi.
Ventilace mi prijde dobra - nahore na viku mas takovy tocici kolecko a to bud zavres nebo naplno otevres - tim tam jde vzduch, ja ho nechavam porad naplno otevreny.
napsal(a):
mam podobnou od tchana - akorat vetsi.
Ventilace mi prijde dobra - nahore na viku mas takovy tocici kolecko a to bud zavres nebo naplno otevres - tim tam jde vzduch, ja ho nechavam porad naplno otevreny.
Hapka17 - A ako sa vám darí liahnutie? Prerábali ste na tom niečo? Nejaké rady? Ďakujem
kastef
napsal(a):
Nezbyva než to vyzkoušet,pro začátek dát miň vajec,nejakých obyč.,když to nevyjde,at se nepokazí kvalitní vejce....
přesně.jakoukoliv líhen,at již koupenou,nebo samodomku se musí odzkoušet,a jak se říká,vychytat blechy,hodně záleží i na umístění samotné líhně,i vyzkoušená se po přemístění jinam bude chovat jinak.
Dobrý den.Můžu prosím dotaz? Manžel koupil stejnou líheň a zkoumáme návod k použití,který bohužel není moc srozumitelný.Potřebovala bych vědět ,jak postupovat při nastavení -teplotu jsem pochopila,ale jak se dostat na ostatní parametry - vlhkost a počet dní.Když mačkám send,jsem pořád jen na teplotě .Jsem z toho trochu jelen.Ukazatel dní mi ukazuje taky pořád jen sedm :(
maja111
napsal(a):
Dobrý den.Můžu prosím dotaz? Manžel koupil stejnou líheň a zkoumáme návod k použití,který bohužel není moc srozumitelný.Potřebovala bych vědět ,jak postupovat při nastavení -teplotu jsem pochopila,ale jak se dostat na ostatní parametry - vlhkost a počet dní.Když mačkám send,jsem pořád jen na teplotě .Jsem z toho trochu jelen.Ukazatel dní mi ukazuje taky pořád jen sedm :(
Treba stlačiť set spolu s mínus a tam je ďalších 6 parametrov na nastavenie