Bresse Gauloise - chovatelé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2017 09:38
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Myslím, že by bylo super mít možnost někde sehnat kontakty na další chovatele Bresse Gauloise a to pro sdílení zkušeností, postřehů a možnosti výměny chovného materiálu.

10.3.2017 10:41
kk

XXX.XXX.172.14

Dobrý den, myslím, že u nás celkově sehnat chovatele čistých bressek je téměř nemožné...i já chovám modronohé slepičky, bohužel nemyslím si, že jsou čistokrevné...v podstatě čistokrevná bresska by měla mít modré nohy a tmavé oči...povolená odchylka je tuším středně hnědá barva očí... slepičáci co jsou u nás běžně dostupní mají žluté oči...sice v zemi původu se taky líhnou se světlýma očima, ale ty jsou z chovu vyřazováni...takže z mého pohledu buď tady v ČR máme potomky těch vyřazených z chovu a nebo nějakou nečistou směsku...nicméně já je chovám z důvodu toho, že opravdu dobře rostou a v cca 2 měsících zabíjíme kohoutky s čistou váhou kolem dvou kilo(krmeno kopřivy, šrot, a zybtyky z kuchyně a zahrádky+samozřejmě vitamíny)...a slepičky nejsou vubec špatné nosnice...takže se nemůžu pochlubit nějakým suprčistým chovem, ale pro domácí využití supr. A taky bych uvítala další chovatele a jejich poznatky, případně koupě čisté krve, pokud by byla možnost.
I když na vašich inzerátech vidím, že vaše slípky mají tmavé oči, jestli se nepletu. Já jsem kdesi vyčetla teorii, že k dosažení černých nebo tmavých očí, jsou využívání černí kohoutci na bílých slípkách...čili bílá x černý vznikne v první generaci černé slepičky s tmavýma očima a bílí kohoutci...a to je pak nutno prokřížit zpětně černé slepičky s bílým kohoutem z čehož vzniknou bílé slepičky a černí kohoutci a z bílých slepiček pak vybrat ty černooké a na těch pak chovat a vyřazovat a čistit chov...ale na to já nemám nervy ani odvahu navíc mám pochybnosti o udržení masné užitkovosti u finálních kříženců...protože černí bresse jsou podstatně lehčí typ slepice.

10.3.2017 11:12
.tumash1983.

XXX.XXX.235.76

To jsem rád že tu mám spřízněnou duši. Pár let už se jim věnují a souhlasím s vámi že toho u nás moc čistého není ale kdo hledá najde a když ne u nás tak jsou ještě další možnosti. Mám teď doma čtyři kmeny. Letos mam kohouty krásně tmavooké a u nich stejné slepice. Jen u jednoho černého kohouta mám bílé slepice s oranžovým. To je takový experiment. Máte jen bílé nebo i jiné?

10.3.2017 11:27
kk

XXX.XXX.172.14

Já mám bílé s bílým kohoutem žlutooké a pak mám zvlášť volieru a tam mám maransky a jednu bressku se žlutýma očima a krásnýho černého bressáka smajlík nechtěla sem aby tu jednu chudinku uštval, tak jsem mu přidala i jiný holky...no a na těch se hodlám taky letos líhnout pokusy a křížit...ale vše mám tedy jen pro svou potřebu...vzhledem k nečistoti bych si netroufla prodávat. My to stejně všecko sežerem na maso...jsme velká rodina :-D. Jsem takovej pokusátor...každej rok zkouším líhnout něco jiného...víc náročného smajlík momentálně mám v líhni pár vajec z nepříbuzného chovu bressek z vysočiny někde...ale hádám taky žluté oči. a tak uvidíme...každopádně tohle ať už čisté nebo křížené plemeno je supr svou masnou produkcí...zatím jsem nenašla lepší plemeno...samozřejmě pomíjím brojlery apod.

10.3.2017 12:00
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Mám s nimi stejnou zkušenost. Jediné co se jim vyrovnalo v růstu byl Kalimera z Gironu. Letos mám objednané Leflešky (rohaté slepice) Já tedy vajíčka prodávám aby se mi alespoň trochu vratila investice. Některá vajíčka i s dopravou mě stáli 160 korun a raději ani nepočítám na co vyšlo kuře. Je nás doma taky dost a nechceme se ládovat masem z velkovýkrmen. Jinak i snáška je pěkná. Až budu mít chvíli dam sem pár fotek. Odkud máte černého kohouta?

10.3.2017 12:19
kk

XXX.XXX.172.14

Já mám letos v plánu líhnout hempšírky, bressky pro nás na maso, teď v neděli mám objednaná vajíčka maransek (chtěla bych pěkný chov postavit 1+7 a vybrat slípky co snáší co nejtmavší vejce smajlík od loňska mám slepičky a tak letos nalíhnu kohoutky a zbytek pujde na pekáč smajlík pak nějaký lehký plemeno na vajíčka...ještě nejsem uplně rozhodnutá smajlík. Taky mám ve vajíčkách nastrkaný majlantsmajlík ale snažíme se líhnout i z našich právě na maso, takže se nám to vrací...po propočtech sem došla, že máme kuře zhruba za cca stejnou cenu jako v obchodě, ale s daleko lepší kvalitou smajlík z obchodu je to hnus velebnosti.Ale je pravda, že chováme i husy a kachny což nám do rozpočtu finančně nahání ty investice do vajíček a do líhně atd smajlík No a kohouta mám až ze Slovenska, domluvila jsem se tady na ifauně s jedním chovatelem a dovezl mi ho do Přerova loni.

10.3.2017 19:16
lcaizlova

XXX.XXX.132.4

Také mám bresse převážně se světlými oči, některé vajička z ČR, některé z Francie. Teď jsem objevila jednu slepici a 2 kuřice s tmavými oči a ty si chci nechat (mám celkem asi 90 slepic;) a v odchovně dalši kuřata (můj odchov) a dalši vajička z Francie na cestě:) po spojení kmenů mám vajička pod kvočny a z toho mi lezou malý nadupaní mixáčci;) (bresseXmaranska).

11.3.2017 09:54
kk

XXX.XXX.172.14

Teda 90 slepic to už je něco smajlík je pravda, že ve vrcholném létě...v masné produkci toho taky míváme kolem 100ks...ale husy, kachny kuřata, křepelky...ale to jde pak všechno na pekáč a do hrnce...letos zkoušíme prvním rokem krůty české...tak uvidíme jak se zadaří...
A můžu se zeptat jaká plemena chováte ?A jak to děláte, kde získáváte kontakty na chovatele z Francie...já jsem v tomhle teda naprostý amatér...zkoušela jsem psát párkrát do Německa, a jednou do Anglie...ale nikdy mi nepřišla žádná odpověď, tak nevím co dělám špatně. Takže jsem se omezila pouze na ČR a SR. I tak do toho člověk nastrká peněz a peněz

11.3.2017 14:10
lcaizlova

XXX.XXX.132.4

No ve vrcholném létě tady toho je asi 200ks:D vč krůt, hus i kachen. Vajička z Francie mi ted doveze kamarádka, která tam je pracovně a sehnala si farmy z okolí, které objedou:D.

11.3.2017 18:35
.tumash1983.

XXX.XXX.149.30

Nějak sem přehlédl a nezareagoval na pozámku ohledně křižení různých barev Bress. Je pravda že černé jsou menší ale loni jsem měl z čeho vybírat a sehnal sem i pěkně rostleho kohouta. Tak věřím že mají dobrý předpoklad nárůst. Každopádně to zkusím a kombinaci bílý kohout černá slepice a obráceně už mám líhni. Tak uvidím co z toho bude. Jinak bílé jsou na maso ověřené s tím musím souhlasit.

11.3.2017 20:50
kk

XXX.XXX.172.14

Jestli jsem dobře pochopila teorii smajlík tak pokud máme bílé s červenýma očima...tak černý kohout s černýma očima by měl přenést na určitý počet slepiček tu tmavookost, respektive po černém kohoutovi budou černé slepičky s tmavýma očima...ale přenáší i menší tělesný rámec...druhým rokem, když se tato černooká černá slípka prokříží zpět s bílým kohoutem, tak kuřátka slepiček budou bílá ale určitý počet by si měl již zachovat tu tmavou barvu očí a znovu zpětně zmasit po bílém kohoutovi. Taková byla moje úvaha jak se dostat nebo jak prokřížit aby se do chovu dostala ta tmavá barva očí...samozřejmě třetím rokem ideálně už chovat jen na tmavookých slípkách bílé barvy smajlík. takže teoreticky bílý kohout na tmavých slepičkách by vám měl výsledná kuřátka zmasit...a hlavně už po vylíhnutí můžete selektovat...bílé budou slípky a černí kohoutci smajlík tak ať se daří..pak dejte vědět jak jste dopadl smajlík

11.3.2017 22:44
.tumash1983.

XXX.XXX.149.30

Něco jsem o tom taky slyšel nebo četl. Mám teď většinu bílých s tmavým okem ale líbilo by se mi mít černé slepice ve velikosti bílých. Mám je puštěně na velké zahradě a pro dravce jsou bílé dost lákavé ale uvidíme co z toho bude Vám ať se taky daří!

Holywood

18.3.2017 11:26
Holywood

XXX.XXX.173.143

lcaizlova napsal(a):
Také mám bresse převážně se světlými oči, některé vajička z ČR, některé z Francie. Teď jsem objevila jednu slepici a 2 kuřice s tmavými oči a ty si chci nechat (mám celkem asi 90 slepic;) a v odchovně dalši kuřata (můj odchov) a dalši vajička z Francie na cestě:) po spojení kmenů mám vajička pod kvočny a z toho mi lezou malý nadupaní mixáčci;) (bresseXmaranska).

Dobrý den mam na vás otazku chovam Maransky aj Bresky. U maransiek aj u ostatnych nosnic nahmatate prsnu kost ked beriete do ruk bressku neda sa nahmatat prsna kost pretoze ju zakryvaju prsne svaly ak niedo použiva slovo zmesilost myslim že jeho jednotkou je vaha prsneho svalu alebo inač prsneho rizka.
Ked ste prekrizila maransku z briskou ako je osvalana prsna kost ako u maransky teda slabšie alebo ako u bresky teda silnejšie?
Akej farby su vajička u tychto križeniek mal som tohto roku pri kohutovy od maransiek zopar brissiek omylom som dal nejake vajičko pani ktora ich dala do liahne a vyliahlo sa strakate cudo ak bude vlastnit geny po otcovi malo by toto cudo znasat tmave vajička a malo by mat po matke zmesile prsia.skuste mi odpovedat ake mate vy skusenosti z tohto križenia.
Dakujem.

21.3.2017 06:43
kk

XXX.XXX.172.14

Tak mě se z prvních deseti dovezených a nasazených vajíček vylíhly jen 2 kuřátka smajlík tak snad další násada bude už lepší.

21.3.2017 08:22
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

To naštve. Mě se to letos docela povedlo. Z prvního líhnutí, kdy jsem po prosvicování vyndal 15 koupených vajec neoplozených se vše ostatní vylíhlo a s pánem co mi je posílal jsem se domluvili na vrácení peněz. Má také Bressky tak jsme se i dohodli, že třeba v budoucnu něco vyměníme. Dneska čekám líhnutí 15 dosazených vajíček a za tři týdny bude poslední velké líhnutí cca 120 vajec (30x Leflešek,30x Araukan a 60x Bress).
Držím Vám (kk) palce ať je další líhnutí povede nejméně na 100%.

25.4.2017 12:31
kk

XXX.XXX.172.14

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, nebudete mít někdo na prodej buď násadová vejce bressek a nebo kuřátka nebo i slípky? Chtěla bych doplnit chovné hejno...děkuji

25.4.2017 13:20
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Dobrý den,

kol vajíček případně kuřat by jste chtěla? Větší počet volných vajíček budou mít v druhé polovině května a další kuřata by se měla líhnout koncem května. Pokud by jste měla zájem dejte vědět.

26.4.2017 09:14
kk

XXX.XXX.172.14

Dobrý den smajlík no mě postačí tak 20 vajíček (kuřátek)...ale pořád přemýšlím nad jednou věcí...mám to k vám trochu z ruky smajlík jsme od Prostějova...jestli vajíčka zaslat poštou a nebo si přijet až pro kuřátka osobně. Samozřejmě poštou by to bylo ekonomičtější...nicméně s tím nemám uplně nejlepší zkušenosti smajlík

26.4.2017 13:18
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Vajíčka posílám tři roky, už v tom má trochu praxi. Zatím byli všichni spokojeni (vždy došla v pořádku a líhnivost byla také dobrá), ale Vaší obavu chápu. Také sem si nechával posílat a né vždy to dobře dopadlo. Byla to někdy drahá, ale dobrá škola, aby se mi respektive Vám nic takového nestalo. Prostějov je opravdu dost z ruky, ale u nás je pěkně tak to třeba spojit s nějakým výletem... Uvidíte jak budete chtít. Myslím že i u Vás je také pár chovatelů. Dokonce jsem tam myslím loni vajíčka posílal. Když budete chtít dejte vědět. Chcete klasicky bílé?

26.4.2017 14:47
kk

XXX.XXX.172.14

Právě, že nemám u nás štěstí na kvalitní materiál... smajlík hodně lidí si objedná vajíčka sice, ale už k tomu pak neshání nepříbuzného kohoutka a líhne příbuzensky...navíc sem dvakrát dostala malá vajíčka..což značí pipky prvničky z loňských odchovů, což taky není uplně ideální, že.
Příbuzensky je to ok pokud se smíříte s nižší líhnivostí a jde to jen do masa a ne na prodej. Tady u nás je jedna paní, která má dobré bressky sice s červenýma očkama, ale masí pěkně a vystavovat nehodlám...nicméně ráda bych udělala dva kmeny hlavně nepříbuzné. A asi dám na vás...pokud byste byl tak hodný a pak poslal ty vajíčka poštou...bylo by to asi nejlepší...já teď moc nejsem na výletování, vzhledem k tomu, že jsem na rizikovém těhu...jinak výlet by to byl asi pěkný smajlík. Děkuji smajlík jo a klasické bílé...z křížení černý kohout bílá slípka mám teď kuřátka a vypadá to zajímavě, tak jsem zvědavá smajlík jak narostou.

26.4.2017 15:03
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

OK jak budu mít 20 volných vajíček ozvu se. Vidím to cca na půlku května. Ještě bych se Vám mohl zeptat na nepříbuzné bíle od jedné paní kousek od nás. Bral jsem od ní černého kohouta a koukal že má i moc pěkné bílé hejno. Vajíčka co Vám budu posílat budou jen ta největší. Rozhodně si nechci dělat ostudu. Navíc se mi to taky stalo a byl sem pěkně nas... ani jsem je do líhně nedal. Takž se ozvu. Ať se Vám daří!

26.4.2017 15:09
kk

XXX.XXX.172.14

Děkuju moc, to by bylo supr smajlík

8.5.2017 19:35
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Měl bych ta slíbená vajíčka i ta nepříbuzná. Tak kdyby jste chtěla dejte vědět co nejdřív.

9.5.2017 06:42
kk

XXX.XXX.172.44

Dobrý den, super, určitě beru, když to během tohoto týdne pošlete tak to bude bezva. Moc děkuji.

9.5.2017 08:24
.tumash1983.

XXX.XXX.230.25

Poprosím tedy o adresu telefon.

9.5.2017 12:06
Kutilka

XXX.XXX.50.232

kk napsal(a):
Děkuju moc, to by bylo supr smajlík

Můžu potvrdit pečlivé zabalení, žádné vajíčko nebylo rozbité, vajíčka v násadové velikosti, kuřátka mi už běhají v odchovně, za mě od tohoto chovatele spokojenost.

9.5.2017 13:01
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Spokojenost Kutilky mě moc těší! Tak ať Vám pěkně rostou!

10.5.2017 18:55
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

KK bez adresy Vám vajíčka nemůžu poslat. Proto je nechám dalšímu zájemci a pokud budete chtít poslat můžu v pondělí ale napište adresu.

10.5.2017 19:50
kk

XXX.XXX.172.44

Je, vždyť jsem vám ji poslala do zpráv...a zobrazilo se mi, že jste si to četl. Tak to se omlouvám za nedorozumění. Na vajíčka nespěchám, klidně si počkám, o to nejde, jen kdyžtak písněte jestli to v té zprávě máte. Nechtěla jsem to tady tak věšet na zeď.Klára.

17.5.2017 10:42
kk

XXX.XXX.172.44

Dobrý den, potvrzuji opravdu super balení i vajíčka od tumash smajlík Děkuji.

4.6.2017 16:55
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Sháním šedého kohouta Bresse Gauloise. Slepičky mám z vajíček od pana Zelinky. Tak sháním nepříbuzného. Kdyby měl někdo i nějaký typ budu vděčný!

20.6.2017 20:44
Robert_27

XXX.XXX.68.181

Zdravím

prvy krát chovám bresse. Prosím kuknite foto a prípadne Váš komentár k chovu - nechem vystavovať ale či sa skutočne jedná o originál čistokrvné bresse? Nemám s čím porovnať.
Majú približne 2 mesiace

Fotky:
https://drive.google.com/drive/folders/0BwCvMFGVOzJmWmpiRWNJUm1XLVE

Ďakujem.

21.6.2017 08:13
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Základní rysy Bress mají. Modré nohy větší tělesný rámec... Co já vím o Bresskach a že rozhodně nevím všechno. Je více barevných rázů a dvě možnosti zbarvení oka. Ty původní z Francie mají oko tmavé a ty druhé průmyslové někdo říká i Maďarské mají oko červené. Na internetu je o nich celkem dost napsáno. U nás si myslím že je většina pokřížena černé oko x červené oko. Tím že se s nimi nejezdí po výstavách to není důležité. Jen se mi někdy zdá že červenooké trochu rychleji a víc narostou.
Světlé konečky prstů už jsem také viděl. Na snášku ani na chuť masa to vliv nemá ale rozhodně bych takového jedince nepoužívat k dalšímu chovu.
Na jedné fotce je slepice co má trochu zvláštně přimhouřené oko. To je nějaký úraz nebo to má od vylíhnutí? Za mě máte doma Bressky. Možná bych se víc bál příbuzenské plemenitby než křížení, ale je to jen můj názor.
Chovu zdar!

21.6.2017 17:21
kk

XXX.XXX.172.44

Dobrý den, jen bych připojila, že v podstatě plemeno bresse gauloise je záležitost pouze Francie. je to tamní místní specialita z oblasti Bress. Tato oblast získala jakýsi dejme tomu patent nebo posvědcení a jedině kuřata z této oblasti se oficiálně můžou nazývat bresse gauloise při prodeji, navíc tam jsou i speciálně krmena, aby jejich tuk dostal správnou chuť a barvu smajlík...samozřejmě, že se kuřata vajíčka a chovné kusy dostaly i za hranice a dál lidi pokračují v chovech a dejme tomu "šlechtění". Standart pro toto plemeno jsou modré nohy, tmavé oko, bílé drápy a tmavý zobák, tedy aspoň v bílé varietě...u ostatních zbarvení si nejsem jistá...zas tak dobře překládat neumím :-D nicméně slípky s červenýma očima byly vyřazovány z chovu neb to byla vada nepřípustná pro výstavy...tito jedinci se pravděpodobně začali rozšiřovat v různých chovech, a protože chovného materiálu nebylo uplně mnoho, myslím, že došlo i krůzným prokřížením nebo příbuzenské plemenitbě a to v různých koutech Evropy. Nicméně barva očí v podstatě nemá žádný vliv na zmasilost a ostatní užitkovost...takže osobně to beru tak, že mám doma potomky vzešlé z tohoto výborného plemene a jsem s tím spokojená, protože opravdu rychle přibývají a krásně snáší. Nicméně protože jsem letos líhla od různých chovatelů...abych měla více chovného materiálu a mohla seskládat chovné kmeny a vyselektovat opravdu dobré jedince smajlík tak sama vidím že co chovatel to trochu jiná slípka...i při zachování barevných znaků jsou jedny drobnějšího tělesného rámce druhé zase větší smajlík jedny mají křivé prstíky...takže uvidíme příští jaro, jak se ukážou ve snášce na plný pecky a co z nich pujde do polívky a co do chovu smajlík, takže chovu zdar smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2017 09:51

Víťazný plakát z tohtoročnej Bocuse d Or.:).

19.8.2017 16:56
22.8.2017 11:59
Robert_27

XXX.XXX.95.72

Minulý a predchádzajúci víkend sme zabili 3 kohútov bresse. Hmotnosť živej váhy cca 2,5 až 3kg. Majú 4 mesiace.

V nedeľu sme mali na obed a mäso v pohode ale neprišlo mi to nejak špeciálne iné než bežné kurča. Okrem toho mám aj kalimera ale tie sú menšie tak keď dorastú na podobnú hmotnosť porovnám kvalitu masa.

Pri bresse neviem v mojich podmienkach ich oddeliť a chovať len kukuricou a mliekom, pričom mlieko ani nemám... takže celý čas boli chované rovnako ako bežné sliepky čo mám na vajcia teda voľný výbeh + vlastný šrot + zbytky z domácnosti. Sliepkám nedávam kupované zmesky keďže vajcia aj maso to mám pre vlastnú spotrebu mojej rodiny...

Zaujímavé je porovnanie so Slovenským plemenom oravka ktoré mám rovnako staré ako bresse. Oravka kohút je menší, má cca 2,2kg. A taktiež je zaujímavé že oravky majú oveľa radšej žihľavu ako bresse. Bresse už kikiríkajú ale oravky vôbec. Obe plemená sú veľmi krotké ale oravky sú viac plaché a menej dôverčivé.

22.8.2017 16:22
kk

XXX.XXX.172.44

smajlík tu prý speciální chuť dávají bresskám opravdu ty podmínky chovu, kdy na poslední měsíc se zavírají a krmí se pod tlakem kukuřičným šrotem a mlékem kozím...takže zatuční...a tuk je nositelem chuťi...smajlík takže rozdíl opravdu jinak nepoznáte...osobně je chovám právě proto, že ve 4 měsících jsou krásně jateční..oproti jiným polotěžkým plemenům, kde je to vykrmování 5-6 měsíců...čili víc prožerou. A nevím jak komu, ale mě i krásně nesou vajíčka...takže za mě maximální výtěžnost..nejlepší poměr cena/výkon a máme dobré domácí kuře.(krmeno šrot -pšenice ječmen hrách a kukuřice + vitamíny, skořápky, celá pšenice, zelené, padaná jablka, protože máme i kozu tak dostávají sem tam i syrovátku).

1.3.2018 13:46
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Tak jsem si říkal, že toto vlákno hodím zase trochu na oči. Zajímalo by mě jestli už a jak se vám letos daří Bressky? Já to líhnutí ještě odkládám, ale teď o víkendu se do toho pustím. Sem zvědaví jestli se klucí kohoutí v těch mrazech činili jako loni. Všem: Chovu zdar a mrazům nazdar

2.3.2018 07:42
kk

XXX.XXX.172.44

Dobrý den, u nás mrzne jako když praští...takže u nás sběr násadovek nehrozí... :-/ takže zatím čekám...i husy mi přestaly nést...a to už je co říct...tak pak se ukáže a za mě uvidíme jestli vubec bude co líhnout...loni se nějak nedařilo...do jedné voliéry se dostali čmelíci a nemohli jsme se jich zbavit...tak jsme popravili...chovného kohouta co jsme si od vás vylíhla a pěstovala si ho na chov, tak asi klepla v těch vedrech loni mrtvička...normálně v dobré kondici jeden den se naparoval a druhej den ležel pod bidlem na zemi...a já byla těhotná s rizikovým...při sebemenším pohybu mi tvrdlo břicho, takže sem tomu taky moc nedala...všecko bylo na muži...takže něco máme, ale žádná hitparáda to není... smajlík takže letos budu budem obnovovat jak ubytování, tak čistit kmeny. Aby na příští rok bylo z čeho...taky jsem si domluvila násadovky pár jiných plemen :-d muž to ještě neví, nebo by kleplo jeho :-d hodně se to teď rozjelo na fb (nevím jestli to sledujete taky) skupina chovatelé vodní a hrabavé drůbeže smajlík to je pro mě mor...tolika krásných plemen a vubec :-d pohroma pro moji peněženku...(už jsem přikoupila i další líheň) :-d takže hlavně atˇse letos daří všem...a už vylepšuji i odchovny na kuřata...loni pomalu nestačily kapacity...tak letos zvětšujem smajlík

2.3.2018 15:15

.tumash1983. napsal(a):
Tak jsem si říkal, že toto vlákno hodím zase trochu na oči. Zajímalo by mě jestli už a jak se vám letos daří Bressky? Já to líhnutí ještě odkládám, ale teď o víkendu se do toho pustím. Sem zvědaví jestli se klucí kohoutí v těch mrazech činili jako loni. Všem: Chovu zdar a mrazům nazdar

Darí - nedarí, už sa pečú. Za 6 dní sa uvidí.

2.3.2018 15:15
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

.tumash1983. napsal(a):

Mě se měly Bressky líhnout asi pře 14 dny. Bohužel všechny vajíčka do jednoho byla neoplozená To se mi ještě nestalo. Kohout je 3-letý, ale je fakt, že v té zimě jsem je neviděla se pojímat. Tak se sběrem násadovek také ještě počkám. Nedá se a vy budete mít nějaké násadové vajíčk k prodeji? Hejno mám 3-leté, tak pomalu uvažuju o omlazení.

2.3.2018 19:05
ovecka

XXX.XXX.180.37

Zkusím se zeptat, nemáte nějaké kontakty na chovatele breese ve Francii v oblasti Bretaň. Měla bych možnost dovézt násadová vejce, dcera je tam na studijní stáži (v oblasti okolo Lannionu, nemá možnost vlastní dopravy). Dana.

2.3.2018 20:28
pandorum

XXX.XXX.123.137

Ja mám prvé kuriatka už vonku majú mesiac, sú od mojich sliepok oplodnenost bola dobrá no liahli sú už horšie myslím si, že je to preto že vajíčka sú podchladene. No keďže som chcela niečo na zmenu krvi obiednal som si vajíčka od jedného pána z Bardejova a tu som nadobudla presvedčenie že to vôbec nebol dobrý nápad lebo zo 40 vajec sa vyliahlo 1 aj to čiernobiele ostatné neoplobnene alebo mrtve, zbytočne vyhodené peniaze.No aspoň som sa ponaucila, jednak je skoro na nasadove vajíčka lebo sa veľmi ochladilo a po druhé na vych. Slovensku asi nikto nemá nič čisté lebo kým to dôjde k nám je to už minute. vy.

2.3.2018 20:33
pandorum

XXX.XXX.123.137

Píšem s telefónu myslela som minute.Este som sa chcela opýtať ako rýchlo majú rast, lebo v starších článkoch som našla našla niečo no chcela by som vedieť aké máte skúsenosti vy.

2.3.2018 21:08
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Darí - nedarí, už sa pečú. Za 6 dní sa uvidí.

Tak doufám, že se Vám to povede a pak se podělíte o výsledek. Já to dneska roztopil a zítra nasadím.

2.3.2018 21:21
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

kk napsal(a):
Dobrý den, u nás mrzne jako když praští...takže u nás sběr násadovek nehrozí... :-/ takže zatím čekám...i husy mi přestaly nést...a to už je co říct...tak pak se ukáže a za mě uvidíme jestli vubec bude co líhnout...loni se nějak nedařilo...do jedné voliéry se dostali čmelíci a nemohli jsme se jich zbavit...tak jsme popravili...chovného kohouta co jsme si od vás vylíhla a pěstovala si ho na chov, tak asi klepla v těch vedrech loni mrtvička...normálně v dobré kondici jeden den se naparoval a druhej den ležel pod bidlem na zemi...a já byla těhotná s rizikovým...při sebemenším pohybu mi tvrdlo břicho, takže sem tomu taky moc nedala...všecko bylo na muži...takže něco máme, ale žádná hitparáda to není... smajlík takže letos budu budem obnovovat jak ubytování, tak čistit kmeny. Aby na příští rok bylo z čeho...taky jsem si domluvila násadovky pár jiných plemen :-d muž to ještě neví, nebo by kleplo jeho :-d hodně se to teď rozjelo na fb (nevím jestli to sledujete taky) skupina chovatelé vodní a hrabavé drůbeže smajlík to je pro mě mor...tolika krásných plemen a vubec :-d pohroma pro moji peněženku...(už jsem přikoupila i další líheň) :-d takže hlavně atˇse letos daří všem...a už vylepšuji i odchovny na kuřata...loni pomalu nestačily kapacity...tak letos zvětšujem smajlík

Mrazy jsou už dlouhé a fakt kruté. Kohouta je mi líto asi se to občas stane... Já to nevydržel a v jednom kurníku trochu přitopil. Holky se pěkně roznesli a vajíčka doufám nepromrzla. Do čeho se letost chystáte? Jestli to není tajné... Já sem zvědavý na Faverolky, Araukany modro pšeničné a Bressky přímo od zdroje. Tak ať se Vám rozšířené hospodářství brzy naplní a pěkně to roste.

2.3.2018 21:28
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

zelenafarma napsal(a):
Mě se měly Bressky líhnout asi pře 14 dny. Bohužel všechny vajíčka do jednoho byla neoplozená To se mi ještě nestalo. Kohout je 3-letý, ale je fakt, že v té zimě jsem je neviděla se pojímat. Tak se sběrem násadovek také ještě počkám. Nedá se a vy budete mít nějaké násadové vajíčk k prodeji? Hejno mám 3-leté, tak pomalu uvažuju o omlazení.

Uvidím jak dopadne první lihnutí a pokud to klapne můžeme se domluvit. Zatím mám víc barev pohromadě. Po oteplení to rozdelím... Snad bude druhý pokus úspěšnější.

2.3.2018 21:32

pandorum napsal(a):
Píšem s telefónu myslela som minute.Este som sa chcela opýtať ako rýchlo majú rast, lebo v starších článkoch som našla našla niečo no chcela by som vedieť aké máte skúsenosti vy.

Lepšie kurčatá sme na pekáči ešte nemali, veľmi chutné. Kohúti o veku 4 mes. asi 3+ kg, výbeh, kŕmenie ad lib. Posledné 2 týždne obmedzený pohyb a kukuričný šrot + sadnuté mlieko.
Predtým sme chovali kalimerá, sú dobré, ale bresskám sa nevyrovnajú.
Brojlery nechováme, také mäso je v každom super-hypermarkete.

2.3.2018 21:38
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

ovecka napsal(a):
Zkusím se zeptat, nemáte nějaké kontakty na chovatele breese ve Francii v oblasti Bretaň. Měla bych možnost dovézt násadová vejce, dcera je tam na studijní stáži (v oblasti okolo Lannionu, nemá možnost vlastní dopravy). Dana.

To je od Vás milé! Zkusím se zeptat známého z Francie jestli by neměl nějaký typ v okolí. Nová krve se vždycky hodí, ale já už mám pro letošek objednáno. Ještě jednou díky. Ať se Vám daří!

2.3.2018 22:03
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

pandorum napsal(a):

Já sem s růstem i snáškou spokojený. Khouty začínám zabíjet klem čtvrtého měsíce a nají se celá rodina.

2.3.2018 22:05
pandorum

XXX.XXX.123.137

Moje bresse dosahujú tiež váhu u kohútov 3az 3,5kg no v jednej diskusii som čítala že vo veku mesiaca majú 0,5kg a vo veku 2 mesiacov 1 kg no to sa mi vidí nereálne.

2.3.2018 22:23
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

pandorum napsal(a):
Moje bresse dosahujú tiež váhu u kohútov 3az 3,5kg no v jednej diskusii som čítala že vo veku mesiaca majú 0,5kg a vo veku 2 mesiacov 1 kg no to sa mi vidí nereálne.

Tím si taky nejsem jistý, ale můžeme to zkusit zvážit a uvidíme... Ale myslím, že ta hmotnost od toho co píšete nebude daleko.

3.3.2018 11:48
kk

XXX.XXX.172.44

.tumash1983. napsal(a):
Mrazy jsou už dlouhé a fakt kruté. Kohouta je mi líto asi se to občas stane... Já to nevydržel a v jednom kurníku trochu přitopil. Holky se pěkně roznesli a vajíčka doufám nepromrzla. Do čeho se letost chystáte? Jestli to není tajné... Já sem zvědavý na Faverolky, Araukany modro pšeničné a Bressky přímo od zdroje. Tak ať se Vám rozšířené hospodářství brzy naplní a pěkně to roste.

no letos se právě chystám vrátit k araukánám...začínala jsem s nimi, a pak toho zanechala, blbě se ze začátku sháněly...tak teď bych chtěla znova...no a mám objednané amroxy a obry v černé barvě...no a pak mám slíbený od kamarádky mix(zadarmo), kde by část měla být čisté australky a možná část cemanky...kamarádka má vše pohromadě...a kohouta cemaňáka a australáka...cemanek má páru..ale aby kohout chudáka pipku nestrhal, tak to má i s ostatníma...no ty cemanky mám taky letos domluvené násadovky...tak uvidíme...no a bressky bych chtěla vyčistit jeden větší kmen...protože stále zůstávají na maso top...takže, aby bylo na líhnutí kuřat...a taky jsem dostala nabídku na orlovky :-D ale to uvidím ještě :-D zas nebudem přehánět...budu ráda, když se zadaří vyčistit ty bressky a třeba ty ary...:-D já zatím do jedné líhně cpu husí vejce...pokud bude oplozenost, tak letos by měl být spíše husí rok u nás a doufám že i krůtí :-D uáááá už aby bylo teplo :-D tak hlavně ať se všem daří.

3.3.2018 11:50
kk

XXX.XXX.172.44

pandorum napsal(a):

bressy jsou jedny z nejlepších co jsme zatím na maso měli...vlastně nejlepší...rychle masí...pokud mají žrádlo co sežerou tak rostou přímo před očima...my zabíjíme teda ve 3 měsících cca 2,5 kila...starší kusy už jsou větší...to jsme moc nevážili se přiznám...před koncem nezavíráme a nekrmíme kukuřicí a mlékem...děláme to průběžně...dostávají šrot s větším podílem kukuřice a zalíváme mlíkem kozím.

3.3.2018 12:38
pandorum

XXX.XXX.123.137

Mne to nedalo a tak som svoje mesačné bresse povážila a bola som milo prekvapená, je pravda, že som vážila len kohúty no váha sa pohybovala od 490g do520g.Prikladám aj fotky rodičov aj kuriatok aj kuriatka faverolky.

3.3.2018 14:40
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

pandorum napsal(a):
Mne to nedalo a tak som svoje mesačné bresse povážila a bola som milo prekvapená, je pravda, že som vážila len kohúty no váha sa pohybovala od 490g do520g.Prikladám aj fotky rodičov aj kuriatok aj kuriatka faverolky.

Jaké máte zkušenosti s Faveroklami? Rostou stejně rychle jako Bressky? Letos je chci zkusit tak jsem zvědavý...

3.3.2018 14:49
pandorum

XXX.XXX.123.137

S Faverolkami som veľmi spokojná, sú spokojné a kľudné rastu rýchlo lebo sú ľahšie.No sú veľmi krásne.Taky malý bradaci

3.3.2018 16:26
dadu

XXX.XXX.61.94

Moje zkušenost je ta, že faverolky jsou mnohem lepší, než bressky. Rostly stejně, ale měly menší spotřebu krmiva a nesrovnatelně lepší chuť masa. Na víc byly bressky velmi plaché a pobrkané.

3.3.2018 18:15
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

dadu napsal(a):
Moje zkušenost je ta, že faverolky jsou mnohem lepší, než bressky. Rostly stejně, ale měly menší spotřebu krmiva a nesrovnatelně lepší chuť masa. Na víc byly bressky velmi plaché a pobrkané.

Tak nevím čím to u vás bylo, ale moje Bressky jsou úplně v pohodě motají se mi pod nohy a ani psa se nebojí. Asi je to trochu i chovatelem - odchovem... Za mě a mé přátele maso Bress - delikatesa. Vlastně na základě vašeho vychvalovaní Faverolk je budu letos zkoušet. Tak sem zvědavý, jak velký to bude rozdíl... Chovu zdar

3.3.2018 18:46
bery25

XXX.XXX.63.234

dobry, je tu niekto, kto kupoval nasadovky zo zahranicia, napr. z francuzka, dakujem.

3.3.2018 19:16
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Ano Maďarsko a Francie.

3.3.2018 19:27
bery25

XXX.XXX.63.234

a ake mate skusenosti, nemate nejake kontakty na chovatelov, chcel by som ist touto cestou, nieco priviest zo zahranicia, bol som pozerat nejakych kohutov, o svojho som prisiel, a to boli jak liliputky, no hroza.

3.3.2018 22:12
.tumash1983.

XXX.XXX.229.184

Úspěšnost tak 50%. Z Maďarska mají světlé oko ale jsou výrazně větší. Kupoval jsem na výstavě a kontakt nemám. Z Francie tmavé oko ale jsou menší... Přivezl mi je kamarád co žije ve Francii tak jsem mu psal o kontakt jak mi ho pošle pošlu vám ho soukromou zprávou.

4.3.2018 08:50
bery25

XXX.XXX.48.138

.tumash1983. napsal(a):
Úspěšnost tak 50%. Z Maďarska mají světlé oko ale jsou výrazně větší. Kupoval jsem na výstavě a kontakt nemám. Z Francie tmavé oko ale jsou menší... Přivezl mi je kamarád co žije ve Francii tak jsem mu psal o kontakt jak mi ho pošle pošlu vám ho soukromou zprávou.

ok, dakujem.

4.3.2018 13:34
pandorum

XXX.XXX.123.137

Aka je komunikacia s chovatelmi zo zahraničia.A aka je kvalita vajec.Mám zlé skusenosti zo Slovenska a problém je aj v tom, že neovládam cudzie jazyky.

4.3.2018 14:43
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Ze Slovenska jsem si taky objednal ale jen jednou a asi i naposledy.40 vajec půlka přišla rozbitá a ze zbytku se povedlo 5 kuřat. Cena 45, - Kč + doprava. Nic moc. Cizí jazyky také neovládám ale mám kamaráda co žije ve Francii a ví že jsem trochu blázen do drůbeže. Takže když k nám jede na návštěvu vždycky se domluvíme a přiveze něco do líhně. V Maďarsku jsem byl jednou na výstavě a domluva byla vtipná ale povedlo se jen ty ceny jsou vysoké na to že se povedla tak půlka. Na maso super ale mají světlé oko. Já si to doma pokřížil a snažím se nechávat největší kousky s tmavým okem. Jinak v Čechách jsem kupoval nebo měnil se třemi chovateli a byl sem spokojený...

9.3.2018 20:41

.tumash1983. napsal(a):
Tak doufám, že se Vám to povede a pak se podělíte o výsledek. Já to dneska roztopil a zítra nasadím.

Tak zatiaľ ich je 11, do rána asi ešte 5 pribudne. Ak by ich niekto počítal, ostatné ešte schnú v "jogurtovači".
V nedeľu bude ďalšia várka.

12.3.2018 05:56

z prvej várky celkom 23 životaschopných z 30 vajec.

18.3.2018 19:29

Je nás 32, máme 6-10 dní, žereme a se.eme, čakáme ďalších + nejaké morky.

18.3.2018 19:34
vg1955

XXX.XXX.146.128

Prosim VAs predavate nas.vajcia? Dakujem za odpoved.

18.3.2018 19:40

vg1955 napsal(a):
Prosim VAs predavate nas.vajcia? Dakujem za odpoved.

Ak sa pýtate mňa, tak nie, ešte nikdy som násadové nepredával. Nejako na to nemám nervy.

19.3.2018 10:32
novozelandan

XXX.XXX.11.51

zdravim poradte me kde sehnat chovne hejno plemene BRESSE vajíčka mam moznost dovest primo z Francie asi 150 kusu ale chovne hejno nejde prevest jen ty vajíčka poradite me někdo ? dekuji.

19.3.2018 10:34
novozelandan

XXX.XXX.11.51

můžete taky poslat kontakt dekuji.

19.3.2018 10:37
novozelandan

XXX.XXX.11.51

.tumash1983. napsal(a):
Ano Maďarsko a Francie.

zdravim jaka je cena v madarsku ve francii kupuju za 4 eura kus.

19.3.2018 10:52
bery25

XXX.XXX.166.204

Je nás 32, máme 6-10 dní, žereme a se.eme, čakáme ďalších + nejaké morky.

pekne, krasne, co je to za polystyrenova liahen, ta liska dost provokuje tu ju nema nikto rad

19.3.2018 15:15

bery25 napsal(a):
pekne, krasne, co je to za polystyrenova liahen, ta liska dost provokuje tu ju nema nikto rad

Je to tento typ https://lnk.sk/zE27. Odporúča sa používať aj s tým polystyrénom - nemá potom výkyvy teploty.

19.3.2018 15:46
bery25

XXX.XXX.166.204

Je to tento typ https://lnk.sk/zE27. Odporúča sa používať aj s tým polystyrénom - nemá potom výkyvy teploty.

dik, nemozem odkaz otvorit, ale to bude asi moja chyba, a ste s nou spokojny, aku ma uspesnost liahnutia, dik.

19.3.2018 16:11

ak neurobíte chybu, tak 99.99%. Ale to sa nestáva. Normálne tak 70-80%. Mne to stačí, som spokojný.

19.3.2018 16:19
bery25

XXX.XXX.166.204

no to je pekne, to by mozno stacilo kazdemu.

22.3.2018 19:31
mini

XXX.XXX.153.201

Poprosím, kto máte skúsenosti s týmto plemenom, aká je u ních kvokavosť, nikde som sa to nedočítal, ďakujem.

22.3.2018 19:38
bery25

XXX.XXX.70.61

mne za 3-4roky sedela jedna, inak nic, takze ja som spokojny

22.3.2018 20:40
Robert_27

XXX.XXX.68.181

Zdravím

tak nám začala kôčiť sliepka čo nemá ani rok, tj vyliahnutá 05/2017... a to veľmi zodpovedne sedela v hniezde a to v tých mrazoch čo boli nedávno u nás -10 a nižšie...

Niekde som čítal, alebo mi to niekto hovoril, neviem čo je na tom pravdy že keď sú sliepky chované v zajatí v kleitkach tak nekôčia alebo kôčia menej, naopak keď sú chované na voľno tak kôčia.My sliepky chováme na voľno, tj majú voľný neobmedzený výbeh a nekŕmim zmeskami ale vlastným šrotom akaždý rok nám kôčia, aj hybridy...

24.3.2018 19:39

mini napsal(a):
Poprosím, kto máte skúsenosti s týmto plemenom, aká je u ních kvokavosť, nikde som sa to nedočítal, ďakujem.

Za 4 roky čo ich chováme ani jedna kvočka. Všetko liahneme v liahni.

2.4.2018 20:20
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

mini napsal(a):

U mě kvoká všechno možné, ale Bressky nikdy. Tak jsem se konečně dočkal prvního letošního líhnutí a jsem nad míru spokojený. Jen čtyři se nezvládla vylíhnout jinak všech venku a čast už je ve světě. Všem chovu a jaru zdar

4.5.2018 08:17
kk

XXX.XXX.172.44

Dobrý den, tak jak se vám všem daří líhnout? Já si jdu pobrečet tak trochu...letos se mi daří líhnout to jo...ale vajíčka násadový, co jsem brala od chovatelů, tak nic moc... tak jsem trochu zklamaná...všecky naše kříženci...slepičky bress marans leghorn i araukány máme jednoho kohouta (mastodonta) křížák wyandotky, nevím čím řízlej..ale je hodnej a holky pěkně oprašuje...tak tahle polévková směs, jak já tomu říkám, se nám líhne jedna báseň...ale jela jsem si pro násadovky bressek tady na Moravě a z 20ti vajec mi vylezlo 8 kuřat...a ještě je jedno zaprclý...8 bylo neoplozených u 2 kruh smrti a 1 se tedy nevyklubalo, asi nemělo sílu...tak jsem volala chovatelce a ta teda že mi dá slevu...že oni to podědili ten chov po mamince a oni tomu hážou jen pšenicu a stejně nesou. A to prosím prodává za 20vajíčko násadové...a další se mi nepodařilo sehnat tady poblíž. A tak budu shánět znova...ale musím počkat, líhně byly do teď plný, dnes - zítra se budou líhnout krůty, mám tam 36vajec a kachny tak za 14 dní...a ještě tedy čekám na jednu husu co se pod ní vyklube...ať žije jaro smajlík pěkný den všem smajlík

4.5.2018 11:18
Robert_27

XXX.XXX.95.72

Zdravím

tak ja som celkom spokojný, tento rok som liahol prvý krát z vlastných bresse sliepok a bresse kohúta čo som vymenil s jedným pánom aby som mal nepríbuzného. Mal som pocit že kohút moc neskáče tak som tal do liahne 70 vajec. Z toho bolo asi 20 neoplodnených čo som vyradil a vyďobalo sa cca 40 kureniec. Okrem toho som kúpil kalimera z ktorých sa mi zo 40 vajec vyliahlo 36 kuriat čo je excelentný výsledok. takže mám cca 80 kuriatok a teraz neviem čo s nimi... Okrem toho ak by niekomu pomohlo som zároveň liahol v dvoch liahňach - cleo 5 a automatickú liaheň na 96 vajec s automatickým otáčaním... Vajca boli rozdistribuované do oboch liahní v rovnakom pomere a výsledok je úplne rovnaký, resp nevykazuje žiadnu významnú odchýlku, pričom v oboch liahňach sa vlhkosť a aj teplota pohybovala svojím životom...

Okrem toho som dal jednej pani pod kvočku 10 vajec od bresse a sa jej vyliahlo 8 kuriatok a sliepky chovám iba vlastným šrotom a majú neobmedzený výbeh do voľnej prírody... A ku kvokaniu, začali mi kvočiť 3 bressky takže ich zavesím do vreca ale budúci rok by som ich vyskúšal ako sedia, tento rok už nie mám toho až až...

4.5.2018 11:53
4.5.2018 12:16
kk

XXX.XXX.172.44

no my jsme zatím na 30 kusech kuřátek...teď mi začínají vylízat krůtičky z vajíček 36 kousků máme tam 7 housátek plus na 6 vejcích ještě sedí (letos byly mladé husy i houser) no a kachny něco v líhni a 2 pižmy sedí, každá na 12ti vajcách...plus dva kozlíci a dvě jehňata...tož taky asi nezdechnem hlady :-D je to jaro ale paráda což...jen ty bressky se mi nějak nevedou smajlík ale to přijde smajlík

4.5.2018 16:13
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

U nás zůstalo 43 Bress teď v neděli mají 5 týdnů (32 kohoutů) k tomu pár mladších asi 20 co jsou s modropšeničnýma Araukanama. No a ještě se pečou Faveroleky a Bressky z Francie. Tak sem zvědavý jak to dopadne hlavně ty Frantíci. Všem chovu zdra foto už jsou starší...

24.5.2018 20:06
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

Tak koukám že dlouho nikdo nic nepřidal a mě by tak zajímalo jak vám to zvířectva roste... U nás první várka lihnutá 1.4. plundruje zahradu. Pár kousků co zůstalo z druhé várka razantně přerostlo zároveň lihnuté Araukany a poslední várka z Francie bude mít týden ale žádná hitparáda... Povedli se jen dvě pěkné bílé a pět šedých. Tak sem zvědavý co z nich vyroste ale zatím rostou pěkně.

24.5.2018 20:14
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

Zkusím pár fotek nějak mi nejdou vložit...

24.5.2018 20:15
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

Ještě...

24.5.2018 20:32
bery25

XXX.XXX.131.110

ja neviem, mal som cierneho bress, a ten skakal po nas ako blazon, samozrejme som ho klepol, teraz mam bieleho a ten zacal skakat tiez, deti sa boja, zena sa boji, trochu som s kohutov sklamany, ale je pravda ze masko je vyborne, kohuty boli kupovane, amrox kohut nic, plymut nic, a bress ako sialeny

24.5.2018 20:33
bery25

XXX.XXX.131.110

.tumash1983. napsal(a):
Zkusím pár fotek nějak mi nejdou vložit...

pekne su, a co dobreho maju v tom drevenom valove, je to kukurica, dakujem.

24.5.2018 21:32
kk

XXX.XXX.172.44

bery25 napsal(a):
ja neviem, mal som cierneho bress, a ten skakal po nas ako blazon, samozrejme som ho klepol, teraz mam bieleho a ten zacal skakat tiez, deti sa boja, zena sa boji, trochu som s kohutov sklamany, ale je pravda ze masko je vyborne, kohuty boli kupovane, amrox kohut nic, plymut nic, a bress ako sialeny

u nás to samo...ale jen bílí...černej je hodňouš...ale bílí totálně zmagořili, skákali oproti všemu co se hnulo a nepomohlo ani mazlení (ono totiž když si mladej kohoutek začne vyskakovat, tak je dobré ho čapnout pod paži složit mu křídla a hladit ho pěkně po hlavě a takto párkrát zopakovat a je klid)...tak je vyléčil hrnec...

24.5.2018 21:47
bery25

XXX.XXX.131.110

neviem cim to je, ci pribuzenstvom alebo proste povahou, ale ja si stale kupim kohuta, aj ked nikde nepredavam, len cisto pre svoju potrebu, ale ci je nepribuzny, viete ako to chodi, u nas bol cierny horsi, nedalo sa, len trosku ste sa otocil a uz bol na vas, nebavi ma to s tym kohutom, mam tam zajace, brojleri, barany, a nic nerobim len sledujem ci nejde pomne, a zenu a deti tam cez den nedostanem no asi ho budem musiet tiez pekne pohladit

24.5.2018 22:00
Robert_27

XXX.XXX.68.181

zaujímavé, ja chovám bresse vlastne asi 2hý rok a teda som mal dvoch kohútov a vštetci si ich strašne pochvaľujú ako vôbec neskáču. A to môžem potvrdiť aj ja bresse doteraz z toho čo sme mali najkľudnejšie kohúty. A to naša rodina chová sliepky cez generácie...

Som zvedavý tento rok na tie nové, ktoré mám prvý krát z vajec od vlastných sliepok...

24.5.2018 22:53
bery25

XXX.XXX.131.110

tak to mate dobre, ja som zatial mal iba blaznov nepocitam mladych co som naliahol a isli do mrazaku, tie este nestihli zblbnut, dobry kohut bol amrox, ten bol kludas, ale to ich masko mi vobec nechutilo, neda sa to porovnat s bress.

25.5.2018 06:16
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

bery25 napsal(a):
pekne su, a co dobreho maju v tom drevenom valove, je to kukurica, dakujem.

Bressky mám už léta a zlého kohouta jsem ještě neměl... Tyhle už krmím domácí směsi z máčené pšenice, kukuřičného šrotu, hrachu, soji, vařené vejce (od indiánů) syrovátku a občas dám trochu tvarohu + vitamíny. Na start mají německou kukuřičnou směs ze Sedlčan. Tou krmím letos poprvé a jsem s ní spokojený.

25.5.2018 06:51
bery25

XXX.XXX.131.110

dakujem velmi pekne, no ja mam s kohutmy ine skusenosti, proste do troch mesiacov od nakupu zacne skakat, a to maju skoro neobmedzeny vybeh, tou nemeckou zmesou myslite od firmy mifuma.

25.5.2018 08:28

Mali sme takého (biely), ktorému sa nedalo obrátiť chrbtom, vyžadoval stály očný kontakt a metlu v ruke.
Teraz máme troch, k sebe nesmú, lebo by sa pozabíjali, ale po ludoch nejdú, kým mu nesiahneš na sliepku. Akonáhle sa ozve sliepka, máš ho pri sebe. Sú to žiarliví francúzi.
Osobne mi to nevadí, on mi nechodí za ženou, ja mu nešahám na sliepky

25.5.2018 09:28
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Mali sme takého (biely), ktorému sa nedalo obrátiť chrbtom, vyžadoval stály očný kontakt a metlu v ruke.
Teraz máme troch, k sebe nesmú, lebo by sa pozabíjali, ale po ludoch nejdú, kým mu nesiahneš na sliepku. Akonáhle sa ozve sliepka, máš ho pri sebe. Sú to žiarliví francúzi.

25.5.2018 12:52
bery25

XXX.XXX.131.110

tak ono je to individualne, kohut chodi aj na susedove pole a skocil na trojrocne dievcatko, normalne mala na nohe poriadnu modrinu, sused to zobral v pohode, ale mne bolo cely den blbo, nevedel som ako sa zachovat, nic prijemne.

26.5.2018 22:20
kk

XXX.XXX.172.44

no je pravda, že loni jsem to měla poprvé, že se zadařili dva pitomci skákaví...jinak další kohouti na pohodu...ale já je mám ve voliéře, takže stačilo kohouta čapnout a byl klid...ale představa, že skočí na sousedovo dítko...nebo sousedův kohout na moje dítě...kohout i se sousedem by si skončili v hrnci na polívku takže chápu, že vám nebylo dobře po těle...však že stačilo málo a mohlo to dopadnout daleko hůř. Tak hlavně ať se nám líhnou jen samí hodní smajlík

26.5.2018 22:33
bery25

XXX.XXX.131.110

tak suseda vam do polievky neodporucam davat skuste ho vyuzit nejak inak , tak vsetko co si vyliahnem ide do mrazaku a ked chcem nepribuzneho, tak si ho kupim, a tie sa potom zblaznia, nechcem im robit zlu reklamu, lebo mi masko velmi chuti, ale ja som este normalneho kohuta bress nemal.

7.10.2018 12:20
Robert_27

XXX.XXX.56.72

Zdravím

nemal by niekto na výmenu, predaj tohotoročného bieleho kohúta? Ja mám ešte 4 krásnych vyliahnutých v máji. Okolie Kysucké Nové mesto, prípadne Valašské meziříčí, rožňov, bečvy....

15.10.2018 11:38
Myškaa

XXX.XXX.12.47

.tumash1983. napsal(a):
Tak koukám že dlouho nikdo nic nepřidal a mě by tak zajímalo jak vám to zvířectva roste... U nás první várka lihnutá 1.4. plundruje zahradu. Pár kousků co zůstalo z druhé várka razantně přerostlo zároveň lihnuté Araukany a poslední várka z Francie bude mít týden ale žádná hitparáda... Povedli se jen dvě pěkné bílé a pět šedých. Tak sem zvědavý co z nich vyroste ale zatím rostou pěkně.

Dobrý den.

Jak hodnotíte k dnešku tu várku z Fr.? Kolik máte kohoutů?
Já si od vás brala násadovky v květnu a mám z 15 vylíhlých přesně půl na půl (lze-li to tak dělit) . Ale jsem trochu rozpačitá z růstu a zmasilosti. Žádné extrémy. Možná je to tím, že nedostávají žádnou kupovanou směs, ale jen co navařím, namelu, poseču a co si sami nahrabou. Měla bych se polepšit a jim taky.
A mám ještě dotaz. V kolika měsících začíná toto plemeno snášet? Abych je případně oddělila od kohoutků.
Díky a chovu zdar.

15.10.2018 13:46
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Myškaa napsal(a):
Dobrý den.

Jak hodnotíte k dnešku tu várku z Fr.? Kolik máte kohoutů?
Já si od vás brala násadovky v květnu a mám z 15 vylíhlých přesně půl na půl (lze-li to tak dělit) . Ale jsem trochu rozpačitá z růstu a zmasilosti. Žádné extrémy. Možná je to tím, že nedostávají žádnou kupovanou směs, ale jen co navařím, namelu, poseču a co si sami nahrabou. Měla bych se polepšit a jim taky.
A mám ještě dotaz. V kolika měsících začíná toto plemeno snášet? Abych je případně oddělila od kohoutků.
Díky a chovu zdar.

Dobrý den,

měl sem větší očekávání. Z bílých mám jen pár slepiče je moc pěkná kohout taky ale oproti vlastním odchovu mi přijde trochu pomalejší. Ze šedých mám radost sice mám jen jednu slepici, ale z kohoutů jsem si nechal dva moc pěkné jak barevně tak růstově. Myslím že na přes rok bude mít dva pěkné kmeny bílých a snad i dva kmeny šedých. Růst je samozřejmě hodně ovlivněn kvalitou krmiva. Pokud chcete dosáhnout rychlejšího růstu je dobrá oddělit kohouty od slepic dřív a krmit jinak. Letos jsem měl asi nejvíc kuřat co jsem kdy měl. Bylo jich přes 200, takže jsem experimentoval jak s krmením, místem, světlem... Nejvíc a nejrychleji narostli kohouti na granulích, ale to úplně nepreferuji. Zkoušel jsem to spíš ze zvědavosti. .. Pak ty co dostávali domácí směs (kukuřice + pšenice) s větší, podíl bílkovin (hrách, sóju, tvaroh, mléko, kvasnice) + vitamíny a grit a měli méně prostoru a více světla a ty co jsem nechal běhat se slepicemi rostli nejpomaleji, ale se zmasilostí vlastních odchovů jsem spokojený u všech způsobů. Rozdíle je v rychlosti a podílu prsních svalů. Některé slepice začali snášet v 17 týdnu a většina se roznesla do 20 týdne. Jak budu mít chvíli dám sem pár fotek.
S pozdravem a chovu zdar!

3.5.2019 17:52
viu

XXX.XXX.101.74

Dobrý den,
Chovatelé bress, jak jsou na tom slipky s kvokáním?
Děkuji za odpověď ;)

4.5.2019 07:28

viu napsal(a):
Dobrý den,
Chovatelé bress, jak jsou na tom slipky s kvokáním?
Děkuji za odpověď ;)

hitparáda to není. U nás za 8 rokov jedna, práve teraz.
Zabudol som napísať, že bude potrestaná (príde o hlavu).
Kvočku nepotrebujem

4.5.2019 10:00
.tumash1983.

XXX.XXX.84.40

Dobrý den, u mě do letoška žádná Bresska nekvokala. Letos to na jednu přišlo a bráchovi vyseděla všechno co pod ní dal. Za mě to ale dobré kvočny nejsou a být by neměli.

4.5.2019 10:31
viu

XXX.XXX.101.74

Děkuji,
To jsem ráda.

9.6.2019 13:22
helena7

XXX.XXX.253.82

Dobrý deň, je pravda, že Váš príspevok je starší, ale skúsim, či náhodou nemáte čierneho kohúta alebo čierne breesky, už veľmi dlho zháňam a všade sú len biele

9.6.2019 14:37
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Černé jsem zrušil ale tady na ifauně je někdo nabízel... Mám jen bílé a šedé.

24.3.2020 23:02
RAF

XXX.XXX.59.17

Dobrý den.
Je v okolí Kyjova, Hodonína chovatel, který prodává kuřata nebo kvalitní násadová vejce?

21.4.2020 20:36
.tumash1983.

XXX.XXX.120.213

Tady je fotek dost...

28.8.2020 21:59
Farmarka_Dasa

XXX.XXX.161.55

.tumash1983. napsal(a):
Myslím, že by bylo super mít možnost někde sehnat kontakty na další chovatele Bresse Gauloise a to pro sdílení zkušeností, postřehů a možnosti výměny chovného materiálu.

Kdyby měl někdo zájem, mohu cca 3 kohoutky prodat nebo vyměnit za slepičky ( jsem z Frýdku-Místku)

Jinak postřehy z chovu mne také zajímají, ráda se příručím něčemu novému.

Kristl

7.7.2022 15:59
Kristl

XXX.XXX.90.247

Dovolím si trošku oživit diskuzi :-) jak je to prosím s náročností ustájení v našich podmínkách? Je nutné mít kurnik zateplený? A je u bressek kvokavost zcela potlačena, nebo jsou u nás i chovy, které líhnou přirozeně, pod kvočnou?

7.7.2022 18:54
bery25

XXX.XXX.33.97

Kristl napsal(a):
Dovolím si trošku oživit diskuzi :-) jak je to prosím s náročností ustájení v našich podmínkách? Je nutné mít kurnik zateplený? A je u bressek kvokavost zcela potlačena, nebo jsou u nás i chovy, které líhnou přirozeně, pod kvočnou?

ked som to niekedy choval,tak normalne zasadli a vysedeli kuriatka,nič zateplene som nemal ale je pravda že kohutovi omrzol hreben,ale na obranu,to boli extremne mrazy,cez minus dvadsat,masko maju vyborne,len kohuty boli divoky,utocili na kazdeho,a ked doskriabal susedove male decko,tak som s nimi skončil definitivne

7.7.2022 19:45
viu

XXX.XXX.101.74

Měla jsem bressy a nikdy nekvokala ani jedna. Kurniky máme nezateplené, v závětří. Nesly slušně, kohout hodný, dobře pojímal. Vyměnila jsem je za barevnější 😇
Mám jen 1 na bílá vajíčka.

7.7.2022 23:54
bery25

XXX.XXX.33.97

viu napsal(a):
Měla jsem bressy a nikdy nekvokala ani jedna. Kurniky máme nezateplené, v závětří. Nesly slušně, kohout hodný, dobře pojímal. Vyměnila jsem je za barevnější 😇
Mám jen 1 na bílá vajíčka.

ja mam presne opačne skusenosti

LukeH

7.1.2023 10:26
LukeH

XXX.XXX.167.218

Dobrý den,
chováte prosím ještě Bresse g.? Měl by jste prosím na prodej násadová vajíčka. Popř. kontakt na další chovatele, kteří by mohli mít nepříbuzné kusy? Děkuji, L.Hejduk.

7.1.2023 14:03
.tumash1983.

XXX.XXX.120.213

Dobrý den, mám teď pohromadě mix bílé a šedé ale krom kohouta jsou to všechno důchodci. Tak nevím kolik toho snesou. Odkud jste? Kdyžtak se ozvěte na email twojir@seznam.cz
S pozdravem
Tomáš Vojíř

Přidejte reakci

Přidat smajlík