Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Dobrý den.
Mám 9 týdnů staré Sebritky a chtěla bych vědět pohlavi . Mám jich tři u dvou jsem si jistá že jsou to slepičky ale u téhle nevím . Jenom pro info jsem začátečnik ale myslím si že jsem je vychovala dobře
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tedy, nerad vás zklamu, ale tohle nejsou sebritky ani omylem. Jinak na té první fotce je 100% kohout-postoj, velikost hřebínku.

https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/7578/sebritky/
Tady máte článek s popisem plemene i obrázky
Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Tedy pardon liliputky spletla jsem se 😓
Začátečník000999
napsal(a):
Tedy pardon liliputky spletla jsem se 😓
Ano, jistě. Každý se nejdříve seznamuje s drůbeží a to různými cestami. Musím vás zklamat. Liliputky, není plemeno, ale hovorové označení zdrobnělé či původně zakrslé drůbeže. Řekl bych, že na vašich fotkách jsou nějací kříženci. Možná na té druhé s převahou krve zdrobnělé hempšírky měděně červené. Nicméně, mějte radost z každého živého tvora a časem se třeba propracujete a začnete poznávat tu širokou paletu plemen a barev drůbeže.
Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Tak urcite mám z nich radost , protoze jsem si je vychovala poprvé sama ☺. Takže ten černý je kohout, a ještě mám jednojo většího, taky nevím co to je za plemeno ale vyrůstají vsichni spolu . Myslíte že mezi sebou nebudou dělat rozbroje , četla jsem se prý ne že se budou k sobě chovat jako brachove .

Začátečník000999
napsal(a):
Tak urcite mám z nich radost , protoze jsem si je vychovala poprvé sama ☺. Takže ten černý je kohout, a ještě mám jednojo většího, taky nevím co to je za plemeno ale vyrůstají vsichni spolu . Myslíte že mezi sebou nebudou dělat rozbroje , četla jsem se prý ne že se budou k sobě chovat jako brachove .
Prababička má 2 kohouty-vlašáka a křížence vlašky. Jsou spolu jako bratři odmala. A přesto vlašák (větší) křížence občas prožene. V kurníku na hřadech jsou v pohodě. Jenom na dvoře se vyhýbají.
To, jestli budou na sebe kohoutci útočit, těžko předpovědět. Je to o povaze daných kusů. A o silové převaze jednoho.
Já mám spoustu kohoutů. Liliputčí kohouti si navzájem a s vlašákem nevadí. Vadil jim akorát zdrobnělý hempšírák. Po prvotním náletu při seznámení měl jizvy. A nedávno ho napadli 2 liliputi společně, poklovali, zahynul. Ale když jsem donesl 2 nové lilipuťáky, tak je přijaly v pohodě. Zvláštní. Prostě uvidíte, co bude. Kdyžtak se jednoho zbavíte.
2mazutak
napsal(a):
zatím ano,než skutečně dospějí.pak bude ten vyspělejší zneužívat svého dominantního postavení.zákony přírody jsou neůprosné.
..nehledě k tomu,že až dospějí, budou se navzájem shazovat se slepicek,tim pádem oplozenost vajicek bude mizerná,malá..vyberte jednoho,ktery bude slepickam nejvic podobný,jak typem,tak velikosti a barvou,aby kurata byla pokud možno stejná..dva bych určitě nenechala
Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Dobrý den .
Potřebuju znovu radu , začali mi kokrhat údajně dvě slepice , je to možný nebo to budou kohouti . Kokrhá mi jedna z větších a pak pak jedna malá posílám fotky
Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Dobry den .
A ještě posílám poslední dvě fotky a jestli mi reknete že to jsou taky kohouti tak mě jebne
Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Dobrý den
Tak mi teda poveste když se tenhle ten bez ocasu a ta s tim ocasem narodily spolu , vyrůstají spolu tak jach to že to jsou oba kohouti . Když je mezi nima takový rozdíl že jeden má ocas s druhý ne a jsou sourouzenci .

sourozenci přece můžou být i dva bratři a přítomnost nebo nepřítomnost ocasu nemá žádnou spojitost s pohlavím.

Začátečník000999
napsal(a):
Dobrý den
Tak mi teda poveste když se tenhle ten bez ocasu a ta s tim ocasem narodily spolu , vyrůstají spolu tak jach to že to jsou oba kohouti . Když je mezi nima takový rozdíl že jeden má ocas s druhý ne a jsou sourouzenci .
Ikdyby preci vejce snesla jedna slepice, neznamena to, ze se nevylihnou stejna pohlavi. Dokonce z jedne varky muzete mit jen kohouty. Navic toto je asi pekna smeska:-) Jak jste dedukoval, ze to bude/nebude kohout/slepice?
Alecra

XXX.XXX.53.50
Dobrý den,
pořídila jsem si dvě hedvábničky. Jsou jim tři měsíce a já netuším. Jestli to jsou dva kohoutci, nebo je alespoň jedna z nich slepička. Mohl by mi to někdo poznat? Předem děkuji.

Můj tip je kohout a slepička. Ale je to jen tip, u nich to nebývá dobře viditelné. Můžou to být i dvě slípky nebo dva kohouti.
Víc na slípku vypadá (na 2. fotce) ta vlevo.
Co hřebínek a kohoutí peří? To už roste? U hedvábničky na fotce nejde vidět. Hřeben má jen kohout. Také se mu objeví peří do špice v chocholu. Pak je to jisté. Jestli jste pořádný růst hřebene nad zobákem nahoru nezaznamenala a kohoutí peří taky ne, tak máte buďto slípky, nebo to chce čas.
Alecra

XXX.XXX.53.50
Moc dekuji za typ. Chtela bych se jeste zeptat, co je kohouti peří. Je tim mysleno peří na hlavičce nebo na ocasku?

Také tipuji, byť je chovám už asi 7 let. Podle mne spíše dvě slípky. Co myslí jerlec kohoutím peřím u hedvábek netuším. Kohoutům většinou začne vyrůstat v chocholce peří směrem dozadu. A hráškový hŕebínek nad koŕenem zobáku. V letošních 3 měsíčních už některé kohouty spolehlivě rozpoznám.

Myslel jsem peří kohouta, podlouhlé, do špice. U hedvábničky je hůře rozeznatelné. Nejlépe jde vidět v chocholu.

napsal(a):
Myslel jsem peří kohouta, podlouhlé, do špice. U hedvábničky je hůře rozeznatelné. Nejlépe jde vidět v chocholu.
U skutečných čistých hedvábek toto neplatí, neb všechno peří mají rozvolněné, díky čemuž kulaté vs. špičaté neplatí. A moji kohouti měli vždy chocholky jako prachovku a některý sem tam delší peříčko.

No a právě ta delší pericka směřují směrem dozadu a chochol je celkově uzsi. Slepičky jej mají kulaty.
Podle celkového vzezření, postoje, délky krků, tvarů ocasů, typuji na dva kohouty.
Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Dobrý den .
Teď se chci zeptat ohledně zdraví tohoto
Kohoutka , vypadá zdravě a nebo jen
přepeřuje, a taky je mnohem menší než
ostatní . Takže se ostatních bojí a utíká
před nima
Děkuji za odpověď
P.S. možná to podle fotky nebude moc
poznat

chcipáčkové co špatně opeřují se vybrakují a zpolévkují.
Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Takže není zdraví . Ale on žere a pije a je v pohodě jenom občas uteče před ostatníma ale pak je to zase dobrý

je to prostě slabý jedinec, takový už jiný nebude a nemá cenu si ho držet. je to polévkový materiál.
P.M

XXX.XXX.99.215
Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Dobrý den
Ančovička1 to byl na mě ten komentář
Je mi lito,ale opravdu nemáte kuřata žádného určitého plemena..příslušní jedinci určitého plemena jsou typove stejni,maji stejnou postavu,opeřeni,kohouti hřebeny,jsou vyšlechteni v několika barvách,které se přesně prenasi na potomky..neni mozne,aby byla kuřata různě barevná a různě velká..je fajn,že vás chov slepiček bavi,to je prvni predpoklad,že se chovu budete věnovat a když ještě trochu nastudujete o plemenech slepic,vyberete si takove,které se vám bude libit a budete chovat čistokrevne slepicky..navštivte vystavu drůbeže,tam uvidíte krásná čistokrevna zvířata..