Uživatel s deaktivovaným účtem

bobko76
napsal(a):
prosím vás poradí mi niekto z liahňou real24. Potrebujem nastaviť liaheň na ohliadnutie sliepok. Neviem aká teplota sa ma nastaviť, aká vlhkosť sa ma dodržiavať počas celého procesu liahnutia a taktiež na konci by sa malo niečo meniť. Prosím o stručný návod na 21 dni liahnutia
nemám ju, s nastavením neporadím, ale tu máš návod a teploty liahnutia:
https://lnk.sk/fgyT
bobko76
napsal(a):
Mam návod aj teploty, ale čo nemám sú skúsenosti.
To jsme na tom stejně. O teplotách v líhni už se tu psalo. I o vlhkosti. Je dobré si to nejdříve najít. Asi se nikomu nebude chtít opakovat to, co už je vysloveno. Spíše se tu řeší problémy spojené s líhnutím.
Já jsem hodně načetla, hlavně mi přišlo důležité mít správně kalibrovaný teploměr. Ono se někdy s ukazateli na líhni liší, takže je dobré mít druhý nezávislý teploměr.
bobko76
napsal(a):
Mam návod aj teploty, ale čo nemám sú skúsenosti.
Sice Realku nemám, ale malé Rcomky. Než jsem kupoval, konzultoval jsem s prodejcem vlastnosti. Říkal, že Rcomka drží teplotu v celém prostoru a u Realky doporučuje občas přemísťování vajec z okraje ku středu, neboť teplota bývá na okrajích mírně jiná. Jinak líhnout dle návodu.
petraodlesa
napsal(a):
Ještě dotaz-první týden prý může být teplota až 39,5, a není třeba řešit větrání... takže když mám čínský šmejd, který nedrží dobře teplotu, tak prý líheň můžu zabalit do deky.
Prosím, nesmějte se mi...fakt jsem to někde vyčetla.
Moc bych s teplotou neexperimentoval a pořídil bych si přesný teploměr, abych mohl nastavit teplotu nad vejci podle návodu. Pokud máte líheň v místnosti, kde je pokojová teplota stálá, pak není třeba přídavných izolací. Ale o tom je někde celé vlákno, jak majitelé levných líhní se vypořádávají s problémem udržení teploty...Napč. uzavření do termomoxů s možností ventilace atd.
jo012810
napsal(a):
Moc bych s teplotou neexperimentoval a pořídil bych si přesný teploměr, abych mohl nastavit teplotu nad vejci podle návodu. Pokud máte líheň v místnosti, kde je pokojová teplota stálá, pak není třeba přídavných izolací. Ale o tom je někde celé vlákno, jak majitelé levných líhní se vypořádávají s problémem udržení teploty...Napč. uzavření do termomoxů s možností ventilace atd.
Nevíte název toho vlákna? Izolaci polystyrenem plánuju, mám ještě originál obal od prodejce. Jinak děkuji za odpověď.
petraodlesa
napsal(a):
Nevíte název toho vlákna? Izolaci polystyrenem plánuju, mám ještě originál obal od prodejce. Jinak děkuji za odpověď.
Na tomto odkaze najdete diskuzi o teplotě v CLEO 5
https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/868776/teplota-v-liahni-cleo-5