Teplota v liahni Cleo 5

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2014 10:57
littlemix

XXX.XXX.40.160

Ahojte, viem, že rád tu už bolo dosť, ale mám problém s liahňou. Dnes dorazila a mala nastavenú teplotu 39,5. Viete mi niekto poradiť, keďže všade sa udáva iná teplota, akú mám mať teplotu na začiatku, keď začnem vajcia otáčať aká má byť potom a keď už ich nemám otáčať, aká teplota má byť potom? Ak by mi niekto vedel napísať to isté aj s vlhkosťou? som z toho v koncoch smajlík
Už som prišiel na ten fígel, na boku si šrubovákom znížujem teplotu a zvýšujem, už sa točím ako deva okoli tičky ale dajako neklesá, ach no to bude srandy smajlík

7.1.2014 10:57
littlemix

XXX.XXX.40.160

A budem liahnuť sliepky zakrslé, veľkú formu, husi, kačky, brojlerové sliepky a prepelice (krepelky)

7.1.2014 12:33
martinez

XXX.XXX.249.1

Ja čo som čítal recenzie na túto liaheň ludia písali že nedrží dobre teplotu , tak potom ked nječo odliahneš mohol by si napísať ako to dopadlo ako si s ňou spokojný :)

7.1.2014 12:44
littlemix

XXX.XXX.40.160

Už som prišiel na princíp teploty tej liahne, šibali Rumuni :D
Na boku je malinký otvor kde je niečo ako šrubka v tvare - , pri jednom otočení celého kolečka 360° do prava teplota klesne cca o 1°C, mal som nastavenú teplotu na 39,4 - 39,7 a týmto spôsobom som si ju znížil na 38.4 °C . Čo sa týka hluku, počuť ju veľmi slabo, vlhkomer mi funguje, pri naplnení bnutorného kanálika po okraj mám na displeji vlhkosť nad 60%, a keď som naplnil oba tak vlhkost šla az nad 80% takže všetko OK. A čo sa týka teploty, ide už asi hodinu a stále je tá istá teplota, 38,4 smajlík tak som tam dal dva vajíčka zakrslých , viac mi ich nezniesli, v piatok nasadám wyandotky a maransky a uvidíme, či sa to podarí .. ale zatiaľ som spokojný .. a hlavne, je šikovná a nezaberá veľa miesta...

NEVYHODA je hlavne ta, ze zastrcka je rumunska, nie ta nasa, cize som si musel koncivku premenit na tu nasu, inak ide vsetko fajn hádam koncom Januára budem mať pipky vonku ;)

len by ma zaujímalo, uvádzajú, že sa sem vojde 60 slepačích vajec, možno mi to skresluje, ale vidím to tak na 40-50 :(

Ľ.

7.1.2014 12:45
littlemix

XXX.XXX.40.160

šikovná nezaberá veľa miesta .. pokiaľ nevybuchne tak budem spokojný smajlík

7.1.2014 14:31
varšava

XXX.XXX.186.12

Mi poslali lihen s nastavenou teplotou na 38. nic s ni nedělam a lihla cele leto. Někdy spadna na 37 9 nebo na 38, 1 ale to je v normě. Přeji at se daři

7.1.2014 14:56
martinez

XXX.XXX.249.1

varšava napsal(a):
Mi poslali lihen s nastavenou teplotou na 38. nic s ni nedělam a lihla cele leto. Někdy spadna na 37 9 nebo na 38, 1 ale to je v normě. Přeji at se daři

A aká bola úspešnosť a liahlo sa v nej dobre?? :)

7.1.2014 15:01
littlemix

XXX.XXX.40.160

varšava napsal(a):

A jak ste to riešila so zvýšením teploty ak bolo treba, lebo je treba? Možno ak ste liahli iba sliepky tak síce sa nevyliahlo určite všetko ale niečo áno, ale pri husiach by to bol problém, tak isto pri kačkách

7.1.2014 15:16
varšava

XXX.XXX.186.12

Ja teplotu nezvyšovala a lihla jsem dohromady kuřatka kačky kruty i husy a nic jsem neměnila neni to spravne lihnout dohromady to neradim jen když mi nějaka vajičky přebyvaly tak co s nimi šup do lihně ikdyž už tam byly slepiči a divila jsem se jak se pěkně vylihly . pochopitelně neoplodněne se nevylihly a nebo slabši se nedolihly ale to bylo minimum to se stava i pod kvočnou. ja jse maximalne spokojena . ted mam 16 slepiček měsičnich a 1O tydennich ja je totoiž dodavam jak něco seženu ted jsem dostala 25 slepičich a všechny neoplodněne tak mi tam zustaly na tyden 3. nemam to srdce je zlikvidovat

7.1.2014 15:48
denisshurky

XXX.XXX.230.6

littlemix napsal(a):
Ahojte, viem, že rád tu už bolo dosť, ale mám problém s liahňou. Dnes dorazila a mala nastavenú teplotu 39,5. Viete mi niekto poradiť, keďže všade sa udáva iná teplota, akú mám mať teplotu na začiatku, keď začnem vajcia otáčať aká má byť potom a keď už ich nemám otáčať, aká teplota má byť potom? Ak by mi niekto vedel napísať to isté aj s vlhkosťou? som z toho v koncoch smajlík
Už som prišiel na ten fígel, na boku si šrubovákom znížujem teplotu a zvýšujem, už sa točím ako deva okoli tičky ale dajako neklesá, ach no to bude srandy smajlík

takže teplota je tak něco okolo 38 stupnu a vlhkost ?- od 1 do 18 dne 60 % a od 18 -21 70% ? MUŽE TO TAK BÝT ? A OTAČÍTE OD 1 NEBO OD 3 DNE ? DĚKUJI ZA ODPOVĚD

7.1.2014 16:21
littlemix

XXX.XXX.40.160

denisshurky napsal(a):
takže teplota je tak něco okolo 38 stupnu a vlhkost ?- od 1 do 18 dne 60 % a od 18 -21 70% ? MUŽE TO TAK BÝT ? A OTAČÍTE OD 1 NEBO OD 3 DNE ? DĚKUJI ZA ODPOVĚD

jJa idem cez toto s tým, že otáčam 3x denne pretože nemám automatické otáčania, žiadne rosenie, ani chladenie s tým, že teplota aj vlhkosť je od začiatku trošku vyššia ... A potom po otáčani už iba pregulovať smajlík

7.1.2014 16:51
denisshurky

XXX.XXX.230.6

littlemix napsal(a):
jJa idem cez toto s tým, že otáčam 3x denne pretože nemám automatické otáčania, žiadne rosenie, ani chladenie s tým, že teplota aj vlhkosť je od začiatku trošku vyššia ... A potom po otáčani už iba pregulovať smajlík

40 stupnu na 21 den se mi zna hodně ne ?

7.1.2014 16:56
littlemix

XXX.XXX.40.160

budú škvarky smajlík
Tak teraz mám 38.7 , čiže vtedy budem mať maximálne 39 a niečo ale zas vlhkosť dám tiež vyššiu ako tam má on. Ale vidím, že tam má kropenie 4x, možno je to tým, že počiatočnú teplotu má nižšiu, niekde som čítal, že pri vyššej teplote sa kurence rýchlo vyliahnu, lebo im to pripomína, že kvočna matka je pri nich, ak by bolo chladnejšie, mysleli by si, že je preč tak by von nešli je to len teoria, ale čo kto vie že ano, to treba skúsiť potom bude človek asi mudrejší smajlík

7.1.2014 17:32
neprihlaseny

XXX.XXX.41.14

littlemix napsal(a):

dobry vecer,tyto uvaděné teploty,prosim platí pro vsechny líhně.dekuji.

7.1.2014 18:10
varšava

XXX.XXX.186.12

Rosi se 3 dny před koncem lihnuti v navodu je všechno krasně popsane .Všichni pišeme o lihni kleo a každy piše něco jineho zajimave

7.1.2014 18:43
littlemix

XXX.XXX.40.160

neprihlaseny napsal(a):
dobry vecer,tyto uvaděné teploty,prosim platí pro vsechny líhně.dekuji.

Dobrý deň, áno, pre všetky, ale iba pre sliepky, ešte je jeden obrázok, je to tu na ifaune v článkoch. kdesy na stránke som našiel aj teploty a priebeh pre husi, kačky, krepelky, perličky, husi smajlík

7.1.2014 18:50
denisshurky

XXX.XXX.230.6

littlemix napsal(a):
Dobrý deň, áno, pre všetky, ale iba pre sliepky, ešte je jeden obrázok, je to tu na ifaune v článkoch. kdesy na stránke som našiel aj teploty a priebeh pre husi, kačky, krepelky, perličky, husi smajlík

no ale ta vlhkost od 1 do 18 dne má být kolik ? já to v návodu nenašel je tam jen když naplním první nadržku a druhou nádržku
takže vlhkost od 1 do 18 dne ??? a po 18 dnu do 21 ????
děkuji všem za odpověd

7.1.2014 18:57
dorm

XXX.XXX.202.18

Hlavně aby jste věděli kde máte přesně měřit teplotu obyč teploměrem a během líhnutí s ní neštelujte a nechte jí od prvního dne líhnutí stejnou,nebo se s toho zblázníte a půlku líhnutí to budete hledat na správnou teplotu.Ve výsledku zde budete klečet na kolenou a prosit o radu. Nastuduj si kdy vajíčko začíná topit a produkci co2,dodržení větrání,otáčení a prohazování vajec a rosení.Že se šteluje teplota na straně víka líhně už snad ví každý majitel této líhně,tak si to nerozjebejte ještě před líhnutím.Spousta lidí se tady toho chytí a pak výsledek líhnutí je velký kulový.Držte se návodu od líhně,teplota místnosti s líhní aby měla kolem 22st.,krmte správně hejno aby byly ve vejci správné Nlátky,násadová vejce ukládejte jak se má a nezavádějte zde nějaký výzkum s líhní....ok????
Tabulka od př. Tuláčka je bez nuceného oběhu,čili většinou určená pro stolní biosky
Tak ať se zadařísmajlík a studuj základy líhnutí!!
http://www.chozadru.wbs.cz/LIHNUTI-A-CHOV-DRUBEZE.html

7.1.2014 19:09
littlemix

XXX.XXX.40.160

dorm napsal(a):
Hlavně aby jste věděli kde máte přesně měřit teplotu obyč teploměrem a během líhnutí s ní neštelujte a nechte jí od prvního dne líhnutí stejnou,nebo se s toho zblázníte a půlku líhnutí to budete hledat na správnou teplotu.Ve výsledku zde budete klečet na kolenou a prosit o radu. Nastuduj si kdy vajíčko začíná topit a produkci co2,dodržení větrání,otáčení a prohazování vajec a rosení.Že se šteluje teplota na straně víka líhně už snad ví každý majitel této líhně,tak si to nerozjebejte ještě před líhnutím.Spousta lidí se tady toho chytí a pak výsledek líhnutí je velký kulový.Držte se návodu od líhně,teplota místnosti s líhní aby měla kolem 22st.,krmte správně hejno aby byly ve vejci správné Nlátky,násadová vejce ukládejte jak se má a nezavádějte zde nějaký výzkum s líhní....ok????
Tabulka od př. Tuláčka je bez nuceného oběhu,čili většinou určená pro stolní biosky
Tak ať se zadařísmajlík a studuj základy líhnutí!!
http://www.chozadru.wbs.cz/LIHNUTI-A-CHOV-DRUBEZE.html

Prepáčte, ale dovolím si oponovať, píšete blbosť a rozhodne si tak liaheň nedoje-ebe ako vravíte. Ak by som to nechal tak ako to bolo od výrobcu a riadil sa podla návodu, kde jasne píše, že teplota má byť okolo 38°C , a ja som mal nastavené takmer 40°C, tak ako dovoľte čo som si mal odchovať? chipsy?!!
Viem si predstaviť keď ste liahol prvý krát, tak ste vedeli asi všetko, dokonca ste aj liahni dohovárali ako má ísť že ano smajlík Tak náš tu neurážajte, napíšete, že ste neurážali, ale ľudia oni vedia čítať aj medzi riadkami. Nezaložil som toto vlákno preto, aby sa tu začalo hádať, na to máte pokec, facebook alebo skype, tam si toho môžete povedať hádkami čokoľvek!

A ak ste si čítal príručku, ak vôbec túto liaheň, určite ste sa neuspokojil s tými informáciami, kde sa na piatich stranách vo vačšine opakujú, určite mi viacerí dajú za pravdu, že tá príručka čo dostali rovnako ako ja, je tak biedne spracovaná, že sa tam toho dosť nedozviete. A nevidím nič zle na tom, že sa chceme podeliť alebo dozvedieť niečo nové, ako liahli iní, pretože nie každý išiel podľa cleo predlohy liahnutia a mali dokonca mnohokrát lepšie výsledky, tak sa ukľudnite, dobre? smajlík

7.1.2014 19:13
littlemix

XXX.XXX.40.160

denisshurky napsal(a):
no ale ta vlhkost od 1 do 18 dne má být kolik ? já to v návodu nenašel je tam jen když naplním první nadržku a druhou nádržku
takže vlhkost od 1 do 18 dne ??? a po 18 dnu do 21 ????
děkuji všem za odpověd

Ja som skúšal na začiatku plniť tie prekážky. Tá vnútorná, ak ju naplníte, tak je vlhkosť nad 60%, vyskočila mi aj na 70.2%, ak naplníte aj ten druhý vonkajší kanálik, tak vlhkosť rapídne stúpne, aj nad 80%. Ono tá vlhkosť je odlišná u každého druhu hydiny teda husi, kačky, .. nechcem vyzerať ako že mudrujem, pane bože to nie, ale videl som aj príspevky, a aj z rodiny teta s ujom liahnu všetko na teplote 39°C a vlhkosť majú tak, že dajú pod to misku s vodou a takto to majú do konca, vlhkomer nemajú tak sami nevedia a liahne im to celkom fajn.. Ale tam na tom obrázku čo som pridal, Vám vlhkosť ukazuje, treba obrázok rozkliknúť a pozrieť sa. smajlík

7.1.2014 19:16
littlemix

XXX.XXX.40.160

Sem je druhý štýl alebo metóda..

7.1.2014 19:19
littlemix

XXX.XXX.40.160

neviem či tým niekomu pomôžem, ale už keď to čítam, tak to dám aj Vám ktorý ste tiež v tomto začiatočníci ako ja ;)

Tá dolíhňa je posledné štádium, kedy sa už vajcia neotáčajú, čiže je to stále v liahni len sa zvýši tá vlhkosť popr. iné parametre ;)

7.1.2014 19:44
denisshurky

XXX.XXX.37.158

littlemix napsal(a):
neviem či tým niekomu pomôžem, ale už keď to čítam, tak to dám aj Vám ktorý ste tiež v tomto začiatočníci ako ja ;)

Tá dolíhňa je posledné štádium, kedy sa už vajcia neotáčajú, čiže je to stále v liahni len sa zvýši tá vlhkosť popr. iné parametre ;)

smajlík smajlík jestli vam to nevadí napišu tu navod s navodu smajlík takže :
Teplota lihnutí 38 idealní je 37,8 st,C,
Vlhkost:40-50% (s vodou v nádrži A)prvé dny
50-70%(s vodou v nadrži B)poslední 3 dny s vlhčením vajec 3-4 krát denně
a podivejte co pišete vy :je to cca o 2.2st.C víc než je v návodu
a vlhkost no prostě škoda mluvit
tak ted si jenom vybratsmajlík
smajlíksmajlík

7.1.2014 20:03
dorm

XXX.XXX.202.18

Dělej jak myslíš,jen jsem chtěl napsat ať si to necháš pro sebe co děláš s líhní a se svým názorem na líhnutí!Určitě nechci urážet a ani to nemám ve zvyku
Jestli zde píšu blbosti posoudí jiní a né ty s líhní kterou máš od včera.Jestli umíš číst mezi řádky tak to ti jen chválím.Asi jsi si nevšiml,že jsem ti popřál ať se zadaří,a vůbec jsem to nemyslel ironicky!
Poslal jsem ti dokonce odkaz,na kterém by jsi měl vyčíst vše potřebné k líhnutí,ale vlastně jsi mě s ním poslal tak trochu ,,doprdele"
Zareagoval jsem tak jak jsem zareagoval na toto vlákno,protože zde pleteš páté přes deváté a neznalost základů a rozdíly v tabulkách a k jáké která tabulka líhni patří to jen dokazuješ.
proto jsem ti napsal ať nejdříve nastuduješ něco o líhnutí a návod k tvé líhni.
jestli má návod jednu,nebo sto stran je vedlejší,když neznáš základy
Zakládej si vláken kolik chceš,ale nepleť zde lidi,kteří už jak takž se zde trochu zorientovali jak se má správně líhnout.
Buď tak hodný nech si své vynálezy a návody pro sebe,ať to odnesou jenom tvé kuřata i když je hluboce lituji,stejně tak lituji,že tak mladý chovatel za týden zde je tak panovačný
Mimochodem,četl jsem zde tvé vstupní vlákno na ifaunu a bylo to zajimavé jen do polovičky,od polovičky dále,už jsem si udělal na Tebe a Tvé chovatelství názor.Teď jsi mě to potvrdil
Tak znovu hodně zdaru a nemusíš reagovat,ani já nebudu

7.1.2014 20:11
varšava

XXX.XXX.186.12

Psala jsem asi 1o krat kdo chce nějake podrobnosti tak se podělim se svymi zkušenostmi dala jsem svuj meil a neozval se nikdo , tak nevim jestli chcete vědět zkušenosti jinych nebo jen se zvididelnit. Pokud budete měřit teplotu jinym teploměrem tak se z toho zblaznite. nahoře je teploměr a podle toho jedu, je napsane v začatku oba kanalky plne , kdaž tam date vajička ty hodně vody vysajou tak je třeba dolit ještě do obou vlhkoměr nemam tak to neřešim pak cele lihnuti kontroluji aby byla voda v jednom kanalku 3 dny před lihnutim zase doplnim do obou, vajička neotačim a střikam. je to nadhera jak jsou najednou všechny natuknute a třeba rano se to tam začne hemžit kuřatky. Podle popisu na fauně jsem take z toho mněla strach ale znama mi poradila jak je to uplně jednoduche tak jsem do toho šla a je to super. Jen doufam že si aspon někdo muj přispěvek přečte , budu moc rada , lihnu jen pro svou potřebu ale moc rada, jinak bych to tu dokola neopakovala, je to nadhera jen do toho nevrtejte.

7.1.2014 20:23
littlemix

XXX.XXX.40.160

denisshurky napsal(a):
smajlík smajlík jestli vam to nevadí napišu tu navod s navodu smajlík takže :
Teplota lihnutí 38 idealní je 37,8 st,C,
Vlhkost:40-50% (s vodou v nádrži A)prvé dny
50-70%(s vodou v nadrži B)poslední 3 dny s vlhčením vajec 3-4 krát denně
a podivejte co pišete vy :je to cca o 2.2st.C víc než je v návodu
a vlhkost no prostě škoda mluvit
tak ted si jenom vybratsmajlík
smajlíksmajlík

tak nalejte do nádrže A vodu a sledujte, aká bude vlhkosť :)

7.1.2014 20:26
littlemix

XXX.XXX.40.160

varšava napsal(a):
Psala jsem asi 1o krat kdo chce nějake podrobnosti tak se podělim se svymi zkušenostmi dala jsem svuj meil a neozval se nikdo , tak nevim jestli chcete vědět zkušenosti jinych nebo jen se zvididelnit. Pokud budete měřit teplotu jinym teploměrem tak se z toho zblaznite. nahoře je teploměr a podle toho jedu, je napsane v začatku oba kanalky plne , kdaž tam date vajička ty hodně vody vysajou tak je třeba dolit ještě do obou vlhkoměr nemam tak to neřešim pak cele lihnuti kontroluji aby byla voda v jednom kanalku 3 dny před lihnutim zase doplnim do obou, vajička neotačim a střikam. je to nadhera jak jsou najednou všechny natuknute a třeba rano se to tam začne hemžit kuřatky. Podle popisu na fauně jsem take z toho mněla strach ale znama mi poradila jak je to uplně jednoduche tak jsem do toho šla a je to super. Jen doufam že si aspon někdo muj přispěvek přečte , budu moc rada , lihnu jen pro svou potřebu ale moc rada, jinak bych to tu dokola neopakovala, je to nadhera jen do toho nevrtejte.

Čítam všetko ;) Takže neotáčate vôbec? Ja mám menší strach, iné bolo o tom čítať a teraz, ke´d sa tak má stať a mám liahnúť, tak sa bojím, ako píšete ;) Ono ma metie hlavne to že nikde nie je normálny návod co a ako, keď si tak vezmete aj tie obrázky vyššie čo som našiel, tak sú odlišné a napríklad niekto možno nesúhlasí ani s jedným, a teraz už len prísť na to ktorý typ je najlepší ... preto chcem aby sa zverili viacerí, bez hádok hehe smajlík ( nemyslím Vás )
ja inak chcem tiež pre svoju potrebu a ke´d by to šlo, niečo možno predám, ale tak ďaleko ešte nehľadím smajlík Liahnete aj letos?

7.1.2014 20:31
denisshurky

XXX.XXX.37.158

dorm napsal(a):
Dělej jak myslíš,jen jsem chtěl napsat ať si to necháš pro sebe co děláš s líhní a se svým názorem na líhnutí!Určitě nechci urážet a ani to nemám ve zvyku
Jestli zde píšu blbosti posoudí jiní a né ty s líhní kterou máš od včera.Jestli umíš číst mezi řádky tak to ti jen chválím.Asi jsi si nevšiml,že jsem ti popřál ať se zadaří,a vůbec jsem to nemyslel ironicky!
Poslal jsem ti dokonce odkaz,na kterém by jsi měl vyčíst vše potřebné k líhnutí,ale vlastně jsi mě s ním poslal tak trochu ,,doprdele"
Zareagoval jsem tak jak jsem zareagoval na toto vlákno,protože zde pleteš páté přes deváté a neznalost základů a rozdíly v tabulkách a k jáké která tabulka líhni patří to jen dokazuješ.
Zakládej si vláken kolik chceš,ale nepleť zde lidi,kteří už jak takž se zde trochu zorientovali jak se má správně líhnout.
Buď tak hodný nech si své vynálezy a návody pro sebe,ať to odnesou jenom tvé kuřata i když je hluboce lituji,stejně tak lituji,že tak mladý chovatel za týden zde je tak panovačný
Mimochodem,četl jsem zde tvé vstupní vlákno na ifaunu a bylo to zajimavé jen do polovičky,od polovičky dále,už jsem si udělal na Tebe a Tvé chovatelství názor.Teď jsi mě to potvrdil

Dobrý večer,
tak dám na vaší radu i když příspěvek nepatřil mně jde vidět že nejste jenom nějaký člověk co radí hlouposti a dělá si s toho srandu sleduji vaše přispěvky už dlouho a myslím si že vaše přispěvky jsou O pravdu ,,uspěšné"smajlík a tím bych chtěl poděkovat že i takoví tu jsou a fajn jsou i např: ST.TOMAN MARYSH-PAN LIPOWSKÝ ,bERNÁČEK a JINÍ JEN TAK DÁL RADTE AT sem mám od koho učit smajlíka hlavně at TU ČASEM NEZUSTATOU S PROMINUTÍM MNOŽIČI A BYZNYSMENIsmajlíksmajlíksmajlík a všem opravdovým chovatelum přeji pěkně prožitý zbytek večera
chovu zdar Škoda

7.1.2014 20:30
littlemix

XXX.XXX.40.160

dorm napsal(a):

Nuž, každý nejako začína, a nie je pekné ak sa možno skúsený, neviem to posúdiť, vychvaľuje a povyšuje nad začiatočníkmi v liahnutí cez liaheň. už tu chýba iba Marysh či pefo a môžeme vlákno ukončiť smajlík Ja sa nehanbím za to že s liahňou začínam, mám ju od včera a čo? je to snaď zločin, Som ten, ktorý nechce robiť chyby, preto sa pýta an všetko a rád sa dozvedá nové veci, možno ste múdrejší a všetko ste si vycucal z chleba to ja neviem, ale ja neradím nič, všetko udávam bu´d to, čo viem alebo čo som našiel na stránkach.. tak prosím vážne to chce kľud smajlík

7.1.2014 20:43
varšava

XXX.XXX.186.12

Prosim napište na muj mejl ma.sz@seznam.cz. už bych to tu nechtěla pořad opakovat . rozepisovala jsem tam svoje lihnuti od lonskeho roku take začatečnice. je fakt že než člověk na to přijde kdo to napsal a kdo odpovida tak na tom stravi hodinu. jsem pod jmenem varšava. ale mužeme si doplnovat zkušenosti.Lihnuti miluju, ještě na otazku mam v krabici 16 měsičnich a 1O tydennich. Odpověd necham na vas

7.1.2014 20:58
denisshurky

XXX.XXX.37.158

littlemix napsal(a):
Nuž, každý nejako začína, a nie je pekné ak sa možno skúsený, neviem to posúdiť, vychvaľuje a povyšuje nad začiatočníkmi v liahnutí cez liaheň. už tu chýba iba Marysh či pefo a môžeme vlákno ukončiť smajlík Ja sa nehanbím za to že s liahňou začínam, mám ju od včera a čo? je to snaď zločin, Som ten, ktorý nechce robiť chyby, preto sa pýta an všetko a rád sa dozvedá nové veci, možno ste múdrejší a všetko ste si vycucal z chleba to ja neviem, ale ja neradím nič, všetko udávam bu´d to, čo viem alebo čo som našiel na stránkach.. tak prosím vážne to chce kľud smajlík

ale zase když si to vezmete není lepší se držet navodu než něco kopírovat s internetu třeba od pana toučka ?nevím přesně jmeno ale píše tam st.Ca to není psane v navodě žádne líhně jinak by tu radili
40 mysto nejakých 38smajlík

7.1.2014 23:02
beginner

XXX.XXX.244.10

littlemix napsal(a):

Na netu jsou různé teploty, protože někdo uvádí nastavení líhně, jiný inkubační teplotu.
Teplota na displeji líhně a inkubační teplota NENÍ jedno a totéž. Např. u líhně bez ventilátoru nastavíte na líhni teplotu 39.5°C, zdroj tepla je na víku, čidlo poblíž, takže nastavená teplota bude přibližně někde nad vejci, ale protože líheň nemá ventilátor a teplo se drží nahoře, pod vejci bude teplota např. jenom 36°C. Inkubační teplota někde u středu vajec je 37.8°C.

U líhně s jedním ventilátorem, na líhni nastavíte např. 38.5°C, zdroj tepla je na víku (čidlo teploty bude někde poblíž), ale protože ventilátor rozfoukává teplý vzduch, pod vejci bude např. 37°C. Průměrná inkubační teplota ve středu vejce je 37.8°C, stejná jako u té bez ventilátoru, přestože nastavená teplota obou líhní je rozdílná.

Vždy záleží na konstrukci líhně, izolaci a počtu ventilátorů...podle toho se nastaví teplota na líhni tak, aby na lísce s vejci byla doporučená inkubační teplota 37.5-38°C. Je to průměr teploty nad vejci a pod nimi, přičemž odchylka o 0.3°C není kritická.

V první fázi inkubační teplotou zárodek ohříváme, pak už zárodek sám vydává teplo (až cca 38.3°C) a v další fázi zárodek teplotou cca 37.5-38°C ochlazujeme.

Slepice zahřívá vejce teplotou cca 40°C, ale jakmile začnou hřát, často od vajec odchází a nechá je chladit. Při umělé inkubaci používáme nižší teplotu a chlazení není nutné.

Ač máte na líhni displej s nějakou teplotou, vemte raději teploměr (třeba lékařský) a změřte teplotu u vajec (na lísce). Ušetříte si možná nevydařené líhnutí, protože na tovární nastavení se nedá spolehnout ani u nejdražších líhní natož u levných. Teplota je nejdůležitější faktor inkubace.

U vlhkosti si takovou hlavu nedělejte. Je jedno jestli bude 40% a ke konci inkubace 55-60% nebo 60-70% a ke konci 75-90%, důležitý je ten rozdíl, aby došlo ke změně tlaku a tím i proudění vlhkosti směrem do vejce, takže pokud u vaší líhně píšou do jedné nádržky vodu a ke konci (18.den) do obou, tak to udělejte.

... Dorm to myslel v dobrém a vy na něj takhlesmajlík

7.1.2014 23:07
littlemix

XXX.XXX.40.160

beginner napsal(a):
Na netu jsou různé teploty, protože někdo uvádí nastavení líhně, jiný inkubační teplotu.
Teplota na displeji líhně a inkubační teplota NENÍ jedno a totéž. Např. u líhně bez ventilátoru nastavíte na líhni teplotu 39.5°C, zdroj tepla je na víku, čidlo poblíž, takže nastavená teplota bude přibližně někde nad vejci, ale protože líheň nemá ventilátor a teplo se drží nahoře, pod vejci bude teplota např. jenom 36°C. Inkubační teplota někde u středu vajec je 37.8°C.

U líhně s jedním ventilátorem, na líhni nastavíte např. 38.5°C, zdroj tepla je na víku (čidlo teploty bude někde poblíž), ale protože ventilátor rozfoukává teplý vzduch, pod vejci bude např. 37°C. Průměrná inkubační teplota ve středu vejce je 37.8°C, stejná jako u té bez ventilátoru, přestože nastavená teplota obou líhní je rozdílná.

Vždy záleží na konstrukci líhně, izolaci a počtu ventilátorů...podle toho se nastaví teplota na líhni tak, aby na lísce s vejci byla doporučená inkubační teplota 37.5-38°C. Je to průměr teploty nad vejci a pod nimi, přičemž odchylka o 0.3°C není kritická.

V první fázi inkubační teplotou zárodek ohříváme, pak už zárodek sám vydává teplo (až cca 38.3°C) a v další fázi zárodek teplotou cca 37.5-38°C ochlazujeme.

Slepice zahřívá vejce teplotou cca 40°C, ale jakmile začnou hřát, často od vajec odchází a nechá je chladit. Při umělé inkubaci používáme nižší teplotu a chlazení není nutné.

Ač máte na líhni displej s nějakou teplotou, vemte raději teploměr (třeba lékařský) a změřte teplotu u vajec (na lísce). Ušetříte si možná nevydařené líhnutí, protože na tovární nastavení se nedá spolehnout ani u nejdražších líhní natož u levných. Teplota je nejdůležitější faktor inkubace.

U vlhkosti si takovou hlavu nedělejte. Je jedno jestli bude 40% a ke konci inkubace 55-60% nebo 60-70% a ke konci 75-90%, důležitý je ten rozdíl, aby došlo ke změně tlaku a tím i proudění vlhkosti směrem do vejce, takže pokud u vaší líhně píšou do jedné nádržky vodu a ke konci (18.den) do obou, tak to udělejte.

... Dorm to myslel v dobrém a vy na něj takhlesmajlík

Ďakujem veľmi pekne za príspevok, tak zajtra kúpim teplomer a uvidím čo a ako. S kvočnami skúsenosti mám, ale toto na to treba vzdelanie -----

8.1.2014 07:36
11.11

XXX.XXX.36.133

dorm napsal(a):

Zdravim Dorme.Nerozčiluj se vždyť je to jako přes kopírák zmizel Atumun objevila se Mantikora zmizela a vynořil se Bichirek zmizel bichi a máme tady Littemix nebo jak se to píše stejna slovenština stejný smajlíci a stejný chování.Mě bylo jasný o koho se jedná hned jak jsem přečetto vlákno ( Ahoj jsem tu nový) proč se rozčilovat kvůli takovýmu člověku.Teď mi odepíše že vyvolávám hádky na ifauně a sem namyšlený je mi to od něj srdečně jedno.Za pár dnů zase změní nick a bude z něj zase někdo jiný.

4.2.2015 14:54
rischanova

XXX.XXX.52.197

Já mám tu samou a teplota je také 39, 2 až 39, 5 to je nastavené od výrobce, ale když položíte teploměr do líhně na rošt tak tam bude teplota kolem 37, 5 až 38 což si myslím je v pohodě.

5.2.2015 10:36
host

XXX.XXX.156.19

Líhnul jsem v této líhni 2 sezony výsledky velmi dobré, pokud máte teplotu 37, 9 až 39, 2 bude vše v pořádku, je dobré když teplota v místnosti kde je líhen moc nekolísá.duležitější je kvalita vajec.

5.2.2015 12:56
katka83

XXX.XXX.217.127

Teplotná somda je dosť vysoko nad vajíčkami preto je dobré preveriť teplotu na úrovni stredu vajíčka a orientovať sa podľa nej. Teplomer nie je nijak prepojený s výhrevným telesom a teplota ktorú ukazuje je len orientačná. Teplota sa reguluje manuálne podľa potreby. Napríklad na posledné dni liahnutia sa mierne zníži.

5.2.2015 13:22
rischanova

XXX.XXX.52.197

Já jsem také úplný začátečník máme 2000čtverečních velkou zahradu loni se stal manželovi úraz tak s ním musím být doma a tak jsme začali s chovem.Máme pár slepiček, čínky.bežcí a rovenky.No a proto jsem si koupila CLEO abychom mohli líhnout hlavně Rovenky protože nesedí na hnízdě.před vánoci nám začala snášet čínka vejce jsem sebrala a dala do líhně podle návodu Mámje tam dnes 17tý den v líhni.Nějak ji musím vyzkoušet.

4.3.2015 15:48
lluboss

XXX.XXX.132.170

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, liahnem v liahni cleo, dnes 15ty den prepelica.Pri vajíčkach v doliahni som nameral teplotu 38,6 nie je to veľa?Síce je to na obyčajnom lekárskom teplomery.Vajíčka sa pekne hýbu už odvčera, tak neviem, či to mám prestaviť...Ď za odpovede.

4.3.2015 18:16
chov.

XXX.XXX.79.50

- koukám na to, že se dohadujete o líhnutí v líhni a nechce se mně to vše číst!
- tak vám napíši, jak to vidím já:
- především bych se držel návodu, který je u té které líhně!
- zpravidla by se však měla teplota pohybovat u líhní s ventilátorem asi takto:
/u slepiček/
1-6 den 38,2 stC 7-14 den 38 stC 16-21 den 37,5 stC /to znamená teplota klesá/!
vlhkost: 55% 35-55% 65-80% /vlhkost stoupá/!
- pokud výrobce udává, že má dvě nádržky má to již spočítáno: 1 nádržka =1-2 fáze
2 nádržka = 3 fáze
- ale musí se nádržky doplňovat asi 100ml /denně/ je odpar!

Problémem jsou ale teploměry ! Ukazují vám třeba v pokojové teplotě dobře a všechny stejně,
ale při teplotě 38 stC - již ukazují o 1 st C méně/37/, než je zkutečnost! Lékařské teploměry vám zase ukáží o 1stC více /39/- jen si dejte více teploměrů a uvidíte ten guláš!
Vlhkoměry ukazují také každý jinak, ale tam moc na přesnosti nezáleží!

4.3.2015 18:40
lluboss

XXX.XXX.132.170

Ďakujem za odpoveď, budem sa držať rady vyrobcu a do nastavenia termostatu nebudem zasahovať. Len priebežne som liahnutie kontoloval, na začiatku mi ukazoval teplomer 37,6 v strede vajíčka a dnes a včera som nameral tých 38,6 čo môže súvisieť s tým, že vajcia hrejú. Ako dieťa si však pamatám, že keď sa mi nechcelo ísť do školy, tak keď som si teplomer držal pod pazuchou dostatočne dlho, nejaká teplotka tam vždy bola...

10.3.2015 10:20
horal

XXX.XXX.58.226

Líheň CLEO mám druhým rokem. Loni jsem líhnul třikrát, poprvé hned jak dorazila tak jsem nasadil 41 vajec od vlašky a vylíhlo se 23 kuřat.11 bylo neoplozeno zbytek se nedolíhnul. Vše jsem dělal podle návodu.Když jsem si ho přečetl znovu zjistil jsem že předpokádaná úspěšnost je 60%. Druhá várka dpoadla navlas stejně jenom těch nedolíhnutých bylo víc než neoplozených. Teploměr ukazoval 37,6° až 39,2° proto jsem na třetí várku trochu ubral ( v porovnání s hodinkami z devítky na jedenáctku, ubírá se ve směru hodinových ručiček) teplota se ustálila na 37,8° což je podle popisu líhně ideální. Vylíhlo se 34 kuřat Forverky z vajíček dovezených z Maďarska. Zbytek byl neoplozen. Nyní jsem zrovna nasadil Šumavanky, jeden den byla zapnuta naprázdno a ukazovala, že je v ni 37°proto jsem ji trochu přidal. Asi na původní nastavení. Když jsem vložil vajíčka teplota vystoupala na 39° tak jsem to zase vrátil a teplota se pořád drží na 37,8° a nehýbá se. Jsem zvědav jak dopadne líhnutí.

10.3.2015 12:45
kastef

XXX.XXX.138.131

Mám Cleo 3 rokem, ta líhnivost se mi podle vajec ukazuje tak 6O-7O%, někdy byla horší vejce...
Nyní mám naloženo 18 den, dávala sem 38 ks vajec Dominantů,6 neoplozených tak zbývá 32.Teploměr mi ukazuje při obracení/ mám obracečku/ jednou 37,6 a při druhém 37,8.Takto se mi to zdá nejlepší.Když sem líhla poprvé a podruhé, měla sem 38,1 a kuřata se líhla už od 19 dne.

10.3.2015 13:04
horal

XXX.XXX.58.226

kastef napsal(a):
Mám Cleo 3 rokem, ta líhnivost se mi podle vajec ukazuje tak 6O-7O%, někdy byla horší vejce...
Nyní mám naloženo 18 den, dávala sem 38 ks vajec Dominantů,6 neoplozených tak zbývá 32.Teploměr mi ukazuje při obracení/ mám obracečku/ jednou 37,6 a při druhém 37,8.Takto se mi to zdá nejlepší.Když sem líhla poprvé a podruhé, měla sem 38,1 a kuřata se líhla už od 19 dne.

Poprvé se mi to také stalo, že líhnutí začalo o dva dni dříve. Jak řešíte vodu ? Kolik vody dáte na začátek a kolik na konec ? Já dávám hned od začátku do obou komor a na konec doleju vodu až po dírky na stenách.

10.3.2015 13:51
angelgirl19

XXX.XXX.176.13

Aj ja mam taku liahen zltu na 40 slepacich vajicok z takim tim rucnim pretacanim vajicok tou packou a uspesne mozem povedat ze sa mi prave liahnu kuriatka a vyzera ze budu skoro vsetky.

10.3.2015 15:42
kastef

XXX.XXX.138.131

Vodu dávám do 18 dne jen do krajní drážky, od 18 dne naplním obě a při prvním naklovlém vejci ještě několikrát denně rosím.

10.3.2015 19:46
horal

XXX.XXX.58.226

kastef napsal(a):
Vodu dávám do 18 dne jen do krajní drážky, od 18 dne naplním obě a při prvním naklovlém vejci ještě několikrát denně rosím.

Dík zkusím to také.

27.3.2015 19:17
noname

XXX.XXX.64.7

Ohľadom teploty a vlhkosti.

Teplota vohovujuca nasadovym vajciam by mala byt od 37,4-38 a vlhkost by sa mala do osemnasteho dna udrziavat 45-50% od osemnasteho dna by mala byt zvysena na tych 65-70% a jemne vlazit vodou 2X denne , spravne by teplota mala byt 37,5 tesne nad vajickom zhruba 5cm od dna liahne ale samozrejme aj vyssia teplota neuskodi .Ja takto liahne mnoho rokov a bez problemov.Digitalne vlhkomery ukazuju s presnostou +- 5% ja mam analogovy ktory by mal ukazovat s presnostou +- 3% ak viete ako ho spravne nakalibrovat tak ukazuje aj 1% toleranciou.Jedna nevihoda je ze pre presnost ich musite aspon 1X za rok kalibrovat nakolko digitalne netreba a bezne dostupne digitalne vhlkomery su aj pomerne lacnejsie.

P:S pre dosiahnutie lepsich vysledkou liahnutia ja vzdy pred nasadzanim vajicok dezinfikujem liahen tym ze ju vytriem alkoholom na papierovej utierke tym sa aspon AMATERSKYM sposobom zabiju bakterie ktore sa nachadzaju na stenach liahne ktore by mohli ohrozovat vyvoj zarodku.

M.

28.3.2015 20:00
nomad72

XXX.XXX.234.129

Ak by to niekomu pomohlo, pridávam fotku, je to z knižky : chov malých hospodárskych zvierat : živočíšna výroba 2. diel od autora : ing. Marta Virčíková a kolektív... je to učebnica z roku 1997.fotku si stiahnite do PC a môžete si ju zväčšiť.presne z tejto knižky to je :http://www.antiquariat.sk/stalingrad-1837.html.

lukas29

16.3.2016 09:59
lukas29

XXX.XXX.201.7

Zdravim ja mam tu liahen liahnem v nej asik 3-5x do teraz sa my vilahli len cca 5-10 kurcata ale mam vzdi snu problem z tou vlhkostou vzdi ked vajicka poprasis z rozprasovacom drzi vlhkost len paru sekund a to len na niejakich 65 a potom spadne na 44 ani jediny problem je tam toto inak z teplotu nemam problem nastavim na kolko chem tou bocnou srubkou a ide to celkom dobra liahen teraz mam tam 41vajicok a uz by sa mali lahnut som zvedavy a z tou vlhkostou ak mate niejake rady alebo nieco pudem vdacni za pomoc...

16.3.2016 10:45
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak jak sem psala výše-prvních 17 dní dávám vodu do krajní drážky a jen tolik, aby se odpařila do 24 hodin, pak teprv doleju.Poslední dny doplním i střední drážku.Nic nerosím, ani při líhnutí.Loni sem s tím přestala a zvýšila se líhnivost, a letos dokonce mám z 30 vajec 28 vylíhlých kuřat.U kuřat je vyšší vlhkost mnohem nebezpečnější než nízká.S líhní Cleo sem byla vždy spokojená, mám ji několik let, ale loni a letos to bylo ještě lepší-už sem vychytala i detaily.

16.3.2016 10:49
kastef

XXX.XXX.138.131

Ještě sem zapomněla-nikdy sem neměla vlhkoměr ani ho nechci.Snažím se použít zdravý rozum.Jinak líhnivost mívám 6O-93% podle toho jaká sou vejce, moje mají líhnivost vyšší sou uplně čerstvá, když kupuju, bývá to pochopitelně horší.

16.3.2016 12:00
noname

XXX.XXX.64.7

lukas29 napsal(a):
Zdravim ja mam tu liahen liahnem v nej asik 3-5x do teraz sa my vilahli len cca 5-10 kurcata ale mam vzdi snu problem z tou vlhkostou vzdi ked vajicka poprasis z rozprasovacom drzi vlhkost len paru sekund a to len na niejakich 65 a potom spadne na 44 ani jediny problem je tam toto inak z teplotu nemam problem nastavim na kolko chem tou bocnou srubkou a ide to celkom dobra liahen teraz mam tam 41vajicok a uz by sa mali lahnut som zvedavy a z tou vlhkostou ak mate niejake rady alebo nieco pudem vdacni za pomoc...

Neviem aky vlhkomer pouzivate ale analogovy vlhkomer sa kalibruje aspon raz za rok tym ze ho zabalite do vlhkej utierky na 30min. a mal by ukazovat 95% ak to tak nieje je to potrebne nastavit srobom na spodnej strane vlhkomera umiestneni je v strede, a na digitalnom sa overuje aku ma odchylku od skutocnej hodnoty ktoru ukazuje to mozete spravit rovnakou cestou. Vyssiu vlhkost dosiahnete aj tym ze vodou naplnite cele dno liahne az po okraj dierok a samozrejme aj rosenim.Dalsia moznost nedosiahnutia potrebnej vhlkosti je ta ze liahen mate ulozenu na velmi suchom mieste.

19.3.2016 22:02
noname

XXX.XXX.64.7

Neviem preco mne sa zda ten ventilator moc velky preto neni ani moc rozvrstvenie teploty spravne v strede je aj o stupen mensia teplota ako na okraji chcem to prerobit a zabudovat mensi ventilator s PC.A dalsia vec ten tovarensky ventilator ma take vybracie ze sa aj vajcia vo vnutry trasu tie kurence musia mat 21 dnovu migrenu a otrasi mozgu k tomu potom tie co ostanu vo vajci a sa neviliahnu ani sa necudujem ze nevedia kde sa nachadzaju ked tolko s nimy natrasa .

20.3.2016 07:46
horal

XXX.XXX.58.226

No já už jsem také uvažoval že odpojím ventilátor, jestli by to nebylo lepší. Ono ten rozdíl, hlavně ze začátku je i víc než jeden stupeň proto je při každém otáčení překládám z prostředku na okraj. Je stim sice práce ale vyplatí se to, je daleko lepší líhnivost a navíc nepoužívám obraceč. Dám tam 62 vajec (nevím proč ale zvykl jsem si na ten počet) a co přebývá dám po okraji do druhé řady. Po týdnu po prosvícení něco vypadne a tak je líheň akorát plná. Výsledek je pak polem 40 kuřat.

Zbyněk88

22.4.2016 02:18
Zbyněk88

XXX.XXX.175.4

Největší problém je že líheň není dobře tepelně izolovaná, já ji celou zabalím do staré deky s vystřihlou dírou na řídící jednotku.pak je teplota na krajích Líhně stabilnější, rozdíl od středu je cca 0.3C.

22.4.2016 05:59
horal

XXX.XXX.58.226

Právě jsem dolíhnul ve dvou líhních. Ze 110 vajec 15 neoplozených, dvě kuřata naklovaná a mrtvá, jedno utraceno pro deformaci nožiček a dolíhnuto 72 kuřat. Úspěšnost 78%.

lentak

22.4.2016 08:35
lentak

XXX.XXX.70.94

Nejako tie cisla nesedia smajlík
uspenost zo 110 vajec 72 kurat je 72% ak zoberiem ze z oplodnenych tak je to z 95 vajec 72 kurat co je 75,7% ale jasne na vsetky zive a mrtve je to 78% a co sa stalo s tymi 20 vajickami?

22.4.2016 12:20
horal

XXX.XXX.58.226

Omluva pro matematiky a detailisty. Počítal jsem to jenom z paměti a ještě špatně. Příště to vemu přes kalkulačku abych neuváděl v omyl čtenáře, přecejenom 9% je hodně. A co se stalo s těma dvceti vejci? Chcete to vědět konkrétně anebo anebo je to jenom řečnícká otázka? Ono už se to tak občas stane že v líhni se nějaké vajíčka nedolíhnou a tak se vyhodí. A to jsou ta procenta do stovky. Já osobně je dám za plot a liška si je do rána odnese.
Takže oprava: 110-15=95 Neoplozené se do líhnivosti nepočítají,
Vylíhlo se 73 kuřat 73 x 0,95 = 69,35 %.

22.4.2016 18:11
nomad72

XXX.XXX.234.69

horal napsal(a):
Omluva pro matematiky a detailisty. Počítal jsem to jenom z paměti a ještě špatně. Příště to vemu přes kalkulačku abych neuváděl v omyl čtenáře, přecejenom 9% je hodně. A co se stalo s těma dvceti vejci? Chcete to vědět konkrétně anebo anebo je to jenom řečnícká otázka? Ono už se to tak občas stane že v líhni se nějaké vajíčka nedolíhnou a tak se vyhodí. A to jsou ta procenta do stovky. Já osobně je dám za plot a liška si je do rána odnese.
Takže oprava: 110-15=95 Neoplozené se do líhnivosti nepočítají,
Vylíhlo se 73 kuřat 73 x 0,95 = 69,35 %.

Máš šťastie, že si sa opravil !

22.4.2016 20:46
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Varšava, poprosim ta napiš mi na email zbacovejsvorky@gmail.com.

22.4.2016 21:07
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Ja mam momentalne ten problôem že sa mi kuriatka nadobali a velmi tažko sa mi kluju vonku, ostanu dlho nadobane a tažko vychadzaju z vajca vonku.do liahne som dal tažko 60 vajec a vela vajec som vyhodil z dovodu že mi odumreli zarodky, ale vratim sa k tomu kluvaniu.Chybu som asi urobil v tom že od prveho dna som mal vodu v oboch kanalikoch až po okraj dierky a stale som ju takto udržiaval.Ked som liahol prvu varku tak sa držal navodu a vyslo mi to lepšie.Ak sa smiem spytat či je v tom problem ohladne mojho liahnutia, zrejme to pokašlal s tou vlhkostou :(.

22.4.2016 23:52
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Máš šťastie, že si sa opravil !

Aj majster školník sa utne.

25.4.2016 18:48
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Ktory kanalik je v tejto liahni A a ktory B?Ten v strede menši je ktory a vonkajsi je zas ktory?Dakujem.

25.4.2016 19:17
percheron

XXX.XXX.230.215

Tento rok som skusil tuto lacnu liahen rumunskej vyroby. mam aj liahen RCom v ktorej tiez liahne ale vyskusal som cleo. cena je smiesna a teda na moje prekvapenie liahnem s 95% uspesnostou. na zaciatok nalozim cca 80-90 vajicok v rade a na sebe. vajicka obraciak rucne kazdy 12 hodin to vychadza. vlhkosti udrzejem len tak ze polovicu kuchynskej hubky macam pri kazdom otacani vo vode a vlhkosti kolice medzi 43-60%..tych 60 je vtedy ked ju namocim a vyzmykam a tych 43-45% je po 12 hodinach. posledne tri dni uz drzim na 60% a kuriatka sa liahnu sami bez pomoci. posledne z 57 vajec sa vyliahlo 54 kuriatok..takze velka spokojnost...a este co sa tyka teploty.. na liahni ukazuje 38,8 ale meriam teplotu na vajickach ortutovym teplomerom a tam je teplota do 38°C..takze moja skusenost s touto liahnou prekvapila aj mna sameho zatial velka spokojnost...uz mi tu beha cez 150 kuriatok smajlík

ale druhu by som uz nekupil je s tym starost

26.4.2016 19:30
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

Chladite vajcia v tejto liahni či nie?Myslim tym že ak nasadite vajcia tak na druhy den až do kluvania c ramci obracania chladite vajcia?

26.4.2016 19:31
Lukas Baca

XXX.XXX.166.70

V navode sa nič ohladne chladenia nepiše.

26.4.2016 19:36
nomad72

XXX.XXX.234.171

Lukas Baca napsal(a):

Netrep.

Jakub7777

3.5.2016 21:18
Jakub7777

XXX.XXX.139.158

Zdravím Vás opýtam sa Vás kupovali ste kde túto liaheň normálne v obchodoch či z bazárov ?

petboh

23.6.2016 13:59
petboh

XXX.XXX.12.102

Dobrý den,
tak jsem ji taky koupila. po hodině chodu trochu cítím zápach, je to normální? JInak běží dost potichu, čekala jsem větší hluk, takže dobrý, ale ten zápach se mi moc nezdá.
Jak jste to měli vy s novými kusy? díky.

24.6.2016 11:17
lluboss

XXX.XXX.203.242

Kým je nová, smrdí plastom ale časom to trochu prejde

11.9.2016 11:15
Líhneme

XXX.XXX.7.192

Lukas Baca napsal(a):

Návod na líheň je zde.
http://www.lihneme.cz/.

P.G.B.

19.1.2020 15:06
P.G.B.

XXX.XXX.74.154

Milé, ako sa tu hádate o desatinky stupňa a percentá...

Niektoré zdroje uvádzajú ten rozptyl až 6 stupňov, že sa dá liahnuť od 35 až po 41 stupňov, tak si dajte vedľa seba šestoro liahní a každú nastavte inak a uvidíte.

To isté s vlhkosťou. Ide len o to, aby vajíčka nevyschli, lebo sa kuriatko prilepí o škrupinu z vnútra a nevie sa vyliahnuť. Najskôr okolo 60%, to ale neznamená, že páchate hrdelný zločin hodný doživotia, keď tam tá vlhkosť bude 55 alebo 71%. Posledné dni je dôležité tú vlhkosť zvýšiť, ale zase nejde o laboratórne presnú hodnotu 80%...
Uvedomte si, že príroda liahne už miliardy rokov. Myslíte si, že kvočka akéhokľvek vtáka má pod sebou digitálny vlhkomer a teplomer? Nemá. Bažant sedí na vajciach vonku pod kríčkami, kde ho zavše vytopí ľadový jarný dážď a podobne a bažanty sa liahnu. Moja kvočka keď sedela prvý krát tak na sedemnásty deň odišla sa venčiť na dobrú hodinu a pol a vonku bolo asi 18 stupňov... už som sa s kuriatkami v duchu lúčil, keď hľa, o tri dni bola vonku s kuriatkami a všetky oplodnené vajíčka sa vyliahli. Keď budem najbližšie podkladať pod kvočku, tak jej tam štuchnem aj čidlo z meteostanice, nech to vidíme vpriamom prenose, že akú má pod sebou teplotu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík