O jakého predátora se jedná?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2022 11:48
verosejc

XXX.XXX.33.168

Dobrý den,
ráda bych poprosila o radu s identifikací predátora, který řádí v našem výběhu slepic.
Mrtvou slepici vždy najdeme na stejném místě, hlava není oddělena, ale je kompletně vyžraná břišní dutina.
Jak se dá bránit?
Děkuji za reakce!
Mohu přiložit i foto.

18.1.2022 11:56
1978milan

XXX.XXX.124.32

Dejte foto

18.1.2022 12:19
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.
Tak já to shrnu:
Kuna-zabije co se hýbe a jeden kus odtáhne pryč.
Ježek- ukousne hlavu,ale také odtahuje.
Jestřáb -oškube slepici krásně do kruhu a poté,pokud nemůže odnést vyžere a začíná prsíčkama.
Potkan- pokud se mu podaří slepici zabít,ne každý to dokáže,tak začíná žrát střeva ,ale peří
na slepici zůstává.
Pes-zakousne,sežere co může ,ale je mu jedno,kde na slepici začne žrát,ale břicho,tedy měkké
části má rád.
Liška -zakousne a odnese pryč.
Hranostaj -ukousne hlavu a snaží se odtáhnout.
Výr velký-loví v noci,ale vždy ucvakne křídla a ty zůstanou na místě.
Tím končí mé znalosti z dlouholetého myslivčení a holubářství,rovněž tak z chovu drůbeže.Kouťák

18.1.2022 12:28
verosejc

XXX.XXX.33.168

Vcera to ulovilo Cemanskeho kohoutka. Bohuzel neni fotka moc kvalitni, nasla jsem ho k veceru..

18.1.2022 12:32
verosejc

XXX.XXX.33.168

kouták napsal(a):
Zdravím.
Tak já to shrnu:
Kuna-zabije co se hýbe a jeden kus odtáhne pryč.
Ježek- ukousne hlavu,ale také odtahuje.
Jestřáb -oškube slepici krásně do kruhu a poté,pokud nemůže odnést vyžere a začíná prsíčkama.
Potkan- pokud se mu podaří slepici zabít,ne každý to dokáže,tak začíná žrát střeva ,ale peří
na slepici zůstává.
Pes-zakousne,sežere co může ,ale je mu jedno,kde na slepici začne žrát,ale břicho,tedy měkké
části má rád.
Liška -zakousne a odnese pryč.
Hranostaj -ukousne hlavu a snaží se odtáhnout.
Výr velký-loví v noci,ale vždy ucvakne křídla a ty zůstanou na místě.
Tím končí mé znalosti z dlouholetého myslivčení a holubářství,rovněž tak z chovu drůbeže.Kouťák

Tedy to je vycerpavajici! Pokud bych to vzala vylucovaci metodou, kdy hlava zustala, kolem je minimum peri, drubez zustava na miste, ma komplet kridla, vzdy zabije jen jeden kus, tak mi zbyva jen potkan..

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2022 12:51

verosejc napsal(a):
Tedy to je vycerpavajici! Pokud bych to vzala vylucovaci metodou, kdy hlava zustala, kolem je minimum peri, drubez zustava na miste, ma komplet kridla, vzdy zabije jen jeden kus, tak mi zbyva jen potkan..

ano.

a podle té vaší fotky bych potkana i tipovala.

není to nic vzácného, že škodí právě oni.

18.1.2022 13:08
verosejc

XXX.XXX.33.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ano.

a podle té vaší fotky bych potkana i tipovala.

není to nic vzácného, že škodí právě oni.

Dekuji! Mela byste tip, jak proti nim bojovat? Resili jsme el. ohradnik. Moc dekuji

18.1.2022 13:11
Varaxi

XXX.XXX.150.244

verosejc napsal(a):
Dekuji! Mela byste tip, jak proti nim bojovat? Resili jsme el. ohradnik. Moc dekuji

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/2875250/potkani-ucinny-boj
Držím palce.

18.1.2022 13:24

verosejc napsal(a):

pořádná deratizace. čisto, uklizeno, žádné úkryty, žádné volně ložené krmení a jed.

18.1.2022 14:20
kouták

XXX.XXX.168.33

Terezko a jaký jed? Dříve jsem používal Norat-ATG a měl 100% účinnost jak na hryzce,tak na potkana.Nyní EU většinu jedů zakázala a Norat ATG už neúčinkuje.Nyní je jediná možnost sehnat účinný jed od známého deratizátora.Dal jsem do sklepa 10 granulek Noratu,všechny sežrala malá myška a ještě v rohu panáčkovala a mrkala na mě jak to bylo dobré.

18.1.2022 14:35

njn, tak to je.

pokud je opravdu zapotkanováno, tak fakt sehnat profesionála.

18.1.2022 14:39
petraodlesa

XXX.XXX.0.198

Nám pomohly kapsičky s návnadou Ratimor.

18.1.2022 15:11
maxichov

XXX.XXX.224.26

HUBEX - L

18.1.2022 20:34
bery25

XXX.XXX.33.81

kouták napsal(a):
Terezko a jaký jed? Dříve jsem používal Norat-ATG a měl 100% účinnost jak na hryzce,tak na potkana.Nyní EU většinu jedů zakázala a Norat ATG už neúčinkuje.Nyní je jediná možnost sehnat účinný jed od známého deratizátora.Dal jsem do sklepa 10 granulek Noratu,všechny sežrala malá myška a ještě v rohu panáčkovala a mrkala na mě jak to bylo dobré.

mne sa po prasiatkach rozmnožili potkany,nakupil som otravu ,modru,zelenu,cervenu,pastu,gel,co som nasiel na nete,a pozbieral som ich dost,momentalne je otrava neporušena,tak ked som sa ich nezbavil,dufam že som ich velmi ,velmi redukoval

19.1.2022 08:38
Olánek

XXX.XXX.207.187

bery25 napsal(a):
mne sa po prasiatkach rozmnožili potkany,nakupil som otravu ,modru,zelenu,cervenu,pastu,gel,co som nasiel na nete,a pozbieral som ich dost,momentalne je otrava neporušena,tak ked som sa ich nezbavil,dufam že som ich velmi ,velmi redukoval

Jiří Suchý se k problematice potkanů vyjádřil v textu písně potkal potkan potkana jasně,třeba kočky.

19.1.2022 10:10
bery25

XXX.XXX.33.81

třeba kočky-mam troch bernakov a kazdy pokus o mačky,bola mrtva mačka tak už neriskujem život mačky

19.1.2022 12:06

Musíte tedy bernášky naučit na potkany

19.1.2022 12:15
OlafV

XXX.XXX.45.134

bery25 napsal(a):
třeba kočky-mam troch bernakov a kazdy pokus o mačky,bola mrtva mačka tak už neriskujem život mačky

Pokud je nezbaštil černý pes..

19.1.2022 19:11
bery25

XXX.XXX.33.81

Musíte tedy bernášky naučit na potkany

mam to trošku od domu a tam nemaju pristup,lebo by som nemal ziadne kraliky,sliepky,dokonca mi zabili jahna,pohlad ako ked lev hrdusi zebru a pritom su to take mieromilovne medvede na potkany mam maleho maltezaka,ten to plaši

25.1.2022 19:43
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

pořádná deratizace. čisto, uklizeno, žádné úkryty, žádné volně ložené krmení a jed.

Naprostý souhlas, ale kriticky přiznám, těžko se mně to plní. Ono stačí krmivo v krmítkách přes noc a ve starém zařízerní je plno úkrytů, stačí 1 cm škvíra. Ale jedem a pastmi se mně podařilo po čtyřech měsících myšky téměř vyhubit. Ve venkovních voliérách jen silně zredukovat. Je to nekonečný boj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík