- každých deset dnů nakupuji polštářky a granule a s přestávkami krmím a krmím!
- předpokládám, že s úspěchem i likviduji!
- když se ale dovídám, kolik jich bylo v kravíně, který již není, tak se nedivím, někde být musí!
- pokládám to za jedinou možnost obrany + čistota !
- doufám, že v těch návnadách alespoň nějaký jed je ?
smrcek
napsal(a):
Dobrý den,
Mám jeden loo % recept na vyhubení potkanů a myší, nemohu jej však zveřejnit. Uveďte svůj e-mail a já Vám jej sdělím. a.
- nešlo by nějakou šikovnou formou zdělit zde 100% recept?
- nezdá se mně nej - aby sem psal každý svoji email-adres ?
- v dnešní době je škodičů více, než jen potkani !
Uživatel s deaktivovaným účtem

Http://www.mojenakupy.cz/liquid-gel-rat-60-g-na-krysy-potkany-nemkyne~zTIP1003.html
já použivám toto a jsem spokojená.nezanese to do sena atd.sežere na místě!PRODEJCE jsem našla náhodně.kupuji vždy co je nejlevnější.!

smrcek
napsal(a):
Dobrý den,
Mám jeden loo % recept na vyhubení potkanů a myší, nemohu jej však zveřejnit. Uveďte svůj e-mail a já Vám jej sdělím. a.
Ldios@freemail.hu.

S malým l.
smrcek
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý den, taky jsem úplně bezradná.Kupuju kapsičky, potkani si pošmáknou ale vůbec nemizí.O to hůř že máme nedaleko skládku.Jestli můžu poprosit o jeden 100 % receptík.Adresa sevastiani@ seznam.cz Díky moc Jana

rumbaba
napsal(a):
Dobrý den napiše mi ten recept taky ted mě vybírají vejce děkuji muj meil: malydvur11@centrum.cz.
Kuna chodí na vejce!

Nám nikdy nešel krysák na vajčka jedině na trus! vyzkoušejte ten přípravek jak jsem dala odkaz a zničíte je!davám tak 6dní nastrahy pokud jí sežerou a pak týden nic a zas.Pokud se to nereguluje tak jich je jak much!

kapoun
napsal(a):
Ano pan poslal tak jak slíbil
Prosím Vás, ak môžete, pošlite to aj mne (mne totiž nič neposlal) ldios@freemail.hu
Ďakujem.

To jsem zvědavá co z toho vyleze-ZAVIROVANÝ POČÍTAČ!
Kumatox prášek dát do starého hrnce, rukavice, roušku nalét štávu a olej prášek přimícháte Kumatox do roztoku štávy ovocné a olleje a dáte tam stary chleba po namoření chleba podávate na tácku u děr potkaních pokud chléb a rohlík nasáty touton látkou je potkany brán vyhubíte je a do dír pak rozdrte sklo a zabetonujte sklo i díry po 7 dení kůře Kumatoxu.
Jaké koliv jed mužete rozdrtit a nechat nasát do choleba, rohlíků, pečiva které potkani mají rádi nebo inje Kčně aplikovat do salámu, brabor. Látku.7 dení kůra je omračí a vnitřně vykrvácí, chybu dělají ti co stále davají jed potka si pka na jed zvykne vznikne u něj Rezistence adaptace a nic jim to nedělá.... 7 dní pak až za měsíc pokud vylezou z dír což po nadrcení skla a zabetování se dořežou a vykrvácí protože kumatocx obahuje látku jako Warfanun Sodný. Tot vše k hubení po domácku. Jed mužete dávat na tácky a dané zvířata zavřít a po raní prohlídce zda není něco poházeno at nepozřou nastahu např, kočky, nosnice. Vyhoda je 12cm trubka do prostřední části dáte je a drátem vtlačíte chléb či rohlík. Pak jedině přestěhovat zvířata a vyplynovat potkany ale netušním zda dnes seženete čpavek nebo plyn...spíše Deratyzátoři.Při práci nevdechujte prášek, postupujte dle návodu, a používejte gumové rukavice a roužky. Mimo dosah psů, koček, zvířat, lidí, dětí !
Mam overenu a fungujucu metodu. Zmeska a sadra 1:1 zamiešat, nasypať do misiek a vložit pod paletu. Paleta zabranuje pristup hydine. Vždy to treba umiestnit k najdenej diere a oni su spokojni, že sa maju kde schovať a vklude nažrať.Samozrejme, že im dam aj misku s vodou, aby to mali čim zapiť. Spokojnosť na oboch stranach.
- při vší úctě k zadavateli a i proto, že vám již neodpovídá?
- vám musín napsat / i když nepopírám, že prostředek k hubení potkanů napomáhá- neměl jsem možnost to vyzkoušet/, že 90% vás nemá možnost tento prostředek sehnat!
- nehledě k tomu, že je to velmi trestné.
Alespoň se ukázalo kolik z vás, z nás má tento problém!
Dříve se o hubení potkanů staral stát, dnes jak víme na mnohé potřebné finance nejsou!
B.
maryša

XXX.XXX.39.14
Dobrý den, jen prosím upřesnit, zda igelitový pytlík dáte rovnou do nory nebo jej necháte volně ležet vedle otvoru. Děkuji za odpověď.
Potkany sa mnozia strasne rychlo, pokial maju ukryt a potravu.
(uvadza sa ze samicka moze mat 30-100 mladych za rok)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Potkan#Rozmno.C5.BEov.C3.A1n.C3.AD
1. zabezpecit aby sa nedostali k potrave
2. upravit kurin (a okolie) tak aby nenasli utociste. napr. betonovy zaklad, pr. budova by mala byt aspon 30cm nad zemou.
az potom ich zabijanie (jed, klepce, atd) bude ucine.
zsirka

XXX.XXX.13.59
Taky prosím o návod. zsieravsky@seznam.cz.
fredy22

XXX.XXX.197.212
Dobrý den, můžu poporosit o radu? díky.
Denisko

XXX.XXX.159.250
Můžete me poradit jak můžu zničít potkany. Diky za odpoved.
klop.p
napsal(a):
Moje drahé ovečky, kdepak je kolega smrcek? Pěkně jste mu naservírovali svoje mejlovky
Komu zde napsal ten 100% recept?
Nechci znát recept, jen jestli někoho obdaroval moudrostí
Ano, mne obdaroval, ale není aplikovatelný všeobecně, tudíž vlastně na nic pro širokou chovatelskou základnu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110
Jediný zaručený recept je pes potkaňák z rodiny špiců, teriérů, kníračů. Chovám kozy a dokud jsem měla středního bílého špice, nebyl ve chlévě a okolí jediný potkan. Jakmile se vyskytl a to jeden jediný během dvou let, byl hned zneškodněn. O myších nemluvě, ty chytal, jak na běžícím pásu. V červenci jsem o něj přišla a chlív obsadili potkani, žijí v hluboké podestýlce koz, dělají v ní nory. Ale teď na zimu nemohu hnůj kydat, mají se kozy kotit a malým prckům by byla zima na nízké nastýlce. Jedy zabraly na chvíli a to jen, že jich trochu ubylo, čili vyhozené peníze. Potkani jsou nesmírně chytří, vyšlou ochutnávače a když ten po pozření jedu zdechne, další várka potkyšů jed už nežere. Do pasti nešli. Takže sháním zase hafáka, abych ho naučila na potkyše, to je jediná účinná obrana - pes dávič. Akorát ho musím naučit, že slepice a králík nééé. Bude to fuška, ale mám odzkoušeno, že jen pes je zaručený likvidátor.
Rici1212

XXX.XXX.179.60
Prosím zaslat návod na hubení potkanů. richard.klimes@centrum.cz.
Zdravím.s pastmi mám celkem dobré úspěchy, jako návnadu dávám suchou kukuřici.již jsem jich letos zlikvidoval 13 je potřeba těch pastí mít několik a stále je dávat na stejné místo.potkani jsou hrozně nedůvěřiví ke změnám.jak se chytí, tak ho vzduchovkou zastřelím a past potom přeleju žhavou vodou, aby necítil pach toho předchozího.mám ty z pletiva s klapkou a s vahadlovou podlahou.při troše zručnosti je lze vyrobit doma.

Já nevím co je na potkany zakázané nebo ne, překvapuje mi že něco je.
Já používám sádru s moučkovím cukrem 1:1 smichat (musí to bejt suché) dám na víčko od sklenice od okurek, dám to tam kde jsou tak aby na to nepršelo a nemohla k tomu drůbež.Ještě jim k tomu dám vedle taky vodičku aby se mohly nabumbat abych nebyl sobec. Za týdem je klid.
Ak je to na 100% tak je to rada nechovať, alebo vybetónovať celý pozemok Potkany boli sú aj budú pokial sa vo vašom okolí bude pestovať a chovať. Dá sa len z časti eliminovať. Hovorý sa že Bratislava má 550 000 ludí a 1 200 000 potkanov. Idem prerábať kurín - nie opretie o stenu ale dostupnosť zo 4 strán. Spodok na tenkých ale pevných nožkách. A mám pod kontrolou vzniknuté diery + barometer pes podkaniar ukáźe kade lezú. Kopať nesmie to už vie. Ak je na tráve potkan má smolu.
.
Súhlasím s príspevkom Petra nado mnou... potkany tu boli, sú a budú...
potkan je schopný urobiť dieru aj do betónu, tak ako to urobil aj potkan, ktorého som dnes do rána chytil do sklopca... pascu som nastražil včera večer a ako návnadu som použil kúsok kukurice... za ňou idú potkany ako šialené.
Prosím také o radu. Betony mám, elektrické ohradníky proti liškám, kunám také, jedy a sklopce nemůžu kočky chytají myši, louh do děr je nehumánní, navíc mám ten "zázrak" co pípá a má je odehnat = nefunguje, pouze vyhozené peníze! Krysy - potkani kradou mladé od vylíhnutí přímo z pod kvočny! Ze 12 pižmovek po třech dnech jen 1! Z pod slepice na pastvě také, jak se něco vyklubalo, tak okousané a slepička seděla dál a čekala na další klubající se mrně a krysa opět sežrala! Je to děsné, jak je žerou přímo z hnízda! Takže pokud je nějaká rada, budu ráda! Jen si myslím, že rada je jen jedna - nechovat drůbež vůbec venku!
Pre 8447 ako uvádza louh do der je nehumánní. Jed už humánny je, nehumáne je všetko čo komu kolvek po zjedení spósobi smrť či už do niekoĺkých hodín, alebo dní. Je to len o uhle pohĺadu. Najhumánnejšia je smrť zastrelením. Len tie svine chodia len v noci. Naše sliepky si s potkanom puberťákom poradia doďobú ho. Sem tam vyhadzujem mŕtvych puberťákov z ohrady. Keď je toho veĺa nastupuje hadica a voda + lopata. A nie starého som ani raz nevytopil všetko co vyplávalo bola omladina utĺkol som lopatov. Naposledy 3 sliepky 8 lopata.
Pro 8447.takto neodchováte nic.měla jste kvočnu nasadit někde v uzavřeném prostoru a kachnu také.již jsem to tu někde psal, že drůbež nemá potkana zafixovaného geneticky jako predátora, tudíž mladé nebude ani proti němu nijak chránit, spíše se slepice ještě nadzvedla, aby pod ní lépe mohl.to by jste nevěřila, co všechno potkan dovede.dobře plave, šplhá, hrabe, ano, i beton, hlodá.hubte jakými koliv prostředky, neohlížejte se na žádnou humanitu.střílet, trávit chytat do pastí.jen žádné ohledy.asi nevíte že je schopen vlézt i do kočárku a okousat miminu nožky.kde se něco chová tam je i on.toneznamená, že když ho nevidíte že tam není.když ho vidíte, je jich tam již spousta.letos jsem jich již zlikvidoval 13, a to ještě není konec.vlastně boj s potkany nekončí nikdy.
Pečas

XXX.XXX.113.102
Prosím o zaslání 100% návodu na vyhubení potkánů.. Jsem zoufalý.. nic nezabírá
pecinka.martin@seznam.cz
Mnohokrát děkuji.
Fakt je pravda, ze ty potkany rusi, kdyz u slepic behaji kralici? Jestli jo, tak ja jdu okamzite sehnat aspon dva flanderske obry a necham je tam behat. Uz jsem z potkanu zoufala. Vsechno zradlo schovavam a stejne kdyz jdu vecer zavrit slepice, tak ti potkani kolem me behaji, je jim to uplne fuk. Jukaji na me z der a vcera mi to i pres botu prebehlo. Tak kde to jsme?
Travit se je bojim, kocour je chyta, a nekdy i kousek sezere... bohuzel lovi jen ty mlade, na velke si netroufne. Psa mezi slepice pustit nemuzu, vybil by prvne slepice a az pak potkany.
Zdravim, nejlepší je pes, mám malého špice 5kg a žádná myš či potkan nemaj šanci, ale u slepic musim být s nim, platí u něj důvěřuj ale prověřuj, jak ho nesleduju tak hned nějakou prožene a normálně se tomu směje, mizera.
Ja vam to verim, ale nas pes (vlastne oba) by mi ty slepice pozabijeli a taky by se tomu smali. Proto se ptam na ty kraliky, i kdyz mi to prijde malo pravdepodobne, ze by to zabralo. Mozna husa spis?
ciraali
napsal(a):
Ja vam to verim, ale nas pes (vlastne oba) by mi ty slepice pozabijeli a taky by se tomu smali. Proto se ptam na ty kraliky, i kdyz mi to prijde malo pravdepodobne, ze by to zabralo. Mozna husa spis?
Já mám podobné vrahounky, ale nepomohlo by Vám slepice na chvíli vyhostit z výběhu a vypustit tam lovce, ať ve výběhu zařádí a až bude po všem tak tam slepice vrátit? U nás zatím problém s potkany nemáme, ale jak bude, tak máme tohle v plánu...
Adus
napsal(a):
Mám zájem o informaci jak se 100% zbavit potkanů děkuji adelatomsova@seznam.cz.
S potkany je boj stále.stoprocentně to nejde, vždy když se po likvidaci jedné jejich rodiny uvolní teritorium, obsadí ho jiná.jejich množství vždy závisí od úživnosti teritoria.někde se jen hemží, jinde je pár jedinců
Matsik

XXX.XXX.99.33
To nám se potkani rozmnožily po tom co nám jednu kočku srazilo auto druhý kocour zmizel a třetí už je starej a bezzubej. Tak jsme si pořídily dvě koťata a zatím nosí malý myšky. Potkany docela úspěšně trávíme a nedávno sem pozorovala na pastvě u ovcí malou lasičku. Zřejmě je taky loví protože, přítel říkal, že ji potkal v noci u hus i na dvoře. Zvířata se nám neztrácejí a já jsem moc rády, že tady ta lasička je a doufám, že i zůstane.
Matsik

XXX.XXX.99.33
Pozorovala jsem ji tu minulý rok ale od té doby nic tak jsem myslela, že odešla až před týdnem si jedna malá hrála na pastvě. Nikdy se nám nic neztratilo myslím žádné mládě ani vejce. A to dokonce sousedka našla na své zahrádce chcíplou kunu.
Houdková

XXX.XXX.132.245
Dobrý den prosila bych taky o receptík jak se zbavit potkanů, leze to k nám od sousedů kteří mají zvířectvo a taky plno potkanů, předem mockrát děkuji.
Od té doby, co má soused vět. prasata, tak je to tu samá velká myš... Já jim dávám takové ty polštářky s jedem, takže je tak nějak více méně udržuju v "přijatelných" mezích. Ale v létě jsem dala do chléva téměř 5ti týdenní kuřata - a bohužel mi 4 zmizely, takže jsem je musela dát do klece, kam se myš nedostane. Vždycky je období, kdy jedové polštářky mizí téměř závratnou rychlostí, pak nacházím mrtvolky a pak je chvíli klid... Než povyroste další generace...
Anolka

XXX.XXX.22.43
Také potřebuji prosím akutně poradit. Už je to neúnosné. Děkuji,
Anolka.
Pard

XXX.XXX.151.84
Leosta@seznam.cz.
hradilvlastimil

XXX.XXX.248.138
Prosím o váš návod na boj s potkany děkuji
hradil.vlastimil@gmail.com.
A čo takto dodržiavať riadne hygienu! Ale je fakt, že i napriek tomu. No a zajace proti potkanom na rušenie? ! To človek nepočul o párení potkanov so zajacmi? Nenaleťte na každu, musím povedať, hlúposť. Lep povolené jedy, max opatrne a hygiena vážení! Mnoho úspechov, nejde to zo dna na den!
Afrika

XXX.XXX.69.164
Taky bych prosil poslat radu, děkuji. drapela.zdenko@gmail.com.
benthenes

XXX.XXX.49.61
Dobrý den. Mohu také požádat o recept na hubení potkanů,
Děkuji.
Rada pro ty co hledají zázračné řešení. Nic takového stejně neexistuje. Co se mě osvědčilo je kombinace pastí, koček a vzduchovky. Základ je nemít roztahané, volně přístupné krmivo a minimalizovat počet skrýší ( např. dvojité podlahy, sudy postavené na nízkých paletách, kam se nedostanou kočky apod.).
Janakrak

XXX.XXX.106.255
Dobrý den, potřebují se zbavit potkana pod podlahou. Děkuji.
cipis
napsal(a):
http://serbak.blog.sme.sk/c/430042/bizarne-pribehy-zo-storocnych-novin-31-7-6-8-1916.html.
Naše babičky pěstovaly tzv. mořskou cibuli a to zvláště pro její léčivé účinky, jako první pomoc při zraněních a nachlazení. Dokonce se tradovalo, že má podobné účinky jako proslulá Aloe vera.
A teď to začne... mořská cibule je totiž lidové jméno pro velmi podobnou rostlinu Urginea (synonymum Charybdis, Scilla, Drimia) maritima, která sice obsahuje léčivé látky, ale ty dle různých zdrojů ovlivňují činnost srdce, používají se na odvodnění organismu, při větších dávkách mohou být jedovaté, štáva z listů způsobuje puchýře na pokožce, uvažuje se o jejich využití jako insekticidu a rodenticidu (po staletí se používá na hubení hlodavců).

smrcek
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý den,prosím vás můžete mi zdělit recept na vyhubení potkanů,díky.
jarda-sima@seznam.cz
svatina

XXX.XXX.30.103
Prosím, také o 100% návod na hubení, už si nevím rady. Díky
svatina@seznam.cz
Neexistuje 100% vyhubení potkanů. Opakovaná návštěva deratizéra vám však pomůže snížit stavy na minimum. Ví co, kam a kolik je potřeba nadávkovat, aby to bylo účinné. Někdy pomůže náhoda, jako v mém případě. V době kdy jsem už málem vzdal boj s potkany, se mi nastěhovala na zahradu kuna a také mladá toulavá kočka. Během jednoho roku se už neobjevil žádný potkan, ba i myši téměř úplně vymizely. Kuna redukovala i stavy koťat. Bohužel ji něco před pár lety zakouslo. Potkan se zatím neukázal žádný, ale zato koček se motá kolem osm a dvě mají mají opět mladě. Za tu dobu co tam žila kuna, tak nesebrala jediné kuře nebo nezabila jedinou slepici. Je pravda že občas jsem našel vajíčko nebo skořápku od vajíčka na místech kde se slepice nemohla dostat ani náhodou. Těch pár vajíček za likvidaci potkanů byla jenom malá daň. Přeji vám úspěšný boj s potkany.
cipis
napsal(a):
Včera som objavila potkana v 200 litrovom súde, na dne ktorého bol zbytok pšenice, zabudla som ho prikryť vekom. Asi budem častejšie zabúdať
Nemám to vyzkoušeno, ale někde ve staré literatuře jsem četla, že se takto dá vychovat potkaní predátor. Do sudu nalákat několik potkanů, zakrýt a počkat až zůstane jen jeden a toho potom vypustit.
Kutilka
napsal(a):
Nemám to vyzkoušeno, ale někde ve staré literatuře jsem četla, že se takto dá vychovat potkaní predátor. Do sudu nalákat několik potkanů, zakrýt a počkat až zůstane jen jeden a toho potom vypustit.
Jako že ten potkan po vypuštění bude zabíjet jiné potkany na potkání? Moc tomu nevěřím. Potkaní predátor je kuna.
horal
napsal(a):
Kutilko, to je jenom vtip. Žádný by to nepřežil. Je to stejné jako rada, odchytit dospělého potkana, nařezat mu žiletkou kůži a do ran nasypat pepř a sůl. Pak ho pustit do díry. Nadělá prý takový povyk, že všichni potkani utečou. A určitě bude víc takových rad jak se zbavit potkanů.
Možná to nebude fungovat nevím, měl by přežít nejsilnější a potom žrát potkany, nemůžu si vzpomenout kde jsem to četla, nejspíš ve starých receptářích jak se psaly zkušenosti čtenářů.
Kutilka
napsal(a):
Možná to nebude fungovat nevím, měl by přežít nejsilnější a potom žrát potkany, nemůžu si vzpomenout kde jsem to četla, nejspíš ve starých receptářích jak se psaly zkušenosti čtenářů.
Možná jste to četla v této diskuzi
https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/836974/slepici-les?from-list=1#a837142
odkaz na slepičí les
http://www.potravinovezahrady.cz/slepici-les-aneb-nizkonakladovy-chov-slepic/
Na pobavení dobrý.
rumik

XXX.XXX.171.226
zašlete i mně,nemůžu se jich zbavit, dík
beer63@seznam.cz
potkany

XXX.XXX.243.121
Dobry den, mohl by jste mi zdelit vas recept na boj s potkany?

potkany
napsal(a):
jasne že môžem.
kvalitné obaly na skladovanie obilia (používam IBC kontajnery), nikde ani zrnko pre potkany, krmivo nepohadzovať len tak po zemi, krmiť iba z krmítok, čisté výbehy, na noc dokonale uzavreté kuríny, kočky čo chytajú potkany... a potkan ide k susedom

Dovolím si tvrdiť, že najúčinnejší bok proti potkanom je NEPRISPÔSOBOVAŤ sa im. U nás už potkany neboli cez 20 rokov, lebo jednoducho sa nemajú kde schovať...krmivo dám normálne na zem a nič. Škáry, diery, jamy zakopať... Jednoducho, ak sa POTKAN nemá kam schovať nenarobí vám škody. Môj názor podložený praxou

bery25
napsal(a):
potkan sa nema kde schovat,to sa my nejak nezda
je to teória, v praxi ťažko dosiahnuteľná

napsal(a):
je to teória, v praxi ťažko dosiahnuteľná
"Môj názor podložený praxou"
dalis01

XXX.XXX.35.179
}prosim o zaslani receptu jak na potkany kollar.kd@email.cz
Slanak

XXX.XXX.72.99
prosím o zaslání receptu jak na potkany Děkuji Standa
Davam do pozornosti prispevok na stranke -holubi- pod nazom =bestie potkani=. V diskusii jeden chovatel pise, ze v kratkej dobe vychytal vo svojom okoli 1700 kusov potkanov.( Nekecam dohladajte si to). Ako navnadu pouzil nejaku latku, co posobi na potkanov ako feromon.Dvakrat som na prispevok reagoval, no nikto sa k veci neozval. Vedel by niekto o latke co posobi na potkanov ako feromon. Bolo by dobre sa s nami podelit o skusenost. Najlepsie by bolo, keby sa ozval sam prispievatel. Tymto ho pozdravujem a dopredu mu dakujem t.
tonci, vy nekecáte, ale kecá ten co to zveřejnil. Je to stejné jako zázračná návnada na ryby ze kterou rybáři nachytali několik metráků ryb za jediný den. Jeho cena se pohybovala kolem 800 Kč. Policie, která je zadržela je musela propustit neboť neporušili zákon, jenom měli štěstí. Jenomže u nás by zákon porušili. Rybář si u nás smí ponechat v jednom dnu pouze dvě ušlechtilé ryby, což kapr je a maximálně si za den může odnést domů 7 kg ryb. Podobný preparát se u nás normálně prodává za desetinu ceny a je to zvýrazňovač chutě. Podobné to bude i u těch potkanů. Jsou to vykukové, kteří se snaží vylákat z důvěřivých lidí peníze za blbost. Aby jste se zbavili potkanů musela by se udělat celoplošná deratizace, jinak i když je všechny v okolí domu vyhubíte po čase se objeví znova.
stále je to dookola nikdy sa ich nezbavíte uplne, ale aspoň eliminujete ich počet... do dier natlačiť gel proti škodcom.. otrávené zrno dávam iba tam, kde sa nedostanú iné zvieratá... do pasce (klietky) sa mi chytí len mláďa a to len sem tam... Návnady som dávala podľa rady deratizátora.. a nič..

Já je eliminuji tím sklopcem. Mám u bažantů krmítko, které ho trochu připomíná. Někdy ho nechám plné na zemi. Oni se tam už naučili chodit. Pak na jeho místo dám sklopec a ejhle-oni se chytají. A podle toho, co za nádherné velké kusy se mi chytne, soudím, že to zrovna nebudou ti tzv. ochutnavači ani mláďata.
Jed bych teda nepoužíval. Mám doma ještě past, ale tu momentálně nelíčím, protože by mi do ní šlápl bažant nebo slípka a cvaklo by to, i s běhákem. Nebo by to ptákovi urazilo hlavu, takže radši zůstávám u sklopce.
Houdy

XXX.XXX.1.56
Dobrý den chtěl bych taky moc velkou radu.. :)

jarda-sima@seznam.cz díky
peter7890

XXX.XXX.227.203
mozem poprosiť o recept peter7890@centrum.sk
dakujem

Tuhle jsem chytil do sklopce dva pořádné potkany na pšenici a už jsou zapíchnutí. Byli to jedni z největších, co jsem chytil. Byli velcí skoro jak dospělé morče. No fujky, jsem rád, že je po nich.
Nedávno jsem těm sv.ním zasypal jejich veliký systém chodeb pod husím domkem štěrkem. Bylo to úplně podryté pod tou dlažbou.
Sice jsou to potvory, ale jedno na nich mám rád. Vždycky se těším jít ráno ven, protože jsem zvědav, zda se nějaký do sklopce chytil nebo ne. Nicméně by se mi po nich nestýskalo, kdybych už je neviděl.
Plánujem zaútočiť na ich gény. Mám pripravenú samičku, ktorá sa chytila do sklapacej klietky. Bola celkom kľudná, tak som si ju nechala. Dá sa kŕmiť, je v drevenej búdke, keby chcela, už dávno by sa prehryzla na slobodu. Ak nezožerie bieleho samca, tak pokus vyšiel a vypustím ju na slobodu.
.

cipis
napsal(a):
Plánujem zaútočiť na ich gény. Mám pripravenú samičku, ktorá sa chytila do sklapacej klietky. Bola celkom kľudná, tak som si ju nechala. Dá sa kŕmiť, je v drevenej búdke, keby chcela, už dávno by sa prehryzla na slobodu. Ak nezožerie bieleho samca, tak pokus vyšiel a vypustím ju na slobodu.
.
To je pěkný nápad až na to, že ta bílá bude asi recesivní. Musíte si něco počíst o genetice barev a k samici sehnat samce nějakého zbarvení, které je dominantní, aby to to šlo samo.
Možná by to šlo taky tak, že odchováte po té samici s bílým mladé (které budou obyčejně zbarvené), těmito nahradíte stávající populaci. Jestli bude štěstí a vznikne dominantní pár ze dvou štěpáků, tak bude tím pádem čtvrtina mladých bílých. A když pak budete likvidovat ty jinak zbarvené (sklopcem), tak máte šance na rozšíření mutace.
http://bebecha.wz.cz/genetika.php#albin
cipis
napsal(a):
.
raz moj kamarát to urobil myšami potom mu behalí aj bielé aj strakaté tim rozdelom že bolo 3x viac.

vegh
napsal(a):
raz moj kamarát to urobil myšami potom mu behalí aj bielé aj strakaté tim rozdelom že bolo 3x viac.
Taky se mi nedopatřením povedlo, že mi unikly bílé myši a docházelo ke křížení, až na to, že bílou myš jsem chytil výjimečně.

cipis
napsal(a):
Neide mi až tak o sfarbenie, chcem skôr blbých potkanov, pomalších a pod...
ktorých mačky skôr ulovia a ktorí sa nebudú vyhýbať pascám.
Aha, ale to není sranda, jen tak to nebude. Oni potkani domácí jsou inteligentní a zjistí časem, co je rizikem.
I kdyby byli ti kříženci blbější, tak jednoduše exnou dřív, ale ti obyč. tam zůstanou, prostě selekční tlak a vše je vniveč.
Lepší strategie by byl kanibalistický potkan nebo potkan uměle geneticky upravený (ale to by mohlo být konečné řešení potkaní otázky ).
Nečetl jsem všechny rady jak na to dostat potkana ze dvorku . Protože jakmile se vám to podaří do několika dnů tam máte nového . Je to daň za kanalizaci . Bojovat z tímto může jen město nebo vesnice najednou v celé lokalitě , jedinec nic nezmůže .
Já se snažím udržet stav potkanů přirozenou cestou -- pořídil jsem si dva kocoury a ti mi je drží pod kontrolou .
ĽuRy

XXX.XXX.195.246
Zdravím Vás,zároveň by som Vás poprosil o návod ak je to overené. S pozdravom Lubo
Pekný úlovok 😉ešte ma napadlo niekde dávnejšie na anglických stránkach som čítal o doma vycvičených fretkach bolo tam pár video od viacerých ľudí takže je to reálne Bol to dosť boj ale za krátky čas teda pár hodín vyhubila aj celú koloniu.Fretka si zapolovala a vás zbavila potkanov .za skúšku by to aj stalo .
Nedávno jsem se od svého prodejce dozvěděl, jak to s těmi jedy je. Od března 2018 se mohou prodávat jedy pouze s polovičním obsahem jedu a jenom v malých baleních. Někteří čeští výrobci to prý ani nechtěli vyrábět, protože prý je to jenom na krmení myší a potkanů. Ty jedy prý prostě nefungují. Jediné funkční jedy mají deratizéři, kteří si za jejich položení nechají pořádně zaplatit. A jediný funkční jed, který je běžné k dostání, ale nesmí být označený jako jed, je Stop gel Profesional, ve kterým je účinná látka, která není ve vyhlášce, která to zakazuje.
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/stop-gel-profesional-na-kontrolu-krtku-hryzcu-hrabosu-mysi-krys-a-potkanu-kartus-300g-p34304/
A teď z jinýho soudku:
Nedávno jsem se musel strašně smát, dostal jsem od nějaký jiný firmy leták s energetickýma krmivama pro myši a potkany. Prý se toho tak přežerou, že pak puknou. To bych chtěl vidět!
Neberte to jako radu, nemám to odzkoušené, jenom jsem o tom slyšel od známého. Dával do jedné misky hodně jemný šrot a do druhé fridex. Byl to ale ten čirý a nevím jestli je ještě k dostání. Protože je šrot suchý museli potkani u toho pít a fridex fungoval výborně, chutnal nasládle. Údajně během několik dnů byl od potkanů pokoj. Jako jed by to fungovat mohlo, ale nevím jestli by to ty potkani opravdu brali.
horal
napsal(a):
Neberte to jako radu, nemám to odzkoušené, jenom jsem o tom slyšel od známého. Dával do jedné misky hodně jemný šrot a do druhé fridex. Byl to ale ten čirý a nevím jestli je ještě k dostání. Protože je šrot suchý museli potkani u toho pít a fridex fungoval výborně, chutnal nasládle. Údajně během několik dnů byl od potkanů pokoj. Jako jed by to fungovat mohlo, ale nevím jestli by to ty potkani opravdu brali.
Těch chovatelů, kteří za premnozeny potkany nemohou je mááálo. Mnohokrát jsem byl u chovatelů na návštěvě a dobrá tři čtvrtina z nich měla volně pohozené nesezrane krmení nebo plná krmítka ad libitum celý den. Nebo jsem tam cochtal v blátě s pšenici. Oni ty potkany vlastně chovají. A myslím si, že tihle lidé tady nejvíc rvou a dělají z potkanů hotovou legendu a melou kolem nich různé mýty včetně toho zasraneho fridexu. Vrchol všeho jsou pak tuntove, kteří pak ještě nadavaji na vrabcaky a snaží se je zabíjet, o kterých tu taky ctu. A ještě větší vrchol pak chovatele ovcí navolno a jejich vlci, kteří si to nemůžou zavřít nebo ohlídat psem kvůli lenosti tupé lidské bezohlednosti.
Žiju u potoku, krmím pohozenim na zem bez různých ptakospeslkrmitek. Jen to, co drůbež sežere, víc ani hrnek navíc. Nevrazdim si kuny ani lasičky, ani lišky, ani potkany. Jsou tu potkani, ale nemnoží se mi. Zrovna předevčírem jsem prijizdel domů a musel přibrzdit u domu, abych si tu kunu moji zlatou neprejel. Behala tam truhlice v zatáčce, nebyla moc vidět.
A Pozemek hlídá pes přes noc a mám klid. A já doprčic nevím, proč se to tu furt řeší.
A kočky jsou na chytání potkanů k prdu. Když jim nedám nažrat, odejdou k sousedům na misku s granulemi, kterou mají venku. Myši chytají ano, dobře, ale potkana venku jen mladého nebo slabého. Je to na ně velká kořist, musely by mít pořádný hlad. Lovily by mi tu ptáky.
bery25
napsal(a):
potkany sa vam nemnozia to mate stastie
Prostě v diskusích o nadměrném množství čehokoli(predátorů), někteří neuznávají, že 10 krav na 1 ha půdy neuživíš, obrazně řečeno. Pokud se daří něco držet tak, aby neškodilo, je to právě ta správná proporcionalita a o tu se musí postarat člověk. S tím si současná příroda nemůže poradit sama....
bery25
napsal(a):
potkany sa vam nemnozia to mate stastie
Soused se mi posmívá, že mě upadne 5 granulek a já je seberu, na krmení používám belíky s víkem, prý je to kničemu, on chová prasátka vietnamce, potkani měl tak přemnožený, že běhali přes louku dobrých 100 m až ke mě. Když jsem za ním šel tak mi řekl, že on potkany nemá, ukázal jsem mu potkaní trus kolem králíkárny, tak mi řekl, že to jsou bobky od králíků. Na tuto odpověď jsem řekl, že má děti a potkani by měl otrávit, odpověděl, že si kvůli tomu neotráví svoji havěď a oni toho zas tak moc nesežerou. Já jsem u sebe dobré 2 roky potkana neviděl.
hokrví
napsal(a):
Soused se mi posmívá, že mě upadne 5 granulek a já je seberu, na krmení používám belíky s víkem, prý je to kničemu, on chová prasátka vietnamce, potkani měl tak přemnožený, že běhali přes louku dobrých 100 m až ke mě. Když jsem za ním šel tak mi řekl, že on potkany nemá, ukázal jsem mu potkaní trus kolem králíkárny, tak mi řekl, že to jsou bobky od králíků. Na tuto odpověď jsem řekl, že má děti a potkani by měl otrávit, odpověděl, že si kvůli tomu neotráví svoji havěď a oni toho zas tak moc nesežerou. Já jsem u sebe dobré 2 roky potkana neviděl.
načo by isli k vam,ked u suseda sa maju dobre odkedy mam maleho maltezaka,ktory je ubrechany az moc,vopcha sa do kazdej diery,tak sa mi potkany vytratili,dufam ze sa uz ani nevratia
bery25
napsal(a):
načo by isli k vam,ked u suseda sa maju dobre odkedy mam maleho maltezaka,ktory je ubrechany az moc,vopcha sa do kazdej diery,tak sa mi potkany vytratili,dufam ze sa uz ani nevratia
Já mám pane ty potkany jen u septiku, je to starý septik z pískovců, otevřený, s přepadem, příští rok snad rekonstrukce. Takže se tam živý na tom, co nestravime. Je to jediný místo, kde je vidět jejich přítomnost.
Jelikož tam teď dělám dřevo a vše jsem prerovnal, metr od obvodový zdi odsunul. Všechny diry ve zdi jsem ucpal skelnou vatou namočenou v naftě a zašpricnu, řídkým betonem. Větší díry zabetonuji. Tak jsem zvědavý, kde to rozhrabaji.
U zvířat je nemám, asi tam probíhají v noci a hledají, ale mají tam prd. Krmím jen rano. Co mi nesezere drůbež a holubi vyberou vrabci a sýkorky přes den. V podvečer je všude čisto.
Dobrý den, po 20 letech se potkani nastěhovali i ke mně nejprve pod stoh sena a poté pod palety. Mají to blízko k výběhu slepic a napočítal jsem jich tak 10.
Bojuji s nimi následovně:
-večer když zajdou slepice do kurníku jdu na čekanou se vzduchovkou
- poté nesežrané krmení uklidím do bečky s deklem.
- nastražil jsem past je jako na myši jen trochu větší a jako návnadu jsem dal špek
- do děr, kde se nedostane pes ani slepice a kachny dávám polštářky zelené barvy- ne však tuby a ty co jsou volně dostupné v obchodech to jsou vyhozené peníze.
- no a pes který je nenechá na pokoji.
- jeden potkan si troufnul mezi slepice a do minuty ho uklovaly
Za 3 týdny jsem výrazně snížil počet potkanů a i myší hlavně ve voliérách, kde chovám papoušky.
Dodo123789

XXX.XXX.20.77
Poprosím taky o 100 procentní recept
Banovsky

XXX.XXX.234.30
Dobrý deň, prosím o recept proti potkanom. Adresa gbanovsky@gmail.com
Ďakujem .
Lauras

XXX.XXX.155.64
Tiež som zvedavá peter2011@azet.sk
Wénos

XXX.XXX.34.227
Děkuji za recept na potkany.

smrcek
napsal(a):
Dobrý den,
dobrý den,můžete mi taky dát recept na potkany díky. jarda-sima@seznam.cz
Nejúčinnější recept na potkany je deratizér. Položí dvakrát ročně návnadu na ty správné místa a během dvou let máte od nich pokoj. To ale za předpokladu, že nemáte poblíž nějakou skládku, ČOV nebo stáje. Pak stačí nějaký statný kocour a ten si už ohlídá svůj rajón, pokud to nebude nějaký gaučák.

2mazutak
napsal(a):
zdravím.to je přesně to,co já mám hned za plotem.jízdárnu,a potok.letos zatím jen 27 potkanů pochytaných a zastřelených.
Já za život prošla pár jízdáren a většinou tam potkani nebyli. Stačila kombinace psů a koček, krmení v sudech a pořádek. To je spíš vídám v kravínech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.116
My potkany na pozemku meli. Ne nejake extremni pocty ale vidali sme je. Zmizeli ve chvili kdy se pocet hadu chovanych v dome rozrostl z 20 na nejakych 100-160 (160 nyni). Od te doby co se tohle cislo navysovalo sme nevideli ani jednoho a zmizly z pozemku temer uplne i mysi. Kocky nemame, ani sousedojc k nam nechodi, psy mame jen bytove. Tak pry aspon k necemu je ta moje smardlava havet dobrá 😂
Likvidace potkanů zejména ve venkovních prostorách není zas tak nemožná. Zde můj recept, který jsem vymyslel poté, co jsem sám strčil nedopatřením hlavu do čerstvě vysířeného sudu. Koupím plátky síry na síření sudů, několik jich spojím dokupy sešívačkou, zastrčím co nejhlouběji do potkaní díry případně děr, zapálím a vchod díry zasypu zeminou. Máte vidět, co potkani dělají. Buďte připraveni a sledujte, kudy potkani vylézají, tam je můžete zabít fyzicky lopatou nebo jim tu díru můžete zase zasypat. ti co neutečou, uhynou v zemi. Dejte prosím vědět, jak jste dopadli.
Zdravím všechny chovatele zvířátek.... bohužel, letos se u nás usídlili potkani. Naštěstí chovám slepice a králíky 200 metrů od domu. Našla jsem na seně mladého potkana s ukousnutou hlavou. Králíky krmím kolem 17. hod. Bohužel se už stmívalo, a tak jsem chtěla toho potkana uklidit až ráno. Jenomže ráno tam už nebyl. Myslím, že ho ostatní potkani sežrali. Existuje něco na ně, jak se jich rychle zbavit? Mimo toho, co je napsáno v předešlých příspěvcích... Děkuji.
Fifinka2
napsal(a):
Zdravím všechny chovatele zvířátek.... bohužel, letos se u nás usídlili potkani. Naštěstí chovám slepice a králíky 200 metrů od domu. Našla jsem na seně mladého potkana s ukousnutou hlavou. Králíky krmím kolem 17. hod. Bohužel se už stmívalo, a tak jsem chtěla toho potkana uklidit až ráno. Jenomže ráno tam už nebyl. Myslím, že ho ostatní potkani sežrali. Existuje něco na ně, jak se jich rychle zbavit? Mimo toho, co je napsáno v předešlých příspěvcích... Děkuji.
Četla jste vůbec ty předešlé příspěvky? Je tam vše i v ostatních vláknech. Není to tak jednoduché. Nad sebou mám obří frýdeckou skládku a potok až k baráku. Také jízdárny atd. Vyhubím a pozítří jich mám ještě více. Možná u většiny chovatelů to může být jednodušší, ale já s nimi vedu boj už 30 roků.
Z potkany jsem boj vyhrál. Cca 1.4kg jedů. Decimovali nás ve velkém.Ale pozor není jed jako jed!!!.Osvědčil se ratimor modré bloky plus deratizační stanice. A každé jaro a na podzim deratizovat.A pozor nejúčinnější je brodifakum většinou jsou granule a kostky modré. Naproti tomu jed bromadilion je cca 3x méně účinný než brodofakum!!!!Doporučuji kupovat Brodifakum a dokoupit deratizační stanice.
Ten jed by mi také určitě pomohl, ale večer sedí po stromech divoké sovy a také moje sovy a dravce mám ve voliérách, kde by se mladý potkan mohl dostat. A kočky a pes je loví i dospělé a sežerou je. I kdybych jed dal do garáže, může jej potkan vynést, nebo otrávený vylézt ven. Proto jedy u mne ne.
Dave08

XXX.XXX.39.114
Dobrý den, jde ještě někde sehnat ten 100% recept na potkany. Děkuji stepnickaD@seznam.cz
Dobrý den. Také se snažím zbavit potkanů ,ale zatím marně. Cca před měsícem se mi prokousali do králíkárny a z jednoho vrhu králíků mi zbyl jen jeden sameček . Teď už mám králíkárnu oplechovanou a spravenou . Slyšel jsem ,že perličky odpuzují svým ''řevem'' potkany. Máte to někdo vyzkoušené? Už jsem přemýšlel o pořízení několika perliček mezi slepice ,ale napřed si chci zjistit jestli to opravdu funguje. Přeji hodně úspěchů v chovu a v boji s potkany. Převrátil
JPrevr07
napsal(a):
Dobrý den. Také se snažím zbavit potkanů ,ale zatím marně. Cca před měsícem se mi prokousali do králíkárny a z jednoho vrhu králíků mi zbyl jen jeden sameček . Teď už mám králíkárnu oplechovanou a spravenou . Slyšel jsem ,že perličky odpuzují svým ''řevem'' potkany. Máte to někdo vyzkoušené? Už jsem přemýšlel o pořízení několika perliček mezi slepice ,ale napřed si chci zjistit jestli to opravdu funguje. Přeji hodně úspěchů v chovu a v boji s potkany. Převrátil
kdyby to fungovalo tak mají všichni perličky

JPrevr07
napsal(a):
Děkuji za reakci. Je škoda ,že to nefunguje. Jedy používat nechci(nebo nemůžu?) ,protože máme psy a kočky a do sklopců nelezou. Budu muset vymyslet něco jiného. Převrátil😀
My jsme jedy používali ve stáji u koní. Měli jsme tam naše kočky a majitelé chodili se psy a nikdo z nich se neotrávil. Důležité je rozmístit nástrahy tak, aby se k nim kočky a psi nedostali - my to dávali do papírových krabic s malým vystřiženým otvorem a ještě zastrkávali do rohů v přípravně krmiva, do dřevěné bedny, kam se původně dával oves a už tam byla prokousaná díra (my už dávali jádro do plastových sudů - osvědčily se) a tak. Ale spíš jsme řešili myši. Potkani se viditelně nastěhovali, když byla stáj přes prázdniny bez koní a lidí. Jak začal běžný ruch a psi, zmizeli. Tím chci říct, že dobrý pes (psi) udělají dobrou službu. A jsou ekologičtí.
napsal(a):
My jsme jedy používali ve stáji u koní. Měli jsme tam naše kočky a majitelé chodili se psy a nikdo z nich se neotrávil. Důležité je rozmístit nástrahy tak, aby se k nim kočky a psi nedostali - my to dávali do papírových krabic s malým vystřiženým otvorem a ještě zastrkávali do rohů v přípravně krmiva, do dřevěné bedny, kam se původně dával oves a už tam byla prokousaná díra (my už dávali jádro do plastových sudů - osvědčily se) a tak. Ale spíš jsme řešili myši. Potkani se viditelně nastěhovali, když byla stáj přes prázdniny bez koní a lidí. Jak začal běžný ruch a psi, zmizeli. Tím chci říct, že dobrý pes (psi) udělají dobrou službu. A jsou ekologičtí.
Já zas nemůžu dopustit na kočky, né , že bych je miloval ,, ale co jsem si pořídil kočku, která mívá koťata, tak vše ok. Od sousedů lezou možná desítky potkanů, ale nemají šanci , max vydrží do druhého dne....za to jsem rád, sousedi mají problémy pořád, ale ten nehorázný bordel je líhniště potkanů...říkám jim, psa, který vám leží doma vyhoďte na dvůr, ukliďte všechen bordel, zabetonujte všechny překážka...aaaa...no ty ses zbláznil, byla odpověď ...pes je miláček a za beton bychom daly balík peněz, no v duchu jsem si říkal, tak raději kupujte alkoholu více, než doteď a budete mít celý rok hoooo, jen potkany...komu není rady, tomu není pomoci....

samec
napsal(a):
Já zas nemůžu dopustit na kočky, né , že bych je miloval ,, ale co jsem si pořídil kočku, která mívá koťata, tak vše ok. Od sousedů lezou možná desítky potkanů, ale nemají šanci , max vydrží do druhého dne....za to jsem rád, sousedi mají problémy pořád, ale ten nehorázný bordel je líhniště potkanů...říkám jim, psa, který vám leží doma vyhoďte na dvůr, ukliďte všechen bordel, zabetonujte všechny překážka...aaaa...no ty ses zbláznil, byla odpověď ...pes je miláček a za beton bychom daly balík peněz, no v duchu jsem si říkal, tak raději kupujte alkoholu více, než doteď a budete mít celý rok hoooo, jen potkany...komu není rady, tomu není pomoci....
Přesně tak, pořádek je základ.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Ja jich mám ke 2 stovkám a na relativně malém pozemku
napsal(a):
Tam snad ano, když pes prochází na vodítku, nebo je pod dozorem. Neznám ale velkého psa, co by se za celou noc nedostal do papírové krabice, nebo nesežral otráveného potkana. Taky chovám přirozenou cestou husy, kačeny atd. Když odkryjí vejce a jdou se napít či nažrat, tak je po vejcích a pes se nažere. Je to možná moje chyba, protože psi dostávají vajíčka. U mne celoročně kočky, psi jen mimo hnízdění. Pasti, umístěné tak, kde se nic kromě potkana nic nedostane. Psal jsem již, že jsem dal do garáže jed a potkan jej vynesl. Slepice a kačeny jej žraly a honily se po zahradě jedna za druhou aby ho mohli polknout. U koní to snad jde, jsou v ohradě.

Pepa_FM
napsal(a):
Tam snad ano, když pes prochází na vodítku, nebo je pod dozorem. Neznám ale velkého psa, co by se za celou noc nedostal do papírové krabice, nebo nesežral otráveného potkana. Taky chovám přirozenou cestou husy, kačeny atd. Když odkryjí vejce a jdou se napít či nažrat, tak je po vejcích a pes se nažere. Je to možná moje chyba, protože psi dostávají vajíčka. U mne celoročně kočky, psi jen mimo hnízdění. Pasti, umístěné tak, kde se nic kromě potkana nic nedostane. Psal jsem již, že jsem dal do garáže jed a potkan jej vynesl. Slepice a kačeny jej žraly a honily se po zahradě jedna za druhou aby ho mohli polknout. U koní to snad jde, jsou v ohradě.
Váš pes má volný přístup k vejcím? Co znamená psi jenom mimo hnízdění a potkan vynesl jed? A slepice ho pak žraly a honily, aby ho mohly polknout? A jak s tím souvisí koně v ohradě? Jsem zmatená.
pro Kometa, chtěl jsem jen upozornit, že i když jsem umístil jed do uzavřených místností, za bedny, potkan dokázal sáčky s jedem vynést ven do výběhu, kde se zdržuje drůbež. A ta se to snažila sežrat. A taktéž by pes na volno mohl otráveného potkana sežrat, a nejen jednoho. Jenom jsem chtěl varovat, ať si nikdo nepřiotráví psa. A to jsem připsal navíc, že pes u mne může sežrat vejce od hnízdící drůbeže, která musí občas vejce opustit aby se vyprázdnila nebo nažrala. Jinak si hnízdící drůbeže nevšímá.

Pepa_FM
napsal(a):
pro Kometa, chtěl jsem jen upozornit, že i když jsem umístil jed do uzavřených místností, za bedny, potkan dokázal sáčky s jedem vynést ven do výběhu, kde se zdržuje drůbež. A ta se to snažila sežrat. A taktéž by pes na volno mohl otráveného potkana sežrat, a nejen jednoho. Jenom jsem chtěl varovat, ať si nikdo nepřiotráví psa. A to jsem připsal navíc, že pes u mne může sežrat vejce od hnízdící drůbeže, která musí občas vejce opustit aby se vyprázdnila nebo nažrala. Jinak si hnízdící drůbeže nevšímá.
Aha. My nedávali sáčky s jedem, ty neznám, ale rovnou granule, které hlodavci požírají a nikam netahají. Ad otrava psů - není moc pravděpodobná, protože a) potkani uhynou většinou někde zalezlí a b) jedy mají kumulativní účinek (pokud použijete ty na bázi antikoagulancií).
Ano, pes po pozření otráveného potkana neuhyne. Možná srnčí ratlík by mohl mít nějaké potíže, ale větší pes nikoliv. Jenom bych uvedl na pravou míru, že potkan neumírá někde zalezlý, ale právě naopak vyleze na prostranstvím aby neznečistil obydlí ostatním. Současné jedy na hlodavce nepůsobí okamžitě, ale postupně i několik dní a to už to má potkan rozložené v krvi a orgánech. Navíc já jsem ještě nikdy neviděl aby pes nebo kočka žrali potkana. Je pravda, že jsem našel třeba půlku potkana, ale stopy tam byli od kuny. Neni třeba spekulovat nad způsoby boje proti potkanů, nejúčinnější je deratizer. Ví kam položit návnadu, jaký druh návnady použít a jaké množství. Tam kde je nutné použijí papírové nebo plastové domečky na návnadu aby se k ní nedostali jiné zvířata. Pokud je v blízkosti nějaký prostor kde se mohou množit, tak požádat majitele nebo nejbližší obecní úřad a také hygienu o plošnou deratizaci..

horal
napsal(a):
Ano, pes po pozření otráveného potkana neuhyne. Možná srnčí ratlík by mohl mít nějaké potíže, ale větší pes nikoliv. Jenom bych uvedl na pravou míru, že potkan neumírá někde zalezlý, ale právě naopak vyleze na prostranstvím aby neznečistil obydlí ostatním. Současné jedy na hlodavce nepůsobí okamžitě, ale postupně i několik dní a to už to má potkan rozložené v krvi a orgánech. Navíc já jsem ještě nikdy neviděl aby pes nebo kočka žrali potkana. Je pravda, že jsem našel třeba půlku potkana, ale stopy tam byli od kuny. Neni třeba spekulovat nad způsoby boje proti potkanů, nejúčinnější je deratizer. Ví kam položit návnadu, jaký druh návnady použít a jaké množství. Tam kde je nutné použijí papírové nebo plastové domečky na návnadu aby se k ní nedostali jiné zvířata. Pokud je v blízkosti nějaký prostor kde se mohou množit, tak požádat majitele nebo nejbližší obecní úřad a také hygienu o plošnou deratizaci..
Otázka, jestli ten potkan ví, že umírá, ale to bychom asi zabředli do zbytečné debaty. S ostatním souhlasím.
Výše jsem psal že mám dvě kočky které drží potkany v přijatelné míře. Mé kočky potkany žerou ale ne celé nechávají vnitřnosti a hlavu vždy se divím jak to dokážou takhle udělat .
Nevím jestli potkan ví že je otráven a umírá , možná je to vrozený pud zachováni rodinné skupiny .
Proto vylézá z nor .

paskov244
napsal(a):
Výše jsem psal že mám dvě kočky které drží potkany v přijatelné míře. Mé kočky potkany žerou ale ne celé nechávají vnitřnosti a hlavu vždy se divím jak to dokážou takhle udělat .
Nevím jestli potkan ví že je otráven a umírá , možná je to vrozený pud zachováni rodinné skupiny .
Proto vylézá z nor .
Možná.
paskov244
napsal(a):
Proto vylézá z nor .
Nejsem si jist, jestli to ten konkrétní jedinec ví, ale ostatní potkani to vycítí a vyštvou ho. Zvířata na to mají instinkt. Pokud kočka nechává vnitřnosti je možné, že má špatnou zkušenost. Kočka není tak velká a zbytky jedu přeci jenom můžou způsobit zdravotní potíže.
Stačí přečíst trošku informací o jedu. Potkan má nedostatek vzduchu pro to jde ven z hnízda a následně uhyne. Jed v otrávených jedincích není nebezpečný pro kočku!!! Kočka mi je ze začátku trošku požrala ale jen u 2 kusů pak mi je skládala na Schody. Kočka má 12 roků a je v pohodě.Mám kousek od baráku opuštěný dům kde je potok a ústí do něj stoky a celá zahrada je plná stavebního materiálu cca 1000m2 nezbylo mi nic jiného než přeskočit plot a a rozmístit stanice deratizační cca 1 kg jedů zatím klid než to osídlí nová kolonie.
Kubin.

XXX.XXX.246.16
Dobrý den, taky poprosim zaslání receptu na vyhubení těch bestií.
Kubin.

XXX.XXX.246.16
No ještě maila martinkubu@centrum.cz
Emato

XXX.XXX.147.239
Mohu také poprosit o recept? Můj emeil valasekvaclav@seznam.cz
Nevím kdo tady posílá jaké zázračné recepty ale já jsem se potkanů opravdu zbavil.
Kombinace pastí na špek a jedu(modré polštářky) jsou vyhubení.
Napočítali jsme jich hrubo přes 30.
Moje rada :krmení slepicím jen to co do večera sežerou, čistota a betonové podlahy.
Krmivo do sudů.
Jo a v jednom příspěvku jsem četl, že pes si mrtvého potkana nevšimne. Je to blbost. Můj si s ním hrál a týden jsme ho dávali dohromady(Cane corso)
Ať se daří..
slavik
napsal(a):
Nevím kdo tady posílá jaké zázračné recepty ale já jsem se potkanů opravdu zbavil.
Kombinace pastí na špek a jedu(modré polštářky) jsou vyhubení.
Napočítali jsme jich hrubo přes 30.
Moje rada :krmení slepicím jen to co do večera sežerou, čistota a betonové podlahy.
Krmivo do sudů.
Jo a v jednom příspěvku jsem četl, že pes si mrtvého potkana nevšimne. Je to blbost. Můj si s ním hrál a týden jsme ho dávali dohromady(Cane corso)
Ať se daří..
zdravím.musím souhlasit.mně se před lety již psa zachránit nepodařilo,asi sežral načatého potkana.od té doby jedy nepoužívám,jen sklopce.před dvěma lety jsem jich pochytal 32,pak 28, a letos již zatím jen jednoho.mám nalíčeno stále,je vidět,že je lze likvidovat i bez jedů.chce to jen důslednost,a nepolevit.
Rabim

XXX.XXX.7.52
Dobrý den mám zájem o recept na podlahy děkuji za zaslání. Konečný.radim@seznam.cz
Kamcuch

XXX.XXX.96.85
Nejlepší je vzduchovka, pár nocí s nočním viděním a bylo po problému.
Kamcuch
napsal(a):
Nejlepší je vzduchovka, pár nocí s nočním viděním a bylo po problému.
Přeji Vám aby to byla pravda.
U souseda v hospodářství se živí, my je máme v zateplení půdní vestavby. Bojuji s nimi cca rok. Místům kde jsme je stříleli vzduchovkou (s nočním viděním) se naučili vyhýbat. Mám 4 kamery s detekcí pohybu (také s nočním viděním), pod ní projdou cca 1x týdně, taky se jim naučili vyhýbat, nechápu to.
Malé pasti, sklopec, u mě na dvoře dva teriéři, kteří je nepustí na zem. Jenomže psi se nahoru na půdu nedostanou.
Za jedy jsme vydali majlant, za různé, ale neberou je, když mají přísun potravy v sousedním hospodářství (nic velkého - 6 slepic +králíci) tak je to těžké.
Nepolevuji v kombinaci všeho zmíněného + hlavně úklid a odstranění veškerého zbytného materiálu.
Zatím se mě jeví jako nejlepší "doplněk" kočka, která sice asi zatím žádného potkana neulovila, ale nenechává je v klidu, takže jim znepříjemňuje pobyt u nás (viděno na kamerách). Naštěstí je to dračice, kterou nerozhodí ani teriéři, takže až bude mít koťata, některé si necháme.
Lovu zdar 😉
Bojovali jsme asi 3 roky..vzduchovka,jedy, úklid všech skrýší, byli i pod zemí v norách,tak dýmovnice, koupili jsme pasti, občas se nějaký chytil, jsou moc chytří.. a kočky, mladá koťata je dorazila..vychytala všechny mladé..máme 5 koček 😀
Druhý rok máme klid.. hodně ťukám, ať to nezakriknu.😀
ančovička1
napsal(a):
Bojovali jsme asi 3 roky..vzduchovka,jedy, úklid všech skrýší, byli i pod zemí v norách,tak dýmovnice, koupili jsme pasti, občas se nějaký chytil, jsou moc chytří.. a kočky, mladá koťata je dorazila..vychytala všechny mladé..máme 5 koček 😀
Druhý rok máme klid.. hodně ťukám, ať to nezakriknu.😀
tie dymovnice su nejake origo pre potkany,dakujem