R.S.
napsal(a):
Myslím že se na vykuřování používají i Sirné knoty - ke koupi v každých hospodářských potřebách. Je to levné a dýchat to fakt nechcete.
Ano,cokoliv..sirné knoty, v zahrádkářských potřebách dýmovnice na krtky..ale žádný zázrak,zkoušeli jsme cokoliv, jen v kombinaci úplně všeho se jich dá zbavit..je to na dlouho, ale nám se to podařilo..
Kamcuch

XXX.XXX.96.85
Vykuřování možná trošku pomůže, ale pokud mají kudy utéct tak utečou. Dle mého je lepší pouštět do nory CO2 - například z hasícího přístroje otočeného vzhůru nohama. Ten není cítit a potkani se udusí aniž by o tom věděli. Nemám to ověřené, ale dle mého by toto mohlo fungovat. Ucpat co nejvíce východů a pustit tam to CO2.
Kamcuch
napsal(a):
Vykuřování možná trošku pomůže, ale pokud mají kudy utéct tak utečou. Dle mého je lepší pouštět do nory CO2 - například z hasícího přístroje otočeného vzhůru nohama. Ten není cítit a potkani se udusí aniž by o tom věděli. Nemám to ověřené, ale dle mého by toto mohlo fungovat. Ucpat co nejvíce východů a pustit tam to CO2.
Nabízí se krásná trojkombinace s petardami ze Sapy, který jsou teď určitě v akci. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kamcuch
napsal(a):
Jak jste přišel na CO2...??? CO2 se používá při inseminaci včelých matek k narkotizaci, tzn. že jakmile ho matka přestane vdechovat se probudí a funguje dále normálně... Že by u savců a drůbeže měl CO2 jiný účinek...??? Tomu se mě věřit nechce ...

napsal(a):
Jak jste přišel na CO2...??? CO2 se používá při inseminaci včelých matek k narkotizaci, tzn. že jakmile ho matka přestane vdechovat se probudí a funguje dále normálně... Že by u savců a drůbeže měl CO2 jiný účinek...??? Tomu se mě věřit nechce ...
Viz utrácení při ptačí chřipce pomocí CO2.
Kamcuch

XXX.XXX.96.85
napsal(a):
CO2 je smrtící plyn. Jak už tady někdo psal, dřív se v každém sklepě, kde se dělal burčák zapalovala svíčka, která když byla moc velká koncentrace CO2 začala skomírat. Hlavní nebezpečí je právě to, že nejde nějak cítit a až když si člověk uvědomí co se děje, většinou už nemá sílu tu chybu napravit. Pokud by se tam nechala ta včelka déle, tak by zajisté taky umřela. Někdo zase pomocí CO2 zabíjí potkany pro svého hada.

Kamcuch
napsal(a):
CO2 je smrtící plyn. Jak už tady někdo psal, dřív se v každém sklepě, kde se dělal burčák zapalovala svíčka, která když byla moc velká koncentrace CO2 začala skomírat. Hlavní nebezpečí je právě to, že nejde nějak cítit a až když si člověk uvědomí co se děje, většinou už nemá sílu tu chybu napravit. Pokud by se tam nechala ta včelka déle, tak by zajisté taky umřela. Někdo zase pomocí CO2 zabíjí potkany pro svého hada.
Co si představujete pod pojmem déle...? Jak dlouho...?
Kamcuch

XXX.XXX.96.85
napsal(a):
Co si představujete pod pojmem déle...? Jak dlouho...?
To vůbec netuším.

Narkotizace včelích matek pomocí co2 se provádí dvakrát po dobu zhruba deseti minut. Neslouži pouze ke znehybnění matky, ale i ke stimulaci vaječníků k rozkladeni matky. Matky nejsou v CO2 zcela uzavřeny, ale plyn jimi jen obtéká.

Kamcuch
napsal(a):
Přesněji řečeno, není smrtící (na rozdíl od CO), je pouze nedýchatelný. Ale ve finále je to vlastně jedno.
Kamcuch

XXX.XXX.96.85
Nebudeme tady slovíčkařit. Pokud vás někdo zavře do místnosti, kterou naplní vysokou koncentrací CO2, tak prostě umřete :)

Kamcuch
napsal(a):
Nebudeme tady slovíčkařit. Pokud vás někdo zavře do místnosti, kterou naplní vysokou koncentrací CO2, tak prostě umřete :)
Souhlas.

Dobrý den,
asi 14 dní nachazím na špičce rozkousaná, vypitá vejce, zbytek skořápky nepoškozený.
Teď jsem viděl pachatele při práci. Dvě myši, neuvěřitelně zručné. Začali za soumraku, po hřadování slepic. Zítra položím nástrahy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
U nas se to potkanama a mysma hemzilo. Vsude v ulici slepice. Sice par kocek ale. Za barakem 100m kravin. Od doby co pocet hadu v baraku presah asi 70 kousku (velky hadi, hroznysi a velke krajty) neni u nas ani chlup. 😁 A to je nepoustim ven ani nikde nerozhazuju hovna apod. Max nekdy na vlek vysypu pytel s humusem od haveti nebo den dva stoji vedle popelnic.

napsal(a):
Narkotizace včelích matek pomocí co2 se provádí dvakrát po dobu zhruba deseti minut. Neslouži pouze ke znehybnění matky, ale i ke stimulaci vaječníků k rozkladeni matky. Matky nejsou v CO2 zcela uzavřeny, ale plyn jimi jen obtéká.
Matky jsou zcela uzavřeny v CO2 a bez problémů vydrží i půlhodinovou narkozu...

Kamcuch
napsal(a):
Nepopírám. Ale na jak dlouho...?

napsal(a):
Nepopírám. Ale na jak dlouho...?
Navždy. Mozkové buňky odumírají docela rychle.
Zpátky do školy jelimani, ale ne do té současné. Když říkám zpátky, tak myslím před 30 lety (a to nejsem komanč). CO2 není jedovatý, ale je nedýchatelný - jak už zde psala naše hvězda - kometa .
Pokud je ve vzduchu v koncentraci nad 5 objemových %, tak způsobuje u člověka bezvědomí. Při koncentraci 20 a více objemových procent se udusíte (silážní jámy, vinné sklepy, septiky...
Je těžší než vzduch, takže se hromadí odspodu (jeskyňáři o tom ví své). Takových úmrtí už bylo, anžto je nedetekovatelný smysly.
Chjo, to školství, to školství... a ještě by chtěli přidávat .

petr008
napsal(a):
Zpátky do školy jelimani, ale ne do té současné. Když říkám zpátky, tak myslím před 30 lety (a to nejsem komanč). CO2 není jedovatý, ale je nedýchatelný - jak už zde psala naše hvězda - kometa .
Pokud je ve vzduchu v koncentraci nad 5 objemových %, tak způsobuje u člověka bezvědomí. Při koncentraci 20 a více objemových procent se udusíte (silážní jámy, vinné sklepy, septiky...
Je těžší než vzduch, takže se hromadí odspodu (jeskyňáři o tom ví své). Takových úmrtí už bylo, anžto je nedetekovatelný smysly.
Chjo, to školství, to školství... a ještě by chtěli přidávat .
Já to takhle učím. Je to dobře nebo špatně?
Těžko říct, když v tom má tolik lidí hokej . Když napíšu, že komunistické školství bylo lepší a frontální výuka měla výsledky, co myslíte, že sklidím? Udělají ze mě bolševika, rusofila... Ale ještě naši rodičové s tehdejším středoškolským vzděláním bezpečně znali rozdíly mezi CO a CO2... Tak kde je chyba? Ale darmo mluvit, nevyřešíme.

petr008
napsal(a):
Těžko říct, když v tom má tolik lidí hokej . Když napíšu, že komunistické školství bylo lepší a frontální výuka měla výsledky, co myslíte, že sklidím? Udělají ze mě bolševika, rusofila... Ale ještě naši rodičové s tehdejším středoškolským vzděláním bezpečně znali rozdíly mezi CO a CO2... Tak kde je chyba? Ale darmo mluvit, nevyřešíme.
Nevyřešíme. Mám v podstatě stejný názor a taky radost, když ve vědomostních soutěžích naskočí správná odpověď, kterou do nás tenkrát "natloukli". Holt jsem staromilec.

petr008
napsal(a):
Vy a staromilec??? To snad ne. Spíše staromilce, staromilice, staromilka nebo ještě lépe staromilenka.
Ne, ne, po novu, aby to bylo genderově i gramaticky správně to prostě nepůjde .
Staromilka se mi líbí nejvíc. I když staromilice taky nezní špatně, je to takové vznešené.
Tak pro všechny staromilce a staromilice zde mám tento skvost. Objevil jsem to loni na Vánoce a pouštím si to vždycky, když mě všeci sejou. No není to to ono ?
https://www.youtube.com/watch?v=UBbeybKS_jg
Já v takové náladě koukám na tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=A2E3e1w2L4k
petr008
napsal(a):
Tak pro všechny staromilce a staromilice zde mám tento skvost. Objevil jsem to loni na Vánoce a pouštím si to vždycky, když mě všeci sejou. No není to to ono ?
Hezké ... než přijdou úřednící z EU zkontrolovat emisní třídu topeniště , udělat kontrolu chovu koz včetně evidence atd. ... snad mu to vydrží co nejdéle
Přesně. Teď jste na to kápnul. On se dneska vždycky najde někdo, kdo nepřenese přes srdce, že někdo jiný žije normálně a udělá všechno pro to, aby mu to za každou cenu zatrhl.
Přemýšleli jste někdo, odkud pramení to výše zmiňované staromilectví? Není to z toho, že máme ještě v paměti generace našich rodičů a prarodičů, kteří zažili válku (příp. obě)?
Tito lidé už mezi námi nejsou, ale uměli život žít, protože uměli rozlišovat, co je v životě opravdu důležité a neřešili blbosti. A uměli pracovat. My dnes těžíme a žijeme z toho, co oni dokázali. Evropa nevyrostla z ničeho jiného než z práce poválečných generací.
Bohužel jsme dospěli k tomu, že opravdová práce a námaha se staly sprostými slovy ("lopato" je velice častá nadávka v diskusních forech, viz např. seznam.cz)
Mám velkou obavu, že si současná Evropa svoji ne tak dávnou historii brzy mocí mermo zopakuje. Co je pro mě největším zklamáním, že do takové doby vedu děti, které za nic nemohou.
....Co je pro mě největším zklamáním, že do takové doby vedu děti, které za nic nemohou. Konec citace.
Aby i ti moji praprapotomci (zatím mám jen pravnoučata) věděli, jak to v rodinách a v naši zemi chodilo a co se muselo a kdo, udělat. Vytvářím jakousi rodinnou pamnět, kde krom ústního podání, mám i celou řadu dokumentů. Nevím, zda se toho někdo v rodině ujme po mně, jako jsem převzal štafetu já, ale více nemohu udělat pro to, aby si moji potomci mohli porovnávat různá propagandistická pojednání (dějiny píší vždy vítězové) se skutečností, kterou žili jejich předci někde od roku 1800. Protože znám již od maličky tyto reálie, jen těžko se nechávám ovládat zdánlivě moderními trendy a názory. Věřím, že i mým potomkům to pomůže v lepší orientaci v životě.
Majster87

XXX.XXX.80.111
Dobrý den,
Prosím o zaslání receptu na vyhubení potkanů na e-mail hryswerley@seznam.cz
Děkuji moc

petr008
napsal(a):
Nádhera
Ja je ženu z nor vodou.Kalove čerpadlo do rynička a konec (hasičske) hadice do diry.Po cca 4 minutach se valej ze všech ďer i z vodou. Akyž to udělam v zimě (-10)tak myslim .venku mokrý pomrznou. A v letě je plavim dokud tam jsou.A myslim že se jim v tom blatě pod zemi moc dobe nežije.Ani mlady tam nestihnou dorust,hned je koupu v 10 kubicich vody.Takze tahnou jinam