Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2013 03:26
homnika

XXX.XXX.21.160

Zdravím. Prosím Vás, kdo má s touto technologií zkušenosti, dala by se aplikovat v kombinaci s řidším háječkem? Máme ho proti vratům a slepice to tam milují. 100% ochranu jim ale neposkytne. Děkuji za všechny připomínky.

19.4.2013 11:40
ladd

XXX.XXX.34.52

To myslíte jako tohle?
http://www.potravinovezahrady.cz/slepici-les-aneb-nizkonakladovy-chov-slepic/
Jednou už tady toto téma bylo. Teď jsem nahlédl i do diskuze k článku a musím říct, že jsem se dlouho tak nepobavil.
Jsem zastáncem toho, že pokud má někdo prostory tak ať je zvířatům poskytne, že jim bude lépe než na nějakém zabláceném plácku. Ale toto mi přijde jak vyložený nesmysl. Chápal bych to, kdyby bylo autorovi tak 10let. Slepice, pokud chcete mít nějaký užitek, musíte nakrmit. V přírodě ptáci také mají snášku jen pro potřeby rozmnožování. Po zbytek roku je potrava, kterou si nahledají, určena na energii na přepeření a na vytvoření si zásob na zimu. Na tvorbu nadbytečných vajec nejde nic. Slepice samozřejmě byla na snášku šlechtěna, takže nějaká ta vajíčka během roku trousit budou, ale ”trousit” je ten správný výraz, mnoho toho nebude. V zimě, když nasněží a nebudete krmit vajíčko neuvidíte na 100% a na navíc to už je i týrání zvířat.
O potkanech v sudu a bojových plemenech jako obráncích se ani nevyjadřuju.
Takže slepice do lesíka pouštějte, sama uvádíte, že se jim tam líbí. Počítejte ale s nějakými ztrátami ze strany predátorů /vždy je něco za něco/. Ale pokud chcete snášku, tak krmit musíte. Samozřejmě od jara do podzimu experimentovat můžete, pak se podělte o výsledky. V zimě ale musíte krmit určitě.
Na závěr jedno staré přísloví: Slepice nese zobákem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2013 12:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Slepičí lessmajlík

To za barákem už mám, je to les a louka, a žijí tam bažanti. Chytit takového bažanta je nemožné, a najít jeho vejce pro účely konzumace taky, ale je to naprosto ekologické, nikdo je tam nemusí krmit a bažanti se postarají v klidu sami o sebe.

19.4.2013 12:09
dkup

XXX.XXX.111.163

¨ladd vám odpověděl vyčerpávajícím způsobem. Je neskutečné, čemu lidi uvěří, bez toho, že by zapojili zdravý selský rozum. Když se to píše na internetu, tak to musí být pravda smajlíksmajlíksmajlík

19.4.2013 15:35
honzapm

XXX.XXX.29.18

Bažantí les vám závidím.

My máme hlavně Liščí les. Ovšem ty lišky nejsou houby.

19.4.2013 17:46
homnika

XXX.XXX.11.64

ladd napsal(a):
To myslíte jako tohle?
http://www.potravinovezahrady.cz/slepici-les-aneb-nizkonakladovy-chov-slepic/
Jednou už tady toto téma bylo. Teď jsem nahlédl i do diskuze k článku a musím říct, že jsem se dlouho tak nepobavil.
Jsem zastáncem toho, že pokud má někdo prostory tak ať je zvířatům poskytne, že jim bude lépe než na nějakém zabláceném plácku. Ale toto mi přijde jak vyložený nesmysl. Chápal bych to, kdyby bylo autorovi tak 10let. Slepice, pokud chcete mít nějaký užitek, musíte nakrmit. V přírodě ptáci také mají snášku jen pro potřeby rozmnožování. Po zbytek roku je potrava, kterou si nahledají, určena na energii na přepeření a na vytvoření si zásob na zimu. Na tvorbu nadbytečných vajec nejde nic. Slepice samozřejmě byla na snášku šlechtěna, takže nějaká ta vajíčka během roku trousit budou, ale ”trousit” je ten správný výraz, mnoho toho nebude. V zimě, když nasněží a nebudete krmit vajíčko neuvidíte na 100% a na navíc to už je i týrání zvířat.
O potkanech v sudu a bojových plemenech jako obráncích se ani nevyjadřuju.
Takže slepice do lesíka pouštějte, sama uvádíte, že se jim tam líbí. Počítejte ale s nějakými ztrátami ze strany predátorů /vždy je něco za něco/. Ale pokud chcete snášku, tak krmit musíte. Samozřejmě od jara do podzimu experimentovat můžete, pak se podělte o výsledky. V zimě ale musíte krmit určitě.
Na závěr jedno staré přísloví: Slepice nese zobákem.

Naprosto s Vámi souhlasím. Také jsem na Vámi zmiňovaných stránkách napsala svůj názor. Ano tato technologie se mi líbí pro bezpečí a doplnění welfare slepic. Ráno vypustit z kurníku, běžně dát krmení, jen s tím rozdílem, že místo na dvorku by měli možnost jít do toho lesa. Spojení s dvorem a hnízdy zůstáva jamkou pod vraty. Jo a ještě bych ten les doplnila několika nádobami vody.

19.4.2013 17:49
homnika

XXX.XXX.11.64

dkup napsal(a):
¨ladd vám odpověděl vyčerpávajícím způsobem. Je neskutečné, čemu lidi uvěří, bez toho, že by zapojili zdravý selský rozum. Když se to píše na internetu, tak to musí být pravda smajlíksmajlíksmajlík

viz odpověď výše ;)

20.4.2013 18:26
mysak

XXX.XXX.54.5

homnika napsal(a):
Zdravím. Prosím Vás, kdo má s touto technologií zkušenosti, dala by se aplikovat v kombinaci s řidším háječkem? Máme ho proti vratům a slepice to tam milují. 100% ochranu jim ale neposkytne. Děkuji za všechny připomínky.

Dobrý den, slepice musí vždy mít nějaký domov, tj ubykaci, kam se uchýlí na noc, kde bude nějaký přístřešek, kde se budou moci krmit. Jak psali lidé výše, slepice nese zobákem. Jinak možnost výběhu do lesa, proč ne, akorád bych asi volil nenápadnější barvu peří než jak je ta sasexka na fotce, ale jinak je to bez problému, samozřejmě dravci si svou daň občas vyberou, nebo psi puštění z vodítka, ale jinak slepice, mají-li možnost, obejdou za den kus pozemku.
U mě slepice chodí do nedalekého hájku, nebo na luka, či pod zahradu do křoví, Kanibalismus neznám, pokud tedy nejsou kuřata dlouho na omezeném prostoru a nebo slepice hybridky.
Juraj Kafka

Přidejte reakci

Přidat smajlík