fakt pěkný, oceňuji, že si chovatel dá záležet a vyfotí zvíře s estetickým pohledem .když vidím všude fotky s domácím folklórem, nechci říct bordelem ..
Mám ráda fotky ,kde je vidět zvíře s pěkným pozadím
rumbaba
napsal(a):
Moje hempšírky
Pěkný, no jen by to chtělo aby jste si k nim dřepla a fotila z boku , když už tady plácáme o fotkách
Základ je snížit foťák aspoň do úrovně hlavy zvířete, a musí být vidět oko, pak je to koukatelný
A jde to i u kuřátek
Dobrý den,
také se připojím fotkou loňského hejna Drážďanek zlatokrkých:
giorgino123
napsal(a):
nejsou to ta kuřata z toho odchovu,co Vám vypnula líhen??
Dobrý den,
děkuji za pochvalu od p. Kafky, té si obzvlášť vážím. Musím říct, že nechápu, proč jsou u nás Štýřanky tak málo rozšířené. Vždyť je to tak úžasné užitkové plemeno. Mám téměř každý den od každé slepice vejce. Drážďanky jsou taky výborné nosnice, možná o chloupek horší než Štýřanky, vynahradí to však dostatkem masa. Až na to, že jeden kmen má nějaké "kvokavé" geny, jedna slepice už sedí, druhá teprve začala kvokat, jsem s nimi moc spokojený.
Ano, jsem to já, co se mi porouchala líheň. Fotka kuřátek však není z toho "porouchaného" líhnutí. Přestože se mi ale líheň po dvou týdnech líhnutí totálně rozbila, dolíhl jsem v odchovně, kterou jsem provizorně předělal na dolíheň, a mám asi 78 kuřat ze 147 vajec. Není to sice žádný zázrak, ale jsem rád, že z toho bylo alespoň něco. Horší je, že porucha líhně je závažnějšího charakteru a její oprava bude, zdá se, trvat hodně dlouho. Uvažuji, že se pokusím ještě něco vylíhnout v té skříňce (dolíhni). Uvidím.
M.
Ještě přidávám odkaz na reportáž o své drůbeži. Tak když byste měli čas a chuť, podívejte se sem:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10605886021-nas-zverinec/214543110500012-slepici-ulet
Matyáš Novák
Dovolím si zde přidat fotku mých letošních sebritek zlatých černě lemovaných.
Martin
m.t.
napsal(a):
Dobrý den,
děkuji za pochvalu od p. Kafky, té si obzvlášť vážím. Musím říct, že nechápu, proč jsou u nás Štýřanky tak málo rozšířené. Vždyť je to tak úžasné užitkové plemeno. Mám téměř každý den od každé slepice vejce. Drážďanky jsou taky výborné nosnice, možná o chloupek horší než Štýřanky, vynahradí to však dostatkem masa. Až na to, že jeden kmen má nějaké "kvokavé" geny, jedna slepice už sedí, druhá teprve začala kvokat, jsem s nimi moc spokojený.
Ano, jsem to já, co se mi porouchala líheň. Fotka kuřátek však není z toho "porouchaného" líhnutí. Přestože se mi ale líheň po dvou týdnech líhnutí totálně rozbila, dolíhl jsem v odchovně, kterou jsem provizorně předělal na dolíheň, a mám asi 78 kuřat ze 147 vajec. Není to sice žádný zázrak, ale jsem rád, že z toho bylo alespoň něco. Horší je, že porucha líhně je závažnějšího charakteru a její oprava bude, zdá se, trvat hodně dlouho. Uvažuji, že se pokusím ještě něco vylíhnout v té skříňce (dolíhni). Uvidím.
M.
zdravím Matyáše,
a přidávám se k pochvalám a uznáním, většinou jsem líný klikat na odkazy a koukat co tam je, ale tady jsem viděl ty reference a shlédl jsem to video. I já smekám před Matyášovým chovatelským zařízením, znalostmi o chovu a o plemenech a vůbec ten přístup... I to profesionální reagování na dotazy. Myslím si, že pořad Zvěřinec či jak se to jmenuje narazil v tomto díle na budoucího Pana Chovatele. Samozřejmě bez těch našich rodičů a dědečků a babiček by to nešlo, to je veliká výpomoc, kterou je se třeba uvědomovat. Protože času je málo a aktivit hodně.
No a to zařízení - takhle kdyby to měli mnozí z nás dospělejších, bylo by to super.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
zdravím Matyáše,
a přidávám se k pochvalám a uznáním, většinou jsem líný klikat na odkazy a koukat co tam je, ale tady jsem viděl ty reference a shlédl jsem to video. I já smekám před Matyášovým chovatelským zařízením, znalostmi o chovu a o plemenech a vůbec ten přístup... I to profesionální reagování na dotazy. Myslím si, že pořad Zvěřinec či jak se to jmenuje narazil v tomto díle na budoucího Pana Chovatele. Samozřejmě bez těch našich rodičů a dědečků a babiček by to nešlo, to je veliká výpomoc, kterou je se třeba uvědomovat. Protože času je málo a aktivit hodně.
No a to zařízení - takhle kdyby to měli mnozí z nás dospělejších, bylo by to super.
Juraj Kafka
Dobrý večer,
opravdu všem moc děkuji za pochvaly. Zvlášť té od pana Kafky si opravdu MOC vážím. Jestli štáb narazil na budoucího Pana Chovatele, to nevím, každopádně se budu moc snažit, abych pomohl rozšíření plemen, která chovám a abych je i nějakým způsobem vylepšil. Chovatelství je opravdu úžasný koníček, ale přitom velmi náročný, když se dělá na té nejvyšší úrovni, na které to samozřejmě dělat chci jako ostatně všechno. Já už prostě takový jsem. Co se týče toho zařízení, v tom mám opravdu moc velké štěstí. A od toho se samozřejmě všechno odvíjí. Když mám k dispozici 100 M2 výběhu, těžko můžu z jednoho kmenu nalíhnout 100 kuřat, abych mohl udělat důslednou selekci, což je při pomýšlení na ty nejvyšší mety nutnost. Uvidíme, co přinesou další roky, každopádně doufám, že u chovatelství vydržím co nejdéle.
Matyáš Novák
P.S. Ještě mě zajímá Váš názor na líhnutí ve skříňce. Když naskládám pod žárovkami vejce do plat, která vždy ráno a večer otočím, vylíhne se něco? Nebude vajíčkům vadit vertikální poloha?
m.t.
napsal(a):
Dobrý večer,
opravdu všem moc děkuji za pochvaly. Zvlášť té od pana Kafky si opravdu MOC vážím. Jestli štáb narazil na budoucího Pana Chovatele, to nevím, každopádně se budu moc snažit, abych pomohl rozšíření plemen, která chovám a abych je i nějakým způsobem vylepšil. Chovatelství je opravdu úžasný koníček, ale přitom velmi náročný, když se dělá na té nejvyšší úrovni, na které to samozřejmě dělat chci jako ostatně všechno. Já už prostě takový jsem. Co se týče toho zařízení, v tom mám opravdu moc velké štěstí. A od toho se samozřejmě všechno odvíjí. Když mám k dispozici 100 M2 výběhu, těžko můžu z jednoho kmenu nalíhnout 100 kuřat, abych mohl udělat důslednou selekci, což je při pomýšlení na ty nejvyšší mety nutnost. Uvidíme, co přinesou další roky, každopádně doufám, že u chovatelství vydržím co nejdéle.
Matyáš Novák
P.S. Ještě mě zajímá Váš názor na líhnutí ve skříňce. Když naskládám pod žárovkami vejce do plat, která vždy ráno a večer otočím, vylíhne se něco? Nebude vajíčkům vadit vertikální poloha?
Eště jednou dobrý večer,
Doufám Matyáši, že Ti nebude vadit, že Ti tykám,
Způsob, jaký jsi zvolil pro propagaci čistokrevných plemen a chovateství vůbec, je další cesta jak dostat do povědomí veřejnosti, že jsou taky jiné koníčky nežli například sport, cestování a pod. Je to chvályhodné předvedení čistokrevných plemen a ostatní přispěvatelé, srovnejte to s těmi věčnými spekulacemi o slepicích z auta a klecí pod. To se myslím nedá srovnávat. A snad to moc nepřeženu když řeknu, že úroveň tohoto videa se blíží úrovni dvoudílného seriálu o českých slepicích, co je na Youtube.
Před časem tu běžela diskuze čistokrevná drůbež versus hybridní, kde mi na hořekování nad situací odpověděl první přispěvatel otázkou, že co mám v plánu. No a Ty Matyáši jsi naznačil, jak to řešit. Mediálně. Výstavy nestačí, inzerce nestačí, internet zřejmě taky nestačí, tak musí nastoupit stará dobrá televize. Na reportáži se mi také líbí, že z toho nikdo nedělá posměšky, že chováte slepice, moderátorská parta je tam naprosto v pohodě.
Jinak naprosto chápu problematiku dojíždění za zvířectvem, rozumím i těm ambicím dosáhnout nějaké vyšší mety a tím pádem taky doufám, že vydržíš ve své zálibě.
K té skříňce, raděj bych líhnul v normální líhni.
Zdraví přeje
Juraj Kafka
m.t.
napsal(a):
Ještě přidávám odkaz na reportáž o své drůbeži. Tak když byste měli čas a chuť, podívejte se sem:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10605886021-nas-zverinec/214543110500012-slepici-ulet
Matyáš Novák
úžasný všestranný talent!!!
a navíc velmi sympatický kluk
Matyáši, smekám a držím palce, ať se ti vše daří.
D.K.
m.t.
napsal(a):
Dobrý večer,
Matyáš Novák
Prosím tě moc se mi líbí tvoje drážďanky neměl bys letos násadová vejce děkuji napiš mi na meil: chovatelceskychslepic@seznam.cz
mysak
napsal(a):
kuřata se učí s kvočnou hřadovat..
po čase: kohoutek vranohlávky stříbrokrké...
Přál bych si méně výrazné holeně a tudíž ne tak vysoký postoj. Zvíře bude působit krátkým dojmem. Ikdyž ještě je čas na závěry.
letošní australák, měl by mít tmavší nohy ... takže - rizoto a polívka.
Letos bude i dost příspěvků do tématu vady drůbeže.
Ještě přidám pár fotek hromadné foto, ráno před vypuštěním. To co následuje pak, je rozlet a kalup jako když se z kamionu vypustí pošťáci. Ale takhle je to pár detailních pohledů do očí.
Dnes jsem provedl první sekyrkovou selekci, vlastně už několikátou, ale tady to už bylo aspoň k jídlu. Tyhle na snímku jsou samozřejměponechány dál žít.
Dají se akorád trochu odhadovat tvary hlav... síla zobáků a jejich délka. Barva očí.
lydie
napsal(a):
Taky černá pomsta jako u nás
Jojo, tuhle pár kuřáteček támhle pár kuřáteček a s přibývajícím časem během odchovu se zahrada jednoho dne zaplní hejnem vran. Proto jsem si na rozjitření smutné černě pořídil ty vránohlávky. Oko si trochu odpočine.
Ne, černá má kouzlo v lomu světla a to je barevný lesk. To žádná jiná barva nemá, (možná drobet sytě červené rodajlendky). A proto se mi líbí.
minorčata jsou po španělském kohoutovi, zatím drží ocásky nízko, tak uvidíme.
damian14

XXX.XXX.68.14
ketupa
napsal(a):
Dovolím si zde přidat fotku mých letošních sebritek zlatých černě lemovaných.
Martin
Dobrý deň,chcem sa opýtať,koľko vajíčok ročne znesie taká sebritka.Chcel by som si ju kúpiť,no hovoria,že znáška je veľmi nízka. Ďakujem za odpoveď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

damian14
napsal(a):
Dobrý deň,chcem sa opýtať,koľko vajíčok ročne znesie taká sebritka.Chcel by som si ju kúpiť,no hovoria,že znáška je veľmi nízka. Ďakujem za odpoveď.
Google vam nic nerika? Nebo zdejsi sekce "clanky"? Staci hledat:
https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/1474/sebritka/
Ale pokud je cteni na obtiz, tak se tam pise cca 80 ks za rok o vaze 30 gramu/kus. Takze jako "uzitkove" plemeno urcite ne.
damian14

XXX.XXX.68.14
napsal(a):
Google vam nic nerika? Nebo zdejsi sekce "clanky"? Staci hledat:
https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/1474/sebritka/
Ale pokud je cteni na obtiz, tak se tam pise cca 80 ks za rok o vaze 30 gramu/kus. Takze jako "uzitkove" plemeno urcite ne.
Vaše agresívne a nepotrebné príspevky nepotrebujem. Ja dobre viem že znáša za rok 80 vajec no chcel som radu,či sa to nedá zvýšiť napr.stravou alebo nejako inak.A ak sa nepýtam vás
tak mi láskavo neodpovedajte!

damian14
napsal(a):
Vaše agresívne a nepotrebné príspevky nepotrebujem. Ja dobre viem že znáša za rok 80 vajec no chcel som radu,či sa to nedá zvýšiť napr.stravou alebo nejako inak.A ak sa nepýtam vás
tak mi láskavo neodpovedajte!
No comment. Kdyz se i na nemoderce ptate, ze chcete slepice na vejce a jestli by to nemohly byt sebritky, tak se nedivte, ze se Vam dostane takovychto odpovedi... A kdyz to tak dobre vite, tak mate dotazy pokladat tak, aby to bylo zrejme. Nikdo nemuze vedet, co vite, soudime podle formulace dotazu. A pokud je tak jednoduchy, je nejjednodussi pdkazat na odborne informace, nez to tady vsechno vypisovat, protoze kdyz se 1000 lidi pta neustale na to same, co je zde nekolikrat popsano, jenom proto, ze se jim nechce hledat, tak to autory odpovedi prestane bavit.
Vas "agresor".
mysak
napsal(a):
Vranohlavák zlatokrký od př. Štolby
A jeho potomstvo....
mysak
napsal(a):
Vranohlavák stříbrokrký dovezený z Lipska...
...potomstvo
tak nieco na ozivenie moja rekorderka z 20 vajec 20 kaciatok bolo to velke prekvapenie kedze prvy krat mala len 7 ks. no kacer dospel
kuřata minorek po otci importovaném ze Španělska. Doufám, že něco vyberu. Objevila se u několika jedinců vada, se kterou jsem nepočítal - chmíří v meziprstí.
Tak dnes prekvapeni v kurniku 1 je vejce od klasicke slepicky,2 od zdrobnele vyandotky,3 od mlade zdrobnele vyandotky 4 mesicni.
Letošní odchov bantamky černé a antverpského vousáče černého, bíle skvrnitého
Doufám, že poslední letošní várka vajec od pižmovek, už i od letošních.
Zítra jedou na zpracování na kraslice...
Taky jsem si říkala .
To by bylo pižmat, kdyby si to nechaly na leden ...
Škubou se stejně jako bílé, jen pokud prošvihnete ten správný čas, nejsou bílé pystence na kůži tolik vidět jako černé.
Na fotce je vidět, že jednoho kačera jsme nezabili ve správnou dobu. Všechno to jsou divoké pižmovky a pižmáci. Ti měli letos po vykuchání většina 4,5kg.
U nás bola včera tiež oficialne "ukončená chovná sezóna 2014". 30 kohútov z jarných kureniec už je v naporcovaných v mrazáku.
Najväčšie boli kohúty jersejských obrov, ktoré vážili cca 4,5 -5 kg a Bruggskej bojovníčky cca 4 kg. Tie mali aj tmavú kožu i tmavé mäso. Ale aj Araucany, či Laflešky a porcelánové Sasexsky boli slusšne zmäsilé.
Veľké kočinky boli ako cukrová vata - zhryzneš a nič!. Obrovské kohúty čo behali vo výbehu, keď sa ošklbali boli veľkosťou podobné sasexskám.
hempšírka, zdr. vyandotka žlutá kolumbijská a stříbrně koroptví vlnitá
dobrý den mám na prodej poslední letošní nepříbuzný kmen 1.3 pižmovek stáří 8 měsíců. pište na email: malydvur11@centrum.cz
percheron
napsal(a):
Tak vdaka tebe kedze chovne su od teba takze vdaka za ne
Ta kuřička stojící u toho kohoutka je pěkně modrozelená (je i na tom snímku druhém co jsi mi poslal). Vypadá že má i delší sedlové peří, takže by mohla dávat kohouty s dlouhým sedlovým závěsem. Ocas je samozřejmě ještě nedorostlý do vyzrání. Eště jaký má hřeben nebo bude mít, protože cenná by byla s rovným. Často jsou tam vlnky.
peterr106

XXX.XXX.68.141
mysak
napsal(a):
Ta kuřička stojící u toho kohoutka je pěkně modrozelená (je i na tom snímku druhém co jsi mi poslal). Vypadá že má i delší sedlové peří, takže by mohla dávat kohouty s dlouhým sedlovým závěsem. Ocas je samozřejmě ještě nedorostlý do vyzrání. Eště jaký má hřeben nebo bude mít, protože cenná by byla s rovným. Často jsou tam vlnky.
Tak dnes som urobil pár fotiek húsok