Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2015 15:34
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobrý den,
je vhodné občas zpestřit koťátku jídelníček pře mraženým hovězím masem?
U dospělých koček to prý není špatné, tak cca 1 za 2 měsíce dáme naší dospělé kočičce hovězí, které necháme přemrazit pár dní v mrazáku. Nikde jsem ale nenašla, jestli to kotěti může ublížit.
Děkuji za vaše odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2015 15:43

Kočkomilky zde běžně krmí syrovým masem i koťátka. Doporučuje se množství u koťat 4-6% z tělesné váhy. Hovězí, kuřecí, králičí i ryby (já četla, že se mají ryby krátce povařit), někdo dává i vepřové smajlík

15.8.2015 16:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

karo2702 napsal(a):
Dobrý den,
U dospělých koček to prý není špatné, tak cca 1 za 2 měsíce dáme naší dospělé kočičce hovězí, které necháme přemrazit pár dní v mrazáku. Nikde jsem ale nenašla, jestli to kotěti může ublížit.
Děkuji za vaše odpovědi.

Jak si představujete, že může maso ohrozit kotě,
šelmu, která maso k životu potřebuje ?

Kupuji maso v masně,
krmím nepřemražené,
veškeré druhy masa od 1 měsíce. Možná dřív...
. -. -
zad: Nikde jsem ale nenašla, jestli to kotěti může ublížit.
Kdepak jste hledala?

15.8.2015 16:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

karo2702 napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za vaše odpovědi.

Občas? proč nedávat kotěti maso denně? Je to pro něj nejpřirozenější výživa - doporučuji pročíst toto: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0. Masa to chce střídat, nedávat jen čistou svalovinu, atd. - viz ten odkaz.

A to samé platí i pro dospělou kočku.

15.8.2015 16:36
saty

XXX.XXX.171.32

Masa se vůbec nebát je to pro kočku to nejlepší je třeba vyzkoušet jaký druh masa chutná nejvíc.
U koťátek klidně mleté naškrábané nebo menší kousky.
V mase je i hodně vody s jejíž přijímáním mají kočky obecně problémy a proto také často trpí na onemocnění močových cest pokud jsou krmené jen granulemi
Jen směle do toho, za zkoušku stojí i tvaroh, jogurt, vejce, klidně zeleninu pokud si dá (jedna moje kočka neuvěřitelně zbožňuje vařenou mrkev)
Nabízet, zkoušet, nebát.

15.8.2015 16:47
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saty napsal(a):
Masa se vůbec nebát je to pro kočku to nejlepší je třeba vyzkoušet jaký druh masa chutná nejvíc.
U koťátek klidně mleté naškrábané nebo menší kousky.
V mase je i hodně vody s jejíž přijímáním mají kočky obecně problémy a proto také často trpí na onemocnění močových cest pokud jsou krmené jen granulemi
Jen směle do toho, za zkoušku stojí i tvaroh, jogurt, vejce, klidně zeleninu pokud si dá (jedna moje kočka neuvěřitelně zbožňuje vařenou mrkev)
Nabízet, zkoušet, nebát.

Nečetla jsem úplně vše přede mnou, ale maso samořejmě ublížit nemůže, ba naopak, a hovězí bývá mezi nejdoporučovanějšími! Ono by asi bylo nejlepší podávat syrové myši, ale kde je nakoupit, že?

15.8.2015 17:15
saty

XXX.XXX.171.32

fikovnice napsal(a):
Nečetla jsem úplně vše přede mnou, ale maso samořejmě ublížit nemůže, ba naopak, a hovězí bývá mezi nejdoporučovanějšími! Ono by asi bylo nejlepší podávat syrové myši, ale kde je nakoupit, že?

U mě v práci?
Aktuálně jich je mám asi 30 a potkany taky.

16.8.2015 01:11
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saty napsal(a):
U mě v práci?

16.8.2015 01:12
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saty napsal(a):
U mě v práci?

Ovšem představa, jak při totální nešikovnosti mladšího kocoura (kterému i můru musím chytit já!) mu myš ihned zdrhne někam pod skříň či pod postel není úplně lákavá!

16.8.2015 09:15
saty

XXX.XXX.171.32

fikovnice napsal(a):
Ovšem představa, jak při totální nešikovnosti mladšího kocoura (kterému i můru musím chytit já!) mu myš ihned zdrhne někam pod skříň či pod postel není úplně lákavá!

On by to zvládnul, chodí mi sem dost zákazníků co kupují myš kočkám a i pro fretku se tu občas staví pro myš, občas taky chodí pro rybičky že je kočka i fretka loví z misky

16.8.2015 09:28
joanne.s

XXX.XXX.40.180

Saty, ta rybička je super nápad. jakou byste mi doporučila pro dospělého kocoura? díky za tip.

16.8.2015 09:51
saty

XXX.XXX.171.32

Nejčastěji se pořizují parmičky čtyřpruhé jsou levné není to tak malé jako neonka. A nemá nic čím by mohla kočce ublížit
http://rybicky.net/atlasryb/parmicka_ctyrpruha.

16.8.2015 09:55
karo2702

XXX.XXX.172.116

saty napsal(a):
On by to zvládnul, chodí mi sem dost zákazníků co kupují myš kočkám a i pro fretku se tu občas staví pro myš, občas taky chodí pro rybičky že je kočka i fretka loví z misky

No, ony divoké kočky, které se živí lovem myší se dožívají krátkého věku (6-8 let), takže to raději ne. A naše kočička bohužel ryby nejí.

16.8.2015 09:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

- které se živí lovem myší se dožívají krátkého věku (6-8 let),

A to proto, že žerou maso ?

16.8.2015 09:59
saty

XXX.XXX.171.32

karo2702 napsal(a):
No, ony divoké kočky, které se živí lovem myší se dožívají krátkého věku (6-8 let), takže to raději ne. A naše kočička bohužel ryby nejí.

Myši na přilepšenou kočce neublíží nedá se tím samozdřejmě kočka živit.
Je třeba vybírat myši zdravé většinou laboratorní nikoli lovit myši na poli

16.8.2015 10:08
karo2702

XXX.XXX.172.116

lavacca napsal(a):
Občas? proč nedávat kotěti maso denně? Je to pro něj nejpřirozenější výživa - doporučuji pročíst toto: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0. Masa to chce střídat, nedávat jen čistou svalovinu, atd. - viz ten odkaz.

A to samé platí i pro dospělou kočku.

Na webové stránky jsem se dívala a můžu prohlásit, že je to úplná kravina. Je to vlastně stránka, která prohlašuje, že kočičí granule jsou špatné a že by je kočka neměla jíst, a to stejné i kapsičky a nakonec, že by měla jíst vlastně jen syrové maso. Jenže jenom v syrovém mase nejsou vitamíny a jiné důležité látky. Navíc kočka, která se živí moc velkým množstvím syrového masa se dožívá nižšího věku.

16.8.2015 10:10
karo2702

XXX.XXX.172.116

saty napsal(a):
Myši na přilepšenou kočce neublíží nedá se tím samozdřejmě kočka živit.
Je třeba vybírat myši zdravé většinou laboratorní nikoli lovit myši na poli

Ale stejně nevím, jestli by je snědla. Máme doma hady a každý týden jim koupíme bílou myšku. Když jí dáme ke kočce, tak se s ní mazlí a nechá jí po sobě běhat. Jednou s ní i spala.

16.8.2015 10:15
saty

XXX.XXX.171.32

karo2702 napsal(a):
Na webové stránky jsem se dívala a můžu prohlásit, že je to úplná kravina. Je to vlastně stránka, která prohlašuje, že kočičí granule jsou špatné a že by je kočka neměla jíst, a to stejné i kapsičky a nakonec, že by měla jíst vlastně jen syrové maso. Jenže jenom v syrovém mase nejsou vitamíny a jiné důležité látky. Navíc kočka, která se živí moc velkým množstvím syrového masa se dožívá nižšího věku.

Barf není jen o mase ale i o dalších přílohách zelenina mléčné výrobky atd.
nejčastější kombinace je u koček denní porce masa a v misce stále kvalitní granule.
Je důležité myslet na to že kočka od přírody moc nepije a krmení jen sušenými granulemi není na ledviny nic moc.
já být vámi zvolím kombinaci
Ono má i svoje důvody proč tygr v zoo žere maso a ne granule a to má stejné zažívání jako kočka domácí jen větší.

16.8.2015 10:36
joanne.s

XXX.XXX.40.180

karo2702 napsal(a):

Tak to je dobrý fór. že by to bylo přirozenou stravou, masem?

16.8.2015 10:40
joanne.s

XXX.XXX.40.180

karo2702 napsal(a):

Asi jste nečetla, co vše je obsaženo v syrovém mase. Syrové, ne tepelně zpracované!
Zásadní je pro kočku třeba taurin, a toho má ze syrového bohatě.

kočka není všežravec, ale masožravá šelma.

16.8.2015 10:40
saty

XXX.XXX.171.32

joanne.s napsal(a):
Tak to je dobrý fór. že by to bylo přirozenou stravou, masem?

No je to většinou kočičími nemocemi protože většina koček živících se myšmi nikdy neviděla veterináře, neví co to je očkování, kastrace a podobně.
A pak přijde kočičí chřipka nebo jiná z přenosných smrtelných nemocí.
Nebo myslivec pro kterého je kočka v revíru škodná, nebo auto.

16.8.2015 10:46
joanne.s

XXX.XXX.40.180

Saty: ovšem pokud jde o vlastní kočku, o kterou se starám, odčervuji, očkovanou, nevidím důvod, proč by se kvůli konzumaci myší neměla dožít osmi let. ostatně nemoci může chytnout kočka s přístupem ven jakkoliv. od jiné kočky, olízne cizí hovínko apod. Svádět to zrovna na lovení myší, nevím nevím. Víc koček venku zabijí auta na silnici.

16.8.2015 10:50
saty

XXX.XXX.171.32

joanne.s napsal(a):
Saty: ovšem pokud jde o vlastní kočku, o kterou se starám, odčervuji, očkovanou, nevidím důvod, proč by se kvůli konzumaci myší neměla dožít osmi let. ostatně nemoci může chytnout kočka s přístupem ven jakkoliv. od jiné kočky, olízne cizí hovínko apod. Svádět to zrovna na lovení myší, nevím nevím. Víc koček venku zabijí auta na silnici.

Někdo hledá důvody, jiný způsoby... znáte to... moje kočky teda myši nikdy neměli zato měli 1 denní kuřata, králíka a jsou to zdatní lovci můr a pavouků
Dostávají maso (zrovna včera měli kuřecí srdíčka), konzervy i granule.
Do konzerv teda vždy ještě přidávám vodu a k masu taky.

16.8.2015 10:56
joanne.s

XXX.XXX.40.180

Kocour taky zdatně loví, můry i mouchy. Berušky na okně vyplivuje. Ovšem představte si, pavouk mu už několikrát utekl

vodu do kapsiček přidávám taky. btw. pokud jde o nemoci, i od té mouchy kočka může něco chytit, tak jako od myši..

16.8.2015 11:03
saty

XXX.XXX.171.32

joanne.s napsal(a):
Kocour taky zdatně loví, můry i mouchy. Berušky na okně vyplivuje. Ovšem představte si, pavouk mu už několikrát utekl

vodu do kapsiček přidávám taky. btw. pokud jde o nemoci, i od té mouchy kočka může něco chytit, tak jako od myši..

Tak nejde mi ani tak o nemoc jako třeba o otrávené myši to je fakt hnus a u v okolí se tráví myši ve velkém
Vždy když mi moje drahá maminka nadává že když dávám pusu papouškovi(žako) že od něj něco chytím tak vždy říkám že jakoukoli nemoc co má stejně nejspíš chytil ode mě tak o co jde(mám ho od stáří 10-ti dnů)
A s kočkama je to taky tak...
Zrovna dneska mám od Půlnoc škrábanec na tváři... skočila že skříně na mě do postele ale přímo na obličej...
no nedá se nic dělat zbožňuju je pořád stejně

16.8.2015 11:50

Manžel od tchyňky schytal ošklivou otravu od čistě bytového kocoury. Kot ho kousl do ruky, když se mu snažil ostříhat drápky a kocourek nebyl zrovna ochotný to akceptovat... Pán se prvně léčil sám, nakonec v horečkách skočil na kapačkách, ruku fialovou. Museli mu to otevřít, vyčistit a pár dnů si pobyl na chirurgii.

16.8.2015 12:56
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Manžel od tchyňky schytal ošklivou otravu od čistě bytového kocoury. Kot ho kousl do ruky, když se mu snažil ostříhat drápky a kocourek nebyl zrovna ochotný to akceptovat... Pán se prvně léčil sám, nakonec v horečkách skočil na kapačkách, ruku fialovou. Museli mu to otevřít, vyčistit a pár dnů si pobyl na chirurgii.

Ano, kočky mají v tlamině dost bakterií, takže pokousání od kočky neradno bráti na lehkou váhu. Chce to pořádně vydezinfikovat, pokud je to hlubší, nechat ošetřit doktorem.

16.8.2015 13:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

karo2702 napsal(a):

Asi jste špatně četla... nikdo nepsal, že pouze a jen syrové maso (koneckonců krmit čistou svalovinou je fakt blbost).

"Není důležité jaký druh masa nebo zeleniny naplánujeme na ten či onen den ke krmení. V časovém rámci týdnů se snažíme držet této skladby jídelníčku: 60% maso,15% kosti,10% vnitřnosti,15% zelenina.

Plus je dobré dát k tomu i mléčné výrobky, sem tam nějaký ten sypaný vitamín, apod. Prostě kombinovat.

A ruku na srdce - kolik lidí fakt krmí jen čistě granulemi? A kolik takto krmených koček končí u veterináře se záněty a močovými kameny, apod.? Ono na tom asi něco bude, že?... A tady si můžete počíst další článek o výživě - přímo od veterinářky: http://kocici.net/clanky/88-vime-jak-krmit-svou-kocku.

16.8.2015 13:08

karo2702 napsal(a):

Ano, granule jsou špatně, nemluvě o kapsičkách. A ano, kočka může být na syrovém mase, jenom.
Naše první kočka (koupena s chatou) byla čistě a pouze na syrovém mase bez jakýchkoliv příloh, občas vaječinka, smetánka, (tenkrát grancle, kapsičky ani konzervy nebyly) myši lovila celý život a ve zdraví - bez odčervování, očkování a návštěv veterináře, se dožila minimálně 19ti let (sousedka tvrdila, že jí bylo 22).
Moje následující smečka (nastěhovala se kočička jako odrostlé kotě a povila 5 koťat - všichni zůstali) prvních cca 10 let pouze na syrovém mase bez příloh a dokonce bez kostí, poté + granule a kapsičky (v minimální míře), myšilovky - matku jsem nedávno musela nechat uspat - prý rakovina plic, táhl jí 17.rok, dcery měly v květnu 15 a zatím v pohodě.
Kde je tedy ten nižší věk?

16.8.2015 14:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

karo2702 napsal(a):

Stará pravda.
Chytrej radu nepotřebuje
a ten.... druhej ji nepřijme .

17.8.2015 08:21
karo2702

XXX.XXX.172.116

saty napsal(a):
Barf není jen o mase ale i o dalších přílohách zelenina mléčné výrobky atd.
nejčastější kombinace je u koček denní porce masa a v misce stále kvalitní granule.
Je důležité myslet na to že kočka od přírody moc nepije a krmení jen sušenými granulemi není na ledviny nic moc.
já být vámi zvolím kombinaci
Ono má i svoje důvody proč tygr v zoo žere maso a ne granule a to má stejné zažívání jako kočka domácí jen větší.

My používáme granule a 2x deně misku kapsiček nebo konzervy (v přiměřeném nožství).

17.8.2015 08:25
karo2702

XXX.XXX.172.116

saty napsal(a):
Někdo hledá důvody, jiný způsoby... znáte to... moje kočky teda myši nikdy neměli zato měli 1 denní kuřata, králíka a jsou to zdatní lovci můr a pavouků
Dostávají maso (zrovna včera měli kuřecí srdíčka), konzervy i granule.
Do konzerv teda vždy ještě přidávám vodu a k masu taky.

To je dobrý způsob...my bohužel králíky ani kuřata použít nemůžem. Máme je na dvorku volně puštěné a kočku také pouštíme na dvůr se proběhnout. Teď s něma vychází dobře, ale kdyby jsme jí je začali porcovat, tak nevím...

17.8.2015 19:22
saty

XXX.XXX.10.1

karo2702 napsal(a):
To je dobrý způsob...my bohužel králíky ani kuřata použít nemůžem. Máme je na dvorku volně puštěné a kočku také pouštíme na dvůr se proběhnout. Teď s něma vychází dobře, ale kdyby jsme jí je začali porcovat, tak nevím...

Zásadně neporcuju... porcovala jsem jen celého bažanta protože ho na posezení sníst nezvládnou tak ho měli se psem na 2x.

17.8.2015 20:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

karo2702 napsal(a):

To napsal dospělý člověk ?
to je trága.

17.8.2015 20:11
joanne.s

XXX.XXX.43.223

To teda.

17.8.2015 20:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):

Saty, představte si, že já chtěla koupit nějakou tu havěť - hmyzomilcům se omlouvám - asi to byli cvrčci - pro kocoury - oni prostě rádi loví hmyz. No a prodavačka mi je odmítla k tomuto účelu prodat. Že zastává wellfare se vším všudy a že se hmyz bude trápit atd.atd. Kdybych na ni naléhala, tak by mi je asi prodala, ale já tedy pod vlivem jejích slov z toho nápadu ustoupila. No kdybych u ní k podobnému účelu chtěla koupit myš, tak mě asi udá za týrání zvířat. Fakt si u Vás lidi kupují i myši či rybičky pro kočky? Pokud ano, tak bych to tedy asi zase zvážila. I když...ani mně není po srsti jak kočky myši dlouho trápí...

17.8.2015 20:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
- které se živí lovem myší se dožívají krátkého věku (6-8 let),

A to proto, že žerou maso ?

Jsou tak vyčerpané lovem myší, až padnou!

17.8.2015 21:00
saty

XXX.XXX.10.1

fikovnice napsal(a):
Saty, představte si, že já chtěla koupit nějakou tu havěť - hmyzomilcům se omlouvám - asi to byli cvrčci - pro kocoury - oni prostě rádi loví hmyz. No a prodavačka mi je odmítla k tomuto účelu prodat. Že zastává wellfare se vším všudy a že se hmyz bude trápit atd.atd. Kdybych na ni naléhala, tak by mi je asi prodala, ale já tedy pod vlivem jejích slov z toho nápadu ustoupila. No kdybych u ní k podobnému účelu chtěla koupit myš, tak mě asi udá za týrání zvířat. Fakt si u Vás lidi kupují i myši či rybičky pro kočky? Pokud ano, tak bych to tedy asi zase zvážila. I když...ani mně není po srsti jak kočky myši dlouho trápí...

Nevím jak u vás ale u nás je to skok a zlomený vaz... takže mě to trápení moc netrápí to je jak u hadů ona ta mys když jí dusí tak ještě dvě až tři minuty vnímá a taky je to normální.
Zrovna u cvrčků bych to brala pragmaticky ok ten gekončík je třeba taky chvíli nahání...
Nevím zrovna u k tomuhle přistupuji dost pragmaticky, ono to ani moc nijak nejde slečen vyznávajících wellfare se vším všudy jsem tu zažila už hodně - vydrží tak měsíc.

18.8.2015 06:54

fikovnice napsal(a):
Jsou tak vyčerpané lovem myší, až padnou!

Tak tak, u nás někdy padnou smíchy, když mi sviňuchy domů přitáhnou hlodavce živého a pak mají bžundu z toho, jak mamka loví a loví...

18.8.2015 08:02
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):

Moje kamarádka dává kočce pravidelně kupované cvrčky a vždy si hezky zaloví a normálně je zabije. Ovšem jednou jsem byla na návštěvě, kočka dostala saranče. A jen si s ním pohrála, poranila ho. Ale nezabila ho, museli ho dorazit domácí.. Takže to mě osobně odradilo, to bych doma řešit nechtěla.

18.8.2015 09:29
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

karo2702 napsal(a):

Možná na tom něco bude, poté, co jsem začala kočkám dávat obden syrové maso, najednou má jedna selhávání ledvin. Má 9 let, tak nevím, jestli je to tím masem, věkem či kastrací (kastrovali jsme před 5 měsíci). Teď mám docela obavy, jak často ostatním kočkám dávat syrové maso. Taky jsem si říkala, že takové maso je přirozená potrava kočky a teď mám pochybnosti, zda to nezpůsobuje selhávání ledvin...

18.8.2015 09:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Toho bych se opravdu nebála. Naopak, syrové maso obsahuje vodu. Stokrát lepší než granule, které jsou suché.

http://www.granule.cz/clanky/proteiny-bilkoviny-ve-vyzive-psu-se-snizenou-funkci-ledvin/.

18.8.2015 09:40

"poté, co jsem začala kočkám dávat obden syrové maso, najednou má jedna selhávání ledvin"
poté - to je jak dlouho? A co před tím "poté" - to byla čistě na granulích?

18.8.2015 09:44
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Správný kočkař snad dává maso kočkám pořád. Mělo by být hlavní složkou každého předkládaného krmiva, i kapsiček, konzerv, granulí. Jiná věc je genetika, dlouhodobé nedostatečné přijímání tekutin apod.

18.8.2015 10:03
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

"poté, co jsem začala kočkám dávat obden syrové maso, najednou má jedna selhávání ledvin"
poté - to je jak dlouho? A co před tím "poté" - to byla čistě na granulích?

Jedná se o venkovní toulavou kočku, která celý život dostávala většinou, zbytky od stolu", vždy byla hrozně hubená, tekly jí sliny, špatné zuby, stále jen rodila, tak jsem řekla dost, vzala jsem si ji, v březnu byla na kastraci, chtěla jsem ji vykrmit, dávat jí samé dobroty, které nikdy neměla chudáček, začala jsem jí dávat obden syrové maso a před měsícem jí zjistili selhávání ledvin. neříkám, že je to tím, ale mám prostě pochyby, tak teď raději dávám kočkám ze všechno trochu - po celý den granule a 3x denně kapsičku, paštiku a 3x týdně maso.

18.8.2015 10:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já vidím příčinu v tom, co žrala celý život. Žrala zbytky kdovíčeho, kočky málo pijí. A v neposlední řadě, je to senior. Spousta toulavek se tohoto věku ani nedožije.

Udělala jste dobrý skutek. Nic si nevyčítejte, a dál krmte jak píšete.

18.8.2015 10:11
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

joanne.s napsal(a):
Já vidím příčinu v tom, co žrala celý život. Žrala zbytky kdovíčeho, kočky málo pijí. A v neposlední řadě, je to senior. Spousta toulavek se tohoto věku ani nedožije.

Čumáček je na dietě, tak ráda bych jí dala aspoň trochu tvarohu nebo normální paštiku, co jedí ostatní kočky, ale nevím, do jaké míry by se ledviny třeba jen po jedné lžičce nedietního jídla zhoršily.

18.8.2015 10:34
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Bohužel zhoršovat se nejspíš bude. Bez ohledu na jídlo.

Dal vám vet nějaké léky?

18.8.2015 10:42
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zapomněla jsem dodat, že pokud je kočka krmena domácí stravou s masem, přidávají se léky na vyvazování fosforu.

18.8.2015 14:24
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

joanne.s napsal(a):
Bohužel zhoršovat se nejspíš bude. Bez ohledu na jídlo.

Dal vám vet nějaké léky?

Nedal mi žádné léky. ale přes net jsem koupila RenAvast, je to prý účinné, tak teď zkoušíme. Dávám pouze dietní kapsičky Royal Canin (3 příchutě), troje dietní granule a ještě další značky dietních konzerv, ale některé vyloženě odmítá, i finančně je do už skoro neúnosné.

18.8.2015 14:34
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Kdysi jsem četla, že lidi dělaj doma ledvinovou dietu psům i kočkám sami. teď jsem našla tyto stránky

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10825_0.html

kde mj. píšou, cituji:

My dostali na veterinární klinice jako ledvinovou dietu tyhle dva recepty:
Vaječná dieta, na 10 kg živé váhy
160 g vařených vajec
250 g vařených brambor
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex

Masová dieta, na 10 kg živé váhy
100 g masa drůbežího (hovězího)
30 g vajec
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex

Každopádně odjinud si pamatuju, že se ke krmenému masu s přílohou/zeleninou přidává nějaký přípravek, který z něj vyvazuje fosfor.

18.8.2015 14:38
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

joanne.s napsal(a):
Kdysi jsem četla, že lidi dělaj doma ledvinovou dietu psům i kočkám sami. teď jsem našla tyto stránky

kde mj. píšou, cituji:

160 g vařených vajec
250 g vařených brambor
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex

30 g vajec
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex

Každopádně odjinud si pamatuju, že se ke krmenému masu s přílohou/zeleninou přidává nějaký přípravek, který z něj vyvazuje fosfor.

Moc děkuji, zkusím o tom něco najít, kdybyste k tomu měla nebo našla nějaké další informace, budu ráda za zveřejnění!

18.8.2015 14:52
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ovšem pokud kočka ledvinovou dietu nežere, dala bych jí cokoliv normálního - maso, co sežere normálně.

Koukněte zde na ifauně na psy, tam jistě něco o ledvinové dietě bude.

vidím velkou naději v tom, že vám veterinář řekl diagnozu, ovšem nedal ani speciální krmivo, ani léčivo. Nemůže to znamenat, že má zatím jen funkci ledvin horší, ale žádné selhávání nyní nehrozí?

18.8.2015 14:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Kdoví, jestli na vzniku ledvinových problémů nemají vedle stravy lví podíl očkování, odčervování, antiparazitika, antibiotika, zkrátka komfort co člověk kočce zajišťuje.

18.8.2015 18:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kočičí svět napsal(a):
Jedná se o venkovní toulavou kočku, která celý život dostávala většinou, zbytky od stolu", vždy byla hrozně hubená, tekly jí sliny, špatné zuby, stále jen rodila, tak jsem řekla dost, vzala jsem si ji, v březnu byla na kastraci, chtěla jsem ji vykrmit, dávat jí samé dobroty, které nikdy neměla chudáček, začala jsem jí dávat obden syrové maso a před měsícem jí zjistili selhávání ledvin. neříkám, že je to tím, ale mám prostě pochyby, tak teď raději dávám kočkám ze všechno trochu - po celý den granule a 3x denně kapsičku, paštiku a 3x týdně maso.

Tak při téhle stravě, co měla dříve, je jasné, kde se to vzalo. Po mase to fakt nemá - o jeho příčině by se dalo uvažovat leda v případě, že by byla dlouhodobě /tím myslím rok a více/ zcela jen na syrovém mase a to ještě pouze na svalovině bez jediné přílohy či možnosti si zakousnout granule, apod. Což ale dle popisu nebyla, takže souvislost mezi onemocněním ledvin a podáváním masa fakt nevidím...

Jediné, co mě napadá je, že možná jste ji teď tak přilepšovala, že to organismus nezvládl - nevím, zda jste přilepšovala postupně...ale přece jen byla cca 8,5 roku zvyklá na chudé krmení a najednou dostává dlouhodobě něco o dost lepšího...

Masem kočce nijak neublížíte, když ji dlouhodobě nebudete podávat pouze svalovinu, ale přidáte i drobné kosti, kůže, chrupavky, vnitřnosti, sem tam vařenou zeleninu, mléčné výrobky, apod. Prostě pestře. Maso je vždy lepší než sebekvalitnější kapsička /ty nej jsou maso ve vývaru, tj. maso převařené, které tím varem přichází o vitamíny, apod./

Jinak my vloni řešili u feny zánět jater /z infekce/ - buď jsme mohli dostat suché dietní krmivo nebo vařit dietu doma. Vzhledem k tomu, že mám psy více méně na syrovém mase, jsme vařili a po nějakých 10 dnech, kdy se dělaly kontrolní testy, kdy mi veterinář řekl, že kdyby každý pes měl takovýhle výsledky po těch pár dnech, že si může tleskat. Fakt výživa dělá hodně. A osobně bych ke kupované dietě nepřištoupila.

To samé tu mám kočku, jež měla u bývalých majitelů problémy s moč.kameny - v té době dostávala jen suché granule, sem tam kapsičku. Po převedení na maso + granule jako doplněk je zcela po problémech /a to už čůrala krev a moč. kameny se jí tehdy musely rozbíjet ultrazvukem !/.

19.8.2015 02:17
fikovnice

XXX.XXX.240.1

karo2702 napsal(a):
My používáme granule a 2x deně misku kapsiček nebo konzervy (v přiměřeném nožství).

A jakou značku kapsiček či konzerv?

19.8.2015 02:21
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saty napsal(a):
Nevím jak u vás ale u nás je to skok a zlomený vaz... takže mě to trápení moc netrápí to je jak u hadů ona ta mys když jí dusí tak ještě dvě až tři minuty vnímá a taky je to normální.
Zrovna u cvrčků bych to brala pragmaticky ok ten gekončík je třeba taky chvíli nahání...
Nevím zrovna u k tomuhle přistupuji dost pragmaticky, ono to ani moc nijak nejde slečen vyznávajících wellfare se vším všudy jsem tu zažila už hodně - vydrží tak měsíc.

Právě... Říkala jsem si, že je snad jedno, jestli jsou ti cvrčci pro kočky či ještěry (nevím, kdo to kupuje - asi chovatelé agam, gekonů, gekončíků apod.). No ale slečna měla fakt takové mravokárné řeči, že jsem raději sklopila uši a odešla. Jo, ještě jsem zaslechla, jak na mě slečna volá, že jsem udělala dobrý skutek!

19.8.2015 02:24
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Tak tak, u nás někdy padnou smíchy, když mi sviňuchy domů přitáhnou hlodavce živého a pak mají bžundu z toho, jak mamka loví a loví...

Jj, já jednou lovila jednu myš několik hodin (!) pod lednicí - od noci až do dopoledních hodin! Furt jsem si říkala, proč myš nevylejzá, snažila se ji vyšťárat, protože ne že bych se myší extra štítila, ale představa, že mi běhají kolem postele, lákavá nebyla. No a tak kolem 11.h dopoledne byla konečně myš opět na denním světle - rozpláclá a přilepená zespoda na lednici!

19.8.2015 02:28
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):

Bohužel, pokud chce paní ještě třeba aspoň nějaký rok tady čičinu mít, tak maso bude muset celkem dost omezit. Ale příčinou CRI (selhání ledvin) určitě podávání masa nebylo. Také bych to viděla na nekvalitní stravu před tím než si ji paní vzala k sobě.

19.8.2015 02:30
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):

kde mj. píšou, cituji:

160 g vařených vajec
250 g vařených brambor
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex

30 g vajec
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex

Je to Ipakitine.

19.8.2015 07:04

"Jedná se o venkovní toulavou kočku, která celý život dostávala většinou, zbytky od stolu", vždy byla hrozně hubená, tekly jí sliny, špatné zuby"
takže to bude na 99% chronické selhání ledvin a ne akutní, klidně se mohla kdysi přiotrávit, jednoho takového kocourka jsem kdysi měla.

Ta výše uvedená dieta je pro psy.

Kočičí svět - to ti veterinář nedal žádné léky, ani ten Ipacitine?

19.8.2015 08:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hmn: Ano, je pro psy. Jestli máte k dispozici přímo kočičí, sem s ní.

19.8.2015 08:14
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

"Jedná se o venkovní toulavou kočku, která celý život dostávala většinou, zbytky od stolu", vždy byla hrozně hubená, tekly jí sliny, špatné zuby"
takže to bude na 99% chronické selhání ledvin a ne akutní, klidně se mohla kdysi přiotrávit, jednoho takového kocourka jsem kdysi měla.

Ta výše uvedená dieta je pro psy.

Kočičí svět - to ti veterinář nedal žádné léky, ani ten Ipacitine?

Ne, nedal mi žádné léky, v podstatě mi k tomu ani nic neřekli. od té doby, co byla čičina na kapačkách (je to asi měsíc), tak zvrací asi tak 3x týdně, vždy jedenkrát, předtím zvracela 12x za noc. Mám prý přijít v září. podle výsledků říkali, že to není zase tak strašné, ale pak zas že má být na dietě, tak nevím.

19.8.2015 16:17
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Moje kamarádka dává kočce pravidelně kupované cvrčky a vždy si hezky zaloví a normálně je zabije. Ovšem jednou jsem byla na návštěvě, kočka dostala saranče. A jen si s ním pohrála, poranila ho. Ale nezabila ho, museli ho dorazit domácí.. Takže to mě osobně odradilo, to bych doma řešit nechtěla.

"Joanne", to jste mě velmi překvapila - s těmi cvrčky. Prosím, nezeptala byste se, jestli jim někdy nějaký cvrk neutekl - prý je hrozné je chytit, pak cvrkají třeba půl roku někde za skříní. A také tedy ta etická otázka - co myslíte, nebo i ostatní, je to proti etice kupovat cvrčky (nebo jiný hmyz) na lovení pro kočky? Já se děsím okamžiku, kdy se velký kocour bude vracet do bytu (téměř celé léto je na chalupě) - on prostě musí lovit, má to jak nějakou závislost a toto by mu mohlo vyhovovat. Ale fakt nevím, zda to tedy zkusit...?

19.8.2015 16:21
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kočičí svět napsal(a):
Ne, nedal mi žádné léky, v podstatě mi k tomu ani nic neřekli. od té doby, co byla čičina na kapačkách (je to asi měsíc), tak zvrací asi tak 3x týdně, vždy jedenkrát, předtím zvracela 12x za noc. Mám prý přijít v září. podle výsledků říkali, že to není zase tak strašné, ale pak zas že má být na dietě, tak nevím.

Vím, že jsme si psaly prostřednictvím SZ, ale i zde Vám radím: navštivte jiného veta. Chronické renální selhání sice nelze vyléčit, ale lze aspoň zpomalit a zmírnit příznaky. Toto onemocnění kočky nebolí, ale dle mě je velmi trápí právě nauzea a zvracení. Mají organismus otrávený dusíkatými látkami - zjednodušeně řečeno. Musí být na dietě, brát vyvazovač fosforu, atd. Moje rada zcela vážně - zajděte k jinému vetovi.
Jo a samozřejmě stěžejní je hladina kreatininu, kdybyste ji věděla, tak ji napište.

19.8.2015 16:29
saty

XXX.XXX.10.1

fikovnice napsal(a):
"Joanne", to jste mě velmi překvapila - s těmi cvrčky. Prosím, nezeptala byste se, jestli jim někdy nějaký cvrk neutekl - prý je hrozné je chytit, pak cvrkají třeba půl roku někde za skříní. A také tedy ta etická otázka - co myslíte, nebo i ostatní, je to proti etice kupovat cvrčky (nebo jiný hmyz) na lovení pro kočky? Já se děsím okamžiku, kdy se velký kocour bude vracet do bytu (téměř celé léto je na chalupě) - on prostě musí lovit, má to jak nějakou závislost a toto by mu mohlo vyhovovat. Ale fakt nevím, zda to tedy zkusit...?

Půl roku bez jidla to cvrček nedá dva - tři dny pokud nemáte doma vlhko a nepovalují se vám tak kousky zeleniny které by žral
Což nepředpokládám
I v té krabičce je třeba ty cvrčky krmit jinak je do 3 dnu po nich

19.8.2015 16:54

saty napsal(a):
Půl roku bez jidla to cvrček nedá dva - tři dny pokud nemáte doma vlhko a nepovalují se vám tak kousky zeleniny které by žral
Což nepředpokládám
I v té krabičce je třeba ty cvrčky krmit jinak je do 3 dnu po nich

Opravdu? Pamatuji si, že v práci u rodičů byl cvrček zalezlý za velikánskou chladničkou a cvrkal tam celé prázdniny Ale co jedl, to je záhada

19.8.2015 17:09
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Opravdu? Pamatuji si, že v práci u rodičů byl cvrček zalezlý za velikánskou chladničkou a cvrkal tam celé prázdniny Ale co jedl, to je záhada

Právě - mám stejnou zkušenost jako Vy "Blazice" - bylo to u mé tety a strýce - cvrček jim zalezl za kuchyňskou linku (co já vím - možná tam byly napadané nějaké odpady od jídla, ale yas nevím, kudy by tam napadaly) a cvrkal jim tam snad fakt řádově měsíce. Na to krmení cvrčky možná založím vlákno, zde to asi zapadne.
Mě nejvíc zajímá ta etická otázka - dělám správně, kdybych je koupila kocourům na lov?

19.8.2015 17:14
saty

XXX.XXX.10.1

Když jsem měla chameleona a agamy cvrčci mi v celku pravidelně utíkali za obložením to občas dali i týden ale déle nikdy.

Záleží hodně na vlhkosti pokud je tam sucho o teplo tak to nedá pokud je tam alespon trochu vetší vlhkost tak má z čeho brát vodu a vydrží déle.

Fikovnice: znovu to psát nebudu můj názor znáte a já nejsem proti kupovaní potvor na lov pro kočky, protože myš i hmyz jsou tu stejně na potravu tak bud je sejme had nebo ještěrka.

Na druhou stranu jsem proti tomu když se mě sem přijde někdo zeptat jestli nevím o nějakých nechtěných koťatech že je potřebuje na výcvik loveckých psů...

19.8.2015 17:53
joanne.s

XXX.XXX.44.91

Já vidím zásadní rozdíl v tom, zda kupuji zvíře, kterým se krmí, nebo které je určeno výhradně na mazlíčka. Copak s cvrčkem a sarančetem se někdo mazlí? Žiju v domnění, že i ten, kdo je doma chová, chová je jako potravu pro další zvířátko..

19.8.2015 17:56
joanne.s

XXX.XXX.44.91

Saty: s těmi nechtěnými koťaty. Vemte si příště kontakt. A pošlete na ně ochránce zvířat. Jestli to někdo dělá, je to jasné porušování zákona. Nejen utrpení nebohých kočiček. Ale toto beru i jako ničení, týrání toho cvičeného psa. Co z něho vyroste za monstrum, proboha? Blijící smajlík. že se tohle děje..

19.8.2015 18:00
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saty napsal(a):
Když jsem měla chameleona a agamy cvrčci mi v celku pravidelně utíkali za obložením to občas dali i týden ale déle nikdy.

Záleží hodně na vlhkosti pokud je tam sucho o teplo tak to nedá pokud je tam alespon trochu vetší vlhkost tak má z čeho brát vodu a vydrží déle.

Fikovnice: znovu to psát nebudu můj názor znáte a já nejsem proti kupovaní potvor na lov pro kočky, protože myš i hmyz jsou tu stejně na potravu tak bud je sejme had nebo ještěrka.

Na druhou stranu jsem proti tomu když se mě sem přijde někdo zeptat jestli nevím o nějakých nechtěných koťatech že je potřebuje na výcvik loveckých psů...

Ježkovy voči - ta poslední věta - to se Vám fakt "Saty" stalo? Asi bych je nevybíravě poslala...víte kam!
A jinak moc díky za názor stran hmyzu.

19.8.2015 18:01
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Já vidím zásadní rozdíl v tom, zda kupuji zvíře, kterým se krmí, nebo které je určeno výhradně na mazlíčka. Copak s cvrčkem a sarančetem se někdo mazlí? Žiju v domnění, že i ten, kdo je doma chová, chová je jako potravu pro další zvířátko..

I Vám "Joanne" moc díky za Váš názor!

19.8.2015 18:01
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Saty: s těmi nechtěnými koťaty. Vemte si příště kontakt. A pošlete na ně ochránce zvířat. Jestli to někdo dělá, je to jasné porušování zákona. Nejen utrpení nebohých kočiček. Ale toto beru i jako ničení, týrání toho cvičeného psa. Co z něho vyroste za monstrum, proboha? Blijící smajlík. že se tohle děje..

Naprostý souhlas!

19.8.2015 18:03
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):

...jen snad, že se to tomu h.a.j.z.l.o.v.i asi neprokáže - tvrzení proti tvrzení, a když jej zrovna nepřistihnete při tom, jak jeho pes trhá kočky, tak bude lhát a tvrdit, že má kočky jako mazlíky!

19.8.2015 18:06
joanne.s

XXX.XXX.44.91

Fikovnice: zkusit to může. stejně bych to zkusila. Aspoň se zamyslí nebo se trochu lekne..

19.8.2015 18:55
saty

XXX.XXX.10.2

Mluvím o věci staré téměř rok.
Nebojte dopadlo to tak že jsem mu řekla ať chvilku počká že možná kolegyně bude o někom vědět došla jsem za ní nastínila jí situaci a ta přišla znova si to poslechla napsala mu na papírek telefoní číslo at na něj zítra zavolá a že se ještě pozeptá.
To číslo bylo jejího akuálního přítele policisty...
Chlap dostal podmínku ale ješě v průběhu vyšetřování a přípravy soudu nás obtěžoval v práci a vyhrožoval tak potom dostal něco na tvrdo...

Jenže tohle se v mojí práci stává... už jsem řešila i trestní oznámení za napadení podané na mou osobu...

19.8.2015 19:31

Saty: Palec nahoru! Máte můj obdiv!

Ta druhá část, moc veselá není

19.8.2015 19:56
saty

XXX.XXX.10.2

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: zkusit to může. stejně bych to zkusila. Aspoň se zamyslí nebo se trochu lekne..

Jen ještě dodám ono hnát to na policii trestní oznámení a podobně je jedna věc pokud to dělá soukromá osoba.
V případě prodavačky je nějaká anonymita s háji ten člověk vás chodí otavovat a nadávat vám do práce. Byli doby kdy na mě při zavíračce čekala MP nebo ochranka obchodního centra a doprovázeli mě do auta...
Vím že jsem udělala mnoho dobrého a hlavně správného ale někdy je o na antidepresiva a cvokaře protože se i když oprávněně bojíte i vlastního stínu.

19.8.2015 19:58
saty

XXX.XXX.10.2

Blazice: když vám chlap řekne v neděli řekne že pes měl naposledy ve čtvrtek kosti... Tak mi ty nervy ujely a uznávám že hodně.

19.8.2015 21:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já osobně to beru za zbytečné trápení - něco jiného je u hada, který většinou mrtvolky nesní, tak prostě tu živou myš dostane. To samé chameleon, apod. by protě bez cvrčka, sarančat, apod. nepřežili.

Ale kočka k životu lov myší či sarančat, apod. nepotřebuje, je-li to kočka bytová. Ta má krmení zajištěné od majitele. Ok, pokud by to člověk bral do detailů, tak maso co je v granulích či se prodává jako krmné samozřejmě je taky ze zvířat, ale aspoň ve většině případů je to po rychlé smrti a je to pro více konzumentů. A nikdo se tím nebaví /no, dobře, najdou se ujetý lidi, ale to jsou doufám výjimky/.
¨
Suma sumárum já bych myš ani cvrčka, apod. kočkám nekoupila. Neřeknu, když si jí uloví samy venku...ale jinak se mi to příčí.

20.8.2015 04:22
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Přesně tak - také se připojuji k obdivu k "Saty"! Dobře jste se zmetkem zametla!

20.8.2015 04:25
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Já osobně to beru za zbytečné trápení - něco jiného je u hada, který většinou mrtvolky nesní, tak prostě tu živou myš dostane. To samé chameleon, apod. by protě bez cvrčka, sarančat, apod. nepřežili.

Ale kočka k životu lov myší či sarančat, apod. nepotřebuje, je-li to kočka bytová. Ta má krmení zajištěné od majitele. Ok, pokud by to člověk bral do detailů, tak maso co je v granulích či se prodává jako krmné samozřejmě je taky ze zvířat, ale aspoň ve většině případů je to po rychlé smrti a je to pro více konzumentů. A nikdo se tím nebaví /no, dobře, najdou se ujetý lidi, ale to jsou doufám výjimky/.
¨
Suma sumárum já bych myš ani cvrčka, apod. kočkám nekoupila. Neřeknu, když si jí uloví samy venku...ale jinak se mi to příčí.

Děkuji "Lavacco" i za Váš názor.

20.8.2015 04:26
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):

¨

...jen snad ještě doplním - o koupi myší bych ani neuvažovala - tam by mi to též vadilo. No a s tím hmyzem...nevím, zatím sbírám informace a názory zde od vás ostatních.

23.8.2015 21:42
joanne.s

XXX.XXX.55.192

Lavacca: máte pravdu, je to trápení. Až teď mi došlo, že předhodit hmyz kočce je podobné trápení, jako když malé děti chytají na poli kobylky a trhají jim nožičky.. Kočka je také podobně potrápí, než je zabije, a možná sežere, a nijak ji to nezasytí, jen si zaloví, pobaví se.
Nebudu to zkoušet, mě jste přesvědčila.

24.8.2015 21:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Lavacca: máte pravdu, je to trápení. Až teď mi došlo, že předhodit hmyz kočce je podobné trápení, jako když malé děti chytají na poli kobylky a trhají jim nožičky.. Kočka je také podobně potrápí, než je zabije, a možná sežere, a nijak ji to nezasytí, jen si zaloví, pobaví se.
Nebudu to zkoušet, mě jste přesvědčila.

Právě, v dnešní době spousty plyšových hraček na gumičce, mávátek, myšek na baterky, co před kočkou utíkají, apod. mi přijde vážně zbytečné ji dávat na trápení živého tvorečka.

milan78

24.8.2015 22:04
milan78

XXX.XXX.17.197

Dobry večer všem zkušeným kočkomilkam,
Včera jsem zkusil dat našemu kocourkovi kuřecí krky nasekane i s kostí, dostal dva ráno a dva večer a moc si pochutnaval. Dneska ale mel problém se stolici. Vykadil obří tuhy bobek a asi si trošku natrhnul prcku, porad si ji olyzuje.Myslíte, ze je to z tech kostí?Připadají mi u tech kurat jako papírové.Nebo toho dostal moc naráz? Ryby taky žere s kostickama, ale ty jsou asi trochu jiné.

24.8.2015 22:11
joanne.s

XXX.XXX.38.84

Jde o poměr kostí. kosti mohou způsobit zácpu.

milan78

24.8.2015 22:21
milan78

XXX.XXX.17.197

Tak asi zkusím jen jeden krk na porci a přidat víc svaloviny nebo vnitřnosti.

25.8.2015 06:41

Bylo moc kostí, obratle vůbec nejsou "papírové", naopak!

milan78

25.8.2015 08:34
milan78

XXX.XXX.227.76

Tak ráno už kocourek kakal bez problémů, bobek normální velikosti a bez namahaveho tlaceni.Ráno sice bylo na prosteradle trosku zaschle krve, ale to jak si natrhnul prdku.Příště musím byt s kostma opatrnější.Dekuju všem za rady.

25.8.2015 08:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jestli mohu radit, nabídněte kocourkovi lžíci bílého tučnějšího jogurtu.

milan78

25.8.2015 08:57
milan78

XXX.XXX.227.76

Jogurt dostal hned včera, poctivej smetaňák, dneska mu ho dam taky. Ale dekuju vám za radu.

25.8.2015 09:40
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Můžete do žrádla přidat i lžičku zdravého oleje /nejlépe lněný, poslouží i lněný, konopný nebo olivový/ Osobně odzkoušeno.

25.8.2015 09:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Oprava i dýňový olej.

milan78

25.8.2015 10:16
milan78

XXX.XXX.227.76

Ten lňeny doma mam, tak vyzkousime. Je to dobry nápad.Diky.

25.8.2015 10:18
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dobře se po něm bude kakatsmajlík Jedna malá lžička do jogurtu nebo kapsičky stačí. Rádo se stalo

milan78

25.8.2015 12:10
milan78

XXX.XXX.227.76

Jogurt dávám docela často, ale víc jak cajovou lžičku nesezere.Kapsičky nekrmim vůbec, ale zkusím olejem pokapat maso. To by taky šlo, ne?

25.8.2015 12:13
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Určitě. osobně čajovou lžičku oleje vmíchám do jedné velké lžíce bílého jogurtu. nebo do 50g masové kapsičky. Kočka mi to taky nesežere celé hned na posezení, ale do 6 hodin od krmení je miska vylízaná do čista.

25.8.2015 20:28
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Jak kocourovi "domluvit" aby jedl syrové maso ? Myši žere ale když mu dám kousek syrovýho tak nato jen čučí.

25.8.2015 20:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

milan78 napsal(a):
Dobry večer všem zkušeným kočkomilkam,
Včera jsem zkusil dat našemu kocourkovi kuřecí krky nasekane i s kostí, dostal dva ráno a dva večer a moc si pochutnaval. Dneska ale mel problém se stolici. Vykadil obří tuhy bobek a asi si trošku natrhnul prcku, porad si ji olyzuje.Myslíte, ze je to z tech kostí?Připadají mi u tech kurat jako papírové.Nebo toho dostal moc naráz? Ryby taky žere s kostickama, ale ty jsou asi trochu jiné.

Bylo to špatným poměrem masa a kostí - ke kostem doporučuji podávat vnitřnosti (např. játra, jež jsou trochu projímavá a právě krásně vyrovnají tuhost kostí) či dostatek svaloviny.

4 kuřecí krky za den je fakt přehršle. Dávala bych max.1 krk na den a k tomu právě ty vnitřnosti a maso a bude to ok. A nedávala bych to ani denně, zas všeho moc škodí, stačí klidně 3-4x do týdne a jiné dny jen svalovinu, různé chrupavky, apod. ať to má pestré.

25.8.2015 20:58
joanne.s

XXX.XXX.41.205

kobylatko napsal(a):
Jak kocourovi "domluvit" aby jedl syrové maso ? Myši žere ale když mu dám kousek syrovýho tak nato jen čučí.

Nevím. Ale až to zjistíte, dejte vědět, potřebuji kocourovi domluvit taky!

25.8.2015 21:21
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Fakt ?Ale já ho nechápu, syrový myši žere ale když mu dám třeba v.ledvinku syrovou nebo kuřecí játra tak to nežere, syrový jako syrový né ?

25.8.2015 21:31
joanne.s

XXX.XXX.41.205

Mně loví a komplet žere spíš můry, mouchy a pavouky. Žere komplet, i s křídlama! Ovšem syrové kuřecí, hovězí, rybí, to je jiná...často narazím na nezájem, občas i uražený pohled co si to dovoluju za hrůzy, namísto konzervičky!

25.8.2015 21:33
joanne.s

XXX.XXX.41.205

Kdoví, jak ochotně by vám kocour sežral myš, kdyby jste mu ji předhodila už ulovenou. Podezírám kočky, že jde víc o potěšení z lovu, než o žádanou dobrotu..

25.8.2015 22:58
fikovnice

XXX.XXX.240.1

kobylatko napsal(a):
Fakt ?Ale já ho nechápu, syrový myši žere ale když mu dám třeba v.ledvinku syrovou nebo kuřecí játra tak to nežere, syrový jako syrový né ?

Zkuste nabídnout ne vnitřnosti, ale opravdu maso. Moji kocouři nad vnitřnostmi také ohrnují nos .

26.8.2015 07:09
čapice

XXX.XXX.216.126

fikovnice napsal(a):
Zkuste nabídnout ne vnitřnosti, ale opravdu maso. Moji kocouři nad vnitřnostmi také ohrnují nos .

Zdravím, tak náš kocour si teď 2 dny pochutnával poprvé na syrových kuřecích srdíčkách, snad by sežral kilo najednou, kdybych mu ho dala. Kotě 4 měsíce je mělo krájené a taky si mlaskalo. Maso dávám také, někdy vařené a někdy syrové.

26.8.2015 07:22
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):

To se divím. Myslela jsem, že vnitřnosti /játra/ jsou pro kočky jedny z atraktivnějších. Jaké maso tedy syrové úspěšně krmíte? díky za tipsmajlík

milan78

26.8.2015 11:06
milan78

XXX.XXX.227.76

Já jsem vcera koupil našemu kocourkovi kraličí jatyrka, jako odpustek, ze jsem mu způsobil zacpu tema kurecima krkama, namichal jsem mu je s kachnim masickem a pokapal lňenym olejem na radu Joanne.s a jen se po tom zaprasilo.

26.8.2015 11:41
Laviel

XXX.XXX.24.181

Zdravím. Taky jsem bojovala s tím, aby kocourek snědl kousek syrového masa. Myši venku loví. Občas i nějakou sežere (což vzhledem k jeho problémům není dobré, ale nic s tím nenadělám), ale na syrové maso v misce vždycky nevěřícně koukal a ohrnoval nos. Většinou jsem zkoušela kuřecí. Jednou jsem zkusila vepřové a překvapivě mu zachutnalo. Někdo vepřové nedoporučuje, ale doufám, že když dostane libový kousek od masa, které mám na guláš, tak nějaké riziko chycení parazitů nehrozí.To spíš asi z těch myší. Prý kočkám syrové vepřové chutná nejvíc. Minule dostal trochu hovězího a chutnalo mu také, což se divím, protože dřív ho odmítal. Tak příště zkusím to kuřecí, třeba už ho bude jíst, když si zvykl. Jinak on byl vždycky takový nežravec po mamince .

milan78

26.8.2015 12:17
milan78

XXX.XXX.227.76

Náš nemá s masem žádný problém,. A na to, ze byl u původních majitelů na nekvalitních kapsickach, přešel na maso úplně bez problémů a prakticky ihned. Krmim všechno maso, co se mi namane a co je k dispozici. Ovsem nejvíc miluje ryby, po tech se může utlouct.

26.8.2015 21:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

Laviel napsal(a):
Zdravím. Taky jsem bojovala s tím, aby kocourek snědl kousek syrového masa. Myši venku loví. Občas i nějakou sežere (což vzhledem k jeho problémům není dobré, ale nic s tím nenadělám), ale na syrové maso v misce vždycky nevěřícně koukal a ohrnoval nos. Většinou jsem zkoušela kuřecí. Jednou jsem zkusila vepřové a překvapivě mu zachutnalo. Někdo vepřové nedoporučuje, ale doufám, že když dostane libový kousek od masa, které mám na guláš, tak nějaké riziko chycení parazitů nehrozí.To spíš asi z těch myší. Prý kočkám syrové vepřové chutná nejvíc. Minule dostal trochu hovězího a chutnalo mu také, což se divím, protože dřív ho odmítal. Tak příště zkusím to kuřecí, třeba už ho bude jíst, když si zvykl. Jinak on byl vždycky takový nežravec po mamince .

U nás vede ze syrového právě nejvíc vepřové s hovězím, taky vedou ryby. Kuře dám fakt jen občas a ještě ne všechny si ho vezmou.

Navíc kuře je skoro ve všech granulích (min. kuřecí tuk), takže se snažím právě dávat druhy, jež moc v granulích nebývají, aby to měly kočeny pestré. :).

27.8.2015 01:36
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
To se divím. Myslela jsem, že vnitřnosti /játra/ jsou pro kočky jedny z atraktivnějších. Jaké maso tedy syrové úspěšně krmíte? díky za tipsmajlík

No právě u nás je to těžké - chtějí jen vepřové, a to kupuji buď ořez, anebo plecko. A pak větší kocour měl rád i ryby, ale ty mu v poslední době moc nešmakují . Teď jsem koupila právě kuřecí srdíčka - těch se velký kocour ani nedotkl, a mladší si pár vzal - ale bez nadšení .
Takže suma sumárum u nás vede to vepřové.

27.8.2015 01:38
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Laviel napsal(a):

Jéé, vidíte, tak já čtu Váš příspěvek až poté, co jsem napsala svůj tady nad tímto...a Vy mi vlastně potvrzujete, že kočičáci preferují to vepřové (i když je mi jasné, že ne všichni).

27.8.2015 01:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):

Ještě doplním - nedávno jsem v jakémsi obchodě narazila na králičí játra, říkala jsem si, že to pro ně bude delikatesa a jestli si dobře vzpomínám, tak se jich ani nedotkli !

27.8.2015 08:36
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak sem včera vyzkoušela syrový kuřecí, jehněčí a vepřový a ani se toho nedotkl mizera, nakousl jen kousek kuřecího.

27.8.2015 09:55
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Není možná ! Fox dnes sežral dva kousky syrovýho kuřecího .

27.8.2015 19:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
No právě u nás je to těžké - chtějí jen vepřové, a to kupuji buď ořez, anebo plecko. A pak větší kocour měl rád i ryby, ale ty mu v poslední době moc nešmakují . Teď jsem koupila právě kuřecí srdíčka - těch se velký kocour ani nedotkl, a mladší si pár vzal - ale bez nadšení .
Takže suma sumárum u nás vede to vepřové.

U nás kuřecí srdíčka taky většinou propadnou - přitom hovězí či vepřové srdce, to se můžu utlouct. To samé kuřecí játra. Ale jak jsem psala výše, u nás obecně kuřecí až tak nešmakuje..

28.8.2015 12:35
Laviel

XXX.XXX.24.181

Tak dnes další pokus s kuřecím masem a kocourek si k tomu jen čichnul a odešel. Pak žalostně mňoukal, takže jsem hned sháněla jiné maso. Nakonec dostal rybu a to si pochutnal.

milan78

28.8.2015 12:59
milan78

XXX.XXX.227.76

Laviel napsal(a):
Tak dnes další pokus s kuřecím masem a kocourek si k tomu jen čichnul a odešel. Pak žalostně mňoukal, takže jsem hned sháněla jiné maso. Nakonec dostal rybu a to si pochutnal.

U nás ryby taky vedou. Nejraději má grundle, které jsem koupil mražené a potom pstruh. Ty kupuju, když jim konči záruka a maji na ne v obchodě 50% slevu, takže vyjdou na par korun.

28.8.2015 13:19
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lavacca napsal(a):
U nás kuřecí srdíčka taky většinou propadnou - přitom hovězí či vepřové srdce, to se můžu utlouct. To samé kuřecí játra. Ale jak jsem psala výše, u nás obecně kuřecí až tak nešmakuje..

Kuřecí srdíčka ty u nás jedou vařený, hlavně psiska je milujou .

28.8.2015 15:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Přesně tak - u nás - kuřecí jako by jim smrdělo! Přitom pes velmi rád jejich porci zbodne za ně - za kocoury. Ale navedla jste mě na nápad koupit velká srdce - vepřové asi - to jsem ještě nezkoušela. Tedy nevím, zda je seženu v každé běžné masně ale poptám se.

28.8.2015 15:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Laviel napsal(a):

No vidíte - pokud jej budete mít na syrové rybině, tak nic nepokazíte. Moje mrchy chtějí čím dál víc kapsičky. To se prodražuje, nejsou kvalitní...prostě raději bych krmila téměř jen syrovým...

28.8.2015 15:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

milan78 napsal(a):
U nás ryby taky vedou. Nejraději má grundle, které jsem koupil mražené a potom pstruh. Ty kupuju, když jim konči záruka a maji na ne v obchodě 50% slevu, takže vyjdou na par korun.

"Milane", ty grundle jste kupoval určené k normální lidské spotřebě? A stydím se - já ani nevím jak grundle vypadají - nejsou to takové jako "minirybky"?

milan78

28.8.2015 16:47
milan78

XXX.XXX.73.0

fikovnice napsal(a):
"Milane", ty grundle jste kupoval určené k normální lidské spotřebě? A stydím se - já ani nevím jak grundle vypadají - nejsou to takové jako "minirybky"?

Ano ano, přesně tak. Jsou to takové pidirybičky i s hlavou a vnitřnostma.A jsou určené pro lidi. Kupoval jsem je ve vietnamské tržnici SAPA v Praze. Jinde jsem je neviděl.1 kg vychází na 104 Kč mam z toho cca 13 porci. Myslim, ze když jsou i s hlavou a vnitřnostma, tak ze to musí byt pro kočky super. Ve zverimexech se prodávají i sušené, ale myslím, ze čerstvé budou lepší.Dost to ale smrdí rybinou.

29.8.2015 01:46
fikovnice

XXX.XXX.240.1

milan78 napsal(a):
Ano ano, přesně tak. Jsou to takové pidirybičky i s hlavou a vnitřnostma.A jsou určené pro lidi. Kupoval jsem je ve vietnamské tržnici SAPA v Praze. Jinde jsem je neviděl.1 kg vychází na 104 Kč mam z toho cca 13 porci. Myslim, ze když jsou i s hlavou a vnitřnostma, tak ze to musí byt pro kočky super. Ve zverimexech se prodávají i sušené, ale myslím, ze čerstvé budou lepší.Dost to ale smrdí rybinou.

Děkuji moc za odpověď. Ty sušené minirybky ze zverimexu znám, ale ty nechtěli ani kocouři ani pes. Takže říkáte poptat se spíš u Vietnamců? Já jsem z Brna a popravdě ani nevím, kde/zda mají někde takovouto tržnici. Vím jen, že jsou všudemožně s oblečením, s obuví. Ale o jiných nevím. Neporadíte někdo, kde v Brně by se tedy syrové grundle daly sehnat? "Milane", máte pravdu, že když jsou tam i vnitřnosti, tak že by to kočkám fakt mohlo chutnat, navíc by nedostávaly jen čistou svalovinu. Ale kde je sehnat...?

milan78

29.8.2015 08:36
milan78

XXX.XXX.17.197

Já jsem je opravdu nikde jinde neviděl. Obchod s vietnamskymi potravinami je asi jen v te Praze. My tam jezdime nakupovat tak jednou za měsíc. Udělame tam vždycky velky nákup, protože se to vyplatí. Hlavně drogerie a kosmetika.V Brne by měla ale taky být Velka tržnice, tuším na Olomoucké ulici.Zkusil bych to tam a nebo si je nechat přivézt od někoho, kdo jezdi do Prahy.

29.8.2015 10:42
saty

XXX.XXX.10.1

Pravda ta SAPA je dost specificka jedna se konkretně a supermarket "TamdaFoods" fikovnice mkrnete na net mluvilo se o otevirani dalši pobočky ale nevim kde.

Jinak milane to máte pravdu s tou drogerii zrovna včera jsem tam byla koupila jsem i ty grundle i krevety obojí pro kočky tak uvidíme jak se osvědčí...
krevety když tak zbaští bratr a grundle pes :-D.

29.8.2015 11:36
mesič

XXX.XXX.174.1

Grundle jsem viděla v globusu mražené. Vietnamci mají tržnici na olomoucké v Brně, Je to tam trošku pro silnější povahy. Kupujeme tam rýži a nudle. Mají tam mrazák nacpanej rybama a plodama moře. Přítel na to občas zasněně mrkne, ale tam bych mu to na jídlo pro nás nedovolila, ale určitě tam něco vhodného vyberete, budou tam určitě krevety a chapadýlka a tak. Škoda, rýži jsme tam brali před 2 týdny a pro kocourka mě nenapadlo kouknout.

milan78

29.8.2015 13:14
milan78

XXX.XXX.17.197

mesič napsal(a):
Grundle jsem viděla v globusu mražené. Vietnamci mají tržnici na olomoucké v Brně, Je to tam trošku pro silnější povahy. Kupujeme tam rýži a nudle. Mají tam mrazák nacpanej rybama a plodama moře. Přítel na to občas zasněně mrkne, ale tam bych mu to na jídlo pro nás nedovolila, ale určitě tam něco vhodného vyberete, budou tam určitě krevety a chapadýlka a tak. Škoda, rýži jsme tam brali před 2 týdny a pro kocourka mě nenapadlo kouknout.

No vidíte, já myslím, ze by tam fikovnice určitě něco našla.Oni to totiž mají za dobry peníze.kupovat to v normálním obchodě, tak se nedoplatime.
Pro saty: dejte vědět, jak se osvedčily krevety. Naše děcka je zboznujou, ale kocourkovi jsem je ještě nezkoušel.

milan78

29.8.2015 16:36
milan78

XXX.XXX.227.76

Ještě něco pro pobavení. Koupili jsme u vietnamcu ryžove nudle a je na nich super návod na přįpravu posuďte sami.

29.8.2015 16:39
saty

XXX.XXX.10.2

milan78 napsal(a):
Ještě něco pro pobavení. Koupili jsme u vietnamcu ryžove nudle a je na nich super návod na přįpravu posuďte sami.

Jo tak jsem se zase zasmála :-D.

milan78

29.8.2015 17:10
milan78

XXX.XXX.227.76

saty napsal(a):

Jo tak jsem se zase zasmála :-D.

No to my taky, ale pak jsme se uvolnili, když nastal ten rozruch

29.8.2015 17:24
fikovnice

XXX.XXX.240.1

milan78 napsal(a):

Bomba je tam to slovo "rozruch"!

29.8.2015 17:25
fikovnice

XXX.XXX.240.1

A děkuji "Mesič" i ostatním za tipy, kde sehnat v Brně grundle, event. jiné rybí pochoutky pro kocoury.

29.8.2015 20:52
mesič

XXX.XXX.174.1

My dnes zabíjeli kuřata, tak má kocour o pochoutky postaráno. Při plenění mrazáku mi zas přišel pod ruku 1 opuštěný pstruh, tak ho zítra sekerkou naporcuji a bude mít pro zpestření i rybu. Dopoledne zblajznul 2 kůže z kuřecích prs plus kousek masa, teď ořez z trupu a křupečku a vypadá moc spokojeně. Zítra bude kuřecí žaludek a srdíčka...Pan domácí se mi teď váli u nohou, kdyby náhodou ještě něco odpadlo smajlík

29.8.2015 21:01
mesič

XXX.XXX.174.1

Laviel napsal(a):

Mě přijde, že na syrové si musí zvyknout, nejlepší je podle mě dávat to co mu chutná a přidávat i to co moc nemusí. Podle mě si musí na tu chuť zvyknout a pak se "rozežere" smajlík
Já si vždy myslela, že má v granulích vše co potřebuje, ale vidím, že maso mu moc chutná (i když se venku neošidísmajlík, tak mu ním teď hodně doplňuji. Dostává tak 3-4x týdně maso a granule má pořád k dispozici. A na radu zde v diskuzi nedávám jak dříve jen libové kuřecí prsíčko, ale i křupečky, kůžičky, srdíčka, plíce a pod, prostě i né to nejlepší. Za prvé mi příjde, že mu to víc škakuje než jen čistý prsíčko, ale příjde mi, že se mu i zlepšuje srst.

29.8.2015 23:07
fikovnice

XXX.XXX.240.1

mesič napsal(a):
My dnes zabíjeli kuřata, tak má kocour o pochoutky postaráno. Při plenění mrazáku mi zas přišel pod ruku 1 opuštěný pstruh, tak ho zítra sekerkou naporcuji a bude mít pro zpestření i rybu. Dopoledne zblajznul 2 kůže z kuřecích prs plus kousek masa, teď ořez z trupu a křupečku a vypadá moc spokojeně. Zítra bude kuřecí žaludek a srdíčka...Pan domácí se mi teď váli u nohou, kdyby náhodou ještě něco odpadlo smajlík

To jsou ti šťastlivci, co neznají zvíře-anorektika! Tedy není to u nás až taková tragédie, ale třeba kůže z kuřete obávám se, že by ti moji mlsouni prostě nechali ležet. Rozmazlenci to jsou!

29.8.2015 23:09
fikovnice

XXX.XXX.240.1

mesič napsal(a):
Mě přijde, že na syrové si musí zvyknout, nejlepší je podle mě dávat to co mu chutná a přidávat i to co moc nemusí. Podle mě si musí na tu chuť zvyknout a pak se "rozežere" smajlík
Já si vždy myslela, že má v granulích vše co potřebuje, ale vidím, že maso mu moc chutná (i když se venku neošidísmajlík, tak mu ním teď hodně doplňuji. Dostává tak 3-4x týdně maso a granule má pořád k dispozici. A na radu zde v diskuzi nedávám jak dříve jen libové kuřecí prsíčko, ale i křupečky, kůžičky, srdíčka, plíce a pod, prostě i né to nejlepší. Za prvé mi příjde, že mu to víc škakuje než jen čistý prsíčko, ale příjde mi, že se mu i zlepšuje srst.

Zkuste i játra - třeba drůbeží, jen pozor - spíše výjimečně, protože po nich kočky mohou průjmovat. To stejné třeba slezinky... I když např. moje teta svých snad 7 koček (nebo kolik jich má) krmí téměř výhradně buď slezinami nebo jakýmisi oponky od jater a kočky se tváří spokojeně a neprůjmují. Je to i o zvyku.

30.8.2015 07:07

mesič napsal(a):

Trochu granulí se doporučuje i kočkám, které jsou na vlhké stravě. A to kvůli čištění zubů a zubnímu kamenu. Logiku to dává...

31.8.2015 11:25
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Též se mi fláká v mrazáku ještě jeden pstruh ale pečenej tak mu ho zas oberu.Granulky má kočičák k dispozici taky pořád jinak dostává maso, kůže z kuřete mi sežere ale né syrový bo sem je ještě nezkoušela ty syrový .

31.8.2015 12:00

Tak ono to žraní x nežraní není jenom o druhu masa, ale i o konkrétním zdroji, kočky jsou velice citlivé. Někdy mi kuřecí zblajznou, jindy čuchnou a nee (cokoliv drůbežího). U nás jedou vepřové jazyky, srdce, hovězí srdce, kuřecí(krůtí) srdíčka +žaludky+játra. Jeden kocourek syrové jenom kuřecí a vepřovou svalovinu.

26.9.2015 11:52
mesič

XXX.XXX.174.1

Na rady v této a podobných diskuzích jsem začla krmit masem a za mě velká spokojenost, protože vidím, že našemu kocourkovi chutná. Dřív jsem OBČAS přilepšila jen kouskem kuřecího prsa, ale co jsem se dočetla, že má dostávat i tučnější a kosti, tak se toho vůbec nebojím. Dávám maso tak 4-5x do týdne, ale né v plné dávce, spíš jako přilepšení. Např. krůtí o velikosti 6ti kostek cukru (lepší měřítko mě nenapadá) nebo pstruha také tak. A dnes na oběd je u nás kachní prso jako steak. Je to z kachničky, kterou jsme sami vykrmili, takže de facto bio, odřízli jsme z kraje kůži i s tukem, zkusmo jsem dala našemu kocourovi a za pár vteřin už to bylo v bříšku. Jinak dávám vnitřnosti nebo ořez, když zabíjíme a chutnají mu i krky z holoubat, jen je trochu poplácám tupou stranou sekyrky. Dřív snědl tak velikost půlky kostky od cukru a neměl víc zájem, dnes by toho spořádal 20x tolik. Evidentně se do masa vežral... A azas tady tady vedle mě sedí, jestli ještě něco bude... Potvora, v misce má i žloutek a ten teda vezme na milost, když nic lepšího není.-(.

26.9.2015 15:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
Na rady v této a podobných diskuzích jsem začla krmit masem a za mě velká spokojenost, protože vidím, že našemu kocourkovi chutná. Dřív jsem OBČAS přilepšila jen kouskem kuřecího prsa, ale co jsem se dočetla, že má dostávat i tučnější a kosti, tak se toho vůbec nebojím. Dávám maso tak 4-5x do týdne, ale né v plné dávce, spíš jako přilepšení. Např. krůtí o velikosti 6ti kostek cukru (lepší měřítko mě nenapadá) nebo pstruha také tak. A dnes na oběd je u nás kachní prso jako steak. Je to z kachničky, kterou jsme sami vykrmili, takže de facto bio, odřízli jsme z kraje kůži i s tukem, zkusmo jsem dala našemu kocourovi a za pár vteřin už to bylo v bříšku. Jinak dávám vnitřnosti nebo ořez, když zabíjíme a chutnají mu i krky z holoubat, jen je trochu poplácám tupou stranou sekyrky. Dřív snědl tak velikost půlky kostky od cukru a neměl víc zájem, dnes by toho spořádal 20x tolik. Evidentně se do masa vežral... A azas tady tady vedle mě sedí, jestli ještě něco bude... Potvora, v misce má i žloutek a ten teda vezme na milost, když nic lepšího není.-(.

Tak to patříte mezi ty šťastlivce, k čemuž Vám upřímně gratuluji! Já se řadím někam k průměru - snažím se krmit hlavně syrovým, ale kocouři jsou šíleně vybíraví - např. drůbeží mi nejí vůbec, v podstatě uspěji jen se syrovým a rybou.
Ale super, že u Vás to funguje!

26.9.2015 16:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):

Je fakt, že na masíko si velmi rychle zvyknou - měli jste ty naše ve středu slyšet, když jsme zapomněli včas vyndat maso z mrazáku a k snídani tak dostali granule. :D To bylo brblání a nadávání, co to jako má být. :D

Jinak u nás je největší lahůdkou taky kachní masíky a odřezky z domácího chovu.

26.9.2015 21:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Je fakt, že na masíko si velmi rychle zvyknou - měli jste ty naše ve středu slyšet, když jsme zapomněli včas vyndat maso z mrazáku a k snídani tak dostali granule. :D To bylo brblání a nadávání, co to jako má být. :D

Jinak u nás je největší lahůdkou taky kachní masíky a odřezky z domácího chovu.

No jo, ale třeba "Joanne" psala, že kocoura prostě na syrové maso nedostane. Asi jsou fakt totální nežravci syrového...což je vzhledem k přirozené potravě koček (hlavně myši) škoda...

27.9.2015 10:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
No jo, ale třeba "Joanne" psala, že kocoura prostě na syrové maso nedostane. Asi jsou fakt totální nežravci syrového...což je vzhledem k přirozené potravě koček (hlavně myši) škoda...

Nevím, dle mýho je to i o přístupu majitele, jak moc dá kočce na výběr a jak dlouho přechází. Jak už jsem někde psala, první dospělý kocour byl zcela granulový - maso neuměl ani kousat, museli jsme prvně mlít na malé a míchat s rozdrcenými granulemi, aby si dal vůbec říct. A ano, nedostal vedle jen samotné granule. Ráno uraženě nejedl, večer už do toho ten nosánek z hladu strčil. A trvalo docela dlouho než byl schopný si vzít nemleté maso. A teď? Každé ráno stojí frontu na maso, to samé i večer - granule si dá fakt jen z nouze.

Kočky jsou prostě konzervativní a zkouší trpělivost majitele. Přirovnala bych to k lidem a jídlu zeleniny x sladkostí. Taky vydržíte déle, abyste dosáhli těch sladkostí než chroupat např. syrovou mrkev. A kočky jsou stejné - když ví, že přílítne do misky ovoněná kapsička či granule x syrové maso, co není dochucené, tj. tak nevoní, tak co si ze začátku vybere? Ano, to ochucené a budou dělat, že ji syrovým chcete otrávit. Ale když zjistí, že člově nepovolí a to syrový maso vlastně až tak "jedovatý" nebude, málokterá kočka odolá. Ano, najdou se kočky, co nějaký druh masa nesnědí, takže to chce zkoušet. Nicméně neznám kočku, co by pohrdla hovězím a dobrou rybou.

Mončiči

27.9.2015 10:50
Mončiči

XXX.XXX.34.1

lavacca napsal(a):
Nevím, dle mýho je to i o přístupu majitele, jak moc dá kočce na výběr a jak dlouho přechází. Jak už jsem někde psala, první dospělý kocour byl zcela granulový - maso neuměl ani kousat, museli jsme prvně mlít na malé a míchat s rozdrcenými granulemi, aby si dal vůbec říct. A ano, nedostal vedle jen samotné granule. Ráno uraženě nejedl, večer už do toho ten nosánek z hladu strčil. A trvalo docela dlouho než byl schopný si vzít nemleté maso. A teď? Každé ráno stojí frontu na maso, to samé i večer - granule si dá fakt jen z nouze.

Kočky jsou prostě konzervativní a zkouší trpělivost majitele. Přirovnala bych to k lidem a jídlu zeleniny x sladkostí. Taky vydržíte déle, abyste dosáhli těch sladkostí než chroupat např. syrovou mrkev. A kočky jsou stejné - když ví, že přílítne do misky ovoněná kapsička či granule x syrové maso, co není dochucené, tj. tak nevoní, tak co si ze začátku vybere? Ano, to ochucené a budou dělat, že ji syrovým chcete otrávit. Ale když zjistí, že člově nepovolí a to syrový maso vlastně až tak "jedovatý" nebude, málokterá kočka odolá. Ano, najdou se kočky, co nějaký druh masa nesnědí, takže to chce zkoušet. Nicméně neznám kočku, co by pohrdla hovězím a dobrou rybou.

Já osobně do koček syrovou rybu nenarvu. Ať už celou nebo odborně vykostěné filetky. Přijdou, čuchnou a nechají. Až na kocoura teda, ten jedinej je křoupe v celku

27.9.2015 10:52
saty

XXX.XXX.10.1

lavacca napsal(a):

A to já znám ty moje madam mě ve ctvrtek poslali do háje s kostkami hovězího na guláš hajzlíci hovězí chtějí mleté.

27.9.2015 12:51
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Souhlasím!
Tedy vlastně až na to hovězí, to moji kocouři nechtějí, chtějí vepřové...

27.9.2015 12:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mončiči napsal(a):
Já osobně do koček syrovou rybu nenarvu. Ať už celou nebo odborně vykostěné filetky. Přijdou, čuchnou a nechají. Až na kocoura teda, ten jedinej je křoupe v celku

Jo, vlastně mladší kocour mi také ryby nežere, ale je pravda, že jsem zdaleka nevyzkoušela všechny druhy...

27.9.2015 13:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
A to já znám ty moje madam mě ve ctvrtek poslali do háje s kostkami hovězího na guláš hajzlíci hovězí chtějí mleté.

Tak to už je o zvyku. :) U nás jedí jak hrubomleté, tak na kousky. Nadšení nejsou akorát z mletého na drobno - hlavně u ryb (takhle mi nechali lososa a tresku, co byla namletá doslova na kaši, přitom na kousky je milují).

Jinak u nás nejvíc frčí vepřové, hovězí, ryby a pak různě kuře, krůta, kachna a zvěřina (bez divočáka).

27.9.2015 15:35
mesič

XXX.XXX.174.1

lavacca napsal(a):

Je pravda, že jsem za skoro víc jak 2 roky dala asi jen 2 kapšičky, dárek od mamky. Zhoršovalo se mu po nich kočičí akné, i když jsem kupovala kvalitní. Dnes jsem vyzkoušela vepřové, měla jsme rozmražené mleté. Za minutku byla miska prázdná

27.9.2015 15:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
Je pravda, že jsem za skoro víc jak 2 roky dala asi jen 2 kapšičky, dárek od mamky. Zhoršovalo se mu po nich kočičí akné, i když jsem kupovala kvalitní. Dnes jsem vyzkoušela vepřové, měla jsme rozmražené mleté. Za minutku byla miska prázdná

Jj, vepřové je u nás nejvíce v oblibě!

27.9.2015 16:57
linduš

XXX.XXX.79.4

U nás žerou všechno. mají granule nonstop a maso dostávají skoro každý den, občas něco uvařím. kdyby některá nežrala, má smůlu. buď to schroupe jiná, nebo to vyluxuje později pes.
ryby jsem nezkoušela, sama je doma nejím, tudíž nevařím, tudíž nenakupuju.
ovšem těm našim nepodstrojuju. prostě dostanou nažrat, nehledám co které chutná

1.10.2015 16:26
ladd

XXX.XXX.34.41

Konečně rozumnej náhled.

2.10.2015 11:56
mesič

XXX.XXX.174.1

V předešlých příspěvcích uvádíte, že dáváte k masu i vodu, pro doplnění tekutit. Náš kocour má fontánku a pije podle mě dost, ale když jsem mu nechala rozpustit maso přímo v jeho mističce a pak mu to dala, všimla jsem si, že je tam trošku vody z rozmraženého masa a uplně to s chutí vylýzal. Dnes jsem mu tam cvrkla trochu vody ze sáčku, ve kterém se mi rozmrazovalo kuřecí a také mu chutnalo. Dáváte čistou vodu nebo tu z rozmrazeného masa?
Děkuji.

2.10.2015 12:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
V předešlých příspěvcích uvádíte, že dáváte k masu i vodu, pro doplnění tekutit. Náš kocour má fontánku a pije podle mě dost, ale když jsem mu nechala rozpustit maso přímo v jeho mističce a pak mu to dala, všimla jsem si, že je tam trošku vody z rozmraženého masa a uplně to s chutí vylýzal. Dnes jsem mu tam cvrkla trochu vody ze sáčku, ve kterém se mi rozmrazovalo kuřecí a také mu chutnalo. Dáváte čistou vodu nebo tu z rozmrazeného masa?
Děkuji.

Já dávám zásadně čistou vodu. Ale voda z rozmrazeného masa si myslím určitě nemůže ublížit.

2.10.2015 12:57
mesič

XXX.XXX.174.1

fikovnice napsal(a):
Já dávám zásadně čistou vodu. Ale voda z rozmrazeného masa si myslím určitě nemůže ublížit.

Mě právě zarazilo, jak mu to chutnalo, tak budu vždy trochu přidávat. Jinak náš kocour pomalu způsobuje, že z nás bude částečný vegetarián - nechci mu odepřít maso, tak šidím sebe s přítelem smajlík
Včera dostal kůži z uzeného lososa, sice to asi není uplně nejzdravější kvůli soli, ale nedávám vůbec kapšičky a jako pamlsek sušené maso, tak to občas nemůže škodit smajlík Chutnala mu i kůže a červené maso nebo tuk (nebo co to je) z uzené makrely.

2.10.2015 14:41
ladd

XXX.XXX.34.41

Krvavou vodu z rozmraženýho masou milujou. Aspoň teda ty všechny, které jsme měli.

2.10.2015 15:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
Mě právě zarazilo, jak mu to chutnalo, tak budu vždy trochu přidávat. Jinak náš kocour pomalu způsobuje, že z nás bude částečný vegetarián - nechci mu odepřít maso, tak šidím sebe s přítelem smajlík
Včera dostal kůži z uzeného lososa, sice to asi není uplně nejzdravější kvůli soli, ale nedávám vůbec kapšičky a jako pamlsek sušené maso, tak to občas nemůže škodit smajlík Chutnala mu i kůže a červené maso nebo tuk (nebo co to je) z uzené makrely.

Krvavá "voda" je tkáňový mok, jež se z masa rozmrazením uvolní, běžně ho míchám zpět do masa, popř. je-li ho hodně, liju do misky vedle. Kočky a nejen ty ho milují. Čistou vodu mají samozřejmě pořád k dispozici.

VeraBor

2.10.2015 15:17
VeraBor

XXX.XXX.4.167

Mohla bych se zeptat, jestli je nějaký typ masa, který by kočky neměli? Já mám 4 měsíční koťátko, zatím krmím jen granule a kvalitní kapsičky, ale zkoušela jsem ji dát i kousek syrového hovězího a bylo vidět, že ji moc chutná, tak bych ráda krmila masem, protože to rozhodně vyjde levněji, než kvalitní kapsičky a hlavně je to ještě lepší, než kdejaká ta kapsička.
Předem moc děkuji za odpověď. A taky by mě ještě zajímalo, kde pak to maso kupujete? Jestli normálně u řezníka, nebo ve spešl obchodech pro chovatele.
A pak by mě zajímalo, jestli když udělám pytlíčky s masem, jestli můžu třeba hodit večer do ledničky jeden sáček, aby se maso rozmrazilo, ráno dala část a večer druhou část, jestli to nemůže ničemu vadit, že to bude celý den v lednici rozmražené, ale předpokládám, že by to ničemu vadit nemělo.
No kdyby mi někdo zkušený napsal, jaký v tom má systém, byla bych moc ráda:)
Děkuji

2.10.2015 16:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

VeraBor napsal(a):
Mohla bych se zeptat, jestli je nějaký typ masa, který by kočky neměli? Já mám 4 měsíční koťátko, zatím krmím jen granule a kvalitní kapsičky, ale zkoušela jsem ji dát i kousek syrového hovězího a bylo vidět, že ji moc chutná, tak bych ráda krmila masem, protože to rozhodně vyjde levněji, než kvalitní kapsičky a hlavně je to ještě lepší, než kdejaká ta kapsička.
Předem moc děkuji za odpověď. A taky by mě ještě zajímalo, kde pak to maso kupujete? Jestli normálně u řezníka, nebo ve spešl obchodech pro chovatele.
A pak by mě zajímalo, jestli když udělám pytlíčky s masem, jestli můžu třeba hodit večer do ledničky jeden sáček, aby se maso rozmrazilo, ráno dala část a večer druhou část, jestli to nemůže ničemu vadit, že to bude celý den v lednici rozmražené, ale předpokládám, že by to ničemu vadit nemělo.
Děkuji

Neměli by žrát maso z divokého prasete.
Jinak krmím veškeré maso, kupuji v masně, nepřemražuji.

2.10.2015 17:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

VeraBor napsal(a):
Děkuji

Krom divočáka můžete dávat všechny druhy mas. U nás nejvíc chutná hovězí vepřové, dávám pro prostřídání i ryby (nejvíc jim chutná kapr a sumeček, pak i losos, tresku kupodivu nechtějí), zvěřinu (srnčí), kachní a domácí kuřecí. (kupované kuřecí mi nechtějí, asi dík těm atb, apod.) Nedávat jen samotnou svalovinu, ale i drobné kosti, kůže, chrupavky, vnitřnosti (játra, slezina, žaludky, plíce, apod. - srdce se bere jako svalovina), sem tam mléčné výrobky (smetana, tvaroh, jogurt - jen tučné či polotučné, z light si nic nevezme), sem tam vařenou přílohu (rýži, brambor, ovesné vločky, mrkev, brokolici, apod.) a máte doma spokojeného kočičáka.

asi už jsem to dala někde výše - doporučuji pročíst tento článek: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0 a http://kocici.net/clanky/88-vime-jak-krmit-svou-kocku. je to tam hezky popsané, co krmit a v druhém článku i pro je fajn krmit syrovým masem a ne jen granulemi.

Jinak maso - část u řezníka, zbytek přímo od firem, co prodávají maso pro psy a kočky (nejvíc beru od Krmiva Nýřany, ryby beru od Vetamixu - ten má právě ten mix kapr a sumeček, ostatní firmy nabízí většinou jen lososa či tu tresku, občas i sardinky)

Maso od řezníka nařežu na malé kousky, napytlíkuju a dám zamrazit. Část si nechám v uzavřeném kyblíčku rovnou v lednici na další den. Když tahám z mrazáku, tak večer pytlík vyndám a ráno krmím. Ty od firem už jsou v 1-2 kg "salámech", takže to nechávám vždy, jak to dovezu domů, trošku povolit (ale většina už trochu povolí cestou, takže spíš jak dorazím už rovnou sekám), nasekám na menší kusy, jak to potřebuju a pak opět dopředu vyndám kus z mrazáku, dám do kyblíčku a nechám roztát. Pak právě smíchám maso i s tou krví a podávám. Co zbyde od rána, uklidím do lednice a dám večer.

3.10.2015 10:03
mesič

XXX.XXX.174.1

Ještě bych k předchozím vyčerpávajícím příspěvkům dodala, že si určitě nemusíte dělat starost, že je rozmražené maso den v lednici, pro sebe byste si z toho masa řízek nebo něco uřčitě udělala, takže proč ne pro kočku smajlík
Já mám maso v krabičce, naporcovala jsem tam krůtu a rybu (velikost jako na guláš) a když vím, že nebudu vařit, tudíž nedostane odřezky, tak ze tři kostky vytáhnu a nechám povolit. Dávám i s rozmraženou vodou, tu miluje. Krabička v mrazáku je spíš jako poslední záchrana, protože vařík skoro denně, tak se vždy něco najde. Ze začátku jsem dělala menší kostičky, dnes si poradí i s velkými. Jak bylo psáno výše, dávejte i kůže, chrupavky, kostičky, já kocourovi nasekala pstruha a krom hlavy a páteře dostal vše a absolutně v pohodě si s tím poradí. Nebo dávám i kuřecí nebo holubí krk, který pomlátím tupou stranou sekyrky nebo paličkou na maso. Já už kdysi vysadila kapsičky kvůli kočičímu akné, měl ho i po těch nejkvalitnějších. Maso Vás vyjde mnohem levněji a je pro koťátko určitě vhodnější .
Jo ještě rada, když budete maso zamrazovat, proložte si ho igelitovým sáčkem, ať máte kousky oddělené a nemusíte se s nimi pak prát, jak se je budete snažit od sebe odlomit

4.1.2016 13:51
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Zdravím BARF strava mi přijde to pravé pro kočku ve všech směrech aŤ si říká, kdo chce co chce
60% maso,15% kosti,10% vnitřnosti,15% zelenina
Určitě je maximálně prospěšné zařadit myši a třeba i ty rybičky... krmíte ještě něčím... ?

4.1.2016 14:35
mesič

XXX.XXX.129.58

Nemáte někdo tip na obchod v Brně, kde se dá maso na BARFování koupit? Nechci objednávat ve velkém jak pro psa, ale spíš nějaká menší balení a bez dopravy, aby člověk nezaplatil za balíček masa 50 kč a dopravu 80 Kč smajlík
Děkuji.

4.1.2016 14:46
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Podle mě se krmné maso na barf pro psy a kočky v malém koupit nedá.

to už máte výhodnější vychytat slevu na maso pro lidskou spotřebu /Albert, Lidl/.

4.1.2016 14:48
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mesič: máte FB? zkuste oslovit někoho ze skupiny Barfistů, kdo bere ve velkém a je z vašeho okresu. Třeba vám někdo přenechá část svého objednaného závozu.

4.1.2016 19:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Podle mě se krmné maso na barf pro psy a kočky v malém koupit nedá.

to už máte výhodnější vychytat slevu na maso pro lidskou spotřebu /Albert, Lidl/.

Dá a v Brně je už i pár prodejen.

např.: www.masozrouti.cz - osobní odběr v Brně, rozvoz Brno a okolí, zasílání po celé ČR www.facebook.com/masozrouti

Kamenná prodejna PaTeGa - mražené maso (mleté i kusové) osobní odběr nebo dovoz trasa Křenovice u Slavkova - Vyškov a Brno. Více info na patega.obchod@gmail.com nebo na tel 733 665 248

www.barfici.cz - Kamenná prodejna + rozvoz ( Do psí misky, Agrobio, Zelenka, Nýřany, Sokol Falko, Cebera a další)

a další.

4.1.2016 19:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

Www.becres.cz - rozvoz po Brně a okolí

www.drakima-barf.eu

www.masopropsy.com - Falco, Vetamix, Pošvář, Ravell - rozvoz Brno a okolí

www.prochovatele.cz - Falco, BD - Yummy, Baron, Agrobio - pouze osobní odběr v Brně

www.ravell.cz

www.fordoggy.cz - Nýřany, Brno a okolí + Vysočina, rozvozy i osobní odběr

www.rak-brno.cz - Brno a okolí

www.zvirecimnamka.cz - Brno - Pošvář, Sokol-Falco, Vetamix

- tady přesně nevím, zda je kamenná prodejna i v Brně nebo tam zaváží - projděte web či si zavolejte. Mnohdy předají i menší objednávku, není povinné objednávat x desítek kilo.

4.1.2016 19:47
mesič

XXX.XXX.174.1

Děkuji moc, to je tedy nálož počteníčka smajlík
Hned to jdu prostudovat, fakt děkuji!

5.1.2016 19:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
Děkuji moc, to je tedy nálož počteníčka smajlík
Hned to jdu prostudovat, fakt děkuji!

Vůbec není zač, zkopčila jsem Vám to sem z FB skupiny o barfu.

6.1.2016 17:54
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Není možná, kocour mi žere syrový kuřecí maso .

10.1.2016 13:19
joanne.s

XXX.XXX.38.149

Musím se pochlubit, tříletý kocour maso-nežravec včera sežral poprvé trochu syrového masa! dva kousky králičích jater - jeden zcela syrový, druhý poté co jsem játra přelila vařicí vodou, aby se zatáhla. Jupí! rdva roky nabízení a zkoušení syrového masa se vyplatily".

10.1.2016 13:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

joanne.s napsal(a):
Musím se pochlubit, tříletý kocour maso-nežravec včera sežral poprvé trochu syrového masa! dva kousky králičích jater - jeden zcela syrový, druhý poté co jsem játra přelila vařicí vodou, aby se zatáhla. Jupí! rdva roky nabízení a zkoušení syrového masa se vyplatily".

Tak to máte dobré Někdy se můžete snažit jak chcete. Já mu maso nabízím 7let a vypadá to bez šance. Odmítá byť jen k tomu čichnout

10.1.2016 13:34
mesič

XXX.XXX.174.1

Mladej si dnes pochutnal na holubím krku a játrech. Ale i když vypadá, že se toho může užrat, jeden kousek musí na talířku nechat, abych si nemyslela, že jsem ho přelstila
Ráno jsem zas zkusila dát domističky lžičku jogurtu a poslal mě do háje. Přítel mi říkal, ať mu to nedávám, vždyť to nežere... njn on neví, že u našich miláčků to musíme zkoušet a zkoušet a zkoušet
Jinak vývary si zamiloval

10.1.2016 13:55
joanne.s

XXX.XXX.38.149

Mesič: já začínala s jogurtem tak, že jsem nabízela z ruky, na prstu olíznout. teď ho kocour miluje.

10.1.2016 15:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

A zkoušela jste kuřecí játra? Velkej je po nich jak divej! Králičí játra jen znechuceně očichal...

10.1.2016 16:26
mesič

XXX.XXX.174.1

joanne.s napsal(a):
Mesič: já začínala s jogurtem tak, že jsem nabízela z ruky, na prstu olíznout. teď ho kocour miluje.

Děkuji, vyzkouším, aspoň nebudu muset vyhazovat, když tady na ten jogurt čeká nedočkavě ve frontě pes i slepice

10.1.2016 18:36
joanne.s

XXX.XXX.46.147

Fikovnice: to víte že zkoušela. kuřecí z marketu, včetně kuřecích jater:

10.1.2016 22:17
kobylatko

XXX.XXX.45.44

joanne.s napsal(a):

Taky se u nás konečně zadařilo .

10.1.2016 22:20
joanne.s

XXX.XXX.46.147

Fikovnice: zapomněla jsem podotknout že dušené králičí maso už /po kouskách z ruky/ kocourek několikrát sežral. Možná proto uspěly teď ty játra.

24.1.2016 11:58
mesič

XXX.XXX.174.1

Musím všem poděkovat, že mě navedli na syrové maso. Teda víc děkuje můj kocour. Ač nepřibral ani gram, tak vypadá jednou takovej. Nádherně se mu zahustila srst a po vypadaných bocích, které nás trápily skoro rok není ani památky. Zkusila jsem vyřadit kuřecí z důvodu kočičího akné a z 90% je to lepší. Zkusím ho zas časem dávat a uvidím, co to udělá. Další za co musím poděkovat je rada s vývary. Ze začátku vůbec nechápal, proč mu ho dávám, tak jsem mu tam přidala maso a snědl vše. Dnes dávám 1-2x denně velkou kostku ledu vývaru- mám čistý rybí a králičí se zeleninou a masem. Obrovská výhoda je ta, že mi díky vývaru sní i maso, které samotné odmítá! Např. lososa a jiné ryby mi normálně nesní, ale ve vývaru ano.

24.1.2016 12:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
Musím všem poděkovat, že mě navedli na syrové maso. Teda víc děkuje můj kocour. Ač nepřibral ani gram, tak vypadá jednou takovej. Nádherně se mu zahustila srst a po vypadaných bocích, které nás trápily skoro rok není ani památky. Zkusila jsem vyřadit kuřecí z důvodu kočičího akné a z 90% je to lepší. Zkusím ho zas časem dávat a uvidím, co to udělá. Další za co musím poděkovat je rada s vývary. Ze začátku vůbec nechápal, proč mu ho dávám, tak jsem mu tam přidala maso a snědl vše. Dnes dávám 1-2x denně velkou kostku ledu vývaru- mám čistý rybí a králičí se zeleninou a masem. Obrovská výhoda je ta, že mi díky vývaru sní i maso, které samotné odmítá! Např. lososa a jiné ryby mi normálně nesní, ale ve vývaru ano.

Super! Pochopil, co je jeho přirozenou stravou!
Mně starší kocour strašně zmohutněl, odhaduji jeho váhu už určitě přes 7kg...

24.1.2016 13:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):

Tak to je super zpráva.

28.1.2016 07:28
Isistera

XXX.XXX.166.190

Víte někdo prosím, jak často můžu krmit hovězím masem? Jeden kocourek se mi začal ofrňovat nad kuřecím. Hovězí má rád, i játra, příp. krůtí. Vím, že vnitřnosti by se neměly dávat víc než jednou až dvakrát do týdne, ale nevím, jestli je nějaké omezení i u hovězího masa.

28.1.2016 07:35

U hovězího masa omezení nebude. Zkus hovězí srdce nebo i jazyk. I vepřové.

28.1.2016 07:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A co vepřové, králičí, rybí?

Kuřecí klidně vynechte. Krůtí je stejně zdravější.
Jinak mám zkušenost, že speciálně u kuřecího jsou kočky citlivé na zdroj masa - zkuste koupit jinde /hlavně v masně, ne v marketu/.

28.1.2016 07:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A některým kočkám nevoní maso přemražené, žerou jen čerstvé, chlazené.

28.1.2016 07:51
Isistera

XXX.XXX.166.190

Kupuji pořád u stejného řezníka. Přemražuji od začátku, to se nezměnilo. Ale neleží mi to v mrazáku dlouho, max.14 dní. Ostatní vnitřnosti chci taky zkusit, jen jsem se k tomu ještě nedostala. O vepřovém jsem četla, že by se nemělo dávat, že je moc tučné. Ale taky jsem si říkala, že jednou za čas by snad neuškodilo, nějaký libový kousek. Aby to měli pestré.
Když to nevadí, tak asi budu dávat převážně hovězí, můžou se po něm užrat (teď měli pupek) smajlík

28.1.2016 07:52
Isistera

XXX.XXX.166.190

A granule mají převážně kuřecí, tak se asi nic nestane, když ho vyřadím. Možná se ho jen přejedl, tak to za čas zkusím znovu... A teď zbyde aspoň něco i pro mě :-D.

28.1.2016 07:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ano, píše se, že vepřové obsahuje více tuků, a v poměru k přijatým bílkovinám to není moc výhodné pro masožravce. Ale pokud vaše kočky nadváhu nemají, klidně bych ho dávala, na střídačku /teda spíše vepřové libové, to je jasné/
Jinak si myslím, že některé části hovězího /to levnější/ je taky tučné dost, a dává se..

zkuste fakt i to králičí, rybí /mražené ryby se dají koupit výhodně/. Nekrmila bych dokola jen hovězí /ale to ani jen kuřecí/, přece jen to je taky častý alergen.

29.1.2016 18:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Isistera napsal(a):
Víte někdo prosím, jak často můžu krmit hovězím masem? Jeden kocourek se mi začal ofrňovat nad kuřecím. Hovězí má rád, i játra, příp. krůtí. Vím, že vnitřnosti by se neměly dávat víc než jednou až dvakrát do týdne, ale nevím, jestli je nějaké omezení i u hovězího masa.

Víte, co si myslím? Že není třeba se až tak stoprocentně řídit všemi doporučeními. To, prosím Vás, nemá být žádná výtka vůči Vám. Ale chtěla jsem napsat, že můj starší kocour začal totálně ujíždět na kuřecích játrech, odmítá mi teď klasickou svalovinu, tak mu holt dopřávám teď těch jater. Jako problém bych to vnímala jen v případě, že by měl JEN ta játra, a tak tomu není.
Hovězí je doporučované a vhodné celkem dost, ale např. moji kocouři se hovězího nedotknou...

29.1.2016 19:16
mesič

XXX.XXX.174.1

Já taky bohužel mám omezené možnosti, co můžu dávat. Z hovězího mi mladej zvrací, kuře jsem vyřadila kvůli akné, rybu najednou nechtěl, tak mu ji propašovávám s vývarama, tam se jakš takš drží, ale nejraději má vepřové a je mu uplně jedno, jestli je tučnější nebo ne. Dávám i domácí králičí a holubí, ale to zas není tak často. To kuře bylo fajn, vaříme z něj nejčastěji a je i nejdostupnější. Postupně ho zase zkusím, ale jen svoje domácí.
Jinak mám pocit, že ve vývaru s kousky masa a zeleniny mi na drobno nakrájené sní kocour všechno, udělám mu z toho takovou břečku (lepší název nenajdu) a je s tím nadmíru spokojenej.

17.2.2016 16:48
medila

XXX.XXX.19.34

Tak jsem dnes nakoupila syrové maso pro naše dvě kočky a jednoho psa - na zkoušku.

dostali syrový rozmrazený lososí ořez. kočky jsou 5ti měsíční a nic moc jim nejelo - konzervičky, granule. ale těch 100g lososa v každé vzrušeně zahučelo :) takže super. mám pro ně nachystané krútí srdce a nějaký drůbeží mleté, co jsem tak narychlo vyhraabala v mrazáku místní sámošky :)
no a psovi jsem k půl kilu ořezu přimíchala ještě rozkrrájenou nať z ředkvičky a taky spokojený :) mám radost.

Mončiči

22.2.2016 10:43
Mončiči

XXX.XXX.34.1

Tak já v pátek opět navštívila naši masnu a pak porcovala a porcovala. Ale kočičáci se mohli potom radostí zbláznit

23.2.2016 16:54
martinero

XXX.XXX.236.53

Velmi velmi přínosné téma. Díky za něj a reakce a odkazy v něm.

Zajímala by mne vaše reakce na krmení potkaními holaty, pěti až desetidenními mraženými, cosi o tom myslíte, zda zahrnout do jídelníčku, či nikoliv, výhody, nevýhody, protože se mi to osobně jeví jako docela vhodné a výživné spestření.
Kamarád je sokolník a pro své ptactvo si "pěstuje" potravu doma sám, takže k tomuto druhu potravy (potkani v jakémkoliv věku) můžu díky jeho stálým přebytkům v chovu mít stálý přistup. Těžko nabízet kočce v bytě mrtvého potkana, ale s těmi holaty si myslím že by to snad šlo. Co vy na to? Díky za reakce.

23.2.2016 16:58
fikovnice

XXX.XXX.99.69

martinero napsal(a):

Zajímala by mne vaše reakce na krmení potkaními holaty, pěti až desetidenními mraženými, cosi o tom myslíte, zda zahrnout do jídelníčku, či nikoliv, výhody, nevýhody, protože se mi to osobně jeví jako docela vhodné a výživné spestření.
Kamarád je sokolník a pro své ptactvo si "pěstuje" potravu doma sám, takže k tomuto druhu potravy (potkani v jakémkoliv věku) můžu díky jeho stálým přebytkům v chovu mít stálý přistup. Těžko nabízet kočce v bytě mrtvého potkana, ale s těmi holaty si myslím že by to snad šlo. Co vy na to? Díky za reakce.

Upřímně - jsem zvědavá na reakce na Váš dotaz, protože mě to již také napadlo - jako zpestření pro kocoury. Jen nevím, zda bych měla nějaký zdroj...

23.2.2016 18:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

martinero napsal(a):

No, určitě je chová, nikoli pěstuje. ;)

Takhle - já osobně bych se do toho nehnala, pokud bych neměla přímo kamaráda, který si je chová - tj. abych věděla, že jsou to potomci zdravých zvířat, kvalitně krmení, apod. Protože takový potkan vyrostlý na granulích s antibiotiky moc kočce taky nedá, že? A je jedno, zda už to jedl sám či přes matku v době březosti a kojení. Takže pokud máte zdroj, kde víte, že jsou to zdravá zvířata a nabídnete je kočce sem tam na zpestření, proč ne. Výhodou je, že do sebe dostane i drobné kosti, apod. (velká výhoda u koček, jež kosti jinak nechtějí). Nevýhody mě nějak nenapadají..

Mončiči

23.2.2016 19:22
Mončiči

XXX.XXX.34.1

Já v tom problém nevidím. Akorát se přiznám, že bych to asi nezvládla Jako nemám problém s tím dát to kočce, hadovi taky dávám myši. Ale nesměla bych je vidět to žrát

23.2.2016 19:47
martinero

XXX.XXX.236.53

Díky za reakci, trochu to upřesním, kamarád nemá velkochov určený pro trh, nýbrž svůj malý chov určený výhradně pro své dravce. Jelikož, mu jde o zdraví ptáků, krmí zeleninou tvrdým, pečivem a granulemi. Atb by samozřejmě škodilo jeho svěřencům, proto se v krmení pro potkany nevyskytuje. Byl by sám proti sobě. smajlík

Mončiči

23.2.2016 20:21
Mončiči

XXX.XXX.34.1

martinero napsal(a):
Díky za reakci, trochu to upřesním, kamarád nemá velkochov určený pro trh, nýbrž svůj malý chov určený výhradně pro své dravce. Jelikož, mu jde o zdraví ptáků, krmí zeleninou tvrdým, pečivem a granulemi. Atb by samozřejmě škodilo jeho svěřencům, proto se v krmení pro potkany nevyskytuje. Byl by sám proti sobě. smajlík

Tak potom v tom nevidím problém. Pokud vám to nedělá problém Ale myslím, že kočky to ocení. I když nevím, jak přijmou mrtvolku.

23.2.2016 20:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

martinero napsal(a):

Ano, to jsem si přesně říkala, že to tak bude. Proto jsem psala, že mít takový zdroj, nebojím se toho. ;).

23.2.2016 21:34
martinero

XXX.XXX.236.53

Máte pravdu, ono spestření to bude pro kočku jistě příjemné, otázkou kterou jsme se moc - pravda - nezabývali je, jakýpak to bude pocit, když naše micina před námi rozžvýká hole a pak nás dojde olíznout. To asi úplně košér nebude. To si nejsem úplně jistej jestli to dáme. Čisté maso a droby, to je přeci jen trochu jiná. :) díky za názory.

23.2.2016 22:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

martinero napsal(a):
Máte pravdu, ono spestření to bude pro kočku jistě příjemné, otázkou kterou jsme se moc - pravda - nezabývali je, jakýpak to bude pocit, když naše micina před námi rozžvýká hole a pak nás dojde olíznout. To asi úplně košér nebude. To si nejsem úplně jistej jestli to dáme. Čisté maso a droby, to je přeci jen trochu jiná. :) díky za názory.

Tak to by mi osobně nevadilo. To maso z jiných zvířat taky bylo předtím na kostře.

Kolikrát přede mnou kočka sní myš, kterou chytí venku a nedělá mi problém ji pak pomazlit. I když je fakt, že ty venkovní to oblizování tak v oblibě nemají, to spíš ty bytové, když se nudí u drbání na břiše u TV, apod.

23.2.2016 23:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

martinero napsal(a):

Smím se zeptat - nejste z JM kraje? Moc ráda bych to u kocourů alespoň vyzkoušela, mj. už proto, jak je výše psáno, by do sebe dostali drobné kosti, což mi teď ABSOLUTNĚ odmítají. Nesežerou prostě nic s kostmi... Až v létě - až se s nimi snad dostanu na chalupu, tak tam je velký kocour přímo šelma, která nedělá nic jiného než že loví...no a mladej ten je nešika, ale viděla jsem, že občas se mu podařilo ukrást chycenou myš velkému!

23.2.2016 23:33
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Tak to by mi osobně nevadilo. To maso z jiných zvířat taky bylo předtím na kostře.

Kolikrát přede mnou kočka sní myš, kterou chytí venku a nedělá mi problém ji pak pomazlit. I když je fakt, že ty venkovní to oblizování tak v oblibě nemají, to spíš ty bytové, když se nudí u drbání na břiše u TV, apod.

"Tak to by mi osobně nevadilo. To maso z jiných zvířat taky bylo předtím na kostře."

Přesně tak, to bych vůbec neřešila...
Dnes měl tendenci mi lízat obličej mladej - jednak to bolí smajlík, a druhak jsem si na momentík představila, jak si čistí celé tělo, včetně - no však víte jakých partií - ale pak jsem naznala, že kdo je "sterilní", tak je o to víc nemocný, a hlavně - že od kočky je to velká pocta! Velký mě třeba miluje, ale obličej mi nikdy neolízl. A tak jsem "trpěla" olizování od mlaďocha...upřímně, myslím, že on také trpěl - nemyslím, že kočkám příliš voníme, navíc jsme bez srsti!

24.2.2016 07:34
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nabídněte, pokud na to máte. Já na to nemám žaludek, navalilo by se mi.

Myslím si, že to pro kočku je dobré. Možná i atraktivní. Akorát jsem četla nedávno v barfistech na FB, že někteří psi jednodenní kuřátka, předložená k večeři, nejen že nežrali, ale i zkoušeli oživovat!

24.2.2016 09:00
martinero

XXX.XXX.236.53

Váš odkaz přesným opakem odkazu výše uvedeného v této plodné diskuzi. Já osobně se přikláním k barfu, byť se přiznám jeho dodržování na sto procent je z mého hledeska dost obtížné.

Také se dá tvrdit, že obchodníci pochopitelně budou zavrhovat barf vždycky, z logického důvodu, protože by samozřejmě jeho uznáváním jednoduše zkrachovali. U veterinářů se to dá popsat podobně, protože by mohli přijít o budoucí pacienty. Těžko říct, jsou to jen doměnky. Ale... Jedna věc je jasná. A to že eshop, ve kterém se prodávají granule, nikdy nebude tvrdit, ať si přestaneme kupovat granule. Proto ten článek nepovažuju za objektivní a jak jsem psal, výše, přikláním se k barfu.

No a ona potkaní holátka, vyzkušíme. Uvidíme jak to dopadne, pak dám vědět. Snad to kočka nepojme jako hru a neroztahá jej po bytě. :).

24.2.2016 09:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mě nejvíc dojala ta pasáž o ekonomické stránce - od kdy je krmení pořádnými, masovými granulemi levnější než krmení masem? Natož krmení slušnými konzervami a kapsičkami, ty by udělaly jednomu díru do kapsy.

24.2.2016 11:11
lavacca

XXX.XXX.141.147

joanne.s napsal(a):
Co na to říkáte? http://www.pytelgranuli.cz/problematika-vyzivy-psu-a-kocek-metodou-barf/?force_sid=fa35614fe3ce5deee7e3221bf023578d.

Že jsem se takhle zase dlouho nezasmála. Zvlášť konec "A pokud je řeč o chovu velkých plemen psů, tak BARF vám může udělat velký průvan v peněžence. Není to nejlevnější způsob krmení." - stojí za to.

To je zajímavé, že právě majitelé velkých psů si chválí, jak za kvalitní krmení masem s přílohou dají měsíčně méně než za granule v kvalitě, jež dosahuje BARFu. Pokud bych kupovala marketovky x krmila masem, pak chápu, že se náklady zvýší, ale jinak ani omylem... nebo v případě, že budu kupovat jen dražší kusové maso a nejen klasiku, ale i klokana, pštrosa, apod. co už některé e-shopy s barfem nabízí...

25.2.2016 00:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Nabídněte, pokud na to máte. Já na to nemám žaludek, navalilo by se mi.

Myslím si, že to pro kočku je dobré. Možná i atraktivní. Akorát jsem četla nedávno v barfistech na FB, že někteří psi jednodenní kuřátka, předložená k večeři, nejen že nežrali, ale i zkoušeli oživovat!

Ježkovy voči - jak je zkoušeli oživovat? To si neumím představit, co s nimi tedy dělali?
Jinak - já kdybych mláďata (třeba potkaní) - samozřejmě zmrazená - sehnala, tak bych to vyzkoušet chtěla. Myslím, že by mi to nedělalo to, co Vám, tj., že by se mi z toho navalovalo. I když - člověk nikdy neví... Ale stejně asi takový zdroj neseženu.

25.2.2016 00:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

martinero napsal(a):
Váš odkaz přesným opakem odkazu výše uvedeného v této plodné diskuzi. Já osobně se přikláním k barfu, byť se přiznám jeho dodržování na sto procent je z mého hledeska dost obtížné.

Také se dá tvrdit, že obchodníci pochopitelně budou zavrhovat barf vždycky, z logického důvodu, protože by samozřejmě jeho uznáváním jednoduše zkrachovali. U veterinářů se to dá popsat podobně, protože by mohli přijít o budoucí pacienty. Těžko říct, jsou to jen doměnky. Ale... Jedna věc je jasná. A to že eshop, ve kterém se prodávají granule, nikdy nebude tvrdit, ať si přestaneme kupovat granule. Proto ten článek nepovažuju za objektivní a jak jsem psal, výše, přikláním se k barfu.

No a ona potkaní holátka, vyzkušíme. Uvidíme jak to dopadne, pak dám vědět. Snad to kočka nepojme jako hru a neroztahá jej po bytě. :).

Pak prosím písněte co a jak. A odpovíte mi, zda náhodou nejste z JM kraje? Chtěla bych to také u mých kocourů zkusit.

25.2.2016 06:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):
Ježkovy voči - jak je zkoušeli oživovat? To si neumím představit, co s nimi tedy dělali?
Jinak - já kdybych mláďata (třeba potkaní) - samozřejmě zmrazená - sehnala, tak bych to vyzkoušet chtěla. Myslím, že by mi to nedělalo to, co Vám, tj., že by se mi z toho navalovalo. I když - člověk nikdy neví... Ale stejně asi takový zdroj neseženu.

Místo toho aby je rozkousali a sežrali, odnesli je do pelechu, olízali je, jako když se starají o štěně, hřáli je, chránili atd.

25.2.2016 07:25

"Snad to kočka nepojme jako hru a neroztahá jej po bytě. :). "
to se může lehce stát...takže až ti něco křupne pod nohou, tak budeš vědět, co...

25.2.2016 07:27
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hmn: jo a pak se návštěva bude divit, že se nám v bytě líhnou potkánci. No ještě že je ta kočka chytla!

25.2.2016 11:52
martinero

XXX.XXX.224.201

fikovnice napsal(a):
Pak prosím písněte co a jak. A odpovíte mi, zda náhodou nejste z JM kraje? Chtěla bych to také u mých kocourů zkusit.

Jasně pak dám vědět. Jinak jsem z Prostějova. Pokud by jste chtěla shánět holata u vás, stačí si vyhledat většího chovatele hadů, nebo dravých ptáků v blízkém okolí (třeba zde na iFauně) a domluvit se s nimi. Většinou si chovají sami svou potravu, skrz výživu, nemoci, náklady, atd. Většinou mají přebytky.

25.2.2016 11:57
martinero

XXX.XXX.224.201

"Snad to kočka nepojme jako hru a neroztahá jej po bytě. :). "
to se může lehce stát...takže až ti něco křupne pod nohou, tak budeš vědět, co...

Za pokus to stojí :) pokud se tak stane, tuto možnost stravy okamžitě vyloučím. Byl bych ale rád kdyby kočka pojala tuto stravu jako nějakou lahůdku a s chuťí ji na počkání smlsla. Pak by to bylo ideální. Uvidíme. Jak jsem psal, pak dám vědět...

26.2.2016 10:09
macomb

XXX.XXX.200.22

Jéé, tak teďkom jste mě nahlodali, že bych to taky zkusila. Dát jim to hole by mě problém asi nedělalo, ale vidět jak to konzumují bych taky nepotřebovala.Každopádně bych jim to dávala na dvoře, rozcupovaný hole by se mě doma uklízet nechtělo.

26.2.2016 14:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Místo toho aby je rozkousali a sežrali, odnesli je do pelechu, olízali je, jako když se starají o štěně, hřáli je, chránili atd.

26.2.2016 14:20
fikovnice

XXX.XXX.99.69

martinero napsal(a):
Jasně pak dám vědět. Jinak jsem z Prostějova. Pokud by jste chtěla shánět holata u vás, stačí si vyhledat většího chovatele hadů, nebo dravých ptáků v blízkém okolí (třeba zde na iFauně) a domluvit se s nimi. Většinou si chovají sami svou potravu, skrz výživu, nemoci, náklady, atd. Většinou mají přebytky.

Díky moc za odpověď!

26.2.2016 14:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

macomb napsal(a):
Jéé, tak teďkom jste mě nahlodali, že bych to taky zkusila. Dát jim to hole by mě problém asi nedělalo, ale vidět jak to konzumují bych taky nepotřebovala.Každopádně bych jim to dávala na dvoře, rozcupovaný hole by se mě doma uklízet nechtělo.

No mně tyto věci nevadí. To mi spíš vadí, když si kocour hodinu hraje s polomrtvou myší... Jenže holt to tak příroda zařídila...

26.2.2016 14:38
macomb

XXX.XXX.200.22

fikovnice napsal(a):
No mně tyto věci nevadí. To mi spíš vadí, když si kocour hodinu hraje s polomrtvou myší... Jenže holt to tak příroda zařídila...

Tak koukat na to mě taky nedělá úplně nejlíp, byť je to jejich přirozenost.

26.2.2016 18:33
Nikca.kocka

XXX.XXX.188.122

Dobrý článek o výživě koček http://www.holidaycat.cz/vyzivujete-spravne-vasi-kocku/.

27.2.2016 13:21
martinero

XXX.XXX.116.252

Tak naše čtyřměsíční kočička, právě zbaštila na posezení své první potkaní holátko (viz. foto), miska vylízaná, zbytek žádný. Jen mňaukla, něco ve smyslu: "To bylo všechno? Já chci víc." Bez hraní a tahání, hezky z mističky.

27.2.2016 14:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

martinero napsal(a):
Tak naše čtyřměsíční kočička, právě zbaštila na posezení své první potkaní holátko (viz. foto), miska vylízaná, zbytek žádný. Jen mňaukla, něco ve smyslu: "To bylo všechno? Já chci víc." Bez hraní a tahání, hezky z mističky.

Fíííha, tak to je hodně zajímavé. Asi se tedy začnu pídit v okolí po hadařích.

29.2.2016 09:57
macomb

XXX.XXX.49.25

Já už zasek přemýšlím, že si pořídím párek a budu si je odchovávat sama smajlík

29.2.2016 12:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

macomb napsal(a):

No a to bych zas asi nezvládla já. Já bych je musela kupovat už zabité a zmražené.

29.2.2016 13:13
martinero

XXX.XXX.101.30

macomb napsal(a):

Nápad dobrý, i já o tom přemýšlím, ale je to trochu komplikovanější, než jen pořídit si párek. Aby byl stálý přísun holat, chtělo by to alespoň tři samice. Jedna by se totiž při neustálém březí za chvíli strhala, vrhy by byly slabé, málopočetné. Myslím tak tři samice by dokázaly zajistit docela slušný, kvalitní a stálý přísun pro jednu kočku. Takže to chce min.4 klece a volnou mistnost, ideální sklep. Kamarád od kterého beru, má samic 30 a taky tam nemá pravidelně mladé v ideální velikosti. Teda alespoň přes zimu. V teplých podmínkách je to v pohodě.

29.2.2016 13:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

To bych nedala, odchovat malé potkánky, sama je zabít? a předkládat kočce. Máte moje obdivy.

29.2.2016 13:26
macomb

XXX.XXX.49.25

Počkat, já bych je nezabíjela, to by už bylo na kočkách.

29.2.2016 13:31
macomb

XXX.XXX.49.25

martinero napsal(a):
Nápad dobrý, i já o tom přemýšlím, ale je to trochu komplikovanější, než jen pořídit si párek. Aby byl stálý přísun holat, chtělo by to alespoň tři samice. Jedna by se totiž při neustálém březí za chvíli strhala, vrhy by byly slabé, málopočetné. Myslím tak tři samice by dokázaly zajistit docela slušný, kvalitní a stálý přísun pro jednu kočku. Takže to chce min.4 klece a volnou mistnost, ideální sklep. Kamarád od kterého beru, má samic 30 a taky tam nemá pravidelně mladé v ideální velikosti. Teda alespoň přes zimu. V teplých podmínkách je to v pohodě.

Budu to muset ještě promyslet, říkala jsem si že velkí by jsme měly jako mazlíky a mladý by jsme pak nechali zkrmit. Ještě jsem to nepročítala, ale chovat dva pernamentně dohromady je teda nesmysl...hmmm, tak to nevím...promyslím.

29.2.2016 13:31
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Macomb: Jestli krmíte na dvoře, tak by to asi šlo. Ale zas je tam varianta, že potkánek vyhraje, uteče.

29.2.2016 13:42
macomb

XXX.XXX.49.25

joanne.s napsal(a):
Macomb: Jestli krmíte na dvoře, tak by to asi šlo. Ale zas je tam varianta, že potkánek vyhraje, uteče.

Pokud bych tohle realizovala tak bych krmila určitě na dvoře.Myslela jsem holata, ne už odrostlý potkánky.Ale čím víc o tom přemýšlím, tak takový jedno hole by pro kočku byl asi jen bombonek a když máme kočky 3..., mno asi si nebudu přidávat další práci s potkánkama už tedkom toho máme dost smajlík Zůstanu asii u syrovýho masa a kvalitních konzerv smajlík

29.2.2016 14:26
fikovnice

XXX.XXX.131.20

joanne.s napsal(a):
To bych nedala, odchovat malé potkánky, sama je zabít? a předkládat kočce. Máte moje obdivy.

Také bych to nedala... Ani ten odchov - myslím, že je potřeba jakémukoli zvířeti zajistit hezké podmínky k životu a to by u mě nešlo.

29.2.2016 15:30
lavacca

XXX.XXX.164.49

macomb napsal(a):
Pokud bych tohle realizovala tak bych krmila určitě na dvoře.Myslela jsem holata, ne už odrostlý potkánky.Ale čím víc o tom přemýšlím, tak takový jedno hole by pro kočku byl asi jen bombonek a když máme kočky 3..., mno asi si nebudu přidávat další práci s potkánkama už tedkom toho máme dost smajlík Zůstanu asii u syrovýho masa a kvalitních konzerv smajlík

Přesně to jsem chtěla napsat - hole by bylo jak "zákusek" a větší - ten by mohl kočku ještě kousnout nebo utéct, apod... a ten smrad od potkanů... ufuf, zlaté syrové maso z obchodu. ;).

29.2.2016 15:33
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Větší - ten by mohl kočku ještě kousnout

Vidíte, to mě vůbec nedošlo" no to by mohlo být ještě hodně zajímavé, a la National Geographic.!

Nedávno jsem na kanálu potkala sympatického hnědého potkana, že jsem to nezkusila. Tipuju, že by na bytového kocoura dupl, kocour by se lekl a potkan by s náma zůstal v bytě bydletsmajlík

29.2.2016 18:03
fikovnice

XXX.XXX.131.20

joanne.s napsal(a):
Větší - ten by mohl kočku ještě kousnout

Vidíte, to mě vůbec nedošlo" no to by mohlo být ještě hodně zajímavé, a la National Geographic.!

Nedávno jsem na kanálu potkala sympatického hnědého potkana, že jsem to nezkusila. Tipuju, že by na bytového kocoura dupl, kocour by se lekl a potkan by s náma zůstal v bytě bydletsmajlík

Tak to můj velkej by ho měl chycenýho raz dva! Ale mladej - ten by se z toho šoku, že viděl potkana vzpamatovával ještě tak 2 dny...

29.2.2016 18:17
koňadra

XXX.XXX.128.31

Dámy, tedy není už to trošku zvrhlé - odchovávat potkany pro kočky? Snad u někoho, kdo má barák a kočky venku (ale ti si nachytají myši a potkáňata sami), ale neumím si představit odchovnu potkanů v bytě (ten smrad!) a potom, když bych předhodila potkana kočce a ten utekl a zalezl třeba za nábytek, vše pomočil a rozkousal... no, chlívek bych z bytu mít nechtěla. Nehledě na to, že já se potkanů děsně štítím, takže bych je nemohla mít vůbec, prostě bych je ani nenakrmila, natož jim čistit a chytat je - ani v rukavici. Jenže to jsem já a moje dítě mělo měla potkana jako mazlíčka (nechápu!), naštěstí už ve svém bytě.

29.2.2016 18:19
fikovnice

XXX.XXX.131.20

koňadra napsal(a):
Dámy, tedy není už to trošku zvrhlé - odchovávat potkany pro kočky? Snad u někoho, kdo má barák a kočky venku (ale ti si nachytají myši a potkáňata sami), ale neumím si představit odchovnu potkanů v bytě (ten smrad!) a potom, když bych předhodila potkana kočce a ten utekl a zalezl třeba za nábytek, vše pomočil a rozkousal... no, chlívek bych z bytu mít nechtěla. Nehledě na to, že já se potkanů děsně štítím, takže bych je nemohla mít vůbec, prostě bych je ani nenakrmila, natož jim čistit a chytat je - ani v rukavici. Jenže to jsem já a moje dítě mělo měla potkana jako mazlíčka (nechápu!), naštěstí už ve svém bytě.

Já se jich neštítím, nevadí mi. Ale spíš to beru, že by to byla práce/povinnost navíc, a to opravdu nepotřebuji.

29.2.2016 18:20
fikovnice

XXX.XXX.131.20

fikovnice napsal(a):
Já se jich neštítím, nevadí mi. Ale spíš to beru, že by to byla práce/povinnost navíc, a to opravdu nepotřebuji.

Dokonce jsem ne až tak dávno potkana také chovala. Byl nádherný - celý černý s bílou náprsenkou a břichem!

29.2.2016 18:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

koňadra napsal(a):

No, já bych je určitě nechovala - jak mám ráda křečky, pískomily a morčata, apod. tak myši a potkany nemůžu - nesnáším ten jejich holý ocas. A ten smrad...nee, stačí návštěva ve zverimexu, když nemají zrovna vyčištěno... to si v bytě nebo ve sklepě bez pořádného větrání neumím představit...a leda krmit mrtvého, ale kdo by je usmrtil? zlatý nasáčkovaný maso (a přitom doma drůbež zabíjíme, ale je to pořád něco jinýho než potkan, apod...).

29.2.2016 19:41
joanne.s

XXX.XXX.44.93

Také bych je doma nechovala. ani za nic.
Nejen proto, že jsem před lety chovala hlodavce jako křečky apod.

29.2.2016 20:04
martinero

XXX.XXX.116.252

Jojo, není to pro každého a každý na to pohlíží trochu jinak. A já nemít velký sklep, ani mne nenapadne nad tím přemýšlet. Ale to spíš kdybychom měli více koček. Což ""zatím"" nemáme. A přiznávám se, je to dost výhoda vzít si zamražené, o nic se nestarat, žádný chov, žádné usmrcení, jen rozmrazit a zkrmit na počkání. Kočička to miluje.

29.2.2016 20:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

martinero napsal(a):
Jojo, není to pro každého a každý na to pohlíží trochu jinak. A já nemít velký sklep, ani mne nenapadne nad tím přemýšlet. Ale to spíš kdybychom měli více koček. Což ""zatím"" nemáme. A přiznávám se, je to dost výhoda vzít si zamražené, o nic se nestarat, žádný chov, žádné usmrcení, jen rozmrazit a zkrmit na počkání. Kočička to miluje.

Právě. Vím, jaké je to "otročina" čistit více ubikací, atd. A to jsem měla milované pískomily, kteří se čistí po delší době.:) Potkaní smrad by mě za chvíli vystěhoval.. Stačí, aby se vyčůral do čistého a už bych měnila podestýlku.. nevím, proč ty myši a potkani tak hrozně smrdí (mají koncentrovanější moč ?!?). Třeba takové morče, což je malý "průtokáč" (fakt, co sní to vyčůrá - a že toho fakt sní dost ), tak nikdy takhle cítit nebylo.

29.2.2016 20:26
martinero

XXX.XXX.116.252

lavacca napsal(a):
Právě. Vím, jaké je to "otročina" čistit více ubikací, atd. A to jsem měla milované pískomily, kteří se čistí po delší době.:) Potkaní smrad by mě za chvíli vystěhoval.. Stačí, aby se vyčůral do čistého a už bych měnila podestýlku.. nevím, proč ty myši a potkani tak hrozně smrdí (mají koncentrovanější moč ?!?). Třeba takové morče, což je malý "průtokáč" (fakt, co sní to vyčůrá - a že toho fakt sní dost ), tak nikdy takhle cítit nebylo.

Ale na vašich stránkách to všechno vypadá tak hezky. U vás by se trio potkanů na chov pro vaše krásné kočky určitě ztratilo.

29.2.2016 22:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

martinero napsal(a):
Ale na vašich stránkách to všechno vypadá tak hezky. U vás by se trio potkanů na chov pro vaše krásné kočky určitě ztratilo.

Určitě neee... sama jsem ten počet chovaných druhů začala snižovat /nestíhala jsem/, takže přidělávat si ještě práci s potkany...eee, to radši už vychovám domácí kuře, o který se s číčama podělíme. . Ony totiž kupované kuřecí téměř nevezmou do pusinky...ale domácí, jooo, to ony rády. :).

1.3.2016 00:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

martinero napsal(a):

Právě - to, jak to děláte Vy, mě celkem láká. Asi se opravdu kouknu na nějaké inzeráty hadařů. Ale každopádně by mi museli holata prodávat již zamražená. Živé hole vidět jak kočka zadavuje a navíc asi i trýzní a hraje si s ním...ne, to bych nedala. Je to zvláštní, protože když velkej chytá myši na chalupě, tak mi to tak nevadí. I když samozřejmě nevidím ráda, že si s polomrtvou myší ještě hraje.

1.3.2016 00:56
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

No já tedy budu trochu oponovat. Jednak jsem se hodně let setkávala s chovem jak myší, tak potkanů a druhak jsem nějakou dobu potkana chovala. Smrad žádnej - z potkanů. Naopak myší smrad - děs a hrůza!

Přidejte reakci

Přidat smajlík