fikovnice
napsal(a):
Právě - to, jak to děláte Vy, mě celkem láká. Asi se opravdu kouknu na nějaké inzeráty hadařů. Ale každopádně by mi museli holata prodávat již zamražená. Živé hole vidět jak kočka zadavuje a navíc asi i trýzní a hraje si s ním...ne, to bych nedala. Je to zvláštní, protože když velkej chytá myši na chalupě, tak mi to tak nevadí. I když samozřejmě nevidím ráda, že si s polomrtvou myší ještě hraje.
Zde to máte. https://www.ifauna.cz/drobni-savci/inzerce/r/detail/2681898/prodam-potkany-a-mastomysi/ https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/inzerce/krmni-hlodavci/ Chce to hledat podobné inzeráty, z vašeho okolí, nebo velkochovatele hadů. Popř. I zverimexy nabízející potkany vám můžou dát kontakt, když se správně zeptáte. Jinak přikláním se k tomu, že potkani smrdí podstatně méně než myši. Ale přesto je to hrůza. Hlavně v létě.
A jak píše lavacca, chovat si pro své svěřence vlastní "biokuřata" tak to je taky paráda a hlavně v konečném důsledku téměř bez práce, protože se to sveze s ostatními starostmi o drůbež.
Asi je to o tom co si kdo zvolí a je mu přístupnější. Nemám prostor na slepice, ale výborný zdroj mraženého potkaního, takže volba je jasná. důležité je, že jdeme správným směrem, kupříkladu o proti podávání granulí.
Co se týká podávání živého. Je jasné že by to snad vadilo každému, na rozdíl od toho, když si kočka uloví myš sama a příjde se s tou polomrtvou pocuchanou chuderou pochlubit. Jde totiž o to, že bychom měli oprávněně pocit viny za to, že jen kvůli mě ta myška trpí. Přece já jsem ten kdo to zavinil, ne ta kočka. Proto je snesitelnější pohled na ulovenou živou, na rozdíl od mnou podávané živé.
Četla jsem jen kousek...já to nezvládám ani přečíst Nikoho neodsuzuju, ale já tohle nemůžu. když kočka za okno přinese myš nebo ptáčka, ještě živé - jde se pochválit, tak já zdrhám Psa za ulovení myši chválím, ale zdrhám taky. V podstatě mám myši ráda, přijdou mi roztomilé a není my to příjemné. Bohužel mi posledně rozkousala potvora psí deku v garáži... První jsem tam poslala psa, pak kočku, ať to s ní vyřídí. už tam není, tak asi jo ale být u toho nemusím..
fikovnice
napsal(a):
No já tedy budu trochu oponovat. Jednak jsem se hodně let setkávala s chovem jak myší, tak potkanů a druhak jsem nějakou dobu potkana chovala. Smrad žádnej - z potkanů. Naopak myší smrad - děs a hrůza!
Jo? Kamarádka měla "potkyše", jak ona říkávala a smrad děsný...měla kluky, třeba holky jsou cítit méně?
martinero
napsal(a):
Zde to máte. https://www.ifauna.cz/drobni-savci/inzerce/r/detail/2681898/prodam-potkany-a-mastomysi/ https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/inzerce/krmni-hlodavci/ Chce to hledat podobné inzeráty, z vašeho okolí, nebo velkochovatele hadů. Popř. I zverimexy nabízející potkany vám můžou dát kontakt, když se správně zeptáte. Jinak přikláním se k tomu, že potkani smrdí podstatně méně než myši. Ale přesto je to hrůza. Hlavně v létě.
A jak píše lavacca, chovat si pro své svěřence vlastní "biokuřata" tak to je taky paráda a hlavně v konečném důsledku téměř bez práce, protože se to sveze s ostatními starostmi o drůbež.
Asi je to o tom co si kdo zvolí a je mu přístupnější. Nemám prostor na slepice, ale výborný zdroj mraženého potkaního, takže volba je jasná. důležité je, že jdeme správným směrem, kupříkladu o proti podávání granulí.
Co se týká podávání živého. Je jasné že by to snad vadilo každému, na rozdíl od toho, když si kočka uloví myš sama a příjde se s tou polomrtvou pocuchanou chuderou pochlubit. Jde totiž o to, že bychom měli oprávněně pocit viny za to, že jen kvůli mě ta myška trpí. Přece já jsem ten kdo to zavinil, ne ta kočka. Proto je snesitelnější pohled na ulovenou živou, na rozdíl od mnou podávané živé.
Díky moc za odkazy.
Já měla křečky, křečíky a bílé myšky. Křečci a křečíci roky a pohoda, párek laboratorních myší jsem vylifrovala do dvou dnů na samotku do sklepa - v pokoji to vážně nešlo.
Myš smrdí, i když má čistou podestýlku, ufff. Možná to byl ten sameček, každopádně tam byl jeden, a to opravdu mladý.
joanne.s
napsal(a):
Já měla křečky, křečíky a bílé myšky. Křečci a křečíci roky a pohoda, párek laboratorních myší jsem vylifrovala do dvou dnů na samotku do sklepa - v pokoji to vážně nešlo.
Myš smrdí, i když má čistou podestýlku, ufff. Možná to byl ten sameček, každopádně tam byl jeden, a to opravdu mladý.
Jj, myši jsou fakt mnohem smrdutější než potkani. Já "pro změnu" také začínala své chovatelské ambice rozvíjet u křečka.
lavacca
napsal(a):
Jj, právě že vyzkoušela i různé Asany, apod. a stejně cítit byli...
Tak to fakt nevím. Jak jsem psala, setkávala jsem se i s "velkochovem" potkanů, stejně tak jako myší. A potkyši nezapáchali...anebo možná to bylo tím, že myši smrdí fakt hrozně, takže mi pak potkaní smrad nepřišel jako nikterak strašný.
Stoprocentně souhlasím s takovým názorem, stačilo by kdyby si chovatelé zjistili čím se živí volně žijící kočky - drobní obratlovci, ptáci a hmyz. Nechápu vaření masa, těstovin, rýže, brambor, zeleniny a podobně, kupování jogurtů, tvarohu a jiných nesmyslů. Kromě trávy kterou kočka okusuje se s ničím takovým v přírodě nesetkávala, tak nevím proč se snažit z ní dělat vegetariána. Ona dnešní kočka má trávící trakt stejný jako před několika tisíci lety, potřebuje maso a proteiny z masa. Když se to doplní kvalitními granulemi s vysokým obsahem masa a bez obilovin, ze kterých získá nějaké vitamíny a doplňkové látky pro zdraví tak je to pro ni ideální.
fikovnice
napsal(a):
Ovšem představa, jak při totální nešikovnosti mladšího kocoura (kterému i můru musím chytit já!) mu myš ihned zdrhne někam pod skříň či pod postel není úplně lákavá!
S tím lovením hmyzu jsem na tom s našima kočkama stejně.
My doma máme i dva potkany, ale ty tedy kočkám všanc nedáme.
Ellena

XXX.XXX.21.119
Chováme kočky přes 35 let, v době, kdy nebyly žádné granule a konzervy se krmilo jen masem. Syrové maso jsme dávali a dáváme všem našim kočkám. Nemáme kočky "značkové", ale nalezence. Většinou z chalupy, od koťat, ale i třeba již odrostlejší. Dvě první kočky krmené výhradně masem (hovězí, srdíčka vepřová i hovězí, ledvinky vepřové, libové vepřové a v té době mořské ryby "hejci" (ty lehce povařené) + vitamínové doplňky. Kočky se dožily 19 a 20 let. Mimo vztekliny se nic jiného neočkovalo, víkendy trávily na chlaupě a celé prázdniny. A celý život neměly ŽÁDNÉ NEMOCE ! Syrové maso je nejepřiŕozenější potrava koček, jejich trávení není zatěžováno a netrpí zažívacími potížemi. Mají vyšší imunitu. Komerční granule v současné době také doma máme, ale jen jako mimochodem, krmíme zásadně syrovým masem. K tomu, když naučíte od kotěte podávat zeleninu (salát na kousíčky přidaný k masu, mrkev syrovou, brokolici spařenou, květák vařený milujou ) nemusíte ani dávat vitamínové doplňky.
Ellena
napsal(a):
Chováme kočky přes 35 let, v době, kdy nebyly žádné granule a konzervy se krmilo jen masem. Syrové maso jsme dávali a dáváme všem našim kočkám. Nemáme kočky "značkové", ale nalezence. Většinou z chalupy, od koťat, ale i třeba již odrostlejší. Dvě první kočky krmené výhradně masem (hovězí, srdíčka vepřová i hovězí, ledvinky vepřové, libové vepřové a v té době mořské ryby "hejci" (ty lehce povařené) + vitamínové doplňky. Kočky se dožily 19 a 20 let. Mimo vztekliny se nic jiného neočkovalo, víkendy trávily na chlaupě a celé prázdniny. A celý život neměly ŽÁDNÉ NEMOCE ! Syrové maso je nejepřiŕozenější potrava koček, jejich trávení není zatěžováno a netrpí zažívacími potížemi. Mají vyšší imunitu. Komerční granule v současné době také doma máme, ale jen jako mimochodem, krmíme zásadně syrovým masem. K tomu, když naučíte od kotěte podávat zeleninu (salát na kousíčky přidaný k masu, mrkev syrovou, brokolici spařenou, květák vařený milujou ) nemusíte ani dávat vitamínové doplňky.
"...víkendy trávily na chlaupě a celé prázdniny."
Ze všeho nejvíc mě z Vašeho psaní zaujalo výše uvedené. To je můj zřejmě nedostižný sen. Chtěla bych s kocoury trávit víkendy na chalupě, ale jednak těžce snáší cestování a velký pak i návraty do paneláku. Jak já závidím všem těm, jejichž kočky tady ty přesuny zvládají s bravurou!
fikovnice
napsal(a):
"...víkendy trávily na chlaupě a celé prázdniny."
Ze všeho nejvíc mě z Vašeho psaní zaujalo výše uvedené. To je můj zřejmě nedostižný sen. Chtěla bych s kocoury trávit víkendy na chalupě, ale jednak těžce snáší cestování a velký pak i návraty do paneláku. Jak já závidím všem těm, jejichž kočky tady ty přesuny zvládají s bravurou!
Určitě znáš pana Šmoldase. Jedna z jeho vtipných odpovědí na otázku, jak jejich kočky zvládají přejezd na chalupu, zněla: "No, blejou."
Vidíš, nejsi v tom sama.
Naše kočka teda cestou nemívala gastrointestinální obtíže, ale mňoukala jak pominutá celou tu třičtvrtěhodinu... bylo to nervující pro obě strany, jednou chtěl partner z auta vystoupit.
A pak se na mě veterinář podíval pohledem jak na id.iota s posměšnou otázkou, proč kočku vláčím někam na chalupu, když je jí doma v bytě na parapetě o 100 % líp.
RomčaJelča
napsal(a):
Určitě znáš pana Šmoldase. Jedna z jeho vtipných odpovědí na otázku, jak jejich kočky zvládají přejezd na chalupu, zněla: "No, blejou."
Vidíš, nejsi v tom sama.
Naše kočka teda cestou nemívala gastrointestinální obtíže, ale mňoukala jak pominutá celou tu třičtvrtěhodinu... bylo to nervující pro obě strany, jednou chtěl partner z auta vystoupit.
A pak se na mě veterinář podíval pohledem jak na id.iota s posměšnou otázkou, proč kočku vláčím někam na chalupu, když je jí doma v bytě na parapetě o 100 % líp.
Je to tak.
osobně kočku nikam nevláčím, po dobu nepřítomnosti zajišťuji každodenní babysitting. Kocour je pak v úplné pohodě, vyzkoušeno. Ale chápu, že každý takovou možnost nemá. Tak mu pak nezbývá, než kočku s sebou.
joanne.s
napsal(a):
Je to tak.
osobně kočku nikam nevláčím, po dobu nepřítomnosti zajišťuji každodenní babysitting. Kocour je pak v úplné pohodě, vyzkoušeno. Ale chápu, že každý takovou možnost nemá. Tak mu pak nezbývá, než kočku s sebou.
Ono je kočka a kočka. Mladej by byl se mnou snad i v pekle, jen aby mě měl nablízku. Ale velkej je šelma, lovec a miluje chalupu - denně tam nalovil kolem 20 myší - opravdu nekecám - druhý den jsem vždy sbírala jejich torza.
fikovnice
napsal(a):
Ono je kočka a kočka. Mladej by byl se mnou snad i v pekle, jen aby mě měl nablízku. Ale velkej je šelma, lovec a miluje chalupu - denně tam nalovil kolem 20 myší - opravdu nekecám - druhý den jsem vždy sbírala jejich torza.
Ještě doplním - tehdy jsem hledala v atlasu hlodavců - kromě myší domácích a hrabošů, totiž velkej hodně často ulovil "něco" velikosti cca hraboše (respektive asi o něco větší), ale s dlouhým ocasem a krásným zbarvením - narezavělý hřbet a bílá hruď a vůbec spodek. No a zjistila jsem, že to jsou myšice. Pravda je, že ty mu tak nelezly - ony mají, to jsem zapomněla napsat, i takové dlouhé zadní nohy, takže jsem často toto nebohé zvíře našla sežrané způlky, ta dolní část s nohama zůstala...
pannikdo

XXX.XXX.220.6
Našel jsem recepty, jak obzvlášnit našim kočkám jídlo...
http://www.modrykocour.cz/rady/prakticke-rady/varime-pro-kocky.
pannikdo

XXX.XXX.220.6
A nepomohly by bachovky na zklidnění při cestování?
Holky, začínám být nešťastná.
Naše kočka se 4 roky budí nad ránem, zhruba ve 3 a škrabávala cokoliv tak vydatně, že jsme prostě nespali, navíc partner se vztekal - zvířata v bytě neuznává a zrovna kočky moc nemusí; takže jsem ji začala zavírat na noc v obýváku, kde má všechno k dispozici. Moc se jí tam být nechce, někdy škrábe na oboje dveře, ale dá se to.
Kocour byl oproti ní zlatej.- jak mi večer ulehl do noh, tak se tam taky ráno protáhl. Ale od března - hrůza. Totální změna, přičemž já si nějaké změny v našem chování vědomá nejsem, tehdy jsem si říkala, že na něho přišlo jaro (i když je kastrovaný) .
Dnes např. budíček v 0,56 h., v 1,30 h., ve 4,30... V 5,30 vstávám a to spí jak zabitej.
Už vlastně pár let díky kočkám v noci nespím. Mám obstojné kruhy pod očima a docela nevím, co s tím. Rady typu zavírej ho do koupelny neberu. Jednak tam mám nové dveře a jednak by mi ho bylo líto.
V obýváku s kočkou být nemůže, na rozdíl od ní totiž sice na dveře neškrábe, ale snaží se je ohnutou packou otevřít zboku, což způsobuje hlučné rány a to se v noci v paneláku opravdu tak nechat nedá.
Že jsem kvůli kočkám přišla o přítele, to mi až tak nevadí, ale dnes při tom nadranním dyskomfortu mě poprvé napadlo, že je fakt nevěnuji do dobrých rukou (ale znám se).
A teď, prosím, "baby raďte".
Romčo, je to těžké. Můj kocour také mívá taková období, kdy mě budil ve 4 ráno apod /v ložnici se mnou nespí, ale dobýval se ke mně, dělal rachot apod./. Pár dní jsem to vydržela, pak se zase zklidnil, teď docela pohoda.
Fakt je kočka denně důsledně zavřená celou noc, a nezvykla si? To se divím. U nás je hodně zásadní, aby byl kocour uspokojen - to znamená i vyblbnutej, vylítanej, trochu unavenej. Další věc, co jsem si všimla, je že v tu noc mu prostě tu pozornost věnovat nesmím, ale absolutně. Když se domohl mého příchodu /byť jen kvůli vyhubování/, dosáhl svého, zato já ničeho..
Přesně tak, je třeba totální ignorace. Žádné hýbání, vstávání ke kočce, ale i žádné okřikování, apod. - to vše bere jako pozornost. Mám kočky naučené tak, že se jde kolem 22.hod. spát a prostě nikdo z nich randál nedělá. Ano, když byli koťátka občas se honili, apod. ale já se otočila a spala dál. Takže zjistili, že je se mnou v noci nuda. Přes týden vstávám v 6, o víkendu 7-7,30 a ani o víkendu neotravují dříve než vstanu ač by jeden řekl, že když jsou zvyklé 5 x týdně na tu 6.hod., že je to bude svádět.
Jaký režim máte'? Myslim hraní, krmení, atd. ?!? U nás se večer dají pamlsky a jde se spát. Jedna kočka je v tom mistr - jak je po 22.hod., už si jde sednout k posteli a pokud nejdu, dojde ke mně, začne se otírat o nohy a naznačovat, že je čas jít spát. :D Faktem je, že přes den se vyblbnou, pomazlí, atd. takže jsou asi i rády, když mají v noci klid.
RomčaJelča
napsal(a):
Holky, začínám být nešťastná.
Naše kočka se 4 roky budí nad ránem, zhruba ve 3 a škrabávala cokoliv tak vydatně, že jsme prostě nespali, navíc partner se vztekal - zvířata v bytě neuznává a zrovna kočky moc nemusí; takže jsem ji začala zavírat na noc v obýváku, kde má všechno k dispozici. Moc se jí tam být nechce, někdy škrábe na oboje dveře, ale dá se to.
Kocour byl oproti ní zlatej.- jak mi večer ulehl do noh, tak se tam taky ráno protáhl. Ale od března - hrůza. Totální změna, přičemž já si nějaké změny v našem chování vědomá nejsem, tehdy jsem si říkala, že na něho přišlo jaro (i když je kastrovaný) .
Dnes např. budíček v 0,56 h., v 1,30 h., ve 4,30... V 5,30 vstávám a to spí jak zabitej.
Už vlastně pár let díky kočkám v noci nespím. Mám obstojné kruhy pod očima a docela nevím, co s tím. Rady typu zavírej ho do koupelny neberu. Jednak tam mám nové dveře a jednak by mi ho bylo líto.
V obýváku s kočkou být nemůže, na rozdíl od ní totiž sice na dveře neškrábe, ale snaží se je ohnutou packou otevřít zboku, což způsobuje hlučné rány a to se v noci v paneláku opravdu tak nechat nedá.
Že jsem kvůli kočkám přišla o přítele, to mi až tak nevadí, ale dnes při tom nadranním dyskomfortu mě poprvé napadlo, že je fakt nevěnuji do dobrých rukou (ale znám se).
A teď, prosím, "baby raďte".
Poradila bych TI to, co ostatní - ignorovat jej. Jen Ti napíšu, že v tom nejsi sama, navíc já to zavinila. Dříve, když byli kocouři malí, tak spali zkrátka tak dlouho, dokud jsem nevstala. Pak se něco zlomilo a větší kocour chce po mně v noci jídlo. A to dělá tak, že začne packou hrabat třeba na igelitové sáčky nebo cokoli odloženého na druhé posteli (mám manželskou postel, takže hrabe v podstatě zvukově přímo mně do uší). Přitom samozřejmě dostává večeři a má permanentně granule k dispozici. Já už rezignovala a beru si do postele sáček s pamlsky - vím moc dobře, že je to špatně. Jenže vstávat, abych si s ním třeba pohrála, tak to se mi třeba ve 4h opravdu nechce. Zajímavé je, že mladej neotravuje, on je vůbec pecivál .
Musím se podělit o dnešní/včerejší noční zážitek. Gaiunka je u nás už 2 měsíce a pomalu jsme jí zvykali na syrové maso. Dostávala čistou svalovinu, nejčastěji kuřecí, ale taky krůtu, zvěřinu a jednou i kousek vepříka. Včera poprvé dostala "barf" večeři, celé horní stehno. Nejdřív to uplně ignorovala, jako kdyby v misce nic nebylo. V 23:00 si maso přitáhla z kuchyně k mému pracovnímu stolu a začala to do sebe ládovat. Sežrala cca půlku a masa si přestala všímat, tak jsem to vrátila do misky, že jí to tam nechám přes noc a ráno to vyhodím. V 00:30 mě vzbudilo hlasité mlaskání, milá Gaiuška si zbytek večeře přinesla přímo k nám do postele a spokojeně chroupala. Maso jsem jí vzala a dala ho aspoň na zem a čekala jsem, až dožere, abych mohla uklidit zbytky. Celou dobu jsem dusila smích, nějak mi to přišlo strašně komické :) když dojedla, nezbylo vůbec nic. Tak snad se příště zvládne navečeřet v rámci kuchyně a bude to dokonalé. Přikládám fotku uličnice.
loraena
napsal(a):
Musím se podělit o dnešní/včerejší noční zážitek. Gaiunka je u nás už 2 měsíce a pomalu jsme jí zvykali na syrové maso. Dostávala čistou svalovinu, nejčastěji kuřecí, ale taky krůtu, zvěřinu a jednou i kousek vepříka. Včera poprvé dostala "barf" večeři, celé horní stehno. Nejdřív to uplně ignorovala, jako kdyby v misce nic nebylo. V 23:00 si maso přitáhla z kuchyně k mému pracovnímu stolu a začala to do sebe ládovat. Sežrala cca půlku a masa si přestala všímat, tak jsem to vrátila do misky, že jí to tam nechám přes noc a ráno to vyhodím. V 00:30 mě vzbudilo hlasité mlaskání, milá Gaiuška si zbytek večeře přinesla přímo k nám do postele a spokojeně chroupala. Maso jsem jí vzala a dala ho aspoň na zem a čekala jsem, až dožere, abych mohla uklidit zbytky. Celou dobu jsem dusila smích, nějak mi to přišlo strašně komické :) když dojedla, nezbylo vůbec nic. Tak snad se příště zvládne navečeřet v rámci kuchyně a bude to dokonalé. Přikládám fotku uličnice.
Mouračka - krásná!
loraena
napsal(a):
Toho vepřového se nebojte, pokud je nedáváte omezeně z nějakého vážnějšího důvodu. U nás je syrové vepřové nejoblíbenější, ba snad dokonce v současnosti jediné, co mi kocouři syrové žerou.
To já se vepřového nebojím, jen ho moc často nekupujeme. Zatím jsem jí dávala maso, co normálně jíme my (krom té zvěřiny). My totiž měli opravdu mikro mrazáček, takže uplně nebylo místo udělat si zásobu jen pro kočku. Včera nám předělali kuchyň a máme i novou lednici s velkým mrazákem, tak si nakoupim zásoby různého masa :) kočce očividně masíčko chutná víc než konzervy. Uplně si říkám, že mám fakt štěstí, když tady čtu, jak tahle kočka nejí toto, tamta kočka vůbec maso atd :D naše žere (zatím) vše.
loraena
napsal(a):
To já se vepřového nebojím, jen ho moc často nekupujeme. Zatím jsem jí dávala maso, co normálně jíme my (krom té zvěřiny). My totiž měli opravdu mikro mrazáček, takže uplně nebylo místo udělat si zásobu jen pro kočku. Včera nám předělali kuchyň a máme i novou lednici s velkým mrazákem, tak si nakoupim zásoby různého masa :) kočce očividně masíčko chutná víc než konzervy. Uplně si říkám, že mám fakt štěstí, když tady čtu, jak tahle kočka nejí toto, tamta kočka vůbec maso atd :D naše žere (zatím) vše.
Myslím si, že je to o tom, jak si jí páník naučí. ;) Já předělala několik koček, jež jsme si brali už dospělé, z "granuložroutek", popř. "konzervožroutek" nevalné kvality na "masožroutky" s tím, že mají i kvalitní granule, sdlábnou i domácí vajíčka, mléčné výrobky, vařenou zeleninu /tu teda jak kdy, jak který druh/ a občas dostanou na chuť kvalitní konzervu (nejradši mají Animonda Carny). A nestane se mi, že by nějak stávkovaly a já to musela vyhazovat /max. v létě s vedry mají menší apetit/.
loraena
napsal(a):
Jj, to máte štěstí!
Moje mršky právě jen to vepřové a starší kocour si rád dá občas rybu. Ale mladej se rybího ani nedotkne, a to ani v konzervičkách. Mladej má zas občas rád smetánku a velkej se nedotkne mléčného výrobku - jakéhokoli. Zajímavé jak mají kočky rozdílné chutě...
Z masa teď u nás nicméně nejvíce frčí (a to doslovně )...můry!
Holky, děkuji vám za rady.
Já bych kocoura i ignorovala, jenže je prostě to jeho mňoukání holt dost slyšet, takže nespím. Kočku jsem před zavíráním od obýváku též hodlala ignorovat, jenže ona opravdu intenzivně vydržela škrábat na dveře od balkónu nebo na matrace fakt celé hodiny - prostě od půl třetí do půl šesté s přestávkami, takže jsem taky nespala.
Ke žrádýlku - naše kočky se shodují v chuti na - Lučinu .
Marcell888

XXX.XXX.32.100
I já děkuji.
RomčaJelča
napsal(a):
Holky, děkuji vám za rady.
Já bych kocoura i ignorovala, jenže je prostě to jeho mňoukání holt dost slyšet, takže nespím. Kočku jsem před zavíráním od obýváku též hodlala ignorovat, jenže ona opravdu intenzivně vydržela škrábat na dveře od balkónu nebo na matrace fakt celé hodiny - prostě od půl třetí do půl šesté s přestávkami, takže jsem taky nespala.
Ke žrádýlku - naše kočky se shodují v chuti na - Lučinu .
Aha, Lučina - dobrý nápad, vyzkouším pro mlaďocha.
Nechci zas zakládat nové téma, ale prosím všechny kočkaře o odpověď: máte také u svých koček období nechutenství? Mně teď jaksi stávkuje mladej, ale přičítám to těm vedrům. Jinak bobky normální, chování normální, jen se už párkrát stalo, že se vůbec zběsile nehnal k misce, když jsem chystala krmení, a to dřív přilítl tak, že cestou zvládl ještě vše pobořit, ba dokonce se stalo už i to, že k misce nepřišel vůbec...na rozdíl od velkého.
joanne.s
napsal(a):
U nás období nechutenství trošku je. Ale připadá mi, že se to týká spíš mokrého krmení - klasika. Granule ubývají normál.
U nás nedobré období - mladej je nežravka a velkej se včera nebo předevčírem v relativně krátké době opět pozvracel. Takže jak píšu jinde, končím s experimentováním...
fikovnice
napsal(a):
U nás nedobré období - mladej je nežravka a velkej se včera nebo předevčírem v relativně krátké době opět pozvracel. Takže jak píšu jinde, končím s experimentováním...
Doplnění - pozvracel se po jeho milovaných kuřecích játrech. Měla jsem je druhý den v ledničce (ne v mražáku) - bylo vidět, že je nežere s nějakou extra chutí, tak si říkám, že by se už za dva dny v lednici zkazily...? Každopádně vyzvracel ta játra - na vícero místech...
fikovnice
napsal(a):
U nás 2 kočky taky nejsou moc hrr do masa, vemou si vždy pár kousků a jdou se docpat granulema..ale spíš to vidím na to vedro, to mi většina jí to maso po menších dávkách... a víc toho snědí večer než ráno..
joanne.s
napsal(a):
A je to opravdu konzervami a játry? je zdravý? neblinká po něčem jiném - po kočičí trávě/šáchoru..? Nehltá příliš, když žere játra/konzervu?
Ne ne, on není hltavý. Jen má chuť k jídlu několikrát za den, už se jej snažím ignorovat jak si sedne k miskám. Napadala mě taková věc - soused nad námi předělává elektřinu - už týden se v bytě u něj vrtá tak, že nám až rezonují stěny - mně je z toho zle, a velký často zaleze pod postel. Tak mě napadalo, jestli to už nemůže mít psychického původu. Říkám našemu paneláku dům hrůzy. Tento soused je obzvlášť hov.do! Co se přistěhoval, tak vrtá, seká, tluče, přibíjí...je to úděsný život. A večer hulí na balkóně a kouř mi jde do bytu!
lavacca
napsal(a):
U nás 2 kočky taky nejsou moc hrr do masa, vemou si vždy pár kousků a jdou se docpat granulema..ale spíš to vidím na to vedro, to mi většina jí to maso po menších dávkách... a víc toho snědí večer než ráno..
Ano, a vedro je druhý faktor. Všeobecně kocouři jedí méně, mladý teď úplně minimálně. Ale to vrtání stěn je tak úděsné, že už se chce vážně zvracet i mně. Byla jsem u nich v pondělí a prý věří, že do konce týdne to skončí. Jestli ne, začnu uvažovat o zavolání na hygienu, protože ta hlučnost, co tu je, to je jak startující letadlo. Vždyť to je fakt o zdravý rozum toto! Jsem neskutečně naštvaná, i když chápu, že se prostě rekonstrukce dělat musí, tak toto je už příliš!
fikovnice
napsal(a):
Ano, a vedro je druhý faktor. Všeobecně kocouři jedí méně, mladý teď úplně minimálně. Ale to vrtání stěn je tak úděsné, že už se chce vážně zvracet i mně. Byla jsem u nich v pondělí a prý věří, že do konce týdne to skončí. Jestli ne, začnu uvažovat o zavolání na hygienu, protože ta hlučnost, co tu je, to je jak startující letadlo. Vždyť to je fakt o zdravý rozum toto! Jsem neskutečně naštvaná, i když chápu, že se prostě rekonstrukce dělat musí, tak toto je už příliš!
Mě by fakt zajímalo, jestli je toto nějak postihnutelné. Ten člověk nade mnou se sem přistěhoval plus mínus před 15 - 20 lety a od té doby nesčetněkrát něco přebudovával v bytě, krom toho je extrémně hlučný sám o sobě, po bytě nechodí, ale ZÁSADNĚ pobíhá. Tipuji, že je nějak postižený (teď mám na mysli nějakou hyperaktivitu či tak něco), je mj. bez ruky, ale při té jeho zbrklosti a neustálém řezání, vrtání, sekání atd., se tomu ani nedivím.
No a potřebovala bych zjistit, jestli si může dovolit prakticky téměř neustále ten bordel, co dělá. To, co se děje teď, opravdu nemá obdoby. Četla jsem nějaký domovní řád (ne náš) a tam bylo, že v každém bytě mohou dělat max. - a teď tam bylo nějaké číslo - tolik a tolik hlučných oprav/za rok. To číslo bylo nízké - snad 2x, možná 3x.
Když mně je na zvracení z toho vrtání v současnosti (asi si všichni dovedete představit příklepovku v panelu, když jsme přímí sousedi - on nade mnou), tak co chudáci kocouři s jejich jemným sluchem. Kdybych neměla neschopenku, tak bych se sebrala a odvezla je na chalupu.
No a do toho, jak jsem také psala, všichni tři mí sousedé, tj. zespoda, zvrchu tady ten a ze strany celé večery kouří na balkóně. Otevřu a za moment je to cítit u mě v celém bytě.
Promiňte, potřebovala jsem se vypsat. V noci nemůžu moc spát z osobních důvodů, a pak od brzkého rána do pozdního odpoledne tady toto...
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Kdybych neměla neschopenku, tak bych se sebrala a odvezla je na chalupu."
Pokud neschopenka neznamená z nějakého důvodu i reálnou neschopnost být na chalupě, tak bych určitě požádala lékaře o změnu místa pobytu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
"Kdybych neměla neschopenku, tak bych se sebrala a odvezla je na chalupu."
Pokud neschopenka neznamená z nějakého důvodu i reálnou neschopnost být na chalupě, tak bych určitě požádala lékaře o změnu místa pobytu.
Jj, já vím, už jsem jednou měla neschopenku napsanou na chalupu. Ale já už budu - prakticky jsem uschopněná. Kdybych to bývala věděla na začátku, co se bude u nás v domě dít, tak neváhám a nechala bych si bývala napsat PN na venkov...
Nechutenstvím bych to u nás nenazvala, spíš sleduji, že si panstvo vybírá žrádlo. Kočka teď teda zrovna před chvilkou na lince na tajňačku dožrala mleté maso, které jsem chtěla schovat, ale nestihla, holt telefonát...
A kocour ignoruje některé kapsičky.
Kočena mi zvrací dost, v podstatě od mala, moc se mi to nelíbí, ale zatím jsem nevypátrala z čeho. Dost hltá, tak to asi bude tím.
My musíme syrové maso před vetkou dlouhodobě zamlčovat. Povazuje to za týrání. Měnili jsme za dva roky 5x veta a všude stran barfu u koček a psů stejný. Jak se doslycham jsou tím postižené celé západní cechy. To už ty antibarfove veterináře plodí univerzity nebo je to jen jejich kalkul jak si udržet pacienty? Mame s přáteli a známými svou uzavřenou barf skupinu pro kocky. Je nas momentalne 112 a všichni máme kočky zdravé, vitální a mnohe vyhrávají výstavy. Na barfu se dožívají vysokého věku kocky bytové i domácí. Bussines ve špatném oboru.