Napadlo mě tu udělat jedno odpočinkové vlákno, kde bychom si mohli zlepšit náladu...
Vložit foto našich miláčků a k tomu napsat humorný text, třeba se tu pobavíme.
Zkusím to první a přiložím na start tři fotografie... ať pochopíte, co mám na mysli.
"Nezdá se vám, že je mi tento pelíšek už nějakej malej?".
Velmi prijemne vlakno urcite s mojimi milackami vyuzijeme a tu uz je nas prvy ulovok
"neodchadzaj ! aha mam pre teba aj ponozku "
rybka
napsal(a):
Teď tady velím jááááá...
Sorry, zapoměla jsem na foto
1. fotka - Venku je zima tak radši budu tady.
2. fotka - Pssst, spinkáme.
1. fotka - vlezu všude, i do koše s prádlem
2. fotka - a pak tam i usnu.
"Já nevím, ale mě se zdá ta miska s vodou nějaká zbytečně velká, ne?".
Tiez som rada za toto vlakno je to prijemne a velmi pozitivne, predsa len kocicky vedia krasne pozovat a ja prikladam dalsiu
"Kocky by kupovali mysi? mne viac chutia nabijacky".
Bejina
napsal(a):
"Dnes na to kašlu, budu surikata... "
Také jsme měli jedno, surikatí " kotě, které často panáčkovalo
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ta kočka ve výloze nemá chybu.
"To krmítko ti vůbec nefunguje. Už tu čekám půl dne a pořád nic.".
Fotečka je použita od Fíkovnice. Tak se doufám nebudete
Fíkovnice zlobit a fotečka s textem se Vám bude alespoň
trochu líbit.
Foto je stažené z internetu, ale mě strašně líbí. Kéž by všechny kočičky prožily život bezstarostně jako tenhle Macek
Tohle vlákno je nádherné, žádné problémy
a jenom same hezké a spokojené kočky.
"Nevím jak vám, ale mě přijde, že sledovat televizi shora je mnohem zajímavější... "
Taky souhlasím, že vlákno je perfektní!
"Já se picnu, to mám spát na polštáři z umělé hmoty?".
Kam to až došlo, že se fotí kocour s myší? :D :D Aneb paníčka krmí dobře, tak na co bych si špinil pusu myškou

Netopýr je božííí...
"A mně objednejte dvojitou porci smetánky...". (omlouvám se za rozmazanost).
"Uí, to stačíí."
"Né, počkéj, ještě tady ti to přičísnu a ulíznu. Táák."
No tak jsou dnes moje narozeniny, nebo tvoje - vrátíš mi konečně tu hračku, mimoňko?
joanne.s
napsal(a):
Míra n: jsou nádherní! jen - prát, jo? mně to připadá docela milostné! :D.
Je to tak, sotva se mi povedlo udělat první foto, tak hned mourek provokoval ke rvačce.
Ale rádi se také mají, i když ani nevím jestli to jsou bráchové nebo ne.
Nejhezčí pohled na svět je z koňského hřbetu? Ale kdepak, nejhezčí pohled na svět je přeci z koňského zadku!
Nevím, na co mi panička nakoupila tolik pelíšků, když já stejně spinkám jenom v tom jejím
Prý mám taky přidat pomocnou tlapku při rekonstrukci bytu..tak jsem se tomu jenom zasmál
"No jóó, chutná... ale moc jste se nepředali, já čekal větší trávník !".
"Ok, já klidně ještě počkám až si mě vyfotíš, ale pak už mě prosím tě vytáhni, jo? "
Naše surikata no nevím s kým mě ´máma měla prý to byl kocour, ale ted vyšlo najevo, že byla v zoo na náštěvě u surikatů a přišla domů v jináči a prý, že to byl kocour jojo tomu tak věříme.
Naše bábi nechává vychladnout brambory pro slepice na studni a hele co jsme našli, kotě s vařeným bramborem. A kde je to zelí?
Sice to není foto, možná to ani není humorné, ale krásné je to tuze.
https://www.youtube.com/watch?v=OPXl6SLS-io
Konečně jsem dostal tu přistýlku od Dormea, co jsem si do postele tak přál
Není nad to se vyspinkat do růžova a ještě se probudit do slunečného rána
Takže tohle je TVOJE houpací křeslo?
Fajn, takže zabírám.
A koukej mi ho pořádně nastlat...
Jako správná princeznička se ani na tom nejmenším hrášku nevyspím.
Rozkaz Madam, VAŠE křesílko už se Vám nastýlá...
Ráčí Vám povlečení Valencia Green ponastačovati?
Taak nejdřív se pořádně vyválím vv uhláku a pak skočím k paničce do postele
Stilee

XXX.XXX.19.9
Kdo to zase zvoni u dveří, když jsem si zrovna docistil kozisek a chystám se jít spát?
Omlouvám se, nevím, proč se ty fotky otočili, takže znova
Nejkrásnější věcí na našem domácím kině jsem samosebou JÁ.
Kdo to zase zvoní u dveří, když jsem si zrovna dočistil kožíšek a chystám se jít spát?
canka
napsal(a):
Kdo to zase zvoní u dveří, když jsem si zrovna dočistil kožíšek a chystám se jít spát?
Šmarjá, to je panika.
A já bych k tomu napsal: "Šmarjá, že já ještě nenakrmila útulkáče?"
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3176209/naplnte-misky#a3298602
Acamar
napsal(a):
"Míra n" to vám vyrostli pomocníčci něco takového bych doma potřebovala jako sůl...
Jo jo pomocníčci,... raubíři to jsou, ale jak říkám, jinak to jsou hodní kocourci.
Tady paničko sušit prádlo rozhodně nebudeš, my tu máme pelíšek a dobře, že Elluša počůrala tu postel jsi musela sundat a vyprat potah matrace a ted ani nepřemýšlej, že ho tam dáš zpátky nebo budeš mít znovu loužičku v posteli, aby jsi musele znovu prát a šušit tento měkoučký náš pelýšek. A tak to u nás je už cca 2 týdny panička nemá kde sušit prádlo, protože sušák je obsazen.
grog

XXX.XXX.156.160
Bejina
napsal(a):
Naše akvabely... nebo spíš kočkobely?
Ukážete celou voliéru prosím? zrovna to řeším. Jaké jsou rozměry?
grog
napsal(a):
Ukážete celou voliéru prosím? zrovna to řeším. Jaké jsou rozměry?
Jak správně píše "Laila.aila" (koukám, jak my pravidelní "návštěvníci" Fauny máme už o sobě navzájem přehled )... jde opravdu o zasíťovanou, krytou terasu nikoliv o voliéru. Rozměr je cca.8m x 4m. Vkládám foto, ale nevím zda vám to pomůže.
Kulda a Alfons - to je ale únava po celonočním řádění po baráku Dělaj jakože nic...
Bejina
napsal(a):
"Prádlo už bylo suché, tak jsme ti to rovnou i vyžehlili."
Tak to je bomba
Já mám pro dnešní odpoledne následující skore: roztrhaná houbička od nádobí po celým obýváku, granule rozházený po 3 pokojích z jedné malé mističky,1 vysypaný květináč s dracenou na zemi a 1 amputovaná plazivá pokojovka, která visela seshora z kuchyňské linky. A to se ty dvě "hodňoučký neviňátka" právě "probouzí" na noční akci..
Jo a abych nezapomněla, tak papouška Lorinku naučili nějaký divný ale dost hlasitý skřek, přemýšlím, že si pořídím online kameru...
No nic, si jdu dát panáka na lepší spaní...
janau.
napsal(a):
Tak to je bomba
Já mám pro dnešní odpoledne následující skore: roztrhaná houbička od nádobí po celým obýváku, granule rozházený po 3 pokojích z jedné malé mističky,1 vysypaný květináč s dracenou na zemi a 1 amputovaná plazivá pokojovka, která visela seshora z kuchyňské linky. A to se ty dvě "hodňoučký neviňátka" právě "probouzí" na noční akci..
Jo a abych nezapomněla, tak papouška Lorinku naučili nějaký divný ale dost hlasitý skřek, přemýšlím, že si pořídím online kameru...
No nic, si jdu dát panáka na lepší spaní...
... ale jednu výhodu to má... díky těm vašim "hodňoučkým neviňátkám" se rozhodně nenudíte...
Bejina
napsal(a):
... ale jednu výhodu to má... díky těm vašim "hodňoučkým neviňátkám" se rozhodně nenudíte...
Máte pravdu, zábavnější společnost jsem doma ještě neměla a v kombinaci se žakem, který by se k nim nejraději přidal v tom řádění, je to ještě lepší Aspoň mi pak vždycky popovídá, co se dělo během dne, kdy jsem byla v práci
U Vás je taky veselo, jak vidím.. Máte fakt super tu zasíťovanou terasu, naši kocouři mají přístup bohužel max. k otevřenému zasíťovanému oknu..
janau.
napsal(a):
Máte pravdu, zábavnější společnost jsem doma ještě neměla a v kombinaci se žakem, který by se k nim nejraději přidal v tom řádění, je to ještě lepší Aspoň mi pak vždycky popovídá, co se dělo během dne, kdy jsem byla v práci
U Vás je taky veselo, jak vidím.. Máte fakt super tu zasíťovanou terasu, naši kocouři mají přístup bohužel max. k otevřenému zasíťovanému oknu..
Takového informátora bychom potřebovali i my...
No, veselo u nás asi teprve bude. Malý toho velkého brzy bude dorůstat, tak si myslím, že to jejich řádění teprve začne nabírat na intenzitě, tak se máme na co těšit.
Bejina
napsal(a):
Takového informátora bychom potřebovali i my...
No, veselo u nás asi teprve bude. Malý toho velkého brzy bude dorůstat, tak si myslím, že to jejich řádění teprve začne nabírat na intenzitě, tak se máme na co těšit.
Aha, tak to nás taky teprve ty pravé zážitky taky čekají.. Alf - ten menší má teprve 3 měsíce (1,5 kg), oproti Kuldovi - tomu je něco okolo 10 měsíců (3 kg). Ale Alf je ten, kdo dělá hlavní rozruch, je nezvladatelný, hyperaktivní a hlavně DOMINANTNÍ.. Jsou to moji první kocouři, tak vím houby, kam až se jejich řádění může posunout
Malej odevšad velkýho vyžene, za jakéhokolv místa, od jeho misky se žrádlem, prostě co si usmyslí, v tom mu ten větší kocour ustoupí.. Hmmm, to jsem tedy zvědavá, asi fakt někde seženu tu online kameru, abych je mohla na dálku sledovat a popř. na ně na dálku i houknout
Neviňátka jedny...
janau.
napsal(a):
Aha, tak to nás taky teprve ty pravé zážitky taky čekají.. Alf - ten menší má teprve 3 měsíce (1,5 kg), oproti Kuldovi - tomu je něco okolo 10 měsíců (3 kg). Ale Alf je ten, kdo dělá hlavní rozruch, je nezvladatelný, hyperaktivní a hlavně DOMINANTNÍ.. Jsou to moji první kocouři, tak vím houby, kam až se jejich řádění může posunout
Malej odevšad velkýho vyžene, za jakéhokolv místa, od jeho misky se žrádlem, prostě co si usmyslí, v tom mu ten větší kocour ustoupí.. Hmmm, to jsem tedy zvědavá, asi fakt někde seženu tu online kameru, abych je mohla na dálku sledovat a popř. na ně na dálku i houknout
Neviňátka jedny...
Krásní kulíšci.
Naši jsou celkem kliďasi, tak třeba se to řádění nerozvine až do vašich rozměrů. Naštěstí ani jeden z nich není dominantní, takže mezi nimi panuje úžasná souhra.
Chtěla jsem vám je vyfotit, ale bylo mi řečeno spíš vymňaučeno:
" Nefotit ! "
"Mě nezajímá, že potřebuješ jít nakupovat.
F tomhle nakupovacím košíku teď hajám JÁ!".

Lunín, na úplně první pohled jsem myslela, že to máš netopýry
honzo, toť taťka té tvé rezavé nadílky?

Jsem chlapák
P.S. netuším, proč jsem se vložil na ležato, když jsem se kopíroval na stojato...
napsal(a):
Lunín, na úplně první pohled jsem myslela, že to máš netopýry
honzo, toť taťka té tvé rezavé nadílky?
Dobrý postřeh :). Ale tohle je Tomáš, kastrovaný kulička, devět let.
On je úžasnej a všechny moje kočičí nálezy respektuje a některé i vítá.
Tatínek, nekastrovaný ´Pan Divoký´, se u nás zrovna dneska mihnul,
po docela dlouhé době, zkontroloval misku pod pergolou (t.č. prázdnou),
tak zase zmizel. Čí je, netuším. Ani ničí, divoký. Je oproti Tomášovi
o trochu světlejší a o něco delší. Je to pořádnej kocour. Mája si vybrala
nejlíp jak mohla.

honzapm
napsal(a):
Hej, kámo, co tak čučíš? Já jsem Vilík Javorka a je mi 22 dní!
Šmarjá, to je asgard, a jak se tváří dúležitě ...srdcovky moje rezaté
Majda má letní zástřih. Není to žádný rozmar, byla hodně zadredovaná a v těch vedrech by jí to neprospělo. Prosím, také se Vám zobrazuje reklama, kterou nejde zrušit? Díky moc.
micubisi
napsal(a):
Majda má letní zástřih. Není to žádný rozmar, byla hodně zadredovaná a v těch vedrech by jí to neprospělo. Prosím, také se Vám zobrazuje reklama, kterou nejde zrušit? Díky moc.
Jestli myslíte tu reklamu na ten tekutý obvaz nebo co to je, v reklamách Ifauny je skrytý křížek.
"Mami, my tě máme moc rádi."
"Jo? Tak díky, kluci. I já jsem z vás celá hotová.".
Acamar
napsal(a):
Míra n - ti ale vyrostli do krásy pořád je to taková demoličně-úklidová četa?
Není to tak hrozný, s úklidem tedy občas pomáhají nebo taky rádi pomáhají uklízet složená trička, no oni mi vlastně pomáhají cokoliv vyndavat i ukládat, ale to asi baví většinu koček.
Největší zábava je však pro ně lovení jakéhokoliv poletujícího i nepoletujícího hmyzu a s tím spojené čmáranice po zdech od drápků. Syčákovi se i jednou při lovu něčeho povedlo prokousnout a pomačkat žaluzie, asi se do nich zapletl a zpanikařil. Ale jinak to jsou kluci hodní a asi před týdnem už jim byl 1.rok.
evan

XXX.XXX.39.56
Naty1
napsal(a):
Jestli myslíte tu reklamu na ten tekutý obvaz nebo co to je, v reklamách Ifauny je skrytý křížek.
Mě se nějakou dobu nedařilo rozkliknout na nic na fauně, pokaždé se to přesměrovalo na tu lékárnu. tudíž ani to vypnutí reklamy nešlo rozkliknout.
Zde je seriál úžasných fotopříběhů provinilých koček (anglicky)
http://www.giveitlove.com/these-20-cat-shaming-moments-will-crack-you-up/?utm_source=ya&utm_campaign=361148335-9582488605-ya&utm_medium=ak0n.pYGBTvCuwg-n-ya&utm_content=33650640042-ya&utm_term=c.

Máš pracovité kluky, Míro

Maivi

Mě nezajímá že tě panička volá domů, zůstaneš venku, já si chci ještě hrát.

Bejina
napsal(a):
A já jak blbě vidím, tak jsem v tom náhledu viděla tučňáka.

Není to sice foto, ale je to krásné počteníčko. Přesně tak se chovají moje kočky a myslím, že i vaše
Zlatá životní pravidla pro kočky
Koupelna:
Vždy doprovázej hosty do koupelny. Nemusíš vůbec nic dělat. Stačí, když si sedneš a budeš na ně zírat.
Nábytek:
Když musíš zvracet, rychle vyskoč na křeslo. Pokud to ve spěchu nestihneš, aspoň se postav na drahý orientální koberec. Pokud v bytě orientální koberec není, postačí i huňatá podložka. Když pak zvracíš na koberec, udělej to s rozběhem a raději hned dvakrát, aby byla skvrna aspoň tak dlouhá jako lidská noha.
Asistence:
Pokud jeden z tvých lidí na něčem pracuje a druhý jen líně polehává, drž se toho zaměstnaného. Říká se tomu "pomáhání", u lidí je to obecně známo i jako "překážení".
Dveře:
Zavřené dveře jsou zakázané, ať vedou do kteréhokoli pokoje. Postav se na zadní nohy a zpracovávej dveře předními tlapkami. Až pak budou dveře otevřené, nemusíš jimi hned projít. Pokud se ti podařilo, že ti otevřeli dveře ven, zůstaň prostě stát přímo mezi nimi a trochu si popřemýšlej. Obzvlášť důležité je to při chladném počasí, dešti, sněžení nebo silných náletech komárů.
Kočičí záchod:
Když používáš záchod, dbej vždy na to, abys vyházela ven co nejvíc steliva. Lidé rádi šlapou bosýma nohama na kočičí stelivo.
Kočíčí pelíšek :
I kdybys mi pořídila sto pelechů, stejně budu spát s tebou !
Doba spánku:
Spi v noci na člověku tak, aby se ve spaní nemohl obracet.
Schovávání:
Schovej se občas na místech, kde tě člověk nenajde. V žádném případě nevycházej ven dřív než za tři nebo čtyři hodiny. Člověk propadne panice (to lidé milují!) a bude si myslet, žes utekla. Až pak vyjdeš ven, zahrne tě člověk láskou a pozorností a možná dostaneš i pamlsek.
Běhání:
Běhej co nejčastěji a pokud možno přímo pod nohama svého člověka, hlavně na schodech, když drží něco v náručí, ve tmě a ráno, hned jak vstane. Nesmírně tím zlepšíš jeho koordinaci pohybů.
Následují pravidla správného "pomáhání":
Když dohlížíš na vaření, posaď se těsně za levou patu kuchaře. Neuvidí tě, a tak máš větší šanci, že na tebe šlápne a pak tě vezme do náruče a bude tě hladit.
Když tvůj člověk čte, lehni si mu těsně pod bradu, přesně mezi oči a knihu, pokud nemůžeš ležet přímo na knize.
Když tvůj člověk vyřizuje nějaké papírování, lehni si doprostřed papírů, ale tak, abys jich měla co nejvíc pod sebou. Dělej, jako bys dřímala, ale co nejčastěji sekej tlapkou po tužce.
Když tvůj člověk píše vánoční pohledy nebo vyplňuje daňové přiznání, nezapomeň, že mu musíš pomoct! Posaď se na ten papír, na kterém právě pracuje. Pokud tě přemístí, odměň ho smutným pohledem. Když práce dobře pokračuje, poválej se po papírech a trochu je pomačkej. Když tě podruhé přenese na jiné místo, shazuj ze stolu jednu tužku po druhé - ale pomalu!
Když tvůj člověk čte noviny a drží je ve výšce, skoč před noviny. Lidé také rádi skáčou!
Když tvůj člověk pracuje u počítače, vyskoč na stůl, přeběhni po klávesnici, pohraj si s myší a pak si mu lehni na klín a na paže tak, abys mu užitečně zpomalila psaní.
A ještě poslední podnět:
Přistup co nejblíže k člověku, nejraději k jeho obličeji, otoč se, zvedni ocas a ukaž mu zadní část těla. Lidé to milují, tak to dělej hodně často! A nezapomínej ani na hosty!
Janaaa
napsal(a):
Není to sice foto, ale je to krásné počteníčko. Přesně tak se chovají moje kočky a myslím, že i vaše
Zlatá životní pravidla pro kočky
Koupelna:
Vždy doprovázej hosty do koupelny. Nemusíš vůbec nic dělat. Stačí, když si sedneš a budeš na ně zírat.
Nábytek:
Když musíš zvracet, rychle vyskoč na křeslo. Pokud to ve spěchu nestihneš, aspoň se postav na drahý orientální koberec. Pokud v bytě orientální koberec není, postačí i huňatá podložka. Když pak zvracíš na koberec, udělej to s rozběhem a raději hned dvakrát, aby byla skvrna aspoň tak dlouhá jako lidská noha.
Asistence:
Pokud jeden z tvých lidí na něčem pracuje a druhý jen líně polehává, drž se toho zaměstnaného. Říká se tomu "pomáhání", u lidí je to obecně známo i jako "překážení".
Dveře:
Zavřené dveře jsou zakázané, ať vedou do kteréhokoli pokoje. Postav se na zadní nohy a zpracovávej dveře předními tlapkami. Až pak budou dveře otevřené, nemusíš jimi hned projít. Pokud se ti podařilo, že ti otevřeli dveře ven, zůstaň prostě stát přímo mezi nimi a trochu si popřemýšlej. Obzvlášť důležité je to při chladném počasí, dešti, sněžení nebo silných náletech komárů.
Kočičí záchod:
Když používáš záchod, dbej vždy na to, abys vyházela ven co nejvíc steliva. Lidé rádi šlapou bosýma nohama na kočičí stelivo.
Kočíčí pelíšek :
I kdybys mi pořídila sto pelechů, stejně budu spát s tebou !
Doba spánku:
Spi v noci na člověku tak, aby se ve spaní nemohl obracet.
Schovávání:
Schovej se občas na místech, kde tě člověk nenajde. V žádném případě nevycházej ven dřív než za tři nebo čtyři hodiny. Člověk propadne panice (to lidé milují!) a bude si myslet, žes utekla. Až pak vyjdeš ven, zahrne tě člověk láskou a pozorností a možná dostaneš i pamlsek.
Běhání:
Běhej co nejčastěji a pokud možno přímo pod nohama svého člověka, hlavně na schodech, když drží něco v náručí, ve tmě a ráno, hned jak vstane. Nesmírně tím zlepšíš jeho koordinaci pohybů.
Následují pravidla správného "pomáhání":
Když dohlížíš na vaření, posaď se těsně za levou patu kuchaře. Neuvidí tě, a tak máš větší šanci, že na tebe šlápne a pak tě vezme do náruče a bude tě hladit.
Když tvůj člověk čte, lehni si mu těsně pod bradu, přesně mezi oči a knihu, pokud nemůžeš ležet přímo na knize.
Když tvůj člověk vyřizuje nějaké papírování, lehni si doprostřed papírů, ale tak, abys jich měla co nejvíc pod sebou. Dělej, jako bys dřímala, ale co nejčastěji sekej tlapkou po tužce.
Když tvůj člověk píše vánoční pohledy nebo vyplňuje daňové přiznání, nezapomeň, že mu musíš pomoct! Posaď se na ten papír, na kterém právě pracuje. Pokud tě přemístí, odměň ho smutným pohledem. Když práce dobře pokračuje, poválej se po papírech a trochu je pomačkej. Když tě podruhé přenese na jiné místo, shazuj ze stolu jednu tužku po druhé - ale pomalu!
Když tvůj člověk čte noviny a drží je ve výšce, skoč před noviny. Lidé také rádi skáčou!
Když tvůj člověk pracuje u počítače, vyskoč na stůl, přeběhni po klávesnici, pohraj si s myší a pak si mu lehni na klín a na paže tak, abys mu užitečně zpomalila psaní.
A ještě poslední podnět:
Přistup co nejblíže k člověku, nejraději k jeho obličeji, otoč se, zvedni ocas a ukaž mu zadní část těla. Lidé to milují, tak to dělej hodně často! A nezapomínej ani na hosty!
Pobavila jsem se...
... Janaaa, podezřívám vás, že jste byla u nás doma, protože nám to sedí do posledního puntíku.

Je to přesné
"Když tvůj člověk pracuje u počítače, vyskoč na stůl, přeběhni po klávesnici"
jako že mi vypnou obrazovku či myš, to ž jsem si zvykla (aspoň jsem zjistila, na co jsou ty horní čudlíky na klávesnici ), ale když mi kterýsi milášek obrátil obrazovku o 90 stupňů, tak to už jsem musela volat "přítele na telefonu"...podruhé už jsem to zvládla sama.
To si tak přijdete do ložnice, velkej má hlavu u podvozku malého a malý je blahem bez sebe.
"Co je, mámo? Láska je láska."
Syn dostal od učitelky poznámku, že takhle kočka nevypadá... tak jsem jí zaslala foto...

Bejina, tak tohle fakt pobavilo!
Synovi za výtvarné nadání a přesnost i tobě za reakci
Paničko chtělo by to jarní očistu.Nebo-li "my zíráme, vy zíráte" Jen ten Vizír už asi neseženem
Tak ty si myslíš, že tě pustím na vyjíždku? Tak jedině bez sedla, protože sedlo s dekou jsem si zabral už já frajerko...