Co kožíškům pod stromeček? II.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2016 16:06
Cat cat

XXX.XXX.209.237

Vím, že ještě trochu času je, ale...ono to uteče..Takže už máte nějaký nápad? Sem s ním..

8.10.2016 16:57
asurwic

XXX.XXX.36.3

Cat cat napsal(a):
Vím, že ještě trochu času je, ale...ono to uteče..Takže už máte nějaký nápad? Sem s ním..

Třeba zabalené voňavé pamlsky, který si může "Kožíšek" sám rozbalovat a dobývat se k ním.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2016 18:16

Dnes jsem objevila na Zoohit pěknou vánoční dečku. Už ji mám " v košíku" Něco byste našla možná i ve vlákně: Tunely, ale i jiné hračky.

10.10.2016 07:24
Janaaa

XXX.XXX.226.2

U nás je to jednoduchý, dostanou nový závěsný pelíšek na topení, protože ten původní už je celý rozpáraný a bohužel se nedá nikdy sehnat ten pružný plyš.Jinak bych ho ušila sama.Hraček mají plno...

15.10.2016 10:30
15.10.2016 13:14
Bejina

XXX.XXX.112.69

U nás určitě Ježíšek nadělí fontánku na pití...

15.10.2016 13:17
joanne.s

XXX.XXX.5.23

Kdo nemá, fontánka je super plán.

ještě mě napadá luxusní sušené masíčko ZiwiPeak
http://www.rupert.cz/ziwipeak-susene-maso-pro-kocky-1/.

15.10.2016 13:24
j.Stela

XXX.XXX.240.130

Bejina: můžu se zeptat jakou fontánku se chystáte pořídit? taky nad ní uvažuji.

15.10.2016 13:31
joanne.s

XXX.XXX.5.23

Pořízení fontánky je nejlepší dárek. Prevence proti onemocnění ledvin a močáku.

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3181089/fontana-cat-mate#a3182530

My máme doma už delší dobu Cat Mate/zoohit/ a jsem víc než spokojená.

15.10.2016 13:33
Bejina

XXX.XXX.112.69

j.Stela napsal(a):
Bejina: můžu se zeptat jakou fontánku se chystáte pořídit? taky nad ní uvažuji.

Pročítala jsem bedlivě diskuze a všechny názory... co se týče funkčnosti, tichosti a obtížnosti čištění to vyhrála Cat Mate.

15.10.2016 13:45
j.Stela

XXX.XXX.240.130

Děkuji, na tuto jsem se taky dívala, tak ta u nás asi taky vyhraje.
Jen doufám, že se mi v ní nebudou koupat, každý den asistují v koupelně a malá do ní občas i skočí

misky s vodou jsem dlouho řešila, nebo z nich camrali a rozlívali vodu, pak se v ní váleli, takže máme větší keramické s pogumovaným dnem.

15.10.2016 19:45
Machyska

XXX.XXX.252.23

Tak jsem dnes taky objednala tu fontánku, jsem zvědavá, jak se bude kočičákům líbit , Chtěla jsem až na vánoce, ale ty jsou ještě daleko, já už vydělávám jen na kočky
Samozřejmě nezůstalo, jen u objednání fontánky.

15.10.2016 19:53
joanne.s

XXX.XXX.2.140

Koukám, že na bitiba teď stojí fontánka jen 699. Jak vám tu cenovku závidím!
já kupovala před cca 2,5 lety stejnou za 899..

16.10.2016 05:54

Machyska napsal(a):
Tak jsem dnes taky objednala tu fontánku, jsem zvědavá, jak se bude kočičákům líbit , Chtěla jsem až na vánoce, ale ty jsou ještě daleko, já už vydělávám jen na kočky
Samozřejmě nezůstalo, jen u objednání fontánky.

To je návykové, viďte

16.10.2016 08:43
Machyska

XXX.XXX.252.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je návykové, viďte

Ohromně

16.10.2016 08:50
Machyska

XXX.XXX.252.23

Holky, některá jste tady popisovala péči o fontánku a moc pěkně, já to bohužel nemůžu najít .

Prosím naveďte mě, nebo založte na toto téma nové vlákno, myslím, že se to bude hodit všem. Těch nových fontánek je v poslední době asi docela dost . Prodejci by měli radost.

Děkuji

16.10.2016 09:02
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
Koukám, že na bitiba teď stojí fontánka jen 699. Jak vám tu cenovku závidím!
já kupovala před cca 2,5 lety stejnou za 899..

Ceny se stále mění, nemá cenu porovnávat...

Co se týče Bitiba, už se mi stalo, že jsem si něco zde objednala a zboží vůbec nepřišlo, tak tam mám obavy si fontánku objednat... co kdyby si vzpomněli později a já pak budu mít dvě.

16.10.2016 10:36
Machyska

XXX.XXX.252.23

Bejina napsal(a):

Co se týče Bitiba, už se mi stalo, že jsem si něco zde objednala a zboží vůbec nepřišlo, tak tam mám obavy si fontánku objednat... co kdyby si vzpomněli později a já pak budu mít dvě.

Já jsem objednala opět v Zoohitu za 749, -

16.10.2016 12:25
joanne.s

XXX.XXX.10.253

Machyska:
psala jsem to fikovnici k dotazu v tomto vlákně:
https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/1854361/oblibeny-kocici-pelisek-odpocivadlo#a2936589.

Bejina: Z bitiby jsem objednávala jen dvakrát, a přišlo vše normál ve lhůtě jak zasílá zoohit/taky je to stejný provozovatel, jestli víte.
To vám jako nic ani neposlali, ani nenapsali že nebude - prostě dělali mrtvého brouka?

16.10.2016 12:50
Machyska

XXX.XXX.252.23

joanne.s napsal(a):
Machyska:
https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/1854361/oblibeny-kocici-pelisek-odpocivadlo#a2936589.

Bejina: Z bitiby jsem objednávala jen dvakrát, a přišlo vše normál ve lhůtě jak zasílá zoohit/taky je to stejný provozovatel, jestli víte.
To vám jako nic ani neposlali, ani nenapsali že nebude - prostě dělali mrtvého brouka?

Moc děkuji joanne.s

Shrnutí:

minimálně jednou za 2 měsíce vyměnit filtr a cca jedou za 4 dny nechat 15 minut probublat vodou s octem (v jakém poměru přibližně, předpokládám frťan octa bude stačit ?)

Samozřejmě záleží na tvrdosti vody v dané lokalitě :)

16.10.2016 12:56
joanne.s

XXX.XXX.10.253

Machyska:
rádo se stalo. Mám radost, když někdo projeví zájem o kočičí fontánku, přece jen je to investice, ale dle mě opravdu na místě, když vidím kolika koček má potíže s ledvinami..

při jedné kočce by mohla stačit výměna filtru jednou za 6-8 týdnů. Pokud pije více koček z fontánky, možná by to chtělo častěji. některé kočky taky dost slintají/moje ne, tak možná i to bude vliv na zanášení filtru.
Stejně tak pokud byste plnila fontánku vodou kupovanou /kojeneckou, tak to pak filtr asi vydrží též déle.

na jedno čištění dávám 200 ml octa, zbytek voda, ideálně i trocha ohřáté vody z konvice.

jinak - samotná plastová vanička fontánky se dá strčit i do myčky/píše výrobce.

16.10.2016 16:23
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
Machyska:

Přesně tak, mrtvého brouka a já čekám a čekám... pak objednám jinde a trnu, že mi to nakonec pošlou... ale zatím se nestalo. Takže důvěru už k Bitiba nemám.

16.10.2016 18:23
Machyska

XXX.XXX.252.23

joanne.s napsal(a):
Machyska:
rádo se stalo. Mám radost, když někdo projeví zájem o kočičí fontánku, přece jen je to investice, ale dle mě opravdu na místě, když vidím kolika koček má potíže s ledvinami..

při jedné kočce by mohla stačit výměna filtru jednou za 6-8 týdnů. Pokud pije více koček z fontánky, možná by to chtělo častěji. některé kočky taky dost slintají/moje ne, tak možná i to bude vliv na zanášení filtru.
Stejně tak pokud byste plnila fontánku vodou kupovanou /kojeneckou, tak to pak filtr asi vydrží též déle.

na jedno čištění dávám 200 ml octa, zbytek voda, ideálně i trocha ohřáté vody z konvice.

jinak - samotná plastová vanička fontánky se dá strčit i do myčky/píše výrobce.

Určitě budu čistit častěji, naše čtyři kočky a pejsek...samozřejmě nechám i obyčejné misky. Výhodu mám v tom, že používám filtr na vodu z řádu, jelikož nesnáším tu pachuť chloru a kočičkám ji také filtruji.

Chtěla jsem ji koupit až na vánoce, ale mé objednání popohnalo to, že se mi zdá, že jedna kočička začala méně pít a to se mi nelíbí. Právě proto, že tady hodně čtu o problémech s ledvinami, tak tomu chci předejít, pokud to půjde.

Interval čištění přizpůsobím používání, ale je dobré znát základní fungující systém

17.10.2016 07:53
Michelle20

XXX.XXX.246.26

Bejina napsal(a):

Pokud shop nekomunikuje, proč jim neposlete emailem storno objednávky pro necinnost? Pak nemusíte převzít pozdě došlé zboží a jste krytá. Za mě komunikují na Bitibe řádně, bývají levnější a zboží přicházi v poradku. Třeba jste měla smůlu. Trnout ale nemusite.

27.10.2016 14:21
Bejina

XXX.XXX.112.69

Jak jsem se tady na tomto vlákně zmínila, že pod stromeček koupím fontánku Cat Mate, tak jsem ji objednala, včera přišla a zkuste hádat, zda jsem to vydržela...

...do vánoc je jaksi mooooc daleko...

...jasně, nevydržela, takže fontánka už hezky slouží v kuchyni našim miláčkům.

...takže musím vymyslet jiný dárek a koupit ho asi až 23.12., abych tedy vydržela...

27.10.2016 14:28
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Bejina:
přesně tak to dělám - koupím těsně před tím nějakou maličkost v kamenném zveráku /novou udičku s peříčky, myšku, mlsotku/ a je to.

já koupila dárky k kocouřím narozkám, vánocům, a vše už má dávno rozdělané a dobře zajeté! :D.

27.10.2016 17:02
Machyska

XXX.XXX.252.23

U nás už fontánka taky týden jede , ale mám pocit, že z ní mám největší radost já.

27.10.2016 17:16
Bejina

XXX.XXX.112.69

Machyska napsal(a):
U nás už fontánka taky týden jede , ale mám pocit, že z ní mám největší radost já.

...tak to asi budeme dvě...

29.10.2016 15:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já se přiznám, že kožíškům na Vánoce nic extra nechystám. Mám už ze září z umisťovací výstavy koupené pytlíčky a myšky se šantou a s kozlíkem. Plus mají v mrazáku pěkné filety z lososa. A tím to asi zhasne... hraček už mají milion (fakt velkou tašku už, že ani nestíhají hrát si s nimi), krmení mají taky kvalitní, masové pamlsky dostávají i přes rok...

10.11.2016 06:47
10.11.2016 06:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Přidejte reakci

Přidat smajlík