Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2016 21:53
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Ahojte, chtěla bych svým holkám koupit fontánu Cat Mate. Máte s ní někdo nějaké zkušenosti? Budu ráda za jakékoliv zkušenosti

Děkuji Lenka.

10.9.2016 22:12
rybka

XXX.XXX.80.149

Zdravím. V recenzích na Zoohitu se jeví jako jedna z nejlepších v nabídce. Sama jsem ji objednala pro svého kocourka, který k nám přijel asi před měsícem. Doma byl na fontánky zvyklý a u nás odmítá pít z jakýchkoliv misek, takže mi nic jiného nezbylo. Má přijít po neděli tak jsem sama zvědavá jestli s ní uspěji.

10.9.2016 22:26
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

rybka napsal(a):
Zdravím. V recenzích na Zoohitu se jeví jako jedna z nejlepších v nabídce. Sama jsem ji objednala pro svého kocourka, který k nám přijel asi před měsícem. Doma byl na fontánky zvyklý a u nás odmítá pít z jakýchkoliv misek, takže mi nic jiného nezbylo. Má přijít po neděli tak jsem sama zvědavá jestli s ní uspěji.

Jestli by jste byla tak hodná dala by jste vědět, jak se Vám fontánka jeví a zda má úspěch?
Na zoohitu jsme se na ni taky dívala.
A kocourek je nádherný
Jak je spokojený s tunelem? Měla jsem úplně stejný, ale už je posmrti holky s ním udělaly rychlý proces

10.9.2016 23:18
sarabubu

XXX.XXX.95.167

Fontánu Cat Mate vám můžu s klidným svědomím doporučit. Přestože patří k těm levnějším a je taková obyčejná nedám na ní dopustit. Mám ji něco kolem roku a bez jediného problému. Celkem dobře se udržuje a je opravdu tichá. Jen častěji měním filtr, protože si ji oblíbila i hafuša.

10.9.2016 23:25
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

sarabubu napsal(a):
Fontánu Cat Mate vám můžu s klidným svědomím doporučit. Přestože patří k těm levnějším a je taková obyčejná nedám na ní dopustit. Mám ji něco kolem roku a bez jediného problému. Celkem dobře se udržuje a je opravdu tichá. Jen častěji měním filtr, protože si ji oblíbila i hafuša.

Tak to, že je tichá je velké plus bude v kuchyni, kterou mám hned vedle ložnice a jelikož holky spí někdy i s námi máme přes noc otevřeno.
A jak často měníte filtr?

11.9.2016 09:31
joanne.s

XXX.XXX.40.23

Já vybrala právě Cat mate fontánku na základě tohoto přehledu fontánek pro kočky:
http://www.lucicat.cz/rady-chovatelum/potreby-pro-kocicky/vodni-fontanka

Na pohled jde o plastovou a vzhledově nepříliš atraktivní fontánku, je to víc zurčící pítko než opravdová fontána.
Ovšem je plně funkční, perfetně spolehlivá, tichá, dobře se čistí, dá se z ní pít, i když nejde elektřina. Spokojenost kočičí i moje, super, koupila bych zas.

jen upozornuji, je potřeba jednou týdně určitě rozebrat a vyčistit /před čištěním nechám projet fontánkou čtvrthodinu 250ml octa s vodou/, a taky pravidelně měnit filtry.

Ze začátku jsem čištění fontánky dělala bez octa, jen občas rukou s hadřičkou, a musela jsem proto koupit nové čerpadlo /ovšem cena náhradního čerpadélka příznivá - jak za tři filtry, takže žádná hrůza/. Od doby, co jednou týdně čistím s octovou vodou, čerpadélko drží bez problému.

11.9.2016 10:59
Míra n

XXX.XXX.233.43

Fontánka slyšet v místnosti trochu je z vedlejší už ne. Kočku mám doma jen občas v zimě a té bylo jedno jestli zrovna běží nebo ne. Někde asi na jiném fóru byla diskuse o spínacích hodinách do zásuvky, myslím že to nebyl špatný nápad.Fontánka nemusí běžet 24h v kuse.
Musíte si ale dát pozor aby hodiny měli více spínacích cyklů.

11.9.2016 20:20
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Super, moc Vám všem děkuji za informace

12.9.2016 09:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Lenulstvu napsal(a):
Tak to, že je tichá je velké plus bude v kuchyni, kterou mám hned vedle ložnice a jelikož holky spí někdy i s námi máme přes noc otevřeno.

Leni, mám dokonce dva exempláře Cat Mate :) a mohu doporučit!

12.9.2016 09:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):
Fontánka slyšet v místnosti trochu je z vedlejší už ne. Kočku mám doma jen občas v zimě a té bylo jedno jestli zrovna běží nebo ne. Někde asi na jiném fóru byla diskuse o spínacích hodinách do zásuvky, myslím že to nebyl špatný nápad.Fontánka nemusí běžet 24h v kuse.
Musíte si ale dát pozor aby hodiny měli více spínacích cyklů.

Ano, o těch spínacích hodinách se psalo zde a psala to "Janaaa". Třeba se ozve...

12.9.2016 11:54
sarabubu

XXX.XXX.95.167

Lenulstvu napsal(a):

Někde píšou, že se má měnit jednou za měsíc, někde za 3-4 měsíce. Podle počtu koček. Já většinou používám balenou vodu, filtr při každé výměně vody propláchnu a měním ho každý měsíc. Nemyslím si, že by se musel měnit tak často, kočky jsou čistotnější, ale čubina si v ní vždy po masité večeři vypláchne tlamu.

12.9.2016 13:40
rybka

XXX.XXX.80.149

Zdravím, fontánka již jede . Chvilku po zapnutí nedůvěra a zkoumání, hlavně holky, ale kocourek se napil téměř hned což jsem moc ráda Dělal mi hodně velké starosti když mu z misky voda neubývala. Dokonce šel poté i ke své misce vyzkoušet jestli voda chutná stejně jako ve fontánce .
Po vložení míčku do fontánky se chytly i holky. Míček se v proudu vody stále točí a to je zaujalo. Voda byla sice i na zdi jak se snžily míček z fontánky dostat, ale je čistá a zeď uschne. Hlavně, že budou kočeny víc pít.
Zatím hodnotím jako dobrou volbu. Hlučná není, jen tak potichounku vrní, spíše je slyšet jak protéká voda, ale to také hodnotím kladně. Možná by to někoho mohlo rušit ze spánku, ale na mne to působí spíše jako příjemné uspávadlo
Uvidíme jak to bude dál, zatím jsem s koupí spokojená.

12.9.2016 13:43
rybka

XXX.XXX.80.149

Jo a tunel v pohodě, je jako nový i po dvou vrzích koťat. Bambulka v šusu, jen trochu roztřepené šnůrky

12.9.2016 16:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rybka napsal(a):
Zdravím, fontánka již jede . Chvilku po zapnutí nedůvěra a zkoumání, hlavně holky, ale kocourek se napil téměř hned což jsem moc ráda Dělal mi hodně velké starosti když mu z misky voda neubývala. Dokonce šel poté i ke své misce vyzkoušet jestli voda chutná stejně jako ve fontánce .
Po vložení míčku do fontánky se chytly i holky. Míček se v proudu vody stále točí a to je zaujalo. Voda byla sice i na zdi jak se snžily míček z fontánky dostat, ale je čistá a zeď uschne. Hlavně, že budou kočeny víc pít.
Zatím hodnotím jako dobrou volbu. Hlučná není, jen tak potichounku vrní, spíše je slyšet jak protéká voda, ale to také hodnotím kladně. Možná by to někoho mohlo rušit ze spánku, ale na mne to působí spíše jako příjemné uspávadlo

Já myslím, že ona to ani není moc fontána, spíš se pro to hodí název pítko nebo napajedlo nebo nevím jak to označit . Mám dvě tyto, co vložila "Rybka" a filtr měním jednou za 3 měsíce (a myslím, že někdy to bylo i po delší době).

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2016 16:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

rybka napsal(a):
Jo a tunel v pohodě, je jako nový i po dvou vrzích koťat. Bambulka v šusu, jen trochu roztřepené šnůrky

Jé, vidím, že máte pelíšek s ušima. Někde psali, že nedrží tvar, rozjíždí se. Jakou máte, prosím zkušenost. Děkuji za odpověď smajlík
A spinkají v něm chlupačinky?

12.9.2016 17:10
Bejina

XXX.XXX.112.69

rybka napsal(a):

Kočenky na fotkách jsou překrásné... ... a ten balonek je bezva nápad.

Zprvu jsem váhala, zda tuto fontánku koupit našim číčám na vánoce a když sleduji vaši spokojenost, tak už neváhám...

12.9.2016 17:23
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Bejina napsal(a):
Kočenky na fotkách jsou překrásné... ... a ten balonek je bezva nápad.

Zprvu jsem váhala, zda tuto fontánku koupit našim číčám na vánoce a když sleduji vaši spokojenost, tak už neváhám...

Taky jsem to chtěla koupit holkám na Vánoce, ale když čtu tu samou chválu, tak to asi dostanou dřív

12.9.2016 17:29
rybka

XXX.XXX.80.149

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jé, vidím, že máte pelíšek s ušima. Někde psali, že nedrží tvar, rozjíždí se. Jakou máte, prosím zkušenost. Děkuji za odpověď smajlík
A spinkají v něm chlupačinky?

Pelíšek jsem malinko upravila a to tak, že jsem je na bokách ( v rozích ) malinko víc přistehla a pelíšek drží. Spíše mi vadil vnitřní polštářek, který jsem vyndala a nahradila dečkou. Používají ho spíše malá koťátka než dospělí. Ti upřednostňují parapety, které máme opravdu převeliké. Tam mají své pelíšky ( viz foto ) a také mají rádi proutěné kukaně na knihovnách

13.9.2016 18:08
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

rybka napsal(a):
Pelíšek jsem malinko upravila a to tak, že jsem je na bokách ( v rozích ) malinko víc přistehla a pelíšek drží. Spíše mi vadil vnitřní polštářek, který jsem vyndala a nahradila dečkou. Používají ho spíše malá koťátka než dospělí. Ti upřednostňují parapety, které máme opravdu převeliké. Tam mají své pelíšky ( viz foto ) a také mají rádi proutěné kukaně na knihovnách

Jee ty Vaše parapety se mi líbí...bohužel nám by to nešlo, máme je moc úzké

13.9.2016 20:50
Cat cat

XXX.XXX.35.129

To jste mě teda pěkně nalomili a asi vím co dostanou kožuši na Vánoce. Ta fontánka vypadá dobře. Už osm let mám doma tu fontánku Catit Design Fresh&Clean a jsem s ní moc spokojená i kožuši ale tahle by se mi docela hodila do kuchyně a kluci by asi taky byli nadšení. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík