Náhlý úhyn 7-letého kocoura.

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JirkaGeorg

Dnes 12:27
JirkaGeorg

XXX.XXX.97.242

Dobrý den, stala se mi velmi smutná událost. Můj 7 letý kocour náhle asi do minuty zemřel. Vše jsem viděl na vlastní oči, takže vím jak to probíhalo. Kocourek chodil i ven, nebyl kastrovaný a občas si přinesl i nějaké šrámy. Nějakou dobu měl neléčené kousnutí na přední noze. Jednoho dne jsme si všimnul, že kocourek docela dost pije (a bylo to již dlouhodobě), a také to, že si chce dojít na záchod a nic neudělá. Měl jsem podezření na ucpané močové cesty a ihned jel k veterináři. Tam mu zjistili zvýšenou teplotu, močové cesty byly průchozí, a prý mu to ve střevem nějak žbrundá (že prý má asi průjem). Doktor se zaměřil na zaschlou ránu se strupem. Dali mu nějaké injekce, i něco na snížení teploty. Druhý den jsme jeli na kontrolu a bylo vše v pořádku. Kocour doma normálně fungoval, pil přiměřeně někdy i více. Normálně žral. I když byl poměrně letargický a v poslední době hodně spal v noci i ve dne. Den před úhynem jsem si všimnul, že nosí ocas volně mezi nohama a je trochu nahrbený, a chodil pomalu.Ráno jsem viděl že zvrací (jen tekutinu), ale hend na to se šel nažrat. Večer opět žral a pil. Takže jsem si s tím nedělal hlavu. Beru to tak pokud kocour žere, nic mu není. Ráno přišel, opět ocas svěšený mezi nohama. Žrádla a pití si ani nevšimnul a rovnou šel spát (i když předtím mám podezření že spal také, chodí do ven do sena). Už jakoby byl připravený spát, trochu jsem ho vyrušil. Po chvíli začal zvracet (spíše vodu a žaludeční šťávy). Říkám si, musím to uklidit. Jdu do koupelny a najednou slyším vřískot. Kocour ležel na zemi a trhavě se hýbal. Nevěděl jsem co se děje. Koukám jakoby umíral. a skutečně během minuty uhynul, mozková smrt nastal prakticky okamžitě, zorničky vůbec nereagovaly na světlo. Jsem z toho naprosto zdrcený. Nevím co se stalo. Mohlo jít o nějaký skrytý zánět v těle, nebo ránu po kousnutí která nebyla doléčena a to vedlo ke kolapsu a srdečnímu selhání? Nebo mohl trpět HCM? Máte prosím někdo podobnou zkušenost. Měl jsem ho rád a velmi mě to trápí. Možná jsem byl nevšímavý nebo nevěděl co mi chci říci. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík