A co jste nechali naočkovat, bez vztekliny, jakou látku?
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3196893/spatna-reakce-na-ockovani#a3197284.
Hana1960

XXX.XXX.156.160
V září se k nám přitoulal asi dvouměsíční kocourek, veterinář automaticky očkoval Biofelem. Kocour spal a nežral několik dní. Při pohlazení kňučel a také pokulhával. Před přeočkováním jsem volala na veterinu. Doktor se prý se žádným vedlejším účinkem za 30 let praxe nesetkal, ale slíbil, že na další smluvený termín objedná na mou žádost Purevax. Při aplikaci už byl odměřený, evidentně naštvaný, mluvil o majitelích ovlivněných předsudky z internetu. "Dřív se prostě dalo na doktora." Až doma jsme se z OP dočetli, že i druhou dávku naočkoval Biofel. Tato druhá dávka navíc obsahuje i vzteklinu, které jsme se chtěli vyhnout. I to veterinář věděl. Výsledek: opět spavý, ani své oblíbené syrové hovězí nechtěl, třetí den prudké zhoršení stavu. Na jiné klinice stanovili diagnozu postvakcinační sarkom, ale ani včasný chirurgický zákrok nám jej nezachránil. BIOFEL NE! Druhou dávku si ohlídejte!
My taky měli Biofel, dokonce čtyřkombinaci se vzteklinou. Vy taky?
bordel je to olejové adjuvans.
nechte kočičáka v klidu, ono to zas bude dobré. akorát teda by to chtělo dostat do něj tekutiny. Někdo dává stříkačkou, mně když kocour plakal že nechce do náruče jak ho vše bolelo, tak jsem podala jen bílý tučnější jogurt a dal si dobrovolně. Další den už žrát snad bude normál.
Taky už bych Biofel nenechala. A vzteklinu vůbec od žádného výrobce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

joanne.s
napsal(a):
My taky měli Biofel, dokonce čtyřkombinaci se vzteklinou. Vy taky?
bordel je to olejové adjuvans.
nechte kočičáka v klidu, ono to zas bude dobré. akorát teda by to chtělo dostat do něj tekutiny. Někdo dává stříkačkou, mně když kocour plakal že nechce do náruče jak ho vše bolelo, tak jsem podala jen bílý tučnější jogurt a dal si dobrovolně. Další den už žrát snad bude normál.
Taky už bych Biofel nenechala. A vzteklinu vůbec od žádného výrobce.
Vzteklinu dělá merial purevax rabies bez adjuvantní přímo pro kočky. ta je fajn.
i když obecně je očkovat kočkám vzteklinu u nás zbytečné. pokud kočka necestuje do zahraničí a nepotřebuje vzteklinu do pasu se nad tím dá přemýšlet snad někde u polských hranic nebo tak.
Dobrý den, bylo mi taktéž řečeno, že je Biofel v pořádku, když jsem reagovala, že jsem četla, že je špatně snášivý a obsahuje nějaké látky, co zatěžují.. jsou to prý řeči a chtěl znát, kdo to píše..Nakonec jsem sice svolila Biofel, ale po pročtení diskuze už do toho nejdu . Navíc je prý Purevax předražený, tak mě jen zajímá, je-li to otázka pro někoho ceny, kolik tedy stojí? Já jsem za Biofel platila 340, - Kč.
Uživatel s deaktivovaným účtem

evis
napsal(a):
Dobrý den, bylo mi taktéž řečeno, že je Biofel v pořádku, když jsem reagovala, že jsem četla, že je špatně snášivý a obsahuje nějaké látky, co zatěžují.. jsou to prý řeči a chtěl znát, kdo to píše..Nakonec jsem sice svolila Biofel, ale po pročtení diskuze už do toho nejdu . Navíc je prý Purevax předražený, tak mě jen zajímá, je-li to otázka pro někoho ceny, kolik tedy stojí? Já jsem za Biofel platila 340, - Kč.
Purevax je dražší než jiné vakcíny, ale na trhu neexistuje jen biofel a purevax. felocell, což je taky živá vakcína bez adjuvantů, má každou chvíli u distributorů akci a dá se koupit i levněji než biofel, nebo jsou cenově srovnatelné. o penězích to není.
Biofel očkujeme uz léta i se vzteklinou dohromady a nikdy žádný problém. Ročně očkujeme 10 koček plus občas koťata, co se k nám zatoulají atd., takze mam trochu větší vzorek. :) Ale každá cica je jiná. Lidi taky snasi očkování jinak. Takze co sedne jedné, nemusí sednout druhé. U nás nebyl po očkování nikdo krom koťát ani ospalí. A koťata se vždy cca 2 hodiny prochrupla a zas řádila jak černá ruka. ;)
Hana1960: To je mi moc líto. Toho veta bych nahlásila, když jste mu rekli o te reakci a on dal klidně Biofel znovu.
evis
napsal(a):
My za dvě vakciny Purevaxu (pro dvě kočky) - tu základní trojkombinaci - platili 880, - Kč. To mi tak velký rozdíl nepřijde.
Naše vetka ani biofel nemá naštěstí je suprová a má purevax a platila jsem něco přes 300 a sama mi řekla že povakcinační sarkom je nejvíc z očkování na vzteklinu ona ani neuznává antikoncepci že by to nikdy svým kočkám nedala.
Jinak naše ragdolka byla poprvé od původních majitelů očkována biofelem a to nevím jak to zvládala mohli jsme pro ní až po třech dnech´, ale bohužel jsme mysleli, že to bylo už druhé očkování, protože my zatajili věk mlžili datum narození na první týden v říjmu a až při předání jsem zjistila´, že to bylo až o 2 týdny později chtěli kotata rychle z domu a Amálka byla vyplašená a nechce se vůbec chovat což si myslím, že to bylo od nich zanedbané taky nějaká hadrová panenka u ní fakt neexistuje v náručí je zpružená a chce pryč.