Špatná reakce na očkování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2016 07:11
falloutgirl

XXX.XXX.32.20

Dobrý den,
prosím o radu. V pondělí jsem nechala očkovat svoje dva kocoury (1 rok,4 roky) trojkombinací, u nové veterinářky, jinou vakcínou než předtím. Po pár hodinách od vakcinace začali být oba k nepoznání - unavení, nežrali. Postupně začali oba tak nějak žrát, ale nenechali na sebe sáhnout, bolela je packa, kam se očkovalo. Ten mladší je dneska už v pořádku, ale starší pořád kulhá, má bolesti, naštěstí se ale zdá už veselý. Bohužel jsme očkovali se zpožděním a máme přijít za 3 týdny na přeočkování. Chci se zeptat, jestli jde použít jinou vakcínu? Třeba tu původní, po které reakci neměl ani jeden? Děkuji předem.

12.10.2016 07:48
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Za sebe - přeočkování po třech týdnech bych odmítla, neúměrná zátěž pro kočku a zbytečné. Leda byste potřebovala kvůli účasti na výstavě či vycestování z ČR razítko v očkováku.

Riziko smrtelného postvakcinálního sarkomu se zvyšuje s počtem absolvovaných očkování.

Lze použít jinou vakcínu. Otázka je, jestli k tomu váš vet bude ochoten.

Můžu se zeptat, kterou konkrétní vakcínou vás očkovali minule, a kterou tentokrát..?

12.10.2016 08:12
falloutgirl

XXX.XXX.32.20

Moc děkuji za odpověď. Předtím byli očkováni vakcínou Versifel, teď Biofelem. Veterinářka nás upozorňovala, že některé kočky tuhle vakcínu snášejí hůř. Tak jsme měli"štěstí" taky. Jsem rozhodnutá, že znovu tuhle vakcínu ne, ani na to přeočkování se mi moc nechce, ale když nepůjdu, bojím se rizika, že něco chytí. Na druhou stranu jsou to domácí kočky, ven nechodí...

12.10.2016 08:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Farmaceutický průmysl : je třeba lidi neustále udržovat ve strachu, neznalosti, nemocnosti.

12.10.2016 08:28
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ale když nepůjdu, bojím se rizika, že něco chytí

chytit něco může po očkování i bez něj. Imunitní odpověď by měla být i po jednom očkování.

My měli velké potíže zrovna po Biofelu také.

12.10.2016 11:22
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Moje kočky jsou očkované taky Biofelem a žádné vedlejší účinky zaplať pán bůh neměly.A to mám jednu kočku s oslabenou imunitou.A ta byla očkovaná Biofelem i na boreliózu...

Michelle20

12.10.2016 11:24
Michelle20

XXX.XXX.246.26

Jo tak, hned sem moudřejší, dik moc.

Michelle20

12.10.2016 11:26
Michelle20

XXX.XXX.246.26

Posledni příspěvek patřil k tomu kockolitu pro joanne.

12.10.2016 13:29
Acamar

XXX.XXX.158.162

falloutgirl napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu. V pondělí jsem nechala očkovat svoje dva kocoury (1 rok,4 roky) trojkombinací, u nové veterinářky, jinou vakcínou než předtím. Po pár hodinách od vakcinace začali být oba k nepoznání - unavení, nežrali. Postupně začali oba tak nějak žrát, ale nenechali na sebe sáhnout, bolela je packa, kam se očkovalo. Ten mladší je dneska už v pořádku, ale starší pořád kulhá, má bolesti, naštěstí se ale zdá už veselý. Bohužel jsme očkovali se zpožděním a máme přijít za 3 týdny na přeočkování. Chci se zeptat, jestli jde použít jinou vakcínu? Třeba tu původní, po které reakci neměl ani jeden? Děkuji předem.

Já bych už na přeočkování po 3 týdnech nešla, jen proto že jste prošvihli termín.
Když jsem s minulou kočulí nedodržela termín (o měsíc) nikdo nám dvojitou dávku nenutil.
O očkování se teď psalo na vlákně kotě-odčervení, očkování (ke konci). Tak koukněte, třeba vám něco z toho napomůže v rozhodnutí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2016 13:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás po Biofelu také únava, nechutenství, apatie. Za rok očkován Purevaxem (neosahují hliníkový adjuvens). Ve zmíněné ordinaci Biofel nepoužívají z důvodu prokázaných vedlejších účinků.
Zde zkopírován dotaz a odpověď známe veterinářky na problematiku očkování koček:

„Dobrý den, mám dotaz na revakcinaci po třech letech. Je nutné kočku očkovat každý rok? Ještě prosím o Váš názor na vakcinaci proti chlamidioze.“

MVDr. Martina Načeradská: „Dobrý den, u nás nejsou dostupné vakcíny pro kočky, které by měly tříletou registraci (mimo vzteklinu). Kočky, které chodí na výstavy se musí tedy očkovat každý rok, protože to vyžadují regule. Kočky, které jsou doma doporučuji očkovat 1x za 3 roky i když to není v souladu s registrací, ale je to alespoň v souladu s doporučeními WSAVA (world small animal veterinary association) a šetrnější k organismu kočky. Úspěšnost vakcinace proti chlamydióze je 60%, doporučuji očkovat jen u koček ohrožených touto infekcí, rozhodně ne plošně všem.“.

12.10.2016 17:36
Tina125

XXX.XXX.12.95

My měli také po Biofelu velkou únavu, spavost atd.

Potom jsme očkovali Purevaxem a vůbec nic na kočkách nebylo poznat.

12.10.2016 18:52
falloutgirl

XXX.XXX.32.45

Všem děkuji za reakce, už jsem procetla fórum a na přeočkování nepůjdu. Jestli budu očkovat za rok se ještě rozhodnu. Každopádně už nikdy ne biofel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík