Jaký máte na tohle názor – viz fotka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Boranová

22.2.2015 23:53
Boranová

XXX.XXX.205.245

Jaký máte názor na takovéhle "jezdce"?

23.2.2015 06:44
avelanc

XXX.XXX.156.2

Co máte na mysli? Váhu?
Pakliže jezdec umí, sedlo sedí a koník je dostatečné konstituce, tak v tom nevidím naprosto žádný problém...
A jestli hledáte jen oporu pro drby nějaké své sokyně, tak je to nuzné...

23.2.2015 06:52
Galathea

XXX.XXX.12.66

Já si myslím, že jestliže na té fotce nejste vy (což asi nejste), tak je dost nevhodné sem dávat fotky cizího člověka bez jeho souhlasu, navíc s jasným úmyslem toho člověka kritizovat.

23.2.2015 07:28
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

Souhlasím s výše uvedenými reakcemi, navíc sama mám 70 kg jezdím rekrečně, dříve hobby sportík, nikdy jsem za 35 let co jezdím koně neschromila, neodřela kohoutek, nepotřebovala fyzioterapeuta na záda, narozdíl od jezdců jak tyčky, kteří koně dokázali schromit nevhodnou prací, zátěží, nadměrnými nároky pak koně prodali pro zdravotní problémy a zase koupili jiného, aby se situace dříve či později opakovala. Za ta léta u koní opravdu mohu posoudit, že dobře stavěnému koni adekvátního věku a kondice váha jezdce okolo 80-90 kg nečiní problém, to co je problém je přetěžování koně, práce na nevhodném povrchu, časté skákání, s mladými koňmi nadměrná práce na kruhu apod, plnokrevník při Pardubické nese i okolo 68 kg, myslíte si že je to váha co ničí plnokrevné koně? Mnoho dostiháků má problémy se šimbajny, když jsou mladí a začíná se s nimi, většina z nich odejde z dostih. provozu brzy díky šlachám.- oblouky na nich apod, na parkurácích i western. koních jezdí také těžší chlapi, ty spiny, prudké odočení a rychle vyrazit, prudké zabrdzění, projet rychle barely apod, to je na klouby koně daleko horší než to co nesou na zádech, věřím, že tito koně by si raději vybrali pohodovou vyjížďku s 80kg jezdcem, než výše uvedený celoživotní dril s 55kg jezdcem...
O váze tu bylo již v mnohých diskuzích napsáno mnoho. Je důležité jak se s koněm pracuje, na jakém povrchu a zda věkově a konstitučně je v pořádku. Jistě na koni bude vypadat lépe chlap, který budevyšší než tato slečna, ale štíhlejší, ale váhově na tom bude stejně možná i bude těžší...Slečnu neznám nevím jak jezdí a chová se ke svému koni, ale jen z fotky nemohu kritizovat, kůň konstitučně docela vyhovuje. Osobně si vážím více hobby jezdce s faldíky, kteří mají koně jako celoživotního partnera a né štíhlého jezdce oblečeného jako ze žurnálu, drahé cajky, kamaše, naleštěný ostříhaný kůň, co zná jen box, halu, závody, možná v lepším případě za hezkého počasí i na chvilku výběh, no ale to už zabíhám i do jiného tématu.

23.2.2015 08:27
lizbeth

XXX.XXX.212.1

Nevidím sebemenší problém. chcete abychom rozpoutali diskuzi že dotyčná je tlustá? to je opravdu ubohé...
mám manžela co váží 100 kg a jezdí na mojí ČT bez problémů, spíše naopak s ním je klidnější(rekreačně jezdí) než se mnou, protože ví, že se mnou se bude pracovat a schválně dělá občas bordel
jinak stokrát lepší amatér jezdec co jede na ohlávce v poklidu do terénu a oba si to užívají než rádoby jezdci co si myslí že umí jezdit, rve koni za hubu, tryská po poli a má v ruce pelham!

23.2.2015 08:51
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Boranová napsal(a):
Jaký máte názor na takovéhle "jezdce"?

Nevidím žiadny problém. Slečna slušne sedí a kôň pod ňou vyzerá spokojne.

23.2.2015 09:05
spajzka

XXX.XXX.251.56

Žádný, protože vidím pořádně sedícího jezdce na spokojeném koni. Akorát mám názor na zadání zadavatelky...nepublikovatelné.

23.2.2015 09:28
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

Přesně jak výše uvedené, koník vypadá spokojeně...

UKO

7.3.2015 15:48
UKO

XXX.XXX.180.82

Děvče v pohodě, kůň taky. Co se mi ale nelíbí je použité uždění a absence jakýchkoliv bezpečnostních a reflexních prvků. Je to sice trend jezdit na těch provazových uzdečkách, nicméně na vyjížďku je toto uždění krajně nevhodné a to kvůli bezpečnosti. Nechtěl bych vidět, jak se ten kůň splaší, roztryská se a jezdkyně jej pomocí tohoto nesmyslu zastavuje... Parelku jen na jízdárnu na vyjížďky rozhodně ne! Nehledě k tomu, že se může kůň snadno s tímto nesmyslem na vyjížďce oběsit. Nevidím nikde pojistný uzel ani karabinu, natož dělěné otěže. Mi dělěné otěže zachránily život, když jedna spadne vyplašený kůň na ni občas šlápne a citelně zpomalí. Samozřejmostí je pojistná karabina aby si neurval hubu... Sám jsem na parelce takto jezdil... Jednou se kůň se splašil a konec. Nohu mám, ale jsem doživotní invalida. O helmě a výstražné vestě či blikačce na sedle slečna jezdkyně asi ještě nikdy neslyšela... Na vyjížďku patří udidlo (může být i gumové) nebo aspoň hackamore. Radši koni rozervu hubu, než se zabiju sám, nebo někoho zmrzačí splašený volně pobíhající kůň. Nepodceňujte vlastní bezpečnost. Jezdci se dělí na dva typy - zmrzačené a na ty kterým se to zatím nestalo... Kůň je zvíře, které jedná vždy na základě pudů a ne inteligence. Přečtěte si článek jak přišel o koně Tomáš Sychra... Na žádného koně není 100% spoleh a splašit se může každý kůň i ten nejpřiježděnější a nejhodnější. Myslím na to, že tím co předvádí výše vyfotografovaná jezdkyně (a rozhodně není sama) ohrožuje nejen sebe, ale i ostatní a buďme upřimní - kolik jezdců s vestou (reflexními prvky), blikačkou a helmou jste na vyjížďce potkali. Rozhodně se jedná jen o pár jedinců... Pak se divíme, že koňáky lidi moc nemusí. Já se nedivím - arogance, nepřiměřený hazard, málo rozumu. S takovým přístupem ten paddock nikdy nevybudujeme. Nejdřív musí koňáci dostat rozum. Koně chováme v silně urbanizované krajině a holt se podle toho budeme muset jako koňáci začít chovat. Právo na volný pohyb a svobodu pro zvířata lidstvo globálně zatím neuznává a společnost se potřebám fauny a flory zatím nehodlá nijak přizpůsobit. Koním i lidem zdraví a klid. Howgh...

7.3.2015 16:52
-šumák-

XXX.XXX.166.231

UKO napsal(a):
Děvče v pohodě, kůň taky. Co se mi ale nelíbí je použité uždění a absence jakýchkoliv bezpečnostních a reflexních prvků. Je to sice trend jezdit na těch provazových uzdečkách, nicméně na vyjížďku je toto uždění krajně nevhodné a to kvůli bezpečnosti. Nechtěl bych vidět, jak se ten kůň splaší, roztryská se a jezdkyně jej pomocí tohoto nesmyslu zastavuje... Parelku jen na jízdárnu na vyjížďky rozhodně ne! Nehledě k tomu, že se může kůň snadno s tímto nesmyslem na vyjížďce oběsit. Nevidím nikde pojistný uzel ani karabinu, natož dělěné otěže. Mi dělěné otěže zachránily život, když jedna spadne vyplašený kůň na ni občas šlápne a citelně zpomalí. Samozřejmostí je pojistná karabina aby si neurval hubu... Sám jsem na parelce takto jezdil... Jednou se kůň se splašil a konec. Nohu mám, ale jsem doživotní invalida. O helmě a výstražné vestě či blikačce na sedle slečna jezdkyně asi ještě nikdy neslyšela... Na vyjížďku patří udidlo (může být i gumové) nebo aspoň hackamore. Radši koni rozervu hubu, než se zabiju sám, nebo někoho zmrzačí splašený volně pobíhající kůň. Nepodceňujte vlastní bezpečnost. Jezdci se dělí na dva typy - zmrzačené a na ty kterým se to zatím nestalo... Kůň je zvíře, které jedná vždy na základě pudů a ne inteligence. Přečtěte si článek jak přišel o koně Tomáš Sychra... Na žádného koně není 100% spoleh a splašit se může každý kůň i ten nejpřiježděnější a nejhodnější. Myslím na to, že tím co předvádí výše vyfotografovaná jezdkyně (a rozhodně není sama) ohrožuje nejen sebe, ale i ostatní a buďme upřimní - kolik jezdců s vestou (reflexními prvky), blikačkou a helmou jste na vyjížďce potkali. Rozhodně se jedná jen o pár jedinců... Pak se divíme, že koňáky lidi moc nemusí. Já se nedivím - arogance, nepřiměřený hazard, málo rozumu. S takovým přístupem ten paddock nikdy nevybudujeme. Nejdřív musí koňáci dostat rozum. Koně chováme v silně urbanizované krajině a holt se podle toho budeme muset jako koňáci začít chovat. Právo na volný pohyb a svobodu pro zvířata lidstvo globálně zatím neuznává a společnost se potřebám fauny a flory zatím nehodlá nijak přizpůsobit. Koním i lidem zdraví a klid. Howgh...

No já nevím, reflex deku a vestu pro sebe i s helmou beru jako samozřejmost když vyjíždím za tmy nebo vím, že se za tmy vracet budu ale nevidím důvod proč si to brát když jedu za světla a za světla se také vrátím (teď myslím reflex věci) helmu nosím v 99% případech neberu si ji jen ve dnech kdy jedu 10min k rybníku bez sedla a z toho jdu 6-7 min jdu po svých...
a na obyč parelce sice nejezdím ale mám provazovou bezudidlovku... neměla jsem problém svého splašeného valacha zastavit, ba naopak zabrala jsem víc a stál téměř na místě skříplý čumák byl dost dobrý důvod pro zastavení nějaké rvaní za hubu ho v těchto chvílích nezajímá...

7.3.2015 17:10
kapička

XXX.XXX.77.39

Taky nějak postrádám smysl reflexního vybavení za bílého dne. Bez helmy na koně nelezu, o tom žádná, ale nic se nemá přehánět. Já si na několikrát přerazila holenní kost, když jsem s ježděním začínala a ještě se neuměla v sedle držet nohama. Kůň v mírném kopečku dolů udělal 2 klusové kroky a zakopl. Já skončila na operačním sále. Takže bych asi měla jezdit s přilepenými koleny a nebo při jakémkoliv pohybu koně hlavou pro jistotu pouštět otěže, aby mne ze sedla nestáhnul... A na slečně v úvodu nevidím nic nepatřičného (jo je tlustá), já když jsem se vracela do sedla, měla
přes 85 kg, tak podobně tipuji i slečně, protože se mi zdá malá, tak do 160 pokud ten kůň není mamut.

7.3.2015 17:15
-šumák-

XXX.XXX.166.231

kapička napsal(a):
Taky nějak postrádám smysl reflexního vybavení za bílého dne. Bez helmy na koně nelezu, o tom žádná, ale nic se nemá přehánět. Já si na několikrát přerazila holenní kost, když jsem s ježděním začínala a ještě se neuměla v sedle držet nohama. Kůň v mírném kopečku dolů udělal 2 klusové kroky a zakopl. Já skončila na operačním sále. Takže bych asi měla jezdit s přilepenými koleny a nebo při jakémkoliv pohybu koně hlavou pro jistotu pouštět otěže, aby mne ze sedla nestáhnul... A na slečně v úvodu nevidím nic nepatřičného (jo je tlustá), já když jsem se vracela do sedla, měla
přes 85 kg, tak podobně tipuji i slečně, protože se mi zdá malá, tak do 160 pokud ten kůň není mamut.

Tak teď jste mi připomněla jak si bratr ve 4letech zlomil stehenní kost... doktorka začala rodičům nadávat, že neměl helmu, mamka ji zarazila se slovy- jasně kdyby měl helmu, nezlomí si nohu

7.3.2015 17:18
avelanc

XXX.XXX.130.169

UKO napsal(a):

Nemáte obchod na reflexní věci pro koně a jezdce?
Proč psát takový sloh na fotografii, na které paní pravděpodobně jezdí na zahradě a za světla?
Jste asi nejlepší psycholog, kterého znám, když z takové fotky zjistíte, že paní bude asi průměrný koňák - arogantní, ohrožující ostatní, nepřiměřeně riskující a "málorozumová"..

No nestačím se divit, co se z jedné fotky dá zjistit

7.3.2015 17:26
katkaa1

XXX.XXX.234.5

UKO napsal(a):

Slečna je evidentne na nejakom oplotenom pozemku nie na vychádzke takže váš príspevok je mierne od veci. Neviem načo by jej tam boli (ešte k tomu za bieleho dňa) reflexné prvky a ešte aj blikačka
A k tej parellke sama na nej nejazdím, ale ubezpečujem vás, že ak sa vám kôň naozaj splaší tak vám nepomôže ani pol metrová páka..

7.3.2015 17:28
anobbona

XXX.XXX.84.98

No teda, zmiňovat "p. Sychru" - šarlatána a údajného jezdce, člověka který lasuje i dvouměsíční hříbě..., jako vzor jezdeckého umění a potřeby študování...no fuj, že ti ruce neupadly při psaní.
jinak souhlas, také se mi nelíbí uždění, ne tedy, že bych preferovala udidlo do tlamy, to rozhodně ne, každý ať si koně jezdí jak zvládá, ale prostě mi to uždění na té fotce k té výstroji i tomu koni nepasuje.ono vlastně celkově je ta fotka taková tuctová, je to prostě vycházkové foto, kůň jde uvolněně po předku a jezdec si užívá vyjížďku...
já se tedy nepovažuji za extra jezdce, kůň to se mnou nikdy nesbalil, o splašených úprcích jsem tedy párkrát slyšela a věz, že dotyčným nestačily ani páky s rameny až po kolena...
Bezpečnostní výbava je povinná na veřejných akcích, děti a mladiství bez vyjímky helmu a páteřák...jinak je to pouze na daném člověku
ohledně reflexních věcí a blikaček, pakliže se pohybuješ po veřejných komunikacích, řídíš se pravidly silničního provozu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2015 18:42

Tak vážená Anobbono nejdřív se naučte pořádně číst. Kde dávám Sychru za vzor? Naopak ho dávám jako odstrašující příklad.

To Avelanc - psycholog jsem myslím velmi dobrý a z fotky zjistím opravdu hodně. Vložte sem nějakou a nebudete se stačit divit co se o sobě dozvíte smajlík. Vzhedem k Vaší reakci konkrétně u Vás moc rozumu nebude.

To Katkaa1 - Vidím, že jste jasnovidec. Kde berete jistotu, že jezdkyně je na oploceném pozemku? Já z fotografie vidím pouze to, že jede kolem plotu...

Díky za příspěvky jen potvrzují to co jsem napsal...

A teď my ostatní - reflexní a bezpečnostní prvky by jsme měli mít i za denního světla a to i když se pohybujeme mimo komunikaci a ne obchod s těmi krámy opravdu nemám. Taky nemám například část kloubu, nicméně mozek mi ale zůstal naštěstí celý smajlík... Motorkář či 4 kolkář, který pojede po poli či v lese jako blázen automaticky zpomalí, když uvidí zelenou reflexní vestu (vyzkoušeno). Uvědomme si, že i mimo komunikaci nejsme v přírodě sami a platí heslo vidět a být viděn. Tzn - i pro pěší a cyklisty či lyžaře a já nevím koho ještě... Pejskaři. Netvrdím, že musíme být nazdobení jako vánoční stromeček, ale i drobnost stačí.

Ještě doplním drobnost - hlupák se nepoučí nikdy, normální člověk se poučí z chyb vlastních, inteligentní člověk se poučí i z chyb cizích. Něco o tom na i fauně ještě napíši. Přežil jsem na koni srážku s autem a nejen to... Bude to jistě zvláště pro náctileté velice poučné. Jsem odstrašující případ...

7.3.2015 19:07
anobbona

XXX.XXX.84.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak vážená Anobbono nejdřív se naučte pořádně číst. Kde dávám Sychru za vzor? Naopak ho dávám jako odstrašující příklad.

To Avelanc - psycholog jsem myslím velmi dobrý a z fotky zjistím opravdu hodně. Vložte sem nějakou a nebudete se stačit divit co se o sobě dozvíte smajlík. Vzhedem k Vaší reakci konkrétně u Vás moc rozumu nebude.

To Katkaa1 - Vidím, že jste jasnovidec. Kde berete jistotu, že jezdkyně je na oploceném pozemku? Já z fotografie vidím pouze to, že jede kolem plotu...

Díky za příspěvky jen potvrzují to co jsem napsal...

A teď my ostatní - reflexní a bezpečnostní prvky by jsme měli mít i za denního světla a to i když se pohybujeme mimo komunikaci a ne obchod s těmi krámy opravdu nemám. Taky nemám například část kloubu, nicméně mozek mi ale zůstal naštěstí celý smajlík... Motorkář či 4 kolkář, který pojede po poli či v lese jako blázen automaticky zpomalí, když uvidí zelenou reflexní vestu (vyzkoušeno). Uvědomme si, že i mimo komunikaci nejsme v přírodě sami a platí heslo vidět a být viděn. Tzn - i pro pěší a cyklisty či lyžaře a já nevím koho ještě... Pejskaři. Netvrdím, že musíme být nazdobení jako vánoční stromeček, ale i drobnost stačí.

Ještě doplním drobnost - hlupák se nepoučí nikdy, normální člověk se poučí z chyb vlastních, inteligentní člověk se poučí i z chyb cizích. Něco o tom na i fauně ještě napíši. Přežil jsem na koni srážku s autem a nejen to... Bude to jistě zvláště pro náctileté velice poučné. Jsem odstrašující případ...

Víš (budu ti tykat, jsem stejně stará jak ty a jsem ženská, navrhuju to první, tak etiku neporušuji...:) ) ono jen zveřejňování Sychrova jména by mělo být trestné. Ten člověk není jezdecky vůbec zdatný a troufá si sednout na pokažené koně, které následně dojančí ještě víc svými praktikami, o takovém člověku by se mělo zahanbeně mlčet a ne vyzdvihávat jeho jméno kdekoliv na veřejnosti

každopádně se těším na další tvé příspěvky.

Zazoo

8.3.2015 20:36
Zazoo

XXX.XXX.122.58

Tak to je blbost. dle fotky slečna jede uvnitře nějaké zahrady (zvenku je vidět otevřené pole takže dle toho)
U otěží nevidím zda jsou vcelku, nebo dělené, dle mého budou dělené (vypadají jako westernové s tiger karabinou, takže asi budou dělené)
Já vám nevím, ale čtyřkolky a motorky řvou na lesy a to dřív než vůbec přijedou, tedy lze se předpřipravit, že zpomalí na poslední chvíli, to už nic nemění.
Reflexní prvky přes den ničemu nepomáhají, stejně tak můžeme teda nosit satě červenou bundu nebo zelené tričko a výsledek je stejný, A takováhle žlutá kobyla je venku výrazná taky celkem dost sama o sobě.

9.3.2015 08:03
aggitta

XXX.XXX.65.76

Když už chcete někoho kritizovat, tak tady máte jednu nesoudnou slečnu na malém poníkovi (a současně nesoudného pořadatele akce, který dvojici ze soutěže nevyloučil...).
Diskutuje se o tom na Equichannelu...

9.3.2015 09:22
westernlove

XXX.XXX.195.188

aggitta napsal(a):
Když už chcete někoho kritizovat, tak tady máte jednu nesoudnou slečnu na malém poníkovi (a současně nesoudného pořadatele akce, který dvojici ze soutěže nevyloučil...).

Joooo to je, PEDEX'' o ní se tu diskutovalo už před několika lety...je to mazec

9.3.2015 10:22
helllach

XXX.XXX.81.17

Dovolím si reagovat také.

To UKO - Máte i moji plnou podporu. Nevím čím to je, zda vzděláním či letitými zkušenostmi nebo několika úrazy u koní, nesedla bych ani na koze bez přilby a v autě se také pásám a zapínám světla i přes den. Proč? Protože jsem zodpovědná za svůj a ted už i život jiných a odpovídám za jejich život a péči. A nemám koně vyhazovací ani zdrhací ani stavěcí na zadní (samozřejmě jsem je musela dobře vychovat, bez toho bych měla stále pouze, koně") ale jsem zodpovědná.
A cokoliv kdokoliv říkáte, že nemusíte a kdoví cosi, jste prostě dobrovolní dárci orgánů. V autě se poutám, zapínám světla, mám auto s deformační zonou (bezpečné) a když prší zpomalím a jedu raději krokem a s mlhovkami. Když vidím jezdce na koni, tak ho objíždím v uctivé vzdálenosti a krokem. Ale co mi to pomůže, když nádhera nedá přednost a naboří mě v plné rychlosti? No neumřu. Budu žít, uzdravým se a koupím auto jiné.
To samé je i s koňmi. Na něm nemám žádnou deformační zonu, nemám ani pevnou konstrukci okolo, která schytá náraz. Jediné co můžu pro sebe udělat je chránit se dostupnými prostředky a to také využiju. Helma a vesta ano, reflexní prvky ano, budu lépe vidět a řidič mě prostě nepřehlédne, udidlo do terénu ano.

To Zazoo - blbost je jedině to co jste napsala od začátku do konce. Včetně hodnocení fotografie a domýšlení si věcí. Jedna věcje domýšlet si a druhá věc je, že lidí jako vy, si pak vezmou z takových fotek inspiraci a zkusí to taky .

Obecně jsem zastánce ochraných prvků.
Přidávám odkaz na jeden článek, kde jsou dobře popsané i dva velmi smutné příbehy, které můžou být i vašim příběhem!
http://www.equiworld.cz/rubriky/jezdime-radostne-aneb-konska-kucharka/jake-vesta-mi-zachrani-krk/.

9.3.2015 10:25
binn

XXX.XXX.187.180

aggitta napsal(a):

Nechápu jak někdo může jezdit na tak malém koni.
Co jí k tomu vede teda.
To musí být poježděníčko, chudák koníček.

9.3.2015 11:21
kapička

XXX.XXX.77.39

Helllach: svícení ve dne je povinné, takže tam moc na vvýběr člověk nemá, navíc se díky němu snížila viditelnost motorek, které dříve byly jediná vozidla, co přes den svítila.
Až začnou vyrábět vestu pro ženy s velikostí prsou 70J, tak o ní mozná začnu uvažovat a mozná taky ne. Podle tebou doporučovaného článku, by to byla investice skoro 20000, takže já radši budu jezdit jen s obyčejnou helmou než vůbec a budu riskoval zdraví, ale aspoň budu dělat to, co mě baví.
A zrovna v článku zmiňované příběhy jsou ty extrémy. Když je mokro, klouže to a nemám vhodný terén, třeba louka, kde není do čeho narazit, necválám, i kdyby se měl kůň zvencnout. V druhém případě je to zase chyba lidí nikoliv bezpečnostního vybavení. Lidi a děti zvlášť vozím jen na klidném koni, v lepším případě si ještě sám dokáže přepnout do režimu vezu poklad a lekání si nechá pod někoho, kdo to usedí. A ať si klidně děcka bulí, že chtějí na toho krásného blonďáka, co se rád mazlí, tak je na něj neposadím, protože mu nevěřím.
Obecně zastávám názor, že nebezpečí je lepší předcházet svým chováním, uvažováním, než se celá zabalit do ochranného obalu a slepě spoléhat na to, že mě to ochrání. Auta s abs, esp a dalšími asistenty spíš svedou člověka k ignoraci stavu vozovky než k opravdu účinné bezpečné jízdě, však ona si elektronika poradí, jenže když už to nezvládne, tak je z toho malér větší, než když by člověk jel bez elektronických asistentů...

9.3.2015 11:57
lenacia

XXX.XXX.205.245

helllach napsal(a):
Dovolím si reagovat také.

To UKO - Máte i moji plnou podporu. Nevím čím to je, zda vzděláním či letitými zkušenostmi nebo několika úrazy u koní, nesedla bych ani na koze bez přilby a v autě se také pásám a zapínám světla i přes den. Proč? Protože jsem zodpovědná za svůj a ted už i život jiných a odpovídám za jejich život a péči. A nemám koně vyhazovací ani zdrhací ani stavěcí na zadní (samozřejmě jsem je musela dobře vychovat, bez toho bych měla stále pouze, koně") ale jsem zodpovědná.
A cokoliv kdokoliv říkáte, že nemusíte a kdoví cosi, jste prostě dobrovolní dárci orgánů. V autě se poutám, zapínám světla, mám auto s deformační zonou (bezpečné) a když prší zpomalím a jedu raději krokem a s mlhovkami. Když vidím jezdce na koni, tak ho objíždím v uctivé vzdálenosti a krokem. Ale co mi to pomůže, když nádhera nedá přednost a naboří mě v plné rychlosti? No neumřu. Budu žít, uzdravým se a koupím auto jiné.
To samé je i s koňmi. Na něm nemám žádnou deformační zonu, nemám ani pevnou konstrukci okolo, která schytá náraz. Jediné co můžu pro sebe udělat je chránit se dostupnými prostředky a to také využiju. Helma a vesta ano, reflexní prvky ano, budu lépe vidět a řidič mě prostě nepřehlédne, udidlo do terénu ano.

To Zazoo - blbost je jedině to co jste napsala od začátku do konce. Včetně hodnocení fotografie a domýšlení si věcí. Jedna věcje domýšlet si a druhá věc je, že lidí jako vy, si pak vezmou z takových fotek inspiraci a zkusí to taky .

Obecně jsem zastánce ochraných prvků.
Přidávám odkaz na jeden článek, kde jsou dobře popsané i dva velmi smutné příbehy, které můžou být i vašim příběhem!
http://www.equiworld.cz/rubriky/jezdime-radostne-aneb-konska-kucharka/jake-vesta-mi-zachrani-krk/.

V autě se musí svítit ze zákona a nová auta svítí obrysovkama už automaticky, a v plnmé sluneční to rozhodně ani nejde poznat, tedy v poledne za přímého slunce je to k ničemu.
Pás sice ochrání od toho ab to člověk nevymrštilo ven, ale na druhou stranu je pás často taky smrtelnou pastí, která člověku způsobí i smrt, protože ho drží uvnitř zmačkaného plechu.
Když vždycky svítíte znamená to, že snad svítíte přes den i dálkovýma?
Upřímně, vás bych jako řidiče na silnici potkat nechtěla. A obvzláště za deště. Tato opičí bezpečnost právě naopak způsobuje častější nehody, hlavně ostatních, kteří se vám chtějí vyhnout.
Někteří starostliví řidiči totiž nejen, že jedou až nesmyslně šnečím krokem, ale ještě jedou uprostřed silnice, protože po stranách je přece pangejt a co kdyby do něj jízdou u kraje spadl?

Ke zbytku s kartama ven,
Drahá V. Boranová. Ty seš buranka od začátku do konce viď? Že tě to furt baví.
Vzlhedemk tomu, že fotku mám vystavenou veřejně, nebudu to nijak řešit (to si vyřiď s autorkou fotky, prý se u tebe zastaví). Štve mě, co to seš za charakter. Každýho enom pomlouváš! Moje kobyla ti není dost dobrá a tos ji naživo ani neviděla, hlavně že máš plnou hubu keců o tom, že je to hnusný tlustý žlutý prase s nusnou hlavou viď? No nemysli si že nezjistím, odkud vítr pomluv vane! Jdi se věnovat svým koním, třeba k té tři a půl leté remontě, co ji pravidelně jezdíš na páce (a ne zrovna jemně). Howk

K ostatním. Je to uvnitř areálu na "čtverci" (provizorní jízdárna), a nešli jsme nikam ven. Otěže jsou dělené (pro klid spánku UKO).
O provazovce no comment, viděla jsem na nich jezdit na hubertkách plno lidí a úplně v pohodě. Já ji měla jen na vyzkoušení, jak bude reagovat a to na pouhých cca 10-15 minut, protože před tím už jsme jezdily na normální uzdečce.
Že nemám helmu ok, my bad, na tuhle desetiminutovku jsem si ji zapoměla už vzít.
Reflexní prvky nemám a neplánuji pořizovat. Bezpečnostní vesta je v plánu příprav, ale vypadá to spíš jen na páteřák, z pevných věcí kolem mě mám totiž pocit dušení, a nemůžu dýchat, už od malička kvůli tomu nenosím roláky a dlouhé rukávy u triček jsem se naučila nosit až někdy v 17 letech, asi by to vyřešil psycholog, ale platit ho za něco, co lze eliminovat dobrým výběrem oblečení...

Takže jsem domluvila a s tebou "Borko"... už si nemám co říct.

KM

9.3.2015 12:13
KM

XXX.XXX.193.238

Na prvním obrázku nevidím nic špatného, kůň vypadá spokojeně a co se váhy týká.? Pokud je kůň dobře nasvalený a nemá žádný problém, tak nevím, co je špatně. A paní/slečna na obrázku taky sedí slušně..
ale toto, co se teď probírá na eqch, to je podle mě týrání a slečna se s tím ještě chlubí na fb..

http://www.equichannel.cz/data/userfiles/1553089-1-393118_574411255907241_801640012_n.jpg.

9.3.2015 12:56
roxicka17

XXX.XXX.132.237

Take souhlasim na prvni fotce je konik spokojeny. Slecna sedi relativne v poradku. Co se parelky tyce, ja na ni napravuji plnase po dostihove kariere. Samozrejme pokud jedu nekam kde je vetsi pocet koni je udidlo bezpecnejsi o tom zadna, ale pokud je kun schopny fungovat na parelce myslim ze je to lepsi nez nejake zelezo...
Dalsi vec jsou bezpecnostni prvky. Kdyz tu jezdi deti nobo mlade slecny, bez bespecnostnich prvku bych je nikam nepustila ale sama si radsi narazim na hlavu klobouk a jedu. Je to asi kazdeho vec...

9.3.2015 15:40
-šumák-

XXX.XXX.166.231

aggitta napsal(a):

Tyjo tak to je extrém koukám že já vůbec nemusím mít výčitky při ježdění na své koby...

9.3.2015 23:00
mgtka

XXX.XXX.36.4

-šumák- napsal(a):
Tyjo tak to je extrém koukám že já vůbec nemusím mít výčitky při ježdění na své koby...

A to jste neviděla všechny fotky co na eqch jsou, dokonce na prckovi skáče.

9.3.2015 23:04
roxicka17

XXX.XXX.115.210

Mohl by sem nekdo prosim dat odkaz na eqh rada bych se na to podivala dekuji.

10.3.2015 14:25
-šumák-

XXX.XXX.166.231

mgtka napsal(a):

Včera jsem ji to vyhledala, teda a pak, že já tu svojí týrám ano taky na ní nevypadám nejlíp a občas něco skočíme ale tohle... když si na ni sednu je ten kůň pode mnou vidět... čest tomu poníkovi já bych si lehla a nazdar

KM

10.3.2015 18:33
KM

XXX.XXX.193.238

Jo..taky se poničce divím, že to všechno už nějakou dobu snáší..slečna očividně nemá ani trochu soudnosti..ještě se tím chlubí i na svém facebooku. Takže my, co máme pár kilo navíc si nemusíme nic vyčítat. Tohle je teprv opravdu hnus. Tu malou chuděru fakt obdivuju. Já jí být tak slečnu nakopu do p... Co je moc, je moc..

10.3.2015 18:35
stacey

XXX.XXX.168.56

Což o to, že se tím chlubí na fb. Ale nejsmutnější na tom je, že jí v tom ostatní podporují...ty pochvalné komentáře a tak.

10.3.2015 18:48
alfonza

XXX.XXX.72.69

mgtka napsal(a):

Chce se mi blejt, velebnosti..

KM

10.3.2015 19:54
KM

XXX.XXX.193.238

stacey napsal(a):
Což o to, že se tím chlubí na fb. Ale nejsmutnější na tom je, že jí v tom ostatní podporují...ty pochvalné komentáře a tak.

Jo..nad těma komentářema se mi chtělo brečet. To doopravdy nikdo z jejího okolí nemá soudnost aby jí něco řekl? Je mi té kobylky opravdu líto. Vždyť musí hrozně trpět. Ale asi je to hrozná dobračka s velkým srdcem, jinak si to vysvětlit neumím. Opravdu, klobouk dolů.
Neexistuje na to sakra nějaký zákon, který by toto zakázal? A co ještě ti rozhodčí na soutěžích, to ji opravdu prochází?

10.3.2015 21:35
mgtka

XXX.XXX.36.4

Otázka jestli je poncla její nebo jěkaých nesoudných majitelů, kteří ji té slečně půjčují.

11.3.2015 05:41
stacey

XXX.XXX.194.90

mgtka napsal(a):
Otázka jestli je poncla její nebo jěkaých nesoudných majitelů, kteří ji té slečně půjčují.

Je její...

Pedex

17.4.2016 01:08
Pedex

XXX.XXX.180.131

Tady sou zas dámy chytrý ;* ani jedna jediná vůbec netuší jak se s koněm pracuje a nezná výšku ani váhu ani jedné ani druhé, ale pomlouvat to je nejlepší ;) chtěla bych mít tak nudný život jako vy dámy s pozdravem Pedex

Sophii

17.4.2016 01:32
Sophii

XXX.XXX.211.57

Pedex napsal(a):
Tady sou zas dámy chytrý ;* ani jedna jediná vůbec netuší jak se s koněm pracuje a nezná výšku ani váhu ani jedné ani druhé, ale pomlouvat to je nejlepší ;) chtěla bych mít tak nudný život jako vy dámy s pozdravem Pedex

Nemusím znát vaši výšku a váhu na milimetry a dekagramy, a přesto je na první pholed jasný, že každý soudný rozumný pořadatel nebo aspoň člověk, by se měl sebrat našlápnout si to k vám a z nebohého koně vás klidně násilím strhnout dolů!
Kolik vám je sakra holka? To v sobě nemáš špetku rozumu? Vždyť se podívej na tu fotku! Chodidla máš v úrovni břicha a koleny už kobyle saháš k jejím zádům! Aby ses na ní nějak udržela, předkláníš se a kroutíš v nepřirozeném úhlu se zadkem daleko za zadní rozsochou sedla!
Kobyla je nižší jak samotné hrazení dráhy, když si vezmu, že plnokrevníkům sahá takové hrazení do poloviny plece tak si umím představit tak vysoká, respektive nízká je!
Vy s koněm pracovat neumíte! Jediný co očividně umíte je týrat poničku, která je takovej dobrej charakter, že se nechá.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 09:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Sophii napsal(a):
Nemusím znát vaši výšku a váhu na milimetry a dekagramy, a přesto je na první pholed jasný, že každý soudný rozumný pořadatel nebo aspoň člověk, by se měl sebrat našlápnout si to k vám a z nebohého koně vás klidně násilím strhnout dolů!
Kolik vám je sakra holka? To v sobě nemáš špetku rozumu? Vždyť se podívej na tu fotku! Chodidla máš v úrovni břicha a koleny už kobyle saháš k jejím zádům! Aby ses na ní nějak udržela, předkláníš se a kroutíš v nepřirozeném úhlu se zadkem daleko za zadní rozsochou sedla!
Kobyla je nižší jak samotné hrazení dráhy, když si vezmu, že plnokrevníkům sahá takové hrazení do poloviny plece tak si umím představit tak vysoká, respektive nízká je!
Vy s koněm pracovat neumíte! Jediný co očividně umíte je týrat poničku, která je takovej dobrej charakter, že se nechá.

Znáte to - na velkýho si netroufnu, tak budu týrat poníka
... ale tohle je ještě dobrý - do Brna na dostihy poníků jezdí pravidelně jedna slečna co jí je přes 20 let, váží cca 70kg, a na nedorostlým plňasovi bere dětem lízátka, a cítí se strašně profesionálně, když předběhne malý děcko na kříženým huculovi

Vivalavida

17.4.2016 09:14
Vivalavida

XXX.XXX.212.225

Sleduji diskuzr o slečně už pár let, mě tedy zaujalo to, že všichni píší jak se kůň musí rozhodně zlomit, nevydržet, diskuze a některé ty fotky jsou staré i 4 roky, poník očividně stále chodí, pak můj dotaz tedy zní Jak je to možné? že by poník byl takovej silař, nebo slečna poníka prostě nerajtuje každý den, občas se sveze a v mezičase jej třeba jezdí dítě? Poníkovi je ohadem 8 let, za tu dobu co ho slečna teda rajtuje, by už podle všech diskuzí měl mít záda na kaši, dostihák, kterého údajně jezdí odpovídající váha je za 4 roky zhuntovanější, není to k zamyšlení?

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 09:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Vivalavida napsal(a):
Sleduji diskuzr o slečně už pár let, mě tedy zaujalo to, že všichni píší jak se kůň musí rozhodně zlomit, nevydržet, diskuze a některé ty fotky jsou staré i 4 roky, poník očividně stále chodí, pak můj dotaz tedy zní Jak je to možné? že by poník byl takovej silař, nebo slečna poníka prostě nerajtuje každý den, občas se sveze a v mezičase jej třeba jezdí dítě? Poníkovi je ohadem 8 let, za tu dobu co ho slečna teda rajtuje, by už podle všech diskuzí měl mít záda na kaši, dostihák, kterého údajně jezdí odpovídající váha je za 4 roky zhuntovanější, není to k zamyšlení?

Ten dostihák není zhuntovaný z váhy jezdce, ale ze zátěže na pohybový aprát, jakou si ani neumíte představit. Vrcholový sportovci jsou taky ve 30 i dřív zdravotně na odpis, zatímco rekreačně můžete sportovat do 70 - tohle nejde srovnávat.

17.4.2016 14:10
Aristoz

XXX.XXX.211.121

Já řeším že mám 158 cm vysokeho koně a že budu na nej moc těžka(a to ještě poroste) a ona jezdí na takovém pondovi.No tak tohle vážně nechápu a ještě ke všemu to té holce nepřijde divný, že na jejích fotkách kde jsou ostatní děti na koních/ponících tak jsou ty kone 2x větší...A to i ti jezdci jsou menší.

Pedex: To už není o zjištování jak se s pondou pracuje(podle fotek o PRÁCI s koněm toho zas až tak moc nevíte), ale už jen ta Váše BLBOST si sednout na takového malého koníka je na pováženou.A ještě bejt na to pyšná .No já bych Vás chtěla potkat

ne

17.4.2016 17:04
ne

XXX.XXX.23.84

Oblíbená diskuze na téma váha. už to ani nečtu. nicméně mě nepřestává fascinovat jak si lidé umí zdůvodnit, že je normální jezdit na koni s nadváhou. je sice pěkný, že koni nevadí, umí jezdit, oproti vychrtlíkům, ale upřímně chce se mi blejt. jak kůn poposkočí, tak se to sádlo na nich klepe ještě týden. samotný je mi trapně, že taky vypadám jak prase týden před porážkou. nejsem vyznavač anorektických hrůziček, ale když nastane faldové vlnobití při každém popoběhnutí... podsaditá figura je jedna věc, ale přece jen at se mi nesnaží slečna s pozadím jak vrata od stodoly vysvětlovat, že to je úplně v pohodě. taky si věci upravuje podle sebe jako výše slečna s poníkem.

Vivalavida

17.4.2016 17:30
Vivalavida

XXX.XXX.212.225

Ano ti koně mají extrémní zátěž 7 dní v týdnu, logicky tedy tento poník nemůže nést takovou zátěž každý den, jinak by dopadl stejně, není pravda? Nikoho neobhajuju, jen je to mé zamyšlení, že tedy se divím, že tu poník ve svých asi 8 letech stále chodí... takže jen bych nesoudila podle pár fotek to, jak se s ním běžně pracuje.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Vivalavida napsal(a):
Ano ti koně mají extrémní zátěž 7 dní v týdnu, logicky tedy tento poník nemůže nést takovou zátěž každý den, jinak by dopadl stejně, není pravda? Nikoho neobhajuju, jen je to mé zamyšlení, že tedy se divím, že tu poník ve svých asi 8 letech stále chodí... takže jen bych nesoudila podle pár fotek to, jak se s ním běžně pracuje.

Není to to stejný - je to něco úplně jinýho, ale tím se netrapte, to je vyšší dívčí

Vivalavida

17.4.2016 20:48
Vivalavida

XXX.XXX.212.225

Jistě, pravda kvůli Vám se trápit nebudu, asi rozumíte koním lépe než já, víte o jejich anatomii a fyziologii taky více, pak tedy příjemný den.

17.4.2016 22:13
svatka

XXX.XXX.70.17

Poníci vydrží hodně. Třeba dvacet let pracovat v dole.
Nicméně to, že vydrží hodně když musí, neznamená, že je správné jim nakládat co snesou aneb "To, že můžeš, ještě neznamená, že bys měl" ;)
Navíc jestli ten poník nemá nálezy na RTG nebo jiné problémy, to z fotek vidět není, to že chodí neznamená, že je zdravej.
Ale jinak vím, že s majitelkou nemá vůbec žádný smysl diskutovat, proto se dále vyjadřovat nebudu.

Pedex

17.4.2016 23:09
Pedex

XXX.XXX.180.131

Jo rtg v pohodě a ponici je 9, stále bez zdravotních nálezů, protože k nám narozdíl od některých jedinců v okolí veterinář jezdí pravidelně, za poslední půlrok byla pod sedlem 4x, ano vlastně všechno poznáte z fotech :D a nebojte "týrám" i dva fjordy a jednu čsp ;) všichni sou vlastně strašně nemocní na umření a jednou nohou na jatkách... další co chce poslat kvs? prosím, já mám totiž všechno v pořádku ;).

Sophii

18.4.2016 02:26
Sophii

XXX.XXX.211.57

Ale prosimvás.
U nás má ženská tři koně. Mají podlomy, jeden je shcvácenej, další má rozštěpy kopyta, že se do nich vejde pěst, třetí je tam novej a už teď je vidět že skončí jako oni.
Výsledek KVS: Mají výběh, mají přístřešek, dostávaj seno, nelezou jim žebra- Vše OK.
Že tam na koni, co má nohy jak dřeváky a šlape si na patky, to je nezajímá. Že seno hodí do krmelce bez odstranění té vrchní špinavé vrstvy, a navíc je seno vevnitř plesnivé? To je nezajímá, že přístřešek se kydá jednou za rok, to je nezajímá, že se koně musí brodit ve vysokém bahně a nemají moc možností kam jít do suchého? To je nezajímá. Že se po výběhu válejí hřebíky, dráty, sklo... to je nezajímá...
A ano, ti koně choděj, žijou, nekulhaj, vypadaj ok, ale asi každému dojda že to úplně OK nebude...
No a když si vezmu že v KVS jsou takováhle hovada, tak se nedivím že VÁM taky nic nezjistili!
A o konvencích i dobrých veterinářů vůči některým lidem kvůli známosti a rodině, to je taky běžnej jev.
Ukažte nám tedy rentgeny, pokud je teda doopravdy máte.

18.4.2016 08:11

Já jsem se tedy do toho nechtěla míchat - každý svýho štěstí strůjce. Spíš mě nedá nereagovat na informaci, že se na koni jezdí 4x za 6 měsíců - a to pak jedete rovnou ty dostihy nebo z čeho je ta fotka?

18.4.2016 12:07
koně

XXX.XXX.205.252

Pedex napsal(a):
Jo rtg v pohodě a ponici je 9, stále bez zdravotních nálezů, protože k nám narozdíl od některých jedinců v okolí veterinář jezdí pravidelně, za poslední půlrok byla pod sedlem 4x, ano vlastně všechno poznáte z fotech :D a nebojte "týrám" i dva fjordy a jednu čsp ;) všichni sou vlastně strašně nemocní na umření a jednou nohou na jatkách... další co chce poslat kvs? prosím, já mám totiž všechno v pořádku ;).

Dělejte jak rozumíte, je to vaše věc a vaše svědomí.A taky obrovská nekompetentnost pořadatelů, kteří vás na své akce pouštějí.
Ale když už máte jiné koně, pak nechápu vaši nutkavou potřebu jezdit na poníčkovi, co je vám sotva pod zadek. Vypadá to hrozně.
Ale skoro každý má nějakou tu úchylku, a jediné co byste mohla, nedělejte to na veřejnosti.A nenechávejte se při tom fotit.
A naprosto mi není jasné, proč jde pod sedlo za půl roku 4krát?To už by nemusela tedy vůbec.Nebo spíš, aby měla čas se z toho nářezu vzpamatovat?

Pedex

18.4.2016 15:25
Pedex

XXX.XXX.180.131

Příprava ze země dámy, víc mě nezajímá a užijte si svůj nudný život...

18.4.2016 19:03

Jůů, tak to by mě zajímalo - nemáte nějaké semináře, jak se připravuje kůň pouze prací ze země na skákání, resp. rychlostní soutěže? Jistě byste našla víc zájemců o takovýto kurz..
Jestli to tedy dobře chápu, tak cca měsíc vždycky pracujete s koněm ze země a pak na něj sednete a po měsíci až měsíci a půl vyzkoušíte, jak dobře je připravený. Správně? Děkuji.

18.4.2016 19:11
lunin

XXX.XXX.109.199

Že Vám není hanba Já bych se styděla a určitě bych se nechlubila takovými fotkami. Je mi z Vás zle Ten poník nemá ani metr v kohoutku a vy na něm vypadáte hrozně. Asi nemáte moc vysoké IQ když Vám nikdo nic nevysvětlí

Pedex

18.4.2016 21:43
Pedex

XXX.XXX.180.131

No až na to že přes metr má tak dobrý... kobyla chodí převážně vedle koní ven a maká na lonži a ve volnosti, mě je tu zase zle z lidí co se neumí ani podepsat pod svoje příspěvky, anonymně se každej cejtí co dámy? velký holky, potlesk pro vás

18.4.2016 22:05

Jak to ta paní myslí?

19.4.2016 06:58
kapička

XXX.XXX.5.211

Jak to ta paní myslí?

No asi má v občance napsáno Pedex Jinak si to vysvětlit neumím, jediná nepřihlášená mezi aktuálními diskutujícími...
Když má někdo k dispozici další koně na ježdění, tak už vůbec nechápu, proč leze na takového prcka... Jinak by se dalo uvažovat o tom, že ho svědí p.del a má potřebu jezdit na čemkoliv bez ohledu na koně. Takhle těžko říct...
Já mám 169 cm a cokoliv pod 150 v kohoutku je mi nepohodlné. Nemám ráda šicí stroje. A podle toho, jak se děcka v oddíle perou o větší poníky jen aby nemusela na prcky, je tato neobliba dost rozšířená.

Pedex

19.4.2016 12:03
Pedex

XXX.XXX.235.77

Nemám důvod se přihlašovat, když se tady můžu podepsat i bez toho. Děcka v oddílech se perou o větší poníky... jo, protože poníci v oddílech sou převážně kousavý ummíněný svině, co z nich lidi udělali, stačí mě to vidět v mým okolí. Narozdíl od plavé Sáry, která se má jako prase v žitě, byste mohli poslat KVS na jedny ve vedlejší dědině, kde sou poncli bez papírů, kovářa a veterinářa to snad nikdy nevidělo, odčervovací pasty to taky nedostává, ale sou vysocí tak je to přece v pořádku... Fotky vám nikdo schválně neposílá, co mám na svým fb, vám může být u řiti, jestli to někdo bez dovolení stahuje a zveřejňuje jinde a dělá mu to dobře, ať se tím klidně zadáví. Zajímavý fjordy ani čsp už si u mě dámy nestáhnete a nedáte sem s tím, že sou týraný. Pokud si kurvíte svoje koně prosím, já mám koně v pořádku a víc mě nezajímá, mám kolem sebe dost schopných lidí a dost slušných veterinářů. Moji koně sou 100% v pořádku od kopyt až po uši. Vy mě vůbec nezajímáte, pokud chcete vidět rádoby "týrání" v praxi, ráda vám svoje "týrané" koně ukážu, třeba pak konečně zavřete hubu.

19.4.2016 12:40
kapička

XXX.XXX.141.80

Kousavá a kopaná sviň u nás v oddíle není ani jedna, všechno to jsou hodná zvířata, ochotná pracovat. Žijou 24/7 na pastvině, pravidelný kovář, vet i fyzioterapeut... Opravdu se děcka perou o ty větší kvůli chodům ;-)
Co člověk dá na internet, je veřejné ať se mu to líbí nebo ne. Zvlášť takové extrémy se pak šíří rychle. Když mám problém unést názor ostatních, tak svoje fotky nikam necpu. Ani na svůj profil na Facebooku.
Trošku nechápu proč se rozčiluješ, že se tu někdo nepodepsal, když ty sama tak nečiníš. Leda že máš v rodném liště opravdu napsané Pedex...

Wiky Wiolette

19.4.2016 12:40
Wiky Wiolette

XXX.XXX.184.182

Nechci se do toho úplně míchat, jen vsuvka k těm dostihům, pořádají se ve dvorskách a malí poníci maj trasu tuším 100m, takže i kdyby kobyla celej rok nic nedelala, tak se nic nestane, když by šla... je to tam spíš taková sranda nebo aspon bývala co si pamatuju.

Wiky Wiolette

19.4.2016 12:48
Wiky Wiolette

XXX.XXX.184.182

K velikosti koní... já osobně mám 173 a mám haflošku 138cm a křížence painta 140cm a co se výšky týče naprostá spokojenost... je fakt že hafla je šicí stroj, ale mustang je neuvěřitelně pohodlnej houpací koníček... a je to velká výhoda mají nízké těžiště, takže jakýkoliv terén či špatné počasí se zvládá hravě.. tak jen bych to tak nehrotila, že pod 150 je to malý...

Pedex

19.4.2016 12:50
Pedex

XXX.XXX.235.77

To kam si dávám svoje fotky je moje věc, vy byste si mohli hledět sami sebe v prvé řadě, dostihy na dvorskách sou 200 metrů, čistě cílová rovinka, parkur na 50 vteřin taky nikoho nezabije, dámy zapojte mozek a pak tu mluvte o týrání, jediný kvůli čemu se tady parchanti rvou o větší poncli je to že ti malý je maj někde.

19.4.2016 14:56
kapička

XXX.XXX.132.25

Pedex a jak by si se dívala na člověka, který váží dejme tomu 140 kg a hupsne na svého 600 kg teplokrevníka a jede s ním 200 metrů na plný pecky a nebo skáče?
Teď nerýpu, ale opravdu prosím seriózní odpověď. Děkuji.

19.4.2016 15:07
kallisto

XXX.XXX.157.94

Kapičko já se ti divím... vidíš přece podle odpovědí, že tohle přece nemá cenu.

Pedex

19.4.2016 17:30
Pedex

XXX.XXX.180.131

Víte o tom že 600 kilovej kůň má už problém se svou vlastní vahou že jo? trošku debilní srovnávat těžký zvíře s těžkým člověkem, na eqch je krásnej článek o hmotnosti, když jste tam jak doma tak si ho laskavě najděte a přečtěte, od výpočtů po konzultace se třema vetama mám všechno v pořádku

můj názor na jezdce - pokud máš nad 80 kilo nemáš na tom co dělat ať je to zvíře jakkoli velký a těžký.

Pedex

19.4.2016 17:34
Pedex

XXX.XXX.180.131

Tady si ryjte když si potřebujete někde léčit mindráky.

19.4.2016 17:53
kapička

XXX.XXX.138.34

Děkuji za odpověď, po ní už opravdu nemám co říct. Nemá to cenu

Pedex

19.4.2016 17:55
Pedex

XXX.XXX.180.131

TO JE DOBŘE ŽE VÁM DOŠLI ARGUMENTY KDYŽ SI STÁLE NEUVĚDOMUJETE ROZDÍL!

19.4.2016 18:25
22verunka

XXX.XXX.232.66

No tak tohle je sila. Pro padex. Ciste ze zajmu nepripadas si na tom ponickovi trapne? To si netroufnes na vetsiho kone ze se zoufale drzis ponicka pro 3 lete dite. Mozna kdyby jsi si to s ni vymenila a nesla na zadech ty ji, nevypadalo by to tak blbe.
to je opravdu otresne kam az saha lidska hloupost a tady u vas si dovolim citovat sveho kamarada... neslysim sracky splouchat, tam uz je plno... otresne. Probudte se.

Sophii

19.4.2016 19:04
Sophii

XXX.XXX.205.245

Pedex napsal(a):
Víte o tom že 600 kilovej kůň má už problém se svou vlastní vahou že jo? trošku debilní srovnávat těžký zvíře s těžkým člověkem, na eqch je krásnej článek o hmotnosti, když jste tam jak doma tak si ho laskavě najděte a přečtěte, od výpočtů po konzultace se třema vetama mám všechno v pořádku

můj názor na jezdce - pokud máš nad 80 kilo nemáš na tom co dělat ať je to zvíře jakkoli velký a těžký.

Jestli hodláš fešando vytahovat výpočet váhy, tak koukej padat z poničky, protože se rozhodně nevejdeš do její optimální váhy!
Paní na fotce očividně jezdit umí i s tou váhou. ví jak se usadit a sedět, narozdíl o tebe, co kobyle plandáš při skoku kdesi až úplně na zadní rozsoše. Kobyla jí poslouchá očividně na slovo bez těch tvých nenáviděných želez a dokonce i bez ohlávky a ostrého hackamore.

A jen tak mimochodem, už od prvního pohledu na fotografii vím, kdo na fotce je, a paní, které kůň patří je dneska poloviční a to právě díky tomu, že si pořídila tuhle appu a měla motivaci.
Takže narozdíl od vás má i tahle těžší paní mnohem víc rozumu...

19.4.2016 20:46

Pedex napsal(a):
TO JE DOBŘE ŽE VÁM DOŠLI ARGUMENTY KDYŽ SI STÁLE NEUVĚDOMUJETE ROZDÍL!

Ja si myslím, že váhou kobylu netrápiš, poník znesie veľa.
Jedine teda, prepadla by som sa od hanby, sadať na tak maleézviera. A prepadla by som sa dvakrát, ukazovať sa tak niekde na verejnosti. Sedlanie tak malého poníka je predovšetkým na smiech, zvlášt, keď máš čo iné jazdiť. Nerozmiem tomu. Kobylka vyzerá byť veľmi šikovná, pamätám si fotky nad skokmi spred niekoľkých rokov, s malým dieťaťom by mohla robiť kariéru úplne v inej sfére, ako " tá s tým smiešnym dospelákom na chrbte.".

Pedex

19.4.2016 21:02
Pedex

XXX.XXX.180.131

Stále čekám na to až se někdo ukáže u dveří a dojde se přesvědčit hlavně že víte všechno nejlíp aniž byste u toho byly a někteří by se tu možná mohli naučit počítat ;).

Pedex

19.4.2016 21:04
Pedex

XXX.XXX.180.131

Kůň menší než 163 cm, se širokými, krátkými a prostornými bedry a obvodem holeně aspoň 20 cm na svoji tělesnou hmotnost okolo 450 kg a s korektním exteriérem a postojem končetin je nejlépe stvořený pro nošení jezdce. V pohodě bude nosit 90 kg a může unést až 130 kg! (Což je skoro 30 % jeho tělesné hmotnosti!)
Naopak chladnokrevník vážící 680 kg s obvodem holeně okolo 24 cm by měl pro udržení svého zdraví a pohody nosit pouze a jen 20 kg! Jeho kostra a končetiny budou větší hmotnost snášet špatně. Přestože zátěž 90 kg, která je pro koně v prvním příkladu bezproblémová, představuje u tohoto chladnokrevníka pouhých 13 % jeho tělesné hmotnosti, může to pro něho být už hodně.

víc se se slepicema odmítám bavit pokud mají v palici nasráno.

19.4.2016 21:20
DandaL

XXX.XXX.112.4

Pedex napsal(a):
Kůň menší než 163 cm, se širokými, krátkými a prostornými bedry a obvodem holeně aspoň 20 cm na svoji tělesnou hmotnost okolo 450 kg a s korektním exteriérem a postojem končetin je nejlépe stvořený pro nošení jezdce. V pohodě bude nosit 90 kg a může unést až 130 kg! (Což je skoro 30 % jeho tělesné hmotnosti!)
Naopak chladnokrevník vážící 680 kg s obvodem holeně okolo 24 cm by měl pro udržení svého zdraví a pohody nosit pouze a jen 20 kg! Jeho kostra a končetiny budou větší hmotnost snášet špatně. Přestože zátěž 90 kg, která je pro koně v prvním příkladu bezproblémová, představuje u tohoto chladnokrevníka pouhých 13 % jeho tělesné hmotnosti, může to pro něho být už hodně.

Puberta u nekterych jedincu je opravdu kruta. Nezbyva nez doufat ze z toho co nejdriv vyrostou.

19.4.2016 21:54

Pedex napsal(a):

Ano. Ale autora článku na equichannelu, z kterého cituješ, asi ani ve snu nenapadlo, že je pro někoho nutné zmínit se i o opačném extrému než je jízda na chladnokrevníkovi.

Mimochodem, kůň s hmotností kolem 450 kg vypadá takto: Foto je ze začátku listopadu 2015, nenasvalená tenkrát tříletka, koncem září přesně zvážená na koňské klinice - 413 kg. Letos v dubnu změřená - 146 KVH, přední holeň 20 cm. Takže až bude nasvalená, bude blízko zmiňovaným ideálním parametrům pro nošení těžšího jezdce. Nebudu ani psát, ať si tohle zvíře porovnáš se svým poníkem, protože je to asi zbytečný.

19.4.2016 22:11

Sice samozřejmě nestojím na straně Opozice, ale já sama mám, díky tomu, že koně jsou převážně myšleni pro děti, koně nižší - cca 145 cm, a jezdím na nich já i jiní dospělí. Sice mi to nepřijde komfortní, kdybych si vybírala koně jen pro sebe, byl by to kůň do sportu, tedy vyšší, ale taky nemám problém s tím, že jsou mí koně nižší. Naopak často slyším reakce od lidí, kteří mívali z koní strach ať už z neznalosti, nebo ze špatných zkušeností, že tím, jak jsou holky charakterní a tím, že to nejsou "stodoly", lidi si k nim nalézají cestu daleko snáz samozřejmě všeho s rozumem - na mladou wpbr s dvojkovou komorou bych neposadila nikoho, kdo by měl víc než nějakých 65 kg..

Sophii

20.4.2016 01:16
Sophii

XXX.XXX.205.245

Můj Valach se blíží k váze 600, cca 550-570 tipla bych
(Průměrná váha teplokrevníka se pohybuje kolem 500-600Kg)
Vysoký 169cm obvod holeně má 23.
Bez mrknutí oka na něj posadím svou kamarádku, která váží cca 110Kg. Nicméně nutno dodat, že slečna na koni jezdí pod mým dozorem, v kroku, občas v klusu dle toho jak se cítí, cval si zkusila jednou.
Kůň je naprosto v pohodě, a to vím že je to cíťa který, když se mu něco nelíbí dá to jasně najevo.
Jasně, že asi takový jezdec není zrovna ideálním jezdcem pro nějaké cválání na dostizích, a ani na skákání přes překážky... a to ze stejného důvodu, proč ty se nehodíš na takovéhle závody se svou kobylou... protože je to nadměrná zátěž, která se neprojeví dnes, neprojeví se zítra, veterinář ji nezjistí. Ale počkej časem. Teď je v nejlepších letech, nasvalená vitální, oni i týraní koně, když jim je do 10 let, nevypadají tak strašně. Ale ono to začne, ve 12 letech dochází k jistému útlumu, dle krmení a práce s koněm se to může prodloužit, ale v 15 letech už to začne, protože v té době koně přecházejí do jakýchsi středních let, cca jako je u člověka období po takovém 45 roku života. Pořád ještě zvládnou plno věcí, ale mladší už nebudou, pomalu dochází k oslabení kloubů i kostí, což není žádné drama, ale počkej až se to na poničce začne projevovat.
Nic skandálního, jen k dnešním výdajům přidej dalších cca 20 tisíc ročně za kloubní výživu... ale tak doufám že i ta tvoje vymetená palička v tom věku usoudí, že už toho trápení na jejích zádech bylo dost!

20.4.2016 06:36

Sice samozřejmě nestojím na straně Opozice, ale já sama mám, díky tomu, že koně jsou převážně myšleni pro děti, koně nižší - cca 145 cm, a jezdím na nich já i jiní dospělí. Sice mi to nepřijde komfortní, kdybych si vybírala koně jen pro sebe, byl by to kůň do sportu, tedy vyšší, ale taky nemám problém s tím, že jsou mí koně nižší. Naopak často slyším reakce od lidí, kteří mívali z koní strach ať už z neznalosti, nebo ze špatných zkušeností, že tím, jak jsou holky charakterní a tím, že to nejsou "stodoly", lidi si k nim nalézají cestu daleko snáz samozřejmě všeho s rozumem - na mladou wpbr s dvojkovou komorou bych neposadila nikoho, kdo by měl víc než nějakých 65 kg..

Tak on asi je furt predsalen trošičku rozdiel, koník okolo 140cm pod dospelákom a takéto "nič" pod zadkom.
http://www.equichannel.cz/data/userfiles/1392017-1-CIMG5640.JPG
http://www.equichannel.cz/data/userfiles/1392019-1-IMG_3289.JPG

A vyjadrovanie tejto slečny sa za tých 5rokov nezmenilo ani trošičku. Človek by čakal, že vyrastie, bude vidieť veci ináč, naučí sa trochu slušnosti.. Nič.

20.4.2016 08:29

Joo, Baru, jasně, o tomhle nepolemizuju. Jen už se tu do toho začli tahat koně kolem 130 cm, jestli na těch jezdit je ok a tak, tak jsem se přidala, že taky nemám žádný stodoly a s rozumem se na ně dá posadit i velký člověk, když je to jezdec zručný a kůň se nikde nehoní...

ff12345

20.4.2016 08:38
ff12345

XXX.XXX.172.226

Tak on asi je furt predsalen trošičku rozdiel, koník okolo 140cm pod dospelákom a takéto "nič" pod zadkom.
http://www.equichannel.cz/data/userfiles/1392017-1-CIMG5640.JPG
http://www.equichannel.cz/data/userfiles/1392019-1-IMG_3289.JPG

A vyjadrovanie tejto slečny sa za tých 5rokov nezmenilo ani trošičku. Človek by čakal, že vyrastie, bude vidieť veci ináč, naučí sa trochu slušnosti.. Nič.

A proč to hackamore? Že by se chudák ponička snažila utíkat před bolavými zády?

20.4.2016 09:40

Pedex napsal(a):

Takže z toho jste si vzala, že cokoli je menšího než 163cm tak může nosit 90-130kg? Nějak jste vynechala ta prostorná bedra, protože ta váš poník nemá, nemá ani ohol 20cm, nemá ani 450kg. Na to, že u máte po maturitě si teda 2+2 dávat dohromady neumíte. Je supr, že jste si pořídila fjordíky, na těch můžete drandit do konce života i kdybyste opravdu měla těch 100kg, ale proč máte nutkání sedět na tom prckovi, to mi hlava nebere. Teď čekám, že tu dáte ještě nějakou provokační fotku jak drandíte na Sáře a ještě jste na to pyšná. škoda mluvit...

20.4.2016 15:22
keira

XXX.XXX.132.244

Poníka naklonovat, když vydrží takovéhle ježdění... a ke slečně se mi vybavilo toto:.

20.4.2016 15:49
lunin

XXX.XXX.109.199

Moje koby taky měří cca 146-148cm a nevidím problém, aby na ní jezdil dospělý. Zase má pevný a krátký hřbet a řekla bych, že se mi a ní jezdí lépe než na vyšším koníkovi. Ale to co předvádí Pedex na takto malém poníkovi je otřesné

20.4.2016 17:27
stacey

XXX.XXX.194.90

K tomuto mě napadá jen, že komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.

Pedex

20.4.2016 18:43
Pedex

XXX.XXX.180.131

Aha tady zase dámy ví co kůň dostává už teď a co ne... gratuluju vám! pokud si tady někdo neumí dát 2 a 2 dohromady tak možná tak vy, u zbytku článku je vzorec pro výpočet v librách a palcích, není tak těžký doma vzít metr a poncla postavit na váhu a vypočítat si to s aktuálníma číslama a o školství bych radši mlčela, protože někteří by si tu měli zopakovat první stupeň základky, tam se totiž 2+2 učí

Sophii

20.4.2016 19:12
Sophii

XXX.XXX.211.57

Pedex napsal(a):
Aha tady zase dámy ví co kůň dostává už teď a co ne... gratuluju vám! pokud si tady někdo neumí dát 2 a 2 dohromady tak možná tak vy, u zbytku článku je vzorec pro výpočet v librách a palcích, není tak těžký doma vzít metr a poncla postavit na váhu a vypočítat si to s aktuálníma číslama a o školství bych radši mlčela, protože někteří by si tu měli zopakovat první stupeň základky, tam se totiž 2+2 učí

Jo, kdybys pedstoupila před své učitele a oznámila jim své názory, možná by se ti povedlo dostat i finanční odškodné za to, že tě učili špatně.

Pedex

20.4.2016 19:34
Pedex

XXX.XXX.180.131

Celková hmotnost jezdce+koně+výstroje (v librách) děleno obvod holeně (v palcích) děleno 2

50+200+5kg/15cm/2=47,59

1 libra neboli pound = 0,45 kg,1 palec neboli inch = 2,54 cm
Pokud vyjde výsledek < 75, hmotnost je koni adekvátní, pokud 75-80, pak se to ještě dá snést, výsledek > 80 už však znamená pro koně riziko přetížení.

laskavě si to převeďte spočítejte a pak melte svoje ohraný komentáře dál
ani jedna z vás neví co se s kobylou děje a fotky vám řeknou úplný ho*no, ani jedna jediná z vás nemá asi odvahu strčit p*del do auta a dojet se podívat na údajně týranýho koňa

a proč hackamore tenkrát? protože 6 let zpátky se o bezudidlovým užděním nemluvilo tolik jako teď, kobyla má vyzkoušený hackamore, sidepull, bitless bridle, parellku, stájovku a překvapivě dámy šlape na všem jako hodinky, ne nikdy nedostane udidlo, když k tomu není důvod a ani nebude, odjedu i na vodítku kolem krku bez problému, že by ta jakákoli práce ze země k něčemu i byla? ;)
tímto byste mi mohli políbit p*del a s*át se především do svých životů, radši se du starat o svoje 4 spokojený koně, než se tady hádat s blbýma ignorantskýma slepicema, je mě úplně u p*dele komu tady je 20 a komu 40, některý tady asi moc rozumu nepobraly
běžte se radši starat o záda svých koní, když ste schopný posadit tlustýho dobytka nad metrák na koně, nikdy bych nikomu nedovolila sednout na koňa nad 80 kilo a je jedno jestli má metr 50 nebo dva metr na výšku, s*rete se tady do věcí, o kterých nic nevíte, a pak samy děláte takový prasárny a je úplně jedno, že kůň šlape jen v kroku pod dozorem, dozor nedozor ten špek se mu na zádech bude třepat tak i tak. ADIOS!

Pedex

20.4.2016 19:41
Pedex

XXX.XXX.180.131

PS: podle vašich názorů by měla většina veterinářů asi vracet diplomy ;).

20.4.2016 20:11

Tenhle vzorec platí při přiměřeném poměru hmotnosti jezdce a koně. V extrémech, jako jseš ty a tvůj poník, nejde použít. Určitě je rozdíl, jestli má kůň 225 kg a jezdec 25, kůň 200 a jezdec 50, kůň 150 a jezdec 100... Celková hmotnost je přitom stále stejná a ten 150 kilovej poník může mít i širší holeň než 225 kg na lehké noze. Podle tvýho vyjadřování a chování zde v diskuzi soudím, že to nebudeš mít v životě v budoucnu lehký. Vlastně tě lituju, ten náraz v pracovním životě bude těžký.

PS: poník je to krásný.

Pedex

21.4.2016 00:12
Pedex

XXX.XXX.180.131

Já mám svoji budoucnost zajištěnou dobře o to nemusíte mít strach ;) nástup do pracovního života mám dávno za sebou sorry.

malioren

21.4.2016 06:11
malioren

XXX.XXX.50.142

Neříkej hop, dokud nepřeskočíš.

21.4.2016 07:40

Když budu mít vědecky potvrzeno, že přežiju výskok z 3.patra, tak to budu určitě zkoušet tak dlouho dokud se fakt nezabiju. Občas stačí selský rozum, abych viděla, že něco není v pořádku nebo to není radno zkoušet, ale tobě to asi chybí. Ale jo, rajtuj na tom poníčkovi dál, vždyť je to přece v pořádku. Když ti to stojí za obdiv 10-18ti letých kamarádek tak to je bez debat. Všichni starší jsou totiž hrozně hloupí. Je fajn, že jsou koně jinak v pořádku co se týče krmení a veta, zbytek jim nezbývá než přežít.

21.4.2016 07:50

Ale co nepochopím - na diskuzi eqch to bylo téma, kde bylo skoro 700 příspěvků - všichni odsuzovali rajtování na tomto poníkovi, tady je to skoro 100 příspěvků...a de facto nic. Stačí, že ji kamarádky ze školy poplácají po zádech a řeknou, že je to ok a naprosto žádné zamyšlení nad sebou. Mě by hanba fackovala. A to tam pedex radili lidi na slovo vzatí. Je to smutné..
Jo a k té návštěvě...milá pedex, potkávám pár slabomyslných lidí tady v okolí, nepotřebuju potkat dalšího. Pokud ti k prozření nestačí ani těch 700 příspěvků, které byly psány, nepomůže ani svěcená voda :( odskáče to jen ten poník. Ale to neva, hlavně, že ti to kámošky olajkujou.

21.4.2016 08:24
Oťásek

XXX.XXX.241.210

No, nevím odkud jsi holka, ale být někde z mého okolí a tohle předvádět někde na veřejnosti, tak by tě z toho koně někdo sundal a naplácal ti. Je to fakt smutný. Píšeš, že máš koní víc, tak jezdi na nich /teda pokud nejsou ještě menší/. A takhle šikovnýho poníčka nech nějakýmu šikovnýmu děcku, který na něm bude vypadat normálně. No já myslela že seš nějaký dítě, ale jestli už chodíš do práce a tohle provozuješ, tak máš v tý hlavě opravdu nakakáno a ty tvoje příspěvky a výrazy jako když se otevře kanál, tak to je taky paráda! FUJ.

Nanny

21.4.2016 08:37
Nanny

XXX.XXX.199.180

Slečnu zřejmě nejvíc baví být středem pozornosti a číst si o sobě, klidně i negativní komentáře, protože když se podíváte, kdo tuhle diskuzi po více než roce znovu otevřel, tak to byla právě ona.

21.4.2016 08:38
joripage

XXX.XXX.41.2

keira napsal(a):
Poníka naklonovat, když vydrží takovéhle ježdění... a ke slečně se mi vybavilo toto:.

Obávám se, že vajíčka už to nakladlo...

21.4.2016 14:04

Nanny: dobrej postřeh... (to, že o sobě ráda baví, je samozřejmě jasný všem debaty zúčastněným - dala bych k jejím příspěvkům jako reakci smajlík "bliju", ale není tu... ).

21.4.2016 16:20

Sú ľudia, ktorí trpia psychickými poruchami, žijú trochu mimo realitu, majú stále pocit, že im niekto chce škodiť, že im závidia.. Nevnímajú realitu a stále si hovoria svoje. Pedex bude podľa mňa na tom podobne, nedokáže si pripustiť, že je na toho malého poníka obrovská, každý jej to iba závidí, nikomu nie je na smiech a proste svet je fajn, len ľudia sú svine, lebo sami určite nevedia jazdiť, tak ohováraju a nedoprajú...
Mali sme neďaleko pána, ktorý pozreboval vlastniť veľké množstvo koní. Nezvládal ho živiť, kone boli vychudnuté, mal tam nejaké úhyny, chodila veterina, ľudia sa sťažovali. On stále tvrdil, že mu niekto škodí, že mu kone trávia, že to nie je jeho vina... Odsťahoval sa, na novom mieste získal nejaký väčší pozemok, pár mesiacov boli kone v pohode, mali čo žrať, spravili sa trochu, pána to len utvrdilo v tom, že to nebola jeho vina. Prišla zima a to isté, kone nemsli čo žrať, vyzerali biedne, nejaké uhýny... Niekto mu otrávil vodu v studni, kone niekde niečo zjedli, ľudia mu závidia, tak mu kone otrávili. Vysokoškolsky vzdelaný človek, svojho času pracujúci na ministerstve živ. prostredia. príbeh zatiaľ happy end nemá, pánovi síce zakázali chovať, ale kone napísal na syna a veselo v tom pokračuje.

21.4.2016 18:45

To je vážně smutný příběh :(.

22.4.2016 10:57
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Celková hmotnost jezdce+koně+výstroje (v librách) děleno obvod holeně (v palcích) děleno 2

50+200+5kg/15cm/2=47,59

1 libra neboli pound = 0,45 kg,1 palec neboli inch = 2,54 cm
Pokud vyjde výsledek < 75, hmotnost je koni adekvátní, pokud 75-80, pak se to ještě dá snést, výsledek > 80 už však znamená pro koně riziko přetížení.

V tom vzorečku zcela zásadně chybí závorky! tak jak jste to napsala, není jasné, jak přesně je myšlen, nicméně...
50 kg je cca 111 liber
200kg asi 444 lb
5 kg 11lb
vše dohromady 566 liber

15cm = 5.9 palce, děleno dvěma je to 2.95

Ať počítám, jak počítám 566 děleno 2.95 mi vychází 191.

výsledek, který uvádíte Vy vyjde pouze v případě, že dvěma dělíte až výsledné číslo součtu vah dělené palci.
On je zcela zásadní rozdíl, je-li (V1+V2+V3) děleno H/2, nebo (V1+V2+V3) děleno H a to celé děleno dvěma! Ale to Vy - jedna z nejchytřejších na světě, zajisté víte, drahá Pedex.
teď jen já nevím, kdo je tu de.il, jak píšete.

Vivalavida

22.4.2016 11:33
Vivalavida

XXX.XXX.212.225

Jen tak mezi řečí, kdybychom šli do absurda nebylo by to tak, že prve se vydělí váha výstroje - 15 kg v librách tedy 33,069 liber tou holení což je 5,906 s výsledkem 5,599, to dále vydělíme dvěma na 2,7995 a k tomu se přičte zbytek načež je výsledek absolutní nesmysl? 553,9555
Pokud nejsou závorky a máme dvě dělení postupuje se zleva doprava...

22.4.2016 11:47
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Vivalavida napsal(a):
Jen tak mezi řečí, kdybychom šli do absurda nebylo by to tak, že prve se vydělí váha výstroje - 15 kg v librách tedy 33,069 liber tou holení což je 5,906 s výsledkem 5,599, to dále vydělíme dvěma na 2,7995 a k tomu se přičte zbytek načež je výsledek absolutní nesmysl? 553,9555
Pokud nejsou závorky a máme dvě dělení postupuje se zleva doprava...

Tak v první řadě, pokud nejsou závorky má přednost dělení a násobení před sčítáním a odčítáním!
tady ale předpokládám, že se mají nejdřív sečíst ty hmotnosti a potom dělit. V jakém pořadí přesně je ale otázka. Závorky potažmo zlomky...

Ajta krajta

22.4.2016 11:50
Ajta krajta

XXX.XXX.19.249

(hmotnost jezdce+koně+výstroje (v librách) děleno obvod holeně (v palcích) a nakonec děleno 2

Když jste ty nejchytřejší tak jste si to mohly dámy dohledat ;).

Vivalavida

22.4.2016 11:58
Vivalavida

XXX.XXX.212.225

A já snad někde řekla, že je přednost sčítání? Naopak já začala dělením a to od levé strany. Potom není nic jednoduššího než si na tento vzorec napasovat údajně ideální počty tedy váha koně tu odznělo myslím 600 kg (někde výše), jezdci dejme 65 kg, výstroji přidejme třeba i na deset kilo, holeni přidejme na dvacet a hurá počítat, teoreticky by se tento výpočet měl vejít do limitů, nuže vyzkoušet obě varianty a uvidí se. Já jen vaši původní myšlenku dotáhla k ad absurdum, protože to jste tu dle mého nastolila už vy, protože se podoba toho vzorce dá dle mého odvodit metodou pokus/omyl, vzorec vychází z diskuze a equichanellu, kde ani sám autor závorky nepíše, protože popisuje postup a nepíše vzorec jako takový. A ano jsem teď aktuálně líná to počítat a zjišťovat, ale vy, která jste to nakousla, třeba máte víc času než já.

Diskuze mi může být ukradená, ale už mi to tu přijde spíš jako šikana, což nemám ráda. Slečna vám nabídla ať se přijedete podívat, sami si ověřit, že je poník v dobrém výživovém stavu, jak se projevuje v momentě kdy na něj nasedne, potom když tu napíšete, že poník se při dosednutí jezdce prohnul apod., pak tedy dobrá, je to špatné a začněte s tím něco dělat. Jestli si na něj slečna sedne čtyřikrát ročně, mezitím třeba jezdí děti, nebo tedy chodí vedle koně do terénu, tak to nebude tak strašné. Fotky z dostihů jsou mám pocit starší než 2 roky, od té doby se jich buď neúčastnily nebo nepřidali fotky... Jestli má slečna od tří renomovaných veterinářů souhlas a dělá pravidelně kontrolní RTG pak si myslím, že dělá víc než většina jezdců na koně váhou ideálních. Ale i tento můj komentář obsahuje samá coby, kdyby, protože reálný stav neznám, stejně jako vy.

Ajta krajta

22.4.2016 12:03
Ajta krajta

XXX.XXX.19.249

Http://www.konicci.cz/clanky/anatomie-a-fyziologie-92/kolik-unese-kun-a-co-s-tezkym-jezdcem-12631/

A nemluvě o dalším vzorečku:
(obvod holeně v cm - 5 cm) * 5 = váha jezdce v kg

Ať počítám jak počítam slečně vychází oba vzorečky podle údajů, které sem zadala.

ff12345

22.4.2016 12:06
ff12345

XXX.XXX.172.226

Ten vzorec je zadán naprosto nesmyslně, protože sečtením všech vah počítáte celkovou zátěž na holeň bez rozlišení váhy jezdce a koně. Každý blbec ale ví, že je velký rozdíl, sečteme-li koně 450 + jezdce 50 a koně 300 + jezdce 200, už jen proto, že jezdec svou vahou zatěžuje v první řadě záda koně, a pak až nohy.
Pokud chcete zjistit, zda jste na svého koně těžcí, vyplňte si radši následující kvíz:
1) Nevlezete se do běžné židle?
2) Vlní se vaše tuková zásoba při každém pohybu?
3) Přetéká vám zadek mimo sedlo?
4) Prohýbá se váš kůň pod vaší vahou?
5) Klimbají vám nohy daleko pod břichem koně?
6) Lidé na vás divně koukají nebo vás dokonce osočují, že jste prasátko či tyran?
Pokud jste si alespoň na 1 otázku odpověděli ano, pak zřejmě potřebujete nového koně, eventuálně nový koníček.

22.4.2016 12:17
Dasvo

XXX.XXX.101.12

A já snad někde řekla, že je přednost sčítání? Naopak já začala dělením a to od levé strany.

vy taky máte pravdu! A já nikde neříkám, že nemáte. smajlík To není ad absurdum, to je prostá matematika, která se učí na základní škole. Jenže v tomto případě je prostě rozdíl "děleno dvěma" a "to celé děleno dvěma". Ovšem to je už zcela mimo rámec diskuze.

nechci tady diskutovat nad tím, jestli vzorec sedí nebo nesedí na všechny možné případy! Evidentně ty hraniční - moc malý kůň, moc velký kůň - zkrátka nemůže postihovat. To je zase matematika, Gaussova křivka. :-D :-D
Nicméně snad fakt nechcete tvrdit, že to, co slečna dělá je normální a správné?

Ajta krajta

22.4.2016 12:19
Ajta krajta

XXX.XXX.19.249

Teď jde o to jestli si na slečnu někdo otevře zobák i mezi lidma nebo se jen dámy tady nudí.

Vivalavida

22.4.2016 12:45
Vivalavida

XXX.XXX.212.225

Teď sáhnu po skepticismu nevím a nemohu soudit, netuším jak často to dělá, co to s koněm dělá, ano poník mi přijde malý, ale to neznamená, že mu to ubližuje, Na Islandu běžně jezdí dospělí lidé na ponících, protože jsou na to ty poníci konstitučně stavění, stejně jako welsh pony, který je také "tvrdé" plemeno, ale nebudu tu do toho zabředávat.

Ano Gause a extrém znám, stejně jako heslo výjimka potvrzující pravidlo, nejsem tu obhájce, ale ani žalobce či soudce. Dnes jsem četla článek o utýrání koní hlady, což mě upřímně zabolelo víc než slečna na dobře živeném prckovi :(, asi je to věc priorit, spíš by se mělo dělat něco s JK kde se jezdí na starých a nemocných zvířatech, nebo s majiteli kteří záměrně způsobují koni smrt ať již utýráním fyzicky či hladem. Ponička pro mě během těch 4 let co fotky kolují internetem nevypadá o nic hůř, ale není tomu tak všude.

Opět se odvolávám na to, že nevím který vet to schválil, jak vypadají RTG ani o výživovém stavu či chování. Hoď kamenem kdos bez viny...můžou tu všichni říct, že nikdy byť neúmyslně koni neuškodili? Já se párkrát zapomněla ve skoku a koníka jsem potáhla v tlamě, zároveň jsem tím, že jsem se nezvedla ho zatížila blbě v zádech. Každý má své svědomí, které by jej mělo řídit tím správným směrem.

drtertet

19.1.2017 21:40
drtertet

XXX.XXX.220.22

Můj názor je, že lidi s takovouhle nadváhou by na koně lézt neměli - je to celkem bezohledné vůči koni. Vím, že když táhnou bryčku nebo klády, tak je to mnohem těžší, ale to jim nedrká do zad.
Nemyslete pořád jenom na sebe.

19.1.2017 23:48

To sem bylo vytaženo pod novou nesmyslnou přezdívkou Atlantidy? Protože to je ona sama, aby rozvířila opět debaty o váze jezdce?

20.1.2017 08:20
lenacia

XXX.XXX.129.192

Ty vole... Zase se vytáhne několik let stará debata se mnou... No nic, jdu požádat o uzamčení.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 12:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

K obědu velmi vtipná vsuvka do mrazivého dne. Já bych opravdu chtěla mít sebevědomí dnešních holčiček od koní. Nicméně scénu s miniponíkem a vysokou (nikoliv těžkou) jezdkyní, která vypadala na koni stejně jako slečinka na fotce, mám za sebou, můj komentář skončil uraženou holčičkou a půlhodinovou chůzí vedle poníčka na prostest... na které dveře že je to potřeba zaklepat? asi by se děvče divilo.

Tak to nechte uzamknout

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 12:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ježiž noaco? Taky jsem sud a jezdím na kobyle i když velice málo protože pracuji na osvalení zad po tom co u předchozí majitelky opadla ze svalů. Pokud je koník v pohodě. Koník s váhou problém nemá vždy je o práci. Taky jsem si sedla na svou kobču po procházce ( Na ruce )na chvilku bez sedla v kruhovce protože je zima tak jsem rozhodla že jí nebudu honit pod sedlem abych jí zpotila. Péřová bunda mě ale na koni štve.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

prostě Vás svědí zadek a na koně jste aspoň na chvilku musela

20.1.2017 12:50
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Zdá se mi to nebo na ní bez sedla rovnou klušete?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
prostě Vás svědí zadek a na koně jste aspoň na chvilku musela

No a co. Je moje mohu si dělat co chci 3 týdny nic nedělala dokud bude tohle počasí dělat nebude.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 13:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

jazzinka napsal(a):
Zdá se mi to nebo na ní bez sedla rovnou klušete?

Jen kousíček ono to šlo jen na půlce protože na zbytku bylo kluzko ale stabilitu mám a nepřekážím ani jí po zádech nehrcám bez sedla v pohodě zahodím i otěž rozpřáhnu ruce jak mě to učili a nemám problém se stabilitou balanc neztrácím. A v sedle to zvládám i ve stehením sedu bez držení rukou. Jinak kobylku s malým jsme odčervili a malej měl škrkavky donesli jsme to asi z předchozího ustájení protože v prosinci 2 dny před řevozem dostal odčervení a to bylo asi 10.12 2016.

20.1.2017 13:11
avelanc

XXX.XXX.158.2

Vy jste prostě ztracený případ. Co argument, to perla.
Kůň nic nedělal, takže má opadnuté svaly více než obvykle, není napohybovaný a uvolněný a vy na něm lítáte v klusu bez sedla.
Uvědomujete si, že byste na ni bez sedla vůbec neměla lézt? Padnoucí sedlo váhu alespoň rozloží, ale vaše zadnice sedací kosti neutlumí. Reagovala jsem Vám před tím dvakrát a nevyjadřovala se k Vaší váze. Ale to se fakt nedá. Co děláte, děláte špatně.
Kůň je Váš, dělejte si s ním co chcete, tady pomoc nehledáte, tak sem fotky prosím již nedávejte. Vždycky mi Vaše zabedněnost zhorší náladu.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 13:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

"jsou zmrazky, beeee, s koněm se nedá nic dělat" - tak si na ni rovnou hupsnu a klušu v kruhovce - sorry, ale nedivte se, že jsou tady z Vás všecky nakrknutý, já kdybych stála vedle Vás, tak si nevyslechnete nic lichotivého, ne kvůli Vaší váze, ale kvůli toho, že nemáte vůbec ponětí, jak s koněm zacházet. Ale máte pravdu, je Vaše, tak jí dejte, co proto.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 13:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

"jsou zmrazky, beeee, s koněm se nedá nic dělat" - tak si na ni rovnou hupsnu a klušu v kruhovce - sorry, ale nedivte se, že jsou tady z Vás všecky nakrknutý, já kdybych stála vedle Vás, tak si nevyslechnete nic lichotivého, ne kvůli Vaší váze, ale kvůli toho, že nemáte vůbec ponětí, jak s koněm zacházet. Ale máte pravdu, je Vaše, tak jí dejte, co proto.

V kruhovce sem po sněhu neklusala. Venku jsem jí měla na ruce a upřímě to že jsou tu lidi otávený je mi šumák. Kobyla není opadlejší pohb má má ho méně ale máho.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 13:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Kůň, který není krmen a se kterým se nepracuje. Ano, je o 10 let mladší a necucá ho hříbě. Přesto bych to co Vy neudělala. Tadam tadáda tam tam... vidíte nějaký rozdíl?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Vlastně velmi se omlouvám. Každý si se svým majetkem - koněm - může dělat co chce, mně do toho vůbec nemá co být, je to každýho věc, co a jak se svým majetkem dělá, a že si myslí, že to dělá nejlépe na světě. Mne jen irituje to neskutečně nesnesitelné dělání věcí, a říkání úplně něčeho jiného...

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jo rozdíl vidím ale jak jsem psala Kobyla je moje z vašeho koně žebra jistě netrčeli. A doufám že není březí to by mě asi šlehlo v létě jí 2x připouštěla bývalá majitelka ale na podzim silně říjila.

hříbě je s ní ale mlíko již nemá! Kontrolovala jsem to dneska.

20.1.2017 13:31
22verunka

XXX.XXX.115.208

Atlantido jdete vazne uz do p*rdele. Kazde tema tu zahlite.Nikoho tu nezajimate ani vy ani vase, zlatka"
kun je chudak a vy jste sud. Tak co s tim neco uz konecne udelat?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 13:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Vlastně velmi se omlouvám. Každý si se svým majetkem - koněm - může dělat co chce, mně do toho vůbec nemá co být, je to každýho věc, co a jak se svým majetkem dělá, a že si myslí, že to dělá nejlépe na světě. Mne jen irituje to neskutečně nesnesitelné dělání věcí, a říkání úplně něčeho jiného...

Jde li o práci vodím jí na procházky. A podívejte se na povrch po kterém se klusalo! Hnědý to je šok. Klusat bych si netroufla ani ve sněhu rovně tatož v kruhovce. Na části kruhovky byl písek a tak ten kousek jsem kousek jí nechala když se sama rozklusala. Po sněhu a ledu jsem jí spomalila do kroku.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Atlantido jdete vazne uz do p*rdele. Kazde tema tu zahlite.Nikoho tu nezajimate ani vy ani vase, zlatka"
kun je chudak a vy jste sud. Tak co s tim neco uz konecne udelat?

Ono 10kg za den neshodí nikdo. Ono by kobyle jistě bylo lépe na jízdárně a nejlépe do 23let se hříbaty jako chovná klisna.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jistě, netrčely. Ale je rozdíl dostat takovýho koně, a udržovat takovýho koně. Jedno jsem dostala koně, ve stavu, jakým jste kupovala kobylu Vy. Za tři měsíce se zlepšila, protože se udělaly podmínky. První foto po dvou měsících, druhé po třech měsících. Ale to jsem odbočila.

Jinak máte ve všem pravdu a jsem moc ráda, že Vás to vše tak strašně baví.

20.1.2017 15:01
Oťásek

XXX.XXX.21.230

Atlantido, Vaší /bohužel Vaší/ kobyle by bylo mnohem lépe, kdyby rodila až...do 30 hříbata a žila na pastvině, dobře krmená u někoho kdo má v hlavě mozek. Bohužel nemá původ, tak by na ní člověk s mozkem asi chovat křižovatky nechtěl - bohužel pro kobylku. Vy jí trápíte, píšete denně ty s.r.a.č.k.y do všech diskuzí, už je mi z toho taky na nic. Kobylu tou svou opičí láskou trápíte, pravděpodobně jí co nevidět "vojede" ten hřebeček co jí dělá společnost a co jí v jejím stavu ještě dojil... Můžete tomu říkat jak chcete, ale jste tlustá /to není urážka ale fakt/ a lezete na tu chuděru bez sedla...myslíte stále jen na sebe ve všech příspěvcích jen a jen na sebe a kobylu používáte jen jako seberealizaci své opičí lásky. Ze začátku jsem Vám fandila, ale ty hovadiny co jste tu ze sebe začala chrlit, to mi hlava nebere. Hrozné je, jak neopomenete v každém příspěvku uvést: "JE MOJE, MUŽU SI S NÍ DĚLAT CO CHCI!" VY, VY a zase VY. VY se nám tu vlastně chlubíte, že jí trápíte...to je pecka! Ale pozor, třeba v mém okolí je pár lidí, kteří, pokud by viděli konat na němé tváři takové bezpráví /"VAŠE, NEVAŠE"/, z koně by Vás sundali a pravděpodobně i propleskli.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Kopie z jiné diskuze: "na ní lezu velice málo za leden jsem na ní seděla 10-20minut namísto ježdění řeším osvalení zad. Se kterým budeme moci začít pořádně až zmizí let a sníh kdy začnu pod vedením korektní práci na lonži"

Proč něco jiného píšete, Atlantido, a něco jiného pak děláte?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 15:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Oťásek napsal(a):
Atlantido, Vaší /bohužel Vaší/ kobyle by bylo mnohem lépe, kdyby rodila až...do 30 hříbata a žila na pastvině, dobře krmená u někoho kdo má v hlavě mozek. Bohužel nemá původ, tak by na ní člověk s mozkem asi chovat křižovatky nechtěl - bohužel pro kobylku. Vy jí trápíte, píšete denně ty s.r.a.č.k.y do všech diskuzí, už je mi z toho taky na nic. Kobylu tou svou opičí láskou trápíte, pravděpodobně jí co nevidět "vojede" ten hřebeček co jí dělá společnost a co jí v jejím stavu ještě dojil... Můžete tomu říkat jak chcete, ale jste tlustá /to není urážka ale fakt/ a lezete na tu chuděru bez sedla...myslíte stále jen na sebe ve všech příspěvcích jen a jen na sebe a kobylu používáte jen jako seberealizaci své opičí lásky. Ze začátku jsem Vám fandila, ale ty hovadiny co jste tu ze sebe začala chrlit, to mi hlava nebere. Hrozné je, jak neopomenete v každém příspěvku uvést: "JE MOJE, MUŽU SI S NÍ DĚLAT CO CHCI!" VY, VY a zase VY. VY se nám tu vlastně chlubíte, že jí trápíte...to je pecka! Ale pozor, třeba v mém okolí je pár lidí, kteří, pokud by viděli konat na němé tváři takové bezpráví /"VAŠE, NEVAŠE"/, z koně by Vás sundali a pravděpodobně i propleskli.

Pastvě? To myslítě výběh 20x20m bez trávy? Ano tam se velice napase že by Prachu?. Jezdil na ní ve westernu jezdec 125kg i s výbavou a to byla kostra! V tuhle dobu jsem na ní nelezla ani já se svými 105kg

Nicméně Kobyla je nažraná a spokojená. Až zmizí let a sníh začne se korektně lonžovat a přiježďovat.

Nicméně mi bylo nezávisle řečeno od lidí z jiné části ČR že již nemá cenu si lámat hlavu s přiježďováním u takhle staré kobyli. Než se to povede pokud se to povede bude jí 20 a to je věk kdy bych jí ráda poslala do důchodu. Mám jezdit na volné otěži at nosí hlavu dole což pokud jí nechám na otěži volnou se děje ( I na ruce ) Případně použít Chambon a nejlépe gumový

Tohle již dávno měla znát ale hold bylo pohodlnější na ní ve 3 letech hodit sedlo a honit jí krok trysk bez korektnosti. Jediný kdo si s ní dal práci byla p. Drozdová a na jízdárně bylo pohodlnější vyvázat jí za ohlávku vodítkem. V době koupě jsem tyto věci z minulosti nevěděla bohužel. Vše jsem si zjištovala a hledala bývalé majitele jen já.

Po převedení byla na pastvině ale pak jsem jí stěhovala a ted se pouští do kruhovky kde má celý den seno z důvodu odčervení. Malej si přivezl škrkavky takovém stádiu že už pak ani nežral. A víme že 2 dny při odčervování nežral

I tak mi je divné když byl údajně před odvozem 2 dny odčerven že měl takto za měsíc postižený organismus v podobě přes 5 cm škrkave a i 5 v jednom koblihu.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jen aby nevzniklo nedorozumění. Chambon případně na lonžování

A za ohlávku byla vyvazovaná na jízdárně ze které jsem jí kupovala ale jen určitou dobu. První měsíce po dovozu to prý bylo s ní nejhorší.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 15:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Kopie z jiné diskuze: "na ní lezu velice málo za leden jsem na ní seděla 10-20minut namísto ježdění řeším osvalení zad. Se kterým budeme moci začít pořádně až zmizí let a sníh kdy začnu pod vedením korektní práci na lonži"

Proč něco jiného píšete, Atlantido, a něco jiného pak děláte?

A vždyt v lednu jsem na ní byla jen bez toho sedla a velice krátce. A před tím jsem jí vzala na ruce ven.

Nic dalšího si netroufnu ono i na té procházce jsme obě uklouzly několikrát a praštil sebou jen mladej když mu to ujela tak že si sedl. V kruhovce nedělám protože nemám jistotu že by mi neklusala po tom ledě a byla bych dost nerada kdyby sebou švihla. Na ní jsem aspon ovlivnila kde klusala a celkam jestli naklusala 8m tak i to je moc.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 15:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Oťásek napsal(a):

V tom případě by měli na krku ublížení na zdravý. Já si nic líbit nenechám.

20.1.2017 15:59

Škoda, že tohle nemůže říct Vaše kobyla.

Je vždycky smutné, když člověk svoje chyby omlouvá tím, že tamti to ale přeci dělají ještě hůř a tak to moje "blbě" vlastně tak "blbě" není...

20.1.2017 16:00
evcusik

XXX.XXX.150.9

Milá Atlantido,
běžte už upřímně dopr*ele. Nikdo tu na Vás zvědavý není, kam můžete tam nastřelíte fotky a svoje ubohé kecy o ubohém dětství a záchraně klisny.

Jsem na poradním webu, od slova "RADIT" - tedy dostat radu, poučit se a zkusit to lépe.

Rad nedbaje, stejně svojí kobylku týráte, ráda ji opravdu nemáte. Ano opičí láskou ano, ale reálně se na svůj vztah ke kobyle nekouknete.

Být vedle Vás osobně, asi bych Vás profackovala. Né, že jste (či nejste) tlustá, nevzdělaná...ale že dostanete přes 100 úžasných a dobrých rad a z vysoka se na ně vys*rete a svoji "milovanou" kobylu týráte dál.

Ať si klidně dostanu BAN, ale ze mě to muselo jít ven.

ADMINE? PROČ UŽ TU NENÍ BAN NA ATLANTIDU? EVIDENTNĚ NARUŠUJE CHOD IFAUNY, ROZVRACÍ A HLAVNĚ TROLÍ KDEJAKÁ TÉMATA?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 16:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

evcusik napsal(a):
Milá Atlantido,
běžte už upřímně dopr*ele. Nikdo tu na Vás zvědavý není, kam můžete tam nastřelíte fotky a svoje ubohé kecy o ubohém dětství a záchraně klisny.

Jsem na poradním webu, od slova "RADIT" - tedy dostat radu, poučit se a zkusit to lépe.

Rad nedbaje, stejně svojí kobylku týráte, ráda ji opravdu nemáte. Ano opičí láskou ano, ale reálně se na svůj vztah ke kobyle nekouknete.

Být vedle Vás osobně, asi bych Vás profackovala. Né, že jste (či nejste) tlustá, nevzdělaná...ale že dostanete přes 100 úžasných a dobrých rad a z vysoka se na ně vys*rete a svoji "milovanou" kobylu týráte dál.

Ať si klidně dostanu BAN, ale ze mě to muselo jít ven.

ADMINE? PROČ UŽ TU NENÍ BAN NA ATLANTIDU? EVIDENTNĚ NARUŠUJE CHOD IFAUNY, ROZVRACÍ A HLAVNĚ TROLÍ KDEJAKÁ TÉMATA?

Hlavně že se tu řeší kraviny v podobě Perliček z inzercí Kam vložíte odkaz a už nikoho nezajímá že inzer za měsíc bude třeba pryč Hlavně že stála a stále ukazujete na jiné, Filmy o koních atd...

já koně nemám aspoň hubené. Kdyby se kobyle něco nelíbilo klidně by mě sundala a ostatně ví že to těžké není. Jenže očividně nemé potřebu když jí nic nebolý a nes*eru jí s udidlem a neklidnou rukou.

Na pastevní ustájení od včera nikdo nedal ani čárku. Kde jaké téma zapojuji se jen v některých.

Tak dělejte Raďte a je tu více témat na které vy radilové serete. Jediný kdo má dobré Rady je Žofré. Ostatní jste tu k ničemu!

20.1.2017 16:56
Svatava

XXX.XXX.70.17

Jde li o práci vodím jí na procházky. A podívejte se na povrch po kterém se klusalo! Hnědý to je šok. Klusat bych si netroufla ani ve sněhu rovně tatož v kruhovce. Na části kruhovky byl písek a tak ten kousek jsem kousek jí nechala když se sama rozklusala. Po sněhu a ledu jsem jí spomalila do kroku.

"A podívejte se na povrch po kterém se klusalo! Hnědý to je šok. Klusat bych si netroufla ani ve sněhu rovně tatož v kruhovce."

On právě ten "hnědý povrch" je to, co mě tedy také praštilo do očí. Tvrdý, hrbolatý zamrzlý písek (nebo hlína) je pro práci v klusu naprosto nezpůsobilý. Po takovém povrchu (když jsou například holomrazy) se obvykle chodí jen krokem, osobně bych na tom s koněm nedělala vůbec. Nejde jen o klouzání, na takovém povrchu si kůň velmi snadno podvrtne nohu, navíc zátěž na klouby je velká. Skutečně je absurdní tvrdit, že není možné jít v zimě s koněm na procházku na ruce, a potom s ním klusat v kruhovce. Zbytečně riskujete zdraví a komfort koně.
Je podstatně šetrnější a vhodnější chodit s koněm po sněhu, samozřejmě za předpokladu, že pod tím sněhem není led. Bosý kůň na sněhu klouže minimálně, okovaný klouže víc především kvůli tomu, že se mu dělají nášlapky-kovář ale může dát pod podkovy vyhazováky a ty tento problém víceméně vyřeší.

20.1.2017 18:06
lunin

XXX.XXX.109.199

Já nechci rýpat nebo napadat, ale opravdu by jste na kobyle neměla jezdit. Když jí máte, tak ráda, tak ji nechte minimálně půl roku dělat práci jen ze země. Kobča mezitím nabere nějaké svalstvo a vy můžete sportovat ze země s ní. Běhat vedle ní a podobně. Určitě zhubnete nějaké kila a kobyla zase něco nasvalí. Já mám zase menší kobylu a nejsem úplně hubená, ale zase má kobyla velmi krátký pevný hřbet. Jezdím jen zřídka. Mám jí víceméně jen jako mazlíčka a vůbec jí nes*ere, že moc nejezdí. Tak proč musíte hned na ní lézt? Přeci to není jen o ježdění.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Z jakého důvodu urážíte ostatní, když sama zavdáváte popud k tomu, aby se do Vás lidi naváželi? Proč chcete rady, když je neposloucháte? Proč reagujete na témata absolutně mimo, a když dojdou "argumenty", začnete kopat? Kdyby Vám o kobylu skutečně šlo, nemůžete zde plodit takové výtvory, jaké plodíte, a děláte úplně jiné věci, než děláte. Kupříkladu já neradím, protože mé rady jsou naprosto mimo Vaše, a spousty dalších podobných Vám, chápání a většinou neakceptovatelné. Proto se kolikrát nestačím divit, co se tu dočtu a někdy už mi to prostě nedá a musím se vyventilovat...

20.1.2017 18:10
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Svatava napsal(a):
"A podívejte se na povrch po kterém se klusalo! Hnědý to je šok. Klusat bych si netroufla ani ve sněhu rovně tatož v kruhovce."

On právě ten "hnědý povrch" je to, co mě tedy také praštilo do očí. Tvrdý, hrbolatý zamrzlý písek (nebo hlína) je pro práci v klusu naprosto nezpůsobilý. Po takovém povrchu (když jsou například holomrazy) se obvykle chodí jen krokem, osobně bych na tom s koněm nedělala vůbec. Nejde jen o klouzání, na takovém povrchu si kůň velmi snadno podvrtne nohu, navíc zátěž na klouby je velká. Skutečně je absurdní tvrdit, že není možné jít v zimě s koněm na procházku na ruce, a potom s ním klusat v kruhovce. Zbytečně riskujete zdraví a komfort koně.
Je podstatně šetrnější a vhodnější chodit s koněm po sněhu, samozřejmě za předpokladu, že pod tím sněhem není led. Bosý kůň na sněhu klouže minimálně, okovaný klouže víc především kvůli tomu, že se mu dělají nášlapky-kovář ale může dát pod podkovy vyhazováky a ty tento problém víceméně vyřeší.

Souhlas s tím sněhem, dnes jsme to vzali přes pole a byla to paráda, přišla jsem si na těch pláních jak Popelka, chyběl jen Trávníček a Gott.

20.1.2017 18:31
avelanc

XXX.XXX.130.169

Milá Atlantido, já už vím, kdo jsi. Ty jsi halucinace!

Ty musíš být výtvor adminů vytvořený s cílem zvednout aktivitu na ifauně, protože není možné, aby někdo, kdo snad má i rád koně, byl tak strašně zabedněný a navíc naprosto nelogicky excentrický.

Žádám Tě ve jménu našeho psyché- již dost. Již jsi nás svou přítomností oblažila dostatečně, běž zase blažit někoho jiného, někde jinde...

Prosím Tě, žádám Tě, apleluji na Tebe...

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 19:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

lunin napsal(a):
Já nechci rýpat nebo napadat, ale opravdu by jste na kobyle neměla jezdit. Když jí máte, tak ráda, tak ji nechte minimálně půl roku dělat práci jen ze země. Kobča mezitím nabere nějaké svalstvo a vy můžete sportovat ze země s ní. Běhat vedle ní a podobně. Určitě zhubnete nějaké kila a kobyla zase něco nasvalí. Já mám zase menší kobylu a nejsem úplně hubená, ale zase má kobyla velmi krátký pevný hřbet. Jezdím jen zřídka. Mám jí víceméně jen jako mazlíčka a vůbec jí nes*ere, že moc nejezdí. Tak proč musíte hned na ní lézt? Přeci to není jen o ježdění.

Já s ní ale venku byla na ruce kde jste vzala že ne dokonce to píši. Povhh kruhovky sice tvrdý ale bez výmolů a děr.

Snorlax

20.1.2017 19:16
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Si děláš srandu ne? Na jedné fotce de vidět jak kobyle lezou žebra, a ty na ní dřepneš bez sedla a klušeš. Jasně, že kobyla jde se zahozenou otěží, co jiného má dělat, nemá ani svaly na to tě vyhodit. Jestli je pravda, že slečna nahoře v první fotce bude mít kolem 120kilo, tak vy teda rozhodně 105 nemáte, vždyť zabíráte 2x tolik místa, a kalhoty asi péřové mít nebudete.
Kolikátku máte posedlí na sedle? Vždyť vy musíte jezdit bez sedla, protože do sedla se nemáte šanci vejít. I 18' posedlí by vám byla malá. A pochybuju, že se vyrábí posedlí 22'.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):
Si děláš srandu ne? Na jedné fotce de vidět jak kobyle lezou žebra, a ty na ní dřepneš bez sedla a klušeš. Jasně, že kobyla jde se zahozenou otěží, co jiného má dělat, nemá ani svaly na to tě vyhodit. Jestli je pravda, že slečna nahoře v první fotce bude mít kolem 120kilo, tak vy teda rozhodně 105 nemáte, vždyť zabíráte 2x tolik místa, a kalhoty asi péřové mít nebudete.
Kolikátku máte posedlí na sedle? Vždyť vy musíte jezdit bez sedla, protože do sedla se nemáte šanci vejít. I 18' posedlí by vám byla malá. A pochybuju, že se vyrábí posedlí 22'.

Posedlí mám 17,5. A váhu mám momentálně 100kg. Potřebuji přesvalit ale to mohu až ještě shodím mám hromadu cviků zakázaný nemohu ani gymnastiku na tréninku skrz záda a vazy v koleni. Ale obhajovat se nemusím. Mám ti ukázat jaký to byl žebřinák když jsem jí koupila a to jsem na ní nejezdila. A to na ní sedal jezdec 120kg a nechal jí cválat do kopce.

Kobyla je prohlídlá nově fyzio a další bude v dubnu záda má ok odblokoval se jí akorát krk na pravou stranu to měla už i při koupy. Mám povolené občasné ježdění. Takže zdar.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Nazdar

Snorlax

20.1.2017 20:11
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Posedlí mám 17,5. A váhu mám momentálně 100kg. Potřebuji přesvalit ale to mohu až ještě shodím mám hromadu cviků zakázaný nemohu ani gymnastiku na tréninku skrz záda a vazy v koleni. Ale obhajovat se nemusím. Mám ti ukázat jaký to byl žebřinák když jsem jí koupila a to jsem na ní nejezdila. A to na ní sedal jezdec 120kg a nechal jí cválat do kopce.

Kobyla je prohlídlá nově fyzio a další bude v dubnu záda má ok odblokoval se jí akorát krk na pravou stranu to měla už i při koupy. Mám povolené občasné ježdění. Takže zdar.

¨no že ji jezdec se 120kg nechal cválat do kopce berete jako výmluvu proč na ní jezdtíe vy?
17,5 je na vás malé posedlí. Hoodně malé posedlí, ve kterém jí naděláte na zhdáech víc škody než užitku.
Proč na ní jezdíte, dkyž jí pořád trčej žebra... na tohle bych neposadil ani svou přítelkyni a ta váží 54kg.

Fyzio? Myslíte tu fyzio, kterou anui nejmenujete? Jo, tomu tak věřím.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

7,5 je pro mě posedlí správné o co vám jde? O můj zadek? V 18-nácce už lítám.. že zní trčí žebra to je opravdu fór. Kdyby jste viděli fotky z neděle asi by jste litovali jak je hubená a přitom to udělalo pozadí. Taky je odčervená protože asi něco měla to jí pak můžeme krmit jako černou díru.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Takhle jsem jí kupovala a v klidu by mě na ní posadili. V tomhle stavu jsem po zjištění faktu už nejezdila přes 2 měsíce.

titto

20.1.2017 20:23
titto

XXX.XXX.39.67

Ježiš snad každou diskuzi, kterou otevřu tak se*e ta jedna a samá b.l.b.k.a. Takže paní nebo spíš slečno Petro Karásková -atlantido, přestaňte spamovat všechny diskuze vaší obří p.r.d.e.l.í a chudákem kobylou, bežte si cvičit nebo procházkovat a neotravujte tu všem už několikátý týden život, když se chtějí dozvědět něco úplně jiného, mám vás plný zuby a fauna se kvůli vám nedá číst.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jo a tohle vlákno je velice poučné. A hodně se dozvíte z toho že tu dějaká dilina dá fotku někoho cizího a při těle ono je to zábavné tak si nadávejte a smějte se mě je to šumák.

Snorlax

20.1.2017 20:35
Snorlax

XXX.XXX.205.245

7,5 je pro mě posedlí správné o co vám jde? O můj zadek? V 18-nácce už lítám.. že zní trčí žebra to je opravdu fór. Kdyby jste viděli fotky z neděle asi by jste litovali jak je hubená a přitom to udělalo pozadí. Taky je odčervená protože asi něco měla to jí pak můžeme krmit jako černou díru.

17,5 rozhodně není správné, ukažte mi fotku jak v něm sedíte, určitě nemáte před sebou a za sebou msíto na jednu ruku. Vy rozhodně ne.
Kobyla byla hubená, a i teď jí pořád čouhaj žebra, takže pořád není jezditelná, ne vámi. Ale to vy nevidíte, ste slepá, není hubená jako před tím tak já ji budu jezdit...
V 18 rozhodně lítat nemůžete V 18 nelítaj ani hubené slečny, které jezdí třeba i v 16,5 posedlí. To znamená že neumíte správně jezdit.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):
17,5 rozhodně není správné, ukažte mi fotku jak v něm sedíte, určitě nemáte před sebou a za sebou msíto na jednu ruku. Vy rozhodně ne.
Kobyla byla hubená, a i teď jí pořád čouhaj žebra, takže pořád není jezditelná, ne vámi. Ale to vy nevidíte, ste slepá, není hubená jako před tím tak já ji budu jezdit...
V 18 rozhodně lítat nemůžete V 18 nelítaj ani hubené slečny, které jezdí třeba i v 16,5 posedlí. To znamená že neumíte správně jezdit.

Velikost sedla mi vybírali zkušení. V 18náctce jsem se necítila dobře. Jezdila jsem i v 16,5 jednou a to už bylo horší.15,5 je pro mě ideální a cítím se v ní dobře. Není ani těsný ani volný.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):

Velikost sedla mi vybírali zkušení. V 18náctce jsem se necítila dobře. Jezdila jsem i v 16,5 jednou a to už bylo horší.17,5 je pro mě ideální a cítím se v ní dobře. Není ani těsný ani volný.

Snorlax

20.1.2017 20:41
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Velikost sedla mi vybírali zkušení. V 18náctce jsem se necítila dobře. Jezdila jsem i v 16,5 jednou a to už bylo horší.15,5 je pro mě ideální a cítím se v ní dobře. Není ani těsný ani volný.

Tak to opravdu lžete. Do 17,5 se nemžete korektně vejít, fakt nemůžete.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):

Ale vejdu to je šok co že fotky můžou lhát je obecně známo a to samé barva oblečení.

20.1.2017 20:46

Snorlax napsal(a):
Tak to opravdu lžete. Do 17,5 se nemžete korektně vejít, fakt nemůžete.

Třeba má western.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Třeba má western.

Nemám western mě vadil. Mám drezůrní univerzál kvůli stavbě lopatek musí mít úzké bočnice. Měla jsem australák ten byl pohodlný ale bohužel těžký a přestal sedět + dělal pak most a tlačil na páteř v bedrech.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Mein got, dyť to sedlo pod váma není ani vidět, jak se do toho můžete vejít...

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Třeba má western.

Ne ne, má 2,5 kg kožený drezurní univerzál...

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

A soudíte podle čeho podle fotky na které není vidět protože jsem měla plášť na zádech.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Plášť nezakryje vše...

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ale zadek sedla vidět nebyl takže se hodte do klidu.

Snorlax

20.1.2017 21:00
Snorlax

XXX.XXX.205.245

A soudíte podle čeho podle fotky na které není vidět protože jsem měla plášť na zádech.

Http://www.ifauna.cz/images/mforum-foto/foto/201612/58614d2fb8735.jpg

a očividně na stejném sedle slečna
https://www.ifauna.cz/images/mforum-foto/foto/201612/5860613baf9b0.jpg

vy nevidíte jak přetejkáte? Bez urážky, ale jinak to popsat nejde, ste na tom sedle prostě strašně narvaná.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Já jsem úplně v klidu. Vy jste čím dál více ubíjena vlastními argumenty.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

To je 16,5.

Snorlax

20.1.2017 21:03
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Tak nám tedy ukažte vy hrdinko jak vám sedí sedlo... no neukážete co? Jakou výmluvu dnes uslyšíme?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Žádnou. už sem fotky dávat nebudu.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Ale ale, to už tady taky bylo... dyť i bez toho sedla jste koni přes celý záda, není co řešit a co ukazovat.

Snorlax

20.1.2017 21:08
Snorlax

XXX.XXX.205.245

No najednou, hlavně že sem strkáte fotky co nějaké nové máte, ale nějaká, která by dokázala, že máte padnoucí sedlo... tu nedáte. protože lžete a nemáte pravdu.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Protože vy cgytráku žádné nemám. Kdybych měla dala bych je ale mám akorát ty s pláštěm a původně jsem chtěla kobylu vzít pod sedlo ale vykašlala jsem se na to.

20.1.2017 21:14
keira

XXX.XXX.106.7

Ale vejdu to je šok co že fotky můžou lhát je obecně známo a to samé barva oblečení.

Slečno, nevejdete. Fotky můžou zobrazovat věci trošičku jinak než jsou, ale toto je tak jasné, jak jen to může být.

Tím, že zatěžujete i místa, která na to nejsou dělaná (zadní rozsocha sedla), nefunguje rozkládání váhy tak, jak má a zarýváte koníkovi do zad konce sedlových polštářů a to mu způsobuje bolest.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

keira napsal(a):
Slečno, nevejdete. Fotky můžou zobrazovat věci trošičku jinak než jsou, ale toto je tak jasné, jak jen to může být.

Tím, že zatěžujete i místa, která na to nejsou dělaná (zadní rozsocha sedla), nefunguje rozkládání váhy tak, jak má a zarýváte koníkovi do zad konce sedlových polštářů a to mu způsobuje bolest.

Toto sedlo nebylo moje fotka je 2 roky stará a mám za to že tohle nebyla 17,5 A vůbec co sy dovolujete krást my fotky! Autorská práva vám mic neříkají radši se ani nepodepíšete.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Protože vy cgytráku žádné nemám. Kdybych měla dala bych je ale mám akorát ty s pláštěm a původně jsem chtěla kobylu vzít pod sedlo ale vykašlala jsem se na to.

Chjo, dyť už ani nevíte, kdy lžete a kdy ne...

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Chjo, dyť už ani nevíte, kdy lžete a kdy ne...

Jasně kobla nebyla moje a sedlo taky ne v tuto dobu jsem své ještě ani neměla. nehledě na to že jsem měla o 20kg více.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Co se třeba věnovat vláknům s dotazy? Na pony školku taky zadavateli nikdo neodpověděl. No chápu asi je lepší zábava někomu dokazovat že jste nejlepší. A je tu více vláken na které dlabete.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Co třeba nezaplavovat všechny vlákna stupidními dotazy, třeba někdo zas bude mít chuť na něco odpovídat.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Co třeba nezaplavovat všechny vlákna stupidními dotazy, třeba někdo zas bude mít chuť na něco odpovídat.

Vy tu radši budete řešit spudity jako jsou perličky z inzercí.

Snorlax

20.1.2017 21:57
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Vy byste hlavně v perličkách z inzercí neměla hovořit o tom, že ste lepší jezdkyně...

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

No tak ty třeba já neřeším. Ale už nestačím sledovat, co kde a jak Vy potřebujete řešit, protože když se řešíte vy, vlákno zamknete, a do dalších 10ti rozprostřete své problémy. Nemá tu nic hlavu ani patu. A už jen čekám, kdy mně zablokují.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

No tak ty třeba já neřeším. Ale už nestačím sledovat, co kde a jak Vy potřebujete řešit, protože když se řešíte vy, vlákno zamknete, a do dalších 10ti rozprostřete své problémy. Nemá tu nic hlavu ani patu. A už jen čekám, kdy mně zablokují.

Svoje jsem nechala zamknout protože to už bylo dost silné kafe a nikdo se mi divit nemohl sorry ale dostala jsem tam dost nadávak a urážek.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jenže mě nikdo nic vysvětlovat nechtěl. Ono chodit a ptát se když vás každý pošle vy víte kam vás taky bavit přestane po 2 letech jsem to prostě vzdala a rezignovala. Už jako alá jsem byla bez kamarádů. To byla ta doba kdy jsem na lidi zanevřela a uzavřela se do sebe. Bez kamarádů jen sama bez otce s otčínem co vás mlátil jako koně s tím že si i každý do mě o kopl.

jo to bylo bezva dětství tohle je historie které jsem zazdila na dlouho a co ze mě je? Uzlíček nervů a byli doby kdy jsem měla záchvaty jen ze strachu při tom když na mě někdo napřáhl. Proto jsem šla do šermu hledala jsem pomoc a stejně mi zůstalo nervozita a když mám jít předvádět před ostatní klepu se jak osika upřímě nikdo si s tím neví rady ani ten váš psycholog. prostě se tak bojím. Sociální interakce nulová vše mě učili šermíři a taky se mnou měli co dělat. Ale byli upozorněni a pak přišli pochvali a já o to více zabrala.
Na silvestra u kamarádky byla rvačka a bouchlo to. Ono to opravdu není příjemné bojovat s bolestí a o každé nadechnutí. Vše co mám jsem si tvrdě vydřela. Jiné děti měli aspon otce já neměla ani to já měla jen ta zvířata. Jen díky zvířatům jsem se naučila že se mstít nesmím. Moje dětství lze popsat slovy PEKLO NA ZEMI. A upřímě lituji že jsem to před 2 nebo 3 lety nedotáhla a neukončila svou existenci. Protože být furt jen odpad je ubíjející

Povídala jsem si se zvířaty chodila jsem k nim plakat, S nikým jiným jsem nemluvila dokonce to poznamenalo i vztah s mámou. Nikdo mě nikdy nepochválil jsem jen celý život hromosvod. naposledy mě objala babička před 10 lety. to byl jediný člověk. Jo každý měl těžé období. Ale mě to dětství prostě chybí tahle doba mě minula a strávila jsem to o samotě a vše se učím až teď

Ano nerozumím mnoha věcem, ale snažím se to dohnad už jen kvůli těm koním proto se více ptám Ježdění mi bylo odsouhlaseno lidmi kolem kobyli beru to tak že tomu rozumí, ale to že jste po fotkách do mě pustili skrz váhu proto jsem tak bouchla a mrzí mě to. Ono kritiku snesu ale jen od lidí co znám. A chci se změnit ale bylo mi i řečeno že některé věcí mi zůstanou dokonce života.

Tohle dětství bch nepřála ani nepříteli
Nechci se litovat ani obhajovat ale už to ven muselo.

TÍMTO SE OMLOUVÁM VŠEM KTERÝCH JSEM SE DOTKLA NEBO NA KTERÉ Z VÁS JSEM BYLA HNUSNÁ. MRZÍ MĚ TO

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

A na těch ostatních ne? Dyť stejně nakonec pošlete všechny někam, tak nechápu, co chete pořád řešit. Když dostanete radu, tak jste uražená, v lepším případe s ní nakládáte jako by vzešla od vás, a ostatní označíte za debily, který vám nechtějí pomoct a jen vám nadávají. S koněm chcete pracovat na nasvalení, ale nejde to, a stejně jste si ho chtěla vzít pod sedlo. Když vám lidi napíšou nedělejte to, nejezděte na ni, protože proto a proto, vy si stejně uděláte co chcete, protože vám někdo jinej řekl, že je to vlastně všechno v pohodě. Co vlastně chcete? Rady očividně ne.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Hold mi trvá než si to přeberu, ale ježdění se vzdát nehodlám. To ovšem neznamená že nebudu se řídit rad ostatních. Na procházky chodím ale kopce nejsou. Lonž teď dělat nemám kvůli terénu a to mi řekl ten co mě to bude učit. Jednak nemám čas si jezdit 60km na výuku a jednak mi to pomůže se zády. A svojí kobyle věřím a vím že mě nevypeče. A jednou za čas a to mi řekli konáci jí to neublíží ale hold to nesmí být divočina. KObylka chodí v klidu. uvolněná tak očividně problém nemá. Včera na místo do kruhovky mě táhla ven

Měla jsem možnost koupit pěknou mohutnou kobylu ale to byla taková s*vině až to bylo k neuvěření.

Já se omluvila a upřímě mě to mrzí ale co chcete když se tam někteří ke ně chovali jako fakt odporně?

Snorlax

20.1.2017 22:19
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Jenže mě nikdo nic vysvětlovat nechtěl. Ono chodit a ptát se když vás každý pošle vy víte kam vás taky bavit přestane po 2 letech jsem to prostě vzdala a rezignovala. Už jako alá jsem byla bez kamarádů. To byla ta doba kdy jsem na lidi zanevřela a uzavřela se do sebe. Bez kamarádů jen sama bez otce s otčínem co vás mlátil jako koně s tím že si i každý do mě o kopl.

jo to bylo bezva dětství tohle je historie které jsem zazdila na dlouho a co ze mě je? Uzlíček nervů a byli doby kdy jsem měla záchvaty jen ze strachu při tom když na mě někdo napřáhl. Proto jsem šla do šermu hledala jsem pomoc a stejně mi zůstalo nervozita a když mám jít předvádět před ostatní klepu se jak osika upřímě nikdo si s tím neví rady ani ten váš psycholog. prostě se tak bojím. Sociální interakce nulová vše mě učili šermíři a taky se mnou měli co dělat. Ale byli upozorněni a pak přišli pochvali a já o to více zabrala.
Na silvestra u kamarádky byla rvačka a bouchlo to. Ono to opravdu není příjemné bojovat s bolestí a o každé nadechnutí. Vše co mám jsem si tvrdě vydřela. Jiné děti měli aspon otce já neměla ani to já měla jen ta zvířata. Jen díky zvířatům jsem se naučila že se mstít nesmím. Moje dětství lze popsat slovy PEKLO NA ZEMI. A upřímě lituji že jsem to před 2 nebo 3 lety nedotáhla a neukončila svou existenci. Protože být furt jen odpad je ubíjející

Povídala jsem si se zvířaty chodila jsem k nim plakat, S nikým jiným jsem nemluvila dokonce to poznamenalo i vztah s mámou. Nikdo mě nikdy nepochválil jsem jen celý život hromosvod. naposledy mě objala babička před 10 lety. to byl jediný člověk. Jo každý měl těžé období. Ale mě to dětství prostě chybí tahle doba mě minula a strávila jsem to o samotě a vše se učím až teď

Ano nerozumím mnoha věcem, ale snažím se to dohnad už jen kvůli těm koním proto se více ptám Ježdění mi bylo odsouhlaseno lidmi kolem kobyli beru to tak že tomu rozumí, ale to že jste po fotkách do mě pustili skrz váhu proto jsem tak bouchla a mrzí mě to. Ono kritiku snesu ale jen od lidí co znám. A chci se změnit ale bylo mi i řečeno že některé věcí mi zůstanou dokonce života.

Tohle dětství bch nepřála ani nepříteli
Nechci se litovat ani obhajovat ale už to ven muselo.

TÍMTO SE OMLOUVÁM VŠEM KTERÝCH JSEM SE DOTKLA NEBO NA KTERÉ Z VÁS JSEM BYLA HNUSNÁ. MRZÍ MĚ TO

No, a mě můj vlastní táta sexuálně zneužíval... pointa jaká?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):

Tak to vás lituji.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):

Za to bych dokonce střílela.

Snorlax

20.1.2017 22:23
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Za to bych dokonce střílela.

Můj strejda ho vyprovodil s brokovnicí a já strávila 8 let s docházkou za psychiatrem... možná byste to měla zkusit taky.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Já měla dětství v pořádku, kamarády nemám teď, pointa jaká?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Hold mi trvá než si to přeberu, ale ježdění se vzdát nehodlám. To ovšem neznamená že nebudu se řídit rad ostatních. Na procházky chodím ale kopce nejsou. Lonž teď dělat nemám kvůli terénu a to mi řekl ten co mě to bude učit. Jednak nemám čas si jezdit 60km na výuku a jednak mi to pomůže se zády. A svojí kobyle věřím a vím že mě nevypeče. A jednou za čas a to mi řekli konáci jí to neublíží ale hold to nesmí být divočina. KObylka chodí v klidu. uvolněná tak očividně problém nemá. Včera na místo do kruhovky mě táhla ven

Měla jsem možnost koupit pěknou mohutnou kobylu ale to byla taková s*vině až to bylo k neuvěření.

Já se omluvila a upřímě mě to mrzí ale co chcete když se tam někteří ke ně chovali jako fakt odporně?

No jsme u toho... vy si to přeberete, ale koni šanci nedáte, protože se ježdění nehodláte vzdát. Tím pádem padá úplně vše, co bylo porazeno a napsáno. Víte já mám dost lidí jao jste vy kolem sebe, JÁ jsem až na prvním místě. A zdůvodnit si to umějí jakkoliv.Mně se omlouvat nemusíte, já nejsem bez chyby, a jestli se někdo chová hnusně... to je dnešní normální svět. Když nechete, aby se k vám lidi chovali hnusně, nebavte se s něma, a už vůbec nelezte na internet. Jediné možné řešení.

20.1.2017 22:36
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Ja bych treba chtela, abyste se nechovala odporne ke svemu koni. A sorry, ale jizda s vasi vahou na tehle kobyle bez sedla je odpornost sama. Ale pardon, vy se jezdeni vlastne nevzdate. Tak to ma holt kobyla vazne v zivote sakra smulu na majitele.

20.1.2017 22:54
jazzinka

XXX.XXX.107.28

A jeste neco. Prestante do toho tahat vase detstvi. To, ze vam podle vas nekdo z.kurvil zivot vas neopravnuje k.urvit ho ted tomu koni. Vemte si detskou skolni brasnu, dejte do ni 20 kg cinek a bezte se na pul hodiny projit. Klusat ani nemusite zkouset. At vite, jak si to s vami zlatka uziva.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 23:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

jazzinka napsal(a):
A jeste neco. Prestante do toho tahat vase detstvi. To, ze vam podle vas nekdo z.kurvil zivot vas neopravnuje k.urvit ho ted tomu koni. Vemte si detskou skolni brasnu, dejte do ni 20 kg cinek a bezte se na pul hodiny projit. Klusat ani nemusite zkouset. At vite, jak si to s vami zlatka uziva.

Na vás jsem tu čekala mimochodem já 20kg na zádech tahala běžně.

21.1.2017 01:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Vy si nedáváte pozor na soukromí, máte veřejně přístupné fotky, bydliště, telefon, místo ustájení, videa, tak nevím, jak tu chcete operovat s krádeží.

Snorlax

21.1.2017 02:51
Snorlax

XXX.XXX.205.245

To nemá cenu...
protože vy ste to tahala, tak je to správné že?... Jenže vy ste to dělala do značné míry dobrovolně, chudák kobyla k tomu přišla jak slepá k houslím.

21.1.2017 06:47
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Jo? Tak vite co? Udelame pokus. Pokud s tim 5x obehnete tu vasi kruhovku, zaplatim zlatce 5 lekci s kvalitnim trenerem. Berete?

Salco12

21.1.2017 09:56
Salco12

XXX.XXX.8.172

Slečno vy opravdu 100 kg nemáte - to mám já a vypadám naprosto jinak.
20 kg jsem nabrala za posledních pár let a bylo mi to docela jedno, protože jsem moc nejezdila. Před rokem jsem si našla ježdění - byli tam vhodní koně, abych si na ně mohla sednout, ale byli starší. I přesto jsem vždy slezla a šla do kopce po svých než aby mě táhli po zádech.
Nedávno jeden koník umřel a majitel koupil mladšího, ale plnase.. Myslíte, že na tom koni jezdím normálně? Ne.. Chodím s ním na procházky, chodíme spolu do kopce, chodím ho lonžovat - ted mi má přijít vhodný postroj na lonžování, aby nabral svalovou hmotu, protože 4 roky nebyl předtím pod sedlem. Majiteli jsem doporučila, aby valacha přikrmoval a já jsem začala 3x týdně chodit do fitka. Když už jdeme na vyjíždku, tak si vezmu starší kobylu, která mě unese, ale rozhodně se polovinu vyjíždky projdu po svých. Kdybych měla tu kobylu co vy máte, tak taky na ni hned nesednu, ale pracuji s ní jinak.
A co se týče sedla, nemůžete mít 17.5, protože ta je mi tak tak a když už tak raději tu 18 u anglie.

21.1.2017 11:15
22verunka

XXX.XXX.130.157

Ja si take nedovedu predstavit tu 17.5 a slecnu petru. Nejak mi to nejde dohromady. Ja mam 55 kg a jezdim taky v 17.5 anglii
mozna byt to western tak ok ale u anglie ani nahodou.
mam kamaradku vazici nejaky 95 kg je malicka 160 cm ata se do 17.5 nevejde ani pulkou zadku. Takze tomu taky neverim. Nicmene jazinka vas napad me taky zajima. Myslim si ze mate supr napad treba atlantida pristoupi na sazku.

21.1.2017 11:18
22verunka

XXX.XXX.130.157

Jinak petro jak pisete ze 16 leta kobyla je stara na nejaky prijezdovani to vam zase poradil nejaky odbornik okolo vas?
Pokud by ji jezdil nekdo kdo to umi a prijezdil by ten zaklad myslim ze by to dele jak rok netrvalo. Nemyslim vim. Mozna vam jako neznalemu veci by to 4 roky zabralo ale zdatny, lehci jezdec by to mel v pohode do leta zvladnout. Alespon zaklad na kterem vy pak muzete stavet dal.

Neregistrovaný uživatel

21.1.2017 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Poradili jí to z "jiné části ČR", takže se neptejte, kdo. Odpověď nedostanete. Stejně jako nebude přístup na sázku, protože je přece již jasně několikrát řečeno, že nikoho cizího si na kobylu nepustí.

Jinak máte pravdu, i já si myslím, že základní přiježdění pro obyč jezdce na povození zadku zvládne někdo zkušenější za 2 - 3 měsíce. Ale to se bavíme jen o přiježdění koně jako takovém, ne o tom, co tomu má ještě v tomto případě předcházet - dokrmení, nasvalení atd. Třeba to bylo myšleno takto. Kto vie...

21.1.2017 14:56
lenacia

XXX.XXX.149.27

jazzinka napsal(a):
Jo? Tak vite co? Udelame pokus. Pokud s tim 5x obehnete tu vasi kruhovku, zaplatim zlatce 5 lekci s kvalitnim trenerem. Berete?

A já bych to i zkusila :).

21.1.2017 15:10

jazzinka napsal(a):

Jazzinka- šlechetná myšlenka, ale atlantida to nevezme, páč a) přece nedá koně z ruky b) co kdyby ji ten trenér ukázal, že to fakt dělá blbě.

21.1.2017 15:30
Dep

XXX.XXX.37.60

Nezapomínejme, že velikost posedlí se hlavně řídí délkou Vašeho těla, stehenní kosti. Já mám taky p.rdel jako Štýrský valach a jezdím v 17,5". Měla jsem 18" a bylo mi fakt velký, lítala jsem v tom jako nudle v bandě. Ještě mi to tvořilo pecka haj.zl sed. A pokud mátě človíčka, který měří 180 cm a je jak I, tak se do tý 17,5" taky blbě skládá.

Atlantido, nechtěla jsem s k Vám vyjadřovat. Nicméně...
Na kobuši jste silná. Atˇ chcete nebo ne, prostě jste. Nevím jak moc s tím děláte/neděláte. To už je věc Vašeho vědomí a svědomí.
Klusat na namrzlé kruhovce s bosým koněm, pokud jsem dobře viděla - to mi nepřijde fér vůči tomu koni ani s Vaší váhou ani bez ní. Prostě jsou tam zmrazky a výmoly a toho koně to bolí. Nevím proč se bojíte jít s ní na špacír na ruce. Ve sněhu ten kůň chodit může, může se tam i lonžovat. Neubližuje mu to. Fakt. Akorát si více mákne. Nemusíte nutně lonžovat v té kruhovce, jejíž povrch je hrozný. Jděte na louku, ven. Tam můžete lonžovat dle libosti. Kdyby tam kobyla měla na lonži chodit 2x týdně, tak jí tím neublížíte.
Viděla jsem fotky, že s koby jste skákala volnost ? Myslela jsem, že nic nedělá ? No je to fuk.
Ano, šestnáctiletý kůň se nasvaluje hůře, než mladý tříletek. Ale není to nemožné ! Dejte jí dostatek bašty, bílkovin, selenu dle rozborů a ta kobyla se nahoře zakulatí. Nevím proč by ve 20 měla nutně odcházet do důchodu ? Můžete jím spíše akorát ublížit po psychické stránce. Nemusí s Vaší partou jezdit na vystoupení, ale můžete s ní jenom trajdat do lesa na špacír. A je velký omyl myslet si, že lesokůň nepotřebuje přijezdit. Potřebuje. Je jen a jen na Vás, aby jste kobuši ukázala, že jízdárenská práce je vlastně fajn a nemusí se ničeho obávat a tak nahlas křičet. A jízdárenskou práci nemusíte nutně dělat na jízdárně pod sedlem. I ze země se dá dělat ustupování na holeň. V lese kolem stromů můžete při troše snahy kobylku ohýbat. Jde to i ze země. Kobyla si tím protáhne záda, povolí svaly a Vy budete mít alespoň z části připraveného koně na jízdárenskou práci. Můžete jí vzít na dvě lonže, naučit ji, že chodíte za ní a můžete ze země provádět jízdárenské cviky. I v klusu. Také jsem to tak praktikovala. A praktikuji. Koni to krásně promění práci a pomůže Vám to. A tohle všechno můžete dělat na zasněžené louce.. Teď není hubená, ale má pupek. Není nasvalená. Není v tomto stavu vhodná na jízdu a natož bez sedla, ani na chvíli ani na dýl. Prostě není. A je jedno jezdec bude vážit metrák nebo 40 kilo i s postelí a klíčema od baráku.
Uvědomte si, že Vaše výmluvy na blbé dětství nezajímají nás, nezajímají koně. Nejsme tady Bravo poradna. Přijďte s konstruktivním dotazem a dostanete konstruktivní odpověď. A hlavně chovejte se DOSPĚLE. A ne jako patnáctiletý fakan. Musíte v životě přijímat dobré zprávy, stejně jako ty špatné. Když Vás v práci zdrbe šéf, že něco děláte blbě, tak mu taky začnete bečet, jak se k Vám musí chovat hezky, protože já nevím co ? Myslím si, že ne. Musíte umět přijmout objektivní kritiku. Pokud hned po každém začnete kopat, když Vám řekne něco, co se Vám nelíbí - nevím jak chcete dále vycházet s lidmi. A ano někteří lidé nejsou takový diplomaté, aby Vám tu hořkou zprávu zabalili do sladkého bonbonku. Nicméně i ty hořké a škaredé zprávy musíte přijímat a naučit se s tím žít.

21.1.2017 18:10
jazzinka

XXX.XXX.107.28

lenacia napsal(a):
A já bych to i zkusila :).

A já věřím, že byste to zvládla smajlík A asi i Atlantida. Když jsem dělala speleologii, taky jsem tahala 25 kg batoh s vybavením. Ale taky si vzpomínám, že mě pak párkilometrový pochod s ním zničil tak, že jsem se z druhé jeskyně musela v půlce vrátit a to jsem v té době chodila běžně pochody na 100 km.
Takže i kdyby Atlantida vyhrála, stačilo by mi, kdyby jí došlo, že 20 kg jde nést, ale že už ta váha prostě je nepříjemná, zejména pokud není nesena v kvalitním batohu. Stejně jako pro nenasvalenou kobču je bezesporu nepříjemné vozit takto těžkého jezdce bez sedla po zmrazkách. Pokud by se pak od trenéra ještě něco dozvěděla a byla schopná to aplikovat, měla bych určitě kladný bod pro svou karmu smajlík

21.1.2017 18:51
lenacia

XXX.XXX.211.83

jazzinka napsal(a):
A já věřím, že byste to zvládla smajlík A asi i Atlantida. Když jsem dělala speleologii, taky jsem tahala 25 kg batoh s vybavením. Ale taky si vzpomínám, že mě pak párkilometrový pochod s ním zničil tak, že jsem se z druhé jeskyně musela v půlce vrátit a to jsem v té době chodila běžně pochody na 100 km.
Takže i kdyby Atlantida vyhrála, stačilo by mi, kdyby jí došlo, že 20 kg jde nést, ale že už ta váha prostě je nepříjemná, zejména pokud není nesena v kvalitním batohu. Stejně jako pro nenasvalenou kobču je bezesporu nepříjemné vozit takto těžkého jezdce bez sedla po zmrazkách. Pokud by se pak od trenéra ještě něco dozvěděla a byla schopná to aplikovat, měla bych určitě kladný bod pro svou karmu smajlík

No právě pro to, bych to i zkusila.
A nejlépe ještě s několika batohy, batoh bez vyztužení, batoh se zařízlími popruhy do zad, a jaký je to rozdíl oproti kvalitnímu pevnému batohu.

21.1.2017 23:26
stesinkaaa

XXX.XXX.95.181

Atlantido,
už delší dobu sleduji vaše příspěvky, popravdě jsem Vám ze začátku fandila, ale teď... Nechápu, proč zde přidáváte neustále nějaké fotky a píšete o svém životě... Ano, měla jste to v životě těžké, ale zdá se mi, že se tady jen litujete a hledíte pouze na sebe Zkuste se vcítit to vaší kobylky, jak by vám bylo, kdyby jste měla špatný zdrav. stav a dali by na Vás 100 kilo? Nechci Vás urážet, každý člověk není hubený... Ale opravdu by jste na té kobyle jezdit neměla.. Myslím, že by bylo nejlepší, kdyby jste s kobylkou JEN pracovala ze země, chodila na různé procházky na ruce a snažila se ji nasvalit (kopce), a nebo bych na ní domluvila lehkého jezdce. Tato kobylka není stavěná na tak těžkého jezdce, pokud chcete jezdit, tak na nějakém chlaďáskovi, ale na této kobyle... Je to můj názor, tak se prosím neurážejte...

21.1.2017 23:54
Magic.wolf

XXX.XXX.9.215

Když ono jí asi zní super jezdit na historickém průvodu na kobyle kterou "zachránila"

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 02:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

stesinkaaa napsal(a):
Atlantido,
už delší dobu sleduji vaše příspěvky, popravdě jsem Vám ze začátku fandila, ale teď... Nechápu, proč zde přidáváte neustále nějaké fotky a píšete o svém životě... Ano, měla jste to v životě těžké, ale zdá se mi, že se tady jen litujete a hledíte pouze na sebe Zkuste se vcítit to vaší kobylky, jak by vám bylo, kdyby jste měla špatný zdrav. stav a dali by na Vás 100 kilo? Nechci Vás urážet, každý člověk není hubený... Ale opravdu by jste na té kobyle jezdit neměla.. Myslím, že by bylo nejlepší, kdyby jste s kobylkou JEN pracovala ze země, chodila na různé procházky na ruce a snažila se ji nasvalit (kopce), a nebo bych na ní domluvila lehkého jezdce. Tato kobylka není stavěná na tak těžkého jezdce, pokud chcete jezdit, tak na nějakém chlaďáskovi, ale na této kobyle... Je to můj názor, tak se prosím neurážejte...

Kobylu zde už řešit nebudu. Budu to řešit s lidmi co se kolem ní pohybují a lidi co tomu rozumí a ne s někým kdo jí viděl na fotkách. Dnes je doba kdy by na koni měli jezdit jenom ty barbínky.

A Chlaďase jsem ani nechtěla. Nelíbí se mi a na nich se ani jezdit nemá protože jsou k tahu už to tu bylo i psáno.

Na kobyle jezdili i 120kilový chlapy! KObyla posouzená více lidmi a i trenérem který má koně pro parkur ve vysoké úrovni! Ten tomu rozumí a budu věřit jemu než někomu kdo v životě neviděl naživo ani jí ani mě! Jsem v kontaktu s majiteli který kobylu znají, s lidmi co mi poradí a vím že mi lhát nebudou!

Fyzio mě stála nemalé peníze, ale já jmenovat nebudu a budu respektovat soukromí lidí. Což vy neumíte! Radši budete krást foto jiným z FCB. S takovými si fakt nemám co říci. Nazdar!

22.1.2017 06:28
Dep

XXX.XXX.37.60

Ale Vy tu kobču řešíte neustále. Ve Vaší první diskuzi. A v každé jiné, následující. Vy ji řešit chcete. A to buď aby jste byla zajímavá a nebo proto, že podvědomě víte, že je tam něco špatně. Budu si o Vás myslet to druhé. Nemyslím si, že by jste byla zlý člověk. Ale zatím se tak chováte. A trenér s vysokou parkurovou úrovní neznamená ještě odborníka. Věřte mi. Podívejte, v klidu si sedněte a popřemýšlejte co a jak děláte. Pokaždé tu jednáte velmi impulsivně a pak v každé diskuzi čteme sloh o tom jak jste to měla těžké, nemůžete za to a omlouváte se. Omluva je sice hezká věc. Ale platí jen a pouze do očí. Pokud to napíšete do řádků. S nikým to moc nehne.
Více u všeho přemýšlejte.
Ano fyzio Vás stála nemalé peníze. Ale tady se prosím penězmi neohánějte. My všichni víme co kůň stojí.
Zdvořile Vás požádám o jednu věc, která Vám i nám prospěje. Odpojte se na týden z Xaverova. Vezměte si ty rady, které jste dostala a zkuste začít něco dělat. A prosím, nechoďte sem s výmluvami. Protože já slovo nejde, nemůžu - neznám. Jde to vždy a můžete vždy. Vy konečně vypnete, nebudete ve stresu kdo co tady na Vás vymyslí. Odpočiňte si od netu. Běžte za svými skutečnými přáteli a za koby. Vraťte se za týden a jednejte, diskutujte s čistou hlavou. V klidu. S RROZMYSLEM především. A zadávejte konstruktivní dotazy, konstruktivní rady. Přijímejte kostruktivní kritiku. Na tu odpovězte děkuji Vám za Vaši radu, popřemýšlím o tom. Přijímejte pochvaly. A kritiku ve které Vás někdo hanlivě nazývá - té si absolutně nevšímejte. Pomůže Vám to jednat s lidmi zde i venku, mimo net a klávesnici.

22.1.2017 09:43
Magic.wolf

XXX.XXX.9.215

Proč jste sem tedy dávala dotazy jak máte dát kobyle hlavu dolů, když mate kolem sebe tak super odborníky? To Vám nikdo z nich nerekl jak na to?

22.1.2017 10:21
deauville

XXX.XXX.208.244

Diskusi uživatelky ztracena, atlantida sleduji už nějakou dobu a nemám nic, co bych k ní řekla... všechno důležité už bylo ve vztahu k její kobyle řečeno.

Ale pro ostatní, kteří se rozčilují, že uživatelka ztracena, atlantida plevelí diskusi... Obávám se, že vina je na obou stranáchsmajlík Uživatelka zjevně prošla těžkým dětstvím, kdy byla týraná, ponižovaná atd. A teď (možná díky šermu, možná díky koni, možná díky tomu, že se jí opravdu podařilo zhubnout, to je vcelku jedno...) jí (aspoň trochu) narostlo sebevědomí a zjistila, že může mít vlastní názor, na který navíc ostatní nějak reagují. A tímto pocitem se teď opájí. Proto diskuse s ní nemá smysl, ona čeká na negativní reakce - teď jsou zase všichni proti ní, stejně jako v dětství, ale teď už je to s vědomím, že může mít vlastní názor, který bude neustále bránit proti všem, což v dětství dost dobře nešlo (protože jí nikdo neposlouchal).

Čili jakékoliv dobře míněné rady i přání, aby už, proboha, na diskusní fórum nepřispívala, se budou míjet účinkem. Jakákoliv reakce vyvolá další akci. Nejlepší je na příspěvky nereagovat, ať jsou sebevíc hloupé. Uživatelka nechce, abychom jí radili, ale abychom jí dali možnost utvrzovat se v tom, že jsou zase všichni proti ní ("ale teď už se tak snadno nedám...").

Uživatelka potřebuje odbornou pomoc (a nikoliv jen v oblasti jezdectvísmajlík, ale je dospělá a svéprávná, takže to za ní nevyřešíme.

22.1.2017 10:37
evcusik

XXX.XXX.201.120

Vhodné by bylo alespoń nahlašovat její texty o ničem, mě je fuk jaký kdo měl dětství či chmury. Každý je měl a každý se s nějakou těžkostí v současnosti či minulosti potýká/potýkal. Já bych se jen moc ráda přečetla diskuze opravdu o "NĚČEM" co mě obohatí a třeba vpálí do obličeje pohled z jiného úhlu, který jsem zasejc neviděla :(

Jsem pro PŘEHLEDNOST :D.

23.1.2017 11:01
Oťásek

XXX.XXX.241.210

VY, VY a zase VY...

Snorlax

3.2.2017 01:04
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Tohle nemá cenu, ta kobyla už jí i vyhazuje.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):
Tohle nemá cenu, ta kobyla už jí i vyhazuje.

Co jinou zábavu než šmírovat cizí profil? Tak se aspon podepište abych věděla s kým mám tu čest když už vynašíte jakýkoliv cizí informace. Kobyla vyhazuje i ve výběhu hold je nabitá, Prostě jednoduše je nakrmená! Věnujte se svým a skutečným problémům než b/uzerovat a vynášet nepravdivé informace.

Kompot

3.2.2017 13:51
Kompot

XXX.XXX.252.37

Dobré odpoledne ve spolek. Nechtěla jsem reagovat ale to se prostě nedá. Mě jste poradili v mém vlákně a děkuji za to. Nicméně sleduji vaše chování ke slečně co vlastní tu žlutou kobylku.
Uspořádali jste hon na čarodějnice a zbytečně. Měla jsem vás za větší esa. Tak vi zde chcete radit? Nezdá se mi je tu hramada vlákem a opravdu na nic. Vis to s těmi inzery. Tohle jakby smet. Namísto toho vykrádáte lidem fotky. Autorská práva vám nic neříkají!? Tak jsem se zařekla a nedám sem fotku ani mého koně vy výběhu. Protože to zde plný jen takovích slepiček jako Snorlax a jí podobné. A budete urážet že se nevjde do sedla atd... Nemáte to podložené. Pomluva a krádež fotek je trestná. A navíc tohle už opravdu sprdí kyberšikanou. Slečna sem nepsala přes 2 týdny a vy furt musíte rejt a rejt. Ono existuje přísloví. Nestrkej nos kam ti nepřísluší mohlo by tě přes něj něco praštit. V tomto případě by jste to potřebovali a tak aby to pořádně bolelo.

Dovolte mi jednu poznámku. Vám je do majitelky kobyli s pardónem h*ovno tak nechápu příspěvek nějakého anonimu jménem Snorlax. Ono šmejdit a pomlouvát umí každý tak aspoň napište kdo jste koukala jsem že slečna má FCB chráněné čili jste v přátelích a nebo jste někdo kdo se lísáte jako kamarád v reálu.

O co vám jde? Koupila koně opravdu v žalostném stavu dala ho relativně dokupy. A upřímě za sebe mohu říct že je fajn že kobyla nebude do 25let prdět hříbata. Jednak nemá původ a jednak v chovu nemá co dělat, žel má žádanou barvu.

A to že koník vyhazuje je normální buď, má radost, protestuje a nebo chce jeztce shodit. Pokud vyhazuje i ve výběhu bude to radost že je třeba venku a nebo má moc elánu.

Slečna sem napsala anonimě a nikdo jste to v potaz nevzal, ano je silnější a co jako? já jsem taky (95kg) a mám A1. Koně mám pod dohledem jezdím pod trenérem a koník se mnou problém nemá a chodí uvolněný. Slečna má jen o 5kg více a má mohutnějšího koně. Vše záleží na koni. Pokud jí koně zkontroloval fyzio což má můj obdiv že jméno taky nenapíše a respektuje soukromí. Pokud slečna umí jezdit kobyla i sedlo je ok tak o nic nejde. Bože tak silná holka má svého koně na kterém občas i jezdí. Opět její věc.
Koně u Vondrušky ježděný nejsou a přesto hynou a strádají!

Dle mě bych podle problému kobylu učila chodit na volné otěži s hlavou dole všechny ruchy a pak bych pomalu zkracovala otěž.

A má pravdu je mnoho horších problémů které si pozornost zaslouží. Vis Vondruška. Tam je potřeba ty koně dostat pryč když se o ně nestará, Slečna kobylu vykrmila a dál s ní pracuje podle toho co jsem pochopila a má snahu jen vy jí tu srážíte. Za mě teda . Za takovou cenu od takového chovatele koně v takovémhle stavu bych tedy asi nekoupila protože. Musíte si dokázat že jste hold něco víc. Ach ti koňáci to už jiné nebude, závist zloba atd...

Naučte se respektovat soukromí a to že si na zadek z vás lidi nesednou. Mnoho rad co tu zaznívají je beztak hramada nesmyslů. Jediný kdo poradí je Žofré.

Kompot

3.2.2017 13:52
Kompot

XXX.XXX.252.37

Sorry za pravopis. Jsem z vás akorát rozčarovaná.

3.2.2017 14:05
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Atlantido, ty už seš i Kompot? No mě z toho jebne... asi by bylo nejlepší kdyby sis založila vlastní Ztracenou FAUNU a tam si můžeš psát dotazy a sama si ze všech svých profilů odpovídat a všichni budeme spokojení Teda až na žlutou, ale o tu tady přece vůbec nejde...

Kompot

3.2.2017 14:11
Kompot

XXX.XXX.252.37

Oprava:
Dobré odpoledne ve spolek. Nechtěla jsem reagovat ale to se prostě nedá. Mě jste poradili v mém vlákně a děkuji za to. Nicméně sleduji vaše chování ke slečně co vlastní tu žlutou kobylku.
Uspořádali jste hon na čarodějnice a zbytečně. Měla jsem vás za větší esa. Tak vy zde chcete radit? Nezdá se mi! Je tu hromada vlákem a opravdu na nic. Vis to s těmi inzery. Tohle jakby smet. Namísto toho vykrádáte lidem fotky. Autorská práva vám nic neříkají!? Taky jsem se zařekla a nedám sem fotku ani mého koně ve výběhu. Protože je to zde plný jen takových slepiček jako Snorlax a jí podobné. A budete urážet že se nevejde do sedla atd... Starejte se aby jste se tam vešli vy. Zrovna vás Snorlaxy bych chtěla vidět co jste za krasomilu. Nemáte to podložené. Pomluva a krádež fotek je trestná A to je k těm co sem dali tu fotku slečny v sedle na cizím koni ale to byla v jiném vlákně.. A navíc tohle už opravdu smrdí kyberšikanou. Slečna sem nepsala přes 2 týdny a vy furt musíte rejt a rejt. Ono existuje přísloví. Nestrkej nos kam ti nepřísluší mohlo by tě přes něj něco praštit. V tomto případě by jste to potřebovali a tak aby to pořádně bolelo.

Dovolte mi jednu poznámku. Vám je do majitelky kobyly s pardónem h*ovno tak nechápu příspěvek nějakého anonymu jménem Snorlax. Ono šmejdit a pomlouvat umí každý tak aspoň napište kdo jste koukala jsem že slečna má FCB chráněné čili jste v přátelích a nebo jste někdo kdo se lysáte jako kamarád v reálu.

O co vám jde? Koupila koně opravdu v žalostném stavu dala ho relativně do kupy. A upřímně za sebe mohu říct že je fajn že kobyla nebude do 25let prdět hříbata. Jednak nemá původ a jednak v chovu nemá co dělat, žel má žádanou barvu.

A to že koník vyhazuje je normální buď, má radost, protestuje a nebo chce jezdce shodit. Pokud vyhazuje i ve výběhu bude to radost že je třeba venku a nebo má moc elánu.

Slečna sem napsala anonymě a nikdo jste to v potaz nevzal, ano je silnější a co jako? já jsem taky (95kg) a mám A1. Koně mám pod dohledem jezdím pod trenérem a koník se mnou problém nemá a chodí uvolněný. Slečna má jen o 5kg více a má mohutnějšího koně. Vše záleží na koni. A fotky nejsou důkaz kolik váží. Na některé fotce já vypadám že mám o 20kg méně a někde více. Záleží na světelných podmínkách, krajině a hlavně oblečení. To se má v téhle zimě fotit v tričku. Péřová bunda je prostě objemná. Pokud jí koně zkontroloval fyzio což má můj obdiv že jméno taky nenapíše a respektuje soukromí. Pokud slečna umí jezdit kobyla i sedlo je ok tak o nic nejde. Bože tak silná holka má svého koně na kterém občas i jezdí. Opět její věc.

Dle mě bych podle problému kobylu učila chodit na volné otěži s hlavou dole všechny ruchy a pak bych pomalu zkracovala otěž.

A má pravdu je mnoho horších problémů které si pozornost zaslouží. Vis Vondruška. Tam je potřeba ty koně dostat pryč když se o ně nestará, Slečna kobylu vykrmila a dál s ní pracuje podle toho co jsem pochopila a má snahu jen vy jí tu srážíte. Za mě teda aspoň se jí věnuje a sou tam vidět velké změny.
. Za takovou cenu od takového chovatele koně v takovémhle stavu bych tedy asi nekoupila. VY Musíte si dokázat že jste hold něco víc. Ach ti koňáci to už jiné nebude, závist zloba atd...

Naučte se respektovat soukromí a to že si na zadek z vás lidi nesednou. Mnoho rad co tu zaznívají je beztak Hromada nesmyslů. Jediný kdo poradí je Žofré.

Kompot

3.2.2017 14:12
Kompot

XXX.XXX.252.37

Oťásek napsal(a):
Atlantido, ty už seš i Kompot? No mě z toho jebne... asi by bylo nejlepší kdyby sis založila vlastní Ztracenou FAUNU a tam si můžeš psát dotazy a sama si ze všech svých profilů odpovídat a všichni budeme spokojení Teda až na žlutou, ale o tu tady přece vůbec nejde...

Ano ono je jednoduší všechny kdo se jí zastanou označit že to píše slečna. B´Vy jste taky takový chudáček.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Že by byl použit gogue?

Kompot

3.2.2017 14:15
Kompot

XXX.XXX.252.37

Oťásek napsal(a):

Pouze jsem to tu pozorovala napsala jsem svůj názor. copak? Nelíbí se vám že se vám postaví i někdo méně zkušený?. Což já jsem jak je na tom Atlantida to nevím.

Vy musíte opravdu jen rýt a rýt. Nic jiného neumíte.

Kompot

3.2.2017 14:16
Kompot

XXX.XXX.252.37

Že by byl použit gogue?

?

Kompot

3.2.2017 14:17
Kompot

XXX.XXX.252.37

Že by byl použit gogue?

T vám neřeknu jsem cca 100km od slečny. Pouze jsem napsala svůj názor. A jestli ho slečna použila či ne je to OPĚT JEJÍ VĚC!

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 14:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Kompot napsal(a):
Oprava:
Uspořádali jste hon na čarodějnice a zbytečně. Měla jsem vás za větší esa. Tak vy zde chcete radit? Nezdá se mi! Je tu hromada vlákem a opravdu na nic. Vis to s těmi inzery. Tohle jakby smet. Namísto toho vykrádáte lidem fotky. Autorská práva vám nic neříkají!? Taky jsem se zařekla a nedám sem fotku ani mého koně ve výběhu. Protože je to zde plný jen takových slepiček jako Snorlax a jí podobné. A budete urážet že se nevejde do sedla atd... Starejte se aby jste se tam vešli vy. Zrovna vás Snorlaxy bych chtěla vidět co jste za krasomilu. Nemáte to podložené. Pomluva a krádež fotek je trestná A to je k těm co sem dali tu fotku slečny v sedle na cizím koni ale to byla v jiném vlákně.. A navíc tohle už opravdu smrdí kyberšikanou. Slečna sem nepsala přes 2 týdny a vy furt musíte rejt a rejt. Ono existuje přísloví. Nestrkej nos kam ti nepřísluší mohlo by tě přes něj něco praštit. V tomto případě by jste to potřebovali a tak aby to pořádně bolelo.

Dovolte mi jednu poznámku. Vám je do majitelky kobyly s pardónem h*ovno tak nechápu příspěvek nějakého anonymu jménem Snorlax. Ono šmejdit a pomlouvat umí každý tak aspoň napište kdo jste koukala jsem že slečna má FCB chráněné čili jste v přátelích a nebo jste někdo kdo se lysáte jako kamarád v reálu.

O co vám jde? Koupila koně opravdu v žalostném stavu dala ho relativně do kupy. A upřímně za sebe mohu říct že je fajn že kobyla nebude do 25let prdět hříbata. Jednak nemá původ a jednak v chovu nemá co dělat, žel má žádanou barvu.

A to že koník vyhazuje je normální buď, má radost, protestuje a nebo chce jezdce shodit. Pokud vyhazuje i ve výběhu bude to radost že je třeba venku a nebo má moc elánu.

Slečna sem napsala anonymě a nikdo jste to v potaz nevzal, ano je silnější a co jako? já jsem taky (95kg) a mám A1. Koně mám pod dohledem jezdím pod trenérem a koník se mnou problém nemá a chodí uvolněný. Slečna má jen o 5kg více a má mohutnějšího koně. Vše záleží na koni. A fotky nejsou důkaz kolik váží. Na některé fotce já vypadám že mám o 20kg méně a někde více. Záleží na světelných podmínkách, krajině a hlavně oblečení. To se má v téhle zimě fotit v tričku. Péřová bunda je prostě objemná. Pokud jí koně zkontroloval fyzio což má můj obdiv že jméno taky nenapíše a respektuje soukromí. Pokud slečna umí jezdit kobyla i sedlo je ok tak o nic nejde. Bože tak silná holka má svého koně na kterém občas i jezdí. Opět její věc.

A má pravdu je mnoho horších problémů které si pozornost zaslouží. Vis Vondruška. Tam je potřeba ty koně dostat pryč když se o ně nestará, Slečna kobylu vykrmila a dál s ní pracuje podle toho co jsem pochopila a má snahu jen vy jí tu srážíte. Za mě teda aspoň se jí věnuje a sou tam vidět velké změny.
. Za takovou cenu od takového chovatele koně v takovémhle stavu bych tedy asi nekoupila. VY Musíte si dokázat že jste hold něco víc. Ach ti koňáci to už jiné nebude, závist zloba atd...

Naučte se respektovat soukromí a to že si na zadek z vás lidi nesednou. Mnoho rad co tu zaznívají je beztak Hromada nesmyslů. Jediný kdo poradí je Žofré.

Vykašlete se na mě. Nemá cenu aby jste si tu dělala ještě zle vy. Já sem se s tím smířila hod proberu na fcb přátelé.

Gogue jsem nepoužila a nemám potřebu ho používat jinak než jen na lonž případně. Své koně ale zde už řešit nebudu. !

3.2.2017 14:24
22verunka

XXX.XXX.227.242

Atlantido, hnidopichu, kompote a dalsi. Uz toho fakt nechte. Kdyby jste nereagovala toto tema casem zapadne. Nikoho nezajimate ani vy ani zlatka. Furt se tu ohanite tim ze kdyby jste ji nekoupila skoncila by v chovu. Ne nezkoncila. Zadny rozumny chovatel by na takove krizovatce nechoval jen kvuli barve. Navic jste nekfde v diskuzich pred psala, ze jste ji koupila za nemale penize. Tezko rict co si pod tim pojmem predstavit. Proto ze treba 40 tisic koupite izabelku do chovu uplne v klidu. Je treba taky rozmyslet co clovek chce...chovat ×jezdit. Bud chovam nebo jezdim. A kobyla samozrejme muze byt vyuzita pod sedlem i v chovu ale je treba prizpusobit to zvireti ne sobe.

3.2.2017 14:31

... to tu dlouho nebylo...

3.2.2017 14:33
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tak jako pozitivní vidím, že slečna situaci řeší a hledá někoho zkušeného. Třeba nakonec najde vhodného člověka, co jim s kobylou pomůže.

3.2.2017 14:36
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Kompot napsal(a):
Pouze jsem to tu pozorovala napsala jsem svůj názor. copak? Nelíbí se vám že se vám postaví i někdo méně zkušený?. Což já jsem jak je na tom Atlantida to nevím.

Vy musíte opravdu jen rýt a rýt. Nic jiného neumíte.

Holka vy jste fakt mocná... to že jste Atlantida, hnidopich, kompot... by poznal i úplnej trouba, protože máte naprosto totožné vyjadřování, stejný styl psaní i myšlenkové pochody a akorát ze sebe děláte trubku. Pokud jste si nevšimla, ze začátku se Vám snažili poradit skoro všichni ale po té, co jste to tady rozjela a lítá z Vás jeden nesmysl za druhým to všichni postupně vzdali. Nedá se nic dělat Zlatka musí být obětována...

Snorlax

3.2.2017 14:54
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Kompot napsal(a):
Uspořádali jste hon na čarodějnice a zbytečně. Měla jsem vás za větší esa. Tak vi zde chcete radit? Nezdá se mi je tu hramada vlákem a opravdu na nic. Vis to s těmi inzery. Tohle jakby smet. Namísto toho vykrádáte lidem fotky. Autorská práva vám nic neříkají!? Tak jsem se zařekla a nedám sem fotku ani mého koně vy výběhu. Protože to zde plný jen takovích slepiček jako Snorlax a jí podobné. A budete urážet že se nevjde do sedla atd... Nemáte to podložené. Pomluva a krádež fotek je trestná. A navíc tohle už opravdu sprdí kyberšikanou. Slečna sem nepsala přes 2 týdny a vy furt musíte rejt a rejt. Ono existuje přísloví. Nestrkej nos kam ti nepřísluší mohlo by tě přes něj něco praštit. V tomto případě by jste to potřebovali a tak aby to pořádně bolelo.

Dovolte mi jednu poznámku. Vám je do majitelky kobyli s pardónem h*ovno tak nechápu příspěvek nějakého anonimu jménem Snorlax. Ono šmejdit a pomlouvát umí každý tak aspoň napište kdo jste koukala jsem že slečna má FCB chráněné čili jste v přátelích a nebo jste někdo kdo se lísáte jako kamarád v reálu.

O co vám jde? Koupila koně opravdu v žalostném stavu dala ho relativně dokupy. A upřímě za sebe mohu říct že je fajn že kobyla nebude do 25let prdět hříbata. Jednak nemá původ a jednak v chovu nemá co dělat, žel má žádanou barvu.

A to že koník vyhazuje je normální buď, má radost, protestuje a nebo chce jeztce shodit. Pokud vyhazuje i ve výběhu bude to radost že je třeba venku a nebo má moc elánu.

Slečna sem napsala anonimě a nikdo jste to v potaz nevzal, ano je silnější a co jako? já jsem taky (95kg) a mám A1. Koně mám pod dohledem jezdím pod trenérem a koník se mnou problém nemá a chodí uvolněný. Slečna má jen o 5kg více a má mohutnějšího koně. Vše záleží na koni. Pokud jí koně zkontroloval fyzio což má můj obdiv že jméno taky nenapíše a respektuje soukromí. Pokud slečna umí jezdit kobyla i sedlo je ok tak o nic nejde. Bože tak silná holka má svého koně na kterém občas i jezdí. Opět její věc.

A má pravdu je mnoho horších problémů které si pozornost zaslouží. Vis Vondruška. Tam je potřeba ty koně dostat pryč když se o ně nestará, Slečna kobylu vykrmila a dál s ní pracuje podle toho co jsem pochopila a má snahu jen vy jí tu srážíte. Za mě teda . Za takovou cenu od takového chovatele koně v takovémhle stavu bych tedy asi nekoupila protože. Musíte si dokázat že jste hold něco víc. Ach ti koňáci to už jiné nebude, závist zloba atd...

Naučte se respektovat soukromí a to že si na zadek z vás lidi nesednou. Mnoho rad co tu zaznívají je beztak hramada nesmyslů. Jediný kdo poradí je Žofré.

Vždyť vy ste Atlantida jak vyšitá,
hrubky sekátze jak ona, zmíníte přesně ty samé diskuze jako ona (perličky z inzercí, jaká náhoda!), hovoříte o tom jaks em nedáte už žádnou fotku, což je věta, kterou sem ona sází denně.
Urážet že se nevejde do sedla? To nebyla urážka, to bylo konstatování faktu, že 17,5 je na ní malé posedlí.
To, že vyhazuje normální není, vaše dedukce je úžasná, vyhazuje ve výběhu takže když vyhodí pod jezdcem má radost? Moji koně si také rádi ve výběhu navolno vyhoděj, ale se mnou pod sedlem by si to nikdy nedovolili- protože existuje něco jako vzájemný respekt.

A opět sme zpátky u toho že ste atlantida, že nejmenovala fyzio, no nejmenovala ste, protože ste žádného ještě zatím neměla, plachá vám teprve přijde, jestli vůbec, dost o tom pochybuju.

Á sme doma, Vondruška, toho taky moc ráda řešíte viďte ;). Na FTV Prima ste si taky nedokázala odpustit to vomejlání, stejně jako tady, jak krmíte kobylu a vykrmujete jí a blá blá blá...

Mimochodem, gogue asi ne, ale martingal určitě ano.
Stejně jako to vaše 100% sedící sedlo, které musíte vypodestlat pořádně tlustou dekou, aby vůbec ke kobyle nepřiléhalo. Když někam jedete, tak sebou taháte i to malé hříbě. Když vás tam takhle zahlédnu, krvácej mi pokaždé oči.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 16:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

A proč sem dále lezete, když vám to tu tak strašně vadí? A kdyžtak se v rámci studia doučte i česky, já nemám nic proti tomu, když se někdo občas splete, to se stává i mně, ale tenhle elaborát, tak to je síla a o něčem to taky svědčí...

3.2.2017 17:24
jazzinka

XXX.XXX.107.28

NEKRMTE TROLLA! Vše už bylo stokrát řečeno

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 18:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):
hrubky sekátze jak ona, zmíníte přesně ty samé diskuze jako ona (perličky z inzercí, jaká náhoda!), hovoříte o tom jaks em nedáte už žádnou fotku, což je věta, kterou sem ona sází denně.
Urážet že se nevejde do sedla? To nebyla urážka, to bylo konstatování faktu, že 17,5 je na ní malé posedlí.
To, že vyhazuje normální není, vaše dedukce je úžasná, vyhazuje ve výběhu takže když vyhodí pod jezdcem má radost? Moji koně si také rádi ve výběhu navolno vyhoděj, ale se mnou pod sedlem by si to nikdy nedovolili- protože existuje něco jako vzájemný respekt.

A opět sme zpátky u toho že ste atlantida, že nejmenovala fyzio, no nejmenovala ste, protože ste žádného ještě zatím neměla, plachá vám teprve přijde, jestli vůbec, dost o tom pochybuju.

Á sme doma, Vondruška, toho taky moc ráda řešíte viďte ;). Na FTV Prima ste si taky nedokázala odpustit to vomejlání, stejně jako tady, jak krmíte kobylu a vykrmujete jí a blá blá blá...

Stejně jako to vaše 100% sedící sedlo, které musíte vypodestlat pořádně tlustou dekou, aby vůbec ke kobyle nepřiléhalo. Když někam jedete, tak sebou taháte i to malé hříbě. Když vás tam takhle zahlédnu, krvácej mi pokaždé oči.

To že někdo dělá stejné hrubky nic nedokazuje. Beránek nemám kvůli sedlu ale kvůli sobě. A bylo mi řečeno ať ho používám prozatím. Takže někdo ze stáje ok.

A Opět opakuji. Kobyla ani zdaleka nevyhodila jen si poskočila. Třeba mi i chtěla pomoct jelikož mi tím pomohla odblokovat záda.

Co se týče té stupidní diskuze ohledně inzercí. Je stupidní když tam chytráci jako vy naházejí odkazy které nefungují mijí se to účinkem.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):

A když už jsme u toho můžeme si to vyříkat s očí o očí a nebo své připomínky můžete zdělit ustajovateli.

Kobyla byla pod sedlem v lednu 2x takže ano opravdu se nadře. Já sem psát již ani nechtěla. Ale byla jsem na vás upozorněna.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Atlantido, zjevně vás baví urážet ostatní. Dlouho jsem vás tu neviděla, bylo to celkem fajn. Co vás vede k tomu zase sem chodit?

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

A co se týče krmiva. Kobylu futrujeme. Zásluhu má i ustajovatel a nemalou. Hodně mi pomáhá a jsem za to ráda.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 18:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Atlantido, zjevně vás baví urážet ostatní. Dlouho jsem vás tu neviděla, bylo to celkem fajn. Co vás vede k tomu zase sem chodit?

Poděkujte Snorlaxovi. Kdyby sen nepsal tyhle hovadiny tak jsem se tu už neukázala.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 18:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Mno, tak jo...škoda slov.Jako vždy.

farfar

3.2.2017 19:50
farfar

XXX.XXX.48.22

Proboha fakt už té pipině prosím neodpovídejte, už to vypadalo že se sem bude dát zase chodit... :(.

3.2.2017 20:39
evcusik

XXX.XXX.201.120

Ale pozor, adminum se tato situace moc líbí :D že to zvyšuje návštěvnost jednotlivých témat :D.

farfar

3.2.2017 20:54
farfar

XXX.XXX.48.22

Já nevím no... alespoň mně to ifaunu docela znechucuje... a jak někde vidím, že přispěla madam, tak to téma ani neotvírám.
To jsem tu takhle sama?

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Pokud by se zde diskutovalo jen k tématu, tak by ifauna možná už nebyla.

Kompot

3.2.2017 21:27
Kompot

XXX.XXX.252.37

farfar napsal(a):
Proboha fakt už té pipině prosím neodpovídejte, už to vypadalo že se sem bude dát zase chodit... :(.

A vy jste taky pěkná bůh ví co. Vám slušné vychování očividně chybí.

Jak jsem psala mě jste odpověděli. S Kamarádkou jsme to využili dokonale koník je nás obou. Ale nelíbí se mi navážení se do druhých jen proto že je tlustý! A nebo protože se podle vás vymlouvala a nechce s kobylou dělat? Kdyby nechtěla tak by si to ponížení taky asi ušetřila, ale nevím slečnu osobně neznám a ani za ní nepojedu.

Vysvětlete mi jednu věc. Jaktože to šlo slušně než slečna dala své fotky? Trošku nechápu co je za problém. Nebudu se jí ani moc zastávat ale podle stavu v jakým byla tehdy a v jakém je teď. Co se týče Vondrušky vím jen věci z TV nehoním kauzy na netu radši budu se svým koněm a nebo dělat užitečnější věci než nadávat nad debilitou některých lidí. Což se týká momentálně i ifauny kde jste mě opravdu skamali.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2017 21:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Atlantido, když už, tak aspoň pište za sebe. Ale víte co, raději fakt už nepište vůbec...

Kompot

3.2.2017 21:49
Kompot

XXX.XXX.252.37

Kompot napsal(a):
A vy jste taky pěkná bůh ví co. Vám slušné vychování očividně chybí.

Jak jsem psala mě jste odpověděli. S Kamarádkou jsme to využili dokonale koník je nás obou. Ale nelíbí se mi navážení se do druhých jen proto že je tlustý! A nebo protože se podle vás vymlouvala a nechce s kobylou dělat? Kdyby nechtěla tak by si to ponížení taky asi ušetřila, ale nevím slečnu osobně neznám a ani za ní nepojedu.

Vysvětlete mi jednu věc. Jaktože to šlo slušně než slečna dala své fotky? Trošku nechápu co je za problém. Nebudu se jí ani moc zastávat ale podle stavu v jakým byla tehdy a v jakém je teď. Co se týče Vondrušky vím jen věci z TV nehoním kauzy na netu radši budu se svým koněm a nebo dělat užitečnější věci než nadávat nad debilitou některých lidí. Což se týká momentálně i ifauny kde jste mě opravdu skamali.

A každý jsme nějaký někdo hubený někdo silný. Slečnu neznáte až poznáte osobně můžete soudit. Nikdo nevíme proč je taková jaká je. Postava může být daná i geneticky, může mít zdravotní problém. Pokud vím zmiňovala se skrz něco ohledně zad. Jo asi měla špatné dětství a tak je to jak to jen říct asociál. Ano je to asi pravda a nezlobte se na mě za to slovo. Bohužel vše živé je v dětských letech ovlivnitelné a živočich to vnímá 1000x silněji než dospělí jedinec. V dětství se tvoří hlavní návyky charakter vše je dané i výchovou. Pokud je tětství plné bití a zloby z okolí tak se z těchto lidí stávají asociálové. A mnohdy jsou to právě tihle děti co ublíží rodičům svému potomkovi atd... A bylo to tady kdy rodiče sexuálně dítě zneužijí nebo o něj típají cigarety... Prostě tyhle lidi většinou neumějí dát to co by měli a dávají okolí to co okolí dalo jim. Mnohdy mají složité obrané mechanismi. Jak já říkám podléhají tenotě v sobě samích. A je jen na okolí jak je příjmou slečna měla štěstí očividně našla kolektiv který ji přijal i přes svýzelnost její osoby.

Slyšela jsem jednu věc a myslím že je to vysoce pravděpodobné a funguje to. Žije-li někdo ve strachu a nedůvěře začne každého vidět jako nebezpečí a hrozbu. Slečna potřebuje mezi lidi kteří jí ukáží že né každý na ní bude hnustý jen kvůli tomu že je tlustá.

Ale ono bylo pro vás lepší napsat to co jste nepsali a odsoudit jí jen kvůli očividné opatrnosti a postavě.

Slečna má svá zvířata očividně ráda kdyby neměla a nechtěla pro ně to nejlepší asi by tady ani nezakládala žel zamklé vlákno. Snaží se jim dát to co ona nikdy jako dítě neměla. Žije očividně v chaosu a balancuje na hraně mezi temnotou a světlem.

Znala jsem jezdkyni která měla přes 100kg a jezdila vysoké parkury. Koně měla v pohodě. Dnes se z nich dělají zhýčkaný mazlíčci pro bohaté.

Toď můj názor. Nebudu se ani zastávat ale ani odsuzovat na základě fotek a vyostřené komunikace. Ono by vás zabilo napsat že kobyla vypadá spoň lépe ale že to není na nějaké extra dlouhé ježdění. Přiměřená délka a práce koni určitě eublíží. A co se týče hříběte nevidím problém že ho sebou bere pokud neohrožuje lidi zvířata a majetek ( Případně silniční provoz at...)

Omlouvám se rovnou píši že mám problém s pravopisem a mám to i diagnostikované od prvního stupně základní školy ( Disgrafie ).

Kompot

3.2.2017 21:58
Kompot

XXX.XXX.252.37

Atlantido, když už, tak aspoň pište za sebe. Ale víte co, raději fakt už nepište vůbec...

Tak naposledy. Jmenuji se Mirka a žiji na druhé straně republiky s přítelem a kamarádkou. Se slečnou nemám nic společného. Já nevím zda jste tak natvrdlí a nebo prostě nepříjmete krytiku a odlišné názory!

Přesedněte si očividně máte zadky přesezelé. Kdybych si do té holky kopla všichni by jste mě poplácávali po rameni a hodnotili jako kladné příspěvky. Jenže já se jí taktrochu zastala tak jsem automatiky slečna. která asi trpí já nevím schyzofrenii.

Slepice na odstřel tento kurník co dodat.

Lamer

3.2.2017 22:04
Lamer

XXX.XXX.211.83

Kompot napsal(a):
Tak naposledy. Jmenuji se Mirka a žiji na druhé straně republiky s přítelem a kamarádkou. Se slečnou nemám nic společného. Já nevím zda jste tak natvrdlí a nebo prostě nepříjmete krytiku a odlišné názory!

Přesedněte si očividně máte zadky přesezelé. Kdybych si do té holky kopla všichni by jste mě poplácávali po rameni a hodnotili jako kladné příspěvky. Jenže já se jí taktrochu zastala tak jsem automatiky slečna. která asi trpí já nevím schyzofrenii.

Slepice na odstřel tento kurník co dodat.

Teda jako, už jsem o rozdvojené osobnosti slyšel, ale aby byly 100km od sebe
Bohužel, styl vyjadřování máte prakticky identickej, tohle neukecáte.

3.2.2017 22:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

... to tu dlouho nebylo...

Asi měsíc

Dušan(Dukan)

3.2.2017 22:13
Dušan(Dukan)

XXX.XXX.252.37

Ježiš už se na to vykašlete nechte tu holku holkou. Všichni byli rádi že je od ní pokoj. Jenže tady nějaký inteligent musel opět provokovat tak teď si neztěžujte!

Je to její zvíře tak je její věc jak s ním naloží. I kdyby já nevím co vám je do toho kulové pokud nebude mít zvířata hubené a v nevhodných podmínkách vis třeba kauza kde koně opravdu umírali.

Koně má očividně celkem redy a svaly přijdou po pořádné práci. Ať se radí s lidmi jak psala kolem ní a její kobyly. koně Jsou dobře živený je o ně postaráno tak co tu pořád řešíte. Znám spoustu lidí co v tomhle terénu taky nedělají a nechají koním volno.

Jenže vy se tím tady snad bavíte a pak tu drážkujete. Není tady chvilka klidu protože se tu furt řeší Atlantida a vás mrzelo že tu nepíše. Že Snorlax? Pokud máte s paní problém vyříkejte si to z očí do očí a neotravujte Faunu s nějakou Atlantidou. A propo koně vyhodit z radosti občas můžou pod sedlem že si poskočí. Ale vy v tom vidíte velký Happyend že kobyla udělala kozla. A myslíte si jak se tu zviditelníte. Taky pěkná slípka a Tartar vy taky radši mlčte. Tak jste na odstřel

A PROBOHA UŽ TO NECHTE BÝT AŤ JE TU KLID. ADMIN BY MĚL TOHLE VLÁKNO SMAZAT STEJNĚ TO NENÍ PŘÍNOSNÉ A NEDISKUTUJE SE TU O NIČEM JO LEDA TAK O HOV*NĚ!

Ať vám koně jdou

Přidejte reakci

Přidat smajlík