Nevíte, co má s kopyty? Foto

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

matie345

15.6.2015 23:20
matie345

XXX.XXX.239.156

Ddobrý večer moc prosím o radu.Nevíte co to může být.Jinak je ponik v pohodě.Nechceme nic zanedbat máme ho doma na hipoterapii pro syna tak chceme aby byl ponik zdravý.

16.6.2015 05:29
mgtka

XXX.XXX.22.54

?

16.6.2015 06:51
kapička

XXX.XXX.216.88

Ta díra nahoře mi připomíná odrostlý korunkou provalený absces, aspoň známý kůň má na kopytě to samé po abscesu.

matie345

16.6.2015 06:55
matie345

XXX.XXX.228.49

On to má na všech kopytech.

16.6.2015 06:58
ustulina

XXX.XXX.63.251

Může to být reakce na očkování nebo odčervení, tak měsíc až dva zpátky, neproběhlo něco takového?

16.6.2015 07:04
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Já to vidím na schvácení...

16.6.2015 07:14
taiza222

XXX.XXX.74.7

Určitě si zavolejte nějakého dobrého podkováře kopytáře. Ten vàm nejlépe řekne co to přesně je a hlavně vám ty kopyta upraví, protože to, co je na fotce, by to rozhodně potřebovalo.

matie345

16.6.2015 07:35
matie345

XXX.XXX.228.49

Moc děkuji za rady.On taky hodně přibral.Nemůže to být stoho.

16.6.2015 07:37
polárka.15

XXX.XXX.41.2

matie345 napsal(a):
Moc děkuji za rady.On taky hodně přibral.Nemůže to být stoho.

Může to být Z toho. Vždyť říkám, schvácení jak vyšité, koníka to musí neskutečně bolet.

matie345

16.6.2015 08:16
matie345

XXX.XXX.228.49

Moc děkuji.A co mám dělat ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2015 08:17
16.6.2015 08:37
mgtka

XXX.XXX.22.54

V případě schvácení by to mělo být jen asi na předních.
Každopádně zadavatelko když vidíte, že něco vašemu koni je a nejste nejspíše dvakrát zkušená abyste poznala jak se vaše zvíře cítí, vždycky se musíte prve informovat u odborníka(kovář, veterinář, atd.)!
Je tou největší blbostí ptát se na anonymním fóru...pro příště kdy třeba koníkovi bude něco opravdu vážného.

16.6.2015 09:52
liva

XXX.XXX.31.32

U koníka před x měsíci pravděpodobně proběhla náhlá změna v krmení, např. přechod ze sena na trávu nebo absolvoval velkou zátěž, která se podepsala na organizmu.
Postupně to odroste, ale není vyloučeno, že se to při nějaké další změně zase objeví...
Nad tou rýhou roste normální rohovina, takže se jednalo o jednorázovou záležitost, která nemá vliv na další využití koně.
Samozřejmostí je kvalitní a pravidelná korektura kopyt.smajlík smajlík

corwetta

16.6.2015 10:07
corwetta

XXX.XXX.2.138

Dobrý den, to bude určitě, jak už se zmiňovalo přede mnou, odrostlý korunkou provalený absces...akorát teda se divím, že pokud to má na všech čtyřech, tak Vám nekulhal... absces je velmi bolestivý a kůň silně kulhá, nebo aspoň špatně chodí..zažila jsem ho u obou mých koní a opravdu si nešlo nevšimnout, že kůň kulhá...nebo po provalení by jste si všimla dírky v korunce, kudy se vyvalil...zavolejte opravdu dobrého kováře či kopytáře kopyta potřebují upravit a určitě Vám i poradí...pokud je tlustý, tak opravdu hrozí schvácení, pokud už tedy neproběhlo a jako následek nejsou ty abscesy, ale píšete že je poník v pohodě, to znamená, že chodil/chodí stále normálně bez známek bolesti?

16.6.2015 10:40
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Toto po abcesu opravdu není. To, že koně trpí na lamitis jen na přední nohy je blbost. Mohou být schvácené všechny 4, jen proto, že kůň dává více váhy na přední končetiny (při pastvě, krmení,..) tak se to projeví více na přední nohy - mohou být postižené POUZE přední, ale také to být nemusí a mohou být poškozené i zadní kopyta.. Problém jménem lamitis není jen tím, že se kůň přežere, je tolik faktorů, špatná úprava kopyt (což bych i dle fotky usuzovala), špatná práce, povrch, jádro, pastva,... A hlavně je to problém celkový (pokud je to výživou) - celkově systému těla ne jen kopyt, kopyta jsou jen výsledek - varování, ne příčina. Doporučuji si přečíst článek od MVDr. Švěhlové, co sem dával "šutřík".

16.6.2015 10:43
polárka.15

XXX.XXX.41.2

I facebooku prolítlo video, kde jsou schvácení koně - v tom případě přecpaní od neohleduplných lidí, kteří měli za to, že když jsou koně venku, tak mají hlad a mohou zfutrovat tunu blbostí, když to jsou tak velká zvířata. Ti koně nemohli ani stát. Houpačka dopředu dozadu, a zkoušeli, v jaké pozici je to bude nejméně bolet ("krásná ukázka" schvácení všech kopyt).

16.6.2015 11:04
kapička

XXX.XXX.77.39

Viděla jsem na živo koně schváceného na všechny 4 a toho si opravdu nešlo nevšimnout. Zadky podsunuté pod tělo, předky vystrčené dopředu, sotva chodil...

corwetta

16.6.2015 11:37
corwetta

XXX.XXX.2.138

Nevím no, ale my tam takovéto podobné štěrbiny po provalení abscesu měli a kobyla je ještě má, jak odrůstá rohovina pomalu... můžu případně vyfotit..může to být i něco jiného, ale mě napadlo jako první toto, protože jsem něco tedy, takového podobného" viděla na svých koních...

16.6.2015 11:50
polárka.15

XXX.XXX.41.2

corwetta napsal(a):
Nevím no, ale my tam takovéto podobné štěrbiny po provalení abscesu měli a kobyla je ještě má, jak odrůstá rohovina pomalu... můžu případně vyfotit..může to být i něco jiného, ale mě napadlo jako první toto, protože jsem něco tedy, takového podobného" viděla na svých koních...

A viděla jste někdy naživo schvácené kopyto? Já bohužel ano, abces to samé. Sic to vypadá "podobně" rozdíl v tom patrný je

16.6.2015 12:21
canis lupus

XXX.XXX.210.204

Zdar, moje klisna měla na třech kopytech toto v různých variantách. Začalo to také příčnými prasklinami, ne moc velkými. Příčina byla ve špatné ůpravě kopyt- nikoliv dlouhé intervaly, ale strouhání ve špatném ůhlu. Kopyto se následně deformovalo a popraskalo. To by mohl být i Váš případ, doporučuji zavolat odborníka na kopyta. Jste-li z jižních Čech, o jednom vím.

matie345

16.6.2015 12:45
matie345

XXX.XXX.228.49

Děkuji za komentare a rady.Veterinář už u ponika byl, zrovna tet odjel.Ponik nijak nekulhá chodí normálně..Prý prodělal lehké schvaceni které samo začlo odcházet.Pichhl mu dvě injekce do žil.Jinak mi taky řekl at zavolám nějakého kováře.Nevíte o nejakem jsem s Českých Budějovice.

16.6.2015 13:34
alfonza

XXX.XXX.72.227

matie345 napsal(a):
Děkuji za komentare a rady.Veterinář už u ponika byl, zrovna tet odjel.Ponik nijak nekulhá chodí normálně..Prý prodělal lehké schvaceni které samo začlo odcházet.Pichhl mu dvě injekce do žil.Jinak mi taky řekl at zavolám nějakého kováře.Nevíte o nejakem jsem s Českých Budějovice.

"Nějakého kováře"... vy žádného nemáte?

http://spolecenstvo-podkovaru.webnode.cz/seznam-podkovaru/jihocesky-kraj/.

16.6.2015 13:41
polárka.15

XXX.XXX.41.2

matie345 napsal(a):

No a měla jsem pravdu A jak nějakého kováře? Jak jste se starala o kopýtka Vašeho poníka do teď proboha?

16.6.2015 13:55
alfonza

XXX.XXX.72.227

polárka.15 napsal(a):
No a měla jsem pravdu A jak nějakého kováře? Jak jste se starala o kopýtka Vašeho poníka do teď proboha?

To by mě taky zajímalo. Jak dlouho poníka máte?
Zadavatelka na mě působí dojmem absolutního laika, který koupil synovi poníka. Poník je předpokládám sám, přichvácený, "hodně přibral", takže nejspíš tlustý, neupravená kopyta... a zadavatelka se tu ptá, co má dělat a na "nějakého kováře". No, budu ráda, když se budu mýlit, jinak je to tu pořád dokola.

16.6.2015 14:32
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Klíd ona se to časem naučí někdo se učil na cizích někdo na svim no

16.6.2015 14:46
polárka.15

XXX.XXX.41.2

alfonza napsal(a):
To by mě taky zajímalo. Jak dlouho poníka máte?
Zadavatelka na mě působí dojmem absolutního laika, který koupil synovi poníka. Poník je předpokládám sám, přichvácený, "hodně přibral", takže nejspíš tlustý, neupravená kopyta... a zadavatelka se tu ptá, co má dělat a na "nějakého kováře". No, budu ráda, když se budu mýlit, jinak je to tu pořád dokola.

Tak tak...

Mě spíš praštilo do očí následující: "Nechceme nic zanedbat máme ho doma na hipoterapii pro syna tak chceme aby byl ponik zdravý. "

Jenom proto, že je to pro syna poník, tak chcete aby byl poník zdravý? Ne proto, že jsme si pořídili velké zvíře, které potřebuje adekvátní péči a chceme, aby byl zdravý, protože je to naše "majitelská povinnost"? Ne žádný nástroj na hippoterapii?

Kůň trpí už tím, že není ve zkušených rukou, když on ten poník tak rád papá (kord když jsou na lamitis poníci zvýšeně citliví) a na ty kopyta raději ani nechci myslet... Jen je potřeba si vzpomenout na novelu zákona o týrání koní...

16.6.2015 14:56
canis lupus

XXX.XXX.210.204

Zkuste pana Podhajského- 777 178 181. Mě dal kobču dohromady. Nevím, jestli nemá stop stav, má toho hodně, ale za pokus to rozhodně stojí.
A vy ostatní se hned nevztekejte. Nevíte, jestli je poník skutečně sám a i kdyby- jsou koně, co se s jiným nesnesou a nejsou to jen plemenní hřebci. Takoví musí být buď sami nebo s jiným zvířetem, aby druhé koně nerubali.

BYaqo

16.6.2015 15:14
BYaqo

XXX.XXX.105.0

Zdravím, nezačínala bych tu o týrání, týrání by bylo toho koně v tom nechat, nestarat se o něj, nekrmit. Nic. Paní chtěla tady rady a veteináře zavolala. Nejspíše se to stalo dietní chybou a proto by byla na vině i ona což mi sice přijde tak, že svou neinformovaností nebo nezkušeností ublížila zvířeti, ale zrovna tak za to možná ani nemůže, schvácení má různé příčinny a paní to koukám řeší a myslím, že si dá teď o to větší pozor aby měla poníka v pořádku.

BYaqo

16.6.2015 15:21
BYaqo

XXX.XXX.105.0

Že není zvíře ve zkušených rukou? To je k smíchu, i kdyby paní s koníky zkušenosti měla, nemusela vidět zrovna schváceného koně nebo jiné úrazy koní. Nikdo neví, jestli poníka přecpala pastvou či ne, nikdo neví, kdy poníka pořídila, když napsala, jestli nevíme o nějakém podkováři. Může mít poníka měsíc proboha, také jsem sháněla podkováře až, když byl kůň doma. Dejte si ruku na srdce a řekněte, že se koníčkovi nikdy nic nepřihodilo i přes vaší péči či sebevíc zkušeností. Nikdy nevíte, kdy se tomu zvířeti může něco stát. Kolika také může přijít aniž byste udělali nějakou změnu, cokoliv může přijít a vy se tu budete ohánět tím jak je hned nezkušená a podobně. Já si sahnu do svědomí a řeknu Vám, je spousta věcí se kterými jsem v životě začínala a ano někde se začít musí a vždycky uděláte nějakou chybu.

16.6.2015 15:39
alfonza

XXX.XXX.72.227

Nikdo se tady nevzteká, to měl být spíš povzdech, rezignace nad tím, že si čím dál víc laiků pořizuje koně. Ano, každý nějak začínal, ale nemělo by to být na úkor toho zvířete. A pokud se zadavatelka ptá na netu cizích lidí, o kterých nic neví, místo aby rovnou volala veta, tak už nevím, co na to říct. A kovář, ikdyby měla koníka měsíc, tak už ho dávno měla mít sehnaného, ne čekat na problém. Mě spíš přijde k smíchu, nebo spíš k pláči, že tady váhu zkušeností zlehčujete. A ruku na srdce si klidně dám, schvácení, koliku ani jinou vážnou věc jsem zatím u svých koní řešit nemusela, může to být štěstí a náhoda nebo taky aspoň hrubé povědomí o tom, jak podobným situacím předcházet, že. A kdybych takovou situaci řešit musela, tak rozhodně nepíšu na internet na anonymní diskusi a nečekám, jaký "odborník" mi poradí, zatímco zvíře trpí, ale okamžitě volám veterináře. Ale co, jsou to vaše koně, tak si na nich klidně ty chyby cvičte, snad to přežijou.

16.6.2015 16:19
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Plně souhlasím s alfonzkou... i kdyby stačí číst mezi řádky...

Jinak, kdo říkal, že ten kůň trpí, že stojí sám? Kdo to tady zmínil, že je sám? A reagoval na to? Nevím o tom teda vůbec nic.

A co se týká týrání koní, přečtěte si zákon a co vše v něm naleznete - co vše je považováno za týrání, než se tady začnete rozčilovat, především zabrouzdejte k citování kovář/kopytář, třeba pochopíte... (dám radu, rozhodně to není jen o tom nekrmit, nenapájet koně,...).

BYaqo

16.6.2015 16:34
BYaqo

XXX.XXX.105.0

To je špatně pochopeno, já se vůbec nerozčiluji. Jen mě nepřestává překvapovat jak jsou lidé zlý a hned nejchytřejší na světě. Paní zde píše, že žádá o radu. Nešla jsem pro odbornou pomoc, ale radu. Upřímně kdybych viděla, že můj kůň kulhá, má horečku, trpí kolikou nebo čímkoliv jiným, co je vážné okamžitě volám vet. Ale když se mi kůň odřel a vypadalo to ošklivě také jsem nejdřívě obvolávala koňáky a ukazovala. Némá vůbec smysl se to tu snažit vysvětlit. Jde o to, že i kdyby paní byla sebezkušenější může se stát spousta věcí. Já taky léčila u koně nejvýše odřeninu, ale přesto nemám potřebu tady toho člověka shazovat a přepokládat hned tohle i tamto. Lidi sem chodí pro rady, pokud je nutné se ptát ano ptáme se, ale kam to zašlo tady a v jiných diskuzích též. Je tu jen málo lidí, co doopravdy radí a spousta, co má jen ošklivé připomínky, hned sem tahají zákony a týrání zvířat a podobně. A tohle vše mi přijde hodně smutné vzhledem k tomu, že o situaci radící většinou neví vůbec nic a jen dělají unahlené závěry.

BYaqo

16.6.2015 16:49
BYaqo

XXX.XXX.105.0

polárka.15 napsal(a):
Plně souhlasím s alfonzkou... i kdyby stačí číst mezi řádky...

Jinak, kdo říkal, že ten kůň trpí, že stojí sám? Kdo to tady zmínil, že je sám? A reagoval na to? Nevím o tom teda vůbec nic.

A co se týká týrání koní, přečtěte si zákon a co vše v něm naleznete - co vše je považováno za týrání, než se tady začnete rozčilovat, především zabrouzdejte k citování kovář/kopytář, třeba pochopíte... (dám radu, rozhodně to není jen o tom nekrmit, nenapájet koně,...).

Děkuji za radu, zanedbání a podoby týrání dle našich zákonů přečtené mám, ale rozhodně bych je nevytahovala v situaci o které téměř nic nevím a mohu se jen domnívat nebo jsem nic neviděla na vlastní oči. :).

16.6.2015 17:33
alfonza

XXX.XXX.72.227

BYaqo napsal(a):
To je špatně pochopeno, já se vůbec nerozčiluji. Jen mě nepřestává překvapovat jak jsou lidé zlý a hned nejchytřejší na světě. Paní zde píše, že žádá o radu. Nešla jsem pro odbornou pomoc, ale radu. Upřímně kdybych viděla, že můj kůň kulhá, má horečku, trpí kolikou nebo čímkoliv jiným, co je vážné okamžitě volám vet. Ale když se mi kůň odřel a vypadalo to ošklivě také jsem nejdřívě obvolávala koňáky a ukazovala. Némá vůbec smysl se to tu snažit vysvětlit. Jde o to, že i kdyby paní byla sebezkušenější může se stát spousta věcí. Já taky léčila u koně nejvýše odřeninu, ale přesto nemám potřebu tady toho člověka shazovat a přepokládat hned tohle i tamto. Lidi sem chodí pro rady, pokud je nutné se ptát ano ptáme se, ale kam to zašlo tady a v jiných diskuzích též. Je tu jen málo lidí, co doopravdy radí a spousta, co má jen ošklivé připomínky, hned sem tahají zákony a týrání zvířat a podobně. A tohle vše mi přijde hodně smutné vzhledem k tomu, že o situaci radící většinou neví vůbec nic a jen dělají unahlené závěry.

Právě že radící většinou o situaci nic neví, teď jste na to kápla. Jinak málo radících tu není, ale když někdo napíše zavolejte doktora (právě proto, že o situaci nic moc neví, jak by taky mohl), tak to většinou nikdo nechce slyšet.
A to, že si někdo pořídí koně, aniž by o nich moc věděl a ptá se na rady na anonymních fórech, místo toho, aby si zaplatil veta/trenéra/kováře, to vám smutné nepřijde? Nevím, jak často chodíte na ifaunu, ale podobných dotazů je tu poslední dobou čím dál víc. To přijde smutné zase mě.
Mmch, můžete mi citovat nějaký příspěvěk, kde je na zadavatelku někdo zlý nebo jí shazuje?

BYaqo

16.6.2015 17:56
BYaqo

XXX.XXX.105.0

Příspěvek od polarka15. už mi přišel až příliš, to samé ty otázky okolo podkováře, já hledala a hledala a první podkovář, co tu byl mi nepřišel uplně vstřícný a tak jsem hledala dál, může to být zrovna tak u té pani. Třeba se jen chtěla zeptat po někom, kdo je opravdu dobrý, koně Vám vystrouhá kdejaký podkovář, ale už jsem se párkrát setkala s tím, že špatně nebo z nějakého důvodu se Vám nebude zamlouvat. Nicméně ne na tyto stránky příliš nechodím, takže nevím jak často se tu objevují příspěvky tohoto nebo podobných problémů. A já se tady též pani jen zastala, nic to neukazuje o tom jak se chovám ke svým koním a vy jste z toho usoudila ať si na nich dělam chyby, že to snad přežijou. Ale možná jsem moc naivní a mám představy o tom jak by úmyslně svému koni nikdo neubližoval a nezanedbával ho. :) Jen si myslím, že to, co může vypadat jako nezkušenost či zanedbanost, nedej bože zmíněné týrání tak vůbec nemusí být. Setkala jsem se kdysi s koněm, v duchu si říkala ježiš ten je vyhublý, majitel mu nedává jíst a pak se dověděla, že koníček je nemocný. Proto už radši nemám žádné předsudky než si o něčem zjistím více. :) Každý má nějaký názor. Já se snažila vysvětlit tento postoj k tomu.

16.6.2015 18:52
kapička

XXX.XXX.77.39

BYaqo: Bohužel je to fakt, dost lidí dnes postupuje stylem chci koně, nic o nich nevím, koupím koně, mojí neznalostí vznikne problém (a to že ho často řeší nejdřív na netu je jenom třešničkou na dortu). Těch diskuzí Co mám dělat... je pak spusta. Za mě asi "vede" diskuze Moje klisna přestala rodit z Equichannelu.
Mě přijde normální, že když něco chci, a nemusí to být jen živý tvor, tak si o tom něco zjistím. A pokud zůstanu u zvířat, která jsou na člověku závislá, tak to platí dvojnásob. A nejen si zjišťovat na internetu/v knížkách, ale opravdu si to zkusit. Naučit se aspoň základy ježdění, ale hlavně tu péči o koně, na vlastní oči vidět, co kůň potřebuje ( kovář, odčervení, veterina, krmení...), jakými neduhy nejčastěji trpí a jak jim případně předcházet...
A o tom by se mělo mluvit a ne se zastávat lidi, co si pořídí koně a pak teprve zjišťují co že je kolem toho starostí. Když nic jiného, tak je to naprostá nezodpovědnost a bezohlednost vůči živému tvorovi.

BYaqo

16.6.2015 19:03
BYaqo

XXX.XXX.105.0

Kdybych na vlastní oči viděla, že je zdavatel nezkušený ano, pak bych mu to řekla, za tím stojím s Vámi, každé zvíře potřebuje jinou péči a je na člověku aby si o péči zjistil, co nejvíce, dobře je jiné, když je to činčila, pejsek, kůň. Něco se dá dočíst, třeba abych koukala u ostatních lidí jak se starají o činčilu než jsi ji pořídím to asi zase ne, přesto pro radu bych sem klidně k jiným majitelům čičnčil šla a ostatní se o nich dočetla v knize. No a zase mi přijde jako hovadina, že by si někdo pořídil koně aniž by o něm cokoliv věděl nebo někde viděl základní pěči o něj ne? Alespoň já nikoho takového neznám. Rozhodně bych se nezastávala člověka o kterém vím, že nic neumí a svoji péčí zvířeti ubližuje a to je právě kámen úrazu proč jsem se zastávala tady, my nevíme zda-li paní zkušenosti má či nemá, tak bysme to tu něměli tak ani probírat, protože jsou to od nás zbytečné předsudky, když jsme zadavatelčinu péči o koníka neviděli. :).

16.6.2015 20:23
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Ale notak, já zlá nejsem, jen žiju v realitě a nemažu med kolem huby, kord když ty dotazy jsou stále dokola stejné a podstata je taky stejná, jak jsem řekla, je třeba číst mezi řádky.. Já o koních nic nevědět a přesto nějakého mít, tak když vidím problém, tak prostě toho veterináře zavolám, abych měla klid. Holt když má někdo koně tak musí počítat i s vysokými částkami ze veterinu, člověk časem a zkušenostmi vydedukuje jak moc to závažné asi může být, jak postupovat, jestli to je "prkotina" či to je vážná věc. Já se pohybuju u koní od mala a zrovna náct mi už taky není, ale i tak že vím za těch moře let jednak hodně věcí, jednak naprostý prd. Člověk se učí celý život, každý jsme začínali, ale i tak by mě nikdy nenapadlo mít dotaz "můj kůň se nemůže hýbat, co mám dělat" zapojím mozek a volám veta... málokdo má peněz na rozhazování, ale pro mě je přednější zdraví a zaplatím než sedět na netu a čekat, až mi nějaký "odborník" na anonymu odpoví, mezitím kůň 2 dny trpí a až 3. den zavolám veterináře, to mi přijde opravdu uhozené - ale teď to nemyslím na zadavatelku, píši to obecně. Nyní jen mohu popřát správný přístup, dobrého kováře/kopytáře a hodně zdravíčka poníkovi do budoucna.

16.6.2015 20:29
alfonza

XXX.XXX.72.227

BYaqo napsal(a):
Příspěvek od polarka15. už mi přišel až příliš, to samé ty otázky okolo podkováře, já hledala a hledala a první podkovář, co tu byl mi nepřišel uplně vstřícný a tak jsem hledala dál, může to být zrovna tak u té pani. Třeba se jen chtěla zeptat po někom, kdo je opravdu dobrý, koně Vám vystrouhá kdejaký podkovář, ale už jsem se párkrát setkala s tím, že špatně nebo z nějakého důvodu se Vám nebude zamlouvat. Nicméně ne na tyto stránky příliš nechodím, takže nevím jak často se tu objevují příspěvky tohoto nebo podobných problémů. A já se tady též pani jen zastala, nic to neukazuje o tom jak se chovám ke svým koním a vy jste z toho usoudila ať si na nich dělam chyby, že to snad přežijou. Ale možná jsem moc naivní a mám představy o tom jak by úmyslně svému koni nikdo neubližoval a nezanedbával ho. :) Jen si myslím, že to, co může vypadat jako nezkušenost či zanedbanost, nedej bože zmíněné týrání tak vůbec nemusí být. Setkala jsem se kdysi s koněm, v duchu si říkala ježiš ten je vyhublý, majitel mu nedává jíst a pak se dověděla, že koníček je nemocný. Proto už radši nemám žádné předsudky než si o něčem zjistím více. :) Každý má nějaký názor. Já se snažila vysvětlit tento postoj k tomu.

O vás nic neusuzuju, bylo to myšleno obecně. Navíc tady nejde o úmyslné ubližování, ale ubližování z neznalosti. Ikdyž pro to zvíře v tom ve výsledku není rozdíl. Já bohužel takové lidi, kteří si pořídili koně bez elementárních znalostí, znám. Ale aspoň ty lidi měli dostatek soudnosti a koně si nechali ustájit. A občas si nechají poradit. Ale když vidím, jak s koněm pracují (bohužel se jedná o mladého koně, který v podstatě nic neumí), tak je mi ho líto. A rozhodně to není o tom, že by mu chtěli jakkoliv ubližovat, jen prostě neví.
Pokud toto není zadavatelčin případ, tak se jí ráda omluvím. Ale neznalost z jejích příspěvků vyloženě čiší.

matie345

16.6.2015 22:58
matie345

XXX.XXX.142.15

Dobrý večer chci se vyjádřit k mému odsouzení.Ponika sem koupila nedávno, proto podíváme teprv hledám.Samozřejmě vím že se o kopyta stará podkovar a ne manikerka.Problémů na kopytech sem si všimla včera a to veterinář přijet nemohl.Byla sem jak na trni tak sem požádala
vás o názor.Ponik sám nejni máme ještě ovce, ptala sem se předchozího majitelé jestli mu nebude smutno, na to mi odpověděl že je to pro něj lepší že se moc s ostatními oněmi nesnesl.U náš přibral to ano ale ne abychom ho ničím ladovali.Je jen na pastve jako u předchozího majitelé, žádný prikrm mu nedáváme.Ale jak jsem na nem poznala asi je naše tráva hodně výživna.Ano nejsem žádná profi chovatelka to nebudu lhát jak koňim rozumím ale základy me učil děda odmala.Jestli kůň kulhá nebo nemůže chodit bych určitě poznala.V minulosti sem opravdu nepočítala že se ke konim vrátím.Ale vzhled k situaci syna sem ponika koupila.A koupila a vše co kůň potřebuje k dobrému žití.Myslím si že by to udělala každá matka která by věděla jak to jejich synovi pomáhá.Tak opravdu nevím co je na tom špatného že ho mám pro syna.Jinak určitě na veterinář a podkovarich nešetřím nemám to zapotřebí, kdybych na ponikovy šetřila tak než sem koupila tak bych se m sjela asi 10 poniku a potom koupila obyčejného ponika za 20tis jen kvůli tomu že má vynikající povahu.Jinak všem děkuji za rady, názory.A promiňte za anonymitu, ještě sem se nestihla zaregistrovat.

17.6.2015 05:41

Opakuje se to, stejné problémy.
Taky jsem se nenarodila chytrá. I začátečník může být šikovný a rychle se učit a "zkušený" setrvávat v nesmyslu bez vývoje.

Musíte se učit rychle. Tady jsem dávala nějaké odkazy a názory:
https://www.ifauna.cz/kone/nemodforum/r/detail/1585207/krvaceni-po-uprave-kopyt-u-prichvatleho-ponika
A ta zadavatelka byla mimořádně šikovná, sledovala jsem dál, její IR koně se mají moc dobře.

19.6.2015 00:04
wendinkah

XXX.XXX.42.18

Dobrý den nedalo mi nereagovat.pracovala jsem jako ošetřovatelka koni.tenkrat jsem ve stáji mela silně osipaneho poníka. Bylo mi ho lito a jelikož majitelka se neměla k tomu volat veterináře ptala jsem se zde na teto diskuzi co stim + prilozene fotky.kdyby to byla obycejna letní vyrážka tak bych se zde nikdy neptala.a i když mám kone velmi ráda přece jen plat ošetřovatel u koni není tak vysoký aniž bych mohla na cizího kone volat veterináře. Bohužel musím se slečnou souhlasit zadala jsem zde o radu a akorát jsem tu skončila za největšího debila.a poznámky typu ze na pořizovací cenu kone jsem mela a na jeho následnou péči už ne Mé tuto diskuzi uplne shnusilo.a kvůli Čemu. ? Člověk se zeptá a lidé soudi aniž by cokoliv věděli.

19.6.2015 08:20
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak je to jako na všech podobných fórech někdo se snaží poradit někdo si léčí mindráky je třeba ten hnuj trochu přebrat a povznést se nad příspěvky který nic neříkaj k otázce zadavatele

20.6.2015 23:23
roxicka17

XXX.XXX.227.40

canis lupus napsal(a):
Zdar, moje klisna měla na třech kopytech toto v různých variantách. Začalo to také příčnými prasklinami, ne moc velkými. Příčina byla ve špatné ůpravě kopyt- nikoliv dlouhé intervaly, ale strouhání ve špatném ůhlu. Kopyto se následně deformovalo a popraskalo. To by mohl být i Váš případ, doporučuji zavolat odborníka na kopyta. Jste-li z jižních Čech, o jednom vím.

Shanim sikovneho cloveka na kopyta me 3 lete kobylky prosim o kontakt.

21.6.2015 06:09
taiza222

XXX.XXX.74.7

roxicka17 napsal(a):
Shanim sikovneho cloveka na kopyta me 3 lete kobylky prosim o kontakt.

Kontakt canis lupus již vložila, mrkněte výše nebo na www.kopytar.cz.

21.6.2015 11:12
roxicka17

XXX.XXX.227.40

Dekuji ale pan podhajsky pokud vim jen strouha a nekove. Kobca je nyni jen strouhana ale je s ni zamysleno na militari a budem potrebovat staleho kovare.

21.6.2015 14:54
canis lupus

XXX.XXX.210.204

Dobrý den, myslím že v jižních Čechách je pořád nejlepší podkovář pan Chmelík. Je sice vlivem svého vytížení někdy poněkud netrpělivý, ale své práci opravdu rozumí. Našla jsem na něj kontakt, snad je aktuální. +420 603 809 229.

21.6.2015 18:55
Terven

XXX.XXX.110.147

Též se přidám s doporučením pana Chmelíka, mám s ním výbornou zkušenost. Odborník na svém místě, slušné jednání, zkušenosti s problémovými kopyty. Netrpělivosti jsem si nevšimla. Kontakt by měl být platný.

22.6.2015 07:41
taiza222

XXX.XXX.74.7

Pana Chmelíka rozhodně nedoporučuju. Neřeší úhlování kopyta, stranovou vyváženost, podélnou klenbu, rozpěrky...prostě nic, co by řešit měl. Ano, jinak se choval vždycky slušně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík