Adriana 15

XXX.XXX.210.64
Ahoj holky mám menší problém. Můj koník apa sQ horse nemá podkovy padaly mu a zničilo mu to spíš kopyto. Proto zvazuji koupi bot pro koně ale nevím jaké jsou dobře a jak zvolit velikost. Jedná se mi jen ó vyjížďky do terénu. Děkuji
Jedna diskuze na dané téma
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3334497/boty-pro-kone#a3343426
A jedna paní, která poradí
http://www.boty-pro-kone.cz/.
karo2702
napsal(a):
Pokud je nutně nepotřebujete, tak bych se na to vykašlala. Boty pro koně padají rozhodně mnohem víc než podkovy, většině koní nepadnou
To se dost pletete. Dva koně (jeden můj a jeden kamarádčin), díky botičkám teď po zchvácení chodí skoro po všech površích, bez problémů.
Je období, u nekvalitních či zchvácených kopyt, kdy je zároveň možno jezdit, protože koník na tom není úplně špatně a pohyb koním prospívá, ale zároveň ještě není kůň schopen, chodit všude.
Pak jsou dvě možnosti.
1.pokaždé, když přijedete k místu, kde povrch koni vadí, sesednete a půjdete pěšky
2.obujete botičky a jedete celou vyjížďku v sedle
Je to na vás.
Vzhledem k tomu, že mému koni léčení trvalo 1,5 roku a kamarádka kurýrovala 2 roky, zajisté uznáte, že botičky mají cosi do sebe.
Ovšem, stejně jako u lidí, ne každé botičky pasují každému koni. To dá přece rozum!
Adéla a spol.
napsal(a):
Ovšem. Můj komentář byl myšlen jako možnost. ´Všichni koně totiž nepotřebují podkovy ani boty.
Koně se zdravými kopyty opravdu ve většině případů nepotřebují podkovy či botičky. Což ovšem není případ koně zadavatelky. Proto jsem si dovolila reagovat trochu ironicky. Nic ve zlém. Občas taky napíšu nesmysl.
konik33

XXX.XXX.39.4
Botičky jsou super věc, ulehčují našim koním život na vyjížďkách. Na A1/1 valacha jsme si volali p. Vostatkovou, která mu napasovala boty na míru Old Macs. Důvodem byla plošší kopyta + přichvácení.(podkovy absolutně nedržely) Po roce ježdění s botkama se koník strašně zlepšil na tvrdém i kamenitém povrchu, přesto mu boty dáváme i nadále. Máme je už cca 3 roky a stále jsou v super stavu.
Druhé kobyle, haflině, se po sundání podkov udělal na levém kopytu abces. Po skoro 2 měsících neježdění, jsem čekání vzdala, a pořídila jí zkusmo botičky od HKM(změřila jsem si kopyto a podle rozměrů objednala boty). První zkoušení bylo hrozné, bota na levém kopytu se jí protáčela fest, tak jsme to vyřešili silnýma ponožkama, díru na kopytu má pořád, i když o dost menší, tak se jí botička ještě občas trochu posune.Na druhém kopytu bota sedí pěkně. Takže závěr: koně spokojení = my spokojení :) Jinak na trhu je k mání hned několik značek bot, chce to prostudovat a rozmyslet se, zda investovat do kvalitních na míru, nebo se spokojit s levnějším kompromisem. Já si ty botičky od HKM pořídila s tím, že buď to vyjde, nebo ne. Máme je asi měsíc a zatím tedy spokojenost :).