Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak jsem zkoukla video o odebrání koní v Číčovicích a jsem z toho také na rozpacích. Okolo je zanedbaných trosek se kterými KVS odmítá cokoli léta dělat a tady odebrali koně, kteří jsou evidentně nakrmení a ve výborném stavu, snad prý kvůli nezkolaudované stavbě. To bych řekla, že se mělo řešit poněkud jinak, i když je okolo binec, koně evidentně nijak nestrádají.
https://youtu.be/um2JjgS0IQ8
Kopírujem z FB.
"Znova toto video, tentokrát s komentářem někoho, kdo ty koně zná a zná i příšerné podmínky, ve kterých museli žít.. nekomentuji kdo a jak je odvezl. Ale to, v čem žili... metr vysoká podestylka slamou, která překrývala železné harampádí, šrot, plechy, dráty, střepy. Hřebec minimálně 2 roky přivázaný na 1.5 metru dlouhém řetězu. Koně ze zahrady utíkali schovávat se do útrob domu plného odpadků. To, že vypadají najedeni neznamená, že jsou v pořádku. Jejich kopyta neviděly rašpli a kleště 2 roky, na vysoké slámě se neměla o co obrušovat. Voda maximálně dešťová. Furt máte pocit, že někomu bezdůvodně ukradli Koně? Já tedy ne, byla jsem tam. O kozach v 1. patře ani nemluvit."
V komentároch sa ďalej píše, že kone kŕmil niekto iný, než majiteľ.

Aha, tak díky za informace. O exekucích se nic nepsalo, jen o týrání.

Pěkní koně.Jestli byli syroví, tak mají dost dobré povahy, i s foukačkou, nulová agrese,ani od hřebce. Chlapi u nakládky byli zkušení, i tak občas jeden stál rizikově a druhý přitvrdil, klidně mohla být další zlomenina/ nevykopli/ . Články asi píší lidé, co rozumí psaní článků, ne koním. Převýchova koní. Auto bylo z Písku...proč se mi vybavil ten článek ředitele "vysvětlující" uniklé video stájník-hřebec z výcviku mladých hřebců, a to video.
Spíš je asi třeba normální výchova a výcvik.
Kritická kopyta si představuji jinak,nekulhalo nic
Propadnutí majetku včetně zvířat při nesplácení exekucí je podle mého v pořádku..Paní bude typický hromadič zvířat , ne tyran.
Vidím to podobně jako žofré. Bude to bláznivá paní co si nabrala více zvířat než uživí. Upřímně tohle by za souseda nechtěl nikdo (a v záběrech bylo vidět, že se to děje v běžné zástavbě rodinných domků (tohle je přece minimálně vlečka hnoje každý týden, to se na pozemku jen tak do nikam neztratí - to není o tom že je bláto + těch odpadků bylo taky vidět dost). Odebrání zvířat je pro sousedy vysvobození.
Koně jsou nakrmení. Bez vnějších zranění. Evidentně neošahaní. Ale tím ty plusy asi končí. V tomhle bordelu žít by nechtělo ani prase. Ano, jsou i horší případy, ale kde je napsáno, že za rok by ta zvířata nemohla dopadnout hůře. Pokud se dostanou k zodpovednemu člověku a ne holšiškám a vykukům mají šanci na dobrý koňský život a dělat někomu radost třeba i pod sedlem
Takže vlastně se ti koně a kozy vzali proto, že má žena exekuci. Taky byla v reportážích zmiňovaná cena koziček. Takže už vím proč.
Jinak mi ten zásah nepasoval do běžných aktivit odpovědných institucí.Těm to trvá skoro pokaždé tak dlouho, až jsou mrtvá zvířata a rozzuření lidé.
Koně jsou to hezcí a hodní. Teď to stádečko někdo roztrhá a nastrká koníky po jednom do boxů. Třeba na sebe budou alespoň vidět.
Smutné, že když jde o prachy (tedy vedeno přes exekuci), jde všechno rychle a berou se i koně v dobrém výživovém stavu. Když to má jít přes KVS a má jít o blaho a zdraví těch zvířat, nechávají leckde koně v mnohem horších podmínkách a stavu a páka na ty lidi prostě není.
Když srovnám stav těchto koní a třeba tady loni zmiňovaný Stekník, tak je to fakt nepoměr.
Inu o peníze jde až na prvním místě...
Zase máme poučení, že zavolat na tyto případy nejen KVS, ale případně zainteresovat i další úředníky - životní prostředí, finančák,obecní úřad atd. (jinak u Stekníku se úřady s odpověďmi schovávali za nejrůznější výmluvy jen aby nemuseli nic sdělovat - nedalo se je kontrolovat)
Zabavit takové koně je pro stát docela výhodné.Určitě je nebudou složitě dávat dohromady ,jako jiné chudáky ,kteří byli skutečně týraní.Taky je minimální riziko,že by se neprodali a léta kdesi zbytečně dožívali ,na státní útraty .
Každopádně sousedy chápu ,že se zaradují,když jim tohle hospodářstvíčko zmizí z blízkosti
koně
napsal(a):
Zabavit takové koně je pro stát docela výhodné.Určitě je nebudou složitě dávat dohromady ,jako jiné chudáky ,kteří byli skutečně týraní.Taky je minimální riziko,že by se neprodali a léta kdesi zbytečně dožívali ,na státní útraty .
Každopádně sousedy chápu ,že se zaradují,když jim tohle hospodářstvíčko zmizí z blízkosti
To určitě ano, ale třeba z těch psů, co také propadli, a všichni si pamatujeme ty 3 chudáky hřebce (srdeční vada, sarkoidy), kteří byli onehdy v nabídce, zase takový zisk nebude - spíš si myslím, že už svoji cenu dávno prožrali v dočasné péči. Ale dostali se prostě jinam, protože to šlo přes finance. Kdyby to šlo přes KVS, zřejmě by v působištích ještě byli - to mě na tom mrzí, že na jednu stranu se stát nezdráhá postarat a na druhou se skoro podílí na tom, aby zvířata zůstala v leckdy nevyhovujících podmínkách, když to deleguje na obce, které péči neuplatí. Jen mě prostě mrzí, že pro zisk, který chápu, se cesta najde, ale pro včasnou záchranu (často života) je ta cesta hodně trnitá a plná překážek.

Pipilota
napsal(a):
Vidím to podobně jako žofré. Bude to bláznivá paní co si nabrala více zvířat než uživí. Upřímně tohle by za souseda nechtěl nikdo (a v záběrech bylo vidět, že se to děje v běžné zástavbě rodinných domků (tohle je přece minimálně vlečka hnoje každý týden, to se na pozemku jen tak do nikam neztratí - to není o tom že je bláto + těch odpadků bylo taky vidět dost). Odebrání zvířat je pro sousedy vysvobození.
Také tak. Koně pěkní, nakrmení. A při nakládání žádný jó problém nevidím.
Dotaz
napsal(a):
To určitě ano, ale třeba z těch psů, co také propadli, a všichni si pamatujeme ty 3 chudáky hřebce (srdeční vada, sarkoidy), kteří byli onehdy v nabídce, zase takový zisk nebude - spíš si myslím, že už svoji cenu dávno prožrali v dočasné péči. Ale dostali se prostě jinam, protože to šlo přes finance. Kdyby to šlo přes KVS, zřejmě by v působištích ještě byli - to mě na tom mrzí, že na jednu stranu se stát nezdráhá postarat a na druhou se skoro podílí na tom, aby zvířata zůstala v leckdy nevyhovujících podmínkách, když to deleguje na obce, které péči neuplatí. Jen mě prostě mrzí, že pro zisk, který chápu, se cesta najde, ale pro včasnou záchranu (často života) je ta cesta hodně trnitá a plná překážek.
Alebo to dopadne ako v Křenku, kde stačilo premenovať firmu a kone sa vrátili naspäť tomu, komu hynuli od hladu.
Dotaz
napsal(a):
Smutné, že když jde o prachy (tedy vedeno přes exekuci), jde všechno rychle a berou se i koně v dobrém výživovém stavu. Když to má jít přes KVS a má jít o blaho a zdraví těch zvířat, nechávají leckde koně v mnohem horších podmínkách a stavu a páka na ty lidi prostě není.
Když srovnám stav těchto koní a třeba tady loni zmiňovaný Stekník, tak je to fakt nepoměr.
No rychle to nešlo, kauza se totiž prý táhne snad od roku 2009. Několikrát se zvířata přesouvala, paní nedbala výzev a doporučení, naopak ze 7 koz to rozmnožila na 40, další detaily si už nepamatuju.
Ale pro sousedy to musí být úleva, neb z takového množství zvířat na tak malém pozemku, to musí být rychna jak blázen, to že to může proskovat do spodních vod a podobně o tom taky asi netřeba mluvit.

Tak jsem si ty články blesku přečetla všechny. A řekla bych, že to je celé jinak. Je to celé kauza blesku, info zkreslené, ale:
Citace z článku blesku
Úředníci nakonec konstatovali, že jejich opakovaný odběr by byl problematický, dokonce zdraví a život ohrožující, a protože jsou dobře živeni a napájeni, mohou u Marie Vránkové zůstat.
Zdejší úřad shledal, že by k odběru koní nemělo dojít v rámci předběžného opatření, ale případně až při vydání rozhodnutí o nařízení řádného zvláštního opatření náhradní péče,“ uvedl pracovník odboru životního prostředí Radek Haugvic.
Tím se odbor životního prostředí zbavil odpovědnosti, kterou přehodil na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Blesk tlapky už dříve na postup úředníků podaly stížnost na krajský úřad.
Takže podle tohoto nešlo o exekuci na majetek, ale o propadnutí zvířat z důvodu týrání:
Propadnutí týraného zvířete - § 27b odst. 2, 3 a 4 zákona na ochranu zvířat proti týrání:
• je sankcí, při rozhodování o propadnutí týraného zvířete se v případě přestupku použije zákon o přestupcích,
• ukládá se bez návrhu krajské veterinární správy,
• lze uložit pouze vlastníkovi zvířete, tedy jestliže týrané zvíře náleží pachateli
správního deliktu,
• ukládá se tehdy, nelze-li po posouzení všech okolností případu předpokládat, že
dojde k nápravě pachatele (vlastníka zvířete) a zároveň je nepochybné, že nebude v budoucnosti zabezpečena řádná péče o zvíře, konkrétně tehdy je-li důvodná obava, že pachatel správního deliktu bude v týrání zvířete pokračovat, nebo neposkytne týranému zvířeti péči, kterou vyžaduje jeho zdravotní stav,
• znamená vždy zánik vlastnického práva chovatele ke zvířeti. Zvíře se po nabytí právní moci rozhodnutí v řízení o správním deliktu stává vlastnictvím státu, a to prostřednictvím Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových,
• pokud se obecní úřad obce s rozšířenou působností rozhodne uložit propadnutí týraného zvířete, vede pouze jedno správní řízení, a to řízení sankční.

Máte někdo opravdu podloženou informaci, že paní měla pravomocné exekuce a díky tomu byli koně exekučně zabaveni ? Nikde jsem to nenašla.
Není to zas dezinformace šířená na základě obecného povědomí, že propadnutí majetku rovná se dluhy?
Trochu to totiž mění pohled na věc.

To je to, co mi vadí. Jsem si vědomá toho, že ti koně nežili v dobrých podmínkách, ale zdaleka na tom nebyli tak, jak to občas vídám, protože se mi občas “poštěstí” vidět dvorkové nebo uzavřené chovy, kde ty podmínky jsou opravdu otřesné a koně v hrozném stavu. A náprava je obtížná, někdy nemožná. Proč tady to šlo tímto způsobem, přestože koně jsou v dobrém stavu. Proč se u těch trosek nepřistoupí k propadnutí majetku dokud se to nemedializuje a pořád se okolo jen mluví? Je to proto, že tady se jedná o krásná zvířata? Nebo proto, že Blesk stále prudil a podával stížnosti?
Mohl by to být vzorový příklad pro další případy? Je jedno, že jsou nakrmení, ale žijí v nevyhovujících podmínkách, tak vyžadovat propadnutí z důvodu týrání? Když to jde tady
,proč ne jinde? Nebylo by to na druhou stranu snadno zneužitelné? Nelíbí se mi soused, má tam bordel, zařídím, ať mu seberou koně? No nic, jen teorie.

Hlavně, že když jsme tenkrát se známou dávaly informaci na KVS, kdy u nás ve vesnici měla jedna ženská podvyživeného hřebce na pozemku 5x5 bez stromů a bez přístřešku, kůň stál v bahně a ho*nech, bez vody, bez sena. Tak nám KVS odpověděla, že jeho stav není tak hrozný.... Potom zabavují zvířata v takovém stavu... Ano podmínky tam nejsou ideální, o tom žádná, ale měli by se řešit přednostně vážnější stavy, kterých je mraky

Koně se stali majetkem Zemského hřebčince v Písku https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1567890463350335&id=408283495977710
Varaxi
napsal(a):
Týrat koně lze nejen hladem.
Já tu kauzu neznám, ale nemyslím si, že týraného koně lze vždy poznat z fotky.
Viděla jste video z nakládání těch koníků? Pokud by někdo takovým způsobem nakládal jiné koně, třeba i mou vymazlenou kobylu, neodešel by po svých,ale byl by odvezen záchrankou.
Ti koně jsou v pohodě,nakrmení, mají přístřešek a hlavně jsou ve stádu. Malém,ale stádu. Co se jeví jejich okolí a některým úzkostlivým držitelům koní, jako nevyhovující, to je koním jedno. A nejsou odření, zranění ani vydivočení. Nekoušou, nestaví se k lidem zadkem. Neklopí uši,když na ně někdo promluví.
Kolik lidí u koní zná takovou klidnou skupinu koní, i třeba chovanou ve spešl, tip,ťop podmínkách?
Buď má paní exekuci nebo to vadí sousedům, kteří mají vlivné známé.
A ty kozy byly taky nažrané. A co já vím od chovatelky koz, rády lezou na vyvýšená místa. První patro s balkonem je značka ideál. Lepší,než tmavý,smradlavý a vlhký chlívek.
sisi58
napsal(a):
Viděla jste video z nakládání těch koníků? Pokud by někdo takovým způsobem nakládal jiné koně, třeba i mou vymazlenou kobylu, neodešel by po svých,ale byl by odvezen záchrankou.
Ti koně jsou v pohodě,nakrmení, mají přístřešek a hlavně jsou ve stádu. Malém,ale stádu. Co se jeví jejich okolí a některým úzkostlivým držitelům koní, jako nevyhovující, to je koním jedno. A nejsou odření, zranění ani vydivočení. Nekoušou, nestaví se k lidem zadkem. Neklopí uši,když na ně někdo promluví.
Kolik lidí u koní zná takovou klidnou skupinu koní, i třeba chovanou ve spešl, tip,ťop podmínkách?
A ty kozy byly taky nažrané. A co já vím od chovatelky koz, rády lezou na vyvýšená místa. První patro s balkonem je značka ideál. Lepší,než tmavý,smradlavý a vlhký chlívek.
Kdo ví jak, to celé bylo, protože o ně měl zájem Písek a taky je hned dostal... O chudáky žádný státní hřebčín ani hřebčinec zájem nemá, ale o nakrmené koně - to je jiná. Aby za půl roku nebyly na prodej za 100 tisíc
sisi58
napsal(a):
Zas už jsem se uklikla s hlasem :-(
Já bych na tomto případu právě chtěla vidět a hledat pozitiva. Když stát chce tak zvířata zabavit umí. Pojďme ten postup okopírovat ať pomůže i těm například vyhladovělým.
neverend

XXX.XXX.213.247
Teď jde o to,kdo vlastně ty koně krmil.🙂 Jestli náhodou ne lidi s dobrým srdcem co se na to zkrátka nemohou koukat.V podstatě jsou to jinak jen dohady a skoro se vsadím,že jinou verzi bude mít ta paní v exekuci a jinou ti "zachránci".Možná třetí verzi by měli i sousedi a okolí.
Ti koně byli přispaní, na videu je vidět člověk s foukačkou a i v záběru jednomu koni vytahuje jehlu ze zadku.
Já bych ocenila ty chlapy, jak to celkem v klidu zvládli. Pokud jsem četla dobře článek z Blesku a pokud mne paměť neklame, protože v první chvíli jsem si říkala, že už jsem ten barák i koně někde viděla, tak loni se jim koně nepodařilo naložit a dokonce musela přijet rychlá.
Pipilota
napsal(a):
Zas už jsem se uklikla s hlasem :-(
Já bych na tomto případu právě chtěla vidět a hledat pozitiva. Když stát chce tak zvířata zabavit umí. Pojďme ten postup okopírovat ať pomůže i těm například vyhladovělým.
Teď, pokud prezident podepíše novelu, bude už na tyrany metr. Tak snad se vzchopí příslušné instituce a k něčemu ta novela bude.
V ČR je dost zákonů. Ale pokud dá soudce za utýraného pejska jako trest zametání chodníku místo 2 roky natvrdo, žádný zákon nepomůže.

neverend
napsal(a):
Teď jde o to,kdo vlastně ty koně krmil.🙂 Jestli náhodou ne lidi s dobrým srdcem co se na to zkrátka nemohou koukat.V podstatě jsou to jinak jen dohady a skoro se vsadím,že jinou verzi bude mít ta paní v exekuci a jinou ti "zachránci".Možná třetí verzi by měli i sousedi a okolí.
Nakrmit čtyři kladrubáky není žádná sranda. To už je nějaká spotřeba sena. Myslíte, že by to opravdu někdo dělal dlouhodobě z dobrého srdce?
Informace chybí, to je pravda.
Není mi stále jasné, na základě jakého postupu ze zákona o týrání zvířat propadli státu. Bulvární články z Blesku jsou kusé a zmatené. UZVSM uvedl, že byli odebrání z důvodu nevyhovujících podmínek, ale konkrétní postup neuvedl.
Na dotaz, proč koně nebyli nabídnuti k prodeji, tak, jak to bývá obvyklé, UZVSM na svém fcb profilu odpověděl, že státní instituce mají ze zákona přednost. A krom toho prý má Zemský hřebčinec perfektní péči a podmínky pro jejich resocializaci.
napsal(a):
Nakrmit čtyři kladrubáky není žádná sranda. To už je nějaká spotřeba sena. Myslíte, že by to opravdu někdo dělal dlouhodobě z dobrého srdce?
Není mi stále jasné, na základě jakého postupu ze zákona o týrání zvířat propadli státu. Bulvární články z Blesku jsou kusé a zmatené. UZVSM uvedl, že byli odebrání z důvodu nevyhovujících podmínek, ale konkrétní postup neuvedl.
Na dotaz, proč koně nebyli nabídnuti k prodeji, tak, jak to bývá obvyklé, UZVSM na svém fcb profilu odpověděl, že státní instituce mají ze zákona přednost. A krom toho prý má Zemský hřebčinec perfektní péči a podmínky pro jejich resocializaci.
Socializovaní byli dost. Hodní koníci.
Jsou s původem? Neví někdo? Pokud jim pasují k ostatním koním, tak bych i věřila, že jim špatně nebude.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ono jak Vám vysvětlit ten pojem "dobré srdce"? Prostě to tak nemůžete nechat,až nakonec řeknete kamarádovi z družstva kde vzít seno,kolik stojí a už jste na správné cestě.🙂Nebo se zeptáte někoho kdo koním rozumí a přivézt dva balíky sena není zase takový problém.Chápu,obvyklé to asi není,ale možné to je.🙂
napsal(a):
To mi zrovna nějak divné nepřijde. Podnik, kde pracuju živil několik let tři koně místního blázna, protože se na to jeden z vlastníků pozemků a zaměstnanci nemohli dívat. Zařídili mu ohradu s protékajícím potokem v jednom cípu pastvin a v zimě příkrm. Nakonec ty koně i přihlašovali. Jinak by ty zvířata žily na deseti arech bordelu s rozpadlým trabantem, nebo běhali po lesích.

Tak klobouk dolů, před všemi takovými.
Pro všechny co se majitelky zastáváte, případ "řešila" KVS od roku 2006, na Blesk o nich poprvé psali v roce 2018. Nic nešlo tak rychle jak to vypadá, majitelka se úřadům vyhýbala. Pod tou slámou na které koně stály se schovávají odpadky, tak že to fakt není žádné eňo nůňo prostředí pro koně, jak tu mám z některých pocit.
Bodejď by koně nebyly klidní když byly nasedovaní, to bylo ve videu taky jasně vidět. Ach jo...
Chápu jsou očividnější případy, ale fakt nebyla žádná rychlovka...
sovicka
napsal(a):
Pro všechny co se majitelky zastáváte, případ "řešila" KVS od roku 2006, na Blesk o nich poprvé psali v roce 2018. Nic nešlo tak rychle jak to vypadá, majitelka se úřadům vyhýbala. Pod tou slámou na které koně stály se schovávají odpadky, tak že to fakt není žádné eňo nůňo prostředí pro koně, jak tu mám z některých pocit.
Bodejď by koně nebyly klidní když byly nasedovaní, to bylo ve videu taky jasně vidět. Ach jo...
Chápu jsou očividnější případy, ale fakt nebyla žádná rychlovka...
Kde je napsané, že nasedovaní? Prosím jen ne Šíp či Blesk.
Ty koně už několikrát ukazovali. V různých videích. Vždycky jen popocházeli a nic nedělali. A to na ně štáby svítily, lidi povykovali, auta rachotila a vůbec tam byl šrumec.A koně jen koukali.Takže jsou zřejmě docela v pohodě.
Naše kobyly byly dnes u vytržení z člověka, který motal hadice. Jeden člověk, kterého znaji na vedlejší louce. Jinak nic. A blběny běhaly po ohradě jak jebnuté.
Nebyly v pohodě.
K tomu bordelu pod slámou.
Já koukám z okna na Kaufland. Je postavený na troskách mlékárny. Ta je pod Kauflandem. Zatím si v něm nikdo nic neudělal skrzevá tu mlékárnu. Možná to bude tím, že je pod nějakou vysokou vrstvou něčeho.
Na všech možných fotkách jsou koníci čistí, bez šrámů a jizev. Nikde žádná krev.
Pořád si myslím, že má některý soused nějakého vlivného známého.
Navíc, koně nesmrdí.
Jen hlupák či ignorant vleze k cizím koním do výběhu. A podle fotek se tam motalo víc lidí,než koní a nějací civilisté včetně mládeže.
Odebírání koní od majitelky "teroristky" nějakými joudy bez základních znalostí o koních.
Na té druhé fotce jsou taky nasedovaní?

Sisi na videu je vidět, že přispávali foukačkou. Nicméně žádní agresoři ani zkažená zvířata to určitě nejsou. To by bylo jiné rodeo, to je vidět i z reakcí před přispáním. První odchyt nevím kdo prováděl, pokopaná snad byla úřednice a na druhý si přizvali lidi z Písku.
Sisi: Navíc, koně nesmrdí.
Koně nesmrdí jen v případě, že se jim pravidelně uklízí výběh a jsou drženi a na adekvátně velkém prostoru.
A ta foukačka je ve videu fakt vidět. Koukala jsem na mobilu a stejně jsem si všimla.
0:12 člověk fouká, dále je vidět kůň uskakující po zásahu s patronou na levé straně zadku, 0:51 patrona na pravé straně zadku nakládaného koně (je to tedy jiný než ten v prvním případě), 1:00 ji člověk z koně vytahuje. A plus mají všichni řetěz pod nánosníkem ohlávky.
Arbora
napsal(a):
Ale no tak Sisi, pani mala s koňmi 40 kôz. Na tom malom priestore.
A že kone nesmrdia je tiež hlúposť. Nesmrdia tým, čo sú s nimi v dennom kontakte.
Niekde v komentároch na FB sa písalo aj tom, že sa odtiaľ vlani vyviezlo 25 t bordelu. Či je to pravda, alebo nie, neviem.
Jste rozumná osoba, alespoň soudím dle příspěvků. Ruku na srdce, opravdu vám ti koně přijdou jako týraní?
Arbora
napsal(a):
Som rada za každého jedného koňa, ktorý sa dostane do lepších podmienok. Týranie je len o výžive. Týraní boli aj susedia.
Samozrejme, sú ďaleko horšie prípady, ktoré sa riešia zdĺhavo, alebo vôbec. Ale to neznamená, pred “menej týranými koňmi” treba zatvárať oči.
A dostanou se do lepších podmínek?
Když se na to pokusím podívat z pohledu těch koní, myslím, že jim bylo rozhodně lépe u paní než bude v hřebčinci v Písku....vždyť co jim tam z pohledu koně chybělo?
Byli nažraní, ve stabilním stádě, nikdo je neprudil, a teď? Nastrkají je do boxů nebo na štonty a začne jim práce, bez které by se v klidu obešli, o životě ve stádu ani nemluvě, na to mohou zapomenout.
Ano, ustájení rozhodně neodpovídalo civilizovaným požadavkům 21. století, ale ruku na srdce - důležité je, jak se cítí ten kůň, ne? A tihle fakt týraní moc nebyli.
Rozumím tomu, že šli pryč jako náhrada dluhů, ale pro život těch koní je to k horšímu.

saola
napsal(a):
Když se na to pokusím podívat z pohledu těch koní, myslím, že jim bylo rozhodně lépe u paní než bude v hřebčinci v Písku....vždyť co jim tam z pohledu koně chybělo?
Byli nažraní, ve stabilním stádě, nikdo je neprudil, a teď? Nastrkají je do boxů nebo na štonty a začne jim práce, bez které by se v klidu obešli, o životě ve stádu ani nemluvě, na to mohou zapomenout.
Ano, ustájení rozhodně neodpovídalo civilizovaným požadavkům 21. století, ale ruku na srdce - důležité je, jak se cítí ten kůň, ne? A tihle fakt týraní moc nebyli.
Rozumím tomu, že šli pryč jako náhrada dluhů, ale pro život těch koní je to k horšímu.
Souhlasím s vámi. Takto nevypadá týraný koník. Vypadali spokojení co jim chybělo? Nikde nejsou šrámy vidět. Ono stačilo tehdy to video jak se ošetřovatel choval k tomu mladému hřebci. Písku se to náramně hodí protože soudím šlo o kladrubáky. Takže za odvoz získali 4 koně v dobré stavu i kondici. Asociálně nevypadali a aresivně taky ne. V Písku je zbuzerují a za mastnou sumu prodají a nebo je zbuzerují v kočáru. O Píseckým hřebčínu si nic dobrého nemyslím.
Proč si nevezme písek i ty koně co jsou vychrtlí a se zdravím špatný ty opravdu týrané? Protože by to stálo peníze a byla by to dřina. Proč si to vzít když si to ty blbí lidi mezi sebou rozeberou a postaraj se. Proč si písek nevzal koně od Vondrušky, z Křenku nebo Litovle či kde to bylo?
Proč by si měli brát chudinky když mohou defakto ukrást pěkný zvířata v dobrém stavu? Vsadím se že na to tlačil i Písek a ty koně prostě chtěl. Proto to šlo tak rychle. Můj názor

napsal(a):
Souhlasím s vámi. Takto nevypadá týraný koník. Vypadali spokojení co jim chybělo? Nikde nejsou šrámy vidět. Ono stačilo tehdy to video jak se ošetřovatel choval k tomu mladému hřebci. Písku se to náramně hodí protože soudím šlo o kladrubáky. Takže za odvoz získali 4 koně v dobré stavu i kondici. Asociálně nevypadali a aresivně taky ne. V Písku je zbuzerují a za mastnou sumu prodají a nebo je zbuzerují v kočáru. O Píseckým hřebčínu si nic dobrého nemyslím.
Proč si nevezme písek i ty koně co jsou vychrtlí a se zdravím špatný ty opravdu týrané? Protože by to stálo peníze a byla by to dřina. Proč si to vzít když si to ty blbí lidi mezi sebou rozeberou a postaraj se. Proč si písek nevzal koně od Vondrušky, z Křenku nebo Litovle či kde to bylo?
Proč by si měli brát chudinky když mohou defakto ukrást pěkný zvířata v dobrém stavu? Vsadím se že na to tlačil i Písek a ty koně prostě chtěl. Proto to šlo tak rychle. Můj názor
Vy jste osobně někdy v Písku byla že tak soudite? Jje to naprosto normálně fungující stáj, kde se ke koním chovají jako k pracovním zvířatům. Kone jsou prijezdeni, vychování, zijou dobře a video které kolovalo internetem byl akorát výbuch emocí, který muze mít každý. Sterbu znám, je to normální chlap, žádný tyran.
Hřebčín mimochodem není útulek, aby si bral kdejakou hajtru, to by asi moc chov ne reprezentovali. Plus, je to státní podnik a kam dát kone zabavene státem. Uvědomte si, že hřebčíny drží nad vodou plemenni hrebci a chov kvalitních koni, ne zachranovani tyranych koni.
kapička
napsal(a):
Takže je vlastně OK jakýkoliv způsob držení koní, jenom když jim nelezou žebra?
Saola vám to vysvětlila v následujícím příspěvku, po tom vašem ve 21:51.
Miliony koní by raději žilo tak, jako tito, něž jako ňunínci paniček,které o koních vědí málo nebo jako výrobní prostředek nějakého Egypťana,který nebere ohledy na nic, popřípadě jako kůň v aréně býčích zápasů,kde dělá živou zábranu a velmi často neodchází po svých.
Lidi jsou sběř,která se ke zvířatům chová hnusně. Ta paní se k nim hnusně nechovala.
A jak se paní dostala do situace, že místo aby v domě bydlela ona, žijí tam zvířátka?
Chybělo jí razítko? Nebo zapomněla odevzdat nějaký formulář?
Já tvrdím, koně nebyli týraní. Ví Bůh, co s nimi bude teď. Určitě jsou velmi zmatení a je jim teskno za stádovými kolegy.Asi jako sourozencům/sirotkům, co je úředníci rozdělí k jednotlivým pěstounům.
Přece jste tu všichni psali, že koně mají stejné city, jako lidé,ne?
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/1674418/muze-mit-kun-rad?from-list=1#a3656224
Nebo to už neplatí?
K fotkám. Kůň Egypťana. Podívejte se na tu druhou fotku pořádně! Kůň má zavázané oči!

saola
napsal(a):
Nešli pryč jako náhrada dluhů. To by je zabavil exekutor.
Propadnutí věci je sankce, kterou lze uložit zejména za spáchaný delikt. Podle českého práva ji lze uložit například podle přestupkového zákona. Pak zabavení a prodej realizuje UZSVM.
Podle všeho koně propadli státu na základě správního řízení. Správní řízení mohla vést obec s rozšířenou působností. Protože UZSVM uvádí jako důvod odebrání nevhodné podmínky zvířat, jednalo se o propadnutí podle zákona na ochranu zvířat proti týrání. A proto vznikla i polemika zda se jedná o týrání nebo ne.
Nejsem právník, jen mě to zajímá, takže se můžu plést, kdyžtak mě někdo opravte.
Takže od teď se tu bude radit všem zájemcům o koupi koně ve stylu: Klidně si koně kupte, co na tom, že máte jenom zahradu, hlavně, že budou mít stádo. Co na tom, že budou po karpy ve srač.kách mezi odpadky a zápachem obtěžovat široké okolí. Hlavně když budou mít co žrát.
Ale však v pohodě, proč ne, jen mi je jasný, kdo by první řval, když by se některý z těch koní v tom"výběhu" o něco zranil. Já jen, že nedávno se tu někdo rozčiloval u nějaký fotky koně na dvoře, kde se ten kůň ani samostatně nepohyboval, jaký tam je bordel. A to to bylo lepší než v tomhle případě...
Vám fakt přijde normální takto držet zvířata v zástavbě rodinných domů? To vám je ukradený, jak se těm okolním rodinám muselo žít?
A jako pardón, argumentovat tím, že támhle se maj koně ještě hůř, tak proč řešit tyhle. To je kvalitní názor Zkuste to třeba až se bude řešit životní úroveň našich ústavních pacientů nebo důchodců v LDN a domovech pro seniory. Jako proč se s nima tak crcaj, v tramtárii by si spokojeně žili někde ve slumu v haldě odpadků, tak proč to řešit.
Mimochodem, jak asi žil ten hřebec, když byl s klisnami, kauza už se nějaký ten pátek táhne a hříbátka nikde?
kapička
napsal(a):
Takže od teď se tu bude radit všem zájemcům o koupi koně ve stylu: Klidně si koně kupte, co na tom, že máte jenom zahradu, hlavně, že budou mít stádo. Co na tom, že budou po karpy ve srač.kách mezi odpadky a zápachem obtěžovat široké okolí. Hlavně když budou mít co žrát.
Ale však v pohodě, proč ne, jen mi je jasný, kdo by první řval, když by se některý z těch koní v tom"výběhu" o něco zranil. Já jen, že nedávno se tu někdo rozčiloval u nějaký fotky koně na dvoře, kde se ten kůň ani samostatně nepohyboval, jaký tam je bordel. A to to bylo lepší než v tomhle případě...
Vám fakt přijde normální takto držet zvířata v zástavbě rodinných domů? To vám je ukradený, jak se těm okolním rodinám muselo žít?
A jako pardón, argumentovat tím, že támhle se maj koně ještě hůř, tak proč řešit tyhle. To je kvalitní názor Zkuste to třeba až se bude řešit životní úroveň našich ústavních pacientů nebo důchodců v LDN a domovech pro seniory. Jako proč se s nima tak crcaj, v tramtárii by si spokojeně žili někde ve slumu v haldě odpadků, tak proč to řešit.
Mimochodem, jak asi žil ten hřebec, když byl s klisnami, kauza už se nějaký ten pátek táhne a hříbátka nikde?
To jsem se rozcilovala já, a taky výše zmiňuji, že to, že jsou ti koně nazrani a ve stádě je jediné plus. V tom bordelu by nestálo ani prase. A to je fakt.

kapička
napsal(a):
Takže je vlastně OK jakýkoliv způsob držení koní, jenom když jim nelezou žebra?
Ne není, je to o tom, že se měří v podobných případech velmi odlišným metrem.
A pak vyvstávají otázky, proč to tak je.
Lidi, kteří mají zvířata v podobném bordelu mám v okolí taky, ale nic mě popravdě nenutí je hnát k odpovědnosti, pokud jsou zvířata nakrmená a spokojená. Tak daleko v ČR nejsme.
KVS by to neřešila, o tom to je.
Ale to, že blb utýrá vysokobřezí kobylu, mi fakt vadí.A žádná sankce se nekoná a koně má dalšího.
kapička
napsal(a):
Není správné, když jsou koně mezi odpadky.
Ale pokud bych měla řešit týrání, tahle kauza by byla až na konci řady všech kauz.
Za zvířaty hladovými, nemocnými,zbitými,zavřenými v prťavých prostorách, kde se skoro nepohnou, ve sračkách po kolena,s plesnivým krmením.
Až bych vyřešila tohle všechno, pak bych teprve šla za paní Vránkovou a zeptala bych se, zda nepotřebuje pomoci s koňmi.
A přirovnávat problém se zjevně nestrádajícími zvířaty k problémům LDNek? Tak to trochu přeháníte.
Však co vám brání si najít tu nejbližší a chodit tam za staroušky či za lidmi,co nikoho nemají?! Něco jim přečíst, popovídat si, vyslechnout si, co mají na srdci, podat vodu,natřepat polštář.
V LDNkách je právě toto problémem. Nikoli odborná péče,ale nedostatek času personálu, aby se mohli věnovat klientům individuálně.
Ano, prostředí dělá hodně, ale absence "teplého,lidského slova" je většinou mnohem horší problém, než studený čaj k snídani.
sisi58
napsal(a):
Kde je napsané, že nasedovaní? Prosím jen ne Šíp či Blesk.
Ty koně už několikrát ukazovali. V různých videích. Vždycky jen popocházeli a nic nedělali. A to na ně štáby svítily, lidi povykovali, auta rachotila a vůbec tam byl šrumec.A koně jen koukali.Takže jsou zřejmě docela v pohodě.
Naše kobyly byly dnes u vytržení z člověka, který motal hadice. Jeden člověk, kterého znaji na vedlejší louce. Jinak nic. A blběny běhaly po ohradě jak jebnuté.
Nebyly v pohodě.
K tomu bordelu pod slámou.
Já koukám z okna na Kaufland. Je postavený na troskách mlékárny. Ta je pod Kauflandem. Zatím si v něm nikdo nic neudělal skrzevá tu mlékárnu. Možná to bude tím, že je pod nějakou vysokou vrstvou něčeho.
Na všech možných fotkách jsou koníci čistí, bez šrámů a jizev. Nikde žádná krev.
Pořád si myslím, že má některý soused nějakého vlivného známého.
Navíc, koně nesmrdí.
Jen hlupák či ignorant vleze k cizím koním do výběhu. A podle fotek se tam motalo víc lidí,než koní a nějací civilisté včetně mládeže.
Odebírání koní od majitelky "teroristky" nějakými joudy bez základních znalostí o koních.
Na té druhé fotce jsou taky nasedovaní?
Jak bylo zmíněno, sedace je vidět na videu. Stačí se dívat. Stopáž, kdy je to ve videu vidět vám tu někteří dokonce uvedli. Vyživý stav opravdu není jediný faktor. A koně v kombinaci s desítkami koz na "pár" metrech čtverečních fakt smrdí, když je jim neuklízí a jen se přidává navrch.
Nechápu srovnávání základů sutě s odpadky, uvědomujete si jaký to má dopad na spodní vody když tuny hnoje a odpadků prosakují do půdy? Asi ne hlavně, že koníšci vypadají na pohled dobře, nic jiného asi důležité není...
Píšem to tu po niekoľkýkrát, pani mala mala na tom dvorečku 4 kone a 40 kôz. Kozy odviezli už skôr, ako prístrešok im slúžil ten barák. 40 kôz na prvom poschodí, meter hnoja. K tomu 4 kone v prízemí. V zástavbe rodinných domov.
"Jakkoli krajská veterinární správa už loni na podzim konstatovala, že jde o týrání a navrhla zvířata odebrat, úřady až dosud otálely." rok 2019.
"S chovatelkou ale podle slov starosty nic nehnulo, nereagovala, nepřebírala poštu, na jednání nechodila a dokonce v kontrolní den přestěhovala zvířata jinam. Její koně přitom několikrát z nezabezpečeného pozemku utekli, což zdůvodňovala tím, že je „někdo pustil“. Jeden z jejích uprchlých koní dokonce způsobil v roce 2012 na dálnici D7 nehodu."
Raj pre zvieratá to bol. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/606342/urednici-nekonali-kozy-ano-v-dome-hruzy-nasli-misto-sedmi-kusu-40hlave-stado.html
sovicka
napsal(a):
Jak bylo zmíněno, sedace je vidět na videu. Stačí se dívat. Stopáž, kdy je to ve videu vidět vám tu někteří dokonce uvedli. Vyživý stav opravdu není jediný faktor. A koně v kombinaci s desítkami koz na "pár" metrech čtverečních fakt smrdí, když je jim neuklízí a jen se přidává navrch.
Nechápu srovnávání základů sutě s odpadky, uvědomujete si jaký to má dopad na spodní vody když tuny hnoje a odpadků prosakují do půdy? Asi ne hlavně, že koníšci vypadají na pohled dobře, nic jiného asi důležité není...
Při odběru sedace ano. Všechna ostatní videa,naprosto klidných koní, bez sedace.
Abych pravdu řekla, tu mě opravdu zajímají jen ti koně.Jak píšete, koníšci jsou v poho.
Navíc kotys vznesla otázku, zda jsou týraní koně, o sousedech tam řeč nebyla.
Prosakování do podzemních vod? Kdo už v dnešní době nemá vodu z vodovodu od obce?
Kozy asi smrdí, pokud je tam kozel. Ale tyhle mají větrání. Ale týrané nejsou.Vypadají moc hezky.
Sisi mě to s vámi fakt nebaví. Vy jste tu začala vytahovat úplně nesmyslné argumenty a já fakt nevím, jak líp popsat co myslím. Jenže ne, vy si stejně vytáhnete akorát to co se vám hodí. Takže končím. Vám nepřijde, že jsou tihle koně týraní. Ok, budu si to pamatovat.
Obecně proč tihle a proč a ne jiní. Protože do tohoto případu se zrovna z nějakého důvodu někdo chytil a na úřady tlačil, že tohle není v pořádku. A místo toho, aby jsme tleskali, že hurá, je vidět, že když se chce, tak to jde, tak tu budeme vzdychat, že zrovna tahle zviřátka nebyla týraná dostatečně. Splňovalo jejich držení zákon? Nesplňovalo (prosím dohledejte si v článcích)! Tak není co řešit.

kapička
napsal(a):
Sisi mě to s vámi fakt nebaví. Vy jste tu začala vytahovat úplně nesmyslné argumenty a já fakt nevím, jak líp popsat co myslím. Jenže ne, vy si stejně vytáhnete akorát to co se vám hodí. Takže končím. Vám nepřijde, že jsou tihle koně týraní. Ok, budu si to pamatovat.
Obecně proč tihle a proč a ne jiní. Protože do tohoto případu se zrovna z nějakého důvodu někdo chytil a na úřady tlačil, že tohle není v pořádku. A místo toho, aby jsme tleskali, že hurá, je vidět, že když se chce, tak to jde, tak tu budeme vzdychat, že zrovna tahle zviřátka nebyla týraná dostatečně. Splňovalo jejich držení zákon? Nesplňovalo (prosím dohledejte si v článcích)! Tak není co řešit.
Sisi tím chtěla říci, že jsou v dnešní době pomalu na každém rohu zvířata, která doopravdy trpí a do několika dnů by mohlo být po nich a ta se neřeší. Nahoře jsem psala o mém případu, kdy jsem volala KVS na "souseda" který držel vyhublého hřebce, samotného na 5x5 pozemku bez stínu, bez přístřešku, bez vody, bez jídla. KVS přijela a řekla, že stav není tak hrozný, že to řešit nebudou a to koni lezla žebra a pánev. Takový koně u nás jsou a KVS to jaksi nezajímá a potom vidíte v telce, že odebrali taková krásná zvířata, která nevypadala týraná a klidně by tam žila dál svůj život. Zatím co ty horší případy, které bohužel končí smrtí nikdo neřeší. JASNÝ, NENÍ TO URČITĚ IDEÁLNÍ MÍSTO NA CHOV KONÍ, ALE NEŘÍKALA BYCH TOMU TÝRÁNÍ ALE "NEVHODNÉ USTÁJENÍ".
kapička
napsal(a):
Obecně proč tihle a proč a ne jiní.
Myslím,že proto Kotys tuhle diskuzi začala
Zatím jsme se ničeho nedobraly.Zákonného ,a asi ani nezákonného.

Není potřeba nic hrotit.
Pokud někdo jedná jak jedná, zajímá mě proč a v souladu s kterou právní úpravou. Zajímá mě, proč se postupuje konkrétním způsobem. A jestli je naplněna definice daná zákonnou úpravou.
Jestli lze použít jako precedens pro další případy, postup institucí není jednotný a nelze předpokládat ve stejných případech stejná řešení.Zajímaly mě názory ostatních. Respektuji je a děkuji všem.
Myslím, že téma se vyčerpalo, těžko zjistíme něco nového.Články Blesku nic moc nevypovídají o zvoleném postupu.
napsal(a):
Není potřeba nic hrotit.
Pokud někdo jedná jak jedná, zajímá mě proč a v souladu s kterou právní úpravou. Zajímá mě, proč se postupuje konkrétním způsobem. A jestli je naplněna definice daná zákonnou úpravou.
Jestli lze použít jako precedens pro další případy, postup institucí není jednotný a nelze předpokládat ve stejných případech stejná řešení.Zajímaly mě názory ostatních. Respektuji je a děkuji všem.
Myslím, že téma se vyčerpalo, těžko zjistíme něco nového.Články Blesku nic moc nevypovídají o zvoleném postupu.
Na toto vám dajú odpoveď iba úrady, resp. konkrétni úradníci, ktorí vo veci jednali.

Arbora
napsal(a):
Na toto vám dajú odpoveď iba úrady, resp. konkrétni úradníci, ktorí vo veci jednali.
Běžnému občanovi obvykle informace jen tak nedají, pokud není účastníkem řízení.
Obvykle také bývá v medializovaných případech víc informací. Blesk jde jen po senzacích, nic do hloubky.
kapička
napsal(a):
Nemusí vás to se mnou bavit, mě to s vámi taky nebaví.
Saola a Mamdotaz pochopili na první dobrou, co jsem myslela. Že by se mělo měřit všem stejným metrem. Nikoli řešit či odebírat podle momentální nálady či čeho, lidí ze zodpovědných institucí, kteří notabene jsou placení z vašich daní.
Buď budeme odebírat všechna týraná zvířata nebo je to anarchie a svévole.
kapička
napsal(a):
OK jsem blbka, mladá tupka a odebírám se do stavu čtenářů. Mějte se smějte.
A navíc se urážíte, když má někdo jiný názor, než Vy.
Až budete stará, bude Vám to celkem fuk, když s Vámi nebude někdo souhlasit.
Já nemám vůbec nic proti Vám, jen s Vámi tentokrát nesouhlasím.
neverend
napsal(a):
Ono jak Vám vysvětlit ten pojem "dobré srdce"? Prostě to tak nemůžete nechat,až nakonec řeknete kamarádovi z družstva kde vzít seno,kolik stojí a už jste na správné cestě.🙂Nebo se zeptáte někoho kdo koním rozumí a přivézt dva balíky sena není zase takový problém.Chápu,obvyklé to asi není,ale možné to je.🙂
2 balíky není problém, ale 4 kladrubáci to zbaští za 1-2 týdny tak odhaduji takových 72-80 balíků za rok (spíš víc)... Balík za 1000 (bez dopravy) to dělá nejmíň 72.000Kč za rok - to už je docela slušná částka na dobročinnost, ale z daní si to asi neodepíšete... nic proti vašemu nadšení, jestli pro vás není žádný problém každý týden zajet do družstva pro 2 balíky a každý týden vysolit 2.000Kč. Práci, čas a orvanou spojku nepočítaje.
Tyhle zabavený koně pro mě jako týraný nevypadali ani se tak nechovali, ale určitě nežili v podmínkách ideálních pro koně, hnůj, nepořádek, malý prostor. Co se kolem toho dělo nevím, tyhle týrací kauzy nesleduji, mám z nich depky. 100% bych tedy nechtěla mít tohle hnojiště za sousedy, takže podle mě šlo hlavně o chov velice zásadně vadící sousedům, a vůbec se jim nedivím. Ale jak se definují ideální podmínky pro koně? Já za nevhodné podmínky považuji držení koní v boxech bez možnosti celodenního pohybu a sociálních kontaktů, ale 99% lidí má koně v boxech, v mém okolí většinou koně ven chodí na pár hodin do samostatných krcálků (jestli dokážu posoudit, tak i menších rozměrů než co jsem zahlédla na videu) a naopak mnozí majitelé považují 24/7 ustájení za nevhodné, protože se tam koně nastydnou, okopají se, neodpočinou si…
No já nevím jak je to s tím týráním. Já považuji za týrané i slepice v klecových chovech, prasata ve výkrmnách, prasnice v kotcích. Ty zvířata nevidí slunce za celý život, celý život stráví v hluku, na posraných roštech, namačkaný na sobě, prasnice se nemůžou ani otočit, aby se podrbaly. Jasně, normované podmínky k životu mají. Dokonce snáší a rodí a přibírají víc než slepice na zahradě a prase v chlívku. Pro mě ale žijí v nevyhovujích podmínkách a jsou týraný. Prokazatelně si to ale veterináři ani úřady nemyslí, dokonce bych řekla že velkokapacitní chovy dost preferují před domácími.
Ale jak se potom rozezná týrané zvíře na dvorku od týraného zvířete ve velkochovu? Jak to kontrolující veterinář rozhodne – tahle opelichaná křivonohá slepice v drůbežárně je OK, protože je ve velkochovu, ale stejně opelichaná křivonohá slepice na dvorku je týraná? Tohle sele s okousanýma ušima je OK, protože je v prasečáku, ale stejně postižené sele ve chlívku je týrané?
Jak to úředník rozhodne? Bude se při kontrole řídit zákonem, anebo bude rozhodovat o osudu koní a chovatele podle osobních preferencí a veřejného mínění?
dsj - uhodila jsi hřebíček na hlavičku.
To je to co mě na KVS hodně zajímá - ta pozice má přímo v názvu welfare zvířat. Jenže k posuzování má tabulky s údaji o nejmenších možných prostorech. A k tomu použije nějakou stupnici k posouzení nakrmenosti. Viditelná zranění, do očí bijící nemoci. Napájení stačí aby byla voda v kýblu v době kontroly. A papírování + značení zvířat.
Absolutně žádný zájem KVS když nahlásíte březost 2 leté před porodem, obsednutí ročního poníka, zanedbanou péči o kopyta atd.
Jak je možné, že zimoviště poníků u svědských je z pohledu KVS neřešitelné roky? A že jako ta dílčí pochybení na straně chovatele KVS vidí a popíše, ale nedostihne majitele, nemá přístup na pozemek (volně přístupná ohrada), nedokáže obci poradit další postupy?
To je to co na případu zabavených kladrubáků zaujalo. Jak to papírově udělali? Kdo si kam na co stěžoval komu? Že to zabralo, když u mnohem naléhavějších (z pohledu zvířete) případů se nedělo nic vedoucího ke změně.
Já už dávno ztratila iluze o KVS.... Že by pomohli? Ani náhodou... A čím více lidí se v tom angažuje, tím více mi přijde, že to KVS se. e s prominutím, a zachovají se jako blbci... Ano, kontrola se provede, a aby se lidem zacpala huba, tak udělají bububu na majitele týraných koní, dostanou lhůtu na nápravu, ale i když se nic nenapraví, dál to neřeší....
Za mě tito koně určitě nejsou týrání, ale žijí v nevhodných podmínkách, to ano...
A samozřejmě chápu lidi, kteří žijí v okolí, že se jim to nelíbí.. Ale prostě nedokážu pochopit, že koně v takhle dobrém stavu odeberou a koně, kteří vypadají na umření se prostě neřeší... Je to všechno prostě o penězích...
sisi58
napsal(a):
Při odběru sedace ano. Všechna ostatní videa,naprosto klidných koní, bez sedace.
Abych pravdu řekla, tu mě opravdu zajímají jen ti koně.Jak píšete, koníšci jsou v poho.
Navíc kotys vznesla otázku, zda jsou týraní koně, o sousedech tam řeč nebyla.
Prosakování do podzemních vod? Kdo už v dnešní době nemá vodu z vodovodu od obce?
Kozy asi smrdí, pokud je tam kozel. Ale tyhle mají větrání. Ale týrané nejsou.Vypadají moc hezky.
Nezlobte se, ale tohle je fakt nějaká selektivní slepota, když nechcete vidět, že se ty zvířata skvěle neměli, i když nejsou hubení. Obzvlášt ten uvázanej hřebec se měl jistě naprosto úžasně (Viz foto).
Navíc k odběru a propadnutí vedlo víc případů, já se na to rozhodně dívám komplexně. Fakt si myslíte metr hnoje v baráku není vůbec cítit a o tom kolik je toho kolem domu ani nemluvě. Navíc ne dnes opravdu nemá každý vodovod, ve spoustě obcí není, navíc obzvlášt u zvířat je to dost nepraktické nemít i vlastní zdroj vody.
dsj
napsal(a):
2 balíky není problém, ale 4 kladrubáci to zbaští za 1-2 týdny tak odhaduji takových 72-80 balíků za rok (spíš víc)... Balík za 1000 (bez dopravy) to dělá nejmíň 72.000Kč za rok - to už je docela slušná částka na dobročinnost, ale z daní si to asi neodepíšete... nic proti vašemu nadšení, jestli pro vás není žádný problém každý týden zajet do družstva pro 2 balíky a každý týden vysolit 2.000Kč. Práci, čas a orvanou spojku nepočítaje.
Za mě se domnívám, že teda co vidím jsou balíky slámy a ne sena, seno jsem na záběrech neviděla.
neverend

XXX.XXX.213.247
dsj
napsal(a):
Jsem už holt takový "tele".😀
Kdybyste věděli že někdo z vašeho okolí začal týrat svoje dítě.Pokrčili byste rameny se slovy že by se policie měla nejdřív starat o mnohem horší případy, které trvají dýl a sou brutálnější než případ vašich sousedů?
Nebo naopak kdyby vám policie řekla že teď nic dělat nebudou a že sou horší případy co musí vyřešit?
Pokud je takový přístup nepřípustný v této situaci proč by se měl aplikovat u zvířat? Přístup a jednání kvs v různých situacích by se měl jednak změnit a druhak mi nepřijde správné čekat až ta zvířata pojdou hlady nebo tím že se zraní v nevyhovujících podmínkách.
Kvs je v každém kraji jiná a každý inspektor je jiný... Bohužel pro zvířata.... Taky mě umí naštvat a rozesmát zároveň, když kvs na kontrolu zvířat, zda jsou tyraná pozvou veterináře, který je přímo bratr chovatele a nepřijde jim to vůbec trapný a na námitky o zaujatosti nereagovali.