Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.1.2013 21:11
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

jaké množství řepných řízků by koník musel sníst aby mu to ublížilo, myslím tím ucpání jícnu nebo přeplnění žaludku až jeho prasknutí???

můj kůn totiž dnes trochu nenamočených řízků pozřel, nevím kolik přesně, jestli si nabral jednou nebo dvakrát do huby, myslím že víckrát ne, pak sem to zpozorovala...

jak moc je to nebezpečné?

jak mu mám pomoci řízky strávit? mám mu dát vodu? nebo spíš ne aby to neboptnalo, trochu oleje nebo lněhého semínka povařeného aby se mu obalila žaludeční sliznice a vše hladčeji klouzalo?

17.1.2013 11:38
helčam

XXX.XXX.224.72

V této diskuzi, je vidět, že někteří (nechápu, nechápu, nechápu!!!!) lidé, krmí řízky i bez namočení (neomluvitelné!). Pokud takový kůň sežere celou odměrku a nic se mu nestane (díky bohu!) snad by ten tvůj měl dvakrát do huby zvládnout :) Tak držím palce, a pak sem napiš jestli ok :)

17.1.2013 13:42
wildspeed

XXX.XXX.217.33

helčam napsal(a):
V této diskuzi, je vidět, že někteří (nechápu, nechápu, nechápu!!!!) lidé, krmí řízky i bez namočení (neomluvitelné!). Pokud takový kůň sežere celou odměrku a nic se mu nestane (díky bohu!) snad by ten tvůj měl dvakrát do huby zvládnout :) Tak držím palce, a pak sem napiš jestli ok :)

Pokud jsem to spravne pochopilasmajlík zadavatelka psala ze jeji kun omylem pozrel nemacene rizky.Pak je Vase reakce trochu vedle.Pac se suchymi nemacenymi nekrmi.

17.1.2013 14:26
gagaanikar

XXX.XXX.72.143

nekrmíme řízky bez namáčení, řekla sem, že to bylo omylem... našel to, roztrhl pytel a typuju, že víckrát než 2x si nabrat nestihl... takže mě velice mrzí, že máš pocit, že do koně láduju něco čím bych ho chtěla nejlépe zabít

17.1.2013 16:10
wildspeed

XXX.XXX.217.33

Dulezite je jestli je vse v pohode,zadny problem nebyl?

17.1.2013 22:07
helčam

XXX.XXX.238.137

Tak jsem to rozhodně nemyslela, samozřejmě jsem pochopila, že to bylo omylem, a že se právě zadavatelka bojí co se stane. Jen jsem narazila na výše uvedenou diskuzi kde někdo psal, že krmí bez namáčení (k tomu byly ty závorky). Překvapilo mě, že jejich koně to OK zvládají, tak jsem tím chtěla zadavatelku utišit, že když někdo (nezodpovědně) krmí koně celou nemáčenou odměrkou, a kůň to (naštěstí) přežije bez úhony. Tak se pak nemusí zadavatelka tolik bát o toho jejího, který (omylem) vzal dvakrát do huby. Takže myslím, že to nebylo tak zcela mimo (jen jsem to asi špatně formulovala).smajlík

17.1.2013 22:11
helčam

XXX.XXX.238.137

A teď jsem si to přečetla a už chápu důvod nedorozumění smajlík. Chtěla jsem hodit odkaz na danou diskuzi na začátek a proto jsem začla psát "v této diskuzi" - pak je jasné, že když jsem odkaz na danou diskuzi zapomněla vložitsmajlík (a dala až jako další koment), tak to vyznělo jako na zadavatelku. Tak za to se omlouvám (když si představíte ten odkaz v předu, jistě pochopíte, že jsem to nemyslela zle) smajlík

17.1.2013 22:33
wildspeed

XXX.XXX.217.33

Takovou diskuzi jsem tady take videla,jak nekdo s umevem krmi nemacene rizky a mysli si ze je vse zalite sluncem kdyz mu or jeste neposelsmajlík

18.1.2013 15:04
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

Koníkovi se nic nestalo, též mi bylo řečeno že problém by způsobilo mnohem větší množství.
Mrzí mě to nedorozumění :)

18.1.2013 19:52
helčam

XXX.XXX.239.133

Tak hlavně že je vše OK smajlík

18.1.2013 22:06
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

:) no, žaludek je ok ale pro změnu sem našla nějakou hrčku na krku a na zádech... achjo

19.1.2013 16:27
pomeranc

XXX.XXX.188.207

helčam napsal(a):
A teď jsem si to přečetla a už chápu důvod nedorozumění smajlík. Chtěla jsem hodit odkaz na danou diskuzi na začátek a proto jsem začla psát "v této diskuzi" - pak je jasné, že když jsem odkaz na danou diskuzi zapomněla vložitsmajlík (a dala až jako další koment), tak to vyznělo jako na zadavatelku. Tak za to se omlouvám (když si představíte ten odkaz v předu, jistě pochopíte, že jsem to nemyslela zle) smajlík

Uz jsem si vsimla nekolikrat, ze vy nejdriv pisete a pak az ctete.. ale jinak dobry, nazory beru smajlík

20.1.2013 20:01
helčam

XXX.XXX.228.224

pomeranc napsal(a):
Uz jsem si vsimla nekolikrat, ze vy nejdriv pisete a pak az ctete.. ale jinak dobry, nazory beru smajlík

Jéje to jsem až tak moc zbrklá, že to motám i jinde než tady? smajlík Juj tak to se hluboce hanbím smajlík

21.1.2013 14:22
didi

XXX.XXX.66.122

2 hrsti by způsobit problém kvůli nabobtnání v žaludku neměly.

U dlouhých pelet může být ještě riziko vzpříčení (nabobtnání) v jícnu a jeho ucpání - u pelet krátkých/ podrcených toto riziko není. Projevilo by se to velmi záhy po pozření - takže u vás už riziko žádné.

Krom rizika pozření v suchém stavu považuji toto krmivo mezi jadernými za jedno z nejlepších - jakýsi univerzální základ, který je dobře stravitelný a jde dobře kombinovat.

23.1.2013 06:37
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

didi napsal(a):
2 hrsti by způsobit problém kvůli nabobtnání v žaludku neměly.

U dlouhých pelet může být ještě riziko vzpříčení (nabobtnání) v jícnu a jeho ucpání - u pelet krátkých/ podrcených toto riziko není. Projevilo by se to velmi záhy po pozření - takže u vás už riziko žádné.

Krom rizika pozření v suchém stavu považuji toto krmivo mezi jadernými za jedno z nejlepších - jakýsi univerzální základ, který je dobře stravitelný a jde dobře kombinovat.

děkuji moc.. takovou odpověd dostat hned ze začátku, tak jsem klidná :) je možné aby byl na řepné řízky kůň alergický?

23.1.2013 12:43
didi

XXX.XXX.66.122

gagaanikar napsal(a):
děkuji moc.. takovou odpověd dostat hned ze začátku, tak jsem klidná :) je možné aby byl na řepné řízky kůň alergický?

Přemýšlím, co obsahují a nenecházím nic, nač by alergie být mohla.

Je třeba na krmení jimi zvyknout - jako na vše - a máčet je tak, aby se úplně "rozpadly", ale zároveň nebyly kašovité (to aby je kůň žvýkal a proslinil, nejen polykal).

Je v nich málo škrobů a bílkovin - dají se použít v přídě, kdy nelze koni (kvůli potivosti) dávat oves, v případě opakovaných kolik i průjmů (normalizuje průchodnost střevem), při kašli a COPD - protože se podává vlhké...

Mají vysoký obsah železa, vápníku, sodíku a hořčíku - jsou to ale prvky, které koním zpravidla chybí a jinde je moc nepoberou - takže to spíše beru jako plus - mám koníka anemického.

Přidejte reakci

Přidat smajlík