Uživatel s deaktivovaným účtem

králíček1
napsal(a):
Komunismus zlikvidoval drobnochovatelství. Zlepší se v budoucnu?
To jako fakt?

Ještě jsou stále mezi námi blbci?A to prosím bez urážky.
Hraješ si na provokatéra?Tak tady asi neuspěješ.
rapotacka11
napsal(a):
Jó ?
Kolik ti bylo ?
Byls (bylas) nejspíš ještě "na houbách", viď ?
Ano, na houbách. Jsem překvapen, jak jsem urážen! Za co? Vždyť komunizmus zlikvidoval vše. Slyším to v TV i slyšel ve škole. Co si mám myslet o slušnosti k druhým, v tomto případě ke mně. I ta slušnost byla zlikvidována.

králíček1
napsal(a):
Ano, na houbách. Jsem překvapen, jak jsem urážen! Za co? Vždyť komunizmus zlikvidoval vše. Slyším to v TV i slyšel ve škole. Co si mám myslet o slušnosti k druhým, v tomto případě ke mně. I ta slušnost byla zlikvidována.
Prosimtě jdi si trolit někam jinam, tohle je ubohé.
králíček1
napsal(a):
Urazila jsem Tě ?
Umím být jedovatější, to mi věř nanánku.
Neučila tě ta hvězda, co se předvedla v Máte slovo ?
králíček1
napsal(a):
Chlapče, ve vší počestnosti. Co ty o tom můžeš vědět, najdi si jak tenkrát fungovali chovatelké spolky, kolik lidí se v nich združovalo. Optej se hlavně na vesnicích, kde zjistíš, že každé druhé - třetí stavení mělo skoro selský dvůr. Dvůr plný kachen, husí, slepic, podél plotů či zdí králíkárny, mraky holubářů a hodně lidí pěstovalo i prasata na klasické zimní rodinné zabíjačkové hody. To rodinu tmelilo, byla to vždy událost. Chození s výslužkou přes vesnici k tetám, které když zabíjeli ony, zase posílali na ochutnávky nám, bylo normální. V té éře, každé pole na sobě něco neslo, v okolí všude řepa, kukuřice, slunečnice, pšenice a další zrniny. Dnes mraky lánů jen na udržování a dělání sena za dotace. V té době dokonce měli členové spolku i nárok na nějaký deputát, když jsi dělal v zemědělství tak po žních většina zemědělsých družstev také dávala zaměstnancům deputát v podobě krmení. Neřiď se tím, že jedna bába povídala. A prosím, příště sem zadávej něco k tématu, něco co se točí kolem králíků. Tohle patří na jiný portál, proto nebudu psát vše co bych napsat chtěl. Už rok zde sleduji neskutečné množství bezcenných témat, která jen dostávají do podpalubí témata odborná. Neuznávám žádnou stranu, tak že se minulého režimu nezastávám! Je třeba si ale říci, proč a co se omílá o této partičce v Tv. Proslavili se úplně něčím jiným, ne likvidací CHOVATELSTVÍ nebo drobnochovatelů. A odpovím do / k budoucnosti. Dokud vy mladí budete mít především zájmy u počítačů, chytrých telefonů, tabletů, X - boxů a nic nedělání, což je u většiny mladých v novodobé éře po revoluci naprosto normální. Tak se v chovatelství a vůbec v celkové lepší úrovni společného žití nic NEZMNĚNÍ. Promě, pro tebe ani pro nikoho z této naší malé, ale krásné zemičky. PŘEJI VŠEM KRÁSNÝ VEČER.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Pohled na téma: kdo z vás se chce vrátit před listopad 1989, můžete to zde zdělit... ?

Já to tedy klidně beru. Dnešní doba likviduje nejen drobnochovatelství, ale vesnici jako takovou. Vážně nechápu, jak někdo může takovou blbost, jako že komunisti likvidovali drobnochovatele vůbec vypustit z pusy.

Já bych taky brala.Alespoň bych se nemusela strachovat o vnoučky, proč?To tu vypisovat nemusím.
Jinak, možná ten kluk za to ani nemůže, že napsal takovou blbost.Kdo ví co mu rodiče vtloukali do hlavy.
Mazánek už ani neví co je a co není pravda.Tak provokuje.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Jo pohnout tak kolom dějin a vrátit ČR zpátky, to by byl šok pro mnohé... ? !
Doporučuji si poslechnout Milouše Jakeše z Červenýho Hrádku, jak to bylo v krachu...
https://www.youtobe.com/watch?v=kkVvPLXN2xo.
Dnes už vesnice není vesnice.Místo králíkárny, udírny a hospodářské budovy je bazén a altán
na chlastání.Když sušíme seno tak se koupou v bazénu a opalují se na dece.My se opalujeme
na seně.Když porážíme tak slyšíme od sousedů ti si budou dávat.to budou mít masa a my tlačíme gumový rohlíky.Mají taky zahradu a velkou, ale tráva jde na hromadu a také do místního BIO odpadu.Za komunistu se místní prali a kousek meze, na každém dvoře byly slepice, králíci a atd.
A to přitom všichni chodili povinně do práce.O výhodách chovatelů ani nemluvím a zahrádkářů
také.Podporovalo se všechno.Taky bych to vrátila.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
rapotacka11
napsal(a):
Tím můžete oblbovat leda naši mládež.
Jakeš ?
Nýmand, proti těm, co přišli po něm.
Ti mluvili dobře a... nastalo čóro móro.
Naše mládež neví kdo to byl Milouš Jakeš a ani ji to nezajímá, ten projev
si hlavně poslechněte - vy...tam se dozvíte v jakém stavu byla ekonomika ČR...
Nebo chcete říct že Milouš Jakeš lhal...?
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
rapotacka11
napsal(a):
Je to diskuze. Každý si může blábolit, co chce. I Vy.
Ale přesto, zkuste odpovědět zadavateli na jeho dotaz.
Tedy, jestli tu dobu pamatujete.
Nebo jste spolužáci?
Jak můžu odpovědět na otázku, když v Československu žádný komunismus nebyl...
Zda se drobnochovatelství zlepší, pochybuji...jak můžu kárat naši mládež,
když moji vrstevníci jsou lenoši...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
rapotacka11
napsal(a):
Mluvíte narovinu a jasně, jako předseda vlády . Brr .
To musíte jmenovat toho předsedu vlády o které ho se jedná...tak mu něco napište
a budete pod kontrolou, jako já...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
rapotacka11
napsal(a):
No, nemyslím Jakeše.
Milouš Jakeš nabyl předseda vlády...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
rapotacka11
napsal(a):
Nebyl.
A jmenuje Miloš.
Nebo k němu máte nějak blíž ?
Zadejte si životopis a potom zde rozdávejte moudra...

Víte co, když tedy vzpomínáme na minulost, tak si tedy vzpomeňte, kolik bylo dřív na vesnici ovcí. Moji příbuzní na moravě si slušně přivydělávali prodejem vlny. Pak ministr zemědělství Lux uzavřel nějaké smlouvy v zahraničí, tuším s Austrálií a bylo po chovech.Najednou byla vlna neprodejná a musely zavřít i všechny malé přádelny a že jich bylo. Zkuste si dnes někde nechat zpracovat vlnu, nepochodíte. Co se chovalo angoráků a všeho možného. Byly záhumenky a kdo chtěl mohl si toho vypěstovat spoustu. Dneska se na vesnicích staví nové domky, ale nemají okolo skoro žádnou zahradu a co by tam kdo asi mohl chovat.

Chovatelství ničí hlavně lenost a pohodlnost lidí a někde i netolerance lidí okolo.
Vadí jim mečící kozy, bečící ovce, kokrhají kohout atd.Což je fenomém dnešní doby a nikoliv té minulé.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Vážení, když čtu zde příspěvky, tak se ptám, proč brečíte nad cizím hrobě...
Když slyším jak bylo podporovaný chovatelství, když krmivo bylo na příděl... atd...

Chovatel Lada
napsal(a):
Když slyším jak bylo podporovaný chovatelství, když krmivo bylo na příděl... atd...
My neměli problém sehnat krmení za komunistů a to tehdy vykrmovala tchýně býka a nemáme ho prolém sehnat ani dnes. Úplně jiné je to s podporou chovatelství. Nějak si nevzpomínám že by po nás kdokoli chtěl registrovat každou kozu nebo prasátko chované pro vlastní potřebu jako je to dneska. Dnes mi připadá že je snaha lidi nejrůznějšími úředními naschváli odradit od chovu zvířat.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
My neměli problém sehnat krmení za komunistů a to tehdy vykrmovala tchýně býka a nemáme ho prolém sehnat ani dnes. Úplně jiné je to s podporou chovatelství. Nějak si nevzpomínám že by po nás kdokoli chtěl registrovat každou kozu nebo prasátko chované pro vlastní potřebu jako je to dneska. Dnes mi připadá že je snaha lidi nejrůznějšími úředními naschváli odradit od chovu zvířat.
Na výkrm býka byl příděl krmiva, ale býk není drobnochovatelství. To je normální
že člověk zapomíná, každý rok probíhal soupis zvířat z národního výboru...
Možná si vzpomenete, že byla na každou slepici dodávka vajec...z prasete se odevzdával
krupon a musela být povolena zabijačka z národního výboru, že...co bylo zabíjaček
na černo atd.

Každý máme svou pravdu a svůj názor. Mě to vyhovovalo víc dřív, vám dnes. Co se ale nemění je to že práce se sama neudělá, takže jdu něco dělat. Mějte se fajn.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Každý máme svou pravdu a svůj názor. Mě to vyhovovalo víc dřív, vám dnes. Co se ale nemění je to že práce se sama neudělá, takže jdu něco dělat. Mějte se fajn.
Vážený, nikde jsem nepsal že mě vyhovuje dnešní doba, jen uvádím fakta...
Berte to jako diskuzi, co s člověkem bez názoru. Přeji pěkný den.
Problém je spíš v tom, že nejde o souvislý vývoj od jednoho systému k druhému, ale z extrému do extrému. Kdyby se k nepopiratelným výhodám doby minulé přidaly nepopiratelné výhody doby dnešní, bylo by vše jinak.
Každý má jiné preference a dle toho soudí. Někdo si v každém systému najde způsob jak si "své jisté" vydobýt. Někomu, i když má možnosti, chybí schopnosti a odvaha se realizovat.
Já si určitých svobod současné doby cením a neměnil bych, i když s nostalgií vzpomínám na řadu jistot, které vymizely s novou dobou. Jiné věci z minulosti tu nostalgii zcela popírají (děda, až do 1948 soukromník s 15 zaměstnanci, strýc, ang. letec, který musel po návratu znovu emigrovat, další emigrace rodině po 68, takže řadu "výhod" režimu mám z první ruky).
Druhá věc ale je, že se nyní k moci a majetku dostala banda "lumpů a nenažřanců", jejichž charakter se s nově otevřenými možnostmi projevil. S jedním (pozdějším jedním z nejvyšších představitelů státu) jsem 2 roky pracoval v jedné kanceláři a jaký do byl slušný kluk. Dnes bych za něho ruku do ohně nedal.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
bronda
napsal(a):
Problém je spíš v tom, že nejde o souvislý vývoj od jednoho systému k druhému, ale z extrému do extrému. Kdyby se k nepopiratelným výhodám doby minulé přidaly nepopiratelné výhody doby dnešní, bylo by vše jinak.
Každý má jiné preference a dle toho soudí. Někdo si v každém systému najde způsob jak si "své jisté" vydobýt. Někomu, i když má možnosti, chybí schopnosti a odvaha se realizovat.
Já si určitých svobod současné doby cením a neměnil bych, i když s nostalgií vzpomínám na řadu jistot, které vymizely s novou dobou. Jiné věci z minulosti tu nostalgii zcela popírají (děda, až do 1948 soukromník s 15 zaměstnanci, strýc, ang. letec, který musel po návratu znovu emigrovat, další emigrace rodině po 68, takže řadu "výhod" režimu mám z první ruky).
Druhá věc ale je, že se nyní k moci a majetku dostala banda "lumpů a nenažřanců", jejichž charakter se s nově otevřenými možnostmi projevil. S jedním (pozdějším jedním z nejvyšších představitelů státu) jsem 2 roky pracoval v jedné kanceláři a jaký do byl slušný kluk. Dnes bych za něho ruku do ohně nedal.
Vážený, konečně jeden rozumný příspěvek. Máte pravdu, moc změní charakter.
V roce 1989 jsem se vrátil večer z jedné akce, a tak jsem si říkal, to bude masakr
když se ti to lumpové dostanou k moci a taky to tak dopadlo... V roce 89 už nebylo
na co navazovat...možná ještě v roce 1968...
Bydlím na malé vesnici, vlastně na popud 11 leté dcery jsem pronajal pozemek a snažím se, aby vesnici poznala i z jiné stránky, takže máme pár oveček, slepice, králíky a několik indických běžců. Naštěstí od mala má k zvířatům výborný vztah. Taká pamatuji dobu kdy na vesnici bylo mezi lidmi daleko víc zvířat. Rozhodně vše nebylo dokonalé, ale zkuste dnes na vesnici sehnat kus pozemku a něco začít.
Zaplať bůh za sousedy co mám a i za starostu a vedení obce, kteří to berou tak, že to k vesnici patří.
Komunizmus podporoval drobnochovateľov. Dokonca v 80-tých rokoch vznikali po vzore záhradkárskych osád aj chovateľské. Režim tak podporoval samozásobovanie obyvateľstva.
Podnik BRANKO Nitra vykúpil od drobnochovateľov akékoľvek množstvo jatočných králikov.
Dokonca si sami po ne prišli až k Vám domov.
Dnes nie je záujem o samozásobenie, ale o samo nakupovanie. Aj vďaka štedrej dotačnej politike máme obchodné reťazce plné lacných potravín. Aj preto sú dnes v záhradách bazény a altánky. Ak raz skončia dotácie potom sa tam opäť vrátia kurníky a králikárne.
A možno ani nie. Budeme si králičie stehna tlačiť na 3D tlačiarní.
Vývoj proste nezastavíš.
Chovatel Lada
napsal(a):
Pohled na téma: kdo z vás se chce vrátit před listopad 1989, můžete to zde zdělit... ?
Před rok 89 se vrátit nechci!Ani jsem v té době nežil. Zde jsem se dověděl mnoho. Byo málo potravin, tak si museli lidé vypěstovat svoje a ještě museli z každé slepice odvádět vajíčka z prasat maso. Dnes je všeho dostatek, tak lidé nepotřebují doma si pěstovat potraviny. Čtu zde, že krmení bylo na příděl! Dnes si každý může koupit co chce. Jsem rád, že jsem v té hnusné komunistické době nežil.Lidé na sebe donášeli Stb a byli zavíráni, vyhazováni ze škol!FUJ!

Chovatel Lada
napsal(a):
Krmivo na příděl od ČSCH, byla spíše taková něco jako odměna za chování králíků a slepic a jiného dobytka.Vejce a nějaké maso se odevzdávalo, když jsem byla ještě docela malé dítě, potom už jen krupon a to ani ne do roku 1980.Potom se neodevzdávalo nic.I to sepisování dobytka dlouho nebylo.Platilo se na radnici 30 Kč za porážku.přišel veterinář podíval se na prase, dostal výslužku a šel domů.
Jinak krmení bylo a dalo se sehnat docela dobře.Zemědělci dostávali bohaté naturálie a co nezkrmili prodávali dál.Naturálií bylo na člena asi 10q a to jsme si mohli ještě říct co chceme, ječmen pšenici, sušené brambory.
Doma jsem měla krávu od té každý rok tele,2-3 prasata za rok, slepice, husy, kačeny, brojlery kuřata, za rok tak 100 ks a králíky.Houby bylo zle, dobře bylo.Když rodinka chtěla ve čtvrtek na oběd husu, tak byla husa.Pravda.jiní leželi na koupališti a my dělali seno.Ale jak už tu někdo psal výš.No ty se máš nejdeš celý rok k řezníkovi a já na to, no ty se máš válíš se na koupališti .Ano byla to závist a lenost, každý mohl mít.Dnes už je to horší.Moc lidí v ZD nepracuje a tak se naturálie moc neprodávají a ani je nikdo nechce.Je to jen a jen práce.Jít kupovat drahé krmení se moc nevyplatí.Naštěstí mám tu výhodu že 3 členové rodiny naturálie dostávají, tak že já mám vystaráno a ještě jim něco prodám, neboť mladí nechovají nic a já vzhledem ke svému věku už jen ty králíky.
Když jsem měla hospodářství tak si sousedka chodila pro mlíko a ostatní produkty jak ze dvora tak z pole.Nic jí nevadilo a ted když mám jen králíky tak vypiskovala že když vezu hnuj kolem jejich baráku a ona je venku že to smrdí.Haha králíčí hnůj voní.sjela jsem ji a mám klid.Přišla z města šlechta.
Nechci tvrdit že bylo před rokem 89 všechno v pořádku, ale když někdo něco vymamlasil šel do basy, pracovat musela i naše menšinka.
A nyní?Kdo nechce nepracuje a válí se na pracáku.Menšina bere nehorázné podpory a peníze na všechno co si usmyslí.Cpou se prachy do uprchlíků od kterých nevíme co můžeme čekat.Kde je jaká bezpečnost?O lékařské péči ani nemluvím, proč nejsou peníze pro těžce nemocné?
Tak vy odpůrci minulého režimu, zamyslete se nad sebou co hlásáte za nesmysli do světa.Dnešní třicátníci vypiskují že se nedožijí důchodu, za komunistů se chodilo do důchodu třeba 53 letech, podle toho kolik měla žena dětí a dnes?No bylo by toho ještě strašně moc, ale je to zbytečné.
Tak co tu řešit?Mladí nekňourejte a poděkujte vaším rodičům co vám vycinkali.Ámen.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Lhoťák od Kladna
napsal(a):
Bydlím na malé vesnici, vlastně na popud 11 leté dcery jsem pronajal pozemek a snažím se, aby vesnici poznala i z jiné stránky, takže máme pár oveček, slepice, králíky a několik indických běžců. Naštěstí od mala má k zvířatům výborný vztah. Taká pamatuji dobu kdy na vesnici bylo mezi lidmi daleko víc zvířat. Rozhodně vše nebylo dokonalé, ale zkuste dnes na vesnici sehnat kus pozemku a něco začít.
Zaplať bůh za sousedy co mám a i za starostu a vedení obce, kteří to berou tak, že to k vesnici patří.
Když se kouknu po vesnicích, tak co je pozemků nesekaných, jen čekaj na chovatele,
který je poseká. Kolik je obecních a pozemkového fondu, neposekaných pozemků.
Když je chuť chovat králiky, sekat trávu a sušit, pozemků je dost...
Nejvíc si stěžují a nejspíš i donášeli ti zmetci, jejichž děti studovaly venku
a vůbec, ta sebranka, která žila jinak, vždycky líp, než ostatní.
Lžou furt, do dneška.
Kdy, ve kterých letech odevzdávali ? (vejce...)
V šedesátých ? Po válce ?
Potravin bylo málo ?
Vždy jsme se najedli a K V A L I T N Ě.
Pracovala i "menšina", jinak byla za katrem.
Bylo bezpečno.
Hranice byly hlídané.
Bylo všechno. Podniky, zemědělství, školství, kroužky zdarma, sportování zdarma,
zdravotnictví. Děti měly komplexní péči
Co stála voda, elektrika ? Když šel večer člověk ulicí,
domy zářily. Dnes si připadám, že jdu mrtvým městem.
Lidi nesvítí, šetří, ale marně...
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1362703/kdopak-tvrdi-ze-za-komunistu-bylo-lepe#a2588464.
napsal(a):
Krmivo na příděl od ČSCH, byla spíše taková něco jako odměna za chování králíků a slepic a jiného dobytka.Vejce a nějaké maso se odevzdávalo, když jsem byla ještě docela malé dítě, potom už jen krupon a to ani ne do roku 1980.Potom se neodevzdávalo nic.I to sepisování dobytka dlouho nebylo.Platilo se na radnici 30 Kč za porážku.přišel veterinář podíval se na prase, dostal výslužku a šel domů.
Jinak krmení bylo a dalo se sehnat docela dobře.Zemědělci dostávali bohaté naturálie a co nezkrmili prodávali dál.Naturálií bylo na člena asi 10q a to jsme si mohli ještě říct co chceme, ječmen pšenici, sušené brambory.
Doma jsem měla krávu od té každý rok tele,2-3 prasata za rok, slepice, husy, kačeny, brojlery kuřata, za rok tak 100 ks a králíky.Houby bylo zle, dobře bylo.Když rodinka chtěla ve čtvrtek na oběd husu, tak byla husa.Pravda.jiní leželi na koupališti a my dělali seno.Ale jak už tu někdo psal výš.No ty se máš nejdeš celý rok k řezníkovi a já na to, no ty se máš válíš se na koupališti .Ano byla to závist a lenost, každý mohl mít.Dnes už je to horší.Moc lidí v ZD nepracuje a tak se naturálie moc neprodávají a ani je nikdo nechce.Je to jen a jen práce.Jít kupovat drahé krmení se moc nevyplatí.Naštěstí mám tu výhodu že 3 členové rodiny naturálie dostávají, tak že já mám vystaráno a ještě jim něco prodám, neboť mladí nechovají nic a já vzhledem ke svému věku už jen ty králíky.
Když jsem měla hospodářství tak si sousedka chodila pro mlíko a ostatní produkty jak ze dvora tak z pole.Nic jí nevadilo a ted když mám jen králíky tak vypiskovala že když vezu hnuj kolem jejich baráku a ona je venku že to smrdí.Haha králíčí hnůj voní.sjela jsem ji a mám klid.Přišla z města šlechta.
Nechci tvrdit že bylo před rokem 89 všechno v pořádku, ale když někdo něco vymamlasil šel do basy, pracovat musela i naše menšinka.
A nyní?Kdo nechce nepracuje a válí se na pracáku.Menšina bere nehorázné podpory a peníze na všechno co si usmyslí.Cpou se prachy do uprchlíků od kterých nevíme co můžeme čekat.Kde je jaká bezpečnost?O lékařské péči ani nemluvím, proč nejsou peníze pro těžce nemocné?
Tak vy odpůrci minulého režimu, zamyslete se nad sebou co hlásáte za nesmysli do světa.Dnešní třicátníci vypiskují že se nedožijí důchodu, za komunistů se chodilo do důchodu třeba 53 letech, podle toho kolik měla žena dětí a dnes?No bylo by toho ještě strašně moc, ale je to zbytečné.
Tak co tu řešit?Mladí nekňourejte a poděkujte vaším rodičům co vám vycinkali.Ámen.
Krásně napsaný příspěvek a to myslím s cela upřímně
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Faltusko, kam to naši = vaši soudruzi za 68 let dopracovali...
králíček1
napsal(a):
Před rok 89 se vrátit nechci!Ani jsem v té době nežil. Zde jsem se dověděl mnoho. Byo málo potravin, tak si museli lidé vypěstovat svoje a ještě museli z každé slepice odvádět vajíčka z prasat maso. Dnes je všeho dostatek, tak lidé nepotřebují doma si pěstovat potraviny. Čtu zde, že krmení bylo na příděl! Dnes si každý může koupit co chce. Jsem rád, že jsem v té hnusné komunistické době nežil.Lidé na sebe donášeli Stb a byli zavíráni, vyhazováni ze škol!FUJ!
Králíčku1, nic nevíš o minulé době. Vejce se musely odvádět ihned po válce. Tenkrát byly tzv. dodávky. Dokonce se odváděl i krupon ze zabitého prasete, jestli víš co to bylo. To bylo za peníze. Později nic takového nebylo, žádné krmení na příděl nebylo. Pouze členové Svazu byli zvýhodněni tím, že si mohli koupit levněji krmivo. Máš pravdu, dnes si může koupit každý co chce. Ale o jaké "sajrajty" se jedná. Je mi již téměř 70 let a tak jsem léta, o kterých píšeš prožil. Nebylo vše OK, když jsem vycházel školu, také jsem nemohl jít kam jsem chtěl.Postupem času jsem se dostal k zaměstnání, které mě zcela naplňovalo a byl jsem spokojen. A nakonec, Tvá poslední věta "úplně sedí", jsi dost pomýlen.

Chovatel Lada
napsal(a):
A kam to dopracovala vaše=naše demogracie za 27 let?

Králíčku1, ty být mým synem-dcerou, tak bych ti dala takovou přes papulu že by ses z toho p... Zkutečně je vidět z čeho jsi vyrostl.Ty za to nemůžeš, můžou za to tvojí rodiče.

vici
napsal(a):
Krásně napsaný příspěvek a to myslím s cela upřímně
Děkuji.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
A kam to dopracovala vaše=naše demogracie za 27 let?
Jo, když dělaj demokracii komunisti 27 let, tak jsme tam, kde jsme...
králíček1
napsal(a):
Já nejsem a nikdy nebudu zastáncem minulé doby. Ale zkuste si něco zjistit o "éčkách", o "kvalitě" potravin v dnešním obchodních velkořetězcích a pak se zamyslete nad kvalitou doma odchovaného zvířectva (maso, vajíčka...)!

králíček1
napsal(a):
Všeho dostatek? V obchodech prodávají jen hnusy a blafy, lituji tě, že si myslíš, že tam mají nějaké potraviny. Sice si tam můžeš koupit co chceš, ale je to víceméně všechno nepoživatelné. Pokud chceš opravdové jídlo, musíš vypěstovat nebo vychovat svoje.
A zavírání a vyhazování... lol. Sluníčka dneska organizují hotové monster akce na vyhazov lidí, co nechtějí nekontrolovatelnou migraci, prostě uvědomělí svazáci hadr. Stačí dávat pozor a otevřít oči. Dnešní tzv. svoboda je srovnatelná se svobodou v 80. letech. I ty noviny stejně lžou.
Chovatel Lada
napsal(a):
Proč osočujete faltusku, napsala jenom jek se dopravdy žilo a jak hospodařilo. Nijak nevychvaluje ani komunisty ani tu dobu ale kdo něco chtěl a nebyl línej tak se o to postaral aby to měl. Dneska je to stejné akorát téch línejch je daleko víc. A kam to dopracovali páni kapitalisti? V privatizaci rozkradli legálne celou zemi, pomalu v každé ulici nějaká herna. Vytratila se přirozená autorita, farář, učitel, policat, doktor dokonce hospodská když zavelila zavíráme štamgasi vstali od stolů a bez remcání odešli. Byly obchody na každé vetší obci řezník, potraviny, železářsví, pekárna, textil, oděvy, lékař, zubař, pošta, kino, ochotnícké divadlo, hasiči, fotbalisti, červený kříž, svaz žen, zahrádkáři, chovatelé a tak bych mohl pokračovat dál. Co je dneska? Ano jsou různé spolky, ale jenom tam kde se najde pár lidí kteří jsou ochotni něco dělat, pro maso a mnohdy i pro základní potraviny a léky musíte 10-15 km. Nejde srovnávat nesrovnatelné, lidé ve vedoucích funkcích a v politice byly úplně stejní jako dnes, jenom stim rozdílem, že tehdy pod tlakem Stalina a pak Brežněva a nyní Ameriky a europské unie. A kdo v té době nežil ať nekritizuje nemůže ani tušit jak se žilo.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
horal
napsal(a):
Proč osočujete faltusku, napsala jenom jek se dopravdy žilo a jak hospodařilo. Nijak nevychvaluje ani komunisty ani tu dobu ale kdo něco chtěl a nebyl línej tak se o to postaral aby to měl. Dneska je to stejné akorát téch línejch je daleko víc. A kam to dopracovali páni kapitalisti? V privatizaci rozkradli legálne celou zemi, pomalu v každé ulici nějaká herna. Vytratila se přirozená autorita, farář, učitel, policat, doktor dokonce hospodská když zavelila zavíráme štamgasi vstali od stolů a bez remcání odešli. Byly obchody na každé vetší obci řezník, potraviny, železářsví, pekárna, textil, oděvy, lékař, zubař, pošta, kino, ochotnícké divadlo, hasiči, fotbalisti, červený kříž, svaz žen, zahrádkáři, chovatelé a tak bych mohl pokračovat dál. Co je dneska? Ano jsou různé spolky, ale jenom tam kde se najde pár lidí kteří jsou ochotni něco dělat, pro maso a mnohdy i pro základní potraviny a léky musíte 10-15 km. Nejde srovnávat nesrovnatelné, lidé ve vedoucích funkcích a v politice byly úplně stejní jako dnes, jenom stim rozdílem, že tehdy pod tlakem Stalina a pak Brežněva a nyní Ameriky a europské unie. A kdo v té době nežil ať nekritizuje nemůže ani tušit jak se žilo.
Už jsem si říkal co je s horalem, nikoho nedsočuji, já taky píšu jak se žilo. V privatizaci
to rozkradli komunisti. Přirozenou autoritu si musíte získat, Farář = pedofil,
učitel = sodruh, policajt = trestná činnost, hospodská = není vyučená v oboru atd.
Byly obchody atd. když nemají obrat, tak končí, nikdo je nedotuje...Jak můžete
hrát fotbal, když nemáte fotbalisty... atd. Je to v lidech, chovatelé = to byl
samej krmivář, který nic čistokrevnýho nechoval.
Je mezi lidmi hrozně moc zášti a závisti, bohužel.
Nikdy jsem nebyl v žádném spolku ( mimo nuceného pionýra ).Sleduji i v
chovatelskych organizacích "špatnou náladou" Staří chovatelé postupně umírají....
Trošku jsem jim záviděl ten klídek v nedělním dopoledni.Klobáska z udírny, pivko a pokec o všem možném.
Škoda, že jsem na to neměl nikdy čas.
Možná jednou...:-D
No a vesnický fotbal? Ani nemluvím..vulgárnosti, mazání rozhodčího.
Ch. Lada
Učitel = sodruh
""""""""""""""""""""""""""
To je neskutečný.
Z naší rodiny nebyl ani jeden a učili 3.
V rádiu junior, které jsem onehdá náhodou
pustila, vysvětlovali dětem, že se na VŠ nedostal
nikdo, kdo nebyl v KSČ.
Nevím jak je to možné .
U nás to tak nebylo.
Syn mé kolegyně šel na VŠ. O politiku se taky nikdo
z té rodiny nezajímal. Ani syn, ani rodiče.
Byli to jen výborní studenti.

rapotacka11
napsal(a):
Ch. Lada
Učitel = sodruh
""""""""""""""""""""""""""
To je neskutečný.
Z naší rodiny nebyl ani jeden a učili 3.
V rádiu junior, které jsem onehdá náhodou
pustila, vysvětlovali dětem, že se na VŠ nedostal
nikdo, kdo nebyl v KSČ.
Nevím jak je to možné .
U nás to tak nebylo.
Syn mé kolegyně šel na VŠ. O politiku se taky nikdo
z té rodiny nezajímal. Ani syn, ani rodiče.
Byli to jen výborní studenti.
Asi měli správný dělnický původ a nikdo nevyčníval a třeba se i angažovali. ale byli i lidé, kteří na VŠ prostě nešli, protože byli ze špatné rodiny.
Chovatel Lada
napsal(a):
Vím, jen jste to dal jako pohled na téma. Nikdo se tady nikam nechce vracet, jen jsem onomu chytrému (králíček1), popsal situaci a zdůrazňuji, že slušně. Jak to bývalo v chovatelství, lépe řečeno s chovatelstvím. Dnes je to lepší? Pokud ano, opravte mně, když už tlačíte králíkářskou diskusi do politických sfér jako onen zadavatel. Tohle nenapadne chovatele, aby založil na chovatelském portále a v chovatelské diskusi takové to téma. Pro mně? Ať zde raději diskuse zanikne, než se zabývat tímto! Co přináší dnešní doba chovatelům? Dám vám příklad. Jeden z mých bratrů, chovatel drůbeže musel kvůli stížnostem vzdálených sousedů, ne přímých, dát pryč husy (řvali), dále mu přišel mladý frajer (22let), který pátek co sobotu po nocích, dělá v ulici, kde bratr bydlí nepořádek (opilí), řve, do všeho mlátí atd., nikomu to nevadí! Nikoho ani nezajímá, že má brácha 3 menší děti od 2 - 9 let, ne, ale to, že tam v létě kohout kokrhá už s brzkým rozedněním (po 4h), je natolik strašné, že musel kohouta zlikvidovat krs tohoto mladíka. Přišly mu z Měú, mluvili o stížnosti! Dneska nemůžete v přímém sousedství chovat prase, protože zapáchá. Soused si jde stěžovat a zase máte problém s Měú. Takže jaké má dnes chovatelství možnosti? Je mi jedno kolik vám je, ale slušně vám píši, nedělejte tady z toho dramatický kroužek. Všichni kdo sem zašli a zanechali, tady odpověď se nezastávají minulého režimu, ale kdo si pamatuje naše zemědělství, chovatelství ví, že bylo silnější tenkrát, ne dnes. Dnes je pouze větší výběr, jiné možnosti. A i přesto, že jsou věci v uvozovkách kvalitnější (jak co), že se může cestovat. Kdo na to má? Resp. málo kdo si to může dovolit. A v chovatelství se většinou prosazovali Ti nemajetní, protože Ti v sobě mají něco, co Ti kteří si myslí, že si vše mohou koupit za peníze, v sobě nemají a nikdy mít ani nebudou!
Ještě něco, maličkost v pár větách. Pokud budou lidem vadit lidé, kteří chovají, a to, že někdo má jakékoli zvířectvo, můžeme se také dožít za x let toho, že třeba ČESKÁ HUSA bude v knize či atlase zvířat, která tady kdysi byla, žila, nebo jako ohrožený druh. Toho se dožít nechci, to by byla národní katastrofa a ne jen národní. Nedokážu si představit, že za 10 - 15let bych vnoučatům ukazoval českého strakáče nebo třeba burgundského králíka, kachnu či slepici na fotkách. Jinak je to o tom, že v naší zemi se pěstuje a posiluje od mala s věkem ve většině lidí ZÁVIST / ZÁŠŤ. Nikdo nedělá nic proto, aby se přičinil o to, aby se měl lépe, lepší je o tom mluvit a hanit, špinit, nic nedělat, nechat se vyživovat! Zato nemůže žádný režim, zato si mohou lidé POUZE SAMI. To jsem ale malinko odbočil. Omlouvám se. Dnes každému vše vadí, dříve byli asi lidé tolerantnější, družili se, nebo to bylo tím, že opravdu i v řadových domech měli lidé, skoro co dům, nějaké zvířectvo. Ukončeme tento nešťastný nástřel v diskusi o králících. Díky.
ikor

XXX.XXX.187.44
Chovatel Lada
napsal(a):
Krmivo bolo dostatok mohol kupiť kolko len kcel každy pridel bol za polovičné ceni ale nikdo to nemusel zobrať.dnes dá sa kupiť krmivá všade ale za dosť visoku cenu a dnešné mládež nemá zájem o chov. len počitače celí volny čas.za komonizmu našej obci bolo okolo 100 chovaťelov teraz najdeme slepice králiky u piatich aj to križence.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
ikor
napsal(a):
Krmivo bolo dostatok mohol kupiť kolko len kcel každy pridel bol za polovičné ceni ale nikdo to nemusel zobrať.dnes dá sa kupiť krmivá všade ale za dosť visoku cenu a dnešné mládež nemá zájem o chov. len počitače celí volny čas.za komonizmu našej obci bolo okolo 100 chovaťelov teraz najdeme slepice králiky u piatich aj to križence.
Krmivo bylo na příděl, na jednoho přihlášenýho králika bylo 7 kg ječmene, cena byla
cca 70 procent... Přídělovej list přišel na ZO z okresu OO. Takže si člen ZO nemohl
koupit kolik chtěl krmiva...

Chovatel Lada
napsal(a):
Krmivo bylo na příděl, na jednoho přihlášenýho králika bylo 7 kg ječmene, cena byla
cca 70 procent... Přídělovej list přišel na ZO z okresu OO. Takže si člen ZO nemohl
Co si pamatuji.tak obilí bylo na příděl v ZO, podle toho kolik která organizace obilí měla.U nás v organizaci se obilí pěstovalo a pak samozřejmě rozpočítalo podle počto králíků, ale ve statku či v JZD jsme si mohli koupit obilí kolik jsme chtěli.

Chovatel Lada
napsal(a):
Jo, když dělaj demokracii komunisti 27 let, tak jsme tam, kde jsme...
Komunisti dělají demokracii 27 let?Poslyšte kolik je Vám roků?Kolik jste vychodil tříd na základce?
No nic, Bobánek má pravdu, je lepší se na toto téma vykašlat.
Chovatel Lada
napsal(a):
Už jsem si říkal co je s horalem, nikoho nedsočuji, já taky píšu jak se žilo. V privatizaci
to rozkradli komunisti. Přirozenou autoritu si musíte získat, Farář = pedofil,
učitel = sodruh, policajt = trestná činnost, hospodská = není vyučená v oboru atd.
Byly obchody atd. když nemají obrat, tak končí, nikdo je nedotuje...Jak můžete
hrát fotbal, když nemáte fotbalisty... atd. Je to v lidech, chovatelé = to byl
samej krmivář, který nic čistokrevnýho nechoval.
To nebylo, to co píšete se děje dnes.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Komunisti dělají demokracii 27 let?Poslyšte kolik je Vám roků?Kolik jste vychodil tříd na základce?
No nic, Bobánek má pravdu, je lepší se na toto téma vykašlat.
Když přišla bratrská pomoc Československým soudruhům z 20/21 srpna 1968
tak mě bylo 12 let...

Mě 13 a že si tak málo pamatuje a máte to nějak popletené Toto je poslední na co reaguji.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Mě 13 a že si tak málo pamatuje a máte to nějak popletené Toto je poslední na co reaguji.
Právě že si pamatuji hodně, vážená co chováte za králíky a jste členka ZO- ČSCH ?
Pro členy z historie, zadejte si = Historie a poslání KCHZK a přečtěte si uvodník
od nestora chovatelství Jiřího Schonfeldera
co se dělo v chovatelství před rokem 1989...
mi013068

XXX.XXX.155.246
Nevim jak na to zakladatel diskuze přišel ale musim reagovat.za komunismu u nas měl každý par slepic kralikárnu a přes léto kachny.kdo měl naturalie drzel prase kdo mel kus louky kmil ovce.nyni se na mě divaji jako na exota že něco chovam.zajimava byla rekce novych sousedu at zajistim aby ovce nebečely a kohot rano nekokrhal a pes v noci neštěkal.kdyz jsem vykacel túje a nasazel zákrsky a drobné ovoce tak se mě otevřeně zeptali jestli jsem normální že už todle nikdo nedělá.miloš.
Chovatel Lada
napsal(a):
To co zde píšete je jen z části pravda. Ano, člen Svazu měl nárok na určité množství zrnin za zlevněnou cenu. Mohl si však kdekoliv a od kohokoliv koupit takové množství jaké potřeboval. A to je třeba také zde uvádět a ne tvrdit, že bylo vše na příděl. Což je blbost.
mi013068

XXX.XXX.155.246
Obilí prodavalo družstvo nebo záhumenkáři.nikdy jsme nic nemuseli odvádět.paradoxně bez registrace bylo obilí i levnější.kúže vykupovali za 7 což je víc než nyni.vykupovali vlńu.sousedi krmili byky z vykupu si pro ně rádi přijeli.nyní za vše platite vy a ještě to často nikdo nechce. milos.

Dám vám příklad, jak probíhá, podpora" pěstování jahodníku v Čechách. Před týdnem jsem byla na jednom školení, kde nám jeden z našich předních pěstitelů popisoval, jak hned po revoluci skončila česká šlechtitelská stanice a nové odrůdy se začaly dovážet z Holandska. Všechny tyto odrůdy jsou patentované a tudíž několika násobně dražší. Aby toho nebylo málo majitelům patentů se vůbec nelíbí že jahody množí tuzemská firma a tak má náš pěstitel velký problém, protože mu nechtějí prodat licence. Naši pěstitelé totiž dokáží sazenice vyprodukovat za poloviční cenu. Pěstitelé jablek dostali nabídku tak nízkých výkupních cen jablek, že se jim vůbec nedivím že budou kácet sady. Já bych za 5Kč prvotřídní jablka taky neprodala. Až naši zemědělci postupně cíleně zkrachují (a to není o dotacích) a pozemky zkoupí zahraniční firmy tak se budeme jen divit za kolik se budou prodávat potraviny. Mám lepší informace o rostlinné výrobě, ale nepochybuji o tom že totéž se dějě v živočišné výrobě. Podpora drobnochovatelství a malopěstitelství-nenechte se vysmát to rozhodně není v zájmu dnešního režimu. Dnešní režim by nás nejlépe viděl zcela závislé na nákupech hnusů v supermárketech.

A jenom pro králíčka, z prasete se odevzdával krupon to je kůže a sádlo, chovatel za to dostal zaplaceno. Dneska to spousta lidí naháže slepicím, protože si hlídá cholesterol.
zstrakac
napsal(a):
A co proto děláte Vy, radši vykám.Myslím že nic.
Co pro to dělám? Chovám králíky. Tak jsem to tady pěkně zchytal. Táta říkal, že politika souvisí se vším. Dle mne tedy i s chovatelstvím.Co si mám o této diskuzi myslet? Většina zde minulou dobu chválí. Ve školách se učí opak. Opak každodenně propagují mědia. Kdo má pravdu? Kdo ji nemluví? Komunistická strana se skládá z vymírajících seniorů. Proč? Bude 1.máj. Svátek práce. Půjdete na manifestaci komunistů, když doba minulá byla lepší? Já jsem z toho jelen!
králíček1
napsal(a):
Co pro to dělám? Chovám králíky. Tak jsem to tady pěkně zchytal. Táta říkal, že politika souvisí se vším. Dle mne tedy i s chovatelstvím.Co si mám o této diskuzi myslet? Většina zde minulou dobu chválí. Ve školách se učí opak. Opak každodenně propagují mědia. Kdo má pravdu? Kdo ji nemluví? Komunistická strana se skládá z vymírajících seniorů. Proč? Bude 1.máj. Svátek práce. Půjdete na manifestaci komunistů, když doba minulá byla lepší? Já jsem z toho jelen!
Ještě Vám ve škole zapomněli říct, že 1. máj byl a je svátek všech pracujících a nejenom komunistů. Já se osobně posezení, které se bude u nás konat zúčastním a vůbec se za to nestydím.
mi013068

XXX.XXX.155.246
Na první máj jsem jako mladý vzdy doma musel sázet brambory.odpoledne jsem mohl jít na náměstí na kolotoč.
Já už jsem to tay psal že nejde srovnávat nesrovnatelné. Doba minulá to nejsou jenom komunisti, pokud vím tak je nikdo tady nevelebil ani se dokonce nikdo o nich nezmiňoval. Všichni mluvíme(píšeme) hlavně o tom jak se žilo co bylo a co nebylo.Prvomájovým průvodům jsme se radši vyhly když to šlo a stejně jsme si ten den musely napracovat. Lidé držely víc při sobě, chodily si navzájem zadarmo pomáhat na pole či při stavbě domu na který dostal stavebník od podniku nenávratnou půjčku. Ano nevratnou. Celý národ chodil bezplatně na rengen tzv snímkování ze štítu a tam kde měly dál do nemocnice přijel rengen zanimi. Na malé osady a vesnice kde nebyl obchod jezdila pojízdné prodejna. Ano spousta lidí byla ve straně ale né z přesvědčení nýbrž proto že musely, ač už to bylo kvůli funkci v zaměstnání nebo k získání zbrojního průkazu a podobně. Když jsme u těch zbraní, myslivost mohl dělat každý kdo složi zkoušku z myslivosti a jak zbraně tak střelivo bylo dostupné. Je pravda že někde se čekalo delší dobu na vydání povolenky k nákupu kulové zbraně, ale nevspomínám že by ho někomu nedali. To všechno už je ale pryč, jako když porazíte sedmdesátiletý strom. Můžete vysadit jiný, ale už to nebude on a budeme na něj jenom vspomínat jak se pod nim dobře sedělo ve stínu. V zápětí vám někdo řekne, že je to dobře že už tam neni, jenom překážel a řvaly na něm ptáci. Myslím že hádky kolem toho nejsou k ničemu. Někomu se tehdy vedlo hůř a někomu lépe tak jako nyní, někdo si polepšil jiný je na tom bledě. Naši rodiče žily za války a byl tady fašizmus a také se muselo žít. Hrdinové umírali jako první. Já myslím že už bylo napsáno dost, lhaly nám komunisti, lžou nám kapitalisti a až tady budou jednou salámisti nebo budhisti budou lhát také.
mi013068

XXX.XXX.155.246
Rodiče manželky v 80 letech v zástavbě typu satelitu ročně pod verandou vykrmily 4 prasata hnůj si sousedi rádi rozebrali a výslužka jim taky nesmrděla. miloš.

V jednom si je podobný každý režim, ve školách a médiích se říká pravda toho, kdo je platí. Dřív se pravda neříkala nahlas, protože by člověk mohl mít nepříjemnost, dnes tě vyhodí z práce a pokud máš hypotéku, půjčku, děti na škole skončíš hodně zle. Takže pro mě se nezměnilo nic. Akorát dřív měl člověk mnohem víc jistot než dnes. Dneska člověk neví kdy půjde do důchodu, jestli zítra podnik kde dělá nezkrachuje, doplácí se nemalé peníze na léky a takhle by se dalo pokračovat hodně dlouho. A ještě pár let kdy nám sem budou přez hranice proudit migranti a té dnešní svobody bude hodně pomálu. Hranice se zavřou, do ciziny se sice bude smět, ale člověk bude riskovat že mu uříznou hlavu atd. Na chov a pěstování čehokoli bude potřeba povolení, to ostatně už začalo - zkuste namnožit semena a někde je nabídnout jako množitelský materiál - dostanete pokutu, protože to není povolená odrůda.
dury
napsal(a):
Ještě Vám ve škole zapomněli říct, že 1. máj byl a je svátek všech pracujících a nejenom komunistů. Já se osobně posezení, které se bude u nás konat zúčastním a vůbec se za to nestydím.
Jsem opravdu z toho jelen! Dnes jsem na toto diskutoval s majitelem zoomarketu. Říkal, že bude muset podnikání zanechat, že by neměl žádný důchod. Že jej stále upozorňují, aby si navýšil připojištění. Ale prý z čeho? Podnikání v zoomarketu mu prý přináší 10.500 Kč měsíčně a má co dělat, aby se uživil. Říkal, že za komoušů měl práci jistou, dostatečný výdělek a lidé ve fabrice byli k sobě velmi kamarádští a v hospodě všechny generace si rozumněli. Tak jak je to?
Jo, provokuje.
To co rozkradli, to se nevrátí. Důsledky toho blahobytu pocítí i on.
Pak ho to přejde.
Okamžitě vrátit do námi našetřeného důchodového fondu / na jeden rok vypůjčených 340 miliard Kč, to jsou naše našetřené peníze za celoživotní práci /, vypůjčených tehdejším ministrem financí V.Klausem na dobu jednoho roku /.Dodnes nebyla vrácena ani koruna ! ! ! Proto bereme za celoživotní práci ne důchody, ale almužny.
A co čeká naše děti ?
Ten... ze "všeobecné" si dal 800.000, - odměny...
Jeden děda byl emigrant jeho bratr 13 let na uranu v jáchymově a druhý děda byl plukovník STB.a jestli si myslíš že se nemuseli tak máš smůlu.klidně spolu šli do hospody a v neděli do kostela.až na pár extremistů všichni museli za něco jíst a život šel dál totéž za hitlera a předtím za rakouska.je to pokrytecké ale bylo to tak.
A jěště něco dodam.nejsem rudomilec ale komouši zavřeli i předsedu partaje když kradl.nynější garnitura tě za moderní krádeže jěště pochválí.český průmysl zmizel za hranicemi.a české výrobky jso vyrobeny za hranicemi,
, zabaleny u nás a hodnoceny jako KLASA.pozemky okolo skupují a pronajímají anonymní pražské firmy.jednou nechakí posíct podruhý zmulčují poberou 10 000 dotací na HA.nemají dobytek a siláž na jaře rozmetou jako hnojivo zpět na louky.
mi013068
napsal(a):
Jeden děda byl emigrant jeho bratr 13 let na uranu v jáchymově a druhý děda byl plukovník STB.a jestli si myslíš že se nemuseli tak máš smůlu.klidně spolu šli do hospody a v neděli do kostela.až na pár extremistů všichni museli za něco jíst a život šel dál totéž za hitlera a předtím za rakouska.je to pokrytecké ale bylo to tak.
Nechce se mi tomu věřit. Děda říkal, že plukovník Stb musel být velmi dopře prověřen. Kdyby měl takové bratry, nikdy by nemohl dělat plukovníka v Stb.
To nebyl bratr. to byli otec a strýc manželky jeho syna.. a nemusel byt prověřěn, byl to slušný soudruh od války.dohromady se sešli je párkrát protože děda umřel.druhy se z emigrace vratil po revoluci, sdělil nam jaky sme debilové a umřel taky..jenom ten vězeň se dočkal vratili mu hodnost a dělal na ministerstvu a dožil se přes 90. život je pes.takhle pestrou rodinu ale neměl každý.převážná většina měla život uboze šedivý.proto je nyní mnohem lépe.i když ti obyčejní jsou stále zahaleni šedí a nenávistí k úspěšným.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
dury
napsal(a):
To co zde píšete je jen z části pravda. Ano, člen Svazu měl nárok na určité množství zrnin za zlevněnou cenu. Mohl si však kdekoliv a od kohokoliv koupit takové množství jaké potřeboval. A to je třeba také zde uvádět a ne tvrdit, že bylo vše na příděl. Což je blbost.
Vážený, to si musíte přečíst na jaký příspěvek jsem odpovídal.
Odpověď byla na příděl krmiva pro ZO ČSCH z OO ČSCH, příděl
byl vypočítán podle krmivového listu, jasně daný a nikdo vám ve
Výkupu nedal ani kilo navíc...Nikde nepíšu že si chovatel nemohl
někde koupit obilí, taky jsem kupoval kde se dalo, nebo si myslíte
že se z přídělu 7 kg na samici dalo dělat chovatelství...
Přeji pěkný večer.
mi013068
napsal(a):
To nebyl bratr. to byli otec a strýc manželky jeho syna.. a nemusel byt prověřěn, byl to slušný soudruh od války.dohromady se sešli je párkrát protože děda umřel.druhy se z emigrace vratil po revoluci, sdělil nam jaky sme debilové a umřel taky..jenom ten vězeň se dočkal vratili mu hodnost a dělal na ministerstvu a dožil se přes 90. život je pes.takhle pestrou rodinu ale neměl každý.převážná většina měla život uboze šedivý.proto je nyní mnohem lépe.i když ti obyčejní jsou stále zahaleni šedí a nenávistí k úspěšným.
Já tomu nerozumím. Jeden píše tak, druhý jinak. Je to uzel, který nedokáži rozmotat. Jiní v mém věku se o chovatelství nezajímají, mají jiné, možná lepší zájmy.
králíček1
napsal(a):
Já tomu nerozumím. Jeden píše tak, druhý jinak. Je to uzel, který nedokáži rozmotat. Jiní v mém věku se o chovatelství nezajímají, mají jiné, možná lepší zájmy.
Tak jsem nelez (toto téma), nezajímej se o to, protože tohle ti v chovatelství nic nedá! Vůbec nechápu, proč jsi tady takové téma zakládal? Opravdu to vypadá jen jako dobrá provokace, nebo že by průzkum / anketa jak to je s dnešními lidmi? Jestli v pravo nebo v levo? Jinak nechápu to tvé do kola se opakující JÁ TO NECHÁPU, JÁ TOMU NEROZUMÍM! Ať ti to osvětlí tvůj tatínek. Určitě má na to svůj pohled. Jako by zde králíkářská diskuse neměla již dost nezajímavých, nebo stále se dokola opakujících témat! Myslel jsem, že to včerejším dnem skončí, ale tady se rozjelo přispěvatelů víc, než o něčem, co je na diskusi o králíkovi prospěšné. Už to tady ukončete, tohle je bezpředmětné a NULOVÉ TÉMA! Bavte se o chovatelství, zkušenostech s ním spojených. No prostě o tom, co dělá tento ušlechtilí koníček, koníčkem. O tom, proč se tím zabýváte, co tomu kdo přinášíte, co jste v tom dokázali a jaké máte výsledky. To je víc než řešit to kdo, kdy byl u moci a jak to bylo. Já POLITIKU nevnímám jako součást chovatesltví. Bohužel, resp. bohudík...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
králíček1
napsal(a):
- Kdo nezná historii, je nucen opakovat jeji chyby...
- Kdo nezná historii, nemůže porozumět přítomnosti ani budoucnosti...
poty76
napsal(a):
Tak jsem nelez (toto téma), nezajímej se o to, protože tohle ti v chovatelství nic nedá! Vůbec nechápu, proč jsi tady takové téma zakládal? Opravdu to vypadá jen jako dobrá provokace, nebo že by průzkum / anketa jak to je s dnešními lidmi? Jestli v pravo nebo v levo? Jinak nechápu to tvé do kola se opakující JÁ TO NECHÁPU, JÁ TOMU NEROZUMÍM! Ať ti to osvětlí tvůj tatínek. Určitě má na to svůj pohled. Jako by zde králíkářská diskuse neměla již dost nezajímavých, nebo stále se dokola opakujících témat! Myslel jsem, že to včerejším dnem skončí, ale tady se rozjelo přispěvatelů víc, než o něčem, co je na diskusi o králíkovi prospěšné. Už to tady ukončete, tohle je bezpředmětné a NULOVÉ TÉMA! Bavte se o chovatelství, zkušenostech s ním spojených. No prostě o tom, co dělá tento ušlechtilí koníček, koníčkem. O tom, proč se tím zabýváte, co tomu kdo přinášíte, co jste v tom dokázali a jaké máte výsledky. To je víc než řešit to kdo, kdy byl u moci a jak to bylo. Já POLITIKU nevnímám jako součást chovatesltví. Bohužel, resp. bohudík...
Pane, dle vás naše generace má držet hubu a na nic neptat. Vše se dzvíme ve škole a v médiích. Pochopil jsem. Děkuji za vysvětlení. Komunismus likvidoval vše. Ještě, že jsem v té době nežil. Už se ptát něbudu.
mi013068
napsal(a):
Obyčejná lež, že. Navíc dost ubohá, protože naprosto lehce odhalitelná. Kterého ze tří plukovníků STB myslíte? Skutečně máte odvahu se hlásit k těm sadistickým dobytkům? Každá ze správ měla jako strop pro vedení kapitána. Když byl náčelník správy za výjimečné zásluhy (např. úspěšná vražda Přemysla Coufala nebo úspěšný únos Bohumila Laušmana z Rakouska) povýšen na majora, byl brzo preventivně a nenápadně přeřazen na velitelství SNB, aby se nestal nebezpečným pro své nadřízené.
Jestliže nějaký stbák šel do kostela, tak leda proto, aby dostal do neštěstí ubohé spoluobčany, nebo aby odstranil nevinného kněze (například umučeného P. Josefa Toufara). Jinak by účast na mši pro stbáka znamenala jen jedno - z vyšetřujícího brutálního surovce by se do druhého dne stal vyšetřovanou obětí.
Přestaňte tu hájit neobhajitelnou zrůdnost komunistického režimu.
Přečtěte si kdo byli stbáci např. zde: https://www.jsns.cz/data/jsns/LEKCE/CESKE_DETI/placak_o_dustojnicich_stb_fin.pdf.
mi013068
napsal(a):
Slušný soudruh? To je dost nesmysl. To je něco na úrovni lítajícího tučňáka, nebo tak něco?
Podívejte se jak vypadal např. dneska zákrok proti manželkám disidentů na Kubě - typická slušnost soudruhů. V mládí jsem si i v této zemi zažili až dost "slušných soudruhů".
borax
napsal(a):
Jděte s tím už do háje!
Já s tím nezačal. Ale ty slabomyslné komunistické lži o tom, v jakém ráji jsme si tu žili - na to se reagovat musí. Jinak by možná někteří mladí mohli uvěřit té prolhané propagandě.
A pak by se třeba na vlastní kůži mohli přesvědčit, jak je to slušné a demokratické zřízení. Kdo by snad trpěl ztrátou paměti, zvu ho k nám na návštěvu. Můžeme si projít třeba jáchymovské peklo - mají tam moc výstižně udělanou naučnou stezku.
králíček1
napsal(a):
Pane, dle vás naše generace má držet hubu a na nic neptat. Vše se dzvíme ve škole a v médiích. Pochopil jsem. Děkuji za vysvětlení. Komunismus likvidoval vše. Ještě, že jsem v té době nežil. Už se ptát něbudu.
Mladíku, ne držet hubu. To jste napsal vy! Ale tohle je o diskusi na jiném portále. Ne na chovatelském a tohle jste za celou tu dobu nepochopil. Bohužel. Navíc, jste ani z jednoho, z mých 3 vstupů do této diskuse nepochopil, že mně vůbev nezajímá doba minulá ani současná. A vůbec, politika jako taková! Vůbec nechápu co jste sem přišel řešit. U mě je to tak. To co si nevydělám, neudělám, nemám! To je podstatné. Já jsem nikdy z nikoho nežil a předpokládám, že ani žít nebudu. Pokud jste králíkář, tak by vás měli zajímat věci s chovatelstvím spojené a ne jak bylo před 30 - 40 lety. O to se zajímejte, je to historie, ale ne zde na fauně, na chovatelském portále. CHÁPETE UŽ TU PODSTATU VĚCI! To proč tady již druhý den píši, UKONČETE TUTO DEBATU. Vůbec se nedivím, že chovatelé zde začínají být otrávení. A mimochodem na vaší generaci po revoluci mám svůj názor. Lidé rodící se i v tom, jak každý píše blbém režimu, byli vedeni k práci a uměli zato chytit. Vy, dnešní generace jste povětšinou zvyklí natahovat jenom ruku a nechat se vyživovat o nic nemáte zájem. Mimochodem, samotné chovatelství je toho dobrým příkladem! Poslední věta si myslím mluví za vše. Staří chovatelé odcházejí a vy mladí nám nějak nepřicházíte (myšleno všeobecně), proč asi. Práce totiž většině narozených po roce 1989 moc nevoní! Bavit se, to ano, ale pracovat to moc ne. Neberte to jako útok na vaší osobu. To je všeobecný pohled na dnešní mládež, neříkám, že jsou všichni stejní. Tak a prosím, už se tady přestaňte chovat jak nějaká zhrzená milenka, není to důstojné. Litovat vás určitě nikdo nebude.
poty76
napsal(a):
Mladíku, ne držet hubu. To jste napsal vy! Ale tohle je o diskusi na jiném portále. Ne na chovatelském a tohle jste za celou tu dobu nepochopil. Bohužel. Navíc, jste ani z jednoho, z mých 3 vstupů do této diskuse nepochopil, že mně vůbev nezajímá doba minulá ani současná. A vůbec, politika jako taková! Vůbec nechápu co jste sem přišel řešit. U mě je to tak. To co si nevydělám, neudělám, nemám! To je podstatné. Já jsem nikdy z nikoho nežil a předpokládám, že ani žít nebudu. Pokud jste králíkář, tak by vás měli zajímat věci s chovatelstvím spojené a ne jak bylo před 30 - 40 lety. O to se zajímejte, je to historie, ale ne zde na fauně, na chovatelském portále. CHÁPETE UŽ TU PODSTATU VĚCI! To proč tady již druhý den píši, UKONČETE TUTO DEBATU. Vůbec se nedivím, že chovatelé zde začínají být otrávení. A mimochodem na vaší generaci po revoluci mám svůj názor. Lidé rodící se i v tom, jak každý píše blbém režimu, byli vedeni k práci a uměli zato chytit. Vy, dnešní generace jste povětšinou zvyklí natahovat jenom ruku a nechat se vyživovat o nic nemáte zájem. Mimochodem, samotné chovatelství je toho dobrým příkladem! Poslední věta si myslím mluví za vše. Staří chovatelé odcházejí a vy mladí nám nějak nepřicházíte (myšleno všeobecně), proč asi. Práce totiž většině narozených po roce 1989 moc nevoní! Bavit se, to ano, ale pracovat to moc ne. Neberte to jako útok na vaší osobu. To je všeobecný pohled na dnešní mládež, neříkám, že jsou všichni stejní. Tak a prosím, už se tady přestaňte chovat jak nějaká zhrzená milenka, není to důstojné. Litovat vás určitě nikdo nebude.
Vážený pane, já jsem položil dotaz a mnozí se snažili mi odpovědět a vy je odrazujete. Dotaz patři na chovatelský portál, neboť se chovatelství silně týká. Jestli vás toto vlákno nezajímá, tak jej nečtěte a nepruťte. Jestli vás nezajímá politické dění, tak je to vaše, mne zase nezajímá, že vás toto nezajímá a nazajímají mne ani vaše rady. Píšete, že na naší generaci máte svůj názor.Tu moji generaci jste pomáhal vychovávat, tak kritizujete i sebe a jestli máte děti, tak jste je asi nevychoval k obrazu svému, když takto píšete. Buďte ve svém holubníku, určtě jste tam šťastný a užíváte si důchodu, který vám přeji. Já ale musím ke svým králíkům ještě makat v práci. Pečení holubi mi do pusy sami nepřiletí. Vaše prudy už nebudu číst a všem ostatním, co se mi snažili názorově odpovědět děkuji. Jistě se z nich poučili i mnozí další. Z vašich není poučení žádné. Prosím, neodpovídejte mi.
igor
napsal(a):
Slušný soudruh? To je dost nesmysl. To je něco na úrovni lítajícího tučňáka, nebo tak něco?
Podívejte se jak vypadal např. dneska zákrok proti manželkám disidentů na Kubě - typická slušnost soudruhů. V mládí jsem si i v této zemi zažili až dost "slušných soudruhů".
Fanatici doby minulé byli stejně nebezpeční jako ti z doby dnešní. Že pane Igore!
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Chovatel Lada
napsal(a):
Právě že si pamatuji hodně, vážená co chováte za králíky a jste členka ZO- ČSCH ?
Pro členy z historie, zadejte si = Historie a poslání KCHZK a přečtěte si uvodník
od nestora chovatelství Jiřího Schonfeldera
co se dělo v chovatelství před rokem 1989...
Doporučuji článek přečíst, jaká byla podpora Chovatelství... ?
zakrslykralik.unas.cz/historie_poslani.html.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Chovatel Lada
napsal(a):
Doporučuji článek přečíst, jaká byla podpora Chovatelství... ?
zakrslykralik.unas.cz/historie_poslani.html.
králíček1
napsal(a):
Vážený pane, já jsem položil dotaz a mnozí se snažili mi odpovědět a vy je odrazujete. Dotaz patři na chovatelský portál, neboť se chovatelství silně týká. Jestli vás toto vlákno nezajímá, tak jej nečtěte a nepruťte. Jestli vás nezajímá politické dění, tak je to vaše, mne zase nezajímá, že vás toto nezajímá a nazajímají mne ani vaše rady. Píšete, že na naší generaci máte svůj názor.Tu moji generaci jste pomáhal vychovávat, tak kritizujete i sebe a jestli máte děti, tak jste je asi nevychoval k obrazu svému, když takto píšete. Buďte ve svém holubníku, určtě jste tam šťastný a užíváte si důchodu, který vám přeji. Já ale musím ke svým králíkům ještě makat v práci. Pečení holubi mi do pusy sami nepřiletí. Vaše prudy už nebudu číst a všem ostatním, co se mi snažili názorově odpovědět děkuji. Jistě se z nich poučili i mnozí další. Z vašich není poučení žádné. Prosím, neodpovídejte mi.
Mladíku, v prvních dvou příspěvcích sem se k onomu, vámi tázanému vyjádřil dost srozumitelně. Že by jste opět nepochopil? S vláknem nemám problém, ale s vámi ano. Jste příliš zatvrdlý a asi patříte mezi ty, kreří si myslí, že se kolem nich točí svět. Radu bych vám nedal, protože ty jsem těžce nabyl a že mně to stálo kilometrů, návštěv chovů, četby a výstav. Děti mám dvě, ale ne tak namistrované a arogantní! O té mládeži. Denodenně vidíme v Tv šikanu učitelů, napadení učitelů, mlácení starých lidí, kteří nevládnou již silou atd.. Za starého režimu by učitel dal neposednému žákovi přes tlamu, nebo by mu nandal svazek knih na natežené ruce, nechal ho klečet. Vytahání za kotlety bylo také super. To jste chtěl slyšet? To dnešní mládež potřebovala od začátku po převratu, stejně tak povinnou vojenskou službu. To by vás zocelilo. Jinak. Sám sebe, nemám problém zkritizovat, ba naopak, ale bohužel pro vás, nemám co, na sobě ktitizovat. Chlapče, stačí maličkost. Klikněte si na můj profil, otevřete jej a možná pochopíte. Důchod? Co to je? Hochu, ještě tak 25 -27 let mi chybí! Pečení holubi mi do pusy opravdu nepadají a práce při chovatelství a mých aktivitách je mi přímo koníčkem. Do práce jezdím ráno ve 4h a domů v 19.30h. nejsem sám, takových je většina v dnešní době, ale vy mi budete psát, že při práci ještě děláte králíky. Mám tolik aktivit, že vy by jste to těžko přebral už jen při mém povídání. No a chlubit se nebudu. To vždy smrdí.! Na můj věk, jsem si kolem králíků, holubů a vůbec drobného zvířectva už něco prošel a zažil. Poslední věc, pokud chcete znát historii svého lidu, což by měl znát každý občan aspoň okrajově. Navštivte knihkupectví, antikvariát a hurá do toho. Přeji mnoho úspěchů. No a tohle je na hodně dlouho poslední příspěvek na králíkářské diskusi. O králíkovi bez králíka, tak bychom to mohli nazvat. Nemohl jsem nereagovat, protože střílíte v každé větě úplně mimo.
Jo vážení máte recht já jsem měla a vždy budu mít slepice husy králíky kačeny krůty.Jen od doby co se jako sousedi nastěhovali mladí, kteří vyrostli v činžáku a chtěli mít rodinnej domek, tak po druhém roce jelikož sousedíme plotem začaly problémy.Sice jsem jim občas dala přebytky ze zahrádky měli malé děti i ty vajíčka těmi nepohrdli.No ale jak občas zapršelo tak všichni to znáte prostě to bláto bylo cítit do té doby než zafoukal větřík a vysvitlo slunce pak bylo dobře.Jenže naším sousedům začal podle nich ten smrad vadit a tak začali nepříjemnosti že je naším smradem obtěžuji a že si budou stěžovat.Podotýkám že bydlíme sice ve městě ale na periférii a kolem nás nikdo krom těchto mladých není a ti co jsou, tak taky něco chovají.Když přišel soused, že ho a jeho rodinu náš smrad obtěžuje a že si bude stěžovat tak jsem mu řekla no to jsem zvědavá jak změříš tzv.smrad.No sám má kolem domu zahradu kterou seče výhradně v neděli, na zahradě má výborné jabloně, ale jablka mu na zemi hnijí radši si kupujou v marketech, a ty výborné švestky co měl bývalý majitel skáceli.No co tím chci říct, že mladí nic nevědí o tom co bylo a ani se to nesnaží pochopit.Jejich rodiče asi nemají potřebu jim něco vysvětlovat.My jsme měli pole, hospodářství a to že v padesátých letech nám všechno komunisti vyvlastnili a musela máma odezdávat z toho co nám nechali tzv, desátky a že jsme si chodily na vlastní pole krást s baterkou brambory to je taky fakt.Když jsme zabíjeli prasata tak vždycky o jedno či dvě víc.No a dneska jsou sousedi rozvedení barák se asi bude prodávat, takže každá doba sebou něco nese.Ale rozhodně dnešní doba, kde je všude plno agrese, zloby mezi lidmi, závisti a nenávisti a jak by řekla moje mamky žlučovosti rozhodně na klidu nepřidá.A já když jdu k těm mým králíkům a jak říkám k havěti tak je mě blaze.A to přeju všem kteří se začínají vracet k chovatelství ať je jakékoliv.Viktorie.
waw

XXX.XXX.105.91
igor
napsal(a):
Viktorie, ale kdo ty mladé vychoval?
Lidé smýšlející jako VY.
waw
napsal(a):
Lidé smýšlející jako VY.
Ne, vychovali je komunistické soudružky učitelky pod vlivem rudé strany. Mně do toho netahejte, já jsem nebudoval socialismus - stačila mi zkušenost mého otce, který po třech letech v německém koncentráku odseděl 11 let v Jáchymově. Vždycky říkal, že fašisti likvidovali aspoň cizí lidi, ale komunisti likvidovali vlastní.
Mně do výchovy podvodníků netahejte. Vychoval jsem tři děti, žádné nám nedělá ostudu. Chováme slepice, krůty, kozy, králíky a křepelky. Vstávám po páté, domů přijedu před sedmou večer. Hodinu dojíždím do práce, hodinu jezdím z práce. Opravuju starej barák podle svých finančních možností.
Nechci se dožít toho, že by moje děti museli doma říkat svým vnoučatům "Ale co se doma říká nesmíš nikde říct, nebo by nám tátu zavřeli!". Tohle jsem totiž musel poslouchat doma já a moji vrstevníci. Už se nikdy nesmí opakovat ten komunistický sadistický pokus na lidech. Proto jsem se do této nesmyslné diskuse zapletl. Pro svoje děti a vnoučata stojí za to říct pravdu.
Ahoj Jiva máš pravdu o té netolerantnosti moje kamarádka si s manželem koupili domek na okraji města a protože oba byli z vesnice tak měli králíky a slepice no a ke slepicím si pořídili i kohouta.No ale začali problémy, spíše si neuvědomili, že v okolí jejich domku je sídliště.No jak to bývá kohout s ranním rozbřeskem kokrhá a to si neumíte představit co a čím si museli projít.Městská policie byla na denním pořádku.Lidé si stěžovali že se nemůžou dostatečně vyspat protože je kohout budí.Když zjistili ti lidé že chovají králíky tak ji vadil smrad z hnojniště které vlastně neměli protože vykydané kotce odváželi k matce na vesnici.Přitom ti lidé z činžáků měli psi které venčili pod jejich zahradou a na remízku který její manžel udržoval aby jim plevel nelítal do zahrady. Psi nikomu nevadili ale kohout ano.Když to shrnu tak ptáci ráno zpívají a je to něco úžasného, slepice když snese vejce tak to taky dá světu najevo a já to strašně ráda poslouchám a počítám kolik jich sneslo.Ta moje kamarádka z toho všeho byla na nervy a tak kohout skončil na paprice.Dnes když jdu do obchodu třeba u nás do Kanflandu a vidím ty plné nákupní vozíky tak si říkám jestli to všechno dokážou spotřebovat, myslím že lidem schází pokora a skromnost. Kdyby nedej Bože došlo k nějakému neštěstí ty dnešní lidi by neuměli přežít ani týden natož měsíc, či rok v nedostatku jako naši rodiče či ještě naše generace vyrostlá ve skromnosti.A vůbec mě překvapilo že se na tomto portálu vedou takovýto kecy které nikam nevedou.Jinak trochu odbočím za minulého režimu jsme my obyčejní lidé jsme se neměli špatně a hlavně ti co se nebáli práce.Domek jsme si s manželem postavili za úrokovou sazbu 2,2 procenta již je zaplacenej a dnes škoda mluvit co a za jakých podmínek mladí, kteří chtějí mít něco vlastního musí podstoupit.Škoda řečí, Viktorie.
igor
napsal(a):
Komunističtí fanatici doby minulé mučili a vraždili. Kdo to dělá dneska? Znáte někdo zavřeného komunistu? Vždyť jsou dokonce v parlamentu a bezotyšně si tam melou tu svoji propagandu.
To tu snad ale nikdo netvrdil, nebo ano? Fanatik je pro mne člověk, který svět vidí černobíle bez pochopení souvislostí doby, tak jako Vy. Napsal jste "slušný soudruh = lítající tučňák". Jenže těch soudruhů bylo v 15 milionovém státu kolem 2,5 milionu - kolik z nich byli darebáci? Všichni? A ti ostaní byli jen "ryzí charakter? Není to o bývalých či současných stranických příslušnostech, ale o lidech a době ve které museli žít. Zdá se, že o době minulé toho víte dost málo.
Nikdo se tu nezastával komunistů ani ideologie ani zvěrstev, která se děla. Mimochodem, stačí se podívat jak se chová dnešní "právní stát".
V diskusi se porovnávaly způsoby, možnosti a jistoty chovatelského života tehdy a nyní. A na tomto poli doba minulá zřetelně vede.
Co sem taháte mučení, zavírání lidí či Jáchymov. Pokud bychom chtěli diskutovat o svinstvech, která se děla v minulosti a těch, která se dějí nyní, bylo by to nekonečné vlákno a na obou stranách barikády by se toho našlo...
A to, že za stav dnešní mládeže mohou "soudružky učitelky", to byla opravdu perla.

Nechte tuto diskuzi konečně propadnout do hlubin.Toto k ničemu nevede a věnujme se chovu a případných problémů s chovem.My starší víme o co jde a mladí to stejně nepochopí.
napsal(a):
Nechte tuto diskuzi konečně propadnout do hlubin.Toto k ničemu nevede a věnujme se chovu a případných problémů s chovem.My starší víme o co jde a mladí to stejně nepochopí.
Proč vy všichni jste v mnohaticícových davech demonstrovali po republice na náměstích? Proč i v jiných zemích? Proč dodnes se minulá doba odsuzuje i médiích. Z toho jsem opravdu jelen? V té době jsem nežil.
králíček1
napsal(a):
Proč vy všichni jste v mnohaticícových davech demonstrovali po republice na náměstích? Proč i v jiných zemích? Proč dodnes se minulá doba odsuzuje i médiích. Z toho jsem opravdu jelen? V té době jsem nežil.
Odsuzovat režim neznamená nevidět i dobré věci, které měl. Špatná byla diktatura a nadřazenost jedné strany, která nepřipouštěla jakoukoliv opozici a nesouhlas a tvrdě jej trestala. Absence jakékoliv demokracie, absence náboženské tolerance, absence tolerance k jiným i nepolitickým teoriím, které byly v rozporu s oficiální teorií, likvidace nebo uvržení v zapomnení řady významných osobností, kteří nepluli s proudem potlačení většiny podnikatelských aktivit, strach aby někdo náhodou mimo stranu nezískal více vlivu a majetku než byli mocipáni ochotni tolerovat, platilo, že správné je jen to, co říkal SSSR. Kdo nebyl v bloku, byl nepřítel, kterého je třeba zničit a řada dalších věcí, které vypisovat by zabralo spoustu času. Na druhé straně byla řada sociálních jistot, které zmizely a pro řadu lidí, kteří neměli větší ambice než v klidu žít a hlavně těch, kteří se o sebe nedokáží postarat sami, není adekvátní náhrada. Proč lidé demonstrovali - proto, že chtěli změnu k lepšímu, ke svobodě volby, k možnosti rozhodovat sami o svém vlastním osudu, což se v řadě oblastí stalo, ale dalo i prostor pro novou generaci zlodějů, zvýšila se kriminalita a ztráta povinnosti pracovat vedla ke vzniku nové třídy lemplů, zvláště mezi mladou generací. Vznikla oligarchie, která nezískala majetek zrovna čistým způsobem. Jen jako příklad jak se dělal majetek - pracoval jsem pro jednu společnost, která koupila nemovitost za 8 mil., obratem ruky ji nechala ocenit na 73 mil. a spolu s dalšími podobnými vložila jako podíl do základního jmění banky a na určitou dobu ji ovládala - banka před cca 20 roky zkrachovala. Příkladů, proč není současný režim to, co bylo očekáváno je mnoho. Tak proto.

králíček1
napsal(a):
Omyl, pouze na moji obranu uvádím, že já a celá moje rodina a příbuzní na náměstí necinkali.Ty by jsi byl jelen i kdyby byla doba minulá.
Už toho tu bylo napsáno hodně a už by sis mohl udělat obrázek.Zřejmě píšeš ve škole na toto téma nějakou práci.Tak si z toho něco vyber a dej už konečně pokoj.
Ahoj Igore ptáš se odkazem na můj příspěvek, kdo ty mladé vychoval" tak ti tedy něco povím, Ta mladá je stejně stará jako moje dcera je jí 38 let, shodou okolností jsme kdysi bydleli na sídlišti kde bydlela i rodina té mladé paní.Tak její matka byla podavačkou v samoobsluze, protože se ani nedoučila jelikož v té době se mladým maminkám kupovali léta, když byly těhotné dřív než v 18 letech.Ten její manžel si po vojně udělal politickou školu, protože jeho tatík velký vojenský soudruh nemohl přenést přes srdce, že jeho syn je vyučený prodavač.No a tak se z mladýho stal na tehdejší Jednotě velký Kádr který tam defakto došéfoval do doby kdy se Jednota rozpadla.A maminka mladé paní po návratu z mateřské se stala hlavní pákou v prodejně Jednoty a každý se jí bál, protože střed s blbostí je někdy nebezpečné.Dnes jsou oba již v důchodu ale stále mají frňák nahoru.V těch lidech to prostě bude furt to povyšování se nad druhé no a rodina mladého pána ta byla normální, pokud vím.Takže mladá dáma je neustále nespokojená, stále jí něco vadí a myslím, kdyby mohla jako že nemůže a to má z rodiny zafixované tak to bychom se divili. A takových komunistických zombí je ještě kolem nás dost a někdo ve vyšších příspěvcích dodal Komunisti byli po revoluci ve všech vysokých funkcích a byli ve správným čase na správných místech a dnes jejich děti, či vnuci nám tady vládnou a když nevládnou tak jsou jistě za tzv.za vodou.Mají majetky kterými zajistili nejmíň další své generace.Jak kdysi moje mamka říkala jó, když se dostane holá pr... k vedení obce, či státu tak to zase půjde do pr...No a kde jsme? Takže zlatí králíci a všechno co nám dělá radost je namístě, přeji všem krásné jaro, dobrý chov a přestaňte otravovat sebe a ostatní dobou kterou nepamatujete a buďte rád že se máme jak se máme a kdo se práce neštítí tak mu bude vždycky dobře.Viktorie.

viktorie
napsal(a):
Ahoj Jiva máš pravdu o té netolerantnosti moje kamarádka si s manželem koupili domek na okraji města a protože oba byli z vesnice tak měli králíky a slepice no a ke slepicím si pořídili i kohouta.No ale začali problémy, spíše si neuvědomili, že v okolí jejich domku je sídliště.No jak to bývá kohout s ranním rozbřeskem kokrhá a to si neumíte představit co a čím si museli projít.Městská policie byla na denním pořádku.Lidé si stěžovali že se nemůžou dostatečně vyspat protože je kohout budí.Když zjistili ti lidé že chovají králíky tak ji vadil smrad z hnojniště které vlastně neměli protože vykydané kotce odváželi k matce na vesnici.Přitom ti lidé z činžáků měli psi které venčili pod jejich zahradou a na remízku který její manžel udržoval aby jim plevel nelítal do zahrady. Psi nikomu nevadili ale kohout ano.Když to shrnu tak ptáci ráno zpívají a je to něco úžasného, slepice když snese vejce tak to taky dá světu najevo a já to strašně ráda poslouchám a počítám kolik jich sneslo.Ta moje kamarádka z toho všeho byla na nervy a tak kohout skončil na paprice.Dnes když jdu do obchodu třeba u nás do Kanflandu a vidím ty plné nákupní vozíky tak si říkám jestli to všechno dokážou spotřebovat, myslím že lidem schází pokora a skromnost. Kdyby nedej Bože došlo k nějakému neštěstí ty dnešní lidi by neuměli přežít ani týden natož měsíc, či rok v nedostatku jako naši rodiče či ještě naše generace vyrostlá ve skromnosti.A vůbec mě překvapilo že se na tomto portálu vedou takovýto kecy které nikam nevedou.Jinak trochu odbočím za minulého režimu jsme my obyčejní lidé jsme se neměli špatně a hlavně ti co se nebáli práce.Domek jsme si s manželem postavili za úrokovou sazbu 2,2 procenta již je zaplacenej a dnes škoda mluvit co a za jakých podmínek mladí, kteří chtějí mít něco vlastního musí podstoupit.Škoda řečí, Viktorie.
Viktorie, je to přesně tak, jak píšete.Žiji na vesnici, ve stejném domě, od marození.Vždy jsme doma měli zvířata.Koně, krávu, býky, prasata, drůběž atd.Většina zvířat byla calý den venku a nikdy se jim nic nestalo, nic se neztratilo.Dnes?Kozy můžu pustit do ohrady u domu jen když jsme doma.Buď jim někdo něco hodí a nadmou se, nebo někdo ukradne kůzle, ale už se nám i stalo, že měli dvě kůzlata přeražené nohy.Když jsme doma nechám u nich psi a podle štěkotu mohu zasáhnout.Ani psy tam nemohu nechat bez dozoru.Ne že by utekli, ale, to už se nám také stalo, maminka posílala dítko si pohladit velkýho štěkajícího pejska.Naštěstí jsem to viděla a zasáhla, ale kdyby ho pes za ohradníkem kousl, bylo by zle.
Na druhém konci vesnice vyrostla satelitní čtvrť a tam měšťákům vadí vše.I zápach když se hnojí pole mrvou.
Dnes lidi nevydrží bez čerstvého pečiva ani dva dny, natož déle, přesně jak píšete.
králíček1
napsal(a):
Doba minulá rozhodně drobnochovatelství nelikvidovala, spíš naopak.
My střední a generace dříve narozených to dobře víme.
Bydlím v menší obci, kde dříve měl téměř každý na zahradě za barákem
slepice nebo jinou drůbež, králíky a prase si vykrmoval snad každý druhý
a dnes...? Králíci se k nám dovážejí hlavně z Číny a Španělska,
prasata zase mimo Polska, hlavně z Jižní Ameriky, kde se živá naloží
na loď a než se k nám dostanou jsou naporcovaná a zamražená...
Jen pro porovnání:
tak např. v 80-90-tých letech byl stav králíků v ČR v rozmezí 15-20 mil. kusů
od konce 90-tých let stavy kr. každý rok klesají.V roce 2015 na cca 5,4 mil. kusů...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Měnova reforna 1953 = KSČ
http://jurabocek.cz/pribeh-penez/menova-reforma-1953/
Co dodat...
Sikin

XXX.XXX.18.52
králíček1
napsal(a):
Můj otec emigroval do Francie je to již čtyřicet let. Žije na venkově asi hodinu a půl od Paříže. Vesnice má cca tři tisíce obyvatel. Když, pominu psy a kočky tak ve vesnici nenaleznete žádné jiné zvíře. Okolní vesnice na tom nejsou lépe. Otec si pořídil slepice. Zahradu má u základní školy. Děti se mu smějí a pokřikují na něj pan kokodá. Zavěšují mu na plot nejrůznější předměty, dokonce mu mažou na kliku od branky jogurt atd... Ostatní sousedé jsou šťastní, že jim otec věnuje vajíčka. Berou to jako raritu. Chci jenom tímto říci, že přejímáme západní styl života. Komunismus není zcela určitě ten kdo zlikvidoval drobnochovatelství. Je to dnešní pohodlná, komerční a zároveň hektická doba, která chovatelství sráží na kolena. Daniel.
Chovatel Lada
napsal(a):
Měnova reforna 1953 = KSČ
http://jurabocek.cz/pribeh-penez/menova-reforma-1953/
Co dodat...
Nepřijde zas ?
Nebo něco podobného ?
Jo Jiva a to je problém dnešních vesnic, vesměs se pole která by mohla sloužit k osetí se prodávají na stavební parcely, aby obce z počtu obyvatel mohly mít finanční příspěvky od státu a půda která by měla rodit, tak se na ní stavějí elektrárny, nebo ty zrádné satelity, kam se stěhují lidé z měst, kteří vůbec nemají smysl pro přírodu.Někdy si říkám co ti mladí na tom venkově chtějí hledat, když ráno odjedou za prací a večer se vrací a vůbec o prostředí kde si nechali tu svoji haciendu postavit nic nevědí.A to nemluvím o vztazích mezi domorodci je to všechno tak nějak zvrácené.Když si vzpomenu jak jsme jako děti venku v přírodě stanovali v, Ačkách", kdy jsme si pekli v bramborových natích brambory, nebo jablka ze zahrad, kdy jsme chodili na lupy zeleného hráčku na pole a o třešních nemluvě.Když si vzpomenu jak naši měli plné ruce se senama a my jako děti jsme jim pomáhali co nám síly stačili a potom jsme řádili v senících a skákali z výšek do sena a nikomu se nic nestalo, natož abychom trpěli na nějakou alergií.Jo holka taky jsme měli povinnosti na vesnici byly pouze dvě místní studny, kde jsme se srocovali a pumpovali vodu a nosili domů, každý pátek jsme měli velké koupání kdy se na kamnech ohřála voda a postupně jsme se koupali v jedné plechové vaně, nejdřív děti, pak máma a pak zbytek jako chlapi.Pak se do vany namočilo prádlo a v sobotu se pralo.No a pak se chodilo na mácháč který tvořila vodní hasičská nádrž a tam jsme prádlo vymáchali a doma na šňůrách sušili.No a v neděli po kostele a po dobrém obědě se poslouchala od pana Hégra v rádiu Liška Bystrouška a prádlo máma žehlila a nebo se štrykovalo. Kdo nezná toto slovo tak to se doma háčkovalo, nebo pletlo z vlny, která se nechala spřást, protože v naší době se chovali angoráci.Zajíci se ostříhali a poslala se vlna do přádelen a na obrátku jsme si objednávali vlnu různých barev a z té se pletlo třeba rukavice, čepice a jiné oblečení, které na trhu nabylo.Dnes jsou tady zahraniční obchodníci kteří trh zaplavují všelijakou kvalitou a tudíž dnes mladé mamky nevědí co je pletení šití a vůbec štrykování ponožek, protože je všeho dostatek, myslím toho oblečení a hlavně ty, značky".Můžu holka zlatá říct, je mi sice už nějakých 62 roků, ale na tu naši dobu mého mládí ráda vzpomínám.Taky se hodně šilo, když jsi chtěla něco akurátního tak po ženských putovala tzv.Burda to se z východního Německa po různých kanálech dostávaly střihy šatů či košil a dětského oblečení a to byly potom akce, kde si maminky vyměňovaly svoje zkušenosti a znalosti, Jo to byly doby to a o tom dnešní mamči ani nemají potuchy.Mají sušičky na prádlo, myčky na nádobí, popřípadě úklidové čety protože si to finančně díky svým manželům můžou dovolit.A tak si kolikrát říkám, kde je u dnešní mladé generace ta spokojenost.? Když mají to co jsme my neměli? Mají satelity, tenisové dvorce, tablety, informovanost a hlavně tu finanční dostupnost myslím tím úvěry které na ně útočí na každém rohu.Můžu ti holka zlatá říct že bych už v dnešní době nechtěla být mladá, ta společnost ve které tito mladí žijou je nějaká divná.No můžu říct že je lituji, Ahoj Viktorie, jo zlatá moje havěť.
Máte ve všem pravdu také jsem v té době vyrůstala a to ve menším městě. Bylo ještě hůř.Jako děti
jsme v pátek, když jsme šli ze školy, jsme stály frontu na maso.Tatínek když šel z práce tak nás
vystřídal.Koupil akorát bůček a něco na polévku.V létě jsem vyrostla z králíků.Měli jsme u domu
malou zahrádku a dvorek a byli králíci.Chodili jsme na trávu na koupaliště.Město nám dalo
kousek loučky za městem za symbolický poplatek. Asi ve třiceti jsem šla s manželem na venkov.
Domek po jeho rodičích.Hodně práce a jídla a masa dostatek.Už žádné fronty na maso.Vše
při ruce.Děláme to dodnes.Takže žádné markety a akce nepotřebuji.Mám vše při ruce na dvoře.A
internet využívám na nákup jiných věcí, které na venkově nejsou.Je mi 63.Alča.
Tak neviem ako vy ja si pametám iba roky od 1980 :D ale u nás sa nikdy nestálo v rade na toaletný a vložky. Obchod na sídlisku.
U mesiara síce nikdy nebol veľký výber ale nakúpiť sa dalo vždy. Potraviny tiež dostatočne zásobené.
Neviem síce ako to bolo skôr ale tie roky čo si pamätám boli super.
Dokonca aj rifle sa kupovali normálne v obchode a nie iba v tuzexe. Síce tam mala mama známu predavačku, ale vždy mi dávala rfle normálne z regálu a neboli "pod pultom".
NA dedinách fungovali normálne drobnochovy. Nič sme nikdy neodovzdávali ani nenahlasovali.
Z družstva dostávali buď naturálie, alebo neskôr kto nechcel aj peniaze ak sa nemýlim.
Ak človek choval nebol problém nakúpiť dostatok od družstevníkov. Kopa ľudí mala aj svoje polia kde tiež pestovali obilie a predávali.
Hovorím ja si pamätám že bolo všetkého dostatok.
Za socializmu sa mala dobre väčšina slušných ľudí. Darebáci väčšinou sedeli. Dnes je to naopak.
Ano boli vykonštruované procesy a zopár rodín si to "odsralo" nevinne. To nik nepopiera.
Ale pozrite sa kto nám vláídne teraz. Poväčšinou bývalí ŠTBáci.
Tí mali prístup ku všetkému a vedeli aj čo sa chystá. Dnes majú najväčšie firmy a ožobračujú národ.
Aspoň u nás to tak je.
Verím že veľmi veľa ľudí čo vtedy stálo na námestiach keď zistili ako nás podviedli by vzala radšej veci späť.
Myslím že teraz je tých obmedzení čo sa týka drobnochovu viac ako bolo za socíku.
U nás na ulici boli hádam dva tri dvory kde sa nechovali svine.Ale aj tam mali aspoň sliepy.
Dnes na tej ulici nájdem dva dvory kde ešte chovajú slepky. Prasce už nik. Podľa mojich informácií som jediný na okolí kto chová zajace.(som teraz začal). A o pár domov ďalej je pani čo má sliepky a husy. A ešte v jednom dvore sliepky. To je všetko.
Psa majú takmer v každom dvore. Teda psa no "pucmolu". Načo deti stačí že máme psa.
Spoločnosť upadá ako morálne tak ľudsky.
Závislosť je čoraz väčšia a som zvedavý kam až toto povedie.
Ja ak by som mal možnosť bývať niekde na okraji dediny a mal dostaočne veľký dvor choval by som aj kozy aj husy, sliepky a ktovie čo ešte.
ALe keďže bývam v "satelite" tak okrem psa, králikov, čmeliakov, nejakých vrabcov a včielok samotárok, drozdov nič iné mať nemôžem. Ľudia by sa zbláznili keby im tu začal ráno o štvrtej kikiríkať kohút. prípadne smrdel hnoj od svíň. Myslím to by som tu mal MsP každý deň.
U mňa teda zlatý socializmus.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Kosta, pamatujete si to dobře, jak byl nedostatek masa a výrobků z masa. Sousedka
jezdila každý čtvrtek v 5 hodin ráno stát frontu na maso, u řezníka se otvíralo v 8 hodin.
O kousky pozemků byl boj, dodnes spolu některé rodiny nemluví a to se za pozemky
špatný kvality platilo. Velký boj byl o přikopy na sekání, rozděloval to cestář, který měl
úsek na starosti, a v roce cca 1965 se za příkop cca 300 m, platilo 35 kčs a to
v tý době byla velká částka...Kdo to zažil, tak ví jaká to byla dřina, posekat, usušit
a odvézt na kárce třeba 3 kilometry. Drobnochov řešil nedostatek masa.
Stání front na zboží, to už byl národní koníček, na cennější zboží se dělal pořadník.
Hodně lidí žije ze vzpomínek, ale už zapomína na špatné věci, to je jako když kluci
vzpomínaj na vojnu a na buzeraci a šíkanu zapomínají...
Chovatel Lada
napsal(a):
Kosta, pamatujete si to dobře, jak byl nedostatek masa a výrobků z masa. Sousedka
jezdila každý čtvrtek v 5 hodin ráno stát frontu na maso, u řezníka se otvíralo v 8 hodin.
O kousky pozemků byl boj, dodnes spolu některé rodiny nemluví a to se za pozemky
špatný kvality platilo. Velký boj byl o přikopy na sekání, rozděloval to cestář, který měl
úsek na starosti, a v roce cca 1965 se za příkop cca 300 m, platilo 35 kčs a to
v tý době byla velká částka...Kdo to zažil, tak ví jaká to byla dřina, posekat, usušit
a odvézt na kárce třeba 3 kilometry. Drobnochov řešil nedostatek masa.
Stání front na zboží, to už byl národní koníček, na cennější zboží se dělal pořadník.
Hodně lidí žije ze vzpomínek, ale už zapomína na špatné věci, to je jako když kluci
vzpomínaj na vojnu a na buzeraci a šíkanu zapomínají...
Vy to všechno zbytečně převracíte.Otázka zněla, jestli komunismus zlikvidoval drobnochovatelství, já říkám, že ne.Navíc tady komunismus nebyl, byl jenom socialismus, ale to je něco jiného.
Doba to nebyla jednoduchá, lidi, alespoň většina, byli dle mého názoru ale šťastnější než jsou dneska.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
burgund6
napsal(a):
Vy to všechno zbytečně převracíte.Otázka zněla, jestli komunismus zlikvidoval drobnochovatelství, já říkám, že ne.Navíc tady komunismus nebyl, byl jenom socialismus, ale to je něco jiného.
Doba to nebyla jednoduchá, lidi, alespoň většina, byli dle mého názoru ale šťastnější než jsou dneska.
Musíte dávat pozor a nerušit...přečtěte si můj příspěvek 23.3.- 8:11 hod.
Dle učení komunistů, dneska už měl být dávno komunismus- Cituji: už nebudou
peníze a každý si bude brát v obchodě podle potřeby... už tenkrát jem se smál,
protože jsem si to nedovedl představit, že si člověk vezme jenom co potřebuje...
Lidi byli šťastní blahem, když byli vyhnání z domů a bylo jim vše sebráno.
Vžijte se do situace, že k vám přijde předseda NV s policajtem a řekne vám, že
do večera opustíte váš dům a majetek a zvířata tam necháte...to budete
šťastný, že...
Jo, řeznictví byl fakt problém (alespoň ještě v konci 70 let a poč. těch 80. let) - v ponděli - zavřeno, jelikož na jatkách se teprve zabíjel hovězí dobytek, v úterý se prodávalo - sekalo hovězí z předešlého dne, v úterý se zabíjeli vepři, jež se prodávali - sekali o den později, ve středu zase na jatkách hovězí a ve čtvrtek vepři. V pátek se nezabíjelo, jelikož v sobotu byla řeznictví zavřena. Každý řezník si pak z jatek objednal leda tolik kusů chlazených nebo čerstvých půlek a pajšlu, co byl schopen ten den prodat. Musel by si ho jinak prostě koupit sám. Ono totiž prodávat maso z předchozího dne bylo koledování si o kriminál. Proto často ke konci pracovní doby už nic nebylo. Měli jste ale možnost si maso objednat běžně v jakémkoliv množství, ale s platbou předem. Tehdy totiž byly problémy s uchováváním masa v čerstvém stavu a hlavně hygienické normy. Na druhou stranu si pamatuji, že tam poletovaly mouchy a řezník stejnýma rukama držel maso a bral peníze. Jako puberťák jsem kdysi zapomněl zaběhnout pro ten objednaný balík a řeznice s ním pak doletěla až k nám. Nechtějte ani vědět, jak jsem si to tehdy schytal. Ve druhém řeznictví pak zase řezníka zavřeli, jelikož podváděl s prodejem - komusi si dovolil přibalit kus nazelenalého masa (dnes to lidi běžně kupují - vidíte, jak vybírají to méně zelené). A pak několik týdnů tam bylo zavřeno, jelikož prý neměli za něho náhradu. Kdysi jsem položil svému strýci, jež dělal na jatkách, tento dotaz: souzi ještě neznají mražáky a chlaďáky? Jeho odpověď tehdy: určitě znají, když tě tam na noc zavřu, tak budeš ráno tvrdý, jak ty půlky. Jenže znají i předpisy - zamrazit lze leda poprvé - používá se leda pro vývoz, rozmražené maso z dovozu se musí ihned zpracovat, neexistuje jeho opětovné zamražování nebo chlazení. Co si s tím dělá zákazník doma, je už jeho věc. Kdyby tehdy chudák strejda věděl, že za pár let přijde doba, kdy budou lidé v obchodech přebírat a znovu vracet do regálů různě nazelenalé maso, kdy ten mražák nebude mít těch jeho minimálních - 25°C a ještě do něho budou strkat pazoury různí lidé bez hygienické prověrky, asi by mi nevěřil, neboť pořád tvrdil, že lidstvo spěje prý dopoředu.
Chovatel Lada
napsal(a):
Musíte dávat pozor a nerušit...přečtěte si můj příspěvek 23.3.- 8:11 hod.
Dle učení komunistů, dneska už měl být dávno komunismus- Cituji: už nebudou
peníze a každý si bude brát v obchodě podle potřeby... už tenkrát jem se smál,
protože jsem si to nedovedl představit, že si člověk vezme jenom co potřebuje...
Lidi byli šťastní blahem, když byli vyhnání z domů a bylo jim vše sebráno.
Vžijte se do situace, že k vám přijde předseda NV s policajtem a řekne vám, že
do večera opustíte váš dům a majetek a zvířata tam necháte...to budete
šťastný, že...
23,3, v 8,11 jsem zde žádný příspěvek od Vás nenašel.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
burgund6
napsal(a):
23,3, v 8,11 jsem zde žádný příspěvek od Vás nenašel.
Omluva: jedná se o příspěvek 20.3.02016 - 8.11 hod. kde píšu že žádný
komunismus nebyl...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
velpap
napsal(a):
Tohle může napsat jen blb s vymytým mozkem od neustálého vysedávání u compu, nebo důsledek " objektivní " masáže mozku v rodině, škole a některými politiky v mediální síti?
Velpap - já se vás zeptám obráceně = Jak Komunismus podporoval drobnochovatelství ?

Chovatel Lada
napsal(a):
Velpap - já se vás zeptám obráceně = Jak Komunismus podporoval drobnochovatelství ?
Divil by ses lado ale dost...popsal to ve svem prispevku pritel bohous potucek zvany bobanek z 19.3.2016 tak si to zkus precist a mozna se i neco noveho dozvis.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Divil by ses lado ale dost...popsal to ve svem prispevku pritel bohous potucek zvany bobanek z 19.3.2016 tak si to zkus precist a mozna se i neco noveho dozvis.
Trochu tu dobu pamatuji, jen tak na okraj - věkově jako Bohuslav Potůček mám děti...
Já se ptám jak Komunismus podporoval drobnochovatelství ? To že byly plný dvory
zvířat, nebyla zásluha komunistů, ale to vylepšovalo rodinný rozpočet, jaký byly
výplaty v tý době...nic nového se asi nedozvím, protože jsem tu dobu prožil...
Ps: to není nic proti B.P.
Hej ? Aké boli tie výplaty?
Že človek zo svojej mzdy dokázal poplatiť všetky poplatky, pôžičky ( ak nejaké mal). postaviť dom a nasporiť na dovolenku, chalupu, Vybavenie domácnosti, auto?A ešte si aj usporil?
Koľko ľudí si to môže dnes dovoliť bez celoživotného vazalstva pre hypobanku?
Takže kto chcel choval a kto nie nemusel. Nebol na to odkázaný.
Neviem, ale zrejem ste žil v nejakom paralelnom vesmíre.
Že vtedy satčilo chodiť do práce na 8 hodín? Každý bol najneskôr o 16.30 doma a mohol mať záhradku a hospodárstvo lebo stíhal.
Dnes robím aj 350 hodín mesačne čistého času. Ma serú taKéTO REčI Už.
králíček1
napsal(a):

Chovatel Lada
napsal(a):
Ale to už jste tu zmiňoval, člen svazu chovatelů si mohl koupit za zvýhodněnou cenu 7kg zrní na chovnou samici na rok. Sám jste uvedl, že zbytek potřebného zrna se dal koupit za běžné ceny. Kolik si ho za zvýhodněnou cenu koupíte dnes? Jak dnešní režim podporuje drobnochovatele a zahrádkáře?
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
mikimajky
napsal(a):
Hej ? Aké boli tie výplaty?
Že človek zo svojej mzdy dokázal poplatiť všetky poplatky, pôžičky ( ak nejaké mal). postaviť dom a nasporiť na dovolenku, chalupu, Vybavenie domácnosti, auto?A ešte si aj usporil?
Koľko ľudí si to môže dnes dovoliť bez celoživotného vazalstva pre hypobanku?
Takže kto chcel choval a kto nie nemusel. Nebol na to odkázaný.
Neviem, ale zrejem ste žil v nejakom paralelnom vesmíre.
Že vtedy satčilo chodiť do práce na 8 hodín? Každý bol najneskôr o 16.30 doma a mohol mať záhradku a hospodárstvo lebo stíhal.
Dnes robím aj 350 hodín mesačne čistého času. Ma serú taKéTO REčI Už.
Podívejte se jaký dnes jezdí moderní auta a porovnejte co zde jezdilo do roku 1990...
Podívejte se na vybavenost domácnosti, televize, počítače, videa, tablety atd.
Kolik bylo na vesnici telefonů do roku 1989 / pevných linek / po roce 1990 skoro v každým
domě na vesnici.
Podívejte se kolik je mobilů atd.
To děláte 30 dní po 12 hodinách, to jste v pěkným balíku, to bych bral 50 tisíc měsíčně.
Žil jsem reálné světě, jako dnes, mě zajímají jenom fakta...
Když se podívám jak žijou nádherně naše mladý a vnoučata, nezávidím, ale vzpomenu
si jak se dřelo v naší době... a stále, zde někdo brečí, máme se dobře...
Tak na toto je škoda reagovať. Slaboduchemu sa nedá vysvetliť že pred 89 nemali mobily a mikrovlnky ani v usa a nemecku? Že ani tam neboli vtedy počítače bežné? Na akých autách sa tam vtedy vozili?
Netvrdím že si žijem zle. Ale vtedy sa žilo neporovnateľne lepšie.
A áno 350 hodín neodmakam za nejaké drobné, zarobím.
Ale ak si to porovnám vtedy som zarobil to isté za normálny teda 150 hodinový čas. To je ten rozdiel + nekonečné mnożstvo ďalších iných výhod som vtedy mal.
Tak zrovna pevné linky začali upadať po 89roku lebo už si to ľudia nemohli dovoliť platiť.
To že rusáci u nás brzdili vývoj je známe. To treba poďakovať Husákovi s Jakešom a podobným.
Ide o to že viete aké autá vyvýjala Škodovka v 70tyc rokoch?Aké Tatra a Praga? Že sa reálne tie prototypy nedostali do výroby zakázali rusi. Nie komunisti.
Že sme tu mali špičkové vývojové centrá?
Ako mňýete provnávať neporovnateľné? Technologický vývoj za 30-40 rokov?
Porovnajte si to čo bolo vtedy u nás a na západe. To je porovnateľné a zas až také rozdiely v tom neboli.
Kde je to všetko dnes?
My už nič nevyvýjame iba montujeme čo nám sem západ dodá.
Že vtedy som z výplaty nemusel deťom platiť za družinu v školeZa žiadne krúžky a aktivity. A že ich bolo. Dokonca sa nekupovalo ani vybavenie a výstroj ako dnes. Všetko ďeťom dal štát.
Zdravotníctvo a školstvo zdarma. Školstvo na vysokej úrovni.
Ako učeň už som zarábal. Normálne som mal výplatu.
Kde je to všetko dnes?
A ešte mi poviete že sa žije ľahšie?
Ano, ale iba bývalím štbákom a podvodníkom.
Väčšine ľudí sa ľahšie nežije.
Vy zrejme budete v tej prvej skupine.
Túto tému by som ukončil asi takto:
Socializmus (nie komunizmus) nezničil drobnochov. Nopak ho podporoval.Rôznymi formami a úľavami.
Mali ľudia viac času aj prostriedkov preto sa mohli venovať svojim záľubám, alebo si privirobiť.
Neboli na to odkázaní, lebo štát sa o všetkých postaral.
Za socializmu sa žilo väčšine ľudí lepšie a podvodníkom a darmožráčom horšie. Teraz je to naopak.
Je to téma nikam nevedúca, lebo vždy sa nájde niekto kto tvrdí opak. Aj keď reálne skúsenosti hovoria svoje.
Moje reálné zkušenosti s reálným socialismem mi říkají, že lidem se žije lépe teď. Nehrozí mi, že mne vyženou z mého majetku. Nehrozí mi, že mne někam za vymyšlený zločin zavřou a přinutí rubat uran. Můžu jet kam chci, koupit si co chci, moje děti můžou studovat co chtějí - to všechno za bývalého režimu nešlo.
A co se týče chovatelství - komouši je nepodporovali, ale byla to záliba proti které moc nevystupovali, protože jim nevadila (králíkáři nijak neohrožovali panství rudých) a navíc to byla jedna z mála činností, kdy si člověk mohl pomoct ke kvalitnímu žrádlu, které bylo jinak nedostupné.
Stát se o nikoho nestaral, stát všechny ovládal a okrádal.
Za socialismu se vedlo lépe profesním soudruhům, policajtům, donašečům a podobným existencím. Teď je nám mnohem líp.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
mikimajky
napsal(a):
Túto tému by som ukončil asi takto:
Socializmus (nie komunizmus) nezničil drobnochov. Nopak ho podporoval.Rôznymi formami a úľavami.
Mali ľudia viac času aj prostriedkov preto sa mohli venovať svojim záľubám, alebo si privirobiť.
Neboli na to odkázaní, lebo štát sa o všetkých postaral.
Za socializmu sa žilo väčšine ľudí lepšie a podvodníkom a darmožráčom horšie. Teraz je to naopak.
Je to téma nikam nevedúca, lebo vždy sa nájde niekto kto tvrdí opak. Aj keď reálne skúsenosti hovoria svoje.
Vyjmenujte podpory a úlevy drobnochovatelů za socialismu, uvádějte fakta, není možný
diskutovat, když nejste schopen popsat ty druhy podpory, nás chovatelů. Co jsem
dostal za cca 50 let chovatelství od komunistů, možná to ještě dostanu...?
napsal(a):
Asi měli správný dělnický původ a nikdo nevyčníval a třeba se i angažovali. ale byli i lidé, kteří na VŠ prostě nešli, protože byli ze špatné rodiny.
Na VŠ se za bolševika mohl dostat i člověk nedělnického původu (tehdy tzv. pracující inteligence) a zároveň nestraník. To vím. Samozřejmě, pokud takový člověk, byl zároveň signatářem Charty, tak asi šanci neměl...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Pro slaboduchého mikimajky, uvádím fakta !
Po roce 1989 hrozil telefonní síti kolaps.
Zachránily ji až obrovské investice. Na zavedení linky čekalo 300 tisíc žadatelů,
někteří z nich i 16 let. Poptávka po telefonu navíc stále rostla.
Na telefonní linku čekalo v roce 1994 hrozivých 635 tisíc klientů.
V roce 1998 mělo telefonní přístroj doma 71 procent českých domácností,
což představovalo 3,8 milionu aktualních přípojek, rok 2000 3,9 milionu...
Vše se dá dohledat...!

Pro vás pane Lado uvádím _ kuponová privatizace,60 000 bezdomovců, zmanipulované exekuce při kterých lidé přišli o majetky a dodnes se soudí, krach kampeliček, odchody do důchodu v naprosto nereálných číslech, plesnivé ubytovny pro chudé lidi, kde majitel vybírá neskutečně vysoké nájmy a platí mu to stát z našich daní a tak by se dalo pokračovat velmi dlouho.
Pokud jezdíte autem okolo Prahy, všimněte si prodejců co nabízejí brambory u silnice. Brambory patří podnikateli od nás z vesnice, lidé co je prodávají jsou různě posbíraní chudáci bez dokladů, kteří u pána bydlí v maringotkách a za stravu a, ubytování" pro něj pracují. Nikdo neví kolik jich tam vlastně je, jaké mají nemoce, hygienické zařízení tam pro ně nemá. Pro vaši informaci tomu se říká novodobé otroctví.
Takže mi nevykládajte o výhodách dnešního režimu. Ano je řada lidí, kteří se mají o něco lépe, pár lidí se má dokonce skvěle, ale je velká spousta lidí je na tom výrazně hůř. Jen je lidé jako vy nechtějí vidět.
Chovatel Lada
napsal(a):
Pro slaboduchého mikimajky, uvádím fakta !
Po roce 1989 hrozil telefonní síti kolaps.
Zachránily ji až obrovské investice. Na zavedení linky čekalo 300 tisíc žadatelů,
někteří z nich i 16 let. Poptávka po telefonu navíc stále rostla.
Na telefonní linku čekalo v roce 1994 hrozivých 635 tisíc klientů.
V roce 1998 mělo telefonní přístroj doma 71 procent českých domácností,
což představovalo 3,8 milionu aktualních přípojek, rok 2000 3,9 milionu...
Vše se dá dohledat...!
Ešte raz prispejem.
Mňa nedokážete uraziť.
S hlupákom sa diskutovať nedá. Lebo po roku 1989 už neboli komunisti pri moci :DDD
Či ?
Fakt argument hodný pomocnej školy že v roku 1994 čakalo na telefónny prístroj 635 tisíc klientov. A za socializmu iba 300 tisíc :D Zrejme chyba v Matrixe:)
Týmto ste iba dokázal že máte v tom chos a nedokážete ani vecne diskutovať bez urážok.
To zvýšenie počtu prípojok sa ale pripisuje hlavne firmám a faxovým a internetovým prípojkám. Nie prípojkám v domácnosti. V roku 1998 už boli na trhu aj mobily NMT a dokonca aj GSM ak sa nemýlim.
Ak niekto ide porovnávať technologický pokrok, ktorý sa porovnávať nedá je chudák.
No, ale čo už.
Aj na takých slnko svieti.
Pekný sviatočný deň
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
mikimajky
napsal(a):
Ešte raz prispejem.
Mňa nedokážete uraziť.
S hlupákom sa diskutovať nedá. Lebo po roku 1989 už neboli komunisti pri moci :DDD
Či ?
Fakt argument hodný pomocnej školy že v roku 1994 čakalo na telefónny prístroj 635 tisíc klientov. A za socializmu iba 300 tisíc :D Zrejme chyba v Matrixe:)
Týmto ste iba dokázal že máte v tom chos a nedokážete ani vecne diskutovať bez urážok.
To zvýšenie počtu prípojok sa ale pripisuje hlavne firmám a faxovým a internetovým prípojkám. Nie prípojkám v domácnosti. V roku 1998 už boli na trhu aj mobily NMT a dokonca aj GSM ak sa nemýlim.
Ak niekto ide porovnávať technologický pokrok, ktorý sa porovnávať nedá je chudák.
No, ale čo už.
Aj na takých slnko svieti.
Pekný sviatočný deň
Já jsem použil váš slovník z vašeho příspěvku 24.3. v 19:46 hodin. Možná si vzpomenete
na telefonní sloupy a dráty za komunistů, jak je po každém větším větru drátovali.
Za bolševíka byl takoví zájem o telefon, že režim nebyl schopen vyhovět klientům.
Na telefon se před rokem 1989 čekalo i 16 let / 16 let / poslechněte si Milouše Jakeše
z Červenýho Hrádku, kde vám říká že ekonomika v Československu je v krachu... ! /
Po roce 1989 hrozil telefonní síti kolaps = zachránily ji až obrovské investice...
V roce 1989 mělo cca 10 procent domácností telefon a v roce 1998 už 71 procent
domácností telefonní linku...To se bavíme o přípojkách v domácnosti, ne o firmách...
V roce 2000 bylo připojeno 3,9 milionu domácností, to jsou fakta...
ikor

XXX.XXX.187.44
Chovatel Lada
napsal(a):
Přeji pěkný večer.
Teraz dávaju aj na viac zadarmo?
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
ikor
napsal(a):
Teraz dávaju aj na viac zadarmo?
Teraz si koupím bez problému krmivo a ještě se perou kdo mě ho doveze domů.
Žádný dodávky nemusím plnit, žádný PŠČ / žádné politické školení členů
spolku ! Žádný akce Z / pro mladší brigáda zadarmo pro obec, Státní statek,
JZD atd. / Dostupný vystavy v zahraničí. Nikdo neotravuje se soupisem zvířat.
Funkci ve spolku nejsou za politické zásluhy, nikdo Vás neprověřuje. Dotace
se dají na činnost spolku získat z obce, města, kraje...atd. konec krmivářu
ve spolku a další věci...Žádný pětiletky a závazky ksč...
Chovatel Lada
napsal(a):
No a ještě nám tu napište kolik konec těchto opatření přivedl do svazu nových chovatelů.Chyba bude asi někde jinde, že?
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
burgund6
napsal(a):
No a ještě nám tu napište kolik konec těchto opatření přivedl do svazu nových chovatelů.Chyba bude asi někde jinde, že?
Spolek potřebuje chovatele a ne krmiváře, kteří nic nechovají...víte
co nám to dalo práce ve spolku rozdělit krmivo, dovoz, kolik hodin to
zabralo, bez efektu...Podívejte se na oceňovací lístky na výstavách
na pozici 1 hmotnost, skoro 100 procent za 10 bodů, před rokem 1989
to byl velký problém a to znedostatku krmení...že...!

Chovatel Lada
napsal(a):
Dřív nebyly výstavy v zahraničí?Ano byly:
Ještě v roce 1987 vystavili dva členové své chovné jedince plemene Mbh v zahraničí. Přítel Poušek na Evropské výstavě v Bělehradě a Božena Rolencová v Lipsku, kde obdržela titul Evropského šampióna.
Mimo jiné, Božena Rolencová byla moje maminka..Podílela se na šlechtění právě Mbh.
Pokud jsem někde dobře četla, musí se hlásit každá ovce a koza.U králíků to asi dlouho trvat nebude a budeme hlásit taky..
V něčem pravdu máte, ale v tom podstatném ne.
Moje maminka byla předsedkyní tuším kolem 20 let, vydávalo se u nás krmivo pro chovatele.Mladých chovatelů bylo skoro víc jak dospělých.Jezdili po různých soutěžích a s dobrými výsledky.Pane, nesmí se brát jen to špatné co kdysi bylo, ale dívat se na to co bylo dobré a toho bylo hodně.
jen asi nemá cenu se tu dohadovat.Někteří to stejně nikdy nepochopí.
Tady začala diskuze o chovatelství a probírají se tu věci, které nemají s minulým chovatelstvím co dočinění.Například brigády a ty ostatní nesmysli k vůli kterým jste schopni se tu začít hádat.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Výstavy v zahraničí, ale kdo vás tam pustil navštívit výstavu. To krmivo
bylo směšný, když si vzpomenu na příděl krmné směsi, to byly hádky,
pro pár kilo. Já žiju v realitě, taky jsem dělal předsedu, pokladníka atd.

Já taky žiji v realitě nebojte.Ono asi hodně záleželo zrovna na tom předsedovi.Víte moji rodiče byli Chovateléa věnovali tomu celý život až do smrti.Často si maminka svolávala členy i k nám domů na schůze i porady.Byly u nás dveře otevřené každému kdo cokoliv potřeboval ohledně chovatelství.Tatínek choval Mm a holuby, maminka králíky na šlechtění právě Mbh a slepice.Tak že denně u nás někdo byl.Už vidím jak si dnes někdo pouští do domu cizí lidi.
No tak bylo to hlavě o předsedovi a spolku.Když bylo prd po předsedovi, bylo prd i po spolku.Ano docházelo občas i k nějakému střetu zájmů, ale vždy jen o chovatelství.

Ještě bych chtěla dodat to, že si dobře pamatuji, že sem jezdili chovatelé z Německa na návštěvu.Byli ubytovaní u nás.Dokonce to přešlo v prátelství a jezdili sem až do roku tuším 1985.Pravdou je, že museli přijet bez rodinných příslušníků, zrovna tak musela jet do Německa maminka sama.
napsal(a):
Dřív nebyly výstavy v zahraničí?Ano byly:
Ještě v roce 1987 vystavili dva členové své chovné jedince plemene Mbh v zahraničí. Přítel Poušek na Evropské výstavě v Bělehradě a Božena Rolencová v Lipsku, kde obdržela titul Evropského šampióna.
Mimo jiné, Božena Rolencová byla moje maminka..Podílela se na šlechtění právě Mbh.
Pokud jsem někde dobře četla, musí se hlásit každá ovce a koza.U králíků to asi dlouho trvat nebude a budeme hlásit taky..
V něčem pravdu máte, ale v tom podstatném ne.
Moje maminka byla předsedkyní tuším kolem 20 let, vydávalo se u nás krmivo pro chovatele.Mladých chovatelů bylo skoro víc jak dospělých.Jezdili po různých soutěžích a s dobrými výsledky.Pane, nesmí se brát jen to špatné co kdysi bylo, ale dívat se na to co bylo dobré a toho bylo hodně.
jen asi nemá cenu se tu dohadovat.Někteří to stejně nikdy nepochopí.
Tady začala diskuze o chovatelství a probírají se tu věci, které nemají s minulým chovatelstvím co dočinění.Například brigády a ty ostatní nesmysli k vůli kterým jste schopni se tu začít hádat.
I nyní stavy hlásíte - minimálně v ČSCH se každý rok dělá soupis chovných kusů. Ale nikoho to zvlášť neomezuje.
Je lidskou vlastností, že co bylo dobré se považuje za normální a rychle se na to zapomíná. I když tato diskuse od chovatelství dost odbočuje, nemyslím, že by byla na škodu. Minimálně připomene řadu věcí, o nichž porevoluční děti a fanatici nevědí, nebo vědět nechtějí.
Např. porovnání vstupu do života mladých dříve a nyní. Já jsem končil VŠ v 1977. Od roku 1973 mi Tesla za úvazek na 7 let platila stipendium 11.000/rok. Z toho jsem se 4 roky na škole živil a ještě koupil v Rožnově byt (1+0) za 18.300, který jsem dostal půl roku před státnicí. Za 6 let mi Tesla dala velký podnikový 3+1 s nájmem 300/měsíc. Vše bez jakékoliv politické angažovanosti vyjma SSM. Na jaře 1989 dala na stavbu RD nenávratnou 25.000. Dalších 25.000 s 0% úroku. Stavební půjčky byly s 2,7%. Práce zajištěna předem a pokud by stát nebyl ve srabu, což muselo krachnout tak jako tak, pak do důchodu s odhadnutelným růstem platu. Stát ne, že se o lidi nestaral, ale ekonomicky to režim jako takový neměl šanci utáhnout. Srovnejte jak to mají mladí těžké dnes, pokud vůbec práci seženou a jaká je situace padesátníků, kteří nestojí na vlastních nohou a o práci přijdou.
Ale na druhé straně svobody v řadě oblastí si cením a neměnil bych. Je však třeba ocenit i to dobré.

Pište především o chovatelství před rokem 1989 nebo po tomto roce a nezatahujte sem to co s chovatelstvím souvisí, když už nelze tuto diskuzi nechat v zapomenutí.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Já taky žiji v realitě nebojte.Ono asi hodně záleželo zrovna na tom předsedovi.Víte moji rodiče byli Chovateléa věnovali tomu celý život až do smrti.Často si maminka svolávala členy i k nám domů na schůze i porady.Byly u nás dveře otevřené každému kdo cokoliv potřeboval ohledně chovatelství.Tatínek choval Mm a holuby, maminka králíky na šlechtění právě Mbh a slepice.Tak že denně u nás někdo byl.Už vidím jak si dnes někdo pouští do domu cizí lidi.
No tak bylo to hlavě o předsedovi a spolku.Když bylo prd po předsedovi, bylo prd i po spolku.Ano docházelo občas i k nějakému střetu zájmů, ale vždy jen o chovatelství.
Pod to to se můžu podepsat, u mě má každý taky otevřený dveře,
ale taky mám zkušenosti = za dobrotu na žebrotu...jen s tou
poslední větou nemohu souhlasit...k chovatelství jsem měl ještě
koníčka fotbal, jako hráč, trenér, funkcionář a rozhodčí...

Jsem měl ještě
koníčka fotbal, jako hráč, trenér, funkcionář a rozhodčí:
To nějak souviselo s chovatelstvím?Jsem mimo já nebo vy?Nebo se jen chlubíte?Na to jsou vyhrazeny jiné portály.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Jsem měl ještě
koníčka fotbal, jako hráč, trenér, funkcionář a rozhodčí:
To nějak souviselo s chovatelstvím?Jsem mimo já nebo vy?Nebo se jen chlubíte?Na to jsou vyhrazeny jiné portály.
Na vesnici to jsou spojené nádoby, fotbal, hasiči, chovatelé. zahrádkáři atd...
napsal(a):
Pište především o chovatelství před rokem 1989 nebo po tomto roce a nezatahujte sem to co s chovatelstvím souvisí, když už nelze tuto diskuzi nechat v zapomenutí.
Omlouvám se za offtopic. Nedalo mi to nereagovat na některé příspěvky, ale nadále už jen k chovatelství.
rapotacka11
napsal(a):
Na každém rohu byla budka.
Telefony jsme měli v každém vchodě v panelákách.
Pomoc se vždy přivolala.
Dokonce přijel v sanitce i doktor.
Ne jako teď, že ke zkolabovanému pánovi na ulici,
dorazí za 15 min v sanitě jen řidič. Kdyby mu nepomohli
"diváci", tak ho do auta ani nedostal.
Jo, toto nepochopím. Tj. to ježdění "rychlé" bez dr. a pak EVENTUELNÍ dojezd doktora rendez vous! Takto jsme čekali u zkolabované paní na "Rychlou" asi 50minut! Kdyby jsme tam zároveň nebyli doktoři, tak nevím... Pak přijela tedy "Rychlá" ovšem bez doktora!

Ještě doplňuji můj příspěvek z 9:48 o výstavách v zahraničí:
V roce 1992 vystavil na Evropské výstavě v rakouském Velsu přítel Jahoda kolekci Mbh a získal ocenění Evropského šampióna, později se evropských výstav zúčastňovali přítel Šujan a přítel Zbraněk (oba obdrželi na EV čestné ceny).
A to vím jen o výstavách králíků Mbh v zahraničí.
Tak že se vystavovalo a ne že ne.Taky vím, že se do ciziny sváželi poštovní holubi a ti se vraceli domů.Do tatínkových holubů jsem moc neviděla, ale všichni jsme čekali kdy se který holub vrátí.Asi se to počítalo do nějaké soutěže.Na dvoře se sešlo třeba 10 i více chovatelů a dlouho o tom rokovali.Vypili nějakou štamprlku slivovice a vedli se diskuze a dnes?Co je dnes?Chovatelství sdružovalo lidi, byť nebyli členy spolku.
Ale jak jsem psala už dříve, bylo to hlavně o předsedovi a výboru spolku a jejich členech
Chovatelství bylo prostě chovatelství.
Před včerem řešili v TV další problém - Putinovo Rusko předběhlo USA v produkci pšenice a stalo se prý snad asi 2. světovým producentem a tím velmi výrazně ohrozilo cenu na burze, s čímž zase nejsou spokojeni farmáři v USA a Záp. Evropě. Takže se máme zase na co těšit - cena pš půjde prý dolů, alespoň v tržním hospod. to prý tak funguje. Chovatelství začalo upadat už za socialismu, jelikož mnozí jsou líní jak vši a radši seděli vždy na zahrádce u chlastu a sledovali, jak vy v okolí sušíte seno. A pak v noci vám toho králíka jednoduše ukradli. Za komunistů nám sice několikrát policie nasadila i psa - vlastně pokaždé, ale co to bylo platné, když po několika stech m se stopa ztratila ve městě. A dnes - by vám řekli, že pár králíků a drůbeže je škoda nízká a vám by nezbylo, než jít zase sušit to seno. Lidé jsou odtržení od přírody více a více, mléko a maso se vyrábí v obchodě, zvířata v klecích jsou týraná a patří pustit na svobodu do lesa. Zkuste dneska chovat ovce bez známek, prodat maso ze zabitého vepře, chovat Citesové zvíře odchované v kolkáté generaci v zajetí bez dokladů - jež musíte navíc zaplatit, zkuste ty ptáky mít s jiným kroužkem než citesovým, zkuste nyní chovat třeba zvířata v lokalitě, kde vám přes rok vyroste satelit - (králík smrdí, kohout kokrhá) atd. A už vůbec bych ani nechtěl vidět, jestli by to kupované krmení prošlo socialistickými hygienickými normami při testech na různé karcinogenní látky a postřiky. Dalo by se těch "výhod" dneška najít mnohem více. Soudruhy chovatelství a zahrádkaření moc nepálily, tak měli lidé pro svá hobby lepší podmínky. Demokradi už všechno rozkradli, tak nyní budou evidovat každou kozu a sesbíranou trnku, aby vám nakonec vypočetli daň. "Jó, pořádek muší bejt."
Dovětek - před několika lety řešili v parlamentu, že i na zabití králíka si budete muset zavolat řezníka s licencí a kozu budete smět porazit leda na jatkách. To jen abyste věděli, i čím se tam zabývají a při oblíbené salámové metodě se za nějakou dobu tady zbytečně něčemu nedivili.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Ještě doplňuji můj příspěvek z 9:48 o výstavách v zahraničí:
V roce 1992 vystavil na Evropské výstavě v rakouském Velsu přítel Jahoda kolekci Mbh a získal ocenění Evropského šampióna, později se evropských výstav zúčastňovali přítel Šujan a přítel Zbraněk (oba obdrželi na EV čestné ceny).
A to vím jen o výstavách králíků Mbh v zahraničí.
Tak že se vystavovalo a ne že ne.Taky vím, že se do ciziny sváželi poštovní holubi a ti se vraceli domů.Do tatínkových holubů jsem moc neviděla, ale všichni jsme čekali kdy se který holub vrátí.Asi se to počítalo do nějaké soutěže.Na dvoře se sešlo třeba 10 i více chovatelů a dlouho o tom rokovali.Vypili nějakou štamprlku slivovice a vedli se diskuze a dnes?Co je dnes?Chovatelství sdružovalo lidi, byť nebyli členy spolku.
Ale jak jsem psala už dříve, bylo to hlavně o předsedovi a výboru spolku a jejich členech
Chovatelství bylo prostě chovatelství.
Já nepíšu že se navystavovalo, já jen píšu že se na výtavu na západ před rokem 1989,
skoro nikdo nedostal. Stačí se podívat na stránky klubu Mbh a mám informace z klubu.
Já odebírám časopis Chovatel a tam si najdu informace co potřebuji.
A jak vy pokračujete ve šlepějích Vašich rodičů, pochlubte se a přehánějte, jak
říká můj kamarád z Třebíče...

chovatel lada:Psala jsem jsem že mohli vycestovat na výstavu do zahraničí, ale bez rodinných příslušníků zrovna tak oni k nám.Píši jen to co si pamatuji.
Bohužel ve šlépějích svých rodičů jsem nemohla pokračovat od roku 1975.Péče o 3 zdravé děti a těžce nemocnou dceru která mi po letech zemřela mi to nedovolilo.S chovem jsem začala až později.Králíci, slepice, kráva, husy, kuřata na výkrm atd.Něco jsem po rodičích zdědila a to zálibu v chovu i když nejsem a už bych ani nechtěla být v nějaké organizaci.K vůli synovu onemocnění muselo veškeré zvířectvo z domu v roce 1998.Děti jsou přednější, to je snad každému jasné.K chovu králíků jsem se vrátila až před čtyřmi roky kdy mi zemřel manžel, protože péče o něho mi taky zabralo spoustu času a sil.
Už nejsem nejmladší a tudíž nemám potřebu mít králíků 150 ale mám je pro zábavu a kousek dobrého masa.
Mám Mm a Mbh jako vzpomínku na rodiče, Kal, nyní nově BU.Králíci mi nechcípají na mor, myxu a nebo kokci.Na to jsem hrdá.
Vážený, nemám důvod přehánět a nepřeháněla jsem v žádném mém příspěvku..Jestli to děláteVy, tak já určitě ne.
Chovatel Lada
napsal(a):
Přeji pěkný večer.
Ale dalo, dalo se obilí koupit v každém družstvu, kterých bylo, a ne jako nyní, kdy se po 89 všechno rozkradlo a zlikvidovalo "Jo demokracie"Kde jsou všechny družstva a kdo je zlikvidoval?!K.
Chovatel Lada
napsal(a):
Spolek potřebuje chovatele a ne krmiváře, kteří nic nechovají...víte
co nám to dalo práce ve spolku rozdělit krmivo, dovoz, kolik hodin to
zabralo, bez efektu...Podívejte se na oceňovací lístky na výstavách
na pozici 1 hmotnost, skoro 100 procent za 10 bodů, před rokem 1989
to byl velký problém a to znedostatku krmení...že...!
Před rokem 1989 to nebyl problém z nedostatku krmení! V tom s vámi absolutně nesouhlasím! Již tenkrát jsme měli Čv, MO, dnešní Mm, také křížence a vypadali jak dnešní, ovšem té váhy jsme dosáhli dříve. A to se krmilo i tím chlebem, který tady dnes všichni tak vyvracejí a chleba (pečivo) haní. Základ je uvědomit si, že dnes jsou všechny zvířata geneticky úplně někde jinde, díky šlechtění. Proto ten posun, proto především ta náchylnost na nemoci! Ovšem něco už hraničí s nenormálností! Obilí se dnes také vyšlechtilo do té podoby, že se dělá co nejmenší stonek. Z důvodu zavorání, není to tak nákladné jako balíky a poté orba. Když tady kolikrát čtu ty moudra, že chleba ne, vojtěšku ne a hlavně pozor na JEČMEN! Na mně to působí až směšně. U mně je ječmen základ a pro všechny věkové kategorie, no a naprosto bez problémů. K té pozici HMOTNOST? Všiml jste si vůbec, že neskutečné množství králíků je naprosto nadvážených a to v rozmezí 300 - 600g. No a to už je velmi znát! Děje se to zejména na místních a okresních výstavách, kde si někteří nepoctivý králíkáři zváží své králíky, dají lístek s váhou a posuzovatel poté převažuje pouze v případě, že se mu to zvíře nezdá. Plno jich ale sítem proklouzne. Nato mi stačí oko a nepotřebuji váhu. No a pokud se bavíme o výstavních králících, tak se potom nedivte, že je v šude za 10 b! To není na 100% o krmení. Dnes je pouze lepší skladba, lepší směsi, kvalitnější a snad i pro rychlý růst. Píši snad, protože zkouším výkrmovou směs na pár jatečných kusech a nepůsobí na mě jako urychlovač v růstu.
Další věc, v mém příspěvku co jste tady zmiňovali o něco výše. Napsal jsem pravdu z minulé doby. Jelikož když všude okolo na polích byla kukuřice, řepa atd. tak jsem si kdykoli mohl zajít a dovézt si co jsem potřeboval. Naše zvířata nestrádala! Potřeboval jsem krmení, babička dělala v kravíně, byl tady prasečák (šrot) jejich vedoucí mi každou chvíli nechal krmení, šrot slámu a nikdy se nikdo po ničem nepídil. Nikomu nic nechybělo! Zpětně dostal zase to maso, vajíčko pokud neměl možnost svého chovu. Proto byli plná stavení zvířat, nebylo to pouze o tom přilepšení k rodinnému rozpočtu jak jste psal. Hlavně na těch vesnicích, každý každého znal a nebylo problém říct, hele Franto nešlo by tohle a nemohl bys tohle. Ne, nebyl problém. Nebo se směnilo cokoli, každý měl něco. Bratr ráno odvezl 6 slepic a kohouta, na místě dostal 2q pšenice kterou směnil za 30ks holubů. A mohli jsme osadit holubník, který čekal na své obyvatele. Jinak podstata celé věci je hlavně v lidech, ne dobách, systémech. Jak si jsme zapomněli, že je třeba soudružnosti, tolerance, úcty a přát si. Je to opravdu o tom, že dříve se lidé umněli bavit, k radosti jim stačila maličkost, dokázali popřát a nebylo to jen o té dnešní závisti. Navíc, již tenkrát lidé věděli, že není nad poctivě vykrmené zvíře svými silami. Dnešní lidé si jdou koupit do obchodu odpornost zamraženou a ani nepoznají rozdíl. Na pekáč dáte kuře a po opečení je to holub king. Lidé spohodlněli, proč by měli kydat, čistit, dezinfikovat, rýt zahradu. Když si dojdu do nějakého obchodního řetězce, koupím si to sice "draze", ale podstatné je, že bez práce. No a ještě si tam dá rodina poctivý obídek. V tom je krása dnešní doby, že? Ta slova jsou POHODLNOST - NEZÁJEM, nezájem cokoli změnit. Proto jsem také zmínil onomu mladíkovi (králíček1), který to zde založil, úbytek členské základny a hlavně přestárlost čl. základny a to ve všech spolcích na příč republikou. No a otázkou je, co s tím ti mladí udělají. Odpovím si sám. Nic, proně práce nic není. Můj kamarád z města namně čumněl jak na nějakého lúzra když zjistil, že chovám králíky, holubi atd.. On to prostě nechápe. Závěrem? Vždy je třeba položit si otázku. CO DĚLÁM PROTO ABYCH SE MNĚL LÉPE.
napsal(a):
chovatel lada:Psala jsem jsem že mohli vycestovat na výstavu do zahraničí, ale bez rodinných příslušníků zrovna tak oni k nám.Píši jen to co si pamatuji.
Bohužel ve šlépějích svých rodičů jsem nemohla pokračovat od roku 1975.Péče o 3 zdravé děti a těžce nemocnou dceru která mi po letech zemřela mi to nedovolilo.S chovem jsem začala až později.Králíci, slepice, kráva, husy, kuřata na výkrm atd.Něco jsem po rodičích zdědila a to zálibu v chovu i když nejsem a už bych ani nechtěla být v nějaké organizaci.K vůli synovu onemocnění muselo veškeré zvířectvo z domu v roce 1998.Děti jsou přednější, to je snad každému jasné.K chovu králíků jsem se vrátila až před čtyřmi roky kdy mi zemřel manžel, protože péče o něho mi taky zabralo spoustu času a sil.
Už nejsem nejmladší a tudíž nemám potřebu mít králíků 150 ale mám je pro zábavu a kousek dobrého masa.
Mám Mm a Mbh jako vzpomínku na rodiče, Kal, nyní nově BU.Králíci mi nechcípají na mor, myxu a nebo kokci.Na to jsem hrdá.
Vážený, nemám důvod přehánět a nepřeháněla jsem v žádném mém příspěvku..Jestli to děláteVy, tak já určitě ne.
Paní Faltýnková, buďte naprosto v klidu. Každý vždy měl, má a bude mít své problémy a věci které jsou na 1. místě. Napsala jste něco, co je pro vás příliš bolestivé. Neprobouzejte staré rány kvůli této hlouposti. Tohle vlákno je celé velká hloupost a výmysl jednoho mladého a ne příliš chytrého chlapce. Zapojilo se do něj spousty dobrých chovatelů a lidí, kteří tady na diskusích vždy měli co lidem dát. To jsem ani nečekal.
Pro chovatel lada. Mrzí mně, že nemáte normální nick na přihlášení, na mně to působí jako by jste vystupoval na anonymní diskusi. Škoda, rád bych věděl s kým máme tu čest. Ale na druhou stranu je to nepodstatné. Přeji všem hezké velikonoce Bohouš P.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
kkki
napsal(a):
Ale dalo, dalo se obilí koupit v každém družstvu, kterých bylo, a ne jako nyní, kdy se po 89 všechno rozkradlo a zlikvidovalo "Jo demokracie"Kde jsou všechny družstva a kdo je zlikvidoval?!K.
Zrovna včera jsem byl u sousedů na posezení, už několik let kamarádíme.
Kanarádka dělala účetní ve Státním statku, jen jsem si potvrdil, že bylo
obilí zakázáno prodávat, byl stanoven státní plán a vše šlo do výkupu.
Na žačátku roku se spočítal plán naturálii, až na přelomu roku 1990
se začalo prodávat obilí na drobno...Po roce cca1990 se pozemky
vrátily restituci zpět majitelům, tak že není problém, co kdo si s nima
udělal je jeho problém...Za sebe = k chovu králíků nepotřebuji
žádnou politickou stranu, ani dnes...
ikor

XXX.XXX.187.44
Chovatel Lada
napsal(a):
Chovám zvieratá cca.50 rokov.krmivo som mohol kupiť na JRD.hockolko kosiť me kosili všade járky pri cesťe pri potoku teraz kosia všade ver.prospešné práce a ked je seno suhé tak ho spália lebo ani zadarmo nik ne vezme.
Chovatel Lada
napsal(a):
Špatné informace, jsou také informace.Chovám králíky a drůbež a ostatní 35let, takže vím o čem mluvím.Bohužel mě neovlivníte svými názory.Máte místy zcestné názory na dobu minulou.
Vím jedno, doba, kterou Vy kritizujete, byla pro mne daleko snesitelnější, než dnešní v uvozovkách demokracie.Pokud nesledujete zprávy na Tv, můžete minulou dobu kritizovat, ale, co se nyní děje, nemá obdoby.A v žádném případě nesouhlasím s tím, že by komunismus zlikvidoval chovatelství.To může napsat opravdu neznalý člověk.K.
kkki
napsal(a):
Špatné informace, jsou také informace.Chovám králíky a drůbež a ostatní 35let, takže vím o čem mluvím.Bohužel mě neovlivníte svými názory.Máte místy zcestné názory na dobu minulou.
Vím jedno, doba, kterou Vy kritizujete, byla pro mne daleko snesitelnější, než dnešní v uvozovkách demokracie.Pokud nesledujete zprávy na Tv, můžete minulou dobu kritizovat, ale, co se nyní děje, nemá obdoby.A v žádném případě nesouhlasím s tím, že by komunismus zlikvidoval chovatelství.To může napsat opravdu neznalý člověk.K.
... a to velice mírně řečeno.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
kkki
napsal(a):
Pojmenujte ty špatné informace, je pravda že se hodně lidem po roce 1990
zhroutil svět = nikdo vás nevodí za ručičky. Na televizi se nedívám
cca 7 až 10 let, lžou tam jak za komunistů... informace získávám
z internetu. Úbytek členů spolku ZO ČSCH je, odchod krmivářů,
po roce 1989, že...
Pane Vy jste zarylý antikomunista, nebo neumíte vnímat minulost a současnost.Rozhodně nemíním, nesmyslně zatěžovat toto téma diskuzemi s Vámi Je tu spousta jiných, s kterými souhlasím, více jak s Vámi.Bohužel žijete ve svém světě, jen tu svoji "pravdu"nevnucujte mladým chovatelům, mohlo by se stát, že by Vám uvěřili a to bych vážně nechtěl.K.
Chovatel Lada
napsal(a):
Drahý pane chovateli, státní statek a JZD bylo úplně něco jiného. Ale jinak bych doporučil panu administrátorovi aby tuto nemyslnou diskusi, která nemá nic společného s chovatelstvím nějak ukončil.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
dury
napsal(a):
Drahý pane chovateli, státní statek a JZD bylo úplně něco jiného. Ale jinak bych doporučil panu administrátorovi aby tuto nemyslnou diskusi, která nemá nic společného s chovatelstvím nějak ukončil.
Drahý pane chovateli a to jste nevěděl že státní statek a JZD bylo něco jiného...
Právě že Komunisti nesou zodpovědnost za likvidaci spolků ZO ČSCH, na okresech.
Na každým okrese bylo několik desítek spolků Chovatelů, není problém dohledat
který funkcionář ZO ČSCH provedl úřední likvidaci místní organizace...
Když nemáte argumenty, tak prosazujete zastavení diskuze...
poty76
napsal(a):
Paní Faltýnková, buďte naprosto v klidu. Každý vždy měl, má a bude mít své problémy a věci které jsou na 1. místě. Napsala jste něco, co je pro vás příliš bolestivé. Neprobouzejte staré rány kvůli této hlouposti. Tohle vlákno je celé velká hloupost a výmysl jednoho mladého a ne příliš chytrého chlapce. Zapojilo se do něj spousty dobrých chovatelů a lidí, kteří tady na diskusích vždy měli co lidem dát. To jsem ani nečekal.
Pro chovatel lada. Mrzí mně, že nemáte normální nick na přihlášení, na mně to působí jako by jste vystupoval na anonymní diskusi. Škoda, rád bych věděl s kým máme tu čest. Ale na druhou stranu je to nepodstatné. Přeji všem hezké velikonoce Bohouš P.
Pane Bobánku, napsal jste, že toto vlákno je výmysl jednoho mladého, ale ne příliš chytrého mladého chlapce. Odpovídám vám, že studuji s průměrným prospěchem a informace naší generaci dala vaše generace jak ve škole, tak v médiích. Nevím, na jakém základě jsem si je vymyslel? Jsem rád, že jsem toto vlákno zadal a jsem rád, že veřejnost odpovídá, neboť naše generace dostává informace lidu.
rapotacka11
napsal(a):
Smutné.
V médiích má prostor jen jedna strana.
Chytří mladíci by si mohli všimnout, že druhá strana nedostává v médiích žádný
prostor a když náhodou (omylem) ano, nenechají mluvce ani dokončit větu. Všiml ?
Ale teď už je stejně vše jedno. Jedem do pekel. A bude to pěknej sešup.
Jo, děkuju za přesný popis diskuse za komunismu. Můžeš souhlasit, mlčet nebo jít sedět. O tom, že by např. Havel nebo Tigrid mohli něco napsat do práva rudých, nebo dokonce že by dostali prostor ve večerních zprávách, o tom se taky jaksi nedalo mluvit, že?
Na rozdíl ode dneška. Dneska komunistům nikdo nezakazuje jejich bláboly, takže bohužel mají možnost zblbnout mladé, kteří je nezažili na vlastní kůži. Proto tady přispívají někteří diskutující, kterým vadí to svatořečení komunistických světlých dnů. Aby se ti mladí nedali zblbnout jednohlasným adorováním komunismu. Na komunistech je dobrá jen jedna věc - že už nejsou u moci.

Chovatel Lada
napsal(a):
Drahý pane chovateli a to jste nevěděl že státní statek a JZD bylo něco jiného...
Právě že Komunisti nesou zodpovědnost za likvidaci spolků ZO ČSCH, na okresech.
Na každým okrese bylo několik desítek spolků Chovatelů, není problém dohledat
který funkcionář ZO ČSCH provedl úřední likvidaci místní organizace...
Když nemáte argumenty, tak prosazujete zastavení diskuze...
ZO organizace se nerozpadly vinou komustistů, ale proto.že neměly členskou základnu.Staří chovatelé odešli a noví, mladí nejsou.Také jsme v jedné takové byli, zůstalo 5 členů a ti prostě organizaci utáhnout nemohli.Stačí se třeba podívat do zahraničí, kolik je organizací třeba v Německu či Rakousku.
Ahoj Bobánku krásná odpověď Faltusce, každý máme nějakou 13 komnatu o které se moc nezmiňujeme, ale přesto bych se ráda dotkla Vašeho příspěvku.Ten hoch o kterém se zmiňujete určitě ten dotaz, o komunismu v chovatelství" nepodal neúmyslně, a nebo úmyslně, ale určitě v tom byl záměr.Kdo ze studentů v dnešní době, kteří jsou studenti zemědělské Fakultu mají potřebu nějak vyjádřit, či zjistit jak to vlastně v minulé době chodilo.? Ten hoch rozpoutal velice slušnou diskuzi a co odpověď to dotaz.No zkrátka na disertačku, nebo, diplomovku mu to může stačit, těch informací tady dostal hoch dost.Možná se vyjadřuji nespisovně, lingvistika není můj koníček.Jinak přejí všem krásné svátky Vánoční a ať králicí dupou všem Viktorie.
králíček1
napsal(a):
Pane Bobánku, napsal jste, že toto vlákno je výmysl jednoho mladého, ale ne příliš chytrého mladého chlapce. Odpovídám vám, že studuji s průměrným prospěchem a informace naší generaci dala vaše generace jak ve škole, tak v médiích. Nevím, na jakém základě jsem si je vymyslel? Jsem rád, že jsem toto vlákno zadal a jsem rád, že veřejnost odpovídá, neboť naše generace dostává informace lidu.
Mladíku to je mi ale divné? Jak je možné, že jste výše napsal, že vy na rozdíl odemně musíte při chovu králíků chodit ještě do práce a já, že si mám užít důchod na svém holubníku. Najednou je z vás zase student? Nebo, že by jste choval králíky, studoval a do toho ještě pracoval? To by jste vy zvládnul? Proč se bavím a ztrácím čas s někým, kdo v jiném vlákně napsal, že se mu líbí vídeňský červený? Ještě jsem ho na vlastní oči neviděl, a nejsem si ani vědom toho, že by ho někdo šlechtil. Neznáte 5 základních barev vídeňáků, vypsal jsem vám je. Jinak prosím, pane Potůček když už něco, ju? Myslím, že jsem vám napsal aby jste otevřel můj profil a pochopíte. Čekal jsem odpověď již na mnou zmiňovaný příspěvek z 22.3. v čase 20.09h, no ale čím vy byste mohl přispět. Od té doby jste se ztratil, dnes jste se zase nalezl? Obávám se, že vy nemáte čím přispět ani okolo králíků jako takových. Bez urážky, prosím věnujte se studiu aby jste byl lepší než jen průměrný student. Jsem rád, že jsme se dopracovali aspoň k částečné pravdě okolo vás. Nevím, jestli vy jste dostal nějaké informace, protože většina lidí se shoduje a proč asi? No, zase mám obavy, že vy nato nepřijdete. Přeji vám krásný večer a snad mně nebudete zase chtít něčím pobavit. jako již několikrát na tomto vlákně. Děkuji také za hezké zpestření týdne a jak jsem psal výše. Všem co chodí na odborné diskuse a sem si jen odskočili přeji krásné velikonoční svátky a bohatou pomlázku.
viktorie
napsal(a):
Ahoj Bobánku krásná odpověď Faltusce, každý máme nějakou 13 komnatu o které se moc nezmiňujeme, ale přesto bych se ráda dotkla Vašeho příspěvku.Ten hoch o kterém se zmiňujete určitě ten dotaz, o komunismu v chovatelství" nepodal neúmyslně, a nebo úmyslně, ale určitě v tom byl záměr.Kdo ze studentů v dnešní době, kteří jsou studenti zemědělské Fakultu mají potřebu nějak vyjádřit, či zjistit jak to vlastně v minulé době chodilo.? Ten hoch rozpoutal velice slušnou diskuzi a co odpověď to dotaz.No zkrátka na disertačku, nebo, diplomovku mu to může stačit, těch informací tady dostal hoch dost.Možná se vyjadřuji nespisovně, lingvistika není můj koníček.Jinak přejí všem krásné svátky Vánoční a ať králicí dupou všem Viktorie.
Tohle chápu, co jste napsala. Proti tomu také nic nemám, ale tento mladík tady pravděpodobně záměrně lže, nebo, že by byl opravdu tak aktivní. Výtažek z jím psaného.
Příspěvek od králíček1 z 22.3. čas 08.50h
Buďte ve svém holubníku, určtě jste tam šťastný a užíváte si důchodu, který vám přeji. Já ale musím ke svým králíkům ještě makat v práci. Pečení holubi mi do pusy sami nepřiletí.
Bez komentáře.
poty76
napsal(a):
Tohle chápu, co jste napsala. Proti tomu také nic nemám, ale tento mladík tady pravděpodobně záměrně lže, nebo, že by byl opravdu tak aktivní. Výtažek z jím psaného.
Příspěvek od králíček1 z 22.3. čas 08.50h
Buďte ve svém holubníku, určtě jste tam šťastný a užíváte si důchodu, který vám přeji. Já ale musím ke svým králíkům ještě makat v práci. Pečení holubi mi do pusy sami nepřiletí.
Bez komentáře.
Ano, studoval jsem ještě v minulémm roce. Nyní musím tvrdě pracovat. Času tolik nemám Někdo pracuje rukama, někdo musí hlavou. Já ještě takovou praxi nemám, jako vy. Ano, pečení holubi mi do pusy nelétají.
poty76
napsal(a):
Mladíku to je mi ale divné? Jak je možné, že jste výše napsal, že vy na rozdíl odemně musíte při chovu králíků chodit ještě do práce a já, že si mám užít důchod na svém holubníku. Najednou je z vás zase student? Nebo, že by jste choval králíky, studoval a do toho ještě pracoval? To by jste vy zvládnul? Proč se bavím a ztrácím čas s někým, kdo v jiném vlákně napsal, že se mu líbí vídeňský červený? Ještě jsem ho na vlastní oči neviděl, a nejsem si ani vědom toho, že by ho někdo šlechtil. Neznáte 5 základních barev vídeňáků, vypsal jsem vám je. Jinak prosím, pane Potůček když už něco, ju? Myslím, že jsem vám napsal aby jste otevřel můj profil a pochopíte. Čekal jsem odpověď již na mnou zmiňovaný příspěvek z 22.3. v čase 20.09h, no ale čím vy byste mohl přispět. Od té doby jste se ztratil, dnes jste se zase nalezl? Obávám se, že vy nemáte čím přispět ani okolo králíků jako takových. Bez urážky, prosím věnujte se studiu aby jste byl lepší než jen průměrný student. Jsem rád, že jsme se dopracovali aspoň k částečné pravdě okolo vás. Nevím, jestli vy jste dostal nějaké informace, protože většina lidí se shoduje a proč asi? No, zase mám obavy, že vy nato nepřijdete. Přeji vám krásný večer a snad mně nebudete zase chtít něčím pobavit. jako již několikrát na tomto vlákně. Děkuji také za hezké zpestření týdne a jak jsem psal výše. Všem co chodí na odborné diskuse a sem si jen odskočili přeji krásné velikonoční svátky a bohatou pomlázku.
Pane Bobánek, já jsem ještě něměl čas studovat plemena králíků. Ke svému životu to zatím nepotřebuji. Třeba na to někdy dojde. Vy se prezentujete jako velice chytrý člověk. V mém věku jste asi už znal podrobně všechna plemena a asi nejen králíků. Ani vám to nezávidím. Předpokládám, že můj čas ještě nedozrál. Zde na tomto vlákně jsem ale pochopil mnohé, co nikde publikováno nebylo.
králíček1
napsal(a):
Co ta prekvapuje ked sa obujes do tèmy o ktorej nic nevies len ustne podanie, ja som sa stal clenom szch ako 8 rocny, choval som exoty, kràliky, nutrie kràliky do vykupu krmivo na pridel ano zadarmo zato ze som odovzdàval kràliky do vykupu za ucast na vystavàch dalsie bonusy organizovane nàvstevy, poznàvacie sutaze.doba to bola zlà ale pre kseftàrov a zlodejov ;nehovorim ze bolo vsetko ok ale ktory systèm je bez chyby;ja ako dedinsky chlapec pametàm krdle husi, sliepky v kazdom dvore, ovce ;kozy, zajace, skoro v kazdom dome sa chovali svine my sme do roka 4 kràt zabijali nie preto ze v obchode nebolo mamka robila na druzstve dostàvali sme rocne okolo 30q zrna na krmenie za minimàlnu cenu doslova za haliere ;preto sa chovalo jedli sme dnes propagovanè bio ;dnes ano mozes si vsetko kupit rozbi si vajce zo supermarketu a domàce uz len farba ti povie akè je ktorè, nastastie som nezanevrel na chov zrno si kupujem od farmàrov jem bio aj moje deti kvoli comu to robim, màm suseda s velkym bazenom;altànkom vadil mu hluk zvierat jedinà vec co ma pred sudom ochrànila ze byvam na jednej adrese cely zivot a cely zivot moj dvor vydàva skrekot, gagot, kohuti kikirikaju, a este mal tu rzost prist a chciet kupit maso na gril.Ked vidim svoje deti ako sprosteju pred pc alebo tv som normàlne nanervy oni zomna preto ze vedia ze im to zarazim a idu radsej somnou na dvor.Cize ano komunizmus bol zly ale len v urcitej miere dnes je doba pre obycajnych ludi horsia, a vyvoleny ty nas maju v pr, ches si kupit mozes len nemàs zaco,.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
ZO organizace se nerozpadly vinou komustistů, ale proto.že neměly členskou základnu.Staří chovatelé odešli a noví, mladí nejsou.Také jsme v jedné takové byli, zůstalo 5 členů a ti prostě organizaci utáhnout nemohli.Stačí se třeba podívat do zahraničí, kolik je organizací třeba v Německu či Rakousku.
ZO organizace se rozpadly vinou komunistů, když se podíváte zpět před rok 1989,
složení výboru, několik volebních období stejní lidi / politicky prověřených /.
Ve většině organizaci byl několik let úpadek, fundus 40 let starý a nic nového.
Práce s mládeži, katastrofa, politické školení na každý členský schůzi.
Časopis Chovatel, v každem čísle politická propaganda, koukněte do Chovatele
před rokem 1989. Mladí nejsou, to je někdo musí oslovit, jak je možný
že někde to jde, protože v ZO dovedou pracovat s mládeži.

Nevím kde jste byl u chovatelů vy, ale já jsem u chovatelů jak králíků, tak psů více než 40 let.
Ve vedení spolku nebyli žádní prověření komunisté, ale vždy lidi kteří to chtěli dělat a byli ochotní tomu věnovat svůj čas.V okolí po revoluci zaniklo spolků několik.Zůstali větší organizace, které měly tahouny co se tomu věnovali a věnují.Práce s mládeží je důležitá, ale nejdřív ta mláděž musí mít zájem sama a pak se jí můžete věnovat.Léta jsem se věnovala mládeži na cvičáku psů, tak vím o čem je řeč.Vše je o lidech a pokud nemají zájem, tak je do organizace nestanete.Vy ale vše svalujete ne komunistyí a pravé důvody vám unikají a nebo je ani vidět nechcete.
Covatel Lada

XXX.XXX.97.68
Doporučuji si zadat do vyhledavače = Tomáš Sousedík chovatel
Tam se dočtete jak se chovají komunisti k chovatelům a v ČSCHDZ.
zakrslykralik.unas.cz/historie_poslani.html od: Jiří Schonfelder
gym-nymburk.cz/skola/historie-skoly/vyznamni-absoloventi1/files/downland...
František Tuláček.

Covatel Lada
napsal(a):
František Tuláček.
Ale to jsou 50. léta, ale vývoj šel dál a tak je k tomu také potřeba přistupovat.To jsme mohli také skončit ve středověku a u upalování čarodejnic.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Ale to jsou 50. léta, ale vývoj šel dál a tak je k tomu také potřeba přistupovat.To jsme mohli také skončit ve středověku a u upalování čarodejnic.
Zadejte si Tomáš Sousedík chovatel, to jsou roky 1990,1995,2000,2008.
Připomenu likvidace redaktorky časopisu Chovatel, připomínám Chovatel Rádce,
Chovatelský Magazín...atd.
parlamentnilisty.cz/arena...Svazu-chovatelu-proto-nesefuje-215222.
Covatel Lada
napsal(a):
František Tuláček.
A já Vám doporučiji, se nechat vyšetřit.pokud nevíte, tak spolky se rozpadly hlavně, kvůli nezájmu mladých.K.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
kkki
napsal(a):
A já Vám doporučiji, se nechat vyšetřit.pokud nevíte, tak spolky se rozpadly hlavně, kvůli nezájmu mladých.K.
V únoru jsem byl na prevetivní prohlídce a zklamu vás, smyslovka za jedna...
Za rozpad můžou moji vrstevníci 60 - 70 let... on ty mladý musí někdo
do spolku přitáhnout, že...Podívejte se co je mladých a vzdělaných chovatelů..
Nesvádějte to pořád na mladý...
kkki
napsal(a):
Spolky se rozpadly kvůli vedení - částečně neschopnému, částečně všehoschopnému. Když se podíváte na ty kauzy a kotrmelce co provedly "bývalí komunisté" ve vedení svazu, nesmíte se divit, že slušní lidé se mezi tu sebranku nehrnou.
A proto jsem dříve psal, že že za tu bídu můžou soudružky učitelky - ty vychovaly několik generací dětí k tomu, aby nemyslely a braly jako normální podvody a krádeže. Ty děti komunismem deformované teď vládnou této zemi, stejně jako vládly různým spolkům a organizacím.
Za současný stav naší společnosti nemůže demokracie a pravice, ale komunismus.
Vyšetřit byste se asi měl nechat vy - pro začátek doporučuju někoho přes oči, a následně někoho přes myšlení.
Dnes jsem byl na jedné nejmenované výstavě. Chovatelé se u kafe bavili o této diskuzi. Nikdo nekritizoval minulou dobu. Jeden starší pán prohlásil. Jen blb je ten, do nevěří svým vlastním uším, co slyší. Jen blb je ten, nevidí, co jeho oči vidí. Jen je ten, kdo nevěří sám sobě. Do diskuze jsem se nezapojil, ale udělal jsem si svůj názor i z této diskuze.
králíček1
napsal(a):
Dvojče? Nevím? M.V: nevím. Už mám názor ale nechám si jej pro sebe.
Vy jste se opravdu povedl. Nejdříve píšete, že pracujete. V další reakci na můj příspěvek píšete, že jste průměrný student a najednou na další příspěvek odpovídáte, že jste studoval ještě vloni a teď už zase pracujete. Prosím, srovnejte si to v hlavince, zadávejte fakta a nechoďte sem prudit a lhát když nic nevíte. Nějak se vám to plete mladý muži. Poté se nedivte, že jsou zde vzneseny pochybnosti, zdali nemáte rozdvojenou osobnost! Mimochodem, neprezentuji se jako chytrý člověk, tím já, vy ani ostatní nikdy nebudeme! Člověk se totiž učí celý život a přitom vlastně stále nic neví. Ten zlomek doby po kterou tu jsme se nedá celý vědomostně využít, protože jsou stále nové a nové věci na poznání. To je jedna velká pravda. Jinak já pracuji od 17 let rukama za mzdu, jinak od mala, po vyučení jsem neměl ani prázdniny. U mně to je asi tak, že jdu z práce do práce. Po nočních směnách jsem hákoval jako bulhar a na těch nočních jsem nespal! Tak že mně laskavě nepište o tvrdé práci! Vy ne! Srovnávat se věkem je hloupost, protože zde je několik generací a nevšiml jsem si, že bych někomu psal. Hele vy v mém věku. Ne, tak to to nefunguje! Každá generace má jinou zkušenost. Ti starší pamatují ještě více. Pokud se chcete o něčem konkrétním bavit, tak o tom musíte také něco málo vědět. To jsou základní věci a podstata všeho. Doufám, že jste oněm pánům na výstavě řekl, že vy jste ten králíček1! A tohle už je opravdu vše.
igor
napsal(a):
Spolky se rozpadly kvůli vedení - částečně neschopnému, částečně všehoschopnému. Když se podíváte na ty kauzy a kotrmelce co provedly "bývalí komunisté" ve vedení svazu, nesmíte se divit, že slušní lidé se mezi tu sebranku nehrnou.
A proto jsem dříve psal, že že za tu bídu můžou soudružky učitelky - ty vychovaly několik generací dětí k tomu, aby nemyslely a braly jako normální podvody a krádeže. Ty děti komunismem deformované teď vládnou této zemi, stejně jako vládly různým spolkům a organizacím.
Za současný stav naší společnosti nemůže demokracie a pravice, ale komunismus.
Vyšetřit byste se asi měl nechat vy - pro začátek doporučuju někoho přes oči, a následně někoho přes myšlení.
Vážený, pokud chcete něco svádět na učitelky, tak musíte navštívit nějakou odbornou pomoc.Jelikož pokud jste rodičem, tak si musíte své děti vychovat tak, aby jste je něco naučil.A to třeba naučit lásce k chovatelství.Ono všechno házet na minulou dobu, je hrozně jednoduché, ale přiznat si chybu ve výchově, to neumí každý.Otázka zněla zda komunismus zlikvidoval drobnochovatelství a já tvrdím opět, že ne.Vina je v dnešní době, línost mladých, chodit po výstavách, věnovat energii k výstavbě chovatelského zařízení, brigády, abych si vše zajistil, krmení, podestýlky atd.Toto mladým moc nevoní a hlavně z toho není zisk, což potřebují na prvním místě.Proto si myslím, že dnešní doba nám chovatelům, nic dobrého nedá.K.
waw

XXX.XXX.105.91
Vážení chovatelé, prosím Vás nechte toto nechutné vlákno zaniknout. Každý z nás si myslí, že jen a jen on má pravdu. Já osobně nemohu pochopit co vše se může na komunismus házet.
Jeden si stěžuje, že nemohl studovat, že měl špatný původ, ale nebylo to spíše tím, že na to studium neměl buňky? Další si stěžuje, že nemohl jet tam a tam. Dnes může jet třeba do tramtárie, ale naskýtá se otázka má na to, či je tam bezpečno?
Pokud se v současné době podíváme na oblast chovatelství, tak kdo tvoří členské základny -
chovatelé nad 50 let. Pro mladé to opravdu není atraktivní, jelikož dnešní mladí za vším vídí jen ekonomický a finanční zisk. Dnes je chovatelství srdcová zaležitost. Všem slušným chovatelům přeji mnoho zdaru v jejich chovech ať již v těch na masnou produkci či v těch našich čistokrevných a mnoho úspěchů na výstavách.
Můj otec po třech letech v německém koncentráku seděl 11 let na Jáchymově. V noci si pro něj přišli pánové v kožených kabátech, máma byla v šestinedělí. Po třech týdnech zjistila, že je zavřený a kde. Sestra (ročník 48) ani bratr (ročník 53) se nedostali ani na učení, o střední škole nemluvě. Já jsem se narodil až po tom, co tátu na amnestii pustili. V Krušných horách byla mnoho politických vyhnanců, takže když jsem vyplňoval "dělnický původ" abych se dostal na gympl, nikdo to nerozporoval.
Na mámu zle a nevybíravě tlačili soudruzi, aby se rozvedla, ať myslí na děti, že táta stejně z kriminálu nevyleze atp. - když odmítla, dostala umístěnku na druhý konec republiky. Stěhovala se s jednou taškou a batohem ze Slovenska do Železné Rudy, do Vansdorfu, do Frýdku-Místku, do Jablonce, do Kraslic, do Teplic, já to nepamatuju - ale nikde nebyla dýl než půl roku. Jednou za rok dostala povolenku na návštěvu u táty, dvakrát za rok mu mohla poslat balík, čtyřikrát za rok mu mohla poslat dopis. Táta jí mohl poslat dopis taky čtyřikrát do roka, ale jen když splnil normu. Takže dostala jeden, dva dopisy ročně, z větší části začerněné (cenzura dávala najevo, co může).
Stalo se to nejen naší rodině, ale komunismus v Československu vyvraždil na 150 tis. lidí, přinutil k emigraci 300 tis. lidí, rodinných příslušníků postihl v naší republice celkem na 1.250 mil.
Když to sečtu, znamená to v různém stupni milion a 700 tis. lidí, to je víc než deset procent obyvatel kterým komunisti zničili nebo dokonce sebrali život... Přitom to byla většinou elita země - lidi kteří prošli antifašistickým odbojem, inteligence - vědci, učitelé, kněží, předsedové spolků a dobrovolných organizací - Skaut, Sokolové, ale i chovatelé (zjistěte si jak dopadli chovatelé pošťáků - aby nemohli posílat zprávy ven, šli jako jedni z prvních a holuby jejich ženy musely vytlouct, protože pro ně nedostaly ani zrno). Když k tomu přičtu mravní marast, který tu zbyl - škoda mluvit.
Jak to může někdo omlouvat, nepochopím do konce života.

"Jak to může někdo omlouvat, nepochopím do konce života."
Já zase nepochopím, jak se může někdo pořád hrabat v minulosti.
Můj děda prošel obě světové války, poválečná léta, musel dát krávy a koně do JZD atd. nemá to smysl vypisovat.Mně ale vždycky říkal "neposuzuj lidi podle minulost, ale podle toho jací jsou v součastnosti, každý může udělat chybu, každý žil v nějaké době která nesla své, ale nejdůležitější je co si z toho kdo vzal a jaký je dál, každý se může poučit a napravit a i ten nejhorší ti může jednou pomoci.".
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
bronda
napsal(a):
A co teprve po "Bílé hoře", to bylo zle.
Bronda, vy musíte být komouš, ale Boží mlýny melou pomalu, ale sprvedlivě...
Co vy jste za HOVADO, tancujete na hrobě a utrpení lidí, za BOLŠEVÍKA...

ubohost sama, chovateli Laďo.
waw

XXX.XXX.105.91
Chovatel Lada
napsal(a):
Ano, máte pravdu. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Pevně věřím, že za to vulgární vyjádření Vám dá brzy někdo do držky. Chovateli Láďo.
Chovatel Lada
napsal(a):
Ne chovateli Láďo. Nejsem, ani jsem nebyl komouš. Naopak část mé rodiny musela v roce 48 nuceně emigrovat a můj děd to jako živnostník neměl vůbec lehké. Ale myslím si, že neustále se šťárat v událostech těsně poválečných, neustále staré křivdy a spáchaná zvěrstva připomínat a vztahovat zlo té doby na lidi, kteří se narodili dávno poté je dnes již scestné. Jsou většinou mrtví jak viníci, tak jejich oběti. Život šel dál, proto nerad vidím hodnocení činů pozdějších očima 50-tých let - to byla zcela specifická doba. Vy i Igor (on vzhledem k persekuování jeho rodiny oprávněně a zcela chápu, čím si musela jeho rodina projít a jak je to všechny poznamenalo) vidíte vše černobíle, ale takový život není. Proto jsem trochu s nadsázkou uvedl tu Bílou horu a v minulých příspěvcích se snažil neodsuzovat vše jen z principu.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
bronda
napsal(a):
Ne chovateli Láďo. Nejsem, ani jsem nebyl komouš. Naopak část mé rodiny musela v roce 48 nuceně emigrovat a můj děd to jako živnostník neměl vůbec lehké. Ale myslím si, že neustále se šťárat v událostech těsně poválečných, neustále staré křivdy a spáchaná zvěrstva připomínat a vztahovat zlo té doby na lidi, kteří se narodili dávno poté je dnes již scestné. Jsou většinou mrtví jak viníci, tak jejich oběti. Život šel dál, proto nerad vidím hodnocení činů pozdějších očima 50-tých let - to byla zcela specifická doba. Vy i Igor (on vzhledem k persekuování jeho rodiny oprávněně a zcela chápu, čím si musela jeho rodina projít a jak je to všechny poznamenalo) vidíte vše černobíle, ale takový život není. Proto jsem trochu s nadsázkou uvedl tu Bílou horu a v minulých příspěvcích se snažil neodsuzovat vše jen z principu.
Naše rodina má podobný osud jako Igorova, ale nesnáším, když někdo zločineckou
organizaci KSČ velebí a zlechčuje jejich zločiny. Jiří, když to řekne blbec, ale vzdělaný
člověk, tak to je smutný...Rozhodně nevidím svět černobíle a nepoznamenalo mě to...
Obdivuji moje rodiče, dnes už nežijí a starší sourozence, jaký to jsou osobnosti, který
tím terorem prošli. Obdivuji je, že jsem od nich neslyšel že touží po pomstě...
Bylo mě 8 týdnů, když poprve otce zavřeli. Právě tyto události se musí připomínat,
lidstvo má krátkou paměť, podívejte se co se děje okolo nás, to máme mlčet...?
,.
Láďo!
Problém je spíše v tom, že toto fórum není vhodná platforma pro podobné diskuse. Nikde jsem KSČ nevelebil a jejich zločiny nezlehčoval. Naopak. Bylo to zcela o něčem jiném. Ale bylo by to na mnohem delší vysvětlování myšlenek a názorů na dobu minulou i na to, co se děje v současnosti, abychom se pochopili, co kdo jak myslel a chtěl říci. Jinak se budeme vzájemně napadat za to, co si kdo myslí, že druhý myslel. Takže toho raději nechejme. Nikam to nevede a ani tato diskuse nemá smysl.
Toto téma mě opravdu pobavilo, Já tu dobu zažil, jako chovatel a jako zahrádkář.
Komunisti nám nikdy nehty netrhali. Nikdy jsem u nich nebyl a ani u pionýrů. Jediné co jsem jim měl za zlé bylo, že nám zrušili skauta, moc se měl rád časopis Junák.
Ovšem to co dnes dělají ti, co se laciným antikomunismem chtějí zviditelnit je daleko horší než dokázalo STB. To co za lži tlučou do hlav dětem je zločin.
Tady nikdy komunismus nebyl, pouze socialismus. Ten kdo chtěl dělat dostal práci byt nemusel se bát že skončí pod mostem. Kolik dnes spáchalo matek sebevražd protože nemohli dál.
Kdo potrestá Havlovce za rozkradení funkčního státu?
Vyznamenat vrahy může jen ta nejhorší spodina.
Těch, kterým Stb stoupla na kuří oko je již daleko méně něž zničil tento režim.
To ale patří úplně jinam a tak se divím, že se tu tohle téma rozjelo.
pterodactyll
napsal(a):
Toto téma mě opravdu pobavilo, Já tu dobu zažil, jako chovatel a jako zahrádkář.
Komunisti nám nikdy nehty netrhali. Nikdy jsem u nich nebyl a ani u pionýrů. Jediné co jsem jim měl za zlé bylo, že nám zrušili skauta, moc se měl rád časopis Junák.
Ovšem to co dnes dělají ti, co se laciným antikomunismem chtějí zviditelnit je daleko horší než dokázalo STB. To co za lži tlučou do hlav dětem je zločin.
Tady nikdy komunismus nebyl, pouze socialismus. Ten kdo chtěl dělat dostal práci byt nemusel se bát že skončí pod mostem. Kolik dnes spáchalo matek sebevražd protože nemohli dál.
Kdo potrestá Havlovce za rozkradení funkčního státu?
Vyznamenat vrahy může jen ta nejhorší spodina.
Těch, kterým Stb stoupla na kuří oko je již daleko méně něž zničil tento režim.
To ale patří úplně jinam a tak se divím, že se tu tohle téma rozjelo.
Téma se rozjelo dosti nečekaně. Zadal jsem jen proto, abych věděl, jak to vlastně bylo? Nejen já, ale určitě to četli mnozí moji vrstevníci a udělali si svůj názor.Měl bych se omluvit za slova, která jsem výše pronesl, že jsem rád, že jsem v té době nežil. Škoda, nemusel bych se tak nyní lopotit a obávat se o budoucnost!

Králíčku, konečně rozumné slovo
králíček1
napsal(a):
Táta říkal, že politika souvisí se vším.
Ano, souvisí...
http://search.seznam.cz/?q=%C5%A1okuj%C3%ADc%C3%AD+pravda+o+tibetu&sourceid=szn-HP&trp=1&oq=%C5%A1okuj%C3%ADc%C3%AD+pravda+o+tibetu&sgId=&aq=-1&thru=&su=.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
králíček1
napsal(a):
Téma se rozjelo dosti nečekaně. Zadal jsem jen proto, abych věděl, jak to vlastně bylo? Nejen já, ale určitě to četli mnozí moji vrstevníci a udělali si svůj názor.Měl bych se omluvit za slova, která jsem výše pronesl, že jsem rád, že jsem v té době nežil. Škoda, nemusel bych se tak nyní lopotit a obávat se o budoucnost!
Králíčku zajdi si k lékaři, u tebe se to dá ještě lečit, než ti to zasáhne celou hlavu.
Kdybych měl možnost, otočit Kolem Dějin a vrátit čas, kde bys-me byli za komunistu
dnes, tak by to byl pro tebe šok, nejen pro tebe...
Víš jak naše generace musela dřít, když něco chtěla a to nemluvím o našich rodičích.
Sedni si s dědou a zeptej se ho na to...na tu krásnou dobu...
Českou Republiku stále vedou komunisti, kteří otočili kabát, po roce 1989...
Zahraniční politika, dříve komunisti měli řídítka v Moskvě a dneska v Bruselu...
Když se podíváš, co se ČR udělalo za pokrok ve všech oborech, komunisti
by na to potřebovali 100 let...

Chovatel Lada
napsal(a):
Králíčku zajdi si k lékaři, u tebe se to dá ještě lečit, než ti to zasáhne celou hlavu.
Kdybych měl možnost, otočit Kolem Dějin a vrátit čas, kde bys-me byli za komunistu
Víš jak naše generace musela dřít, když něco chtěla a to nemluvím o našich rodičích.
Zahraniční politika, dříve komunisti měli řídítka v Moskvě a dneska v Bruselu...
Docela by mně zajímalo v čem, jaksi jsem si toho pokroku nevšimla.
Chovatel Lada
napsal(a):
Myslel jsem, že se do diskuse nebudu míchat, ale musím. Máš úplnou pravdu, komunisti by potřebovali 100 let, protože kradli pomalu. Mysleli si totiž, že to mají navěky. Ti dnešní, když jim to vydrží musí vše stihnout za 4 roky.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Docela by mně zajímalo v čem, jaksi jsem si toho pokroku nevšimla.
Něco o Vymývaní mozku...
Když máte vymytý mozek propagandou, divíte se...
Každý z nás má svobodnou vůli, rozhodnout se sám...
V každém exstrému se z jedidečných bytostí stává
stádo oslepených přisluhovačů, ve jménu čehokoliv.
Ps: já jsem původně stavař, tam je takový pokrok
za 15 let, že žasnu... a můžu pokrčovat...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
jr.48
napsal(a):
Myslel jsem, že se do diskuse nebudu míchat, ale musím. Máš úplnou pravdu, komunisti by potřebovali 100 let, protože kradli pomalu. Mysleli si totiž, že to mají navěky. Ti dnešní, když jim to vydrží musí vše stihnout za 4 roky.
Jaký je rozdíl kradení po roce 1948 a po roce 1989, po roce 1948
byl majetek ukraden původním majitelům...a bylo přitom zabito několik
desítek tisíc lidí...
Po roce 1989 byl majetek vrácen původním majitelům / částečně /.
Chovatel Lada
napsal(a):
desítek tisíc lidí...
Oficiálně se uvádí pro léta 1948 -1989:
- 280 popravených z politických důvodů
- 375 zastřeleno, nebo jinak zahynulo na hranicích
- v lágrech a ve vězeních zemřelo 4500-7000 lidí
- odsouzeno z politických důvodů 250.000 lidí
Ty Vaše desetitisíce zabitých lidí trochu nesedí.
Je ale pravdou, že řada případů byla zametena pod koberec a do statistik se tak nemusela dostat.
Ahoj faltuska jak už sem dříve psala je to zřejmé že se někdo snaží něco hledat v minulosti.. Hoch co hledá je dobře že se pachtí v minulosit chvíli jsem na tento blok psala ohledně Ladi a na jeho bych chtěla odpovědět.a, Víš že ten blog mii byl smazán ještě Lado máš v určitých věcech pravdu ale mám informace kdy Havlovci hlavně oni jemu podomnní mají velký potenciál na to jak na to naše republkia doplatí.
Chovatel Lada
napsal(a):
desítek tisíc lidí...
Jako příklad po roce 89 stačí OKD. A pokud nevíte p.Bakala je holič. A to ještě není konec. To teprve bude okradených lidí.
králíček1
napsal(a):
Rozpoutal jste velkou diskusi. Dobrá otázka, těžká odpověď Chovatelství je závislé na chovatelích a jejich podmínkách pro chov. Pro mě je to stále stejné. Co chci chovat, to chovám (holuby, včely). Za totality jsem měl problém sehnat chovný materiál i krmení, nedalo se jezdit nakupovat za hranice, všechno bylo pod kontrolou. Dneska si většina lidí může koupit většinu toho, kvůli čemu dříve byla zvířata chována. Maso, vejce, mléko atd. To je podle mě největší důvod dnešního úpadku drobnochovatelství. Takže se situace jen tak nezlepší. Jen byl před lety nedostatek vajec a zdražily se, hned narostl počet chovatelů slepic. Dříve se stávala fronta na cokoliv. Na ovoce, na toaleťák, na dámské hygienické potřeby, na jízdní kola, šicí stroje nebo auta. To nebylo důstojné. Dnes si lidi můžou koupit vše a ještě si vybírat. Já tvrdím, že jsme se nikdy v historii neměli materiálně lépe než teď. Do oblasti mezilidských vztahů se radši pouštět nebudu, to vidíte sám v této diskusi. Ještě větší problém byl za totality s osobní svobodou. Ne každý mohl jít na střední nebo vysokou školu, rozhodovali prověření uliční důvěrníci. Mladí si to dnes asi nedokáží představit. Když hledají na internetu, tak tam jsou informace protichůdné. Ani tato diskuse jim moc nepomůže. Většina diskuse se tady hádá o něčem jiném než chovatelství, ale určitě to souvisí. Jenže každý má jen tu svoji pravdu a argumentace je někdy
Tak vážení mám takový dojem že se tady vedou řeči o ničem.Psala jsem na Ladovi ohledně toho jak to tehdy bylo na, školách kdy soudružky učitelky, a o tom že mužský element ve školách chyběl a chybí..A dnešní vysokoškoláci nebudou učit naši mládež protože starší pedagogové neunesou to, že mladí ví víc než oni.Tak ještě bych se zmínila jestli je ten můj blog otevřenej a nebude mi můj názor blokovanej což se mi stalo před hodinou ohledně zmínky o panu Ha, stalo se., Na tomto tématu jsem psala o svém švagru který již nežije, ale řikal mi historku která by vás mohla zajímat, Je pro Ladu, Takže, švagr, pracoval pro tehdejší dosku to byly práce pro město jako řidič v obci Upice v Podkrkonoší.Byl červenec roku téhosi nebudu o něm se zmiiňovat, ale je fak a to můžou dokladovat lidé, kteří toho byli účinné, že pokládali pevnou vrstvu asfaltovou na cestě ke Hrádečku kde si pan H,.vegetil spolu se svými přáteli a když byla položená tepelná cesta to je asfalt, tak po hodině tak jeden z jeho přátelů si nelenoval a jel pro pivo do nedalekého pivovaru a vůbec nebrali na zřetel, že ti dělníci tam pracovali za tepla a o žízni, To se jim pěkně smáli a byli vychychtaní, když se ten dobromilec vrátil a oni mohli celou akci opakovat, Takže vážení pan H.. byl pěknej spratek ktrerý si ničeho nevážil natož obyčejného života lidí, kteří ho po revoluci díky komunistické kampani vynesli na hrad.A čím nám prospěl ? Zbrojovku Brno zničil a jiné a co ostatní to si snad pamatujete ne ?
Králíčku 1 buď rád že jsi v naší době nebyl a nevyrůstal, protože bys zřejmě neustál být tak utuženej, Dnešní mladí nemají tu fyzickou formu a všechna fyzická práce je zruší, Za našeho mládí jsme jsme dělali sena, sázeli a sbírali se brambory, včetně další úrody sázeli rajčata a vše co bylo sezonní.Dříve jsme neměli v zimě květák a rajčata, nebo okurky jako dnes ale sezonnímu se to nevyrovná.tak si je kup a ochutnej je to hnus, nemá tu ani chuť natož barvu.Jo mladý pane pokud Vám tak mohu říkat víte naše generace se vždycky řídíla tím co dala domovina to je příroda, V květnu, červnu, srpnu a září nebo říjen a.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
jr.48
napsal(a):
Jako příklad po roce 89 stačí OKD. A pokud nevíte p.Bakala je holič. A to ještě není konec. To teprve bude okradených lidí.
To neříkáte nic nového, ale polžte si otázku = kdo mu to PRODAL...
Ten kdo mu to prodal, toho musel někdo zvolit...
Zapátrejte v paměti, zda tu stranu náhodou nevolíte...?
viktorie
napsal(a):
Tak vážení mám takový dojem že se tady vedou řeči o ničem.Psala jsem na Ladovi ohledně toho jak to tehdy bylo na, školách kdy soudružky učitelky, a o tom že mužský element ve školách chyběl a chybí..A dnešní vysokoškoláci nebudou učit naši mládež protože starší pedagogové neunesou to, že mladí ví víc než oni.Tak ještě bych se zmínila jestli je ten můj blog otevřenej a nebude mi můj názor blokovanej což se mi stalo před hodinou ohledně zmínky o panu Ha, stalo se., Na tomto tématu jsem psala o svém švagru který již nežije, ale řikal mi historku která by vás mohla zajímat, Je pro Ladu, Takže, švagr, pracoval pro tehdejší dosku to byly práce pro město jako řidič v obci Upice v Podkrkonoší.Byl červenec roku téhosi nebudu o něm se zmiiňovat, ale je fak a to můžou dokladovat lidé, kteří toho byli účinné, že pokládali pevnou vrstvu asfaltovou na cestě ke Hrádečku kde si pan H,.vegetil spolu se svými přáteli a když byla položená tepelná cesta to je asfalt, tak po hodině tak jeden z jeho přátelů si nelenoval a jel pro pivo do nedalekého pivovaru a vůbec nebrali na zřetel, že ti dělníci tam pracovali za tepla a o žízni, To se jim pěkně smáli a byli vychychtaní, když se ten dobromilec vrátil a oni mohli celou akci opakovat, Takže vážení pan H.. byl pěknej spratek ktrerý si ničeho nevážil natož obyčejného života lidí, kteří ho po revoluci díky komunistické kampani vynesli na hrad.A čím nám prospěl ? Zbrojovku Brno zničil a jiné a co ostatní to si snad pamatujete ne ?
Takže vážená, po tom, co tady blábolíte, si dovoluji tvrdit, že spratek jste vy. Kecy nemaj cenu, hlavně, že vám chutná na pekáči...
Vážený pane jaroslav69pokorný, neblábolím tady nesmysly, a jsem ve věku o kterým se dá říci, že už nejsem žádný spratek mám 62 let a něco už pamatuji pane ! Pokud jste Havlomilec tak Vás pane lituji.Pokud mám informace o panu HA, tak ve své době byl obyčejný ožrala, opilec, zdrogovaný pitomec a nemakačenko, který vymetával jen samé mejdany ve své době a spolu se svými kumpány jako pan Landovský, Mažout a jemu podobná spodina, která si dovolovala říkat elita, národa".Pan Ha, psal nesmyslné bláboly.které mu pan Škvorecký vydával v Americe pro naši českou menšinu, která vůbec neměla potuchy jak se tady v Československu žilo. A kdo měl v té době možnost mít z ciziny příjem ve valutách jen člověk, který to měl od STB povolené.Pan Ha si na tehdejší poměry žil velice nadměrně a pokud Vám to pane nezapaluje tak Vás lituji.
A po takzvané revoluci si páni komunisti spolu s panem Adamcem si pana Ha pojistili, aby jim zkrátka za jejich služby vůči jemu, garantoval tím, že neprosadí po revoluci, aby komunisti byli rozpuštěni a nemohli být součásti vládních reforem.
Jo a jinak opravdu mi pane chutná moje vlastně vychovaná havěť ať se jedná o králíky, husy, kačeny, krůty a brojlery.A za svoji osobu bych prosila neurážet lidi kteří mají svůj názor pane.Díky Viktorie.
viktorie
napsal(a):
Vážený pane jaroslav69pokorný, neblábolím tady nesmysly, a jsem ve věku o kterým se dá říci, že už nejsem žádný spratek mám 62 let a něco už pamatuji pane ! Pokud jste Havlomilec tak Vás pane lituji.Pokud mám informace o panu HA, tak ve své době byl obyčejný ožrala, opilec, zdrogovaný pitomec a nemakačenko, který vymetával jen samé mejdany ve své době a spolu se svými kumpány jako pan Landovský, Mažout a jemu podobná spodina, která si dovolovala říkat elita, národa".Pan Ha, psal nesmyslné bláboly.které mu pan Škvorecký vydával v Americe pro naši českou menšinu, která vůbec neměla potuchy jak se tady v Československu žilo. A kdo měl v té době možnost mít z ciziny příjem ve valutách jen člověk, který to měl od STB povolené.Pan Ha si na tehdejší poměry žil velice nadměrně a pokud Vám to pane nezapaluje tak Vás lituji.
A po takzvané revoluci si páni komunisti spolu s panem Adamcem si pana Ha pojistili, aby jim zkrátka za jejich služby vůči jemu, garantoval tím, že neprosadí po revoluci, aby komunisti byli rozpuštěni a nemohli být součásti vládních reforem.
Jo a jinak opravdu mi pane chutná moje vlastně vychovaná havěť ať se jedná o králíky, husy, kačeny, krůty a brojlery.A za svoji osobu bych prosila neurážet lidi kteří mají svůj názor pane.Díky Viktorie.
Naprosto přesně popsáno. Právě i Landovský, který byl emigrant a věděl co život v kapitalismu obnáší o Havlovi neřekl slušného slova. Proč oddělali Kryla? Proč toho si nevzal Venca na hrad jako poradce. Ten zůstal do smrti slušný člověk a špatnosti nosil na světlo bez ohledu na to, jaký režim zrovna panuje. To si tam přitáhl radši cizáky, kteří mu pomohli rozkrást republiku.
Když byl takový dramatik, proč se ty jeho slátaniny nikde nehrají?
Dneska by na to nikdo nepřišel...
Proč dnes lezeme do amerického zadku, když jsme vylezli z ruského.
Proto je lepší chovat si svoje zvířátka.
Malá perlička ze současné vesnice u Prahy:
Můj skoro soused (starousedlík) bude nucen zlikvidovat kohouta, protože ve čtvrti začali přibývat přistěhovalci z Prahy a ti si stěžovali na OU, že kohout kokrhá. A protože na OU je taky přistěhovalec, tak to bylo vyhodnoceno jako rušení nočního klidu (v 6 ráno) a obtěžování hlukem (přes den).
Trávu všichni přistěhovalci hází do směsného odpadu, pravidelně kropí trávníček herbicidama a stěžují si, že my co máme luční trávu jim tu jejich zasviňujeme sedmikráskama.
A s arogancí a posměchem sousedovi říkají, proč tu havěť pěstuje, když je žrádla plný Kaufland.
Tak já přidám husy, ať se klidně pos*.
viktorie
napsal(a):
Vážená paní, každý na to máme jiný názor, já Vám ho neberu. Ale dáma ve Vašem věku už by měla být moudrá a neměla by si dovolit napsat o zemřelém člověku, že je spratek. Dokud to budete psát, budu to psát i já o Vás. Navíc psát to o člověku, díky kterému třeba dnes tady na ifauně můžete svobodně psát své názory... O člověku, jehož morální autoritu (přes jeho nesporné chyby) nám závidí celý svět (kromě Ruska a Číny). Pro tuto republiku udělal za svůj život daleko více, než jakýkoliv jiný občan této země. To, že to pak zbytek politické reprezentace dotáhl tam, kde je to dnes je otázka jiná. Ale i o tom rozhodujeme při volbách i my ostatní. Jo a já svá zvířata nejím. Jarda.
viktorie
napsal(a):
Paní Viktorie, děkuji, že jste zde vysvětlila, kdo to byl Havel. Z TV se se to nedovíme.

Králíčku, ty nevíš kdo byl Havel?To nemyslíš vážně.Jeho fotka určitě visela ve školní třídě.Jinak to byl... A naštvali mě že po něm pojmenovali letiště.Naši radní po něm chtěli pojmenovat náměstí, ale neprošlo jim to u obyvatel.
napsal(a):
Králíčku, ty nevíš kdo byl Havel?To nemyslíš vážně.Jeho fotka určitě visela ve školní třídě.Jinak to byl... A naštvali mě že po něm pojmenovali letiště.Naši radní po něm chtěli pojmenovat náměstí, ale neprošlo jim to u obyvatel.
Jestli byl pan Havel podle vás..., tak by mne opravdu zajímalo, co je podle vás ta věčně ožralá vlastizrádná ostuda na hradě českých králů. Radši to nepište, bylo by to pro vás na trvalý ban na ifauně.
A jinak - vzhledem k typickým komunistickým manýrům (kdo nejde s námi, jde proti nám) jsem už nějakou dobu čekal sprosté urážky. Nezklamali jste, postsoudruzi. Už je to tady! Jen houšť a větší kapky - nadávkami si sice nepomůžete, ale určitě se vám uleví.
A nezapomeňte si dělat seznam antikomunistů - kdyby se vám nedej bože podařil zase násilný puč jako v roce 1948, budete vědět koho zavřít preventivně. Jako v roce 1948 - během týdne 104 tisíc vězňů. To byly roky, co? Až se z toho každému soudruhovi v koutku oka zaleskne slza dojetí. Krádeže, udávání, zavírání do vězení, mučení - to je něco pro soudruha jak dělané...
napsal(a):
Ale vím. Zde jsem se dověděl pravdu, ale ti, co se jej zastávají, tak nevědí, kdo byl.
Tak vážení to co tady napsal Igor opravdu svědčí o jeho přezdívce.Pana Ha, si komunisté doslova dle jeho původu, tehdy cíleně pěstovali a propaganda, kterou měli komunisti vypracovanou do detailů se jim vyplatila.Když byl takovej demokrat a tehdejší Československo mu nesedělo, tak proč nezdrhnul, za kopečky jak se říkávalo, seč k tomu měl finanční prostředky z Ámeriky, aby tam mohl propagovat tu svoji ideologii.Na to byl velkej posera.
Vždyť se mu tady dobře dařilo že?
No pár lidí z rádia svobodného rozhlasu a jeho tzv.příznivců se postarali, bohužel po revoluci, a že se našlo pár jedinců a vyzdvihlo ho do občanského fóra, aby se ucházel o post presidenta naší republiky tedy tehdejšího Československa.Pak se dostali k moci lidé ze zákulisí z prognostického ústavu jako pan Dlouhý Čermák, Zeman, Klaus a Ježek a jiní chystané osobnosti a jak to dopadlo? Snad si pamatujeme všichni.Divokou privatizaci a rozprodání majetku celé republiky cizákům od bank po fabriky konče.A nezaměstnanost lidí to je také otázka.
Nedávno jsem četla v Mladé Frontě Dnes, že Ministerstvo obrany uvažuje o tom, že by mělo lákat mladé lidi do zbraně a chránit svoji republiku, před možným agresorem.No a co by ti mladí měli chránit ?. Vesměs naše republika není naše, ale díky těmto lidem je v podrůčí cizáků a to by měli naše děti chránit ? Schválně se těším se na odpovědí. Viktorie.
Diskutujme a študujme chovatelia, spolu s králičekom1 takto máme šancu, že neskončime na smetisku
http://ekonomika.idnes.cz/tesco-v-britanii-oznacuje-nove-rady-sortimentu-neexistujicimi-jmeny-12r-/eko-zahranicni.aspx?c=A160330_144750_eko-zahranicni_nio
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bovinn%C3%AD_spongiformn%C3%AD_encefalopatie
https://www.youtube.com/watch?v=F1yWi9KVXVE.
viktorie
napsal(a):
Igore jsi mimo mísu.
Všechno, co tu Igor napsal je pravda a mimo mísu jste vy a protože pořád blábolíte nesmysly a nepodložené domněnky, tak nemá smysl v této diskusi ztrácet čas. Každý žijeme v jiném světě. Někdo si umí najít ověřené informace, někdo spoléhá na populismus a propagandu. Kdyžtak se tady místo hledání nepřítele, překrucování a pomlouvání zkuste věnovat tomu, co jste pro tuto republiku a zlepšení situace udělali vy sami. Zdá se, že za problémy můžou vždy jen ti ostatní...
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Všechno, co tu Igor napsal je pravda a mimo mísu jste vy a protože pořád blábolíte nesmysly a nepodložené domněnky, tak nemá smysl v této diskusi ztrácet čas. Každý žijeme v jiném světě. Někdo si umí najít ověřené informace, někdo spoléhá na populismus a propagandu. Kdyžtak se tady místo hledání nepřítele, překrucování a pomlouvání zkuste věnovat tomu, co jste pro tuto republiku a zlepšení situace udělali vy sami. Zdá se, že za problémy můžou vždy jen ti ostatní...
Pane v buřince, došel jsem k názoru, že je dobře, že jste též došel k názoru, že nebudete ztrácet čas v této diskuzi. Mnoho dalších zase nebude ztrácet čas čtením vaší arogance, když sohlasíte s urážkou prezidenta, který to má ve své hlavě na rozdíl od vás velmi dobře srovnané. Ještě že té naší generaci to mnohým začíná zapalovat. Ta vaše by se měla stydět, v jakém stavu byla předána krásná ČR. Zahubili jste lásku, přátelství, toleranci. Šíříte zášt, nenávist, hamounství, nepřátelství. Stačí se porozhlédnout kolem sebe, nebo se začíst zde.
Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.