Komunismus zlikvidoval drobnochovatelství...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2016 19:55
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

králíček1 napsal(a):
Střílet? Tak jedině foukačkou papírovou kuličku z kuličkové tužky. Zbraň nemám ani po ni netoužím, ale má ji dostatečné množství lidí na zbrojní pas doma připravenou k případnému použití. I poslanci prý chodí do sněmovny ozbrojeni, jak se nedávno jeden přiznal.

V příspěvku ze dne 2.4.2016 v 16,04 jste použil formulaci s kulkou do hlavy, tak zde nedělejte z lidí blbce. Požádal jsem sice admina o úpravu, nicméně jsem si to uložil, kdyby to bylo někdy potřeba použít.

17.4.2016 22:43
laik560

XXX.XXX.72.180

Ještě pár vstupů a někteří tu začnou tvrdit, že se tu před 89. rokem jedlo lidské maso.1. máj byl sice povinný, ale když jsem nepřišel, tak to nikdo neřešil - několikrát - na škole i v práci. Každý ví, že se tam chodilo dívat hlavně na baby a když bylo pěkné počasí a v průvodu hezké tvářičky a figury... Leda těm teplým to mohlo možná vadit. Nevím. O mase a problémech s hygienou jsem tu psal už minule - 24.03.2016 12:24, takže je nesmysl z něho dělat podpultovku. Ano, kamarád z Rakouska si vždycky tady kupoval čerstvou prasečí půlku. Vždy mi říkal, že je to mnohem levnější, kvalitnější maso a 100% čerstvé.

18.4.2016 07:53
bronda

XXX.XXX.98.84

No, Laiku, skoro se vším bych souhlasil, kromě toho 1. máje, to bylo jak kde a asi jak pro koho. U nás v zaměstnání se dělaly seznamy a neúčast se v konci 70-tých let ještě řešila, zvláště u mladších, kteří byli dobrovolně-povinně v SSM. Lidské maso, to nevím, ale psí se jedlo . Vím o vyhlášené hospodě na olomoucku, kde bylo na černo k dostání i o pravidelných hodech v jedné vesnici, kde zmizel každý volně pobíhající pes (náš taky) a hokejisté měli hody.

18.4.2016 10:11
kkki

XXX.XXX.254.207

bronda napsal(a):
No, Laiku, skoro se vším bych souhlasil, kromě toho 1. máje, to bylo jak kde a asi jak pro koho. U nás v zaměstnání se dělaly seznamy a neúčast se v konci 70-tých let ještě řešila, zvláště u mladších, kteří byli dobrovolně-povinně v SSM. Lidské maso, to nevím, ale psí se jedlo . Vím o vyhlášené hospodě na olomoucku, kde bylo na černo k dostání i o pravidelných hodech v jedné vesnici, kde zmizel každý volně pobíhající pes (náš taky) a hokejisté měli hody.

Psí maso se jí dodnes a 1.máj, pokud jsme šli do průvodu, jsme měli královsky zaplacený a k tomu ještě klobása s limčou nebo pivem.Asi ano, jak kde, ale nikdo Vás za to nevyhodil z práce, jako třeba nyní, když chcete založit odbory.K.

18.4.2016 10:48
laik560

XXX.XXX.72.180

bronda napsal(a):

V posledním májovém průvodě jsem byl v r.1980. Pak mi to už nikdy nějak nevyšlo - měl jsem jiné priority. Za život jsem byl ve 4 SSM organizacích - vždy mě přijali, aniž bych o to vůbec žádal. Leda jsem musel platit příspěvky. Vždy jsem byl nejpasívnější, takže žádné výhody jsem neměl, a proto mě s těmi členskými pří. dost štvali. To samé v ROH - to mi ale dali kolekci na vánoce. Nevím, kam míříte s tím psím masem. To tu byl už totiž předválečný zvyk = srnčí u boudy. Vždy to bylo i o té svobodě, nikdo vás do toho nenutil. Až dnešní demokradi by vás za to zavírali a šikanovali.

18.4.2016 11:04
bronda

XXX.XXX.98.84

laik560 napsal(a):
V posledním májovém průvodě jsem byl v r.1980. Pak mi to už nikdy nějak nevyšlo - měl jsem jiné priority. Za život jsem byl ve 4 SSM organizacích - vždy mě přijali, aniž bych o to vůbec žádal. Leda jsem musel platit příspěvky. Vždy jsem byl nejpasívnější, takže žádné výhody jsem neměl, a proto mě s těmi členskými pří. dost štvali. To samé v ROH - to mi ale dali kolekci na vánoce. Nevím, kam míříte s tím psím masem. To tu byl už totiž předválečný zvyk = srnčí u boudy. Vždy to bylo i o té svobodě, nikdo vás do toho nenutil. Až dnešní demokradi by vás za to zavírali a šikanovali.

To jen, že jste zmiňoval to maso lidské a pes, nejlepší přítel člověta, takže to byla ta asociace. Jinak, já jsem ho jedl v mládí 1 x a nebylo vůbec zlé.

18.4.2016 11:26
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Som rád, že sme to v diskusii pochopili rozmanito správne a mladý králičel1 to pochopí analogicky aj digitálne. Každá doba má svoje generácie chovateľov a konzumentov.
Žiaľ teraz konzumujeme najviac umelú hmotu a lož.

18.4.2016 11:52
kkki

XXX.XXX.254.207

rastislavmpavelka napsal(a):
Som rád, že sme to v diskusii pochopili rozmanito správne a mladý králičel1 to pochopí analogicky aj digitálne. Každá doba má svoje generácie chovateľov a konzumentov.
Žiaľ teraz konzumujeme najviac umelú hmotu a lož.

Souhlas!

18.4.2016 12:16
králíček1

XXX.XXX.243.250

Nedávno mi přišlo po internetu, že sněmovna schválila na návrh ministra Diensbiera, že psí a kočičí maso je jatečné. Prý bude dostupné pro chudší rodiny a ubydou volně pobíhající psi a kočky.

18.4.2016 21:52
viktorie

XXX.XXX.253.182

Lidi nechcete se už konečně na toto téma vykašlat, vždyť ten ml. Diensbir neví co plácá a jeho otec by se za něho určitě styděl.Těch příspěvků je tolik a každý co chtěl tak se přidal ale k ničemu to nevede tak se začněte soustředit na to jak se nám vede v chovech a co si neuděláme nemáme.Viktorie.

18.4.2016 22:55
králíček1

XXX.XXX.243.250

viktorie napsal(a):
Lidi nechcete se už konečně na toto téma vykašlat, vždyť ten ml. Diensbir neví co plácá a jeho otec by se za něho určitě styděl.Těch příspěvků je tolik a každý co chtěl tak se přidal ale k ničemu to nevede tak se začněte soustředit na to jak se nám vede v chovech a co si neuděláme nemáme.Viktorie.

Paní Viktorie, neodpověděla jste mi na otázku. Psala jste, že jste se v ODS zklamala a přestala jste k volbám chodit. V dalším příspěvku, že jste psala, že jste byla asistentkou PhDr. M.Sládka. Proč jste nevolila svoji stranu, kterou jste vychvalovala?
Píšete, že Diensbier neví co říká, ale udajně jeho návrh sněmovna schválila. Psi a kočky by měli být jatečná zvířata jako králíci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2016 23:07

Králíčku, ty už by jsi musel dostat červený diplom jak jsi chytrý a nechápu proč už nedáš pokoj.Že by někde otevřeli VUML?Už jsi se toho dozvěděl dost.Vždyť ty jen provokuješ nesmyslema jen aby si s tebou lidé psali.O nic jiného už tu nejde.Jsi normální provokatér a divím se, že tady ještě vůbec někdo na tebe reaguje.

18.4.2016 23:07
bronda

XXX.XXX.98.84

králíček1 napsal(a):
Paní Viktorie, neodpověděla jste mi na otázku. Psala jste, že jste se v ODS zklamala a přestala jste k volbám chodit. V dalším příspěvku, že jste psala, že jste byla asistentkou PhDr. M.Sládka. Proč jste nevolila svoji stranu, kterou jste vychvalovala?
Píšete, že Diensbier neví co říká, ale udajně jeho návrh sněmovna schválila. Psi a kočky by měli být jatečná zvířata jako králíci.

Králíčku, kde jste k té hovadině o jatečných kočkách a psech došel? To jste někde četl na Apríla?

18.4.2016 23:36
králíček1

XXX.XXX.243.250

bronda napsal(a):
Králíčku, kde jste k té hovadině o jatečných kočkách a psech došel? To jste někde četl na Apríla?

Je to asi 3 dny mi to přišlo v přeposílce. Moc jsem se divil. ! Jestli je to pravda, měl by se o to někdo ze Svazu chovatelů zajímat.

18.4.2016 23:55
králíček1

XXX.XXX.243.250

králíček1 napsal(a):
Je to asi 3 dny mi to přišlo v přeposílce. Moc jsem se divil. ! Jestli je to pravda, měl by se o to někdo ze Svazu chovatelů zajímat.

Sněmovna prý také schválila, že se bude jezdit na zimních pneumatikách celý rok. Bylo to na centrumu ve zprávách. O Tibetu a Dalajlámovi a těch zvěrstvev, co se tam za něho dělo mi už přišlo poněkolikáté!

19.4.2016 00:17
králíček1

XXX.XXX.243.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Králíčku, ty už by jsi musel dostat červený diplom jak jsi chytrý a nechápu proč už nedáš pokoj.Že by někde otevřeli VUML?Už jsi se toho dozvěděl dost.Vždyť ty jen provokuješ nesmyslema jen aby si s tebou lidé psali.O nic jiného už tu nejde.Jsi normální provokatér a divím se, že tady ještě vůbec někdo na tebe reaguje.

Nedávno jsem četl, že marxismusleninisnus je v USA velmi čtený!? Vy jste starší, tak možná si něco pamatujete ještě ze školy.

19.4.2016 01:47
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

králíček1 napsal(a):
Nedávno jsem četl, že marxismusleninisnus je v USA velmi čtený!? Vy jste starší, tak možná si něco pamatujete ještě ze školy.

Vďaka králičku1, tak sme si diskusiu užili, cez...nizmus i komunizmus.

19.4.2016 08:10
bronda

XXX.XXX.98.84

králíček1 napsal(a):

Zapomněl jste dodat, že článek je ze serveru Burani.cz, kde se píše "převážně nevážně".

19.4.2016 08:53
králíček1

XXX.XXX.243.250

bronda napsal(a):
Zapomněl jste dodat, že článek je ze serveru Burani.cz, kde se píše "převážně nevážně".

Nevím z kterého serveru to bylo. Díky za informaci. Dám si příště na Burany pozor. To tedy znamená, že jste to také četl.?

19.4.2016 08:57
igor

XXX.XXX.0.0

králíček1 napsal(a):
Nevím z kterého serveru to bylo. Díky za informaci. Dám si příště na Burany pozor. To tedy znamená, že jste to také četl.?

Králíčku, četli jsme to asi všichni ale taky jsme všichni (zřejmě až na vás) věděli, že je to fejk.

19.4.2016 09:40
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
Králíčku, četli jsme to asi všichni ale taky jsme všichni (zřejmě až na vás) věděli, že je to fejk.

Všichni jste to četli. Jste zkušenější. Všude samá lež. Není to šíření poplašné zprávy?

19.4.2016 12:46
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

králíček1 napsal(a):

Králiček1, ste spoluautor šírenia propagandy, alebo poplašných správ?!

Škola života prináša veľmi zaujímavé úvahy, závery i odpovede...

20.4.2016 01:31
viktorie

XXX.XXX.253.182

Králíček1 nemohu jinak než reagovat na Vaše neustálé výzvy pane krákíčku 1 na Vaše otázky vůči mne.Paní či pane Králíčku1, ODS od roku 1990 byla první pravicovou stranou, vyjma OF, kdy jsme jako mnozí občané pravicového smýšlení věřili, že to s naší republikou budou tehdejší myslitelé a tzv. vládci myslet dobře.Trochu odbočím a dovolím si Vás odkázat na příspěvek rastislavmpavelka o tom jak promluvil pan Slánský po 26 letech, o po převratu po 90 tém roce.Jak si naši republiku hoši rozdělili, Pane či paní Sládkovci se díky volbám v roce 1996 dostali do Parlamentu ale díky médiím a různým propagandám včetně paní Dagmar Havlové se dostávali do izolace.Já samozřejmě neomluvuji Sládkův výpad vůči ní při volbě presidenta Havla, ale ta doba nenaslouchala té době obyčejným lidem. V 98 roce byly vyhlášeny mimořádné volby kdy Republikáni ve volbách propadli a do sněmovny se nedostaly¨Díky lidem a médiím, které si to neppřáli. viktorie.

20.4.2016 01:45
králíček1

XXX.XXX.243.250

viktorie napsal(a):
Králíček1 nemohu jinak než reagovat na Vaše neustálé výzvy pane krákíčku 1 na Vaše otázky vůči mne.Paní či pane Králíčku1, ODS od roku 1990 byla první pravicovou stranou, vyjma OF, kdy jsme jako mnozí občané pravicového smýšlení věřili, že to s naší republikou budou tehdejší myslitelé a tzv. vládci myslet dobře.Trochu odbočím a dovolím si Vás odkázat na příspěvek rastislavmpavelka o tom jak promluvil pan Slánský po 26 letech, o po převratu po 90 tém roce.Jak si naši republiku hoši rozdělili, Pane či paní Sládkovci se díky volbám v roce 1996 dostali do Parlamentu ale díky médiím a různým propagandám včetně paní Dagmar Havlové se dostávali do izolace.Já samozřejmě neomluvuji Sládkův výpad vůči ní při volbě presidenta Havla, ale ta doba nenaslouchala té době obyčejným lidem. V 98 roce byly vyhlášeny mimořádné volby kdy Republikáni ve volbách propadli a do sněmovny se nedostaly¨Díky lidem a médiím, které si to neppřáli. viktorie.

Paní Viktorie, mne ale vaše odpověď neuspkojila. Opakuji, psala jste, že vás ODS zklamala a přestala jste chodit k volbám. Dělala jste asistentku PhDr. M.Sládkovi. Neodpověděla jste, proč jste tedy nevolila svoji stranu? To už se s dotazem stále opakuji a stále se vyhýbáte přímé odpovědi.

20.4.2016 10:40
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Repete; Králiček1, ste spoluautor šírenia propagandy, alebo poplašných správ?!

Pozadie nežného prevratu/revolúcii 1989 (torzo)

V rokoch 1969-1970 bolo približne 1000 funkcionárov KSČ formou vylúčenia z KSČ prevedených do tzv. zálohy, čo znamená na použitie v takých situáciách, aká vznikla po založení Charty 77, po 17.novembri 1989a pre ďalšie situácie, ktoré boli projektované ako varianty.

Tieto osoby emigrovali do zahraničia s poslaním pôsobiť v politickej opozícii so spravodajským určením. Okamžite dostávali politický azyl, zamestnanie v exponovaných inštitúciách hostiteľských štátov alebo profesúry.

Títo ľudia organizovali v zahraničí malé lobbystické nátlakové skupiny, ktoré si postupne vytvárali kontakty na medzinárodné organizácie a vlády štátov, zakladali nakladateľstvá a vydavateľstvá, nadácie, organizovali zbierky finančných prostriedkov.

Finančné prostriedky na činnosť Charty 77 pochádzali z medzinárodného PEN-klubu, ktorý financovala CIA, Rotary-klubu, Jewish Agency, Guggenheimovej nadácie v USA, B’rith, Masarykovej nadácie pri Masarykovom múzeu v Izraeli a pod.
http://referaty.aktuality.sk/nezna-revolucia/referat-5679

&

http://pravyprostor.cz/sedm-triku-novych-manipulatoru/.

20.4.2016 12:14
laik560

XXX.XXX.72.180

Cit.:"byly vyhlášeny mimořádné volby kdy Republikáni ve volbách propadli a do sněmovny se nedostaly¨Díky lidem a médiím, které si to neppřáli. viktorie." - neustále nám tu něco nesmyslně namlouváte. Tu prohru si tehdy Sládek způsobil sám, svým nehorázně hloupým vystoupením v TV těsně před volbami, jak jsem už psal 15.04.2016 19:28. Pak z politiky prakticky zmizel.

20.4.2016 13:41
králíček1

XXX.XXX.243.250

laik560 napsal(a):
Cit.:"byly vyhlášeny mimořádné volby kdy Republikáni ve volbách propadli a do sněmovny se nedostaly¨Díky lidem a médiím, které si to neppřáli. viktorie." - neustále nám tu něco nesmyslně namlouváte. Tu prohru si tehdy Sládek způsobil sám, svým nehorázně hloupým vystoupením v TV těsně před volbami, jak jsem už psal 15.04.2016 19:28. Pak z politiky prakticky zmizel.

Já bych jen chtěl od pí viktorie slyšet, proč jej nevolila? Byla jeho asistentkou.! Něco v jejích slovech nehraje.?

20.4.2016 14:20

Králíčku1:ty jsi horší jako StB

20.4.2016 22:59
viktorie

XXX.XXX.253.182

Králíčku 1 ve svých příspěvcích jsem se nezmiňovala že jsem stranu Republikánskou nevolila to jen Vy mě toto téma podsouváte.V 90 letech jsem o Republikánech vůbec nevěděla ale po roce 1996 kdy jsem se setkala s panem Sládkem starším a otcem pana PHDr.Miroslava Sládka, který žil v našem okrese jsem začala zjišťovat jisté informace o této straně.Její program se mi začínal zamlouvat a tudíž jsem se o tuto stranu začala více zajímat a bylo mi nabídnuto se stát členkou této strany.Ostatní politické strany mne svými programy nezaujaly a tudíž jsem je tedy ve volbách nevolila.Těch voleb zas tak moc nebylo.Jak jsem se zmiňovala politické uskupení a média a TV naší straně nepřály a v předčasných volbách v roce 1998 strana propadla. Ano je možné že si Sládek svým vystoupením mohl za propad sám jak píše Laik 560. Ale program Republikánské strany využívají a zneužívají nadále další rádoby politické subjekty, kteří na nic nového neumí ve svých rádoby programech vymyslet natož přijít s novými myšlenkami.
Tak Králíčku 1 já se nemám proč vyhýbat odpovědí na kterou v tomto vlákně nadbíháte jenom mě není jasné proč a k čemu směřujete a docela mne to i uráží. Já jsem se zmínila v předešlém příspěvku že jsem nechodila k volbám a nevolila ODS ve které jsem se zklamala a o jiné straně jsem se v původním příspěvku nezmiňovala.. Viktorie.

20.4.2016 23:26
viktorie

XXX.XXX.253.182

Pane Králíčku 1 doporučuji Vám si založit si politickou stranu na obnovu venkova či obcí a s regulací vodovodu, kanalizací a odpadů veškerých politických splašků, zřejmě to bude Vaše doména jak se do lidí navážet. a možná v tom budete i dobrej.S pozdravem Viktorie.

20.4.2016 23:31
viktorie

XXX.XXX.253.182

Faltusko co vlastně ten Králíček chce není to provokatér? Viktorie.

21.4.2016 00:15
králíček1

XXX.XXX.243.250

viktorie napsal(a):
Králíčku 1 ve svých příspěvcích jsem se nezmiňovala že jsem stranu Republikánskou nevolila to jen Vy mě toto téma podsouváte.V 90 letech jsem o Republikánech vůbec nevěděla ale po roce 1996 kdy jsem se setkala s panem Sládkem starším a otcem pana PHDr.Miroslava Sládka, který žil v našem okrese jsem začala zjišťovat jisté informace o této straně.Její program se mi začínal zamlouvat a tudíž jsem se o tuto stranu začala více zajímat a bylo mi nabídnuto se stát členkou této strany.Ostatní politické strany mne svými programy nezaujaly a tudíž jsem je tedy ve volbách nevolila.Těch voleb zas tak moc nebylo.Jak jsem se zmiňovala politické uskupení a média a TV naší straně nepřály a v předčasných volbách v roce 1998 strana propadla. Ano je možné že si Sládek svým vystoupením mohl za propad sám jak píše Laik 560. Ale program Republikánské strany využívají a zneužívají nadále další rádoby politické subjekty, kteří na nic nového neumí ve svých rádoby programech vymyslet natož přijít s novými myšlenkami.
Tak Králíčku 1 já se nemám proč vyhýbat odpovědí na kterou v tomto vlákně nadbíháte jenom mě není jasné proč a k čemu směřujete a docela mne to i uráží. Já jsem se zmínila v předešlém příspěvku že jsem nechodila k volbám a nevolila ODS ve které jsem se zklamala a o jiné straně jsem se v původním příspěvku nezmiňovala.. Viktorie.

Děkuji paní viktorii za dostatečné vysvětlení. Kdybyste to takto napsala ihned, nemuselo dojít k nedorozumnění. Byl bych rád, kdyby už další přispívající do tohoto vlákna, které jsem založil už nepsali.Děkuji.

21.4.2016 07:12

viktorie napsal(a):
Faltusko co vlastně ten Králíček chce není to provokatér? Viktorie.

Viktorie: Však už jsem to dříve psala že provokuje a nebo má prostě jen potřebu psát o blbostech.Ničemu nerozuměl / tak to psal/.Dobrá, je mladý a chtěl vědět jak to dříve bylo.Už se dozvěděl co chtěl, tedy si to alespoň myslím, došly mu otázky tak našel alespoň Zákaz houbaření a za pár dní to bude třeba čínský prezident atd. tak si bude vymýšlet pořád dokola dokud na něho bude někdo reagovat.Až to lidi omrzí, nechá toho.
Je to zřejmě nějaký chudák, který si neví rady sám se sebou.Viktorie, nenechte se od něho provokovat, dělá mu to evidentně dobře.
Čistě z psychologického hlediska: Je to chudák a chudákem zůstane.S psychicky nemocnými lidmi musíme zacházet opatrně.On za to zřejmě nemůže smajlík. Nechte ho usnout a bude klid.

21.4.2016 10:16
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Milé dámy a páni chovatelia. Neriešme to osobne. V tejto komunistickej problematike, téme, pootvorila sa opona a popadali na nás kulisy našej neinformovanosti o ľudskej faune, jej spolkoch – štátoch a všeobecnej manipulácii až terorizovaní.

21.4.2016 11:09
laik560

XXX.XXX.72.180

Cit.:"V 90 letech jsem o Republikánech vůbec nevěděla ale po roce 1996 kdy jsem se setkala..." komu to chcete namluvit? Děláte si legraci? Klaus, Stráský, Kalvoda, Horák, Zeman, Dienstbier, Ruml, Pithart a Sládek byli zpočátku nejčastější hosté v TV debatách hned po listopadu 89. Sládkovi pak mohl konkurovat jedině Klaus v zaplněnosti náměstí velkých měst - ale leda těsně před volbami, jinak NIKDO. Chodili na něho i jeho nevoliči, jenom aby se pobavili jeho humorem - na náměstích tehdy byly tisíce jeho posluchačů. Pamatujete na jeho "terminus technicus" - "lžidoktoři" = Kalvoda /OH/, Jurková /KDU - ČSL/, Zemina a Roschová /ODS/, Noveská /ČSSD/? To Sládek je přece tímto zesměšnil před celým národem v přímém přenosu TV.
Klaus = "neznám špinavé peníze" = jeden z jeho nejstarších výroků v Tv hned po převratě. Logicky uvažující člověk musel pak tímto výrokem vědět hned, kam to zamíří. Na to přece nepotřeboval Sládka. Ale Sládek byl asi první, co to řekl náměstím jako 1. z politiků naplno a bez servítků. Tímto byla ODS pro slušné lidi nevolitelná hned od počátku. Mě by teda zajímalo, čím jste se v nich zklamala vy, když vám špinavé peníze asi nevadily.
Cit.:"program Republikánské strany využívají a zneužívají nadále další rádoby politické subjekty, kteří na nic nového neumí ve svých rádoby programech vymyslet natož přijít s novými myšlenkami." - myslíte si, že když strana zanikne, tak problém ve společnosti přestane existovat? Co by ti jiní měli asi tak jiného vymýšlet? Nedávno se zase Sládek vynořil po x letech s migrací a s islámem? Chcete tvrdit, že je to zase jeho téma? Nebo že nemá naopak právo k němu se vyjadřovat?

21.4.2016 13:24
bronda

XXX.XXX.98.84

Laik560
Klaus = "neznám špinavé peníze" = jeden z jeho nejstarších výroků v Tv hned po převratě. Logicky uvažující člověk musel pak tímto výrokem vědět hned, kam to zamíří. Na to přece nepotřeboval Sládka.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Na webu najdete toto vysvětlení slavného výroku:
Takhle to neřekl. Větou, že nedokáže rozlišit špinavé peníze od těch ostatních reagoval na stížnosti lidí, kteří v době malé privatizace nedokázali dost dobře konkurovat nejrůznějším řezníkům, zelinářům apod., kteří zbohatli díky absurnímu plánovitému hospodářství.
Klaus neměl žádné zákonné prostředky, kterými by dokázal původ peněz prolustrovat a tak to udělat ani nemohl. Zákon, který by možná mohl použít, zrušili komunisté v polovině 80-tých let.

citace:
Václav Klaus: Musí to být zlý a nenávistný člověk, když znovu omílá tisíckrát odmítnutou větu o špinavých penězích. Nikdy jsem neřekl, že špinavé peníze neexistují a nekonečněkrát jsem uváděl na pravou míru, že jsem řekl, že je strašlivě obtížné rozlišit čisté a špinavé peníze, protože to na nich není poznat. Ale toto snad každý slušný člověk ví.

zdroj: on-line rozhovor s Václavem Klausem, iDnes 10.01.2003
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Vytrhávání citací z kontextu doby je jen pouhopouhá manipulace.

21.4.2016 15:25
laik560

XXX.XXX.72.180

Cit.:"reagoval na stížnosti lidí, kteří v době malé privatizace nedokázali dost dobře konkurovat nejrůznějším řezníkům, zelinářům apod., kteří zbohatli díky absurnímu plánovitému hospodářství." - ti lidé nezbohatli díky plánovitému hospodářství, ale především díky prachobyčejné zlodějně - většinou vám navážili jako více, než ve skutečnosti dali do tašky. A jelikož se jednalo o malé částky, tak to lidé prostě neřešili nebo ani nepoznali. Jak dlouho se tu bude někdo vymlouvat na komunistický předrevoluční režim? Dodnes vidím, jak v TV vytáhl stokorunu a zkoušel redaktora v přímém přenosu, jestli je špinavá nebo čistá - a řekl, že on to prostě nepozná. O nějakém prokázání původu peněz nechtěl nikdy ani slyšet. A opakuje se to tu s politiky už 26 let jako folklór, hlavně před volbami má každý slibů se zákonem o prokázání příjmů a majetku. A pak nic. O podfuku s konsolidační agenturou a socializací dluhů všech zlodějů, jež vymyslel zase Klaus, ani nemluvě. Vždy všichni zdaňovali hlavně ty nejchudší. Myslíte si taky, že lidi jsou úplní pitomci?

21.4.2016 18:46
bronda

XXX.XXX.98.84

laik560 napsal(a):
Cit.:"reagoval na stížnosti lidí, kteří v době malé privatizace nedokázali dost dobře konkurovat nejrůznějším řezníkům, zelinářům apod., kteří zbohatli díky absurnímu plánovitému hospodářství." - ti lidé nezbohatli díky plánovitému hospodářství, ale především díky prachobyčejné zlodějně - většinou vám navážili jako více, než ve skutečnosti dali do tašky. A jelikož se jednalo o malé částky, tak to lidé prostě neřešili nebo ani nepoznali. Jak dlouho se tu bude někdo vymlouvat na komunistický předrevoluční režim? Dodnes vidím, jak v TV vytáhl stokorunu a zkoušel redaktora v přímém přenosu, jestli je špinavá nebo čistá - a řekl, že on to prostě nepozná. O nějakém prokázání původu peněz nechtěl nikdy ani slyšet. A opakuje se to tu s politiky už 26 let jako folklór, hlavně před volbami má každý slibů se zákonem o prokázání příjmů a majetku. A pak nic. O podfuku s konsolidační agenturou a socializací dluhů všech zlodějů, jež vymyslel zase Klaus, ani nemluvě. Vždy všichni zdaňovali hlavně ty nejchudší. Myslíte si taky, že lidi jsou úplní pitomci?

A co tím jako chcete říci? Nepolemizuji s tím, zda to co dělal bylo dobré či špatné. To posoudil a posoudí čas. Ale stačí se podívat, co se dělo po Klausovi za socialistických vlád - měl řadu velmi schopných následovníků. Jak šlo o vlastní prospěch, bylo jedno jestli je vláda pravá nebo levá. Co bylo a asi i dále bude korupčních afér. A v poslední době třeba stupidní aféra kolem Altnera a Lidového domu. Pro někoho zákony platí, pro jiné ne. Stále to vždy odnáší ty slabší vrstvy. Obrat je je totiž to nejjednodušší řešení.

Co říkám je "... jen..." to, že tento nešťastný citát, který byl stokrát uveden na pravou míru, např. již v parlamentní interpelaci v roce 1996, minulí i dnešní demagogové stále vytahují a nakrucují jeho smysl jak se jim hodí - včetně Vás. A když je takto překrucována skutečnost v jednom případě, jaká je asi pravda u jiných - třeba i té konsolidační agentůry a dalších. Co vedlo k těmto rozhodnutím? Byla v dané situaci jiná řešení? Pár polopravd a jsme úplně jinde.

Cítíte se povolaný k tomu dělat zásadní zhodnocení dějin let minulých? Já tedy rozhodně ne. Nemám k tomu dostatek reálných podkladů a informací. Skutečnost může být zcela jiná, než si myslíme. Vše jsou jen mediální masáž, domněnky, polopravdy a hospodské kecy.
A jestli jsou lidé úplní pitomci? Někdy se mi zdá, že někteří ano.

21.4.2016 21:09
laik560

XXX.XXX.72.180

bronda napsal(a):
A co tím jako chcete říci? Nepolemizuji s tím, zda to co dělal bylo dobré či špatné. To posoudil a posoudí čas. Ale stačí se podívat, co se dělo po Klausovi za socialistických vlád - měl řadu velmi schopných následovníků. Jak šlo o vlastní prospěch, bylo jedno jestli je vláda pravá nebo levá. Co bylo a asi i dále bude korupčních afér. A v poslední době třeba stupidní aféra kolem Altnera a Lidového domu. Pro někoho zákony platí, pro jiné ne. Stále to vždy odnáší ty slabší vrstvy. Obrat je je totiž to nejjednodušší řešení.

Co říkám je "... jen..." to, že tento nešťastný citát, který byl stokrát uveden na pravou míru, např. již v parlamentní interpelaci v roce 1996, minulí i dnešní demagogové stále vytahují a nakrucují jeho smysl jak se jim hodí - včetně Vás. A když je takto překrucována skutečnost v jednom případě, jaká je asi pravda u jiných - třeba i té konsolidační agentůry a dalších. Co vedlo k těmto rozhodnutím? Byla v dané situaci jiná řešení? Pár polopravd a jsme úplně jinde.

Cítíte se povolaný k tomu dělat zásadní zhodnocení dějin let minulých? Já tedy rozhodně ne. Nemám k tomu dostatek reálných podkladů a informací. Skutečnost může být zcela jiná, než si myslíme. Vše jsou jen mediální masáž, domněnky, polopravdy a hospodské kecy.
A jestli jsou lidé úplní pitomci? Někdy se mi zdá, že někteří ano.

Nebavím se o jeho následovnících z různých partají. Tvrdím, že to byl Klaus, co tu rozpoutal tuto gangsterskou rozkrádačku a ten jeho mnou zmiňovaný výrok, že nepozná "špinavé peníze" musel být tehdy pro rozumného člověka řádnou výstrahou. Není to zas tak dávno, abyste zpochybňoval má tvrzení, nejsem zde určitě jediný, kdo si to pamatuje a navíc je to určitě i jinde dohledatelné. Co se týče konsolidační agentury, tak je to zase jeho dítě - už od začátku mnohými kritizovaná snaha převést dluhy zlodějských zločinců na běžného daňového plátce. A zůstalo po ní přes 235 mld. dluhů. To nezpochybníte. A případ Altner? Vždyť je to zase o těch špinavých penězích, zneužívání fcí a (ne)vymahatelnosti práva, jež tu kdysi zasel váš pan "profesor" se svými kumpány, tak nevím, proč se zrovna jejich následovníci tak čertí.

Jediný, kdo tu něco překrucuje, jste právě vy, jelikož se snažíte zpochybňovat a omlouvat zločin, jež si mnozí musí ještě pamatovat. A mediální masáž? Právě média toto svinstvo nejvíce právě obhajovala. A jestli jsou lidé pitomci, se ukáže, doufám, u voleb.

21.4.2016 22:49
viktorie

XXX.XXX.253.182

Díky Faltusko za podporu tak ti holka řeknu že mám čtyři hnízda od mladých samic a jsem z nich unešená, Kaliforňačka má osm mladých, černá obří strakatá devět a stříbrná Vss má plné hnízdo ale je to týden tak do něho nekoukám, ale holka zlatá hemží se to tam.A další Stříbrná Vss se čeká 25 až 28 bude mít mladé.Jo a mladého Králíčka 1 už neřeším je to jeho vlastní problém.každý máme něco prožito ve svém životě a je to čeká a nezávidím jim to co je čeká.Těmto pitomcům kteří si chtějí něco dokazovat tak jim nebudu nahánět vodu na jejich mlejn.Viktorie.

22.4.2016 00:52
viktorie

XXX.XXX.253.182

Laik 560 neměla jsem v úmyslu se na váš dotaz vůbec odkazovat ale mne skutečně problém špinavých peněz v této republice se mne netýká a co se týče PHDr, Miroslava Sládka pokud se vádjřil k Islámistickým.

22.4.2016 01:22
viktorie

XXX.XXX.253.182

Se nechci vyjadřovat.

22.4.2016 08:52
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Https://www.youtube.com/watch?v=zpe4T0lXZcE.

1/foto - Pero Aurora Diamond - Taliansko;
Pero je vyrobeno z platiny a je celé posázeno třiceti karátovými diamanty. Špička je z osmnácti karátového zlata a je pokrytá ródiem. Na pero si můžete nechat vyrýt vlastní jméno či portrét. Má na sobě 1919 diamantů - to je rok, kdy byla firma založena. Výroba jednoho pera trvá zhruba rok.

2/foto - Pero pre prezidenta (VaškaŠ.druhého) za 40.000€ (cca 1 000 000, - Kč) od;
Majitel Kohinooru Vlastimil Bříza, který podnik koupil do Kellnera za velmi podivných okolností, byl za komančů mladý perspektivní soudruh, kádrová rezerva a komunista srdcem i tělem. Dokonce byl v Lidových milicích tak aktivní, že se vyšplhal kamsi nahoru a pamětníci vzpomínají, že jako prominent směl nosit pistoli a nemusel nosit flintu.
Teď je z něj nafoukaný a nadutý kapitalista, který se rád chlubí luxusními vozy a který je povastný svou lakotou, nenávisít vůči komukoliv, kdo ho nedostatečně opěvuje. Asi mají s tatíkem Klausem dost společného. (Zdroj net; 6.3.2008 14:08)

3/foto – gulíčkové pero „králik“ pre čestných mladých kapitalistov&komunistov&...

22.4.2016 09:58
bronda

XXX.XXX.98.84

Pane Pavelko!
Vy snad vedete národní databázi odkazů a obrazové dokumentace k čemukoliv, co se děje. Vím, že v mnohém přiloženém máte pravdu, i u Klause. Ale štvou mne někteří "jednodušší" diskutující, kteří reagují systémem hospody, aniž by se snažili více nahlédnout do podchopení toho, proč se tak dělo a byli schopni bez zbytečné žluči reagovat na protiargumenty a problematiku věcně a bez emocí prodiskutovat, ať je již závěr diskuse jakýkoliv. Dost nesnáším jednostranná žlučovitá černobílá hodnocení a závěry plácnuté do větru, protože názory na události se v historii dost často měnily a měnit budou. A bez diskuse s protiargumenty je to jen propaganda.
Ale za ty přílohy rozhodně díky.

22.4.2016 10:56
králíček1

XXX.XXX.243.250

Páni Pavelka, Bronda a Laik 560, mají to v hlavě velmi dobře srovnané, jsou znalí.! Jejich příspěvky jsou poučné. Předpokládám, že toto vlákno navštěvují mnozí, kteří se nevyjadřují, ale načerpali zkušenosti starších. Paní faltuška mne nazvala chudákem. Já si o ni myslím totéž. Žádný poučný názor neuvedla, jen sekýrničí, jak starší tety, které kdysi drali peři. Paní Viktorie mne nazvala pitomcem. Udělal jsem si oní úsudek. Zeptal jsem se pamětníka na PhDr. Sládka. Dověděl jsem se, že ačkoliv vysokoškolák, tak také mnoho rozumu nepobral, jinak by nedopadl tak, jak dopadl. V politice prý chodit neuměl. Do sněmovny se prý dostali za jeho stranu lidé, kteří prý neuměli mluvit a mnoho rozumného z nich nevypadlo. Byli prý trapní. Paní Viktorie mne nazvala pitomcem. Kdyby se zahleděla do sebe. Také z ní nějaká poučná slova zde navypadla. Jestli si takovouto asistentku vybral PhDr. M. Sládek, tak ti dva se asi k sobě velmi hodili.

22.4.2016 10:57
laik560

XXX.XXX.72.180

Cit.:"aniž by se snažili více nahlédnout do podchopení toho, proč se tak dělo a byli schopni bez zbytečné žluči reagovat na protiargumenty a problematiku věcně a bez emocí prodiskutovat, .." - vy jste mi teda dáreček. Včera vám podobní zase u Jílkové obhajovali zločince, aby jim náhodou nevzniklo "bebíí", ale práva jejich obětí jaksi zase tradičně demokraticky zapadla do ztracena. Jenom bych chtěl vidět jejich pak tváře, kdyby se obětí podobného zločinu stalo třeba jejich děcko nebo stará matka. (Doporučuji zhlédnout opakování, jelikož takovou přehlídku lidské blbosti uvězněné v hlavách státních úředníků a politiků snad nikde už neuvidíte. Někteří tam dopisující měli střízlivější návrhy, než ti přeplácení ouřadi.)
A vy tu do vysílení chcete obhajovat zločince, jež cíleně způsobil oškubání drtivé většiny našich obyvatel. Státní majetek, jež měl co nejlépe obhospodařovat díky tehdejší volební důvěře, nechal cíleně svými kumpány a příznivci rozkrást, jako to chilské pero.
A jelikož známe stará lidová :"vrána k vráně..." nebo " vrána vráně...", tak volba dosavadních stran a jejich různých klonů s přeběhlíky je po 26 letech zkušeností notně pošetilá.

22.4.2016 11:33
bronda

XXX.XXX.98.84

Příspěvek č.550.
Od chovatelství před rokem 1989 jsme se dostali k persekucím po roce 1948, k politickým obětem, pak ke způsobu života za socialismu a nyní. Ke starým a novým křivdám, k hodnocení starších i novějších stran a jejich představitelů i hlav státu. Názory byly různé jak už to bývá, každý máme jiné životní zkušenosti, jiné preference, jiná očekávání. Každý také máme jinou míru tolerance a ochoty odělat tlustou čáru a jít dále. Každý, kdo chtěl se vyjádřil. Někdo více slušně, jiný méně. Někdo byl ochoten diskutovat a věcně argumentovat, jiný ne. Vše, co mohlo být řečeno bylo a dále se nijak neposuneme. Protože mnozí i zadavatel vyjádřili chuť vlákno ukončit, požádám o jeho uzavření administrátora. Pokud se tak nestane, je i tak tento můj příspěvek v tomto vlákně poslední.

Zobákovec

22.4.2016 19:45
Zobákovec

XXX.XXX.48.29

bronda napsal(a):
Příspěvek č.550.
Od chovatelství před rokem 1989 jsme se dostali k persekucím po roce 1948, k politickým obětem, pak ke způsobu života za socialismu a nyní. Ke starým a novým křivdám, k hodnocení starších i novějších stran a jejich představitelů i hlav státu. Názory byly různé jak už to bývá, každý máme jiné životní zkušenosti, jiné preference, jiná očekávání. Každý také máme jinou míru tolerance a ochoty odělat tlustou čáru a jít dále. Každý, kdo chtěl se vyjádřil. Někdo více slušně, jiný méně. Někdo byl ochoten diskutovat a věcně argumentovat, jiný ne. Vše, co mohlo být řečeno bylo a dále se nijak neposuneme. Protože mnozí i zadavatel vyjádřili chuť vlákno ukončit, požádám o jeho uzavření administrátora. Pokud se tak nestane, je i tak tento můj příspěvek v tomto vlákně poslední.

Chovatel Lada

22.4.2016 20:00
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Chovatelství a komunisti, to nejde dohromady, dneska slízíme výsledek
jejich práce cca za 70 let, jejich poroučení větru dešti...

23.4.2016 03:59
viktorie

XXX.XXX.253.182

Pane Jaroslave Pokorný 69 kde berete tu drzost se vyjadřovat ke Karlu Krylovi to byl člověk který po revoluci chtěl naší zemi a lidem něco říct, ale neuspěl protože mu mu nebyl dán prostor politickou garnytůrou včetně pana Ha a jeho komunistickým noshledům.Byl to písničkář, básník, poeta který se po revoluci vrátil do Čech a chtěl lidem své říci.Ve svém příspěvku ze dne 10.4 2016 uvádíte že demokracie předpokládá angažovaného občana, který je občansky neposlušný a není spokojeným otrokem, ale co se zajímá co se kolem něho děje a dokáže vzdorovat a tzv.vystrčit zadek, když je třeba. A co Vy na tomto vlákně děláte pokud se Vám nelíbí názor diskutujících tak použijete Vámi prezentované názory a používáte dostupné možnosti jak některé názory díky administrátorovi zrušit či přímo zmazat.Proč si vůbec berete do úst Karla Kryla který byl znechucen polistopadovým systémem v naší zemi a vlastně mu nezbylo než odjet zpět do ciziny kde sice neměl domovinu ale rozhodně se tam cítil lépe než tady v Čechách mezi pokrytci.Podle vaši příspěvků si dovoluji konstatovat, že žádný chovatel nejste ale, že máte dobrou průpravu politického školení, možná i VUML a kdysi jste mohl být dobrý agitátor.Dokážete přispěvkovatelúm vyhrožovat a zřejmě jste i toho schopen.Pane jsem tedy občanka, která je neposlušná, vzdorovatelná, a nebojím se vystrčit zadek, když je toho třeba.Viktorie.

Chovatel Lada

23.4.2016 09:38
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Malý velký muž = Karel Kryl - muž co nechtěl rýt držkou v zemi...

Vadilo mu, že aparátčíci a kolaboranti, kteří se zpočátku báli,
později připíchli trikolory a vyrazili do ulic zpívat hymnu,
aby se posléze postavili do fronty...
Havel neměl rád lidi co se nebáli vystrčit zadek, když bylo třeba...
Karla Kryla zabil stesk po domově a co se zde děje...

23.4.2016 12:32
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

viktorie napsal(a):
Pane Jaroslave Pokorný 69 kde berete tu drzost se vyjadřovat ke Karlu Krylovi to byl člověk který po revoluci chtěl naší zemi a lidem něco říct, ale neuspěl protože mu mu nebyl dán prostor politickou garnytůrou včetně pana Ha a jeho komunistickým noshledům.Byl to písničkář, básník, poeta který se po revoluci vrátil do Čech a chtěl lidem své říci.Ve svém příspěvku ze dne 10.4 2016 uvádíte že demokracie předpokládá angažovaného občana, který je občansky neposlušný a není spokojeným otrokem, ale co se zajímá co se kolem něho děje a dokáže vzdorovat a tzv.vystrčit zadek, když je třeba. A co Vy na tomto vlákně děláte pokud se Vám nelíbí názor diskutujících tak použijete Vámi prezentované názory a používáte dostupné možnosti jak některé názory díky administrátorovi zrušit či přímo zmazat.Proč si vůbec berete do úst Karla Kryla který byl znechucen polistopadovým systémem v naší zemi a vlastně mu nezbylo než odjet zpět do ciziny kde sice neměl domovinu ale rozhodně se tam cítil lépe než tady v Čechách mezi pokrytci.Podle vaši příspěvků si dovoluji konstatovat, že žádný chovatel nejste ale, že máte dobrou průpravu politického školení, možná i VUML a kdysi jste mohl být dobrý agitátor.Dokážete přispěvkovatelúm vyhrožovat a zřejmě jste i toho schopen.Pane jsem tedy občanka, která je neposlušná, vzdorovatelná, a nebojím se vystrčit zadek, když je toho třeba.Viktorie.

Nevím, proč by to měla být ode mě drzost použít slova Karla Kryla, pod které se klidně a rád můžu podepsat i já? Poslouchal jsem ho od roku 1974, ve stejné době už jsem choval i holuby. Pro mě je to velký básník, mám od něho vše, co tu vyšlo. To Vám tu moje názory chybí, že mě znovu oslovujete? Nelíbí se mi, když je někdo sprostý a napadá někoho jiného. Když někdo nedodrží pravidla diskuse, která odsouhlasil, tak je pro mě normální dát to vymazat. Už třeba jen proto, že to může ohrožovat mravní výchovu mladých chovatelů, kteří sem také mohou zabloudit.
I já jsem znechucen polistopadovým vývojem, ovšem vaše konstatování o mě je opět mylné.
V KSČ jsem nebyl, VUML nemám. Chovatel asi budu, stejné plemeno holubů chovám už 42 let a mám s ním mimo českých úspěchů i tituly Evropský šampion a Evropský mistr. A to už mi nikdo, ani vy nevezme

23.4.2016 12:36
kkki

XXX.XXX.254.207

Chovatel Lada napsal(a):
Chovatelství a komunisti, to nejde dohromady, dneska slízíme výsledek
jejich práce cca za 70 let, jejich poroučení větru dešti...

A proč by to nešlo dohromady?Šlo to tehdy a jde to i nyní.K.

23.4.2016 12:42
kkki

XXX.XXX.254.207

jaroslav69pokorny napsal(a):
Nevím, proč by to měla být ode mě drzost použít slova Karla Kryla, pod které se klidně a rád můžu podepsat i já? Poslouchal jsem ho od roku 1974, ve stejné době už jsem choval i holuby. Pro mě je to velký básník, mám od něho vše, co tu vyšlo. To Vám tu moje názory chybí, že mě znovu oslovujete? Nelíbí se mi, když je někdo sprostý a napadá někoho jiného. Když někdo nedodrží pravidla diskuse, která odsouhlasil, tak je pro mě normální dát to vymazat. Už třeba jen proto, že to může ohrožovat mravní výchovu mladých chovatelů, kteří sem také mohou zabloudit.
I já jsem znechucen polistopadovým vývojem, ovšem vaše konstatování o mě je opět mylné.
V KSČ jsem nebyl, VUML nemám. Chovatel asi budu, stejné plemeno holubů chovám už 42 let a mám s ním mimo českých úspěchů i tituly Evropský šampion a Evropský mistr. A to už mi nikdo, ani vy nevezme

Kdyby se tady měla mazat veškerá diskuze, kde se nedodržují pravidla, tak by jsme se tu toho mnoho nedočetli.Nejvíc mne mohou naštvat takoví, kteří na to ještě upozorňují.V mém pohledu novodobí "bonzáci", toť můj názor.K.

Chovatel Lada

23.4.2016 13:01
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
A proč by to nešlo dohromady?Šlo to tehdy a jde to i nyní.K.

Nikdy to nešlo, to si jen namlováte, to je jako prasopes = křížit psa s prasetem...
To co bylo komunistama napácháno na soukromém zemědělství a přírodě
po roce 1948, to už nedá nikdo dohromady...

23.4.2016 18:27
kkki

XXX.XXX.254.207

Chovatel Lada napsal(a):
Nikdy to nešlo, to si jen namlováte, to je jako prasopes = křížit psa s prasetem...
To co bylo komunistama napácháno na soukromém zemědělství a přírodě
po roce 1948, to už nedá nikdo dohromady...

Dejte se dohromady, chovám cca 30 let, a neměl jsem nikdy problém.Jestli jste měla problémy, tak se zaměřte na Vaši osobu, neboť tam je asi jádro pudla.Hezký den K.

23.4.2016 19:22
kkki

XXX.XXX.254.207

Omlouvám se, měl jste problém...

Chovatel Lada

23.4.2016 22:13
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
Dejte se dohromady, chovám cca 30 let, a neměl jsem nikdy problém.Jestli jste měla problémy, tak se zaměřte na Vaši osobu, neboť tam je asi jádro pudla.Hezký den K.

Já jsem členem cca 50 let, ale komunisti a chovatelství nejde dohromady...
Chovatelství musí být o zvířatech a ne o politice, komunista není chovatel...
Žádná pětiletka se nedá uplatnit v chovatelství, podívejte se do časopisu
Chovatel co tam ti magoři psali... a to ještě po roce 1990...

23.4.2016 22:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Magoři ?
Oni byli magoři ?

24.4.2016 09:08
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Nadávka "magor" má svoj pôvod/vznik veľmi bolestivý v kmeňových bojoch v Ázii... Ukradnutým malým chlapcom dávali čiapku z čerstvej surovej zvieracej koži, ktorá po vysušení zmenšila sa. Následkom toho deti stratili pamäť, spomienky na detstvo, na rodičov. Obdobný význam je pomenovanie JANIČIAR pre osmanského, tureckého bojovníka, ktorý bol poturčenec.

„Komunistov zmutovaných na kapitalistov pomenovať MAGOŘI, je výstižné.“

P. S. Osobne túto nadávka nepoužívam. Kvôli dejinám - krivdám jej pôvodcu.

24.4.2016 10:02
koněDL

XXX.XXX.99.8

Chovatel Lada napsal(a):
Já jsem členem cca 50 let, ale komunisti a chovatelství nejde dohromady...
Chovatelství musí být o zvířatech a ne o politice, komunista není chovatel...
Žádná pětiletka se nedá uplatnit v chovatelství, podívejte se do časopisu
Chovatel co tam ti magoři psali... a to ještě po roce 1990...

S Vami se rad osobne setkam Pokud Vas prispevek ctou mladi matete jim zamerne hlavu A to je Vas cil. zblobnout je. Hospodaril jsem za socializmu a hospodaril za kapitalizmu.

Chovatel Lada

24.4.2016 10:19
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

koněDL napsal(a):
S Vami se rad osobne setkam Pokud Vas prispevek ctou mladi matete jim zamerne hlavu A to je Vas cil. zblobnout je. Hospodaril jsem za socializmu a hospodaril za kapitalizmu.

Můžeme se setkat, v tom nemám problém...mladí mají tolik informací z desítek
zdrojů, oně nemějte strach, na kolika hektarech jste hospodařil a kde...
Žádný cíl nemám, ale podporuji mládež samostatně myslící...Nejhorší je, když
se mladí chovatelé dostanou do drápu starých demagogů z KSČ, PS-VB atd...

24.4.2016 10:46
kkki

XXX.XXX.254.207

Chovatel Lada napsal(a):
Můžeme se setkat, v tom nemám problém...mladí mají tolik informací z desítek
zdrojů, oně nemějte strach, na kolika hektarech jste hospodařil a kde...
Žádný cíl nemám, ale podporuji mládež samostatně myslící...Nejhorší je, když
se mladí chovatelé dostanou do drápu starých demagogů z KSČ, PS-VB atd...

A nebo do drápů Vašich, za což je lituji.Naštěstí snad si najdou pravdivé informace a ne jen ty, které tu někteří ventilují.K.

Chovatel Lada

24.4.2016 10:58
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
A nebo do drápů Vašich, za což je lituji.Naštěstí snad si najdou pravdivé informace a ne jen ty, které tu někteří ventilují.K.

Koukám, jak vás doba vymejvání rudých mozků hodně poznamenala...
Nejhorší jsou natom děti komunistů, na několik generací jsou poznamenaný...

24.4.2016 11:03
kkki

XXX.XXX.254.207

Chovatel Lada napsal(a):

Asi by tu měl zasáhnout admin, Vaše urážky už jsou dost na hraně!A pokud někdo věří Vaší "pravdě", tak ho jen upřímně lituji.K.

Chovatel Lada

24.4.2016 11:09
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
Asi by tu měl zasáhnout admin, Vaše urážky už jsou dost na hraně!A pokud někdo věří Vaší "pravdě", tak ho jen upřímně lituji.K.

Řekněte mě, kdo z mladých bych se chtěl vrátit před rok 1989 ?
KSČ je zločinecká organizace ze zákona, stejně jako fašisti...
Tak že pozor...

24.4.2016 11:16
kkki

XXX.XXX.254.207

Chovatel Lada napsal(a):
Řekněte mě, kdo z mladých bych se chtěl vrátit před rok 1989 ?
KSČ je zločinecká organizace ze zákona, stejně jako fašisti...
Tak že pozor...

Jste asi hodně zahořklý z té doby, ale jsou i tací, a to by jste měl taky respektovat, kteří v té době žili a měli se líp, jak dnes!A uvádím, že nebyli v žádné straně!Tudíž, nevidím, jen jednu stranu mince!Bohužel kdyby mladí četli jen Vaše příspěvky, mohli by si udělat na tu dobu názor, který by pravdivý, určitě nebyl.Hezký den K.

Chovatel Lada

24.4.2016 11:28
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
Jste asi hodně zahořklý z té doby, ale jsou i tací, a to by jste měl taky respektovat, kteří v té době žili a měli se líp, jak dnes!A uvádím, že nebyli v žádné straně!Tudíž, nevidím, jen jednu stranu mince!Bohužel kdyby mladí četli jen Vaše příspěvky, mohli by si udělat na tu dobu názor, který by pravdivý, určitě nebyl.Hezký den K.

Rozhodně nejsem zahořklý, to se pletete...jak se mladým dneska žije, práce je dost,
ale lidem se nechce dělat...podívejte se v jakých autech mládež jezdí, kdo měl z nás
ve 20 letech auto? Obchody napěchovaný zbožím, jaký byl problém za našeho mládí
koupit rifle atd. Ps: Propagace zločinecké organizace KSČ je nepřípustná !
Zákon č.198/1993 Sb. ze dne 9. července 1993.

24.4.2016 11:46
kkki

XXX.XXX.254.207

Chovatel Lada napsal(a):
Rozhodně nejsem zahořklý, to se pletete...jak se mladým dneska žije, práce je dost,
ale lidem se nechce dělat...podívejte se v jakých autech mládež jezdí, kdo měl z nás
ve 20 letech auto? Obchody napěchovaný zbožím, jaký byl problém za našeho mládí
koupit rifle atd. Ps: Propagace zločinecké organizace KSČ je nepřípustná !
Zákon č.198/1993 Sb. ze dne 9. července 1993.

Práce je dost? a za jakých podmínek?, když něco řeknete, hned o práci můžete přijít, dovolenou Vám určují ti, kteří Vás zaměstnávají, a tak bych mohl pokračovat do nekonečna.To se Vám zdá jako lepší doba?Jistě v dnešní době nepěchovaných autobazarů dovezených "z venku"není problém koupit auto za pár korun.Vždyť tohle všechno, musíte vidět i Vy.A pokud jste neměl rifle, měl jste pocit méněcenosti?Já určitě ne, obchody jsou sice napěchovány zbožím, ale kdo na to má, že?Ještě jste zapomněl uvést to, že můžeme jet na dovolenou kamkoliv, ale vždy je to jen o penězích.Mějte se v této"lepší"době dobře.K.

Chovatel Lada

24.4.2016 12:19
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
Práce je dost? a za jakých podmínek?, když něco řeknete, hned o práci můžete přijít, dovolenou Vám určují ti, kteří Vás zaměstnávají, a tak bych mohl pokračovat do nekonečna.To se Vám zdá jako lepší doba?Jistě v dnešní době nepěchovaných autobazarů dovezených "z venku"není problém koupit auto za pár korun.Vždyť tohle všechno, musíte vidět i Vy.A pokud jste neměl rifle, měl jste pocit méněcenosti?Já určitě ne, obchody jsou sice napěchovány zbožím, ale kdo na to má, že?Ještě jste zapomněl uvést to, že můžeme jet na dovolenou kamkoliv, ale vždy je to jen o penězích.Mějte se v této"lepší"době dobře.K.

Práce je dost, za podmínek dle zákona, jaký podmínky byli za komančů, když
si vzpomenu na sociální zařízení v kravínech, kde byl jen kybl na umytí atd.
Postavte se na hodinu před obchoďák a uvidíte ty plný košíky zboží...
Tak rozhodně lepší rifle než tesilky a čepici v ruce a hrbit se úklonu...
Na dovolenou nejezdím, protože mám koníčka chovatelství, ale kamarádi
nechovatelé jezdí bez problému...podívejte jak jak jsou ucpaný dálnice
v době dovolených a když zvednete hlavu co létá dnes dopravních letadel, že...
Vy naustále žijete ze vzpomínek, doba pokročila a to jen že zde můžeme
svobodně diskutovat...proč stále zdůrazňujete že jste nebyl ve straně a voláte
po cenzůře, nejen vy...Já to chápu, když byl někdo zvyklý že za něho někdo
rozhoduje a má život nalajnovaný stranou a vládou a najednou nese odpovědnost
za sebe a své rozhodnutí sám...co se lidí dnes dostane do lázní a získá
lázeňskou péči...

24.4.2016 15:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Nadávka "magor" má svoj pôvod/vznik veľmi bolestivý v kmeňových bojoch v Ázii... Ukradnutým malým chlapcom dávali čiapku z čerstvej surovej zvieracej koži, ktorá po vysušení zmenšila sa. Následkom toho deti stratili pamäť, spomienky na detstvo, na rodičov. Obdobný význam je pomenovanie JANIČIAR pre osmanského, tureckého bojovníka, ktorý bol poturčenec.

„Komunistov zmutovaných na kapitalistov pomenovať MAGOŘI, je výstižné.“

P. S. Osobne túto nadávka nepoužívam. Kvôli dejinám - krivdám jej pôvodcu.

Jsou jedinci, kteří se s ní ztotožňují...
Existují nejrůznější poruchy, lehčí formy autizmu, aj....
(např. asperger. syndrom, na někom to ani nepoznáte,
ovšem jiný to neskryje a neskryje)

24.4.2016 15:12
dury

XXX.XXX.246.71

Chovatel Lada napsal(a):

Chovatel Lada. Čtením Vašich příspěvků nabývám jistoty, že jste případ zralý pro Chocholouška.

Chovatel Lada

24.4.2016 15:31
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

dury napsal(a):
Chovatel Lada. Čtením Vašich příspěvků nabývám jistoty, že jste případ zralý pro Chocholouška.

Vám se stejská po komunistech? Už jsem zde psal, že jsem byl na
preventivní prohlídce do zaměstnání a smyslovka za 1...
Jak jste na tom vy...vám chybí PŠM = politické školení mužstva, ŽE...
nebo PŠCH = politické školení chovatelů v ZO ČSCH...

24.4.2016 16:03
koněDL

XXX.XXX.99.8

Prace je dost to je pravda, ale zapomnel jste dodat ze Vam ji nikdo nezaplati Nevim v jakem kravine jste byl jestli ted v r 2016 nebo 1989 Dnes v kravine nenajdete ani ten kybl protoze kraviny jsou roskradeny zniceny Jsou znich rujny V r 1989 byly kruhove dojirny dojilo se do skla tanky na mleko byly nerezove Tepla voda a sprchy byly jiz v sedesatych letech Ohanite se paragrafem a propagaci KSC ale zatim o KSC melete jen vy My porovnavame r 1989 a r 2016 a hlavne v techto letech chovatelstvy Za socializmu v r 1989 jsem mel doma kravku byky ovce kozy prasata Z drobotiny slepice husy kruty kachny perlicky kraliky Tak jak to na vesnici bylo Obhospodaroval jsem asi 3 ha pudy Nemel jsem zadne dodavky a dulezity je to ze jsem prodal uplne vsechno a do koruny jsem dostal vse zaplaceno Byla to jistota Pritom jsem pracoval v zemedelstvi Po roce 89 jsem sel hospodarit soukrome asi na 120 ha Delal jsem zivocisnou hovezi na vykrm a selata pro velkochov Vydrzel jsem 22 let pak jsem to vzdal Zadna jistota Jsem od M Trebove Neminim se vracet do padesatych let to by jsme mohli porovnavat i stredovek Byt vami tak se do techto diskusi nepoustim zrejme nevite nic o zivote.

Chovatel Lada

24.4.2016 16:40
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Někdo vám brání hospodařit, já jsem pozemky pronajal, že jsem hospodařit
nechtěl...to mluvím o kravínech před rokem 1989, to se dalo čekat
že ty velký monstra kleknou, to bylo proti selkýmu rozumu. Jak je možný
že někdo hospodařit umí a pole jsou u nás obdělaný, majitelé bohatí / nezávidím /.
To u nás bylo taky hodně souk. zemědělců po roce 1990, dával jsem jim 10 let,
kolik jich skončilo ještě dříve než kloudně začali, to je práce na 365 dní v roce,
to bylo dobrodruhů...Možná pamatujete mlékárnu Žamberk, to bylo monstrum,
byla vůbec v provozu atd. od kdy zde diskutujete, brečíte na špatným hrobě...
To vypadá že to u nás říděj marťani a né komunisti s obráceným kabátem...

24.4.2016 16:47
kkki

XXX.XXX.254.207

Chovatel Lada napsal(a):
Práce je dost, za podmínek dle zákona, jaký podmínky byli za komančů, když
si vzpomenu na sociální zařízení v kravínech, kde byl jen kybl na umytí atd.
Postavte se na hodinu před obchoďák a uvidíte ty plný košíky zboží...
Tak rozhodně lepší rifle než tesilky a čepici v ruce a hrbit se úklonu...
Na dovolenou nejezdím, protože mám koníčka chovatelství, ale kamarádi
nechovatelé jezdí bez problému...podívejte jak jak jsou ucpaný dálnice
v době dovolených a když zvednete hlavu co létá dnes dopravních letadel, že...
Vy naustále žijete ze vzpomínek, doba pokročila a to jen že zde můžeme
svobodně diskutovat...proč stále zdůrazňujete že jste nebyl ve straně a voláte
po cenzůře, nejen vy...Já to chápu, když byl někdo zvyklý že za něho někdo
rozhoduje a má život nalajnovaný stranou a vládou a najednou nese odpovědnost
za sebe a své rozhodnutí sám...co se lidí dnes dostane do lázní a získá
lázeňskou péči...

S tím kýblem, jste to dost podělal, to družstvo, bych chtěl vidět.Melete si stále tu svou písničku, která se Vám hodí do krámu.Jak zde uvedli ostatní, je zbytečné na Vás reagovat.
A Vaše preventivní prohlídka, nebyla náhodou dělána v Plzni?Tam jste to mohl mít i s titulem.K.

Chovatel Lada

24.4.2016 17:16
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
S tím kýblem, jste to dost podělal, to družstvo, bych chtěl vidět.Melete si stále tu svou písničku, která se Vám hodí do krámu.Jak zde uvedli ostatní, je zbytečné na Vás reagovat.
A Vaše preventivní prohlídka, nebyla náhodou dělána v Plzni?Tam jste to mohl mít i s titulem.K.

To mluvím o malých kravínech, můžeme udělat prohlídku...co má smyslovka
a Plzeň společnýho? Proč neuvádíte fakta, jen melete tu vaši propagandu...

,.

24.4.2016 21:33
dury

XXX.XXX.246.71

Chovatel Lada. Pisete, ze jste pronajal pozemky protoze jste hospodaril nechtel. O procpak, bud jste tak liny anebo bl-.

24.4.2016 21:40
viktorie

XXX.XXX.253.182

Lidi vyprdněte na tuto diskuzi je to o ničem a věnujte se jaru a havěti kterou chováte Viktorie.

24.4.2016 22:26
králíček1

XXX.XXX.243.250

dury napsal(a):
Chovatel Lada. Pisete, ze jste pronajal pozemky protoze jste hospodaril nechtel. O procpak, bud jste tak liny anebo bl-.

Pane, váš příspěvek mi moc vadí! Přímo urážlivý od..., to si domyslete!

25.4.2016 20:51
laik560

XXX.XXX.72.180

Http://www.novinky.cz/domaci/401564-ods-bojuje-s-neexistujicim-komunismem-plisnil-klaus-svou-byvalou-stranu.html

Hlavně si přečtěte názory čtenářů. Už jsem se dlouho tak nezasmál.

26.4.2016 09:57
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

...strana, která bojuje s neexistujícím komunismem a Ruskem...

26.4.2016 10:46
laik560

XXX.XXX.72.180

Tohle jsem leda stáhl z netu, ale nedá se tomu nic vytknout:
Cit.:
"Tak jsi to trochu rozeberme
1. Za socialismu ( komunismus jsme nikdy neměli) byla práce pro každého, kdo nepracoval byl příživník. Dnes kdo pracuje je ve skutečnosti otrok tvz. majitelů ( otrokářů)
2. Plyn, voda, teplo, činžáky byly v držení státu za pár korun, dnes v držení podvodníků a cena neuvěřitelně ustřelená.
3. Potraviny byly potravinami, to jest bez přídavných sra.ček a éééééček, dnes samý humus, jestli chceš něco kvalitního tak jsi musíš vypěstovat vlastní.
4. Centrální banka nešla proti lidem, dnes devalvuje korunu ( ožebračuje nás, už nalili do devalvace 1/2 bilionu korun) podporuje pod záminkou konkurence schopné podvodníky.
5. Zdravotnictví kdysi ošetření bez problému a rozpočet za komunistů rozumný, dnes bezedná díra a doktor se na vás dívá jenom očima co z Vás vytříská za peníze z pojišťovny, nesmyslné výkony.
6. Školství na úrovni a bez obtíží jsi učitelé poradili s rozežranými smrady, dnes když se kantor křivě podívá na "žáka" tak má kárnou komisi. Tak by se dalo...".

26.4.2016 11:08
králíček1

XXX.XXX.243.250

laik560 napsal(a):
Tohle jsem leda stáhl z netu, ale nedá se tomu nic vytknout:
Cit.:
"Tak jsi to trochu rozeberme
1. Za socialismu ( komunismus jsme nikdy neměli) byla práce pro každého, kdo nepracoval byl příživník. Dnes kdo pracuje je ve skutečnosti otrok tvz. majitelů ( otrokářů)
2. Plyn, voda, teplo, činžáky byly v držení státu za pár korun, dnes v držení podvodníků a cena neuvěřitelně ustřelená.
3. Potraviny byly potravinami, to jest bez přídavných sra.ček a éééééček, dnes samý humus, jestli chceš něco kvalitního tak jsi musíš vypěstovat vlastní.
4. Centrální banka nešla proti lidem, dnes devalvuje korunu ( ožebračuje nás, už nalili do devalvace 1/2 bilionu korun) podporuje pod záminkou konkurence schopné podvodníky.
5. Zdravotnictví kdysi ošetření bez problému a rozpočet za komunistů rozumný, dnes bezedná díra a doktor se na vás dívá jenom očima co z Vás vytříská za peníze z pojišťovny, nesmyslné výkony.
6. Školství na úrovni a bez obtíží jsi učitelé poradili s rozežranými smrady, dnes když se kantor křivě podívá na "žáka" tak má kárnou komisi. Tak by se dalo...".

Pane laiku, vy nejste žádný laik! Máte velký přehled! Můžete mi sdělit, která z vyspělejších zemí je nejméně, nebo vůbec nezadlužená? Ta banka, ktrá půjčuje, je bezedná? Stále další a další půjčky! Skončí toto někdy vůbec? Nebudu se zlobit, když neodpovíte.

26.4.2016 11:30
lehnertlubos

XXX.XXX.126.28

Chtěl jsem si přečíst celé vlákno ale jak se v příspěvkoch začala řešit politika tak jsem přestal. Proč ale píšu příspěvek. Většina lidí co tu psala že je to o mladých lidech a závisti má vážně pravdu. U nás na vesnici kde je cca 350 obyvatel a asi 108 stavení se chovatelé dají spočítat na prstech dvou ruk. Je mi 20 let a a když někomu z vrstevníku řeknu že chovám ovce ( zatím je mám druhým rokem, a pořád se mám co učit) a rodiče chovají ostatní domáci zvířectvo o kolo kterého chodíme všichni doma tak se mi akorát vysmějou že jsem blbec, ale byl jsem tak vychovanej tak v tom chci pokračovat, ostatní si leží v létě u bazenů a nebo chlastají a já suším seno a starám se o všechno okolo zvířat, ostaním nezávidím a jsem rád za to co mám.

26.4.2016 16:00
dobromysl.oregano

XXX.XXX.0.233

No srovnání cen rok 89 a přibližně dnes máte tady : http://www.zakomunistu.cz

Ten kdo chce, najde si fakta, ten kdo nechce - např. zatvrzelý zabedněný komouš, ten prostě pravdu znát ani nechce, chce žít ve svém bludu...Každopádně dnes naštěstí už komunisti nemají u nás žádný vliv, snad krom pár mínusovačů co žije v diskuzích pod novinkama.cz...:)

Jinak k tématu: Paradoxně moc nesouhlasím s tím, že drobnochovatelství zničil komunismus.
Protože rozhodně chovatelství zažívá naopak senzační renesanci.
Opticky bylo za komárů drobných zvířat víc - protože maso prostě nebylo, tak si ho lidé museli dělat sami..Dnes si ho můžete prostřednictvím chovatelství dělat sami, nebo si ho koupit. Anebo a to je důvod proč je dnes tak pestrá paleta různých plemen a rázů - a drobnochovatelství je tak pestré - že můžete chovat zvířata opravdu pro potěšení (plemena i okrasná, sportovní, apod).

26.4.2016 17:02
králíček1

XXX.XXX.243.250

dobromysl.oregano napsal(a):
No srovnání cen rok 89 a přibližně dnes máte tady : http://www.zakomunistu.cz

Ten kdo chce, najde si fakta, ten kdo nechce - např. zatvrzelý zabedněný komouš, ten prostě pravdu znát ani nechce, chce žít ve svém bludu...Každopádně dnes naštěstí už komunisti nemají u nás žádný vliv, snad krom pár mínusovačů co žije v diskuzích pod novinkama.cz...:)

Jinak k tématu: Paradoxně moc nesouhlasím s tím, že drobnochovatelství zničil komunismus.
Protože rozhodně chovatelství zažívá naopak senzační renesanci.
Opticky bylo za komárů drobných zvířat víc - protože maso prostě nebylo, tak si ho lidé museli dělat sami..Dnes si ho můžete prostřednictvím chovatelství dělat sami, nebo si ho koupit. Anebo a to je důvod proč je dnes tak pestrá paleta různých plemen a rázů - a drobnochovatelství je tak pestré - že můžete chovat zvířata opravdu pro potěšení (plemena i okrasná, sportovní, apod).

Proč tolik lidí nadává na dnešní dobu i zde? Proč i v mediích jsou negativní informace o dnešku? Tady něco nehraje!? Jak stará jsou ta pestrá plemena?

26.4.2016 17:09
dobromysl.oregano

XXX.XXX.0.233

Na dnešní dobu nadávají, protože jednak aspon můžou - a druhak, protože lidi mají velmi krátkou paměť, plus k tomu určitá rozmazlenost..

Proč v médiich...opět, protože prostě aspon kritizovat a říkat své názory můžou...

Tady něco nehraje - na to neumím odpovědět, asi to ani nebyla otázka..

Plemeno, není zakonzervovaná entita. Má jistě svojí definici, a určitě v ní bude i to, že se musí dále rozvíjet a zušlechťovat. Jinak z genetického hlediska vyhyne, jelikož se u něj naakumuluje příliš společných genů..A to nyní můžete dělat nejlépe jak jste kdy vůbec mohl - přístup k informacím i genet. materiálů téměř nekonečný...

26.4.2016 18:33
velpap

XXX.XXX.219.38

dobromysl.oregano napsal(a):
Na dnešní dobu nadávají, protože jednak aspon můžou - a druhak, protože lidi mají velmi krátkou paměť, plus k tomu určitá rozmazlenost..

Proč v médiich...opět, protože prostě aspon kritizovat a říkat své názory můžou...

Tady něco nehraje - na to neumím odpovědět, asi to ani nebyla otázka..

Plemeno, není zakonzervovaná entita. Má jistě svojí definici, a určitě v ní bude i to, že se musí dále rozvíjet a zušlechťovat. Jinak z genetického hlediska vyhyne, jelikož se u něj naakumuluje příliš společných genů..A to nyní můžete dělat nejlépe jak jste kdy vůbec mohl - přístup k informacím i genet. materiálů téměř nekonečný...

Asi takhle, za komančů jsem držkoval, bylo mi cca 25 let, ale myslím, že jsem si takový nějaký odstup udržel. Je fakt, že udržet to asi nešlo, pomalu jsme šli do háje a to jsme na tom z Varšavské smlouvy byli společně s NDR nejlépe. Na druhou stranu ne všechno bylo špatné, potraviny byly na dobré úrovni, ne nadarmo k nám Němci a Rakušáci jezdili nakupovat, bezpečnost práce a technologické normy se dodržovaly, z toho měli ředitelé podniků pořádný vítr. Mladé rodiny byly formou levných půjček zabezpečené, každý pracoval, dokonce i hnědočeši smajlík. Na druhou stranu, pro konzumenty tady tolik zboží nebylo, i částečně vinou embarga ze strany západních států, ale to, co tady bylo, vydrželo o dost víc, než současné krásné zboží, které je použitelné do první opravy, která se cenově pomalu rovná ceně nového výrobku. Hlady tady rozhodně nikdo netrpěl, chovatelství fungovalo bez problémů, prostě to zas až takový lágr nebyl, jak se tady někteří snaží nastínit.

26.4.2016 18:49
Janko Pastier

XXX.XXX.199.30

Pozdravujem normálnych ľudí.

Prosím Vás, ukončite tento trapas. Kto má kus rozumu - neprispievajte tu už. Ja som sa ozval len preto, aby som ostatných diskutérov - starých či potencionálne nových - požiadal o zdržanlivosť pri zadávaní ďalších príspevkov, aby tu táto "pseudotéma" nesvietila aj naďalej.

Toto totiž nebude mať konca a aj tak to nevedie k ničomu.

Vopred ďakujem každému normálnemu človeku za zdržanlivosť.

27.4.2016 08:38
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Janko Pastier napsal(a):
Pozdravujem normálnych ľudí.

Prosím Vás, ukončite tento trapas. Kto má kus rozumu - neprispievajte tu už. Ja som sa ozval len preto, aby som ostatných diskutérov - starých či potencionálne nových - požiadal o zdržanlivosť pri zadávaní ďalších príspevkov, aby tu táto "pseudotéma" nesvietila aj naďalej.

Toto totiž nebude mať konca a aj tak to nevedie k ničomu.

Vopred ďakujem každému normálnemu človeku za zdržanlivosť.

Pozdravujem optimistických chovateľov!

Pesimizmus je vzťah k prebiehajúcim udalostiam, ktorý sa zakladá na názoroch, že smerujú k horšiemu, na neviere vo víťazstvo dobra nad zlom, spravodlivosti nad nespravodlivosťou. Opak je optimizmus s možnosťou víťazstva dobrých, v našom prípade pravdivých informácii, nad lžou. Za pokus v tejto chovateľskej diskusii to určite stálo.

Vlci / trollovia, nahnali dochrámané ovečky do svojho obmedzeného chovateľského košiara ?!

28.4.2016 21:57
PavelV

XXX.XXX.186.252

Nehul tolik trávu.

28.4.2016 22:16
viktorie

XXX.XXX.253.182

Králíčku 1 dej pokoj lidem dobré vůle a nech je žít a sám žij svůj život ke své spokojenosti.Viktorie.

29.4.2016 06:20
králíček1

XXX.XXX.243.250

viktorie napsal(a):
Králíčku 1 dej pokoj lidem dobré vůle a nech je žít a sám žij svůj život ke své spokojenosti.Viktorie.

Slušně jsem se vás zeptal a vy jste odpovídala vyhýbavě!Napadla jste mne vy! Nazvala mne pitomcem. Zhodnoťe nejdříve sebe Sládkomilko! Vykám vám, jste DRZÁ!

1.5.2016 01:01
viktorie

XXX.XXX.253.182

Rastislampavelka díky Janko Pastier oba dvěma děkuji za Vaši reakci na toto vlákno a Vaši reakci je už načase aby se na toto téma již nikdo neozýval.Je to o ničem Viktorie.

Chovatel Lada

2.5.2016 16:24
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

dury napsal(a):

Vy nejste hloupej, vy jste jenom málo moudrý...

30.9.2016 17:49
lukas333666

XXX.XXX.14.169

No, na drobnochovatelství to mělo dobrý vliv... ale drobný chov dobytka a koně v zemědělství to odrovnalo dřív než přišla "na ně" moderní doba...

22.6.2017 08:55
motodědek

XXX.XXX.33.43

králíček1 napsal(a):
Komunismus zlikvidoval drobnochovatelství. Zlepší se v budoucnu?

Opak je pravdou, za minulého režimu mělo chovatelství ale i zahradkaření velkou zelenou. Vycházelo se nám vstříc prakticky ve všem. Např v parku byly vždy velké výstavy chovatelů a žádný nájem se neplatil. Dokonce jsme dostali starý dům který jsme si opravili a měli v něm klubovnu a úschovu věcí potřebných pro výstavy. Vzpomeňmě např. obrovskou dvoudení výstavu v Žirči u Dvora Králového. Dnes tento režim zlikvidoval vše co fungovalo a bylo úspěšné Bohužel...!

22.6.2017 13:01
králíček1

XXX.XXX.243.247

Každý den v TV a všude slyším, jak ten komunismus byl hrůzný! A tady až avyjímky samá chvála! Tak kde je pravda?

22.6.2017 17:24
bery25

XXX.XXX.116.175

králíček1 napsal(a):
Každý den v TV a všude slyším, jak ten komunismus byl hrůzný! A tady až avyjímky samá chvála! Tak kde je pravda?

Dobre je ti teraz, tak naco sa vraciat

22.6.2017 22:22
PavelV

XXX.XXX.186.252

králíček1 napsal(a):

Televizi nevěř.
Už v šedesátých letech řekl vedoucí katedry žurnalistiky Karlovy university (samozřejmě jako nadsázku) že v novinách jsou pravdy, polopravdy a lži. Pravda je, že Sparta hrála se Slavií 1:1, polopravda předpověď počasí a zbytek jsou lži.
Ono záleží kdo to tam uvádí teď. Chovatelé asi ne, my jsme se starali o svého koníčka a tak nás nechali žít. V tom má motodědek pravdu. Že jsme nesměli na západ dál než do východního Německa nám tak nějak moc nevadilo. Dnes se z důchodu o moc dál taky nedostaneme.
A tohle vlákno je o chovatelství a ne o politice a jak říkával jeden velmi moudrý pán, politika je svinstvo. Tak proč se hrabat ve sra.kách. Dnes každý, nebo skoro každý, kdo si bere funkci kouká aby si nahrabal co nejrychleji, protože po volbách uvolní koryto dalšímu.
Pavel.

23.6.2017 06:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.124

králíček1 napsal(a):

Pravda je v ČT .
Sleduj a nasávej (tu pravdu) !

Chovatel Lada

23.6.2017 08:09
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

motodědek napsal(a):
Opak je pravdou, za minulého režimu mělo chovatelství ale i zahradkaření velkou zelenou. Vycházelo se nám vstříc prakticky ve všem. Např v parku byly vždy velké výstavy chovatelů a žádný nájem se neplatil. Dokonce jsme dostali starý dům který jsme si opravili a měli v něm klubovnu a úschovu věcí potřebných pro výstavy. Vzpomeňmě např. obrovskou dvoudení výstavu v Žirči u Dvora Králového. Dnes tento režim zlikvidoval vše co fungovalo a bylo úspěšné Bohužel...!

Můžete nám říct včem mělo chovatelství velkou zelenou, možná že jste dostali dům a kdo vám
ho dal byl majitelem toho domu...? Píšete že dnešní režim zlikvidoval výstavy v Žírči, já si
myslím že to jak funguje ZO ČSCH je věc členů a funkcionářu ZO...
Příkladem je ZO Tyniště nad Orlicí, že...

23.6.2017 08:41
bery25

XXX.XXX.116.175

Ze jsme nesměli na západ dál než do východního Německa nám tak nějak moc nevadilo. Dnes se z důchodu o moc dál taky nedostaneme-vy mozno nie, ale vase deti alebo vnuci natom budu lepsie a mozu slobodne vycestovat, neodporucam KLDR, odtial by sa nemuseli vratit zivi

KLDR

23.6.2017 11:20
KLDR

XXX.XXX.216.217

bery25 napsal(a):
Ze jsme nesměli na západ dál než do východního Německa nám tak nějak moc nevadilo. Dnes se z důchodu o moc dál taky nedostaneme-vy mozno nie, ale vase deti alebo vnuci natom budu lepsie a mozu slobodne vycestovat, neodporucam KLDR, odtial by sa nemuseli vratit zivi

Jeden pripad napis ked sa dajaky turista nevratil z KLDR. Pisat nepodlozene hluposti vie len hlupak.

23.6.2017 14:32
PavelV

XXX.XXX.128.193

Chovatelství dnes má problém v dorostu. Mladí sedí u počítačů a péče o jakékoli zvíře je obtěžuje. Mnohdy nejsou ochotni ani dojít vyvenčit pejska, kterého si vybrečeli.
Stejně tak se nechtějí moc pohybovat a když už je rodiče dotlačí do sportu tak ve 12 letech skončí a zasednou k počítačovým hrám, místo sportovním.
My staří s chovy končíme a není komu je předat, tak skončí na pekáči nebo v hrnci.
Pavel.

23.6.2017 15:27
Olánek

XXX.XXX.146.114

Při hodnocení chovatelství za komoušů nelze podcenit vedoucí úlohu komunistické strany, která vládla Národní frontě, kam spadal i Svaz chovatelů.Díky každodenní mravenčí práci soudruhů na UV KSČ se tak dostával vědecký, světový marxistický názor mezi chovatele v důsledku čehož se stávali uvědomělejšími.Rovněž družební styky, zejména v padesátých letech se sovětskými kolchozníky přinesly ovoce tím, že staré selské rody se konečně dozvídaly, jak brousit kosu či jak se dojí kráva.Naši chovatelé se pak zakalovali u ruských asiatů a nejedna soudružka při těch přátelských stycích dosáhla ukojení.Výsledek se záhy dostavil, krmivo patřilo všemu lidu, který si jej po soudružsku dělil.Stačilo uvést, co vše chová a dle toho dostal přiděleno, ale pozor musel být opatrný pro podezření z kulactví, pokud snad uvedl větší počet, než stranický tajemník.

24.6.2017 08:33
bery25

XXX.XXX.12.1

KLDR napsal(a):
Jeden pripad napis ked sa dajaky turista nevratil z KLDR. Pisat nepodlozene hluposti vie len hlupak.

Jeden americky sa teraz vratil ale dlho uz nepozil, trebalo mu tam ist, mohol pozriet slovensko a ochutnat borovicku

24.6.2017 09:44
bery25

XXX.XXX.12.1

PavelV napsal(a):
Chovatelství dnes má problém v dorostu. Mladí sedí u počítačů a péče o jakékoli zvíře je obtěžuje. Mnohdy nejsou ochotni ani dojít vyvenčit pejska, kterého si vybrečeli.
Stejně tak se nechtějí moc pohybovat a když už je rodiče dotlačí do sportu tak ve 12 letech skončí a zasednou k počítačovým hrám, místo sportovním.
My staří s chovy končíme a není komu je předat, tak skončí na pekáči nebo v hrnci.
Pavel.

No ked som bol ja dorast tak som samozrejme nemal pocitac ale o chovatelstvo som ani nezakopol, mali sme doma hydinu, svine, ale som mal proste ine zaujmi, ja sa mladim ani necudujem, ono to pride vekom, nech si pekne uzivaju mladost, na chov budu mat casu az, az

bumbac

24.6.2017 17:55
bumbac

XXX.XXX.4.22

Olánek napsal(a):
Při hodnocení chovatelství za komoušů nelze podcenit vedoucí úlohu komunistické strany, která vládla Národní frontě, kam spadal i Svaz chovatelů.Díky každodenní mravenčí práci soudruhů na UV KSČ se tak dostával vědecký, světový marxistický názor mezi chovatele v důsledku čehož se stávali uvědomělejšími.Rovněž družební styky, zejména v padesátých letech se sovětskými kolchozníky přinesly ovoce tím, že staré selské rody se konečně dozvídaly, jak brousit kosu či jak se dojí kráva.Naši chovatelé se pak zakalovali u ruských asiatů a nejedna soudružka při těch přátelských stycích dosáhla ukojení.Výsledek se záhy dostavil, krmivo patřilo všemu lidu, který si jej po soudružsku dělil.Stačilo uvést, co vše chová a dle toho dostal přiděleno, ale pozor musel být opatrný pro podezření z kulactví, pokud snad uvedl větší počet, než stranický tajemník.

24.6.2017 18:21
dury

XXX.XXX.199.81

Můžete nám říct včem mělo chovatelství velkou zelenou, možná že jste dostali dům a kdo vám
ho dal byl majitelem toho domu...? Píšete že dnešní režim zlikvidoval výstavy v Žírči, já si

Příteli, malý dotaz a jestlipak víte, ve kterém období byl areál v Týništi vybudován. Určitě ne po roce 89. Bez tohoto areálu by v Týništi také nic nebylo.

24.6.2017 19:43
kkki

XXX.XXX.54.213

Olánek napsal(a):

A tak konečně, je se čemu zasmát.Tak už tu může opravdu psát, kdejaký dezolát.K.

24.6.2017 23:52
PavelV

XXX.XXX.225.66

bery25 napsal(a):
No ked som bol ja dorast tak som samozrejme nemal pocitac ale o chovatelstvo som ani nezakopol, mali sme doma hydinu, svine, ale som mal proste ine zaujmi, ja sa mladim ani necudujem, ono to pride vekom, nech si pekne uzivaju mladost, na chov budu mat casu az, az

Já jsem měl holuby od 11, u nás ve vsi měli holuby skoro všichni kluci. Měnili jsme je, koukali, kdo má lepší, většinou vesnickou směsku. Když mi k 12 narozeninám táta dal pár moravských pštrosů, byl jsem nadšený a když samec zamával křídly a odlétl nad vesnici, tak tlupa kluků se mnou procházela vsí a koukala, kde je a fandili, aby se mi vrátil. Ono po válce moc zábavy nebylo. Většině z nás nějaký chovatelský koníček vydržel, ať už holubi, nebo včely, slepice, králíci do vojny. Po ní to buď zabalili, nebo vydrželi, záleželo hlavně na manželkách. S věkem s chovatelstvím nikdo nezačne. Aby někdo začal s chovem čehokoli ve 40,50... to si marně vzpomínám. Leda tak, že se ujme pejska nebo potkana, kterého si vybrečí dítě nebo vnouče a jemu ho odloží.
Stejně se sportem, kdo nezačal jako dítě nic dělat, třeba jen čutat do míče na návsi, na rybníku hrát hokej... tak pak už s ničím nezačal. Dnes rodiče dítě dotlačí ke sportu jako předškoláka, ale ve 12 si místo na trénink sedne k počítači. A to jsou všude hřiště a tělocvičny.

Chovatel Lada

25.6.2017 12:05
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

dury napsal(a):

Příteli, malý dotaz a jestlipak víte, ve kterém období byl areál v Týništi vybudován. Určitě ne po roce 89. Bez tohoto areálu by v Týništi také nic nebylo.

Příteli, já si nepamatuji že by v Tyništi byly trhy před rokem 1989, v takovém rozsahu.
To že Tyniště jede je zásluhou funkcionářů a členů ZO a ne KSČ...!

25.6.2017 14:22
dury

XXX.XXX.199.81

Chovatel Lada napsal(a):
Příteli, já si nepamatuji že by v Tyništi byly trhy před rokem 1989, v takovém rozsahu.
To že Tyniště jede je zásluhou funkcionářů a členů ZO a ne KSČ...!

Nikde jsem nenapsal, že Týniště jede zásluhou KSČ. Týniště jede díky svým členům a funkcionářům ještě před rokem 89, kteří areál vybudovali jistě za velkého přispění státu. Možná, kdyby se na ty Vámi uváděné trhy podívala veterina jak je dodržován zákon na ochranu zvířat dopadly by asi jinak.

Chovatel Lada

25.6.2017 16:13
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

dury napsal(a):
Nikde jsem nenapsal, že Týniště jede zásluhou KSČ. Týniště jede díky svým členům a funkcionářům ještě před rokem 89, kteří areál vybudovali jistě za velkého přispění státu. Možná, kdyby se na ty Vámi uváděné trhy podívala veterina jak je dodržován zákon na ochranu zvířat dopadly by asi jinak.

Vážený, Tyniště jede díky součastnému vedení, kolik bylo stovek ZO co padlo po roce 1990 jen
díky členů KSČ...a co ještě komise z EU - ta by zakázala drobné chovalelství...

25.6.2017 17:10
bronda

XXX.XXX.98.84

Toto téma před rokem naštěstí zapadlo a už je to tu zase. Že si nedáte pokoj. Podstatné je, že ke shodě názorů nikdy nemůžete dojít, tak proč plýtvat energií. Jdu krmit - to je prospěšnější činnost, než číst nově rozbujelou diskuzi na toto téma.

Chovatel Lada

26.6.2017 07:27
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Je dost lidí kteří si přejí aby se toto téma nepřipomínalo, mnozí se natom podíleli...
Co bylo na chovatelech napácháno křivd po únoru 1948 členama KSČ, to se musí
mladým lidem stále připomínat...

26.6.2017 09:59
králíček1

XXX.XXX.243.247

Chovatel Lada napsal(a):
Je dost lidí kteří si přejí aby se toto téma nepřipomínalo, mnozí se natom podíleli...

Ano, vymývat mozky! Já si jej ale už vymývat nenechám!

26.6.2017 15:05
bronda

XXX.XXX.98.84

Chovatel Lada napsal(a):

Ti, kteří byli minulým režimem poznamenáni a jejich děti to chtějí stále připomínat. Nezlobte se na mne, ale můj názor je, že pro mladé lidi, zvláště pro ty narozené po roce 1989, je tato historie už jen pravěkem a nejen, že jim moc neříká, ale ani je moc nezajímá. Nemyslím si, že by bylo dost lidí, kteří by byli zainteresováni na tom, aby se toto téma nepřipomínalo. Povětšinou jsou totiž již mrtví a nebo se týkalo jejich předků. Dnes jsou, dle mého názoru, mnohem aktuálnější, novější a pro život mladých nesrovnatelně důležitější témata, než 50.-tá léta, či třeba zda byl Jan Žižka hrdina nebo lapka. Jsme již jinde a dál. Z mého pohledu, i když i já mám v rodině ty, kdož byli postiženi (děda živnostník, strýc ang. letec, který musel emigrovat) je to pro mne hlavně záležitost historie.

Chovatel Lada

26.6.2017 16:08
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

bronda napsal(a):
Ti, kteří byli minulým režimem poznamenáni a jejich děti to chtějí stále připomínat. Nezlobte se na mne, ale můj názor je, že pro mladé lidi, zvláště pro ty narozené po roce 1989, je tato historie už jen pravěkem a nejen, že jim moc neříká, ale ani je moc nezajímá. Nemyslím si, že by bylo dost lidí, kteří by byli zainteresováni na tom, aby se toto téma nepřipomínalo. Povětšinou jsou totiž již mrtví a nebo se týkalo jejich předků. Dnes jsou, dle mého názoru, mnohem aktuálnější, novější a pro život mladých nesrovnatelně důležitější témata, než 50.-tá léta, či třeba zda byl Jan Žižka hrdina nebo lapka. Jsme již jinde a dál. Z mého pohledu, i když i já mám v rodině ty, kdož byli postiženi (děda živnostník, strýc ang. letec, který musel emigrovat) je to pro mne hlavně záležitost historie.

Znát pravou historii, nejen proto, aby se neopakovala. Je důležité znát fakta tak,
jak byla, kdo nesl hlavní tíhu teroru... Je důležité lidem připomínat historii,
byť tragickou...
Neboť v rychlém tempu života rychle zapomínáme na tragické události...
Dnešní problém světa je, z nepřipomínání si historie a poučení
se z chyb minulých, nejen u nás v republice, vše do sebe zapadá...
Vážení, vždy mluvte za sebe...

Janae

26.6.2017 18:34
Janae

XXX.XXX.237.6

bronda napsal(a):

Můžu vás ujistit, že konkrétně pro naší rodinu to není historie, neboť ještě stále jsme nebyli schopni uvést vše do původního stavu a počítám, že ani moje děti neuvedou veškerý majetek do původního stavu. A Musím říct, že jsem celkem hrdá na svého dědu i otce, kteří se i komunismu soukromě hospodařili a hospodaří se dál.

Naštěstí nemáte pravdu v tom, že mladou generaci tato historie pravěkem a nezajímá je, opak je pravdou. Ale asi je to tím, že žiji v oblasti, kde komunismus spáchal nějaký hřích snad na každé rodině.

Janae

26.6.2017 18:40
Janae

XXX.XXX.237.6

Janae napsal(a):
Můžu vás ujistit, že konkrétně pro naší rodinu to není historie, neboť ještě stále jsme nebyli schopni uvést vše do původního stavu a počítám, že ani moje děti neuvedou veškerý majetek do původního stavu. A Musím říct, že jsem celkem hrdá na svého dědu i otce, kteří se i komunismu soukromě hospodařili a hospodaří se dál.

Naštěstí nemáte pravdu v tom, že mladou generaci tato historie pravěkem a nezajímá je, opak je pravdou. Ale asi je to tím, že žiji v oblasti, kde komunismus spáchal nějaký hřích snad na každé rodině.

Ale abych se držela tématu, nemyslím si, že komunismus zlikvidoval drobné chovatelství. Naopak myslím si, že dost bujelo a asi i bylo podporováno ve stylu "chléb a hry".
Chatařilo se, pěstovalo se a chovalo se - co jiného taky dělat, že?

27.6.2017 06:49
horal

XXX.XXX.202.176

Je opravdu zbytečné se k tomuto tématu vracet. Před čtyřiceti lety se žilo jinak, lidé byli zvyklí pracovat a to co v obchodech nebylo, anebo nějak na to nezbývalo peněz tak si každý vypěstoval nebo odchoval sám. Měl jsem několik sousedů, kteří doma chovali krávu a pár let jsem ji měl také. Mléko jsme prodávali a nikdo po nás nechtěl žádné daně. Jenom pro jistotu jsem si nechal udělat veterinární a hygienické rozbory. Dost lidí chovalo doma býka a pak ho prodali na jatka, vlastně státu. Na vesnici se chovalo prase skoro v každé rodině a v zimě to ve vsi v době zabijaček vonělo jak v závodní kuchyni. Každý kus zapomenuté loučky, nebo paloučku kam se nevyplatilo JZD jezdit s technikou, pangejty a nebo plácky na vsi byli posekané a každý si to hlídal aby tam nebyli krtince nebo kameny. Nebylo potřeba zaměstnanců obce s drahou technikou a nezaváželi se rokle posekanou trávou. Kolem vsí byli zahuměnky, malé políčka kde si lidi pěstovali všechno možné. Nebyli tam žádné ploty a nikdo nic nikomu nevykrádal, prto že měl toho sám dost. Dnes lidi dělají jenom to co musí a někdy ani to ne. Na školách se přestali učit polní neboli pěstební práce. Děti neumí vzít do ruky nářadí, proto že jim to ani doma nikdo neukáže. Žije se konzumním životem, vše lze koupit, v jaké kvalitě to už je jedno hlavně když je to v akci. Potravinami se plýtvá a když mi to nechutná tak to vyhodím. Tenkrát se vše zužitkovalo a co nesnědli lidi dalo se zvířectvu. Takž shrnutí, chovatelství nemělo vůbec nic splečného s komunistama, socializmem nebo demokracií. Vše bylo a je jenom v lidech a v chuti něco dělat. Myslím že je poravdu zbytečné dál toto téma rozvádět. Jak už jsem jednou napsal, kdo v té době nežil nebude věřit ničemu, protože v televizi o tom mluvili jinak. Jsem rád že je ještě mnoho pracovitých lidí, které chovatelství baví a bělají to navzdory všem těžkostem (ptačí chřipka, predátoři, živelné pohromy. Proto všem těmto lidem přeju hodně úspěchů.

27.6.2017 07:44
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Nepleťme si socializmus s komunizmom a kapitalizmom z pohľadu postsocialistického schizofrenického kapitalizmu, ktorý vládne i u nás, kde sú tí istí vodcovia.

V Československu bol socializmus so slušnou sociálnou politikou, ktorý budovali takmer všetci obyvatelia. Žiaľ so totálnym fašistickofarizejskožidovským prenasledovaním duchovenstva.

To je súčasnosť morálnej a ekonomickej krízy v našom chovateľskom svete. Česť výnimkám

Chovatel Lada

27.6.2017 07:44
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

27. Červen - Den památky obětí komunismu...
Dr. Milada Horáková, popravena 27. června 1950
Justiční vražda provedena na Miladě Horákové vyvolala velký mezinárodní ohlas...
Poprava Horákové byla vykonána oběšením na dvoře pankrácké věznice
27. června 1950 v 5: 35 hodin ráno... Jejím katem by kat Vladimír Trunda...

Plně sdílím zármutek a rozhořčení, které cítíte při krutých soudních vraždách
v Československu... Winston Churchill, britský premiér.

27.6.2017 07:53

Komunismus drobnochovatelství zlikvidovat nemohl, nikdy žádný nebyl. za socialismu bylo podporováno, protože organizovaní chovatelé byli pod dozorem a neměli čas na podvratnou činnost.

no a dneska? za nedostatek organizovaných chovatelů si může svaz sám. vždyť je to spolek dědků. a kde takový mladý člověk narazí na něco, co by ho mohlo zajímat? na internetu. a upřímně, na internetu není NIC. prostě není možné se nadchnout třeba pro holuby, když že existuje nějaký letový sport jsem se dozvěděla z letité knihy z antikvariátu. člověk, co si chce koupit králíka, nejdřív narazí na chovatelské stanice s VP a sehnat kontakt na normálního chovatele na internetu je tak nějak obtížné. jak je to se slepičími rodokmeny nevím dodnes.

27.6.2017 08:02
horal

XXX.XXX.202.176

Láďo, je mi velice líto všech lidí kteří doplatili na režim a netvrdím že se to nedělo, jenomže to nemá vůbec nic společného s chovatelstvím.
Rasťo, nepletu si režimy, jenom jsem chtěl podotknout, že ty chovatelství neovlivnily. Ovlivnily ale myšlení lidí a mnoho si jich myslí, že nemusí nic a mohou všechno.

Chovatel Lada

27.6.2017 08:11
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

horal napsal(a):
Láďo, je mi velice líto všech lidí kteří doplatili na režim a netvrdím že se to nedělo, jenomže to nemá vůbec nic společného s chovatelstvím.
Rasťo, nepletu si režimy, jenom jsem chtěl podotknout, že ty chovatelství neovlivnily. Ovlivnily ale myšlení lidí a mnoho si jich myslí, že nemusí nic a mohou všechno.

Vážený Horale, to se velmi mýlíte, že to nemá nic společného s chovatelstvím..
Vše souvisí se vším = to jsou důsledky násilné Kolektivizace vesnice
v 50. letech, možná si to pamatujete...? Není to tak dlouho co ještě
ve svazu ČSCH panovali praktiky KSČ...PO ROCE 1990...

ondra159

27.6.2017 09:48
ondra159

XXX.XXX.9.162

Dnes si připomínáme oběti bolševického režimu, jak už zaznělo. Staří vzpomínají na to dobré, co bylo, to je normální, hlava takhle prostě funguje. Chtěl jsem popsat, co to bylo za dobu, ale je to zbytečné, protože k těm správným očím se tato diskuze nedostane.
Chovatel Lada je tady neustále napadán a musí neustále vyvracet a argumentovat věcmi, které jsou obecně známé. Ano, takto se přesně chovali a chovají. V těch lidech je to Lado pořád, oni se nezmění. Jestli se tady bavíme o tom, že lidi mohli něco chovat nebo mít chatu, tak je to směšné a směšné, když vás při přechodu hranice zastřelili. Smyslem bylo lidi zformovat a aby drželi hubu a krok. Obecně ta doba má za následek mnoho a mnoho hnusu, kterého se jen tak nezbavíme. Bude to trvat ještě několik generací, ale problém je, že dnešní třicátníci nemají zájem tyto (a jiné důležité) věci znát, nechodí k volbám. To je zásadní problém, protože na politiku můžu nadávat, ale měl bych jít volit.

27.6.2017 10:03
horal

XXX.XXX.202.176

Tak ještě naposledy vstoupím do téhle diskuse. Coby batole si určitě nepamatuju osobně kolektivizaci, ale i přesto mám na to jiný názor. Nemyslím tím samotnou kolektivizaci, ta byla mnohdy až krvavá a mnoho sedláků skončilo ve vězení. Jenomže sousedé si nemohli už k sedlávovi pro vajíčka, mléko, máslo, tvaroh, maso, ale museli do konzumu kde si vystáli frontu a i když se prodávalo na lístky né vždy se na každého dostalo. Proto si myslím že tohle právě nastartovalo drobnochovatelství a už to nebyl jenom koníček, ale přilepšení pro kuchyň. Dělali se trhy kde mnohdy lidé neprodávali a nekupovali, ale směňovali. Tak třeba děda naplnil ruksak ořechama a šel na jih kde je vyměnil za tabák. Nakupovali spíš paničky pohlavárů a různych funkcionářú. Především však lidi chovali pro sebe. To že se toho pak ujal nějaký svaz je už jiná, ale stejně v něm nebyli všichni. Byli tam hlavně ti co měli třeba holuby na soutěže a výstavy a nebo i jiná zvířata na které dostali kroužky za simbolickou cenu a také krmení za velkoobchodní cenu. A že tam byli komunisté neni nic divného, byl prostě takový režim. Boť vstoupíš do strany nebo nebudeš moct dělat funkci. Chovalo se také spousta ovcí a jeden čas dokonce stát doplácel za vlnu. Dorovnával cenu na 200 Kč za kg vlny. Po pár letech si pak koupily auto nebo i dům. A už jenom dovětek, nehájím tím komunisty ani socialistické zřízení, ale vyjádřuju svůj názor na to jestli komunisti zlikvidovali chovatelství. Já říkám ne. I když občas se snažili něco nařizovat regulovat a podobně, chovatelé si do to nenechali kecat. Chovatelstí likviduje konzumní způsob živata a lenost lidí něco dělat. A druhý dotaz jestli se to zlepší, moje odpověď je taky ne, ale nezanikne. Vždy se najde někdo kdo se tomu bude věnovat a žádný režim je nezastaví, proto že je to v lidech a né v nejakém zřízení. Pokud to zřízení jim to striktně nezakáže.

27.6.2017 10:24
horal

XXX.XXX.202.176

Tak ještě pro ondru. Tohle neni politický portál. Přesto ale, nevěřím že by někdo schvaloval to co se dělo. A nejsou to vzpomínky na to dobré, ale svědectví jak to s chovatelstvím doopravdy bylo. Láďu nikdo nenapadá, je to normální diskse a pokud to tak někomu nepřipadá tak se mu omlouvám. Zkuste odpovědět na původní dotaz a neargumentujte zvěrstvy které napáchl reřim.

Janae

27.6.2017 10:33
Janae

XXX.XXX.237.6

horal napsal(a):
Tak ještě naposledy vstoupím do téhle diskuse. Coby batole si určitě nepamatuju osobně kolektivizaci, ale i přesto mám na to jiný názor. Nemyslím tím samotnou kolektivizaci, ta byla mnohdy až krvavá a mnoho sedláků skončilo ve vězení. Jenomže sousedé si nemohli už k sedlávovi pro vajíčka, mléko, máslo, tvaroh, maso, ale museli do konzumu kde si vystáli frontu a i když se prodávalo na lístky né vždy se na každého dostalo. Proto si myslím že tohle právě nastartovalo drobnochovatelství a už to nebyl jenom koníček, ale přilepšení pro kuchyň. Dělali se trhy kde mnohdy lidé neprodávali a nekupovali, ale směňovali. Tak třeba děda naplnil ruksak ořechama a šel na jih kde je vyměnil za tabák. Nakupovali spíš paničky pohlavárů a různych funkcionářú. Především však lidi chovali pro sebe. To že se toho pak ujal nějaký svaz je už jiná, ale stejně v něm nebyli všichni. Byli tam hlavně ti co měli třeba holuby na soutěže a výstavy a nebo i jiná zvířata na které dostali kroužky za simbolickou cenu a také krmení za velkoobchodní cenu. A že tam byli komunisté neni nic divného, byl prostě takový režim. Boť vstoupíš do strany nebo nebudeš moct dělat funkci. Chovalo se také spousta ovcí a jeden čas dokonce stát doplácel za vlnu. Dorovnával cenu na 200 Kč za kg vlny. Po pár letech si pak koupily auto nebo i dům. A už jenom dovětek, nehájím tím komunisty ani socialistické zřízení, ale vyjádřuju svůj názor na to jestli komunisti zlikvidovali chovatelství. Já říkám ne. I když občas se snažili něco nařizovat regulovat a podobně, chovatelé si do to nenechali kecat. Chovatelstí likviduje konzumní způsob živata a lenost lidí něco dělat. A druhý dotaz jestli se to zlepší, moje odpověď je taky ne, ale nezanikne. Vždy se najde někdo kdo se tomu bude věnovat a žádný režim je nezastaví, proto že je to v lidech a né v nejakém zřízení. Pokud to zřízení jim to striktně nezakáže.

Kápl jste hřebíček na hlavičku. Nic nebylo, nechtělo se stát fronty - chovalo se vlastně z donucení a krácení času.

Můj otec vždycky říká "nejhorší ze všeho jsou kozičkáři" - lidi co nemají prostory, šajna, jde jim jenom o maso, nemají ke zvířectvu vztah a přece chovaj. Troufám si říct, že kozičkáčkáři mizí a je to dobře, vždyť přece nemusí chovat každý.

Na druhou stranu i omladina je šikovná a zajímá se hlavně o pěstitelství, vždyť těch políček marjánky...

Pokud za úpadek chovatelství může lenost a konzumní způsob života, je jen dobře, že se nechová, protože pak by se chovalo z donucení a opět by přibyli "kozičkáři".

No a k ovcím, pocházím z Vysočiny, za svého dětství jsem neviděla ovci, nemají tu tradici a naopak, dnes má ovci na zahradě každý jouda.

Chovatel Lada

27.6.2017 10:56
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Vážený Horale, taky to beru vše jako dikuzi, ale musíme si říct že ZO ČSCH byla
po roce 1948 řízena stranou, vládou a komunistama přez národní frontu a tajemníkama
strany na národních výborech, každá schůze začínala politickým školením a plněním
odkazu sjezdu komunistiký strany, kde se soudruzi zavázali splnit pětiletku třeba o pár
hodin dříve. Skladba členů ZO byla 20% chovatelů a 80% krmivářu...Masa se vyprodukovalo
dost, ale bratr byl bezedný, kloudné maso od drobnochovatelú nešlo na náš trh...Dneska
si komunisti hrajou na pravičáky a levičáky a lidi jim to žerou...

Ekklesian

27.6.2017 10:57
Ekklesian

XXX.XXX.193.20

Láďa má pravdu. Fašismus a komunismus spolu přímo souvisí a jsou propojené (i když ten zdroj zla je uvnitř každého jednoho srdce člověka a ten kdo ke zlu svádí a napomáhá lidem zlu propadnout má moc mnohem větší než jaká se dá schovat za jakýkékoli hnutí či jakýkoli -ismus, brzy jeho moc poznáte - už byla uvolněna a spojil se s vašimi vůdci, méé vy kozli).

Dnes byste si měli spíše klást otázku zda tentokrát proběhne vše ještě zrůdněji a zvráceněji, či vydrží nespadnout maska vlídné tváře až do konce. Já odpověď znám, vy si většinou namlouváte že existuje jen ta vlídná tvář, která je den ode dne vlídnější.
A proto právě vše dopadne jak dopadne. Pro/dáváte vše co jste zdarma dostali za nic, za jednoznačně falešnou naději na to že "nějak" vyváznete (Před kým ale? Stejně zneužitými lidmi jakými jste sami!), za absolutní zmar a beznaděj která musí přijít a vy to víte (v absolutním zmaru a beznaději, v nicotě bez dosažitelné sebemenší hodnoty, vám bude milostivě dáno setrvat na věky).

Každý jeden člověk který změní smýšlení a promění svůj život změní svůj status a napomůže ke změně i ostatním. Takovému potom doporučuji přijmout i Bohem nabízenou milost za jeho hříchy (ze kterých byl příjemce milosti vykoupen kristem Ježíšem, Králem který se přichází ujmout vlády nad královstvími země, až dechem svých úst zahubí zlého a jeho následovníky), aby Otec na jeho hříchy zapoměl a již nikdy na ně nevzpomenul (ty hříchy člověka odsuzují, každý jeden, ke smrti).

27.6.2017 12:45
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Janae napsal(a):
Kápl jste hřebíček na hlavičku. Nic nebylo, nechtělo se stát fronty - chovalo se vlastně z donucení a krácení času.

Můj otec vždycky říká "nejhorší ze všeho jsou kozičkáři" - lidi co nemají prostory, šajna, jde jim jenom o maso, nemají ke zvířectvu vztah a přece chovaj. Troufám si říct, že kozičkáčkáři mizí a je to dobře, vždyť přece nemusí chovat každý.

Na druhou stranu i omladina je šikovná a zajímá se hlavně o pěstitelství, vždyť těch políček marjánky...

Pokud za úpadek chovatelství může lenost a konzumní způsob života, je jen dobře, že se nechová, protože pak by se chovalo z donucení a opět by přibyli "kozičkáři".

No a k ovcím, pocházím z Vysočiny, za svého dětství jsem neviděla ovci, nemají tu tradici a naopak, dnes má ovci na zahradě každý jouda.

Koza bola "kravou chudobných"...

Zdroj aktuálny text; http://polnotyzdennik.sk/zvysenie-poctu-koz-na-slovensku/.

Janae

27.6.2017 12:54
Janae

XXX.XXX.237.6

Koza bola "kravou chudobných"...

Zdroj aktuálny text; http://polnotyzdennik.sk/zvysenie-poctu-koz-na-slovensku/.

Kozičkářem je myšlený chudý bezzemek nebo záhumenkář. Nejde o to, co chová, klidně může chovat králíky a stejně se jedná o kozičkáře.

27.6.2017 13:03
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Janae napsal(a):
Kozičkářem je myšlený chudý bezzemek nebo záhumenkář. Nejde o to, co chová, klidně může chovat králíky a stejně se jedná o kozičkáře.

Spýtajme sa tohoto praktického chovateľa, na jeho názor
http://www.kozi-produkty.cz/kontakt.html.

Janae

27.6.2017 13:07
Janae

XXX.XXX.237.6

Spýtajme sa tohoto praktického chovateľa, na jeho názor
http://www.kozi-produkty.cz/kontakt.html.

27.6.2017 15:43
králíček1

XXX.XXX.243.247

Janae napsal(a):

Za zlaté doby socialismu se kozy už nechovaly, jen vyjímečně. Mléko se zkrmovalo domácím prasatům. Vyjímečně pro kozí sýry. Kozíčkáři byl hlavněi za 1 republiky, t.j před r.1948, to byla bída! Nádherná doba socialismu! Moji rodiče i prarodiče říkají, zlaté rudé časy!

ondra159

28.6.2017 10:41
ondra159

XXX.XXX.9.162

králíček1 napsal(a):
Za zlaté doby socialismu se kozy už nechovaly, jen vyjímečně. Mléko se zkrmovalo domácím prasatům. Vyjímečně pro kozí sýry. Kozíčkáři byl hlavněi za 1 republiky, t.j před r.1948, to byla bída! Nádherná doba socialismu! Moji rodiče i prarodiče říkají, zlaté rudé časy!

No ty v..e... Tomu říkám posun, od položení dotazu k tomuto. Jsi opravdu šikovný chlapec, že si poznal, kde je Tvoje místo, že jsi si srovnal všechny dnešní i historické souvislosti. Gratuluji, že jsi se stal jedním z nich!

Chovatel Lada

28.6.2017 11:24
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):

Králíčku, mám dotaz - ty jsi z rodiny Kozičkářů, jejich heslo bylo = kdo nekrade
okrádá komustickou rodinu...Kozejčkáři po únoru 1948 začali řídit stát a jak
to dopadlo, že...devastace selského stavu a rozumu, pod vedním strany a mužíků...

28.6.2017 14:48
králíček1

XXX.XXX.243.247

Chovatel Lada napsal(a):
Králíčku, mám dotaz - ty jsi z rodiny Kozičkářů, jejich heslo bylo = kdo nekrade
okrádá komustickou rodinu...Kozejčkáři po únoru 1948 začali řídit stát a jak
to dopadlo, že...devastace selského stavu a rozumu, pod vedním strany a mužíků...

Tihleti demokrati hned odsuzují, pokud není s nimi shodný názor! Nejsou demokrati, když neuznávají druhou stranu! Tento už ví, kdo byli moji předkové a oodsuzuje! Demokrati se jen v paralmentu i ve vládě hádají, prosazují své! Je to nechutné a stále dokola!Svoboda slova neexistuje. Ihned odlišný demokrat zaůtočí. Jen hamounit, hamounit a bohatnout na úkor druhých! Kapitál, tj.peníze zničí svět, hlásal Ježíš i Jan Hus. Byli potrestáni!
Po r.48 jsme byla nejvyspělejší země která vyráběla vše. Soběstačná, vyvážela a neměla dluhy. Země nerozkradená, neprodaná! Dnes?

28.6.2017 15:16
bery25

XXX.XXX.12.1

Ale asi bolo nieco spatne, ked komunisti padli skoro na celom svete.

Chovatel Lada

29.6.2017 09:27
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):
Tihleti demokrati hned odsuzují, pokud není s nimi shodný názor! Nejsou demokrati, když neuznávají druhou stranu! Tento už ví, kdo byli moji předkové a oodsuzuje! Demokrati se jen v paralmentu i ve vládě hádají, prosazují své! Je to nechutné a stále dokola!Svoboda slova neexistuje. Ihned odlišný demokrat zaůtočí. Jen hamounit, hamounit a bohatnout na úkor druhých! Kapitál, tj.peníze zničí svět, hlásal Ježíš i Jan Hus. Byli potrestáni!
Po r.48 jsme byla nejvyspělejší země která vyráběla vše. Soběstačná, vyvážela a neměla dluhy. Země nerozkradená, neprodaná! Dnes?

Králíčku- státní dluh ČSSR byl v roce 1988 ze zprávy ministra financí J. Žáka
ze dne 14.6.1988 byl dluh 3,7 mld. USD, kde nebyl započítán dluh v rublech...
který nebyl nikdy splacen, díky komunistickým bratrům...
Zeptej se prarodičů na Měnovou Reformu v roce 1953, za Tondy Zápotockýho...
Nebo na přídělový systém osm let po válce, potraviny a zboží na lístky...
Píšeš že ČSSR byla nejvyspělejší země, byla asi desátá, ale komunisti
nás dostali mezi rozvojové země, že.. Taková Francie byla šestkrát
na = tom lépe než ČSSR...ŽE...

29.6.2017 09:52
králíček1

XXX.XXX.243.247

Já mám informace odlišné. Nehodlám je nikomu vnucovat a ani zde je rozvádět. Nenechám si vnucovat ty vaše a od vás poučovat. Poučili mne rodiče a současnost! Pravda a láska zvítězí!? Kdy? V této demokracii určitě NE! Neodpovídejte mi.

Chovatel Lada

29.6.2017 10:01
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):
Já mám informace odlišné. Nehodlám je nikomu vnucovat a ani zde je rozvádět. Nenechám si vnucovat ty vaše a od vás poučovat. Poučili mne rodiče a současnost! Pravda a láska zvítězí!? Kdy? V této demokracii určitě NE! Neodpovídejte mi.

To jsou informace komunisticého ministra financí J. Žáka = které si
můžete vyhledat, že by lhal? Pravda a láska byl poslední volený KSČ...

ondra159

29.6.2017 10:53
ondra159

XXX.XXX.9.162

králíček1 napsal(a):

Chlapče, máš částečnou pravdu o tom bordelu, co se děje dnes v politice - ve vládě političní profesionálové kolikrát převlečení komouši, ano, mladí nechodí k volbám, nové strany nemají šanci se dostat do vlády, tam, kde se rozhoduje, ano. Ale jinak seš totálně vedle a chtělo by se to doučit dějepis (ten co už se, nestihne, probrat v devítce).. Když národní výbor rozhodl a zabrali Ti na vsi stodolu, tak Ti jezdili cizí lidi po zahradě a ještě si jim platil elektriku pro větráky, který si ve stodole vybourali a zapojili..Teda pokud Ti tam nenaprali rovnou hnojiva. Uklízet dobytek si chodil jinam, protože vlastního si neměl nic, všechno bylo jaksi všech, že. (jo králíky si měl třeba vlastní, ale obilí pro ně už ne..) Na opravy usedlosti, modernizaci nebyl materiál. Když sis chtěl koupit traktor, tak nebyla jiná možnost, než čekat a pak koupit utahanou pětadvacítku a díly na opravu si neměl. V průmyslu fabriky ukradli majitelům a do vedení nasadili největšího idiota bez znalostí výroby, ale vzorného straníka (platí i pro Národní a Okresní výbory, správce družstev atd.). Zničili taky šlechtický stav, o tom se moc nemluví a to přivedlo mnoho památek do ruin, když ze zámku udělali kasárna a z kostela střelnici, viz Sudety apod...Na druhou stranu, třeba ocel jsme měli superkvalitní -Poldi, nástroje, to je fakt. Taky se dělalo 50 let na ještě předválečných technologiích...Ale třeba motorky se dělaly v zásadě na vývoz (Rusko-Jawa), bez nějakého vývoje, zastaralé a nic se za to do ČSSR nevrátilo (obrovský dluh SSSR a dalších). Kde je Jawa dnes? Škodovku koupili Němci, jinak by tam byla taky (v prde.i..) Před rokem 68 došlo k určitému uvolnění a vzniku na svou dobu supermoderních strojů (Škoda 720 - zastaven vývoj, kombajn SM500 - dokumentace předána Němcům za děkuju, pistole ČZ75, lokomotivy aj. - pořad ČT Zašlapané projekty), pak se Ti naši šašci jeli poklonit do Moskvy a skončilo to okupací a tzv. normalizací - navrácením do bídy a sraček. Před válkou jsme měli desítky výrobců motorek, kvalitních a to platí ve všech oborech - motory, zemědělské stroje, stavebnictví atd.. Prostě ukradením, zničením konkurence a tradičních hodnot, odsunutím inteligence a centrálním řízením všeho tahle země (všechny postkomunistické země) zastarala, omšela a nástupem lidí nekompetentních se po revoluci rozprodala do cizích rukou - a jsme zpět u těch převlečených.. Jak je v jednom filmu:, Oni nás budou učit demokracii, vždyť jsou to furt ty samí lidi,...Víš, proč jsme pro EU jen hadr na podlahu, jen montovna? To bysme museli vrátit tok dějin do roku 1944.. Kdo nevidí důsledky vlády jedné strany v ČSR od 46 do 89 i v roce 2017, je slepý a... Poslední věc: Víš, co to je trezorový film? Doporučuji ke studiu i přemýšlení - Noc nevěsty 1967, Smuteční slavnost 1969, ty řeší stav na vesnici, z porevolečních třeba Černí baroni (popis stavu v armádě), Hoří, má panenko, Skřivánci na niti, skvělé ztvárnění charakterů postav a doby. Vnímat a učit se.

29.6.2017 11:42
králíček1

XXX.XXX.243.247

ondra159 napsal(a):
Chlapče, máš částečnou pravdu o tom bordelu, co se děje dnes v politice - ve vládě političní profesionálové kolikrát převlečení komouši, ano, mladí nechodí k volbám, nové strany nemají šanci se dostat do vlády, tam, kde se rozhoduje, ano. Ale jinak seš totálně vedle a chtělo by se to doučit dějepis (ten co už se, nestihne, probrat v devítce).. Když národní výbor rozhodl a zabrali Ti na vsi stodolu, tak Ti jezdili cizí lidi po zahradě a ještě si jim platil elektriku pro větráky, který si ve stodole vybourali a zapojili..Teda pokud Ti tam nenaprali rovnou hnojiva. Uklízet dobytek si chodil jinam, protože vlastního si neměl nic, všechno bylo jaksi všech, že. (jo králíky si měl třeba vlastní, ale obilí pro ně už ne..) Na opravy usedlosti, modernizaci nebyl materiál. Když sis chtěl koupit traktor, tak nebyla jiná možnost, než čekat a pak koupit utahanou pětadvacítku a díly na opravu si neměl. V průmyslu fabriky ukradli majitelům a do vedení nasadili největšího idiota bez znalostí výroby, ale vzorného straníka (platí i pro Národní a Okresní výbory, správce družstev atd.). Zničili taky šlechtický stav, o tom se moc nemluví a to přivedlo mnoho památek do ruin, když ze zámku udělali kasárna a z kostela střelnici, viz Sudety apod...Na druhou stranu, třeba ocel jsme měli superkvalitní -Poldi, nástroje, to je fakt. Taky se dělalo 50 let na ještě předválečných technologiích...Ale třeba motorky se dělaly v zásadě na vývoz (Rusko-Jawa), bez nějakého vývoje, zastaralé a nic se za to do ČSSR nevrátilo (obrovský dluh SSSR a dalších). Kde je Jawa dnes? Škodovku koupili Němci, jinak by tam byla taky (v prde.i..) Před rokem 68 došlo k určitému uvolnění a vzniku na svou dobu supermoderních strojů (Škoda 720 - zastaven vývoj, kombajn SM500 - dokumentace předána Němcům za děkuju, pistole ČZ75, lokomotivy aj. - pořad ČT Zašlapané projekty), pak se Ti naši šašci jeli poklonit do Moskvy a skončilo to okupací a tzv. normalizací - navrácením do bídy a sraček. Před válkou jsme měli desítky výrobců motorek, kvalitních a to platí ve všech oborech - motory, zemědělské stroje, stavebnictví atd.. Prostě ukradením, zničením konkurence a tradičních hodnot, odsunutím inteligence a centrálním řízením všeho tahle země (všechny postkomunistické země) zastarala, omšela a nástupem lidí nekompetentních se po revoluci rozprodala do cizích rukou - a jsme zpět u těch převlečených.. Jak je v jednom filmu:, Oni nás budou učit demokracii, vždyť jsou to furt ty samí lidi,...Víš, proč jsme pro EU jen hadr na podlahu, jen montovna? To bysme museli vrátit tok dějin do roku 1944.. Kdo nevidí důsledky vlády jedné strany v ČSR od 46 do 89 i v roce 2017, je slepý a... Poslední věc: Víš, co to je trezorový film? Doporučuji ke studiu i přemýšlení - Noc nevěsty 1967, Smuteční slavnost 1969, ty řeší stav na vesnici, z porevolečních třeba Černí baroni (popis stavu v armádě), Hoří, má panenko, Skřivánci na niti, skvělé ztvárnění charakterů postav a doby. Vnímat a učit se.

Pane, děkuji vám za pracně zpracovaný příspěvek. Právem kritizujete. A co dnešní doba?Myslíte, že ji budou příští generace chválit? Tehdy za komunistů byl ukradený majetek v rukou čechů. Čí je nyní? Myslíte si, že byl poctivě prodán? Myslíte si, že diktatura RVHP byla větší, než nyní bruselská? Prý v TV byly normální programy. Nyní samé vraždy a demokraticky kritická politika. Jen samé utočení jedné strany na druhou. Jen hamounit a hamounit! Bohatší chtějí být ještě bohatšími. Pro mnohé je lepší být poslancem za královký plat, než se živit podnikáním nebo prací. Slibovat hory, doly. Většina z nás půjde k volebním urnám jim to umožnit, jim to darovat.

Chovatel Lada

29.6.2017 11:59
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):
Pane, děkuji vám za pracně zpracovaný příspěvek. Právem kritizujete. A co dnešní doba?Myslíte, že ji budou příští generace chválit? Tehdy za komunistů byl ukradený majetek v rukou čechů. Čí je nyní? Myslíte si, že byl poctivě prodán? Myslíte si, že diktatura RVHP byla větší, než nyní bruselská? Prý v TV byly normální programy. Nyní samé vraždy a demokraticky kritická politika. Jen samé utočení jedné strany na druhou. Jen hamounit a hamounit! Bohatší chtějí být ještě bohatšími. Pro mnohé je lepší být poslancem za královký plat, než se živit podnikáním nebo prací. Slibovat hory, doly. Většina z nás půjde k volebním urnám jim to umožnit, jim to darovat.

Králíčku, Králíčku = ti poslanci to jsou všichni komunisti a nebo jejich pohrobci...
Tak nesmíš volit strany co jsou v Parlamentu...doporučuji ti poslechnout
Milouše Jakeše na Červeným Hrádku, tem popsal kde je ekonomika ČSSR,
že je v pr...! Ondro máš odemě palec nahoru... doporučuji film z roku 1968
od Vojtěcha Jasnýho = Všichni dobří rodáci - film popisuje dobu a charakter
lidí po roce 1948...

29.6.2017 12:41
králíček1

XXX.XXX.243.247

Tady je mi stále vnucován názor druhého, jedině ten je 100% pravdivý!Odlišný názor je špatný! To je ta demokracie. Za vše mohou komunisti i komunisti v parlamentu i komunisti podnikatelé. Přiznávají ale, že naše ekonomika je v... Názor mých rodičů i můj, že rok 89 neměl přijít. Všichni bycom se měli dnes mnohem lépe! Nejen ti vyvolení! Lidé by měli k sobě blíže a navzájem by si vypomáhali, jak to kdysi bývalo!
Já už nechci zde na toto téma komunikovat! Udělal jsem si názor o skutečné pravdě a ten si nedám vzít!

ondra159

29.6.2017 13:54
ondra159

XXX.XXX.9.162

králíček1 napsal(a):

Právem kritizujete. To není kritika, to jsou fakta a zkušenosti moje a mých prarodičů.

A co dnešní doba? Taky to není ideál, ale máme plný nákupní košíky, nový baráky a můžem ject, kam chcem - když na to mám a tak to má být. (Nebo si můžu půjčit a pak splácet)

Myslíte, že ji budou příští generace chválit? Vzpomínat se určitě bude v dobrém, jsem předsvědčen. Na Evropu se žene migrační vlna a taky vlny sucha - to změní náš přístup k životu, dříve nebo později. Ve srovnání s tím jsou problémy pana Sobotky s Babišem směšné anekdoty. Takže dobře je právě teď.

Tehdy za komunistů byl ukradený majetek v rukou čechů. Čí je nyní?
Pokud jste okradený, už to není Vaše a je Vám jedno, zda to má Čech nebo Němec. Jsem rád, že jste použil slovo ukradený...

Myslíte si, že byl poctivě prodán? Možná jo, možná ne, kdo ví. Pokud ne, je na moci soudní, aby rozhodla. To je totiž oproti vykonstruovaným (nahraným) procesům a věšení zásadní rozdíl.

Myslíte si, že diktatura RVHP byla větší, než nyní bruselská?
EU, lépe řečeno Německo s Francií nás nyní tlačí do záležitostí, které jsou pro lidi dole nechtěné. Záleží na naší české vládnoucí garnituře, která rozhoduje, které návrhy Evropské komise schválí a zařadí do naší české legislativy. A protože lidi jako Sobotka, Valachová a další jsou morálně velice slabý jedinci, kterým na lidech nezáleží, máme tady věci jako inkluze, podpora solárů a řepky. Od toho jsou volby, aby tam byli Ti správní lidé. O tom koho volit, to je zas jiná debata. Za komunistů jsme byli přímo pod velením Moskvy, která určovala, co kde a kdy vyrobit, bez ohledu na poptávku a trh. Vyberte si, co je lepší.

Prý v TV byly normální programy. Nyní samé vraždy a demokraticky kritická politika. O vysíláni v TV jsem nic nepsal, ale ty lidi, co kdysi vystupovali, tak byli třeba i dobří a inteligentní herci či baviči (Menšík je dle mě nepřekonatelná legenda), ale na druhou stranu to byly osoby schopné udávat a donášet (jako agenti STB) na svoje kolegy z divadla, tv viz Kanyza... Byla to daň za to, že smím hrát, smím vystupovat. Spousta herců, zpěváků radši vypadla za hranice, než aby snášela tohle svinstvo. Nebo byly nenahlášené (ilegální) koncerty, kde byli návštěvníci lustrováni, či přímo zbiti...

K tomu ostatnímu: To jsou zase ty volby. Bez toho se nehnem. Na člověka se hrne tolik informací, že si zkrátka musí udělat v hlavě pořádek a správně se rozhodnout. Tvoji rodiče volí jasně, tam už se to asi nezmění, ale ty máš stále možnost volby, protože tato strana je stranou za 1: Nevýraznou, přežívající z podstaty, nepředpokládající silné a rozumné návrhy zákonů, nemá silného tahouna a za 2: má v názvu zločinný režim, který tuto zemi poslal do morálního úpadku.

ondra159

29.6.2017 14:08
ondra159

XXX.XXX.9.162

Chovatel Lada napsal(a):
Králíčku, Králíčku = ti poslanci to jsou všichni komunisti a nebo jejich pohrobci...
Tak nesmíš volit strany co jsou v Parlamentu...doporučuji ti poslechnout
Milouše Jakeše na Červeným Hrádku, tem popsal kde je ekonomika ČSSR,
že je v pr...! Ondro máš odemě palec nahoru... doporučuji film z roku 1968
od Vojtěcha Jasnýho = Všichni dobří rodáci - film popisuje dobu a charakter
lidí po roce 1948...

Na Rodáky jsem zapomněl, další vynikající film, samozřejmě znám a v tom dnešním seriálovém vysílání je pro mě takovýto film radostně prožitý večer. Nejradši mám tu první veselou část před rokem 46,48...

Chovatel Lada

30.6.2017 06:46
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

horal napsal(a):

Horale, doporučuji vám si přečíst Chovatel číslo 6 /2017 strana 52
Legendy čského holubářství - MILOŠ CALDA = z Vísky Dolany okres Kolín,
tam popisuje osud rodiny jak byla vyhnána do Orlických hor a měli zákaz
cestovat na okres Kolín a takových osudů bylo tisíce...
Jak píše Miloš Calda, tak dnes chová cca 80 párů Českých staváku, přeji
mu hlavně hodně zdraví...

30.6.2017 10:55
horal

XXX.XXX.202.176

Nikdy jsem tyhle skutečnosti nepopíral, ani neschvaloval, Byla to hnusná doba, hlavně poválečná. Můj děda na Slovensku byl partizán a byl raněn ve válce. Střepina z ruského dělostřeleckého granátu ho zasáhla do kyčle. Při převozu do nemocnice Němci bombardovali vlak a tak se dostal do Německé zajatecké nemocnice kde byl až do konce války. Po válce když se vrátil domů by prohlášen za kulaka a klaboranta, majetek zabaven a byl vyhnán do sudet na dosídlení. Po mnoha urgencích spolubojovníků se mohl vrátit po roce domů. Svůj dům už ale nedostal ( bydlel tam agitační správce). Takže dotklo se to i mé rodiny a později i mne, o tom se šířit nebudu. Vím jaká to byla doba. Znovu jenom opakuju, že jsem jenom odpověděl na otázky podle mích zkušenosti a lidí v mém okolí.

30.6.2017 17:11
bery25

XXX.XXX.12.1

Pan horal, podla vasich prispevkov som tusil ze budete dobry clovek, uz asi tusim aj preco

1.7.2017 00:29
PavelV

XXX.XXX.185.10

Po 3/4 roce se zase obnovilo toto téma. Že by s blížícími volbami? Králíčku, za co budete kandidovat. Do parlamentu?
Tady by se mělo psát o chovu králíků a ne o politice. Omlouvám se, taky jsem se nechal svést a zapojil do téhle diskuse. Už nebudu.
Pavel.

Chovatel Lada

1.7.2017 05:50
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Porovnání platů v Německu v ČR = při kurzu 27 kč za Euro...to si pobrečíte...

http://www.extra.cz/velke-srovnani-platu-jake-mzdy-maji-nemci-a-jake-cesi-bude-se-vam-chtit-brecet.

1.7.2017 08:31
králíček1

XXX.XXX.243.247

PavelV napsal(a):
Po 3/4 roce se zase obnovilo toto téma. Že by s blížícími volbami? Králíčku, za co budete kandidovat. Do parlamentu?
Tady by se mělo psát o chovu králíků a ne o politice. Omlouvám se, taky jsem se nechal svést a zapojil do téhle diskuse. Už nebudu.
Pavel.

Byl jsem tázán, odpovídám.Toto téma jsem neobnovil. Že by volby? Kdyby něco změnily, tak by je už dávno v demokrecii zakázali. Na každé schůzi ZO ČSCH diskuze sklouzne do politiky a kritizuje se ta dnešní a vzpomíná v dobrém na minulost. Moji rodiče také v tom nejlepším! Do parlamentu kandidovat nebudu, na to jsou vzdělanější, ale budu kandidovat do obecního zastupitelstva za KSČM. Komunismus byl jen v prvotně pospolné společnosti a jednou se k němu lidstvo dožije. Vše dělají lidé! V těch hrůzných 50-tých hrůzní lidé, tak jako v fašismu. V socialismu byla společnost vychovávana k dobromyslnosti a slušnosti k druhému. Lidé si navzájem vypomáhali. V dnešní době výchova k násilí, viz v TV zločinfilmy. Lidé nejsou jednotní, rozdělují je politické strany. Za různé politické názory jsou si ohotni navzájem ublížit, i tak se stává, dokonce v zahraničních parlamentech. V tom našem do toho moc daleko nechybí, viz přenosy v TV. Samé osočování a hrubé nadávky. Minulý režim na začátku zločinně připravil mnohé o život. V dnešním vraždy kvůli penězům. Už jich bylo a ještě bude také dost. Stále je poukazováno, že minulý režim byl řízen z Moskvy, tento z Bruselu. Jak je velký poslanecký plat tohoto parlamentu? I v našem si stále přidávají každoročně velké tisíce a na učitele a zdravotní sestry a další se nedostávají. Poukazuje se, že stát řídí lobisté, zasahují i ve sněmovně. Stále je slyšet, že tehdy všude propgace KSČ. Co ti žebráci? Bezdomovci? Sociální dávky romům? Za minulého režimu museli pracovat i s lopatou a krumpáčem. Mnohdy mne mrzí, že jsem se nenarodil jako rom. Nemusel bych pracovat a měl se dobře! Nemusel bych namáhat tolik mozek ve škole, neboť bych jej pro žádné další studium nepotřeboval. Chovatelství bych neznal! Žil bych si lépe než mnohými ve vysněném komunismu, neboť by se o mne postaral stát. Ti romové se mají! Závidím. V tomto vláknu mnozí vyzývají, aby zaniklo! Držet jazyk za zuby a neremcat! Hlavně nechválit dobu minulou. Už končím a děkuji všem, kteří svými příspěvky mne zde poučili!

1.7.2017 13:28
waw

XXX.XXX.105.91

Vážení, obracím se na Vás s prosbou. Přestaňte již dále rozepisovat toto vlákno. Komunismus v žádném případě drobnochovatelství nemohl zlikvidovat. Pokud se nepletu tak do roku 1989 a počátkem roku 1990 bylo naše společnost socialistická.
Drobnochoivatelství si likvidujeme my, samotní chovatelé. Někteří závistí a podvody, další svým přístupem k tomuto náročnému koníčku a svým jednáním a vystupováním vůči druhým chovatelům.
Přeji všem chovatelům mnoho zdaru v jejich chovech a hlavně pevnou vůly vydržet, ale hlavně vyvarovat se střetu s těmi rádoby ublíženými.

Chovatel Lada

1.7.2017 16:54
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Video - Město Trutnov- komunistické ghetto - vhodný si připomenout a porovnat
s dnešní realitou...

halonoviny.com/tag/realny-socialismus/.

1.7.2017 19:05
kkki

XXX.XXX.54.213

waw napsal(a):
Vážení, obracím se na Vás s prosbou. Přestaňte již dále rozepisovat toto vlákno. Komunismus v žádném případě drobnochovatelství nemohl zlikvidovat. Pokud se nepletu tak do roku 1989 a počátkem roku 1990 bylo naše společnost socialistická.
Drobnochoivatelství si likvidujeme my, samotní chovatelé. Někteří závistí a podvody, další svým přístupem k tomuto náročnému koníčku a svým jednáním a vystupováním vůči druhým chovatelům.
Přeji všem chovatelům mnoho zdaru v jejich chovech a hlavně pevnou vůly vydržet, ale hlavně vyvarovat se střetu s těmi rádoby ublíženými.

S vámi absolutně souhlasím, cožpak dnes nejsou rodiny postiženy dnešním režimem?Taky jsou, každá doba bohužel nese své oběti.K.

Chovatel Lada

1.7.2017 19:11
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
S vámi absolutně souhlasím, cožpak dnes nejsou rodiny postiženy dnešním režimem?Taky jsou, každá doba bohužel nese své oběti.K.

Můžete popsat, jak jsou dnes rodiny postižený režimem, podělte se o to veřejně...!

1.7.2017 19:15
kkki

XXX.XXX.54.213

Chovatel Lada napsal(a):
Můžete popsat, jak jsou dnes rodiny postižený režimem, podělte se o to veřejně...!

Vy jste se s tím ještě nesetkal?Tak jste šťastný chlap, a určitě nemám zájem se s tím, zde svěřovat a jistě, nejsem sám.K.

Chovatel Lada

1.7.2017 19:22
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
Vy jste se s tím ještě nesetkal?Tak jste šťastný chlap, a určitě nemám zájem se s tím, zde svěřovat a jistě, nejsem sám.K.

Vážený, vždy uvádějte FAKTA a ne pohnutky vaších myšlenek...a mluvte prosím za sebe...!

1.7.2017 19:37
kkki

XXX.XXX.54.213

Chovatel Lada napsal(a):
Vážený, vždy uvádějte FAKTA a ne pohnutky vaších myšlenek...a mluvte prosím za sebe...!

Asi nesledujete tv noviny, kdy se okrádají seniorové, kdy podnikatelé vykořustijí zaměstnance atd. dejte se dohromady a sundejte ty růžové brýle, které sliboval Klaus v 89, že za deset let budeme vystupovat z tunelu s cenami jako v Německu.Pohnutky máte možná Vy, ale jen(možná) tak v kalhotech.K.

1.7.2017 19:59
kkki

XXX.XXX.54.213

A ještě k tématu, zlo se dělo a bude dít vždy.O kterých se ví více, o některých méně.Mladí lidé neví o co jde a není třeba jim dávnou dobu znechucovat, pokud jim neublížila.Sám si tu dobu neumím vynachválit.choval jsem tehdy i nyní.Je pravda, že nyní seženete za peníze vše, co chcete..A uvádím, že jsem nikdy, žádným členem nebyl, a nikdo mě k vůli tomu neflustroval..Chovu zdar.K.

Chovatel Lada

1.7.2017 20:05
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
Asi nesledujete tv noviny, kdy se okrádají seniorové, kdy podnikatelé vykořustijí zaměstnance atd. dejte se dohromady a sundejte ty růžové brýle, které sliboval Klaus v 89, že za deset let budeme vystupovat z tunelu s cenami jako v Německu.Pohnutky máte možná Vy, ale jen(možná) tak v kalhotech.K.

Nesleduji TV už několik let, no když kolega důchodce dá za hrnce 30 tisíc kč,
tak je major...Podnikatelé vykořisťují = tak jím zamávejte...To že posloucháte
Klause, to si stím zajděte k lékaři, já jsem realista...! ale stále jste nenapsal
jak rodiny postihuje režim, vláda ČR...

1.7.2017 20:10
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Pokud něco takřka zlikvidovalo drobnochovatelství, tak je to zejména dnešní doba MAXIMÁLNĚ podporující KONZUM a POVRCHNOST...

Chovatel Lada

1.7.2017 20:20
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

mustela.erminea napsal(a):
Pokud něco takřka zlikvidovalo drobnochovatelství, tak je to zejména dnešní doba MAXIMÁLNĚ podporující KONZUM a POVRCHNOST...

Chovatelství zlikvidovali funkcionáři ZO ČSCH, podívejte se kolik zaniklo ZO hned
po roce 1990 a kolik jich zůstalo po přechodu na Spolky v roce 2016...
To by bylo na delší psaní...

1.7.2017 20:54
waw

XXX.XXX.105.91

Chovatel Lada napsal(a):
Chovatelství zlikvidovali funkcionáři ZO ČSCH, podívejte se kolik zaniklo ZO hned

Kurňa chlape proberte se. Jak se na současném stavu podepsali funkcionáři ZO ČSCH jak píšete. Pokud ZO zaniká tak s tím musí souhlasit 3/4 členů. Vždyť právě díky těm pár blbcům(omlouvám se všem funkcionářům ZO za tento použitý výraz, ale ono se to jinak napsat nedá) kteří zastávají funkce předsedy a jednatele se mnohé ZO drží nad vodou. Vždyť tito chovatelé tlačí na ty ostatní, aby se vykonávala nějaká činnost atd.
P.S. Jak jsem si pročítal některé Vaše příspěvky, tak Vy patříte do té skupiny rádoby postižených a ukřivděných Jen se divím jedné věci, proč jste si to příkoří celá desetiletí nechali líbit.

1.7.2017 20:59
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Chovatel Lada napsal(a):

Takže, když zanikly po r.1990, tak je zlikvidoval "komunismus", který tu reálně nikdy nebyl? A nebylo to tedy logicky přesně naopak?

Kdo prostě zájem o chovatelství má, tak si k němu cestičku najde. A režim na to nemá žádný vliv!

Je strašně jednoduché, hodit vždy vše na někoho, nebo na něco jiného. A o lidech, kteří to takto dělají, to mnohé vypovídá.

Kdyby každý začal hledat chyby u sebe, a ne u jiných, byli bychom všichni úplně jinde...

Dnešní doba je holt taková, že se každý chce bavit, být "in", úspěšný v práci, být mladý, krásný... Málokdo se realizuje v něčem jako je chovatelství aj... Důraz je kladen na povrchnost. Je to jednoduché, prosté a většina na to slyší, jelikož média v čele, bohužel často, s polovzdělanci toto zdatně podněcují.

Chovatel Lada

1.7.2017 21:12
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

waw napsal(a):
Kurňa chlape proberte se. Jak se na současném stavu podepsali funkcionáři ZO ČSCH jak píšete. Pokud ZO zaniká tak s tím musí souhlasit 3/4 členů. Vždyť právě díky těm pár blbcům(omlouvám se všem funkcionářům ZO za tento použitý výraz, ale ono se to jinak napsat nedá) kteří zastávají funkce předsedy a jednatele se mnohé ZO drží nad vodou. Vždyť tito chovatelé tlačí na ty ostatní, aby se vykonávala nějaká činnost atd.
P.S. Jak jsem si pročítal některé Vaše příspěvky, tak Vy patříte do té skupiny rádoby postižených a ukřivděných Jen se divím jedné věci, proč jste si to příkoří celá desetiletí nechali líbit.

Vy jste naivní, kolik bylo v ZO ČSCH CHOVATELŮ a kolik KRMIVÁŘŮ...
Co jsem taháte funkcionáře chovatele kteří drží čistokrevná zvířata a pracují
pro spolek...tady řešíme soudruhy kteří rozpustili spolky, to jste myslel že
zodpovědnost přeberou KRMIVÁŘI...na to P.S. co říct, jen že jste asi pěknej
zmetek...že...

1.7.2017 21:54
bery25

XXX.XXX.12.1

No tak, komunismus toho zlikvidoval dost, nakoniec aj sam seba, kralicek pisal ze rok 1989 nemal prist, no mal a uz v roku1968

1.7.2017 21:58
waw

XXX.XXX.105.91

Chovatel Lada napsal(a):
Vy jste naivní, kolik bylo v ZO ČSCH CHOVATELŮ a kolik KRMIVÁŘŮ...
Co jsem taháte funkcionáře chovatele kteří drží čistokrevná zvířata a pracují
pro spolek...tady řešíme soudruhy kteří rozpustili spolky, to jste myslel že
zodpovědnost přeberou KRMIVÁŘI...na to P.S. co říct, jen že jste asi pěknej
zmetek...že...

Pro mne jste normální primitiv, píšete o funkcionářích ZO ČSCH a pokud Vám člověk napíše k tomuto svúj názor tak to přetočíte a do všeho hned začínáte míchat soudruhy. A k tomu P.S. a to, že mne nazýváte zmetkem je asi podle hesla podle sebe soudím tebe... že... pak kdo je zmetek.
Mě se v dnešní době líbí především lidé Vašeho ražení a pak rádoby různí umělci, kteří mají a to včetně Vás plnou hubu keců, jak vše bylo špatné, jak ti komouši vše likvidovali a všechny zavírali, jak se lidé báli cokoliv říct, jak v obchodech skoro nic nebylo atd.
Jinak se proberte a pokud něco hulíte nebo berete, tak buď je to slabý, anebo je zapotřebí zvýšit dávku.

Chovatel Lada

1.7.2017 21:59
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

bery25 napsal(a):
No tak, komunismus toho zlikvidoval dost, nakoniec aj sam seba, kralicek pisal ze rok 1989 nemal prist, no mal a uz v roku1968

Já tvrdím že neměl příjít rok 1948 a bylo by dobře, nejen pro Chovatele...

Chovatel Lada

1.7.2017 22:18
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

waw napsal(a):
Pro mne jste normální primitiv, píšete o funkcionářích ZO ČSCH a pokud Vám člověk napíše k tomuto svúj názor tak to přetočíte a do všeho hned začínáte míchat soudruhy. A k tomu P.S. a to, že mne nazýváte zmetkem je asi podle hesla podle sebe soudím tebe... že... pak kdo je zmetek.
Mě se v dnešní době líbí především lidé Vašeho ražení a pak rádoby různí umělci, kteří mají a to včetně Vás plnou hubu keců, jak vše bylo špatné, jak ti komouši vše likvidovali a všechny zavírali, jak se lidé báli cokoliv říct, jak v obchodech skoro nic nebylo atd.
Jinak se proberte a pokud něco hulíte nebo berete, tak buď je to slabý, anebo je zapotřebí zvýšit dávku.

A/ Můžete mě říct proč byl příděl krmiva pro členy ZO ČSCH..
b/ Proč bylo politické školení členů ZO ČSCH...
c/ Proč se podávala hlášení o dodávkách
d/ Proč posuzovatel musel být členem KSČ
e/ Mám pokračovat...
Co jsem pletete komunistický umělce, no a že v obchodech
nic nebylo, za to nemůžu, že...já jsem nekuřák...ha, ha...
Dneska chovatelství děláme že je to náš koníček a nepotřebujeme
k tomu členy KSČ...ANI JINÉ strany... a jde to, že...

1.7.2017 23:00
králíček1

XXX.XXX.243.247

Chovatel Lada napsal(a):

Kdyby nepřišel r.48, tak by Hitler vyhrál válku a my všichni by jsme sem dnes nepsali. Buď bychom se nenarodili, neboť naši mnozí předkové by skončili v plynových komorách, nebo z těch pozůstalých by se stali fašisté, jinak by skončili také v plynu. Komunistický SSSR tomu zabránil! Za vše mohou jen a jen komunisti! Z mnohých jsou dnes největší podnikatelé a i poslanci v různých politických stranách. Za vším zlem i dobrem, kterého je méně jsou lidé! V přírodě se zvířata regulují přirozeně sama. Jeden sežere druhého. Kdo reguluje lidstvo? Stále jich přibývá, hlavně těch nepřízpusobivých. Ti už z dávek žijí v komunismu. Bez práce jim létají pečení holubi do pusy. Nyní přibývá /více se rodí/ i těch migrujících. Komunistický SSSR měl vliv v Africe. Jen se rozpadl, tak vliv získal někdo jiný. Co je špatné, tak za to mohou jen a jen komunisti! Co se stane, až se migranti ještě více a více rozmnoží? Také požadují, aby jim pečení holubi létali do pusy. Mám velký strach, že se toho dožiji. Škoda, že jsem se nenarodil v r.48, který neměl dle mnohých přijít. Mladá generace neměla strach z budoucnosti a všichni společněli budovali tolik dnes mnohými nenáviděný socialismus.

1.7.2017 23:31
bery25

XXX.XXX.12.1

Chovatel Lada napsal(a):

Názor mých rodičů i můj, že rok 89 neměl přijít-to su vase slova, trosicku prekrucate.

1.7.2017 23:35
bery25

XXX.XXX.12.1

Chovatel lada, to nepatrilo vam, ospravedlnujem sa, reagoval som na kralickove slova ze rok 89 nemal prist.

Chovatel Lada

2.7.2017 05:20
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

bery25 napsal(a):
Chovatel lada, to nepatrilo vam, ospravedlnujem sa, reagoval som na kralickove slova ze rok 89 nemal prist.

Já to beru...to koukám že to je omyl...

Chovatel Lada

2.7.2017 05:32
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):
Kdyby nepřišel r.48, tak by Hitler vyhrál válku a my všichni by jsme sem dnes nepsali. Buď bychom se nenarodili, neboť naši mnozí předkové by skončili v plynových komorách, nebo z těch pozůstalých by se stali fašisté, jinak by skončili také v plynu. Komunistický SSSR tomu zabránil! Za vše mohou jen a jen komunisti! Z mnohých jsou dnes největší podnikatelé a i poslanci v různých politických stranách. Za vším zlem i dobrem, kterého je méně jsou lidé! V přírodě se zvířata regulují přirozeně sama. Jeden sežere druhého. Kdo reguluje lidstvo? Stále jich přibývá, hlavně těch nepřízpusobivých. Ti už z dávek žijí v komunismu. Bez práce jim létají pečení holubi do pusy. Nyní přibývá /více se rodí/ i těch migrujících. Komunistický SSSR měl vliv v Africe. Jen se rozpadl, tak vliv získal někdo jiný. Co je špatné, tak za to mohou jen a jen komunisti! Co se stane, až se migranti ještě více a více rozmnoží? Také požadují, aby jim pečení holubi létali do pusy. Mám velký strach, že se toho dožiji. Škoda, že jsem se nenarodil v r.48, který neměl dle mnohých přijít. Mladá generace neměla strach z budoucnosti a všichni společněli budovali tolik dnes mnohými nenáviděný socialismus.

Králíčku, Králíčku, ty jsi pomatený = válka skončila v roce 1945- 1945- 1945...
Chodil jsi do školy...? jo, jo, když stranická legitimace byla mozkem, že...

2.7.2017 07:30
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Chovatel Lada napsal(a):

Krvavá II. SV skončila 1945. Žiaľ i u nás (Československo) v 1948 pokračovala vojna farizejská...

Celkom tak, ako šesťdnová izraelská vojna, ktorá trvá vyše 50 rokov...

2.7.2017 07:54
králíček1

XXX.XXX.243.247

Chovatel Lada napsal(a):

Vidím, že jsi, dosti chytrý! Ale jak? Vítězové si předem rozdělili působnost! Proto americká vojska čekala v Plzni, než Rudá armáda dorazí do Prahy. Zatím stačila bombardovat, /prý omylem/ české fabriky a prý s němekými vojáky se přátelit a mít čas na česká děvčata.Kdyby nebylo Rudé armády, tak by Hitler změnil svět. a zase je důvod říkat, že za vše mohou komunisti.
Tací, jako chovatelé Láďové, tak to je požitek!Neústupní a vždy si hledají a vnucují svoji pravdu. Už jsem psal, takoví přesvědčují nejen ve sněmovně. Mají svoji pravdu a neuzávají druhé. Proto je společnost nejednotná a rozhádaná! Už jsem psal, ať mi tento neodpovídá. S takovými nediskutuji a ani nechci!Takovými je nekonečná roztržka. Z takových je společnost znechucena! Mnozí nechtějí jít kvůli roztržkám ani k volbám. Ty máš asi také svůj mozek ve své stranické legitimaci, jejíž strana zase tolik už preferencí nemá.

2.7.2017 08:10
horal

XXX.XXX.202.176

Čím déle čtu tohle vlákno, nabývám přesvědčení, že za všechno může Masaryk. Kdyby u Zborova neagitoval za Československou armádu nevzniklo by Československo. Část čech by byla Rakouská a část Německá. Slovensko by patřilo Maďarům. Nebyly by komunisti ani socializmus a všichni bychom si žili jako v ráji. No až na pár, možná tisíců bezdomovců nebo pár stovek zoufalců, který si vzali život kvůli tomu že nějaký vykuk vytuneloval podnik a oni zůstali bez práce. Nebo manželka oškubala manžela, díky právnickým vykukům o vše. Ale né, Masaryk za to nemůže. Když si odmyslíme těch 41 a půl roku od revoluce do revoluce, tak je vlastně vše jak by to bylo i kdyby ta doba nebyla. Jenom jediné se změnilo, jmenujeme se Česko ale patříme pod Brusel kde vládně Německo. Máme plné obchody potravin, nákupní střediska kde nakoupíte na jednom místě vše na co si pomyslíte. Pardon kde je vše na co si pomyslíte. A ty řetězce myslí i na důchodce, v 12tisícovém městě je 7 obchoďáků. Pravidelně jim poskytují slevy, protože ví jak jsou na tom bídně s důchodama. Ono na důchodce myslí i chovatelé, slepičky jim přivezou až na dvůr, aby se nemuseli někam trmácet a mají pro ně specialní nabídku. Slepičky za 90 Kč, přeci si nebudete kupovat za 180. Tady máte za to dvě. Nebojte za pár dní jim naroste peří a běhat také budou, to jim jenom zdřevěněly nohy tou dalekou cestou. Ty vám ještě nanesou vajíček. A když si jich koupíte deset tak vám přidáme kohoutka zdarma. No nejsou to hodní lidě? Ušetřené penízky dají dětem. Vydělávají sice slušne, v nejaké fabrice kde vyrábí něco na auta a představte si že mají dohromady i 30 ticíc, takových peněz, ale ta dřina. Proto potřebují nějakou korunku na rekreaci k mři. Však oni důchodc si užili dost když chodili do práce. To byli každý rok závodní rekreace a ještě si mohli vybrat jestli v zimě nebo v létě. A představte si že jezdili i k moři do Bulharska nebo Jugoslávie, ale také do Gruzie. A představte si že u těch závodních rekreací je to nestálo nic a ještě dostali za to mzdu. Tak co by chtěli dnes vždyť si už užili dost. No nic budu přemýšlet dál, kdo může za likvidaci chovatelství v Čechác. No to je ono Čech, praotec Čech. Kdyby se byl usadil někde u jižních moří mohli jsme mít místo chlívků a kurníků bungalovy a Němci by nám platili za ubytování na rekreaci. Konečně jsem našel viníka. Už ho nemusíte hledat, vše je vyřešeno a můžeme zanech těch keců okolo. Najdeme si jinou kauzu.

2.7.2017 08:32
bery25

XXX.XXX.12.1

Nieee, madarom nieee

2.7.2017 08:45
králíček1

XXX.XXX.243.247

horal napsal(a):
Čím déle čtu tohle vlákno, nabývám přesvědčení, že za všechno může Masaryk. Kdyby u Zborova neagitoval za Československou armádu nevzniklo by Československo. Část čech by byla Rakouská a část Německá. Slovensko by patřilo Maďarům. Nebyly by komunisti ani socializmus a všichni bychom si žili jako v ráji. No až na pár, možná tisíců bezdomovců nebo pár stovek zoufalců, který si vzali život kvůli tomu že nějaký vykuk vytuneloval podnik a oni zůstali bez práce. Nebo manželka oškubala manžela, díky právnickým vykukům o vše. Ale né, Masaryk za to nemůže. Když si odmyslíme těch 41 a půl roku od revoluce do revoluce, tak je vlastně vše jak by to bylo i kdyby ta doba nebyla. Jenom jediné se změnilo, jmenujeme se Česko ale patříme pod Brusel kde vládně Německo. Máme plné obchody potravin, nákupní střediska kde nakoupíte na jednom místě vše na co si pomyslíte. Pardon kde je vše na co si pomyslíte. A ty řetězce myslí i na důchodce, v 12tisícovém městě je 7 obchoďáků. Pravidelně jim poskytují slevy, protože ví jak jsou na tom bídně s důchodama. Ono na důchodce myslí i chovatelé, slepičky jim přivezou až na dvůr, aby se nemuseli někam trmácet a mají pro ně specialní nabídku. Slepičky za 90 Kč, přeci si nebudete kupovat za 180. Tady máte za to dvě. Nebojte za pár dní jim naroste peří a běhat také budou, to jim jenom zdřevěněly nohy tou dalekou cestou. Ty vám ještě nanesou vajíček. A když si jich koupíte deset tak vám přidáme kohoutka zdarma. No nejsou to hodní lidě? Ušetřené penízky dají dětem. Vydělávají sice slušne, v nejaké fabrice kde vyrábí něco na auta a představte si že mají dohromady i 30 ticíc, takových peněz, ale ta dřina. Proto potřebují nějakou korunku na rekreaci k mři. Však oni důchodc si užili dost když chodili do práce. To byli každý rok závodní rekreace a ještě si mohli vybrat jestli v zimě nebo v létě. A představte si že jezdili i k moři do Bulharska nebo Jugoslávie, ale také do Gruzie. A představte si že u těch závodních rekreací je to nestálo nic a ještě dostali za to mzdu. Tak co by chtěli dnes vždyť si už užili dost. No nic budu přemýšlet dál, kdo může za likvidaci chovatelství v Čechác. No to je ono Čech, praotec Čech. Kdyby se byl usadil někde u jižních moří mohli jsme mít místo chlívků a kurníků bungalovy a Němci by nám platili za ubytování na rekreaci. Konečně jsem našel viníka. Už ho nemusíte hledat, vše je vyřešeno a můžeme zanech těch keců okolo. Najdeme si jinou kauzu.

Ano. Přesně jste to vystihl! Za vše může praotec Čech! Jen jste se zapomněl zmínit ve vysvětlování, proto připomínám, že T.G.Masaryk dal střílet do bezbranných horníků, proto jej komunisti nemají rádi. Ano, Najdeme si jinou kauzu a už sem nepišme, neboť vše bylo popsáno a jen bychom se opakovali! Budeme mít všichni jiné starosti a toto bude nicotnost, až se k nám dovalí hordy migrantů!
Toto vlákno jsem založil, proto bych jej rád UKONČIL!

Chovatel Lada

2.7.2017 08:51
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Vážený Horale a to včera na seznamu psali že dříve narození Češi mají
mladou duši a že nejsou ubrblaný důchodci a jsou pracovitý...
Berte život snadhledem...přeji pěkný letní den...

2.7.2017 10:31
kkki

XXX.XXX.54.213

horal napsal(a):

100% palec nahoru a chovatel Lada, by se měl léčit.Nepochopitelné a protichůdné názory, vedou k tomu, že je to rozpolcená osobnost.K.

Chovatel Lada

2.7.2017 10:39
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
100% palec nahoru a chovatel Lada, by se měl léčit.Nepochopitelné a protichůdné názory, vedou k tomu, že je to rozpolcená osobnost.K.

Vy se můžete chytit s králíčkem za ruce a jít sekat příkopy kolem silnice
a vzpomínat na socialismus...Koukám že jste nepochopil Horala co napsal...
Demokracie je největší nebezpečí, jak pro komunisty, tak i pro Brusel...

2.7.2017 10:42
kkki

XXX.XXX.54.213

Chovatel Lada napsal(a):
Vy se můžete chytit s králíčkem za ruce a jít sekat příkopy kolem silnice
a vzpomínat na socialismus...Koukám že jste nepochopil Horala co napsal...
Demokracie je největší nebezpečí, jak pro komunisty, tak i pro Brusel...

A Vy jste zase úplně vedle, souhlasím s jeho názorem, nikoliv s touhle dobou.K.

2.7.2017 10:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.250

Chovatel Lada napsal(a):

?
https://www.youtube.com/watch?v=2SkkRM6w3Lc.

Chovatel Lada

2.7.2017 11:12
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

rapotacka11 napsal(a):
?
https://www.youtube.com/watch?v=2SkkRM6w3Lc.

Pěkná písnička = la, la, la, la, la = ale brečíte na špatném hrobě, když
mě něco takového pošlou kamarádí = tak se jich ptám, co jste proti
tomu udělali a co děláte...mlčej a kýbl si dávaj na noc do ložnice...že...
Najděte si živitopis těch chlapců a děvčat a bude vám špatně, co maj
v genech...

2.7.2017 16:29
králíček1

XXX.XXX.243.247

Založil jsem nové vlákno, aby toto už konečně zaniklo na tema migrace a naše chovatelství. Přišlo upozornění, že byl vložen příspěvek. Za chvíli druhý. Oba byly dosti dlouhé a divně psané!? V prvém mimo jiné, jak psí kůže visí na plotech, ve druhém mimo jiné, že všichni zemřeme!? Oba byly ihned smazány. Přímo mne to děsí!

2.7.2017 17:14
chondro

XXX.XXX.18.197

Tyjo to je diskuze...svádět současný stav státu téměř 30 let po převratu na komáry je vyraz lidské blbosti či snaha nevidět nebo prostě snaha odvést pozornost od problémech v dnešní demokracii a kapitalismu.Možná si tu pak ani nikdo nevšim že ač v demokracii žijeme v klientelském státě kde na prvním místě určitě nejsou občané chjo

2.7.2017 20:48
waw

XXX.XXX.105.91

Já to trochu odlehčím a mnhým z Vás doporučuji si přečíst na uvedených stránkách tento článek.

http://www.novarepublika.cz/2014/10/hospodareni-zlocinnych-komunistu.html.

Chovatel Lada

2.7.2017 21:30
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

waw napsal(a):
Já to trochu odlehčím a mnhým z Vás doporučuji si přečíst na uvedených stránkách tento článek.

http://www.novarepublika.cz/2014/10/hospodareni-zlocinnych-komunistu.html.

Státní dluh za vlády komunistů - Blog idnes.cz 27.8.2012

Podle zprávy ministra financí ČSSR J.Žáka ze dne 14.6.1988 byl dluh ve volně
směnitelných měnách Československých bank 3,7 mld.USD = 3,7 mld. USD
/ není započítán dluh v rublech / v době kdy skutečná hodnota dolaru byla kčs 30, -
a státní rozpočet byl o řád nižší / 3,7 mld.+100 x150x10 = 55 mld.USD v dnešních
cenách/ Dluhy spřátelených komunistických zemí v rublech jsou o několik řádů vyšší
a nebyly nikdy splaceny atd.
Tak komu věříte, nebo že by komunistický MF J. Žák, lhal ve zprávě...

2.7.2017 23:08
waw

XXX.XXX.105.91

Chovatel Lada napsal(a):
Státní dluh za vlády komunistů - Blog idnes.cz 27.8.2012

Podle zprávy ministra financí ČSSR J.Žáka ze dne 14.6.1988 byl dluh ve volně
směnitelných měnách Československých bank 3,7 mld.USD = 3,7 mld. USD
/ není započítán dluh v rublech / v době kdy skutečná hodnota dolaru byla kčs 30, -
a státní rozpočet byl o řád nižší / 3,7 mld.+100 x150x10 = 55 mld.USD v dnešních
cenách/ Dluhy spřátelených komunistických zemí v rublech jsou o několik řádů vyšší
a nebyly nikdy splaceny atd.
Tak komu věříte, nebo že by komunistický MF J. Žák, lhal ve zprávě...

Jak tak koukám, tak Vy se vyznáte ve všem a všemu rozumíte. Jak brouk Pytlík. Jen jste napsal poloviční pravdu. Na jedné straně byl dluh a na druhé straně byla pasiva. A pokud mne paměť neklame, tak v roce 1989 byly tyto dvě strany vyrovnány tzn. výše dluhu byla pokryta pasivy.
Což o dnešní době se vůbec říci nedá...že...
P.S. ale to jsme hodně odbočili od chovatelství...

3.7.2017 01:34
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Ačkoli si nemůžeme vybrat, co se nám stane, můžeme si vybrat, jak na to zareagujeme.

Chovatel Lada

3.7.2017 05:49
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

waw napsal(a):
Jak tak koukám, tak Vy se vyznáte ve všem a všemu rozumíte. Jak brouk Pytlík. Jen jste napsal poloviční pravdu. Na jedné straně byl dluh a na druhé straně byla pasiva. A pokud mne paměť neklame, tak v roce 1989 byly tyto dvě strany vyrovnány tzn. výše dluhu byla pokryta pasivy.
Což o dnešní době se vůbec říci nedá...že...

Jak tak koukám, vy nerozumíte základum ekonomiky, když máte dluh
v rodinném rozpočtu tak asi nemáte pasiva, že...1+1=2 nebo to
funguje u vás v rodinném rozpočtu jinak...který MF vám řek že v roce
1989 byly tyto dvě strany vyrovnány... pracujte s faktama a né jedna
paní povídala...Bez financí nemůžete dělat chovatelství...
Co ČR už musela odepsat pohledávek za pomoc bratrským stranám...

3.7.2017 08:24
burgund6

XXX.XXX.33.11

Chovatel Lada napsal(a):
Jak tak koukám, vy nerozumíte základum ekonomiky, když máte dluh
v rodinném rozpočtu tak asi nemáte pasiva, že...1+1=2 nebo to
funguje u vás v rodinném rozpočtu jinak...který MF vám řek že v roce
1989 byly tyto dvě strany vyrovnány... pracujte s faktama a né jedna
paní povídala...Bez financí nemůžete dělat chovatelství...
Co ČR už musela odepsat pohledávek za pomoc bratrským stranám...

Když už máte takový neskonalý přehled o všem, tak sem prosím dejte nějakou tabulku s počtem chovaných zvířat před rokem 1989 a dnešní dobou..Mám na mysli skot, prasata, drůbež, králíky, nutrie, holuby atd.Můžete přidat i tabulku s počtem základních organizací a s počtem členů ČSCH.Ještě přidejte počet kravínů, teletníků, odchoven, drůbežáren, prasečáků. A uvidíme, jak jsme na tom.Pak se můžeme bavit o tom, kdo zlikvidoval chovatelství v této zemi.Jinak je tato debata o ničem.A ještě Vás poprosím, abyste se zaregistroval, tak jako ostatní zde.Děkuji.

Chovatel Lada

3.7.2017 09:20
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

burgund6 napsal(a):
Když už máte takový neskonalý přehled o všem, tak sem prosím dejte nějakou tabulku s počtem chovaných zvířat před rokem 1989 a dnešní dobou..Mám na mysli skot, prasata, drůbež, králíky, nutrie, holuby atd.Můžete přidat i tabulku s počtem základních organizací a s počtem členů ČSCH.Ještě přidejte počet kravínů, teletníků, odchoven, drůbežáren, prasečáků. A uvidíme, jak jsme na tom.Pak se můžeme bavit o tom, kdo zlikvidoval chovatelství v této zemi.Jinak je tato debata o ničem.A ještě Vás poprosím, abyste se zaregistroval, tak jako ostatní zde.Děkuji.

Vážený, to vše by se dalo dohledat, ale řekněte mě co by jste dělal stím masem ?
Dneska příjdu koupit maso a vím že ho koupím bez velké fronty a to je dnes pondělí...
Pro mě je rozhodující kolik je ZO ČSCH v roce 2017, po přechodu na spolky... a počet
členů, mne zajímá kolik členů je chovatelů, že... Vám se stýská po socialismu, popište
co tak postrádáte, jen se nám svěřte...!

3.7.2017 10:30
burgund6

XXX.XXX.33.11

Chovatel Lada napsal(a):
Vážený, to vše by se dalo dohledat, ale řekněte mě co by jste dělal stím masem ?
Dneska příjdu koupit maso a vím že ho koupím bez velké fronty a to je dnes pondělí...
Pro mě je rozhodující kolik je ZO ČSCH v roce 2017, po přechodu na spolky... a počet
členů, mne zajímá kolik členů je chovatelů, že... Vám se stýská po socialismu, popište
co tak postrádáte, jen se nám svěřte...!

Tak hledejte, ať se dozvíme, kdo zlividoval chovatelství v této zemi.

Chovatel Lada

3.7.2017 10:48
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

burgund6 napsal(a):
Tak hledejte, ať se dozvíme, kdo zlividoval chovatelství v této zemi.

Po čem se vám stýská Burgund6 ze socialismu...co postrádáte, jen se nám svěřte...!
To nemusím hledat členové KSČ ve funkcích ZO ČSCH, po roce 1990
komunistům pšenka nekvetla, takovej straník byl v několika organizacích
některá byly zrušeny = Milice, KSČ, PS-VB a další, taky se zvedli členský
příspěvky a už ty jejich keci nechtěl nikdo poslouchat, že...krmivo už soudruh
nerozděloval...kam se poděl ten majetek ZO ČSCH...

3.7.2017 11:04
horal

XXX.XXX.202.176

Tak, tak pravda Ladiku, maso si koupím všeho druhu. Třeba i ze žraloka. No a nyní je otázka, jaké? (teť mne napadlo, že jste vlastně odpověděl na otázku o likvidaci chovatelů, naco chovat když si to mohu koupit) Takže hovězí maso, máme spoustu krav. Jak spívají Kabáti, všude samá kráva samej vůl. Jenom ti voli se schází jinde. Telat se narodí dost, ale už nejsme zařízení na to abycho je odchovali, a tak se telátka vypraví na výlet do itálie. Tam nějaký ten měsíc pobudou, aby si pak vyjeli na další výlet, tentokrát do Rakouska. Tam ve velkokapacitních jatkách končí jejich životní pouť. A jak jinak, maso doputuje k nám, kde nám ho sa slušný peníz prodají s nápisem na obale ZEMĚ PŮVODU ČR. Bodejť. Ale víte co musí stát jenom přeprava? A vepřové to je jiná. Holandsko se potřebuje zbavit NZ (nedotknutelné zásoby) a tak zmražené vepřové nabídne k odprodeji. Překupníci se toho hned ujmou a skoupí vše. Co na tom že je na dodácích napsáno, pouze pro zvířata. Někde to naporcují, nabalíčkují, znovu zmrazí, označí vyrobeno v čr a dodají do supermarketů. No a tm se k masu chovají jako k miminu, Když smrdí tak ho přebalí. No a nekupte to když je to tak levné. To samé je s kuřaty. Kraďousek, pardon Kalousek nařídil všem spolustraníkům aby nekupovali Vodňanské kuře a vyzívá i občany. Přece nebudete cpát peníze Babišovi když si na daních za korunové dluhopisi vydělá 180 milionů. Kupte si radši Polské. stačí ho jen vykostit nacpat do šunkovaru a máte kvalitní kuřecí šunku. To je tak krásně napěchované slaným roztokem. A pak taky kdo by jedl domácí kuřata. Je to takové hnusné tmavé maso a ještě tvrdé. Je toho strašně moc o čem by se dalo diskutovat, ale je to opravdu zbytečné. I kdyby jsme popsali všechno dobré a zlé co minulá i současná doba přinesla, nic se nezmění. Pořád bude chovatelů ubývat ale také ve všech spolcích nebo složkách bude nedostatek lidí. Spolky budou zanikat i z jiného důvodu. Ono totiž ubývá ambiciozních lidí, kteří by je vedli. Dnes nikdo nechce nic dělat zadarmo. Promiňte, omlouvám se těm co to táhnou, ale náhrada za ně je mizivá. Mládež jenom občas se objeví mezi členy a i to málokdo vydrží delší dobu, jako u všeho. A nesvalujme to na počitače. Je to hlavně pohodlnost. Naco se s tim zabývat vřdyť si vše mohu koupit. A jsme opět u toho. Prosím už nikdo nereagujte a nechme to spát. Děkuju.

Chovatel Lada

3.7.2017 11:21
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Vážený Horale, to jsou věci známé ale nikdo nikomu nebrání hospodařít.
Po roce 1990 začalo u nás pár s. hospodařit ale neměli nad sebou dohled
a tak to jejich hospodářství šlo do kopru...ono krmit dobytek až zavřou hospodu
to nejde...Chovatelství je každodenní dřina...Žádný úřad nám spolky nezrušil...
Jaký pokrok v ČR nastal za posledních 20 let v každém oboru...

Chovatel Lada

4.7.2017 06:19
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

burgund6 napsal(a):

Když kapitalismus řídí bývalí komunisti...

https://www.youtube.com/walch?v=GFEnQyrNKzl.

Chovatel Lada

4.7.2017 10:03
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Reálný socielismus = Nedostatek jogurtů v roce / 1987 /

HLAVNĚ ŽE MÁME TISÍCE KRAVÍNŮ

https://www.youtube.com/watch?v=T1bUFkqqqrM.

Chovatel Lada

5.7.2017 10:25
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Důsledky socialistického hospodářství...jak bylo dobře...

https://www.youtube.com/watch?v=OyvJ3CaY3Yc.

5.7.2017 18:02

A teď zrovna není máslo, protože v Blesku napsali, že bude stát 70Kč...

Chovatel Lada

5.7.2017 18:26
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

A teď zrovna není máslo, protože v Blesku napsali, že bude stát 70Kč...

Blesk je jako Rudé právo = já se divím že to lidi kupují / hlavně ženy /
ty potřebují stále nějaké drby...

5.7.2017 20:37
jardagin

XXX.XXX.25.15

waw napsal(a):

Kdych mohl tak vam dam i 100 bodu

5.7.2017 20:56
kkki

XXX.XXX.54.213

Chovatel Lada napsal(a):

Pane dejte se dohromady a uvědomte si v jakém čase nyní žijete.A hlavně mně nekontaktujte.neboť.otravuje mne i okolí.Uvědomte si, že zde 98%lidí, má jiný názor, děkuji K.

Chovatel Lada

5.7.2017 23:17
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Zašlapané projekty - SM 500 = děkujeme RVHP
Minulost se musí připomínat Dr. Beneš

https://www.youtube.com/watch?v=809SHAx1iJ4.

6.7.2017 09:55
kokrhac

XXX.XXX.243.247

kkki napsal(a):
Pane dejte se dohromady a uvědomte si v jakém čase nyní žijete.A hlavně mně nekontaktujte.neboť.otravuje mne i okolí.Uvědomte si, že zde 98%lidí, má jiný názor, děkuji K.

Plně s vámi souhlasím! Vypachtěný mozek!

Chovatel Lada

6.7.2017 10:25
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Zašlapané projekty- stop Čezetě..

Kolik tisíc chytrých lidí bylo zašlapáno = bezmozkama a kolik jich emigrovalo
z Československa / cca 500 000 lidí / většinou odborníci na slovo vzatý...!

http://www.youtube.com/watch?v=NlxKoueZlOk.

6.7.2017 18:03

Chovatel Lada napsal(a):

Představte si, že ho nekupuji, ale umím si přečíst největší nadpis na titulní straně.

Chovatel Lada

6.7.2017 20:50
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Představte si, že ho nekupuji, ale umím si přečíst největší nadpis na titulní straně.

Ještě že nebylo na titulní straně, že máte skočit z mostu...máslo je,
jen vypouštíte poplašnou zprávu...

ondra159

7.7.2017 09:07
ondra159

XXX.XXX.9.162

kokrhac napsal(a):
Plně s vámi souhlasím! Vypachtěný mozek!

Přesně, zpolčete se a zlynčujte ho! Na náměstí za mavání rudých praporů! Je jen škoda, že přestal diskutovat pan králíček. Byla tady větší sranda.

Kdosi tady psal, že 98% procent má jiný názor, než má Lada. Toto číslo je výsledkem nějakého průzkumu nebo ankety?

7.7.2017 23:52
králíček1

XXX.XXX.243.247

ondra159 napsal(a):
Přesně, zpolčete se a zlynčujte ho! Na náměstí za mavání rudých praporů! Je jen škoda, že přestal diskutovat pan králíček. Byla tady větší sranda.

Kdosi tady psal, že 98% procent má jiný názor, než má Lada. Toto číslo je výsledkem nějakého průzkumu nebo ankety?

Chovatel LADA. Lada, nebyl to sovětský Žigulík?

Chovatel Lada

8.7.2017 07:50
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):
Chovatel LADA. Lada, nebyl to sovětský Žigulík?

Králíčku = Socialismus a auta na POŘADNÍK to byla krásná doba...

https://www.youtube.com/watch?v=TUXza5DeUI.

8.7.2017 08:23
králíček1

XXX.XXX.243.247

Chovatel Lada napsal(a):
Králíčku = Socialismus a auta na POŘADNÍK to byla krásná doba...

https://www.youtube.com/watch?v=TUXza5DeUI.

Rozhodně doba prý lepší než tato. Pamětníci i v tomto vláknu vzpomínají v dobrém! Auta na pořadník a další nejsou podstatou socializmu!

8.7.2017 09:23
chondro

XXX.XXX.18.197

Lada asi ještě dostatečně nezdůraznil že za komáru nebylo BANÁÁÁNůůů a pořadník byl snad i na barevné televize.Taky že hodně zboží co bylo v obchodech dobře prodejné byla podpultovka.
Ale už ti nenapíše že pozemek na stavbu rodiného domu stál dva tři měsíčni platy nájem, voda a enrgie za babku.Lada má pamět selektivní a je to KOMOUŠ jen na ruby.

8.7.2017 09:32
králíček1

XXX.XXX.243.247

chondro napsal(a):
Lada asi ještě dostatečně nezdůraznil že za komáru nebylo BANÁÁÁNůůů a pořadník byl snad i na barevné televize.Taky že hodně zboží co bylo v obchodech dobře prodejné byla podpultovka.
Ale už ti nenapíše že pozemek na stavbu rodiného domu stál dva tři měsíčni platy nájem, voda a enrgie za babku.Lada má pamět selektivní a je to KOMOUŠ jen na ruby.

Chovatel Lada

8.7.2017 09:49
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

chondro napsal(a):

Chondro, banány to je poslední co na trhu chybělo, ono byl nedostatek základních potravin.
Ukradený pozemky musíte dodat, že...Stavebního materiálu bylo nedostate, hned z vagonu
se materiál rozebíral, všude se podplácelo...Lidi se prali o zboží, nejednou musela zasahovat
Veřejná Bezpečnost, na vánoce byly potraviny přidělovány na příděl, za dohledu komise, že...
Plat v 60 letech byl cca 600 - 700 kčs, že...a pracovalo 6 dnů v týdnu..Uhelné prázniny, vypínání
elektřiny běžná věc...katastrofální nedostatek oblečení na děti, boty atd...

Chovatel Lada

8.7.2017 09:57
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):

Králíčky ty nejsi hloupej - ty jsi jenom málo moudrý, že... Už víš kdy
skončila 2 světová válka...?

8.7.2017 10:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Chovatel Lada napsal(a):
Chondro, banány to je poslední co na trhu chybělo, ono byl nedostatek základních potravin.
Ukradený pozemky musíte dodat, že...Stavebního materiálu bylo nedostate, hned z vagonu
se materiál rozebíral, všude se podplácelo...Lidi se prali o zboží, nejednou musela zasahovat
Veřejná Bezpečnost, na vánoce byly potraviny přidělovány na příděl, za dohledu komise, že...
Plat v 60 letech byl cca 600 - 700 kčs, že...a pracovalo 6 dnů v týdnu..Uhelné prázniny, vypínání
elektřiny běžná věc...katastrofální nedostatek oblečení na děti, boty atd...

Ne, ne, ne.
Katastrofální nedostatek... lidi se prali..?. nezažila jsem !
Stály se fronty, ale nikdo se nerval a n a k o u p i l i jsme si.

- na vánoce byly potraviny přidělovány na příděl, za dohledu komise..
- to se snad stalo jen 1x (1 rok)

Plat v 60 letech byl cca 600 - 700 kčs
- ale zase bylo levno ! Všechno.

Uhelné prázniny ? No a co ? Děti byly rády a gramatiku zvládaly líp, než
ty dnešní, které mají volna mnohem víc

Nebyli nezaměstnaní - bezdomovci, cikáni neprudili neb museli makat
jako všichni ostatní.
O zdravotní péči dnes ani nemluvím.

8.7.2017 10:33
chondro

XXX.XXX.18.197

Nebudu se zastávat režimu před převratem 89, komunista nejsem ale jde o určitou objektivitu když už se tu socialistické československo pitvá.V případě Lady jde snad o záměrné lhaní možná i o duševní chorobu takto je třeba k komentům Lady pokud možno shovívavě nahlížet

8.7.2017 10:42
bery25

XXX.XXX.51.11

Co tolko riesite, komunizmus padol a padol aj tam kde vznikol alebo bol najviac zakoreneny v zssr, ludia si vybrali, ci si myslite ze sa to moze vratit, planovane hospodarstvo, vyvlastnovanie atd, nikdy, nikdy, nikdy, ludia si vybrali a vybrali lepsie, asi to nieje nahoda ze uz su len na kube a venezuele su komunisti, ale maju sa tam perfektne , jo a zabudol som na KLDR, tam este dnes nemaju internet.

8.7.2017 11:00

Ještěže jsem v socialismu žila, jinak bych si podle příspěvků Lady musela myslet, že to bylo horší než temný středověk smajlík)
Ano, pravda nebyly naplněny touhy šopaholiků po kupě zbytečností, ale dneska sice koupím cokoli kdykoli a jakkoli často, nicméně v kvalitě nula. Už ani ten chleba, základní potravina, se nedá žrát. Dnes už bychom těžko nabízeli státní návštěvě chléb a sůl, chutná jak piliny a druhý den se rozpadne.
smajlík.

Chovatel Lada

8.7.2017 11:17
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Reálný socialismus a ceny = v roce 1982 se objevila na pultech Barevná televize
těžká pro dva lidi...a stála bratru 4410 kčs = na dnešní přepočet by vyšla na
neuvěřitelných 79 840 kč... Vysavač ETA 770 kčs = 700kč..
Dámský plášť 1 200 kčs = 7000kč... něco pro pány svetr 188 kčs = 1 316 kč...
Chondro kdo je duševně nemocný, vy se stále nemůžete srovnat že vám padl
Reálný socialismus, tak tady píšete vaše bludy...Naše děti jsou vdělanější, nevím
jak jsou na tom vaše...Zdravotní péče = za socialismu lidi umírali na banální věci,
postižený lidi v útulkách, mladý lidi 24 měsíců na vojně...atd...

8.7.2017 11:18
bery25

XXX.XXX.51.11

Tak zase nehovorte ze teraz je vsetko kvalita nula, ked si kupite vase oblibene spekacky za par kacek a bez mesa tak sa necudujte ze kvalita je aka je, ale su aj kvalitne veci a je ich dost len treba adekvatne zaplatit, a nevyberat to najlecnejsie.

8.7.2017 11:32
králíček1

XXX.XXX.243.247

Chovatel Lada napsal(a):
Králíčky ty nejsi hloupej - ty jsi jenom málo moudrý, že... Už víš kdy
skončila 2 světová válka...?

V ten den, kdy se slaví celoevropsky konec války. Slaví se i v ČR, tak bys ten datum měl znát. Děda mi říkal, že jsi mi zapomněl sdělit, že kdybych se narodil v té době, že bych dostal bezúročnou manželakou půjčku, že bych dostal půjčku na stavbu domu od podniku, ROH i od státu.Mnoho nabídek na práci včetně bytu za 150 Kč nájem. Rekteace od ROH za směšnou cenu.

8.7.2017 11:35

bery25 napsal(a):
Tak zase nehovorte ze teraz je vsetko kvalita nula, ked si kupite vase oblibene spekacky za par kacek a bez mesa tak sa necudujte ze kvalita je aka je, ale su aj kvalitne veci a je ich dost len treba adekvatne zaplatit, a nevyberat to najlecnejsie.

To jste vedle. Nemám potřebu kupovat levné věci, nemám to tak nastavené, ani na tom nejsem špatně, jako někteří dnešní důchodci, kterým by za socialismu bylo hej. Kvalita potravin mizerná je, mám k dispozici domácí mléko, maso, sýry, uzeninu a peču si chleba, takže srovnání mám. Kvalitu mouky moc neovlivním a i to má vliv na výsledek, natožpak různé zkratky k cíli, pro prodejce co nejvíc peněz za co nejmíň muziky, co se dá dnes sehnat v supermarketech. Řekněte mi, kolik skutečně kvalitních potravin se tam dá koupit? A nakupuje tam většina, jinou možnost nemá. Promiňte, nesdílím váš názor na kvalitu potravin. Nákup od poctivých farmářů je něco jiného, ale to už je zase jiná kapitola, to všechny lidi nenakrmí.

Chovatel Lada

8.7.2017 11:49
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

To jste vedle. Nemám potřebu kupovat levné věci, nemám to tak nastavené, ani na tom nejsem špatně, jako někteří dnešní důchodci, kterým by za socialismu bylo hej. Kvalita potravin mizerná je, mám k dispozici domácí mléko, maso, sýry, uzeninu a peču si chleba, takže srovnání mám. Kvalitu mouky moc neovlivním a i to má vliv na výsledek, natožpak různé zkratky k cíli, pro prodejce co nejvíc peněz za co nejmíň muziky, co se dá dnes sehnat v supermarketech. Řekněte mi, kolik skutečně kvalitních potravin se tam dá koupit? A nakupuje tam většina, jinou možnost nemá. Promiňte, nesdílím váš názor na kvalitu potravin. Nákup od poctivých farmářů je něco jiného, ale to už je zase jiná kapitola, to všechny lidi nenakrmí.

Můžu se zeptat kterým důchodcům bylo za socialismu hej...Víte jaký
byl v tý době důchod, když takové blbosti píšete...

8.7.2017 11:56
králíček1

XXX.XXX.243.247

králíček1 napsal(a):
V ten den, kdy se slaví celoevropsky konec války. Slaví se i v ČR, tak bys ten datum měl znát. Děda mi říkal, že jsi mi zapomněl sdělit, že kdybych se narodil v té době, že bych dostal bezúročnou manželakou půjčku, že bych dostal půjčku na stavbu domu od podniku, ROH i od státu.Mnoho nabídek na práci včetně bytu za 150 Kč nájem. Rekteace od ROH za směšnou cenu.

Odpoví chovatel Láďa? Stále vyhledává jiné argumenty, které mu na tomto vláknu nebaští!

8.7.2017 12:18
chondro

XXX.XXX.18.197

Chovatel Lada napsal(a):
Reálný socialismus a ceny = v roce 1982 se objevila na pultech Barevná televize
těžká pro dva lidi...a stála bratru 4410 kčs = na dnešní přepočet by vyšla na
neuvěřitelných 79 840 kč... Vysavač ETA 770 kčs = 700kč..
Dámský plášť 1 200 kčs = 7000kč... něco pro pány svetr 188 kčs = 1 316 kč...
Chondro kdo je duševně nemocný, vy se stále nemůžete srovnat že vám padl
Reálný socialismus, tak tady píšete vaše bludy...Naše děti jsou vdělanější, nevím
jak jsou na tom vaše...Zdravotní péče = za socialismu lidi umírali na banální věci,
postižený lidi v útulkách, mladý lidi 24 měsíců na vojně...atd...

Lado vemte si už sakra ten prášek...Nelze srovnávat minulost dnešní optikou.Ani ten realný socialismus.Na to abyste mohl posuzovat vám chybí znalost souvislostí a možná i charakter
neb tu očividně mlžíte, účelově bagatelizujete a zevšeobecujete a to není správné!
Pokud se objevila v roce 82 novinka barevná TV za 80 tisíc tak koncem 90tých pak novinka první plasmy Philips za uvěřitelných 490 000, - což ve vašem přepočtu na dnešní mzdy by bylo hodně milionů že? Co je to za pitomý argument !
Spíš bych namáhal škebli proč tak dramaticky od roku 89 roste počet sebevražd.

Chovatel Lada

8.7.2017 12:26
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):
Odpoví chovatel Láďa? Stále vyhledává jiné argumenty, které mu na tomto vláknu nebaští!

Králíčku prvně ti musím říct že jsi blb / ten nahoře ať mě to odpustí /
1.7,2017 píšeš cituji: kdyby nepřišel r.48, tak by Hitler vyhrál válku...
Hitler byl už dávno kaput a nebo za kopečkama...Novomanželská půjčka,
děda ti měl říc taky od kterého roku byly novomanželské půjčky bezúročný
a jak byl problém sehnat nábytek / taky jsem ji čerpal / ale plat byl v roce 1982
bratru 2 500 kčs...Dostat půjčku na stsvbu domu nebylo zas tak jednoduché
dostat, to jsi musel být hodně prověřen kádrově, ale zase ti děda neřekl od
kterého roku se na stavbu půjčky dávali...Nájem 150 kč kde nato děda přišel
Rekreace ROH...za směšnou cenu, ale kdo na ni jezdil, členové strany, milicionáři,
vedení podniků a zbytek jen co nikdo nechtěl tak pro dělníky, kdo něco choval
tak sušil příkopy a o dovolené se mu zdálo... to samé lázně, kdo se dostal...

8.7.2017 12:29

Já teda fakt nevidím valný rozdíl mezi dnešní a minulou dobou. Srovnávat ceny technických výrobků tehdy a dnes nemá cenu, to je zkrátka technologický pokrok, ke kterému by stejně došlo ať už je ve vládě kdokoli.
Za komunistů zabrali mým rodičům polovinu zahrady takzvaným nuceným výkupem, dostali závratnou sumu 30halířů za metr. Peníze si odmítli vzít, tak je dali na účet, kde postupně zmizely, díky bankovním poplatkům. Na zahradě postavili bytovky a dali levné bydlení lidem z družstva. Po revoluci byl nový soused - jeden z hlavních iniciátorů výkupu okamžitě v občanském fóru, otec za ním zašel a souseda, který právě jásal nad novým pořádkem upozornil, že bude chtít zpátky alespoń nezastavěnou část naší zahrady. Odpovědí byl vyhazov z práce pro mého otce a matku. Za zahradu jsme nedostali žádnou náhradu, s tím že rodiče přece byli vyplaceni. Podotýkám že stejně dopadli i ostatní naši sousedé se stejným problémem.
Protože už za komunistů naše rodina ráda chovala nejrůznější havěť, tak si alespoň vymohli tvz záhumenku a ejhle před pár lety byla u nás pozemková reforma a najednou se u nás objevil člověk, který vyprojektoval ty bytovky a pomáhal zabavení naší zahrady a oznámil matce že je dobře že jsme pozemek vyhnojili, ale ať už tam nechodíme, protože je teď jeho, ukázalo se že mu starosta umožnil směnu jeho drápaniny pod lesem za obecní pozemek na kraji obce. Podotýkám že starostovi bylo nedávno třicet a bydlí také v bytovce. Kandiduje za starosty a nezávislé.
Takže mi vysvětlete, jak rozdíl je mezi dnešní dobou, která odmítla kradené vrátit a dřívější, která majetek sebrala a alespoň poskytla byty potřebným lidem.

8.7.2017 12:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Lada
Zdravotní péče = za socialismu
lidi umírali na banální věci - no to jo. Nebylo sono, nukleární medicína,
nedělaly se bypasy, medicína byla na úrovni své doby, ale péče byla
neporovnatelná.
Rozhodně nedonesla sestra na pokoj jídlo lazarovi po bouračce a za půl hoďky
ho (to jídlo) přišla odnést, s dovětkem: jé p. Novák, vy nejíte , drapne talíř
a zmizí. Rozhodně toho... otravu krmit nebude... buď vydrží, nebo zajde.
Nejedl, měl po operaci páteře, zlámaný ruce i nohy.
Naštěstí má rodinu. No kdo ji nemá, má smůlu.
To se tehdá opravdu nestávalo. Sestry tam byly pro pacienty

- postižený lidi v útulkách,
Zbavila se jich rodina sama.
Nikdo k nim nevlít a postižený dítě neodvlekl.
Neopakujte co slyšíte v ČT.
U nás bydlely 2 rodiny s těl. postiženým děckem. Jeden byl na vozíku, vychodil gympl,
druhý ekonomku. Ten se plácal o dvou holích, ale normálně žili ve společnosti.
Byla to pro rodiny - hlavně matky velká zátěž, ale zvládly to.
Pomáhali spolužáci, kamarádi, kluky brali ven, dokonce i na hory.
A o INTEGRACI nikdo nemluvil. Bylo to samozřejmé.

Znala jsem i lidi, kterým "ukradli" pole aj.
Nebyli nenávistní.
Připadáte mi jak ti gasarbaitři ve třetí generaci - jen nenávist.

Jo, a ten vozíčkář dostal jeden z prvních el. vozíků u nás.
Postarala se i fabrika, kde pracoval jeho otec.

Chovatel Lada

8.7.2017 12:56
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

rapotacka11 napsal(a):
Lada
Zdravotní péče = za socialismu
lidi umírali na banální věci - no to jo. Nebylo sono, nukleární medicína,
nedělaly se bypasy, medicína byla na úrovni své doby, ale péče byla
neporovnatelná.
Rozhodně nedonesla sestra na pokoj jídlo lazarovi po bouračce a za půl hoďky
ho (to jídlo) přišla odnést, s dovětkem: jé p. Novák, vy nejíte , drapne talíř
a zmizí. Rozhodně toho... otravu krmit nebude... buď vydrží, nebo zajde.
Nejedl, měl po operaci páteře, zlámaný ruce i nohy.
Naštěstí má rodinu. No kdo ji nemá, má smůlu.
To se tehdá opravdu nestávalo. Sestry tam byly pro pacienty

- postižený lidi v útulkách,
Zbavila se jich rodina sama.
Nikdo k nim nevlít a postižený dítě neodvlekl.
Neopakujte co slyšíte v ČT.
U nás bydlely 2 rodiny s těl. postiženým děckem. Jeden byl na vozíku, vychodil gympl,
druhý ekonomku. Ten se plácal o dvou holích, ale normálně žili ve společnosti.
Byla to pro rodiny - hlavně matky velká zátěž, ale zvládly to.
Pomáhali spolužáci, kamarádi, kluky brali ven, dokonce i na hory.
A o INTEGRACI nikdo nemluvil. Bylo to samozřejmé.

Znala jsem i lidi, kterým "ukradli" pole aj.
Nebyli nenávistní.
Připadáte mi jak ti gasarbaitři ve třetí generaci - jen nenávist.

Jo, a ten vozíčkář dostal jeden z prvních el. vozíků u nás.
Postarala se i fabrika, kde pracoval jeho otec.

Můžete zdělit tu nemocnici kde se to stalo, já jsem prodělal v lednu operaci
a takovou péči nepamatuji / na muj vkus až mě to otravovalo / na pokoji dva
pacienti, postel polohovaná, koupelna pro dva pokoje, všude čisto...
Před 15 lety stejná Interna, postele vojenský, koupelna pro celé oddělení,
byl štědrý den a já jsem ucpával okna toaletním papírem před umrznutím,
pět lidí na pokoji...
Postižení lidi v útulkách, to jsou moje postřehy které jsem zažil, jako
stavaři jsme tam dělali rekonstrukci / to byla dobrá škola mladíka /
Dneska lidi maj zaručený finance na postižení / tak trochu pomáhám
lidem se zdravotním postižením /
Rozhodně netrpím nenávistí ani závistí, to se mýlíte, já jen uvádím fakta,
která si můžete ověřit, na televizi nekoukám cca dvanáct let.
Lidem ukradli pole, tak se mají bránit, já jsem to dotáhl až Nejvyššímu soudu
a úspěšně jsem dopadl...

8.7.2017 13:14
králíček1

XXX.XXX.243.247

Chovatel Lada napsal(a):
Můžete zdělit tu nemocnici kde se to stalo, já jsem prodělal v lednu operaci
a takovou péči nepamatuji / na muj vkus až mě to otravovalo / na pokoji dva
pacienti, postel polohovaná, koupelna pro dva pokoje, všude čisto...
Před 15 lety stejná Interna, postele vojenský, koupelna pro celé oddělení,
byl štědrý den a já jsem ucpával okna toaletním papírem před umrznutím,
pět lidí na pokoji...
Postižení lidi v útulkách, to jsou moje postřehy které jsem zažil, jako
stavaři jsme tam dělali rekonstrukci / to byla dobrá škola mladíka /
Dneska lidi maj zaručený finance na postižení / tak trochu pomáhám
lidem se zdravotním postižením /
Rozhodně netrpím nenávistí ani závistí, to se mýlíte, já jen uvádím fakta,
která si můžete ověřit, na televizi nekoukám cca dvanáct let.
Lidem ukradli pole, tak se mají bránit, já jsem to dotáhl až Nejvyššímu soudu
a úspěšně jsem dopadl...

Ten Láďa neposlechne a neposlechne! Nevezme si prášek a nevezme! Alespoň je legrace a sranda!

8.7.2017 13:22

Ano, máte pravdu se soudem, to je samozřejmě možnost jak se teoreticky domoct práva. I můj otec to zkusil, bohužel po jednom ze soudních řízení dostal infarkt a zemřel.
Zmiňovalo se tu zdravotnictví, můj bratr trpěl od dětství vrozenou srdeční vadou, operovatelnou až v dospělosti. Bohužel mu lékař řekl že mu za úplatek zařídí posunutí na začátek seznamu, můj bratr nesouhlasil s úplatky a měl malé děti, takže na ně ani neměl. Byl tudíž posunut na konec seznamu a zemřel v 26. Stalo se to pár let po tvz. revoluci
Nějak mi ty soudy za to nestojí. Mám báječnou rodinu, dobrou práci a nežiju si špatně. Podotýkám že se mi nežilo špatně ani za komunistů. Není třeba cítit donekonečna zatrpklost doporučju vám zkusit to taky.

8.7.2017 13:40

Mimochodem, s tím jídlem v nemocnici je to absolutní pravda. Před měsícem ležela v nemocnici tchýně, byla slabá - rakovina a žena jí tam chodila dávat i pít, nakonec jsme ji vzali umřít domů, protože zájem sester se omezil na položení sklenice s přeslazeným čajem na noční stolek, kde se na něj mohla maximálně dívat. Je to nemocnice v Mělníku.

8.7.2017 13:56

Chovatel Lada napsal(a):
Ještě že nebylo na titulní straně, že máte skočit z mostu...máslo je,
jen vypouštíte poplašnou zprávu...

Žádnou poplašnou zprávu nevypouštím, mornální člověk si informace ověří z různých zdrojů a vyhodnotí vlasním rozumem.Nevěří všemu, co mu kdo řekne, či hodí nějaký odkaz.
Celá tato diskuse je o ničem.Možná by bylo lepší se zabývat nedalekou budoucností, než se vracet k minulosti.Aby budoucnost nebyla ještě horší než vámi neustále kritizovaná minulost.
Stačí se podívat na hordy migrantů, co se ženou do Evropy...

Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.