Uživatel s deaktivovaným účtem

Teri22
napsal(a):
Dobrý den,
našim malým králíčkům je kolem 40 dnu. Matka je zatím asi kojí, ale nevím kdy je mám od ní odstavit. Jestli mám už teď? A mám už je vzít k veterináři naočkovat? A kdy je můžu rozdat zájemcům? Jsou jim tak 4 týdny ( něco okolo 40 dnů).
To záleží na tom, jak jsou ta králíčata stará. Čtyři týdny je totiž 28 dní,40 dní je necelých šest týdnů.
Teri22
napsal(a):
Dobrý den,
našim malým králíčkům je kolem 40 dnu. Matka je zatím asi kojí, ale nevím kdy je mám od ní odstavit. Jestli mám už teď? A mám už je vzít k veterináři naočkovat? A kdy je můžu rozdat zájemcům? Jsou jim tak 4 týdny ( něco okolo 40 dnů).
Obvykle ve stáří 6-8 týdnů a také podle toho jak králíčata prospívají.
A odstavit obráceně- samici od mladých.
Očkuje se v 10 týdnu.
To už musíte mit vysledované jestli ještě samice kojí.
Králíky zájemcům nabídněte až 1 týden po očkování t.j. v 11 týdnu.
Jinak odstav ve 40 dnu už králík zvládne. Ale když Vy nevíte přesně kdy se králíci narodili!
To je dost důležitá informace. Já si to píšu.
Po odstavu snižte mmnožství krmiva, dejte dostatek sena.
A více už se dočtete ve starších příspěvcích...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Teri22
napsal(a):
Já si to mám také napsané. Narodili se 28.září. Samice je stále kojí, ale některý den je na ně večer právě zlá a nechce je nakrmit.
Terinko, kalendář jste ve škole nebrali?
Pokud ne, je to docela jednoduchý. Pokud se králíčata narodila 28. září, tak jim bude měsíc, až bude 28. října. Dva měsíce 28.11.
Ať je jim 15 nebo 40 dní,
děláš vše a pořád špatně.
Pořádně krm a napájej,
nešetři vločky,
pouštějte je proběhnout
a až se jich zbavíš už nechovej - netýrej !
Kam se dostanou ?
Dětem na hraní ?
Vědí ti noví, jak se o ně starat ?
Aby to nedopadlo takhle - dvouměsíční nafouklé mimino .
Ono ho to bolí, umře...
https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/detail/3369768/samice-ma-nafouklou-pulku-bricha#a3369917.
Čti ! Všechno...
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni.
Ale prdlajs 28. září! 28. srpna se narodili, ti králíčci. Holka nešťastná, proč vůbec chováš?! Chudáci zvířata.
Tvůj příspěvek:
Dobrý den,
Mám jeden celkem akutní dotaz. Moje králičice ( 7 měsíců) porodila 5 mláďat. Už druhý den má kolem pravého oka trošku červené. Oko má sice čisté, ale jde vidět, že ho šetří, protože ho má přivřené. Mám o ni strach, ale protože dnes porodila.
Prosím o nějakou rady popřípadě tip od čeho to může být nebo jestli to může být od porodu.
Myslíte, že bych měla navštívit veterináře?
28.08.2017 20:32
0 hlasů.
Dobrá uznávám, že jsem se překlikla. Narodili se 28.srpna. A určitě se vám, také někdy stalo, že jste se spletli. Můžu vás ujistit, že těm králíčkům je u nás moc dobře. Je o ně postaráno. Dávám jim najíst, napít, pouštím je alespoň 3krát denně proběhnout. Hodně mě mrzí jak jste se tu do mě pustli, protože já se opravdu jenom přepsala. Udělala bych pro ně první poslední. A rozhodně si myslím, že špatná chovatelka nejsem. Jenom s mladými zkušenosti tolik nemám, tak jsem se jenom chtěla s někým poradit a né se s někým hádat.
Každopádně děkuju za rady