Samice má nafouklou půlku břicha

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2017 15:32
rivers

XXX.XXX.247.98

Dobry den jsem začínající chovatel a včera jsem si přivezl samicku cca 2 mesice starou dostala seno, chleba, mrkev, oves a vodu vcera v pohode ale dnes kdyz jsem byl krmit tak jsem si vsiml ze má nafouklou pravou půlku břicha a na ohmat je tvrdá druhá pulka bricha je normální jen trošičku tvrdá ale opravdu malinko, proto prosim jestli nekdo neví co se ji stalo jestli je to nadýmání nebo neco jiného a jak popřípade jak ji pomoc a ulevit jí.Když jsem hledal ve starsich prispevcich tak jsem nic podobného nenasel.

6.10.2017 18:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Chleba ?
Já bych takového králíčka
přiměla běhat. ( + doktora ?)
Snad to pomůže ...
(žije ještě?).

6.10.2017 18:26
rivers

XXX.XXX.248.217

Žije a levou pulku břicha už má měkkou ale pravou pulk ma stale nafouklou alev zkousel jsem ji donuti k pohybu a cvičil jssem ji s packama aby se hi pomackalo trochu bricho tak uvidím.

7.10.2017 08:41
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Přivezete si nového králíka a hned mu dáte chleba a mrkev? Čím krmil původní chovatel?
"Tvrdé břicho" může mít spoustu příčin. Můžou to být zvětšená játra, může to být zácpa, může to být počátek kokcidiózy, enterokolitidy... Při prostém nadmutí je břišní dutina zvětšená, ale "měkká". Dietu - seno, voda. Pohyb určitě také neuškodí. A hlavně pamatovat, že při krmení méně je více...

Přidejte reakci

Přidat smajlík