Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2007 08:05

Mám zde zajímavý inzerát z i-fauny:

"TEDDY zakrslí králíčci chov a prodej Teddy králíčků ( import z Německa a Holandska ) s PP. Více na: www.teddy-club.websnadno.cz
> Odpovědět< | E-mail: ladych@seznam.cz
Inzerát vložen: 20.08.2007 21:10:17 | Kategorie: prodám | Kraj: Praha"

velice mě zaráží, jak je možný prodej plemena, které není uznané, s PP.
Dá se proti takovému jednání nějak bránit?

Díky
Michal

22.8.2007 15:24

michalgr napsal(a):

"TEDDY zakrslí králíčci chov a prodej Teddy králíčků ( import z Německa a Holandska ) s PP. Více na: www.teddy-club.websnadno.cz

Díky
Michal

Taky jsem se nad tím pozastavovala. Zkuste napsat nebo zavolat mojí kamarádce http://www.hostynkymountains.wz.cz/ , teddy králíčky chová, zajímala se i o uznání tohoto plemene v ČR, třeba Vám ledacos objasní.
S pozdravem Míša

22.8.2007 21:13

michalgr napsal(a):

Díky
Michal

Taky chovám zakrslé Teddy s PP.
Nedá mi to a musím reagovat. Jak je možné že ve zverimexech se prodávají kříženci za nehorázné peníze když nejsou jako oficiálně uznané plemeno v ČR?
Průkaz původu dostávají Teddy králíci jenom kvůli rodokmenu předků, aby si dotyčný chovatel nebo zájemce mohl prohlédnout předky zakoupeného jedince. Netetují se a nevystavují se.
Dejme tomu, že "průkazu původu" můžeme u těchto králíků říkat třeba rodný list...
Ten si taky pak může vystavit kdokoli na jakéhokoli křížence.
Nehledě na to, že již spousta chovatelů teddy apeluje na uznání tohoto plemene..

23.8.2007 08:02

misanek napsal(a):
Nedá mi to a musím reagovat. Jak je možné že ve zverimexech se prodávají kříženci za nehorázné peníze když nejsou jako oficiálně uznané plemeno v ČR?
Průkaz původu dostávají Teddy králíci jenom kvůli rodokmenu předků, aby si dotyčný chovatel nebo zájemce mohl prohlédnout předky zakoupeného jedince. Netetují se a nevystavují se.
Dejme tomu, že "průkazu původu" můžeme u těchto králíků říkat třeba rodný list...
Nehledě na to, že již spousta chovatelů teddy apeluje na uznání tohoto plemene..

Mám taky několik Teddy králíků a zároveň i čisté zakrslíky s PP. Pokud si někdo teddy králíčka přijde koupit, maximálně mu můžu vystavit rodokmen. Průkaz původu je zavádějící pojem, je to oficielní doklad k čistokrevným zvířatů (nejen králíkům). Správně by mělo být uvedeno "Teddy králíci s rodokmenem".
Průkaz původu je vystaven na konkrétní zvíře a uvedené tetované zančky z PP má králíček vytetované na uších. Zároveň je zvíře i registrováno na svazu chovatelů.
Každý PP má své náležitosti, které musí obsahovat. Je to oficielně vydaný dokument.
Zároveň PP ke králíkům může vystavovat pouze člen chovatelské organizace. Zároveň s žádostí o potvrzení PP se musí dodat i připouštěcí lístek, kde jsou uvedena registrační čísla samice a samce, kolik mláďat se narodilo a ke kolika bude vystaven PP.
U mých teddy králíků mám pouze rodokmen, který vystavil chovatel, bez žádných registračních čísel. Mám teddy králíčky od třech chovatelů a každý formát rodokmenu je jiný a jsou v něm jiné údaje.

Michal

23.8.2007 11:47

michalgr napsal(a):

Díky
Michal

Pro všechny, kteří se nad tím pozastavují a pro informování těch, kteří takto Teddy označují.
Teddy nelze označit jako králíka s PP, ale pouze jako králíka s rodokmenem, ale bez PP. I ten rodokmen není nikde evidován a je to pouze jakýsi přehled o rodičích a prarodičích jednotlivého jedince. Pouze takový doplněk ke králíčkovi. Králík s PP je takový, který je evidován na ČSCH, má evidovaný rodokmen a tetování v obou uších. Bohužel si to lidé neuvědomují a označují je jako papírové králíčky. Není tomu tak. Papíroví budou, až se jednoho krásného dne podaří a někdo je uzná a budou zařazeni do vzorníku plemen. Ovšem to je hodně hodně vzdálená budoucnost a zatím nevím, že by se někdo snažil k tomuto cíli dojít.

23.8.2007 12:24

polajda napsal(a):
Pro všechny, kteří se nad tím pozastavují a pro informování těch, kteří takto Teddy označují.
Teddy nelze označit jako králíka s PP, ale pouze jako králíka s rodokmenem, ale bez PP. I ten rodokmen není nikde evidován a je to pouze jakýsi přehled o rodičích a prarodičích jednotlivého jedince. Pouze takový doplněk ke králíčkovi. Králík s PP je takový, který je evidován na ČSCH, má evidovaný rodokmen a tetování v obou uších. Bohužel si to lidé neuvědomují a označují je jako papírové králíčky. Není tomu tak. Papíroví budou, až se jednoho krásného dne podaří a někdo je uzná a budou zařazeni do vzorníku plemen. Ovšem to je hodně hodně vzdálená budoucnost a zatím nevím, že by se někdo snažil k tomuto cíli dojít.

Přesně tak. Uznání plemene je běh na dlouhou vzdálenost a zejména u teddy králíků, kde je každý králíček jiný to bude problém. Jediné co mají všichni společné je typ srsti. Bohužel pouze podle srsti se plemenio uznat nedá. je potřeba začít šlechtit jednotlivé barevné rázy a až budou ustálení barevně a tvarem těla několik generací zpět, pak je možné plemeno uznat. Zatím je to ale spíše módní záležitost.
Šlechtění trvá opravdu dlouho a někdy se nedostaví ani po letech úspěch.
U Teddy králíčků které mám, má každý z rodičů a prarodičů jiný barevný ráz, dokonce u předků ve třetí linii se objevují králíci s normální srstí (konkrétně rhonský zakrslý králík). Mám své první teddy králíčky již 3. rok, dnes se již linie předků posunula.
Navíc se u teddy králíků uvádí zakrslý. V popisu plemene z německý stránek je naopak zakrslost u tohoto plemene nežádoucí.

"Der genetisch verankerte Zwergwuchs is bei den Teddys nicht erwusnscht und sollte nach moglichkeit vermieden werden."

překlad: "Geneticky daný gen zakrslosti není u Teddy králíků žádoucí a mělo by se mu předcházet."

Michal

5.10.2007 01:53

misanek napsal(a):

mě zaraží to že vy je prodavate eště za nehoraznejší peníze a při tom je to to samé

9.10.2007 08:22

majky79 napsal(a):
mě zaraží to že vy je prodavate eště za nehoraznejší peníze a při tom je to to samé

Jakou cenou myslíte nehorázná: 200, 300, 400, 500, ... 800,-Kč za mládě?
Za kolik byste koupila Teddy králíčka, Průměrná cena krátkouchých zakrslíků je v české republice u chovatelů 180,-Kč, u beránků 190,-Kč a lvíčci 210,-Kč.
Co ceny chovných Teddy králíčků, které se v české republice prodávají, je cena 1500,- za Teddy králíčka adekvátní? Cena Teddy králíčka je v německu od 35Eur. Krátkouchý zakrslík stojí od 25Eur u chovatele, viděl jsem i jedince za 80Eur.
Než napíšete takovouto hloupou odpověď, zjistěte si předtím další informace z jiných zdrojů..

30.11.2007 10:32

michalgr napsal(a):
Jakou cenou myslíte nehorázná: 200, 300, 400, 500, ... 800,-Kč za mládě?
Za kolik byste koupila Teddy králíčka, Průměrná cena krátkouchých zakrslíků je v české republice u chovatelů 180,-Kč, u beránků 190,-Kč a lvíčci 210,-Kč.
Co ceny chovných Teddy králíčků, které se v české republice prodávají, je cena 1500,- za Teddy králíčka adekvátní? Cena Teddy králíčka je v německu od 35Eur. Krátkouchý zakrslík stojí od 25Eur u chovatele, viděl jsem i jedince za 80Eur.
Než napíšete takovouto hloupou odpověď, zjistěte si předtím další informace z jiných zdrojů..

nehorázná cena je 1200 kč za králíka ktery je kříženec a jestly řikat s PP kralíkovi ktery ma napsano v rodokmenu barvy předku tak to se my zdá smutné! A vy si přečtěte někde co to znamena průkaz puvodu pak nebudete psát že mate teddy s PP

2.12.2007 13:55

michalgr napsal(a):

Díky
Michal

asi to bylo špatně napsané , měl ten dotyčný uvést místo P.P. ale z rodokmenem. PP je totiž uřední listina kterou si nemuže každy jen tak NAPSAT. rodokmen je kousek papíru kde jsou uvedeni předci a slouži jen orientačně pro potřeby chovatele

23.12.2014 00:57
blanaf

XXX.XXX.169.73

Pro objasnění: Teddy králíček s PP už docela může znamenat, že je to králíček z novošlechtění a má platný průkaz původu! Jen je potřeba se u chovatele na toto zeptat, protože někdo stále zaměňuje tyto pojmy. V novošlechtění jsou nyní barvy červená, havana, japanovitá, hotot a u beránků bílá modrooká a dále přibejvají nové žádanky smajlík

23.12.2014 00:58
blanaf

XXX.XXX.169.73

a zapomněla jsem , ještě modrá barva je také v novošlechtění.

23.12.2014 11:34
rohl09

XXX.XXX.77.234

michalgr napsal(a):

Díky
Michal

Pár chovatelek, ale skutečně jen pár, má povolené novošlechtění, tedy tetují a vystavují oficiílní PP a snaží se o uznání plemene. Ostatní vystavují VP, tzv. výpis předků, je důležitý pro chovatele pro ověření nepříbuznosti

23.12.2014 12:31
blanaf

XXX.XXX.169.73

Jinak koukám na ty stránky a je tam,že končí s chovem teddy a přechází na chov normálních zakrsláčků, takže asi proto tam píše králíci s PP. Má tam siamáčky, rusáčky a kuňáčky. Takže jde asi jen o nedorozumění, mrkněte tam smajlík

23.12.2014 13:25
dury

XXX.XXX.229.194

blanaf napsal(a):
Jinak koukám na ty stránky a je tam,že končí s chovem teddy a přechází na chov normálních zakrsláčků, takže asi proto tam píše králíci s PP. Má tam siamáčky, rusáčky a kuňáčky. Takže jde asi jen o nedorozumění, mrkněte tam smajlík

Co to tady pořád dokola plácáte za nesmysly. U chovu králíků žádné PP (průkazy původu), dle registračního řádu, neexistují. Leda tak u chovu psů. Čistokrevní, registrovaní a tetovaní králíci mají RODOKMEN.

25.12.2014 14:37
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

dury napsal(a):
Co to tady pořád dokola plácáte za nesmysly. U chovu králíků žádné PP (průkazy původu), dle registračního řádu, neexistují. Leda tak u chovu psů. Čistokrevní, registrovaní a tetovaní králíci mají RODOKMEN.

Jelikož "blanaf" je Blanka Filipiová, jedna z velice angažovaných dam kolem teddy klubu, nemýlím-li se, tak asi není čemu se divit.
Podotýkám, že hlavně nechápu, proč má nutkání vytahovat SEDM LET starou diskuzi. smajlík

25.12.2014 17:05
benik

XXX.XXX.174.250

K chovatelům Teddy - nejste chovatelé ale obchodníci, podvodníci.
Rodokmen králíka musí splňovat určité náležitosti a garantovat nějakou garanci- záruku.
Vždyt vy vůbec nemáte pořádné barvy jaké mají být u králíků, povídejte si co chcete ale ty vaše barvy to jsou kříženci. Pokud budu mít barvu modrou, musí králík tomu odpovídat - musí být stejná barva jako u vídeňského modrého a nebo u moravského modrého. To by potom mohli mít třeba holandáci a nebo zakrslíci jinou barvu ale ne, u nás pořádných chovatelů to funguje tak jak to funguje a myslím, že to funguje dobře. Máte křížence a prodáváte je za tak nehorázné ceny a jak sami píšete nemáte je ani tetované.

25.12.2014 22:04
blanaf

XXX.XXX.169.73

Ano jsem to já, já se neskrývám, tak nechápu proč na tohle narážíte, hehe :-D

25.12.2014 22:13
blanaf

XXX.XXX.169.73

benik napsal(a):
K chovatelům Teddy - nejste chovatelé ale obchodníci, podvodníci.
Rodokmen králíka musí splňovat určité náležitosti a garantovat nějakou garanci- záruku.
Vždyt vy vůbec nemáte pořádné barvy jaké mají být u králíků, povídejte si co chcete ale ty vaše barvy to jsou kříženci. Pokud budu mít barvu modrou, musí králík tomu odpovídat - musí být stejná barva jako u vídeňského modrého a nebo u moravského modrého. To by potom mohli mít třeba holandáci a nebo zakrslíci jinou barvu ale ne, u nás pořádných chovatelů to funguje tak jak to funguje a myslím, že to funguje dobře. Máte křížence a prodáváte je za tak nehorázné ceny a jak sami píšete nemáte je ani tetované.

Jako do cen je vám úplný hovínko, jestli si chcete prodávat za pade, tak si prodávejte za pade, je to jen vaše věc. Každý ať si sám ohodnotí svůj chov.
A ke křížencům: každé plemeno začíná ze zkřížení jiných plemen, tak nevím proč by teddy měl být vyjímkou?
A králíci z "NOVOŠLECHTĚNÍ" jsou tetovaný a mají rodokmen|!!!! Nevím co furt nechápete? Tady je seznam novošlechtitelů, je to neaktualizované, tento rok se nově přihlásilo dalších asi 7 chovatelů, kteří nejsou zatím uvedeni. Jestli neznáte zkratku teddyho, tak jsou to Ztd krátkouchý a ZBTd berani :-D

25.12.2014 22:13
blanaf

XXX.XXX.169.73

Zapomněla jsem vám tam prdnout ten odkaz, pardooon smajlík
http://www.cschdz.eu/odbornosti/kralici/chovy-novoslechteni.aspx

25.12.2014 23:18
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

blanaf napsal(a):
Jako do cen je vám úplný hovínko, jestli si chcete prodávat za pade, tak si prodávejte za pade, je to jen vaše věc. Každý ať si sám ohodnotí svůj chov.
A ke křížencům: každé plemeno začíná ze zkřížení jiných plemen, tak nevím proč by teddy měl být vyjímkou?
A králíci z "NOVOŠLECHTĚNÍ" jsou tetovaný a mají rodokmen|!!!! Nevím co furt nechápete? Tady je seznam novošlechtitelů, je to neaktualizované, tento rok se nově přihlásilo dalších asi 7 chovatelů, kteří nejsou zatím uvedeni. Jestli neznáte zkratku teddyho, tak jsou to Ztd krátkouchý a ZBTd berani :-D

Na nic nenarážím, jen jsem upozornila, že vy logicky budete teddy tady v diskuzi obhajovat.

Jinak naopak VY nechápete, neustále, patrně valná většina vašeho "klubu", že žádné plemeno na světě ještě nevzniklo křížením hlava nehlava. Ten proces se nazývá ŠLECHTĚNÍ a jedná se o cílenou selekci jedinců za účelem zafixování určitých stálých a trvalých jednotných charakteristik plemene.

Přikřížením 10 plemen vznikne prostě - bordel.

Blanko, běžte se poučit do anonymní diskuze do tématu o čistokrevnosti plemen, o genotypu, a pak si tu vyskakujte s "hovínky" vůči ostatním.

Udělejte si průzkum, kolik vašich členů a členek má představu o genotypu svých králíků. Jaké má kdo v chovu barevné kombinace, kdo ví, co mu ze spojení dvou konkrétních jedinců vznikne... kromě roztomiloučkých vymazlených miminek s balíčkem papání do začátku. Jako vážně, udělejte anketu a výsledky nám řekněte.

když se budete nudit, zeptejte se členů i na statistický výskyt kokcidiózy v chovech, a na metody prevence.

VŠICHNI bychom ocenili přesné informace, nakolik kvalifikovaný je tedy ten váš chov.

PS, o tetovaném novošlechtění vím... Kolik lidí to dělá, podle svazu sedm? Máte představu, kolik DESÍTEK chovatelů máte v republice? Kolik z nich má skutečně čistý, zdravý chov s nějakým genetickým know-how? Není jich náhodou většina "zkřížím vše co mám" a neřeším proč, natož nějaká zpětná kontrola zdraví?
Když už vás tu mám, jak jsou na tom teddy s porodností, s počty mláďat? Často vídám případy s jedním mládětem, to mi prostě nepřijde úplně OK pro plemeno...

Blanko, váš přístup "když se vám to nelíbí, polibte si" jsem zažila už od víc chovatelek teddy a mezi námi, není to dobrý start diskuzí o kvalitě chovu...
Když nebudete mít argumenty, posílání do p...e teddy králíkům pověst nijak nevylepší jako.

26.12.2014 04:18
borax

XXX.XXX.91.21

leprechaunek napsal(a):
Na nic nenarážím, jen jsem upozornila, že vy logicky budete teddy tady v diskuzi obhajovat.

Jinak naopak VY nechápete, neustále, patrně valná většina vašeho "klubu", že žádné plemeno na světě ještě nevzniklo křížením hlava nehlava. Ten proces se nazývá ŠLECHTĚNÍ a jedná se o cílenou selekci jedinců za účelem zafixování určitých stálých a trvalých jednotných charakteristik plemene.

Blanko, běžte se poučit do anonymní diskuze do tématu o čistokrevnosti plemen, o genotypu, a pak si tu vyskakujte s "hovínky" vůči ostatním.

Udělejte si průzkum, kolik vašich členů a členek má představu o genotypu svých králíků. Jaké má kdo v chovu barevné kombinace, kdo ví, co mu ze spojení dvou konkrétních jedinců vznikne... kromě roztomiloučkých vymazlených miminek s balíčkem papání do začátku. Jako vážně, udělejte anketu a výsledky nám řekněte.

když se budete nudit, zeptejte se členů i na statistický výskyt kokcidiózy v chovech, a na metody prevence.

VŠICHNI bychom ocenili přesné informace, nakolik kvalifikovaný je tedy ten váš chov.

PS, o tetovaném novošlechtění vím... Kolik lidí to dělá, podle svazu sedm? Máte představu, kolik DESÍTEK chovatelů máte v republice? Kolik z nich má skutečně čistý, zdravý chov s nějakým genetickým know-how? Není jich náhodou většina "zkřížím vše co mám" a neřeším proč, natož nějaká zpětná kontrola zdraví?
Když už vás tu mám, jak jsou na tom teddy s porodností, s počty mláďat? Často vídám případy s jedním mládětem, to mi prostě nepřijde úplně OK pro plemeno...

Blanko, váš přístup "když se vám to nelíbí, polibte si" jsem zažila už od víc chovatelek teddy a mezi námi, není to dobrý start diskuzí o kvalitě chovu...
Když nebudete mít argumenty, posílání do p...e teddy králíkům pověst nijak nevylepší jako.

smajlíksmajlík

26.12.2014 04:35
blanaf

XXX.XXX.169.73

leprechaunek napsal(a):

Teď dostanete několik otázek vy a jestli mi na ně odpovíte, tak odpovím bod po bodu na ty vaše... Ok?
Jakou patrnou valnou většinu našeho klubu máte na mysli? Konkrétně jmenujte, toto musíte asi vědět. Osobně jste si s nima psala nebo mluvila, že víte tak dobře, že jste mluvila přímo s našimi členy? Máte konkrétní jména z tohoto seznamu? http://zakrsly-teddy.webnode.cz/schvalene-chovatelske-stanice/

Křížením "hlava nehlava" a "přikřížením 10ti plemen" .... jaká plemena myslíte?
"hovínky " vůči ostatním? Toto bylo téma ohledně ceny a do té opravdu nikomu nic není!!! Kolik vás měsíčně stojí podestlání kolika zvířat? Kolik vás stojí krmení? Veterinární péče? Co děláte s vyřazeným zvířetem z chovu? V kolika letech vyřazujete zdravé zvíře z chovu a co se s ním pak děje? V jak velikém prostoru žije u vás každý králík?
Genotyp srsti máme napsaný v našem standardu, který taktéž najdete na stránkách klubu. Genotyp barvy... no, to záleží kdo jakou chová. A nekoukejte co má kdo za zvířata na stránkách své chovky, my jezdíme na výstavy, né jen na ty oblastní, ale máme cca kolem 5ti výstav po celé republice, několikrát jsem byla přes celou republiku na výstavě a máme výhodu, že všichni spolu spolupracujeme a samce si půjčujeme na skok. Pokud nemám červeného nebo se mi chov zastavil u příbuznosti, požádám kolegyni a ta mi v dalším kroku pomůže svojí krví. Další otázka je, pomáháte si také tak? Na novošl.červeného pracují asi 4 chovatelské stanice.
O kokcidióze a jiném debatujeme neustále, opakujeme lidem v naší skupince na Facebooku, kde to po většinu času působí jako poradna, takže o tomto už to opakujeme jak násobilku lidem a opět ... většina z našeho klubu, řádných členů v této skupince je a všichni čteme a radíme dokola.Podívala jste se tam někdy a pročetla si? Používáte vy testy koprologie ve vašem chovu? Jaká léčiva používáte vy ve vašem chovu?
Další věc, píšete kolik desítek chovatelů máme? My nemáme žádné jiné chovatele mimo náš klub. Kdo nechová podle našedho řádu a není řádným členem, tak co my s ním máme společnýho? To je jako když chovatele čivav (příklad) napadnete za množírny čivav - tohle je přece naprostá pitomost, né?
Ale na co jsme hrdý je, že se k nám do řad, za poslední roky přidalo velké množství lidí, co chovávalo tak jak píšete a mají také zájem o kontrolovaný a cílený chov teddyho a čím dál více chovatelů přechází i z evidovaného chovu na novošlechtění i přes neustálé urážky z okolí, podrážení nohou a pod. od chovatelů i nechovatelů s rodokmenem. Zatím co u mnoha ZO spíše řady řídnou. Některá plemena zanikají. Jak je tohle možné?
Jinak mám i zakrslé králíky a v průměru mají stejný počet mladých jako teddy samičky. A je tu stejné pravidlo, že méně mají většinou ty menší než ty vzrostlejší a také záleží na okolnostech. Třeba ta, že našed samice po použití nestrkáme do mrazáku, že je nepřipouštíme 4x do roka, takže nejsou tak rozrozené jako samice v kvantitativních chovech. Naopak u některých starších samic prostě mladých ubejvá. A další je to, že řešíme zakrsláka, né větší plemena. Konkrétně já si ty svoje důchodce nechávám na dožití, po použití s nima neplním mrazák, toto je také moje nevýhoda v chovu, že se plní místa a není pro nové jedince, ale jak píšu, pomáháme si na výstavách. Jinak posuzování na našich speciálkách je přístupné veřejnosti, byla jste se na nějaké podívat a poslechnout si? Dostáváte i vy takové přímé rady, co a jak v chovu dál, co je blbě a co dobře, každou vadu máme možnost si prohlédnout, osahat nebo si jen po výstavě přečtete posudek a veškeré rady pak musíte řešit jen tady na ifauně?
Jinak můj přístup jak píšete, kde jsem takovej přístup měla? A koho jsem tu poslala do pr....? A proč se i vy nepředstavíte? smajlík

26.12.2014 13:23
bronda

XXX.XXX.98.84

Kolik vás měsíčně stojí podestlání kolika zvířat?
Kolik vás stojí krmení?
Veterinární péče?
Co děláte s vyřazeným zvířetem z chovu?
V kolika letech vyřazujete zdravé zvíře z chovu a co se s ním pak děje?
V jak velikém prostoru žije u vás každý králík?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ale koho to zajímá?

Vše z uvedeného se dá dělat za rozumnou cenu i za přemrštěnou cenu se stejným výsledkem.
A jestli necháte chovné kusy u Vás dožít či nikoliv a uvaříte je psovi? To je jen a jen Vaše věc. I chovatelé výstavních králíků nechávají své oblíbené kusy dožít - a jiní zase nikoliv a více než emoce řeší ekonomii chovu. Ale toto nevidím jako součást ceny králíka. To si platíte ze svého zisku.

Na druhou stranu jsem však zastáncem volného trhu a umíte-li prodat, pak je to Vaše věc a rozhodně nezávidím. To neznamená, že se mi Vaše ceny musí líbit. Cenu Vám tvoří nejen Vaše náklady, ale i poptávka, nabídka konkurence a v neposlední řadě i naše kritika na iFauně. A protože také prodáváme králíky, a tudíž jsme součástí obdobného segmentu trhu, opravdu nám do toho není "hovínko" a ať se Vám to líbí, nebo ne, budeme stále remcat a kritizovat, upozorňovat na zmetky a podvody a tím možná i kazit Vám kšefty a ceny. Tomu nezabráníte.

Obecně však považuji ceny výstavních králíků za podhodnocené a některé ceny Tedíků zase za přehnané. Podstatné je, aby kupující byli spokojeni a aby za cenou stála i určitá kvalita (což ale, a berte to jako můj osobní názor, nestojí).

I když ..... i jakýsi ukradený holub v SRN byl oceněn na 4.1 mil. Kč. Asi své králíky taky přehodnotím a pod 100.000 Kč nepůjdu.smajlík

26.12.2014 16:07
blanaf

XXX.XXX.169.73

bronda napsal(a):
Kolik vás měsíčně stojí podestlání kolika zvířat?
Kolik vás stojí krmení?
Veterinární péče?
Co děláte s vyřazeným zvířetem z chovu?
V kolika letech vyřazujete zdravé zvíře z chovu a co se s ním pak děje?
V jak velikém prostoru žije u vás každý králík?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ale koho to zajímá?

Vše z uvedeného se dá dělat za rozumnou cenu i za přemrštěnou cenu se stejným výsledkem.
A jestli necháte chovné kusy u Vás dožít či nikoliv a uvaříte je psovi? To je jen a jen Vaše věc. I chovatelé výstavních králíků nechávají své oblíbené kusy dožít - a jiní zase nikoliv a více než emoce řeší ekonomii chovu. Ale toto nevidím jako součást ceny králíka. To si platíte ze svého zisku.

Na druhou stranu jsem však zastáncem volného trhu a umíte-li prodat, pak je to Vaše věc a rozhodně nezávidím. To neznamená, že se mi Vaše ceny musí líbit. Cenu Vám tvoří nejen Vaše náklady, ale i poptávka, nabídka konkurence a v neposlední řadě i naše kritika na iFauně. A protože také prodáváme králíky, a tudíž jsme součástí obdobného segmentu trhu, opravdu nám do toho není "hovínko" a ať se Vám to líbí, nebo ne, budeme stále remcat a kritizovat, upozorňovat na zmetky a podvody a tím možná i kazit Vám kšefty a ceny. Tomu nezabráníte.

Obecně však považuji ceny výstavních králíků za podhodnocené a některé ceny Tedíků zase za přehnané. Podstatné je, aby kupující byli spokojeni a aby za cenou stála i určitá kvalita (což ale, a berte to jako můj osobní názor, nestojí).

I když ..... i jakýsi ukradený holub v SRN byl oceněn na 4.1 mil. Kč. Asi své králíky taky přehodnotím a pod 100.000 Kč nepůjdu.smajlík

Koho to zajímá, mě to zajímá, já to platím. Co myslíte tou rozumnou cenou? "Hoď jim tam slámu za 20 za balík?" Taky mám možnost si v místě koupit balík za 16,-, ale to je tak na nouzi. Já jim nechci stlát za rozumnou cenu, králíci vydělávají, tak si můžou dopřát ten svůj komfort. Já si jezdím pro nádhernou, voňavou, dobře skladovanou, suchou a krásně žlutou slámu, sice dám za balík pade, ale odjíždím spokojená. Balík sena, nádherného, voňavého sena si beru za 100,- za balík a k tomu ještě 250,- doprava, je to docela štreka od nás na běžný nákup. Ale stojí mi za to si tam dojet. Slámy potřebuju měsíčně cca jden nebo dva balíky, sena také dva balíky, k tomu dva pytle granulí,kkteré mě stojí 400,- nebo 450,- za pytel v nákupce, jiní platí více. Další zátež jsou pelety, těch potřebuju cca 8 balíků, což je cca kolem 800,- zálží na ceně v sezónách. Od 90,- - 130,- za pytel. Pak vitamíny, používám tekuté od zn Sera, které vyjdou na 170,- a to nepočítám výdaje u veterináře, které se odvíjí mimo pravidelné očkování, podle situace. Klece používám metrové, kde cena je cca 600 za kus. Snažím se čistit týden co týden, protože je mám v domě a nechci, aby mi tu smrděli. Nehledě, že je to dlouhosrsté zvíře a ta srst na hnoji je špatná, na vlhku se zacuchávají. Takže práce, práce, česání, česání. Takže si své odchovance taky ocením. Máte to také tak?
Odbyt mám, v některá období nestíháme, dokážu si je prezentovat a dokážu si je prodat a to dokonce aniž bych pomluvila jediné plemeno či kus. Možná víc než kritice se také věnujte prezentování vašich plemen na výstavách i na internetu, vyražte i do zahraničí, alespoň k našim sousedům. Koukám, že taky zrovna nemáte jednoduchá plemena. Nedávno jsem koukala do katalogu z německa a to jsou jiné ceny než tady. Naše ZO chce v novém roce více spolupracovat s našima sousedama.
Ale to je všechno o tom chtít a udělat. A v tom jak píšete , že považujete ceny výstavních králíků za podhodnocené, v tom s váma na sto procent souhlasím. Pokud někdo chce dostat svůj chov do jiné dimenze, tak si do kvality zainvestuje, tím vylepší výsledky svého chovu, tím si může své odchovance také lépe ocenit a tak si původní investici krásně vrátit. Vždycky by kvalita měla být odlišena od běžnýho průměru. Klidně si přehodnoťte svoje králíky nad 100táců, ale na dvorku vám je nikdo neobjeví, tam moc odbytu mít nebudete smajlík
A samozřejmě ukazujte na zmetky a podvodníky, ale jmenujte konkrétní a taky nechte i je se k tomu vyjádřit. Pokud je to takhle o nich bez nich, je to jen ubohé pomlouvání a drby.
Ještě si neodpustím poznámku o podvodnících atd. Zrovna včera jsem se tu začetla do zajímavé diskuze, doporučuju :-D Tak jak je to s tou čistotou v chovech? :-D https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1861501/cistokrevnost-cistokrevnych-plemen

26.12.2014 17:40
bronda

XXX.XXX.98.84

Koho to zajímá, mě to zajímá, já to platím. Co myslíte tou rozumnou cenou?
Ano! Vás to zajímá. Ale méně asi již kupující. Já kupuju 300 kg balíky slámy po 300-350 Kč - tak 3 na rok. Čistit a podestýlat se musí každý týden, jinak to nejde.
Seno, krásné zelené 20kg/20Kč nebo 400 Kg velké balíky za 400 Kč včetně dopravy tak 4-5 do roka + vlastní seno (balíky teď většinou měním za králičí maso). Někdy to nevyjde a seno skončí ve hnoji nebo na smeťáku, ale za tu cenu to risknu.

k tomu dva pytle granulí, které mě stojí 400,- nebo 450,- za pytel v nákupce
Také jsem brával dražší (Ovator - ale i ta byla o 20-25% levnější než to Vaše), ale došel jsem k závěru, že Energys za 258-265 Kč/25 kg ve směsi s ovsem, ječmenem a slunečnicemi mi udělá zcela stejnou službu. Vitamíny jsou v granulích, to vylepšuji aminokyselinami a minerály (a v létě bylinkami) za cenu kolem 100-120/litr, + Emanox ve větších baleních a probiotika. Opět jsem levnější.

a to nepočítám výdaje u veterináře, které se odvíjí mimo pravidelné očkování, podle situace.
Zde jen očkování - Mormyx kolem 16 Kč a samotný mor cca 7,50 Kč/dávku když si naočkuji sám. Jinak jsem zatím veterináře nepotřeboval. Co nejde udržet běžnými prostředky, do toho více neinvestuji a praktikuji tvrdou selekci.

Klece používám metrové, kde cena je cca 600 za kus.
Králíkárny si dělám sám, ale neříkám, že mi to vyjde levněji, protože i estetická stránka je pro mne důležitá. Velikost 70 x 80 x 55 na chovný kus a úměrně více na odstav vrhu považuji pro malé plemeno za dostačující. Že máte problémy s dlouhou srstí - věřím, že je to složité, dovedu si představit (obdobné u angor). V tomto ohledu mám velkou výhodu.
Máte to také tak? Takže tak to mám já. Takže si své odchovance rovněž cením.

Odbyt mám, v některá období nestíháme, dokážu si je prezentovat a dokážu si je prodat a to dokonce aniž bych pomluvila jediné plemeno či kus. Možná víc než kritice se také věnujte prezentování vašich plemen na výstavách i na internetu, vyražte i do zahraničí, alespoň k našim sousedům.
Rovněž se snažím o presentaci plemene (www.siamskykralik.cz) a rozhodně jiná plemena nepomlouvám. Co se Teddy týče, je na trhu zatím daleko více zmetků (omlouvám se za tento výraz) než zárodků plemene, které se těžce rodí z novošlechtění. Až toto plemeno projde uznávacím řízením, bude ustálené v genotypu i fenotypu a oddělí se od kříženců, které jsou na trhu za vysoké ceny, nebude proč kritizovat. Nemám nic proti plemenu Teddy třeba za 1500 kus. Ale co nejen mně, ale i ostatním chovatelům vadí je ta druhá (podstatně větší) část spektra za vysoké ceny. Co se zahraničí týče - jsem tam alespoň 1 x ročně a ceny i "kvalitu" znám. Proto vždy a všude říkám, že ceny u nás jsou podhodnocené a kvalitu jsem dal do uvozovek právě z důvodů uvedených ve vláknu o čistokrevnosti na nemoderce, které jsem založil právě z důvodu, že mi tento stavdost vadí - ale mnohdy to není ani tak o podvodech (těmi to začíná) jako o neznalosti a někdy i nezájmu chovatelů (maso chutná stejně, že ...).

Vy máte tu výhodu, že obsazujete segment trhu, kde o nákupu rozhodují více emoce (mazlíci - děti - rodiče). To je příčinou vysokých cen. Běžná plemena - byť kvalitní - si málokdo koupí za tyto ceny ... pokud samozřejmě nenakupuje v zahraničí. Takže se sebelepší propagací chovatelé běžných plemen u nás prorazí jen obtížně.

Ale Vy, jako šlechtitelé Teddy, můžete podstatně vylepšit pohled nás ostatních na Vaše chovy, když budete o postupu a dosažených výsledcích novošlechtění více informovat, dosáhnete uznání plemene a prodejem registrovaných tetovaných kusů (za jakoukoliv cenu) se jasně vyčleníte od ostatních množitelů. Zatím jste, bohužel, v jednom pytli a cíl je z našeho pohledu dost v nedohlednu. Tak to alespoň vnímám já a nejen já. Je to jako by někdo chtěl prodávat masovou vesnickou směsku s výpisem předků (matka Kvikalka z Horní Lhoty, otec Hopsal z Dolní). Také bychom řvali. K tomu pár emocionálních výlevů pubertálních slečen a máte zkažené jméno na dlouho a nikdo neví kdo je Tedíčkář a kdo hopsalka.

Takže asi tak!

P.S.
Když založíte vlákno o novošlechtění Teddy, kde budete dávat informace z čeho vycházíte, jak postupujete, co řešíte, jaké jsou problémy, jaké jsou cíle a doplníte nějakými obrázky, velmi rád si ho pročtu a budu sledovat. Pár jízlivých reakcí některých diskutérů jistě překousnete bez toho, že na ně bude někdo hystericky reagovat - to totiž tato vlákna zabíjí nejvíce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík